Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Debby roukens

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Verslaafd sinds de eerste gespeelde escape room.


Lid sinds

22-01-2019

Statistieken

Escaperooms

79 reviews

79 kamers gespeeld

94.9% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


79 reviews

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 20 januari 2024

We blijven maar braaf

Met de zenuwen in ons lijf reden we naar Katwijk. De andere kamer speelden we al een tijd geleden en we hoorden zulke goede verhalen over Here I am dat we niet konden wachten. Deze stond dus al lang hoog op ons lijstje. Onderweg vonden we het toch wel wat spannend worden. Is dit geen enge/claustrofobische kamer? Maar die angst bleek uiteindelijk onnodig. Tuurlijk is er spanning, maar dat hoort bij een goede escaperoom en het paste in dit geval natuurlijk ook helemaal in het thema. Hoewel ik niet per se een fan ben van het thema gevangenis, vond ik het in dit geval wel erg gaaf uitgewerkt. Wat een mooie kamer, helemaal als je bedenkt dat hij echt helemaal zelf is opgebouwd en er dus geen gebruik is gemaakt van bestaande ruimtes. De sfeer is goed, zoals gezegd lekker spannend maar niet té. Vooraf is er niet de gebruikelijke riedel over wat vast moet blijven zitten. Mond dicht en kamer in. Geen zorgen, je kunt wel plassen voor je naar binnen gaat (zou ik ook zeker doen!). Achteraf was er des te meer ruimte om alles door te lopen (bonus!) en na te praten met een drankje. Prachtige kamer, zeker een rit waard. De volgende wordt iets te eng voor ons ben ik bang, maar heel misschien zien jullie ons nog een keer in een dappere bui terug voor de derde kamer...

Mijn 79e kamer


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig gemaakt
 • Goede begeleiding
 • Geen saai toespraakje vooraf
 • Uitgebreid napraten
 • Ontvangstruimte
 • Goede puzzels
 • Goed neergezette sfeer

 

Pharaoh's Tomb

Exitroom Hasselt
Geplaatst op: 02 januari 2024

Het tempo lag wat lager bij de farao's...

Nederland ontvlucht voor de jaarwisseling met twee angstige honden. Die missie was in ieder geval goed gelukt (bedankt dat jullie in België wel normaal doen met oud en nieuw!), altijd leuk om dan ook nog een escape missie te doen. Deze kamer had een leuk cijfer en een mooi thema, dus daar gingen we. Normaal spelen we met een vast team, al dan niet aangevuld met anderen. Vandaag speelden we met een speler minder. Ook nog onze sterspeler, dus dat werd spannend. We hebben ons vermaakt, dat voorop gesteld, maar we vonden de kamer nogal tegenvallen. Met je ogen dicht naar binnen omdat anders het eerste effect teniet wordt gedaan maakt het al een beetje kneuterig. De hoofdruimte is verwarrend. Het is lastig uit te leggen zonder spoilers, maar het één is wel een puzzel en het andere niet, dat maakt het onduidelijk. Sommige puzzels werkten niet lekker en moesten zó exact worden gedaan dat ze het niet goed deden. Twee puzzels waren niet goed gereset, waardoor we ze niet konden openen op de manier zoals bedoeld was. Het hint-systeem met walkietalkie werkte niet lekker omdat we onze host vaak niet goed konden verstaan. We denken ook dat de kamer beter zou werken als de host kan horen wat er gezegd wordt in de kamer, dan kan hij eerder uit zichzelf hints geven. We zijn er uit gekomen omdat we flink meer tijd kregen en omdat we uiteindelijk gewoon gevraagd hebben waar we oplossingen konden vinden. Al met al nogal onbevredigend helaas. Als de puzzels niet zo lastig waren zouden we het een goede beginnerskamer vinden. Met meer dan 3 personen zouden we niet aanraden, maar de kans dat je slaagt is sowieso niet erg groot...

Mijn 78e kamer.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke host
 • Redelijk geprijsd
 • Eerste ruimte/puzzel
 • Hintsysteem werkt niet lekker
 • Trage overgangen
 • Verwarrende puzzels

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 02 januari 2024

Historie in een escaperoom jasje

Vanwege het mooie cijfer dat deze kamer heeft en het feit dat we in Delft gewoond hebben stond deze kamer al een tijd op ons lijstje. We speelden hem met z'n vijven, wat voor het mooie misschien iets te veel was. Onze vriendelijke begeleider nam de tijd om ons voor te praten en na afloop nam hij de puzzels ook uitgebreid met ons door. De kamer is leuk in historisch thema en heeft een paar originele puzzels. De filmpjes tussendoor vonden wij niet echt veel toevoegen, ze haalden ons zelfs een beetje uit onze 'flow'. Het gemiddelde cijfer vonden we ook echt wel wat te hoog. Hoe dan ook een leuk uur gehad en weer wat wijzer geworden over onze oude stad.

Mijn 77e kamer (het is weer ergens fout gegaan met tellen, dus ik houd Escapetalk maar aan...)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie historische lokatie
 • Nabespreken puzzels
 • Filmpjes tussendoor

 

De Vergeten Cel

Gevangen Poort Bergen op Zoom
Geplaatst op: 07 september 2023

Ouderwets puzzelen in nog ouderwetsere omgeving

Het was weer eens zo; we hadden een escaperoom maagd te logeren. Een eerste keer is het dan leuk om naar een niet al te ingewikkelde kamer te gaan. Bonus was dat we ook nog een rondleiding kregen door de geweldige voormalige gevangenpoort, wat ook nog een klein beetje hielp in de kamer (maar wat zeker niet noodzakelijk was). De kamer bestaat helaas maar uit 1 ruimte. Desondanks was er genoeg om te puzzelen en er waren voor ons ook een paar hele nieuwe bij. Wat we echt jammer vonden was dat een paar puzzels wel degelijk om hardhandigheid vragen. En dat is toch regel 1 bij elke escaperoom; wat vast zit, moet vast blijven. Dat kostte ons een paar keer tijd en dat frustreert. Al met al toch een vermakelijk uur gehad.

Mijn 77e kamer


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Sommige puzzels hadden geweld nodig
 • 1 ruimte

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 13 juli 2023

WOW

Rebecca staat al lang op ons verlanglijstje, maar toen we lazen dat de makers van Escape from Wonderland deze Non-believers al tijdens de opbouw aanraadden werd Rebecca even op het tweede plan gezet. Het was met dank aan afgesloten bruggen en drukte onderweg een flinke rit, maar we hebben het er met liefde voor overgehad. We werden even zenuwachtig door het mailtje dat we vlak voor we de auto instapten kregen: er is (nog) geen airco, dus neem als het kan een waaier mee, want het wordt best warm in de kamer. Ohoh, waar haal je op het laatste moment een waaier vandaan?! Niet dus, maar een aan stukken gescheurde schoenendoos moest de klus dan maar klaren.
Alleraardigst ontvangen, geen spoortje van haast, gezellig gepraat en toen... Aan de slag. Natuurlijk zijn er verschillen in originaliteit van hoe een kamer begint, maar deze.... sloeg alles. Jammer dat het een spoiler is, ik zou graag vertellen over dat geweldige begin. We zijn meestal langzame starters, maar we zaten in deze kamer vanaf het begin in een super goede flow. Ondanks dat we de tijd hebben genomen overal om ons heen te kijken kwamen we met een halfuur tijd over naar buiten. Intens gelukkig en stuiterend om alles wat we hadden meegemaakt. Overigens was er een klein momentje dat dat geluk omsloeg in pure angst. Er zit een moment in waarin je individueel in een kleine ruimte bent. Ik ben behoorlijk claustrofobisch aangelegd, maar ik heb het overleefd en achteraf gezien viel het ook best mee. Het duurt nog geel halve minuut. Laat je daar dus niet door weerhouden. En oh ja, het was inderdaad warm, maar ook dat was uiteindelijk wel te doen.
Niks dan lof voor de maker/bedenker die ook nog eens een super sympathieke en gezellige gastheer is. We weten nu helemaal zeker dat we Rebecca ook nog een keer gaan doen. Tot dan!

Mijn 75e kamer


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Super originele uitwerking
 • Goede spanning
 • Zichtbaar met liefde gemaakt
 • Goede afwisselende puzzels
 • Goede begeleiding
 • Mooi afgerond verhaal
 • Eigenlijk alles dus

  Unicorn power

De Vliegende Hollander

Escape Unlimited
Geplaatst op: 30 mei 2023

Heel veel liefde

We zoeken regelmatig kamers die een leuk cijfer hebben en die niet te ver weg zijn, maar dat wordt steeds lastiger. Toen we Zevenbergen ineens als optie zagen waren we dan ook blij verrast. Een nieuwe kamer!! Snel geboekt voor een paar dagen later. En toen ging het fout. We kregen ineens een melding dat onze annulering bevestigd werd. Huh? Snel gebeld. Bleken we zelf de verkeerde dag geboekt te hebben en die dag was inmiddels voorbij. Verdorie, wat ongelofelijk slordig van ons. Zat die arme jongen daar voor niks op ons te wachten. Wat werd er ontzettend sympathiek gereageerd op onze fout: "Geen probleem, ik heb toch nog genoeg te doen hier, geeft echt niks." Poeh, geen goede start.
En toen kwam de dag dat het toch echt ging gebeuren. Na een halfuurtje rijden kwamen we aan op een industrieterrein met volop parkeerruimte. Onze host deed open en we kwamen in een warm bad terecht. Wat een ontzettend aardige, bevlogen gast. We hebben vooraf uitgebreid gepraat. Alle respect voor hem en zijn collega; de één net afgestudeerd, de ander bezig met afstuderen en er dan toch nog even in een paar maanden een escaperoom naast bouwen. En dan ook nog eens die echt heel leuk is, met originele puzzels en veel sfeer. Ik moet eerlijk zeggen dat zowel een van ons als de kamer zelf niet helemaal ongeschonden het uur zijn doorgekomen. Twee keer een botsing met een onderdeel van de kamer leidde tot een bult op het voorhoofd en een kapot deurtje (sorry jongens, als er een nieuw oud kastje bij Emmaus gekocht moet worden stuur ons dan gerust de rekening), maar nog steeds geen onvertogen woord. Nou ja, wel bij ons teamlid met bult, hahaha.
Na afloop nog gezellig nagepraat. Heel leuk als er de tijd wordt genomen om een kamer na te bespreken. Als er een prijs was voor vriendelijkste hosts dan was wat ons betreft de eerste prijs nu gewonnen. We zijn alleen een foto vergeten te maken, maar dankzij de Be Real van dochterlief hebben we toch een klein aandenken.
Voor de mensen die de reviews lezen om te beoordelen of ze deze kamer willen gaan doen: ja! Ga hem doen. En verwacht zoals eerder gezegd geen spectaculaire effecten, maar gewoon lekker sfeervol puzzelen. De puzzels zijn wisselend in moeilijkheidsgraad, maar stuk voor stuk erg origineel.
Over een maand of 3 moet de volgende kamer af zijn. Wij zijn dan zeker weer van de partij!

Mijn 74e kamer.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Super aardige host
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Soms niet helder welk slotje bij welke code hoort

  psmulders

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 30 mei 2023

Welkom terug Jason

Wat was het verdrietig te lezen dat Jason's Curse was afgebrand. En wat waren we blij dat we hem al gespeeld hadden. Geweldige kamer, echt een gemis voor de mensen die hem nog op hun lijstje hadden staan. De terugkomst van Jason in een nieuwe kamer was dan weer goed nieuws. En het spelen was opnieuw een groot plezier. De 'kamer' is een grote ruimte waar we gek op zijn. Je bent echt helemaal in een andere wereld tijdens je zoektocht naar Jason. We hadden hier en daar wat mot met een paar puzzels, maar we hebben genoten. Het feit dat er een deur open was die eigenlijk dicht had moeten zijn deed daar gelukkig niets aan af. En wat nu, Jason? Het verhaal is nog niet af. We hopen op weer een volgende!

Mijn 73e kamer


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving

 

Even in een andere wereld

Hier in Nederland kennen we Sint Rumoldus niet, maar het verhaal en de mooie reviews maakten ons al tijden nieuwsgierig. Dus op naar Mechelen! Eerst naar de Prik & Tik om bier in te slaan om de verwachte overwinning te vieren (grapje) en daarna via een van de geweldige bakkerijen die dit land rijk is richting escaperoom.
We werden zeer vriendelijk ontvangen in een geweldige ontvangstruimte. Natuurlijk is deze ondergeschikt aan de kamer zelf, maar zo gezellig tussen de planten wachten is helemaal geen straf. Na de bekende instructies gingen we de kamer in. Deze startte in een soort centraal halletje waarna het verhaal begon met een (geweldig!!) filmpje. Een van de deuren ging open en we stapten een andere wereld in. De wereld van Rumoldus en zijn kerk. Wat een heerlijke sfeer en wat een mooie ruimtes met leuke puzzels. De laatste ruimte was misschien wat kneuterig (de kamer is inmiddels een paar jaar oud), maar wel leuk. Mooi binnen de tijd ontsnapt en daarna de stad in. Om eind van de middag terug te komen voor de nieuwste kamer; De wraak van Han. Maar daarover meer in de volgende review...

Mijn 71e kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geweldige sfeer
 • Mooi aangeklede ruimtes
 • Leuke puzzels
 • Fijne ontvangstruimte
 • Aardige host
 • Duidelijk verhaal

 

Geen escaperoom maar een escapeverhaal

Na Het geheim van Sint-Rumoldus gingen we de stad in voor een lekkere lunch en een bezoekje aan de prachtige kathedraal. Als je toch in Mechelen bent mag je dat eigenlijk niet overslaan; zeer indrukwekkend! Daarna terug naar de Gouden Kooi waar we door de middagploeg werden opgevangen. Het leuke was dat we het standaard verhaal weer kregen, maar net even in een ander jasje. We waren door onze sollicitatieronde heen gekomen en gingen nu op pad voor de eerste klus. Om een goede indruk achter te laten mochten we bepaalde dingen niet doen, werd uitgelegd. Net even origineler dan het bekende verhaal van 'wat vast zit moet vast blijven zitten' enz. Ook nu stapten we na de introductie een compleet andere wereld binnen, maar dan in het hier en nu. Jammer dat je niet te veel kunt vertellen zonder de lol en verrassing er voor anderen af te halen, maar de decors zijn echt geweldig. De puzzels waren ook hier weer heel gevarieerd en origineel en we waren allemaal lekker bezig. Het einde vond ik niet overal even logisch en de sfeer van deze ruimte vond ik ook minder, maar dat laatste is persoonlijk ben ik me bewust. Met een leuke uitsmijter stonden we weer buiten. We hebben genoten. Zeker een kamer om een eindje voor te rijden!

Mijn 72e kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer realistische ruimtes
 • Originele puzzels en decoratie
 • Variatie
 • Verhaal
 • Aardige begeleider
 • Mooie ontvangstruimte

 

Leuke starterskamer

Noord-Holland is nog een beetje on ontgonnen escaperoom gebied voor ons. Met een bezoek aan Haarlem op de planning was het daarom extra leuk een escaperoom in de buurt mee te pikken.
Deze kamer ligt midden in een woonwijk, parkeren was geen probleem en hij was makkelijk te vinden. Toen we naar binnen liepen dachten we even dat we in een balletschool terecht gekomen waren door de wand die vol hangt met spiegels. Met die ruimte zou wel iets meer gedaan kunnen worden om er een sfeervolle ontvangstruimte van te maken. De begeleider (van wie we aannemen dat hij ook de eigenaar/bedenker is) was enthousiast en vriendelijk en liet ons al snel beginnen. Na het gebruikelijke verhaal over 'wat vast zit...' gingen we van start. De kamer oogt wat basic, maar is wel zichtbaar met liefde gemaakt. We vonden de puzzels erg leuk, maar we hadden niet echt momenten die ons enorm verrasten. Vandaar een kamer die in onze optiek extra leuk is voor starters. Gewoon een fijne kamer waar we lekker gespeeld hebben en ruim op tijd naar buiten kwamen. Het cijfer waar hij op dit moment op staat (9,1) is onze ogen te hoog, maar als je in de buurt bent gewoon gaan spelen.

Mijn 70e kamer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke gastheer
 • Leuke puzzels

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 19 maart 2023

Heerlijke afsluiting van het drieluik

We vonden Bloody Mary leuk en Soup du Jour geweldig. Kamers met een acteur maar dan nét even anders. Natuurlijk konden we niet wachten de derde kamer te spelen. Amersfoort is voor ons best een eindje rijden, maar voor deze kamer was dat zeker de moeite. Zodra we het terrein op reden voelden we gelijk dat lekkere spannende kriebelende gevoel weer opkomen door de ervaring van de vorige keer. Ontvangen in stijl en daarna verwarring. Ik had zo het klooster in gekund (ik luister braaf naar wat me verteld wordt) maar de rest van de groep gelukkig niet. Wanneer je escape echt begint is misschien niet duidelijk, maar dat maakte het voor ons wel een ervaring die van het begin tot het eind geweldig was. Fantastisch als je een echt klooster tot je beschikking hebt om een escaperoom in te bouwen. De makers hebben de ruimtes geweldig benut. We hadden een klein beetje pech; de stroom viel uit. Dat haalt je natuurlijk even uit de flow, maar we konden ons snel herpakken toen het (overigens behoorlijk snel) opgelost was. Onze begeleider baalde er hoor- en zichtbaar van en bood ons ter compensatie een drankje aan. Dat vonden we een aardige en prima oplossing. Was toch een situatie van overmacht.
We vonden de puzzels leuk en mooi in thema. De eindpuzzel was misschien wat apart, maar wel een die we nog niet eerder meegemaakt hadden. Eenmaal weer (letterlijk) buiten konden we alleen maar glimlachen. Er is nog ruimte genoeg, dus hopelijk laat kamer 4 niet te lang op zich wachten. Opnieuw complimenten aan de begeleiding. Wat een heerlijke rol om te spelen en dat werd opnieuw met verve gedaan.

Mijn 69e kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geweldige locatie
 • Super begeleiding
 • Goede sfeer
 • Gevarieerde puzzels
 • Niet de standaard riedel vooraf

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 21 februari 2023

Diepe, diepe zucht... WOW!

De vorige keer dat we in Volkel waren om Kamer 237 en de conciërge te spelen waren we de allerlaatste spelers voor de lockdown. Na ons ging de deur letterlijk en figuurlijk dicht en dat gaf het iets sombers. Maar wat een geweldige kamers, we konden niet wachten op nummer 3. Nu is het leven weer 'gewoon', waardoor we terug konden naar Volkel en er meer ruimte was om even rustig vooraf te praten met het personeel van dit bijzondere hotel. Altijd leuk, ervaringen uitwisselen en even acclimatiseren voor je aan de slag gaat.
We waren onze koffer dus al twee jaar kwijt, maar het was het wachten dik waard. Je hebt 80 minuten om Lost and found te spelen en je hebt al die tijd geen enkel besef van hoe lang je bezig bent. Nergens een (aftel)klok en daarbij is deze kamer zo ongelofelijk tot in de puntjes met liefde en passie ingericht dat je de tijd sowieso kwijtraakt.
Het verhaal dat zich langzaam ontvouwt was mooi, verrassend, de puzzels origineel. We hebben van het begin tot het eind alle vier lekker gezocht, gepuzzeld en genoten. We hadden 3 minuten over werd ons na afloop verteld, maar we hadden sterk het idee dat ze niet heel strikt zijn in de 80 minuten speeltijd. Het gaat in de eerste plaats om genieten en dat hebben we gedaan. Met volle teugen. Jammer dat we ze nu allemaal gespeeld hebben. We hebben de hele weg naar huis zitten zuchten. Verzuchten eigenlijk meer. Wat een geweldige kamer. Hij staat in onze top 5. Ga hem spelen, je krijgt geen spijt!

Één piepklein dingetje; er werkte een scherm niet waardoor we het laatste filmpje niet helemaal hebben gezien. Gelukkig was het verhaal duidelijk.

Mijn 68e kamer


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig aangekleed
 • De liefde straalt er vanaf
 • Leuk voor puzzelaars én belevers
 • Aardige mensen
 • Origineel
 • Ruime tijd, geen stress
 • Complimenten voor de acteur!!
 • Er werkte 1 beeldscherm niet

 

Een hoogvlieger

Nog niet helemaal over de frustratie heen van het feit dat we de voorloper van deze kamer niet gehaald hadden (iets wat ons zelden gebeurt) begonnen we aan de kamer waarvoor we speciaal naar Eindhoven waren gereden. En die maakte veel goed. Wat een originele puzzels, mooie ruimtes en wat een verrassingen. In tegenstelling tot de vorige kamer konden we ook allemaal tegelijk iets doen en stonden we niet op elkaar te wachten. We waren allemaal druk bezig en we hebben allemaal genoten. Dit is nu een kamer om een eindje voor te rijden, een voor op de (verlang)lijstjes.

Het gaat weer fout met tellen, maar m'n 66e of 67e kamer :0)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Geen. Gewoon een super kamer

 

Timescape

AdventurEscape Utrecht
Geplaatst op: 07 februari 2023

Leuk maar veel te duur

We hebben gemiddeld wat meer kamers gespeeld dan de meeste mensen die een review hebben achtergelaten, misschien daarom een kritischer verhaal. Je gaat toch vergelijken.
We waren met 5 spelers, wat er voor het ideaal denk ik 1 te veel is. Persoonlijk vond ik het type puzzel niet super leuk. Omdat die puzzel zich (steeds op een iets andere manier) herhaalt kwam ik niet met een hoera-gevoel de kamer uit. De rest van de groep was enthousiaster moet ik er eerlijk bij zeggen. Het verhaal is leuk, de aankleding grappig, het idee van hoe de kamer in elkaar steekt origineel. Toch oogt de kamer redelijk basic met geverfd MDF. Er zitten leuke effecten in, maar niet spectaculair.
Toen de rest van het team de prijs hoorde bekoelde het enthousiasme. Als je topkamers hebt gespeeld als Molly's Game (1,5 uur voor 179 euro in het weekend), The Movies (1,5 uur voor 165 euro) en Toy Factory (1,5 uur voor 155 euro) dan is 159 euro voor deze kamer echt veel te veel. De iets langere speeltijd van 5 kwartier rechtvaardigt die prijs ook niet.
Ons advies zou zijn er 40 euro af te doen om mensen te blijven trekken. Misschien is het de Hollandse inborst, maar deze prijs-kwaliteitverhouding haalt toch de lol er een beetje af.

Mijn 66e kamer


Reactie door AdventurEscape Utrecht

09 februari 2023

Beste Debby, Dank voor de uitgebreide review! Ik waardeer het enorm dat je hier de tijd voor hebt genomen en begrijp je feedback, daar gaan we dan ook zeker wat mee doen. Hopelijk kom je nog eens langs voor The Spear of Destiny als deze eenmaal open is! We hadden al geconcludeerd dat we aan de prijzen moeten gaan sleutelen en gaan dit dan ook meteen oppakken. Dus nogmaals dank voor de feedback! Vriendelijke groeten, Marc van Hasselt


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Origineel
 • Aardige begeleiding
 • Zoals gezegd: veel te duur

  NiklasMarieke

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 29 november 2022

Oma van het padje. Of niet?

Oma's originele verhaal maakte ons nieuwsgierig. Was ze aan het dementeren of was er iets anders aan de hand? We werden aangenaam verrast door het uiteindelijke verhaal. Heerlijk de aankleding van deze kamer, oma had zomaar binnen kunnen lopen om een kopje thee te zetten. Hoewel deze oma misschien wel iets pittigers schonk. Leuke puzzels, hier en daar best pittig, we hebben hem met veel plezier gespeeld. Snel nog een keer terug zonder kinderen voor de enge(re) kamer!

Mijn 65e kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 29 november 2022

Bloedgravin, maar niet bloedstollend

Le Prince stond al heel lang op ons lijstje. Omdat we bij wat verder weg gelegen kamers proberen de tijd zo efficiënt mogelijk te benutten boekten we Erszebeth er ook bij. En vanwege de beoordelingen deden we deze als eerste. We speelden hem met 6 personen wat eigenlijk niet de bedoeling was en wat eigenlijk voor het leuke ook iets te veel was, maar we hebben ons toch allemaal erg goed vermaakt. Lekkere sfeer, leuke puzzels, we hebben hem met veel plezier gespeeld. En misschien wijken we nu af van de andere spelers; wij vonden deze kamer uiteindelijk leuker dan Le Prince. Dat zat hem in de flow van de kamer. Of in de flow die wij hebben ervaren in deze kamer. In ieder geval hebben we een prima avond gehad.
Oh ja, bij beide kamers helaas geen foto gemaakt.

Mijn 63e kamer


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 29 november 2022

Een bijna-sprookjeswereld vol miniaturen

Na Erszebeth doken we de wereld van Le Prince in. Met hoge verwachtingen en die kwamen wat betreft liefde voor detail, puzzels en verwijzingen naar andere kamers zeker uit. Toch kwamen we niet in een lekkere soepele flow. Er waren puzzels die super origineel waren maar voor ons gevoel... tja, hoe leg je dat uit.. ver gezocht? Je moet echt alert zijn op de allerkleinste details. Al met al lekker gepuzzeld en een hele leuke avond gehad. Fijn ook dat je na afloop de kamer nog even terug in kunt. Inmiddels is het al even geleden dat we beide kamers speelden. Wij vonden Erszebeth uiteindelijk een fijnere kamer, maar zeker weten dat iedereen van allebei de kamers blij wordt.

Mijn 64e kamer.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit

 

Vaudeville

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 25 september 2022

Heerlijk sfeervol

Mijn nicht wil al jaren een escaperoom doen, maar helaas krijgt ze haar familie niet mee. Dat maakte het eenvoudig een leuk verjaardagscadeau te verzinnen. Omdat ze in Breda woont specifiek daar gezocht en zo kwamen we bij Vaudeville uit. We vonden het van tevoren best spannend; hoe leg je iemand uit wat je moet doen in een escaperoom? Zeker omdat we zelf inmiddels de nodige ervaring hebben en eigenlijk iedereen zonder enige vorm van overleg gewoon altijd aan de slag gaat. Niks om ons zorgen te maken bleek uiteindelijk: m'n nicht is nu ook verslaafd. Ze had binnen een paar minuten de smaak te pakken en kwam stuiterend naar buiten. We vonden hem trouwens allemaal erg leuk. Lekker sfeervol aangekleed, leuke puzzels en een leuk intro filmpje waarin op een wat speelsere manier dan je wel eens ziet wordt uitgelegd waar je wel en niet aan mag zitten. We zetten ook nog eens de 5e tijd tot nu toe neer. Daar was het ons zeker niet om te doen (we komen liefst pas na ruim 59 minuten naar buiten zodat de tijd optimaal benut is), maar stiekem waren we toch wel een beetje trots. Ik kreeg vanochtend een berichtje welke kamers nog meer aan te raden zijn in de omgeving van Breda. Ze heeft haar familie overgehaald om toch een keer mee te gaan. Een mooi compliment aan deze kamer lijkt me zo.
Oh ja, ook een ontzettend gezellige grote ontvangstruimte waar je voor en/of na leuk wat kunt drinken.

Ergens is er iets fout gegaan in mijn telling. Ik was een kamer vergeten te reviewen, ik telde zelf de VR niet mee als echte kamer en ergens heb ik waarschijnlijk 2x hetzelfde aantal genoemd. Dus nu spring ik naar 62 kamers zodat de telling weer gelijk loopt met die van Escapetalk. Dus... Mijn 62e kamer.


Reactie door Escape Room 076 Breda

15 augustus 2023

Dank voor de mooie review! <3


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • We hoorden de kamer ernaast tijdens het spelen

  markgoedegebuure

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 18 september 2022

Het viel mee ;)

Eerlijk gezegd stond deze kamer niet op mijn lijstje vanwege de aanwezigheid van een acteur. Dat kost me elke keer ongeveer een jaar van mijn leven, dus ik kies liever voor andere kamers. Een teamgenoot wilde deze juist heeeel graag doen, dus tja, dan moet je er toch een keer aan geloven. Na een reis van 1,5 uur gelukkig keurig op tijd aangekomen, maar de kamer moest nog even klaargemaakt worden. Dus kopje koffie van de zeer aardige host. Wat we jammer vonden was dat dit gedeelte niet gelijk in thema werd gedaan. Als je ontvangen wordt door iemand van een mortuarium kan er best gezegd worden 'wacht u even in de ontvangstkamer, dan mag u zo naar binnen' en dan op enig moment een map met informatie geven voor de 'nabestaanden' of bezoekers waarin staat wat er van ze verwacht wordt. Dan ben je echt van begin tot eind in thema. Geen groot ding voor de duidelijkheid.
De acteur voegt zoals veel mensen al hebben geschreven echt iets toe. Zijn (in ons geval was het een man) optreden was precies goed; niet te vaak, niet te weinig. Je weet dat je met een acteur te maken hebt, maar het maakt het echt wel een tikkeltje spannender allemaal. Overigens is de rol ook niet bedoeld om je te laten schrikken, je weet ruim op tijd dat hij er aankomt, maar je voelt de adrenaline door je lichaam gieren. Kortom; geen spijt dat ik me over mijn angst heb heengezet, het is een erg gave kamer. Je hoeft trouwens niet enorm veel te puzzelen, het is echt een beleving. Als je al wat meer kamers gespeeld hebt zeker een aanrader (zou hem niet als eerste kamer doen, haha). We renden -letterlijk- ruim binnen het uur naar buiten.

Tip: speel hem met 4 personen, dan heb je constant iets te doen. Wij waren met zijn vijven en dat is voor het mooie net 1 persoon te veel.

Mijn 57e kamer.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • zowaar, de acteur!
 • Slecht voor je bloeddruk, haha!

 

Abandoned

Escapium
Geplaatst op: 18 september 2022

Leuk eng

We hadden geboekt om een lijk te gaan stelen in Baarn, maar vanwege de afstand wilden we graag nog een escaperoom doen. Dus beetje rondgekeken in de buurt en uitgekomen bij de vermiste backpackers in Utrecht. Drie jonge mensen die verdwenen waren en een spookhuis dat daar vermoedelijk iets mee te maken had. De kamer is lekker sfeervol ingericht wat een gezonde spanning geeft, want hij is niet echt eng. Juist bij dit soort kamers is het jammer dat je eerst in een ontvangstruimte zit en door een host wordt meegenomen naar de ingang. Dat vonden we een ongelofelijke pre van The Orphanage (nu geloof ik ' If these walls could talk') in Zoetermeer; je klopt op de deur en bent gelijk in een enge omgeving en de host speelt een rol die daarbij aansluit.
De puzzels in de kamer zijn leuk. Er zitten echt wat dingen in die we nog niet hadden gezien, maar toch waren er een paar kleine dingetjes die we onbevredigend vonden. Zo is er een prop die niks doet, terwijl dat wel in het verhaal past en het ook een hele leuke toevoeging zou zijn. We begrepen dat hij in het verleden wel werd ingezet maar niet goed werkte. Misschien is het dan toch beter hem weg te laten.
Met Engels sprekende spelers in onze groep valt het extra op dat de acteurs in het filmpje niet oorspronkelijk Engels spreken. Het doet op zich aan het verhaal niet af, maar ik zou er dan toch voor gekozen hebben ze Nederlands te laten spreken en het voor buitenlandse spelers te ondertitelen. Tot slot het eind. Het was ons duidelijk wat er gebeurd was met de drie, maar in het eindfilmpje wordt gezegd dat het onbekend is waar ze zijn gebleven. Dat hadden we toch net opgelost? En dan is er nog een persoon die een rol speelt in het huis maar waarvan totaal onduidelijk is wat ermee gebeurd is. Het zijn details, maar juist in de details zit het verschil tussen een goede en een geweldige kamer.
We haalden hem in 42 minuten.

Mijn 58e kamer.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit
 • We vonden hem voor het type kamer vrij duur
 • Verhaal was niet helemaal duidelijk

 

The Hangover

OuterGround
Geplaatst op: 25 september 2022

Kater-kamer zonder kater

We hebben hier met heel veel plezier The Execution en met nóg meer plezier Jason's Curse (rip Jason) gespeeld. Deze kamer is wat minder spectaculair, maar zeker vermakelijk. Een veel kleinere escaperoom, veel meer 'ouderwets' puzzelen, maar we hebben veel lol gehad. We speelden hem met 6 personen wat voor het leuke misschien net een beetje veel is, maar iedereen heeft toch genoeg te doen gehad. Je mist alleen wat puzzels omdat je niet overal bij betrokken bent. De kamer is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2009, maar geen enkel probleem als je die niet gezien hebt. We haalden hem netjes binnen de tijd zonder kater. Alleen met een beetje hoofdpijn van de hoge temperatuur binnen misschien.

Mijn 56e kamer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Maar 1 kamer
 • Wat gedateerd
 • Basic
 • Prijs

 

Sauvez le monde!

Escapegame Lesparre
Geplaatst op: 15 september 2022

Lekker old school puzzelen

Op vakantie realiseer je je maar weer eens goed wat je hobby's zijn. Kringloopwinkels en escaperooms, die miste ik toch echt daar in zonnig Frankrijk. Dus op zoek naar een leuke kamer in de buurt. Dat viel nog niet mee, want met conversatie Frans is het best lastig zoeken op het Franse internet. Na een oproep op een Facebookgroep kreeg ik wat tips voor zoekpagina's en daar vond ik deze kamer. Gelukkig was de kamer speelbaar in het Engels, dus geboekt en vol spanning op pad. Net als in Nederland kan de locatie van een kamer verrassend zijn en dat was ook hier het geval. We reden het erf op van iemand en moesten ons melden bij een soort grote schuur. De Duitse eigenaresse ontving ons uitermate vriendelijk en na een minuut of 50 puzzelen stonden we buiten. We zijn met onze kamers in Nederland best verwend denk ik. Dat valt op zo'n plek weer even op. In deze kamer zaten geen flitsende effecten, het verhaal is niet wereldschokkend, er was geen enkel spektakel eigenlijk sowieso, maar we hebben ons prima vermaakt. Het was lekker ouderwets puzzelen en het was nog best pittig ook. Geen kamer voor beginners, maar als je al vaker gespeeld hebt en tijdens je vakantie afkickverschijnselen krijgt is deze kamer zeker leuk. Drankje na afloop met de eigenaresse en even de kamer doorgelopen.
Tot slot: stap wel onbevangen binnen. Wij vonden het een echte vakantie escaperoom.

Mijn 55e kamer.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Als je verwachtingen niet te hoog zijn geen

 

Book Of Mystery

Escape010
Geplaatst op: 21 juni 2022

Sfeervolle pittige lineaire kamer

Wat geef je een/je man voor Vaderdag? Eigenlijk niets omdat het niet je vader is, maar ach, mooi excuus om weer een kamer te boeken. Zodoende met zijn vijven naar Rotterdam. Vanuit de parkeergarage naar de escaperoom komen was al een ontsnapping op zich omdat op 1 na alle hekken dicht zaten, maar de kamer was daarna snel gevonden.
Aardige ontvangst van de bedenkster/eigenaresse en snel aan de slag. We liepen gelijk in de eerste kamer al vast. We deden wat we moesten doen, maar misten nét het laatste stukje. Met de uitleg achteraf vonden we die puzzel eerlijk gezegd nog steeds niet logisch, misschien zou een hint verwerkt in het verhaal kunnen worden zodat je niet om hulp hoeft te vragen. Het voelt toch een beetje als falen terwijl we de puzzel goed gedaan hadden.
We vonden de sfeer in de kamer leuk; er hangt en staat heel veel. Wat misschien tegelijkertijd ook een beetje verwarrend is omdat je daardoor niet altijd gelijk weet welke puzzel waarbij hoort. En sommige onderdelen leken deel uit te maken van de puzzels, maar die bleken alleen decoratie te zijn. En dat boek... Geen idee wat uiteindelijk het mysterie was, het verhaal bleef voor ons onduidelijk.
Het is een lineaire kamer. Wat helaas betekent dat je soms staat te wachten op een oplossing waarmee iemand anders bezig is. We zijn wel weer nieuwe puzzels tegengekomen wat natuurlijk altijd een pré is. Na afloop uitgebreid nagepraat en de kamer nog eens doorgenomen. Dat schrijf ik zo'n beetje bij elke review; dat vinden we echt een pluspunt. Kortom; een vermakelijke kamer en een geslaagd Vaderdag cadeau.

Mijn 54e kamer


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Aardige gastvrije host
 • Verhaal was niet echt duidelijk
 • Lineaire puzzels
 • Onduidelijkheid in sommige puzzels

 

The Caretaker

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 07 juni 2022

Heerlijk puzzelen

Af en toe (oké, elke week) begint het te kriebelen om met ons -inmiddels best wel vaste- team een kamer te doen. Op korte termijn wil het niet altijd lukken, maar gelukkig was er een plekje vrij op Tweede Pinksterdag bij The Caretaker. Hoewel we veel voetstappen hebben in Rotterdam was dit pand ons onbekend. Raar eigenlijk, want het is indrukwekkend en zeker met de huidige invulling de moeite een keer te bezoeken. De oude zeevaartschool dus, nu plek voor meerdere tattoo-artists, een restaurant én Breakout Rotterdam (en nog veel meer maar daar ging onze aandacht niet naar uit, haha). De escaperooms zitten op zolder (er is een lift, dus geen probleem als lopen lastiger is) met prachtige oude balken aan de plafonds en een gezellige ontvangstruimte met bar. Eigenaar/bedenker Erik nam de tijd voor ons. We hadden een gezellig praatje vooraf én achteraf. De kamer heeft een slagingspercentage van ongeveer 50% dus de lat lag hoog.
De kamer was verrassend. Niet omdat we spectaculaire dingen troffen zoals verschuivende muren of andere grootse dingen, maar gewoon door hele leuke originele puzzels die we nog niet eerder gezien hadden. De kamer zag er ook mooi uit. En er hing een goede spanning, maar niet eng. We waren allemaal tegelijk druk bezig met puzzelen, maar konden ook veel samenwerken. De puzzels waren hier en daar echt pittig, maar leuk is dan dat je met een team bent; de één ziet de ene oplossing, de ander weer een andere. We verlieten (met 2 hints, eerlijk is eerlijk) de kamer met 11 minuten over. En daar waren we best trots op. Complimenten ook voor de originele klok! Niet zo'n nerveus tikkend ding met tijd, maar... Ga dat maar zelf bekijken!

Mijn 53e kamer


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

Kunstig puzzelen

Vrij onverwacht reisden we af naar Amsterdam om een soort speurtocht met acteurs te testen. Aangezien we niet zo vaak in Amsterdam zijn besloten we tijdens het diner dat een escaperoom de dag wel echt perfect zou maken. Dus even zoeken en deze geboekt.
De binnenkomst was op zich al een puzzel, omdat het team voor ons uitliep en we daardoor niet in de gewone ruimte konden wachten. Daarna waren we ineens bezig, eigenlijk al voor we er erg in hadden. Het thema is leuk, de puzzels ook. Het is wel een lineaire kamer wat betekent dat je niet constant bezig bent. Je krijgt daardoor weliswaar alle puzzels mee, maar we vonden het jammer dat je soms staat te wachten en niets kunt doen. Het leidde zelfs tot wat frustratie omdat we een puzzel probeerden op te lossen waarvan uiteindelijk bleek dat onderdelen nog niet gevonden waren. Dat kwam dus doordat een deel van het team de puzzel voorafgaand nog aan het oplossen was.
Verwacht geen hightech kamer en vooral in het begin zouden sommige onderdelen een kleine opknapbeurt kunnen gebruiken.
We hebben een leuke avond gehad en we ontsnapten op tijd. Daarna nog even de kamer en puzzels doorgenomen (altijd leuk) en tevreden naar huis.
Kleine goedbedoelde tip voor de eigenaar: blindeer de eerste ramen en zet in het halletje een bankje of een paar stoelen neer, dan kan een nieuw team rustig wachten terwijl het team dat nog aan het spelen is (of net klaar is) niet voor de voeten gelopen wordt.

Mijn 52e kamer


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 26 mei 2022

Vier blije horsemen en -ladies

We zouden deze kamer lang geleden al spelen als testteam, maar helaas begaf de techniek het en toen kwam corona. Toen we ontdekten dat Genootschap inmiddels al een tijdje open was gelijk 'gewoon' geboekt en daar hebben we zeker geen spijt van gekregen. We speelden in 2019 Juwelier van de onderwereld, dus we hadden best hoge verwachtingen. We zijn niet teleurgesteld.
De kamer oogt in eerste instantie misschien wat basic, maar dat is maar het begin. We vonden de puzzels heel gaaf en origineel. Er zitten een paar leuke verrassingen in wat het al met al gewoon een hele toffe kamer maakte om te spelen. Complimenten ook voor Wessel die enthousiast is en de tijd nam om alles nog even na te lopen. Vinden we echt een pluspunt, dat zouden ze bij alle kamers moeten doen. Jammer dat we voor kamer drie nog een jaar of wat moeten wachten, maar dan zien jullie ons zeker terug!

Mijn 51e kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

  Ilse BreedveldWepsie

Laad meer reviews

0 reviews