Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Esc-apex

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

31 Escaperooms buiten de BeNeLux:


Duitsland:

Düsseldorf

- Exitrooms - Mr. Tesla (Escaped)

- The Code Agency - The search for the scepter of light (Escaped)


Aken

- Team Escape - The Invention (Escaped)

- Indizio - The legacy of the ring (Escaped)


Bochum

- Rätselraum Ruhrpott - Das magische Vermächtnis (Escaped)

- Rätselraum Ruhrpott - Die Gasse (Escaped) 


Krefeld 

- Limbus Escape Center- Panzerknacker (Escaped) 


Bonn

- Timebreak - Yarrums Magische Hütte (Escaped) 


USA:

 Orlando, Florida

- The Escape game - Mission: Mars (Escaped)

- The Escape game - Prison Break (Escaped)


Tsjechië:

Praag

- Escaperooms Prague - The Devil's Bible (Escaped)

- EscapeX - Dreametractors (Escaped)

- Mindmaze - Galactic Pioniers (Escaped)

- Questerland - Star Element (Escaped)

- Padlock - Mission 53 (Escaped)

- Padlock - The Cemetery (Escaped)

- The chamber - Haunted house (Escaped)

- The chamber - The Dungeon (Escaped)


Spanje:

Benidorm,

- The Paradox escaperoom - Treasure of the gods (Escaped)


Barcelona,

- Enigmik - The Brewery (Cervasas) (Escaped)

- Golden pop - Catacombs (Escaped)

- Maximum Escape - Ulysses Spaceship (Escaped)

- Maximum Escape - Vault 27 (Escaped)

- Unreal Room Escape - La mina (Escaped)

- Unreal Room Escape - Narcos (Escaped)

- Escape Barcelona - Jurassic Land (Escaped)

- Escape Barcelona - Alien (Escaped)

- Escape Barcelona - Akasha (Escaped)

- Escape Barcelona - Cybercity (Escaped)

- Abduction 4 -Enterprises (Escaped)

- Abduction 3 - The Exam (Escaped)


Lid sinds

06-01-2019

Statistieken

Escaperooms

71 reviews

71 kamers gespeeld

81.7% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


2 forum berichten

Teams

TapirTupen

3 teamleden

17 kamers gespeeld

Stranger Danger

4 teamleden

24 kamers gespeeld

Heesbergjes

2 teamleden

4 kamers gespeeld

Parents night out

2 teamleden

29 kamers gespeeld

English please

2 teamleden

4 kamers gespeeld

De Dode Dodo's

3 teamleden

15 kamers gespeeld

Hamstereee!

2 teamleden

1 kamers gespeeld

71 reviews

Salem's Lot

King's Rooms
Geplaatst op: 14 maart 2024

Creepy van begin tot eind

Deze escaperoom bevind zich in een oud vrijstaand huis die er al creepy uitziet. Vanaf de eerste seconde dat wij binnen waren was er een mysterieuze spanning die zich geleidelijk opbouwde tot een intense climax. het gebruik van licht en geluid versterkt de mysterieuze spanning goed. Er is slim gebruik gemaakt van de grootte van escaperoom wat zorgt voor onverwachte wendingen.

Het decor is erg wisselend per ruimte. Zo voelt de eerste kamer erg goed afgewerkt, terwijl de tweede kamer erg budget aanvoelt, jammer. De puzzels vallen allemaal binnen het thema op een na. Terwijl dit juist een puzzel was waarin duidelijk tijd en geld is gaan zetten maar die mij juist uit de beleving haalde. Het hintsysteem gaat via een microfoon, deze was van slechte kwaliteit. Dit in combinatie met een Bulgaars accent en harde muziek zorgde ervoor dat we soms 4 keer dezelfde hint moesten krijgen voordat we begrepen wat er gezegd werd.

Er zit een lekkere flow in de kamer en er zijn momenten dat je je rustig kunt focussen op de puzzels die logisch zijn. De puzzels zijn niet extreem moeilijk maar deze room leunt meer op de spannende beleving. De acteurs pakken hun rol goed en voelen goed aan wie ze van de groep moeten hebben :)

Dit is een mustplay in Sofia, mocht je twijfelen over de engheid: Het is geen keiharde horror. Spelen die kamer, je zult er geen spijt van krijgen!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Decor
 • Hintsysteem

 

Breaking Bad Blue Lab

Endorphin Games
Geplaatst op: 15 maart 2024

Mix it!

We hebben deze escaperoom gespeeld met twee personen, waar deze kamer perfect voor leek. De oppervlakte is niet extreem groot waardoor met een groter gezelschap snel elkaar in de weg gaat staan. De kamer en puzzels hebben een breaking bad thema, dat is goed verwerkt wat de beleving ten goede komt. De puzzels zijn op een logische manier op te lossen en zijn goed te doen met 2 personen. De flow zat er lekker. Er zitten weinig verassende elementen in de puzzels die een ervaren escaper misschien kan missen.

Voor fans van de serie is het een feest van herkenning, leuke subtiele details van de serie zijn terug te zien in de kamer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Beleving
 • Thema
 • Goede service
 • Weinig origineel

 

Atlantis

Teorama Rooms
Geplaatst op: 15 maart 2024

Zinkende pracht

Deze kamer was onze mustplay toen we onze trip naar Sofia boekte. We hadden van verschillende escapers veel lovende verhalen gehoord dus onze verwachtingen waren hoog. Laat me duidelijk zijn: dit is een unieke ervaring en de positieve verhalen zijn dan ook terecht. Er wordt op een unieke manier gebruik gemaakt van de elementen die ik nog nooit ergens anders had gezien. Het decor is uniek en zorgt voor de sfeervolle beleving

Toch heeft de kamer duidelijke slijtage, denk bijvoorbeeld aan versleten symbolen die door onze voorgangers al tig keer waren aangewezen, 'witte plekken' waar decor kapot was gegaan die vervolgens geen nieuw likje verf heeft gekregen. Dit zorgde ervoor dat ik een essentieel puzzelstuk uit de kamer dat opeens losschoot zag als een afgebroken decor stuk.

De puzzels zijn logisch en passen binnen het thema. Het sterke van deze kamer is dat de puzzels via een rode draad met elkaar verbonden zijn waardoor alle subpuzzels als nuttig voor het einddoel voelen. Er zit een vaardigheidspuzzel in de kamer waar wij onnodig veel tijd bij kwijt zijn geraakt en zorgde voor de nodige frustratie.

al bij al is dit zeker een kamer die niet mag missen in een escapetripje naar Sofia. Maar voor mij is deze beleving niet beter dan de nieuwere kamers zoals de Muggle of Voodoo.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • effecten
 • rode draad
 • decor
 • Heeft onderhoud nodig
 • slijtage
 • vaardigheidspuzzel

 

The Secret of Kryptos.

Myst Entertainment
Geplaatst op: 14 maart 2024

Pure puzzelkamer

Bij aankomst voelde deze kamer gelijk kwalitatief goed door de strakke en afgewerkte entree en ontvangsthal, iets wat bij veel andere aanbieders duidelijk ontbrak. De host ontving ons vriendelijk en na een korte babbel kregen wij een vrije lange uitleg van de kamer die gebaseerd is op een real life ‘kunstwerk’ genaamd Kryptos dat zich bevindt op het terrein van de CIA waarin verborgen raadsel verwerkt zitten.

De kamer zelf ziet er basic maar strak uit wat goed past bij het thema CIA, op de achtergrond speelt wat smooth lounge muziek. De eerste puzzels hadden wij vrij snel te pakken en opgelost, we leken in de flow te komen. Tot we een paar minuten later vast kwamen te zitten in wat dwaalsporen. De host voelde goed aan wanneer ze ons moet laten worstelen en wanneer ze een subtiele hint moest geven. Ik wil niet te veel vrij geven van de kamer maar een teleurstelling voor mij was dat we op een paar momenten informatie nodig hadden die ons tijdens de uitleg vooraf gegeven was. Jammer want op dat moment was ik eerder bezig met de knipperende lampjes om mij heen dan aandachtig naar het verhaal te luisteren.

De puzzels hebben weinig samenhang met de Kryptos, die voelt wel als een misser omdat het thema zich hierdoor niet onderscheidt met een andere CIA/detective kamer. Vooral omdat het verhaal niet meer terug kwam in de kamer terwijl hier naar mijn mening best potentie in zit.

De puzzels voelde (achteraf) logisch en zijn niet te complex. voor de echte puzzelaars is deze kamer een walhalla omdat ontdekken, zoeken en beleven minimaal onderdeel zijn van deze kamer. Persoonlijk had ik deze onderdelen wat meer willen zien in deze kamer.

Het einde voelt erg abrupt en komt onverwacht.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • verhaal

 

The Collector

Game Castle
Geplaatst op: 14 maart 2024

De busrit niet waard

Omdat deze kamer uit het centrum ligt moesten we een aardige rit met de bus maken om er te komen. De aankleding en puzzels zijn prima maar zeker geen uitblinker.

De puzzels zijn vrij logisch op te lossen en niet heel moeilijk. Behalve dat er een sommige puzzelstukken dermate kapot waren waardoor we op een dwaalspoor terecht kwamen omdat we die stukken anders interpreteerde. De host liet ons niet onnodig lang hiermee klooien en stuurde ons bij. Er zit een gedeelte in de kamer die behendigheid nodig heeft, dit stuk is wel cool gemaakt.

Al met al een prima kamer maar voor mij de rit niet waard, zeker omdat er in het centrum zelf betere kamers gekomen zijn.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor
 • Gebrek aan verhaal

 

Al Capone's Secret Bar

3 KEY Rooms
Geplaatst op: 14 maart 2024

A room you can't refuse

Maffiakamers spreken mij niet zo aan. ze schieten vaak door in drugs, wapens, poker, etc. Het is deze kamer gelukt om dit juist niet te doen waardoor een leuke verassende beleving is ontstaan. Met een biertje in je handen wordt je de kamer ingestuurd, deze heeft een mooie jaren 20 aankleding die past bij het thema. Ook de meeste puzzels passen goed in het thema. Voor een puzzel is goede handoogcoördinatie nodig, die wat moeilijker op te lossen is door het biertje ;)

Voor de ervaren escaper zijn de puzzels niet erg uitdagend, wat niet betekend deze kamer niet leuk is. Met ons tweeën zat de flow er lekker in. We waren beide op onze manier steeds bezig met een van de vele puzzels die deze kamer heeft. Een van de eindpuzzels is erg leuk bedacht en brengt een grappige originele twist tot de kamer.

Een van de leukste kamers die we in Sofia gespeeld hebben, zeker een aanrader.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Logica
 • Sfeer
 • Goede service

 

Horror House

Horror House
Geplaatst op: 04 april 2024

Horror met een slechte service

Ik kijk met een heel dubbel gevoel terug op deze beleving. Met ons tweeën dwaalde we door de donkere tunnels met slechts een kleine lichtbron. De sfeer en de beleving zijn erg sterk, er wordt goed gebruik gemaakt van het oude pand om de spanning op te bouwen. De kostuums van de acteurs zien er geweldig uit. We zaten in de vibe om de kamer te trosteren en als ware helden uit de duisternis te herrijzen, totdat....

We kwamen vast te zitten in een ruimte waar het voor ons niet logisch was wat we moesten doen, dat hoort ook bij escapen. Na flink wat minuten gedwaald te hebben kwamen met een idee dat eigenlijk niet zou kunnen binnen de standaard escaperegels (ik zal het niet verder benoemen ivm spoilers). Toch kwamen wij niet verder en vroegen wij vriendelijk via de portofoon of we daar iets mee moesten doen.... Geen gehoor. Nadat weer de nodige momenten voorbij waren hebben we voorzichtig onze theorie getest maar we voelde weerstand en waren bang om schade te brengen aan de kamer, dus we lieten dit plan weer liggen... We gaven via de portofoon aan dat we vast zaten en het fijn vonden om verder te komen, wederom geen reactie. We hebben weer een paar minuten doelloos lopen zoeken wat alleen maar frustreerde, de spanning die net was opgebouwd was totaal weg. Totdat na zeker 35 minuten in deze ruimte gezeten te hebben kregen we via de portofoon te horen dat we datgene moesten doen wat we van plan waren, erg frustrerend! Wat nog frustrender was dat we de draad weer snel oppakte en door de rest van de kamers heenvlogen, totdat opeens het licht uitviel en een host ons heel casual kwam vertellen dat de tijd om was,,,,, wat een anticlimax, vooral omdat we de kamer toch niet hadden kunnen halen nadat we hint gekregen hadden om verder te halen.

Toen we onze frustratie uitte tegen de host gaf hij aan dat de kamer ook wel erg moeilijk is voor 2 personen. Er zitten amper puzzels (als je ze al zo mag noemen) in deze escaperoom. Als we met een grotere groep waren geweest hadden we op hetzelfde punt vast gezeten. We kregen als troost een kortingscode van 10% als we nog eens de kamer wilde herskansen.... No way!

Laat me duidelijk zijn dat de beleving echt top is, maar de service echt zwaar onder de maat is!


6

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 3.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • acteurs
 • Slechte service
 • Geen reactie van host
 • Prijs

 

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 13 januari 2023

Uniek en uitdagend

Onze escape begon al goed door het enthousiaste onthaal van de eigenaar, die ons na een gezellig babbel de room in stuurde.
Bij het eerst ogenblik werd al duidelijk dat dit een erg goede room was. De sfeer en ambiance die ontstaat uit de zorgvuldig gekozen inrichting, attributen en belichting brengt het thema volledig tot leven. Ik heb er bewondering voor hoe het gelukt is om binnen het thema toch nog originele en verrassende elementen toe te voegen.

Ik had mij voorbereid op een kamer met eindeloze hangsloten en cijfercombinaties, maar ik werd aangenaam verrast door de originele puzzels die ook geheel in thema´s zijn. In de puzzels en de aankleding zitten onderdelen van het verhaal verwerkt die ons niet volledig opgevallen waren.

Puzzels zijn vooral door logica op te lossen waardoor puzzels niet lang (hoeven) te duren en er een lekkere flow in de kamer zit.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Great service
 • Original
 • Difficulty
 • Experience
 • Puzzles
 • Ambiance
 • Host

  anthony_boelaert

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 13 januari 2023

And action!

Deze Escaperoom behoort tot de absolute top van de escapewereld.
Vanaf de eerste seconden wordt je meegezogen in de beleving die the movies te bieden heeft. Als echte filmfanaat is het een feest van herkenning om alle kleine details te herkennen. De puzzels passen dan ook volledig in thema bij de kamer. Vooral omdat het goed bestuderen van de kamer en de attributen hoort bij het oplossen van deze kamer. De aankleding, belichting, geur en geluid zijn super gedaan waardoor de beleving uitstekend tot stand komt!

Ik was erg onder de indruk hoe deze escaperoom ons bleef verrassen. Net op het moment dat je denkt te weten wat je te wachten staat komt deze room toch weer met een verrassend wending. Erg goed gedaan! Vooral het eerbetoon aan de films en de gernes zorgt voor mooi pallet van verschillende emoties die als spelers op een natuurlijke manier ervaart tijdens het spel.

Naast de geweldige experience die deze kamer te bieden heeft wil ik de hoge kwaliteit van service die The Push te bieden heeft benadrukken. Anthony nam zich de tijd om gezellig na te praten en met ons de room nog eens te doorlopen. Zijn enthousiasme voor zijn creaties zijn aanstekelijk. Mooi om te zien hoe deze man vol passie deze room gemaakt heeft, dit te merken in elke vezel en seconde van deze experience.

Ik zou nog zo veel kunnen zeggen over deze escaperoom, maar je moet deze gewoon gaan spelen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Difficulty
 • Great price
 • Experience
 • Storyline
 • Diversity
 • Logic
 • Exciting
 • Anthony!

  broeder_viktoranthony_boelaert

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 23 september 2022

Klassieker

Doordat we wisten dat dit een van de oudere rooms van ons land is was ik huiverig. En ja deze is van Darkpak, maar de puzzels, effects en sfeer zouden toch al lang gedateerd en oud zijn toch? Ik heb mij erg vergist, wat een geweldige room! Alles klopte vanaf het moment dat we door de gamemaster ontvangen werden. De sfeer en spanning zijn duidelijk aanwezig vanaf het eerste moment, welke door de room heen geleidelijk opbouwt. Veel aanbieders proberen een verhaal te verwerken in hun room maar dit voelt vaak geforceerd of onsamenhangend aan. Hierin weet Darkpark toch echt uit te blinken doordat je een ijzersterk verhaal ontdekt dat goed verweven zit in de puzzels.

Deze room bewijst dat een oude kamer zeker geen slechte kamer hoeft te zijn en veel moderne kamers weet te overtreffen!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: English please

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend
 • Logica

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 23 september 2022

237 blijft verbazen

We probeerde onze verwachtingen laag te houden toen we richting Lost & found reden. Maar stiekem hoopte we om weer zo'n geweldige room als de klassieker kamer 237 en de conciërge te mogen spelen. We zeker niet teleurgesteld! Zoals altijd werden we vriendelijk en volledig in stijl en rol ontvangen door het personeel. Niet veel later konden we begonnen met het spelen van een room die aan al onze verwachtingen voldeed.

De puzzels zijn uitdagend maar vooral logisch, waardoor de flow er snel in raakte. Een sterk punt van deze room is er vooral veel kleinere puzzels zijn waardoor je niet eindeloos met 1 puzzel bezig bent. Dit zorgde er ook voor dat we niet op elkaars vingers zaten te kijken en iedereen bezig was. Puzzels zijn allemaal in thema en dragen op een goede manier bij aan het verhaal dat je aan het ontdekken bent. Ook de special effects in deze in room zijn super!

Deze room is alles wat je mag en kunt verwachten van een nieuwe room van 237, maximale kwaliteit!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Logica

  kamer237

The Brewer's Secret

Stadsbrouwerij Maastricht
Geplaatst op: 13 januari 2023

Geschikt voor een vrijgezellenfeest

De combinatie tussen speurtocht waarbij je de geschiedenis van de omgeving en de brouwerij leert met de escaperoom is leuk gedaan.
Voor de ervaren escapers zal deze kamer tegenvallen en zij kunnen zich de trip dan ook beter besparen.

We hebben deze kamer gespeeld met een vrijgezellenfeest waar deze kamer goed geschikt voor is. Ruimte om met je maten wat te ouwhoeren en een biertje te drinken tijdens het escapen, Top! Er was een onderdeel kapot waardoor wij een groot gedeelte van de kamer hebben kunnen overslaan.


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Great price
 • Original
 • Beer
 • Broken part
 • Illogical puzzles

  Tomdelepper

De Bruiloft

Escape Room Kerkrade
Geplaatst op: 23 september 2022

Niet mijn feestje

Ik heb deze room met 8 personen gespeeld. Het concept om als groep gescheiden de room te moeten escapen sprak ons erg aan. Eenmaal binnen werden we door een simpel hekje (waar we gemakkelijk overheen konden klimmen als we wilden) gescheiden. Doordat we fysiek in dezelfde kamer waren en grootste deel zagen wat de andere groep ook zag deed dit af aan onze beleving.

De aankleding van de kamer ziet er goedkoop uit doordat er duidelijk te zien dat er gekozen is voor zo'n goedkoop mogelijke attributen die uit eerdere rooms van Escaperoom Kerkrade zijn gebruikt. Er zijn attributen beschadigd wat niet helemaal te verklaren is het thema/verhaal en voelt ook hierdoor goedkoop. Er zijn een paar voorwerpen/puzzels die te maken hebben met het thema bruiloft, maar buiten dat zou deze room ieder ander thema kunnen hebben door de basic en neutrale aankleding.

Er is moeite gedaan om een verhaal te verwerken in de puzzels. Het verhaal is veel leeswerk en om de rode draad van het verhaal mee te krijgen moet je ook alert zijn op het leeswerk van de andere groep.

Er zijn een paar puzzels die een flinke uitdaging waren en waar wij wel flinke tijd aan zijn kwijt geraakt. Echter hebben de puzzels hierdoor niet een betere kwaliteit. We begrepen de kern van de puzzels maar door de onnodige grote en veel handelingen leverde dit alleen maar frustratie op. In de kamer staan extreem veel props voor aankleding, hierdoor was er bij ons de focus snel weg doordat er te veel was waar we mogelijk iets mee zouden kunnen doen. Een groepsgenoot kwam plots met het idee dat we de alle kapotte attributen moesten tellen voor een code.

We hebben de room uiteindelijk niet gehaald. Persoonlijk vind ik het niet erg om een room niet te halen (zeker als je van te voren weet dat deze een hoge moeilijkheidsgraad heeft) als ik terug kan kijken en de logica snap, maar deze ontbrak voor mij door de verlies van focus en onnodig uitgebreide puzzels.

Er zaten 2 personen die nooit een escaperoom hadden gedaan, zij waren erg enthousiast over hun eerste escaperoom. Mensen in de buurt van Parkstad kunnen deze room prima meepakken. Het is niet de moeite waard om een roadtrip te maken om deze room te spelen.4.5

Sfeer: 3.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Nee


 • onervaren escapers waren enthousiast
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Decor
 • Onlogische puzzels

 

Elixir

Escaperoom Elixir
Geplaatst op: 14 mei 2022

Underdog

Het verbaast mij erg dat deze kamer niet in de Top 50 van Escapetalk staat op dit moment. Zeker niet de beste kamers van het land maar er staan slechtere kamers in de top 50.

Het escape in een echte wintertuin maakt de hele beleving uniek. Het verhaal is niet erg uniek en zit maar lichtelijk verwerkt in deze room maar toch sluit hij goed aan bij het thema en de locatie. Puzzels zijn logisch en niet onnodig lang. Aankleding is vrij basic maar past goed in het thema in de sfeer en is goed afgewerkt.

Hoewel we de nodige rooms gespeeld hebben heeft deze kamers op een leuke manier uitgedaagd, wat niet perse betekend dat deze kamer onnodig moeilijk is. Deze kamer zou ik daarom ook adviseren aan beginnende escapers die in deze room zeker nog verrast zullen worden.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke room voor beginners
 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 14 mei 2022

Souper room!

Dit is de eerste room die ik heb gespeeld bij Rock City Escape, Bloody Mary heb ik dus nog niet gespeeld toen ik Soup heb gedaan. Ik wist dus ook niet goed wat ik kon verwachten qua niveau, setting en locatie. Ik was erg verrast toen we op het immens grote terrein opreden en het karakteristieke klooster zagen.

Eenmaal aangekomen in de thematische ontvangstruimte werden we op een passende manier verwelkomd door de acteerskills van onze host (Shout-out to Sam!) Hierdoor begon de beleving al voordat we in de room waren en hingen we al met een onbehagelijk gevoel naar binnen.

De aankleding van de room is van super kwaliteit! Het past volledig in thema en is erg origineel gedaan. Het gebruik van techniek en effecten maakt dat dit alleen maar bijdraagt aan de beleving. De puzzels zijn gedaan dat iedereen in de groep wel bezig is met puzzelen, zoeken of overleggen. Ook zijn de puzzels met logica op te lossen en niet onnodig lang.

Het enige minpunt is het einde, dat voor mij persoonlijk onverwachts kwam en waarbij de extreem hoge kwaliteit van aankleding en originaliteit wat minder was.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sam
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Einde

 

The Toy Factory

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 14 mei 2022

Leuk speeltje

Er gebeurt veel in deze room, al bij ontvangst wordt je gelijk meegenomen in de beleving. Erg goed gedaan en complimenten voor de host! Eenmaal aan de slag vallen gelijk de prachtige details en afwerking op. Er is een goede balans tussen aankleding en puzzelelementen. Puzzels zijn stuk voor stuk prachtig afgewerkt en passen helemaal in het thema in het verhaal.

Er wordt op een leuke manier gebruik gemaakt van techniek wat voor leuke er originele elementen zorgt.
In deze room ligt de nadruk echt op samen werken, waar je in sommige room prima uit de voeten kunt als een speler in de flow zit ben je hier meer op elkaar aangewezen, voor ons was dit een pluspunt.

Verder vind ik deze room lastig te reviewen zonder te veel te spoliëren en moet je deze kamer gewoon spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Diversiteit

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 11 december 2021

Absolute top kamer!

Wauw, wauw, wauw!!!! laat ik beginnen door te zeggen dat Down the hatch gelukt is om het mysterie van deze kamer te behouden. We hadden totaal geen idee wat voor een thema of verhaal deze kamer zou hebben. Hoewel de nieuwsgierigheid groot was bleef de room hierdoor erg verrassend.

Over de escaperoom zelf kan ik erg duidelijk zijn: Deze behoort tot een van de aller beste kamers van Nederland, zet hem dus maar op je bucketlist. Alles klopt gewoon in deze kamer, van sfeer, belichting, muziek, verassingen, verhaal, puzzels, noem het maar op.. Alles is op top niveau. Ik zou een uitgebreide review kunnen schrijven waarom deze escaperoom zo goed is, maar ik denk dat het zelf ervaren veel leuker is... dus boek snel deze kamer :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Top Kamer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  down-the-hatch

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 11 december 2021

Unieke kamer met uniek thema

Om eerlijk te zijn had ik mijn verwachtingen laag gehouden toen we deze kamer gingen spelen, zeker omdat we die ochtend Molly's game gespeeld hadden. Het was de eerste keer dat ik een escaperoom speelde van Darkpark (waar ik alleen maar goede dingen over hoor). Maar omdat de kamer relatief oud is verwachte ik een versleten en voorspelbare kamer.. Maar wat had ik mij vergist.

Ik had nog geen escaperoom gespeeld met dit thema, wat ook niet het meest voor de hand liggend thema is misschien? De makers van deze kamer hebben het thema in iedere vezel verwerkt. Van licht, muziek tot in de in thema passende puzzels. Met de nodige escape ervaring wist deze escaperoom mij toch erg te verassen. Her en der was slijtage aan het materiaal te zien en even liet de techniek ons in de steek, maar dat weerhield ons niet van het genieten van de escape.

We hebben deze kamer met vier personen gespeeld, wat in mijn mening het perfecte aantal is voor deze escaperoom. De kamer speelt lekker door en prikkelt iedereen om bezig te zijn. Je hebt geen idee wat je als volgende kunt verwachten, wat zeker positief is. Het einde kwam voor mijn gevoel echter erg onverwachts en voelde daardoor als een anticlimax.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • versleten onderdelen
 • techniek faalde
 • onverwachts einde

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 18 april 2022

Hoteltripje vol mysterie and verassingen

Ontvangst is erg leuk gedaan qua aankleding, de gamemaster weet goed een rol neer te zetten de beleving al begint voordat je kamer binnen bent gegaan. Leuk detail is dat je ´bagage´ ook mee gaat.

De puzzels in deze kamer zijn logisch op te oplossen maar daardoor niet perse gemakkelijk. Voor de mensen die al de nodige kamers op de teller hebben zal er echter geen hele vernieuwde puzzel tussen zitten. Ook de aankleding, licht en geluid zijn goed uitwerkt maar zullen niet heel vernieuwend zijn voor de ervaren escaper.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Nee


 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Weinig origineel

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 14 mei 2022

Intieme suspense

We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten van deze room en hadden onze verwachtingen gematigd, maar al tijdens de eerste minuut wisten we dat dit een erg goede room ging worden. De room weet een onheilspellende sfeer neer te zetten door gebruik van decoractie, licht en geluid. Onze zintuigen stonden hierdoor constant scherp. Het verhaal maakt goed gebruik van deze beleving en versterkt deze alleen maar. De reden waarom je deze kamer binnen de gestelde tijd moet oplossen (die ik niet kan noemen vanwege spoilers) voelt ook erg logisch en past in het thema en verhaal.

Wij hebben deze room met 2 personen gespeeld wat mijn beleving net een intiemere en spannendere beleving gaf. Maar ook met meerdere personen ben ik er van overtuigd dat de beleving zeer goed blijft. De kamer was uitdagend, maar vooral met logica op te lossen. Er zat duidelijk tijd en liefde in puzzels en de uitwerking hiervan.

Kortom: Een dikke aanrader en zeker doen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede prijs
 • Spannend

 

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 16 oktober 2021

Rust zacht lieve oma

We werden vriendelijk ontvangen door onze spelleider van vandaag. Na een duidelijke uitleg over de regels kregen wij direct daarna te horen dat oma overleden was, dit voelde als een rare overgang. Ook was ons niet helemaal duidelijk waarom we eigenlijk maar 60 minuten hadden om het mysterie op te lossen.

Bij de entree in de escaperoom werd al snel duidelijk dat er veel liefde in de kamer zit. De aankleding past in het thema en ons escape-instinct werd gelijk aangewakkerd door de uitnodigende en verdachte elementen in de kamer. De puzzel zijn top! leuk binnen het thema gedaan, uitdagend en vooral logisch op te lossen! We hebben flink door moeten werken in deze escaperoom om het te halen. Waarbij we het niet gehaald hadden zonder goede communicatie en samenwerking. Iedereen van ons team bracht op zijn manier wel iets bij en we hebben bijna geen moment op elkaars vingers staan kijken.8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Geen duidelijke reden van 60 min

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 18 oktober 2021

Magische beleving

Wat hebben we lang uitgekeken naar deze escaperoom, maar het wachten was het dubbel waard. Wat een uniek beleving! We werden erg warm ontvangen door onze gamemaster waarbij de passie vanaf de eerste seconde besmettelijk werkte. Hij gaf ons een originele uitleg over het spel die op een natuurlijke manier overgaat in de escapebeleving.

En zodra deze begon was al eigenlijk al duidelijk dat dit een uitzonderlijk goede escaperoom is. Er is zo ontzettend veel liefde en aandacht gestoken in de aankleding, effecten en verhaal. Voor ieder klein detail is duidelijk bewust gekozen en gaven mij het gevoel onderdeel te zijn van het verhaal. Het unieke van deze escaperoom is dat er ondanks de vele voorwerpen in de kamer op een natuurlijke manier duidelijk wordt waar je op moet focussen en wat puur decoratie is, erg knap gedaan!

De hoeveelheid puzzels is wat aan de lage kant, maar laat mij hier duidelijk bij zeggen dat dit geen negatief punt. We zijn een lange tijd bezig met de puzzels zonder dat frustratie opleverde. Ze zijn origineel en uitdagend en zeker passend binnen het thema en verhaal.
Wat ik persoonlijk graag anders had gezien was dat er meerdere puzzels gebruik maakte van geschreven tekst. En laat begrijpend lezen en fanatiek escapen nu iets zijn wat ik niet goed kan combineren ;)

De tijd is omgevlogen en we hebben genoten van iedere seconden. Ik zou deze escaperoom dan ook aan iedere escaper aanbevelen, terwijl ik geduldig wacht op de volgende escaperoom van Epic escape :)9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • effecten
 • Personeel
 • veel geschreven tekst

 

Het Genootschap

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 18 oktober 2021

Klassieke escaperoom op zijn best

De laatste jaren lijkt het de nieuwe standaard geworden voor escaperooms om een 2.0 experience neer te zetten. Deze escaperoom bewijst echter op een krachtige manier dat een escaperoom 1.0 nog steeds erg goed en verfrissend kan zijn!

Zonder te veel te spoileren: het ontvangst en de introductie van de escaperoom zijn creatief en overtuigend neer gezet. Het heeft mij zelfs een korte moment aan mijzelf doen twijfelen.

Waar je bij de meeste escaperooms binnen de gestelde tijd buiten moet zijn omdat er anders dood en verderf plaats vind wist deze escaperoom ons met een verfrissende en originele reden te verrassen. Je wordt namelijk op de proef gesteld door de baron om je waardigheid te bewijzen, leuk gedacht en passend binnen het thema!

De puzzels zijn passen leuk in het thema en bieden uitdaging. Waarbij ik zelfs moet zeggen dat de ervaren escaper misschien zelfs een nadeel heeft doordat je op een dwaalspoor kunt komen. De gamemaster voelde ons goed aan en heeft op passende momenten ons voorzien van passende hints.

Het enige minpuntje in de kamer vond ik een behendigheidspuzzel, deze vond ik persoonlijk niet binnen de rest van puzzels passen. We zijn hier een aardige tijd mee bezig geweest en heeft ons uit de escapeflow gehaald.

Na afloop werd er door de eigenaresse de moeite genomen om uitgebreid na te praten over de kamer (en de gedeelde passie voor escapen)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • behandigheidspuzzel

  Caro

Uniek in zijn soort

Eigenlijk wisten we niet zo goed wat ons te wachten stond toen we begonnen aan deze kamer. Nadat de gamemaster ons op een sappige manier vertelde waarom wij moesten beginnen met ons onderzoek werden we een kamertje ingestuurd en kregen een zeer professionele introductie film te zien, waarna je volledig in het spel zit nog voordat de tijd is begonnen te tikken.

Er zijn aardig wat puzzels die je moet oplossen, maar het niveau is goed afgestemd. Er zat een lekker tempo in terwijl we toch flink uitgedaagd zijn. Complimenten aan de gamemaster dat hij ons ook de ruimte heeft gegeven om zelf nog een paar keer na te denken om zo zelf met de oplossing te komen, dat voelt toch nog wat beter dan dat je hulp krijgt van de gamemaster.

Het unieke van deze escaperoom is dat je na iedere puzzel eigenlijk weer verrast wordt door iets nieuws en constant het gevoel hebt iets nieuws te ontdekken, hierdoor zal je je geen moment hoeven te vervelen. Het verhaal is sterk verweven in de escaperoom maar onthult zich eigenlijk op een natuurlijke manier zonder te veel tekst.

De aankleding, effecten, muziek en puzzels zijn mooi en passend in thema. Het oppervlakte van deze room is duidelijk groter dan de gemiddelde escaperoom en dat is duidlelijk te merken in de hele beleving. Ondanks deze grootte is er niet ingeleverd op kwaliteit qua beleving en aankleding, erg knap gedaan!

In tegenstelling wat ik in meerdere reviews hier lees vond ik het einde passend en origineel, leuk gedaan!

De escaperoom wordt neer gezet als als escape experience, dit zou de verkeerde verwachtingen neer kunnen zetten. Persoonlijk ben ik van mening dat ik dit een unieke en zeer goede escaperoom 2.0 is die zeker de moeite waard is voor iedere escaper.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 13 september 2021

Klassiek, maar erg goed

Dat een klassieke escaperoom met slootjes nog steeds erg goed kan zijn bewijst deze escaperoom.

Na een korte introductie over captian kid sta je voor je weet in een echte piratenwereld. De aankleding is tot in de puntjes gedaan en past perfect in het thema.

Er zijn veel puzzels, maar de kracht hiervan is dat ze allemaal met logica opgelost kunnen worden. Geen eindeloos lange breinkrakers maar meerdere vermakelijke puzzels. We hebben de kamer met ons vieren gedaan maar niemand heeft 1 seconde stil gestaan. Iedereen is constant bezig en je staat niet op elkaars vingers te kijken. Wij hebben als ervaren escapers hard moeten doorwerken en werden zeker nog verast in de kamer.

Het lukt niet veel kamers om zich na een aantal jaren zich te meten met de nieuwere kamers met, deze bewijst dat dit zeker mogelijk is.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

Forbidden Floor

Escape Room 'Forbidden Floor'
Geplaatst op: 13 september 2021

Waar is de logica?

Deze kamer stond echt al lang op onze wishlist. En na de reviews te lezen op escapetalk mochten we best wel wat verwachten van deze kamer.

De introductie was leuk gedaan en kregen we het gevoel echt op missie te moeten en het een ander te moeten uitzoeken. Echter verdween de magie en het mysterie van de zoektocht gelijk toen we de kamer betreden. Zonder te veel te spoilen: veel onderdelen van het verhaal deden er opeens niet meer toe en kwam de focus op iets heel anders te liggen. Ook waren er vanaf het eerste moment onderdelen duidelijk over het verhaal. Eenmaal de kamer opgelost te hebben kwamen eigenlijk alleen maar meer onduidelijkheden en gaten in het verhaal naar boven, niet bevredigend.

De aankleding is op zich leuk gedaan. Her en der voelt het wat budget.

De puzzels kunnen wat tijd roven, wat niet perse positief is. Bij veel puzzels leken meerdere oplossingen te zijn waardoor het een kwestie van uitproberen was. Hierdoor ontbrak voor mij het 'Yes we hebben een puzzel opgelost'-moment.

Een grote teleurstelling was voor mij het onverwachte einde. We zaten voor mijn gevoel nog midden in het escapen en na een simpele puzzel kregen we te horen dat we het gehaald hadden, jammer.

Misschien dat deze kamer een paar jaar geleden hoger zou scoren bij mij, maar nu was ik vooral verward door het ontbreken van logica.


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 6.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Weinig origineel
 • Logica ontbreekt
 • Gebrek aan verhaal
 • Heeft onderhoud nodig
 • Prijs

 

Laad meer reviews

0 reviews