Over mij

Ik speel in Nederland escape rooms met een vaste club vrienden. We crossen het hele land door om de leukste kamers te ontdekken! Het liefst speel ik met 4, maar maximaal 5 personen. 

In het buitenland escape ik samen met mijn man. Tot nu toe hebben we gespeeld in Praag, Boedapest en Boekarest. Reviews over mijn gespeelde kamers daar kun je vinden op het Escapetalk forum.  

Locatie

Zaandam


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 104
 • Reviews geplaatst: 104
 • Ontsnappingspercentage: 92.3%
 • Forum berichten: 17
 • Lid sinds: 06-10-2017

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Sprookjesachtig

De aankleding van deze escape room is top. Zeer realistisch en mooi gedaan, helemaal in thema. Wij speelden de kamer met 5 personen en op het begin van de kamer kan dit benauwend en claustrofobisch zijn. Als je daar last van hebt, speel de kamer dan met max 4 (is goed te doen). De kamer is lineair opgebouwd en er zitten afwisselende puzzels in. Ook een puzzel die ik na 130+ kamers nog niet heb gezien! Erg leuk dus. Echter is de kwaliteit van het materiaal niet altijd goed en de puzzels vaak ook makkelijk. Er zit niet veel in de kamer, ondanks dat de beleving daar wel is. Wel een aanrader om te spelen als je in de buurt bent!

 • Realistische aankleding

Topper

Het begin van deze kamer is erg speciaal en in thema, leuk gedaan! De puzzels zelf zijn afwisselend en niet moeilijk. Het is lineair opgezet, maar je hebt wel allemaal iets te doen. Er zitten een paar goed doordachte puzzels in, maar toch voelde het voor mij niet compleet. Misschien omdat ik het te makkelijk vond? Ik kan m'n vinger er niet op leggen. De aankleding is passend en tegen het einde zitten er een aantal spectaculaire momenten in. Jammer dat de kamer een mix van Engels en Nederlands is. Ik heb liever het een of het ander. We hebben het zonder hints ruim op tijd gered en achteraf nog een rondleiding door het nieuwe pand gekregen. Leuk extraatje!

 • Spectaculair einde
 • Mix Nederlands-Engels
 • Geen doordenkers

Degelijke kamer

Dit is een prima kamer om te spelen. De meubels en andere items zijn erg degelijk, het ziet er ook uit alsof het zo gemaakt is om zo weinig mogelijk stuk te gaan. Hierdoor zit er weinig sfeer in, maar alles past wel in het thema. De gamemaster kan spelen met licht en geluid, wat niet altijd op een positieve manier bijdraagt aan het spel. Je kan er nogal van in de war raken als je met een compleet andere puzzel bezig bent. Zeker niet de beste kamer op deze locatie, maar als je hun Judgement day boekt, dan kun je deze er prima naast spelen.

 • Alles in het Engels
 • Veel kracht nodig (mag normaal toch niet?)

Zit goed in elkaar

Deze escape zit van begin tot einde goed in elkaar. Bij binnenkomst word je ontvangen in een mooie ruimte en hebben de eigenaren alle tijd voor je. De kamer is gebaseerd op een serie, maar ook als je de serie niet gezien hebt, spreek het thema aan en zijn de puzzels goed uitvoerbaar. De ruimtes zijn mooi en realistisch aangekleed. Goed gebruik van onder andere licht en geluid. De puzzels zijn afwisselend en logisch opgebouwd. Ze passen ook helemaal in het thema. De kamer is leuk voor zowel de ervaren speler als voor beginners. Het spel geeft duidelijk aan of je op de goede weg bent. Na een langzame start vlogen we door de kamer heen, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Een mooie, degelijke kamer met goede aankleding en thema. Spannend, maar niet eng. Na afloop is er alle tijd om de kamer nog eens door te lopen, je vragen te stellen en nog even na te praten. Een totaalbeleving!

 • Ontvangst en begeleiding
 • Realistische aankleding
 • Afwisselende en logische puzzels

Mini

Deze escape room bevindt zich in een bibliotheek. Bij binnenkomst is niet duidelijk waar je moet zijn en hebben wij ons bij de bibliotheekbalie gemeld. De kamer bleek op de vierde verdieping te zitten, midden tussen de boekenrekken en lezende en studerende mensen. Er is dus geen ontvangstruimte. De kamer zelf is echt mini. We konden met drie personen onze kont net keren! De puzzels zijn wel in thema en de bijbehorende filmpjes zijn verrassend professioneel. Verder vond ik de kamer niet erg boeiend. De puzzels zijn prima te doen, maar niet erg spannend of uitdagend. Leuk om als extraatje te spelen als je in de buurt bent, maar meer dan 50 euro via Groupon zou ik er niet aan besteden. Een hoger tarief is deze kamer gezien de grootte, aankleding en inhoud van de puzzels helaas niet waard.

 • Heel klein

Op het nippertje!

Ik heb de film Se7en nog nooit gezien, maar dat mocht de pret in deze kamer niet drukken. Het begin van de kamer was oke, maar vond ik persoonlijk nogal saai. Mijn teamleden voelden dit in mindere mate. Nadat je voorbij het begin bent, begint het er meer op te lijken! Lastige puzzels waarbij doordenken en samenwerking erg belangrijk is. Goede afwisseling van zoeken, abstracte puzzels, samenwerking, combinatiepuzzels. Voor ieder wat wils. De aankleding was voor het thema prima. Het verhaal is door de kamer heen goed uitgevoerd en herkenbaar. De tiplijn werkte ook goed en de spelbegeleiding hield alles goed in de gaten, chapeau. Met nog zo'n 45 seconden over, hebben we het gehaald!

Erg leuk

We hebben de vernieuwde versie van The Dentist gespeeld. De aankleding van de kamer was voor het thema prima, maar had geen wow-effect. De special effects zorgden voor net dat beetje extra dat de kamer nodig heeft. De puzzels waren leuk, duidelijk en afwisselend. We hadden nog ruim de tijd over en daarom adviseer ik om deze kamer met max 4 ervaren personen te spelen. Jammer dat het onderdeel dat echt "dentist" was, maar een kleine rol speelde in de kamer. Dat had voor het thema grootser gekund. Al met al een leuke kamer om te doen!

Leuk, maar makkelijk

De aankleding in deze kamer is prima voor het thema, maar ook erg voorspelbaar. De puzzels zijn leuk, maar erg makkelijk. Je kan de puzzels ook makkelijk saboteren. Ze passen op zich wel in het thema, maar zijn niet bijzonder. Wij kwamen hier als extraatje terecht na het spelen van een andere kamer ergens anders in de stad, en als extraatje is deze kamer prima om te spelen.

 • Te makkelijk voor ervaren spelers

Leuke verhaallijn!

Deze kamer heeft een erg leuke verhaallijn en dit wordt gedurende de hele kamer goed uitgewerkt. Ik had mij van tevoren niet ingelezen en werd daarom goed verrast tijdens de ontvangst ;) De puzzels zijn afwisselend en het niveau is goed. De kamer is niet lineair, dus iedereen heeft iets te doen. Mooie afwisseling tussen zoeken en puzzelen. Er zitten ook een aantal originele puzzels in die ik niet vaak ergens anders heb gezien. De aankleding is voor het thema prima, maar niet erg mooi. Vooral functioneel met 1 onderdeel dat technisch goed in orde is en ook belangrijk is voor het verhaal. Dit doet niks af aan de beleving. De gamemaster houdt je goed in de gaten en de communicatie verloopt in thema, waardoor je geen gevoel hebt "om een hint te vragen", maar in het verhaal blijft. De gamemaster voegt absoluut veel toe aan deze kamer en ik vraag me af of de ervaring net zo goed zou zijn zonder hem. Een pareltje in Utrecht die ik bij toeval heb gespeeld, maar een absolute aanrader, ook voor de ervaren groepen (max 3 spelers in dat geval)!

 • Invloed gamemaster
 • Originele verhaallijn
 • Buitenom lopen (evt bij slecht weer)
 • Geen rustige napraatruimte

Net echt!

De beleving in deze kamer is heel gaaf, net echt! Het verhaal is van begin tot einde goed doorgevoerd. De aankleding is zéér tof. Ik heb hier puzzels gedaan die ik nog in geen enkele andere kamer ben tegengekomen. Pluspunt! Door het gave element richting het einde van de kamer, vergeet je bijna wat je aan het begin van de kamer gezien en gedaan hebt. De tijd die je aan het begin en einde spendeert, staat niet in verhouding. Voor het spelen maakt dat niet uit, maar door de het gave einde vergeet je al snel dat het begin van de kamer óók leuk was! Tijdens het napraten komen ook die ervaringen gelukkig weer terug in het geheugen ;) Speel deze kamer ná Suspicious Farmhouse, niet andersom.

 • Aankleding
 • Realistische ervaring!
 • Nazitten niet mogelijk (alleen in het café)

Goeie opwarmer

Dit is een erg leuke kamer om vóór de Catch me if you can kamer te spelen. De escape room adverteert ermee dat de volgorde van het spelen niet uitmaakt, maar dat doet het zeker wél. Als je eerst Catch me if you can speelt en daarna pas deze kamer, dan zou deze kamer tegen kunnen vallen. Andersom is het echter een prima opwarmertje en het is fijn dat het verhaal zich in chronologische volgorde afspeelt als je deze eerst speelt en daarna pas de andere. De aankleding van deze kamer is voor het thema prima. Er is een zeer hoog 'zoekgehalte'. Ik ben normaal goed in zoeken, maar in deze kamer gingen de verstopplekken zelfs voor mij te ver! Daardoor hadden we wat hints nodig, omdat we met materiaal in onze handen stonden waarvan we geen idee hadden wat we ermee konden. Hierdoor raak je wat uit de sfeer, wat jammer is. Ik denk dat je een beter gevoel aan de kamer overhoudt als je alle zoekplekken wél op eigen kracht kan vinden (succes!). Het verhaal zit goed in elkaar en de puzzels zijn afwisselend. Ik zou de kamer met max 4 personen spelen, i.v.m. de grootte van de ruimtes. Prima kamer.

 • te moeilijke zoekplekken
 • alleen nazitten in het café onder de escape room,

Leuke doe-kamer

Er zitten veel leuke doe-puzzels in deze kamer. Hierdoor is de kamer niet lineair en heeft iedereen altijd iets te doen. Door het thema galerie is de aankleding minimaal, maar voor het thema prima gedaan. Een puzzel werkte niet goed, maar de gamemaster had dit snel in de gaten waardoor hij de puzzel handmatig doordrukte, zonder dat dit in de kamer echt te merken of storend was. Netjes opgelost! De uiteindelijke escape is spannend en leuk bedacht. Origineel fotomoment achteraf!

 • Leuke doe-kamer

Goed verhaal van begin tot einde

Nog voor de dag van de escape wordt de sfeer door Sky High opgebouwd. Bij aankomst begint het spel eigenlijk gelijk al. Hierdoor krijg je nog meer zin om aan de kamer te beginnen. Heel leuk gedaan. De kamer zit goed in elkaar en er wordt gebruik gemaakt van leuke technieken. Je moet goed nadenken om de puzzels op te lossen, maar doordat er een duidelijke logica in zit, weet je wel waar je aan toe bent. Het verhaal klopt van begin tot einde. Ik vind dat belangrijk voor de beleving en die is er zeker! We hebben deze kamer met drie ervaren spelers gespeeld. Dit is een prima aantal i.v.m. de soms lineaire opzet. Leuke interactie met het hintsysteem. Aanrader!

 • Goed verhaal van begin tot eind
 • Mooie en goedwerkende techniek

Niet de moeite waard

Wij kwamen bij deze escape room terecht dankzij de AH uitjes actie. De kamer heeft geen bijzondere aankleding en er bevinden zich maar drie grote puzzels in. Hierdoor vlieg je door de kamer heen. De logica ontbrak soms. Er zitten wat leuke ideeën in, maar ze zijn niet goed uitgewerkt en afgewerkt. De uiteindelijke escape lukte niet, omdat een eerdere groep de deur stuk had gemaakt. Hier kan de escape room op korte termijn natuurlijk weinig aan doen. Mocht de escape wel lukken, dan had het vanwege de laatste ruimte alsnog een anticlimax geweest. Kortom, geen aanrader. Ook niet als beginnende speler. Jammer.

 • Maar drie puzzels
 • Aankleding en afwerking

Top van begin tot einde

Deze escape room zit op een unieke locatie in Amersfoort. De combinatie van het thema en de locatie is geweldig. Bij aankomst word je enthousiast ontvangen door het personeel en begint een kleine rondleiding en verhaal door het gebouw. Je raakt hierdoor al snel in de goede sfeer. De spanning wordt hierdoor al snel opgebouwd. Wij speelden de kamer met een gemixte groep van ervaren en onervaren spelers. Doordat er in de kamer verschillende behendigheidspuzzels zitten, maar ook goede doordenkers, was dit een prima combinatie! Het verhaal is van begin tot einde goed te volgen en terug te vinden in het decor en puzzels. Toffe aankleding! De uiteindelijke escape is ook erg spannend. Ondanks dat deze kamer al wat 'ouder' is, doet het niet onder voor de nieuwere toppers! Ik ben daarom ook zeer benieuwd naar de nieuwe kamer!

 • Goed verhaal van begin tot einde
 • Spanningsopbouw
 • Locatie is zeer uniek

Leuk voor bedrijfsuitjes

Deze kamer heeft een hoog "bedrijfsuitje gehalte". Dit is eigenlijk bij alle kamers van Escape Factory het geval. Daarom is het erg geschikt voor de beginnende speler. De ervaren escaper kan hier zeker een kijkje komen nemen om de kamers hier als extraatje mee te pakken. De aankleding van de kamer is prima, maar niet heel bijzonder. Het past wel in het thema. De puzzels zijn afwisselend en leuk om te spelen. De bewaker is een leuke toevoeging. Het personeel is zeer vriendelijk en de ontvangstruimte biedt voldoende mogelijkheid om even fijn na te praten met een drankje. Deze escape room heeft vaak aanbiedingen op Groupon. Voor de Grouponprijs is het zeker een aanrader. We hebben deze kamer met 3 ervaren spelers gespeeld en met 1 speler wiens eerste kamer dit was. Als eerste ervaring was de kamer zeer geschikt! Ervaren spelers kunnen het met z'n tweetjes ook prima af.

 • Geschikt voor bedrijfsuitjes en beginnende spelers
 • De Egypt — TRAP Arnhem
 • Geplaatst op 18 november 2018 om 12:09
 • Gespeeld met 4 personen in augustus 2018; Ontsnapt: Ja

Jammer

Het Egyptische thema in deze kamer is vooral terug te zien in de aankleding. De puzzels zelf hebben weinig met Egypte te maken en zouden ook in een andere kamer kunnen passen. De puzzels zijn wel leuk om te doen en ook makkelijk te begrijpen. Het is wel jammer dat je de uitkomst van sommige puzzels kunt raden, dat neemt toch de magie wat weg. Ik vond dit de minst leuke kamer op deze locatie. Zeker voor beginners wel een prima kamer!

Controlroom

Wederom een kamer met een controlroom thema. Het blijft lastig om kamers met dit thema interessant en mooi aan te kleden. Ook hier was de aankleding voor het thema prima, maar door de leuke puzzeltjes was het ook niet erg dat het niet erg spectaculair was. De gebruikte items voor de puzzels pasten mooi in het thema. De afsluiting van de kamer was ook goed verzonnen.

Prima kamer

We hebben deze kamer met drie ervaren spelers gespeeld en dat is voor deze kamer ook meer dan voldoende. Er zitten een aantal leuke behendigheidspuzzels in. Daar moet je natuurlijk wel van houden. De aankleding was oke, niet erg bijzonder, maar wel passend bij het thema. Begeleiding was goed.

Erg heet!

We kwamen hier op een warme zomerdag en dat was in de kamer ook te merken! Door de hitte was het lastig om te concentreren, een airco zou hier niet misstaan. Ondanks dat hebben we de kamer ruim binnen de tijd uitgespeeld. Er zitten een aantal leuke puzzels in waarbij samenwerken erg belangrijk is. De link met het thema ontbrak voor mij echter op teveel momenten. Zonder je al te druk te maken over het verhaal en het gewoon te zien als een leuke puzzelkamer heb ze zeker een prima ervaring hier.

 • Leuke samenwerkingspuzzels
 • In de zomer absoluut te heet

Goed uitgewerkt thema

Bij binnenkomst bij de escape room, zit je al helemaal in het thema. Goed gedaan.

De kamer zelf is groot en er is genoeg te doen. Er zitten veel oude attributen in waar je een puzzel mee moet oplossen, dus dat past er ook mooi bij. Er is een duidelijke opbouw en halverwege de kamer is er nog een leuke, persoonlijke verrassing.

De ontsnapping zelf heeft een leuk eind, past er helemaal bij! Het verhaal is goed verwerkt in de kamer.

 • Goed uitgewerkt thema
 • Persoonlijke verrassing

Super!

Van begin af aan kom je in de sfeer van de ramkraak. De ontvangst in de escape room draagt daar zeer aan bij. Het starten van de kamer is tof gedaan en past helemaal in het thema, net echt! Binnen ziet de ruimte er simpel uit. De aankleding is niet erg bijzonder, maar heb je wel nodig voor de puzzels, waardoor het niet storend is. Er is genoeg te doen. Wij waren zeer snel in de tweede ruimte beland. Het maakt niet uit hoe snel je er komt, je krijgt hoe dan ook maximaal 15 minuten in de tweede ruimte. Hierdoor kwamen we uiteindelijk met veel tijd over uit de kamer, maar hebben we niet alle puzzels kunnen doen in de tweede ruimte. We hebben daar 1 puzzel gemist. Jammer, hierdoor hebben we het uur niet volledig kunnen benutten. De ontsnapping uit de kamer is weer helemaal in thema en hebben we erg om gelachen. Prima fotomoment achteraf!

 • Ondanks snelle tijd maar max 15min in 2e kamer

Leuke aankleding

We speelden met vier ervaren (80+ kamers) spelers. De kamer is goed aangekleed, het voelt alsof je daadwerkelijk een mijn ingaat. De puzzels passen ook allemaal in het thema en zijn leuk om te doen. Wat dat betreft is het de beste kamer op deze locatie. Er zit een element in de kamer waarvoor je zowel kracht in je armen als benen moet hebben. Voor het thema een erg leuk idee, maar na iemand voor mij bijna geblesseerd te zien raken, heb ik besloten deze puzzel niet te doen. Niet omdat ik het niet durfde, maar ik vond het niet veilig genoeg. Hierover heb ik contact gehad met de eigenaar en hij heeft een passende oplossing voor ons gezocht. Let op: als je weinig kracht in armen/benen hebt, misschien lichamelijk wat onhandig kan zijn of hoogtes eng vindt, dan zou ik deze kamer nu nog niet spelen (juli 2018). Wanneer je bovenstaande puzzel namelijk niet doet, kun je de kamer niet uitspelen. Twee van ons zijn afgehaakt, de andere twee hebben de kamer succesvol uitgespeeld. De eigenaar is op zoek naar een oplossing hiervoor, ik neem aan dat er binnen afzienbare tijd een aanpassing in de kamer komt. Dan kun je het natuurlijk gewoon gaan spelen en is het ook een aanrader.

 • Leuk uitgewerkt thema
 • Gevaarlijke puzzel, noodzakelijk om uit te spelen

Leuke opbouw

Deze kamer heeft veel afwisselende 'doe'puzzels. Ze hebben allemaal dezelfde opbouw, zodat je vanaf het begin van de kamer al duidelijk weet wat het doel is om te ontsnappen. Hierdoor wordt je ook door het spel geleid, omdat goed aangegeven wordt waar je moet zijn. De aankleding van de kamer is leuk gedaan, maar verder niet bijzonder. Er zitten wel wat leuke trucjes in, die passen in het thema. De puzzels zijn makkelijk te begrijpen en de kamer is zonder hints goed te doen. Niet alle techniek werkte goed, maar de spelleider zorgde ervoor dat hierdoor geen probleem bij het spelen bestond. Een airco voor de zomermaanden is geen overbodige luxe. Het is ontzettend heet binnen. Even wachten tot de koudere maanden om deze kamer te spelen is aan te raden.

 • Duidelijke opbouw
 • Warmte

Creepy

Deze kamer is erg creepy. De manier waarop je door het spel heen begeleid wordt is leuk gedaan. De puzzels zijn afwisselend en er is leuke techniek bij gebruikt. Je wordt echt meegenomen in het verhaal en de verhaallijn is ook goed verzonnen. Een aantal attributen zijn wel aan vervanging toe.

 • Leuke spel"begeleiding"
 • Verouderde attributen

Anders dan anders

Deze kamer werkt anders dan wat je van een normale escape room verwacht. Hier moet je zo veel mogelijk en zo goed mogelijk puzzels oplossen, om met een zo hoog mogelijke buit naar buiten te lopen. Je kan het spel zelf eindigen wanneer je wilt, maar natuurlijk wel binnen de 60 minuten. You love it or you hate it is hier wel van toepassing.

Al vanaf het begin van het spel hadden we batterijen nodig, omdat bepaalde attributen niet goed werkten. We moesten meermaals roepen en op de deur slaan om deze batterijen te ontvangen. De spelleider is twee keer in de kamer geweest om batterijen te geven. Later hadden we stiften nodig, maar ondanks het roepen en op de deur slaan, kwamen de stiften nooit. De spelleider gaf later aan dat het kwam, omdat hij druk was met een nieuwe groep die net binnen was gekomen. Ik vind dat een slap excuus. Nieuwe groepen horen je spel niet dermate te verstoren dat je op sommige punten niet verder kan spelen.

De combinatie dat de stijl van deze escape room niet mijn ding is (hoewel anderen juist heel enthousiast kunnen zijn!), dat de spelleider 2x binnen heeft moeten komen en een derde keer verzaakt heeft ons van het juiste materiaal te voorzien, zorgt er voor mij voor dat deze kamer een flop was.

 • Spelleiding moest meermaals binnenkomen
 • Later geen reactie van spelleiding meer
 • Je kan mensen buiten de kamer hard horen praten

Leuke klassieke kamer

Deze kamer heeft een grappig verhaal, je moet op zoek naar het verborgen recept. Op het begin zijn er allerlei puzzels die je kan doen, die uiteindelijk leiden naar een meer lineaire vorm van spelen. Prima gedaan. De puzzels zijn logisch en zonder hints goed uit te voeren. Er is geen echte escape, dat vond ik wel jammer. Leuk idee om groepen een shotje Schrobbelèr aan te bieden als je binnen een bepaalde tijd ontsnapt! We hebben het maandrecord gehaald, wat een leuk extraatje was.

Grappig gedaan

Grappig uitgevoerd thema. Je krijgt het echte campinggevoel. De puzzels zijn afwisselend en leuk om te doen. Er zitten echter wel wat puzzels in waarvan je de uitkomst kunt raden. Dat vind ik altijd wel erg jammer. In de zomermaanden zal een airco ook geen overbodige luxe zijn.

 • Uitkomst van sommige puzzels is te raden

Spannende elementen

Er zitten leuke spannende elementen in deze kamer. Je kan het schrikniveau aanpassen, waardoor je de kamer zo eng kan maken als je zelf wilt. De puzzels zijn afwisselend en leuk om te doen. De techniek werkt ook prima. Van tevoren moest de boeker van de kamer aan zijn/haar teamgenoten vragen of iemand astma o.i.d. had. Dat was daarna eigen verantwoordelijkheid. Op locatie wordt echter niet gecontroleerd of dit gebeurd is. Tijdens het spel kreeg deze persoon (door rook) er last van en riep nog "ik wil eruit, ik wil eruit!", maar er werd op dat moment niet door de spelleiding ingegrepen. Ronduit slecht! Later werd gezegd dat ze deze klacht nog niet eerder hadden gehoord. Ik vind bovenstaande geen spoiler van de kamer, maar het is eerder een waarschuwing voor de escape room en ook voor toekomstige spelers. Review deels aangepast op 18/11 na een klacht van de eigenaar van deze escape room over mijn review. Ik wil er zelf nog aan toevoegen dat wij nooit excuses ontvangen hebben van de eigenaar van deze escape room en hem/haar ook nooit te spreken hebben gekregen over deze situatie.

 • Niet ingegrepen wanneer nodig
 • Geen contact/excuses van eigenaar na bovenstaande

Leuke ontsnapping

Deze kamer zit prima in elkaar. De aankleding is past bij het verhaal, maar is verder niet erg bijzonder. De puzzels zijn afwisselend en leuk om te doen. Het is wel erg lineair, waardoor je met een grotere groep niet altijd iets te doen hebt. De puzzels zijn logisch en het niveau is prima. Ik had meer verwacht van de laatste ruimte, we vlogen hier binnen no time doorheen. Voor een van de eerste kamers van Nederland is het nog steeds een topper.

Topper

Erg leuke en spannende kamer met afwisselende puzzels. De inrichting is tof gedaan en zet de sfeer goed neer. We waren met een grote groep, maar alsnog was er voor iedereen iets te doen. Er zitten een paar leuke en spannende effecten in de kamer waardoor je goed in het verhaal komt! Een van de ruimtes vond ik wel extreem heet, hierdoor kreeg ik snel last van mijn ademhaling. Dat zou beter moeten kunnen. De eindpuzzel was in principe een goede puzzel, maar als eindpuzzel vond ik het te saai. Ik had iets spannenders verwacht. Erg leuk dat je op het eind de leukste momenten terug kunt zien via de tv!

 • Spannende effecten
 • Beelden terugkijken
 • Erg hete ruimte

Leuk verhaal

Ik heb meerdere kamers gespeeld waarin je je in kinderkamers bevindt of waar kinderen met je willen spelen. Die kamers lijken allemaal wel op elkaar, maar hier was het anders. Hier was geen schattige meisjeskamer, maar liep het verhaal anders. Leuke puzzels met prima niveau. Niet altijd even logisch, maar een hint hielp ons dan verder op weg.

Lineair opgebouwd

Deze kamer is erg lineair. Gelukkig is samenwerken bij de puzzels wel erg belangrijk, waardoor je alsnog veel te doen hebt met elkaar. De aankleding was leuk en paste goed in het thema. De puzzels waren afwisselend en leuk om te doen. In een ruimte staat de muziek érg hard. Zeker als je lang bezig bent met de betreffende puzzel, kan dit vervelend zijn. Iemand van ons groepje kreeg er migraine van (met 70+ kamers nog nooit eerder gebeurd). Met iets minder decibel kun je het gewenste effect ook bereiken. De fotomomenten waren top.

 • Fotomomenten
 • Erg harde muziek

Veel te doen

In deze kamer zitten erg veel puzzels die je op snel tempo moet oplossen om op tijd te kunnen ontsnappen. Wij hadden met een groep van 5 ervaren spelers nog 3 minuten over. De puzzels zijn afwisselend en moeilijk, leuk om te doen! Alle teksten zijn alleen in het Engels, dat is wel jammer. De aankleding zelf is niet bijzonder, vooral erg zwart allemaal. De bewegende beelden op de muur zorgen voor wat sfeer. Het was een leuke kamer door de moeilijkheidsgraad van de puzzels, maar een toffe aankleding of beleving ontbrak voor ons.

 • Afwisselende en moeilijke puzzels
 • Bewegende beelden op de muur
 • Saaie zwarte aankleding

Mwah...

In deze kamers zitten heel veel puzzels! Je moet echt doorbikkelen om het op tijd te kunnen halen. Er zit geen verhaallijn in, dat is jammer. Je kan overal puzzelen, dus iedereen is op elk moment van de kamer wel ergens mee bezig. Sommige puzzels waren wel erg ver gezocht en zelfs na een uitleg, begrepen we nog niet wat de bedoeling was. We speelden met vier personen met zeer ruime ervaring (60+ kamers pp), dus of het nou aan ons of de puzzel/uitleg lag... Er hangen overal stickers in de kamer dat je ergens niet aan mag komen. Dit haalt je uit het spel en ziet er ook lelijk uit. Op een gegeven moment vonden we een item die we nodig hadden om een kapotte puzzel te doen, niet erg logisch. De kamer was erg groot, maar de aankleding was niet bijzonder en verschillende items voelden oud aan of waren zelfs kapot. Jammer. De sleutel van de deur past niet in de deur, waardoor de spelleider ons moest halen om te zeggen dat we het gered hadden. Er is geen mogelijkheid om even lekker te zitten met z'n allen. De spelbegeleiding is alleen in het Engels. Prima Grouponkamer, maar zou er niet de volle prijs voor willen betalen.

 • Verouderde/kapotte items
 • Overal "niet aankomen" stickers
 • Onlogische puzzels

Leuk voor de beginner

Prima kamer voor de beginnende escaper. Voor gevorderden misschien leuk om met twee personen te proberen. Het verhaal en de aankleding zijn niet erg spannend. Je zou zoveel meer kunnen doen met dit thema! De puzzels zijn leuk, maar erg makkelijk. We waren dan ook erg snel ontsnapt! Jammer dat de spelbegeleiding in het Engels is. Het voelde ook wat "zakelijk" aan. Er is geen ruimte waar je lekker even kunt zitten met z'n allen, alleen een klein bankje bij de ingang.

 • Te makkelijke puzzels
 • Aankleding
 • Thema kan veel beter worden uitgewerkt

Leuke puzzels

Deze kamer zit prima in elkaar. Door de aankleding en muziek krijg je het gevoel dat je je in een echte bar bevindt. Er is genoeg te ontdekken en er is veel te puzzelen. Op het begin kun je verschillende puzzels tegelijk doen, maar later wordt de kamer meer lineair. Het verhaal is duidelijk en de ontknoping viel te verwachten, maar ondanks dat, had het toch een leuk einde. Grappig hintsysteem, helemaal in stijl! Leuk fotomoment achteraf.

 • Fotomoment achteraf

Gevarieerde puzzels

Erg leuke kamer met gevarieerde puzzels. Het is meteen duidelijk wat je moet doen en er zijn genoeg puzzels om de hele groep mee bezig te houden. Voor ieder wat wils! Leuk verhaal met prima, maar voorspelbaar einde. Er wordt gewerkt met een puntensysteem, maar hoe dat precies in elkaar steekt, snap ik nu nog steeds niet. Je kan door je eigen punten te vergelijken met het scorebord wel ontdekken hoe "goed" je de kamer door bent gekomen vergeleken met andere groepen. De aankleding was leuk, maar niet erg bijzonder. Wat verwacht je dan ook van een slaapkamer van een klein meisje? Door het thema is er weinig kans voor een vernieuwende inrichting, maar dat is niet storend. Leuk fotomoment achteraf!

 • Gevarieerde puzzels
 • Puntensysteem

Top ervaring!

Deze kamer heeft alles wat je zoekt in een escape room: goed uitgewerkte verhaallijn, gevarieerde puzzels, geweldige aankleding, realistische ervaring en zo ontworpen dat samenwerking de key tot de ontsnapping is! Heel erg tof gedaan! Nog voor je de kamer ingaat, kom je al lekker in de sfeer. Zo gauw je binnenstapt en de deur dichtgaat, word je van begin tot eind geboeid door de verscheidenheid van de puzzels en geweldige aankleding. De verhaallijn is tot in de puntjes uitgewerkt. Net echt! We hadden een mooie ontsnapping en ik kan niet wachten tot de volgende kamer! :)

 • Verscheidenheid puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Tiptop uitgewerkte verhaallijn
 • Realistische aankleding

Hilarisch!

Ik heb me rot gelachen in deze kamer. Van begin tot einde is het echt een leuke ervaring. Op het begin heeft iedereen uit de groep z'n eigen puzzel waar aan gewerkt kan worden, maar heb je elkaar toch nodig om verder te kunnen komen. Leuk gedaan. De aankleding is goed en past helemaal bij het verhaal. Er zit een goede variatie in de puzzels en de interactie met het personeel is ook leuk. De daadwerkelijke exit vond ik goed bedacht en leverde humoristische momenten op. Aanrader!

 • Goed uitgewerkt thema
 • Grappig
 • Interactie personeel

Net op tijd!

Phew, met nog 46 seconden op de teller zijn we ontsnapt. Lang geleden dat we het zo spannend hebben gemaakt! Het thema is van begin tot einde goed uitgewerkt en alle puzzels passen er ook goed bij. Er was een technisch mankement wat goed door de spelleiding werd opgemerkt en opgelost. De aankleding van de kamer is goed en past in het thema. De daadwerkelijke exit uit de kamer is tof, maar wel even oppassen dat je in je snelheid niet onderuit gaat.

 • Alles in thema

Leuk voor beginners

Deze kamer is zeer geschikt voor de beginnende escaper. Wij gingen er als ervaren groep wel erg snel doorheen en stonden binnen 25 minuten alweer buiten. Dat was jammer. De puzzels zijn leuk om te doen en passen grotendeels ook goed in het thema. De aankleding is prima, hoewel sommige attributen wel wat verouderd zijn.

 • Te makkelijk voor ervaren escapers

Niet bijzonder

Door het thema vind ik deze kamer niet bijzonder. Je moet de raket onschadelijk maken, maar doet dit vanuit een kantoor. Daardoor is de aankleding weinig boeiend. Je kunt de kamer bij meerdere puzzels beginnen, waardoor de logica verloren kan gaan. Als je bij een bepaalde puzzel zou starten, heb je dit probleem minder. Daarom denk ik dat het voor deze kamer beter is als duidelijk aangegeven zou zijn welke puzzel je als beginpuzzel kunt gebruiken. Leuke kamer om erbij te doen als je ook Mental gaat spelen (aanrader!), maar voor alleen deze kamer zou ik niet naar Anna Paulowna afreizen.

 • Saaie aankleding (kantoor)
 • Logica ontbreekt door missen beginpuzzel
 • Mental — Red Games
 • Geplaatst op 9 maart 2018 om 12:38
 • Gespeeld met 3 personen in februari 2018; Ontsnapt: Ja

Leuke puzzels!

Deze kamer zit van begin tot einde goed in elkaar. De aankleding is goed, maar niet heel bijzonder. Het past wel prima in het thema. De puzzels zijn erg leuk en passen in het verhaal. Er zit een goede opbouw in. De kamer is niet lineair, waardoor je allemaal iets te doen hebt. De momenten dat er wel maar aan een puzzel gewerkt wordt, is het leuk genoeg om ook alleen naar te kijken. Met ervaren spelers zou ik deze kamer met max. drie personen spelen.

 • Puzzels pasten bij het thema

Jammer

Deze kamer is niks voor mij. Op te veel momenten vond ik de puzzels of aanwijzingen te onlogisch. Daarnaast zijn er bepaalde puzzels die veel beter uitgewerkt hadden kunnen worden. Ook werkten de attributen niet allemaal naar behoren. Het is leuk dat je een normale en moeilijke versie van deze kamer kan spelen, maar ik denk dat de normale versie (ook voor de gevorderde escaper) al lastig genoeg is. Het thema is prima en komt op verschillende manieren terug. De daadwerkelijke ontsnapping uit de kamer past er ook mooi bij.

 • Onlogische puzzels

Toffe kamer

Nog voor je op weg gaat naar Utrecht, word je thuis enthousiast gemaakt voor deze kamer. De voorpret kan dan al beginnen. Leuk gedaan. De kamer zelf is groot en de aankleding is prima, dit had wel mooier gekund. Er zijn genoeg puzzels en als je goed communiceert met je groepje over wat je allemaal ziet in de kamer, is het ook direct duidelijk waar je bepaalde aanwijzingen of attributen voor moet gebruiken. Samenwerken is hier dus extra van belang! Er was een technisch mankement wat gelukkig handmatig werd gecorrigeerd door de spelleider, hij hield dat goed in de gaten, waardoor het niet storend was voor het spel. Leuk eindspel!

Te goedkoop

Leuk voor Amsterdam: een kamer met seksthema. Ik vond het thema echter te goedkoop doorgevoerd. De kamer is pas drie weken open, maar als je naar de aankleding kijkt, zou het ook al drie jaar open kunnen zijn. De meubels en andere attributen zijn echt ouderwets. Ook onder het mom van "granny" had dit beter gekund. Het was wel lachwekkend. De puzzels die je moet oplossen zijn leuk en het niveau van de puzzels is prima. Op het einde zit er echter een puzzel in die relatief veel tijd vraagt vergeleken met de rest van de kamer. Ik denk dat deze kamer vooral leuk is voor toeristen of voor vrijgezellenfeestjes voor de dames.

 • Goedkoop doorgevoerd thema

Prima puzzels

De kamer zit prima in elkaar. De puzzels zijn duidelijk en logisch. Er zijn relatief veel rekenpuzzels. Niet echt mijn ding. Als de hele groep rekenproblemen heeft, zou het nog wel eens lastig kunnen worden. De aankleding is niet bijzonder. Er staan verschillende elementen in de kamer die met een casino te maken hebben, maar daar blijft het bij. Daarnaast zit er een puzzel in waar vergeleken met de andere puzzels echt té veel tijd naar uit gaat, dat is jammer. Het verhaal is standaard, maar wel goed uitgevoerd.

 • Veel rekenpuzzels

Alles in thema

Het thema in deze kamer is mooi doorgevoerd. Alles ziet er oud en Egyptisch uit. De puzzels die je moet doen zijn hier ook allemaal op gericht. Je wordt niet meegenomen in een verhaal, maar door de leuke puzzeltjes is dat ook niet erg. Het niveau is makkelijk, maar ondanks dat heb ik als ervaren speler een hele leuke tijd gehad in deze kamer. Er zit ook een spectaculaire toegang tot een verborgen kamer die je zeker niet wil missen. Erg leuk extraatje! Je betaalt hier per persoon, dus ook voor kleinere groepen goed betaalbaar. Ik zou deze kamer met drie personen spelen.

 • Mooie aankleding
 • Spectaculaire toegang tot verborgen kamer

Thematisch helemaal in stijl

Het thema van deze kamer is perfect doorgevoerd. Van de aankleding tot de puzzels, alles klopt. Het zijn vooral veel 'doe'puzzels die ervoor zorgen dat je in het verhaal meegenomen wordt. Ik heb meerdere kamers gespeeld met "controlrooms", maar vind dit toch wel een van de betere! Er zitten leuke verrassingen in. De kamer is lineair, maar door het goed doorgevoerde thema en verhaal, is dit helemaal niet storend. Het is logisch wat er moet gebeuren, waardoor de moeilijkheidsgraad goed te doen is. Er moet veel gebeuren, dus je bent lekker bezig met z'n allen. Ik denk dat de kamer het leukste is met vier personen. Een nadeel is dat alles Engelstalig is.

 • Thema perfect doorgevoerd
 • Veel 'doe'puzzels
 • Alles is Engelstalig

Vermakelijke 'doe'puzzels

Deze kamer zit vol 'doe'puzzels. Ze zijn erg leuk om uit te voeren, maar ook erg makkelijk. Ondanks het niveau van de kamer hebben wij ons met vier personen prima vermaakt. Deze kamer is leuk voor de ervaren speler om naast hun Judgement Day kamer te spelen. Alleen de USSR kamer spelen is wellicht wat matig. De inrichting van de kamer is niet speciaal, maar het afronden van elke puzzel is wel leuk gedaan. Deze kamer is alleen in het Engels te spelen. Vriendelijk personeel, echter ook alleen Engelstalig.

 • Veel 'doe'puzzels
 • Matige inrichting
 • Alleen Engelstalig

Heeft potentie

Deze kamer heeft zeker veel potentie, maar is er voor mij nog niet helemaal. De kamer is lineair opgezet, maar ondanks dat raak je door de aanwijzingen en attributen die je op momenten krijgt in de war. Wij hadden met drie zeer ervaren spelers echt véél hints nodig om het spel te halen. De hints spelen ook automatisch af,
je kunt daarom niet aangeven dat je het even zonder hints wil proberen. Alles zit met timers ingebouwd wat dat betreft. De aankleding was goed, hoewel een ruimte wat mij betreft niet aansloot op de rest. De puzzels zijn leuk, maar de logica ontbreekt te vaak. Dit kan makkelijk opgelost worden en ik denk dat de kamer daar een stuk beter van zal worden. Het personeel is heel vriendelijk, leuk fotomoment achteraf en gadgets om mee naar huis te nemen!

 • Logica ontbreekt soms

Leuk voor beginners

Deze kamer is prima ingericht en heeft leuke verborgen puzzels. Het niveau is echter wel wat makkelijk. Daarom leuk voor twee spelers of een groepje beginners. Het thema is niet echt doorgevoerd, je speelt geen verhaal, maar lost eerder een reeks puzzels op. De begeleiding van het spel was goed.

 • Leuk voor twee spelers
 • Niet verrassend

Leuk voor beginners

Dit is een leuke kamer voor beginners of misschien voor een ervaren duo. Het thema van de kamer is niet echt terug te zien. Je moet inderdaad een kluis zien te openen, maar de manier waarop dat gebeurt, voelt niet echt als een kluiskraak. De kamer is lineair. De puzzels zijn leuk om te doen, maar weinig verrassend. De aankleding was niet bijzonder. Het personeel was vriendelijk en begeleidde het spel goed. De stem door de intercom is, anders dan hier eerder geschreven, goed verstaanbaar. Prima kamer, maar geen totaalervaring.

Veel puzzels

Er zitten erg veel puzzels in deze kamer. Daarom moet je wel doorwerken om er op tijd uit te komen. Wij hebben het met 1 hint gered met nog 40 seconden over. De kamer is lineair, maar je hebt wel echt samenwerking nodig. Daardoor blijft iedereen bezig en is het niet storend dat het lineair is. De aankleding is niet bijzonder, het is erg donker en de meubels en attributen zijn niet erg boeiend. Het een en ander is van piepschuim gemaakt en gaat makkelijk stuk. Desondanks hebben we door de hoeveelheid puzzels en de moeilijkheidsgraad ervan wel een leuke ervaring gehad. Een prima kamer om te spelen! Een nadeel is dat er twee puzzels zijn die je alleen kunt oplossen als je Engels kunt lezen en dat het hintsysteem ook alleen in het Engels is. Het personeel is vriendelijk en geïnteresseerd.

 • Hoeveelheid puzzels
 • Aankleding
 • Twee puzels + hintsysteem alleen in het Engels

Top!

Ook deze kamer in Zandvoort is weer top. Wat een leuk thema voor deze locatie. Het thema is op een leuke manier uitgewerkt en ook de aankleding speelt hierin een grote rol. Echt een grote verrassing! De puzzels zijn leuk om te doen. Teamwork is echt belangrijk. Er zitten een paar erg leuke technieken in de kamer, gaaf om te zien en om mee te spelen! Het fotomoment achteraf is uniek en zorgt voor een leuke herinnering!

 • Goed uitgewerkt thema
 • Toffe technische puzzels

Totaalbeleving!

Dit is mijn favoriete kamer bij deze aanbieder. Het thema van deze kamer is tot in de puntjes uitgewerkt. Daardoor zit er een heel verrassend element in die ik tot nu toe in geen enkele andere kamer heb gezien. Dit zorgt voor een speciale manier van spelen! De aankleding en de puzzels kloppen helemaal bij het thema, heel gaaf gedaan. Het einde is superleuk en past er helemaal bij. Het was een erg realistische ervaring. Echt een totaalbeleving. Het fotomoment achteraf is uniek en zorgt voor een leuke herinnering!

 • Thema perfect uitgewerkt
 • Moeilijke puzzels
 • Realistische ervaring

Heel leuk

Deze kamer is erg leuk om te spelen. Het thema klopt helemaal bij de locatie (boattrip in Zandvoort). De aankleding is ook erg leuk gedaan. De puzzels zijn pittig, maar wel logisch. Er zitten een aantal toffe effecten in de kamer waardoor je echt het gevoel krijgt op een boot te staan. Het eindspel is heel tof gedaan, maar duurt wel erg lang vergeleken met de andere puzzels in deze kamer. Het zou daardoor zo kunnen zijn dat een deel van de groep alleen staat te kijken i.p.v. zelf actief te zijn. Ondanks dat je dan staat te kijken is het wel een leuke belevenis, dus je mist het niet dat je zelf niks doet. Het fotomoment achteraf is uniek en een erg leuke herinnering aan de kamer! Wij hebben deze kamer stiekem met 5 personen gedaan (is eigenlijk geschikt voor maximaal 4 personen), maar deze kamer is denk ik het allerleukste met z'n tweetjes!

 • Kloppend thema
 • Lastige puzzels
 • Goed te doen met 2 personen
 • Lang eindspel
 • The Dam — Escapium
 • Geplaatst op 15 november 2017 om 23:19
 • Gespeeld met 5 personen in november 2017; Ontsnapt: Ja

Mwah

Het thema van deze kamer sprak me minder aan. Ik heb vaker kamers gedaan met een "controlroom", maar vond daar meer sfeer in zitten dan hier. Er zitten een aantal ingebouwde hints in de kamer. Deze werken echter op een timer. Als je er dus net met je rug naartoe staat en het mist, tast je daarna in het duister. Het lijkt mij beter als dit niet op een timer werkt, het is immers niet voor niets geïmplementeerd. Er zitten een aantal leuke snufjes en verrassingen in. De host was erg klantvriendelijk en nam alle tijd voor ons. Ik denk dat dit een leuke kamer zal zijn als een aantal dingen nog beter uitgewerkt zullen worden.

 • Leuke snufjes
 • Geïmplementeerde hints werken op een timer
 • Thema

Toffe effecten

Deze kamer heeft veel verschillende puzzels. Hierdoor heeft iedereen in de groep altijd iets te doen. Er zijn ook wat puzzels zichtbaar in de kamer die al uit het spel zijn gehaald. Dit leidt af en kan tot verwarring leiden, omdat je er onnodig aandacht aan besteedt. Er zit een ontzettend leuk special effect in de kamer wat een spannende sfeer geeft. Een nadeel vind ik dat het verhaal eigenlijk niet duidelijk was. De host kon ons ook niet goed uitleggen hoe het zat, gemiste kans. Kortom: leuke en uitdagende puzzels, maar het verhaal ontbreekt voor mij.

 • Special effect
 • Ontbrekende verhaallijn

Heel sfeervol

Deze escape room is heel sfeervol. Als je buiten aan komt lopen, zie je al hoe geweldig deze locatie is. Aan de binnenkant is alles mooi aangekleed, van de ontvangstruimte tot toiletten en uiteraard de kamer zelf. Alles mooi in het thema! De kamer is verrassend en er zitten een aantal lastige puzzels tussen. Ook heb ik hier een aantal toffe puzzels gedaan die ik nog nergens anders in een andere vorm ben tegengekomen. Top! Het verhaal zit goed in elkaar. Het is redelijk lineair opgezet, maar ondanks dat heb je toch allemaal iets te doen. Leuke afwisseling tussen denkpuzzels en 'doe'puzzels. Leuke en lastige eindpuzzel ook! Vriendelijke ontvangst en begeleiding. Leuk verhaal vooraf. Aanrader!

 • Locatie
 • Thema
 • Kamer 237 — Kamer 237
 • Geplaatst op 26 oktober 2017 om 11:49
 • Gespeeld met 5 personen in oktober 2017; Ontsnapt: Ja

Heel mooi!

Wat is dit een mooie kamer! Van begin tot eind heb je een echte hotelbelevenis. De aankleding is heel verzorgd en mooi gemaakt. Er zit een erg gaaf special effect in de kamer waar onze groep ook erg enthousiast op reageerde. De puzzels zijn moeilijk, maar wel logisch. Hierdoor kom je verder in het spel, zonder echt om hints te hoeven vragen. Heb je toch een hint nodig, dan is het systeem ook weer geweldig in het thema geïntegreerd. Het verhaal is spannend, maar de kamer is niet eng. Er wordt vooraf en na afloop voldoende tijd voor je genomen. Erg vriendelijk personeel!

 • Geweldige aankleding
 • Tof special effect
 • Moeilijke puzzels
 • Leuk hintsysteem

Uitdagend, maar niet bijzonder

Deze kamer is erg lineair opgezet. Je wordt stap voor stap meegenomen naar de volgende opdracht, waardoor duidelijk is wat er moet gebeuren. Het begin van de kamer was erg leuk, met verschillende uitdagende puzzels. Richting het einde vond ik toch dat er een paar dingen veel te ver gezocht waren. De host vertelde achteraf ook dat erg veel groepen een hint nodig hebben op een bepaald moment in het spel. Je zou denken dat je zo'n moment in het spel moet aanpassen, zodat de meeste groepen dit moment wel zelfstandig zouden kunnen oplossen. De eindpuzzel is, zoals hier eerder al gezegd, erg moeilijk en erg vergezocht. De moeilijkheid van deze puzzel staat niet in verhouding tot de rest van de kamer. Dat is erg jammer en het verpest de sfeer een beetje. De aankleding is leuk, maar niet bijzonder. Het thema is inca's, maar een aantal puzzels is een complete mismatch met het thema. Kortom, moeilijke kamer met uitdagende puzzels, maar op te veel momenten onlogisch en vergezocht.

 • Soms onlogisch en vergezocht

Erg afwisselend!

Deze kamer heeft veel puzzels die je op elk willekeurig moment kunt starten. Het is zelfs mogelijk dat sommige groepen een bepaalde puzzel al na 5 minuten hebben afgerond, terwijl een andere groep hier pas na 45 minuten aan toe is. Hierdoor was er geen verhaallijn te volgen en kun je op bepaalde punten vastlopen, omdat je niet weet wat er nog moet gebeuren. De puzzels zijn wel erg leuk en afwisselend. Zo gauw je het begin van een puzzel hebt gevonden, is het daarna ook logisch wat er moet gebeuren. De kamer is erg mooi aangekleed, helemaal in thema. Ik zou deze kamer met zeker 5 personen spelen, vanwege de hoeveelheid en verschillende soorten puzzels. Met een kleine groep red je het wellicht niet binnen de tijd.

 • Mooie aankleding
 • Veel verschillende soorten puzzels

Goed doorgevoerd thema

Het thema van deze kamer is goed doorgevoerd! Het voelt echt alsof je in een onderzeeër zit. De puzzels en attributen zijn daar ook op gericht. De kamer is wel erg lineair, dus zou ik met een kleine groep (max 4p) spelen. Wij hebben de kamer met z'n tweetjes gedaan en dat ging prima. Er zitten een aantal leuke 'doe'puzzels in en het hintsysteem is ook erg leuk bedacht. De host is gezellig en neemt ruim de tijd voor je.

 • Goed doorgevoerd thema

Leuk thema

Deze kamer heeft een leuk thema die op meerdere manieren terugkomt in de aankleding. Het ziet er allemaal erg speels uit. De puzzels zijn gemakkelijk, hoewel er ook wat doordenkers inzitten. Sommige puzzels zijn echter totaal niet logisch. De kamer is wel erg lineair, waardoor je met je hele groepje met hetzelfde bezig bent. We kregen op een gegeven moment een aantal hints over puzzels die we al lang hadden opgelost. De begeleiding kan dus beter! Leuke kamer voor de beginner of kleine groepen.

 • Speelse inrichting

Leuke aankleding

Deze kamer is leuk aangekleed. Samenwerking is in deze kamer erg belangrijk. Er zitten een aantal leuke 'doe'puzzels in. De puzzels zijn wel erg makkelijk en daarom minder interessant voor de ervaren speler. Ik denk dat deze kamer ook wel leuk voor kinderen zou zijn, hoewel de laatste puzzel wat lastig voor ze zou kunnen zijn.

 • Leuk voor kinderen

Soms lastig

Het thema in deze kamer is goed terug te zien in de attributen en puzzels. Het voelt echter niet alsof je echt met het verhaal bezig bent. Het niveau van de puzzels is afwisselend. Met een kleine groep heb je allemaal wel iets te doen in deze kamer. Richting het einde wordt het wel wat lineair. Wij kregen op een gegeven moment een ongevraagde hint over een puzzel die wij al lang hadden opgelost. De begeleiding van het spel kan daarom beter. Leuke kamer, maar niet bijzonder.

Leuk, maar niet bijzonder

Dit is een kamer met een aantal leuke puzzels. De aankleding en thema vallen wat tegen: er hangen wel wat schilderijen die met Van Gogh te maken hebben, maar dat is het dan ook. Deze kamer is qua thema vooral leuk voor toeristen. De puzzels zijn makkelijk en niet zo doordacht. We waren na een halfuurtje weer buiten. Leuke tijdsbesteding, maar niet voor de ervaren escaper.

 • Makkelijke puzzels
 • Verouderde attributen

Fantastisch!

Deze kamer is geweldig! Het thema, verhaal, techniek, beleving: alles klopt! De aankleding van de kamer is prachtig en het zit vol verrassingen. De puzzels zijn pittig, maar wel logisch. Je kunt verschillende puzzels tegelijkertijd oplossen, waardoor iedereen in de groep altijd iets te doen heeft. Het verhaal is spannend en goed doorgevoerd door de hele kamer. Het is leuk dat je 80min hebt voor deze kamer in plaats van de gebruikelijke 60. Wij hebben een nieuw record gezet voor deze kamer (45m), maar ondanks dat we er vlot uit waren, is dit zeker een van mijn favorieten! De eigenaar is ook ontzettend gastvrij en enthousiast. Gezellig om nog even te blijven hangen na afloop. Aanrader!

 • Geweldige aankleding
 • Je wordt meegesleept in het verhaal
 • Verrassende techniek
 • Moeilijke puzzels

Kan niet slechter

Deze kamer heeft de twijfelachtige eer om door mij "slechtste kamer ooit" genoemd te worden. Het idee om een escape room te doen met grote groepen is leuk, maar hier wordt de plank totaal misgeslagen. Wij speelden het spel met 35 personen (twee teams). Het tweede team moest eerder stoppen met het spel toen eerste team de kamer al had opgelost. De begeleiding van het spel was ook dramatisch. De puzzels zijn onlogisch, saai en er is geen volgorde te bekennen. Alle spellen staan op tafels tegen de muur opgesteld. Het was bloedheet en na afloop konden we niet even nazitten, omdat de volgende groep ging beginnen. Wij hebben 22,50 euro per persoon betaald: kassa! Véél te duur voor wat je krijgt. Een 1,0 geven, vind ik erg lullig, maar bij deze kamer zou het zeker niet misstaan!

 • Geldklopperij
 • Onlogische en saaie puzzels
 • Slechte begeleiding
 • Mochten na afloop niet blijven hangen

Leuk voor bedrijfsuitjes

De ontvangstruimte van deze escape room is extreem groot en erg leuk aangekleed. De host en ander barpersoneel zijn super vriendelijk en geïnteresseerd. Er zijn meerdere kamers te spelen. De kamers zijn redelijk gemakkelijk en daarom is deze locatie perfect voor bedrijfsuitjes. Wild Joe heeft een western thema en dit is goed terug te vinden in de kamer. Elementen die je nodig hebt voor de puzzels zijn niet altijd logisch. Verder zijn de puzzels redelijk gemakkelijk. Wij vlogen er doorheen. De attributen zien er wat gebruikt uit, dit mag vaker vernieuwd worden. De puzzels zijn erg lineair opgezet waardoor je met je hele groep van puzzel naar puzzel gaat en niet altijd iets zinnigs te doen hebt. Leuk voor beginners!

 • Leuk voor beginners
 • Erg lineair
 • Versleten attributen

Leuk voor bedrijfsuitjes

De ontvangstruimte van deze escape room is extreem groot en erg leuk aangekleed. De host en ander barpersoneel zijn super vriendelijk en geïnteresseerd. Er zijn meerdere kamers te spelen. De kamers zijn redelijk gemakkelijk en daarom is deze locatie perfect voor bedrijfsuitjes. Sabotage speelt zich af in een Russische bunker. De aankleding is leuker dan bij hun andere kamer (Infiltrate), maar is alsnog niet erg bijzonder. De puzzels zijn makkelijk, wij vlogen er doorheen. Daarom is deze kamer leuk voor beginners. Je kunt in deze kamer tegen een ander team strijden die een identieke kamer speelt en je kunt elkaars progress volgen tijdens het spel. Leuk wedstrijdelement!

 • Wedstrijdelement (identieke kamer)
 • Leuk voor beginners
 • Niet verrassend

Leuk voor bedrijfsuitjes

De ontvangstruimte van deze escape room is extreem groot en erg leuk aangekleed. De host en ander barpersoneel zijn super vriendelijk en geïnteresseerd. Er zijn meerdere kamers te spelen. De kamers zijn redelijk gemakkelijk en daarom is deze locatie perfect voor bedrijfsuitjes.
Infiltrate heeft een spannend thema, maar dit is niet zo lekker doorgevoerd. Op sommige momenten misten echt de logica om verder te komen in het spel. Er waren ook wat technische mankementen, waardoor we een deel van de kamer niet goed konden doen. Er zitten verder ook veel slotjes in deze kamer. De aankleding is leuk bedacht, maar niet bijzonder. Ondanks dat de logica soms ontbreekt, zijn de puzzels makkelijk. Dit is een leuke kamer voor beginners.

 • Leuk voor beginners
 • Mooie ontvangstruimte
 • Technische mankementen
 • Logica ontbreekt soms

Echt gelachen!

Dit is een erg grappige escape room en zit vol 'doe'puzzels. De kamer is mooi aangekleed. Je waant je echt op een circus terrein! Er zitten makkelijke puzzels tussen, maar ook echte doordenkers. Ook leuke verstopte hints. Als je slecht ter been bent, kun je deze kamer niet doen. Het eindspel maakt de kamer echt helemaal af. We hebben ontzettend gelachen om de leuke opdrachten. De muziek stond op het laatste deel van het spel wel érg hard! Alsof ik bij een concert precies naast de geluidsboxen sta. Het verschil is dat ik bij een concert echter oordoppen gebruik om mijn oren te beschermen. Dit mag absoluut een tikje zachter! Harde muziek om communicatie te bemoeilijken is prima, maar dit is echt too much!!

 • Veel 'doe'puzzels
 • Thema duidelijk zichtbaar
 • Lastige puzzels
 • Unieke elementen
 • Harde muziek

Top

Deze kamer is top. Er zitten wel erg veel cijfersloten in en veel sloten moeten in een hoekje van de kamer worden opengemaakt. Ik vond de aankleding wat saai, hoewel het wel binnen het thema paste. De kamer was erg leeg voor mijn gevoel. De puzzels hadden een goed niveau. De host zette de juiste sfeer voorafgaand aan het spel en vertelde na afloop ook nog veel over de kamer. Aanrader!

 • Goed thema
 • Veel slotjes
 • Erg lege kamer voor mijn gevoel

Super!

Echt een van mijn favoriete kamers! De ontvangstruimte is gezellig en de host was erg enthousiast. Bij binnenkomst in de kamer leek het echt alsof ik een hotel binnenstapte. De puzzels waren uitdagend en verrassend. Er zitten een paar echte schrikmomenten in de kamer, ik hou ervan! Als je daar niet van houdt, is deze kamer misschien niet voor jou. Het thema is helemaal doorgevoerd en is in elke ruimte goed terug te vinden. De puzzels zijn logisch, waardoor je snel weet waar je mee aan de slag moet. De kamer is erg mooi ingericht. De muziek stond op het laatste deel van het spel wel érg hard! Alsof ik bij een concert precies naast de geluidsboxen sta. Het verschil is dat ik bij een concert echter oordoppen gebruik om mijn oren te beschermen. Dit mag absoluut een tikje zachter! Harde muziek om communicatie te bemoeilijken is prima, maar dit is echt too much!! Ondanks dat een fantastische kamer, zeker ook voor de ervaren speler.

 • Goed uitgewerkt thema
 • Moeilijke puzzels
 • Schrikmomenten
 • Harde muziek

Leuke kamer

Deze kamer was erg leuk en het thema was goed bedacht. Het was echter niet helemaal terug te vinden in de kamer. Sommige attributen voelden nogal goedkoop aan. In een bepaalde ruimte van de kamer was het erg benauwd. De puzzels waren afwisselend. De host moest veel puzzels handmatig starten, waardoor dat soms te laat gebeurde. We raakten hiervan in de war. Uiteindelijk zaten er leuke elementen in en hebben we het ruim binnen de tijd gehaald. De eigenaar kwam wel wat ongeïnteresseerd over, waardoor de sfeer na afloop wat vaag was. Goede kamer voor beginners, maar minder voor de gevorderde speler.

 • Leuk voor beginners
 • Kamer voelde goedkoop aan
 • Ongeïnteresseerde eigenaar
 • Erg warm

Geslaagde kamer

The Asylum heeft een aantal spannende puzzels. Het begin van de kamer is weinig indrukwekkend, er zijn veel puzzels die je ook in andere kamers kunt tegenkomen. Wanneer je verder raakt in het spel, blijken er toch een paar verrassende elementen in te zitten. Al met al was het een leuke kamer! De aankleding van de kamer was prima. Het verhaal werd ook duidelijk tijdens het spel. Het nadeel is dat alles handmatig door de host geactiveerd wordt. Soms activeren bepaalde spelelementen daardoor te laat. Wij wilden een bepaald spelelement resetten, omdat we de instructie daarvan niet goed hadden gehoord. Normaal kun je dit zelf resetten, maar dat moest nu gebeuren door de host en dat gebeurde niet. Het was wel erg warm in de kamer. De eigenaar was vriendelijk, maar kwam soms wel wat ongeïnteresseerd over.

 • Duidelijk verhaal
 • Spannend maar niet eng
 • Erg warm
 • Eigenaar was niet zo geïnteresseerd

Lief

Dit is vooral een erg lieve en schattige kamer. Het lijkt alsof je in de slaapkamer van Mathilda bent om daar de puzzels op te lossen. Bij ons liep de allereerste puzzel vast, waardoor we opnieuw moesten beginnen. Daarna verliep alles echter vlotjes. Het thema is perfect doorgevoerd in de kamer. De moeilijkheidsgraad van de puzzels was afwisselend en er zaten een aantal erg leuke en verrassende dingen in. De host was ook erg vriendelijk en begeleidde het spel goed. We moesten soms wel Engels praten, zodat de host begreep waar we vastliepen om zo een hint te kunnen geven. Erg leuke kamer!

 • Leuke aankleding
 • Thema goed doorgevoerd
 • Host verstond alleen Engels
 • We moesten opnieuw starten

Crimineel goed

Wat een goede kamer! Doordat je daadwerkelijk IN de bajes bent, voelt alles heel realistisch. Het hintsysteem is ook geweldig bedacht. Elke speler begint op zijn eigen unieke manier aan het spel, waarna je na een tijd bij elkaar samenkomt. Samenwerking is heel belangrijk, omdat de puzzels groots zijn en door meerdere mensen opgelost moeten worden. De beveiliger die het spel voor je opstart, maakt de ervaring compleet. Het is vooral een 'doe'kamer. Wij waren met tien personen, maar ik denk dat acht personen beter is. Heel leuk thema en realistische ervaring.

 • Realistisch
 • Hintsysteem
 • Inleiding van het spel
 • Met tien personen net te druk
 • Geen mogelijkheid tot nazitten

Gemiste kans

Deze kamer heeft heel veel potentie, maar maakt het helaas niet waar.De ontvangstruimte was een oude kantine. De host haalde ons op waarna we nog een lang stuk door de regen en modder moesten lopen. In de kamer zelf, was het al niet veel beter. De kamer was erg vies, modderig en stoffig. Ze hebben een cellencomplex nagebouwd in oude sportkleedkamers. Het is erg gaaf gemaakt, maar ik lette ook vooral op de ranzigheid van alles. Er zijn vier ruimtes en wij zaten na 15min nog steeds in ruimte 1. Wij hebben met een groep met vooral ervaren spelers 12 hints moeten vragen en de host moest tot twee keer toe binnenkomen. Hij bemoeide zich ook met onze manier van communiceren naar elkaar. Sommige puzzels waren heel ver gezocht en totaal niet logisch. Er zaten ook verrassende puzzels in, maar deze werden ondergesneeuwd door de negatieve ervaring. Uiteindelijk hebben we het niet gehaald en mochten we de rest van de kamer ook niet meer bekijken! Zonde, want de ruimte is tof. Er zit veel meer in, gemiste kans.

 • Goed thema
 • Host moest binnenkomen
 • Onze kleding werd erg ranzig
 • Onlogische puzzels
 • Eerste kamer is veel te klein voor grote groep

Jammer

Dit was geen topper. Het thema is slecht doorgevoerd en haast niet terug te vinden in de kamer. Ik snapte het verhaal vooraf eigenlijk ook niet helemaal. De puzzels zijn makkelijk en de ruimte is niet erg aantrekkelijk ingericht. De batterij van ons blacklight was bijna op, dus het werkte niet goed genoeg om bepaalde verborgen berichten te vinden. We konden tegen het einde van de kamer ook een puzzel saboteren om verder te gaan. Halverwege kwam de host de kamer binnen, omdat een deur open ging die helemaal niet open had gemoeten. Toen we de kamer gehaald hadden, stonden we nog steeds middenin de kamer, waardoor we geen "escape"gevoel hadden.

 • Thema niet zichtbaar
 • Oud materiaal
 • Host moest binnenkomen

Grappige ervaring!

Erg grappige kamer met leuke puzzels. Het thema is leuk, maar niet altijd logisch doorgevoerd. We hebben ons wel rot gelachen. Het hintsysteem was ook hier weer erg leuk gedaan. Veel 'doe'puzzels. De kamer is niet erg moeilijk, dus ook goed te doen voor de minder ervaren spelers. De begeleiding van het spel verliep helemaal top.

 • Grappig thema
 • Leuke 'doe'puzzels
 • Thema niet altijd logisch doorgevoerd

Leuke kamer

Erg leuk, meer klassieke kamer. Er zijn veel cijfersloten. Sommige attributen waren wel erg goed verstopt. Omdat wij met een grote groep speelden (7p), kijk je al snel over dingen heen. Max 5p zou beter zijn. De puzzels waren lastig, maar we hebben het toch gered! De begeleiding van het spel verliep ook perfect. Leuk hintsysteem!

 • Hintsysteem
 • Goed thema
 • Attributen wat verouderd
 • Niet geschikt voor grote groepen

Geweldig spannend

Deze kamer is echt heel spannend. Het verhaal is perfect doorgevoerd in de kamer en de puzzels zijn heel uitdagend. De inrichting van de kamer is heel tof gemaakt en bevat veel verrassingen. Je wordt helemaal meegesleept in het verhaal. Echt een van de beste kamers die ik heb gedaan!

 • Spannend en verrassend
 • Thema perfect doorgevoerd
 • Mooie aankleding

Leuk!

Erg leuke escape room. Ze hebben hier een identieke kamer, waardoor je met teams tegen elkaar kunt strijden. De kamer op de eerste verdieping is wel groter. Bij het reserveren zou ik daar dus even naar vragen. Het hintsysteem is speciaal en goed uitgevoerd. Er zijn een aantal leuke 'doe'puzzels. Verder is het niveau van deze kamer goed te doen, ook voor de beginner. Leuke ruimte om nog even na te praten.

 • Leuk hintsysteem
 • Veel 'doe'puzzels

Fantastisch!

Wederom een geweldige kamer van Sherlocked. De kamer is erg groot en zit vol verrassende puzzels. Samenwerking is erg belangrijk en communicatie is de sleutel naar succes. Het einde van het spel is ook echt heel erg gaaf! Je kunt na het spel alleen niet blijven hangen om nog na te praten. Wel een erg gave locatie!

 • Erg grote kamer
 • Veel verrassende elementen
 • Geen mogelijkheid tot nazitten

Net als in de film!

Geweldig! Dit voelde alsof ik in een film zat. Vanaf de eerste minuut is het spannend. Het begin van het spel is zeer verrassend en het is ook leuk dat er acteurs meedoen. Je moet het spelletje zelf natuurlijk wel meespelen om het geloofwaardig te houden, maar dat deden wij maar al te graag. Erg grote kamer (groot genoeg om in te rennen) met hele toffe puzzels. Het hintsysteem is ook erg speciaal. Uiteindelijk met nog tien minuten op de klok bij het laatste slot aangekomen, maar het slot helaas niet kunnen openen. Dat is wel echt heel jammer, met vijf personen het slot voor zo'n lange tijd proberen te openen, zonder succes. Desondanks voelt dit als een overwinning, want alle andere puzzels waren opgelost.

 • Heel realistisch
 • Verrassende start van het spel
 • Superspannend
 • Eindslot vereist specialistische aanpak
 • Je kunt nergens nazitten

Drama

De kamer begon erg veelbelovend. Tof thema, leuke puzzels, goede sfeer. Helaas moest de host halverwege het spel de kamer binnenkomen om iets te repareren. Nog geen tien minuten later ging er iets anders stuk, waardoor we de kamer niet uit hebben kunnen spelen en we de laatste puzzels ook niet hebben kunnen zien. Met een 'sorry' konden wij het pand weer verlaten. Hierdoor is het voor mij een van de slechtste kamers die ik heb gedaan! Als alles goed werkt, zou het een hele toffe ervaring kunnen zijn. Hopelijk was mijn ervaring een incident en hebben ze het probleem inmiddels opgelost.

 • Tof thema
 • Werkte niet goed

Bedrijfsuitje

Ik heb deze kamer gedaan met een bedrijfsuitje. Mijn hele groepje had nog nooit een escape room gedaan. We hebben het uiteindelijk niet gered. De kamer is dus geschikt voor gemixte groepen (ervaren en nieuwe spelers), maar niet voor beginners. Erg spannende effecten, een paar keer echt even schrikken!

 • Schrikeffecten (ik hou ervan!)

Toffe kamer!

Mooie kamer met toffe effecten. Het thema is spannend, maar niet altijd goed doorgevoerd. Sommige puzzels zijn gewoon erg onlogisch. Wij hebben per ongeluk een sensor uit een attribuut verwijderd, waardoor een bepaalde puzzel vastliep. De host had het niet zien gebeuren en zelf kwamen we er ook erg laat achter. Hierdoor kwamen we uiteindelijk in tijdnood en hebben we de kamer niet gehaald. Later is het attribuut aangepast, zodat het niet nogmaals kan gebeuren. Ze doen hier dus echt iets met je feedback!

 • Spannend
 • Verrassende puzzels
 • Niet altijd logisch

Leuke kamer

Erg leuke kamer met afwisselende puzzels. De puzzels zijn allemaal klein en er is overduidelijk één hoofdpuzzel waar je het langste mee bezig bent. Dit had misschien wat gebalanceerder gekund. Goed te doen voor beginnende groepen!

Voor de beginner

Deze kamer is onwijs leuk aangekleed! Je hebt echt het gevoel dat je op een schip zit en verschillende puzzels en attributen versterken dit gevoel. De puzzels zijn erg makkelijk. Wij stonden na 25 minuten buiten. Ondanks dat is het een erg leuke kamer! Wel echt voor de beginner dus! Ook goed te doen met twee personen.

 • Leuke aankleding
 • Erg makkelijk

120 minuten!

Erg leuke en lange (120m!) escape room. De kamer was gevuld met ontzettend veel slotjes, maar door een slimme werkwijze wist je al snel welke sleutel in welk slotje paste. De puzzels waren leuk en er zaten verschillende verrassingen in de kamer, zoals potjes snoep en pakjes drinken na het succesvol afronden van een puzzel. De host was erg enthousiast. De aankleding van de kamer was wel wat saai. Na afloop is er geen mogelijkheid om nog even na te zitten, je wordt direct weer naar buiten gebracht. Jammer dat de kamer gesloten is!

Mooie kamer

Deze kamer is erg mooi aangekleed en het voelt echt alsof je een pyramide binnenloopt. De puzzels zijn verrassend en samenwerking is erg belangrijk. Er is een overduidelijke volgorde van de puzzels, waardoor je met een grotere groep soms even niks te doen hebt. Je staat in sommige ruimtes ook erg op elkaars lip. Ik denk dat deze kamer het leukste is met vier spelers.

Leuke battlekamer

Je kunt deze kamer met twee groepen tegelijk spelen en dat hebben wij ook gedaan. Er zit een goed aantal puzzels in en het niveau van de puzzels was goed te doen. Helaas liepen wij vast in het spel op het moment dat de andere groep ontsnapte, waardoor we geen contact konden krijgen met de host voor het ontvangen van een hint. Dat heeft ons bijna acht minuten tijd gekost tegen het einde van het spel. Uiteindelijk hebben we de kamer niet gehaald. De kamer is goed ingericht, maar niet verrassend. Het thema was niet zo goed terug te zien.

Magische kamer

Als je van Harry Potter houdt, is dit echt de kamer voor jou. De aankleding was leuk en de puzzels waren goed te doen. Deze kamer is geschikt voor beginnende groepen. Het is ook leuk dat je deze kamer met kinderen kunt spelen.

 • Geschikt voor kinderen

Klein maar fijn

Dit is een erg kleine escape room, gemaakt in een container op het terrein van de Vuurlinie. De puzzels in deze kamer liggen direct voor je neus en daarom is het logisch waar je moet beginnen en wat de vervolgstappen zijn. Sommige puzzels waren wel erg versleten. Na onze feedback zouden ze er wat aan doen. De kamer is geschikt voor beginnende spelers, omdat er geen verrassende puzzels inzitten. Voor ervaren spelers zal het een feest der herkenning zijn. De aankleding was overduidelijk gekocht bij Ikea en zag er daarom ook niet erg bijzonder of verrassend uit.

 • Goed voor beginners
 • Sommige puzzels waren versleten

Eerste kamer

Dit is de eerste kamer van Escape room Alkmaar en dat is ook te zien. De aankleding is niet bijzonder. De puzzels zijn wel leuk, maar niet altijd logisch. Echt een kamer uit de begintijd van de escaperooms rooms. De andere kamers zijn vele malen beter en daarom is het goed dat deze kamer gesloten is en er een nieuwe is gebouwd!

Vol 'doe'puzzels

Ik had hier geen gevoel in een escape room te zitten, maar de kamer was wel gevuld met leuke 'doe'puzzels. De puzzels waren makkelijk en daarom is deze kamer denk ik leuk voor kinderen. We mochten onze telefoons meenemen, zodat we dingen konden opzoeken als we het niet wisten. Er zat één puzzel in waar je zulke specifieke kennis voor moest hebben, dat de puzzel niet op te lossen was zonder hint (of in dit geval telefoon...). Deze kamer is vele malen beter dan hun Jungle kamer, maar geen escape room te noemen. Eerder een middeleeuwse spelletjeskamer.

 • Leuke 'doe'puzzels
 • Geschikt voor kinderen
 • Eigen telefoon meenemen voor hints
 • Geen escape room gevoel

Drama

The Jungle is een heel klein, heet kamertje waar je met vier spelers je kont niet kunt keren. De puzzels zijn genummerd en daarom weet je precies wanneer je iets moet doen. Sommige puzzels waren onmogelijk op te lossen zonder hint. De medewerker was echter ergens anders mee bezig toen wij een hint vroegen en daarom hebben wij zelf de deur van de kamer open gedaan om zijn aandacht te krijgen en daarna door te spelen! Erg slecht! De puzzels waren saai en het thema was op wat aankleding na totaal niet doorgevoerd.

 • Onmogelijk zonder hints
 • Moesten de deur openen voor aandacht
 • Klein en heet
 • Puzzels zijn genummerd

Leuke puzzels

In deze kamer zitten erg leuke puzzels. Er zitten meerdere 'doe'puzzels in waarbij samenwerking erg belangrijk is. Ik vind vooral dat erg leuk. De kamer is mooi aangekleed en de puzzels zijn soms pittig. Leuk doorgewerkt thema.

 • Mooie aankleding
 • Meerdere 'doe'puzzels

Mijn allereerste kamer

Dit was mijn allereerste escape room. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar ben wel ontsnapt! Het is niet bijzonder ingericht. Een beetje saai. De puzzels zijn niet te moeilijk en daarom goed voor beginners. Escapeworld Amsterdam heeft echter veel mooiere kamers dan deze. Vergeleken met hun andere kamers, kan deze zeker een upgrade gebruiken. Wil je toch al hun kamers doen, dan zou ik met deze gaan beginnen.

 • Leuk voor beginners
 • Aankleding kan beter
 • Spullen zijn erg versleten