Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Esc-apex

Escaper

Offline

Omschrijving

13 Escaperooms buiten de BeNeLux:

Duitsland:

Düsseldorf 

- Exitrooms - Mr. Tesla (Escaped) 

Aken

- Team Escape - The Invention (Escaped)


USA:

 Orlando, Florida

- The Escape game - Mission: Mars  (Escaped)

- The Escape game - Prison Break  (Escaped)


Tsjechië:

Praag

- Escaperooms Prague - The Devil's Bible (Escaped)

- EscapeX - Dreametractors (Escaped)

- Mindmaze - Galactic Pioniers (Escaped)

- Questerland - Star Element (Escaped)

- Padlock - Mission 53 (Escaped)

- Padlock - The Cemetery (Escaped)

- The chamber - Haunted house (Escaped)

- The chamber - The Dungeon (Escaped)


Spanje:

Benidorm,

- The Paradox escaperoom - Treasure of the gods (Escaped)Lid sinds

06-01-2019

Statistieken

Escaperooms

47 reviews

47 kamers gespeeld

78.7% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


2 forum berichten

Teams

TapirTupen

3 teamleden

17 kamers gespeeld

Stranger Danger

4 teamleden

12 kamers gespeeld

Heesbergjes

2 teamleden

3 kamers gespeeld

Parents night out

2 teamleden

7 kamers gespeeld

English please

2 teamleden

1 kamers gespeeld

De Dode Dodo's

3 teamleden

3 kamers gespeeld

47 reviews

Waar is de logica?

Deze kamer stond echt al lang op onze wishlist. En na de reviews te lezen op escapetalk mochten we best wel wat verwachten van deze kamer.

De introductie was leuk gedaan en kregen we het gevoel echt op missie te moeten en het een ander te moeten uitzoeken. Echter verdween de magie en het mysterie van de zoektocht gelijk toen we de kamer betreden. Zonder te veel te spoilen: veel onderdelen van het verhaal deden er opeens niet meer toe en kwam de focus op iets heel anders te liggen. Ook waren er vanaf het eerste moment onderdelen duidelijk over het verhaal. Eenmaal de kamer opgelost te hebben kwamen eigenlijk alleen maar meer onduidelijkheden en gaten in het verhaal naar boven, niet bevredigend.

De aankleding is op zich leuk gedaan. Her en der voelt het wat budget.

De puzzels kunnen wat tijd roven, wat niet perse positief is. Bij veel puzzels leken meerdere oplossingen te zijn waardoor het een kwestie van uitproberen was. Hierdoor ontbrak voor mij het 'Yes we hebben een puzzel opgelost'-moment.

Een grote teleurstelling was voor mij het onverwachte einde. We zaten voor mijn gevoel nog midden in het escapen en na een simpele puzzel kregen we te horen dat we het gehaald hadden, jammer.

Misschien dat deze kamer een paar jaar geleden hoger zou scoren bij mij, maar nu was ik vooral verward door het ontbreken van logica.


6

Sfeer: 7.0

Puzzels: 5.5

Service: 6.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebrek aan verhaal
 • Logica ontbreekt
 • Weinig origineel

 

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 13 september 2021

Klassiek, maar erg goed

Dat een klassieke escaperoom met slootjes nog steeds erg goed kan zijn bewijst deze escaperoom.

Na een korte introductie over captian kid sta je voor je weet in een echte piratenwereld. De aankleding is tot in de puntjes gedaan en past perfect in het thema.

Er zijn veel puzzels, maar de kracht hiervan is dat ze allemaal met logica opgelost kunnen worden. Geen eindeloos lange breinkrakers maar meerdere vermakelijke puzzels. We hebben de kamer met ons vieren gedaan maar niemand heeft 1 seconde stil gestaan. Iedereen is constant bezig en je staat niet op elkaars vingers te kijken. Wij hebben als ervaren escapers hard moeten doorwerken en werden zeker nog verast in de kamer.

Het lukt niet veel kamers om zich na een aantal jaren zich te meten met de nieuwere kamers met, deze bewijst dat dit zeker mogelijk is.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer

 

Enchanted Witch

Escaperoom Betuwe
Geplaatst op: 7 september 2021

We hadden verwachtingen...

Omdat we niet zomaar iedere kamer spelen raadplegen we eerst altijd grondig Escapetalk. Na wat speurwerk kwamen we bij deze kamer met een gemiddelde van bijna een 9 gebaseerd op de nodige reviews. Daar hadden we wel een roadtrip voor over.

Op het moment dat we de kamer in liepen was al duidelijk dat we onze verwachtingen bij moesten stellen. Er was duidelijjk geprobeerd om de sfeer van een (betoverend) bos neer te zetten, maar dit kwam voor mij niet volledig tot zijn recht. Symbolen zijn er met een markeerstift op de materialen getekend. En het vanaf het eerste moment al duidelijk waar luikjes open zullen gaan.

De poging van de eigenaar om er een goede kamer van te maken was te merken. Toch schoot het allemaal te kort. Zo zat er veel aandacht in een verhaal maar kwam dit verhaal vrijwel niet terug in de kamer.

De kamer was voor een ervaren escaper niet erg bevredigend of uitdagend. Eigenlijk hadden we al dit soort puzzels al eens gezien en ontbrak er een onverwacht element in de kamer.

We stonden na 30 minuten weer buiten. Jammer, zeker voor de prijs.

Laat duidelijk zijn dat de kamer niet dramatisch slecht is, zeker voor beginnende Escapers kan dit een leuke kamer zijn en is de nodige uitdaging nog aanwezig.
Ik denk dan ook dat de kamer beter tot zijn recht zou komen als deze zich echt op de beginnende escaper zou richten. Dan hadden wij hem iedergeval overgeslagen en hadden was een teleurstelling bespaard gebleven.


5

Sfeer: 5.0

Puzzels: 4.5

Service: 6.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • De intentie is goed
 • Kamer voor beginners
 • Voorspelbaar
 • Voelt als een gedateerde kamer

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 20 juli 2021

Erzsebet is overtroffen!

Lang hebben wij uitgekeken naar de tweede escaperoom die hier geopend zou worden, want wij hebben genoten van erzsebet. De verwachtingen waren hoog en daardoor hadden wij ons voorbereid op een telleurstelling. Maar daar kan ik duidelijk over zijn: onze verwachtingen zijn overtroffen.

Deze escaperoom zuigt je vanaf de eerste seconde mee in de beleving van het verhaal. Doormiddel van een zeer professioneel introfilmpje wordt het verhaal uitgelegd en weet je wat je missie is. Als vervolgens de tijd begint te tikken waan je compleet in een andere wereld vergeet je al snel dat je met een escaperoom bezig bent. De puzzels zijn leuk verwerkt in het thema en zijn erg origineel.

Ik vind het knap hoe dit thema zo levendig hebben kunnen maken doormiddel van aankleding, licht en geur. De kamer maakt gebruik van geavanceerde techniek maar deze is goed verwerkt waardoor je in de beleving van het spel blijft. Het leuke van deze kamer is dat de puzzels op eerste instantie je op een dwaalspoor zetten waardoor je echt even de tijd moet nemen om creatief te denken. Daardoor was het voor ons extra bevredigend als we (met soms enige hulp) de puzzels toch opgelost kregen.

Het personeel is erg vriendelijk en geduldig. Na afloop heeft de spelleider met ons de kamer en het bouwproces besproken. Waarbij hij ons op kleine subtiele details wees die ons tijdens het spel nog niet waren opgevallen maar die de hele beleving compleet maakte voor ons.

De kwaliteit van deze kamer doet de (bizar goedkope) prijs van deze kamer verbleken.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Personeel
 • Prijs/kwaliteitsverhouding
 • Techniek
 • Aankleding
 • Intro filmpje

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 20 juli 2021

Origineel thema, creatieve puzzels.

Deze is escaperoom is met veel liefde en vakmanschap in elkaar gezet. Dat is terug te zien in aankleding en de creatieve puzzels. Het thema komt goed tot zijn recht door de aankleding, de intro en de manier van hints geven. Ik vond de escaperoom vrij klein en had meer grote ruimtes en massieve attributen verwacht die bij dit thema zouden passen. De dreiging van de meltdown komt hierdoor niet helemaal volledig tot zijn recht.

De Kracht van de escaperoom zit hem in de originele puzzels die je puur met logica kunt oplossen, knap gedaan en leuk verwerkt in het thema. Hierdoor is deze kamer te doen met beginnende als ervaren spelers. Met een groep van vier personen is iedereen eigenlijk wel constant bezig met puzzelen en hoef je je niet te vervelen. De puzzels

Het personeel is vriendelijk en erg gedreven en weet op de juiste momenten de juiste hints te geven. Ik was er erg door gecharmeerd dat de spelleider in zijn rol bleef en heel leuk mee ging in onze beleving. Hij heeft zich nog uitgebreid de moeite genomen om nog na te praten.
8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Leuk personeel
 • Iedereen is bezig
 • Creatieve puzzels
 • Geen onverwachte twist
 • Gevoel van dreiging ontbreekt

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 24 oktober 2020

Ware ode aan de serie

Als Casa de papel fan zul je smullen van ieder klein detail in deze kamer. De passie en de liefde voor zowel de serie als escaperooms spatten er van af. Gelukkig is de kamer ook te spelen als je de serie niet gekeken hebt. Puzzels zijn orgineel en uitdagend en zullen je ruime tijd zoet houden. Er hoeven geen spelers zich te vervelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Ode aan de serie
 • Iedereen is bezig

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 24 oktober 2020

Vurige sensatie

Orgineel thema, uitdagend puzzels, leuke verassende elementen. De beleving van de kamer begint iets traag, maar wordt hoe verder je komt steeds sterker tot een sensentuele climax.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • Uitdagend
 • Aankleding
 • Leuk thema
 • Komt iets traag op gang

 

Geweldige achtervolging

Erg unieke kamer met de nodige uitdagende puzzels en verassende elementen. Top sfeer, vriendelijk personeel. Een aanrader voor iedere Escaper.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijk personeel
 • Uitdagend
 • Verassend
 • Orgineel

 

Leuk Traditioneel

Leuke traditionele kamer. Puzzels zijn prima en de kamer is uitdagend. Voor de ervaren spelers zal de kamer qua sfeer en puzzels wellicht niet veel nieuws bieden.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Aankleding
 • Niet veel vernieuwends

 

Koempel Kamer

Room Escape Heerlen
Geplaatst op: 13 januari 2020

Echte mijn kamer

Deze kamer doet vanaf de eerste seconde recht aan het mijn thema, waarbij een leuke opbouw zit. Het verhaal past hier goed bij al komt deze niet volledig naar voren zoals bedacht. De puzzels zijn erg leuk en uitdagend, er was 1 element in een puzzel die ik niet in het thema vond passen (i.v.m. technologie) verder past alles prima. De prijskwaliteitsverhouding is super!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • Uitdagende puzzels
 • Prijskwaliteits verhouding
 • Realistisch mijn thema
 • Verhaal komt niet zoals bedoeld over
 • Technisch snufje

 

The Virus Outbreak

Powerarea
Geplaatst op: 13 januari 2020

Slecht

Via Socialdeal deze kamer voor een nette prijs kunnen boeken, de verwachting was echter al laag maar deze kamer wist ons in negatieve zin te verassen.

De kamer staat in dezelfde loods als een kartcentrum, waardoor je constant karts hoort. Dat past niet helemaal bij de ervaring. Daarnaast is het ijs en ijs koud in de loods. We hadden beter onze jassen mee kunnen nemen tijdens het escapen.

De sfeer in de kamer is prima. Er zitten een paar puzzels in die best verassend zijn. Alleen de uitwerking van de puzzels faalt hard. Codes die niet corresponderen met de slootjes, oplossingen die naar mijn idee veelste ver gezocht zijn en niet samen hangen met een verhaal.

Daarnaast waren elementen in de kamer kapot, waardoor we al dingen konden zien en pakken wat eigenlijk niet bedoeld was. Uit een vernielde plank staken 2 spijkers waar we ons aan kunnen bezeren, fix je spul!!!

Ik zou zeggen: sla deze over.


3.5

Sfeer: 4.5

Puzzels: 3.5

Service: 3.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • Redelijk orginele puzzel
 • Redelijke sfeer
 • KAPOTTE ELEMENTEN!!!
 • Niet betrokken personeel
 • Sloten die niet kloppen
 • Onlogische puzzels
 • Kart geluiden
 • Koud

 

Face Down

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 15 december 2019

Kwaliteit zoals je die mag verwachten van Escape centrum Limburg

We hebben lang uitgekeken naar het moment dat deze kamer af was en we eindelijk deze konden spelen. Laat ik kort zijn: het was het wachten waard!

Het verhaal begint met een professioneel intro filmpje en gaande weg ontdek je steeds meer van het verhaal. In het begin is nog onduidelijk wat de locatie met het verhaal te maken heeft maar dat vormt zich uiteindelijk vanzelf. Puzzels waren uitdagend en orgineel al waren we met ons zessen soms aan het wachten. De aankleding is van hoog niveau al vind ik een bepaalde attributen op het einde erg nep uit zien wat in mijn ogen niet bij het kwaliteitsniveau van de kamer past.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: Heesbergjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Introfilmpje
 • Verhaal
 • Attributen die nep uit zien
 • Te klein voor 6 spelers

 

De Juwelier van de Onderwereld

Escape Room 0164
Geplaatst op: 15 december 2019

Perfecte kamer voor klein gezelschap

De kamer is goed te doen met 2 personen en dat tegen een nette prijs. Dat komt helaas niet te vaak voor. Puzzels zijn uitdagend genoeg en passen in het verhaal. We hebben deze kamer niet gehaald, maar kunnen wel met voldoening terug kijken. Voor onze smaak zat er wel veel rekenwerk in de kamer.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Nee


 • Verhaal
 • Prijskwaliteits verhouding
 • Goed te doen met 2 spelers
 • Veel rekenwerk

 

Dracula's Bedroom

Escaperoom Oss
Geplaatst op: 22 oktober 2019

Jammer

Deze kamer heeft een hoog contrast tussen sterke en zwakke elementen.

Dit komt onder andere terug in de aankleding. De meubels zijn duidelijk bewust gekozen en redelijk afgewerkt voor de kamer. Echter is het daarbij gelaten en zorgen de geverfde spaanplaten die de muur decoreren dat het thema niet tot zijn recht komt.

Het verhaal lijkt op sommige punten niet goed afwerkt en soms zelfs tegenstrijdig, jammer.

Er zijn voldoende puzzels waardoor je team niet uit hun neus hoeft te eten. Sommige puzzels zijn onlogisch, waardoor ik zelfs bij het horen van de hints niet een 'Owja moment' had.

Een sterk element in de kamer is het gebruik van de aanwezige digitale schermen, leuk gedaan.

Wij kregen als hint dat wij ons een bepaalde puzzel moesten oplossen. Na enkele minuten hadden wij enkel cijfers ontrafeld, waarna er op het hint scherm een volledige 4 cijferige code verscheen die een gedeelte bevatte van onze gevonden cijfers. Wij dachten dus dat we op het verkeerde spoor zaten met onze cijfers en de code kregen. De code paste ook gelijk op een slotje. De puzzel hebben wij vervolgens links laten liggen. Achteraf bleek de code op het scherm automatisch getriggerd te worden na een aantal minuten. Wij hadden dus pech met de timing. Dit heeft ons echter onnodig op een dwaalspoor gezet, jammer dat de spelleider hierbij niet heeft ingegrepen.

In een klasieke escaperoom vind ik sloten geen enkel probleem. In deze kamer is er echter een overkill aan cijfersloten, dit stoort vooral omdat er geen andere variant tegenover staat.

Buiten het vinden van een verborgen puzzel is er geen enkel zoekwerk nodig in deze kamer. Dit hoeft natuurlijk niet perse slecht te zijn maar wij misten dit element wel. Vooral omdat het escapen bestaat uit het hoppen van cijfersloten.

We hebben de kamer niet gehaald. We kregen nog een paar minuten om verder te spelen, erg fijn!

Tijdens het na bespreken hebben wij enkele punten proberen aan te geven die wij minder vonden. Deze werden gelijk door de eigenaar beantwoord met een tegenargument. Ruimte voor verbeterpunten leek er dus niet te zijn. Na enkele ontving ik echter een mailtje met de tekst:
'Voor een escaperoom zijn reviews erg belangrijk, veel potentiele spelers kijken eerst op een reviewsite alvorens zij hun keuze maken. Ik wil u daarom vragen of u de tijd zou willen nemen om escaperoom Oss zo positief mogelijk te reviewen.'

Een positieve review verdien je! En mijn inziens hoeft er niet expliciet om gevraagd te worden om een kamer zo positief mogelijk te beoordelen.

Het hoge cijfer dat deze kamer op Escapetalk heeft verbaasd mij enorm. Voor de prijs die voor deze kamer (5 spelers) betaald wordt kun je escapen in de beste kamers van Nederland, dit staat duidelijk niet in verhouding. Daarom zou ik deze escaperoom ook niet aanraden.

5

Sfeer: 5.0

Puzzels: 4.5

Service: 4.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Nee


 • Extra tijd
 • Hoeveelheid puzzels
 • Gebruik van digitale schermen
 • Amper zoekwerk
 • Heel veel cijfersloten
 • Prijskwaliteitsverhouding
 • Automatische hint die tot dwaalspoor leidde
 • Weinig ruimte voor verbeterpunten
 • Vragen voor een zo positief mogelijke beoordeling
 • Onlogische puzzels

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 22 oktober 2019

Money well spent!

Een geweldige kamer die je volledig mee neemt in het thema en het verhaal. Wat ik altijd een leuke detail vind is als er een reden gegeven wordt waarom je binnen 60 minuten moet ontsnappen, dit is is deze kamer slim in het verhaal verwerkt. Het thema en de hele sfeer passen goed bij het verhaal. Ook de hele aankleding en puzzels passen goed in het thema, erg leuk gedaan! In de kamer zitten een paar verassende elementen waar ik ivm spoilers niet te veel over kan vertellen.

Puzzels zijn orgineel, logisch en van een aardig niveau, zelfs voor ervaren escapers.

Vriendelijk personeel. Na het escapen is er nog tijd genomen om stap voor stap terug te kijken op de kamer, niet nodig maar erg leuk!

Een groot pluspunt van deze kamer vind ik de zachte prijs, vooral voor het hoge kwaliteitsniveau dat er tegenover staat. Ik raad deze escaperoom dubbel en dwars aan!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijk personeel
 • Prijskwaliteits verhouding
 • Uitdagend
 • Thema

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 22 oktober 2019

Boek deze escaperoom!

Deze kamer stond al lange tijd op onze Wishlist, omdat we alleen maar positieve en leuke verhalen te horen kregen van mensen die hem gespeeld hadden.

We wisten dat het verhaal gebaseerd was op de film ‘the Shining’ dus keken deze nog de dag van te voren.

Onze verwachtingen waren er erg hoog! En laat me duidelijk zijn: deze kwam voldeed al onze verwachtingen.

Ik kan er dan ook kort over zijn dat dit een fantastische kamer is iedere escaper vroeg of laat zou moeten spelen!

We werden in stijl ontvangen door het ‘hotelpersoneel’ die ons vriendelijk incheckte in het hotel.

Nog voor het uur in ging en de escape echt begon zaten we al volledig in thema en werden we mee gezogen in het verhaal.

De kamer doet eer aan het thema en is tot in de details afgewerkt, over sfeer valt er niks te klagen.

Er is een grote hoeveelheid en diversiteit in uitdagende puzzels.

Je zult dus hard moeten werken om de kamer te halen, er zijn genoeg puzzels wat er voor zorgt dat je hele team constant bezig is.

Bij de puzzels waarbij wij een hint nodig hadden begrepen wij achter de logica en konden ons voor de kop slaan dat we die niet eerder zagen.

Na bijna een uur nodig te hebben gehad om uit deze kamer te ontsnappen heeft het personeel zich uitgebreid de tijd genomen om met ons na te praten, erg leuk.


Doe jezelf een plezier en boek deze kamer


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • Prijskwaliteits verhouding
 • Iedereen is bezig
 • Uitdagende en logische puzzels
 • Special effects
 • Personeel
 • Sfeer

  wim_schoonenberg

#DestructionOfTheMaffia

Escape Room Maasmechelen
Geplaatst op: 6 september 2019

#zondevanjegeld

Vol verwachting liepen we de kamer in om onze missie met betrekking tot de ondergang van de maffia in ontvangst te nemen. Maar dit bleef uit geen introductie in thema of een duidelijk verhaal of doel wat we moesten doen. De kamer oogt goedkoop. Hoewel er een poging is gedaan om in thema te blijven is de afwerking erg slecht. Veel met waterstift beschreven tekst, dikke lijmsporen, niet weg gewerkte kabels en in de schilderijen waren zelfs watermerken te zien van de website waarvan ze uitgeprint waren. Tja dit doet allemaal de sfeer niet ten goede.
Sommige puzzels waren prima te doen en redelijk leuk. Hoewel andere erg onlogisch waren en de oplossingen erg ver gezocht waren. Het jonge personeellid deed op haar manier haar best maar omdat ze twee kamers tegelijk moest overzien en de balie bemannen werd onze escape poging niet volledig gevolgd en kregen we soms hints over dingen die we al gedaan hadden. Wat mij betreft is deze escaperoom niet de moeite waard en wijst alles op een escaperoommelker, skippen deze!


4.5

Sfeer: 5.0

Puzzels: 4.5

Service: 4.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • Overvraagd personeel
 • Onlogische puzzel
 • Slechte afwerking
 • Totaal geen verhaal

 

Het Gulden Recept

Mystery 19
Geplaatst op: 4 september 2019

Sfeervolle kamer in de stijl van de omgeving

Nog voordat we bij de kamer waren werden we overvallen door het prachtige kasteel waar deze kamer zich in bevind. Een escaperoom in een kasteel, dat beloofde veel!
Eenmaal in de kamer ook hier de sfeer goed te proeven. De puzzel stukken en de aankleding van de kamer zagen er allemaal top en in stijl uit. Zelfs over een manier om het hint systeem in thema te krijgen is nagedacht.
De puzzels waren goed en logisch, soms hadden wij wel een paar keer het 'owja, dat we daar niet aan gedacht hebben''-moment.
De hints werden vrij snel gegeven waardoor we in de beleving waren dat we moesten opschieten of misschien de kamer niet zouden halen. Dat zorgde voor een anticlimax toen we ons realiseerde dat we het einde van de kamer hadden bereikt. De beleving van een escape in een kasteel is naar mijn mening ook niet geheel tot zijn recht gekomen.


8

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • Mooie locatie
 • Aankleding
 • Onverwachts einde

 

Emerantia

Escape House Emerantia
Geplaatst op: 3 september 2019

Aanrader

Wat een super beleving! Deze escape onderscheidt zich duidelijk doordat het gepuzzel in een heel huis plaats vind, Top! Het huis is volledig in stijl in gericht en weet een perfecte balans van suspense en mysterie te vinden. Het verhaal is leuk opgezet maar verliest gaande weg het escapen de samenhang. Ik heb het gevoel gehad dat we een verhaal aan het begin hebben gekregen en een ontknoping aan het einde, maar weinig verhaal elementen tijdens de escape zelf. Er zit een goede afwisseling in puzzels, die soms orgineel uit de hoek komen. Bij een oplossing vond ik de logica ver te zoeken. Leuk na gesproken met het vriendelijke personeel.
Deze escape is zeker een aanrader!


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijk personeel
 • Suspense
 • Escape huis!
 • Weinig verhaal tijdens escape zelf

 

Room 1308

House of Locks
Geplaatst op: 7 augustus 2019

Prima kamer voor beginners

Met een gemiddelde van een 9 moesten we deze kamer gaan spelen! Na het ontvangst van de vriendelijke eigenaresse en het kijken van de semi-professionele trailer kon de pret beginnen.

De kamer doet denken aan een oude hotel kamer, wat dus ook de bedoeling is. Echter zijn er wat elementen geplaatst die de kamer een extra enge sfeer moeten geven. Maar doordat de nepheid er van afstraalt in mijn beleving juist het averechtse effect hebben, jammer want zonder zou de kamer er beter uit zien.

De puzzels waren afwisselend en van een redelijk niveau, met name beginnende escapers kunnen zich hier in vast bijten. De omschrijving van een puzzel had voor mij duidelijker gemogen, omdat er meerdere antwoorden mogelijk konden zijn bleef het wat blindelings proberen ipv puzzelen.

Al met al prima kamer, maar geen 9 waardig naar mijn mening.


7

Sfeer: 6.5

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • Prima voor beginners
 • Prijskwaliteits verhouding
 • Neppe horror artikelen

 

The Prison Cell

The Great Escape
Geplaatst op: 20 juli 2019

Klassieke Escaperoom

De traditionelere escaperoom die te spelen is bij de The great escape.

We worden op een passende manier ontvangen door een gevangenbwaardster die ons flink aan de tand voelt over onze alibi''s en zo het verhaal van deze kamer verteld. Als echte gevangen werden we door de strenge gevangenenbewaardster de cel in gegooid. Onschuldig natuurlijk, maar de spanning zat er al goed in door deze leuke intro!

De puzzels die de kamer biedt lijken wat gemakkelijk voor ervaren escapers, waardoor we binnen een mum van tijd weer uit de kamer staan. Overigens waren wij misschien iets te snel waardoor we een kleine simpele taak over het hoofd hebben gezien en de gehele kamer met een handicap gespeeld hebben (wel leuk dat de kamer dan nog steeds te halen is)

Eenmaal buiten merk ik dat ik niet helemaal bevredigd ben, doordat het verhaal niet helemaal afgerond lijkt te zijn (heeft niks te maken met de onvoltooide taak). Hierdoor kwam de einde van de kamer ook erg onverwachts, jammer!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • Flow in de kamer
 • Intro
 • Onvoltooid verhaal
 • Minder uitdagend voor ervaren escapers

 

The Experiment

The Great Escape
Geplaatst op: 20 juli 2019

Zo hoort een escaperoom te zijn

De leukste escaperoom die The great escape te bieden heeft. Er wordt door de inzet van acteurs een leuke, slimme manier toegepast waardoor uitleg, intro en klaar zetten van bepaalde elementen op een unieke wijze in elkaar overgaan tot de start van het spel. Om de puzzels op te lossen moet goed gecommuniceerd worden binnen de groep. De puzzels zijn origineel en op onverwachtse plaatsen verstopt.

Het leuke van deze kamer is dat de inzet van acteurs zich niet alleen beperkt tot de introductie van de kamer, hierdoor blijf je op je hoede en bloeit het thema vollop. De puzzels zijn flink uitdagend, zelfs voor ervaren escapers.

Deze kamer houdt een constant hoog kwaliteitsniveau vast. Van begin tot aan het originele einde!
9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • intro
 • originele puzzels
 • acteurs

 

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 20 juli 2019

Verdacht goed

Wat een epische intro heeft deze kamer, Echt geweldig gedaan met de inzet van passend en goed acteerwerk! Ik waande me echt even in een rechtszaak. De sfeer zat er dus al goed in, dus hup de kamer in en escapen maar! Het thema komt ook in de aankleding van de kamer en puzzels goed tot zijn recht. Het zijn niet de meest originele puzzels, maar ze zin van een uitdagend niveau. Iedereen was constant bezig met ontdekken, zoeken of puzzelen.

Een minpunt van deze kamer is dat er een ogenblik is waarbij puzzels opgelost zijn en er simpelweg gewacht moet worden. Dit wordt niet aangegeven door een klokje, filmpje, stem of what-so-ever. Dit zorgde dat wij nog enkele minuten nutteloos door de kamer liepen.

Vriendelijk en professioneel personeel.


De kamer is absoluut een aanrader.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Epische intro
 • wachten tijdens escapen

 

The Bar

The Bar
Geplaatst op: 9 juni 2019

Escapen uit een bar!

Erg leuk om al zo veel voorpret te hebben in het vinden van de bar, dik pluspunt! De kamer opzich is qua sfeer goed ingericht en zetten een behoorlijke sfeer neer. Tijdens het escapen zelf gebeurde er weinig verassends of onverwachts. De puzzels waren van een redelijk niveau, waarbij we soms wel het 'ohja' moment hadden als we een hint kregen. Sommige momenten hadden we het gevoel dat we op elkaars vingers zaten te kijken, vooral omdat de kamer lineair is. Voor ons kwam de eindpuzzel onverwacht en hadden het gevoel nog een flink stuk te moeten voordat we volledig klaar zouden zijn. Leuk personeel dat in de rol blijft.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Heesbergjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer van de kamer
 • Personeel in rol
 • Zoektocht naar de bar
 • Op elkaars vingers kijken
 • Onverwachts einde

 

Matig

Leuke locatie waarbij slim gebruikt wordt gemaakt met het thema. Dit levert leuke voorpret op. De kamer aan zich is matig, standaard puzzels en sommige waren te onlogisch/moeilijk voor mijn smaak. Vooral toen er een heftig rekenonderdeel om de hoek kwam kijken. Sommige puzzels corresponderen door pictogrammen met de oplossingen. Hierdoor is het voelt het soms een beetje voorgekauwd. De beleving van een gevangen zijn met bewakers en alle gevolgen van dien is een sterk punt van deze kamer.


7

Sfeer: 7.5

Puzzels: 4.0

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Bewakers
 • Locatie
 • Reken puzzel
 • Veel lezen

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 9 mei 2019

Beste solicitatie die ik ooit heb gehad

Vanaf het moment dat wij door de voordeur van de entree binnenliepen werden wij gelijk het verhaal in gezogen. De aankleding en de details deden veel maar vooral het personeel die ons in personage ontvang deed ons bijna geloven dat we echt kwamen solicitateren voor de functie van conciërge.

Toen we eenmaal de escaperoom binnen kwamen was meteen te zien hoeveel liefde en tijd in het ontwerp en bouwen van deze room is gaan zitten. Kleine leuke details die de kamer een fantastische sfeer geven volledig in het thema.

Wat deze escaperoom zo bijzonder maakt is dat het duidelijk te merken is dat deze is ontworpen voor 2 personen. De puzzels sluiten hier namelijk mooi op en aan en zijn perfect gebalanceerd. Ze zijn uitdagend maar niet te moeilijk. Ook nemen de puzzels niet te veel tijd in beslag waardoor de flow er lekker in blijft.

We hebben een geweldige belevenis gehad die verder ging dan enkel alleen een escaperoom. Iedere escaper zou deze op zijn/haar bucketlist moeten hebben!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Niveau en thema van de puzzels
 • Kamer voor 2 personen
 • Personeel in rol
 • Sfeer

  Stefanwim_schoonenberg

Te gek!

Een klassieke escaperoom zoals die zou moeten zijn! Een spannend verhaal dat je meteen in de sfeer brengt en een aankleding die daar naadloos op aansluit!

Orginele en uitdagende puzzels (wel met een behoorlijk aantal sloten) zorgen dat deze room ook voor de ervaren escapers interessant is.

Vriendelijk personeel dat zich moeite doet om de sfeer neer te zetten.

Deze kamer is een aanrader!


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijk peronseel
 • Uitdagende puzzels
 • Sfeer
 • Prijzige kamer
 • Veel sloten

 

Missionaris Albèrt

Escape Room Kerkrade
Geplaatst op: 20 april 2019

Matige Kamer

De kamer is een standaard escaperoom zonder orginele of verassende elementen, vooral voor ervaren escapers. De kamer heeft amper sfeer doordat er weinig met het verhaal gedaan wordt en de aankleding niet meer is dan een berg bij elkaar geraapte tweede hands spullen. Bij sommige puzzels heb je een voordeel met een grote algemene kennis. Met meerdere mensen zijn er momenten dat enkelen geen duidelijk doel hebben.


Reactie door Escape Room Kerkrade

21 april 2019

Beste Rob, Jammer dat u dit zo ervaren heeft. Zoals u wellicht weet vernieuwen we onze kamers 1 keer per jaar en bij deze kamer zal dat in mei / juni weer gaan gebeuren. We hopen dat u ons dan een nieuwe kans wil geven! Met vriendelijke groet, Kevin Eigenaar Escape Room Kerkrade


4.5

Sfeer: 4.5

Puzzels: 4.5

Service: 6.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Nee


 • Prijs
 • Puzzels
 • Aankleding

 

696 Black Forest Lane

The Escape Room
Geplaatst op: 9 maart 2019

Kamer voor grote groepen

De kamer ziet er qua aankleding niet heel bijzonder uit. Het grootste gedeelte van de spullen komt rechtstreeks uit de Winkel van Sinkel. Sommige stukken zijn handgemaakt en zien er prima uit. Overal geeft de kamer nog steeds de indruk dat je in een escaperoom staat ipv meegenomen worden in het thema. Puzzels zijn redelijk orgineel, maar niet altijd heel duidelijk uitgewerkt. Een groot verschil met de escaperoom t.a.v. andere rooms is de meerdere verhaallijnen wat gebruikt kan worden om het spel aan te passen aan de hand van het aantal spelers. Stukken in de room zijn gemarkeerd met kleurenstickers om aan te tonen bij welk verhaallijn ze horen. Dit haalde voor mij het mysterie van de spullen in de kamer weg. Je weet namelijk gelijk welke spullen gebruikt moeten worden (en door wie) en wat puur als decoratie dient. Wij speelde met 2 verhaallijnen wat er voor zorgde dat we per 2 personen 1 verhaallijn speelden. Dit zorgde er voor dat wij eigenlijk 2 losstaande spellen aan het spelen waren waarbij af en toe wat stukken uitgewisseld werden. Dit laatste is in mijn ogen niet perse negatief, maar wel belangrijk om te realiseren voor het reserveren van deze room. Een groot voordeel van deze room is dat iedereen constant bezig is. Terwijl je in andere rooms misschien op elkaars vingers staat te kijken of uit je neus aan het eten bent als je maten puzzels op aan het lossen zijn. Ruimte is groot genoeg en voldoende puzzels voor een grote groep.


4

Sfeer: 4.0

Puzzels: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • Iedereen is bezig
 • De kleurmakering haalt mysterie weg

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 20 januari 2019

Zet deze maar op je bucketlist

Erg vriendelijk personeel. Wij waren flink te laat door een groot ongeluk op de snelweg. Na een telefoontje werden we snel gerustgesteld dat we rustig aan konden doen en direct konden beginnen met ons spel als we er waren. Personeel voelde goed aan wanneer zij hints moesten geven en wanneer we nog even moesten stoeien met de puzzels.

De sfeer van deze kamer is erg sterk. Mede door de aankleding die perfect in het thema past. De muziek begint mysterieus maar bouwt gaandeweg het spel op tot een bloedstollende setting. De special effects zijn niet heel vernieuwend maar wel goed verwerkt in de kamer.

Hoewel het een traditionele kamer is met veel sloten, codes en sleutels zijn ze er ingeslaagd om orginele puzzels te maken. Voor het oplossen van sommige puzzels zijn goede samenwerking of het gebruik van meerdere zintuigen vereist.

De kamer speelt lekker doordat er een logsiche volgende in de puzzels zit. Een puzzel is voor mijn smaak net iets te uitgebreid waardoor je aardig wat tijd er mee bezig bent.9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spooky sfeer
 • Vriendelijk en behulpzaam personeel
 • Orignele puzzels
 • Aankleding

 

The Haunted Office

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 6 januari 2019

Leuke kamer

De kamer zit goed in elkaar qua puzzels en heeft een orgineel verhaal. Persoonlijk pakte mij het thema en de aankleding net wat minder dan de andere kamers die Escape Centrum Limburg heeft.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Vriendelijk en behulpzaam personeel
 • Uitdagende puzzels
 • Orgineel Thema

 

The Dome

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 6 januari 2019

Onwerkelijk

Je waant je volledig in een andere realiteit de sublieme aankleding en specialeffects.
Je rolt van de mindfuck in de vollgende wendig. De puzzels zijn niet traditioneel wat hier erg goed tot zijn recht komt.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Nee


 • Thema
 • Orginele Puzzels
 • Mindfuck
 • Special effects

  marijke_de_graaflieve_rutte

De Meisjeskamer

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 7 januari 2019

Suspense

De verwachtingen lagen hoog na alle verhalen die we gehoord hadden over de meisjeskamer, deze stond dan ook hoog in onze bucketlist. De rit vanuit Zuid-Limburg was het meer dan waard. Het sterke aan deze kamer is de spannende sfeer die doormiddel van het verhaal, aankleding en specialeffects wordt neergezet. Vanaf het moment dat je de kamer inloopt begint het onheilspellende schouwspel dat zich gaandeweg opbouwt tot pure adrenaline en terror. De puzzels zijn mooi verwerkt in het thema en zijn van een gemiddeld niveau. Een ervaren escaper zal niet verast worden door het type puzzels. Het enige wat mij stoorde in deze kamer was dat er zo veel aandacht besteed is aan de aankleding maar dat er op sommige stukken vluchtig met een watervaste stift geschreven is, dit past totaal niet in het thema en lijkt alsof 'de puntjes op de I' snel zijn afgeraffel.


8.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Aankleding
 • Special effects
 • Spanning
 • Geschreven teksten/symbolen met watervaste stift

 

De laboratoriumkamer

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 8 januari 2019

Basic kamer

Als een van de eerste escaperooms van Nederland wilden wij deze kamer zeker doen. Onze verwachtingen waren daarom wel wat lager. Qua puzzels en aankleding kan deze kamer de strijd met de hedendaagse kamers zeker aan. De kamer is echter aan een flinke opknapbeurt toe. Sommige puzzelstukken zijn versleten waardoor sommige tekst moeilijk te lezen is. Bij een ander puzzelstuk was heel goed te zien waar onze voorgangers gezocht hadden doordat bepaalde vlakken licht versleten waren. Special effects en muziek maken veel goed.


7.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Leuke traditionele puzzels
 • Puzzels zijn versleten

 

The Lost Wizard

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 6 januari 2019

Magisch

Een uitdagende, sfeervolle en vooral orginele kamer. Zeker de moeite waard!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Vriendelijk en behulpzaam personeel
 • Orginele Puzzels
 • Aankleding sluit goed aan bij thema

 

Traditionele Kamer

Leuke kamer voor een beginnende escaper. Voor iemand die al meerdere kamers gespeeld heeft voelt de kamer al snel als herhaling van eerdere traditionele kamers en zullen de puzzels niet heel uitdagend zijn. De aankleding van de Kamer is redelijk maar verwacht geen verhaal over Manneke pis.


6.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke kamer voor beginners
 • Weinig uitdaging voor ervaren escaper
 • Geen verhaal

 

Box Of Mysteries

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 8 januari 2019

Goede puzzels, geen sfeer

Nergens is het contrast tussen goede puzzels en weinig sfeer zo aanwezig als in deze kamer. De puzzels zijn uitdagend en orgineel. Hier is veel werk en techniek ingestoken. Jammer dat de makers niet dezelfde passie in de aankleding van de kamer hebben gestoken, want je staat in omgebouwde kantoorruimte en dat zie je er ook van af. In het begin heb je je teamgenoten nodig om verder te kunnen, wat leuk gedaan is.


4.5

Sfeer: 2.5

Puzzels: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • Techniek
 • 0,0 sfeer

 

De Pub

Room Escape Maastricht
Geplaatst op: 17 mei 2019

Een van de betere rooms in Maastricht

De room begint al leuk met een introductiefilmpje dat je meteen in het verhaal meesleept. Dit gevoel wordt alleen maar versterkt op het moment dat je de room in stapt en de mooi aangekleden kamer ziet, helemaal in thema, top! De puzzels zijn gevarieerd en er zitten wat originele elementen in. De puzzels zijn van een uitdagend niveau, maar prima te doen.
Echter zitten er ook een paar puzzels bij waar flink gerekend moet worden, een minpunt in mijn ogen. In deze kamer blijft iedereen lekker bezig.


8

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • prijs
 • verhaal
 • aankleding
 • reken puzzel

 

De tijd tikt weg..

Dit is de eerste escaperoom die ik alleen met mijn vrouw gedaan heb. Best spannend om zonder onze vertrouwde escapeclub een escaperoom aan te gaan. Ook al wisten we dat deze kamer een erg laag slagingspercentage had hadden we er erg veel zin in.

De kamer ziet er fantastisch uit en je waant je ook echt in de oorlogstijd. Alleen liepen wij al snel tegen een probleempje aan, we kwamen niet verder.. normaal zou dat niet zo'n probleem zijn geweest en hadden we na een flink potje mopperen een hint gekregen. Bij deze escaperoom krijg je dus geen hints, wat er toe leide dat mijn vrouw en ik bijna 30 minuten 'vast' zaten. Achteraf bleek het iets super simpels en voelde wij ons ook meer dan dom. Maar de hele beleving viel daardoor wel water voor ons, jammer.


6

Sfeer: 5.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Verhaal
 • Aankleding
 • Geen hints

 

Helstraat 666

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 6 januari 2019

Bloedstollende kamer

Het verhaal achter het geheim van pastoor Jean wordt mooi verwerkt in deze kamer. Waardoor de spanning steeds meer wordt opgebouwd, vooral met gebruik van special effects. Sommige puzzels zijn wat traditioneler, maar dat hoeft zeker geen minpunt te zijn.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 6 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • Special effects
 • Opbouw van verhaal en spanning

 

Flinke uitdaging

Daardat de puzzels door elkaar heen lopen kan er een flinke choas ontstaan. Dit maakt de kamer uitdagend en geeft je net een extra bevrediging als je een stap verder komt. De materialen en kamer sluiten thematisch goed op elkaar aan. Er is duidelijk liefde en tijd in kamer te zien en dat is in alle details terug te zien. Puzzels zijn orgineel en een flinke uitdaging, zeker geen beginnerskamer.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Orginele puzzels
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Geen beginnerskamer

 

CELL BLOCK 9

Best Escape
Geplaatst op: 8 januari 2019

Samen ontsnappen

Tijdens de start het spel moet echt samengewerkt en goed gecommuniceerd worden. Het verhaal en de aankleding zorgen voor een pakkende sfeer. Laatste ruimte van deze kamer is overbodig en haalt qua puzzels en aankleding de kwalteit van deze escaperoom naar beneden.


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2016

Gespeeld met 5 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • Thema
 • Samen werken
 • Laatste ruimte voegt niets toe

 

SKY SHAKER

Best Escape
Geplaatst op: 8 januari 2019

Niet de moeite waard

Bespaar je geld en sla deze over! Puzzels zijn onsamenhangend, de techniek werkte niet naar behoren en de aankleding van de kamer is matig. Bij een puzzel is een flink rekenvermogen nodig, waardoor het gezellige gevoel van een escaperoom doen vervangen wordt door 'had ik maar beter opgelet tijdens wiskunde' iets verrassends is dat je smartphone in deze kamer mee moet en nodig is.


4.5

Sfeer: 3.5

Puzzels: 4.5

Service: 6.0


Gespeeld in september 2016

Gespeeld met 5 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • Telefoon moet mee..
 • Aankleding
 • Wiskundige puzzel
 • Techniek werkte niet naar behoren

 

Top aankleding, maar dat is dan ook alles...

De kamer ziet er mooi uit en past volledig in thema. De puzzels bestaan vrijwel uit alleen maar zoeken. Je wordt doormiddel van een verhaal door je de kamer heen geloodst, dit gebeurd door interactie met stukken. Alleen hebben wij bepaalde stukken eerder gevonden dan de bedoeling was waardoor het verhaal niet meer soepel verliep. Er is geen toezicht van personeel.


4

Sfeer: 8.0

Puzzels: 2.0

Service: 2.0


Gespeeld in september 2016

Gespeeld met 5 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Geen toezicht
 • Verhaal dat niet soepel loopt

 

The Lab

Room Escape Maastricht
Geplaatst op: 17 mei 2019

Mwauh

Een erg kleine kamer waarbij je elkaar constant in elkaars weg lijkt te staan. De Puzzels zijn redelijk, maar er ontbreekt een 'wauw-moment'. Ondanks dat de kamer een opfrisbeurt kan gebruiken is er wel moeite in de aankleding van de kamer gestoken maar ook hierbij is het geen echte uitblinker in vergelijk met andere kamers. Persoonlijk vind ik dat deze kamer de kwaliteit van Room Escape Maastricht naar beneden haalt, aangezien andere kamers (zoals de pokerkamer en de Pub) van veel betere kwaliteit zijn. Daarbij moet wel gezegd worden dat deze kamer voor een schappelijke prijs te boeken is en je daarvoor een aardige kamer krijgt.


5.5

Sfeer: 5.5

Puzzels: 5.5

Service: 5.0


Gespeeld in augustus 2016

Gespeeld met 4 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Ja


 • prijs
 • aankleding
 • Erg klein
 • Techniek liet ons in de steek
 • Achterstallig onderhoud

 

Oma Jannie

Keymasters Geleen
Geplaatst op: 19 mei 2019

Leuke kamer voor beginners

De typische standaard 1.0 escaperoom met veel standaard puzzels en slootjes. Ik heb deze kamer met 4 personen gespeeld die nooit eerder een escaperoom gedaan hadden en zij vonden hem geweldig.


5.5

Sfeer: 5.5

Puzzels: 5.5

Service: 5.5


Gespeeld in juli 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Instap kamer voor beginners
 • Weinig uitdaging voor gevorderden escapers
 • Veel sloten

 

Missing!

Escape this room
Geplaatst op: 21 mei 2019

Mijn eerste escaperoom

Deze escaperoom in januari 2015 gespeeld. Dit is de eerste escaperoom die ik ooit gespeeld heb en man wat was ik onder de indruk. Zonder deze kamer was ik waarschijnlijk nooit meer een escaperoom gaan doen. Nu enkele escaperooms verder zie ik wel het verschil in de kwaliteit van de escaperooms. Deze kamer was een leuke eerste ervaring, met name de puzzels. De aankleding was waardeloos, maar nogmaals ik had op dat moment geen idee hoe het ook kon :)


5

Sfeer: 3.5

Puzzels: 6.5

Service: 5.0


Gespeeld in januari 2015

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ideale instapkamer
 • Aankleding

 

0 reviews