Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Robindf

Escape Apprentice

Offline

Omschrijving

liefhebber van escape roomsLid sinds

26-06-2019

Statistieken

Escaperooms

1 reviews

26 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


2 forum berichten

Team

No teamwork no communication

1 teamleden

1 kamers gespeeld

1 reviews

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 08 november 2021

Ervaring kamer top

Na al veel reviews te hebben gelezen, was het tijd om deze escaperoom te spelen. Ik zelf speel in een vast team van 4 , waar we eigenlijk de top kamers van Escapetalk aan het afreizen zijn. Vele gamemasters hadden ons al the Dome aangeraden, maar na ongeveer de top 15 gespeeld te hebben, waren we het eens dat we deze uitdaging aangingen.

Omdat het wel een stukje rijden voor ons was, hadden we de meisjeskamer en de Dome op de zelfde dag geboekt, Meisjeskamer als eerste met 2 uurtjes tussendoor om te eten. Door een sleutelbeen breuk moesten de onze datum verzetten ( kort van te voren) en dit was allemaal geen probleem. top geregeld zonder extra kosten.
Omdat dit een review is over the Dome, ga ik hier niks schrijven over de meisjeskamer, betreft keuze om te starten is meisjeskamer wel een goede keus geweest.

We kwamen aan bij de escaperoom, en parkeren is hier geen probleem. Binnen is de ontvangstruimte het grootste en meest ingedeelde wat we ooit gezien hadden, je kan hier bijna gewoon hele dag spellen spelen en tijd doden. Drinken/eten vrij pakken en opschrijven werkt top. Wat ik niet van deze organisatie/escaperooms had verwacht was de ontvangst van de medewerker. Dit was in onze ogen zo verschrikkelijk misgelopen, daar waar we meestal een hoop plezier uit halen door met een host over kamers en ervaringen te praten, leek het nu wel een stageer die op zijn 1e dag het bedrijf in zijn eentje moest runnen. Misschien dat het de drukte was, wat altijd een keer kan gebeuren maar rennende personeelsleden die met ze 2e 3 kamers aan het runnen zijn met tijdschema's dat teams zo snel mogelijk achter elkaar speelde en onpersoonlijk overkwamen , was dat toch een heel stuk minder prettig als wat wij gewend waren. Ik snap heel goed hoe een bedrijf geld moet verdienen en dat je het liefst zoveel mogelijk teams laten spelen in zo'n kort mogelijke tijd, maar dit kan voor sommige een ervaring wel een stuk minder maken. En ik denk ook zeker wat ze moeten aanpakken, want escape rooms zijn vaak ook gewoon mond op mond reclame binnen groepen en bekende. En daar krijgt dit op Service van mij echt een laag cijfer.

Afijn, we begonnen aan de kamer en de host vertelde ons dat teamwerk essentieel was en dat alles wat we van escape rooms konden vergeten wat we al wisten. Nou dit klopte aardig, het zag er allemaal beeldschoon uit binnen en de technieken waren top. Teamwork is wel nodig bij de puzzels, en ons lukte het om te ontsnappen met nog 7 minuten en 33 seconden op de klok.
Het verhaal van de escaperoom wanneer je buiten staat is voor onze groep nog steeds echt een raadsel, en wij konden achteraf met de host nog terugkijken, maar aangezien er lichtelijke tijdnood was, was het even snel kijken en stonden we redelijk snel buiten. Jammer want we hadden echt nog wel een paar vragen. Ik denk ook zeker dat als het verhaal meer zou kloppen, en in volgorde vertelt/uitgebeeld plus de puzzels, dat het hele plaatje echt klopt. Misschien met een paar simpele aanpassingen dat er nog een draai kan worden gegeven.
Al met al is de kamer wel een hele toffe ervaring om mee te maken. ook met in het achterhoofd dat deze er al een redelijk lange tijd is en toen al voorop liep. Ik zou hem zelf ook aanbevelen aan andere.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 4.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: No teamwork no communication

Ontsnapt: Ja  52:27 min


  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Spannend
  • Slechte service
  • Gebrek aan verhaal

 

0 reviews