Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Ingrid lucardie

Escape Expert

Offline

Lid sinds

19-12-2017

Locatie

Utrecht

Statistieken

Escaperooms

72 reviews

72 kamers gespeeld

73.6% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


1 forum berichten

Team

Escapedummies YX

3 teamleden

61 kamers gespeeld

72 reviews

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 30 augustus 2023

Geweldig

Ik loop wat achter met de reviews want het is al een maand geleden dat we deze gespeeld hebben. Maar deze kamer verdient een goede review en die ga ik dan ook geven. Er zijn veel verrassende elementen in deze escaperoom. Al direct van het 1e begin is dit zo. Na het gebruikelijke inleidende praatje ben je al bezig met de escaperoom voordat je er erg in hebt. De puzzels zijn leuk en er zijn vele kamers. De verhaallijn wordt vastgehouden. Er zijn wel elementen dat je denkt: "ga ik dit echt doen", maar gewoon doen het komt goed. Ik blijf het moeilijk vinden om iets te schrijven zonder ook maar iets te verraden. Maar wij hebben in ieder geval een leuke tijd gehad. Het is wel kwa tijd een lange escaperoom, had ook niet veel langer moeten duren, want dan word je toch een beetje puzzelmoe.

De kamer ziet er ook mooi uit met aandacht voor details. Een aanrader voor iedereen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Verhaal
 • decor

 

Expeditie

MindEscape
Geplaatst op: 25 juni 2023

Deze warme temepratuur (30 graden) maakt de expeditie gevoel compleet

Bij binnenkomst had ik al wat last van de warmte en kreeg een beginnende migraine. Soms helpt het om koffie te nemen en onze gastvrouw maakte dan ook direct koffie. De kriebels voor mijn ogen verdwenen op tijd zodat ik gelukkig wel mee kon gaan, op zoek naar de schat. Voordat we begonnen werden we nog even toegesproken geheel in thema en dan konden we op weg. We waren met zijn zessen. Dat is prima te doen, we zijn nu eenmaal een groep van 6, maar het is wel wat krap. Voor onze groep is het prima omdat wij nu eenmaal graag samen spelen, maar als je mij vraagt met hoeveel mensen het het meest ideaal is, dan zou ik zeggen 4.

De puzzels waren goed te doen, we waren lekker bezig. Beetje kruipen en sluipen, hoort er ook bij. Daar hadden we wel een hint nodig. Ach ja, wat is het verschil tussen uit of aan, wij kiezen de verkeerde optie. Verder ging het volgens mij prima. Er zaten ook verrassende delen in en dat is toch wel leuk als je al 70 kamers hebt gespeeld. Ik wil graag meer vertellen, maar dat kan niet zonder spoileren. Wij hebben ons prima geamuseerd en waren zo bezig dat we bijna vergaten hoe warm het was. We gaan de andere kamer ook boeken!!

Rest mij nog wel even de gastvrouw hartelijk te danken voor de koffie, die ik niet eens hoefde af te rekenen. Ik bedenk me nu wel dat we geen foto gemaakt hebben. Dat is toch wel jammer voor onze verzameling.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • decor

 

Het Verzet

Team Trapped
Geplaatst op: 28 mei 2023

Goede verhaallijn, mooi decor

Vandaag even een stukkie rijden en gaan we met zijn zessen ons aansluiten bij het verzet. We zijn allemaal van ver gekomen dus zijn extra gemotiveerd. We will graag bijdragen aan de bevrijding en gaan dan ook op zoek naar Funs aanwijzingen. Direct bij binnenkomst is het al begonnen. Er worden voorzorgsmaatregelen getroffen voor het geval we het niet halen. We worden immers steeds op de hiel gezeten. We zijn met zijn zessen dus al snel vinden we allerlei aanwijzingen. Soms kan je clues vinden, heel duidelijk maar gek genoeg zie ik die juist nooit. Maar gelukkig met zijn zessen is er altijd wel 1 die het ziet. Er wordt druk gepuzzeld en overlegd. Ik vind de puzzels leuk en goed te doen. We zien het niet allemaal direct, maar dat maakt de uitdaging juist leuker.

Het decor is helemaal in stijl. De beleving is daardoor ook goed en zitten we goed in het verhaal. Het is te doen met 6, maar soms voelt dat ook wel als te veel. Ik vermoed dat het met 4 het leukste is om te doen. We hebben een prima groep met zijn 6-en, dat is ook wat waard, dus erg vind ik het niet. Het lukt ons om op tijd eruit te komen en eindigen in ook weer een mooi vormgegeven ruimte. Alles is in de goede sfeer. We praten enthousiast met de spelbegeleidster na. Blijft leuk om ervaringen uit te wisselen over een gemeenschappelijke hobby. We gaan tevreden naar de volgende escaperoom in Nijmegen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

The Show

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 28 mei 2023

Prima geamuseerd, origineel uitgevoerd

De 2e escaperoom van vandaag. Heerlijk gelunched eerst en klaar om mee te doen in de show. Het was leuk hoe we ontvangen werden en mochten al snel beginnen. Na eerst via een video te horen wat er precies aan de hand was ging het begin. De spelleider speelde even een zeer goede rol bij het 1e deel van het spel. Mijn complimenten hiervoor. Erg goed! En daarna konden we als deelnemer van een mooie spelshow meedoen aan dit spel waarbij we als echter kandidaten te werk moesten gaan. Het zijn leuke spullen en spellen die we spelen. Iedereen is betrokken en bezig. Tijdens de zogenaamde pauzes hebben we puzzels soms vreemd opgelost waar we dan ook een leuke opmerking op kregen. Het decor was passend bij het verhaal, het zat eigenlijk gewoon goed in elkaar. Een escaperoom die iedereen gespeeld moet hebben.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

Heerlijk gepuzzeld

Vandaag met nu eens een andere samenstelling deze escaperoom gedaan. 3 ervaren spelers, 1 persoon deed voor het eerst mee en mijn zoon deed nu voor de 3e keer mee. Ik weet niet goed wat ik moet verwachten van een "tijdelijke" kamer, maar gezien de hoge ratings hebben we deze geboekt. Het pand was echt heel mooi voor een escaperoom. Zo passend. Schuine, mooie "hobbit" deuren. We worden hartelijk ontvangen. Na de uitleg gaan we starten. We komen in een mooie toepasselijke kamer. Goed in stijl met enorm veel te zien. Ga er maar aan staan. Veel te zien en dus ook veel te onderzoeken. Al gauw is iedereen bezig. Het is niet zo makkelijk als ik had verwacht na het lezen van een van de reviews. Dat zal wel aan ons liggen. We zijn eigenlijk nooit erg snel. Maar wat ik wel erg fijn vind is dat er veel puzzels zijn. Iedereen is bezig en soms wisselen we van personen om de puzzels op te lossen. Niet alle puzzels zijn even logisch, want soms wisten we wel wat de bedoeling was, maar kwamen er dan toch niet goed uit. De hints kwamen op tijd, maar soms kregen we hints waar we niets aan hadden. Dan waren we dat al aan het uitzoeken en dan kwam de hint om precies dat te doen wat we aan het doen waren. Maar dat mag de pret niet drukken. De meeste puzzels gingen prima en we waren lekker met zijn allen bezig. We hebben Pinochio op tijd gevonden met nog maar enkele secondes op de klok. En Eerlijk, zonder de hints was het ook niet gelukt.

Als ik dan een punt moet geven, dan krijg ik het lastig. Ik snap alle negens en tienen, maar ik reserveer mijn tienen voor de echte toppers. Mijn negens voor degene die dicht volgen daarop. Dan kom ik nu denk ik op een 8,5. Gezien al die andere scores klinkt dat laag, maar ik ga er vanuit dat mensen de reviews ook echt lezen.

Het is een kamer wat zeker de moeite waard is. Het ziet er allemaal prachtig en verzorgd uit. Je waant je ook echt bij Gepetto, juist door de achtergrond geluiden van timmeren en zagen. Ik had steeds het idee dat Gepetto daar aan het werk was. Dus de hele feeling hierbij was erg goed. Is het de moeite waard? Ja zeker, is het de moeite waard. Is het de moeite waard om er een stukje voor te rijden (wij komen van Utrecht). Jazeker. Dus ga de kamer lekker doen voordat ie weer weg gaat. Als ik alleen maar pop up kamer zou beoordelen dan zou deze zeker een hoger cijfer krijgen. Ik ben gewoon wat verwend geraakt door de topkamers. 8,5 is een prima score. Ik moet het cijfer pas geven na mijn verhaal en ik dacht dat deze nu aangaven als "De moeite waard om te reizen".. Dus daar kijk ik ook nog naar als ik op "volgende klik".


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Decor

 

Oriënt Express

Backspace Escape Rooms
Geplaatst op: 17 mei 2023

Gezellig samen gepuzzeld

Dit keer moeten we de trein in. We hebben al escaperooms gedaan in vliegtuig die was neergestort, geldwagen, metro, bus dus nu kunnen we de trein in. Op het perron de weg zoeken duurde even. We begonnen al aan puzzels zonder alle informatie, maar toen we de informatie eenmaal hadden ging dat weer sneller. Dan kunnen we eindelijk de trein. Het zijn leuke puzzels, maar ondanks onze ervaring doen we er best lang over. Eigenlijk doen we dat altijd wel. We willen graag dat iedereen betrokken is en geniet in plaats van snel. Maar ja, de klok tikt wel door, dus toch. De host was prima. Er werd op tijd een hint gegeven en ook niet te vroeg. 1 kamer ontdekte we iets te vroeg. Dat was jammer, maar gelukkig ging de host er goed mee om, anders waren we daar veel tijd kwijt geraakt.

We hebben het gered. Niet al te veel tijd over, maar acht dat zijn we gewend met dit stelletje . We hebben plezier samen en daar gaat het om en we hebben het gehaald.

Is het de beste kamer die we ooit hebben gespeeld. Nee, dat niet. Maar dat kan natuurlijk ook niet. Was het een slechte kamer, ook zeker niet. Voor beginnende groepen is het zeker het leuke kamer, maar voor ons vond ik hem ook prima. Het kunnen immers niet allemaal topkamers zijn en als je veel kamers hebt gedaan dan raak je ook verwend en wil je steeds meer. Maar het is tegelijkertijd moeilijker om steeds weer iets origineels te vinden. Dus voor mij prima kamer, ik heb me geamuseerd met mijn escapevriendjes, de hostess was prima, ontvangst ook.

Inderdaad wel jammer dat er geen foto is gemaakt.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Sfeer

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 19 maart 2023

Geweldig

Ik had al een review geschreven, maar kennelijk is dat niet gelukt. Nu een 2e en laatste poging van vandaag.

De ontvangst was hartelijk. We konden nog een moment zitten en wachten tot de vorige groep vertrok. Zij gingen met 1 persoon minder weg dan dat ze kwamen... Mmmm, dat belooft nog wat ;-).....

We kregen direct uitgebreid te horen wat we daar kwamen doen en werden verder naar binnen geleid. In de "kamer" ging de uitleg door en ineens was het begonnen. We gingen best voortvarend van start, Het decor was geweldig en helemaal in de juiste stijl. De verhaallijn was goed en met een fantastisch eind. We waren steeds met zijn allen bezig, er was genoeg te doen en zeker ook te zien en te horen. De wijze waarop de hints werden gegeven indien nodig/gewenst was zeer origineel. Nadat het ons gelukt was kregen we nog een uitgebreide uitleg, een foto en een illussie voorgeschoteld. We hebben ons prima vermaakt. Ik vertrok vandaag naar Waalwijk om 12:40 en was rond 18:30 thuis. Best lang voor een escaperoom van 1,5 uur. Maar zeker de moeite waard!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Decor
 • Effecten

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 05 maart 2023

Genoten

Vandaag dan de laatste escaperoom van deze trilogie gespeeld. Mijn hart maakte al een sprongetje van blijdschap toen ik zag dat dezelfde spelbegeleider/actrice binnenkwam. Direct zit je in het spel en voel je de spanning. We aarzelen zelfs als we juist iets willen doen wat echt niet mag. Maar.... mmmmm wel doen/niet doen.... Uiteindelijk zitten we vol in het spel en het ene verrassende effect na de ander presenteert zich aan ons. We zijn met 6 dus gelukkig ziet iemand altijd wel weer een deel van de puzzel. De spanning wordt goed begeleid door geluiden, muziek en de sfeer van het klooster. Er worden ook altijd op tijd genoeg hints gegeven dus je zou het toch moeten kunnen halen, lijkt me. Het einddeel vond ik ook erg origineel. Toen we na spannende periode eindelijk eruit waren misten we toch echt 1 teamlid. We hebben herhaaldelijke moeten roepen voordat zij ook tevoorschijn kwam. Ze zat nog helemaal in het spel. Overigens hoeft dit niemand af te schrikken hoor. Ik denk dat in de meeste gevallen mensen gewoon naar buiten komen... alhoewel....whaahahaaha....

De bloody mary en soup-du-jour waren al fantastisch en deze valt prima in dat rijtje...


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  B1ANCA

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 05 maart 2023

Spetterend leuk

Het is grappig dat je een escaperoom vind midden in een woonwijk. We worden goed ontvangen en omdat wij vertellen dat we al vaker escaperooms spelen wordt niet meer het hele standaard verhaal opgedreund en voor we er erg in hebben gaat het alarm af. We moeten aan de bak. De groep wordt even gescheiden en al snel zijn we op zoek naar het haardvuur en o jee....het redden van iemand. Ook dat hoort bij het brandweer vak.
Het lukt ons steeds verder te komen en uiteindelijk weten we de brand te blussen. Dan moeten we er nog allemaal heelhuids uitkomen en natuurlijk de persoon meenemen die we hebben gered. Het lukt ons net.

We hebben ons prima geamuseerd. Soms weten we iets op te lossen door onze ervaring, maar soms ook niet. Dan weten we even niet wat er bedoeld wordt. Gelukkig krijgen we dan een hint en kunnen we weer verder. Maar de puzzels zijn goed te doen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal

 

Bijzonder om zo in het verhaal te kunnen zijn

Overigens heb ik deze niet gespeeld in Renesse, maar in Den Haag. Het is hetzelfde principe en hetzelfde verhaal alleen andere locatie. De ontvangstpunten horen dan wel bij de kamer in Den Haag.

Het is gewoon grappig om echt 100% om je heen in een hele andere wereld te zijn. Ik had wat moeite om iedereen bij te houden omdat ik de oudste ben en met de knopjes vaak verkeerd zat. Maar het was fantastisch om te doen. Gelukkig mag je eerst oefenen voordat het spel begint zodat je wel weet hoe je moet lopen en bewegen binnen de virtuele wereld.

We hebben ons prima geamuseerd


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Geplaatst op: 05 maart 2023

Spannend om te doen

Altijd lastig om een review te schrijven zonder te mogen vertellen hoe of wat. Deze begon al bij direct en voordat je het weet word je meegesleept. We gingen ons dan ook direct verstoppen toen we iemand aan zagen komen lopen. Zonder een intro is er toch altijd even twijfel of we nu wel of niet begonnen zijn. Gelukkig lost zich dat altijd prima op. We zijn met sommige puzzels beetje lang bezig en hebben ook niet alles op kunnen lossen. Toch wel genoed om er niet op vast te blijven hangen. Regelmatig wordt het toch even spanning of onze inbraak niet wordt opgemerkt. Het meest grappige was wel toen we eenmaal waren gekomen waar je moest zijn (lekker vaag, maar dat kan even niet anders) keken we elkaar aan met een blik: "wat nu?"... Oh ja, ontsnappen natuurlijk.....rennen..... En toen begon nog een spannende tocht.................. Erg leuk gedaan! We hebben genoten en praten er nog regelmatig over na.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  Demorfinekluis

Kraak de Kluis

Escaperoom Geldrop
Geplaatst op: 05 maart 2023

Deze escaperoom hebben we ook mooi gekraakt

Vandaag stonden er 2 escaperooms op de planning in Geldrop. Oma''s erfenis hebben we al een keer eerder gedaan. Niet te vergelijken met deze. Het duurde wel even voordat we op gang krijgen omdat we simpelweg niet keken waar je had moeten kijken. En zoveel mogelijkheden waren er eigenlijk niet eens. Best raar dus. Met onze ervaring...beetje foei! Maar ach, je kan niet alles hebben. Daarna komen we gelukkig wel steeds verder. Ook wel leuk dat je allemaal aan andere puzzels kan werken. Iedereen is lekker bezig tot het einde.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal

 

BUS 13

Escaperoom Geldrop
Geplaatst op: 05 maart 2023

Fantastische wintersport uitje ;-)

Vandaag doen we de kluis en deze escapebus. Het brengt je terug in winterse sferen en je krijgt direct zin om op wintersport te gaan. Maar ja, dan gaat er natuurlijk wel wat mis in deze bus. De puzzels zijn leuk en goed te doen en we amuseren ons prima. Tja, wat moet je er verder nog van zeggen zonder alles te verraden.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Logica

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Toch weer verrassend

Zo langzamerhand heb ik al aardig wat kamers gespeeld en al heel wat goede kamers ook. Daardoor komt vaak de lat wat hoog te liggen als het gaat om originaliteit. Maar deze kamer vond ik toch weer verrassend, toch anders genoeg dan andere kamers en erg leuk om te doen. Veel puzzels, ze zijn te doen en tegelijk ook een uitdaging. Zelf vond ik soms dat we met te veel mensen waren omdat je niet veel puzzels tegelijkertijd kon oplossen, maar aan de andere kant waren we soms ook allemaal nodig en was het wel leuk dat we dan ook alle puzzels gezien hebben... Er was genoeg te doen en te zien en we hebben ons allemaal geamuseerd en daar gaat het om.

De film waar dit op gebaseerd was heb ik gezien, 2 films zelf, maar dat was al even geleden. Maar kijkend naar dat thema is het erg goed ten uitvoer gebracht.... Ik vond de film al goed, dus die op deze manier te mogelijk beleven was bijzonder.

Naast het puzzelen was ook de aankleding erg leuk en afwisselend.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • decor
 • Thema

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 11 september 2022

Genoten

We zijn al vaker in Volkel geweest dus onze verwachtingen zijn best hoog. Het spel begint vrij snel en we worden direct het verhaal ingezogen. Direct waan je je in het hotel. Het is mooi vormgegeven, er is veel te zien. Hierdoor duurt het even voordat we door hebben wat precies de bedoeling is. We zijn met zijn zessen. Er is genoeg te doen en te zien om ons allemaal bezig te houden en sommige puzzels lossen we parallel op. Alles is echt mooi aangekleed, de puzzels zijn origineel en uitdagen. Top middag gehad.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

  kamer237

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 21 mei 2022

Wonderlijk, fantastisch, genieten

Wouw, wat een ervaring was dit zeg. Heerlijke escaperoom. Ontzettend veel aandacht aan sfeer, decor. Een complete ervaring. Het eerste wat ik zei was toen we eruit waren: Wouw, deze geef ik echt een 10. Het enige waar ik spijt van had is dat je zo in het spel opgaat dat je te weinig tijd neemt om goed op te nemen hoe mooi het is gemaakt. Ik wil zeker terug. Dan ga ik mee en niet spelen, maar alleen rondkijken. Ik hoop dat dat dat gaat lukken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  down-the-hatch

Oma's Erfenis

Escaperoom Geldrop
Geplaatst op: 21 mei 2022

Competitie met andere team is weer eens wat anders

Op zich is het leuk gedaan om met zijn allen in 1 ruimte dezelfde puzzels te moeten oplossen en er dan een battle ontstaat. Wij hadden 2 groepen met ieder 3 personen. Een echte escaperoom vind ik het dan niet. Ik was zelf niet zo enthousiast over de puzzels zelf. De andere spelers met wie ik was waren enthousiaster dan ik, Dus is dus nogal persoonlijk.
Ik heb me zeker wel geamuseerd.
De begeleider stond in de kamer om bij te houden waren we zaten en soms hints te geven. Dat was ook wel prettig bij deze kamer. Wel zijn we nieuwsgierig naar de andere kamers geworden.


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Puzzels

 

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 21 mei 2022

Magisch, sprookjesachtig

Zodra je binnenkomt begint het eigenlijk direct. Niet de escapezelf. Maar de sfeer is fantastisch. Het lijkt alsof je zo in een andere wereld ben beland. Alsof er zo een hobbit of een elf binnen kan komen. De ontvangst is gelijk in de juist sfeer en even zijn we ook verward. De hostess blijft goed in haar rol en dus zijn wij direct in de andere wereld, escaped from reality. De puzzels zijn goed en leuk en er is van alles te zien in de kamers. Het verhaal blijkt de 1e te zijn van een trilogie. Ik kan niet wachten tot het volgende deel. Ik heb enorm genoten.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Decor

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 21 mei 2022

Geweldige leuke kamer met verrassende effecten

De 2e keer op deze locatie en wederom worden we ontvangen door een geweldige actrice die vanaf de ontvangst al goed in haar rol is. Wat een acteertalent is zijn, zeg. Mijn complimenten. Als we dan eindelijk het restaurant in gaat wacht ons een mooie kamer. Kwa sfeer, aankleding en puzzels. Het duurt wel even voordat we precies door hebben wat we moeten doen, maar alles valt op zijn plaats. Als we dan eindelijk aan tafel zitten krijgen we ook een heerlijke verrassende soup opgediend. Een beleving op zich. We zijn echter nog lang niet klaar. Ik kan hier natuurlijk niets verklappen, maar de puzzels en de effecten zijn geweldig en verrassend. Een escaperoom die je gedaan en beleefd moet hebben. Hopelijk snel naar nummer 3.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Geweldig decor
 • Verrassende spannende effecten

 

Room 1803

Escape Ede
Geplaatst op: 21 mei 2022

Prima kamer

Voor deze escaperoom hadden we zoveel gegadigden dat we de kamers achter elkaar geboekt hebben en zijn we dus in 2 groepen naar binnen gegaan. Ik zat in de 1e groep. Het was een bijzondere kamer. De puzzels waren niet al te moeilijk behalve dan dat we bij de laatste puzzel niet de juiste oplossing hadden. Terwijl er meerdere manieren waren om het op te lossen. Leuke puzzels!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Verhaal

 

Mooie, gevarieerde escaperoom

Omdat ik pas een half jaar later mijn vergeten logjes toevoeg moest ik even goed nadenken hoe de escaperoom was. Toen ik de voorkant zag van het pand begon me al wat te dagen. Een super vriendelijke en gezellig ontvangst. De sfeer van Wonderland is al direct in de wachtruimte voelbaar. En nu ik begin te schrijven zie ik ook weer wat kamers voor me en wat we aan het doen waren. Het verhaal was helemaal in het juiste thema en dat bleef ook zo. Erg mooi gedaan, ik had deze kamer niet willen missen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

THE ARTIFACT

Escape Experience
Geplaatst op: 11 september 2022

Mooie ervaring

Na een leuke ontvangst zijn we begonnen. Hele leuke puzzels en een mooi verhaal. Helaas niet gehaald.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

 

De Klokkenluider van Zwolle

The Great Escape
Geplaatst op: 11 september 2022

Je fantasie slaat op hol

Een buiten escaperoom. Omdat we met te veel mensen waren waren er 2 groepen achter elkaar. Ik zat in de 1e groep. Het grappige was dat je echt het gevoel hebt dat je continu op de huid wordt gezeten en er van iedere hoek iemand op je af kan komen. Dat werd met name door onze eigen fantasie gevoed. We zijn weggehold voor mensen die niets met het spel te maken hadden. Toch goed hoe je een spel op zet, buiten en dan dit gevoel kan opwekken bij de teamleden. Het was leuk, origineel, heerlijk buiten en spannend.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 27 september 2020

Thema goed verwerkt, goede puzzels en mooie decor

Het thema is sowieso gebaseerd op de film ,die ik erg leuk vindt (niet alle seizoenen, maar zeker wel het 1e seizoen. Het is natuurlijk altijd een risico of het thema goed aan de orde komt, maar dat is hier zeker het geval. Je hebt de kennis van de film niet nodig, maar het is andersom wel leuk als je alles herkent. Verhaallijn is erg goed. Het decor is ook erg passend en er waren zeker verrassende effecten. Het was soms ook spannend en wij struikelden bijna over de simpelste puzzels. Maar dat is altijd een terugkerend thema in ons groepje. Iets simpelweg tellen of iets vinden zijn vaak grotere bottlenecks dan het kraken van een logische puzzel.
We waren met zijn 6-en en iedereen kon ook meedoen. Een enkele puzzel moesten we wel samen doen en dan ook even wachten, maar er was genoeg te doen.

De gastheer was prima. Praatte graag en dat is gezellig. Achteraf werd alles heel zorgvuldig en uitgebreid doorgenomen. Je kan de passie merken en ook dat ze alles graag perfect willen doen. Het gaat hun er echt om dat wij een fantastische ervaring hebben. En die hadden we.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • puzzels
 • gastheer en uitleg
 • Thema fantastisch vormgegeven
 • Goede verhaallijn
 • Techniek
 • Mogelijkheid om in te grijpen als iets niet werkt.
 • Hints, alleen als je echt vastloopt
 • Iedereen deed mee, simultaan en samen

 

Verdieping 13

Escape Experience
Geplaatst op: 13 september 2020

Prima kamer, prima verhaal, leuk effecten

Bij binnenkomst werden we prima ontvangen. Er hing een relaxte sfeer. Na de uitleg gingen we naar beneden...uuuh, We moeten toch naar verdieping 13? Maar gelukkig daar was een lift. We lezen eerst van alles en kijken goed om ons heen voordat we de lift in gaan naar de.....

De puzzels waren prima te doen en leuk ook om uit te dokteren. Als er een puzzel lijkt te haperen dan kan er ook ingegrepen worden van buiten. Dat is altijd fijn, want zo blijf je niet te lang hangen bij een puzzel die wel is opgelost, maar de techniek je soms in de steek laat.

Ik vind het fijn dat je niet om hints hoeft te vragen, maar dat je het krijgt als je een achter lijkt te lopen of als je blijft hangen op iets wat nutteloos is. Zo ben je voortdurend bezig met de dingen die op dat moment belangrijk zijn.

Nadat we ontsnapt waren konden we nog even gezellig nakletsen en gingen wij tevreden naar huis.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja  51:52 min


 • puzzels
 • Ontvangst
 • techniek
 • ruimtes
 • Hint, niet te veel, niet te weinig, precies goed

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 23 augustus 2020

Leuke kamer, puzzels goed en in thema, hints origineel, gastvrouw gewelig in haar rol

De voorbereiding naar de escaperoom toe was leuk, de start ook. Erg origineel en in thema. Onze gastvrouw speelde haar rol ook erg goed. En zo gingen we de kamer binnen. Omdat mijn verwachtingen erg hoog waren valt het dan toch een beetje tegen. Misschien komt het ook omdat het vies warm was binnen. Er is een airco en die stond niet aan.

De puzzels waren prima, het verhaal was goed, de wijze van hints geven origineel, de manier van codes invoeren was ook origineel en zat goed in elkaar. Helaas hebben we het niet gehaald, deels toch wel doordat het naar mijn idee iets niet soepel werkte.. Nu was ik zelf ook erg moe, dat speelt misschien in negatieve zin ook mee. Samen met de warmte was de ervaring minder. Maar als ik nu mijn eigen tekst terug lees, dan kan ik niet anders zeggen dat het verder goed in elkaar zat. Niks mis mee. Misschien hadden wij een beetje pech.


Reactie door Sky High escape rooms

05 september 2020

Hartelijk dank voor je review. We vinden het vervelend te horen dat je het warm hebt gehad in de kamer. De airco werkte en stond op 22 graden, voor jou dus wellicht te warm, maar we hebben ook vele spelers gehad die dat weer te koud vonden. Bij ons mag je altijd aangeven dat je het te warm of te koud hebt en dan kunnen wij dat nog aanpassen. De gamehost heeft jullie na afloop laten zien dat de puzzel werkte. Maar omdat wij niet doof zijn voor op- en aanmerkingen gaan we kijken of we aan die puzzel nog iets kunnen wijzigen zodat het makkelijker gaat.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Nee


 • Rol van gastvrouw
 • De voorbereiding op de escaperoom.
 • De ontvangst (binnenkomst) is origineel
 • De puzzels en de sloten
 • Het verhaal
 • De manier van hints geven
 • Gebruik techniek
 • Te warm
 • 1 pzzl leek ondanks goede oplossing niet te werken
 • Bij deze puzzel moest ook iedereen wachten

 

Laad meer reviews

0 reviews