Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Lievkuikentje

Escaper

Offline

Omschrijving

Lid van de breakout brabo's sinds 2020.


Lid sinds

30-03-2018

Statistieken

Escaperooms

38 reviews

38 kamers gespeeld

86.8% ontsnappingspercentage


Games

1 reviews

4 gespeelde spellen


4 forum berichten

38 reviews

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 9 januari 2023

Een bezoek aan wonderland

#39 Je waant je in deze kamer echt in de wondere wereld van Alice. Het is een leuke kamer om te spelen, met veel aandacht voor details. De puzzels zijn afwisselend en doordat je parallel kunt puzzelen heeft iedereen iets te doen. Ik miste wel de eindoplossing en het verhaal tijdens het spelen. Dit had het geheel afgemaakt. Verder een prima kamer om je een uurtje in te vermaken en verbazen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:55 min


 • Aankleding
 • Verschil tussen de kamers
 • Afwisselende puzzels
 • Verhaal

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 9 januari 2023

Gevarieerd en verrassend

#38 Ik heb eerder van dezelfde makers al twee kamers gespeeld dus mijn verwachtingen waren hoog. En deze zijn zeker ook waargemaakt. Molly's Game heeft alles dat je van een escaperoom verwacht én meer. De puzzels zijn gevarieerd, de sfeer is goed (al vanaf de ontvangst is de setting goed neergezet), mooie effecten en wow-momenten. Ik zou deze kamer iedereen aanbevelen. Een mooie combinatie tussen puzzelen en beleven.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gevarieerd
 • Mooie effecten
 • Beleving
 • Ze mogen er wel meer maken ;)

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 9 januari 2023

Met het hart in de keel

#33 Ik moest wat mensen overtuigen om mee te gaan: ze waren bang dat het te eng zou zijn. Nou, eng is wellicht niet het juiste woord maar spannend werd het zeker! Dark Park heeft me nog nooit teleurgesteld en ook dit keer kan ik weer lovend zijn over deze ervaring. Ik zeg bewust ervaring, omdat ik dit meer vind passen dan een escaperoom. Houd je van spanning en wil je wel eens meespelen in een spannende film? Dan is deze ervaring zeker iets voor jou!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spanning
 • Een ervaring in plaats van een escaperoom
 • Je moet wel een drempel over qua spanning

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 9 januari 2023

Spannend en prachtig gemaakt

#37 Alles klopt aan deze kamer. Hij is spannend, maar geen horror. De sfeer is goed neergezet met de inrichting, licht en geluid. De puzzels en effecten zijn creatief en innovatief. Kortom: het is een leuke kamer om te spelen en je verveelt je zeker niet! Net zoals alle andere kamers van Kamer 237 is ook deze kamer een aanrader.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spanning
 • Puzzels

 

The Zodiac Letter

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 9 januari 2023

Pittig en duister

# 36 Mijn zus en ik combineren een weekendje weg graag met een escaperoom. Dit was de enige kamer bij Mystery House Valkenburg die we nog niet gespeeld hadden. Met twee personen wellicht een uitdaging, maar spelen is belangrijker dan winnen toch?!
Het bleek inderdaad een pittig avontuur dat we nét niet tot een goed einde wisten te brengen. We kwamen echt een minuut tekort. Toch hebben we een fijne tijd gehad in deze kamer. Het is een spannend avontuur, mooi gemaakt. Voor de oplossingen moet je soms net iets anders denken of kijken, wat op enkele momenten enige frustratie opleverde. Maar met de nodige hints bleven we toch lekker op dreef. Al met al: ik zou deze zeker een keer spelen als je in de buurt bent!


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ervaring
 • Spanning
 • Sfeer
 • Soms niet zo'n logische puzzels/antwoorden

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 9 januari 2023

Een magische beleving

#35 Deze kamer werd ons aanbevolen door een andere speler. Die aanbeveling neem ik 100% over. Wat een toffe kamer! Van begin tot eind val je van de ene verbazing in de andere. De puzzels zijn leuk, creatief en uitdagend genoeg. Verder klopt alles, maar dan ook alles aan deze kamer. Van decor tot muziek. Prachtig! Ook de medewerker was erg gastvrij en nam alle tijd om ons na onze ontsnapping nog eens alles goed te laten zien. Hartelijk dank hiervoor!
Bij deze kamer zou ik zeggen: niet twijfelen, gewoon spelen! Je gaat er zeker geen spijt van krijgen (ja, dat je hem niet nog eens kunt spelen misschien).


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  71:15 min


 • Sfeer
 • Afwerking
 • Verhaal
 • Gastvrijheid
 • Creatieve puzzels
 • Beleving

 

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 6 april 2022

Van alles wat!

#34 Ik was een weekend weg met mijn zus en we bedachten last minute dat het toch wel leuk zou zijn om de volgende dag een escape room te spelen. Gelukkig vonden we een kamer waar nog plek was en die ook met 2 personen te spelen is. Ik had eerder al Se7ven Sins en Granny's Room gespeeld en wist dus wel dat ik bij Breakout Room Den Bosch goed zat!
Bij aankomst nog even gecheckt hoe groot onze kans was om te slagen met zijn tweetjes en we kregen te horen dat het wel te doen moest zijn, dus we zaten vol goede moed!
De kamer heeft, zoals de titel van mijn review al aangeeft, 'van alles wat'. Van slotjes tot raadsels en van lichteffecten tot verrassingselementen. We vonden de kamer echt wel goed te doen met 2 personen. Wat super leuk is omdat je dan wel continu zelf bezig bent met puzzelen en ontdekken. Je kunt niet zomaar iets aan een ander overlaten als je slechts met 2 personen bent! Samenwerken en communiceren als team is hierbij echt nodig en maakt het extra leuk.
Ze hebben echt een mooie kamer neergezet waarbij het verhaal klopt, de sfeer en de details kloppen en alles als een logisch geheel bij elkaar komt.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  47:02 min


 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving

 

Het Drugslab

Eenheid75
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Leuke kamer - ook voor beginners

#32 Omdat we iemand in onze groep hadden die geen kamers wil spelen met schrikeffecten hebben we vooraf navraag gedaan. De kamer werd geschikt bevonden. Dus trokken we met zijn viertjes naar Valkenswaard, Voor de tweede keer, want de eerste keer dat we de kamer wilden spelen had de game master zich buitengesloten en konden we die dag niet spelen. Gelukkig was alles nu in orde en werden we boven in het theater ontvangen. Nadat we afgedaald waren naar de kelder kregen we de introductie en kon de ontsnapping beginnen. De kamer is mooi aangekleed, helemaal als je bedenkt dat het een tijdelijke kamer is! Leuke en afwisselende puzzels met genoeg te zien en te doen voor 4 personen. De moeilijkheidsgraad is laag, waardoor we wel al na 24 minuten bij het eind waren. Jammer, want we hadden nog wel even door willen spelen! Al met al een aanrader als je in de buurt bent, en ook voor jongere en onervaren spelers goed te doen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  24:44 min


 • geen schrikeffecten
 • afwisselende puzzels
 • te kort

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 5 februari 2020

Vooral lekker griezelen

#30 Dit was de eerste van de twee kamers die we vandaag bij Escape Room Nederland hebben gespeeld. Omdat de meisjeskamer een wat oudere kamer is, besloten we om hiermee te beginnen en als tweede pas The Dome te spelen. Een goede keus bleek achteraf! De meisjeskamer is een uitdagende escaperoom met een griezelig tintje. Spannende geluiden, een creepy achtergrondverhaal, schrikmomenten, griezelige attributen, ze zijn allemaal aanwezig. De puzzels zijn bijna allemaal leuk om op te lossen. Er was een puzzel bij die ons vooral frustratie bezorgde, en waarvan we later hoorden dat dit voor veel mensen een lastige puzzel is. Gezien de nauwkeurigheid die erbij te pas kwam, was het bijna niet op te lossen. Maar met een aantal hints en wat gokken, zijn we er toch uitgekomen. Het is een klassieke 1.0 kamer (dat wil zeggen: veel cijfercodes en slotjes om op te lossen). Dit is overigens geen negatief punt, want de puzzels waren leuk om te doen, maar wel goed om je verwachtingen hierop af te stemmen.
We speelden de kamer met 5 personen, en dit was een prima samenstelling voor deze kamer. Met een man minder had het ook prima geweest, maar meer zou ik niet aanraden.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:06 min

 

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 5 februari 2020

In deze kamer is alles 100%

#31 De tweede kamer die we vandaag speelden, na de meisjeskamer. Tussendoor konden we even ontspannen en wat gamen, terwijl we ons mentaal gereed maakten om deze kamer te spelen. Direct als je aan de kamer begint merk je het al: bij deze kamer klopt alles! Het decor ziet er tot in de puntjes perfect uit, de puzzels passen bij het thema, zijn super gemaakt en ze weten je telkens weer te verrassen. Het gevoel dat je niet in een escape room zit, maar in een film. Deze kamer is eigenlijk alles wat ik verwacht van een escape room. Zijn de puzzels heel erg moeilijk? Nee. Maar zijn ze leuk? Ja! Met als resultaat dat je als groep (wij waren met 5 personen, een geode samenstelling voor deze kamer) soepeltjes door de kamer en de puzzels heen beweegt. Een fijn gewoon, lekker in de flow, niet afgeleid omdat alles gewoon perfect werkte. Petje af voor de bouwers van deze kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  50:35 min

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 3 december 2019

Unieke kamer

#29 Er zijn maar weinig kamers die specifiek gemaakt zijn om met 2 personen te spelen. Dat is een van de aspecten die deze kamer zo uniek maken. Ik speelde de kamer samen met mijn vriend, waarmee ik eerder al 2 kamers met zijn tweetjes gespeeld heb en vele kamers samen met grotere groepen. Mijn ervaring van deze kamer is dat hij tot in de puntjes is afgewerkt! Het begon al bij de ontvangst, waar we werden voorbereid op ons sollicitatiegesprek. Nog even een drankje en een plasje, en toen was het tijd voor ons gesprek! De puzzels zijn leuk om te doen: je bent continue lekker bezig met het ontrafelen van het mysterie. Veel teamwork en redelijk wat denkwerk vereist in combinatie met leuke effecten en een goed uitgewerkt verhaal. De tijd die je in de kamer mag doorbrengen is bij deze kamer 70 minuten. Met nog enkele seconden op de klok lukte het ons net om de kamer uit te spelen. (Wel met behulp van de hints, alhoewel deze voor mijn gevoel soms wel erg snel kwamen... uiteindelijk hebben we het daarom natuurlijk wel gehaald. Maar soms wil je gewoon even zelf wat verder zoeken voordat je een hint krijgt).


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  69:59 min


 • afwerking
 • verhaal
 • sfeer
 • puzzels
 • ontvangst
 • misschien dat er iets te snel hints werden gegeven

 

WO-II: Drukkerij

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 1 oktober 2019

Even terug in de tijd

#28
Wat een goede kamer wat betreft sfeer en aankleding. Jammer dat hij nu dicht is, maar gelukkig hebben we hem nog net voor sluiting mogen spelen! We waren met een team van 6 personen, en dat bleek iets te veel voor deze kamer. Waardoor je niet altijd allemaal even veel te doen had. Helemaal door de chronologie in de puzzels. Maar er zitten wel echt hele toffe puzzels in! Alleen richting het einde dachten we dat we nog een deel te gaan hadden, maar bleek dat al het einde... haha... Dat was een wat vreemde gewaarwording, aangezien we nog gewoon door gingen met het zoeken naar clues ;) Al met al een leuke kamer en een leuke escape!


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema en sfeer
 • Niet zo geschikt voor een groep van 6 personen

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 1 juli 2019

Een kamer als geen andere

#27 Dit was de tweede kamer die we op deze dag speelden bij Dark Park Zoetermeer. Met een team van 5 personen, die allen al redelijk wat kamers gespeeld hebben. De titel van mijn review is: een kamer als geen andere. En waarom? Omdat dit meer een beleving is, dan een traditionele escape room. Natuurlijk zitten er puzzels in, natuurlijk moet je ontsnappen. Maar het is eigenlijk meer een verhaal waarin je wordt meegevoerd. Van verbazing tot angst, het komt allemaal over je heen.
Bedenk je vooraf dat er gebruik gemaakt wordt van een acteur in de kamer, niet iedereen vindt dit prettig/durft dit... Maar wij vonden het geweldig! Wat mij betreft mogen er zeker meer van dit soort kamers gemaakt worden.
Als je houdt van ingewikkelde en uitdagende puzzels dat is dit wellicht niet de juiste kamer voor je. Maar als je voor beleving, sfeer en spanning gaat dan is het een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  48:37 min


 • Beleving
 • Aankleding/sfeer
 • Spanning
 • Niet voor angstige mensen (ivm acteur)
 • Puzzels zijn makkelijk

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 1 juli 2019

Eng maar leuk!

#26 Vandaag weer een dag met twee kamers op het programma, beide van Dark Park in Zoetermeer. Met een team van 5 personen (waarmee we al vaker kamers hebben gespeeld) begonnen we vandaag met The Honeymoon Hotel. Zoals altijd bij Dark Park is de ontvangst super... ;) Even onze spullen opbergen en we konden aan de slag in de kamer. Lekker donker, lekker eng, goede sfeer neergezet, leuke puzzels (zowel met als zonder slotjes): al met al beschikt deze kamer over alle ingrediënten om ondergedompeld te worden in een vette kamer. Dat het ook nog eens gebaseerd is op een waargebeurd verhaal is helemaal creepy!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  46:36 min

 

Leuke kamer, maar niet top

#25 Vandaag speelden we met 4 personen de Sabotage kamer, nadat we een paar weken eerder al de Launch kamer hadden gespeeld. Een mooi vervolg, leuk om de beide kamers gespeeld te hebben.

Wederom een goede ontvangst. Na het passende intro filmpje begon onze missie. Wederom een mooie en sfeervolle kamer, leuke special effects en aspecten die goed bij het thema passen.

Zoals ook bij de andere kamer, vond ik het bij deze kamer ook weer jammer dat er een aantal puzzels in zitten die je niet hoeft op te lossen. Je kunt dus verder zonder ze op te lossen, maar je zit mog wel de hele tijd met die puzzels in je hoofd: we moeten die puzzels nog oplossen om de kamer te halen... maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

De puzzels die we wel hadden opgelost zijn leuk om te doen. En passen in het thema. Het einde van de escape vond ik erg leuk! Kortom, weer een leuke kamer om te spelen. Maar helaas voor mij geen topper...


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:55 min


 • Sfeer
 • Special effects
 • Puzzels die je niet hoefde te doen

 

Super sfeer!

#24 We speelden de kamer spelen met 3 personen. Eerder al had ik de Master Mind op deze locatie gespeeld, en daar was ik erg enthousiast over, dus de verwachtingen waren hoog. De ontvangst was goed en we kregen een leuke introductie. Ik mocht als eerste de kamer in, en wat voor kamer! De sfeer, aankleding, kortom het hele thema is super doorgevoerd. Tot in de puntjes! Helemaal top! We kwamen daardoor meteen in de juiste stemming.

De puzzels waren leuk om op te lossen. Niet te moeilijk, maar er zaten ook zeker instekers bij waar we veel tijd mee kwijt waren.
Jammer dat je soms door gebruikssporen in de kamer zag wat je moest doen bij een puzzel.

We zijn ontsnapt met nog 3.20 op de klok... op het nippertje!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  56:40 min

 

Een high-tech beleving

#22 We speelden vandaag 2 kamers, waarvan Operation Source Code de eerste was. Eigenlijk geboekt omdat hij wat betreft de locatie goed paste bij de andere kamer die we gingen doen, dus ik ging er met weinig verwachtingen in (oftewel: vooraf niet zo veel research gedaan naar deze kamer...). Het team waarmee we speelden bestond uit 5 personen (een groepje waarmee we vaker spelen en bijna 100% ontsnappingsscore hebben). Vanaf het begin zaten we lekker in het spel. Het decor en de sfeer in de kamer zorgen hier wel voor. Een enkele keer hadden we het idee dat we niet meteen snapte welke actie een bepaalde reactie in gang zette, maar uiteindelijk maakte dit voor het resultaat niet uit. De puzzels waren leuk, uitdagend en vereisten de nodige samenwerking en communicatie! Naar mijn idee bevat deze kamer alle aspecten die een goede escape room nodig heeft. Het enige dat we jammer vonden is de dienstverlening/service na afloop. We werden niet verteld hoeveel tijd we over hadden (hier moesten we naar vragen), er werd niet gevraagd of we een teamfoto wilden maken, etc. We kwamen eigenlijk een beetje verloren uit de kamer gelopen. Dus daar is nog verbetering mogelijk!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 5.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  44:19 min


 • sfeer en decor
 • puzzels
 • service na afloop
 • niet altijd duidelijk welke actie/reactie bij elka

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 13 mei 2019

Spannend

#23 Dit was de tweede kamer die we vandaag speelden met hetzelfde team van 5 personen. De kamer stond al wat langer op ons lijstje (vanwege de vele aanbevelingen) en dus hadden we ook wel hoge verwachtingen! De kamer stelde zeker niet teleur. De ontvangst is super! We stonden bij de introductie al meteen op scherp (vooral omdat we hadden gelezen dat het een spannende kamer was, en dus continue dachten dat er schrikmomenten zouden komen...). De puzzels waren leuk en afwisselend, het decor en de sfeer vond ik ook top. De spanning viel uiteindelijk voor mij reuze mee (gelukkig!).


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  46:00 min

 

Op het nippertje de wereld gered...

#21 Ik heb deze kamer gespeeld met een team van 4 personen, waarvan niet iedereen even ervaren is in het spelen van escape rooms. Het was een mooie samenstelling waarbij iedereen continue wat te doen had.
De inleiding naar te escape room toe is al leuk. Ten eerste nodigt de locatie uit om vooraf of na afloop van de escape nog even lekker iets te drinken en na te praten. Ten tweede krijg je een leuke introductie voordat de escape begint. Dan ga je daadwerkelijk naar de kamer toe, en de locatie is echt geweldig! We kwamen meteen in de juiste sfeer terecht.
De puzzels zijn divers en de slotjes ook. Wellicht wat jammer dat wij niet met alle slotjes iets hoefden te doen, dus toen we richting het einde gingen, dachten we zelf dat we nog veel puzzels moesten oplossen. Maar zo'n verwarring is ook wel weer leuk, omdat we het toen ineens toch gehaald hadden!
Verder nog: de special effects zijn ook tof! Al met al een mooie ervaring die ik zeker zou aanbevelen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:38 min


 • Gave locatie
 • Special effects
 • Aantal slotjes waar we niets mee hoefden te doen

 

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 9 januari 2019

Uitdagende kamer met gave puzzels

#20 Veel gehoord over deze kamer, dus werd het tijd om hem maar eens te gaan spelen. Het was een uitdagende kamer, met leuke afwisselende puzzels, een goede sfeer en je viel van de ene verbazing in de andere! Je moet overigens niet bang zijn voor clowns... ;)

Wat het voor mij persoonlijk iets minder maakte is dat er een boekje wordt meegegeven, dat je nodig hebt om de puzzels op te lossen. Op zich niet erg, maar het had vrij veel tekst, en ik was degene die het boekje bij me droeg, waardoor ik merkte dat ik vaak meer bezig was met lezen en de aanwijzingen uit het boekje halen, dan echt met de kamer zelf. Voor mij had dit effect op mijn eigen beleving van de kamer. De eigenaar vertelde ons dat ze dit vaker hoorden, en er snel een nieuw boekje in gebruik wordt genomen dat minder tekst bevat.

De ontvangst was goed en we konden na afloop nog even wat drinken op de locatie. We speelden de kamer met een groep van 5 personen, wat ik een mooie aantal vond voor deze kamer. Er is voor iedereen genoeg te doen! Hij is niet makkelijk, dus misschien meer geschikt voor de wat meer ervaren spelers.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  41:18 min


 • Thema goed doorgevoerd
 • Vernieuwende puzzels/effecten
 • Sfeer en beleving
 • Het boekje (zie review)

 

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 9 januari 2019

Een van de beste kamers die ik ooit heb gespeeld!

#19 Al direct bij de ontvangst wordt de sfeer goed neergezet. Je weet dat dit een spannende ervaring gaat worden! De sfeer in deze kamer is zo goed neergezet, je denkt geen seconde meer aan het feit dat je in een escaperoom zit, maar waant je echt in een freakshow! De puzzels zijn logisch en volgen elkaar goed op, passen goed in het thema en zijn werkelijk prachtig gemaakt! Alles klopt aan deze kamer. Het is dan ook zeker een van de leukste en mooiste kamers die ik ooit heb gespeeld. Je valt van de ene verbazing in de andere. Wat mij betreft had het dus ook nog wel wat langer mogen duren!
Wij waren met 5 personen, een redelijk goed op elkaar ingespeeld team, en met die grootte en ervaring was de kamer goed te doen. Meer dan 5 wordt toch wel wat veel denk ik...


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  38:46 min


 • Sfeer en beleving
 • Gave puzzels
 • Wow-factor
 • Dat hij niet langer duurt...

 

The Classroom

Forsaken escape room
Geplaatst op: 30 december 2018

Kamer en puzzels pasten perfect in het thema

#18 Vandaag met zijn tweetjes deze kamer gespeeld. Ze passen de kamer aan n.a.v. het aantal spelers, dat was echt top! We vonden het thema van de kamer goed doorgevoerd, puzzels pasten er ook goed bij. Alles mooi afgewerkt! Voor ons gevoel liepen de puzzles logisch in elkaar door. Leuke afwisseling tussen de diverse soorten puzzels. Al met al: een leuke, mooie kamer die we met veel plezier gespeeld hebben!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  56:28 min

 

De Uitdaging van de Snip

Escaperoom Tilburg
Geplaatst op: 30 december 2018

Vette escaperoom met creatieve puzzels

#17 Wow, wat een vette kamer! Leuke en creatieve puzzels, sfeer was goed! Enige wat het voor ons een beetje verpest heeft is dat een puzzel aan het eind stuk was... zat met ductape vastgeplakt en is tijdens ons spel losgelaten, waardoor we de oplossing niet meer konden vinden... naar ons idee zou dat niet moeten kunnen, dus dat is zeker een verbeterpunt! Maar verder was het super. Alleen dan zoiets aan het eind maakt het toch een beetje een mindere ervaring, vandaar ook mijn lagere eindcijfer.... Maar dat neemt niet weg dat het een vette kamer is.


7.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Nee


 • Originele puzzels
 • Goede sfeer neergezet
 • Veel te doen en dus ook leuk met een grote groep
 • Laatste puzzel was stuk gegaan

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 23 oktober 2018

Een complete beleving

#16 Dit is een kamer die op en top in elkaar zit. De sfeer is goed, thema goed doorgevoerd, prachtig gebouwd. Ik zou niet weten wat ik zou verbeteren aan de kamer. Zeker een aanrader!
We speelden de kamer met 5 personen, dat was prima. Maar heb je 3 of 4 ervaren personen, of juist 6 onervaren escapers dan kan dat denk ik ook heel goed!
Goede ontvangst en nog gezellig even na kunnen praten op locatie.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Thema
 • Effecten
 • Wow-factor

  koenzieThe Riddle Room

Het klopte tot in de puntjes

#15
Wat een geweldige sfeer in deze escape room. Alles super goed uitgewerkt en kloppend tot in de puntjes. Hierdoor raakte we helemaal ondergedompeld in het spel. Dit maakte het echt tot een super ervaring! We hebben er nog lang over na kunnen praten.
Ik zou geen minpunten kunnen bedenken.
Ontsnapt met nog letterlijk 1 seconde op de klok!
Ik zou zeggen dat de samenstelling van onze groep ok was (5 personen), maar ik denk dat 4 personen ideaal is voor deze kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Inrichting

 

Granny's Room

Breakout Room
Geplaatst op: 1 september 2018

Prima kamer

#14 Wij vonden dit een prima kamer (maar miste voor ons de wow-factor). De puzzels waren leuk en met niet alledaagse technieken (lees: weinig sleutels en code sloten). Ook hier is samenwerken weer de sleutel tot succes ;)
We waren met 3 personen en vonden dat een mooie samenstelling voor deze kamer. Ook ivm de grootte en het aantal puzzels.
Uitdagende kamer omdat je niet altijd meteen weet wat het resultaat is van een uitgevoerde actie... je moet daar een beetje naar zoeken.
De laatste puzzel vonden we wat vaag, waardoor we met wat frustratie de kamer uit gingen. Het was wat plots afgelopen, zonder dat je echt snapte dat dit het einde was. Jammer dat we niet echt een antwoord kregen op wat oma nu precies had uitgespookt...
Het was ook druk bij Breakout Room waardoor we te laat begonnen en ook aan het eind wat snel snel weer weg moesten. De volgende groep stond al op de kamer te wachten...


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Inrichting/thema
 • Puzzels
 • Ontvangst

 

The Cooper Case

Down The Hatch
Geplaatst op: 9 juni 2018

Een leuke opwarmer

#12 Ik vond dit een leuke opwarmer voor hun andere kamer: flight 815. De kamer is mooi gemaakt maar de puzzels passen niet altijd in het verhaal. Veel slotjes (sleutel en cijfer) zodat we soms vooral op zoek waren naar een nieuwe sleutel of code. Leuke schrik effecten, waardoor we snel in de juiste sfeer kwamen. Enkele verrassende elementen. Al met al wel vermakelijk! Ontsnapt met nog 6 minuten op de klok. Wij waren met 5 personen. Ik denk dat 4 of 5 wel de beste samenstelling is voor deze kamer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Special effects
 • Originele elementen
 • Veel sloten (cijfer en sleutel)
 • Puzzels passen niet altijd bij het verhaal

 

Flight 815

Down The Hatch
Geplaatst op: 9 juni 2018

Een niet te missen ervaring!

#13 Dit is een escape room als geen andere: super mooi, goed uitgewerkt thema, verrassend, uitdagend, teamwork vereist. Je waant je echt Lost! Wij hebben deze gespeeld met 5 personen, mooie samenstelling voor deze kamer (4 personen kan ook goed denk ik). Ontsnapt met 1 hint na 66 minuten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  66:00 min


 • Thema goed doorgevoerd
 • Originele puzzels: samenwerking vereist
 • Diverse ruimtes: allemaal even mooi
 • Had nog langer mogen duren ;)

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 6 mei 2018

Uitdagende kamer met een goed uitgewerkt thema

#11 Een super leuke ervaring! Van het toiletbezoek tot de kamer zelf ;) Uitdagende puzzels, niet alledaags, wat zorgde voor verrassingen. Leuk dat we de escape door mochten spelen zodat we de ontsnapping af konden maken (we hadden 62 minuten nodig). Gezellig nog een after-escape drankje gedronken. 4 personen vonden we de perfecte samenstelling. Echt een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Master Mind

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 9 juni 2018

Spannend tot de laatste minuut

#10 Met zijn tweetjes opgesloten, met maar 45 minuten om weg te komen, zonder hints maar met de Duitsers op je hielen! Probeer dan maar eens je hoofd koel te houden. Dat heb je nodig om de mastermind kamer te overwinnen. Wij hebben het net niet gehaald. Maar dat maakte de kamer niet minder leuk... Vooral dat je maar met zijn tweetjes op zo'n kleine oppervlakte bezig bent is bijzonder. Het thema is goed doorgevoerd en je zit er ook echt helemaal in! Wat mij betreft een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Thema goed doorgevoerd
 • Puzzels passen goed in het thema
 • Super speciaal begin van de escape
 • Voor ons niet om de hoek (zuid Limburg)

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 23 oktober 2018

Goede sfeer en uitdagende puzzels

#9 Deze kamer is echt super mooi gemaakt. Ik had de dag ervoor de film 7 nog gekeken en je zag duidelijk verschillende elementen uit de film ook terugkomen in de kamer. De puzzels zijn leuk om te doen, lekker speurwerk! Helaas werkte 1 van de slotjes niet echt mee, wat ons kostbare minuten heeft gekost. Op een haar na zijn we niet ontsnapt.... Dat was toch wel jammer!
Groepssamenstelling (5 personen) is helemaal goed voor deze kamer naar mijn idee.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Thema
 • Puzzels
 • Inrichting
 • Haperend slotje

 

Crime Lab

Escaperoom Strijp-S Eindhoven
Geplaatst op: 23 oktober 2018

Leuke kamer met helaas wat mankementen

#8 De ontvangst bij de escape room was prima. Het begin is al meteen leuk bij deze kamer! Helaas bleek na een tijdje dat een cruciaal element van de kamer niet werkte, waardoor een medewerker de kamer binnen moest komen om dit te maken. Dat deed wel afbreuk aan de hele ervaring. Ook wisten we het voor elkaar te krijgen om een hele puzzel over te slaan... maar toch op tijd te ontsnappen...
De puzzels zijn gevarieerd en er zitten ook zeker unieke elementen in.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.5


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gevarieerde puzzels
 • Entree in de room
 • Niet alles werkte goed

 

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Geplaatst op: 23 oktober 2018

Een leuk avontuur

#7 We werden leuk ontvangen in de 'bar' van de escaperoom en konden op tijd starten met het ontrafelen van het mysterie. We kwamen in een super mooi verzorgde kamer waarbij we van de ene verbazing in de andere vielen. De groepsgrootte was wellicht wat veel (6 personen) maar omdat we er iemand bij hadden die het voor het eerst deed ging dat wel goed. Anders zou ik wellicht aanraden om deze kamer met 4 a 5 personen te doen.
Na het ontsnappen nog gezellig een drankje gedronken in de bar.
Enige minpuntje was dat we een onderdeel misten tijdens ons bezoek aan de kamer, waardoor een puzzel lastig op te lossen was (we hadden hem wel opgelost trouwens!).


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  47:40 min


 • Leuke originele puzzels
 • Mooie kamer
 • Sfeer
 • Ontvangst
 • Missend element

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 9 juni 2018

Een kamer met de wow-factor

#6 Een toffe kamer waar je al direct in de sfeer komt door de ontvangst. Leuke en originele puzzels, mooi ingerichte ruimtes en ook af en toe nog een licht schrik effect ;) We hebben de kamer met 5 personen gespeeld. Dat was wel een goede samenstelling. Ontsnapt met nog een paar seconden op de teller.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Time

VR Escape Room Time
Geplaatst op: 23 oktober 2018

Verrassende kamer met gevarieerde puzzels

#5 Deze VR escape room is weer eens wat anders! Ik was benieuwd hoe het VR element toegevoegde waarde zou hebben. Dat hebben ze leuk gedaan! De puzzels zijn gevarieerd, je wordt keer op keer verrast door de diverse elementen en dat maakt het een leuke kamer. Niet perse erg moeilijk, maar wel erg leuk!
Het aantal mensen waarmee we waren was voor mijn idee prima.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Thema/concept
 • Puzzels

 

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 23 oktober 2018

Deze kamer is uniek en uitdagend

#3 The Vault is een unieke kamer, en niet alleen door de break-in experience. Van de ontvangst tot de puzzels, alles is uniek en tot in de puntjes verzorgd. (De kamer was op het moment van mijn bezoek nog in een soort van 'beta-test' fase. Waardoor niet alle puzzels even logisch liepen.) Let op: het is wel een erg uitdagende kamer! Met de weinige escape ervaring is het ons niet gelukt om tot het einde te komen. Desalniettemin was het een super ervaring!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2015

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer en beleving
 • Locatie
 • Ontvangst/medewerkers

 

De Martelkelder

Escaperoom Den Bosch
Geplaatst op: 23 oktober 2018

Teleurstellende kamer

#2
Gespeeld met een groep vrienden. We hebben ons best vermaakt in deze griezelige escape room. Het thema is goed en de locatie ook. Echter vond ik de puzzels niet echt bij het thema passen en een beetje willekeurig. Het was ook te veel om met zo'n grote groep te zijn, dan is er voor enkele mensen gewoon te weinig te doen.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2015

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Locatie
 • Puzzels

 

The Architect

Sherlocked
Geplaatst op: 23 oktober 2018

Mysterieus en verrassend!

#1
Naar aanleiding van een item over Sherlocked in DWDD was ik erg nieuwsgierig geworden naar de Sherlocked experience.... Maar mijn stoutste verwachtingen kwamen nog niet overeen met de werkelijkheid! Wat een geweldige ervaring!
Het is spannend, meeslepend, een beetje stressen door de tijdsdruk en vooral heel erg mysterieus.... een ervaring waar je als groep dan ook nog lang over napraat! Ik kan niet wachten tot de volgende kamer open gaat en ben dan ook zeker van de partij.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2014

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Creatieve puzzels / effecten
 • Een puzzel werkte niet goed

 

1 reviews

Journal 29

Kosmos Uitgevers
Geplaatst op: 9 januari 2023

Uitdagend en vermakelijk

Dit boek (of deze boekenreeks inmiddels) is er leuk om te doen. Elke puzzel heeft weer een andere invalshoek en daar moet je weer op een andere manier naar kijken om deze op te lossen. Gelukkig zijn er hints online, want soms is het best pittig! Je kunt de puzzels in het boek maken en het boek daarna weer aan iemand anders doorgeven als je niet in het boek schrijft.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Alleen gespeeld


 • Replayable
 • Diversity
 • Great price
 • Lack of story