Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Tim van mun

Escaper

Offline

Lid sinds

22-03-2020

Locatie

Nistelrode

Statistieken

Escaperooms

30 reviews

56 kamers gespeeld

86.7% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

Het ontsnap clubje

4 teamleden

17 kamers gespeeld

30 reviews

The Spear of Destiny

AdventurEscape Utrecht
Geplaatst op: 02 juli 2023

Van A naar B naar Z?

De kamer begint leuk, de eerste puzzels zetten gelijk de toon. Deze toon wordt de hele kamer vastgehouden. Hoewel we met 1 puzzel moeite hadden, omdat we geen idee hadden waar we moesten beginnen en wat er nu wel of niet bij hoorden. Het decor is de eerste helft netjes afgewerkt, de 2e helft heeft ons verbaasd, positief verbaasd!

Onze ervaring schommelde gedurende de kamer erg op en neer, we hebben goede momenten maar ook mindere gehad. Als deze kamer vaker gespeeld wordt zal hij meer 'ingespeeld' worden en zullen er wellicht dingen veranderen.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  54:04 min


 • Diversiteit in puzzels en kamer
 • Puzzels van goed niveau
 • Origineel in thema minus het tijdreizen
 • Gebruik van het 'cafe' van de boulderhal

 

Operation Source Code

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 02 juli 2023

Snel klaar, nog maar een dan?

Zoals de titel doet vermoeden, snel.

Na het moment van spelen hebben we blijkbaar het record verbroken, met nog 28:37 over. Toch goed 32 minuten in de kamer gezeten. Dit was wat karig. Nou willen we onszelf geen super escapers noemen, maar een groep met een gezond stel hersenen. We waren hier een uur eerder dan we de kamer hadden en we hebben ons heel het uur vermaakt! Zelfs nog een rondleiding gehad, dus de service was fantastisch! De kamer zelf is ruim, voelt groot. Maar om zo'n grote escaperoom aan te kleden heb je veel nodig, het decor was een beetje simpel. Maar goed, daar hebben we weinig van gezien want we gingen als een speer. De flow zat er lekker in, de logica van de puzzels was goed en we hebben met z'n 4e alles meegekregen! Toen we eenmaal wisten dat we het record hadden, hadden we nog tijd over. Toen hebben we gelijk agent 159 ook maar gespeeld, onder het mom 'we zijn er nu toch'


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  31:23 min


 • Uitmuntende service
 • Logica van de puzzels
 • Goede prijs
 • Decor was niet altijd even gelijkwaardig

 

Operation Agent 159

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 02 juli 2023

Agent 159 in de bouwmarkt?

Agent 159 begint heel sterk qua puzzels en decor, dit is echt waar prachtig. We zaten hier helemaal in het verhaal. Naarmate we de kamer vorderde hadden we toch dat gevoel toch minder. Er is een ruimte waarvan we alle 4 dachten, wat zonde dat hier niet meer gebruik van gemaakt is, dit had zoveel potentie kunnen hebben. Voor ons gevoel paste de ervaring halverwege niet meer met het verhaal, de puzzels waren niet in thema en onlogisch, de afwerking liet ten wensen over. De kamer moet ooit gebouwd zijn, maar het leek alsof ze aan het einde nog steeds live aan het bouwen waren, er waren dingen afgeplakt met bouwplastic o.i.d.? De houten latten en triplex platen kregen meer onze aandacht dan de rest van de thematisatie.

De kamer heeft ons op sommige momenten ook positief verrast, met name het begin omdat deze zo sterk was. De effecten die er gebruikt zijn, zijn erg leuk! We hadden mixed feelings toen we na 40 minuten uit de kamer kwamen.


5

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  39:40 min


 • Service
 • Goede begeleiding
 • Onlogische puzzels richting het einde
 • Decor weg na de helft

 

Space Mission

IntoTheGame
Geplaatst op: 02 juli 2023

Prima escaperoom

Op de dag zelf nog geboekt en we konden nog terecht! Altijd fijn.
Het ontvangst was netjes, mooie ruimte waarbij je ook naar de VR kunt kijken. We kwamen in de avond aan en de host/eigenaar had alle tijd! Wij kregen ook alle tijd, 60 minuten namelijk. We waren met 5, wat een beetje veel is voor de ervaren groep waar we mee waren. Uiteindelijk hadden we namelijk nog bijna 18 minuten over. Voor de ervaren spelers onder ons, 3 tot 4 is een prima aantal! Bij ons liep op 1 punt de techniek niet helemaal met ons spel mee, hierdoor gingen er al dingen open die nog niet open moesten, met daarna de vraag of we ze zelf weer even dicht wouden maken, om een aantal minuten later open te maken. Ach, toch een geluks momentje als je hetzelfde dan weer mag openmaken om het nu wel te gebruiken.

De kamer is ruim opgezet, zeker voor families of gezinnen zou dit een super leuke kamer zijn, er is dan genoeg te doen. Voor een verhaal van hier tot tokyo hoef je niet naar Tiel. Het is het standaard ruimte thema verhaal.
Sommige puzzels zijn erg origineel, de ruimte (pun intended) is mooi aangekleed!

Achteraf nog gezellig zitten kletsen met wellicht nog een last minute op te planning, maar dat bleek bijna midden in de nacht (wat het inmiddels was) toch lastiger dan gedacht.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  42:13 min


 • Diversiteit van puzzels
 • Goede service vantevoren en achteraf
 • Nette aankleding
 • Kamer voor puzzelaars
 • Geen doorgevoerd verhaal

  IntoTheGame

No Way Out

Escape Schijndel
Geplaatst op: 12 mei 2023

Ons en zichzelf overtroffen, wauw!

Laat ik beginnen met een 10. Een 10 voor de service en gastvrijheid, wat is deze hoog.

Dan gaan we over naar iets anders hoog: onze beleving van de kamer. Eigenlijk waren we een testgroep, we hebben hem uiteindelijk semi getest. Iniedergeval wel een nagenoeg feilloze run gehad. (We blijken toch maar weer iets met jerrycans te hebben. Gelukkig is er niks afgefikt...)

No way out is een perfecte aansluiting op het brabantse lab, en ook de eerste echt eigen creatie. Je merkt gelijk dat de lat hier een stuk hoger ligt! Chapeau, zeker als je een kamer hebt waarop je op moet voortborduren. Dat is echt uitermate goed gelukt! De kamer barst van het verhaal. Wij hadden dan ook het gevoel dat we geen puzzels aan het oplossen waren om er uit te komen, maar dat we een verhaal aan het ontrafelen waren.

De puzzels die er in zitten lopen op van moeilijkheidsgraad (Al liepen we zelf gewoon heel dom vast op de allereerste...)
Het aller aller eerste wat je moet doen is trouwens erg origineel en ik hoop dat andere mensen dit net zo ervaren!

De hints (als je die nodig hebt) zijn in thema, en dragen alleen maar bij aan het verhaal. Er zitten echt heel coole dingen in. We waren voorbereid op van alles, maar het einde wist ons toch te verassen. Ja, we waren er klaar voor, laten we dat zeggen.

Heb je voorkennis nodig, of moet je het brabantse lab eerst gespeeld hebben? Nee. Maar als je volledig op het verhaal aangesproken bent is éérst het brabantse lab spelen en daarna No Way Out de correcte volgorde. Gelukkig is het ook een losstaande kamer.

Escape Schijndel heeft zichzelf hierin echt overtroffen en No Way Out is een slag in kwaliteit! Dat is door de gehele kamer te merken. Letterlijk van begin, tot eind. Vrienden uit Schijndel, bedankt voor deze ervaring! Het is al met al (alle avonturen) eentje om niet snel te vergeten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  55:17 min


 • Service, deze zit boven de 10
 • Het decor is realistisch en netjes afgewerkt
 • Originele en (aan)sluitende verhaallijn
 • Prima moeilijkheidsgraad voor elke escaper
 • Verhaal tot de max
 • Puzzels zijn logisch

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 19 april 2023

Meissie Meissie

Na lang op het het verlanglijstje te hebben gestaan reisden we vandaag af om de meisjeskamer te spelen. Lekker in de ochtend de spanning opbouwen!

En om met de deur in huis te vallen, wat is de kamer daar goed in. Kun je er een duidelijke stempel op plekken, nee niet echt. Het is spannend, eng, maar geen horror. Wat het wel is: perfect uitgewerkt. De intro is duidelijk en je weet wat je in de eerste paar minuten kan verwachten. Daarna? Nee, daarna niet meer. Gelukkig is er ruimte om zelf na te denken want je maakt toch wat mee. We hebben met zn 4e heerlijk kunnen puzzelen. Als is het soms wel wachten op elkaar aangezien de puzzels lineair zijn. Maar goed, als de andere bezig zijn dan heb je tijd genoeg om de kamer in je op te nemen!

Het verhaal was aan het eind net genoeg duidelijk om te snappen. We zaten er echt helemaal in en we voelde toch iets van een open einde. Als dit de bedoeling was dan is dat gelukt. Zo konden we wel zelf nadenken en invullen, tijdens maar ook achteraf na het spelen van de kamer.
De kamer gaat al en tijdje mee, hij heeft een punt in het landschap gezet qua kwaliteit. Nu zijn er wel gebruikerssporen te bekennen. Dit deed niet af aan de beleving en is logisch als hij al zo lang mee gaat. Maar wat fijn dat hij er nog is. Bij uitstek geschikt om nieuwe spelers te kennis te laten maken met de 2.0 kamers!

We hebben relatief weinig hints nodig gehad. We gingen er vlot doorheen aangezien we met bijna 18 minuten over weer buiten stonden.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  42:15 min


 • Sfeer van begin tot eind
 • Decor van groot formaat
 • Puzzels waar je mee vooruit kan
 • Prima moeilijkheidsgraad
 • Spanning op de juiste momenten
 • Gebruikerssporen

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 12 mei 2023

Geniale beleving

Escape dagje gepland, op naar Baarn.
Corpse inc. stond al lang op het lijstje, maar was zeker het wachten waard! We werden ontvangen in thema, de missie begon in thema, ja; eigenlijk is alles in thema! We waren benieuwd, een van de eerste kamer met acteur. Maar zoals ze zelf al zeggen: Een echte toevoeging! Sommige krijgen er iets meer mee te maken dan andere, maar iedereen voelt de spanning! De acteur weet precies wat, wanneer nodig is. Ook als de groep lekker omslachtig is... (oeps) Alsof we een eigen film ervaring hadden en alles zelf mochten bepalen. De kamer zit qua puzzels heel goed in elkaar, iedereen heeft wel wat te doen. Mocht je niks te doen hebben dan wordt daar wel voor gezorgd.

Na al wat kamers gedaan te hebben ben je soms sneller uit de opdrachten, maar dat mag de pret niet drukken. Hier is het echt uniek! Boek deze beleving zsm. Zoals wij aan het einde: verbaasd. Door wat we hadden meegemaakt, maar juist door alle dingen die langzaam tot ons door drongen. Uiteraard ook leuk om na te praten, zeker als het ook nog bekende blijken te zijn!

Bedankt voor een fantastische beleving. We hebben genoten!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  62:10 min


 • Acteur van hoog niveau
 • Thema overal doorgevoerd
 • Duidelijke verhaallijn, geen ingewikkelde kronkels
 • Moeilijkheidsgraad van de puzzels
 • Toffe decors

  escaperoom-junkie

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 12 mei 2023

Wauw...

Deze kamer heeft alles. Van begin tot eind, echt, alles.

Ontvangst op een prachtige locatie, die uiteraard versterkt. De intro versterkt, aangezien die ook in thema is. Bij ons verliep echt alles heel soepel en super. Aan het eind zelfs zo goed dat we het jammer vonden dat we uit de kamer waren. Met de tijd die we nog over hadden (Lees: ruim een half uur!) Deze tijd hadden we nog graag gebruikt om naderhand even door de kamer te lopen of sommige dingen nog een keer te ervaren.

Maar de puzzels zijn echt een aanvulling en voelen gewoon alsof ze hier horen. Het is geen escaperoom meer. Je komt terecht in het verhaal van chef Gaston, dat verhaal weten ze hier heel goed over te brengen! In alles, muziek, lichten, puzzels en alle andere dingen die je tegen mag komen. Hij loopt lineair, maar het is niet storend, je bent namelijk wel met zijn alle bezig. Zoals gezegd, bij ons zat de flow er ontzettend goed in. We zijn blij dat we alles (al dan niet in sneltreinvaart) hebben mogen ervaren. Deze kamer is met recht en reden een top kamer! Daarom ook aan de dure kant, en aangezien we toch Nederlanders blijven hadden we graag ook van dat half uur gebruik gemaakt. Maarja, slechter spelen was ook geen optie, want daarvoor zit hij ontzettend goed in elkaar. Al met al dus een fantastische kamer.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  44:34 min


 • Waanzinnig decor
 • Afwerking op en top
 • Oploop en opbouw van puzzels
 • Originele elementen
 • Door puzzels het verhaal meekrijgen
 • Gevarieerde moeilijkheid van puzzels
 • Intro in thema
 • Extra tijd hadden we graag nog gebruikt

 

Het Brabantse Lab

Escape Schijndel
Geplaatst op: 19 april 2023

1, 2, hoppakee!

Na een dag met veel emoties, annuleringen en lege benzine tanks. Konden we laat nog terecht in schijndel! Gelukkig was dat maar het hoekje om. Wat een fantastische service! Zeg nou zelf, als ze ergens een jerrycan hebben om het 'lege tank' probleem op te lossen is het hier!

Nou, we hadden dus al aardig wat meegemaakt voor we konden beginnen maar het moment was eindelijk daar! Toetreden tot het brabantse lab! Met prachtig beeld materiaal waren we voorzien van complete inleiding en gingen we als een speer van start. Het was een heerlijke puzzel kamer waar je lekker parallel kan puzzelen! We vlogen er door heen en met relatief weinig hints wisten er uit te komen. De kamer speelde lekker door, het thema was prima uitgewerkt, het verhaal is goed en goed zichtbaar.

We hebben daarna lekker lang zitten kletsen met eigenaren en zo kwam aan deze veelbewogen dag toch een prima eind!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  37:16 min


 • Sfeer en verhaal goed zichtbaar
 • Fantastische service
 • Lekker napraten
 • Prima spelbeleving
 • Parkeren op terrein

 

Yeah, that's suspicious

2 kamers geboekt, op chronologische volgorde eerste the suspicious farmhouse, om daarna Catch me if you can te spelen!

Het is even zoeken waar het zich precies bevind, maar uiteindelijk binnengekomen (toch wel stap 1 bij een escaperoom). We werden semi in de rol geplaatst van de dienstdoende CSI. Het verhaal werd uitgelegd, nou moet ik zeggen dat ik uit de trailer meer kon halen dan uit het uitgelegde verhaal, maar dat kan ook persoonlijke voorkeur zijn. Eenmaal in de kamer waan je je echt in een oude boerderij. Nou klopt dit ook wel aangezien deze ook al wat jaartjes meegaat. We konden lekker vlot doorpuzzelen, na even wat 'huh' omdat het we echt niet snapte en wat 'huh' momentjes omdat we het niet hadden zien aankomen. We hadden ook momentjes waarop we aan het wachten waren op de hints. Maar we zijn er uiteindelijk achter gekomen wat hier zich nou afgespeeld heeft.

Als je deze kamer los speelt is het een hartstikke prima escaperoom, als je deze als opzet speelt voor Catch me if you can. Ga dan vooral op de cijfers af. Catch me if you can is later gebouwd en volgens escapetalk (op datum van schrijven) hoger aangeschreven, wat dan ook zo voelt!
De kamer heeft een goed einde, dus een goed opstapje voor catch me if you can!

We hadden vantevoren aangegeven dat we even pauze tussen de 2 kamers wouden hebben. Dit was dan ook geen enkel probleem! Alleen jammer dat je dan in een (omdat de lampen niet werkte) donkere 'ontvangst'ruimte komt. Gelukkig waren we helemaal voorbereid voor Catch me if you can


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  55:16 min


 • Prima moeilijkheidsgraad
 • Goede sfeer neergezet in de kamer
 • Leuke puzzels en manier van werken
 • Verhaal had beter naar voren kunnen komen
 • 'ontvangst' ruimte

 

Eer doen aan de naam, daadwerkelijk Next Level!

Wat een goede grote kamer in meedere aspecten:
- Groot in verassingselemeten
- Groot in verhaal
- Groot in effecten
- En mega goed in thema!

In Catch me if you can vergeet je dat je in een escaperoom zit, je zit daadwerkelijk in het verhaal! We hadden eerst de voorloper, suspicious farmhouse gespeeld, wat dan nog meer inzicht gaf en een wereld van veschil was met deze kamer. Want wat is deze kamer een perfecte mix van verhaal en puzzels. Doormiddel van de puzzels wordt het verhaal duidelijk en vice versa. De aankleding is Reëel. De muziek/het geluid? Fantastisch. We vielen van de ene wow in de andere wow. We hadden deze kamer vrij snel uit kunnen spelen, helaas heeft een technische storing (die blijkbaar nog nooit eerder was voorgekomen) roet in het eten gegooid. Gelukkig na 5 minuten overtuigen dat het echt niet werkte, het eind van de kamer meegemaakt! Een storing is voor geen van de partijen leuk en allerminst nog vantevoren gepland. Hierdoor kwamen we met iets minder euforie uit de kamer dan we eigenlijk hadden. Maar terugdenkend van begin tot eind is dit echt een prachtige kamer, hele fijne puzzels en een geweldig uitgewerkt verhaal, wat zich dan weer leent voor een deel 3...


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  58:54 min


 • Sfeer van begin tot eind
 • Puzzels in thema
 • Origineeld uitblinkend!
 • Totaal beleving
 • Erg realistisch uitgevoerd!

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 14 maart 2023

Se7en, dan uiteraard met 7 minuut 17 over er uit komen!

Het begon met een belletje. Wij rijkelijk laat in een parkeergarage in Eindhoven. Een eigenaresse die super meedenkend is. Even later teruggebeld en jahoor. Plek! We mochten zelfs kiezen welke kamer we wouden spelen! (nou heeft dat ons niet belemmerd, aangezien we dezelfde avond EN Se7en hebben gedaan EN Family secrets...)

Na een vriendelijk ontvangst snel beginnen! Het praatje vooraf zoals we deze kennen. De opmars naar de kamer is leuk gedaan. Maar een in de kamer begint het echte werk! Een hele goede escaperoom met fantastische knipogen naar de gelijknamige film. De puzzels zijn soms wat lastig, maar totaal niet onlogisch! Nou mogen wij onszelf al goed noemen aangezien we er uberhaupt uit kwamen. Maar beginnende escapers zullen het hier nogal lastig krijgen. De kamer zelf is mooi gemaakt, met verwijzingen en duidelijke doelen. Alsof je daadwerkelijk de moorden van de 7 hoofdzonde aan het oplossen bent. We hebben in het begin even gesparteld, maar niet tot overmaat van ramp. We werden op de goede momenten geholpen/ hulp gevraagd om voor ons de flow er lekker in te houden. Zolang je hints maar goed doorgeeft aan je eigen teamleden... Dat had zeker nog 10 seconde kunnen besparen ;P

Een erg prima ervaring! Lekker puzzelen, lekker uitgedaagd worden en soms jezelf even heerlijk verliezen!
Met een heel fijn gevoel plaats genomen aan de bar om met een drankje te besluiten dan toch ook nog maar Family secrets te gaan spelen. Nou weet ik niet of dat equivalent staat aan onze groep. Maar ik heb het vaker gezegd. Als je er uitkomt en je wilt er nog een spelen doe je iets goed!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  52:43 min


 • Lekkere sfeer
 • Prima gameflow
 • Uitdagende puzzels
 • Zeer goede begeleiding
 • Flexibiliteit voor de 'last-minute'heid
 • Strak decor

 

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 14 maart 2023

Ã’mvergeblazen!

We begonnen waar we geeindigd waren, aan de bar in de breakoutroom. We hebben toen maar besloten om nog later op de avond deze ook te spelen. Eerlijk is eerlijk, dat was de beste keus van de dag. Wow wauw WOW wat een kamer. Het thema leent zich hier perfect voor. Je komt binnen bij oma, en ja, helaas is oma overleden. Maar dat mag de pret niet drukken! Oma had meer dan ze op het eerste oog laat merken. De techniek in deze kamer is echt fantastisch. Ik heb met grote ogen en open mond staan kijken naar wat er zich allemaal afspeeld. De puzzels sluiten naadloos aan op het thema. Overal waar je kijkt is het afgewerkt, zelfs de geluidsboxen vielen op, niet omdat die er niet uit zien, in tegendeel! Zelfs deze waren in thema meegenomen. Na een klein oponthoud door iets van een elleboog een grote rode knop konden we verder met puzzelen! Het was heerlijk om met een flow door deze kamer heen te gaan, volgens ons hadden we precies het goede tempo en zelfs nog ruimte om rond te kijken en te snuffelen naar wat oma nou allemaal om handen had.

Het begin van de kamer is goed, het eind is nog beter. Om nog maar te zwijgen over alle easter eggs. Bedankt aan onze gamehost om zelfs deze te laten zien. Want ja, dit huis... Het is een hel gelijk....

Alleen. Maar. Lof! Deze review bevat alleen maar tienen, omdat het daadwerkelijk zo goed was!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  53:22 min


 • Beste sfeer tot nu meegemaakt
 • Uitmuntende service
 • Puzzels compleet in thema
 • Niks overgeslagen qua details!
 • Origineel thema
 • Prima flow en moeilijkheidsgraad
 • Verhaal waar je tijdens over na kan denken

 

Mijn eigen tandarts maar even vermijden?..

'Oh weet je wat, tis echt super laat, zullen we anders er nog een doen, en dan een echt enge ofzo' Ja.. Wisten wij veel.

Nou, goed. Met die zin in ons hoofd, en vol goede moed naar Amersfoort. De sfeer was al aanwezig in de auto. Welke sfeer wisten wij ook niet precies. Maar hij kwam overeen met de sfeer die binnen te voelen was! Heel tof dat het doorgevoerd wordt.

Het begin van de kamer is vrij uniek gedaan, erg leuk om zo te starten met het avontuur. Eenmaal binnen. Tja, hoe erg kon het zijn? Vrij erg. Wat een toffe beleving (voor mij ook de eerste van zo'n soort.) Ik heb me zekers vermaakt, en nog meer gelachen om de andere teamleden. Zo zie je maar dat iedereen het anders kan opvatten. De puzzels lijken mij goed te doen, maar door de extra druk en het onverwachte zit hier toch wel een randje aan, dan worden ze ineens een stuk lastiger. De kamer zelf is tof, speelt lekker door en heeft goede momenten, zeker qua spanning. Want deze is uitermate goed door gezet door hetgeen wat wij tegen kwamen.

Na afloop heerlijk zitten kletsen met de eigenaar. Leuk om de raakvlakken ook te merken!

Als je in de buurt bent, en je wil een keer testen tot hoever je het uit kan houden en tot hoever je spanning stijgt. Zeker boeken deze kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja


 • Hele fijne service
 • Enthousiaste en goede host
 • Sfeer vanaf begin tot eind
 • Niet te moeilijke puzzels
 • Spanningsopbouw

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Geplaatst op: 25 februari 2023

Ervaring van hier tot Tokyo

Wat was dit tof om te doen! Het was een complete ervaring, van begin tot eind!

Ik ben persoonlijk oprecht heel fan van zo'n begin! Adreline level 9. Eenmaal binnen zat deze op 10!

We konden ons een heerlijke weg door de puzzels banen. Vooral de "oh dit moet een hint zijn" gesprekken kwamen vaak ter sprake. Maar met weinig hints de MX10 weten te bemachtigen!

Achteraf nog vol spanning en adrenaline wat vragen gesteld waar een heel logisch antwoord op was! Wat een passie en liefde hebben de eigenaren hier voor! Nog een extra bedankje aan Rob voor het compleet maken van de avond en het aanraden van de volgende!


Reactie door De Morfinekluis

25 februari 2023

Wat een toffe review! Dank jullie wel… 😀😀


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  71:00 min


 • Sfeer van begin tot eind
 • Origineel in puzzels en uberhaupt escaperoom
 • Goede prijs
 • Beleving die alleen maar sterker wordt
 • Diversiteit
 • Spannend

  Demorfinekluis

De Bezetting

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 25 februari 2023

Stroeve start, fantastische finalle

We hadden de ramkraak al gespeeld en we dachten, we zijn er nu toch. Dan doen we er nog eentje.
Applausje, want dan heb je al een goede indruk achtergelaten met de 1e kamer!

Laat in de avond dan maar de bezetting spelen.

De complete intro van het verhaal is echt heel leuk gedaan! Al had het bij ons ook wel een "huh wat" momentje. Maar dat lag meer aan onze groep, dat lag het eigenlijk heel de kamer...

De puzzels waren logisch en zaten goed in elkaar, maar wij kwamen er lastig doorheen.
De aankleding en afwerking van de complete kamer is om over naar huis te schrijven! Alsof je die tijd binnenstapt.

De verhaallijn zit goed en stevig in elkaar. En de puzzels sluiten dan mooi aan op elk deel van het verhaal.

Al waren wij een beetje dom, en hadden we aardig wat duwtjes in onze rug nodig om vooruit te komen. Hebben we hem toch uitgespeeld met nog 15-13 minuten over.

Bedankt aan Rox voor de mogelijkheid om zo later op de avond nog te escapen!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  46:00 min


 • Sfeer compleet doorgevoerd
 • Goede service
 • Puzzels in thema
 • Duidelijke verhaallijn

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 13 februari 2023

Clean sweep

Wat een heerlijke kamer om doorheen te spelen!

Erg last minute deze kamer geboekt, maar dat was geen probleem. Maar het kan nog last minute-er zeg maar. Toen we daar waren besloten we de bezetting ook maar gelijk te doen! Dan heb je het goed voorelkaar als je enthousiast bent dat je gelijk meer wil spelen!

Het ontvangst was prima in een knusse ruimte. Na de welbekende uitleg en het praatje vooraf konden we beginnen. Leuke start! Dat valt dan weer niet binnen de het welbekende praatje, dus wij waren verrast!

De start van de kamer is erg logisch! Zodra je er bent weet je gelijk wat je moet doen, dat zorgde gelijk voor een lekkere flow in de kamer.

Het enige ding is, je weet niet wat je gaat stelen!
Hier is een leuke draai aan gegeven.

De puzzels zitten goed in elkaar en zijn leuk verwerkt in het thema, als zijn er hier wat dingen bijgehaald om het kloppend te maken.

De kamer speelde heel fijn en met maar een minimum aantal hints, zijn we met de complete buit optijd (lees 5 á 6 minuten over) er uit gekomen!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het ontsnap clubje

Ontsnapt: Ja  54:27 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 27 augustus 2022

Blij dat we het (onder)(ge)vonden hebben

In de vroege ochtend als verrassing uit je bed gehaald worden om de nieuwste kamer van 237 te spelen; zo blij ben ik nog nooit wakker geworden!

Eenmaal bij het hotel aangekomen konden we onze koffer ophalen, maar niet zonder slag of stoot.

Wat een geweldige ervaring is dit, een verhaal waar je U tegen zegt. Het zit in alles verweven. Je kunt echt ontsnappen aan de realiteit en meegenomen worden in het verhaal van alle koffers. Met geen enkel tijdsbesef gingen we door de kamer, hier en daar wat bij gestaan door Harold... We hebben alles mogen beleven en heerlijk genoten, nagedacht en gepuzzeld. Is het een beleving: Ja
Is het een puzzelkamer: Ja
Is daar een goede afweging in gemaakt: Jazeker!

Kamer 237 heeft met Lost and Found een unieke ervaring neer gezet waar alles samen komt en waar je nog meer te weten komt als je de tijd hebt/neemt om even rustig rond te kijken en te genieten van alle details. Zelfs als het hotel personeel je meeneemt in en door het verhaal. Bedankt aan Lisan voor het begeleiden!

Aanrader: luister voor, maar eigenlijk nog meer NA je bezoek de podcast van Beyond the game over kamer 237 waarin heel veel verteld wordt!

Bedankt voor dit prachtige avontuur, en met 4 minuten over kon ik geen gelukigere ochtend wensen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  76:00 min


 • Sfeer doorgevoerd in de hele kamer
 • Service van het hotel personeel
 • Geen afleiding van systemen (hints/tijd)
 • Lekker doorpuzzelen
 • Details en eastereggs
 • Beleving van begin tot eind

  kamer237

The Maze

Escape World Tilburg
Geplaatst op: 27 augustus 2022

Erg lekkere flow

Heel vlotte kamer! Een kamer waarin je lekker kan puzzelen. Hoofd leeg en verbanden vinden. Lekker hysterisch rond rennen en slotjes open maken.

Al met al een lekkere puzzel kamer, met nog 15.20 over met 4 personen zijn we goed bezig geweest


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  44:40 min


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica

 

De Bank

Locks & Keys
Geplaatst op: 27 augustus 2022

Middagje bank beroven

Spontaan dagje uit, we gaan een bank beroven.

Na verkeerd gereden te zijn door omleidingen aangekomen op locatie. Na de welbekende regeltjes en uitleg gehoord te hebben konden we beginnen!

De kamer is als het ware opgedeeld in twee hoofdstukken, en de overgang gaat vrij soepel! Aangezien dit eerste was na een lange tijd moesten we weer even inkomen, maar met een top resultaat en een plek in de maand top 5 ook deze missie weer tot een goed eind gebracht. Het is lekker puzzelen, daarna wordt het veel puzzelen! Als je enige ervaring hebt zul je met meer buit naar buiten komen, wat trouwens een leuk onderdeel van het spel is. Al met al een goede kamer, hij wordt volgensmij veel gespeeld dus het onderhoud zou het grootste punt zijn als ik er een moest kiezen. Het zijn kleine dingetjes maar als je lekker bezig bent valt het weg tussen de stress die de groep en puzzels meebrengen.

We hebben een mooie score gehaald en we hadden heel veel plezier!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica

 

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 05 april 2022

En terecht!

Dat the dome verschillende awards gewonnen heeft, niks meer dan terecht!

Na deze ervaring is het begrip "escape experience" naar een hoger niveau getild. Dit is geen 60 minuten escape room, dit is een next level ervaring die je nergens anders vind.

De afwerking is strak, na een compleet logisch begin, begint bij ons toch het een en ander te schuren en vallen we in een sneltrein vaart van 'Huh' naar 'wow' naar 'wacht ff....' naar 'oke wtf hoe dit dan aaah ik word gek'. Als je dat weet te veroorzaken met een escaperoom dan sta je erg hoog! Vandaar ook de terechte beoordeling die door menig andere speler gedeeld wordt!

Een 10 met en griffel


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:26 min


 • Originele uitwerking van een thema
 • Beleving van begin tot eind
 • Sfeer die overal te merken is
 • Decors die erg versterken
 • Samenwerking mrt puzzels
 • Prachtig afgewerkt

  tim_van_munTheekopje

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 06 april 2022

Nette uitgewerkte escaperoom

Casino mortale, 1 deel klopt er al sowieso want bij binnekomst treed je een mooie ontvangst ruimte binnen, in thema van casino. Die beleving begint een paar dagen eerder al met alle berichten die je krijgt.

De kamer zelf is geen overweldigend formaat maar wel leuk gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte.
Door de (ietwat) vele pauze momentjes tussendoor hadden we zelf het gevoel dat het heel slecht ging. Maar het tegendeel was waar, met een 11.02 over een 7e plek op de totale ranglijst. Door de vele informatie en handvaten die je krijgt is het soms lastig terug te gaan en even uit te zoomen naar waar je nou eigenlijk mee bezig bent, maar eenmaal de draad weer gevonden gingen we als een speer.

Erg leuke host die zeker ook achteraf veel kan vertellen en waarmee je aardig wat ervaringen kan uitwisselen. Al met een al een leuk avondje escapen gehad!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:58 min


 • Erg goede service
 • Begint vantevoren al
 • Leuke verassende aanpak van het casino thema
 • Puzzels waar je lekker mee door kan
 • Het grote verhaal schiet soms voorbij
 • Pauze momentjes tussendoor

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 30 juni 2021

Van kamer naar ervaring

Inleiding: De langverwachte 'Illusion' eindelijk open. Dat betekend spelen! Na een datum gepland te hebben konden wij op naar Waalwijk.
Gelegen op een industrieterrein, waar je als je eenmaal binnen bent niks meer van merkt

Ontvangst: We werden hartelijk ontvangen door Maurice en Tessa. Toen we op ons gemak zaten werden er wat dingen uitgelegd. Eenmaal aan de wandel werd er stukje bij beetje van het verhaal verteld. Maar waar uiteindelijk het verhaal duidelijk wordt is immersief en heb ik nog nooit gezien! Een oprechte unieke introductie.
Na verschillende 'wow en 'wtf' momentjes konden we onze puzzeltocht beginnen.

De kamer:
Heerlijke puzzels die zeer goed in het thema van Marcus Furore passen. Naarmate je de puzzels voltooid ontvouwt het verhaal zich. De wereld van de illusionist word duidelijk en geeft alleen maar meer te hopen op wat komt. Veel euforie momentjes die worden gevolgd door nog meer spanninng en euforie. Na nog véél meer 'wow' en 'wtf' momentjes hadden we het eind bereikt: Jammer, want we waren uit de wereld van Marcus Furore. En heel fijn, want we werden weer hartelijk ontvangen door onze begeleiders.

Achteraf
Napraten! Dat hoort gewoon bij een escape room, en zeker deze ervaring. Ik kon er niet over uit wat ze hier neer hebben gezet. Zo'n meeslepende en onderdompelende ervaring. Na even nagepraat en wat rond gekeken te hebben kregen we uitleg over het een en ander. Dat was geen overbodige luxe omdat er zoveel is om te zien, te doen en te beleven.
De afwerking in de verschillende ruimtes is fantastisch. Aan elk detail is gedacht en alles klopt. Van de vele licht effecten, muziekeffecten, soundtrack tot de gebruikte technieken en kleine verwijzingen. Effecten als pepper's ghost & projecties. Zeker het hintsysteem is uniek in zijn soort en past helemaal in het thema.

Conclusie
Team Epic Escape heeft daadwerkelijk een top kamer neergezet. Er is niks overdreven aan als ik zeg dat dit bij de top 10 kamers in Nederland hoort. Illusion is een ervaring die je nooit meer vergeet, en het maakt niet uit waar je vandaan komt. Heel de terugweg raak je er niet over uitgepraat. Het gevoel van omverblazen is ze heel goed gelukt.
Team Epic Escape, bedankt voor een fantastische avond en ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  89:59 min


 • Fantastische service
 • Showtechniek
 • Muziek & soundtrack
 • Doorlopende storytelling
 • Immersieve puzzels in thema
 • Rijkelijk gedecoreerde ruimtes
 • Compleet andere wereld

  bodyy_benignoEpic Escape Waalwijk

The Launch - Escape Mission

Noordkade Uitjes
Geplaatst op: 04 november 2020

Grote beleving

The launch stond een tijdje op de wachtlijst om te spelen.
We hadden goede verhalen en recensies gehoord, deze klopte ook.

Eenmaal aangekomen mochten we de spullen weg stoppen, en gaan beginnen aan onze missie. We werden in een voor ruimte begeleid waar we al een sneak peak konden opvangen.
We kwamen de kamer in en dachten gelijk te moesten beginnen, maar na even kwam het verhaal.
Het is een oprecht interessant verhaal waarmee de escape room zich onderscheid in het thema space.
Toen we eenmaal met de puzzels bezig waren verliep het snel en soepel. Geen makkelijke puzzels, maar ook geen breinbrekers. Als we een deel gedaan hadden moesten we toch even wachten tot het verhaal verder ging, en daarna konden we weer door met onze flow.
Als je dan eenmaal ziet waar je voor komt wil je het liefste alles bewonderen, wordt alleen lastig als de tijd door tikt. We hebben ver gespeeld maar helaas niet gehaald!

Al met al een mooi opgezette kamer met goede afwisseling tussen de puzzels.
We hebben de andere kamers van Noordkade uitjes ook al op de planning staan!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Prachtige eyecatcher
 • Leuke puzzels in thema
 • Locatie
 • Wachten op verhaal

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 04 november 2020

Complete ervaring, bijna geen escape room meer

Als het hotel waar kamer 237 en de conciërge zich in bevinden een echt hotel was zou ik er alle dagen blijven.
Wat er op eerste opzicht uitziet als een rustige en goed aangeklede kamer, werd totaal omvergeblazen.
De puzzel zijn op zichzelf goede puzzels, en dan ook nog in thema gegoten, dat is knap. Het is geen alledaags of makkelijk thema. Maar zoals hier blijkt valt er veel meer uit te halen!
De puzzels waren uitdagend, en heel breed. Maar toch goed te doen.

De manier van verhaal brengen is zo gaaf gedaan dat we er maar niet over uitgeprate raakte. Evenals de effecten die gebruikt zijn. Gaan mega effecten, maar verassend doeltreffende effecten, die ook echt met het spel te maken hadden!

Volgens mij heeft de dienstdoende gamemaster haarzelf in een deuk gelachen om ons, wat ook wel te begrijpen was. Wij een leuke avond, zei een leuke avond.

De conciërge moet echt op je bucketlist staan, want het is een ervaring die verder gaat dan ontsnappen uit een kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Onverwachten wendingen
 • Verassend thema en uitkomst
 • Zeer vriendelijk personeel
 • Ruimte voor conversatie

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 04 november 2020

Prachtige beleving

237 stond op de planning, en wat jammer dat ik hem nu af kan strepen. Ik zou hem vaker willen spelen!

Het thema is in alles doorgevoerd en de puzzels sluiten goed op elkaar aan. De effecten die ze gebruikt hebben passen goed op hun plek.
De eigenaar en het personeel zijn fantastisch en erg leuk om mee gepraat te hebben.
De kamer is een echte escape room, maar wordt gaande weg een beleving. Zodra je in het verhaal komt wordt je overal in meegesleurd.
Puzzels zijn er overal te vinden, waar je ook kijkt. Dit is echter niet storend, aangezien de puzzels ook in thema zitten.
Er zit een hele fijne flow in de kamer waardoor het fantastisch is om te spelen!
Ze hebben heel goed gebruikt gemaakt van de ruimte die ze hebben.

Kamer 237 is met recht een top kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Hartstikke goede sfeer
 • Vriendelijk personeel
 • Leuke breinbrekers

 

Laad meer reviews

0 reviews