Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Josje

Escape Guru

Offline

Omschrijving

Verslaafd!

Nog 4 leuke aanraders:

- Shutter Asylum (Gaaf!)

- Alcatraz (erg goed)

Beide kamers zijn te vinden in Kuta Bali (Pandora Experience)

- The Office (wel oke)

- El Manicomio (leuk)

Beide kamers zijn te vinden in Lanzarote (arrecife)

Daarnaast in Buenos Aires 2 kamers gespeeld:

- El Conjuro (escape games), helaas is deze kamer eigenlijk enkel voor Spaanstalige leuk

- Breaking Bad (escape games) vrij simpel opgezet, totaal niet vergelijkbaar met onze 2.0/3.0 kamers in Europa. Maar als je dat ook niet verwacht is het een leuke kamer.


Lid sinds

27-09-2018

Statistieken

Escaperooms

157 reviews

160 kamers gespeeld

96.2% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

4 gespeelde spellen


Teams

It Takes IV

4 teamleden

76 kamers gespeeld

VJ

2 teamleden

45 kamers gespeeld

157 reviews

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 13 november 2022

Neem de tijd en geniet!

Gisteren zijn we begonnen aan onze escape trip in België. Met een overnachting in Geel hebben we voor dit weekendje 5 kamers geselecteerd. Na Jumanji, Till Death do us part, de verdwijning van Rita Jacobs en The Toy Factory sluiten we het weekend af met Le Prince. 4 jaar geleden hebben we met veel succes Erzsébet op dezelfde locatie gespeeld. We hebben even moeten wachten maar vandaag was het zover. Na een enthousiast ontvangst door de gamehost (dezelfde als 4 jaar geleden ;)) zijn we vol energie begonnen aan het avontuur. Vooraf is verteld dat we rustig aan moeten doen en af en toe eens stil staan om te kijken naar de kamer. We zijn heel blij met dit advies. Ondanks dat de puzzels tegelijk gespeeld konden worden hebben we de kamer lineair gespeeld en vrijwel alle puzzels samen opgelost. Hiermee hebben we nog meer kunnen genieten van de kamer. Er is genoeg te doen en te zien. Het decor, de puzzels en opbouw van de kamer sluiten volledig aan bij het thema. Aan alle zintuigen is gedacht, geweldig! Tot in perfectie in hoog detail is gewerkt aan de elementen en puzzels.

De kamer is niet eng af en toe wordt de spanning opgebouwd, perfect voor ons als afsluiting van het weekend. De gamemaster heeft ons goed begeleid en ook nadien de kamer nog eens doorgelopen om ook alle hints naar andere escaperooms te tonen, heel leuk gedaan.
We hebben met 4 personen heerlijk gepuzzeld. Er zit veel logica in de kamer waardoor je het in een goede flow doorloopt.

Kortom écht een kamer die je niet kunt missen. Wil je allebei de kamers spelen dan is het advies te beginnen met Erzsébet.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 13 november 2022

Nog nooit zo’n geweldige baan gehad

Gisterenzijn we begonnen aan onze escape trip in België. Met een overnachting in Geel hebben we voor dit weekendje 5 kamers geselecteerd. Na gisteren Jumanji, Till Death do us part en de verdwijning van Rita Jacobs begonnen we vandaag aan de 4e kamer op de lijst: The Toy Factory. 3 jaar geleden hebben de Hunting Season op dezelfde locatie gespeeld en zijn we zeer enthousiast geraakt over de acteerkunsten van de gamehost/eigenaar. Met heel veel energie en goede spanning begon het avontuur. De beleving begint direct, en zoals ook in het echte leven: kom nooit te laat maar ook niet te vroeg voor je dienst. We zijn ontvangen door de ploegenbaas, direct in zijn rol, perfect acteerwerk! Je wordt ‘goed’ voorbereid voor je eerste werkdag. Zodra de shift begint is duidelijk dat het niet gaat zoals behoort.

Deze kamer is van begin tot eind in perfectie uitgewerkt, de puzzels en decor kloppen volledig bij het thema. Er zitten veel verrassingselementen in, heerlijk om continu uitgedaagd te worden. De fabriek is mooi uitgewerkt met unieke en mooie puzzels. Het hint systeem past goed bij het thema. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld wat een fijn aantal is.

Kortom: ga deze kamer doen!!

Dikke KNUFFEL it takes IV ;)

We kunnen niet wachten tot de volgende kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 13 november 2022

Geweldige overnachting

Vandaag zijn we begonnen aan onze escape trip in België. Met een overnachting in Geel hebben we voor dit weekendje 5 kamers geselecteerd. De 3e en laatste kamer voor vandaag: de verdwijning van Rita Jacobs. Een kamer waar we lang naar uit hebben gekeken, het wachten is zeker beloond. Bij aankomst met de auto wordt al direct duidelijk waar je moet zijn, een geweldig historisch gebouwtje, een boutique hotel waar je in het echt wel zou willen overnachten. De aankleding is zeer verfijnd, je komt direct bij de receptie van het hotel binnen. Onze gamehost heeft ons enthousiast ontvangen, nog niet direct in zijn rol dat zou wat ons betreft nog een extra toevoeging kunnen zijn. Omdat we nog aan het nabeven waren van ‘Till Death do us part’ zat de schrik er al snel in. De start is erg leuk bedacht waardoor je direct in het thema komt. In het begin moesten we er even inkomen. Het thema is perfect uitgewerkt in de puzzels en het decor. Verhaallijn wordt goed overgebracht met de nodige spanning. We hebben de kamer met 4 personen gespeeld, een perfect aantal, met meer mensen kun je het soms een beetje benauwd krijgen ;). De gamehost/conciërge heeft ons goed begeleid. Kortom zeer goede ervaring, heel blij met deze kamer in het escape weekend!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 13 november 2022

Heerlijke Thrill

Vandaag zijn we begonnen aan onze escape trip in België. Met een overnachting in Geel hebben we voor dit weekendje 5 kamers geselecteerd. Na Jumanji speelde we de 2e kamer op deze locatie: Till Death do us part. Omdat bij de vorige groep een onderdeel kapot is gegaan moesten we even wachten. Gelukkig stond de volgende kamer pas later gepland dus hebben we op ons gemak in de spelletjes kamer gewacht, ook geen probleem met de hoeveelheid spellen die ze verkopen.
Uiteindelijk was het zover, de kamer begint uniek, erg leuk waardoor je direct ik de sfeer komt. Ondanks het thema was bij ons nog niet het kwartje gevallen dat het een spannende kamer zou zijn maar daar kwam snel verandering in. Dit is weer een heerlijk thrill ervaring waar we letterlijk nog een uur van hebben na gebeefd. We hebben continu op spanning gestaan en ondertussen de puzzels opgelost. Inmiddels was de kater voorbij en gingen we in een lekkere flow door de kamer. Er is genoeg te doen met 4 personen hebben we bijna niet stilgestaan. De kamer heeft een lineaire opbouw waardoor het continu logisch is wat je moet doen. Er wordt veel met (cijfer)sloten gewerkt wat voor ons prima werkt. Ook hier heeft de gamemaster ons perfect begeleid. Erg enthousiaste dames.
Dus als je van spanning houdt is dit zeker een aanrader!!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 13 november 2022

Escaped the Jungle

Vandaag zijn we begonnen aan onze escape trip in België. Met een overnachting in Geel hebben we voor dit weekendje 5 kamers geselecteerd. We beginnen met Jumanji, een kamer die (net als de andere in België) al lang op onze wishlist staat, wat al snel terecht bleek. Een geweldig mooie kamer, ga absoluut eens stilstaan om te genieten van het decor. Er zijn leuke herkenbare elementen gebruikt vanuit de films, het verhaal is duidelijk en goed uitgewerkt. Er zitten veel verrassingselementen in en unieke puzzels. We zijn zeer enthousiast ontvangen en goed begeleid. Na een avondje op stap in Geel moesten we er even inkomen en hadden we wat hints nodig, dit werd goed aangevoeld en met een prima systeem gecommuniceerd. Al met al echt een leuke kamer, zeker als het thema je aanspreekt. Houd er rekening mee dat het geen nieuwe kamer is, en daarmee niet te vergelijken met een 2.0 kamer. Voor ons heerlijk om juist dit soort kamers af en toe te spelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Panic Room

Escaperoom Putten
Geplaatst op: 11 november 2022

Gave unieke ervaring

We hebben er even op moeten wachten en hadden er bijna zelf 1 gebouwd, maar EINDELIJK was daar de escape room in onze eigen woonplaats. Heerlijk gevoel om op de fiets te kunnen in plaats van uren reizen.
Het thema schept hoge verwachtingen, die voor een deel wordt waargemaakt. Je bevind je in een ‘controle kamer’ waar vandaan je verschillende opdrachten kan besturen. Zeker in het begin geeft het een enorme kick. Hou er rekening mee dat je fysiek lekker actief bent. De puzzels zijn niet al te ingewikkeld, leuk opgezet. Helaas was bij ons per toeval een van de puzzels al opgelost. De kamer heeft veel potentie, met een aantal aanpassingen kan deze kamer nog indrukwekkender worden.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Monuments Men

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Verrassend leuk

We hebben eerder de kamer ‘Student lab’ van deze eigenaar gespeeld, daar waren we niet heel enthousiast over. Toch, vanwege de goede reviews besloten we Agatha en The monuments man vandaag te spelen. Als 2e hebben we The monuments man gespeeld, vooral met z’n 2en is dit een goede volgorde.
Wederom een leuk thema met een rustig begin. Ook in deze kamer zijn de puzzels niet te complex (we moesten alleen af en toe wat beter zoeken ;)) ten opzichte van Agatha is er iets minder te doen maar het is ruimer opgezet.
Het thema is leuk uitgewerkt met een leuke verhaallijn, bijpassend decor en puzzels. De afwerking kan op sommige plekken nog iets beter. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld wat met ervaring prima kan, meer personen (4) is ook nog leuk. Achteraf hoorden we dat de kamer is aangepast voor 2 personen waardoor je een ruimte overslaat, wij vonden het erg jammer dat deze keuze was gemaakt, in ons geval hadden we dit er prima bij kunnen doen. Zeker na het spelen van Agatha hadden we deze keuze liever zelf gemaakt.
Al met al wel een hele leuke ervaring, een stuk beter dan Student Lab.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Agatha

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Verrassend leuk

We hebben eerder de kamer ‘Student lab’ van deze eigenaar gespeeld, daar waren we niet heel enthousiast over. Toch, vanwege de goede reviews besloten we Agatha en The monuments man vandaag te spelen. We zijn begonnen met Agatha.
Het begint direct goed met een leuke uitdaging waarin goed moet worden samengewerkt. De puzzels zijn niet te complex maar er is genoeg te doen. Het thema is leuk uitgewerkt met een leuke verhaallijn, bijpassend decor en puzzels. De afwerking kan op sommige plekken nog iets beter. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld wat met ervaring prima kan, meer personen (4) is ook nog leuk.
Al met al leuke ervaring, een stuk beter dan Student Lab. Op naar de volgende :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Save Notre-Dame on Fire (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Indrukwekkend

Een hele bijzondere ervaring!

We hebben al meerdere VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :)

Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven.
Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review.

Game
Iedereen heeft de brand in de Notre Dame meegekregen. Continu kwamen er nieuwsberichten over onderdelen die waren verwoest, en bleef er hoop dat een deel zou blijven staan. Was jij ook benieuwd wat onze brandweermanhelden mee maakten? Dit is een unieke kans om vanuit een échte blik de brand te zien. De game is voor 2 personen wat prettig is omdat je veel moet communiceren en samenwerken. De missie is duidelijk en net als bij Chernobyl is het realistisch opgebouwd. Je loopt en klimt echt in de kerk, we kregen het zelfs warm van het vuur ;)
Het is geen ingewikkelde game waardoor het ook voor beginners leuk is.

VR
Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo’n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live’ escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan.
Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving.

Locatie
Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Engine Room

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 13 oktober 2022

Mooie competitie kamer

Een aantal weken geleden hebben wij de Caretaker op deze locatie gespeeld. Na enthousiast uit die kamer te komen besloten we nu de Engine room met z’n tweeën te spelen.
Vooropgesteld dat de kamer als competitie kamer gespeeld kan worden wat een erg leuk effect geeft, zeker als je met meer mensen bent. Het voordeel van 2 personen is dat je alle puzzels meekrijgt. Wij waren minder enthousiast over deze kamer en puzzels in vergelijk met de Caretaker. Het thema is leuk uitgewerkt maar wij begrepen de logica niet altijd waardoor we vaak stil stonden. Gelukkig hadden we een goede gamehost die ons helaas met een aantal hints heeft kunnen helpen. Achteraf blijkt dat het slagingspercentage op 50% staat. Dit staat niet in verhouding tot het aantal puzzels, veel mensen lopen blijkbaar vast op een aantal onderdelen.
Al met al leuk competitie concept, die vorm zou ik aanraden. Omdat dit bij ons ontbrak was onze ervaring minder. Er is goed nagedacht over het thema en de bijpassende puzzels.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Geplaatst op: 3 oktober 2022

Geweldige beleving

Deze kamer verscheen ineens in onze escapetalk lijst, vrij snel daarna zijn we zonder al te veel verwachtingen naar Apeldoorn gegaan.

De start van deze 'kamer' is onverwacht en super leuk. Je komt direct in de juiste sfeer, naast je gepaste outfit uiteraard ;). De gamehosts kunnen hierin veel improviseren waardoor elk team een unieke passende ervaring krijgt.

Het doel is heel helder en je weet dat er druk achter zit, deze spanning wordt goed opgebouwd waardoor je het verhaal goed beleeft.
Beleving vinden wij een leuke en belangrijke toevoeging. Als je de beleving in deze kamer weghaalt zijn de puzzels wellicht te basic. Hoewel er hele leuke vernieuwende elementen in zijn verwerkt. Puzzels zijn logisch opgezet en kunnen tegelijkertijd worden opgepakt. Bij ons team werkt dit soms tegen waardoor een hint af en toe wel nodig is, dit systeem is ook goed opgezet en passend bij het thema.

Het begin en einde zijn ludiek en spannend. Tussendoor waren we af en toe de draad kwijt. Maar omdat de spanning opbouwt naar het einde kom je er echt met een knaller uit. Heerlijk gevoel.

Bij het napraten vertelde de eigenaar dat de kamer tijdens Halloween wordt omgebouwd. Dus mocht de spanning/thrill in de huidige kamer nog niet genoeg zijn dan schijnt de Halloween versie perfect te zijn. Wij gaan ons mentaal vast voorbereiden ;)


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  Demorfinekluis

The Caretaker

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 10 september 2022

Verrassend leuke kamer

Waarom weten we niet maar deze locatie is tot deze week niet in onze zoekfunctie naar boven gekomen. Gelukkig nu wel, het is een verrassend leuke kamer! We hebben de Caretaker met 2 personen gespeeld, wat ons betreft perfect qua uitdaging en ruimte maar voor minder ervaren spelers is 4 personen wellicht beter. Bij de intro werd de tip gegeven dat het geen lineaire kamer is, daardoor slaan bij ons de alarmbellen aan omdat we niet goed zijn in niet chronologische kamers. Maar, deze heeft ons in alle opzichten positief verrast. Juist met 2 personen kun je goed het overzicht bewaren en krijg je alle puzzels mee. We kozen ervoor de meeste puzzels samen te doen, maar je kunt dus ook uit elkaar gaan. De puzzels zijn innovatief en niet complex (met de juiste logica) gebouwd. Het thema past bij de ruimte en de puzzels zijn er goed op aangesloten.
Kortom aanrader en tevens betaalbaar voor 2. Wij komen zeker terug voor de andere kamers!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Zodiac Killer

Fox in a box Firenze
Geplaatst op: 7 september 2022

Prima kamer

Op onze doorreis door Italië maken we geregeld een tussenstop in Florence. Vorig jaar hebben we deze escaperoom ontdekt en Tesla’s mysterie gespeeld. Dit jaar hebben we ons gewaagd aan de Zodiak Killer. Verhaal was ons al bekend omdat we een kamer met hetzelfde thema in NL hebben gespeeld. Toch, had dit weer een leuk andere opzet met vernieuwende puzzels waarin 1 in het bijzonder zich uitstekend leent voor een huwelijksaanzoek wist de host ons te vertellen :). Ga niet met hoge verwachtingen de kamer spelen maar het is een prima kamer met leuke (simpele) puzzels. De techniek heeft op enig moment gehaperd maar dat heeft de host goed opgelost. Kamers zijn engelstalig te spelen. Helaas zijn het erg dunne muren. Vermoedelijk kun je de buren uit de andere kamer goed horen, in ons geval de gamehost die filmpjes op zijn telefoon zat te kijken. Dus ook op het gebied van ontvangst en begeleiding, verwacht niet te veel maar de basis is aanwezig :). In ieder geval lekker om even uit de drukte en hitte (of met pech regen) te ontsnappen.


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Magic & Mystery

This is escape Breda
Geplaatst op: 22 juli 2022

Prima kamer

Leuk, niet al te ingewikkeld maar speelt lekker weg.
Kamer met 4 personen gespeeld wat een goed aantal is. Voor ervaren escapers is de kamer wellicht wat doorsnee, maar voor beginners is het een goede kamer.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 6 juni 2022

Leuke speeldate

Na lange tijd weer een kamer met een volledig bijpassende locatie. Bij aankomst hoopte we al dat het letterlijk de Villa zou zijn, een oud verlaten huis waarin je bij binnenkomst direct wordt teruggebracht in de tijd. Het thema van deze kamer, en vermoedelijk ook de thema’s van de andere kamers passen goed bij de locatie. Puzzels en decor zijn mooi uitgewerkt met weer een paar vernieuwende elementen. De kamer heeft leuke / spannende effecten. Er is genoeg te doen en veel diversiteit. Nadeel is dat er items aanwezig zijn waar je druk mee bent en achteraf niets mee hoeft te doen. Al met al toch echt een aanrader, we wachten geduldig af tot de derde kamer is geopend :)


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 1 juni 2022

Super toffe beleving

Titel zegt het al, deze kamer is echt een beleving. Ga er niet heen om enkel te puzzelen, je wordt vanaf moment 1 meegenomen in het verhaal. De puzzels en opzet is dan ook niet al te complex maar het gaat vooral om het verhaal. De kamer is met acteurs maar het is geen enge kamer. Het thema en de sfeer zijn goed uitgewerkt met een mooi decor en bijpassende puzzels. De beleving is ruim opgezet waardoor het in dit geval nog meer aanspreekt tot de realiteit.
Als je het verhaal goed uitspeelt kom je vol adrenaline lachend de kamer weer uit :)


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 21 maart 2022

Perfecte kamer om je getuige te vragen :)

Voor ons was dit een bijzonder moment. We hebben de getuige voor onze bruiloft in deze kamer gevraagd. De eigenaar zat in het complot en heeft hier top aan meegewerkt en meegedacht. Maar, ook los van deze bijzondere ervaring is het een top kamer.
Als je de serie (vis a vis) hebt gekeken heb je veel herkenning. Er is met veel oog voor detail gewerkt aan de beleving en het decor. Achteraf hebben we gezien hoe de kamer is opgebouwd, geniaal hoe je je in een totaal verouderd pand/gevangenis kan bevinden terwijl alles nieuw is. De puzzels zijn goed opgezet, passend in het thema. Je start op een ludieke manier waardoor de energie er meteen goed in zit. Kortom echt een aanrader.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Geen aanrader

Wij hebben de kamer gespeeld met ons team van 4 en hebben veel ervaring. De kamer was niet geschikt voor ons, wij stonden zonder te haasten binnen 30 minuten weer buiten, daar baalde we enorm van. Ook voor niet ervaren escapers zou ik de kamer niet aanraden. Het is simpel opgezet, en de puzzels kloppen niet (we hebben meerdere keren een aanwijzing voor een andere puzzels vrijgespeeld terwijl die al was opgelost). Daarnaast werkte niet alle puzzels even goed waardoor je af en toe je eigen fantasie maar moet gebruiken. De kamer is duidelijk niet gemaakt om mensen een leuke escape ervaring te geven maar vooral om te cashen.


4

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 3.5

Service: 4.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Nostalgie

Prima kamer waarbij je af en toe weer even terug gaat in je kindertijd :) leuk om wat herkenning van vroeger terug te zien. De kamer heeft een logische opbouw en bijpassende puzzels. Niet al te complex waardoor je lekker bezig kunt blijven. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld wat een prima aantal is. Met meer personen kan het zeker in het begin wel gebeuren dat je stil komt te staan.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Red Het Koninkrijk

DelftEscape
Geplaatst op: 21 maart 2022

Wauw wat een mooie kamer

Vandaag was dit voor mij de eerste verrassing van vele georganiseerd door mijn inmiddels verloofde :)
En meteen een hele mooie verrassing.
Het is echt een kamer waarbij je af en toe even moet stilstaan en genieten van het decor. Subliem gebruik gemaakt van de locatie. Het thema past perfect en ook de puzzels zijn logisch en passend in het thema. De locatie/ruimte biedt veel verrassingen waardoor de kamer minder voorspelbaar wordt. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld wat goed te doen is. 4 personen zou ook nog kunnen maar meer is niet aan te raden in het hobbit huisje :)


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

  DelftEscape

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 20 februari 2022

Leuke traditionele kamer

Lekker puzzelen in je oma’s huis. De kamer is mooi opgezet passend bij thema uitgewerkt. Met het decor en de meubels kom je weer even terug in de tijd. Ook de puzzels passen goed bij het thema. Het is geen vernieuwde/innoverende kamer, maar leuk voor de afwisseling. Met licht/geluid wordt de beleving optimaal. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld maar waren er snel uit, met 2 personen dus ook goed te doen, misschien ook wel iets leuker. Ten opzicht van Seven Sins is er meer logica / lineaire opbouw wat prettig wegspeelt.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Crazy Mister Hunter

Escaperoom Amersfoort
Geplaatst op: 13 februari 2022

Ik zeg mijn tandarts afspraak voorlopig maar even af…

Wauw wat een gave Thrill. Allereerst een waarschuwing voor mensen met hartproblemen, claustrofobie, epilepsie, angst voor de tandarts, etc. Doe dit niet ;). Even kort over de locatie: prima plek met parkeerplaats voor de deur, nadien is er ruimte voor een drankje of gewoon om even bij te komen… het is op een industrieterrein maar ook daar vind je weleens een tandarts natuurlijk. De kamer heeft een prima intro met voldoende uitleg. Je start op een unieke manier waardoor je meteen goed in het verhaal zit. De uitleg/het verhaal wordt vaak herhaald maar dat zorgt er in ieder geval voor dat je weet wat je te doen staat. Het is duidelijk een beleving, daarmee geen kamer met hoogstaande/moeilijke puzzels. Maar, als je denkt dat het niet uitdagend is dan daag ik je uit. De spanning wordt goed opgebouwd waardoor je op een punt komt dat zelfs de meest simpele puzzels erg moeilijk worden. We hebben de kamer met 2 personen gespeeld wat het, zonder al te veel te verklappen, nog een stuk spannender maakt. We zijn top ‘begeleid’ door de gamemaster/eigenaar en hebben naderhand nog lang moeten bijkomen. Kortom echt een aanrader voor mensen die houden van thriller kamers en gaan voor de beleving, niet voor de puzzels. We kijken uit naar de volgende kamer die over 2 weken wordt geopend.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Mission Mars

Escaperoom Coevorden
Geplaatst op: 29 januari 2022

Mission succeed

Wat een enthousiasme en vriendelijke eigenaren. Een ontzettend warm onthaal. Aan alles is gedacht en het thema is tot het kleinste detail doorgevoerd, erg leuk om weer een kamer met passie te spelen. Het verhaal klopt bij het decor en de puzzels. Er is een mooie opbouw en leuk verhaal voordat je de kamer ingaat. De kamer is goed opgebouwd met leuke puzzels en sfeer. Ook voor de ervaren speler een leuke kamer, en zeker goed te doen voor de minder ervaren spelers. Het is geen 3.0 kamer maar een goede 1.0/2.0. Ook als je de kamer uitkomt wordt de tijd genomen om op een unieke manier na te praten. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld maar met ervaring kan het ook met 2 personen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Dimensional Break (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 22 januari 2022

Next level

Erg leuke game!

We hebben al meerdere VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :)

Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven.
Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review.

Game
Dimensional Break is een game van Incarna, het is een vervolg op ‘The Test’ en ook wel aan te raden deze volgorde aan te houden. Net als bij Ubisoft zit er een opbouw in het verhaal en de moeilijkheidsgraad. Door The Test ben je al gewend aan het speltype en is het te doen, maar het blijft een pittige game. Daardoor voor ervaren spelers wel erg leuk! De wereld/decor van het spel is tevens een vervolg op The Test, erg mooi zonder al te veel afleiding. Er is veel te doen en je moet continu schakelen. Je behendigheid wordt op verschillende manieren getest. Ook de samenwerking/communicatie binnen het team wordt op de proef gesteld.

VR
Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo’n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live’ escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan.
Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving.

Locatie
Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 17 januari 2022

Geniale beleving

Wauw, Geweldig, Bizar, Geniaal, wtf, niet normaal, Omg, super vet! Dat waren de eerste woorden die we konden uitstamelen toen de Experience voorbij was. Zoals al vaker wordt beschreven, ik kan er weinig over kwijt je moet het gewoon gaan beleven.
Ja het is met echte acteurs, ja je angst wordt op de proef gesteld, ja fysiek moet je echt in orde zijn, en ja volg de kledingvoorschriften (en stuur de mail even door naar AL je teamleden ;)). Want ‘if you should Stay in The Dark’ dan wil je je echt niet druk maken over je kleding als je ergens in het donker moet zitten, staan, liggen. Verwacht geen hoogstaande puzzel kamer, de puzzels zijn beperkt en relatief simpel, maar onder deze omstandigheden wordt alles een stuk moeilijker. Wij hebben het spel met 4 personen gespeeld, meer kan ook, maar hoe minder mensen des te enger het wordt. De Experience duurt 2-2,5 uur en wij waren echt gesloopt van alle indrukken en adenaline. Als je hiervan houdt en op zoek bent naar een Thrill dan kan ik het echt aanraden. Geef je er aan over en ga mee in het spel, alleen zo kun je er echt van ‘genieten’.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  Fietspomp

Schwere Jungs

Rätselraum Ruhrpott
Geplaatst op: 1 februari 2022

Geschikt voor kleine groep

De locatie heeft meerdere kamers (ook op verschillende locaties). ‘Die Gasse’ schijnt erg goed te zijn maar beschikbaar va 4 personen. Wij waren vandaag maar met z’n tweeën en dus we besloten ‘Schwere Jungs’ te spelen. Er komen niet veel Engelstalige spelers op de locatie dus dat was even wennen voor de gamemaster, toch heeft hij het goed gedaan. De gamemaster wist ons op de juiste momenten goede hints te geven. De kamer is goed omgebouwd in het Engels. Het is een ouderwetse kamer met een niet al te inspirerend decor, maar passend voor de kamer. De puzzels zijn leuk en goed uitgewerkt. De kamer heeft een kleine opzet waardoor je elkaar al snel in de weg gaat lopen, voor 2 personen dus goed geschikt. Leuk om een keer te spelen wellicht gecombineerd met Die Gasse, deze staat bij ons nog op de wishlist.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Originele beleving

In ons escapeweekend in Hamburg hebben we 2 kamers op deze locatie geboekt, waarvan dit de eerste. Enthousiast ontvangst en goede introductie. De gamemaster heeft ons leuk met veel humor begeleid. Het is een kamer met veel beleving, je speelt een verhaal en daarbij behorende puzzels of zelfs opdrachten. Het is vergelijkbaar met The Catacombs in Amsterdam. De puzzels zitten goed in elkaar al hadden we af en toe wel een hint nodig. Het thema is goed uitgewerkt in de kamer en puzzels met veel verrassingselementen. Het is geen enge kamer maar wellicht wel wat schrikmomenten passend bij het verhaal. Al met al zeker een aanrader.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Reunite

In ons escapeweekend in Hamburg hebben we 2 kamers op deze locatie geboekt. Dit was de 2e, volgorde maakt in feite niet heel veel uit, al vonden wij de eerste “… & der zoo des Todds” het leukst. Ligt deels ook aan de gamemaster, de eerste was een stuk enthousiaster wat bij ons wel meespeelt in de ervaring. De kamers hebben een vergelijkbare opzet. De nadruk wordt gelegd op de beleving waarmee het thema volledig is doorgevoerd in het decor, de puzzels en soms zelfs opdrachten. We hadden bij deze kamer iets meer moeite om in de ‘flow’ te komen. We hebben dan ook meerdere hints nodig gehad om ons op weg te helpen. Er zitten een aantal leuke, innovatieve puzzels maar ook een aantal minder goede. De kamers zijn erg mooi uitgewerkt en er zitten veel leuke verrassingselementen in. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld wat goed werkt. Op de locatie zelf is iets minder gelegenheid om na te kletsen maar je zit midden in Hamburg dus genoeg leuke plekjes. Leuke aanrader dus, zeker in combinatie met de andere kamer(s).


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Neptuns Curse

Hidden in Hamburg
Geplaatst op: 25 december 2021

Wauw wat een geweldige ervaring

Geniale locatie waar perfect gebruik van is gemaakt. Deze kamer heeft een geweldige beleving. Het begint al bij de entree, je staat namelijk letterlijk op een mega boot. Zo een uit de pirates of The caribbean. Je wordt ontvangen door een schipper, in ons geval een erg enthousiaste jongen die het verhaal goed wist over te brengen en ons in de goede sfeer bracht. De kamer zelf bevindt zich uiteraard op het schip, je wordt door de schipper naar het achterdek geloodst, in een kleine kamer begint het verhaal. De puzzels zijn goed uitgewerkt en passen bij het thema. Het is niet complex maar er is wel lekker veel te doen. We hebben de kamer met 4 personen gespeeld en eigenlijk heeft geen van ons in het spel echt stilgestaan. En anders kun je altijd nog genieten van de sfeer en het mooie decor. Er zitten geen high tech nieuwe puzzels in deze kamer, dat zou ook iet passen bij het thema. Je loopt lekker door de kamer en wordt geregeld verrast.
De locatie zelf is tegelijk een museum, naderhand kun je hier nog doorheen lopen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Het Geheime Genootschap

Escaperoom Nieuw-Vennep
Geplaatst op: 10 december 2021

Erg leuke kamer

Verrassend leuke kamer. De kamer is ons al vaker aangeraden. Ontvangst was erg enthousiast, de eigenaar heeft vol trots verteld hoe het idee is ontstaan. We gingen met een goed gevoel de kamer in en dit gevoel is de hele kamer gebleven. Er zit een fijne opbouw in waardoor we nauwelijks hebben stilgestaan. De puzzels zijn innovatief en passend binnen het thema. De ruimtes zijn mooi uitgewerkt, je merkt dat er goed over na is gedacht en veel energie in is gestoken. We hebben de kamer met 4 personen gespeeld, een prima aantal. Al met al dus een aanrader.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Huxley (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 9 december 2021

Afwisselend, erg leuk

We hebben al meerdere VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :)

Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven.
Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review.

Game
Huxley is een game van Ubisoft maar overgenomen van andere makers wat het net weer anders maakt. Leuk voor de afwisseling. Het is geen enge game, lekker veel puzzelen op weer een andere manier, meer dan andere games gericht op realistische situaties waardoor het wat tastbaarder wordt, al kan natuurlijk lang niet alles in werkelijkheid. De ruimtes zijn mooi afgewerkt zonder al te veel afleiding.
De moeilijkheidsgraad staat goed aangegeven, het is naar verwachting wel aan te raden iets meer VR ervaring te hebben maar het is geen ingewikkelde game.

VR
Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo’n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live’ escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan.
Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving.

Locatie
Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

DEA

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 9 december 2021

Mission complete

We hebben al veel over de kamer gehoord, zeker omdat het geschikt is voor 2 personen. Ontvangst is leuk en wordt serieus genomen, enkel het enthousiasme zou nog iets meer kunnen. Het thema en de kamers is goed uitgewerkt. Er is een logische opbouw en je wordt voldoende uitgedaagd in puzzels en beleving. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, wel even doorwerken maar uiteindelijk goed te doen. De kamer is dan ook geschikt voor meer (4-5) personen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Geplaatst op: 9 december 2021

Best leuk

We hebben op deze locatie al meerdere kamers gespeeld en hadden hoge verwachtingen. We zijn al gewaarschuwd dat het een relatief oude kamer is, dat klopt ook wel. Ontvangst was leuk, erg enthousiast, en de gamemaster heeft ons goed begeleid. Zoals gezegd het is een oude kamer, desalniettemin wel leuk. Je merkt dat er iets minder aan de beleving is gedaan, maar toch hebben we lekker gepuzzeld. De kamer heeft een logische opbouw en geschikt voor 2 personen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Expeditie Arctic

Escape Zwolle
Geplaatst op: 9 december 2021

Muy frío

We zijn gisteren voor het eerst op deze locatie geweest, en na de ervaring met de kunstroof hebben we meteen deze game geboekt. Het begin is qua beleving erg goed, je krijgt meteen het gevoel van de arctic. Naarmate de game vordert zijn de kamers voor ons gevoel iets minder goed uitgewerkt, niet alles is even logisch binnen het thema. Er zitten een aantal erg leuke puzzels tussen maar ook een aantal simplistisch uitgewerkte onderdelen. Af en toe hebben we stilgestaan omdat we de logica even kwijt waren. Toch, is het een aanrader als je in de buurt bent. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld wat goed kan hoewel 4 personen ook goed zou passen


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

De Kunstroof

Escape Zwolle
Geplaatst op: 9 december 2021

Nostalgisch puzzelen

Net terug uit Italië en toch konden we het niet laten even 2 kamers te spelen. Deze locatie was nieuw voor ons, we zijn begonnen met de kunstroof. Locatie is gunstig met parkeerplaats voor de deur, voor deze plek (bedrijventerrein) hebben ze het leuk opgezet. We zijn enthousiast ontvangende de eigenaar. Het spel begint al voor je het door hebt. Het thema is leuk uitgewerkt en ook in de puzzels goed doorgevoerd. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, qua puzzels goed te doen en zeker gezien de ruimte. Met 4 personen kun je elkaar nog weleens in de weg zitten. Sommige puzzels zijn was simplistisch uitgewerkt, maar passen wel goed bij het thema. Al met al een leuke ervaring en aanrader.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Tesla's Mystery

Fox in a box Firenze
Geplaatst op: 9 december 2021

Prima kamer

Op doorreis in Italië hebben we een tussenstop in Florence gemaakt en konden we het niet laten ook even bij deze escaperoom binnen te lopen.
Het is een gekochte kamer wat je over het algemeen wel merkt, toch hebben ze er leuke elementen aan toegevoegd. De gamemaster was vriendelijk en heeft goede instructies gegeven.
De kamer zelf heeft een logisch opbouw, goed verhaal en leuke verrassingselementen.
Er is aandacht besteed aan de beleving op deze locatie, de entree is klein en links is direct de deur van de kamer, daarnaast hoor je het verkeer op straat. Desalniettemin hebben we een leuke ervaring gehad.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

De Juwelier van de Onderwereld

Escape Room 0164
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Rustgevende setting

We hebben Bergen op Zoom al lang op onze wishlist staan, vandaag was het eindelijk zover. We zijn gestart met de Juwelier van de onderwereld. Ontvangst was niet echt enthousiast waardoor we moeite hadden lekker in het verhaal te komen. De rustgevende muziek geeft ook niet het idee dat je op zoek bent naar iemand in de onderwereld. De kamer zelf heeft echt veel potentie, de verhaallijn is leuk en de puzzels zijn goed opgezet. Toch hebben we geen wow factor bij deze kamer gehad. De logica op een aantal vlakken ontbreekt (voor ons althans) ook omdat we niet altijd door hadden dat we al iets hadden opgelost, of al iets hadden opengekregen of er ontbrak een item die later in het spel is werd gebracht. Ondanks dat we de kamer goed zijn uitgekomen hebben we niet de gebruikelijke adrenaline gehad helaas. Maar nogmaals in potentie echt een mooie kamer met leuke puzzels. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld, we hebben niet continu wat te doen gehad dus ik zou de kamer niet met meer personen spelen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 5.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 8 augustus 2021

In potentie een gave kamer

We zijn vanmorgen begonnen met de Juwelier van de onderwereld waar we geen wow factor van hebben gekregen. Vol goede moed en hernieuwde energie kwamen we weer binnen. De host was gewijzigd maar ook in dit geval ontbrak het aan enthousiasme en energie waardoor je niet lekker van start gaat. Deze kamer heeft ook echt een leuk verhaal en goede puzzels. Het decor kan in het begin beter, maar dat wordt nog aangepast is ons verteld. Al snel hadden we door wat er moest gebeuren en konden we lekker puzzelen. Toch, door elementen die zijn verwerkt in de kamer die je pas later nodig hebt zijn we even afgeleid. Het decor wordt steeds beter wat wel echt een gaaf effect geeft! Helaas zijn wij op 1 onderdeel vastgelopen, waarbij de hints (heel veel, maar wel verkeerd) helaas ook ontoereikend waren. Nadat we dit eindelijk zelf hadden opgelost konden we enigszins gefrustreerd weer verder. Gelukkig zijn de puzzels en decor steeds beter en kregen we weer wat positieve energie. Helaas werkte niet alles even goed waardoor we zelf eea hebben moeten activeren. Toch is het eind weer verrassend leuk. We vroegen ons nog even af of we er al uit waren gekomen, maar de host wist ons (op niet al te enthousiaste manier) te vertellen dat we de kamer inderdaad hadden gehaald. Wederom heeft ook deze kamer veel potentie. De verhaallijn is goed, decor naarmate de kamer vordert ook goed, puzzels leuk opgezet maar werken niet altijd. Het gebrek aan enthousiasme doet de kamer geen goed. Deze kamer is wel geschikt voor 4 personen, heel af en toe hebben we stil gestaan.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 5.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

House of Fear (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 24 juli 2021

Lekkere Thriller in VR

We hebben inmiddels al 10 VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :)

Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven.
Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review.

Game
House of Fear is een herkenbare game van Arvi. De naam zegt het al, wees voorbereid op wat schrik momenten. Het is anders dan in werkelijkheid en toch heb ik redelijk wat angstige momenten beleefd. De kamer is met Arvi kenmerken mooi uitgewerkt, al kun je niet altijd goed zien ;)
De moeilijkheidsgraad staat in vergelijk met Sanctum goed aangegeven op de website, deze game is wat makkelijker. Er zitten ook minder puzzels in, de donkere ruimtes en wat andere obstakels ;) brengen de uitdaging in deze kamer. Kortom leuke game waarbij je af en toe weer even lekker kan schrikken.

VR
Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo’n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live’ escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan.
Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving.

Locatie
Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Top kamer

Wat een heerlijke kamer en wat een gave locatie! Het ontvangst was al top, de super enthousiaste gamehost heeft ons een energieboost meegegeven. Ondanks dat de kamer niet lineair is opgebouwd is het wel overzichtelijk waardoor je alles meekrijgt. Toch is er voldoende te doen waardoor je absoluut niet doorhebt dat je in een vrij kleine ruimte staat. Het thema is zeer mooi en tot in detail uitgewerkt. De puzzels zijn perfect passend en goed opgebouwd. Het varieert van lekker praktisch tot complexer denkwerk. Echt complimenten voor het benutten van de ruimte en de uitwerking van de puzzels. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld, prima aantal. Meer zou ik niet aanraden, minder zou kunnen als je ervaring hebt. We hebben oprecht genoten en vonden het jammer dat het niet langer duurde. Echt een aanrader op een prachtige locatie!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Contamination

Forsaken escape room
Geplaatst op: 24 juli 2021

Lekker puzzelen voor 2 personen

We zaten er al een tijdje op te wachten, de kamer was al in aanbouw hij het spelen van de andere kamers. Helaas hebben we de naam niet goed geraden ;). Het is een behoorlijke zoektocht om een goede kamer voor 2 personen te vinden. Dit is er weer een om aan het lijstje toe te voegen. De start is zeer uniek en leuk, daardoor kom je direct in de stemming. Er is perfect gebruik gemaakt van de ruimte. Bij Forsaken zijn we gewend om lekker te puzzelen en dat is ook zeker in deze kamer het geval. De puzzels zijn niet te complex of te ver gedacht waardoor je in een flow blijft. Mocht je toch iets gemist hebben, na afloop wordt de kamer nog even doorlopen. Kortom leuke aanrader voor 2 personen! We hebben al even kunnen spieken bij de aanbouw van de nieuwe kamer, wij zijn erg benieuwd! Hopelijk tot snel


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

THE ARTIFACT

Escape Experience
Geplaatst op: 24 juli 2021

Leuke puzzelkamer met een mooi uitgewerkt thema

We hebben er lang op moeten wachten vanwege Corona maar eindelijk mochten we onze langbeloofde kamer spelen. Ontvangst is zeer enthousiast, moesten er allemaal wel weer even inkomen. Kamer begint basic maar hoe verder je komt hoe indrukwekkender het wordt. Het thema is mooi uitgewerkt door de hele kamer en de puzzels sluiten goed aan. Er zitten verschillende soorten puzzels in waardoor je voldoende uitdaging krijgt. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld, prima aantal. Wij zijn allemaal lekker bezig geweest. Kortom echt wel een aanrader, ook als je nog niet heel veel ervaring hebt.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Makeshift Morgue

EscapeTales
Geplaatst op: 19 januari 2022

In potentie een leuke kamer

Wij hebben de kamer een tijd terug gespeeld (volle mep betaald) maar de mogelijkheid om een review te schrijven was er nog niet (volgens deze site was de kamer nog niet geopend). Onze review is wellicht gedateerd, ik hoop dat ze inmiddels eea hebben aangepast. Na het spelen van de runaway train hebben we lang gewacht op de nieuwe beleving. Helaas is dit ons erg tegen gevallen. De kamer is/was nog niet af. Het decor is slecht afgewerkt, overal liggen nog draden en schroeven etc en sommige puzzels kun je letterlijk oplossen omdat de techniek niet goed is weggewerkt. Het verhaal en de sfeer biedt potentie maar de puzzels en het decor moeten hier beter op aansluiten. Daarnaast werken niet alle puzzels wat tot veel frustratie en verwarring leidt. De enthousiaste gamemaster leek naderhand geen interesse te hebben voor onze feedback. Kortom wat ons betreft had deze kamer nog niet open gemoeten.


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 5.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Book Of Mystery

Escape010
Geplaatst op: 8 juni 2021

Leuk voor 2 personen

Nadat ik de eigenaren bij elke mogelijke versoepeling van de maatregelen weer heb gestalkt was het dan eindelijk zover :) ontvangst was zeer enthousiast waardoor je meteen energie krijgt om te spelen. De sfeer en het thema is door de hele kamer goed uitgewerkt, waardoor je direct in 'het mysterie' wordt getrokken. Er zijn veel puzzels aanwezig dus zeker met 2 personen kun je lekker aan de slag. Omdat de kamer niet lineair is opgebouwd hebben wij wat opstartproblemen gehad waarmee er behoorlijk wat tijdsdruk ontstond. Ook zijn er wat onderdelen die je meerdere keren moet gebruiken, als je dit eenmaal doorhebt kom je er goed uit.
Kortom leuke kamer voor 2 personen of voor 4 met minder ervaring. Ik ben benieuwd naar de Enigma kamer van deze locatie.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Alice in Wonderland (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 7 juni 2021

Een echte droomwereld!

We hebben inmiddels al 8 VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :)

Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven.
Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review.

Game
Alice in Wonderland is weer een game van Arvi al zou je dat niet zeggen. Wat een gave wereld is dit! We zijn juist van Ubisoft gewend dat de wereld uitzonderlijk goed en mooi is opgezet, maar ook Arvi wordt steeds beter. Als je ook maar een klein beetje affiniteit hebt met het thema dan is dit echt een aanrader. Vanaf moment 1 ben je in ‘Alice in Wonderland’. De spelelementen zijn volledig op het thema aangepast wat een aantal leuke effecten geeft (dat kun je je met dit thema vast wel voorstellen ;)). Eigenlijk wil ik er ook niet te veel over verklappen, wij hebben even heel goed de tijd genomen om van deze game te genieten en zijn eigenlijk nog niet uitgekeken. We gaan deze binnenkort nog een keer spelen :)

VR
Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo’n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live’ escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan.
Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving.

Locatie
Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 7 juni 2021

Het is het wachten waard :)

EINDELIJK!!! Na heel wat maanden in spanning te hebben afgewacht was het dan eindelijk zover: de Escape Rooms mochten ook weer open en voor ons was dit het moment om de reservering bij Molly in te zetten. Na de Cooper case en Flight 815 waren de verwachtingen hoog. En gelukkig zijn deze waargemaakt. Op de nieuwe locatie begint de beleving al bij het entree, je komt direct in de juiste sfeer en het enthousiasme van de eigenaar helpt hier zeker in mee :)

De kamer zelf is zeer goed opgebouwd: het thema is in perfectie doorgevoerd, de puzzels zijn logisch en het is duidelijk wat je wel en niet moet gebruiken. Aan de beleving kun je merken dat het een nieuwe kamer is, het licht, de muziek en zelfs de geur is op het thema aangepast. Wij omschreven het als het Efteling gevoel, je wordt elke keer weer opnieuw verrast en je zintuigen geprikkeld. Loran heeft er lang en goed over nagedacht en dat is terug te zien.

Zonder verder al te veel te verklappen zou ik zeggen: ga de kamer zelf ervaren.

Wij hopen op deze locatie snel weer van een nieuwe kamer te mogen genieten!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  down-the-hatch

The Prison (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 7 juni 2021

Ooit al eens willen ontsnappen uit een gevangenis?

We hebben inmiddels al 5 VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :)

Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven.
Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review.

Game
The Prison is weer een game van Arvi. Wederom is het een gave gamewereld waar je in terecht komt, je bent echt in een gevangenis en moet daaruit zien te komen. Je hebt continu het gevoel dat je elk moment kan worden gepakt en moet onder deze druk de sloten zien te kraken. Naast samenwerking en communicatie is het dus ook belangrijk om je hoofd koel te houden ;)
De game wordt aangeraden va 12 jaar en dat is terecht.

VR
Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo’n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live’ escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan.
Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving.

Locatie
Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Sanctum (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 7 juni 2021

Topper

We hebben inmiddels al 6 VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :)

Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven.
Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review.

Game
Sanctum is weer een game van Arvi. Wederom is het een gave gamewereld waar je in terecht komt, je bent in een oud verlaten gebouw omringd door een kerkhof. In het gebouw wordt een ritueel uitgevoerd. Wij hadden wel wat meer thrill verwacht maar voor mensen die hier juist niet van houden is de kamer dus goed te doen. In deze game staat het ritueel centraal en ben je dus minder bezig met ontsnappen.

VR
Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo’n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live’ escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan.
Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving.

Locatie
Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Training (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 24 juli 2021

Leuke VR van nieuwe makers

We hebben inmiddels al 9 VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :)

Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven.
Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review.

Game
The Test is onze eerste ervaring met deze makers Van Incarna. Het is even wennen omdat er nieuwe uitdagingen inzitten die op een andere manier moeten worden opgelost dan je gewend bent van Arvi en Ubisoft. Desalniettemin is ook dit weer een leuke game! Samenwerking en scherpe zintuigen zijn zeer belangrijk! Omgeving is erg mooi, zit tussen Arvi enUbisoft in. In deze game vecht je samen tegen de ‘computer’. Een aanrader als je wat VR ervaring hebt.

VR
Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo’n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live’ escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan.
Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving.

Locatie
Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 29 november 2020

Toplocatie

De locatie maakt de kamer echt speciaal. Het thema past ook goed. Door de puzzels en aankleding wordt je echt weer even terug ik de tijd gebracht. Het is niet groot maar zeker genoeg ruimte voor 4 personen. We hebben inmiddels veel escaperooms gespeeld maar zijn nu toch weer vernieuwende mooie puzzels tegen gekomen. Er is genoeg te doen voor 4 personen. De locatie, het licht en de geluidseffecten geven een juiste sfeer. Al met een een aanrader, zeker voor mensen die iets hebben met de Nederlandse geschiedenis. Maar ook als je gewoon even lekker wil puzzelen :)


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  DelftEscape

Payback

Wescape
Geplaatst op: 29 november 2020

Lekker hoor

Gave uitwerking van een leuk thema. De puzzels, effecten en opvouw van de kamer is goed uitgewerkt. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld, goed aantal waardoor je allemaal lekker bezig bent. In dit geval ga je niet ontsnappen maar heb je een ander doel: payback time. Je breekt in en eenmaal binnen kom je direct in de sfeer door de mooi aangeklede kamer en effecten. Door de logische opbouw en niet al ingewikkelde puzzels speelt de kamer lekker weg. De locatie is ook voor kinderen geschikt, en ook deze kamer wordt ‘kindproof’ gemaakt. Kortom leuk om te spelen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Senses

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Geplaatst op: 28 november 2020

Verrassende beleving

Wat een gave vernieuwende beleving! We hebben de kamer met 4 personen gespeeld wat een perfect aantal is. Meer zou ook kunnen, minder wordt wel moeilijker. Het thema is zeer goed uitgewerkt en de ruimte is optimaal benut. De puzzels zijn vernieuwend en hebben een gave opzet. Het is minder een escape ervaring maar meer een beleving. Perfect om onze escape dag mee af te sluiten. Echt een aanrader, maar let op: je hebt al je zintuigen nodig! :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Escaperoom Groenlo - 1627

Escaperoom Groenlo
Geplaatst op: 28 november 2020

Verrassend leuk

Wat een verrassing, het thema is goed uitgewerkt en de ruimte is op een leuke/verrassende manier benut. Het zijn hele mooie innovatieve puzzels. We hebben de kamer met 4 personen gespeeld en hebben allemaal goed kunnen puzzelen. De puzzels zijn niet complex maar zitten wel zo in elkaar dat je er niet te snel doorheen komt. Het is geen moderne kamer, wat ook niet bij het thema past, maar juist ouderwetse techniek en puzzels. Dit geeft een positieve toevoeging aan je beleving binnen het thema. De kamer heeft een logische opbouw waardoor er weinig tot geen momenten zijn waarop we zijn vastgelopen. Helaas hebben wij 1 puzzel onbedoeld vroegtijdig opgelost waardoor we aan het eind raadsels overhielden, toch zijn we hierdoor niet vastgelopen. Alles bij elkaar een topkamer, zeker de moeite waard om een stukje voor te rijden :)
Wij hebben deze vandaag gecombineerd met de kamers van Lock’d in Winterswijk.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Sleepover

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Geplaatst op: 28 november 2020

Leuke kamer

Onze eerste kamer bij Lock’d, we starten met The sleepover en sluiten af met Senses. Deze volgorde is wel aan te raden. The Hangover hadden we helaas geen tijd voor maar daar zou je mee kunnen starten. The sleepover is een leuke kamer om mee te beginnen. De spanning wordt langzaam opgebouwd maar het is geen enge kamer. De puzzels hebben een leuke opzet en het thema is goed uitgewerkt. Net als bij de andere kamer is er goed gebruik gemaakt van de ruimte. Ook voor onervaren escapers is het een geschikte kamer. Kortom leuke kamer om te spelen. Let op, voor mensen met fysieke beperkingen is de kamer minder geschikt.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Dagger of Time (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 28 november 2020

Weer een top ervaring

We hebben inmiddels wat ervaring met de Ubisoft games. Gestart met The lost Pyramid, vervolgens Beyond medusa’s gate en nu The dagger of time. Perfecte volgorde. The dagger of time is echt een stapje hoger dan de andere kamers qua complexiteit maar ook opbouw van de kamer. Het leuke is dat je allemaal een ‘doel’ krijgt in de game en daarmee goed moet samenwerken. De puzzels zijn vergelijkbaar maar wel een stukje moeilijker. Kortom als je al wat VR ervaring hebt is dit echt een aanrader. Wil je meer weten over de locatie, lees dan de reviews van de andere VR games.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Verdieping 13

Escape Experience
Geplaatst op: 16 november 2020

Gave puzzelkamer

Eindelijk was het zover, deze kamers stonden al lang op onze verlanglijst maar heeft vanwege Corona lang geduurd voordat we in de lift mochten stappen. De kamer begint volgens verwachting maar maakt de ervaring niet minder. De puzzels zijn verrassend innovatief maar wel met een ouderwetse touch. We hebben de kamer met 4 personen gespeeld en hebben allemaal genoeg kunnen puzzelen. Er zitten een paar leuke verrassingselementen in verwerkt. Kortom leuke kamer, zeker een aanrader.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Clinic

Forsaken escape room
Geplaatst op: 18 oktober 2020

Fear(less)....?

Wederom ouderwets puzzelen, maar nu onder toezicht :) Een tijd terug hebben we The Classroom gespeeld, daar zijn we enthousiast en vol flashbacks uit de kindertijd uitgekomen. We hebben dan ook in spanning afgewacht op de nieuwe kamer. Qua puzzels is het wat je gewend bent van de andere kamer, lekker ouderwets bezig zijn met leuke puzzels die goed in elkaar zitten. Het thema is goed opgezet en komt overal in terug. Het verhaal is goed te volgen waardoor je in een echte beleving zit. De spanning wordt goed opgebouwd, in vergelijk met de andere kamer gaan ze hier net iets verder... We hebben beide kamers met 2 personen gespeeld maar kun je ook heel goed met 4 personen spelen. De ontvangstruimte is vernieuwd en is nu een leuke plek om (na Corona) even na te kletsen met een drankje. We wachten weer in spanning af op jullie volgende kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Beyond Medusa's Gate (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 19 oktober 2020

Top VR Escape

Dit is onze 4e VR escape ervaring, tevens alle 4 op deze locatie. De locatie is goed ingericht en een juiste setting gecreëerd waardoor je de game optimaal kan beleven. Beyond medusa’s gate is onze 2e game van Ubisoft en heeft onze verwachtingen zeker waargemaakt. De game is nog mooier uitgewerkt dan ‘The lost pyramid’ en er zitten meer puzzels/uitdagingen in verwerkt. Op aanraden van de eigenaar hebben we de game met 4 personen gespeeld en dat was zeker een goed advies. Het wordt een stuk leuker en er zijn genoeg uitdagingen die je ook echt met z’n vieren kunt doen. Ik kijk al uit naar de volgende VR game..


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Chernobyl (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 4 oktober 2020

Meeslepend

Dit is onze 3e VR escape ervaring. En we hebben er weer een ander gevoel aan overgehouden, wederom een gave game. Het thema is indrukwekkend en de bouwers hebben het op een mooie/realistische manier weergegeven. Het verhaal bouwt zich op en werkt toe naar het moment waarop Chernobyl is ontstaan. Zeer bijzonder om je in de wereld van de bewoners te bevinden en de verlaten stad door te lopen. We zijn nog steeds van mening dat Ubisoft meer aandacht besteedt aan de ervaring en uitwerking van de ruimtes, maar ten opzicht van Signal lost (van dezelfde bouwer: Arvi) is deze game beter uitgewerkt. De puzzels zijn relatief simpel, en op een aantal belangrijke momenten in het verhaal hadden we langer stil willen staan. De eigenaren van de locatie hebben hun best gedaan om je een comfortabele VR ervaring mee te geven. Onbewust hebben we de game geboekt op de Nationale Escape Room dag, daar heeft de locatie leuk op ingespeeld: we kregen bitterballen en een drankje. Kortom aanrader, vooral voor mensen die dit verhaal interessant vinden. Als je enkel een puzzel ervaring wil is het wellicht te minimalistisch.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 27 september 2020

Brandmeester

Enthousiast ontvangst, en leuke start van de kamer. De bouwers hebben veel aandacht besteed aan het thema en de puzzels passend gemaakt in de verhaallijn. Ondanks de herkenning van andere escape rooms is er net een andere twist aan gegeven waardoor het niet storend is. Puzzels zijn goed doordacht en innovatief. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld wat een goed aantal is. Met name de special effects zijn zeer goed uitgewerkt met leuke verrassingselementen. Kortom zeker een aanrader!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 26 september 2020

Soep met een bijzonder smaakje

Ze hebben het weer geflikt om een topkamer neer te zetten. De verwachtingen waren zeer hoog, we hadden al sinds 2018 kadobonnen klaarliggen en zeker na Bloody Mary wilde we ook de nieuwe kamer proberen. Eindelijk was het zover... Het begint al leuk, door de gamemaster kom je direct in de sfeer. Uiteraard is ook het echte klooster een groot onderdeel van je beleving. De kamers zijn goed uitgewerkt en hebben goede/vernieuwend puzzels. Er is veel aandacht besteed aan de beleving en zeer goed nagedacht over de overgang van kamers met veel verrassingselementen :) wij waren met z’n vieren en er was genoeg te doen. En als je de tijd hebt kun je gerust even rondkijken want er is genoeg te zien. Het thema is heel mooi neergezet, al is het verhaal (ons achteraf verteld) niet goed overgekomen. Toch hadden we, na Bloody Mary, de verwachting dat het een spannende kamer zou zijn. Dit viel enigszins tegen, de kamer is minder eng maar daardoor wel meer toegankelijk. Het is echt een aanrader en we kunnen niet wachten om meer van deze bouwers te zien... :)


Reactie door Rock City Escape

27 september 2020

Hi Josje, dank je wel voor je uitgebreide en passende review, heel fijn om te lezen. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Signal Lost (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 26 september 2020

Weer leuke ervaring

Wederom een gave ervaring. Gisteren hebben we the lost piramid gespeeld en waren zo enthousiast over de VR ervaring dat we vandaag direct een 2e game hebben geboekt. De locatie is gewoon goed, uitgebreidere feedback vind je in de review van the lost piramid.
Signal lost is door een andere bouwer gemaakt en dat merk je goed. Ubisoft richt zich (zoals de eigenaar vertelde) meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Signal lost is een Arvi game wat meer spel/puzzel ervaring heeft maar minder beleving. Persoonlijk vinden wij Ubisoft leuker. We hebben de game met 2 personen gespeeld wat goed te doen is. Het verhaal is leuk en goed uitgewerkt. Aanrader ook voor kinderen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Escape The Lost Pyramid (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 13 september 2020

Wauw! Een abnormaal gave ervaring in een écht andere wereld!

Na het NK escape rooms is dit onze eerste ervaring met een VR escape game. We hebben al veel escape rooms gedaan en het was even spannend hoe dit zou bevallen... Wat een ongelooflijk gave ervaring. Tov een ‘reguliere’ escape room is dit echt wat anders. Je bevindt je in een totaal andere wereld en krijgt ook andere uitdagingen dan in een gewone Escape Room. Uiteraard moet je binnen een bepaalde tijd een doel behalen. Soms door puzzels op te lossen maar VR maakt ook andere uitdagingen mogelijk die nooit in een reguliere Escape room zouden kunnen voorkomen. We zijn gestart met een korte intro en wat oefeningen waarmee je door je eigen personage te ontwikkelen meteen de behendigheid van de game leert, heel fijn als je het voor het eerst doet. Daarna start het spel, de gamemaster heeft ons op een fijne manier het spel ‘ingeleid’ en als je eenmaal alles op hebt, ook je koptelefoon dan sta je letterlijk in een andere wereld, als een ander persoon en communiceer je met elkaar in deze wereld. In dit geval sta je dus werkelijk in Egypte in een pyramide. Ondanks dat je weet dat je met beide benen op de grond in Naarden staat voelt die afgrond van honderden meters wel erg realistisch, het heeft mij dan ook enige moeite gekost hierover heen te komen :) De adrenaline giert door je hele lichaam. Deze game is ons aanbevolen door de eigenaar voor een eerste ervaring. We hebben dus geen vergelijking maar ik kan niet wachten om ook de andere, meer uitdagende, games te spelen. Het is een leuke toevoeging op het spelen van escaperooms en zal deze dus ook niet vervangen. Locatie heeft een prettige inrichting met prima faciliteiten.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Dracula's Bedroom

Escaperoom Oss
Geplaatst op: 9 september 2020

Eaten Alive

Kamer is mooi opgezet en past goed bij het thema. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld en helaas niet gehaald, er is genoeg te doen. Aantal puzzels waren leuk en innovatief maar het andere deel van de puzzels viel tegen, logica ontbreekt en bij gebrek aan lineariteit hebben wij ons bezig gehouden met dingen waar we nog niet mee bezig hadden moeten zijn. Ook staan er afleidende dingen in de ruimte waar je uiteindelijk niets mee hoeft te doen. Verhaallijn is leuk en met wat kleine aanpassingen kan het een topkamer worden. Er zijn juiste maatregelen genomen in deze Corona tijd.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Nee

 

Room 1803

Escape Ede
Geplaatst op: 9 augustus 2020

Mindf*ck :)

Wat een gave ervaring. Leuk ontvangen door de host. En met 37 graden buiten is het de perfecte plek om af te koelen. Kamer 1803 bevindt zich namelijk in de kelder van het hotel... Het doel is helder en het verhaal is leuk en niet te complex waardoor je alles van het verhaal goed meekrijgt. De ruimtes passen volledig bij het thema en zijn mooi afgewerkt. Af en toe is het spannend waardoor de adrenaline lekker aanwezig blijft. De puzzels hebben een lineaire opzet waardoor je lekker door kan spelen. Het zijn niet veel puzzels en niet complex. Er zit een mooie twist in waardoor je het idee krijgt dat je in een mindf*ck bent beland. De kamer geeft een mooie ervaringen maar je bent niet continu aan het puzzelen. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld, een prima aantal minder kan ook.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 5 augustus 2020

Betoverend mooi landschap

Je kijkt je ogen uit! De zoektocht naar de ingang is al leuk bedacht, met in de huidige situatie een slimme manier om de Corona maatregelen toe te passen. De entree is al prachtig, waar een gastvrouw je vol enthousiasme ontvangt. Wij hadden ons helaas onvoldoende ingelezen waardoor het verhaal pas later duidelijk werd.
Je krijgt een missie mee en gaat op ontdekkingsreis. Je komt echt in een andere wereld wat het spel een mooi effect geeft. De puzzels en de decoratie zijn goed uitgewerkt en volledig afgestemd op het thema. De kamer heeft geen lineaire opbouw waardoor er soms wat hints nodig waren om ons op het juiste pad te zetten. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld en dan kan het voorkomen dat je op een aantal momenten stilstaat. Maar, ik dat geval heb je genoeg te bekijken, geweldig decor! Het verhaal bouwt zich op en komt tot een mooi eind, of toch niet helemaal... ;) wij wachten vol spanning af tot we de nieuwe kamer/wereld kunnen ontdekken.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Anna's Dollhouse

MindEscape
Geplaatst op: 16 juli 2020

Spelen als een kind

Het leuke van deze kamer is dat je weer even terug gaat in je kindertijd. Spelen met speelgoed van vroeger om de kamer uit te komen, wie wil dat nou niet :) de puzzels zijn niet te ingewikkeld waardoor je lekker door kan spelen. Daarnaast is er genoeg te doen waardoor je weinig stilstaat (wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld). Door het thema en de opzet van de kamer kom je echt even in een andere wereld met af en toe een knipoog naar een andere goede escape room. De spanning is minder dan verwacht maar daarmee toegankelijk voor een breed publiek.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 8 juni 2020

Back on track

We hebben even moeten wachten, maar na 3 maanden eindelijk weer een kamer gespeeld! Dan hoop je dat dat ook een succes is natuurlijk. Gelukkig heeft deze kamer de verwachtingen waargemaakt. Wauw wat een gave opbouw van kamers en verhaallijn. Zowel de puzzels als de sfeer past goed in het thema. De zoektocht naar Rebecca is spannend en hard werken. Er zit een logische volgorde in de kamers en puzzels waardoor je lekker door kunt. Ook het aantal puzzels is goed, wij hebben geen seconde stilgestaan. De knipoog naar andere goede kamers is leuk verwerkt. Vol adrenaline en energie zijn we de kamer uitgekomen en hebben er nog lang over nagepraat.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  your-escape

Echt een Wonderland!!

Wauw wat een mooie kamer! Ook zonder de puzzelbeleving is deze kamer een genot om doorheen te lopen. Alles is perfect uitgewerkt en past volledig in het thema. Alle zintuigen worden geprikkeld! Door alle verrassingseffecten blijf je je verwonderen. Naast de mooie opzet zijn ook de puzzels innovatief en kwalitatief goed uitgewerkt. Met 4 personen speelt de kamer lekker weg en sta je vrijwel niet stil, mocht dit wel het geval zijn heb je genoeg te bekijken. In het bijzonder wil ik de gamemaster nog even noemen. Wat een warm ontvangst en enthousiasme! Er wordt tijd genomen en achteraf is er ruimte om de kamer nog eens door te lopen. Kortom top ervaring, echt een aanrader. Je komt er gegarandeerd vrolijk/enthousiast vandaan.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  anne_van_berkel

Expeditie

MindEscape
Geplaatst op: 29 februari 2020

Leuke expeditie

Mooie uitwerking van een leuk thema! Enthousiast ontvangst, en leuke gamemaster. Zeer originele puzzels die op een fijne manier wegspelen. Veel activiteit en puzzels waardoor je bijna geen moment stilstaat. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld wat een prettig aantal is. Minder zou ook kunnen maar met meer (ervaren) personen kan het zijn dat je stil komt te staan.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 17 februari 2020

Mooie kamer

Kamer heeft een mooi uitgewerkt thema. Zowel de puzzels, decor en de geluidseffecten passen perfect bij het thema waardoor je, zodra je binnen stapt, je volledig in de andere wereld begeeft. Genoeg puzzelwerk voor iedereen (wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld) waardoor je geen moment het gevoel hebt dat je stilstaat. Omdat de ruimtes wat kleiner kunnen zijn is 4 personen (of minder) geschikt. De puzzels zijn niet te complex waardoor je in een goede glow blijft, lineaire opbouw helpt hier ook bij.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 9 februari 2020

Fantastisch!

Geweldige ervaring! Deze kamer moet je echt beleven, laat het op je af komen en geniet ;) De adrenaline laat vanzelf je bloed sneller stromen. Het is een spannend samenspel maar je wordt ook geacht alleen goed te kunnen functioneren... Het thema is goed uitgewerkt en wordt goed overgebracht. Het aantal puzzels kan beter (meer) maar de beleving is belangrijker.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 12 januari 2020

Mind f*ck

Wat een gave ervaring! We zijn vanmorgen begonnen met de maffioso kamer, en net triplicate institute gespeeld, de beste volgorde op aanraden van de eigenaar. Je wordt goed meegenomen in het verhaal door het thema en de puzzels. Je merkt dat er veel tijd en aandacht aan is besteedt. Puzzels zijn goed opgezet, technisch sterk, innovatief en hebben een logische opbouw. Kamer speelt lekker weg waardoor je in de ‘flow’ en het thema blijft. De vele verrassingselementen zorgen voor voldoende adrenaline! Enthousiast ontvangst en goed kunnen nakletsen. Kortom aanrader! We hopen in 2021 van jullie derde kamer te genieten :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 12 januari 2020

Mooie, leuke kamer

Leuke ervaring! Deze kamer stond al een tijdje op ons lijstje en vandaag was het eindelijk zover. Het begint al met een enthousiast ontvangst. We starten en met de Maffioso kamer en eindigen vanmiddag met Triplicate Institute. Door alle goede reviews gaan we met hoge verachtingen de kamer in. Eerste indruk: erg mooie afwerking en uitgewerkt thema. Er is met veel zorgvuldigheid aan de kamer gebouwd en dat zie je terug. Aan de puzzels merk je dat de kamer wat ouder is. Wij zijn op een aantal onderdelen vast gelopen maar met een hint kom je snel weer op gang.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Operation Agent 159

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 12 januari 2020

Mission completed

Wederom leuk thema van The Circle. Het is weer gelukt om met innovatieve puzzels en uitwerking van het thema te komen. Je wordt daadwerkelijk meegenomen in de wereld van agent 159. De puzzels zitten goed/logisch in elkaar met leuke verrassingselementen. Omdat de kamer niet in 60 minuten te doen was zijn er puzzels uitgehaald, maar nog wel zichtbaar in de kamer. Dit geeft verwarring en leidt tot deceptie omdat het in opzet mooie puzzels zijn. Er is gezegd dat er nog meer puzzels worden verwijderd vanwege de tijd, risico is dat er dan te weinig puzzel ervaring in de kamer zit. Ik zou de kamer eerder in tijd verlengen. Conclusie: erg leuke kamer en in opzet vergelijkbaar met de andere kamers maar de puzzels die niet mee doen moeten niet zichtbaar zijn.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

De Kolenmijn

De Kolenmijn
Geplaatst op: 29 december 2019

Gave afwerking

De uitwerking van het thema en gedetailleerde afwerking is erg goed gedaan! De kamer heeft veel potentie om een goede kamer te worden. Puzzels passen goed bij het thema maar hebben geen logische opzet. Helaas hebben wij zeer veel hints nodig gehad waardoor de spelbeleving wegbleef. Daarnaast zijn er te weinig puzzels in de kamer aanwezig, wij waren met 2 personen maar met meer verwacht ik dat je geregeld stilstaat. De kamer heeft een niet zichtbaar lineaire opzet, voor de volgorde hebben we dan ook veel hints nodig gehad.


6.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

  Tokkesmroelofs

The Mission

The Great Escape
Geplaatst op: 28 december 2019

Mission completed

Helaas voor ons de voorlopig laatste ervaring met de Great Escape. Dit was onze laatste kamer en wederom een groot succes! Ze hebben het weer voor elkaar om een echte beleving neer te zetten die anders is dan de andere kamers. Puzzels zijn uitdagend en en goed opgezet. Thema is groots uitgewerkt met een passend fysiek element. We hopen snel weer een nieuwe kamer te kunnen spelen, misschien de nieuwe opzet van The Experiment?


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Crazy Farmer

Escape Room Wageningen
Geplaatst op: 14 december 2019

Een nieuw record

Kamer heeft een prima opzet. Vriendelijk ontvangst, lieve gamehost. Verhaal is leuk bedacht, al verwacht je een enge kamer, dat is het niet. Het is daarmee wel erg toegankelijk, met niet al te moeilijke puzzels goed te doen, ook als je geen escape room ervaring hebt. Wij hebben de kamer gespeeld met 6 ervaren spelers, dan is de kamer wel te snel voorbij. De grote opzet zorgt er wel voor dat het inderdaad met 6 personen goed te doen is. De lineaire volgorde is prettig en zorgt voor een juiste flow. Neem wel je jas/trui mee in de koude maanden


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 27 oktober 2019

Lekker hoor

Echt zo’n kamer waar je met een lekker gevoel uitloopt. We kennen deze organisatie natuurlijk al van Jason’s Curse. Nu hebben ze het weer voor elkaar om met een nieuw thema een topkamer te bouwen. Geen thrill maar de adrenaline is zeker aanwezig! Van entree tot einde is het thema goed uitgewerkt. Wederom prachtig decor. Ook het WOW effect blijft in deze kamer niet achterwegen. De puzzels zijn leuk, niet te complex en wederom innovatief. De kamer heeft een logische opbouw waardoor je lekker bezig blijft. Bij een aantal puzzels hebben wij de logica niet kunnen ontdekken, maar na een paar pogingen kom je prima verder.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Abandoned

Escapium
Geplaatst op: 26 oktober 2019

Verrassend goed

We hadden vooraf nog geen goed gevoel over kwaliteit van deze kamer. De locatie was (bij ons) nog niet bekend en ondanks de goede reviews kan het soms enorm tegenvallen. In dit geval zijn onze verwachtingen zeker overtroffen. De spanning wordt vanaf het begin af aan goed opgebouwd en het thema is door de hele kamer groots en leuk/mooi uitgewerkt. Wel zijn er weinig puzzels aanwezig waardoor je soms het gevoel krijgt dat je iets mist. En bij niet alle puzzels is het duidelijk of je iets hebt opgelost, dit geeft soms wat verwarring. Ook is de logica niet bij alle puzzels aanwezig. Ondanks het verhaal en het thema is het geen enge kamer. Waardoor het toegankelijk is maar de echte thrillseekers moeten op dat gebied niet al te hoge verwachtingen hebben.


Reactie door Escapium

24 november 2019

Hi Josje, we hebben er voor gekozen om de focus te leggen op het verhaal en niet het puzzelen, waardoor je wellicht minder puzzels aantreft als je gewend bent. Desalniettemin zie ik dat het de pret niet heeft mogen drukken. Onwijs bedankt voor je uitgebreide review, dit waarderen we enorm! Groetjes, Patrick. Eigenaar Escapium


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Prison Cell

The Great Escape
Geplaatst op: 20 oktober 2019

Geschikt voor beginners

Van start tot eind is het thema goed uitgewerkt waardoor je goed in het verhaal komt. Zeker het startpunt zorgt ervoor dat de sfeer er ‘goed’ in zit. De puzzels zijn wederom innovatief (net als de andere kamers op deze locatie). Wij hebben wat meer kamers gespeeld waardoor we er te snel uit waren. Maar voor beginners is dit een leuke kamer.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Elixir

Wintertuin Experience
Geplaatst op: 20 oktober 2019

Verrassend leuke kamer

Terwijl je op je gemak een kopje koffie drinkt in de prachtige tuin kun je binnen al de kamer zien. Dit betekent dat als je zometeen gaat spelen de anderen jou ook kunnen bewonderen terwijl je op zoek gaat naar het ‘elixer’. Een aparte maar leuke ervaring. De kamer is goed opgezet en het thema op een leuke manier uitgewerkt. Een aantal puzzels zijn wat simpel qua techniek maar desalniettemin leuk om te spelen. Daarnaast zitten er ook een aantal innovatieve puzzels in. Soms is de logica (voor ons) ver te zoeken maar met een beetje begeleiding kom je er wel uit.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Let’s Rob The Bank!

Escaping Utrecht
Geplaatst op: 1 oktober 2019

Prima opzet

Ik heb nu 2 kamers gespeeld bij Escaping Utrecht beide keren kreeg ik het gevoel alsof ik een brood kocht bij de bakker. Het is totaal niet persoonlijk en de verhaallijn is niet goed uitgewerkt. Desalniettemin heeft de kamer een aantal leuke puzzels die voor een deel goed zijn uitgewerkt. Helaas hebben wij na 10 minuten stilstand zelf om een hint moeten vragen die ons vervolgens niet direct verder heeft geholpen. De kamer en het thema zijn wat simpel van opzet maar leuk om te spelen als je beginner bent.


6

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 4.5


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

El Conjuro

Escape Games
Geplaatst op: 27 december 2021

Prima opzet

Op doorreis door Argentinië kan een escaperoom natuurlijk niet ontbreken :). We vonden de organisatie via een artikel op escapetalk. Het zit op een mooie locatie waar je zeker overdag nog even naar wat pleintjes en bezienswaardigheden moet. Goed te combineren op een doorreis dus. De reservering verliep soepel en wij konden 2 kamers achter elkaar spelen. We kozen voor El Conjuro en Breaking Bad. Met El Conjuro zijn we begonnen, hier hadden we wel wat opstart problemen. We hebben lang nodig gehad om te achterhalen waar we mee konden beginnen. Uiteindelijk bleek ook een van de brieven nog niet te zijn verwisseld met een Engelse versie, toen de gamemaster dit doorhad, wat even duurde, kregen we de Engelse versie onder de deur geschoven. De opzet van de kamer is leuk, wel echt een 1.0 kamer voor onze begrippen. Er zitten wat verrassingselementen in wat spannend maakt, ook de aankleding/decor is simpel maar werkt prima. Wij hadden moeite met de puzzels, voor ons ontbrak het aan logica en de kamer is slecht vertaald waardoor wij om veel hints hebben moeten vragen. Het feit dat je in Buenos Aires een kamer speelt vonden we leuk, maar dit is niet perse een aanrader. Wellicht als je de Spaanse taal onder de knie hebt gaat het je makkelijker af. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld wat een prima aantal is.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Nee

 

Breaking bad

Escape Games
Geplaatst op: 27 december 2021

Leuke opzet

Op doorreis door Argentinië kan een escaperoom natuurlijk niet ontbreken :). We vonden de organisatie via een artikel op escapetalk. Het zit op een mooie locatie waar je zeker overdag nog even naar wat pleintjes en bezienswaardigheden moet. Goed te combineren op een doorreis dus. De reservering verliep soepel en wij konden 2 kamers achter elkaar spelen. We kozen voor El Conjuro en Breaking Bad. Breaking Bad was de 2e kamer, en na El Conjuro hadden we geen hoge verwachtingen. Toch was deze kamer beter vertaald en zat er meer logica in het spel waardoor wij er iets soepeler doorheen gingen. Wederom was de vertaling niet altijd logisch maar de host wist ons beter te begeleiden dan in de vorige kamer. De kamer is wat simpel maar mooi passend in het thema opgezet. De puzzels passen er ook goed bij waardoor je je toch even in het lab van Breaking bad waand :). Een prima kamer om tussen de reis te spelen, het is wel vergelijkbaar met een 1.0/2.0 kamer in NL. Wij hebben de kamer met 2 personen, een prima aantal met 4 zou ook kunnen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Wat een gave kamer

Zeer enthousiast en warm ontvangst. De eigenaar steekt veel tijd en energie in het bezoek waardoor je je oprecht een gast voelt. Met name het thema is goed en tot in detail uitgewerkt in een sterke verhaallijn met leuke bijpassende puzzels. Door het prachtige decor waan je je direct in de wereld van ‘El Profesor’. Je hoeft Casa de Papel niet gezien te hebben maar het geeft wel extra sfeer. De muziek is zeer herkenbaar en geeft een extra dimensie aan de ervaring. De puzzels zijn niet te complex en hebben een logische lineaire opzet waardoor de kamer lekker wegspeeld. We hebben de kamer met 4 personen gespeeld en hebben vrijwel geen moment gehad dat we niets te doen hadden. Wat ons betreft echt een aanrader. We komen graag terug voor de volgende kamer!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 21 juli 2019

Op een spectaculaire manier opgejaagd

Heerlijke start van de kamer. Eigenaar is zeer betrokken en enthousiast. Thema is goed uitgewerkt met een prachtig decor. Veel verrassende elementen en vernieuwende puzzels. Je blijft van begin tot eind geboeid en je verveelt je geen moment want er is genoeg te doen! Blijf goed doorgaan want voor je het weet is zijn collectie compleet....


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  Wout V

The Asylum

Keys & Clues
Geplaatst op: 21 juli 2019

Levend begraven

Voor deze kamer moet je soms je eigen angsten overwinnen :) zeer indrukwekkend hoeveel vernieuwende puzzels er nog kunnen zijn. Thema is goed uitgewerkt en de locatie past er goed bij. Enthousiaste gamemaster die ons goed heeft begeleid. Lekker veel puzzelwerk zonder sloten. Een aanrader en centrum locatie nodigt natuurlijk uit.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

De laboratoriumkamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 14 juli 2019

Nog steeds de moeite waard

Na 71 kamers te hebben gespeeld is de kamer uiteraard gedateerd en ‘simpeler’ van opzet ten opzichte van de meeste kamers van nu. Desalniettemin is de allereerste kamer van de Benelux nog steeds de moeite waard! Thema is net als de andere kamers van deze locatie goed uitgewerkt in opbouw en andere effecten. Puzzels zitten goed in elkaar. Als je de keuze hebt zou ik deze kamer wel als eerste kamer van deze locatie spelen


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 29 juni 2019

Zeer unieke sollicitatie

Wat een geweldige ervaring. Er zijn maar weinig kamers geschikt voor 2 personen en zeker niet zo goed. Het is een uitdagende kamer met veel vernieuwende puzzels. Verhaallijn is goed uitgewerkt en komt in de hele kamer terug. Puzzels zijn niet altijd lineair maar daar wordt je door de manager goed bij geholpen. Met de verrassende elementen blijft je adrenaline stromen. De hoge verwachtingen die je hebt na kamer 237 zijn waargemaakt. Op naar de volgende kamer!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Dr. Frankensteins Laboratorium

Swolland
Geplaatst op: 29 juni 2019

Leuk opgezet

Kamer begint op een leuke manier (als je de andere kamers van AKA nog niet hebt gespeeld). Thema is goed uitgewerkt en puzzels zijn leuk opgezet. Wat ontbrak was een snelle reactie op een goed opgeloste puzzel, deze kwam niet of was vertraagd. Daardoor hebben we geregeld moeten zoeken naar een logische vervolgstap. Al met al prima kamer waar je soms wat geduldig moet zijn.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja


  • R

 

The Lost Package

The Great Escape
Geplaatst op: 10 juni 2019

Lekkere puzzelkamer

Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld en dan is het een lekkere puzzelkamer. Met meer personen met ervaring kan het zijn dat niet iedereen continu bezig is. Puzzels zitten goed in elkaar met een logische opbouw en het thema is in de volledige ruimte goed uitgewerkt. Originele start, dat zijn we gewend van The Great escape! Ook voor mensen die de mailroom hebben gespeeld is dit een aanrader (puzzels en ruimte zijn volledig aangepast). Leuke aanrader dus voor beginners of 2 personen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Escape De Kelder

#ANT Escape Rooms
Geplaatst op: 10 juni 2019

Niets is wat het lijkt

Het begint op een leuke vernieuwende manier waardoor je goed in het thema wordt meegenomen. De puzzels zelf zijn leuk opgezet en ook eens een keer wat anders. Omdat je meerdere puzzels tegelijk kan spelen maar wel afhankelijk zijn van elkaar vonden wij het op sommige momenten verwarrend en hadden we hints nodig de logica weer te vinden. Samenvattend een prima kamer om eens te spelen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 30 mei 2019

Ziekelijk goed

Wtf! Niet normaal wat een super gave ervaring! Enorme mindf*ck. Van begin tot eind wordt je volledig meegenomen in het thema. Vanwege de wisselende reviews hebben we lang gewacht met het spelen van deze kamer. Maar, na waarschijnlijk wat aanpassingen is het zeker de moeite waard! Binnenkomst blijft top, heerlijk op je gemak ouderwets spelletjes spelen, ga dus gerust wat eerder. De kamer begint natuurlijk al geweldig, vanaf dat moment begint de adrenaline te stromen, deze raak je vervolgens ook niet meer kwijt :) puzzels zitten goed in elkaar, logische volgorde en je verveelt je geen moment. Puzzels zijn niet heel complex, maar dat is in deze kamer totaal geen issue. We zijn nu nog volop aan het nagenieten en bedenken wat er eigenlijke allemaal is gebeurt. Ik kan eigenlijk niet anders dan deze kamer aan iedereen aanraden (wellicht is wat ervaring met Escape Rooms wel prettig).


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Teleurstellend

Enthousiasme bij ontvangst is niet aanwezig. Kamer is zeer simpel opgebouwd, thema is matig uitgewerkt. ‘Puzzels’ zijn matig en logica is op sommige momenten ver te zoeken. Zeer veel hints nodig gehad en nog niet gehaald. Voor 4 personen is het wel een erg kleine ruimte. Kortom het is het geld echt niet waard, zelfs voor beginners is het geen leuke kamer.


4

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 4.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Nee

 

Lekker ouderwets puzzelen

Enthousiast ontvangst en leuk begin van de kamer. Veel originele puzzels met een logische op opbouw. Een leuk verrassend effect aan het einde waardoor je de kamer lekker afsluit. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, met een paar kleine aanpassingen is dit ook goed te doen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

The Grand Prix

Escape Room Zandvoort
Geplaatst op: 5 mei 2019

Enorme deceptie

Na de boat trip en The Goldmine gespeeld te hebben zijn we vol verwachting begonnen aan de grand prix. Advies was om deze kamer, in tegenstelling tot de andere kamers, met 4 personen te spelen. De kamer begint matig, je komt nog niet echt in de sfeer van ‘The grand prix’, en 4 personen is wellicht ook wat veel. Puzzels hadden een logische opzet maar werkte niet goed, veel puzzels dubbel moeten uitvoeren totdat de vervolgactie kwam. Nadat we op een gegeven moment 15 minuten letterlijk niet wisten wat we moesten doen kwam de gamemaster binnen met de teleurstellende mededeling dat de kamer is vastgelopen, maar ... zoveel puzzels waren er niet meer. Helaas einde van dit verhaal. Enorme deceptie..


4

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 2.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 22 april 2019

Bella Ciao

Erg leuke ervaring. Al vanaf het begin wordt je meegenomen in het thema wat tot het einde goed is uitgewerkt. Leuk dat er voor de ervaren spelers extra puzzels tussen zitten. Logische puzzels met een fijne opbouw maakt dat je de kamer lekker wegspeeld. Doel is helder en blijft goed benadrukt in de kamer. Wij hebben deze met 4 personen gespeeld.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

WO-II: Drukkerij

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 22 april 2019

Welkom bij het verzet

Gaaf thema met een mooie processionele uitwerking. Net als bij de ramkraak wordt je in deze kamer goed meegenomen in het verhaal. Wij hebben deze kamer met 4 personen gespeeld waarbij af en toe wat stilstand viel, meer personen is dus niet aan te raden, hoewel de kamer mooi genoeg is om gewoon even rond te kijken. Puzzels zijn goed opgebouwd en passen ook wederom goed bij het thema. Aan het eind is er een mooie verzetskroeg om nog even gezellig na te pasten.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Boshut 17

Locks & Keys
Geplaatst op: 7 april 2019

Kijk mij diep in de ogen

Leuke kamer, lekker veel spanning en voldoende ruimte om je eigen fantasie de overhand te laten nemen. Gaaf thema die goed is uitgewerkt in sfeer en puzzels. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, spanning was daardoor hoger qua puzzels was het goed te doen. Aanrader voor mensen die van mysterie houden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

The Curse

My Escape Club
Geplaatst op: 7 april 2019

Mooie kamer

Laat je meeslepen in het verhaal en verbreek de vloek. Dat lukt zeker met de mooie opzet van de kamer, het thema is in alle details uitgewerkt. Puzzels zijn innoverend en goed opgezet. Spanning hebben we niet ervaren, terwijl je dit wel bij het thema verwacht. Voor de meer ervaren spelers is het niet uitdagend maar speelt wel lekker weg. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld maar met 2 had ook goed gekund.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 30 maart 2019

Ik pleit onschuldig

De beleving is erg leuk. Waan je in de wereld van ons rechtsysteem. Ben je schuldig of onschuldig? Toch zou ik The Experiment bewaren voor na deze ervaring, persoonlijk vinden wij die beter. Met name de puzzel ervaring is daar meer aanwezig. Met 4 personen kan het voorkomen dat er stilstand ontstaat. Desalniettemin een leuke ervaring met een leuke opzet van acteurs.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Pandora's Box

Escape Room Elst
Geplaatst op: 25 maart 2019

Erg leuke verrassing

De kamer is ogenschijnlijk simpel opgezet, maar er schuilt meer achter pandora’s Box. De verrassingselementen zijn goed aanwezig. De puzzels zijn eenvoudig en toch uitdagend, de logische opbouw maakt dat je de kamer lekker wegspeeld. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld waardoor het een uitdagende kamer is, ik kan mij voorstellen dat met meer (ervaren) spelers het kan voorkomen dat een enkeling stilvalt.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Flight 815

Down The Hatch
Geplaatst op: 16 maart 2019

Lost, maar toch ook niet!

Wauw! Wat een ervaring. Vanmorgen begonnen met The Cooper case, zojuist geëindigd met flight 815! Geweldige dag. Wederom erg veel enthousiastme van de eigenaar. Heel veel verrassingselementen aanwezig. Ook weer lekker puzzelen, net op een andere manier. Goede samenwerking is vereist! Erg mooi decor volledig passend bij het thema. We zullen hier nog lang over napraten. Nu in afwachting op Molly’s Game. Veel succes met bouwen, wij komen zeker kijken!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  down-the-hatch

The Cooper Case

Down The Hatch
Geplaatst op: 16 maart 2019

Spring het avontuur tegemoet!

Denk niet dat je een simpel detective kantoor binnen stapt, laat je verrassen en waan je in de wereld van D.B. Cooper! Aan een stuk door lekker puzzelen. Alles werkt en is op een logische volgorde gebouwd. Lekker veel adrenaline en spanning aanwezig. Erg leuk ontvangst en enthousiaste eigenaar. Je merkt dat er hard is gewerkt aan de kamer(s). Trots is op z’n plaats!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  down-the-hatch

Mine Secret Experience

Escape Room Ermelo
Geplaatst op: 10 februari 2019

Verrassend leuk

Leuk thema, goed uitgewerkt in de aankleding en puzzels. Een aantal verrassende elementen en vernieuwende puzzels met een logische opbouw. Met 2 personen is het hard werken maar goed te doen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Wizard School

Escape Town Amersfoort
Geplaatst op: 4 februari 2019

Tegenvaller

Het begint prima, je loopt door een hal en waant je even in een ‘duistere’ steeg, de deuren gaan open en op eerste oogopslag ziet het er mooi uit en is het thema goed uitgewerkt. Er is geen logische volgorde in de kamer opgebouwd waardoor wij geregeld vastliepen. Het geautomatiseerde hintsysteem zorgt helaas voor meer verwarring. Een aantal puzzels kun je op verschillende manieren oplossen waarvan er maar 1 goed is, gokken dus. Een juiste oplossing is niet altijd duidelijk. Voor 2 personen is er wel genoeg te doen. Het thema is leuk maar de beleving past er niet bij. Voor ons geen groot succes maar wellicht een betere match voor anderen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Geplaatst op: 27 januari 2019

This is It takes IV speaking

Lekker puzzelen. Ontvangst is net als de vorige keer leuk, enthousiast team die je graag een goede ervaring willen meegeven. Puzzels hebben een logische opbouw en passen goed bij het thema. Nog steeds worden we verrast met nieuwe, erg leuke puzzels.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Maelstrom

Swolland
Geplaatst op: 27 januari 2019

Gelukkig wel ons hoofd boven water gehouden

Leuke ervaring. Thema is goed uitgewerkt, je waant je in de wereld van de duikboot. Voor je het weet is het spel al begonnen. Gewoon lekker puzzelen terwijl je zuurstof nivo steeds meer daalt. Met voldoende logica kun je gelukkig weer op adem komen. Relaxed ontvangst met een drankje en pool wedstrijdje.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

In spanning afwachtend op je vervolg

Daar zit je dan, een kil hok van 2x4 enkel met je eigen gedachten en spullen van je voorganger, wachtend op je transport. Je weet dat je vrienden naast je zitten maar jij moet hier alleen uit zien te komen. Geweldige ervaring. Zeker ook omdat het samenwerken daarna pas echt begint. Verhaal zit goed in elkaar, locatie is top! adrenaline is hoog, je wilt maar 1 ding en dat is zo snel mogelijk ontsnappen! Top ervaring waar we nog lang over hebben nagepraat.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

De Bokser

Escaperooms Lelystad
Geplaatst op: 14 januari 2019

Leuk

Weer een nieuw bouwteam in de escape wereld. Leuke opzet met een goede verhaallijn. Zeker voor een eerste kamer goed opgezet. Simpel ingericht maar wel lekker veel puzzelen. Met 2 personen was het uitdagend maar wel te doen. Erg leuk dat je niet alleen moet ontsnappen maar ook een missie mee krijgt. We kijken uit naar de volgende kamer.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Not Alone

Clocked-Up
Geplaatst op: 14 januari 2019

Anders maar leuk

Geen type sloten kraken en gaan, maar juist anders denken en puzzels ontcijferen. Leuke kamer, simpel ingericht maar dat stoort niet. Er zit een logica in de puzzels al hadden we moeite met het startpunt ontdekken. Enthousiast ontvangst en goede begeleiding van de gamemaster. Zeker leuk om met 2 personen te spelen!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Operation Submarine

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 7 januari 2019

Erg leuke kamer

Lekker veel en logisch puzzelen! Vergelijkbaar met operation source code maar zeker de moeite waard om beide kamers te spelen. Het verhaal klopt en het thema is goed in de kamer uitgewerkt. Leuke enthousiaste gamemasters.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  circle-escaperoom

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 7 januari 2019

Zware bevalling maar leuk thema

Thema is leuk uitgewerkt, al miste het thriller effect. Ontzettend enthousiast ontvangst door de gamemasters. Helaas konden wij de logica niet helemaal ontdekken van de puzzels waardoor we op sommige delen lang bleven hangen. Al met al zijn we er minder enthousiast uitgekomen dan we de kamer ingingen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 24 december 2018

Sacred Soul

Geweldige ervaring. Thema horror is zeer sterk uitgewerkt. Verwacht niet te veel puzzels, maar het denkwerk heb je zeker nodig, en dat onder hoge adrenaline druk. Deze kamer geeft echt een geweldige beleving. Top gamemaster(s) die het thema ook zeer goed uiteenzetten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  ellendewilde

Hidden Temple

Hidden Temple
Geplaatst op: 22 december 2018

Lekker puzzelen

Gewoon goede puzzelkamer. Logische opbouw van de puzzels. Leuk enthousiast ontvangst, goede spelbegeleiding. Thema is heel goed uitgewerkt en de sfeer van de kamer is top.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 9 december 2018

Topkamer vol adrenaline

Wauw wat een gave kamer! Hier hebben we nog lang over nagepraat. Heerlijke puzzelkamer met een sterk verhaal! Je waant je echt in een andere wereld. Fijne lineaire opbouw. Met zijn vieren zijn we er zonder hints net op tijd uitgekomen. Als je alle kamers van Escape Challenge wil spelen zou ik deze als laatste spelen. We wachten in spanning af tot jullie 5e kamer is geopend!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  eduarddouwesdekker

The Illusionist

Escaperoom Zeewolde
Geplaatst op: 30 november 2018

!reppoT - Niets is wat het lijkt

Wat een geweldig enthousiaste eigenaar. En zeker een kamer om trots op te zijn. Mooi opgebouwd, goed verhaal. Goede, vernieuwende lineaire puzzels. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, een flinke uitdaging maar erg leuk.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 24 november 2018

Een hotelnacht vol adrenaline

Alle faciliteiten zijn in dit hotel aanwezig. Heerlijk genoten van de goede service, al duurde het even voordat we de juiste kamer hadden gevonden ;) Zeer verrassende inrichting waarbij niets is wat het lijkt. We zijn inmiddels al bij meerdere ‘hotel’ kamers geweest, maar deze staat zeker in onze top 5. Ondanks dat komen we niet meer terug in kamer 237 :) Een hele goede bellboy die ons de juiste weg heeft gewezen. Bedankt dat we van jullie mooie suite hebben mogen genieten!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  Stefanwim_schoonenberg

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 18 november 2018

Een warme verrassing

Wat een ontzettend warm onthaal. De spanning wordt goed opgebouwd waardoor je echt in de juiste sfeer komt voordat je de kamer ingaat. Thema is zeer goed uitgewerkt zowel in de sfeer als in de puzzels. Een aantal verrassende elementen die het ook voor ervaren escapers leuk maken. Wij hebben de kamer met twee personen gespeeld en ook daarvoor is het goed geschikt. Leuke eigenaren die je een echt ontspannen uitje geven. We zien elkaar bij het NK ;)


Reactie door Sky High escape rooms

21 november 2018

Bedankt voor jullie super review, en we gaan de NK dit jaar zeker doen. En hopelijk zien we elkaar nog.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Alice in Wonderland

Lets Escape Enschede
Geplaatst op: 15 november 2018

Je denkt dat het onmogelijk is maar alleen als je dat denkt

Wauw. Hele mooie kamer. Je waant je echt in een wonderland. Kamers zijn goed opgebouwd, logisch en lekker veel doen. Het thema is tot de puntjes uitgewerkt. Gamemaster heeft ons goed geholpen. Enige kennis van het thema is wel heel prettig :)


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Escape Through Time

No Escape Uden
Geplaatst op: 8 november 2018

I love Amsterdam

Leuke ervaring om zonder tijdsdruk een kamer te spelen. Warrige maar erg leuke game master die ons goed heeft verrast. Kamer heeft een grappig effect. Niet veel puzzels en ook geen brain teasers. Wel een logische opzet. Prima kamer.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 5 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  veerle

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 3 november 2018

Topper

Gaaf verhaal, heel goed uitgewerkt in de kamer. Goede puzzels, logische opbouw. Mooie afwerking waardoor het echt een beleving is.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Submarine

Locked.Amsterdam
Geplaatst op: 20 oktober 2018

Goed uitgewerkt thema

Kamer met 2 personen gespeeld, goed te doen. Mooie technische afwerking. Logisch opbouw van puzzels.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Radio kamer

Avontuurfabriek
Geplaatst op: 14 oktober 2018

Niet bijzonder

Kan niet tippen aan andere kamers die we hebben gespeeld. Vooral commercieel concept. Geen logische opbouw in puzzels.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Bizar gave ervaring

Wauw, van deze kamer hebben wij nog lang nagepraat! Wat een ervaring. Puzzels zitten goed in elkaar, heerlijk logische volgorde. Volop genoten van begin tot einde met veel verrassingseffecten en vernieuwende elementen. Wachten in spanning op de nieuwe kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 6 oktober 2018

Bloody Good!

Erg enthousiast ontvangst, hele leuke en goede game master. Perfecte timing van hint. Topkamer, lekker puzzelen, veel adrenaline. Fijne logische volgorde. Voldoende tijd om na te praten met de gamemaster. Heel benieuwd naar de nieuwe kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Student Lab

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 17 oktober 2018

Matig

Enthousiast ontvangst maar kamer viel tegen. Weinig logica en sfeer komt er pas later in. In het begin heb je niet het gevoel dat je een escape room speelt.


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

The Classroom

Forsaken escape room
Geplaatst op: 29 september 2018

Ouderwets puzzelen

Thema is leuk, goed doordacht en is overal in verwerkt. Goed enthousiast ontvangst erg leuk om de kamer aan het einde ook weer door te lopen. Lekker veel puzzelen en zonder al te veel hints op te lossen. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, zeker goed te doen ook omdat de kamer daarop wordt aangepast.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

The Secrets of Eliza's Heart

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 27 september 2018

Witness

Persoonlijk een heel bijzondere ervaring. Denk je in: je bent al 30 minuten hard aan het puzzelen, veel oplossingen gevonden, nog een paar te gaan. Je bent op zoek naar een sleutel, ziet een gat, stopt je hand erin. Geen sleutel maar een touw, je trekt eraan en er valt een enveloppe vanuit het plafond naar beneden. Je raapt het snel op en ziet de voorkant,... daar staat je naam! Mijn hart slaat op hol. Zeer gave ervaring om gevraagd te worden als getuige van mijn broer :) Game master heeft hier geweldig in meegedacht. Puzzels zitten goed in elkaar, uitdagend en leuke verrassingselementen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Emporium #13

Swolland
Geplaatst op: 27 september 2018

Heerlijke puzzel kamer

Met 2 personen is het aanpoten maar te doen. Leuke kamer met veel puzzels. Logische opbouw. Verrassende elementen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Shutter Asylum

Pandora Experience Bali
Geplaatst op: 27 december 2021

Buitengewone ervaring

Wij hebben inmiddels meerdere kamers in het buitenland gespeeld, maar deze kamer blijft geweldig we hebben het er nog vaak over. De escaperoom bevindt zich in een ‘drukke’ stad op Bali, wij zijn er met de scooter naartoe gereden toen wij in Ubud verbleven. De kamers zijn een concept wat op meerdere locaties in de wereld zit. Ontvangst is prima, de hosts spreken redelijk Engels. Bij deze kamer specifiek wordt een korte broek en slippers aangeraden, dus je kunt lekker in je vakantie outfit de kamer spelen. Later in de kamer begrijp je waarom. Aan de sfeer en het decor merk je wel dat je in het buitenland speelt, de veiligheidsnormen worden iets anders gehanteerd. Maar juist daarom was dit een geweldige beleving, als je gewoon een beetje oppast is het prima te doen, maar in Nederland zou dit niet kunnen. De kamers zijn ontzettend ruim opgezet waardoor je je voor je gevoel echt in de gevangenis op Shutter Island waand. Je moet veel klimmen en lopen. De puzzels zijn niet te complex al hadden wij af en toe wat hulp nodig vanwege de vertaling. Het thema is goed uitgewerkt in decor en puzzels, het bekijken van de film Shutter Island kan een extra dimensie geven maar niet noodzakelijk. Hints worden via een walkietalkie gegeven, dit is een minpunt aan de kamer. Het haalt je uit de sfeer en er is niet altijd goed ontvangst waardoor je de host slecht verstaat. Maar alles bij elkaar is het echt een top ervaring en kan ik het iedereen (mits fysiek in staat) aanbevelen. Mocht ik hier ooit terug komen zou ik deze kamer wellicht nog een keer spelen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Alcatraz

Pandora Experience Bali
Geplaatst op: 27 december 2021

Topper

Op vakantie in Bali kwamen we deze site tegen, we zijn er vanuit Ubud op de scooter naartoe gereden. Het is een concept wat op meerdere locaties in de wereld is neergezet, maar zoals ze de kamers hier hebben uitgewerkt zal het op niet veel plekken zijn. De veiligheidsnormen liggen hier iets anders dan bij ons in Nederland. Het is echt wel goed te doen, alleen moet je iets beter uitkijken waar je loopt e.d. Maar juist omdat er iets meer mag is de beleving geweldig. De locatie is prima opgezet en voldoet aan de standaarden. De hosts zijn vriendelijk en spreken redelijk Engels. Het hintsysteem verloopt in beide kamers met een walkietalkie, dit is soms lastig omdat je elkaar slecht verstaat en met de taalbarrière wordt het extra lastig. Toch is het ons gelukt de puzzels op te lossen. Het is een leuk thema met een goede uitwerking in decor en puzzels. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld wat goed te doen is, vanwege de ruimte en puzzels zou het ook zeker met 4 personen kunnen. De kamers zijn ruim opgezet wat een extra beleving geeft. Fysiek wordt er wel wat inspanning gevraagd. Shutter Asylum vonden wij net wat beter, vooral vanwege de verrassingseffecten.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 27 september 2018

Verrassend leuk

Goed gebruik gemaakt van de locatie en materialen. Nooit gedacht dat ik ooit nog eens op deze manier zou 'reizen'. Sfeer is goed.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Maniac

The Loophole
Geplaatst op: 27 september 2018

Bijzonder

Het is een aparte manier van een kamer spelen. Aan de ene kant leuk, aan de andere kant is er geen teamgevoel aanwezig. Niet alle puzzels waren logisch. Zeer kleine ruimte waardoor zelfs met 4 personen het een uitdaging was. Manier waarop je wordt ontvangen is leuk, daardoor zit er in het begin genoeg sfeer in.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Operation Source Code

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 27 september 2018

Leuk

Leuke kamer om gespeeld te hebben. Sfeer is prima. Spanning is minder aanwezig. Leuke introductie en afsluiting.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Room 7

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 27 september 2018

Belgen verslagen in de maandtopper

Als maandtopper geëindigd dat was leuk. Kamer is simpel opgezet, ik kreeg er een huiskamer gevoel bij. Daardoor duurde het even voordat de sfeer erin kwam. Uiteindelijk zat het goed in elkaar, puzzels goed opgezet.


6.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 27 september 2018

Gaaf

Sfeer zit er vanaf het begin goed in. Adrenaline stijgt langzaam. En dan komt het moment dat je naar binnen mag,... gespannen. Puzzels zitten goed in elkaar, spanning blijft bijna de hele tijd. Kamers zijn gaaf, je bent echt in een hotel.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 27 september 2018

Kermis

Leuke ervaring. Verwachtingen zijn wel erg hoog bij een thema als 'the freakshow', deze worden niet volledig waar gemaakt. Wel leuke intro en verrassende kamers. Logische puzzels, al werkte bij ons 1 puzzel niet hebben we daar verder tijdens het spelen geen last van gehad. Sfeer is prima, spanning is deels aanwezig.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 27 september 2018

Wauw

We hebben The Freakshow en The Dentist op 1 middag gespeeld. Persoonlijke voorkeur gaat naar The Dentist. Leuke puzzels, met 4 personen was het goed te doen. Sfeer zit er goed in, thema is volledig in de kamer terug te vinden. Spanning wordt bij de intro al opgebouwd, deze blijft vrijwel de hele kamer aanwezig.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Doing Time

Clocked-Up
Geplaatst op: 27 september 2018

Leuk thema

Gave kamer voor een kleine groep (max. 4) wij waren met z'n tweeën. Goed te doen, leuke elementen. Start positie is leuk en passend bij het thema.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Geplaatst op: 27 september 2018

Topper

Na het enthousiaste ontvangst kregen we er zin in. Je waant je echt in een andere wereld. Sfeer van de kamer is top, goed over nagedacht, alles past. Veel uitdagende puzzels, wordt goed toegewerkt naar een einde. Begeleiding was top.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Haarlems Verzet

Escape Haarlem
Geplaatst op: 27 september 2018

Gewoon leuk

Uitdagende puzzels, leuke kamer. Leuke manier van hints ontvangen. Spanning is beperkt aanwezig maar wellicht ook niet nodig bij dit thema.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Architect

Sherlocked
Geplaatst op: 27 september 2018

Mooie locatie

Wij hebben eerst 'The Vault' gespeeld, andere volgorde is beter. Deze kamer is ook erg goed maar minder dan The Vault waardoor de hoge verwachtingen tegenvallen. Desalniettemin goede kamer, goed gebruik gemaakt van de locatie. Sfeer is prima maar is niet continu aanwezig.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Boat Trip

Escape Room Zandvoort
Geplaatst op: 27 september 2018

Mooi

Na de Gold Mine deze kamer gespeeld. Minder uitdagend maar daarmee voor 2 personen goed te doen. Je wordt volledig meegenomen in het thema, sfeer is goed. Puzzels zijn logisch opgebouwd.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

The Gold Mine

Escape Room Zandvoort
Geplaatst op: 27 september 2018

Mooi

Onze eerste kamer met z'n tweeën. Met 2 personen is het een uitdaging maar een erg leuke ervaring. Kamers zijn goed ingericht, sfeer is goed. Vriendelijk personeel. Logische opbouw van kamers en puzzels. Verhaallijn is mij niet bijgebleven maar ook niet nodig in deze kamer.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Patiënt X

Escaping Utrecht
Geplaatst op: 27 september 2018

Prima

Prima kamer. Puzzels zijn oke, sfeer is niet echt aanwezig. Verhaallijn komt pas later duidelijk naar voren. Met 4 of minder personen aan te raden.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 27 september 2018

Top locatie!

Een van de beste locaties. Goed gebruik gemaakt van het thema. Het is een zeer uitdagende kamer. Veel gave puzzels. Het begint al dagen vooraf waardoor de spanning goed wordt opgebouwd. Geniale start, nog nooit eerder zo meegemaakt, niet te vergelijken met andere kamers.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Judgement Day

My Escape Club
Geplaatst op: 27 september 2018

Happy Birthday

Leuke kamer. Thema past niet echt bij ons, daardoor een iets mindere ervaring. Veel technische puzzels. Sfeer van de kamer past goed bij het thema.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Professor

Xitroom Escape Game
Geplaatst op: 27 september 2018

Matig enthousiast

Weinig sfeer, niet echt een verhaallijn. Kamer zeer snel uitgespeeld dat was jammer. Wachtkamer voelt alsof je snel 'even' de kamer gaat spelen, volgende groep staat klaar.


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.5


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 27 september 2018

Thrilling

Wauw wat een geweldige ervaring. Adrenaline zeer hoog, continue spanning en de verrassingen blijven komen. Sfeer is top, puzzels zitten goed in elkaar, verhaallijn is perfect en past goed bij de kamer.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Experiment

The Great Escape
Geplaatst op: 27 september 2018

Adrenaline, uitdagend en actief

1e ervaring met acteurs, wauw spannend. Uitdagende kamer, veel puzzels. De acteurs geven de kamer sfeer en spanning. Intro is goed, of je wil of niet, je zit direct in het verhaal.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 27 september 2018

Geniaal

Top locatie, passende introductie je zit direct in het verhaal. Veel sfeer, adrenaline, spanning en leuke puzzels. Blijft voorlopig in de top 5 staan.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

MYSTERIUM

Mysterium
Geplaatst op: 27 september 2018

Legendarisch

Gave thema's waar goed gebruik van wordt gemaakt. Locatie is goed en past goed bij het thema. Leuke introductie daardoor zit de sfeer er direct goed in.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

De postkamer

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 27 september 2018

Familie kamer

Tijdens een familie weekendje deze kamer gespeeld. Daarmee met een team van heel jong tot oud, was goed te doen. Leuke, niet al te complexe puzzels. Sfeer is matig.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Queen

Real Adventure Game
Geplaatst op: 27 september 2018

Gave techniek

Mijn tweede Escape Room ervaring en daarmee een leuke ervaring. Verhaal is prima, puzzels zijn goed. Vooral techniek die wordt gebruikt is goed.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2016

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Martelkamer

Escape Den Bosch
Geplaatst op: 27 september 2018

Gets you addicted

Als 1e Escape Room was het een erg leuke ervaring. Goed gebruik gemaakt van de locatie, thema martelkamer komt duidelijk naar voren. Kleine ruimte(s), 4 personen is comfortabel.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.5


Gespeeld in maart 2015

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

0 reviews