Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Yuri koolhout

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Een avontuurlijke en enthousiaste escaper die besmet is geraakt met het escaperoomvirus en elke keer weer uitkijkt naar een volgend escaperoom avontuur!


Momentele top 10 (bijgewerkt op 12.11.2023):

1. The Non Believers (Your Escape Leiden NL)

2. The Movies (The Push Mystery Rooms Dutzele/Brugge BE)

3. Jason's Legacy (OuterGround Rijswijk NL)

4. Rebecca (Your Escape Leiden NL)

5. Molly's Game (Down The Hatch Voorburg NL)

6. Het Testament (Het Geheim Baron Beeckman Molenstede/Diest BE)

7. The Toy Factory (Escaperoom Antwerp Zoersel BE)

8. Le Prince (Escaping Belgium Retie BE)

9. Illusion (Epic Escape Waalwijk Waalwijk NL)

10. Bella Ciao! (Escape Room Katwijk Katwijk NL)


De reviews die ik schrijf over de kamers die ik gespeeld heb zijn volledig naar eigen mening, ervaring en beleving (logisch). Voor mij is de totale beleving met een sterk decor en een goed doordachte verhaallijn het belangrijkste. Ook is het zo dat ik voornamelijk Escaperooms samen met mijn vriendin speel dus we vrijwel alles met z'n 2e spelen waardoor het weleens voor komt dat we een kamer niet halen maar dan hebben we hem wel allebei volledig beleefd en meegemaakt qua puzzels en flow.


Lid sinds

07-08-2022

Statistieken

Escaperooms

50 reviews

50 kamers gespeeld

80% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


50 reviews

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 12 november 2023

We Are Non Believers...!

JAAAA... Eindelijk was het zover! De dag dat we eindelijk richting Leiden mochten gaan om The Non Believers te gaan spelen. Een escaperoom die we letterlijk in Augustus 2023 geboekt hebben waar begin November pas het eerste enigzins fatsoenlijke plekje voor vrij was om hem te mogen beleven. We hadden alle 3 zo naar deze dag uitgekeken en eindelijk was het zover. Dus in de auto richting Leiden LETSGO!

Bij Your Escape kun je makkelijk rondom de ingang ergens wel gratis je auto kwijt. Het is namelijk op een industrieterrein waar je de auto gewoon in een parkeervak aan de zijkanten ergens wel neer kunt zetten. Bij binnenkomst werden wij met vol enthousiasme door eigenaar Jordin en vrolijke host Melvin ontvangen waarop mijn vriendin en ik erg verrast waren aangezien Jordin speciaal voor ons gekomen was aangezien hij ons vanuit het vorige bezoek in Februari 2023 nog goed kon herinneren dus extra tof natuurlijk. Nadat we enige tijd hadden zitten kletsen dachten we op een gegeven moment toch ook maar van nou laten we is gaan starten met hetgene waarvoor we hier gekomen zijn.. The Non Believers namelijk haha.. dus we hadden onze spullen opgeborgen en mochten vervolgens Melvin volgen en ja.. daar gingen we..!

The Non Believers.. jeetje mina zeg.. waar moet ik in GODShemelsnaam beginnen?!?! Dit was gewoon geen escaperoom meer.. dit was gewoon echt een volledig verhaal wat je letterlijk doorspeelt of deelnemer van bent. Het decor, de puzzels, de muziek, het verhaal alles gewoon.. dit was echt waanzinnig. Zoals gezegd hadden we alle 3 zo uitgekeken naar deze kamer met de gedachte van deze moet gewoon goed zijn maar dat is gewoon niet goed genoeg.. hij was waanzinnig. Ik heb heel vaak met verbazing ook even staan kijken naar hoe mooi de kamer aan zich was ofja.. de ruimte waar we op dat moment in stonden. De kamer duurt 120 minuten ofja je krijgt 120 minuten om de kamer te spelen en die heb je echt nodig want een uur is zo voorbij. Nadat we het volledige verhaal hebben mogen uitspelen en doormaken kwamen met vol enthousiasme en gejuich de kamer uit! Bizar gewoon hoe gaaf dat dit was. Ik wist van te voren eigenlijk al wel dat dit mijn nieuwe favoriet ging worden omdat ik Rebecca ook al geweldig vond maar dit was nog even 100 trappen verder...!

Conclusie: The Non Believers is een van de beste ervaringen binnen de escaperoom wereld die ik heb mogen meemaken tot nu toe! Hij klopt gewoon van A tot Z en ja dit niet de vraag of je hem moet spelen maar het is de vraag wanneer je hem gaat spelen..!

Open tip voor angsthazen: Het stukje 'eng' wat erbij staat vermeld op escapetalk is totaal niet van toepassing, de kamer is letterlijk niet eng.

Jordin, vriendinlief, familie vrienden bekenden.... een dikke chapeau voor de prachtige creatie jullie gebouwd hebben! Hij was echt onwijs gaaf!

Melvin super bedankt voor de prettige begeleiding! Je hebt de ervaring volledig compleet gemaakt voor ons :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  119:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Host

  melf

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 12 november 2023

De Boze Jager!

Escapedag... ja we mochten weer na 2 hele weken gewacht te hebben ha..ha..!
Vandaag hadden we 3 escaperooms op de planning staan: Hunting Season, Catch Me If You Can en Forbidden Floor.
Dus vroeg op pad richting Zoersel om aan ons eerste avontuur van de dag te beginnen!

We kwamen aan bij Escaperoom Antwerp in Zoersel waar we al eens geweest waren voor The Toy Factory en zoals bekend voor ons is het geluk hebben om daar voor de deur te kunnen parkeren aangezien er welgeteld ruimte is voor 4 hele auto's, het is een vrij smalle straat dus ze kunnen er ook niks aan doen. Helaas hadden we geen plek voor de deur dus moesten iets verderop parkeren en een klein stukje lopen maar gelukkig was het wel gratis. Bij binnenkomst werden we zeer vriendelijk door onze host ontvangen en nadat we onze spullen in de kluisjes hadden gelegd en een toiletbezoekje hadden gedaan konden we van start.. de host verzocht ons hem te volgen en daar gingen we..!

Hunting Season.. ik vond hem echt heel erg gaaf! Het decor, de muziek, de puzzels, de sfeer.. ja hij was echt super goed! Je wordt vanaf het begin af aan al lekker meegenomen in de gespannen sfeer van de gevreesde jager.. maar wie is hij nou precies?! Gaande weg wordt je meegenomen in het verhaal en wordt alles duidelijk benoemd en verwoord. Omdat we zo aan het genieten waren speelde we iets te relaxt en stonden we helaas net niet binnen de tijd buiten.. als we 5 minuutjes meer gehad hadden dan stonden we netjes binnen de tijd buiten. Qua beleving en aankleding vond ik hem oprecht net zo sterk als The Toy Factory alleen was dit dan de spannende variant.

Conclusie: Hunting Season is een topper en perfect te combineren met The Toy Factory. Dus niet nadenken en gewoon boeken.

Open tip voor angsthazen: Hunting Season is een spannende kamer maar zeker niet eng!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

We Catched Him If We Could..

Escapedag... ja we mochten weer na 2 hele weken gewacht te hebben ha..ha..!
Vandaag hadden we 3 escaperooms op de planning staan: Hunting Season, Catch Me If You Can en Forbidden Floor.
Dus vroeg op pad richting Zoersel om aan ons eerste avontuur van de dag te beginnen. Nadat we in Zoersel klaar waren snel richting Eindhoven om de volgende te spelen.

Escaperoom Eindhoven ligt letterlijk midden in het centrum van Eindhoven dus je kunt bijvoorbeeld de auto parkeren in de grote parkeergarage bij het Casino/T' Zusje en vanuit daar is het ongeveer 10 minuutjes nog niet eens lopen. Vervolgens moet je door een doorgang richting de achterkant van een gebouw en daar met een trap omhoog zit Escaperoom Eindhoven verstopt. We waren wat aan de latere kant omdat het verkeer iets tegen zat en daardoor besloten we direct van start te gaan (uiteraard eerst de spullen opbergen)..! Onze host gaf ons een korte introductie over wat ons te wachten stond en daar gingen we.

Catch Me If You Can is een uitdagende vette escaperoom die letterlijk je gedachtes van A naar Z stuurt. De puzzels zijn goed in thema en het doel van de kamer is heel duidelijk: Zoek de beruchte crimineel samen met je FBI Team als een race tegen de klok.
Helaas moet ik er wel bij zeggen dat het een wat pittigere kamer is die af en toe ook een beetje onduidelijk is. Normaal zou een host hier zijn of haar rol in bijdragen betreft hints of net wat maar wij kregen de keren dat we om een hint vroegen of geen hint of een onduidelijke hint en dat neemt spelplezier helaas wel af.. zoals de host aan het begin letterlijk zei: Jullie kunnen om een hint vragen maar of jullie hem krijgen dat is de vraag.. ja ik hou hier dus totaal niet van! Als je vast loopt dien je als host gewoon je werk te doen en de mensen (ons in dit geval) op weg te helpen, we betalen er namelijk voor..
Het is ook om deze reden dat we de kamer niet gehaald hebben, we hebben tegen diverse mensen verteld waar we in de kamer waren met de tijd die over was waarop iedereen zei: Wow.. dat is snel en goed gedaan en hem dan nog niet halen want onduidelijk en geen hints of onduidelijke hints.. erg jammer!

Conclusie: Catch Me If You Can is echt een super vette escaperoom die decor en verhaal technisch super goed in elkaar zit en waar ik ook echt wel van heb genoten. Jammer dat de host niet super meewerkte in die zin en dat we door onduidelijkheid de kamer niet gehaald hebben :(


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend

 

Forbidden Floor

Escape Room 'Forbidden Floor'
Geplaatst op: 12 november 2023

Goochelaars Ontmaskerd!

Escapedag... ja we mochten weer na 2 hele weken gewacht te hebben ha..ha..!
Vandaag hadden we 3 escaperooms op de planning staan: Hunting Season, Catch Me If You Can en Forbidden Floor.
Dus vroeg op pad richting Zoersel om aan ons eerste avontuur van de dag te beginnen. Nadat we in Zoersel klaar waren snel richting Eindhoven om de volgende te spelen en vervolgens helemaal ready in Eindhoven om door te gaan richting Horst om de laatste kamer van de dag te spelen.

Eenmaal aangekomen in Horst kun je de auto makkelijk ergens gratis in het centrum kwijt dat ongeveer een 5 a 10 minuutjes is lopen richting de escaperoom. Toen we aankwamen bij 'Dagje Horst Aan De Maas' werd ons verzocht heel eventjes te wachten tot er iemand zou komen om ons op te halen. Dit duurde ongeveer 10 a 15 minuutjes waarnaar de host ons met vol enthousiasme kwam halen. Wat een leuke/grappige toevoeging is is dat de escaperoom zich letterlijk in een restaurant bevind waar je lekker kan lunchen of dineren, ofja hij bevind zich boven het restaurant..! We mochten onze spullen opbergen, kregen een korte uitleg over het verhaal en onze missie. Vervolgens was dat allemaal klaar en konden we van start.

Forbidden Floor is/was in mijn ogen echt een verborgen parel..! Ik was zo aangenaam verrast samen met mijn team dat wij meerdere keren tijdens het spelen echt zeiden van daym.. deze is gaaf en dit is mooi gemaakt etc..! We gingen hier namelijk nogal 'blind' in met geen verwachtingen maar die zijn echt dubbel en dwars waargemaakt. De kamer aan zich is wel wat ouder maar de puzzels, het decor en het verhaal paste daardoor precies en perfect goed in het totaal plaatje. Met nog een geruime drie en halve minuut op de klok over hadden we onze missie volbracht en het geheim van de Forbidden Floor ontrafelt!

Conclusie: Forbidden Floor is echt de moeite waard om voor naar Horst te rijden, helaas is hij op de locatie zelf niet te combineren met een andere kamer maar hij is aan zich op zichzelf al de moeite om heen te gaan.

Lieve mensen van Dagje Horst Aan De Maas super bedankt voor de prettige en fijne service! We hebben er echt van genoten!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  56:33 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 06 september 2022

JUMANJI..!!

Vandaag stond er weer een gezellige en avontuurlijke escapedag op de planning waar we onwijs veel zin in hadden. Wederom met ons team van 3 gingen we al vroeg op pad omdat we om 09:30 in Mol moesten staan om de tombe van Amenhotep te bezoeken en te kijken of we geschikt zouden zijn voor de academie van Harry Houdini waar we daarna in Geel zouden eindigen om de reis richting de wereld van Jumanji te mogen aanschouwen.

Na ons bezoek in Mol gingen we richting Geel om bij The Missing Link te gaan zoeken naar onze verdwenen vriend Alan Parrish. Eerder heb ik al eens een bezoek gebracht om Allan te zoeken.. toen hadden we hem gevonden maar nu bleek hij toch weer verdwenen te zijn..! Dus met een nieuw vers fijn gezelschap ging ik mee om nogmaals te zoeken waar hij was. Bij The Missing Link kun je gratis voor de deur parkeren en wordt je zoals altijd zeer vriendelijk ontvangen door een van de hosts. Het gebruikelijke bezoekje aan het toilet was gepleegd en vervolgens konden we mee om te gaan zoeken.. Jumanji.. hier gingen we.

Jumanji.. Ja voor mij is dit gewoon een van de leukste kamers die ik tot nu toe gespeeld heb. Zoals beschreven had ik hem al eens gespeeld maar ik wilde persé dat dit gezelschap ook de kamer ging spelen vanwege wat je te wachten staat. Gelukkig gaven de lieve mensen van The Missing Link al aan dat de kamer qua puzzels vrijwel helemaal verbouwd was dus dat ik hem zeker nogmaals kon spelen.. TOP! Maar goed terug naar de review haha..: Jumanji is een topper! Het decor, het avontuur, het gevoel, de sfeer.. zo geweldig! Je wordt letterlijk even uit de werkelijkheid getrokken en zo een bordspel/videogame ingezogen om Allan Parrish te zoeken. Prachtig gewoon. Deze escaperoom is voor mij gewoon een van de redenen waarom ik graag escaperooms speel, even weg van de werkelijkheid en een goed uur jezelf onderdompelen in een compleet andere wereld. Met nog een goeie 2 minuten op de klok over hadden we de kamer met succes uitgespeeld en kon het juichen beginnen.

Conclusie: Jumanji is een topper! Prachtige kamer met een geweldig decor. Met andere woorden, voor iedere escaper een dikke must om gespeeld te hebben.

Lieve vrolijke mensen van The Missing Link super bedankt voor de fijne service en begeleiding. We komen zeker terug als de nieuwe kamer geopend is!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  67:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Tombe van Amenhotep

Exit Games Mol
Geplaatst op: 10 oktober 2023

De Tombe Van De Farao

Vandaag stond er weer een gezellige en avontuurlijke escapedag op de planning waar we onwijs veel zin in hadden. Wederom met ons team van 3 gingen we al vroeg op pad omdat we om 09:30 in Mol moesten staan om de tombe van Amenhotep te bezoeken en te kijken of we geschikt zouden zijn voor de academie van Harry Houdini waar we daarna in Geel zouden eindigen om de reis richting de wereld van Jumanji te mogen aanschouwen.

Na 1,5 uur gereden te hebben stonden we al bijtijds in Mol. Keyhouse/Exit Games beschikt niet over privé parkeerplaatsen maar er is in de straat genoeg gelegenheid om gratis redelijk voor de deur te kunnen parkeren. Vervolgens werden we vriendelijk ontvangen door onze host die het gebruikelijke veiligheidspraatje aan ons vertelde, vroeg of er een toiletbezoek nodig was en of we er klaar voor waren.. De Tombe Van Amenhotep.. lets go!

Amenhotep is in mijn ogen echt een leuke toffe kamer om te spelen. Het decor is prachtig in Oud-Egypte stijl (logisch) en de puzzels waren voor een type kamer als deze erg origineel en leuk om uit te voeren. In het begin vond ik hem wel wat onduidelijk wat we nou precies moesten doen maar toen we eenmaal op gang waren speelde hij heerlijk weg en verliep alles vrij soepel. Met nog een kleine 7 minuten op de klok over stonden we weer trots buiten de tombe van Farao Amenhotep. Zelf zal ik altijd een zwak blijven houden voor kamers die in thema van geschiedenis en avontuur zoals deze. Het thema en decor is automatisch aangenaam om naar te kijken.

Conclusie: Amenhotep is een kamer die ik aan iedere escaper aanraad omdat hij gewoon heel leuk is om te spelen. Uiteraard is deze perfect te combineren met Houdini waarvan ik deze zelfs beter vond als Houdini.. waarom?! Zie de review die ik bij de Houdini kamer geschreven heb :)

Keyhouse/Exit Games bedankt voor het fijne ontvangst en de prettige begeleiding, we hebben ervan genoten!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  53:21 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Houdini's Academy

Exit Games Mol
Geplaatst op: 10 oktober 2023

Harry Houdiniet..

Vandaag stond er weer een gezellige en avontuurlijke escapedag op de planning waar we onwijs veel zin in hadden. Wederom met ons team van 3 gingen we al vroeg op pad omdat we om 09:30 in Mol moesten staan om de tombe van Amenhotep te bezoeken en te kijken of we geschikt zouden zijn voor de academie van Harry Houdini waar we daarna in Geel zouden eindigen om de reis richting de wereld van Jumanji te mogen aanschouwen.

Na 1,5 uur gereden te hebben stonden we al bijtijds in Mol aangezien we eerst Amenhotep zouden spelen en vervolgens na Amenhotep een uurtje speling hadden tot we aan Houdini's Academy mochten beginnen. Los van de escaperoom is Mol een leuk plaatstje waar je makkelijk een uurtje kan vol maken voor een 2de kamer. Toen ons uurtje wachten erop zat werden we weer door dezelfde gamemaster ontvangen als bij Amenhotep. Nadat we onze spullen hadden opgeborgen konden we vrijwel direct aan de slag dus daar gingen we.

Houdini's Academy was een kamer die al een behoorlijke tijd op mijn verlanglijstje stond om te spelen en ook al lang in de top 50 stond. Helaas.. was hem dit gewoon niet zo voor mij. Het decor was leuk en het thema aan zich is natuurlijk leuk bedacht maar ik vond hem naar verwachting helaas echt tegenvallen maar dat is persoonlijke smaak want de kamer aan zich was prima. Her en der wel wat onduidelijk en vond ik echt dat er een groot stukje afwerking ontbrak aan de kamer waardoor dat ik vaak in de war was of iets nou onderdeel van het puzzelen was of gewoon onderdeel van het decor was waar je met respect mee om moest gaan waarop gezegd werd: 'Niets is wat het lijkt'. Ja dat kan inderdaad maar dan vond ik toch dat er een hoop dingen onafgewerkt decor leken ipv spelonderdeel van de kamer. Plus wat voor mij echt de das om gedaan had was dat er iets binnen de kamer gebeurde wat ik alles behalve prettig vond. Ga niet spoilen hoe en wat en het is een spelletje dus het was allemaal oké maar op het moment zelf vond ik het echt niet prettig.

Conclusie: Houdini's Academy was hem voor mij persoonlijk niet maar desondanks is het een aanrader want het is wel een leuke kamer om te spelen en perfect te combineren met Amenhotep. Persoonlijk vond ik Amenhotep beter dan Houdini's Academy. Uiteraard.. eigen smaak!

Keyhouse/Exit Games bedankt voor het fijne ontvangst en de prettige begeleiding, we hebben ervan genoten!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Afwerking/Onduidelijk

 

Al Capone

Best Escape
Geplaatst op: 25 september 2023

De Buit Is Binnen..!

Escapedag! Samen met vriendinlief en een vriend stonden er vandaag 2 escaperooms op de planning waar we onwijs veel zin in hadden, namelijk: starten bij Al Capone om te kijken of we geschikt waren onderdeel te worden van zijn smokkelaarsbende en vervolgens nog een stop bij Baron Beeckman om is in het huisje van tuinman Valere te kijken aangezien er een vreemd Testament gevonden was.

We zouden om 10:00 uur starten bij Al Capone dus vroeg in de auto en richting Testelt.

Na ruim 1,5/1 uur en 45 minuten in de auto gezeten te hebben kwamen we aan bij Best Escape. Voor het parkeren geef ik gelijk als tip om hem om de hoek bij het water neer te zetten, daar zijn enige parkeerplekken waar je de auto fatsoenlijk neer kan zetten. Bij binnenkomst werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze host die zich 'overslapen' (zoals ze dat in België zeggen) had en zich verontschuldigde hiervoor want de kamer was nog niet gereed om te spelen. Waarop we zeiden: geen enkel probleem, neem de tijd en we wachten gewoon rustig. 10 minuten verder was de kamer gereed en konden we na een korte introductie aan de gang.

Al Capone is een leuke klassieke escaperoom met her en der wat aparte twists en toevoegingen die ik niet zag aankomen die hem toch wel heel erg leuk maakte. De puzzels waren goed te doen, her en der wel wat onduidelijk maar toen we eenmaal op gang kwamen/waren ging alles vrij soepel en gingen we er lekker doorheen. Het decor was erg mooi gemaakt wat volledig in thema paste en het rook ook echt naar sigaretten en sigaren wat behoorlijk populair was destijds. Leuke extra toevoeging. Met nog een goeie 3 minuten over mochten wij onszelf ook trotse smokkelaars noemen.

Conclusie: Al Capone is een leuke aanrader, ga er met teveel verwachtingen heen en speel hem wel samen met een andere kamer zodat je daarna of daarvoor nog iets leuks hebt om te spelen of om naar uit te kijken.

Complimenten nogmaals voor onze lieve 'overslapen' host ;), die voor ons de ervaring nog net even wat mooier, enthousiaster en leuker gemaakt heeft! We hebben het heel erg naar onze zin gehad en als de nieuwe kamer gereed is komen we zeker terug om die ook te spelen!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  72:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Verhaal

 

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 25 september 2023

Met Lege Handen Vindingrijk Naar Huis..

Escapedag! Samen met vriendinlief en een vriend stonden er vandaag 2 escaperooms op de planning waar we onwijs veel zin in hadden, namelijk: starten bij Al Capone om te kijken of we geschikt waren onderdeel te worden van zijn smokkelaarsbende en vervolgens nog een stop bij Baron Beeckman om is in het huisje van tuinman Valere te kijken aangezien er een vreemd Testament gevonden was.

Eenmaal klaar bij Al Capone hadden we wat tijd te overbruggen en besloten we iets te gaan eten waar het idee gekomen is om na een bezoekje bij de Baron ook nog eens een bezoekje aan Geel te brengen om te kijken wat er met Mrs.Brown gebeurd was. Altijd leuk die onverwachte dingen.

Aangekomen bij het prachtige landhuis van Baron Beeckman konden we de auto makkelijk voor de deur parkeren en werden we vervolgens op geweldige manier verwelkomt door onze host die prachtig in stijl gekleed was. Geliefde tuinman Valere Bex is helaas te komen overlijden en volgens de Baron zou er in het huisje van Valere een rijkdom van onschatbare waarde moeten liggen.. nu zie onze host na een korte introductie: Ga maar eens een kijkje nemen. En daar gingen we..

Het Testament.. Wouw wat een kamer! Het decor was echt van begin tot eind gewoon verbazingwekkend prachtig in elkaar gezet waardoor ik letterlijk af en toe vergat dat we een escaperoom aan het spelen waren. Het was gewoon een schitterend geheel wat van A tot Z volledig klopte. De puzzels waren erg origineel die super aansloten op het decor. Ook zaten er bepaalde elementen in die ik nog niet eerder in een escaperoom gezien/gehad heb wat het toch ook wel weer erg tof maakte. Ik kan van alles over de kamer vertellen maar dat ga ik expres niet doen omdat het gewoon iets is wat je zelf moet zien en aanschouwen. Dus niet nadenken.. gewoon boeken en lekker genieten!

Conclusie: Het Testament is een must! Gewoon boeken en lekker spelen en vooral genieten! Precies zoals de titel zegt: Met Lege Handen Vindingrijk Naar Huis..

Complimenten aan onze host die het spelletje prachtig speelde en de ervaring op en top gemaakt heeft. Mochten er ooit nog nieuwe kamers komen dan komen we zeker vol enthousiasme terug :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Host
 • Aankleding

  Caro

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 25 september 2023

Here Comes The Bride, There Was The Bride!

Escapedag! Samen met vriendinlief en een vriend stonden er vandaag 2 escaperooms op de planning waar we onwijs veel zin in hadden, namelijk: starten bij Al Capone om te kijken of we geschikt waren onderdeel te worden van zijn smokkelaarsbende en vervolgens nog een stop bij Baron Beeckman om is in het huisje van tuinman Valere te kijken aangezien er een vreemd Testament gevonden was.

Eenmaal klaar bij Al Capone hadden we wat tijd te overbruggen en besloten we iets te gaan eten waar het idee gekomen is om na een bezoekje bij de Baron ook nog eens een bezoekje aan Geel te brengen om te kijken wat er met Mrs.Brown gebeurd was. Altijd leuk die onverwachte dingen. Dus vanuit Diest trokken we door richting Geel richting The Missing Link.

Bij aankomst konden we makkelijk voor de deur parkeren en werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze host die ons een korte introductie gaf met wat uitleg over wat dingetjes en vervolgens werd ons verzocht om in de koets te stappen en zo zou onze koetsier ons naar de desbetreffende herberg brengen om te kijken waar Mrs. Brown toch gebleven was, dus we stapten in en daar dingen we..

Till Death Do Us Part.. Ja voor mij was dit persoonlijk echt een super vette kamer! De sfeer, de muziek, de puzzels, de belichting, de spanning.. ja het was echt een super vette kamer. Met nog een kleine minuut op de klok over kwamen we succesvol weer buiten. Zoals op de site vermeld staat is het een spannende kamer die gewoon te spelen is waar echte puzzels ipv een horror kamer die heel makkelijk is omdat je zo hoog in de spanning zit dat je niet meer kan puzzelen. Daarom moet ik ook echt zeggen dat de puzzels heel origineel waren en perfect binnen het sfeertje paste. Muziek speelt altijd een grote rol bij spannendere kamers en dat was hier zeer geslaagd. Dit was voor mij de 2de/3de spannende kamer die ik gespeeld heb en was bij verre weg de beste.

Conclusie: Till Death Do Us Part is een topkamer die ik aan iedere escaper kan aanraden die ook wel van spanning houd. Er zitten bepaalde elementen in die je nog lang bij zullen blijven in de escapewereld.

Open tip voor angsthazen: Dit is een spannende kamer waar af en toe je ijzeren wil wel echt op de proef gesteld gaat worden. Ik vond het echt vet! Dus wat is spannend.., als je niet van horror houd moet je deze (hoe gaaf die ook is) overslaan heel kort gezegd. Als je enigszins tegen horror kan zul je hem wellicht wat spannend vinden maar sla hem dan zeker NIET over want daar is hij echt veelste mooi en gaaf voor.

Complimenten nog voor onze lieve host die ons perfect begeleid heeft en goed voor ons gezorgd hebben toen we de herberg onderzocht hadden :)
Als de nieuwe kamer open gaat komen we hier zeker nog voor terug!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  74:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Host

 

The Imitation Room

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 25 september 2023

Opdracht Volbracht!

Vandaag stond er weer eens na enige tijd een escaperoom op de planning. Namelijk The Imitation Room in Rijen bij Villa Bretil.
Dit zou voor mij hier de laatste kamer worden aangezien ik al een speeluurtje met Hannah erop had zitten en ook al een bezoekje bij de tandarts had gehad.

Bij Villa Bretil is een fijn parkeerterrein waar je vrijwel voor de deur de auto goed, fatsoenlijk en gratis kwijt kan wat altijd erg fijn is.
Bij binnenkomst werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze enthousiaste host Nomi. Na een korte introductie en bezoekje aan het bekende toilet daar konden we aan de gang om te starten met onze missie.

The Imitation Room is een leuke escaperoom die je even het gevoel geeft dat je een echte Spion bent die een plan aan het smeden is om een boodschap door te sturen naar het verzet om zo de oorlog mogelijk te winnen. Het kan handig zijn om de film gezien te hebben namelijk: The Imitation Game want dan weet je enigzins wat je precies aan het doen bent. Verder was het decor van de kamer erg mooi en kon je overduidelijk zien dat het een vrij nieuwe kamer was weer veel mooie technische snufjes in verwerkt waren. Helaas vond ik hem wel wat onduidelijk en wist zowel ik als mijn gezelschap gewoon echt niet waar we moesten zoeken of moesten kijken om te puzzelen. Nou is het een Spionnen kamer waar je alles in het geheim doet maar toch had er van mij wel wat meer duidelijkheid in de kamer mogen zitten.

Conclusie: The Imitation Room is zeker een escaperoom die de moeite waard is om te spelen en die ook goed te combineren is met de andere 2 kamers. Mocht je nieuw zijn bij Villa Bretil raad ik aan om te starten met de Tandarts kamer, dan The Imitation Room en als afsluiter Hannah. Puur eigen smaak natuurlijk.

Nogmaals onze extra complimenten voor onze lieve enthousiaste zorgzame host Nomi die het weer prachtig verzorgd had voor ons :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Origineel
 • Beleving

  Nomi-deBruijn

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 04 september 2023

Toegelaten Tot Genootschap 5255

Na een gezellig weekendje Middelburg te hebben gehad hadden we van te voren al besloten om het weekend af te sluiten met een escaperoom en zo kwam het zich voor dat we op de weg naar huis een stop zouden maken in Bergen op Zoom om is een poging te wagen of wij waardig genoeg waren voor de Genootschap 5255.

Bij aankomst was het even zoeken naar een parkeerplek aangezien de escaperoom midden in het centrum zit, hou hier dus rekening mee mocht je last minute aan willen komen dat je hier tijdsmatig rekening mee moet houden. Eenmaal een plekje gevonden te hebben kwamen we aan bij de escaperoom waar we door onze host werden ontvangen en ons verzocht werd om onze spullen in het kluisje mochten leggen en vervolgens nog even te wachten. Na een goeie 20 minuten gewacht te hebben kwam de host bij ons terug en konden we van start met de kamer.

De Genootschap 5255 is in mijn optiek een toffe kamer om te spelen, volledig in het thema van de film 'Now You See Me' die gaat over een geheime groep illusionisten die de act van de eeuw doen door 7 miljoen dollar te stelen terwijl ze zelf op het podium stonden (zeker de moeite waard om deze film te kijken). Het decor was mooi gemaakt en er zaten veel referenties richting Now You See Me (logisch). De puzzels waren leuk maar hier en daar wat frustrerend omdat ze soms in mijn ogen wat onduidelijk waren. Dus op de momenten dat we er niet uit kwamen vroegen we onze host om hulp en die gaf hints wanneer hij dat nodig vond (wat hij van te voren ook aangegeven had), echter heb ik op een punt gestaan dat ik letterlijk 3 keer om een hint gevragen heb en deze gewoon niet kreeg waardoor ik echt heel erg gefrustreerd raakte en mijn spelplezier flink aan het afnemen was.

Uiteindelijk konden we door en hebben we de kamer netjes uitgespeeld met nog een kleine 2 minuten op de klok over.

Conclusie: Genootschap 5255 is een goeie escaperoom met interessante puzzels en referenties richting een bepaalde film. Ook kan ik deze kamer wel aan iedere escaper aanraden om te spelen. Daarom zal ik hem ook zeker een positieve review geven.

Echter wil ik wel echt een mededeling doen betreft onze host. Je zag aan alles dat de jongen nog een vrij onervaren escaper was. Nou is dit natuurlijk ook geen vereiste maar het is wel handig. Los daarvan vroeg hij na de kamer of we hem door wilde lopen waarop we beide zeiden dit is goed, en vervolgens wist hij de code van een deur niet uit zijn hoofd. Sorry dat ik het zeg maar dat is als host denk ik wel het minste wat je zou moeten weten, nogmaals geen idee hoelang de jongen al werkzaam is bij de escaperoom of hoelang hij al werkzaam actief is binnen de escapewereld. Ook over het stukje geen hint geven, het is van te voren aangegeven maar als ik tot 3 keer toe achter elkaar over dezelfde puzzel vraag of ik een hint mag en ik krijg hem gewoon niet dan ja.. vind dat alles behalve fijn en dat heeft echt mijn speelplezier wel een heel stuk afgenomen. Als gamemaster/host dien je juist je spelers te bedienen en helpen, op deze manier voelde het gewoon alsof we uitgelachen werden. Ik ga hier geen negatief punt op zetten in mijn review als zijnde negatieve score maar voor in de toekomst graag hier wel rekening mee te gaan houden want ik weet zeker dat dit niet alleen bij ons een frustratie punt is/zal zijn!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  68:45 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 04 september 2023

The Oscar Award Goes To... The Movies

Er stond als verassingsgift vanuit familie een weekendje Middelburg gepland waar we vanaf vrijdag avond tot zondag zouden verblijven. Even op de kaart gekeken en hier zat The Push niet zo heel veel ver vandaan.. waar mijn vriendin en ik elkaar aankeken en beide hetzelfde dachten: Laten we gewoon eens een mailtje sturen of er een mogelijkheid is tot een spel en kijken wat eruit komt. Vrijdag ochtend keek ik in de mail en daar zat het legendarische mailtje in van Anthony dat hij bereid was een extra slot speciaal voor ons te draaien, op de voorwaarde dat we na de kamer wel direct moesten vertrekken aangezien hij uit eten ging met zijn familie. Dit pakte wij natuurlijk met 4 handen aan en ineens kreeg het weekendje weg een fantastische extra wending waarvoor we nog steeds ontzettend dankbaar en sprakeloos voor en over zijn!

Vanuit Middelburg vertrokken we richting The Push Mystery Rooms en eenmaal aangekomen konden we gemakkelijk in de straat parkeren. Vervolgens liepen we richting de poort van The Push en werden we door Anthony hartelijk verwelkomt. Ik was zo ontzettend hyped om deze kamer te mogen betreden aangezien deze al onwijs lang op mijn lijstje stond om te spelen en zelf ben ik een echte filmliefhebber dus ik was gewoon heel erg benieuwd hoe de kamer in elkaar zou zitten en wat er te zien zou zijn. Nadat we een korte introductie gekregen hadden over de kamer en wat ons te wachten stond konden we van start.. en daar gingen we!

The Movies.. Anthony wat een prachtig stukje werk heb je neergezet. Ik heb me vanaf de eerste tot de laatste seconde met volle verbazing volbloedig vermaakt. Waar ik de ene na de andere referentie zag betreft films. Dit was ook een van de weinige kamers waar ik ook echt zei tegen mijn vriendin van kijk heel even rond naar wat je allemaal ziet. Prachtig gewoon. Het decor, de puzzels, de props, de belichting, de muziek en zelfs de geur.. het was gewoon perfect! Het verhaal van de kamer wordt door het spelen steeds duidelijker en duidelijker wat een erg interessante wending kreeg. De kamer aan zich speelde ook gewoon heel lekker, alles verliep zo soepel dat ik letterlijk af en toe even vergat dat ik een escaperoom of een mysteryroom aan het spelen was.

De kamer staat op nummer 1 en al een behoorlijke tijd. Eindelijk heb ik mogen aanschouwen waarom dat dit zo is. Want het is gewoon ook echt zo. Deze kamer geeft je letterlijk alles wat je wil, zoekt en verwacht van een escaperoom. Van spanning tot komedie. Geweldig was hij. Daarom staat The Movies in mijn absolute top en raad ik iedere escaper deze kamer met de volle 1000% aan, als je een liefhebber bent van films ga je nog extra genieten van wat je allemaal ziet.

Conclusie: The Movies, speel hem! Zonder na te denken ga hem gewoon spelen en geniet van wat je ervoor terug krijgt.

Kleine open tip voor angsthazen: Speel de LITE versie, meer zeg ik niet!

Anthony, Laura en ik willen je nogmaals bedanken voor de onvergetelijke ervaring die u ons bezorgd heeft. Uiteraard ook nog onze complimenten voor zoonlief die een geweldige toevoeging gaf aan de ervaring. Als de nieuwe kamer opent komen we zeker langs en zullen we zoals besproken een avond boeken zodat we uitvoerig over beide kamers kunnen na kletsen maar voor nu zeggen wij beide: Dikke Merci voor alles!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Host (Anthony, Geweldige man)

  broeder_viktoranthony_boelaert

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 31 juli 2023

Zulema.. We Komen Eraan!

We hebben er even op moeten wachten maar vandaag was het zover om af te reizen naar Katwijk en een bezoek te brengen aan de Cruez La Muerte gevangenis en de Spaanse bank genaamd 'De Munt'. Beide hadden we er erg veel zin in zeker ook omdat we beide de series Vis A Vis en La Casa De Papel gezien hebben. We zouden vandaag dus beide kamers spelen waar we begonnen met Here I Am en vervolgens Bella Ciao! zouden spelen.

Bij aankomst konden we de auto gemakkelijk voor de deur parkeren en werden we zoals opgedragen verzocht om even te wachten tot de cipier ons kwam halen om de gevangenis binnen te treden. Dus een mooie gelegenheid om een klassiek bezoek te brengen aan het toilet en vervolgens konden we van start.

De Here I Am kamer is een super toffe kamer die je even uit de werkelijkheid haalt en je echt het gevoel geeft dat je in een gevangenis zit waar je het liefst zo snel mogelijk weer uit wil komen. De kamer zat vol met referenties naar de Netflix Original Serie Vis A Vis (die overigens erg tof is), het is geen vereiste om de serie gezien te hebben maar uiteraard is dit wel leuker omdat je dan dingen gaat herkennen. De hele sfeer, puzzels en belichting is ook super mooi gemaakt. Waar we ontzettend van genoten hebben. Met nog een dikke 7 minuten op de klok over kwamen we met volle trots de gevangenis Cruz La Muerte uitgestormd!

Conclusie: Here I Am is een super vette escaperoom/experience die ik aan iedere escaper kan aanraden! Hij speelt heerlijk weg en je wordt mooi met de flow meegenomen. Zeker de moeite om voor naar Katwijk te rijden!

Ook namens ons nog dikke complimenten naar onze host die ons super bediend heeft en de ervaring tot een compleet geheel gebracht heeft! Dus nogmaals dank hiervoor en voor de gezellige napraat en gastvrijheid!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Host

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 31 juli 2023

Bella Ciao! Bella Ciao! Bella Ciao Ciao Ciao!

We hebben er even op moeten wachten maar vandaag was het zover om af te reizen naar Katwijk en een bezoek te brengen aan de Cruez La Muerte gevangenis en de Spaanse bank genaamd 'De Munt'. Beide hadden we er erg veel zin in zeker ook omdat we beide de series Vis A Vis en La Casa De Papel gezien hebben. We zouden vandaag dus beide kamers spelen waar we begonnen met Here I Am en vervolgens Bella Ciao! zouden spelen.

De aankomst was ongewijzigd aangezien we het pand niet verlaten hadden. Nadat we ontsnapt waren uit Cruez La Muerte was het daarna de taak om El Profesor te gaan helpen met het overvallen van De Munt in Spanje Madrid. Toen we zover waren na even bijgekomen te zijn van Here I Am kwam onze nieuwe host voor Bella Ciao! ons halen en konden we aan de slag.

De Bella Ciao! kamer is echt een geweldige prachtige kamer die net als Here I Am helemaal vol zit met ontelbare referenties naar de Netflix Original Serie La Casa De Papel (die ik erg gaaf vond/vind). De kamer speelde ook weer heerlijk weg en het decor was om te smullen waar alles van begin tot eind volledig klopt. Zelf vond ik deze kamer nog vetter dan de Here I Am puur omdat ik La Casa De Papel interessanter vond dan Vis A Vis. Met nog een krappe 25 secondes op de klok over kwamen we met vol enthousiasme de kamer uit met de gestolen buit die we moesten verzamelen.

Conslusie: De Bella Ciao! kamer is een must voor iedere escaper. Zeker als je La Casa De Papel gezien hebt ga je deze kamer echt onwijs gaaf vinden. De Here I Am en Bella Ciao! krijgen voor mij beide een 9 maar ik geef Bella Ciao! een 9,5 puur omdat deze mij meer aansprak.

Ook voor deze kamer onze complimenten aan onze lieve vriendelijke en enthousiaste host die de ervaring super tof gemaakt heeft!

Lieve hosts van Escaperoom Katwijk wij danken jullie nogmaals voor de fantastische dag en mooie beleving die we hebben mogen ondervinden! Zodra de nieuwe kamer open gaat komen we zeker terug en hopen we jullie nog eens te zien!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Hosts
 • Referenties Naar De Serie

 

Tandarts Schillinger..

Geheel onverwachts besloten we om een escaperoom te spelen wat bij ons vrij vaak voor komt wat het wel erg leuk maakt.
Na we een bezoek hadden gebracht aan de Tilburgse Kermis en overnachten bij vrienden in Tilburg besloten we smorgens om richting Rijen te gaan en daar is op controle te gaan bij de beruchte Tandarts Schillinger.

Villa Bretil is qua locatie gewoon fantastisch, zo'n typisch huisje in het midden van een grasveld waar je normaal het liefst gewoon voorbij rijd maar helaas moesten we er stoppen aangezien Meneer Schillinger op ons aan het wachten was. Nadat we de auto prettig voor de deur geparkeerd hadden werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze enthousiaste host die ons helemaal meenam in de sfeer die de Villa uitstraalt. Eenmaal een bezoek een het toilet gebracht te hebben en onze spullen op geborgen te hebben konden we aan de gang.

De Tandarts Kamer bij Villa Bretil is een leuke klassieke puzzel kamer met een mooi decor en toffe props.
Hij speelde lekker weg, hadden hier en daar wel een hintje nodig maar dat ontnam de pret zeker niet. Het verhaal wordt door de kamer heen ook steeds duidelijker wat mooi aansluit bij het algehele verhaal van Villa Bretil. Met nog wel geteld 30 seconden op de klok over kwamen we succesvol de kamer uitgefeest en waren we blij dat we niet terug hoefden te komen voor een extra controle bij Meneer Schillinger.

Conclusie: De Tandarts Kamer is een leuke puzzel kamer die ik wel kan aanraden aan iedere escaper die zin heeft in een klassieke puzzelkamer met een prachtig decor en gebruik van geluid.

Nogmaals onze complimenten voor onze gezellige host Nomi die de ervaring net even een stukje mooier gemaakt heeft!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 10 september 2022

90 Minuten Pure Magie

Na al eens de Illusion Kamer bezocht te hebben stond deze met een nieuw gezelschap weer op de planning om hem nogmaals te mogen beleven. Normaal speel ik nooit kamers 2 keer wat logisch is aangezien je ze dan kent maar aangezien mijn vriendin deze nog nooit had gespeeld en mijn ouders graag kennis wilde maken met een Escaperoom spelen was dit een perfecte gelegenheid en kamer om daarmee de instap te maken. Dus ik heb hem nogmaals mogen beleven, uiteraard heb ik meegespeeld maar zo weinig mogelijk gezegd en sommige dingen wist ik ook niet meer precies dus zelfs ik moest soms even opnieuw puzzelen.

Bij aankomst kun je de auto makkelijk parkeren op het parkeerterrein voor de Illusion kamer. Vervolgens werden we geweldig ontvangen door onze hosts die ons van begin tot eind meegenomen hebben in de magische wereld van Illusion. Na een kort toiletbezoek, een korte uitleg over de basis regels voor ouderslief konden we aan de gang.

Illusion.. ja?! Waar moet ik beginnen?! Ik vond deze kamer de eerste keer al een topkamer maar nu ik heb voor de 2de keer beleefd komen er toch andere dingen naar boven die je de eerste keer niet zag. Illusion is een fantastische kamer waar je helemaal ingezogen wordt en het liefste niet meer uit wilt gaan/raken. Het decor, de puzzels, de muziek, het verhaal, de belichting, het hintsysteem.. alles is gewoonweg fantastisch! Met nog een goeie 6 minuten over kwamen we met volle trots de kamer uit en hebben we nog een dik uur anderhalf na zitten kletsen over de wereld waar we zojuist in geweest waren.

Conclusie: De Illusion Kamer is een MUST voor iedere escaper en voor iedere niet escaper. Je wordt gewoon even 90 minuten lang naar een andere wereld gebracht waar alles in klopt. Ga hem gewoon boeken! Krijg je alles behalve spijt van.

Complimenten nog aan onze hosts Youri en Noah die speciaal voor ons 4re de kamer open gegooid hebben! Toppers!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  85:33 min


 • Sfeer
 • Goede service, Grote klasse voor de spelleider
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal, bijzonder goed!
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Hosts
 • Muziek
 • Belichting

 

Het Brabantse Lab

Escape Schijndel
Geplaatst op: 05 juli 2023

Zo Werkt Het Dus..?!

Geheel onverwachts werd er weer eens besloten om een escaperoom te gaan spelen. Het was al redelijk aan de latere kant en ook nog eens op een zondag dus dan is het altijd maar de vraag om iets te vinden. Gelukkig na even zoeken was er bij Escaperoom Schijndel nog plek om 'De Knutselaar' te helpen met het afmaken van de bestelling voor drugsbaron Barry.

Eenmaal aangekomen bij het gebouw kon je makkelijk gratis om de hoek parkeren en werden we na aanbellen zeer vriendelijk ontvangen door onze host die ons vervolgens meenam naar de kamer, globaal de regels uitgelegd heeft en na het aanzetten van een kort filmpje vertrok zodat wij aan de gang konden.

Het Brabantse Lab is een leuke escaperoom die professioneel is opgezet doormiddel van beeld en geluid met top kwaliteit filmpjes die zich door de kamer heen zullen vertonen. De aankleding is mooi en de muziek is toepasselijk.
Helaas hadden mijn vriendin en ik gewoon echt een keer de pech dat het gewoon niet wilde lukken, bij geen een puzzel viel het kwartje en bij elk raadsel keken wij elkaar aan van.. wat moeten we nou doen..?? Gelukkig lees ik dit bij meerdere escapers dat dit een keer voorkomt en helaas hadden wij het hier. Desondanks hebben we zeker genoten.

Conclusie: Het Brabantse Lab in het prachtige Schijndel is een leuke puzzel kamer die tof uitgevoerd is doormiddel van de hoeveelheid beeld en geluid materiaal die je ziet en hoort. Hierdoor wordt je echt mee gezogen in het verhaal en wil je gewoon dat je de opdracht voor Drugsbaron Barry haalt!

Complimenten voor onze host die het super leuk en goed gedaan heeft. Waarmee we na de kamer ook nog dik een uur mee hebben zitten kletsen!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

No Way Out

Escape Schijndel
Geplaatst op: 05 juli 2023

De Knutselaar Is Uit Geknutseld

Nadat mijn vriendin en ik Het Brabantse Lab uitkwamen, nog dik een uur na gekletst hadden met onze host keek ik haar aan en zei ik: zullen we maar eens gaan. Waarop ze zei maar als we ook nog No Way Out spelen dan ben ik jarig in een escaperoom.. dus we keken beide de mensen van Escaperoom Schijndel aan en die zeiden direct: JA DIT GAAN WE DOEN met vol enthousiasme. Dus speciaal voor ons werd de No Way Out kamer voorbereid en klaar gezet. Gewoonweg fantastisch!

Aan het parkeren en ontvangst was uiteraard niks veranderd aangezien we het pand nog niet hadden verlaten.
Na even gewacht te hebben, onze briefing gelezen te hebben werd ons verzocht om deze op te volgen en direct richting de start locatie van de kamer te gaan. Eenmaal aangekomen konden we direct aan de gang..!

No Way Out was echt een super toffe ervaring! Waar je bij Het Brabantse Lab de drugsmaker bent, speel je in No Way Out juist als het politie team om al het bewijs te verzamelen om Barry levenslang te geven. Wat natuurlijk super tof was zeker nu aangezien we vlak hiervoor Het Brabantse Lab nog gespeeld hadden. In geheel is No Way Out een geweldige ervaring waar je de druk en spanning goed voelt wat het extra leuk maakt. De kamer/ervaring speelde heerlijk weg met leuke en interessante puzzels. Tijdens het spelen was het ineens 00:00 uur waar ik even het moment nam om mijn vriendin te feliciteren met haar verjaardag en vervolgens weer volop door met onze uitdaging. Na het slagen van onze missie verzocht de commandant door de zojuist opengemaakte toegangsdeur het pand te verlaten waar wij feestelijk met ballonnen, slingers en volop zanggeluid werden ontvangen door alle aanwezige mensen van Escaperoom Schijndel waar we ze allemaal in koor Lang Zal Ze Leven aan het zingen waren. In een woord: Schitterend! Dit is hoe het hoort te zijn!

Conclusie: No Way Out is een super vette kamer die ik aan iedere escaper kan aanraden. Je wordt meegezogen in het verhaal en de kamer aan zich speelt heerlijk weg. Zeker de moeite om naartoe te rijden ook al moet je van wat verder komen. Mocht je de kans hebben dat je op deze locatie zowel Het Brabantse Lab als No Way Out nog moet spelen.. speel dan wel eerst Het Brabantse Lab en dan No Way Out zodat je het verhaal in kloppende volgorde uitspeelt.

Dan tot slot wil ik de mensen van Escaperoom Schijndel bedanken voor de service maar vooral voor de gezelligheid, gastvrijheid, flexibiliteit en ter afsluiting het zingen voor de verjaardag van mijn vriendin met de mee aangeklede ontvangst hal die vol hing met slingers en ballonnen! Grote klasse en super leuk!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  escaperoom-schijndelBeterpeterJariBombari

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 29 juni 2023

We Played Her Game..!

Na lang wachten was het zover.. we gingen eindelijk richting Voorburg om Molly's Game te spelen. Een escaperoom waar ik al heel erg lang naar uit keek omdat hij overal voorbij komt en prachtig mooie reviews krijgt en door elke escaperoom de hemel in wordt geprezen en door iedere escaper als een dikke aanrader wordt gegeven. Dus we gingen maar eens op pad!

Eenmaal aangekomen kun je in de straat makkelijk parkeren, mocht er geen plek voor de deur zijn dan is er tegenover bij het andere pand zeker plek. We werden zeer vriendelijk ontvangen in de prachtige ontvangsthal door onze host die al met smart op ons zat te wachten. Na genoten te hebben van het ontvangst en een standaard kort toiletbezoekje vooraf gepleegd te hebben vroeg de host of we er klaar voor waren waar we alle 4 tegelijk zeiden: JA, Letsgo! En daar gingen we..

Molly's Game... Dit was onbeschrijfelijk..! Vanaf het eerste tot het laatste moment heb ik zo ontzettend genoten, waar ik op een gegeven moment tegen de groep zei van: Dit is geen escaperoom meer! Alles klopte gewoon. Het decor, de muziek, de puzzels, de sfeer maar metname het verhaal. Je wordt vanaf start tot eind volledig meegezogen in het prachtig doordachte verhaal. Deze kamer heeft al meerdere prijzen gewonnen en dit is terecht! Wouw..! We hebben de kamer heerlijk uitgespeeld met nog een dikke 6 minuten over en maar 2 hints door de hele kamer heen waar we natuurlijk altijd blij van worden.

Conclusie: Molly's Game is gewoonweg fantastisch! Het is geen escaperoom maar gewoon echt een volledige film die je uitspeelt. Met andere woorden: Dit is een ervaring die je meegemaakt moet hebben! Een dikke aanrader!

Open tip voor mensen die niet van spannende kamers houden: Deze is redelijk spannend. Niks engs maar wel een constante sfeer die op je zenuwen werkt! Molly's Game is absoluut geen enge kamer dus angsthazen kunnen hem gewoon spelen maar wees gewaarschuwd dat hij hier en daar wel wat spannend kan zijn.

Complimenten ook nog voor onze host die het super goed gedaan had en ons super vriendelijk en prettig heeft begeleid!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  83:58 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Host

  down-the-hatch

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 27 juni 2023

The Saga Continues... En Hoe?!?!

Vandaag stonden er weer 2 schitterende escaperooms op de planning om te spelen.
Namelijk Jason's Legacy en The Execution. Dus vroeg op pad richting Rijswijk en we zouden starten met Jason's Legacy.

Eenmaal aangekomen konden we vrij makkelijk in de straat voor de deur parkeren en werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze host. Na een kort toiletbezoek, uitleg over de kamer doormiddel van een prachtig filmpje konden we aan de gang in het huis van de Priester genaamd Neville Morisson.

Jason's Legacy... wouw wat een super gave kamer zeg! We hebben echt vanaf begin tot eind met verbazing gespeeld en genoten. Dit is een kamer die je gewoon gespeeld moet hebben en die van top tot teen een lust is voor het oog. Het voelt gewoon als je echt in een huis zit en niet in een kamer met 4 muren. De kamer speelde ook heerlijk weg en de puzzels waren goed en sterk opgezet. Naarmate de kamer te spelen werd er steeds duidelijker hoe het verhaal in elkaar zat.

Helaas heb ik Jason's Curse nooit gespeeld/kunnen spelen, achteraf baal ik hier echt van maar OuterGround heeft echt het beste gedaan met de kamer wat ze hadden kunnen doen, niet alleen qua decor maar juist vanwege het verhaal en hoe verder etc.
We hebben de kamer niet gehaald, dit gewoon omdat er zo ontzettend veel te doen en te zien was. Als we 10/15 minuten extra hadden dan waren we zeker ontsnapt.

Conclusie: Jason's Legacy is een absolute topper die iedere escaper gespeeld moet hebben! Het verhaal is ijzersterk, de puzzels zijn goed bedacht en het decor is schitterend! Deze behoord zeker tot mijn persoonlijke favoriete kamers.

Open tip voor mensen die niet van spannende kamers houden: Deze kamer is niet spannend! De muziek gaat misschien een keer wat harder en er valt een keer iets maar voor de rest is de kamer niet spannend!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Host

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 27 juni 2023

Spannende Ontsnapping

Vandaag stonden er weer 2 schitterende escaperooms op de planning om te spelen.
Namelijk Jason's Legacy en The Execution. Nadat we al hadden mogen genieten van Jason's Legacy konden we vrijwel direct door om de executie van J. Blackwire bij te mogen wonen.

We werden op toepasselijke manier richting de State Prison gebracht waar vanaf de buitenkant al duidelijk en mooi te zien was dat het daar ging afspelen. Na een korte introductie konden we aan de slag.

The Exection is een gave kamer die de zenuwspanning goed met zich mee brengt omdat de muziek steeds harder en chaotischer wordt. Het decor is ook hier erg gaaf gemaakt en de kamer aan zich speelde erg lekker weg. Op wat frustratie puntjes in het begin na konden we daarna fatsoenlijk door haha..
Wat gaaf is aan de kamers is dat ze op elkaar aansluiten en dat je eastereggs van de andere kamers terug vind. Puntje voor oog voor detail waar ik altijd erg van houd.
Met nog wel geteld 48 seconden over op de klok kwamen we vol trots weer uit de gevangenis waar de host ons ook een compliment voor gaf aangezien het een pittige kamer is waar ook weer veel te doen is maar metname ingewikkeldere puzzels in verwerkt zaten wat we ook wel gemerkt hadden. Maar toen we eenmaal in de flow zaten ging alles helemaal goed.

Conclusie: The Execution is een vette kamer met een schitterend decor die ik iedere escaper wel kan aanraden. Hij speelt lekker weg ondanks dat de puzzels redelijk ingewikkeld zijn.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Host

 

De Grootmeester

Clocked-Up
Geplaatst op: 21 juni 2023

Wie Is De Grootmeester Werkelijk..?

Geheel onverwachts zoals het wel vaker gaat besloten we last minute op de dag zelf om een escaperoom te spelen.
Arnhem is voor ons zowat om de hoek en er was toevallig nog een plekje vrij om een bezoekje te brengen aan de Grootmeester.

Eenmaal aangekomen werden we zeer vriendelijk en gastvrij ontvangen. In het kort de standaard regels en vervolgens konden we aan de slag.

De kamer speelde erg lekker door met diverse puzzels die leuk waren om op te lossen, het decor was ook verassend goed en door de kamer heen werd het verhaal ook steeds duidelijker wat een verassend leuke wending kreeg.

Conclusie: De Grootmeester is een erg leuke en smakelijke escaperoom die ik aan iedere escaper kan aanraden. Hij speelde prettig, decor was mooi, verhaal was goed verzonnen. Verwacht geen over de top escaperoom maar gewoon als escaperoom hoor hij zeker wel bij de betere en mooiere escaperooms.

Team Clocked-Up nogmaals bedankt voor het vriendelijke en gastvrije onthaal. We hebben het super leuk en erg naar ons zin gehad!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:31 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Geslaagde Toelating

Vandaag zouden wij eigenlijk alleen savonds The Toy Factory gaan spelen maar de dag ervoor hadden we wat rond gekeken en bleek er nog plek te zijn in Molenstede om De Genootschap bij Baron Beeckman en De Verdwijning Van Rita Jacobs bij Escapehotel Geel te spelen.

Dus vroeg op pad en richting Molenstede.
Eenmaal met verbazing aangekomen want wat een prachtige locatie was het werden we vriendelijk ontvangen door de bediende van Baron Beeckman die ons vriendelijk vertelde wat ons te wachten stond.

De kamer zelf was super leuk om te spelen en erg mooi aangekleed waar door het spelen heen steeds duidelijker werd dat de Baron een nogal veeleisende man bleek te zijn die ook nogal wat te verbergen had voor de buitenwereld.

Helaas hebben we ook deze kamer op een kleine 5 minuten niet mogen halen maar we hebben wel echt ontzettend genoten.

Conclusie: De Genootschap bij Baron Beeckman is een super leuke kamer om te spelen die voor iedere escaper wel in het verlanglijstje thuis hoort en wat zeker de moeite is om voor naar Molenstede te rijden.

Ook mijn complimenten voor onze host die ons super lief en fijn geholpen heeft en erg gezellig was! We komen zeker terug om Het Testament ook te spelen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

  Caro

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 01 juni 2023

Rita Waar Zit Je Toch?!

Vandaag zouden wij eigenlijk alleen savonds The Toy Factory gaan spelen maar de dag ervoor hadden we wat rond gekeken en bleek er nog plek te zijn in Molenstede om De Genootschap bij Baron Beeckman en De Verdwijning Van Rita Jacobs bij Escapehotel Geel te spelen.

Na een geslaagde beproeving bij De Baron trokken we verder richting Geel om maar is uit te gaan zoeken waar Rita Jacobs naartoe was.
Eenmaal aangekomen konden we tegenover het hotel de auto makkelijk parkeren en werden we vervolgens vriendelijk door de conciërge van het hotel ontvangen. Die vertelde ons dat Rita spoorloos verdwenen was en het spookt in het hotel ter voorbereiding op ons verblijf. Hij heeft ons ingecheckt en konden direct van start.

De kamer zelf was erg tof om gespeeld te hebben. Leuke creatieve puzzels met bijzondere wendingen en door het spelen heen werd steeds duidelijker waar Rita was of wat er met haar gebeurd was. Ook moet ik mijn complimenten geven voor het decor want het zag er allemaal super mooi uit en voelde echt aan alsof je in een hotel/Bed&Breakfast aan het verblijven was.

Als klap op de vuurpijl hebben we hem gehaald met nog wel geteld 4 seconden op de teller over. Maar ooh wat waren we blij en enthousiast dat we hem gehaald hadden!

Conclusie: De Verdwijning Van Rita Jacobs is een leuke escaperoom die ik zeker aan iedere escaper kan aanraden. Hij is perfect te combineren andere escaperooms in Geel en is zeer aantrekkelijk qua prijs.

Complimenten aan onze enthousiaste host die de ervaring nog net even iets mooier heeft gemaakt!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Alleen gespeeld

Ontsnapt: Ja  59:56 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 01 juni 2023

Speelgoed Op Zijn Best

Vandaag zouden wij eigenlijk alleen savonds The Toy Factory gaan spelen maar de dag ervoor hadden we wat rond gekeken en bleek er nog plek te zijn in Molenstede om De Genootschap bij Baron Beeckman en De Verdwijning Van Rita Jacobs bij Escapehotel Geel te spelen.

Dus vroeg op pad en richting Molenstede, vervolgens richting Geel en daarna was het moment dan eindelijk daar voor ons! We gingen een top 10 escaperoom spelen waar we alle 4 heel erg veel zin in hadden.
Bij aankomst in Zoersel werden we schitterend ontvangen door onze host die een geweldige introductie gaf. We werden naar onze ruimte begeleid en daar gingen we..

The Toy Factory... voor mij was dit echt een ervaring op zich! Wat een schitterende kamer met een prachtig decor! Alles klopte en we hebben zo ontzettend genoten. We hebben hem met zijn 4re netjes gehaald en waren blij met het resultaat. Maar metname hebben we genoten van de ervaring want die was fantastisch.

Conclusie: The Toy Factory is terecht een van de top 5 kamers Benelux! Het is een MUST play voor iedere escaper waar je absoluut van zult genieten en er met volle trots uit komt. Het is ook om die reden dat hij absoluut in mijn top 5 staat!

Wout bedankt voor de onvergetelijke ervaring en geweldige service! We komen snel terug om Hunting Season ook te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Geweldige Host met klasse acteerwerk!

 

Laad meer reviews

0 reviews