Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Sam2

Junior Escaper

Offline

Omschrijving

De perfecte escaperoom betekent voor mij een ideale balans tussen belevenis/experience en puzzelen/opdrachten doen. 

Ik wil even compleet de realiteit loslaten en me onderdompelen in een andere wereld, maar wel wat te doen hebben. Dat kan met puzzels, maar opdrachten doen om verder te komen in het spel zijn net zo leuk wat mij betreft.


Lid sinds

12-12-2021

Locatie

Scheveningen

Statistieken

Escaperooms

14 reviews

14 kamers gespeeld

78.6% ontsnappingspercentage


Games

5 reviews

5 gespeelde spellen


2 forum berichten

14 reviews

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 14 november 2023

Een kamer die je onthoudt

Heel mooi in elkaar gezet deze kamer! Leuk dat er een acteur in zit, de kamer was spannend en er zaten leuke technologische snufjes in die we niet eerder hebben gezien. Perfecte combinatie tussen belevenis en puzzelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 14 november 2023

Must-play, heel origineel

Dit is een kamer die je echt gespeeld moet hebben. De combinatie van de sfeer, en de opdrachten die je moet doen, zijn heel goed. Er zaten hele originele opdrachten tussen, en dat maakte het een mooie kamer, werkelijk al je zintuigen komen wel van pas in deze kamer ;-).

Met 2 ervaren escapers was deze kamer goed te doen, althans met nog 10 seconden op de klok de kamer halen, is natuurlijk helemaal geweldig. De game master gaf af en toe een hint, en dat was erg fijn zodat we een goede game flow hadden, zonder dat we het gevoel hadden dat we te veel geholpen werden.

Goed gebruik gemaakt van technologie, waardoor de kamer ook modern aanvoelt. Niet alleen maar cijfersloten bv. Dit is een van de beste kamers die we hebben gespeeld, zeker een must-play als je het overweegt en ook prima geschikt voor de redelijk beginnende escaper.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit

  down-the-hatch

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 18 september 2023

Mooie kamer, echt een beleving

Prachtig vormgegeven, je waant je echt een paar decennia terug in de tijd in een oud spookachtig, verlaten hotel. De puzzels zijn erg leuk: veel doe-puzzels, soms ook echt even nadenken. Mooie effecten en een goede game master die op de juiste momenten net even het goede zetje in de rug geeft.
Goede balans tussen puzzelen en beleving.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 30 juli 2022

Geweldige kamer, geweldig thema!

Waar te beginnen? Het thema sprak ons meteen aan, Chernobyl, mysterieus, spannend en historisch. En dat laatste zie je zeker terug in de kamer, je waant je zowel qua sfeer als qua tijd helemaal in Chernobyl van een paar decennia geleden. Ontzettend leuke ervaring. De acteur heeft echt een toegevoegde waarde en laat je bv niet alleen maar schrikken (soms is het wel schrikken!) maar heeft ook rol in de room en dat is erg leuk gedaan.

Technisch zit deze kamer goed in elkaar, duidelijk een nieuwe kamer, met leuke nieuwe technieken. We hebben ons goed vermaakt, hintsysteem was prettig en fijn dat we nog net een minuutje van het huis kregen om het spel af te maken, ondanks dat we eigenlijk niet meer helemaal op tijd waren. Dat soort kleine dingen maakt de hele ervaring gewoon erg goed! Verder vonden we de balans tussen puzzels en belevenis erg goed, de puzzels waren leuk en soms uitdagend, terwijl we ook echt het gevoel hadden de hoofdrol in een film te spelen.

Los daarvan is de tuin achter de room heerlijk om op een zonnige dag nog even een drankje te doen.

Kortom, als je in de buurt bent zou ik deze kamer zeker spelen! En ik zou er zelfs voor omrijden of speciaal naar toe gaan. Het is niet de allerbeste of meest bijzondere of verassende kamer die ik ooit gespeeld heb, maar dat hoeft ook niet, staat zeker wel in mijn favorieten lijstje!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Fantastische sfeer, goede puzzels, de reis waard

Deze kamer is fantastisch mooi, want ondanks de locatie in een nieuw gebouw, heb je binnen toch echt het idee op een creepy oude historische locatie te zijn. Veel details en moeite hebben in deze kamer gezeten. Terecht ook dat deze kamer in de wereldranglijst voor escaperooms staat (TERPECA). Verwacht alleen niet een over-the-top (moderne) kamer van een kalliber dat je nooit voor mogelijk had gehouden, dan ben je wellicht wat teleurgesteld, maar als je verwacht gewoon een leuke, goede escaperoom te spelen, dan zal je zeker niet teleurgesteld zijn!

Met name de eindopdracht zat technisch erg leuk en vernieuwend in elkaar! Het is een kamer waar je lekker kan puzzelen en lekker kan beleven. Een bepaalde opdracht kwamen we echter niet makkelijk uit, en konden we met hints ook niet helemaal de juiste richting in worden gestuurd, dat was toch jammer, maar misschien ook gewoon 'our bad'.

We hadden wel een beetje het idee dat de (overigens sympathieke) game master vooral een ingestudeerd verhaal uit haar hoofd heeft vertelt, we werden daardoor niet echt meegenomen in een bepaalde sfeer of het verhaal, dat was wel jammer. Wel vonden we het erg aardig van de game master om ons een minuutje (of twee) extra te geven, om de kamer toch helemaal af te maken, ondanks dat de tijd eigenlijk op was.

Ik zou de kamer zeker aanraden en er ook wel speciaal voor naar toe reizen. Kom er wel met de juiste verwachting heen, en zeker leuk te combineren met een dagje Mechelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 07 juni 2022

Super kamer, klassiek, locatie is perfect, niet omver geblazen

Wow, de locatie van deze kamer is geweldig! Een groot oud klooster middenin een bos bij Amersfoort. Creepy, en dat is ook het thema van de kamer. Bloody Mary is eng, maar leuk-eng. Het onthaal is helemaal in thema en dat maakt de ervaring compleet.

Het is een klassiekere kamer, maar dat maakt deze kamer er niet minder om. Er zitten genoeg leuke effecten in om je te boeien of om je de stuipen op het lijf te jagen. Erg leuk vind ik ook het hintsysteem dat helemaal in thema is, waarbij het klooster zelf je soms probeert te helpen ;-). Redelijk wat cijfersloten, maar dat is helemaal logisch gezien het bouwjaar van de kamer. Als je er met de juiste verwachtingen in gaat is dit een topkamer. Je kan er lekker puzzelen, met zowel puzzelopdrachten als doe-opdrachten en het decor is erg goed gedaan.

Persoonlijk waren we uiteindelijk alleen niet omver geblazen door deze kamer, gezien de hoge score hadden we toch wel een hoge verwachting, omdat we ook wel meerdere top20/top40 kamers hebben gespeeld. Echte wow-momenten hadden we niet, maar we hebben ons wel goed vermaakt en eigenlijk ook nergens iets op aan te merken.

Kortom: een leuke combi van beleving en puzzelen, zeker een hele goede kamer, maar wel een wat klassiekere. En met die verwachting is de kamer top.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Locatie kan niet beter
 • Eigenlijk geen, behalve dat de kamer wat ouder is

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 21 mei 2022

Hele gave kamer, personeel maakt het nog beter!

Geen idee of deze room nog een positieve review nodig heeft, want iedereen lijkt het er eigenlijk wel over eens: dit is een geweldige kamer! Je wordt volledig meegenomen in het thema (Ilussion) en alles in de kamer ziet er authentiek en origineel uit, alsof je ook even terug gaat in de tijd. Dit is ook een van de weinige escaperooms waar je daadwerkelijk doorhebt tijdens het spelen wat het verhaal precies is, en hoe het spel je door het verhaal heen leidt. Dat is echt heel knap gedaan.

Ik vind de balans tussen beleving/effecten en puzzelen perfect in balans! Soms zijn de puzzels een beetje moeilijk, maar uiteindelijk houdt de gamemaster goed voor jou de tijd in de gaten zodat je niet echt ergens in de knoei komt. Het hintsysteem is ook erg leuk en in thema gedaan.

Wat het voor ons helemaal afmaakte was dat de eigenaar (gok ik?) naderhand nog een kleine rondleiding gaf (als we dat zouden willen) en vol passie vertelde over de kamer, met nog wat meer achtergrond over hoe de kamer in elkaar zat en om stil te staan bij onderdelen in de kamer om te zien of we alle onderdelen/spellen snapten.

Kortom: hou je van een kamer waar je helemaal in het thema wordt meegenomen en waar er ook leuke puzzels zijn? Ga er heen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 21 mei 2022

De meest spectaculaire kamer van het land

Zonder twijfel de meest spectaculaire kamer van het land. Ik snap dan ook niet dat deze kamer niet boven de 9,5 scoort, maar obv de negatieve reviews, gok ik: als er iets niet goed gaat in de kamer, of de techniek liet het toch afweten: ja, dan ik me voorstellen dat je experience niet leuk was. Dat berust dan wel echt op enorme pech, en het lijkt me zonde hierdoor de kamer niet te spelen.

Het verhaal is dat er een hallucinatoir gas vrijkomt, en de kamer zit zo in elkaar dat je daadwerkelijk bij jezelf gaat afvragen of je niet zelf aan het hallucineren bent (zonder al te veel te verklappen).

Ook de verschillende ruimtes zijn allemaal prachtig, totaal anders ten opzichte van elkaar, en nemen je mee in hele andere werelden. De puzzels die je moet doen zijn logisch, kosten soms wel even nadenkwerk. Soms zou ik het eigenlijk een beetje vergelijken met Harry Potter en de Steen der Wijzen, waar Harry op het laatst drie verschillende ruimtes doormoet om uiteindelijk bij de spiegel te komen waar hij de steen der wijzen in zijn broekzak krijgt. Niet qua thema, maar qua elke keer opnieuw verrast worden door geweldige opdrachten.

Deze kamer is een technisch hoogstandje, voor ons gevoel was het ook erg groot en is ontzettend leuk (niet eng). Zo leuk, dat we het eerlijk gezegd nog wel een keer willen gaan spelen, ook al weten we al precies wat ons te wachten staat.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Effecten
 • Logica

 

The Queen

Real Adventure Game
Geplaatst op: 21 mei 2022

Leuke room, niet erg spectaculair, wel lekker puzzelen/opdrachten doen

Deze room zit op een leuke locatie in het centrum van Utrecht, leuk om te combineren met een dagje/lunch in de stad.

Het spel begint eigenlijk zodra je je meldt voor de room, dat was achteraf wel erg leuk gedaan. De kamer zelf bestaat verschillende opdrachten: zoektochten, puzzelen, opdracht uitvoeren. Heel leuk om al die verschillende spelelementen te hebben. Voor ons draait een escape room op een mooie balans tijdens experience/beleving en puzzelen/opdrachten. De puzzels/opdrachten hier waren leuk om te doen, maar niet super spectaculair, maar ook niet super basic. De beleving was deels leuk door de intro, en het decor in de kamer is prima. Het is geen neusje van de zalm qua decor en aankleding in de kamer, maar dat hoeft ook niet altijd. Soms denk ik dat we ook wel een beetje verwend kunnen zijn qua escape rooms, door veel kamer in de top 20 te hebben gespeeld. Als dat je referentiekader is, lijken 'normale' kamers waar de bouwers niet een mega-budget hadden automatisch al wat minder leuk. Maar toch is dat ook wel ergens hoe het werkt.

Wat het voor ons prettig maakte, was dat je via een portofoon kan communiceren en contact kan hebben. Dat vergt wel dat je duidelijk moet kunnen communiceren en hardop kan nadenken, zodat de game master met je mee kan denken over waar in een opdracht je bijvoorbeeld vastloopt, zodat je een goede hint kan krijgen.

Kortom, een leuke room, met leuke puzzels/opdrachten, waarbij je wat hebt aan de hints zodat je lekker door kan spelen. Maar niet de meest spectaculaire kamer, en het decor/beleving is niet top-van-de-markt. Eigenlijk moet je niet een top-20 kamer verwachten, maar gewoon een leuke kamer.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Decor
 • Sfeer
 • Beleving

 

The Deal

Escape Rooms Sneek
Geplaatst op: 21 mei 2022

Klassieke kamer, prima puzzels, prima beleving

Tijdens een weekendje Friesland besloten langs deze escaperoom te gaan. Het is een leuke kamer, wat klassieker. Verwacht geen echte special effects, maar desondanks af en toe wel leuke technieken die toch bijdragen aan een leuke beleving.

Het decor is prima, geen state-of-the-art decor waar je uren naar wilt kijken, maar goed genoeg om je mee te nemen in het spel. Hier staat vooral het puzzelen centraal, en dat vonden we op zich best leuk. Bij 1 opdracht/puzzel liepen we echter best lang vast, omdat we de clue niet helemaal begrepen, ondanks hints lukte het alsnog niet helemaal en dat heeft uiteindelijk wel flink tijd gekost die we later wel tekort kwamen. Achteraf was het dan fijn geweest iets meer sturing te krijgen, zodat we niet in tijdsnood kwamen, maar achteraf lag dat misschien meer aan ons inzicht, dan aan de kamer/gamemaster.

De gamemaster deed zijn best en was sympathiek. Als je zin hebt in een escaperoom, even wil puzzelen en toevallig in de buurt bent, zou ik zeker even langs gaan. Ik zou er niet per se voor omrijden, omdat het ook een wat oudere/klassiekere kamer is. Het is maar net met welke verwachting je er in gaat: het is geen top 20 kamer, maar het is een prima kamer om te spelen als je een beetje weet wat je te wachten staat. Heel attent was dat iets drinken achteraf gratis was.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service, gratis drankje
 • Puzzels
 • Beleving
 • Leuke technieken gebruikt soms
 • Klassieke/oudere kamer
 • Geen echte special effects

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 21 mei 2022

Creme de la creme onder escaperooms

Deze kamer is ge-wel-dig! Het is eng, maar leuk-eng. Het thema is meteen duidelijk en het decor is perfect, je waant je echt door een oud weeshuis. En je bevindt je even in een hele andere wereld.

De puzzels zijn top! Voor ons draait een escape room zeker om de beleving, maar het is ook leuk te moeten puzzelen of opdrachten te moeten uitvoeren. Hier zijn de opdrachten erg leuk. Dat komt ook omdat er allerlei moderne technieken zijn, die maken dat de kamer ook spectaculair werd. Echter was er ook nadeel, die meer bij het personeel van deze dag leek te liggen. We kwamen namelijk niet uit alle opdrachten, en we vertrouwen dan op de gamemaster om er voor te zorgen dat we niet zo lang bezig zijn bij een onderdeel dat we uiteindelijk (flink) tijd te kort komen bij andere onderdelen/ruimtes. Dat was hier niet goed gegaan, de gamemaster had ons op een gegeven moment eerder hints moeten geven, omdat we te lang stil hebben gestaan bij een onderdeel waar we een essentieel onderdeel continu over het hoofd zagen en waar achteraf een simpele korte hint, er voor gezorgd zou kunnen hebben dat we wel konden beginnen met de opdracht. Dat is toch jammer.

Kortom: een enge kamer, helemaal in thema van een oud weeshuis, met leuke opdrachten, spectaculaire technieken en waar je even helemaal uit de realiteit gaat. Jammer alleen dat je pech kan hebben met een gamemaster, waardoor je gameflow soms niet helemaal lekker is.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 2.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend
 • Moderne technieken
 • Slechte service
 • Gamemaster

 

Neusje van de zalm wat betreft klassieke kamers

Dit is een klassieke/oude kamer, maar desondanks leuk om te spelen! Het verhaal is duidelijk en door het spel wordt je ook meegenomen verder in het verhaal, de puzzels en vervolgen in de kamer zijn ook allemaal heel logisch en sluiten aan bij het spel.

Verwacht een kamer om lekker in te puzzelen, te zoeken en te ontdekken, maar ook opdrachten doen. Met de hints die af en toe op de juiste momenten gegeven werden, was dit goed te doen. Af en toe worden ook leuke technieken gebruikt, maar verwacht geen technische hoogstandjes die in veel nieuwere kamers te vinden zijn. Het decor neemt je goed mee in de sfeer.

Kortom, met alle nieuwe kamers vol technische hoogstandjes en special effects, valt deze kamer wel in het niet. Ik zou er niet speciaal voor omrijden. Maar als je weet dat dit een oude/klassieke kamer is, en je wilt lekker puzzelen, dan is dit een leuke kamer. Mocht je speciaal komen voor de andere room (Catch me if you can) op dezelfde locatie, dan is het wel heel leuk deze mee te nemen en beide kamers te spelen. Ze sluiten goed op elkaar aan en maken het verhaal compleet. Leuk genoeg dus om deze kamer mee te nemen in een duoboeking, maar ik zou niet speciaal voor alleen deze kamer spelen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Oude/klassieke kamer

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 12 december 2021

Eng, alsof je in een film zit, toch leeg achteraf

Deze escaperoom is waanzinnig opgezet, zowel qua grootte als qua sfeer. Verspreid over meerdere verdiepingen beleef je als het ware meerdere scenes van een horrorfilm waarin je zelf de hoofdrol speelt. Dat deze experience ook niet 60 minuten duurt, maar veel langer, maakt het ook het echt een beleving waarin je je helemaal wilt laten onderdompelen.
De acteur maakt het ook echt eng - en voelt goed aan tot hoever hij kan gaan - zonder teveel te verklappen. Van te voren was ook al duidelijk dat het niet echt een escape room is, maar vooral een experience, maar toch zat hierin voor ons wel een nadeel.

In veel reviews voor deze kamer/experience worden ook hoge cijfers gegeven voor de puzzels, maar eerlijk: het draait hier niet om de puzzels, en de puzzels zijn ook niet erg uitdagend. En dat zorgde er bij ons voor dat we wel met een leeg, en een beetje onvoldaan gevoel de escaperoom/experience uitstapte. Een escaproom draait voor mij niet 100% om de puzzels, maar ook niet 100% om alleen een beleving. Maar na deze experience realiseer je je wel dat een voldaan gevoel na een escaperoom ook komt omdat het je is gelukt iets moeilijks op te lossen, wat je toch maar mooi voor elkaar hebt gekregen. Dat gevoel mist, maar daar tegenover staat een unieke beleving. Helaas is die beleving toch niet alles wat we zochten en vraag je jezelf uiteindelijk af (zoals een andere reviewer ook noemde): wat hebben we nou eigenlijk gedaan?


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Hoe dan?!

Wat een fantastische escape room is dit. Je doorloopt echt een verhaal en eindigt in een plek waarvan je denkt: wow, hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen? De technieken die gebruikt zijn, maken het spel ook echt leuk en bijzonder.
Het is lekker puzzelen en je kunt met meerdere mensen tegelijk ergens mee bezig zijn. Daarbij vind ik het fijn dat er genoeg tips werden gegeven wanneer nodig, zodat je wel lekker door kunt gaan.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

5 reviews

Never House

DarkPark
Geplaatst op: 21 mei 2022

Dit spel verandert je hele beeld van wat een spel is

Dit spel is in een woord: geniaal! Geen enkel spel wat je in de winkel kan kopen of wat een door grote spellenfabrikant wordt gemaakt, komt ook maar in de buurt van wat dit is. Waarom? Zonder al te veel te verklappen: het spel is veel meer dan wat in de doos zit, je hebt het gevoel dat je echt een geheim/mysterie aan het ontdekken bent en je wordt volledig meegenomen in een verhaal/zoektocht/speurtocht. Daarbij zijn er originele puzzels/opdrachten die je moet doen, die van een niveau zijn gelijk aan een topklasse escape-room. Er worden allerlei technieken gebruikt, waardoor je tijdens het spelen continu denkt: wauw, wat is dit gaaf gedaan!

Het spel is leuk om met een klein groepje te doen, maar is ook geweldig om alleen te spelen. Tijd doet er niet toe bij dit spel en dat is heel prettig, als je op een rustig tempo wilt spelen omdat je wilt genieten van dit spel/experience dan kan dat en dan kan je er rustig 2 of 3 avonden over doen.

Het hintsysteem is erg prettig: door verschillende 'niveaus' in de hints, zal je altijd verder kunnen spelen ook al kom je ergens niet uit, maar heb je ook niet meteen een spoiler als je alleen een kleine hint wilt.

Hoop dat DarkPark nog veeeeeel meer home adventures gaat maken!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in december 2021

Alleen gespeeld


 • Uitstraling
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • Hintsysteem
 • Prijs, maar het is het waard
 • Niet herspeelbaar: wel met refill kit sinds kort!

  AlecTheekopjeCasturii

Witchery Spell

DarkPark
Geplaatst op: 21 mei 2022

Spectaculair thuisspel, echt magisch

Wat maakt DarkPark toch ongelooflijke spellen voor thuis! Dit is een spel dat zo geniaal in elkaar zit: dit ga je nooit in een winkel kunnen kopen.

Het thema is heksen/magie, een heerlijk thema om even alles om je heen te vergeten en je hier volledig in onder te dompelen. Dat kan DarkPark in dit spel ook heel goed: je vergeet even volledig de realiteit en zit meteen vol in het spel. Dat doen ze door gebruik te maken van allerlei lagen in het spel. Wat in de doos zit, ziet er authentiek uit, alsof het zo uit de Middeleeuwen naar je toe komt. Tegelijkertijd (zonder al te veel te verklappen) is er nog een hele wereld die niet in de doos zit, waarvoor je je laptop nodig hebt ;). Continu val je van de ene in de andere verbazing over hoe goed dit spel in elkaar zit.

Je wordt meegenomen in een verhaal en het spel voert je ook echt mee door het verhaal, je komt steeds meer te weten en ook de puzzels/opdrachten zijn in thema. Wat het extra magisch maakt zijn de special effects die in de opdrachten zitten.

Dit spel alleen gespeeld, en je kan hier heerlijk meerdere avonden over doen, zodat je lang kan genieten van dit spel. Heb het in de kast gestopt, en ga het over een jaar opnieuw spelen, want dit wil je gewoon nog een keer beleven.

Andere pluspunten: het hintsysteem met meerder niveaus per puzzel, zodat niet in een keer te veel verklapt wordt, maar zodat je uiteindelijk wel door kunt spelen als je er echt niet uit komt. Plus het feit dat er een refill kit is: zo kan je het spel lekker spelen zoals het bedoelt is, en later wel herstellen zodat het nog een keer te spelen is.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in december 2021

Alleen gespeeld


 • Uitstraling
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Herspeelbaar
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • Hintsysteem
 • Uniek en vernieuwend

  AlecSam2Theekopje

Escape Room The Game 2

Identity Games
Geplaatst op: 21 mei 2022

Geen escape / escaperoom gevoel

Leuk geprobeerd dit spel, maar waarbij echte escaperooms een geweldige balans hebben tussen beleving/experience en puzzelen, ligt hier de nadruk echt uitsluitend op puzzelen, er is geen sprake van een belevenis of experience. Dit kan overigens wel met (andere) escaperoom spellen voor thuis (zie de reviews maar op deze site).

Wat ik misschien nog het meest onbegrijpelijk vindt is dat de spelmakers de factor 'tijd' hebben meegenomen in dit spel. De belemmerende factor bij een escaperoom kan soms namelijk de tijd zijn: leuk als je ontsnapt, maar soms heb je meer tijd nodig of wil je gewoon meer van het spel genieten door wat meer de tijd te nemen. Het voordeel van een escape spel thuis zou moeten zijn: geen race tegen de klok per se nodig, want er hoeft niet per se een bepaalde omzet per uur gedraaid te worden, dus optimaal de tijd om volledig van het spel te genieten. Niet dus. Afijn.

Omdat het onderdeel belevenis/experience mist in dit spel, ben je voornamelijk puzzels aan het maken die je zo snel mogelijk moet oplossen. Sommige puzzels maken dat je creatief moet nadenken en soms heb je ook wel echt een escaperoomgevoel doordat je puzzel zich bevindt op een grote plattegrond van een kamer, daardoor denk je soms even echt in een kamer te zijn. Maar soms zijn de puzzels ook gewoon denkpuzzels en kom je er niet helemaal uit. De hints zijn ook niet altijd goed: soms te kryptisch, en uiteindelijk gewoon alleen de code. Hier hadden de makers meer tijd in mogen stoppen: betere hints of wellicht uitgebreidere online hints. De app van het spel oogt als een app uit het jaar 2008 en werkt ook niet vloeiend. Hadden ze beter een mooie website kunnen maken.

Kortom, wil je puur puzzelen en vindt je die race tegen de klok juist heel leuk, dan is dit het spel voor jou! Wil je juist niet per se binnen 1 uur een spel klaar moeten hebben en wil je liever de tijd nemen, of vindt je een gave experience/beleving juist erg belangrijk omdat je even in een andere wereld wilt worden meegenomen? Sla dit spel maar over!


4.5

Sfeer: 3.0

Spelbeleving: 7.0

Kwaliteit: 6.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 3 personen


 • Puzzels
 • Herspeelbaar
 • Goede prijs
 • Weinig origineel
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Hintsysteem
 • Lengte, race tegen de klok een nadeel thuis

 

Escape Room The Game

Identity Games
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Prima bij gebrek aan beter, maar duidelijk aan de onderkant van de markt

Ik denk dat het grote voordeel van deze spellen is: de algemene verkrijgbaarheid. Elke grote webshop en elke spellenwinkel zal een doos hebben, daarmee een stuk makkelijker te vinden dan alle kleine fabrikanten of echte escaperooms die besloten hebben een spel te maken.

Hierin zit helaas ook meteen het kwaliteitsverschil: waarbij je van spellen van kleine makers de mooiste artefacten, papieren en voorwerpen krijgt en je volledig wordt ondergedompeld in een verhaal, waarbij de ene puzzel je nog meer van je stoel blaast dan de anderen; is dit spel duidelijk van een grote spellenmaker: alles op papier geprint, alles draait om het puzzelen, er zit wel een verhaal in, maar echt nodig voor de puzzels is het niet. De puzzels varieren wel, maar uiteindelijk heb je telkens maar 1 uitkomst: 4 sleutels vinden. En de spellen verschillen ook, maar uiteindelijk heeft elk spel 3 enveloppen voor 3 rondes.

Volgens mij zaten er trouwens niet eens batterijen bij de decoder in de doos, die je wel echt nodig hebt voor de puzzels, wat ook alweer iets zegt over hoe weinig de fabrikant om de beleving van het spel geeft.

Nog een onbegrijpbaar nadeel vind ik de tijd: je decoder telt af van 60 minuten naar 0. Een van de dingen die een escape thuis beter maken is dat je niet gebonden bent aan tijd! Geen andere groep die de kamer in moet, geen bepaalde omzet die op een dag gedraaid moet worden. Maar alle tijd om een spel te spelen. Zou je zeggen.

Ik denk dat dit spel prima was toen het nog als een van de weinige op de markt was, maar inmiddels (volgens mij mag ik geen andere merken/makers in de review noemen) zijn er zoveel mooie andere spellen, die op een niveau 100x hoger zitten dan dit, dat ik zou zeggen: geef 10-15 euro meer uit voor zo'n spel en heb een ultieme ervaring thuis. Maar bij gebrek aan beter, kan je je hier ook prima mee vermaken.


3.5

Sfeer: 2.0

Spelbeleving: 4.0

Kwaliteit: 6.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen


 • Goede prijs
 • Herspeelbaar
 • Uitstraling, veel printjes ipv echte voorwerpen
 • Weinig origineel
 • Foutjes, papiertjes in de doos met rectifacties
 • Beleving
 • Onlogische puzzels, volgorde sleutels vaak onduide
 • Diversiteit; altijd 4 sleutels en 3 enveloppen
 • Hintsysteem; soms te vage/weinig hints

 

Message from Beyond

Escape World
Geplaatst op: 03 september 2022

Helemaal ondergedompeld worden in een mysterie, met magische vibes

Ik vond dit escape spel echt fan-tas-tisch! Je merkt meteen aan alles dat dit spel gemaakt is door een echte escaperoombouwer in plaats van een grote spellenfabrikant: hoe het spel in elkaar zit, de kwaliteit van het spel, het verhaal. Dit is zo'n thuisspel waar je enthousiast van wordt.

Zonder al te veel te verklappen kan ik, denk ik, zeggen dat je door een brief wordt meegezogen in een mysterie om een eeuwenoude vloek op te lossen. En dan begint het avontuur met heerlijk puzzelen, zoals je dat ook in een goede escaperoom zou doen. Je wordt echt meegenomen in een verhaal, maar de beleving staat ook hoog in het vaandel. Er zijn leuke effecten en verassingsmomenten, en dat soort dingen maken me heel erg blij bij een escape spel voor thuis!
Persoonlijk hou ik ook erg van het thema: mysterie, middeleeuwen, magie, heksen, spiritueel, het occulte.

We hebben dit spel met z'n tweeën gespeeld en zijn er 2 avonden zoet mee geweest (we wilden ook de tijd nemen van het spel te genieten), maar het spel is ook prima alleen of met z'n vieren te spelen.

Zeker de moeite waard om te kopen als je houdt van andere escape spellen voor thuis, die zijn gemaakt door echte escaperoombouwers!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Kwaliteit: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen


 • Uitstraling
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Thema
 • Herspeelbaar, met refill kit
 • Verhaal
 • Hintsysteem; uitgebreid met meerdere 'levels'