Over mij

Deze website helpt mij steeds bij het zoeken van een goeie escape room. Het minste dat ik dan kan doen is mijn steentje bijdragen.


Aantal rooms gespeeld: 97


Niet op Escape Talk:

Budapest - Gozsdu mission prison

Budapest - aroom metro

Budapest - locked motel 

Budapest - E-exit Santa Muerte

Budapest - Mystique Room Pirate 

Budapest - Gozsdu Mission Mafia 

Budapest - E-exit heaven & hell 

Tenerife - island phobia magic

Tenerife - island phobia jumanji 

Tenerife - the Key secret of the ...

Tenerife - island phobia the hobbit

Tenerife - island phobia bankjob 

Tenerife - island phobia Sherlock 

Tenerife - Escapop mystery chasers

Tenerife - game of secrets Pharoe 

Praag - elixir Mystery 

Praag - questerland - magic 

Praag - mindmaze - enigma

 

Locatie

Eeklo


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 70
 • Reviews geplaatst: 16
 • Ontsnappingspercentage: 75%
 • Forum berichten: 0
 • Lid sinds: 08-06-2019

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Leuk, maar er is nog werk aan de winkel

Ontvangst: Je kan je gemakkelijk parkeren voor de deur. Altijd handig. Dan kom je binnen bij een enorm sympathieke gastheer met zelf een grote passie voor het escapen. Dit maakt het wel leuk uiteraard. Sfeer in de kamer: De sfeer start heel goed en geeft honger naar meer. De kamer is vrij mooi ingekleed. Alleen werd deze sfeer niet overal doorgetrokken doorheen de escape room. Er waren elementen die gewoon niet thuis horen binnen dit thema. Dat is dan jammer want je verliest de beleving die net zo belangrijk is in een escape room. Nadien hebben we hierover nog even nagepraat en de gastheer was hier zeer ontvankelijk over. Het hintsysteem dat aangekondigd werd met een bepaald geluid (geklop) hadden we pas heeeeeeel laat door. We dachten dat dit deel uitmaakte van het spel om ons het gevoel te geven dat er iemand in de buurt was, dit was dus niet zo. Dit was jammer, want hierdoor verloren we veel tijd. (Maar dit kan natuurlijk ook aan ons gelegen hebben :-) ) Puzzels: Sommige puzzels zijn heel duidelijk en ook leuk, andere puzzels waren niet altijd even duidelijk en hebben we soms gewoon met wat geluk kunnen oplossen. Ook gebeurt alles in serie, dus ik zou deze kamer niet met meer dan 3 personen spelen of je zit nogal met je vingers te draaien. Persoonlijk zou ik 1 of 2 puzzels verwijderen en nog ergens voor een momentje waar er parallel kan gewerkt worden gaan. Momenteel heeft de kamer een heel laag slaagpercentage, dit heeft een reden... Conclusie: Algemeen toffe ervaring, maar er moeten echt een paar zaken veranderen aan deze kamer voor het net dat hoger niveau kan halen.

 • Gastheer
 • Parkeerplaats voor de deur
 • Geen sloten
 • Soms heel ver uit het thema
 • Serie
 • Puzzels die niet gebruikt worden in de kamer

Neemt je terug mee naar de reeks

Ontvangst: Een enorm goeie ontvangst. Ook op voorhand via Facebook Messenger nog gestuurd met de eigenaar omdat we niet op tijd daar gingen geraken. Ze hebben speciaal voor ons enkele verschuivingen doorgevoerd. We zijn ongelooflijk goed geholpen! Sfeer: De kamer neemt je volledig mee naar seizoen 1 van de reeks. Enorm leuk. Los hiervan kan je deze kamer perfect spelen zonder dat je de serie gezien hebt. Puzzels: Mooi evenwicht tussen elektronische puzzels en klassiekere puzzels. Algemene indruk: De kamer is met veel passie gemaakt en de ontvangst was TOP!

 • Ontvangst/Service
 • Details uit de serie
 • Inkleding

WOW! Ik begrijp waarom deze kamer op nummer 1 van de wereld stond in 2019

Hoe deze kamer gebouwd is, is ongelooflijk! Dit kan je gewoon niet omschrijven en moet je eigenlijk gewoon zelf meemaken. Geen 1.0 , geen 2.0, maar een 3.0 kamer. Ik wist echt niet wat ik mij hier moest bij voorstellen. In vele reviews van anderen las ik dat deze kamer eigenlijk geen echte escape room was, hier moet ik deze mensen naar mijn mening ongelijk bij geven. Dit is wel degelijk een escape room, maar deze is zo geavanceerd dat dit gewoon niet te vergelijken is met de traditionele escape rooms. Je bent echt in een compleet andere wereld eens je door de deuren van The Dome stapt. Ook voor mensen die niet van SF houden, is dit echt ook een prachtige kamer. Zo hadden we 2 spelers in ons team die met een afwachtende houding de kamer binnengingen omdat ze niet echt fan zijn van dit thema, maar toen ze buitenkwamen, wisten ze niet wat hun overkomen was en waren ze euforisch. Nadien mag je ook met je team enkele momenten herbeleven op video daar ter plaatse. Dit is een absolute meerwaarde.

 • Technologie
 • 3.0 escape room
 • ABSOLUTE TOP!

Absoluut TOP!!!! Ontroerend mooi

Om te beginnen kan ik vertellen dat we met ons team ontroerd buitenkwamen uit de kamer. We hebben allemaal even nodig gehad om te bekomen van deze beleving. Speel deze kamer niet als één van je eerste kamers. Speel eerst een 10-tal, 20-tal andere... Op deze manier ga je echt ten volle appreciëren wat er hier gemaakt is. Deze kamer heeft gewoon alles wat een escape room vraagt: * The Gamemaster/eigenaar was TOP! * Je beleeft en speelt het verhaal volledig van begin tot einde * De aandacht voor licht, geluid, sfeer, geuren, temperaturen, ... een absolute totaalervaring van de zintuigen. * Het spel duurt 80 minuten en je geniet ook alle 80 minuten! * Enkele WOW-momentjes * Hoe deze kamer gemaakt is! * De aandacht voor de puzzels gaat helemaal niet verloren. * Op een bepaald moment trek je je eigenlijk ook niets meer aan van de tijd (ook al hadden we nog tijd over). Je neemt de tijd om te genieten van het moment en wat er gebeurt. Voor de mensen die net als mij schrik hebben en niet graag horrorkamers spelen. Deze kamer is spannend, maar absoluut niet eng. Na 91 kamers gespeeld te hebben staat deze samen met The Dome in Bunschoten gedeeld op de 1ste plaats. PS: Beide kamers zijn volledig anders dus naar mijn smaak niet te vergelijken (appelen met peren vergelijken).

 • ALLES! Ik ben nog steeds onder de indruk

Toffe game , maar enorme pech met de technologie

Deze VR moet je echt bekijken als een soort adventure game en niet als een echte escape room, anders kom je ontgoocheld buiten. Het spel: Het is een mooi spel, leuke graphics. Je moet echt als team werken en samen vooruit gaan. Dit wil dus ook wel zeggen dat wanneer er iets niet lukt bij iemand, je wel vrij lang kan staan wachten. Dit breekt het tempo wat van het spel, maar goed dit is een keuze van de makers van Ubisoft (eigenlijk heeft Lockdown hier heel weinig mee te maken). De sfeer: Je voelt je wel als een echte avonturier die het spel/de queeste wil uitspelen. Service: Vooraf kregen we een mail met de vraag of we zeker zouden komen (wegens corona). Dit werd heel goed opgevolgd en hier ben ik ook tevreden om. MAAR ... bij aankomst kwamen we eerst in een lege ontvangstruimte, gamemaster kwam pas enkele minuten later toe met de woorden "ik ga de game eerst even klaarzetten voor jullie". Zou een game al niet klaar moeten staan bij ontvangst? Vreemde sfeer om mee te starten. 1 van de 4 VR-brillen functioneerde niet goed. Het gaf geen audio door (volledig het spel zonder dan maar) en we hebben het spel 4 keer moeten resetten wegens problemen met diezelfde bril. Dit haalt je volledig uit de beleving van het spel. Alle respect voor de persoon (vermoedelijk een jobstudent) die ons op dat moment heeft ontvangen en alle begrip voor technologie die kan falen, maar wanneer je weet dat dit probleem al enkele keren is voorgekomen, los je dit eerst op. Bij 2 andere personen moesten de batterijen van de controllers vervangen worden midden in het spel. Dit is echt allemaal puur voorbereiding. Stel je voor dat een gamemaster in een echte escape room tijdens het spel enkele keren zou moeten binnenkomen om het spel te resetten omdat er iets niet werkt. Dit is gewoon not done. Ik ben blij dat ik 50% korting had om dit spel te spelen, anders had ik dit echt weggesmeten geld gevonden.

 • Graphics
 • Groepsfoto in Avatar
 • ontvangst / enthousiasme
 • 1 VR bril functioneerde niet goed
 • batterijen moeten vervangen tijdens het spel
 • eerder adventure dan escape

Geen escape room

Ik begrijp niet wat deze op deze pagina doet. Los van het feit dat het leuk is om even te doen met vrienden/familie is dit geen escape room en dus ook niet op zijn plaats op deze website.

 • Geen escape room

Anders dan een gewone escape room maar even spannend

-85ste escape room- Het concept hier is anders in die zin dat je zoveel mogelijk geld moet proberen stelen i.p.v. enkel te proberen ontsnappen. Toch voelt deze kamer leuk en spannend aan omdat je de hele tijd bezig bent, perfect parallel kan/moet werken terwijl je aan puzzels bezig bent en nieuwe ruimtes probeert te ontdekken. De meeste puzzels (80%) waren echt leuk en in thema. Maar andere puzzels misten voor mij nog wat samenhang met het thema. Ze zijn zich daar zelf van bewust en ze zijn bezig met aanpassingen. Het gebruik van een losse tablet voor hints ben ik minder fan van. In Gent wordt hetzelfde systeem gebruikt en daar had ik hetzelfde gevoel. Binnen dit thema had de tablet perfect ergens ingebouwd kunnen zijn. Dit spel is zeker een aanrader om te spelen zowel voor beginners als voor meer ervaren escapers.

 • Inkleding (zeker de start)
 • Spannend
 • Parallel
 • Tablet en de kwaliteit ervan
 • Enkele puzzels

Knus, enkele leuke puzzels, maar mist afwerking die deze kamer naar een ander niveau zou brengen.

Ontvangst: Gebeurde zeker correct. Natuurlijk in tijden van Corona is het overal wat bizar, maar op zich heb ik niets aan te merken op de manier waarop ze ons hebben ontvangen. De ontvangstruimte daarentegen kan wel wat werk gebruiken naar inkleding toe. Deze ruimte is een groot deel van de beleving en moet ervoor zorgen dat spelers al een bepaald gevoel hebben. Spel: Na enkele reviews hier gelezen te hebben, had ik vrij hoge verwachtingen. Toch had ik bij het spel gemengde gevoelens. Na meer dan 80 escape rooms gespeeld te hebben, zoek ik toch altijd naar echt originele puzzels of zo een wow-momentje. Dit heb ik niet gehad. Hiermee wil ik geen volledige afbreuk doen op het spel zelf, want op zich waren er een paar leuke puzzels bij. Het idee van een escape room van 75 minuten is altijd aantrekkelijk voor gepassioneerde escapers. Toch voelt deze escape room aan als eentje van 60 minuten. Iedereen die al rooms van 75 minuten gespeeld heeft, verwacht net zo een extra element aan het spel, een soort andere dimensie, waardoor je die extra 15 minuten nodig hebt. Dit was niet het geval. (Ik kan hier niet veel dieper op ingaan aangezien ik anders teveel info zou geven) Ook het feit dat wanneer je de oplossing van een puzzel hebt en toch nog 15 min kan verliezen om die “puzzel” uit te voeren en hierdoor het spel niet kan eindigen, werkt wat frustrerend. Dit ligt zeker aan onze onhandigheid, maar toch voel ik dat dit anders had opgelost kunnen zijn door de makers van de escape room. Het tipsysteem was wel origineel en goed uitgevoerd. Sfeer: Ik miste een duidelijk verhaal. Sommige puzzels pasten fantastisch goed binnen het verhaal en anderen hadden helemaal niets van link met het verhaal. Dit vind ik dan wel jammer. Ook de graad van afwerking kon een stuk beter. Het contrast van afwerking is echt gigantisch groot. Met een klein beetje moeite, kan deze escape room naar een ander niveau gebracht worden. Na een gefaalde escape room vroegen we om toch even de puzzels te overlopen die we niet hadden uitgevoerd. Dit werd maar heel vaag gedaan. Misschien lag dit aan het feit dat de gamemaster onze frustraties juist had gezien. Toch was dit een uitgesproken kans om zelfs de volledige escape room even kort te overlopen en het verhaal te duiden. Conclusie: Blij dat ik deze room eens gespeeld heb, maar dit is een escape room met veel meer potentieel. Door meer energie te steken in de afwerking en de inkleding zou dit volledig anders aanvoelen.

 • Enkele leuke puzzels
 • Tipsysteem
 • Inkleding/afwerking
 • Beleving/verhaal

Een leuk avontuur!

Flight 923 Locatie/ontvangst: Je komt aan in een heel groot pand waar je gezellig iets kan drinken of een spelletje kan spelen (airhockey, tafeltennis,...). Nu uiteraard kom je om te escapen, maar het is een leuk tussendoortje. De dame die ons heeft ontvangen was enorm vriendelijk, heel behulpzaam en je merkt dat ze een passie heeft voor escape rooms. De kamer/het spel: Het spel begint in een vliegtuig waar je kan gaan zitten om een instructiefilmpje te bekijken. Het begin van het spel zorgt er voor dat je volledig in de sfeer geraakt van het verhaal. Heel leuk gedaan. De puzzels zelf waren zeker niet de moeilijkste, maar er waren heel veel puzzels wat er voor zorgt dat je wel best de taken verdeelt en goed moet doordoen. Altijd leuk wanneer de puzzels parallel lopen en je dus niet met 4 of meer aan een puzzel moet bezig zijn. Enige minpuntje voor mij was dat er meerdere keren hetzelfde slot was zonder al te veel indicatie welke oplossing naar welk slot leidde. Dit zorgt een beetje voor trial en error. Ook het verdere verloop is heel mooi ingekleed en het einde van het verhaal zit ook echt goed in elkaar. Kortom een heel mooie kamer!

 • Start van het spel
 • Inkleding
 • Verhaal
 • Begeleiding
 • Zelfde sloten (zelfde combinatiemogelijkheden)

Fantastische kamer met oog voor detail

Een prachtige escape room met een heel mooi afgewerkt decor en enkele mooie technische snufjes. De puzzels zaten heel strak in elkaar. Mooi in de lijn van het verhaal. Een heel sterke opvolging van de gamemaster die er alles aan doet om je een mooie ervaring te geven.

 • Decor
 • Puzzels
 • Technische snufjes
 • Verhaal
 • Opvolging van de gamemaster

100 euro voor dit?!?!? Oei

Locatie/aankomst: We gingen binnen in een prachtig pand in het stationsgebouw van Kalmthout. Dit beloofde heel veel goeds. Maar dan werden we in de kamer die we gingen spelen geleid, met onze jas aan (gelukkig want de verwarming stond nog maar net aan) en al onze persoonlijke spullen zoals gsm en degelijke nog bij ons. Zonder veel inleiding (“hier kan je een blad vinden met de inleiding”) begon het spel. Kamer/het spel: De kamer was klein en enorm droevig aangekleed (behang dat los hing, spinnenwebben, weinig ...). Er waren heel wat sloten. (1ste generatie escape room). Op zich is hier niets mis mee, maar wanneer je verschillende keren hetzelfde soort slot hebt en je elke mogelijke code in alle sloten moet invoeren zonder enige indicatie, dan word ik al wat nerveus. De opvolging tijdens het spel verliep heel slecht. Er is daar een systeem waarbij de gamemaster slechts 1 kamer tegelijk kan horen en zien (er zijn daar 3 kamers). Dit zorgt er voor dat ze niet correct kunnen opvolgen en we soms nodeloos lang met onze vingers stonden te draaien, of de gamemaster niet eens doorhad in welke fase van het spel we ons bevonden. Conclusie: voor €100 met 2 personen waren zowel het spel als de opvolging en de kamer ongelooflijk bedroevend.

 • Gebouw
 • Puzzels
 • Opvolging
 • Prijs kwaliteit

Leuke sfeer, maar moet nog wat groeien.

Eerst en vooral, de gastvrouw die deze (1ste generatie) escape room helemaal zelf bedacht heeft, is enorm sympathiek. Ze heeft een enorme passie voor dit spel en staat zeker ook open voor constructieve opmerkingen. We speelde deze kamer met 2 en we geraakten er niet uit binnen de 60 minuten. Ook met redelijk wat tips. Ofwel hadden we een gigantische offday, ofwel was het gewoon te veel of te ver gezocht. Aangezien dit onze 73ste escape room was en we er slechts in 2 andere niet uitgeraakt zijn, denk ik eerder het laatste. (of een combinatie van de 2 ;-), we maakten ook wel wat foutjes ) Je merkt dat deze kamer nog moet groeien en er geen goeie tijdsmeting was. Ook in het begin was er een puzzel die zelf volledig moest gereset worden door de game master als het fout ging. Dus ze moest binnenkomen om dit op te lossen (het kan ondertussen wel zijn dat deze puzzel al verdwenen is als ze naar onze tips geluisterd heeft). Er waren zelfs 3 puzzels die we niet kunnen doen hebben wegens tijdsgebrek. Dit zijn enkele heel jammere zaken, waar je als escape liefhebber wat van baalt. Dit gezegd zijnde, nadien hebben we nog uitgebreid gepraat en enkele tips gegeven. De eigenares was hier heel ontvankelijk voor en ze ging al de volgende dag enkele dingen aanpassen. In de toekomst beloofd deze escape room, mits aanpassingen, zeker een een goede escape room te worden.

 • Sfeer
 • gastvrouw
 • puzzel die moest gereset worden door de gastvrouw
 • tijdsinschatting
 • The Box — The Box
 • Geplaatst op 3 november 2019 om 10:05
 • Gespeeld met 4 personen in november 2019; Ontsnapt: Ja

Enorm leuke escape room (aanrader!)

Na meer dan 70 escape rooms gespeeld te hebben, staat deze toch wel in mijn top 5. Eerst en vooral kom je niet veel escape rooms waar je voor een schappelijke prijs 90 minuten kan spelen. Het verhaal is echt goed bedacht, heel leuke puzzels voor zowel beginners als gevorderde spelers. Sommige zaken lijken slordig uitgewerkt, maar zijn het helemaal niet. Binnen het verhaal klopt alles. Ook het begin van het spel is heel origineel (zonder veel prijs te willen geven), net als hun manier van hints geven. Er is een heel goede opvolging van het spel en alles wordt duidelijk op voorhand uitgelegd door een enorm sympathieke gastheer waardoor een mooie flow in het spel zit. De optionele verhaallijn geeft een extra touch aan het spel waardoor iedereen altijd bezig is met iets. Nadien is er tijd om het spel even met de eigenaar (die trouwens alles zelf gemaakt heeft) even door de puzzels te gaan en ietsje te drinken.

 • 90 minuten
 • Goeie gevarieerde puzzels
 • Sympathieke gastheer
 • Verhaallijn
 • Leuk begin van het spel

Heel leuke kamer en heel lieve eigenaars

De ervaring begint al bij het binnenkomen van de locatie van Cortex. Een heel mooi ingeklede inkomhal. De kamer zelf begint op een spannende manier, iets wat de ervaring sterker maakt (zonder alles hier prijs te geven). Zeker niet de moeilijkste kamer, maar wel een kamer die de moeite waard is om even te bezoeken wanneer je graag puzzels oplost waarbij het verhaal helemaal klopt.

 • ontvangst
 • inkleding
 • verhaal

FANTASTISCH!

Ik speelde al heel wat escape rooms zowel in België, Nederland als Budapest. Deze escape room is veruit de beste die ik ooit speelde. Alles begint met een correcte ontvangst en een goede uitleg. We kwamen toe in een heel mooi pand en we werden heel correct ontvangen. Na de uitleg van het spel werden we naar een ruimte gebracht om een filmpje te bekijken om zo in de sfeer te komen. Hier begint de echte beleving. Eenmaal binnen hadden we door dat dit niet zomaar een escape room was. Dit was zoals de naam het zegt een echte experience. Er is heel veel moeite gestoken in het bedenken van het verhaal en het uitwerken van de puzzels en het decor. Nadien vroegen we om nog even met ons de kamer te doorlopen. Dit was geen enkel probleem en we kregen ook nog een mooie uitleg. Een fantastische ervaring van begin tot einde.

 • Decor
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Ontvangst
 • 70 minuten
 • Geen

Geen leuke ervaring

Met meer dan 45 escape rooms op de teller hebben we redelijk wat ervaring. Dit was voor mij één van de minste escape rooms die ik ooit speelde. Na 32 minuten hadden we alle puzzels opgelost en hadden we de code voor het laatste slot. Een slot dat we niet doorhadden hoe het werkte. Ze lieten ons daar 28 minuten zitten om uiteindelijk te zeggen dat de tijd om was. Enige hulp die we op dat moment kregen was de vraag om de cijfers op een blaadje te noteren en onder de deur te schuiven om dan 1 minuut later overal V’tjes naast te krijgen. Ik was werkelijk kwaad dat we deze prijs betaald hebben voor een escape room die zo weinig te bieden heeft. Mocht deze escape room de helft zo duur zijn, zou ik milder zijn.

 • Duur
 • Slechte begeleiding
 • Slechte ontvangst
 • Verouderd