Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Romo

Escape Guru

Offline

Omschrijving

Wij zijn Robert en Monique (Romo) en spelen sinds het begin van de Covid pandamie escaperooms. Onze 2e kamer was Escape from Wonderland in Leiden. En daar heeft het Escapevirus ons besmet. 


In Nederland en Belgie hebben we de nodige kamers gespeeld, en we willen het ook verder in Europa ontdekken.


Het liefste spelen we met zn tweeen. En zo zien we allebei de hele kamer. Records of snelheid interesseert ons niet. We laten ons het liefst onderdompelen in een andere wereld en daar maximaal van genieten


Lid sinds

07-11-2020

Locatie

Zwolle

Statistieken

Escaperooms

161 reviews

161 kamers gespeeld

90.7% ontsnappingspercentage


Games

3 reviews

7 gespeelde spellen


6 forum berichten

Team

Romo

1 teamleden

161 kamers gespeeld

161 reviews

De Zonnesteen: Egypte

Emmen Escapes
Geplaatst op: 07 april 2024

Is het een scarabee. Lucky us!

Vandaag weer richting Emmen gegaan. Een paar jaar geleden hebben we de mijn al gespeeld en dat vonden we een toffe kamer. En nu de nieuwste kamer. De zonnesteen. En als eerste team met 2 spelers deze kamer in.
De entree is bijzonder te noemen in de oude dierentuin. We zijn er gelijk over eens dat je daar een hele mooie Escaperoom kan bouwen (;
De kamer in! En lekker aan de bak. De puzzels zijn leuk uitdagend en gevarieerd. De kamer is lineair en een goede puzzel kamer. De aankleding is mooi gedaan in het thema alleen mag er links en rechts nog een finishing touch worden uitgevoerd en voor ons had er nog wel een puzzel of 2 mogen worden toegevoegd. Het is een kamer van 75 minuten. Maar dit doet niet af aan de spelbeleving.
We zijn goed begeleid door een enthousiaste host en na het spelen even lekker bij gepraat.

Ben je hier in de omgeving dan zeker de mijn en de zonnesteen even meepakken


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  60:03 min

 

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 24 maart 2024

Dat was een goeie trip

Eindelijk dan toch de Dome! Al vanaf het begin stond deze kamer op ons lijstje en vandaag is het dan zo ver!
We worden heel fijn ontvangen door onze host Leo en aangezien we 1 iemand bij ons hebben waarvan we niet zeker weten of die de kamer kan doen. Eerst overleggen. En Leo denkt goed mee en ziet mogelijkheden
Dus met 4 de kamer in. En de kamer is zeker het wachten waard. Heel anders dan de andere kamers bij hun maar zeker heel vet gemaakt.
En we gaan volle bak. Heerlijk bezig denken en doen! En met een paar minuten over komen we eruit.
Nog nagepraat met de beelden met Leo en met een t shirt rijker nog even nagenieten van een hele toffe kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  52:40 min

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 30 januari 2024

‘Groot’meester maximus ?? wat is het verschil tussen een doll en een poppet?

Nadat we gehoord hadden dat deze kamer waarschijnlijk dicht gaat deze zomer, toch nog even snel boeken om the poppet te spelen. De andere 2 kamers hier hebben we al gedaan en daar zijn we zeker enthousiast over

Het ontvangst is helemaal in stijl van rocket city escape en we moeten weer terug naar school onder de bezielende leiding van ‘groot’meester Maximus. En dat hebben we geweten……. En o wee als je je niet gedraagt!

De intro maakt de kamer nu al goed en we gaan daarna ook lekker aan de slag. De puzzels zijn leuk en divers. Van even doordenken naar lekker doen. En we flowen prima door de kamer heen. Wat gaaf en leuk gedaan!
Na afloop onder het genot van een echt rocket biertje lekker nagepraat met onze ‘groot’meester.

Deze kamer gaat helaas stoppen! Dus zeker nog even spelen voordat deze kamer weg is


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  73:26 min

 

Alice im Wunderland

CineRoom Live Escape Games
Geplaatst op: 18 januari 2024

Who in the world amI? Ah, that's the great puzzle!

De laatste dag van onze escapetrip in Duitsland en Tsjechie. We sluiten onze trip af met 3 kamers bij Cineroom. Deze locatie en kamers stonden nog niet benoemd op escapetalk. Maar omdat we toch naar Bamberg gaan, en we deze gevonden hadden op internet, kunnen we ze natuurlijk net zo goed meepakken. De website ziet er goed uit en we zijn benieuwd naar de kamers.

We worden enthousiast ontvangen door de eigenaar Marco, die vol trost vertelt over zijn kamers. Nog even in afwachting van de laatste voorbereidingen van de kamer krijgen we het verhaal te horen en kunnen we beginnen met Alice im Wunderland. De entree van de kamer alleen is helemaal te gek.

Het is een prachtige kamer. Het ziet eruit zoals het in Wonderland uit moet zien. De puzzels zijn niet al te moeilijk, maar dit ook omdat de kamer geschikt is voor kinderen. Maar de puzzels passen heel mooi in het thema, en met de prachtige omgeving is het gewoon genieten. Ook zitten er een aantal dingen in de kamer die we nog niet eerder hebben gezien.

Een heerlijke kamer om te doen. We hebben al een aantal Alice in Wonderlands gespeelt, en deze mag niet in het rijtje ontbreken.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja

 

Seven Hills Asylum

CineRoom Live Escape Games
Geplaatst op: 18 januari 2024

Waar moeten we heen?

Na Alice hebben we even de tijd om wat te drinken en het met Marco even over de kamer te hebben. Dan word het tijd voor de tweede kamer. 7 Hills Asylum. Weer een psychiatrisch ziekenhuis! Dat belooft wat.

De intro/ entree is leuk gedaan en we worden opgesloten in de kamer van de professor. De puzzels in deze kamer zijn gelijk een stuk uitdagender dan Alice en we moeten dan ook vol aan de bak hiermee. De aankleding van deze kamer is prima, maar niet zo mooi als Alice. Het verhaal blijft wel duidelijk gedurende de kamer: ontsnappen aan de professor. De spanning word leuk opgebouwd.

De kamer is een leuke opstap naar de laatste kamer van Cineroom


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja

 

Is het nu woensdag?

Na seven Hills is het nu tijd voor het klapstuk van Cineroom. The school of the burning souls! Een horror kamer.

En het is een horror kamer. De spanning word heel goed opgebouwd, en een verbrande verlaten kostschool in het donker is natuurlijk de perfecte mix voor de nodige schrik en spanning. Cineroom heeft dit wel heel goed begrepen. We zijn normaal niet heel snel bang te krijgen, maar hier doken we toch af en toe als kleine kinderen een hoek in. De puzzels zijn niet heel moeilijk maar de spanning en het onbekende doen toch wat met de grijze hersenpan.

Het einde is een leuke ontknoping van verhaal en eenmaal weer buiten waren we wel heel hard toe aan een koud biertje!

Deze kamer is het absoluut waard om de reis naar Bamberg te maken, en samen met de kamers van Finest escape een leuk weekeindje escapen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja

 

Tomb Hunter

Finest Escape - Bamberg
Geplaatst op: 16 januari 2024

Ouderwets apenkooien

Vandaag aangekomen in Bamberg. Om hier de laatste 2 dagen van onze escapetrip nog 6 kamers te spelen. Vandaag spelen we alle 3 de kamers bij Finest Escape. De andere 2 heb ik aangevraagd om toe te voegen hier, dus die reviews komen nog.

De entree van Finest escape is prachtig. We komen gelijk al helemaal in de stemming.
Vooraf, tussen de kamers door en achteraf is het even bij praten met Alexander en Tobias over escaperooms en de plannen die ze hebben om nog te gaan bouwen.

Maar genoeg gekletst, de host wacht op ons en we mogen de laatste kamer van hun gaan spelen. And they keep the best for last.

Wauw wat een kamer is dit! Goede puzzels, en veel beweging met klauteren, klimmen en kruipen! en dan nog alle andere dingen die je moet doen, die ik hier uiteraard niet ga vertellen. De aankleding is echt prachtig en je komt ogen te kort. Je waant je een echte tomb raider in deze kamer! En ook de interactie met een acteur past helemaal in het verhaal. Dit is een kamer waar je in wil blijven.

Als je naar Duitsland gaat, dan mag je alle 3 de kamers van Finest Escape zeker niet overslaan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja

 

Prison break

Finest Escape - Bamberg
Geplaatst op: 17 januari 2024

Vergeet je tandenborstel niet

Vandaag aangekomen in Bamberg, en op escapetalk stond Tom Hunter al benoemd. We hadden op de website gezien dat ze nog 2 kamers hebben op deze locatie. Bij aankomst was er een kleine verwarring, maar snel opgelost door de eigenaren Alexander en Tobias.
Snel naar binnen want buiten is het koud en het sneeuwt. We konden lekker opwarmen in hun prachtige entree, waar er overal wel wat te zien is. Met zo entree kom je al helemaal in de stemming om te gaan spelen.

Dan op naar de 1e kamer Prison break. En we worden op de juiste manier opgesloten, zoals het in een gevangenis in Mexico gaat. De kamer is officieel voor minimaal 3 personen, dus dat vergde in het begin wat van onze stembanden. De kamer is mooi gemaakt en het verhaal is heel duidelijk: Ontsnappen! De puzzels zijn uitdagend en de acteur maakt de beleving helemaal af. Op het nippertje ontsnapt uit deze gevangenis in Mexico.

Even napraten met Alexander en Tobias voordat we doorgaan naar de volgende kamer. En ze vertellen dat ze nog een locatie hebben in Nurnberg. Deze hebben we gelijk op onze to do lijst gezet!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja

 

The Magic Lamp

Finest Escape - Bamberg
Geplaatst op: 17 januari 2024

Genie in a bottle

de 2e kamer is een kamer uit 1001 nachten. Na bijgekomen te zijn van onze ontsnapping, gaan we nu naar een hele andere wereld.

We komen binnen in Akrabah!
De kamer is prachtig gemaakt en je loopt zo het verhaal van Aladin binnen. Je waant je helemaal in het midden oosten. De puzzels zijn goed en sluiten helemaal aan bij het thema. Ook de verhaallijn blijft duidelijk. Het is een echte puzzelkamer, met prachtige details en sfeer.
Nadat de prinses ons heeft bedankt voor de hulp, kunnen we even op adem komen voordat we hier de laatste kamer gaan spelen.
En is er weer even tijd om na te praten.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja

 

Ústav (Madhouse)

Escape Karlovy Vary
Geplaatst op: 16 januari 2024

Who is the fool?!

Terug in Loket na een jaar gingen we ook de andere 2 kamers van deze escaperoom spelen. Samen met 2 vrienden uit Tsjechie hadden we deze kamers gepland. En we begonnen bij The Madhouse. Deze locatie is wat ouder dan de locatie van The monastary.

Na de inleiding van de host werden we met zn vieren opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis. en zoals dat in psychiatrisch ziekenhuis hoort. De puzzels in deze kamer zijn niet heel moeilijk en het gaat dan ook vooral om de lol die je met elkaar hebt in de opdrachten die je moet uitvoeren. De aankleding is wat summier van de kamer, en als het buiten koud is, hier ook warm aankleden.

De kamer is leuk om mee te pakken als je in de buurt bent en even een uurtje voor gek wil staan.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  56:07 min

 

Sara’s lost soul

Escape Karlovy Vary
Geplaatst op: 17 januari 2024

Sara! keep your hands of my puzzle!

De tweede kamer van vandaag in Loket. Deze spelen we met zn drieën. Een van onze Tsjechische vrienden had deze al gespeeld.

Even napraten over the madhouse voordat we sarah gaan bezoeken en terwijl er 2 heel even weg moesten, mocht er 1 achterblijven omdat de host het iets te spannend vind om alleen achter te blijven. (;

We gaan de kamer in en ja als er iemand rondspookt is het natuurlijk donker en koud. De kamer is leuk gemaakt. Het is wel een wat oudere kamer, maar de puzzels zijn goed en de spannende momenten leuk gedaan. Er zitten wel wat dingen in die we bijvoorbeeld in nederland of belgie nooit in een kamer zouden toepassen, maar het doet niet af aan het spel. Met nog een paar minuten op de klok komen we buiten.

Nog even rustig napraten met de host en legde ze de dingen uit die we niet helemaal begrepen.

Als je hier gaat spelen toch zeker even deze kamer meepakken.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  57:49 min

 

Mission 53

The Padlock
Geplaatst op: 12 januari 2024

Koud en vochtig op plaats delict

Vandaag 2e dag in Praag en we hebben de 3 kamers van The Padlock op de planning staan. Omdat we vandaag ook nog moeten reizen hadden we niet alle tijd vandaag. Maar het contact met Alex verliep bijzonder prettig en hij had een mooie planning voor ons in elkaar gezet, waar ook nog ruimte was om nog wat in te lopen.

Bij aankomst konden we snel de kou uit en de warmte in. En na even een korte intro de kamer gaan spelen. De kamer is leuk aangekleed in het thema en voor Praags begrippen best wel groot. De puzzels zijn goed, maar er word wel veel verwacht van je zoek skills. Het verhaal is duidelijk en de puzzels divers.

Deze kamer is zeker het spelen waard als je in Praag bent, en als het koud is buiten, wel even warm aankleden.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  92:34 min

 

Cemetery

The Padlock
Geplaatst op: 12 januari 2024

Lucifer?!

De 2e kamer van vandaag is op de andere locatie van de Padlock. Een klein kwartiertje lopen de heuvel op. Als je hier binnen komt zie je wel gelijk dat deze locatie recenter is dan the Mission53. We hadden de hele dag dezelfde host, dus na een kort intro filmpje gingen we de kamer in.

De kamer is mooi aangekleed in het thema, en de puzzels niet al te moeilijk, maar passen prima in het thema. Er zijn ook zeker humoristische momenten in de kamer. En een puzzel die je in Nederland echt niet gaat zien. Het verhaal gaat een beetje naar de achtergrond in het spel, maar het einde is dan wel weer leuk gedaan.

Het is een kleine kamer dus als je deze speelt zou ik met max 3 personen naar binnen gaan, en ook hier geld weer met koud weer: Even warm aankleden.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  40:34 min

 

Safe - secret of Jack Daniels

The Padlock
Geplaatst op: 12 januari 2024

Ik moet dat even uitvissen

Onze laatste kamer van Praag die we spelen. En na de cementry konden we gelijk door naar deze kamer. Een kort intro filmpje licht het verhaal toe en we kunnen de kamer in.

De kamer is prachtig gemaakt. Je waant je in een oud bos met de bijhorende geuren en andere dingen. (geen echte insecten! ) En we gaan lekker aan het puzzelen. Ook hier variëren de puzzels van goed naar even door denken. Maar prima te doen, ook met 2 spelers. En aan beweging geen gebrek. Het einde is leuk gedaan en ook zeker wel verdiend!

Voor ons was dit de beste van onze 2 dagen Praag. Over het algemeen is het niveau wat minder dan in Nederland of Belgie. Maar er zijn zeker leuke en goede kamers om te spelen. Ons advies is dan ook om Praag te combineren met bijvoorbeeld Berlijn. Alleen naar Praag gaan voor de escaperooms zou voor de meeste anders wat tegen kunnen vallen


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  66:38 min

 

Wonderland

The Chamber
Geplaatst op: 11 januari 2024

ABHHABHABAHBAHA.......

Voor vandaag hebben we 3 kamers geboekt bij The Chamber in Praag. Keurig een taxi geregeld die ons op het adres heeft af gezet. Daar ter plekke blijkt dat ze 2 locaties hebben en uiteraard stonden wij bij de verkeerde locatie. Dus snel met de metro naar de andere locatie en de boodschap was al door gegeven dat we dus wat later zijn.

We werden ontvangen door een enthousiaste host die ons naar de kamer bracht. Een leuke kamer met puzzels die mooi zijn verweven met het thema en de aankleding is zoals je van een Wonderland mag verwachten. We hebben dan ook een klein uurtje lekker gepuzzeld en onze taak in wonderland volbracht.

Na afloop kregen we leuke epic mee van de kamer en konden we de metro weer opzoeken, terug naar de andere locatie. Deze kamer is erg leuk om je escapetrip in Praag mee af te trappen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  54:01 min

 

Zodiac Patres

The Chamber
Geplaatst op: 11 januari 2024

Het waren de ratten

Kamer 2 in Praag en ook weer bij The Chamber. Het intro fimpje wat ze laten zien met de instructies en het verhaal is leuk gedaan, met humor erin. Maar het geeft ook al wel wat weg van de kamer, wat we een beetje jammer vonden.

Hierna werden opgehaald door de beul en afgevoerd naar de kerkers in afwachting van onze ophanging, en je raad het al..... Dat was met een uur. De kamer is mooi gemaakt in het thema en de puzzels waren leuk, maar we hadden er wel wat moeite mee. Niet dat ze heel moeilijk zijn, maar ze lagen ons niet zo. De acteur maakt het verhaal leuk en speelt het goed met de nodige humor.

Voor ons was deze kamer het minste van vandaag, maar ik zou deze niet overslaan als je toch in Praag bent.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  56:00 min

 

Haunted House

The Chamber
Geplaatst op: 11 januari 2024

Waar is hier de nooduitgang?

Onze derde en laatste kamer bij The Chamber. Na even een rust momentje en wat drinken maken we ons op voor de eerste spannende kamer van Praag. De host vertelt ons het verhaal en de bijbehorende uitleg en neemt ons mee naar de kamer. Gewapend met een zaklamp gaan we het huis binnen.
Meestal zie je bij een 'enge' kamer dat er niet heel veel te puzzelen is, maar dat is hier niet het geval. Er is genoeg te puzzelen en met de nodige schrik effecten in het schemer of donker is het effect goed neer gezet.
Helaas was er bij ons een groep van een andere kamer die via de nooduitgang in 1x keer in onze kamer stond, en niet omdat ze in nood waren! De host heeft dit snel en goed opgelost, alleen haalde het ons wel uit ons verhaal. Toch de draad weer opgepakt en de kamer uitgespeeld.

De kamer is leuk en uitdagend en heeft leuke en spannende momenten.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  53:17 min

 

An Incredible story of Nautilus

Mindmaze
Geplaatst op: 11 januari 2024

Full steam ahead, Mister Boatswain, full steam ahead

We hadden na het spelen van The Chamber nog wel zin en energie voor nog een kamer, dus na even gezocht te hebben kwamen we uit bij deze kamer van Mindmaze. Dus weer de metro in naar deze locatie. We waren wat aan de vroege kant, maar de host was aanwezig en we konden gelijk beginnen.

We hadden al positieve reacties gehoord over deze kamer, en de verwachting werd ook helemaal waar gemaakt.
De kamer is prachtig gemaakt in de steampunk stijl en ook de puzzels passen perfect in de kamer. Het verhaal is een duidelijke lijn in de hele kamer. We puzzelden ons lekker een weg door de kamer heen en met een brede lach op ons gezicht kwamen we eruit. Erg blij dat we deze kamer toch nog even konden spelen. En dit voor ons de leukste kamer was van vandaag om te spelen

Deze kamer mag zeker niet ontbreken als je in Praag gaat spelen, want we willen toch allemaal een keer een duikboot besturen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  40:25 min

 

Huntington

Experience
Geplaatst op: 11 januari 2024

Koko wa doko?

Op onze reisdag van Berlijn naar Praag, even een pitstop om onze beentjes te strekken (Lees Escaperoom spelen). En eenmaal in Dresden aangekomen moesten we ons door wat boze boeren op tractors heen worstelen, maar konden dan toch bijna voor de deur parkeren. We zijn benieuwd!
Eenmaal binnen werden weer heel erg hartelijk ontvangen door de eigenaar die super enthousiast is. In zijn intro misschien iets te veel vertelt over hoe de kamer werkt, maar hij was dan ook wat zenuwachtig.

In de kamer merkten we dat deze kamer toch anders speelt dan we gewend zijn. En ook het thema en de aankleding in een Japans thema hebben we nog niet eerder gehad. De puzzels zijn niet heel moeilijk maar door je eigen keuzes te maken op bepaalde punten, maak je je eigen verhaal van de kamer. En dit maakt de kamer zeker erg uniek. Aan het einde kregen we te horen dat we met onze keuzes in het spel voor het 'beste' einde hadden gekozen.

Na het spel hebben we nog uitgebreid nagepraat met de eigenaar en het enthousiasme en passie spat er vanaf. De kamer mag hier en daar nog wat verder afgewerkt worden, maar dit doet niet af aan je spel. Dus ben je in de buurt van Dresden zou ik deze kamer zeker even meepakken.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja

 

Go West

The Room Berlin
Geplaatst op: 10 januari 2024

Hardcore vibes

Dag 4 van onze escape trip. Vandaag nog een dagje spelen in Berlijn. We spelen vandaag alle kamers (4 stuks) bij The Room in Berlijn. Normaal spelen we 2 max 3 kamers op een dag maar we konden hier alle kamers spelen, maar dan wel op 1 dag. Voor alles is een eerste keer (;
We werden erg vriendelijk ontvangen door de host van onze 1e kamer en even bij gekletst over uiteraard 'Escaperooms'. Na een korte briefing over de kamer kunnen we aan de bak. We wanen ons gelijk jaren terug in de Sovjettijd. De kamer is helemaal in stijl aangekleed perfect bij het thema. Het is een lekkere puzzel kamer, waar een goede combinatie tussen doen en denken zit. We houden van de twist in de kamer naar de volgende ruimte en we wanen ons de hele kamer weer even terug in onze jeugd: the ninetys!
Kortom een leuke kamer die je zeker moet spelen op deze locatie.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja

 

The Lost Treasure

The Room Berlin
Geplaatst op: 10 januari 2024

Butterfly effect

Kamer 2 voor vandaag. Even snel een hapje eten bij de Griek op de hoek, wat ons prima is bevallen. En weer terug, waar we werden opgewacht door onze host.

Hij vertelt een verhaal over een geheime ruimte die ze hebben gevonden in de kelder. Natuurlijk willen we daar heen! Beneden krijgen we meer informatie over wat er is gevonden en dan willen we het natuurlijk zelf met eigen ogen bekijken!
Wat een prachtige kamer is dit. Heel mooi en gedetailleerd gemaakt. Je voelt je de hele kamer een echte Indiana Jones op zoek naar de Heilige Graal. De puzzels zijn heel divers en variërend van goed naar best wel pittig.

Al met al een hele mooie en leuke puzzel kamer waarin het verhaal en het thema helemaal tot zijn recht komen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja

 

Beast of Berlin Inferno

The Room Berlin
Geplaatst op: 10 januari 2024

Case Closed

Na the lost treasure gingen we gelijk door naar deze kamer. Een hele andere setting dan de andere 2 kamers die we hadden gespeeld.

De kamer is leuk aangekleed in het thema en de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. De puzzels waren goed en soms uitdagend, en ook hier geld weer: goed zoeken! Persoonlijk waren we gedurende de kamer het verhaal een beetje kwijt, maar het einde van de kamer maakte ook weer een hoop goed.

Voor ons was dit de minste kamer van deze locatie, maar als je er bent wel gewoon lekker doen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja

 

Brandon Darkmoor Geisterjager

The Room Berlin
Geplaatst op: 10 januari 2024

Have you or any member of your group ever been diagnosed schizophrenic or mentally incompetent?

Het klapstuk van de dag! de laatste kamer van The Room.
Na een korte pauze waarin we even op adem konden komen en ons konden opladen, waren we klaar voor het laatste avontuur van deze locatie. Dus we werden verzocht naar buiten te gaan, en dat bij tempraturen onder 0, dat word eventjes blauwbekken. Maar het is het wachten meer dan waard!
We worden opgehaald, om onze missie te beginnen! Vanaf het begin werden we helemaal meegenomen in het verhaal.
De kamer is echt een beleving maar ook de puzzels ontbreken niet. Die zijn heel leuk gedaan, en passen helemaal in het verhaal. We hebben gelachen, onze hersenen gekraakt maar vooral genoten.
Na het spelen hebben we onder het genot van een lekker biertje nog uitgebreid nagepraat met de hele crew.

In onze optiek is de beste volgorde om hier te spelen: 1. The Beast of Berlin 2. Go West 3. Lost treasure 4. Brandon darkmoor.

We hebben bij deze kamers geen tijden staan, omdat er in Duitsland er meer om gaat dat je de kamer uitspeelt. Er zijn dan ook geen tijden bijgehouden van onze kamers hier.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja

 

The Elevator

Miraculum
Geplaatst op: 09 januari 2024

Liftend naar boven

Dag 3 van onze trip en vandaag spelen we 3 kamers in Berlijn bij Miraculum. De volgorde van de kamers is, in het mailcontact vooraf, bepaalt door de makers van deze kamers. En ook absoluut de volgorde waarin je deze moet spelen. De opbouw in de onderlinge kamers komt dan het beste tot zijn recht.

We kwamen ruim op tijd op de locatie aan, en na een klein half uurtje blauw bekken, werden we ontvangen in de boekwinkel. Het heeft dus geen zin om hier eerder aan te komen. En je zit gelijk in je spel. Het stukje 'theater' wat ze opvoeren is geweldig en brengt je al helemaal in de 'fantasy' sfeer. De 1e kamer die we spelen hier is de Elevator. Een 45 minuten kamer maar heel knap in elkaar gezet. De setting en de puzzels passen goed bij elkaar.
Een leuke kamer als opwarmertje voor de andere 2 die nog gaan komen. Deze kamer moet je zeker niet overslaan als je hier gaat spelen


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  42:38 min

 

Frankenstein

Miraculum
Geplaatst op: 09 januari 2024

The fallen angel becomes a malignant devil

Nadat we uit de lift zijn ontsnapt, gaat het 'verhaal ' gelijk door en worden we gevraagd door de medewerker van de boekwinkel of we een boek willen lezen? Ja natuurlijk willen we dat en we willen Frankenstein lezen. De intro met de host is prachtig en leuk opgezet, en zo komen we in de sfeer van Frankenstein en belanden we in de kamer.

De kamer is prachtig gemaakt in het thema en de ruimtes heel mooi aangekleed. De puzzels zijn uitdagend maar wel goed te doen en ja je moet goed rondkijken maar er is ook genoeg te zien. De puzzels zijn een goede combi tussen hersenkrakers en lekker actief bezig zijn.
en ja wie wil nou niet even met Frankenstein spelen?!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  73:29 min

 

The Golden Phoenix

Miraculum
Geplaatst op: 09 januari 2024

How can you rise if your not burned

De laatste kamer voor vandaag. Even een hapje gegeten bij een restaurant iets verder op (geen aanrader) en we zijn klaar voor deze kamer. We weten inmiddels dat we niet heel vroeg voor de deur hoeven te staan. En na een paar minuten worden we geheel in stijl en thema ontvangen. Weer krijg je een leuk stukje 'theater' waar je zelf ook onderdeel van bent. En met een leuke twist gaan we naar de kamer.

En wat voor een kamer! Bij elke ruimte die we binnen gaan, OEEE's, AAAH's en andere uitingen van enthousiasme! Zo mooi gemaakt en wat een toffe elementen zitten er in deze kamer.
De puzzels zijn goed gemaakt in het thema, en de oplossing soms heel anders dan je denkt. En dat maakt deze kamer echt uniek.

Nadat we de kamer hebben uitgespeeld willen we helemaal niet meer terug naar de Muggle wereld . Hier willen we blijven!

Onze conclusie is dat je Miraculum moet spelen en ook in de volgorde: Elevator, Frankstein en The Golden Phoenix.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  74:23 min

 

Laad meer reviews

3 reviews

Never House

DarkPark
Geplaatst op: 27 april 2022

Vette doos

Zeker een aanrader. Vorig jaar tijdens de lockdown gedaan. Kom maar op met de vijfde


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Kwaliteit: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen


 • Origineel
 • Beleving
 • Log
 • Uitstraling
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Puzzels

 

Circus Tortolero

E-scaperooms.nl
Geplaatst op: 13 januari 2023

Circus thuis op tafel

Ideaal spel voor de sombere donkere dagen. Wijntje, hapje en puzzelen maar.
Toffe elementen en zit echt leuk in elkaar. Ook hier mogen er wat ons betreft wel meer van komen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Kwaliteit: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen


 • Uitstraling
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica

 

Suspectum MMI

E-scaperooms.nl
Geplaatst op: 24 maart 2024

Uitstekend vermaakt

Wij vonden hem leuk :)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Kwaliteit: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen