Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Yuri koolhout

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Een avontuurlijke en enthousiaste escaper die besmet is geraakt met het escaperoomvirus en elke keer weer uitkijkt naar een volgend escaperoom avontuur!


Momentele top 10 (bijgewerkt op 02.04.2024):

1. Pray (Escape Room Katwijk NL)

2. The Movies (The Push Mystery Rooms Dutzele/Brugge BE)

3. The Non Believers (Your Escape Leiden NL)

4. Molly's Game (Down The Hatch Voorburg NL)

5. Stay In The Dark (DarkPark Vlaardingen NL) Experience

6. Rebecca (Your Escape Leiden NL)

7. Jason's Legacy (OuterGround Rijswijk NL)

8. Het Testament (Het Geheim Baron Beeckman Molenstede/Diest BE)

9. Het Geheim Van Sint-Rumoldus (De Gouden Kooi Mechelen BE)

10. Le Prince (Escaping Belgium Retie BE)


De reviews die ik schrijf over de kamers die ik gespeeld heb zijn volledig naar eigen mening, ervaring en beleving (logisch). Escaperooms spelen is door het enthousiasme echt een hobby van me geworden waar ik elke keer weer van geniet, gewoon even een uur of anderhalfuur of 2 uur uit de werkelijkheid.


Lid sinds

07-08-2022

Statistieken

Escaperooms

76 reviews

76 kamers gespeeld

88.2% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Teams

Team Daredevil

3 teamleden

33 kamers gespeeld

De 4 Speelgoedmakers

2 teamleden

4 kamers gespeeld

76 reviews

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 15 april 2024

Bekroond Tot Onderbaas!

Escape dag! Woeehoee! Ditmaal met maar 2 kamers op de planning maar we moesten er dit keer ook een eindje voor rijden namelijk richting het mooie Hellevoetsluis. Het was gelukkig een mooie dag dus het was allemaal goed te doen.

Eenmaal aangekomen kun je makkelijk dichtbij The Cube parkeren met de auto, het is eventjes zoeken maar helemaal prima. Mocht er geen plek zijn dan is er een heel klein stukje verder altijd wel plek bij de Lidl. Bij binnenkomst werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze host Valery. Die met vol enthousiasme vroeg of we zover waren om lekker te gaan escapen. Dus spullen opbergen, wc rondje gehad en we konden van start dus daar gingen we!

Maffioso was voor mij eindelijk een maffia thema kamer die mij wel aansprak, het is vrijwel altijd hetzelfde thema en dat doet het vaak wel goed alleen het onderwerp en de puzzels worden hierdoor vaak wel wat standaard wat ik dan jammer vind, bij Maffioso viel me dit juist wel allemaal in de smaak waar ik erg blij om was. De kamer aan zich was prima en leuk om te spelen, puzzels waren leuk en origineel bedacht die goed aansloten bij het geheel. Tegen het einde kreeg de kamer nog een leuke wending die we alle 3 niet aan zagen komen, altijd leuk. Met nog een goeie 8 minuten op de klok over kwamen we met enthousiasme buiten en waren we trots hem gehaald te hebben want hij was best pittig.

Conslusie: Maffioso is een leuke en goeie maffia themakamer die ik zeker aanraad, natuurlijk is deze perfect te combineren met Triplicate Institute kamer die bij The Cube aanwezig is.

Complimenten aan onze lieve en enthousiaste host Valery die het geweldig leuk en goed gedaan heeft!

Michiel en Valery dank jullie wel voor de leuke dag!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  52:14 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 15 april 2024

Ladies And Gentleman, We Got Her!

Escape dag! Woeehoee! Ditmaal met maar 2 kamers op de planning maar we moesten er dit keer ook een eindje voor rijden namelijk richting het mooie Hellevoetsluis. Het was gelukkig een mooie dag dus het was allemaal goed te doen.

Eenmaal aangekomen kun je makkelijk dichtbij The Cube parkeren met de auto, het is eventjes zoeken maar helemaal prima. Mocht er geen plek zijn dan is er een heel klein stukje verder altijd wel plek bij de Lidl. Bij binnenkomst werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze Valery (onze host van de Maffioso kamer), uiteraard toen we hieruit kwamen was dit alles hierboven onveranderd. Nadat we even hadden kunnen bijkomen van de Maffioso kamer en wat gedronken hadden konden we door richting Het Triplicate Institute waar onze nieuwe host Michiel ons al stond op te wachten. Hij vroeg of wij er klaar voor waren waarop we zeiden: LETSGO! En daar gingen we..

Triplicate Institute was erg vet! Er zaten elementen in deze kamer die erg tof waren en die ik ook nog niet veel vaker gezien heb, waar ze hier dus erg veel en goed gebruik van maakte. Het verhaal werd door de kamer heen ook steeds meer en meer duidelijk wat echt ontzettend leuk was want wij waren met een gezelschap van 3 op zoek naar een ontsnapte veroordeelde crimineel maar uiteindelijk bleek dat we niet ver hoefde te zoeken. Hilarisch! De puzzels in de kamer waren perfect in thema en erg leuk om op te lossen. Een daarvan was erg origineel die ik ook nog niet ergens eerder heb gezien, dus extra leuk! Met her en der een kleine mindfuck en nog een kleine 2 minuten op de klok over kwamen we met vol enthousiasme dit instituut uitgerend en waren we blij dat we niet zelf onderdeel van het instituut waren geworden!

Conclusie: Triplicate Institute is een terechte topkamer binnen Nederland, de kamer zelf geeft je echt wel mooie elementen die zeker de moeite waard zijn om te spelen/bezichtigen, uiteraard perfect te combineren met de Maffioso kamer! Boeken maar! :)

Open tip voor angsthazen: Triplicate Institute is absoluut geen spannende kamer, meer een mindfuckende kamer her en der. Maar als je dingen ziet of leest wat als zijnde spannend beschouwd wordt dan laat je daar zeker niet door weerhouden om te kamer te spelen.

Complimenten aan onze gezellige en enthousiaste host Michiel die het geweldig leuk en goed gedaan heeft!

Michiel en Valery dank jullie wel voor de leuke dag!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  58:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 27 juni 2023

The Saga Continues... En Hoe?!?!

# 29
Vandaag stonden er weer 2 schitterende escaperooms op de planning om te spelen.
Namelijk Jason's Legacy en The Execution. Dus vroeg op pad richting Rijswijk en we zouden starten met Jason's Legacy.

Eenmaal aangekomen konden we vrij makkelijk in de straat voor de deur parkeren en werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze host. Na een kort toiletbezoek, uitleg over de kamer doormiddel van een prachtig filmpje konden we aan de gang in het huis van de Priester genaamd Neville Morisson.

Jason's Legacy... wouw wat een super gave kamer zeg! We hebben echt vanaf begin tot eind met verbazing gespeeld en genoten. Dit is een kamer die je gewoon gespeeld moet hebben en die van top tot teen een lust is voor het oog. Het voelt gewoon als je echt in een huis zit en niet in een kamer met 4 muren. De kamer speelde ook heerlijk weg en de puzzels waren goed en sterk opgezet. Naarmate de kamer te spelen werd er steeds duidelijker hoe het verhaal in elkaar zat.

Helaas heb ik Jason's Curse nooit gespeeld/kunnen spelen, achteraf baal ik hier echt van maar OuterGround heeft echt het beste gedaan met de kamer wat ze hadden kunnen doen, niet alleen qua decor maar juist vanwege het verhaal en hoe verder etc.

Conclusie: Jason's Legacy is een absolute topper die iedere escaper gespeeld moet hebben! Het verhaal is ijzersterk, de puzzels zijn goed bedacht en het decor is schitterend! Deze behoord zeker tot mijn persoonlijke favoriete kamers.

Open tip voor mensen die niet van spannende kamers houden: Deze kamer is niet spannend! De muziek gaat misschien een keer wat harder en er valt een keer iets maar voor de rest is de kamer niet spannend!

PS: We hebben deze met Team Daredevil nogmaals gespeeld omdat onze mede escaper Jason nog niet gespeeld had en aangezien we toch bij OuterGround waren en ze dit voor ons hebben kunnen regelen, dus mijn review klopt en is precies zoals die is alleen hadden we deze eerste met zijn 2e gedaan maar hebben hem nogmaals gespeeld omdat we hem zelf ook zo gaaf vonden en hem gerust nogmaals wilde spelen, ook wisten we beide niet veel meer van de vorige keer (wel nog hoe de kamers eruit zagen maar de puzzels waren weer nieuw voor ons). Mijn vriendin en ik hadden deze kamer samen voor het eerst gespeeld op 23 juni 2023.

Team OuterGround, namens ons team willen we jullie heel erg bedanken voor de flexibiliteit en super service. Last minute bellen om 1 kamer te spelen wat er telefonisch al 2 werden en vervolgens bij aankomst ook nog kunnen regelen dat we in thema opgehaald werden om als verassing voor onze teamgenoot nog Jason's Legacy te kunnen/mogen spelen.. ja geen woorden voor! Echt grote klasse van jullie. Nogmaals onze dank hiervoor, ook complimenten aan onze hosts die het fantastisch hebben gedaan! Laat de paaseitjes jullie lekker smaken :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  72:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Host
 • Top Last Minute Service!

  EscapEline

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Geplaatst op: 02 april 2024

Mr Ripper

# 73
Zullen we last minute iets gaan escapen?! HAHA Grappig 1 April leukk... nee.. niet..??! Owh oké nou zoeken dan maar haha..
Al vrij snel kwamen we uit bij OuterGround om daar Whitechapel te spelen, na even gebeld te hebben kon dit gelukkig en stelde we heel brutaal de vraag of we ook The Hangover zouden mogen spelen en dit was ook nog mogelijk dus hoppakee 2 vliegen in een klap, op naar Rijswijk.

Bij aankomst in Rijswijk kun je gemakkelijk voor de deur parkeren (als er plek is) en anders kun je de auto vast wel aan de overkant van de straat kwijt, de straat is vrij lang en op alle plekken is het gratis parkeren. Eenmaal binnen werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze host en door Marc/Mark de persoon waarmee ik telefonisch contact heb gehad. Ze vroegen of we lichtelijk ervaring hadden en zeiden jawel dat komt goed haha.. dus de spullen konden opgeborgen worden, het korte toiletbezoek kon gepleegd worden en hupsakee we konden van start.

The Mystery Of Whitechapel is een mooi aangeklede klassieke puzzelkamer met leuke puzzels die mooi in het thema van de kamer gebracht zijn. Zie het als een klassieke puzzelkamer 2.0 met net even wat meer diepgang en net even wat mooier decor en een net even wat duidelijker verhaal. Qua speelflow speelde hij best lekker en werkte we goed samen. In het begin liepen we heel eventjes vast maar met een kleine hint kwamen we snel weer op gang. De aankleding van de kamer was vrij standaard maar wel erg mooi afgewerkt. En uiteindelijk kreeg de kamer toch een leuke extra twist wat altijd goed is. Met nog een kleine 6 minuten op de klok over hadden het mysterie van Whitechapel ontcijferd en kwamen we met trots weer buiten.

Conclusie: The Mystery Of Whitechapel is een prima puzzelkamer, gewoon leuk om te spelen en perfect te combineren met al de andere mooie kamers die OuterGround te bieden heeft.

Team OuterGround, namens ons team willen we jullie heel erg bedanken voor de flexibiliteit en super service. Last minute bellen om 1 kamer te spelen wat er telefonisch al 2 werden en vervolgens bij aankomst ook nog kunnen regelen dat we in thema opgehaald werden om als verassing voor onze teamgenoot nog Jason's Legacy te kunnen/mogen spelen.. ja geen woorden voor! Echt grote klasse van jullie. Nogmaals onze dank hiervoor, ook complimenten aan onze hosts die het fantastisch hebben gedaan! Laat de paaseitjes jullie lekker smaken :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  53:14 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Topservice vanuit OuterGround!
 • Complimenten aan de hosts!

  EscapEline

The Hangover

OuterGround
Geplaatst op: 02 april 2024

We Got A Hangover Woohooohoooo...

# 74
Zullen we last minute iets gaan escapen?! HAHA Grappig 1 April leukk... nee.. niet..??! Owh oké nou zoeken dan maar haha..
Al vrij snel kwamen we uit bij OuterGround om daar Whitechapel te spelen, na even gebeld te hebben kon dit gelukkig en stelde we heel brutaal de vraag of we ook The Hangover zouden mogen spelen en dit was ook nog mogelijk dus hoppakee 2 vliegen in een klap, op naar Rijswijk.

Bij aankomst in Rijswijk kun je gemakkelijk voor de deur parkeren (als er plek is) en anders kun je de auto vast wel aan de overkant van de straat kwijt, de straat is vrij lang en op alle plekken is het gratis parkeren. Aangezien we net uit The Mystery Of Whitechapel kwamen was dit natuurlijk onveranderd voor ons. Dus waar we net met vol enthousiasme konden we vrijwel meteen door om The Hangover te spelen, waar ik tussendoor nog als verassing voor onze mede escaper had geregeld dat we na The Hangover in thema opgehaald zouden worden om zo door te gaan richting Jason's Legacy maar voor nu eerst The Hangover.. letsgo!

The Hangover is een type kamer waar ik helaas aan begin te merken dat dit gewoon niet mijn type kamers zijn omdat het verhaal vrijwel altijd op hetzelfde neer komt, wat jammer is want het idee is super leuk maar dit heeft puur met het soort kamer te maken, niks met de aankleding puzzel of service. Want de puzzels waren super leuk bedacht en perfect in thema, net als bij Whitechapel was dit echt een klassieke puzzelkamer die weer net een stapje meer geeft en doet als een standaard puzzelkamer met her en der toch wat grappigere en mooiere puzzels als die je normaal tegen komt. Het was flink stressen maar uiteindelijk op 1 minuut over hadden we onze kater overwonnen en wilde we met enthousiasme naar buiten stormen maar dit ging deze keer niet omdat een buurtbewoner vanuit het dorp van de familie Blackwire ons stond op te wachten om te gaan helpen zoeken naar Jason.. maar dit voor later.. :)

Conslusie: The Hangover is een leuke grappige klassieke puzzelkamer die gewoon leuk is om te spelen en perfect te combineren is met alle andere mooie kamers bij OuterGround!

Team OuterGround, namens ons team willen we jullie heel erg bedanken voor de flexibiliteit en super service. Last minute bellen om 1 kamer te spelen wat er telefonisch al 2 werden en vervolgens bij aankomst ook nog kunnen regelen dat we in thema opgehaald werden om als verassing voor onze teamgenoot nog Jason's Legacy te kunnen/mogen spelen.. ja geen woorden voor! Echt grote klasse van jullie. Nogmaals onze dank hiervoor, ook complimenten aan onze hosts die het fantastisch hebben gedaan! Laat de paaseitjes jullie lekker smaken :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  58:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Complimenten aan onze Hosts!
 • Topservice vanuit OuterGround!

  EscapEline

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 30 maart 2024

Een Pop Om Nooit Meer Te Vergeten!

# 72
Ja hoor het was weer zover... een last minute escape die we op de site LastMinuteEscape hadden weten te bemachtigen met als bonuspunten eentje die al erg lang op mijn lijstje stond namelijk...: Poppet bij de toppers van RockCity in Amersfoort. Na wat app en belcontact te hebben gehad hadden we ons plekje weten te bemachtigen en konden we na de werkdag in de auto stappen en richting Amersfoort gaan rijden.

Dit was voor mij de 3de keer dat ik bij RockCity was en uiteraard was alles nog net zo creepy als daarvoor. Je kan de auto makkelijk en gratis voor de deur parkeren en eenmaal binnen gekomen was het eventjes wachten tot we van start konden. Van te voren had ik gevraagd of er de mogelijkheid kon bestaan of we Mathijs weer als host konden krijgen aangezien hij ons bij Soup De Jour een fantastische show heeft gegeven. De dame aan de telefoon zei dat ze haar best ging doen maar dat ze niks kon beloven. Maar onze wens is vervuld want we stonden eventjes te wachten en daar kwam Mathijs in stijl/thema aan om ons op te halen richting de kamer. Dus.. daar gingen we!

Poppet wat heb je mij en ons op een geweldige manier verrast. Ik ben de kamer met een redelijke blanco mind binnen gegaan en had mijn verwachtingen op het normale niveau liggen maar jeetje.. wat was deze kamer gaaf zeg! Vanaf begin tot eind hebben mijn party en ik diverse malen gezegd van ooh wat gaaf en wat vet zo zeg. De kamer was qua decor echt fantastisch maar wat ons metname aansprak waren de puzzels, deze waren gewoon top. Als in de perfecte combinatie tussen nieuwe maar ook klassieke puzzels. Al met al hebben wij er erg van genoten. Het verhaal van de kamer was ook erg tof, lekker luguber en duister maar het was erg tof. Helaas was ik diverse malen degene die even voorop moest omdat het her en der toch echt wel spannend was maar ik vond dat niet erg. Nadat we een heerlijke tijd hadden gepuzzeld en hadden genoten van het verhaal kwamen we met vol enthousiasme de kamer uitgestormd. Waar Mathijs op ons stond te wachten en zei: Woehoee jullie hebben het gehaald.. en hoe..! Wij zo? Hoezo dan?! Jullie hebben nog 20 minuten over.. Heel tof want het voelde voor ons of dat we wel echt een behoorlijke tijd aan het spelen waren maar nee we hadden dus nog dik 20 minuten over.. ontzettend vet.

Conclusie: Poppet is een MUST! Ga hem boeken en spelen, wat een ontzettend vette kamer. Kleine tip.. ga hem snel boeken want Poppet zal binnenkort gaan sluiten wegens omstandigheden buiten RockCity om.. :(

Open tip voor angsthazen: Poppet is spannend maar niet eng. Het is een typische RockCity kamer die je echt wel het ongemakkelijke gevoel geeft en af en toe je zenuwen op de proef stelt maar laat het stukje spannend je zeker niet tegenhouden om deze niet te spelen want hij is het meer dan waard.

RockCity bedankt voor de geweldige avond en nogmaals complimenten aan Mathijs. Toppertje is die :)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  69:57 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

The Lost Crystal

IntoTheGame
Geplaatst op: 27 maart 2024

Wat Een Prachtig Crystal!

# 71
DISCLAIMER: Wij hebben deze kamer als testgroep mogen spelen.

Yuri vraagje.. Zou jij met een man of 2/3 mijn nieuwe kamer willen testen?! Tuurlijk! Altijd leuk.
We hadden afgesproken dat wij op 26.03 de kamer s'avonds mochten komen testen. Dus na een dag werken op richting Tiel om weer een bezoek te brengen aan Into The Game.

Bij aankomst is het even zoeken naar een parkeerplek aangezien Into The Game midden in het centrum zit en je daarom heen een parkeerplek moet zoeken (tip van Flip: Zet hem in de parkeergarage neer of bij de Waalkade, dat is het dichtstbij). Eenmaal aangekomen werden we net als de vorige keer zeer vriendelijk en enthousiast ontvangen door onze Host Sereno met vriendinlief Roos erbij. Na het gebruikelijke praatje gehad te hebben en een bezoekje aan het toilet gebracht te hebben konden we aan de gang. Dus onze zoektocht naar het verdwenen kristal kon begonnen..!

The Lost Crystal heeft mij met vrijwel alles op een positieve manier verrast! De kamer zelf is naar verhouding niet super groot maar het decor, de muziek en belichting waren echt om te smullen. Zelfs de geur was duidelijk aanwezig wat ik altijd erg belangrijk vind. Maar hetgene wat mij het meeste heeft verrast waren de puzzels. Deze waren erg origineel en super mooi in thema gebracht waarvan er een paar ook wel echt uniek waren die ik nog weinig tot niet elders heb gezien, complimenten daarvoor. Verder speelde de kamer erg lekker en hebben wij het super goed naar de zin gehad. Het is gewoon een goeie, sterke escaperoom waar je bij alles duidelijk kan zien dat deze door liefhebbers is gemaakt. Met nog een minimale tijd op de klok over kwamen we juichend buiten en hadden we onze missie gehaald.

Conclusie: The Lost Crystal is een toffe escaperoom waaraan je kan zien dat deze is gebouwd door liefhebbers, als je in de buurt ben speel hem dan zeker en als je een stukje moet rijden dan ook gewoon boeken en spelen.

Sereno en Roos, jullie mogen trots zijn op dit geslaagde project! Het is een prachtige kamer geworden waar veel mensen veel speelplezier van gaan hebben! Nogmaals dank voor de uitnodiging en we komen snel nog eens langs :)


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  IntoTheGame

Pray

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 20 maart 2024

Hallelujah..!

# 68
Woehoeee een nieuwe escapedag was aangebroken, ditmaal zouden we naar Katwijk, Delft en Leidschendam gaan om Pray, Freakshow en Los Pollos te spelen. We hadden er weer ontzettend veel zin in, zeker omdat eindelijk het moment daar was om Pray te spelen. Dus vroeg in de auto en op naar Katwijk.

Bij aankomst kun je makkelijk en gratis voor de deur parkeren, dit was voor mijn vriendin en mij de 2de keer dat we bij Escape Room Katwijk waren aangezien we Bella Ciao! en Here I Am al gespeeld hadden. In de mail die je vooraf krijgt staan duidelijke instructies betreft het toilet bezoek etc.. dus dit hadden we even gedaan en daar dingen we..!

Pray.. Johan wat heb je voor een fantastische kamer gebouwd samen met iedereen die meegebouwd en gedacht heeft. Dit was zo onwijs gaaf! Ik ben eigenlijk heel neutraal en blanco de kamer ingegaan en heb vooraf expres geen reviews gelezen omdat ik zo benieuwd was naar wat me te wachten stond maar dit alles is waargemaakt x1000! Van begin tot eind heb ik heel vaak met open mond staan kijken naar het prachtige decor en de mooie belichting die erbij zat. Gewoonweg schitterend! Hij speelde ook gewoon super tof, leuke puzzels die perfect in thema paste. De acteur speelt fantastisch zijn 'rol' en is een meerwaarde waar je u tegen zegt, dus speel hem zeker met en twijfel daar geen seconde over. We hebben de kamer volledig uitgespeeld en gehaald waar we na afloop in onze handen klapte en een dikke chapeau gaven met als klap op de vuurpijl dat Johan onze host was, dit maakte het voor mij extra leuk! Ik wil zo graag zo ontzettend veel over de kamer vertellen maar ik ga dit expres niet doen. Het enige wat ik erover ga zeggen is dat dit een absolute topkamer is die voor altijd in mijn kringetje van favoriete kamers zal blijven!

Conclusie: Pray is een must! Als escaper en zelfs als non escaper moet je deze kamer gewoon gezien en gespeeld hebben. Fantastisch was hij echt.. geen woorden voor hoe mooi deze kamer was. Dus.. nog niet geboekt?! Gewoon doen, niet overnadenken, gewoon boeken!

Open tips voor angsthazen: Pray is een spannende kamer maar voor mij was hij zeker niet eng of te eng. Mijn gezelschap vond hem her en der wel erg spannend waarvoor ik vaak degene was die voorop moest maar ik vond dat niet erg want zo kon ik juist alles als eerste zien en beleven. Er zit een acteur in de kamer maar de acteur maakt je niet bang en zal je ook niet aanraken. Misschien dat er her en der wat momenten zijn dat je even uit je comfortzone zal moeten stappen maar dit is nog zo eng of vervelend dat het niet te doen is, eerder wat spannend.

Johan, familie en vrienden wat hebben jullie een pronkstuk van een kamer gebouwd en neergezet! Ik heb hem met volle verbazing gespeeld en van elke secondes genoten! Super bedankt voor de gezelligheid, fijne na praten en fantastische manier van hosten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Acteur met meerwaarde!
 • Host

  Johan Le Van

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 20 maart 2024

What A Freakshow..!

# 69
Woehoeee een nieuwe escapedag was aangebroken, ditmaal zouden we naar Katwijk, Delft en Leidschendam gaan om Pray, Freakshow en Los Pollos te spelen. We hadden er weer ontzettend veel zin in, zeker omdat eindelijk het moment daar was om Pray te spelen. Dus vroeg in de auto en op naar Katwijk, nadat we klaar waren in Katwijk gingen we met vol enthousiasme door richting Delft.

Bij aankomst moesten we heel eventjes zoeken naar een parkeerplaats omdat er voor de deur bij DarkPark Delft niet echt parkeerplaatsen zijn, ja 2 als je geluk hebt.. maar gelukkig hadden we snel een plekje gevonden (hou er rekening mee dat dit betaald parkeren is via een parkeermeter of iets als Parkmobile). Vervolgens werden we vriendelijk ontvangen, konden we onze spullen opbergen en vrijwel meteen van start, onze host nam ons mee en daar gingen we..

Freakshow.. deze kamer was zo ontzettend leuk! Gewoon het idee dat je in een circus zit qua decor en puzzels is gewoon ontzettend leuk. Nou had dit circus wel een duister tintje natuurlijk maar dat wisten we van te voren. Wat me metname aansprak in de kamer was hoe goed en creatief de puzzels binnen het thema paste, we vonden dit alle 3 en daarom vlogen we er ook doorheen dus dat was erg tof! Hier en daar was de kamer ook lekker spannend met wat hardere muziek en geluiden waarvan je denkt oké.. gezellig..?? Deze kamer heeft mij op een aangename leuke positieve manier verrast waardoor hij me uiteindelijk veel meer heeft aangesproken als dat ik had gedacht. Met nog een dikke 10 minuten op de klok over kwamen we vol enthousiasme het Freakcircus uitgerend en waren we erg blij dat we op tijd aan de freaks ontsnapt waren.

Conclusie: Freakshow is vind ik.. een must voor iedere escaper! Het thema is gewoon super leuk en de kamer zelf is erg mooi, zeker ook omdat dit een van de oudere kamers is van DarkPark.

Open tip voor angsthazen: Freakshow is lichtelijk spannend, niet op een enge manier maar wel op een manier dat je scherp blijft en overal wel even checkt of er niks meer te zien is. Typisch DarkPark! :)

DarkPark jullie doen het gewoon weer, wat een topkamer zeg!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  50:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Los Pollos

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 20 maart 2024

Cristal Cleared

# 70
Woehoeee een nieuwe escapedag was aangebroken, ditmaal zouden we naar Katwijk, Delft en Leidschendam gaan om Pray, Freakshow en Los Pollos te spelen. We hadden er weer ontzettend veel zin in, zeker omdat eindelijk het moment daar was om Pray te spelen. Dus vroeg in de auto en op naar Katwijk, nadat we klaar waren in Katwijk en Delft gingen we vrolijk door richting Leidschendam om de laatste van de dag te spelen.

Bij aankomst konden we makkelijk en gratis voor de deur parkeren op een groter parkeerterrein. Vervolgens werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze hosts, vlug toilet bezoek en we konden beginnen.

Eenmaal begonnen gingen er helaas aan het begin wat dingetjes mis wat ik erg jammer vond want ik was natuurlijk erg benieuwd naar hoe de kamer zou zijn, zeker omdat hij volledig in thema was van Breaking Bad. Helaas bleef dit door de kamer heen steeds terug komen waarvan we achteraf ook hoorde dat er enkele storingen waren binnen de kamer, zulke dingen zijn wel echt jammer en ook zonde want je betaald wel voor een kamer die volledig werkt. En in geheel vond ik dit echt heel jammer want de kamer was gewoon echt alsof je even in de wereld van Breaking Bad stapte met bijpassend decor en puzzels. Wel vond ik dat er vaak geluidseffecten gebruikt werden die niks met de kamer te maken hadden en op sommige stukken was het erg donker in de kamer dat je gewoon niet zag wat je moest doen of zoeken. Dus al met al heeft de kamer me op technische stukjes teleurgesteld wat erg jammer is aangezien het decor zelf heel vet was. Met nog een dikke 10 minuten op de klok over kwamen we naar buiten gerend met onze gestolen buit!

Conclusie: Los Pollos is decor technisch een top kamer die precies Breaking Bad is, helaas heeft de technische kant van de kamer ons wel in die zin teleurgesteld.. jammer!


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  49:48 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Technische storingen

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 16 maart 2024

De Beste Soup Die Ik Ooit Geproeft Heb....!

# 66
Last last last last last minute kwam er op de facebook pagina 'Last Minute Escape' (overigens echt een top pagina als je last minute kamers wil spelen want hier posten escaperooms last minute plekken op of kun je een post maken dat je last minute ergens een kamer kan en wil spelen in de hoop dat kamers reageren wat ook gewoon gebeurd) een melding vanuit RockCity Escape Amersfoort dat ze een last minute tafel vrij hadden in het restaurant van Gaston, snel overlegd en JA DOEN kreeg ik als antwoord, snel nog voor iets erbij gekeken en zo hadden we last last last last last minute ineens Soup De Jour en Corpse Inc op de planning staan.. dus op naar Amersfoort!

Bij aankomst in Amersfoort kwamen we weer op bekend terrein aangezien ik samen met mijn vriendin Bloody Mary al gespeeld had. Je kunt heel makkelijk gratis parkeren op het binnenhof van het prachtige klooster en vervolgens de grote deuren openen richting de ontvangst ruimte van RockCity. We stonden even te wachten en toen werden we al vrij snel opgehaald door onze ober dat onze tafel gereed was.. dus we hadden gauw onze spullen opgeborgen en door richting het restaurant.. LETSGO!

Soup De Jour... eindelijk na al die tijd wachten was het zover en wat heb ik genoten van ons diner! Soup De Jour vond ik echt onwijs goed, het decor, het geluid, het verhaal alles was gewoon geweldig. Wat ik metname heel tof vond aan de kamer waren de puzzels. Zo mooi in thema en zo goed in elkaar gezet die ook zo goed met het verhaal klopte. Ja super leuk! Naarmate we verder de kamer in kwamen kwamen we voor nog meer aangename verassingen te staan waarvan ik een paar keer zei jeetje wat gaaf en mooi gemaakt zeg. RockCity heeft hiermee echt een fantastische kamer neergezet. Na nog een goeie dikke 10 minuten over te hebben op onze klok kwamen we vol enthousiasme buiten en zei ik: YESSS en OHH WAT GAAF WAS DEZE!

Conclusie: Soup De Jour is een must om te spelen en super om te combineren met de andere 2 kamers bij RockCity, niet twijfelen, gewoon boeken!

Open tip voor angsthazen: Soup De Jour is spannend maar zeker niet eng. Twijfel je aan het engheid niveau.. laat je dan niet gek maken door het verhaal of entourage die RockCity uitstraalt (wat ik ten positieve voor RockCity bedoel natuurlijk want dat is natuurlijk wel de bedoeling) want de kamer is zeker niet eng, zie hem als lichtelijk spannend.

RockCity Escape bedankt voor de geweldig avond met de complimenten aan onze Host: Mathijs! Hij heeft het fantastisch geweldig gedaan en we hopen als we terug komen om Poppet te spelen dat we hem weer als onze Host mogen krijgen (hij zei zelf dat hij dat super leuk zou vinden dus wie weet :D)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  64:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 20 maart 2024

Laura.. Kom je even mijn kantoor schoonmaken..?!

# 67
Last last last last last minute kwam er op de facebook pagina 'Last Minute Escape' (overigens echt een top pagina als je last minute kamers wil spelen want hier posten escaperooms last minute plekken op of kun je een post maken dat je last minute ergens een kamer kan en wil spelen in de hoop dat kamers reageren wat ook gewoon gebeurd) een melding vanuit RockCity Escape Amersfoort dat ze een last minute tafel vrij hadden in het restaurant van Gaston, snel overlegd en JA DOEN kreeg ik als antwoord, snel nog voor iets erbij gekeken en zo hadden we last last last last last minute ineens Soup De Jour en Corpse Inc op de planning staan.. dus op naar Amersfoort en vervolgens door naar Baarn.

Nadat we succesvol uit de keuken van Gaston waren ontsnapt konden we onze reis doorzetten richting Baarn. Eenmaal aangekomen kun je de auto makkelijk en gratis vrijwel voor de deur parkeren. We hadden duidelijke instructies gehad wat te doen dus we voerde dit uit en werden vervolgens gelijk in thema binnengelaten voor de briefing van onze missie dus luisteren, spullen opbergen en daar gingen we..!

Corpse Inc.. wat was je fantastisch! Een geweldig ervaring die je de ultieme kans geeft om kennis te maken met hoe het nou is om een escaperoom te spelen waar een acteur in verwerkt zit. Het thema aan zich is niet volledig mijn ding maar het was gewoon super leuk, we hebben erg gelachen samen en heerlijk gepuzzeld waar naarmate de kamer het verhaal steeds duidelijker werd wat origineel bedacht was. Zoals de koptekst zegt: Laura..?! Kom je even mijn kantoor schoonmaken?? Een van de letterlijke dingen die de bewaker kwam vragen aan mijn vriendin.. ja het was gewoon super leuk. Over de kamer zelf ga ik niks vertellen want dit is iets wat je zelf moet ervaren en ontdekken. Met nog een goeie 3 minuten op de klok over kwamen lachend en rennend naar buiten gestormd en hadden we onze missie gehaald.

Conclusie: Corpse Inc is een must om te spelen, heel erg origineel bedacht met leuke puzzels en een echte uitdaging want.. De Bewaker!

Open tip voor de angsthazen: Corpse Inc is niet eng, bij verre van. Maar het is een kamer met acteur en dat schrikt vaak af. Ben hier niet bang voor, de acteur maakt je het leven moeilijker tijdens de experience maar hij is gewoon scare actor of iemand die je bang zal maken, zie het meer als een toneelspel wat je sterk moet volhouden. Dus gewoon boeken en lekker spelen. Persoonlijk vind ik deze kamer de perfecte start om kennis te maken met het spelen van een escaperoom waar een acteur in zit.

Lieve Jeanine, wij willen je ontzettend bedanken voor je enthousiasme en betrokkenheid! We hebben het onwijs naar de zin gehad en hopen snel nog eens langs te komen om wat te kletsen.
Ook nog onze complimenten naar Beau die het fantastisch heeft gedaan!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  72:14 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Dikke pluspunten voor ons host
 • Dikke pluspunten voor de acteur

 

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 15 maart 2024

Yoo-Hoo Kapitein Kidd

# 65
Na een leuk weekendje Roermond gehad te hebben moest het natuurlijk zo zijn om af te sluiten met een last-minute escaperoom want we zeiden: We gaan geen escaperoom doen, helaas niet gelukt ha...ha.. wat een straf! Even zoeken zoeken en toen kwamen we bij een kamer uit die al erg lang op het verlanglijstje stond namelijk The Curse Of Captain Kidd. Dus op naar Best en is kijken of we de vloek konden verhelpen.

Bij aankomst is het even zoeken waar je moet zijn, je navigatie zal je richting Aquabest sturen en dit klopt ook, ga door de slagboom en rij helemaal door naar achteren en parkeer daar de auto en vervolgens is het een kleine 5 minuutjes lopen richting Escape Adventures (als je weer vertrekt zal het parkeerkaartje betaald moeten worden dus het parkeren is helaas niet gratis). Vervolgens werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze host. De gebruikelijke introductie was gedaan en we konden van start.. KAPITEIN KIDD KAPITEIN KIDD we komen eraan!

Kapitein Kidd, wat heeft deze kamer mij op een geweldig positieve manier verrast. Het thema spreekt mij al heel erg aan dus dat speelt wel mee maar je ziet, hoort en metname ruikt zoveel dat je denkt ja ik sta gewoon in een Piratenwereld! Grandioos!
De kamer aan zich was erg leuk, wel heel veel hangsloten en naar verhouding weinig techniek maar dit is bekend bij de eigenaren en ze willen hier graag in gaan verbouwen, echter was het niet hinderlijk want zo was er wel enigzins logica waar je nou precies heen ging. Na enige tijd door te hebben mogen brengen op het mooie schip was het tijd om de vloek te gaan opheffen en gelukkig zijn we hierin geslaagd met nog een kleine 2 minuten op de klok over dus met volle trots voeren we weer aan in onze veilige haven!

Conclusie: The Curse Of Captain Kidd is gewoon een super leuke kamer met een prachtig in thema gemaakt decor waar zelfs de geur overkomt alsof je in een Piratenwereld zit. Qua techniek is hij vrij oud maar dat neemt het plezier in deze kamer niet weg.

Lieve mensen van Escape Adventure Best bedankt dat we zo last minute mochten komen spelen, we hebben het super naar onze zin gehad en komen in de toekomst zeker terug voor de nieuwe kamer! :)


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  57:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal

 

BUS 13

Escaperoom Geldrop
Geplaatst op: 26 februari 2024

Veilig Vertrokken!

# 63
Ken je dat..? Je wordt smorgens wakker en denkt een dagje niks doen, waar je vriendin vervolgens zegt: Zullen we vandaag een escaperoom doen..?? Ja.. nou dat dus haha..
Even gezocht en uiteindelijk konden we een last minute plekje krijgen bij Escaperoom Geldrop om een poging te wagen Bus 13 aan de praat te krijgen. In overleg met ons teamlid van Team Daredevil besloten we deze kans aan te pakken en snel in de auto te stappen en richting Geldrop te rijden.

Bij aankomst kun je de auto makkelijk en gratis voor de deur parkeren met meer dan genoeg plekken vrij. Vervolgens werden we vriendelijk ontvangen door onze host die gezellig een praatje met ons maakte en ons vervolgens verzocht de spullen op de bergen. Daarna nam ze ons mee naar de Bus, verzocht ons plaats te nemen en ze vertelde ons dat de buschauffeur onderweg was en we snel onderweg zouden zijn. Dus.. daar gingen we..

Bus 13, wat heeft deze kamer mij ontzetten leuk en positief verrast! Het concept van de kamer vond ik erg origineel en geweldig leuk bedacht. De puzzels waren hier en daar wat standaard met toch echt wel een hele leuke twist die perfect in het thema van de kamer paste. Het verhaal werd door de kamer heen ook steeds duidelijker en hierdoor werd ook vrij snel duidelijk waarom we koste wat kost de bus wilde starten. Qua decor was de kamer super leuk in elkaar gezet. Met andere woorden: Wij hebben ons echt heel erg vermaakt. Met nog een kleine 3 minuten op de klok zijn wij erin geslaagd de bus te laten starten YEAAAHH!

Conclusie: Bus 13 is een verassend leuke kamer die ik zeker aanraad om te spelen, metname het concept van deze kamer doet het hem!

Team Escaperoom Geldrop super bedankt voor de lastminute boeking en nogmaals onze complimenten voor de vriendelijke en lieve host die het perfect heeft verzorgt!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  57:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Escape Retie: "Château Elize"

Escape Retie
Geplaatst op: 26 februari 2024

Het Mysterie Ontrafelt!

# 64
Ken je dat..? Je wordt smorgens wakker en denkt een dagje niks doen, waar je vriendin vervolgens zegt: Zullen we vandaag een escaperoom doen..?? Ja.. nou dat dus haha..
Even gezocht en uiteindelijk konden we een last minute plekje krijgen bij Escaperoom Geldrop om een poging te wagen Bus 13 aan de praat te krijgen. In overleg met ons teamlid van Team Daredevil besloten we deze kans aan te pakken en snel in de auto te stappen en richting Geldrop te rijden. En ken je dat ook dat als je dan klaar bent de drang hebt om er nog een te spelen?? Ja nou dat dus.. haha! Na nog een bel rondje kwamen we bij een kamer uit die al erg lang op mijn lijstje stond: Chateau Elize, dus op naar Retie!

Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze host, hij vertelde ons waar we de auto's mochten parkeren (kosteloos bij hem voor de deur) en vervolgens mochten we hem volgen. De kamer is de eigenaar/host thuis, wat overigens echt schitterend was. Een prachtig huis met een schitterende tuin (zoals ik zelf tegen hem zei: een huis en tuin om jaloers op te zijn). Na een toiletbezoek en introductie praatje konden we van start om is uit te gaan vinden wie toch die mysterieuze Daniel is.. dus daar dingen we..

Chateau Elize.. wat een pracht kamer! Dit was voor mij qua afwerking een van de mooiste kamers die ik tot nu toe gespeeld heb, het decor was zo ontzettend mooi, de geur, de belichting gewoonweg schitterend. Je kon aan alles zien dat de eigenaar de kamer met ontzettend veel passie en liefde in elkaar heeft gezet. De kamer zelf speelde ook heel erg lekker! Je wordt in het begin wel lichtelijk overvallen met wat je allemaal ziet maar het was niet storend of vervelend. De puzzels waren leuk om op te lossen en sloten perfect aan op de kamer en het verhaal. Ook merkten we als team dat het gewoon erg goed liep en dat we goed aan het samen werken waren om de puzzels op te lossen, ook erg prettig dus. Na het geheim onthuld te hebben en nog een kleine 3/4 minuten op de klok over te hebben kwamen we met volle trots buiten.

Conclusie: Chateau Elize is zowat een must om te spelen (vind ik), het decor is echt genieten en het stukje afwerking in deze kamer is uitermate goed verzorgd! Dikke aanrader dus.

Trotste eigenaar van Chateau Elize super bedankt dat we zo last minute mochten komen en zeer bedankt voor het vriendelijke ontvangst en de service! We hebben het super naar de zin gehad en mocht er in de toekomst een kamer bij komen dan komen we zeker terug :)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  56:48 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Escaperoom Groenlo - 1627

Escaperoom Groenlo
Geplaatst op: 21 februari 2024

Kobus.. We Komen Eraan!

# 60
Het was weer eens escapedag, waar ik na de avond ervoor nog vol zat van adrenaline waar we uit Stay In The Dark kwamen zaten we nu vroeg in de auto richting Groenlo om Kobus te gaan helpen de geheime doorgang te vinden en hem te waarschuwen. Dus letsgo richting Groenlo.

Bij aankomst was het even zoeken naar een parkeerplekje maar gelukkig was er op 5/10 minuten loopafstand een groot parkeerterrein waar je de auto makkelijk en gratis kon parkeren. Eenmaal aangekomen werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze host, mochten we onze spullen opbergen en kregen we het standaard praatje over escaperooms betreft veiligheid en vervolgens konden we lekker aan de gang. Onze missie was duidelijk dus hier gingen we..

Groenlo 1627 is een super leuke kamer om te spelen, het decor is erg mooi, de puzzels zijn origineel en passen perfect in thema. De missie die we moesten volbrengen was ook onwijs leuk bedacht. Wat ook nog eens aansloot op wat er zich vroeger in Groenlo heeft afgespeeld ofwel Grolle (zoals Groenlo vroeger genoemd werd). Van te voren was ik wat huiverig voor de moeilijkheidsgraad van de kamer omdat ik las dat het een vrij lastige kamer was, wij hadden hier vrij weinig last van en speelde hem heerlijk uit. Met nog een dikke 13 minuten over stonden we na 47 minuten weer buiten en waren we erin geslaagd Kobus te helpen.

Conclusie: Groenlo 1627 is een terechte topper onder de Nederlandse kamers. Hij speelde lekker weg en qua decor was erg mooi. Dus zeker een aanrader om te spelen.

Complimenten aan onze host Hugo die ons perfect begeleid heeft!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  47:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

The Hangover

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Geplaatst op: 21 februari 2024

De Kater Overwonnen

# 61
Het was weer eens escapedag, waar ik na de avond ervoor nog vol zat van adrenaline waar we uit Stay In The Dark kwamen en net met succes Kobus in Groenlo hebben kunnen helpen gingen we nu door richting Winterswijk om te kijken wat er toch met ons gebeurd was in The Hangover kwamer bij Lock'd, dus iedereen was zover en toen gingen we richting Winterswijk.

Bij aankomst was het weer even zoeken naar een parkeerplek want er is geen algemeen parkeerplaats bij de escaperoom in de buurt om fatsoenlijk te kunnen parkeren. Eenmaal een plekje gevonden te hebben werden we vriendelijk ontvangen door onze host. Het standaard riddeltje: Spullen opbergen, toilet bezoek en Escapen geblazen, dus daar gingen we.

The Hangover was helaas niet helemaal mijn kamer. Het decor niet verkeerd en het verhaal was erg leuk en origineel bedacht maar op de een of andere manier was dit gewoon niet mijn kamer. Nu kwam dat ook wel vanwege het stukje te enthousiast en fanatiek aan de gang willen gaan. Ik merkte vooral dat deze kamer met 5 man spelen te veel is, hij is groot genoeg voor 4 personen maar meer moet je zeker niet doen. De kamer zelf was her en der ook wat onduidelijk vond ik. Al met al was het gewoon niet mijn kamer. Als ik puur kijk: Puzzel technisch, decor en verhaal technisch was het een prima kamer die zeker leuk is om te spelen. Met nog een kleine 5 minuten over kwamen we volledig uitgekatert weer buiten.

Conclusie: The Hangover is een wat geavanceerdere basiskamer die je net wat meer decor en uitdaging geeft, kleine tip speel hem met max 4 personen anders sta je zeker op elkaar te wachten.

Complimenten aan onze host die het super gedaan heeft.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:57 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal

 

Melk In Zicht!

# 62
Het was weer eens escapedag, waar ik na de avond ervoor nog vol zat van adrenaline waar we uit Stay In The Dark kwamen en net met succes Kobus in Groenlo en onze kater uitgezeten hadden in Winterswijk hadden we daarna toch nog het idee om er nog eentje te spelen.. maarja.. welke dan?! Na wat gezocht en gebeld te hebben konden we last minute terecht bij Hof Te Langelo om een poging te wagen de kwaadaardige vloek op te heffen die heerst over het landgoed. Dus op naar Haaksbergen om kamer 3 van de dag te spelen.

Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze host tevens eigenaresse, we waren iets te vroeg dus ze verzocht ons vriendelijk even te wachten tot we van start konden gaan. Geen probleem want er was genoeg te zien. Kort nadat we moesten wachten kwam onze host ons halen dat we konden beginnen dus letsgo..!

Vloek Van Hof Te Langelo wat heeft deze kamer mij aangenaam leuk verrast. De kamer was perfect in stijl en sfeer van de locatie waar we ons bevonden. Het verhaal was erg origineel bedacht en in combinatie met hetgene wat we moesten doen met de puzzels erbij was het gewoon een leuk geheel. Hij was her en der wel wat onduidelijk en af en toe best pittig qua logica en puzzels maar dat hoort er af en toe zeker bij. Er bevonden zich wel aardig wat cijfer en woord sloten in de kamer maar dat mocht de pret zeer zeker niet drukken. Met een hele krappe tijd op de klok over zijn we erin geslaagd om de kamer te halen en onze missie te volbrengen.

Conclusie: Vloek Van Hof Te Langelo is een super leuke kamer om te spelen, gewoon een mooie interessante kamer die zeker de moeite waard is om te spelen.

Lieve mensen van Hof Te Langelo, bedankt dat we zo last minute mochten en konden langskomen, we hebben het erg naar ons zin gehad!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 21 februari 2024

We Stayed In The Dark!

# 59
Na we de melding kregen dat Stay In The Dark zou gaan sluiten besloten we gelijk met een groep van 6 om de 'kamer' te boeken, dit hebben we in December gedaan en nu op 16 februari was het eindelijk zover om af te reizen naar Vlaardingen en Stay In The Dark te gaan beleven, we hadden de 'kamer' geboekt voor 18:00 in de avond dus nadat de werk dag erop zat snel in de auto richting Vlaardingen. Van te voren was ik totaal niet zenuwachtig of 'bang' maar hoe dichterbij ik kwam hoe meer ik gespannen begon te raken, dit was puur vanwege het feit dat ik totaal niet wist wat me te wachten staat. Met andere woorden de muziek lekker hard aan, bellen met een van de heren die meegingen en letsgo!

Bij aankomst kon je de auto makkelijk parkeren op een groot parkeerterrein in de buurt wat nog geen 2 minuten lopen is van het ophaalpunt. Zodra je de 'kamer' geboekt hebt en de datum komt dichterbij van wanneer je hem gaat spelen krijg je een korte instructiemail wat de bedoeling is en wat het verhaal is (voor zover bekend). We hebben hier staan wachten en werden vervolgens in stijl/thema afgehaald. Vervolgens konden we van start met Stay In The Dark, dus daar gingen we...

Stay In The Dark.. Ja dit was een ervaring apart. Ik kan simpelweg alleen maar zeggen dat het legendarisch was en dat wij met onze groep onze angsten hebben overwonnen en de ervaring met vol enthousiasme hebben gespeeld. Het was onwijs spannend maar het was echt heel erg gaaf. Waar bij ons de vraag van de avond was: Waar is Herman?! Een van de medespelers die zonder angst voorop liep en soms net wat te ver ging zodat we letterlijk elke keer vroegen: Herman?! Waar is Herman?! Wat op een gegeven moment alleen maar lachwekkend was. Over de experience zelf ga ik niks vertellen want dit is gewoon iets wat je zelf moet zien/aanschouwen. Ik kan alleen maar zeggen dat het onwijs spannend was maar zo ontzettend gaaf. Los van het feit dat het spannend was hebben wij ook zo hard gelachen samen om wat er allemaal gebeurde en hoe we het samen gespeeld hebben. Dus na afloop kwamen we met volle trots buiten en hebben we nog even na gekletst met onze host.

Conclusie: Stay In The Dark is ondanks zijn spanningsniveau een must om te spelen vind ik. Het is voor mij bij verre een van de gaafste dingen die ik heb gespeeld/heb meegemaakt op adrenaline gebied. Het is een tijdelijk project dus twijfel je om het doen dan kan ik alleen maar zeggen: DOEN!

Open tip: Voor de angsthazen onder ons, deze experience is flink spannend. Zelfs zo spannend dat een van de medespelers letterlijk hardop zei: Moet ik dit wel doen?!?! Dus ben je een angsthaas dan ga je dit niet leuk vinden. Ik ben zelf best horror bestendigd maar ik vond hem af en toe ook echt flink spannend dat ik dacht.. Owh yeey.. wat nu haha..?! Als je een lichtelijke angsthaas ben maar er wel enigszins tegen kan twijfel dan niet om hem te spelen want het is zo onwijs gaaf!

DarkPark mijn complimenten met dit pronkstuk! Wat hebben wij een fantastische avond gehad, ook nog namens ons alle 6 complimenten aan de 'Host' die de ervaring op meesterlijke wijze compleet gemaakt heeft! :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • 'Host'

  FietspompMarccinzano

Het Geheim Ontrafelt

# 57
Na weken vooruit gepland te hebben was eindelijk het moment daar om vroeg in de auto te stappen en af te reizen naar de mooie stad Mechelen om daar Het Geheim Van Sint-Rumoldus en De Wraak Van Han te mogen gaan spelen, we hadden er ontzettend veel zin in en we keken enorm uit naar de kamers, dus vroeg in de auto en lets'go richting Mechelen.

Eenmaal aangekomen en onze weg gevonden te hebben tussen de kronkelweggetjes van de binnenstad kwamen we aan. Gelijk al betreft parkeren: Het is lastig om een parkeerplek te vinden ivbm plek, het is ook niet gratis (goed opletten of er een betaalautomaat ergens staat ja of nee want er staat nergens of het betaald parkeren is ja of nee). Bij binnenkomst werden we erg vriendelijk ontvangen door een van de hosts. We mochten onze spullen opbergen en vervolgens werd ons verzocht even te wachten. Vervolgens kwamen we erachter dat we de auto dus in een betaalde zone hadden staan waar we nog niet voor betaald hadden dus we konden al rennen voor we uberhaubt aan de kamers konden beginnen ha..ha.., toen dat gefixt was konden we gelukkig gelijk aan de gang. We werden door onze host meegenomen, die gaf een kort introductie praatje over de kamer en daarna konden we echt gaan starten, dus daar gingen we..:

Het Geheim Van Sint-Rumoldus.. WOUW..!! Wat heb ik genoten van deze kamer, het decor, de stijl, de sfeer, de puzzels, de muziek, de belichting echt het was allemaal zo mooi gemaakt en het sloot zo goed op elkaar aan. We hebben ook alle 4 heel vaak even gekeken van wouw wat mooi allemaal zeg. Onze complimenten hiervoor. De kamer speelde heerlijk weg en alle puzzels waren ook gewoon echt super leuk om te doen en zoeken. Naarmate de kamer vorderede werd ook steeds duidelijker en duidelijker wat er nou precies aan de hand was. Wij vonden dit persoonlijk erg leuk gedaan. We werden ook steeds op het verkeerde been gezet. Vervolgens kwamen we bij het einde aan en konden we met volle trots zeggen dat we de kamer met een dikke 9 minuten over hadden uitgespeeld met als bonus: NO HINTS, mijn eerste escaperoom die we volledig zonder hints hebben gespeeld. Momentje van trots haha!

Conclusie: Het Geheim Van Sint-Rumoldus is een topper die iedere escaper gespeeld moet hebben. Het is een genot om om je heen te kijken en de puzzels te mogen oplossen met afsluiting richting het einde. Uiteraard is deze perfect te combineren met de andere topper die daar aanwezig is: De Wraak Van Han. Zelf vond ik deze nog beter dan De Wraak Van Han maar dat is puur door de stijl want ze zijn beide echt om te smullen.

Complimenten voor onze host, vriendelijke dame die ons zeer prettig heeft begeleid en het allemaal duidelijk heeft uitgelegd.

Gouden Kooi bedankt voor de geweldige dag!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: De 4 Speelgoedmakers

Ontsnapt: Ja  61:41 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Zijn Wraak Was Zoet

# 58
Na weken vooruit gepland te hebben was eindelijk het moment daar om vroeg in de auto te stappen en af te reizen naar de mooie stad Mechelen om daar Het Geheim Van Sint-Rumoldus en De Wraak Van Han te mogen gaan spelen, we hadden er ontzettend veel zin in en we keken enorm uit naar de kamers, dus vroeg in de auto en lets'go richting Mechelen.

Eenmaal aangekomen en onze weg gevonden te hebben tussen de kronkelweggetjes van de binnenstad kwamen we aan. Gelijk al betreft parkeren: Het is lastig om een parkeerplek te vinden ivbm plek, het is ook niet gratis (goed opletten of er een betaalautomaat ergens staat ja of nee want er staat nergens of het betaald parkeren is ja of nee). Nadat we met volle trots Het Geheim Van Sint-Rumoldus hadden ontrafelt konden we even kort relaxen voor we aan onze nieuwe baan bij Airco-Tech konden starten, heel kort even het parkeren bijbetaald. Terug naar De Gouden Kooi en we konden door. Onze host nam ons weer mee voor een korte introductie en vervolgens konden we starten met onze proefdag bij Airco-Tech.. letsgo..:

De Wraak Van Han... ja gewoonweg fantastisch! Wat een ontzettend gave kamer. Deze kamer heeft mij/ons iets gegeven wat ik tot nu toe weinig tot nog niet gezien heb. Het decor was echt waanzinnig waarbij ik heel vaak heb gekeken van waar zijn we nou eigenlijk.. is het een escaperoom of staan we hier echt?! Heel gaaf. Het verhaal werd naarmate de kamer vorderde steeds duidelijker en daardoor begrepen we steeds beter wat de bedoeling was. Het decor, de muziek, belichting alles gewoon op en top in elkaar gezet. De puzzels waren leuk en origineel bedacht die heel goed aansloten op hetgene wat we moesten doen. Her en der vond ik hem wel wat onduidelijk maar ik denk dat dit ook te maken had met wat allemaal zagen..! Na onze gigantisch vermaakt te hebben was helaas het moment daar dat de experience tot zijn einde kwam en waar we ook hier met volle trots met nog een goeie 5 minuten op de klok over buiten kwamen, bij deze kamer hadden we 1 kleine hint nodig maar verder ook volledig zonder hints uitgespeeld.

Conslusie: De Wraak Van Han is namens Terpeca bekroond tot nummer 5 van de wereld binnen de rankings van 2023 en ik vind dit terecht. Dit is gewoon een kamer die je gespeeld en gezien moet hebben. Zo ontzettend gaaf gemaakt met zo'n diverse twist. Onwijs gaaf. Uiteraard is deze super te combineren met de andere topper genaamd Het Geheim Van Sint-Rumoldus, persoonlijk vond ik die nog net iets beter maar dit heeft puur te maken met het thema/de stijl en met de flow van de kamer.

De Gouden Kooi, mijn complimenten voor deze prachtige kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: De 4 Speelgoedmakers

Ontsnapt: Ja  64:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Terpeca Top 2023

 

The Show

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 01 februari 2024

En De Winnaar is...

# 54
De dag begon gewoon weg top want mijn vriendin zei: Vandaag wil ik escaperooms doen, waarop ik zei: OKE! Dus na eventjes zoeken kwamen we uit bij ROX Escape in Nijmegen waar 3 kamers waren die we alle 3 graag wilde spelen, toevallig waren ze ook alle 3 achter elkaar te boeken, dus na het boeken savonds op pad richting Nijmegen om samen met onze vaste escaper de 3 kamers te beleven.

Nijmegen is voor ons vrijwel om de hoek voor ons dus het was erg prettig om een keer niet een eindje te hoeven rijden. Het parkeren bij ROX is ideaal want er is een groot gratis parkeerterrein voor de deur waar vrijwel altijd plek is.
Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door onze host die ons vertelde nog heel even te wachten zodat alles gereed was en we van start konden gaan. Dat wachten duurde niet lang dus het gebruikelijke riddeltje: WC, Spullen in het kluisje, De standaard regels en daar gingen we als eerst van start met The Show..

The Show is een kamer apart in mijn optiek, het is een bijzondere manier van een escaperoom spelen wat ik erg origineel en leuk vond. Het verhaal achter de kamer is ook erg leuk bedacht en hetgene wat je moet doen is gewoon echt heel erg leuk want je gaat een spelshow spelen (zonder verdere spoilers). Dus verder qua escaperoom ervaring kan ik hier weinig over zeggen want het is gewoon heel leuk dat je het zelf beleefd. Qua aankleding ziet de kamer er leuk en speels uit, precies wat de bedoeling is. Wel vond ik het af en toe onduidelijk wat je precies moest doen ondanks dat de kamer zelf duidelijk maakte wat er moest gebeuren was de trigger daarnaartoe niet altijd even duidelijk. Met nog een kleine minuut over hebben we de kamer gehaald en kwamen we er juichend uit want heh.. we waren al die tijd live op TV..!

Conslusie: The Show is een unieke escaperoom die ik nog niet eerder heb mogen beleven, het concept van de kamer is echt geweldig leuk bedacht! Het is een leuke kamer om zeker eens te proberen en perfect te combineren met de andere 2 kamers.

Helaas moet ik wel iets bij de review melden en dit ga ik bij alle 3 de reviews doen. Dat is het volgende: De kamers zijn vrij prijzig en niet in verhouding met de hoeveelheid mensen die je komt want 2 spelers is € 90,- en dan vanaf 3 tot 6 kost het ineens € 140,- per kamer (op de ramkraak na want die is voor 2 spelers € 85 en voor 3 tot 6 spelers € 130), ik vind dit een te groot verschil want voor 2 personen ben je € 45,- p.p. kwijt en dan voor 3 spelers ook. Qua verhouding klopt dit in mijn optiek niet maar dat is mijn persoonlijke mening. Met als aanvulling het volgende: Wij hebben op 1 avond alle 3 de kamers gespeeld dus behoorlijk wat geld uitgegeven om ineenkeer alle kamers te spelen (is onze eigen keuze) en op het einde van de avond na 3 rondjes drinken besteld te hebben (1 na elke kamer omdat we dorst hadden) wordt ons gewoon gevraagd om alle 3 de rondjes te betalen. Waarop wij alle 3 wel iets hadden van ja we betalen het maar het was wel zo van oké dus we komen 3 kamers spelen en krijgen niet eens 1 rondje drinken vanuit jullie?! Erg flauw en kinderachtig. Wellicht dat onze host aan het einde van de avond hier niks aan kan doen want ze deed gewoon haar werk en als hier geen verdere instructie vanuit hogere hand over gegeven wordt dan doen ze dit ook niet. Het hoeft niet, zoiets hoef je niet te doen maar ik wel zoiets van we boeken 3 kamers om te komen spelen dan lijkt me het minste wat je kan doen is een rondje drinken weggeven.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  58:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Prijs

 

De Bezetting

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 01 februari 2024

Prachtstukje Geschiedenis

# 55
De dag begon gewoon weg top want mijn vriendin zei: Vandaag wil ik escaperooms doen, waarop ik zei: OKE! Dus na eventjes zoeken kwamen we uit bij ROX Escape in Nijmegen waar 3 kamers waren die we alle 3 graag wilde spelen, toevallig waren ze ook alle 3 achter elkaar te boeken, dus na het boeken savonds op pad richting Nijmegen om samen met onze vaste escaper de 3 kamers te beleven.

Nijmegen is voor ons vrijwel om de hoek voor ons dus het was erg prettig om een keer niet een eindje te hoeven rijden. Het parkeren bij ROX is ideaal want er is een groot gratis parkeerterrein voor de deur waar vrijwel altijd plek is, aangezien we al bij ROX waren en net met vol lachen gieren brullen uit De Show kwamen was dit natuurlijk ongewijzigd.
Na even bijgekomen te zijn van De Show en klaar waren voor het volgende avontuur konden we van start met De Bezetting.

De Bezetting is een klassieke escaperoom met een leuke twist en schitterend decor. De kamer is leuk opgebouwd en zit goed in elkaar. Hier en daar wat onduidelijk maar dat mag de pret niet drukken. Het verhaal is ook erg origineel en gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis binnen Nijmegen wat altijd een leuke toevoeging geeft. Mij persoonlijk sprak in deze kamer het decor heel erg aan, ik had soms echt wel iets van wow dat is wel gaaf en oogt zo echt met hoe het er vroeger uit zag wat je ziet in films en series etc..! Het mindere aan de kamer was wel dat er vaak maar 1 misschien 2 dingen tegelijk te doen waren waardoor er vaak een van het gezelschap van 3 stond te wachten tot de andere 2 hetgene gedaan hadden wat gedaan moest worden. Na lekker gepuzzeld te hebben kwamen we met nog een kleine 2 minuten de kamer uitgestormd en hadden we hetgene gehaald waarvoor we op missie gestuurd waren.

Conslusie: De Bezetting is een mooie klassieke escaperoom die een verassende twist krijgt door de kamer heen met een strak decor en verhaal. Als je al bij ROX bent pak deze dan zeker mee.

Helaas moet ik wel iets bij de review melden en dit ga ik bij alle 3 de reviews doen. Dat is het volgende: De kamers zijn vrij prijzig en niet in verhouding met de hoeveelheid mensen die je komt want 2 spelers is € 90,- en dan vanaf 3 tot 6 kost het ineens € 140,- per kamer (op de ramkraak na want die is voor 2 spelers € 85 en voor 3 tot 6 spelers € 130), ik vind dit een te groot verschil want voor 2 personen ben je € 45,- p.p. kwijt en dan voor 3 spelers ook. Qua verhouding klopt dit in mijn optiek niet maar dat is mijn persoonlijke mening. Met als aanvulling het volgende: Wij hebben op 1 avond alle 3 de kamers gespeeld dus behoorlijk wat geld uitgegeven om ineenkeer alle kamers te spelen (is onze eigen keuze) en op het einde van de avond na 3 rondjes drinken besteld te hebben (1 na elke kamer omdat we dorst hadden) wordt ons gewoon gevraagd om alle 3 de rondjes te betalen. Waarop wij alle 3 wel iets hadden van ja we betalen het maar het was wel zo van oké dus we komen 3 kamers spelen en krijgen niet eens 1 rondje drinken vanuit jullie?! Erg flauw en kinderachtig. Wellicht dat onze host aan het einde van de avond hier niks aan kan doen want ze deed gewoon haar werk en als hier geen verdere instructie vanuit hogere hand over gegeven wordt dan doen ze dit ook niet. Het hoeft niet, zoiets hoef je niet te doen maar ik wel zoiets van we boeken 3 kamers om te komen spelen dan lijkt me het minste wat je kan doen is een rondje drinken weggeven.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  57:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Prijs

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 01 februari 2024

De Ram Gekraakt..

# 56
De dag begon gewoon weg top want mijn vriendin zei: Vandaag wil ik escaperooms doen, waarop ik zei: OKE! Dus na eventjes zoeken kwamen we uit bij ROX Escape in Nijmegen waar 3 kamers waren die we alle 3 graag wilde spelen, toevallig waren ze ook alle 3 achter elkaar te boeken, dus na het boeken savonds op pad richting Nijmegen om samen met onze vaste escaper de 3 kamers te beleven.

Nijmegen is voor ons vrijwel om de hoek voor ons dus het was erg prettig om een keer niet een eindje te hoeven rijden. Het parkeren bij ROX is ideaal want er is een groot gratis parkeerterrein voor de deur waar vrijwel altijd plek is, aangezien we al bij ROX waren en net met vol enthousiasme uit de Bezetting kwamen was dit natuurlijk ongewijzigd.
Na even bijgekomen te zijn van De Bezetting en klaar waren voor de volgende klus gingen we van start met De Ramkraak..

De Ramkraak is een klassieke Break-In room die het idee daarvan geweldig goed tot zijn recht brengt. Persoonlijk ben ik niet zo van Break in Rooms maar om het een keer te doen vind ik het zeker leuk. De kamer zag er decor technisch erg gelikt uit en voelde het echt aan alsof we iets gingen overvallen, ook wel een keer leuk. Hij was her en der wel onduidelijk wat we precies moesten doen.. als je de kamer speelt snap je wel wat ik bedoel. Ons doel werd van te voren heel duidelijk gemaakt en dat hebben we behaald met nog wat extra's dus de missie is geslaagd en De Ram Is Gekraakt..!!

Conslusie: De Ram Kraak is een leuke Break-In Room die ik zeker aanraad om een keer te spelen, zeker in combinatie met de andere 2 kamers. Hij is qua decor erg mooi en de introductie richting de kamer is ook erg leuk.

Helaas moet ik wel iets bij de review melden en dit ga ik bij alle 3 de reviews doen. Dat is het volgende: De kamers zijn vrij prijzig en niet in verhouding met de hoeveelheid mensen die je komt want 2 spelers is € 90,- en dan vanaf 3 tot 6 kost het ineens € 140,- per kamer (op de ramkraak na want die is voor 2 spelers € 85 en voor 3 tot 6 spelers € 130), ik vind dit een te groot verschil want voor 2 personen ben je € 45,- p.p. kwijt en dan voor 3 spelers ook. Qua verhouding klopt dit in mijn optiek niet maar dat is mijn persoonlijke mening. Met als aanvulling het volgende: Wij hebben op 1 avond alle 3 de kamers gespeeld dus behoorlijk wat geld uitgegeven om ineenkeer alle kamers te spelen (is onze eigen keuze) en op het einde van de avond na 3 rondjes drinken besteld te hebben (1 na elke kamer omdat we dorst hadden) wordt ons gewoon gevraagd om alle 3 de rondjes te betalen. Waarop wij alle 3 wel iets hadden van ja we betalen het maar het was wel zo van oké dus we komen 3 kamers spelen en krijgen niet eens 1 rondje drinken vanuit jullie?! Erg flauw en kinderachtig. Wellicht dat onze host aan het einde van de avond hier niks aan kan doen want ze deed gewoon haar werk en als hier geen verdere instructie vanuit hogere hand over gegeven wordt dan doen ze dit ook niet. Het hoeft niet, zoiets hoef je niet te doen maar ik wel zoiets van we boeken 3 kamers om te komen spelen dan lijkt me het minste wat je kan doen is een rondje drinken weggeven.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Prijs

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 10 december 2023

Missie Geslaagd Team!

# 51
Woeehoeee het was weer even wachten maar er stond weer een avontuurlijke escapedag op de planning waaronder: Inferno in Katwijk, Honeymoon Hotel in Zoetermeer en Payback in Zoetermeer. Dus de standaard 'vroeg in de auto' en letsgo.

Bij aankomst in Katwijk was het heel eventjes zoeken naar waar we precies moesten zijn want de Timed Adventures zit gewoon letterlijk midden in een woonwijk in Katwijk Aan Zee maar na even gezocht te hebben hadden we hem gevonden. De auto konden we gratis parkeren in de woonwijk daar, vervolgens hebben wel heel eventjes voor het hek op de eigenaar gewacht en vervolgens kwam hij vrolijk aan om ons binnen te laten. Nadat we onze spullen hadden opgeborgen, het gebruikelijke toilet bezoek gepleegd hadden konden we aan de gang met onze missie dus daar gingen we..:

Inferno is gewoonweg in een woord: TOP! De kamer heeft me echt op een onwijs leuke manier verrast die heel veel verschillende elementen binnen de escapewereld laat terug komen en zien. Hij speelde ook echt heerlijk weg, we speelde ook echt als een team samen en dat ging fantastisch. Het decor was ook erg tof met de juiste muziekkeuze en belichting erbij. Met maar een hoeveelheid aan 3 hints gehad te hebben kwamen met een kleine 30 secondes buiten met een geslaagde missie.

Conclusie: Inferno is een super leuke 'familie' kamer die heerlijk weg speelt en die ik zeer zeker aan iedereen kan aanraden! Hij is perfect te combineren met 2 andere topkamers in Katwijk maar het is alleen al voor deze kamer zeker de moeite om naar Katwijk te rijden.

Tim bedankt voor de geweldige service en top ervaring! We hebben het super leuk gehad en hopen je nog eens te zien :)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  64:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 11 december 2023

Een Onvergetelijke Huwelijksnacht..

# 52
Woeehoeee het was weer even wachten maar er stond weer een avontuurlijke escapedag op de planning waaronder: Inferno in Katwijk, Honeymoon Hotel in Zoetermeer en Payback in Zoetermeer. Dus de standaard 'vroeg in de auto' en letsgo. Na een geslaagde missie in Katwijk gingen we richting DarkPark Zoetermeer om onze Honeymoon Suite te mogen bekijken.

DarkPark Zoetermeer zit letterlijk midden in de winkelstraat van Zoetermeer dus je zult de auto ergens betaald in de buurt neer moeten zetten waar overigens genoeg opties voor zijn. Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk ontvangen door onze host die ons verzocht nog heel even te wachten aangezien we wat vroeg waren en de vorige groep nog aan het spelen was. Geen enkel probleem uiteraard. Na even gewacht te hebben kwam de groep naar buiten en kwam onze host naar ons toe dat we zo van start mochten gaan met onze huwelijksnacht nadat we onze spullen hadden opgeborgen. Dat gedaan, dus daar gingen we..:

The Honeymoon Hotel was super gaaf met de juiste dosering spanning. Het verhaal van de kamer is mindfucking maar zo onwijs goed bedacht en de kamer zelf was op en top. Typisch DarkPark met prachtige afwerkingen, muziek keuzes en dat net kleine beetje waardoor je meteen weet dat je in een kamer van DarkPark zit. De kamer speelde super met leuke puzzels en een duidelijke verhaallijn waar je qua spanning continue op het verkeerde been gezet werd wat het extra spannend maakt. Door de kamer heen wordt steeds meer en meer duidelijk was er zich allemaal afspeelt in het hotel en dat is echt op een schitterende wijze in werkelijkheid gebracht. Met 3 hints door de gehele kamer en nog welgeteld 1 hele seconde over hadden we hem gehaald en kwamen we met volle trots de kamer uit.

Conclusie: The Honeymoon hotel is echt een aanrader die perfect te combineren is met The Orphanage en The End. De kamer speelt lekker weg en de puzzels zijn origineel in thema van de kamer.

Open tip voor angsthazen: The Honeymoon Hotel is een spannende kamer waar ik zelf toch stiekem wel steeds meer en meer liefhebber van begin te worden maar in het algemeen voor angsthazen is hij spannend en wordt ook hier je spanningsniveau flink op de proef gesteld wat het voor mensen die niet van Horror houden niet leuk maakt. Voor mensen die enigzins tegen Horror kunnen sla hem dan zeker NIET over want hij is echt top!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  59:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Laad meer reviews

0 reviews