Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Queenie4ever

Escaper

Offline

Omschrijving

Gigantische Queen fan sinds jaar en dag. Sinds 2017 de Escape rooms ontdekt en aardig verslaafd aan het raken. Met verschillende samenstellingen de kamers aan het spelen en duidelijk is dat ik de Tornado van de groep ben. Kan slecht tegen mijn verlies en baal dan ook als we door stomme handelingen de kamer niet uitkomen. Achteraf is het altijd zo makkelijk....

Aan het wachten op de eerste Escape Room met als thema de popgroep Queen :-)

Lid sinds

28-10-2018

Statistieken

Escaperooms

56 reviews

59 kamers gespeeld

80.4% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


56 reviews

Room 1803

Escape Ede
Geplaatst op: 26 maart 2023

Heerlijke kamer met leuke mindfucks

Het ontvangst was al geweldig: Brian en Antoine heetten ons van harte welkom en de klik was meteen daar. Na heel relaxt een halfuurtje gepraat en ontzettend gelachen te hebben, zijn we naar het hotel gegaan.

Wat begon als een erg leuke escaperoom, ontaardde al snel in een geweldige mindfuck. Afwisselende puzzels, waarbij je goed kon samenwerken en hier en daar een schrikmoment (niet eng gelukkig) met soms hilarische momenten (overigens lag dat meer aan onze eigen verwrongen humor denk ik šŸ˜‰). Op het moment dat je denkt dat je de kamer aardig doorhebt, begint het pas echt.... Wauw, wat is dat goed gedaan zeg! En zit je er net weer lekker in, gaat de telefoon ......

Wat een heerlijke kamer! Er is echt goed over alles nagedacht en je ziet gewoon dat de heren er zelf ook plezier in hebben. Alles is tot in detail uitgewerkt, we hebben enorm genoten.

En alle lof voor Brian en Antoine. Geweldige gastheren die alle tijd nemen, zowel vooraf als achteraf. Na afloop de kamer nog een keer doorgelopen waarbij Antoine ons vol passie de ins en outs heeft laten zien. Daarnaast vertelde hij dat er binnenkort een nieuwe kamer komt. Wij kunnen niet wachten!

Kort gezegd: deze kamer gewoon doen! En neem voor- en achteraf lekker de tijd, wij hebben een heerlijke avond uit gehad!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  antoine

The Architect

Sherlocked
Geplaatst op: 10 februari 2023

Heerlijk vermaakt in een prachtige kamer op toplocatie

In hartje Amsterdam stonden we klaar om The Architect te gaan spelen. We werden hartelijk ontvangen door een wat chaotisch persoon die aangaf dat z'n collega's er zo aan zouden komen. Niet veel later werden we hartelijk welkom geheten door twee zeer vriendelijke dames. Het ging voornamelijk in het Engels, maar dat was voor ons gelukkig geen probleem. Na een korte uitleg in een prachtig pand werden we naar de kamer begeleid. Met een klein oponthoud ivm een deur die niet meewerkte (wat overigens totaal niet storend was, mede door de fijne manier van handelen door de hosts), konden we beginnen.
Eerste indruk: Wauw, wat een geweldige ruimte! Maar hup, we moesten aan de bak. De puzzels waren niet al te moeilijke en redelijk lineair, alhoewel we op een bepaald punt toch even vast liepen. Na een kleine tip, die verder niets verraadde, konden we verder. Vervolgens een verrassing waardoor we echt goed samen moesten spelen. Ook dat lukte en aan het einde werden we nogmaals aangenaam verrast. Wat een prachtige puzzel!
Het enige minpuntje wat ons betreft was, dat we niet wisten of we klaar waren. We gingen door een deur dachten dat we er nog lang niet waren. En toen zagen we de wat chaotisch persoon van het begin weer. Deed hij nou mee in een rol? Of stonden we al buiten? Hij riep dat we even moesten wachten, maar ja, dat deden we natuurlijk niet. Dus we gingen vrolijk verder totdat we ineens onze hosts aan zagen komen springen. We waren er blijkbaar al! Blijkbaar waren we in het eindstuk een stuk sneller dan verwacht.
Na nog even nagekletst te hebben en de kamer nog even doorgelopen te hebben zijn we met een goed gevoel weer naar buiten gelopen. We hebben ons prima vermaakt.
Dit is geen enge kamer, geen acteurs en wat ons betreft ook geschikt voor beginnende spelers. Ons advies: speel met maximaal vier personen.
Op naar The Vault!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • We waren vrij snel klaar
 • Moeilijkheidsgraad

 

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 30 januari 2023

Wat een ontzettend gave escaperoom!

Onze vierde en laatste escaperoom van ons escapeweekend. We hebben drie supertoffe kamers gedaan, dus de lat lag hoog. Bella Ciao hadden we een aantal jaren geleden gedaan en vonden we erg tof, dus ook daar lag de lat hoog.

Het begint al bij aankomst, want je eerste opdracht staat in de mail. Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen en al snel begon het verhaal. We kwamen ons melden om onze gevangenisstraf uit te zitten. We 'moesten' naar binnen en na een ietwat rustig begin, was dat geheel over na de eerste opgeloste puzzel. De adrenaline begon te stromen en je zat midden in het verhaal. Spannend, samenwerken, rennen, puzzels oplossen, alles kwam er in voor. Van het Ć©Ć©n rolde je zo door naar het andere en je voelde de druk aan alle kanten. Spannend tot het einde! Ik kan er niet teveel over vertellen, want ik wil niets verklappen, maar het voelde als een levensechte gevangenis. En zo zag het er ook uit. Want ook bij de aankleding was aan alles gedacht. En zelfs bij de laatste puzzel blijft het spannend of je het gaat halen. Je komt bij deze escaperoom letterlijk rennend over de finish. Wat supergaaf!

Ik ben zelf nogal bang aangelegd en schrik snel en vind ook niet alles leuk in een escaperoom. Dit was ik vergeten aan te geven. Maar toen er zo'n moment kwam, zagen ze het op de camera's gebeuren en hebben ze rekening met me gehouden. Superfijn. Dus mocht je dit ook hebben, geeft het van te voren aan.

Na afloop werd er alle tijd genomen om alles nog even na te lopen en hebben we gezellig gekletst met de host. Je kon gewoon zien dat hij passie voor deze kamer heeft en dat straalt de kamer ook uit.

Dus wat ons betreft: doen! Je gaat daar absoluut geen spijt van krijgen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Johan Le Van

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 30 januari 2023

Helemaal top!

Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen door de host. Er werd alle tijd genomen om kennis te maken en even te kletsen. Op een gegeven moment ging de host weg om wat te regelen en Ć©Ć©n van ons dacht dat we al begonnen waren (wat dus nog niet zo was). Hilariteit ten top en dat voordat we de kamer ingingen. Dat voorspelde wat....
Vanaf het moment dat de deur dichtgaat zit je meteen in het verhaal. Wat ontzettend goed gedaan! Het begin geeft een adrenalinestoot zonder dat het eng is (daar hou ik ook niet van, dus dat vond ik erg fijn). We zaten er goed in en het liep allemaal lekker. Leuke, afwisselende puzzels en veel te doen. Van de adrenalinekick ga je geruisloos over in het echte puzzelen en voor dat je het weet, zit je in een nieuwe adrenalinestoot. Zonder al te veel te verklappen is het einde echt geweldig gedaan.
Op 1 punt liepen we vast, maar dat was onze eigen schuld door niet goed op te letten. Maar de host pakte dit super aan en bleef de gehele tijd compleet in de sfeer van de kamer.
Ik heb in recensies gelezen dat sommige vinden dat het middenstuk niet past bij het verhaal/thema of dat je daar de adrenaline mist. Wij hebben dat gevoel totaal niet gehad. We vonden juist de afwisseling geweldig wat ook zorgde dat je continu weer in een andere setting zat. Juist die afwisseling maakte het ontzettend gaaf.
Ik hou niet van enge kamers en ondanks dat de adrenaline stroomt, is deze kamer niet eng. Ik ben 1 keer geschrokken, maar dat was op een 'veilige' manier (ik kan het niet anders uitleggen, anders verklap ik teveel). Dus mocht je bang aangelegd zijn, ga deze kamer zeker doen!
Na afloop was er wederom alle tijd om nog even na te kletsen en de host was enorm enthousiast. Al met al voor ons een superleuk en gave ervaring!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Rembrandts Geheime Atelier

Escaperoom Leiden
Geplaatst op: 30 januari 2023

Wauw, prachtige kamer en helemaal af

Onze tweede kamer van ons escaperoomweekend. Wederom een ontzettend hartelijk ontvangst in een prachtig pand. Er werd alle tijd genomen om wat meer uit te leggen over de geschiedenis van het pand en het verhaal liep naadloos door in het verhaal van de escaperoom. We hadden geen idee wat nou echt was en wat niet. Superleuk gedaan.
Vervolgens de kamer in en in 1 woord: prachtig. Aankleding was top, de puzzels waren leuk en afwisselend en geheel in het thema. Er was overal over nagedacht. Met vier ervaren personen hebben we ons enorm goed vermaakt, er is meer dan genoeg te doen voor iedereen. Her en der liepen we soms wat vast, maar met een kleine hint kwam we er prima doorheen.
Mooie kamer, leuk thema, absoluut een aanrader om te spelen. En wat ik fijn vindt: geen enge kamer.
Na afloop wederom alle tijd voor een praatje en om de kamer nog even door te lopen.
Deze kamer mag je wat ons betreft absoluut niet overslaan!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Toxic Escape

Toxic Escape
Geplaatst op: 30 januari 2023

Wat een heerlijke kamer en superontvangst!

Ons escaperoomweekend begon met Toxic. Wat werden we leuk ontvangen! De kamer begint al voordat je er bent en alsnog was er alle tijd om even gezellig te kletsen vooraf.
Vervolgens de kamer in. Wat ontzettend leuk! Veel te doen, logische puzzels, soms effe wat lastig, maar allemaal in het thema. We speelden met vier ervaren personen en dat was een prima aantal. Het thema liep goed door en we hebben ons heerlijke vermaakt. De kamer zag er ontzetten goed uit en de makers hadden duidelijk alles op alles gezet om het zo echt mogelijk te laten lijken. En dat is wat ons betreft helemaal gelukt!
En ondanks het schimmige thema, was de kamer verder totaal niet eng. Fijn, want daar hou ik ook niet van. Dus mocht je wat angstig aangelegd zijn zoals ik, dan is deze kamer heel goed te doen!
Na afloop was er wederom alle tijd om nog even na te kletsen en door de kamer te lopen.
Wat een heerlijk begin van ons weekend! Op naar de volgende.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Arcade Invasion

Questomatica escape room
Geplaatst op: 6 januari 2023

Superleuk, gewoon doen!

We hadden Mathilda al gespeeld en vonden die erg leuk, waardoor we Arcade Invasion ook graag wilde gaan spelen.

We werden wederom hartelijk ontvangen door dezelfde host als vorige keer, super aardig en nam alle tijd voor ons. Hij polste nog even wat we met eventuele hints wilden, zodat hij ons kon helpen op een manier die wij wilden. Helemaal top. Na het introductie praatje gingen we naar binnen en zaten direct in het spel.

Leuke kamer, afwisselende puzzels en geen slotjes. Soms liepen we even vast, maar op ons verzoek kwamen de hints niet te snel en kregen we alleen de vraag of we een hint wilden.

Het leuke aan deze kamer is dat je echt weer even terug bent in de jaren tachtig. Geen enge kamer, gewoon leuk om te spelen met bijzondere puzzels. Op sommige plekken moet je ook echt samenwerken om tot de oplossing te komen en er is voor ieder wat wils.

Omdat we te lang bij 1 puzzel zijn blijven hangen, hadden we niet genoeg tijd, maar onze host heeft ons door laten spelen zodat we er toch zelf uitgekomen zijn (met 8 minuten meer). Supertof dat hij dat deed, zodat we ook de laatste puzzel uit konden spelen.

Erg leuke ervaring en jammer dat ze maar twee kamers hebben. Hopelijk komen er in de toekomst meer. Dit is absoluut een aanrader!


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Geen enge kamer

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 18 december 2022

Spannende ervaring en goed uitgedacht

We hadden ons vergist in de tijd en kwamen daardoor iets te laat aan. Hierdoor was het ontvangst niet heel vriendelijk, maar nadat we uitgelegd hadden dat we ons vergist hadden, ontdooide de host.
Na de uitleg zijn we van start gegaan. Het begin was wat stroef en het duurde even voordat we er echt in zaten.
Vervolgens heerlijk gepuzzeld en liepen we er aardig vlot doorheen.
Deze kamer is uitstekend uitgedacht, alles klopt, leuke onverwachte momenten en spannend tot het einde. Alsof iemand deze situatie in reallife meegemaakt heeft en op basis daarvan een escaperoom gecreƫerd heeft. Top gedaan!

Aan het einde nog wat toelichting gekregen en meegekeken naar bepaalde onderdelen. De host was toen erg vriendelijk.

Al met al een super leuke ervaring.

Ik ben zelf niet van de acteurs, maar toen ik dat aangaf, hebben ze hier volledig rekening mee gehouden. Dus ook al hou je daar niet van, ga deze kamer zeker spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal
 • Prijs

 

WakeUp!

Questomatica escape room
Geplaatst op: 3 december 2022

Wat een leuke kamer!

We werden hartelijk ontvangen op de locatie en na een korte introductie zijn we de kamer ingegaan. Wat fijn dat het een keer geen donker thema is!
Een erg leuke kamer, zonder slotjes en wel met bijzondere puzzels. Redelijk lineair, maar ik hou er van. Er zitten echt leuke elementen in, maar ik kan er niet over uitwijden anders verklap ik teveel. Aan het einde kwam voor ons nog een speciale verrassing die erg leuk was.
We hebben ontzettend genoten en gingen ook lekker door de kamer heen.
We gaan dan ook snel een keer de andere kamer spelen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Makeshift Morgue

EscapeTales
Geplaatst op: 28 oktober 2022

Gave kamer met lastige puzzels

We werden hartelijk ontvangen in een gezellige ontvangstruimte. Na een tijdje gekletst te hebben, werden we naar de kamer geleid.

Deze kamer is het vervolg op hun eerste kamer, dat hebben ze erg leuk verwerkt in deze kamer.

Het spel begint al buiten de kamer met de eerste puzzel. Vervolgens ga je naar binnen en begint het echt.

De kamer is perfect aangekleed en dat samen met de sfeer en effecten zorgen dat je er helemaal in zit. De puzzels zijn afwisselend en niet lineair (iets wat ik zelf lastig vind). En een keer geen slotjes!
Als team zaten we er niet lekker in en hadden dan ook meer hints nodig dan we zouden willen. Door ons eigen gestuntel net de eindstreep niet gehaald, maar we mochten doorspelen om de ervaring af te maken.
Leuke toevoegingen van puzzels die we nog niet eerder gezien hebben.

Na afloop werd alle tijd genomen voor een praatje en zijn we de kamer nogmaals doorgelopen.

Erg leuke ervaring, ondanks dat we het niet gehaald hebben.

Deze kamer is ook goed te doen voor mensen die net als ik, niet van al teveel spanning houden. De schrik effecten vallen erg mee.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 10 oktober 2022

Wat een ontzettend leuke kamer!

Nadat we in de ochtend Mystic Cabin gespeeld hadden, gingen we in de middag voor The Conductor. Vol verwachting, aangezien de Mystic Cabin een leuke kamer was om te doen.

Wederom werden we hartelijk ontvangen. Prima ruimte om even te wachten, iets te drinken of een spelletje te doen.
Na de uitleg gingen we de kamer in en de eerste indruk is al meteen geweldig: je waant je direct in de juiste omgeving en enthousiast gingen we aan de slag. We merkten al snel dat deze kamer ons beter lag dan de vorige, we gingen er super rap doorheen. Leuke puzzels, genoeg te doen voor iedereen en leuk samenwerken. Je rolt van het een in het ander en iedereen is druk met oplossen. Op 1 puntje liepen we vast, maar met een kleine cryptische tip kwamen we weer verder.
Geweldige aankleding in de kamer, verhaal klopte, puzzels waren afwisselend en leuk en aan het einde nog een mooie verrassing. Na drie kwartier stonden we buiten.
De gamemaster nam vervolgens alle tijd om de kamer nog even te laten zien en na te praten met ons.

Een escaperoom zoals deze wat ons betreft hoort te zijn, alle elementen aanwezig. En zeker fijn in deze tijd: de prijs valt reuze mee! Absoluut de moeite waard om naar toe te rijden en je een dag goed te vermaken. Op het terrein waar de escaperoom ligt, zit een restaurant waar je goed kunt eten en/of borrelen en de ligging is in het bos waar je heerlijk kunt wandelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:38 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Gewoon doen!

 

The Mystic Cabin

Riddle Room
Geplaatst op: 10 oktober 2022

Heerlijke kamer om te spelen met enthousiaste gamemaster

Om ons weekend Escapen compleet te maken, zijn we naar Best gegaan om de twee kamers van Riddle Room te spelen. Als eerste de Mystic Cabin.

Het is even zoeken op het terrein waar je naar toe moet, maar eenmaal aangekomen worden we hartelijk ontvangen. Je kunt even zitten en spelletjes doen of wat drinken, zodat de gamemaster de kamer nog even in orde kan maken. Na het intro praatje zijn we vol enthousiasme de kamer in gedoken.

We zaten er lekker in. Leuke, afwisselende puzzels en redelijk lineair (persoonlijk hou ik daar wel van). Soms even een kleine zetje nodig gehad, omdat we niet helemaal scherp waren. Kamer is goed aangekleed in het thema en wat ik ook fijn vindt: geen enge kamer. In het tweede gedeelte van deze ervaring liepen we aardig vast. Gelukkig kwamen de hints niet te snel en kon je ook zelf om hints vragen. Fijn, dan kun je even stoeien en zelf bepalen of je door wilt of niet. Er was 1 puzzel die ons echt niet lag, maar dat kon ook aan ons liggen :-). Daarnaast ook echt domme fouten gemaakt. Uiteindelijk ontsnapt met net iets meer tijd op de klok dan een uur. Fijn dat ze ons toch die laatste seconden nog even door hebben laten spelen, zodat we de ervaring af konden maken.

Na afloop werd alle tijd voor ons genomen om samen nog even de kamer door te lopen. Leuke ervaring en we hadden meteen enorm veel zin om 's middags de andere kamer te spelen.

Leuke bijkomstigheid: op het terrein waar ze gevestigd zijn, kun je heerlijk lunchen/borrelen bij een restaurant en een mooie wandeling in het bos maken. Dus zoek je een dagje uit met escaperooms, dan kun je je hier zeker vermaken.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Beleving

 

Hoge verwachtingen die niet geheel waar gemaakt zijn

Deze kamer staat ontzettend hoog aangeschreven en met hoge verwachtingen zijn we dan ook naar Eindhoven gegaan om beide kamers op deze locatie te spelen.

Zodra je aankomt is het even zoeken waar je naar toe moet. Zodra je boven bent, is er geen ontvangstruimte en sta je min of meer mee te luisteren met de gamemasters die andere spelers aan het begeleiden zijn. Ditmaal werd het standaardpraatje overgeslagen, omdat we in de ochtend de andere kamer gespeeld hadden.

Na de uitleg konden we beginnen en vol verwachting doken we de kamer in. De kamer waar je binnenkomt is prachtig en klopt helemaal. We gingen aan de slag en zaten er lekker in. Zonder al te veel te willen verklappen, is deze escaperoom visueel erg goed in elkaar gezet en waan je je meer in het echte leven dan in een spelruimte. Wat dat betreft werden de verwachtingen zeker waar gemaakt.

Wat ons stoorde is dat, net als in de andere kamer, je oplossingen kunt hebben, zonder dat je daarvoor de puzzel opgelost hoeft te hebben. Dit kan altijd een keer gebeuren met een beetje geluk, maar wij hebben het meermalen gehad en in beide kamers. Voor een kamer die zo hoog aangeschreven is, zou dat wat ons betreft niet moeten mogen.
Op 1 oplossing na, hebben we de kamer net niet gered en dat scheelde echt maar een paar seconden. Ook dit is jammer, want iedereen weet dat een kamer halen altijd leuker is dan niet halen. Had het nou een paar minuten en meerdere raadsels gescheeld, dan snap ik het helemaal. Maar in dit geval hadden ze net iets eerder een laatste tip kunnen geven, zodat we het wel gehaald zouden hebben. Hier vind ik echt dat de gamemaster beter mee had moeten kijken.
In de kamer zelf is de ruimte op sommige plekken behoorlijk beperkt, waardoor je niet met vier personen goed door kunt spelen, je staat elkaar letterlijk in de weg. Dit heeft ons aardig wat tijd gekost en dat is jammer, zeker gezien het feit dat we de kamer bijna gehaald hadden.
Na afloop word er gevraagd of er een foto gemaakt kan worden. Ja, altijd leuk! Wel zelf even je mobiel geven, want daar maken ze een foto mee. En toen was het klaar...... Geen praatje achteraf, niet nog even de kamer doorlopen om te kijken hoe alles in elkaar zat, geen mogelijkheid tot een drankje. Dit kwam op ons erg commercieel over: geen tijd meer voor degenen die de kamer gespeeld hebben, door naar de volgende spelers. Jammer, want het is juist zo leuk om nog even door de kamer te gaan na afloop.

Al met al dus een leuke kamer en visueel echt super gedaan. De puzzels waren leuk, en er zaten echt gave stukken tussen. Maar door de ontvangst, de minpunten en de afloop zijn we hier toch met een minder gevoel weg gegaan. Zeker punten ter verbetering wat ons betreft om die hoge waardering echt waar te maken.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 5.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Aardige mensen voor de uitleg
 • CommerciĆ«le uitstraling overall
 • Geen ontvangstruimte
 • Geen service na afloop
 • Oplossingen zonder puzzels
 • Ruimtegebrek in de kamer zelf
 • Verwachting niet waargemaakt

 

Leuke kamer, maar jammer van de minpunten

Vol verwachting op weg naar Eindhoven. We wisten dat Catch me if You Can van deze eigenaren een topkamer moest zijn en dat je beter eerst Suspicious Farmhouse kunt spelen. Zo gezegd, zo gedaan.

Netjes een kwartier voor tijd lopen we naar boven (nadat we even moesten zoeken waar we heen moesten en beneden de niet zo schone toiletten bezocht hadden). Boven kom je in een kleine ruimte, zonder zit- of wachtgelegenheid en we zagen ook niemand. Na een paar seconden kwam er iemand aan en die vertelde ons dat we weer naar beneden moesten, omdat ze nog niet klaar waren. Beetje gek: ze vragen of we een minimaal 15 minuten van tevoren willen komen en dan word je voor je gevoel weer weggestuurd, min of meer als een stel kleine kinderen..... Beneden sta je dan ook echt in een loze ruimte te wachten tot je weer naar boven mag. Daarnaast was in de mail aangekondigd dat ze nog even zouden bellen, maar ook dat is niet gebeurd.

Vol verwachting een tweede keer naar boven. De eerste vraag is of je al eerder een escaperoom gespeeld hebt. Nadat we aangaven dat we er toch wel een stuk of 40 gedaan hadden, vonden ze het alsnog nodig om het standaardpraatje te doen. Verder was deze dame alleraardigst hoor, maar ook dit vonden we een beetje raar. Na de introductie voor de kamer, zijn we enthousiast naar binnen gegaan.

We zaten er op zich redelijk goed in, maar liepen toch regelmatig wel even vast. Het is echt heel veel zoeken. De puzzels zijn op zich leuk en afwisselend, maar het rare is dat we meermalen een oplossing hadden, zonder de puzzel op te lossen. Dit kan een keer gebeuren, maar het was meermalen het geval in deze kamer.

Op het randje hebben we de kamer gehaald. Maar dat was echt close call. Na afloop altijd leuk om een foto te maken, maar dat moest dan wel met onze eigen mobiel. Beetje raar, maar okee, prima. En dat was het. Geen praatje achteraf, niet nog even door de kamer lopen en samen de dingen te bespreken. Daarnaast geen ruimte om nog even iets te drinken of te zitten. Op zich niet erg in hartje Eindhoven met allerlei cafƩs, maar het gaat om een totaalbeleving die nu abrupt eindigt. Dit geeft toch een minder goed gevoel. De ruimte waar je staat is ook meteen de ruimte waar de gamemasters zitten, dus je hoort en ziet van alles. Ondanks dat de gamemasters erg vriendelijk waren, deed dit onvriendelijk en commercieel aan. Jammer, hier hebben ze wat ons betreft nog een hoop te winnen, om de ervaring echt compleet te maken.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 5.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels qua diversiteit
 • Sfeer kamer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Antwoord zonder de puzzel op te lossen
 • Ontvangst ruimte (die er niet is)
 • Service na afloop
 • CommerciĆ«le houding

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 7 oktober 2022

Gave kamer met veel elementen

Nadat we Bloody Mary een tijd geleden gedaan hebben, wilden we ook deze kamer spelen. Het ontvangst was leuk en je wordt meteen in het verhaal getrokken.
De kamer is qua verhaal logisch en er zijn veel verschillende puzzels die je tegelijkertijd kunt spelen. Dus niemand hoeft zich te vervelen. Puzzels zijn afwisselend en afentoe moesten we even een klein tipje krijgen, maar we gingen goed door de kamer heen.
Ik ben zelf geen held en was blij dat we iemand bij ons hadden die nergens bang voor is. De kamer is best spannend en heeft wat enge elementen. Zorg dus dat je een nuchter iemand bij je hebt als je deze kamer speelt. Ondanks dat vonden we het een erg leuke en gave kamer. Zeker de moeite waard om een keer te spelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Mine Secret Experience

Escape Room Ermelo
Geplaatst op: 30 september 2022

Wauw, geweldige ervaring!

Met onze vaste club van vier personen naar Ermelo om deze kamer te spelen. Last minute nog even gebeld of we wat later mochten komen (ivm privƩ omstandigheden) en dat was geen probleem.

Bij binnenkomst is de sfeer al goed: fijne, warme ontvangstruimte en leuk ingericht. Hartelijke ontvangen door de eigenaar en na een kopje koffie begon de introductie. Deze werd al erg leuk en vol passie gedaan. We zaten al in het verhaal voordat we begonnen waren!

Vervolgens naar de escaperoom zelf en het begint al meteen goed, waardoor je er direct helemaal in zit. De puzzels zijn leuk en afwisselend en met vier personen verveel je je geen moment. We konden echt goed samen spelen en het verhaal liep logisch door. Het gebeurt mij niet vaak dat ik echt helemaal in het verhaal zit, vaak ben je toch alleen bezig met het oplossen van de raadsels, maar ditmaal was het thema echt goed uitgewerkt. De escaperoom was volledig in het thema aangekleed met originele attributen en de puzzels waren goed op elkaar en het thema afgestemd. Je kunt zien dat deze kamer ontwikkeld is door iemand die zijn passie en hart er in gestopt heeft.

Doordat we lekker in het verhaal en de kamer zaten, vlogen we er doorheen. Ook het slot is erg leuk uitgewerkt.

Nadat we klaar waren, nog lekker aan de bar gehangen met een drankje en een leuk gesprek met de eigenaren gehad, die vol passie vertelden over het ontstaan van hun kamer.

Deze kamer is echt een aanrader. Niet bovenin de prijsklasse van escaperooms, maar wat ons betreft zeker wel een plek waard bovenin de lijst van top escaperooms. Daarnaast is de sfeer goed, de locatie perfect. Gewoon doen dus!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Beleving

 

Abandoned

Escapium
Geplaatst op: 6 juli 2022

Leuke Escaperoom met veel diversiteit

Nadat we eerst The Dam gespeeld hebben, zijn we een paar weken later teruggekomen voor Abandoned.

Begint wat spannend, maar valt vervolgens heel erg mee (wat ik heel fijn vond). Meerdere kamers met diverse puzzels in een goed doordacht thema. Her en der wellicht wat kleine puntjes die naar ons idee wat beter uitgewerkt hadden kunnen worden, maar dat mocht de pret niet drukken.
Met vier ervaren spelers bijna een uur lekker bezig geweest. We hebben ons uitermate goed vermaakt. Zeker een aanrader!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica

 

The Dam

Escapium
Geplaatst op: 10 juni 2022

Leuke kamer waar we lekker in zaten

Prima ontvangst, goede uitleg. Leuke kamer waarin we met vier personen goed bezig konden zijn. We zaten er goed in en werkten lekker samen.
Prima kamer voor een varen spelers, maar ook voor spelers met wat minder ervaring. Wij hebben ons prima vermaakt.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 12 maart 2022

Gave ervaring en anders dan alle andere

Gaaf om deze kamer eindelijk te spelen. Heel anders dan andere escaperooms, zeer zeker de moeite waard!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 5 februari 2020

Na Jason's Curse nog zo'n topkamer!

In 1 weekend hebben wij vier escaperooms op deze locatie gespeeld. We hadden hoge verwachtingen, gezien de aanbevelingen, maar wauw, wat zijn die waar gemaakt. 's Ochends hebben we Jason's Curse gedaan die met recht ontzettend goed bekend staat. We hadden dan ook geen idee wat de Execution ons nog te bieden had, maar die deed hier niet voor onder.
Het begin is echt leuk en je rolt dan ook meteen in het spel. De adrenaline kickt in en we vlogen echt van hot naar her. Het doet ontzettend echt aan en je ziet dat dit wederom een kamer is die alle aandacht en tijd gekregen heeft om te bouwen. Ook hier namen ze achteraf alle tijd om de kamer nog even na te lopen en te bespreken.
Ze gaven aan bezig te zijn met nieuwe kamers, wij kunnen nu al niet meer wachten. Deze eigenaren weten wat een vette Escaperoom inhoudt en zorgen voor een supergave, complete ervaring.
Tip: als je dan toch naar deze locatie gaat en je hebt een uurtje meer, speel dan eerst Jason's Curse en daarna de Execution. Het is het meer dan waard en zonder al te veel te verklappen, dit geeft nog een extra dimensie aan de Execution. Veel plezier!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 5 februari 2020

Alle superlatieven over deze kamer zijn helemaal waar!

Overal waar we komen en vragen om tips, wordt gezegd dat je Jason's Curse moet spelen. Zo gezegd, zo gedaan, weekendje Kijkduin geboekt en alle vier de kamers op deze locatie gespeeld. Jason's Curse was onze derde. Wauw....... echt wauw gewoon! Het begin is vrij standaard met leuke puzzels, maar dan....... dan wordt je bijna letterlijk in het verhaal gezogen en stijgt de adrenaline. Je schiet van het een naar het ander en van de ene verbazing in de andere. Met vijf minuten op de klok stonden wij super enthousiast weer buiten. Wat een supergave ervaring! De kamer klopt van begin tot einde, de puzzels zijn leuk, afwisselend en erg goed bedacht en ook het verhaal klopt van begin tot eind. Ook erg leuk: ze nemen alle tijd voor je, waardoor wij het 'echte' verhaal achteraf nog toegelicht kregen terwijl we in de kamer stonden na te praten en rond te kijken. Zo cool! Het legt een hoop kleine details op zijn plek en maakt het daardoor nog gaver. De passie van de eigenaren spat er gewoon vanaf en met recht vertelt iedereen je dat je deze kamer gewoon echt gespeeld moet hebben. Waar de eigenaar zelf erg bescheiden blijft, zijn wij het eens met de rest: gewoon doen!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Hangover

OuterGround
Geplaatst op: 5 februari 2020

Leuke kamer met grappig thema

Dit was onze tweede kamer van deze locatie. Leuk begin (kan er niet teveel over vertellen zonder iets te verklappen) en leuk thema. Vooral ook leuk om weer eens een kamer zonder spannend thema te spelen. Grappige puzzels die in het thema passen. Ik zat er helaas niet echt lekker in, maar mijn teamgenoten gelukkig wel. Bij 1 puzzel wat extra hulp nodig gehad, mede omdat de oplossing vrij lang duurde en ik het gevoel had dat dat dus nooit de oplossing kon zijn. Zo zie je maar, nooit aannames doen. Verder is het een vrij basic kamer, maar dat stoort zeker niet. Prima kamer om te spelen, ook vooral gaan doen. De eigenaren zijn ontzettend gepassioneerd en nemen alle tijd voor je. Wij hebben ons een uurtje prima vermaakt!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jack The Ripper

OuterGround
Geplaatst op: 5 februari 2020

Prima kamer en ons een uur goed vermaakt

De eerste van de vier kamers van deze locatie die we in een weekend gespeeld hebben. Deze kamer is duidelijk al wat ouder qua techniek (1.0), maar dat mag de pret niet drukken. De kamer ziet er erg goed uit en de puzzels waren leuk om te spelen. We hebben ons goed vermaakt en gingen aan het begin ook redelijk rap er doorheen. Soms wat verrassende elementen en leuke details. Er zit een puzzel in die vrij veel tijd kost, dat had wat ons betreft iets minder lang mogen duren, maar het past prima in het scenario. Aan het einde even blijven hangen op iets heel doms (van ons), maar na een hint uiteindelijk toch met een paar flinke : 'Neeeee, echt? Pfffff, waarom zagen we dat niet? Wat stom!!' op tijd de kamer uit weten te komen.
Geweldig ontvangst met zeer hartelijke en gepassioneerde eigenaren. Ook het andere personeel is erg enthousiast en betrokken.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 5 februari 2020

Gave kamer met de nodige spanning en sensatie!

Als Amersfoorter werd het de hoogste tijd dat we deze kamer gingen spelen. De geruchten dat het een enge en spannende kamer zou zijn, hebben me wel even tegengehouden, maar vol goede moed zijn we met z'n vieren gegaan. Wat een gave locatie! In het grote klooster word je door een strenge zuster meegenomen en krijg je een lesje geschiedenis over het pand en wat er allemaal plaatsgevonden heeft. Vervolgens de kamer in en succes ermee.
Leuke puzzels, zowel behendigheid als logica, spannende elementen en van het een naar het ander. We hebben ons geen seconde verveelt. Op 1 element bleven we behoorlijk hangen, terwijl we wisten wat de oplossing was, waardoor de rest van de groep even niets kon doen. Daarna een gaaf einde en met nog wat tijd op de klok stonden we buiten.
Absolute aanrader om te gaan spelen! Is het spannend? Ja, hier en daar best wel. Maar als je hier van tevoren rekening mee houdt, komt het absoluut goed.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 20 december 2019

Gave kamer met optimaal gebruik van de ruimte

De ontvangst hal is prima en we hebben eerst een tijdje met de eigenaar gesproken. Hij gaf aan dat hij nog veel aan het investeren is in zowel de kamer als de ontvangsthal, zijn passie is duidelijk aanwezig.

De kamer is echt gaaf! Het verhaal zit heel goed in elkaar en het griezelt hier en daar ook best even.
Leuke puzzels en zeer afwisselend. Je voelt je echt op plek van bestemming, daar is duidelijk goed over nagedacht. Met z'n drieƫn was het behoorlijk aanpoten, maar we zijn er net op tijd uitgekomen. We hebben de tijd dus goed benut en ons geen seconde verveelt. Heel gaaf om te spelen! Na afloop de kamer nog doorgelopen met de eigenaar en de ins en outs bekeken, erg leuk dat dat kon!

Met de eigenaar ook wat tips/tricks doorgesproken, daar stond hij zeker open voor. Laat ik duidelijk zijn: deze kamer is absoluut speelklaar en zeker een aanrader! Hier en daar zou er nog wat gefinetuned kunnen worden, maar dat doet geen afbreuk aan de kamer zoals hij nu is. De puzzels zijn supergaaf en de kamer klopt helemaal!

Dus, zeker gaan spelen deze kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Optimaal gebruik van de ruimte
 • Veel te doen, heerlijk gepuzzeld
 • Spannend!
 • Je zit echt in het verhaal
 • Her en der kan er nog iets gefinetuned worden

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 20 december 2019

Wauw wat een prachtige ervaring!

Van begin tot het einde was dit echt geweldig. Marieke is een geweldige gastvrouw en het ontvangst was super. Mooi aangeklede ontvangstruimte waar je kunt genieten van een drankje met wat lekkers.
De kamer begint en we dachten: huh, is dit het? Maar dan...... je komt de wondere wereld van Alice in en je stuit van verbazing op verbazing. Prachtige kamer, tot in detail aangekleed en over alles is nagedacht. Super mooi gedaan! De puzzels waren afwisselend en leuk en soms ook best pittig. Tot op het einde is het prachtig uitgewerkt. Dit is zeker een van de mooiere kamers die we gespeeld hebben. Na afloop nam Marieke alle tijd voor ons om na te praten, de kamer nogmaals te laten zien en gezellig nog wat te drinken.
Wauw, deze kamer moet je zeker gespeeld hebben! Eigenlijk is het jammer dat we hem al een keer gedaan hebben, ik zou hem zo weer willen spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst en gastvrouw - wat een passie!
 • Sfeer
 • Prachtige kamer tot in detail uitgewerkt
 • Goed uitgedacht onderwerp
 • Leuke, afwissselende puzzels
 • Diversiteit
 • We hebben hem al gespeeld

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 20 december 2019

Heerlijke kamer om te spelen en leuk spannend!

Het ontvangst door Ivana was gezellig in een leuke ontvangst kamer. En dan begin je. Wat een feest der herkenning voor degenen die de serie kennen (twee van ons kennen de serie, eentje niet). Het verhaal is goed uitgewerkt en de kamer is mooi opgezet. Je rolt van het een in het ander en je zit midden in het verhaal. De adrenaline giert door je lijf, maar ook voor de wat bangere onder ons is deze kamer zeker heel goed te doen. De puzzels zitten goed in elkaar en je moet ook goed opletten. Met drie personen was het best aanpoten, maar dat maakte het alleen maar leuker. Het is afwisselend en verrassend.
Aan alles is gedacht en de serie is heel goed nagebootst. Wat een gave kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst
 • Uitwerking van de kamer tov de serie, details!
 • Spanning van het verhaal: niet eng, wel adrenaline
 • Afwisselende puzzels

  ivanavandelft

Kidnapped

Wescape
Geplaatst op: 11 november 2019

Leuke kamer om te spelen

Nadat we eerst Payback gespeeld hadden, zijn we Kidnapped gaan doen. Zoals de eigenaar al aangaf, je kunt deze kamers beter andersom doen. Wat ons betreft niet alleen vanwege de moeilijkheid van de puzzels, maar de gehele ervaring van Payback vonden wij net iets gaver dan van Kidnapped. Ongetwijfeld dat dit ook te maken heeft met dat Payback ons veel beter lag en we regelmatig voor ons gevoel vast liepen bij Kidnapped.
Het begin van deze kamer is leuk en geeft meteen sfeer. Soms moesten we op elkaar wachten met het zoeken naar oplossingen, maar we hebben ons prima vermaakt. Wederom weer puzzels met afwisseling. We hebben enorm gelachen toen bleek dat er een item niet teruggeplaatst was voordat we begonnen en dat ons even dwars gezeten heeft. Maar de manier waarop ze daar mee om gegaan zijn was voor ons helemaal prima. Ook hier waren er weer leuke details aangebracht, wat je in het verhaal bracht.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • ontvangstruimte
 • start van de kamer
 • Details in de kamer
 • Afwisselende puzzels

 

Payback

Wescape
Geplaatst op: 11 november 2019

Gave kamer en super aangekleed

Wat is dit een aanrader zeg! Leuk ontvangst in een ruimte waar je jezelf prima bezig kunt houden. De kamer wordt ingeleid met het verhaal en een filmpje en dan begint het. En het begint ook echt meteen! Leuke, uitdagende puzzels, met een goede verhaallijn. Je kunt met meerdere personen met verschillende puzzels bezig zijn en hoeft dus niet op elkaar te wachten. Je kunt zelf om hints vragen, wat het extra leuk maakt. Ze kijken continu mee en geven niet zo maar een hint, vragen eerst of je het wel wilt. Wij hebben met vier ervaren personen bijna het hele uur nodig gehad om tot het einde te komen, superleuk. Ook echt weer puzzels die we niet eerder tegen gekomen zijn.
Thema is ook echt goed uitgewerkt, je waant je echt in de omgeving. Absolute aanrader deze kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • ontvangstruimte
 • aankleding kamer
 • verhaallijn, je zit er echt in
 • Diversiteit en moeilijkheid van de puzzels
 • Iedereen is bezig, zonder elkaar in de weg te lope

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 23 augustus 2019

Gave kamer en absolute aanrader

Met de nodige zenuwen in het lijf ben ik de kamer met drie anderen in gegaan. Ik had al zoveel over deze kamer gehoord, maar ik ben niet zo'n held en schrik nogal snel. De Laboratorium kamer was ooit mijn eerste escaperoom en vond ik behoorlijk eng, deze kamer zou nog vele malen enger zijn...... Gelukkig is het allemaal heel erg meegevallen. Zodra je binnen bent, zit je letterlijk in de kamer en start het spel. We gingen er vlot doorheen tot op het laatste stukje, daar bleven we hangen, maar hebben het na een kleine hint toch gered.
We hebben al veel kamers gespeeld, maar ook deze is absoluut de moeite waard. Veel leuke puzzels, verrassende effecten en gelukkig weinig slotjes (die komen afentoe je oren uit bij sommige kamers). Er zijn de nodige schrikeffecten, maar als je je daarop instelt, valt het best mee.
De locatie is ook echt geweldig, bar op basis van vertrouwen, een grote ruimte met veel verschillende spelletjes (van bordspellen, tot tafelspellen). De begeleiding is erg vriendelijk en probeert je vooraf al een beetje in de sfeer te krijgen. Het enige jammere vonden wij dat tot twee keer toe de begeleiding buiten de kamer niet degene was die ook met ons meekeek tijdens het spelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Locatie - wachtruimte
 • Sfeer kamer
 • Diversiteit puzzels
 • Adrenaline kick
 • De afloop van het spel
 • Begeleiding is andere dan degene die meekijkt

 

Alsof je zelf in een inrichting zit!

Na de eerste twee kamers van Mystery House gespeeld te hebben, hebben we als laatste deze kamer gespeeld. Wauw! De puzzels zijn leuk en maken je afentoe zo tureluurs dat je het gevoel hebt echt gek te worden. Er zitten leuke elementen in (ik zal ze niet noemen om geen spoilers te geven) en de kamer is best complex. Wij waren met drie ervaren spelers en op het moment dat we dachten er echt niet uit te komen, lukte het uiteindelijk alsnog. We hebben weinig hints gehad, maar sommige momenten waren echt killing. Erg leuke kamer, goed aan details gedacht en een absolute aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Details in de kamer
 • Pand zelf (oude bioscoop geheel in stijl)
 • Personeel
 • Enthousiasme eigenaar
 • Sfeer in de kamer zelf
 • Complexiteit puzzels

  nandarikprinsen

The Zodiac Letter

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 17 juli 2019

Geweldig thema tot in detail uitgewerkt

De tweede kamer die wij bij Mystery House gespeeld hebben. Wat is dit een gave kamer zeg! Door alle details wordt je echt in het verhaal gezogen en dat blijft je het gehele uur bij. Er zitten zeer veel diverse puzzels in deze kamer en je holt van het een naar het ander. De eigenaar heeft veel details van de echte Zodiac Killer toegevoegd, wat het ontzettend gaaf maakt. We hebben ons een uur zeer goed vermaakt en vonden dit misschien wel de leukste van de drie kamers, alhoewel kiezen eigenlijk onmogelijk is. Advies van ons is dan ook om ze gewoon alle drie te spelen! Je merkt aan de kamers dat de eigenaar zeer gepassioneerd is en dat komt de kamers geheel ten goede. De afwisseling van de puzzels, zowel in diversiteit als moeilijkheidsgraad maakt het echt superleuk. Daarnaast is de ontvangstruimte geweldig en ook geheel in thema, tot in detail uitgewerkt. Het vriendelijke personeel en de locatie zelf maken het helemaal af.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Details in de kamer
 • Thema is zeer goed uitgewerkt
 • Originele onderdelen die terug komen in de kamer
 • Diversiteit en uniekheid van de puzzels
 • Puzzels met verschillende moeilijkheidsgraag
 • Ontvangstruimte en details daarvan
 • Vriendelijk personeel

  nandarikprinsen

The Lost Flight

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 17 juli 2019

Gave omgeving en complete kamer

De eerste van de drie kamers die we van Mystery House gespeeld hebben. De entree van het pand maakt al dat je er zin in hebt. Ze zijn gevestigd in de oude bioscoop van Valkenburg en vanaf buiten is het al tot in de puntjes verzorgd. Alles is in oude stijl en de escape rooms zijn gebaseerd op oude, waargebeurde verhalen. De eigenaar is zeer enthousiast en je ziet aan alles dat het zijn passie is: van de aankleding van het pand tot aan de kleinste details in de escaperooms zelf. Alles is tot in de puntjes verzorgd en overal is tot in detail aan gedacht. Dit maakt de speelervaring superleuk, je zit echt in het thema van de kamer. The Lost Flight is een classic kamer, maar dat doet niets af aan de speelervaring. Het is een gevarieerde kamer en het verhaal speelt continu een rol. Overal is over nagedacht en we hebben ons echt een uur heel goed vermaakt.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Details van de kamer
 • Aankleding pand en kamer
 • Thema is zeer goed uitgewerkt
 • Diversiteit puzzels

 

The Experiment

The Great Escape
Geplaatst op: 29 april 2019

Wat een geweldige ervaring!!

Dit was de vierde kamer in 1 weekend die we van The Great Escape gingen spelen en de verwachtingen lagen erg hoog. Omdat ik zelf niet zo van schrikeffecten hou en een beetje bang ben aangelegd, heb ik dat van tevoren aangegeven en daar hebben ze absoluut rekening mee gehouden. Laat bepaalde reviews je dan ook niet weerhouden deze kamer te spelen, want je mist echt iets!
Het begin was al sensationeel en deze manier van een Escaperoom starten hadden we nog niet eerder meegemaakt. Zonder al te veel te verklappen komt het neer op zeer goed samenwerken en luisteren naar elkaar om in ieder geval goed op gang te komen. De puzzels zijn verrassend en behoorlijk pittig en je wordt het verhaal in gezogen. Je hebt alle handjes nodig die aanwezig zijn om de puzzels goed op te lossen en verder te kunnen gaan. De kamer is zeer goed ingericht en het zou zo een echte omgeving kunnen zijn, heel goed gedaan. De puzzels waren wederom verrassend en op zijn tijd behoorlijk lastig. Op een paar minuten na hebben we het helaas net niet gered. Normaliter zouden we dan een minder gevoel overhouden aan de kamer (je wilt toch 'winnen'), maar dat was hier absoluut niet het geval. Hulde ook aan het acteerwerk!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Aankleding
 • Acteerwerk
 • Diversiteit puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Ontvangstruimte
 • Thema en verhaal, je zit er echt in
 • Prijs (behoorlijk dure kamer)

 

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 29 april 2019

Geweldige ervaring met zeer bekwame medewerkers

Wij hebben op zaterdag twee kamers van The Great Escape gespeeld en zondagochtend was kamer drie aan de beurt, de Courtroom. Door de supergoede ervaring van de eerste twee kamers, lagen de verwachtingen hoog, maar ook in deze kamer zijn ze meer dan waar gemaakt.
De medewerkers pakken het supergoed aan en door de introductie zit je goed in de sfeer. Aan alles is gedacht, wat het bijzonder leuk maakt. Zodra het spel echt begint, ga je van het een naar het ander. Het leuke aan deze kamer is, dat het niet nodig is alle puzzels op te lossen om toch tot het einde te komen. Dat voelt wellicht wat gek en ook onvoldaan, maar aan de andere kant remt het dus niet af. Deze kamer heeft ons ook weer met bepaalde puzzels verrast en was op bepaalde punten behoorlijk pittig. We zijn er met vier spelers ruim op tijd uitgekomen. Voor mensen die net als ik van niet teveel spanning/schrikmomenten en enge gebeurtenissen houden is deze kamer goed te doen. Er is sprake van acteurs, maar niets komt onverwacht. Ik kan maar 1 ding zeggen: ga deze kamer zeker spelen!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Medewerkers zijn bijzonder kundig
 • Start van het spel en de sfeer daaromheen
 • Ontvangstruimte
 • Verhaallijn, ook door het spel heen
 • Verschillende onderdelen/afwisseling

 

The Prison Cell

The Great Escape
Geplaatst op: 29 april 2019

Wat een geweldige ervaring!!

Het begint met een bijzonder kundige introductie en zodra de deur dichtgaat, wordt je in het verhaal gezogen. De kamer is goed aangekleed, je raakt echt in het thema. Ook hier weer veel afwisseling en leuke puzzels. Je vliegt van hot naar her en er zijn bijzondere twists die we niet zagen aankomen. Dit was onze tweede kamer bij The Great Escape in 1 weekend (van de 4 die we gingen doen) en misschien dat we dit wel de leukste vonden. We zaten er ook echt goed in en vlogen er doorheen. Voor mensen die net als ik niet van enge kamers houden is deze goed te doen. De schrikeffecten zijn beperkt tot niet aanwezig en het is vooral een erg leuke en goed aangeklede kamer, overal is aan gedacht. Jammer dat we hem al gedaan hebben, we zouden hem zo weer willen doen! Dit schiep wederom hoge verwachtingen voor de andere twee kamers die we nog zouden gaan spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema is zeer goed uitgewerkt
 • Ontvangstruimte
 • Medewerkers/acteurs
 • Aankleding van de kamer
 • Bijzondere twists

 

The Lost Package

The Great Escape
Geplaatst op: 29 april 2019

Leuke kamer en goed te doen

De eerste van de vier kamers die wij in een weekend bij de The Great Escape gingen spelen. Leuk ontvangst en mooie ontvangstruimte waar je met plezier een drankje doet. Het spel begint voordat je het doorhebt en als je dan begint, beginnen ook meteen de verrassingen. Leuke puzzels, grote diversiteit en goed te doen. We hebben ons erg vermaakt en keken direct uit naar de volgende kamers van The Great Escape om te gaan spelen. Met voldoende tijd op de klok stonden we uiteindelijk weer buiten en hebben voor de gezelligheid nog een drankje gedaan.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Het begint voordat je er erg in hebt
 • Verrassende onderdelen
 • Mooie ontvangstruimte
 • Vriendelijk personeel
 • 1 puzzel was voor ons echt 'onleesbaar'

 

Crazy Farmer

Escape Room Wageningen
Geplaatst op: 23 april 2019

Leuke kamer met afwisselende puzzels

Alhoewel we moeite hadden met de eerste puzzel, kwamen we verder aardig goed door deze kamer heen. Leuk thema, goed uitgewerkt en weer eens wat anders dan een standaard slotjeskamer. Puzzels waren divers en we hebben goed met 5 man kunnen samenwerken. De locatie zelf is niet heel representatief, maar de ontvangstruimte is prima en netjes en de medewerkers zijn erg vriendelijk. Leuk om te spelen en voor mensen die net als ik niet van enge kamers met schrikeffecten houden is deze kamer goed te doen. Minpunt: de eerste keer dat we deze kamer wilden doen, was hij defect. Dit is netjes opgelost door de ander kamer te kunnen spelen. Ditmaal was er alsnog iets kapot in de kamer zelf. De medewerker heeft het naar behoren opgelost, maar het geeft toch wel een minpuntje.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema en verhaal, je loopt er goed doorheen
 • Medewerkers
 • Afwisselende puzzels
 • Locatie voor het ontvangst
 • Tot twee keer toe iets defect

 

Prisoner of War

Escape Room Wageningen
Geplaatst op: 8 maart 2019

Leuke kamer en goed verhaal, het klopt van begin tot eind!

Wij hadden de Crazy Farmer geboekt, maar door een storing ging dit niet lukken. Hierdoor Prisoner of War gedaan en dus helemaal blanco ingestapt. De locatie is wat vervallen en geeft zeker geen goed beeld van hoe de escaperoom zelf is. Kijk hier dus even doorheen. Zodra je in de ontvangstruimte bent, komt het helemaal goed.
Goede kamer, veel leuke, afwisselende puzzels en op z'n tijd best pittig om de verbanden te leggen. Wij waren met 5 personen waarvan 3 ervaren en 1 iemand voor de eerste keer. Kamer was goed opgebouwd, sfeer en effecten waren prima en gelukkig geen 'enge' kamer (daar hou ik niet van). Her en der wel even wat hulp nodig gehad, en op het laatste moment weten te ontsnappen op spectaculaire wijze. Deze kamer is zeker aan te raden. De opzet is ook ruim, waardoor je het prima met een groep van 5 personen kunt doen. Veel afwisseling en toch weer wat nieuwe puzzels. Erg leuk opgezet, ook als je niet van het oorlogsthema houdt. Zeker doen dus!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema en verhaal, je zit er echt in
 • Afwisselende puzzels
 • Geen enge kamer
 • Spectaculair einde
 • Locatie voor het ontvangst
 • Sommige oplossingen waren heel ver gezocht

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 22 februari 2019

Deze kamer begint al ver voordat je gearriveerd bent!

Voordat je op weg gaat naar deze kamer, zit je er al helemaal in. Geweldig om zo te beginnen aan een Escape room, we hadden er op die manier nog meer zin in dan normaal. Leuk ontvangst ook, heel bijzonder opgezet en je zit er meteen helemaal in.
De escaperoom verder is prima met leuke puzzels, maar wij kwamen niet lekker op gang en zaten er daardoor ook niet lekker in, ondanks het spetterende begin. We hadden relatief veel hints nodig en hadden vaak blinde vlekken. Hierdoor is de ervaring toch minder leuk dan wanneer je er helemaal in zit, maar dan kan deze escape room niets aan doen. Thema is goed, kamer is leuk, puzzels zijn uitdagend. Ik hou zelf niet van enge kamers met veel schrikeffecten en deze kamer is prima te doen voor mensen die daar niet van houden. Helaas hebben wij het net niet gered.


Reactie door Sky High escape rooms

25 februari 2019

bedankt voor deze geweldige review, jammer dat jullie samen niet in de flow kwamen, en daardoor ook niet in het verhaal, wat tegelijkertijd afspeelde om jullie heen, en steeds meer ontrafelde naar de ontknoping. Ik hoop dat jullie wel een leuke en spannende ervaring bij ons hebben beleefd, en toch misschien de gok wagen om onze toekomstige kamer nog te bezoeken. als nog bedankt voor deze mooie review.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Flitsend begin dag voordat je de kamer in gaat
 • Ontvangst in het verhaal
 • Aankleding kamer en extra's
 • Goed verhaal, zit goed in elkaar
 • Vrij veel tekst en filmpjes om te kijken/lezen
 • Goed verhaal, maar te uitgebreid voor 1 uur

 

The Illusionist

Escaperoom Zeewolde
Geplaatst op: 4 november 2018

Leuke kamer en bijzonder begin

Met 4 personen gespeeld, waarvan 2 ervaren en voor 1 de eerste keer. Aan het begin wat langzaam op gang, maar daarna als een speer door het middengedeelte heen. Leuke kamer, afwisselende puzzels en leuk bedacht. Aankleding ook goed.
Helaas aan het einde raakte we de vaart een beetje kwijt en bleven we op onderdelen best lang hangen. Zonde, dat heeft veel tijd gekost. De afwisseling is erg leuk en de kamer is niet eng, dus geschikt voor jong en oud.
Leuke kamer om een keer te spelen en de ontvangst is supervriendelijk. We waren vroeg, dus nog een tijdje uitgebreid gekletst met elkaar en ervaringen uitgewisseld.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwisseling
 • Weer nieuwe puzzels
 • Leuk thema
 • Geen enge kamer
 • Vriendelijke begeleiding
 • Niet heel dynamisch

 

Plata o Plomo

Sneak Out Sleen
Geplaatst op: 29 oktober 2018

Geweldige kamer met pittige uitdagingen

Leuke kamer om te spelen. Je komt binnen en zit meteen in het verhaal. De kamer is goed ingedeeld, leuke puzzels, en toch ook weer vernieuwende dingen. Afwisselend en niet eng. Goed te doen met drie ervaren spelers. Absolute aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding kamer
 • Ontvangst
 • Vernieuwende puzzels
 • Onderwerp goed uitgewerkt, je zit er echt in!

 

De Kluis

Emmen Escapes
Geplaatst op: 28 oktober 2018

Leuke kamer

Prima kamer om te spelen. We hadden er zelf wat moeite mee,maar was soms ook echt stom van onszelf. Uiteindelijk ruimschoots op tijd ontsnapt. Leuk om deze te combineren met hun andere kamer, Safehouse.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke locatie
 • Gebruik van de echte oude attributen dierentuin

 

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 29 oktober 2018

Leuke plaats delict gecreeerd

Bij binnenkomst een beetje bijzonder ontvangen, maar dat mocht de pret niet drukken. Verder wel heel vriendelijk en even gezellig gekletst voordat we de escape room binnengingen, een ouderwetse trein. Erg leuk decor en goed in scene gezet allemaal. Leuke puzzels en soms ook erg lastig. De diversiteit aan puzzels was erg leuk, zeker omdat alles met de trein te maken had. Het laatste stuk gingen we als een speer en met nog ruim 6 minuten op de klok zijn we ontsnapt. Erg leuke ervaring, zeker omdat het weer eens een andere omgeving is dan een standaard kamer.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Weer eens iets anders dan een standaard kamer
 • Diversiteit aan puzzels
 • Aankleding en sfeer
 • Niet eng

 

Operation Submarine

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 29 oktober 2018

Prima Escaperoom

Op zich een prima escaperoom en ook behoorlijk divers qua puzzels. We hadden een veel betere ervaring kunnen hebben over deze kamer, als we aan het begin geen technische problemen hadden gehad. Bij ons werkte het licht niet op de juiste manier en je gaat er dan vanuit dat het bij het spel hoort. Vervolgens gaat onverwacht het licht wel werken (en vraag je je af hoe dat kan, had iemand iets opgelost?) en krijgen we ook eindelijk een oplossing die we al veel eerder hadden moeten krijgen. Dit bleek achteraf ook een mankement geweest te zijn. Op zich niet erg, dat kan allemaal gebeuren, maar laat het de spelers dan weten en los het direct op of zet het spel even stil. Wij dachten dat het aan ons lag en snapten maar niet waarom we niet verder kwamen. Hier hebben we zoveel tijd mee verloren, dat we uiteindelijk niet ontsnapt zijn. Daarnaast kom je daardoor ook niet echt in je spel. Achteraf hebben we dit aangegeven, maar een echt duidelijk antwoord kregen we niet. Jammer, zeker omdat we over hun andere kamer zo ontzettend enthousiast waren. En we dat ook over deze kamer hadden kunnen zijn, want verder zat de kamer erg goed in elkaar met veel verrassende puzzels.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 5.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Verrassende puzzels
 • Diversiteit
 • Techniek (zie ons verhaal)
 • Oplossing/hulp van begeleiding

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Geplaatst op: 4 november 2018

Leuke escaperoom met leuk thema

Nadat we de Illuminati zo geweldig vonden, wilden we ook deze tweede kamer spelen. Ondanks dat ik de Illuminatie mooier en leuker vond, was dit ook een prima escaperoom om te spelen. En bijzonder, deze zou makkelijker moeten zijn, maar hier zijn we niet uitgekomen! Blijven hangen op een onderdeel en achteraf echt heel dom van ons. Zeker leuk om deze kamer een keer te spelen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • leuk thema
 • Ondanks het thema zeker niet eng
 • Na de Illuminati is deze iets minder leuk

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Geplaatst op: 29 oktober 2018

Wat een prachtige en gave escape room!

In 1 woord geweldig! De kamer is prachtig opgezet en is bij binnenkomst al super. De diversiteit aan puzzels is helemaal goed en er zitten ook behoorlijk wat lastige puzzels in. Een kamer waarin je alleen wat zaken op kunt lossen, maar soms ook echt goed moet samenwerken. Het thema is heel goed uitgewerkt en zonder dat je kennis van de illuminati nodig hebt, kun je dit aan alles merken.
De ontvangst bij deze kamer was ook superleuk en de totale beleving was gewoon top. We hebben het erg spannend gemaakt, want met 9 seconden op de klok stonden we buiten. Iets wat we zelf ook niet verwacht hadden.
Voor beginners is deze kamer misschien wat te pittig en zou ik eerst wat ervaring op doen. Want het is zonde als je niet de volle beleving van deze kamer mee krijgt. Deze staat voor mij absoluut in de top 3!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:51 min


 • Thema goed uitgewerkt
 • Kamer mooi aangekleed
 • Ontvangst super
 • Moeilijkheid en diversiteit van de puzzels
 • Totaal beleving
 • Dat we hem niet nog een keer kunnen doen

 

Magic & Mystery

This is escape Breda
Geplaatst op: 4 november 2018

Derde kamer en prima te spelen

We hadden de eerste twee kamers op deze locatie gespeeld dus toen deze kamer geopend werd, wilden we deze ook doen. Net zoals de andere twee kamers is het geen high-tech, maar wel erg leuk om te doen. Ook echt een derde thema en in niets lijkend op de andere twee kamers. We hebben ons prima vermaakt. Er schoot ergens iets open op het moment dat dat nog niet moest, maar we kregen meteen een seintje dat we daar nog even niets mee moesten doen. Werd dus prima opgelost wat ons betreft.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Derde thema en weer anders dan de andere twee
 • Leuke host en goed ontvangst
 • Kamer zit goed in elkaar
 • Niet heel dynamisch

 

Las Vegas Room

Escaperoom Nijmegen
Geplaatst op: 29 oktober 2018

Leuk thema en goed uitgewerkt

Las Vegas vinden we geweldig, dus dan wil je ook de bijbehorende escaperoom doen. Wat een leuke ervaring! Erg divers en het verhaal trekt je helemaal mee. Leuke puzzels en goed in elkaar gezet allemaal. We stonden buiten voordat we er zelf erg in hadden! Ik kan me voorstellen dat mensen vinden dat deze kamer wat verouderd is en inderdaad liepen wij ook tegen een stuk aan wat niet (meer?) meedeed in het spel, maar wij hebben dat niet als storend ervaren. De diversiteit vonden we leuk en we hadden allemaal om dat moment nog niet zoveel ervaring, dus voor ons prima te doen en ook ontsnapt! Erg leuke kamer, zeker als je niet van al te spannende kamers houdt.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Visueel leuk gedaan
 • Diversiteit puzzels
 • Sfeer goed nagebootst
 • Leuk einde!
 • Element wat niet (meer) meedoet nog wel aanwezig

 

Operation Source Code

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 29 oktober 2018

Wat een geweldige escaperoom!

Deze escaperoom staat zeker in onze top vijf. Vanaf het bijzondere begin, tot en met het nog spectaculairdere einde, helemaal geweldig! Het is zeker nodig dat je met een aardig team bent, want je rolt van de ene puzzel naar de andere en er is een hoop op te lossen. En als je denkt dat je er bent, komt er weer een verrassing.
De aankleding is helemaal goed, de puzzels zitten goed in elkaar en zijn erg afwisselend en het einde is echt bijzonder. Wij kwamen er vol adrenaline en met een glimlach op ons gezicht uit, helemaal top!


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk begin
 • Nog leuker einde
 • Diversiteit aan puzzels
 • Wat niet?
 • We kunnen hem niet nogmaals doen.

 

Het Museum

This is escape Breda
Geplaatst op: 29 oktober 2018

Een kamer met meer inhoud dan je denkt.

Als je de escaperoom binnenkomt kun je je afvragen wat je daar een uur moet gaan doen, maar nadat de klok begint met lopen, verandert dat beeld al heel snel. Het schijnt een wat oudere kamer te zijn en er zit inderdaad weinig tot geen high-tech in, maar dat mocht bij ons de pret absoluut niet drukken. Na de eerste hobbel zaten we er lekker in en zijn we uiteindelijk ontsnapt. Een prima kamer om te proberen. Er zitten wat lastige stukjes in waar je echt even goed over na moet denken.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geen high-tech schreeuwende kamer, gewoon leuk.
 • Afwisselende puzzels en goede doordenkers
 • Goed met z'n tweeen te doen als je wat ervaring he
 • Kan wat saai overkomen

 

Prachtig uitgewerkte Escaperoom met bijzondere puzzels

Een van de mooiste Escape Rooms tot nu toe. Visueel erg aantrekkelijk en leuke puzzels. Absoluut niet eng, dus geschikt voor jong en oud. Helaas hebben we deze kamer niet gehaald. We waren met drie spelers, waarvan eentje voor de eerste keer. De andere twee hadden al wel wat ervaring, maar ook niet heel veel.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Visueel echt geweldig
 • Aantal bijzondere puzzels
 • Leuk thema, weer eens wat anders dan 'eng'.
 • Veel slotjes waarvoor je de code moet vinden

 

Escape Room 0345

Escape Room 0345
Geplaatst op: 29 oktober 2018

Met vier meiden ontsnapt!

Voor de tweede keer in deze samenstelling naar een escaperoom. We waren nog behoorlijk zoekende, vooral het eerste half uur. Daarna ging het beter en werd het ook leuker. Op het nippertje hebben we het gehaald. Vooral het begin vonden we erg lastig, maar ook omdat we een onervaren team waren. We zijn lang bezig geweest met 2 puzzels en dat heeft ons veel tijd gekost. Zonde, we hadden namelijk het antwoord wel, maar dit was niet helemaal duidelijk. Prima escaperoom verder. Je moet even door het eerste stuk heen, maar daarna werd het voor ons een stuk leuker.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit puzzels
 • 1 Puzzel was niet helemaal correct

 

Heerlijke gedanst tijdens de escape!

Het thema sprak ons enorm aan, zeker omdat ik geen enge escape rooms wil doen. Je komt aan bij een container en de ruimte is vrij klein, maar we konden ons prima vermaken met z'n vieren. Alle vier nog niet heel erg ervaren, maar samen werken en afentoe wisselen werkte erg goed. Helaas zijn we op een gegeven moment blijven hangen op een onvolkomenheid. Hierdoor konden we niet verder. Het vervelende daarvan was dat we alle vervolg antwoorden al hadden en dus buiten hadden kunnen staan, maar dan hadden we op dat kleine dingetje even een zetje in de rug moeten krijgen. Helaas is het zo dat in deze escape room de hints voorgeprogrammeerd zijn en er dus niet iemand live meekijkt en kan helpen. Zonde, anders was onze ervaring heel anders geweest. Daarnaast ook lastig, want soms vraag je een hint op omdat je niet verder kunt, maar kun je niets met het antwoord, omdat je net dat stukje al wel had gevonden maar ergens anders op vast loopt. Voor ons gevoel zijn we dus wel geslaagd in deze kamer. Als ze een kleine dingetje iets aanpassen, was het goed geweest.
Verder geen dynamische kamer, maar leuk dat er continu muziek draait en je echt in de jaren 70 belandt. De kamer is wel vrij klein, ik zou zeker niet met meer dan 4 personen hier naar toe gaan.


7

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Muziek en sfeer!
 • Leuke puzzels en goed te verdelen
 • Afwisseling van de puzzels
 • Kleine ruimte
 • Geen live contact, dus geen live hints
 • Voorgeprogrammeerde hints
 • Onvolkomenheid waardoor vastlopen

 

Gajes in de Bajes

Gajes in de Bajes Utrecht
Geplaatst op: 29 oktober 2018

Leuke omgeving, verder een stuk minder

De ontvangst en het begin van deze escaperoom is erg leuk. Na een rondleiding wordt je als gevangene behandeld en dus opgesloten. Vanaf dat moment is het nog even leuk, maar daarna vonden wij het toch een stuk minder. Logischerwijs is er weinig ruimte in een gevangenis cel, dus met vier personen is het al redelijk krap. Wat voor ons een echte tegenvaller was, is dat er gezegd wordt dat er niets kapot gemaakt mag worden en alles wat vast zit, ook vast hoort te zitten, maar dit in de praktijk niet helemaal klopt, waardoor wij bepaalde puzzels niet op hebben kunnen lossen en er uiteindelijk ook niet uitgekomen zijn. Daarnaast hadden wij al een aantal antwoorden, terwijl we de puzzel nog niet opgelost hadden. In mijn beleving moet dat in een escaperoom niet kunnen.
Leuk om de 'gevangen' ervaring op te doen, maar als escaperoom viel hij mij erg tegen.


5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 4.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuke omgeving in de echte gevangenis
 • Ontvangen als een bajesklant
 • Rondleiding door de gevangenis
 • Kleine ruimte en weinig mogelijkheden
 • Slechte/onjuiste informatie vooraf
 • Puzzels niet nodig voor het antwoord

 

De laboratoriumkamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 29 oktober 2018

Mijn eerste Escaperoom, wat een ervaring!

Voor de allereerste keer een escaperoom gedaan. Samen met twee andere onervaren spelers, dus de uitdaging was groot. Erg spannend, mede doordat er veel schrikeffecten in zitten. Dat in combinatie met de eerste keer, maakte dit voor ons een spannende kamer. Wellicht dat ik daar nu na 15 andere kamers anders over zou denken. De kamer zat goed in elkaar en het thema was in alles erg goed aanwezig. De kamer was wel wat aan de donkere kant, maar dat hoorde er wel bij. Leuke puzzels en het zat allemaal goed in elkaar.
Helaas hebben we het niet gehaald, op ongeveer tien minuten na, maar voor ons een spannende eerste ervaring met Escape rooms en het virus is overgeslagen.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2017

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goed uitgedacht
 • Leuke puzzels met een bijzondere twist
 • Spannende kamer, veel onverwachte effecten
 • Spannende kamer, veel onverwachte effecten
 • Redelijk donkere kamer

 

0 reviews