Over mij

Verslaafd!

Nog 4 leuke aanraders:

- Shutter Asylum (Gaaf!)

- Alcatraz (erg goed)

Beide kamers zijn te vinden in Kuta Bali (Pandora Experience)

- The Office (wel oke)

- El Manicomio (leuk)

Beide kamers zijn te vinden in Lanzarote (arrecife)

Daarnaast in Buenos Aires 2 kamers gespeeld:

- El Conjuro (escape games), helaas is deze kamer eigenlijk enkel voor Spaanstalige leuk

- Breaking Bad (escape games) vrij simpel opgezet, totaal niet vergelijkbaar met onze 2.0/3.0 kamers in Europa. Maar als je dat ook niet verwacht is het een leuke kamer.

 

Locatie

Onbekend


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 115
 • Reviews geplaatst: 114
 • Ontsnappingspercentage: 95.6%
 • Forum berichten: 0
 • Lid sinds: 27-09-2018


Teams

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Lekkere Thriller in VR

We hebben inmiddels al 10 VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :) Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven. Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review. Game House of Fear is een herkenbare game van Arvi. De naam zegt het al, wees voorbereid op wat schrik momenten. Het is anders dan in werkelijkheid en toch heb ik redelijk wat angstige momenten beleefd. De kamer is met Arvi kenmerken mooi uitgewerkt, al kun je niet altijd goed zien ;) De moeilijkheidsgraad staat in vergelijk met Sanctum goed aangegeven op de website, deze game is wat makkelijker. Er zitten ook minder puzzels in, de donkere ruimtes en wat andere obstakels ;) brengen de uitdaging in deze kamer. Kortom leuke game waarbij je af en toe weer even lekker kan schrikken. VR Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo’n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live’ escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan. Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving. Locatie Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.

Leuke VR van nieuwe makers

We hebben inmiddels al 9 VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :) Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven. Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review. Game The Test is onze eerste ervaring met deze makers Van Incarna. Het is even wennen omdat er nieuwe uitdagingen inzitten die op een andere manier moeten worden opgelost dan je gewend bent van Arvi en Ubisoft. Desalniettemin is ook dit weer een leuke game! Samenwerking en scherpe zintuigen zijn zeer belangrijk! Omgeving is erg mooi, zit tussen Arvi enUbisoft in. In deze game vecht je samen tegen de ‘computer’. Een aanrader als je wat VR ervaring hebt. VR Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo’n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live’ escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan. Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving. Locatie Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.

Top kamer

Wat een heerlijke kamer en wat een gave locatie! Het ontvangst was al top, de super enthousiaste gamehost heeft ons een energieboost meegegeven. Ondanks dat de kamer niet lineair is opgebouwd is het wel overzichtelijk waardoor je alles meekrijgt. Toch is er voldoende te doen waardoor je absoluut niet doorhebt dat je in een vrij kleine ruimte staat. Het thema is zeer mooi en tot in detail uitgewerkt. De puzzels zijn perfect passend en goed opgebouwd. Het varieert van lekker praktisch tot complexer denkwerk. Echt complimenten voor het benutten van de ruimte en de uitwerking van de puzzels. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld, prima aantal. Meer zou ik niet aanraden, minder zou kunnen als je ervaring hebt. We hebben oprecht genoten en vonden het jammer dat het niet langer duurde. Echt een aanrader op een prachtige locatie!

Lekker puzzelen voor 2 personen

We zaten er al een tijdje op te wachten, de kamer was al in aanbouw hij het spelen van de andere kamers. Helaas hebben we de naam niet goed geraden ;). Het is een behoorlijke zoektocht om een goede kamer voor 2 personen te vinden. Dit is er weer een om aan het lijstje toe te voegen. De start is zeer uniek en leuk, daardoor kom je direct in de stemming. Er is perfect gebruik gemaakt van de ruimte. Bij Forsaken zijn we gewend om lekker te puzzelen en dat is ook zeker in deze kamer het geval. De puzzels zijn niet te complex of te ver gedacht waardoor je in een flow blijft. Mocht je toch iets gemist hebben, na afloop wordt de kamer nog even doorlopen. Kortom leuke aanrader voor 2 personen! We hebben al even kunnen spieken bij de aanbouw van de nieuwe kamer, wij zijn erg benieuwd! Hopelijk tot snel

Leuke puzzelkamer met een mooi uitgewerkt thema

We hebben er lang op moeten wachten vanwege Corona maar eindelijk mochten we onze langbeloofde kamer spelen. Ontvangst is zeer enthousiast, moesten er allemaal wel weer even inkomen. Kamer begint basic maar hoe verder je komt hoe indrukwekkender het wordt. Het thema is mooi uitgewerkt door de hele kamer en de puzzels sluiten goed aan. Er zitten verschillende soorten puzzels in waardoor je voldoende uitdaging krijgt. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld, prima aantal. Wij zijn allemaal lekker bezig geweest. Kortom echt wel een aanrader, ook als je nog niet heel veel ervaring hebt.

Leuk voor 2 personen

Nadat ik de eigenaren bij elke mogelijke versoepeling van de maatregelen weer heb gestalkt was het dan eindelijk zover :) ontvangst was zeer enthousiast waardoor je meteen energie krijgt om te spelen. De sfeer en het thema is door de hele kamer goed uitgewerkt, waardoor je direct in 'het mysterie' wordt getrokken. Er zijn veel puzzels aanwezig dus zeker met 2 personen kun je lekker aan de slag. Omdat de kamer niet lineair is opgebouwd hebben wij wat opstartproblemen gehad waarmee er behoorlijk wat tijdsdruk ontstond. Ook zijn er wat onderdelen die je meerdere keren moet gebruiken, als je dit eenmaal doorhebt kom je er goed uit. Kortom leuke kamer voor 2 personen of voor 4 met minder ervaring. Ik ben benieuwd naar de Enigma kamer van deze locatie.

Een echte droomwereld!

We hebben inmiddels al 8 VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :) Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven. Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review. Game Alice in Wonderland is weer een game van Arvi al zou je dat niet zeggen. Wat een gave wereld is dit! We zijn juist van Ubisoft gewend dat de wereld uitzonderlijk goed en mooi is opgezet, maar ook Arvi wordt steeds beter. Als je ook maar een klein beetje affiniteit hebt met het thema dan is dit echt een aanrader. Vanaf moment 1 ben je in ‘Alice in Wonderland’. De spelelementen zijn volledig op het thema aangepast wat een aantal leuke effecten geeft (dat kun je je met dit thema vast wel voorstellen ;)). Eigenlijk wil ik er ook niet te veel over verklappen, wij hebben even heel goed de tijd genomen om van deze game te genieten en zijn eigenlijk nog niet uitgekeken. We gaan deze binnenkort nog een keer spelen :) VR Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo’n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live’ escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan. Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving. Locatie Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.

Topper

We hebben inmiddels al 6 VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :) Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven. Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review. Game Sanctum is weer een game van Arvi. Wederom is het een gave gamewereld waar je in terecht komt, je bent in een oud verlaten gebouw omringd door een kerkhof. In het gebouw wordt een ritueel uitgevoerd. Wij hadden wel wat meer thrill verwacht maar voor mensen die hier juist niet van houden is de kamer dus goed te doen. In deze game staat het ritueel centraal en ben je dus minder bezig met ontsnappen. VR Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo’n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live’ escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan. Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving. Locatie Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.

Ooit al eens willen ontsnappen uit een gevangenis?

We hebben inmiddels al 5 VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :) Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven. Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review. Game The Prison is weer een game van Arvi. Wederom is het een gave gamewereld waar je in terecht komt, je bent echt in een gevangenis en moet daaruit zien te komen. Je hebt continu het gevoel dat je elk moment kan worden gepakt en moet onder deze druk de sloten zien te kraken. Naast samenwerking en communicatie is het dus ook belangrijk om je hoofd koel te houden ;) De game wordt aangeraden va 12 jaar en dat is terecht. VR Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo’n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live’ escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan. Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving. Locatie Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.

Het is het wachten waard :)

EINDELIJK!!! Na heel wat maanden in spanning te hebben afgewacht was het dan eindelijk zover: de Escape Rooms mochten ook weer open en voor ons was dit het moment om de reservering bij Molly in te zetten. Na de Cooper case en Flight 815 waren de verwachtingen hoog. En gelukkig zijn deze waargemaakt. Op de nieuwe locatie begint de beleving al bij het entree, je komt direct in de juiste sfeer en het enthousiasme van de eigenaar helpt hier zeker in mee :) De kamer zelf is zeer goed opgebouwd: het thema is in perfectie doorgevoerd, de puzzels zijn logisch en het is duidelijk wat je wel en niet moet gebruiken. Aan de beleving kun je merken dat het een nieuwe kamer is, het licht, de muziek en zelfs de geur is op het thema aangepast. Wij omschreven het als het Efteling gevoel, je wordt elke keer weer opnieuw verrast en je zintuigen geprikkeld. Loran heeft er lang en goed over nagedacht en dat is terug te zien. Zonder verder al te veel te verklappen zou ik zeggen: ga de kamer zelf ervaren. Wij hopen op deze locatie snel weer van een nieuwe kamer te mogen genieten!

Lekker hoor

Gave uitwerking van een leuk thema. De puzzels, effecten en opvouw van de kamer is goed uitgewerkt. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld, goed aantal waardoor je allemaal lekker bezig bent. In dit geval ga je niet ontsnappen maar heb je een ander doel: payback time. Je breekt in en eenmaal binnen kom je direct in de sfeer door de mooi aangeklede kamer en effecten. Door de logische opbouw en niet al ingewikkelde puzzels speelt de kamer lekker weg. De locatie is ook voor kinderen geschikt, en ook deze kamer wordt ‘kindproof’ gemaakt. Kortom leuk om te spelen.

Toplocatie

De locatie maakt de kamer echt speciaal. Het thema past ook goed. Door de puzzels en aankleding wordt je echt weer even terug ik de tijd gebracht. Het is niet groot maar zeker genoeg ruimte voor 4 personen. We hebben inmiddels veel escaperooms gespeeld maar zijn nu toch weer vernieuwende mooie puzzels tegen gekomen. Er is genoeg te doen voor 4 personen. De locatie, het licht en de geluidseffecten geven een juiste sfeer. Al met een een aanrader, zeker voor mensen die iets hebben met de Nederlandse geschiedenis. Maar ook als je gewoon even lekker wil puzzelen :)

Verrassend leuk

Wat een verrassing, het thema is goed uitgewerkt en de ruimte is op een leuke/verrassende manier benut. Het zijn hele mooie innovatieve puzzels. We hebben de kamer met 4 personen gespeeld en hebben allemaal goed kunnen puzzelen. De puzzels zijn niet complex maar zitten wel zo in elkaar dat je er niet te snel doorheen komt. Het is geen moderne kamer, wat ook niet bij het thema past, maar juist ouderwetse techniek en puzzels. Dit geeft een positieve toevoeging aan je beleving binnen het thema. De kamer heeft een logische opbouw waardoor er weinig tot geen momenten zijn waarop we zijn vastgelopen. Helaas hebben wij 1 puzzel onbedoeld vroegtijdig opgelost waardoor we aan het eind raadsels overhielden, toch zijn we hierdoor niet vastgelopen. Alles bij elkaar een topkamer, zeker de moeite waard om een stukje voor te rijden :) Wij hebben deze vandaag gecombineerd met de kamers van Lock’d in Winterswijk.

Leuke kamer

Onze eerste kamer bij Lock’d, we starten met The sleepover en sluiten af met Senses. Deze volgorde is wel aan te raden. The Hangover hadden we helaas geen tijd voor maar daar zou je mee kunnen starten. The sleepover is een leuke kamer om mee te beginnen. De spanning wordt langzaam opgebouwd maar het is geen enge kamer. De puzzels hebben een leuke opzet en het thema is goed uitgewerkt. Net als bij de andere kamer is er goed gebruik gemaakt van de ruimte. Ook voor onervaren escapers is het een geschikte kamer. Kortom leuke kamer om te spelen. Let op, voor mensen met fysieke beperkingen is de kamer minder geschikt.

Verrassende beleving

Wat een gave vernieuwende beleving! We hebben de kamer met 4 personen gespeeld wat een perfect aantal is. Meer zou ook kunnen, minder wordt wel moeilijker. Het thema is zeer goed uitgewerkt en de ruimte is optimaal benut. De puzzels zijn vernieuwend en hebben een gave opzet. Het is minder een escape ervaring maar meer een beleving. Perfect om onze escape dag mee af te sluiten. Echt een aanrader, maar let op: je hebt al je zintuigen nodig! :)

Weer een top ervaring

We hebben inmiddels wat ervaring met de Ubisoft games. Gestart met The lost Pyramid, vervolgens Beyond medusa’s gate en nu The dagger of time. Perfecte volgorde. The dagger of time is echt een stapje hoger dan de andere kamers qua complexiteit maar ook opbouw van de kamer. Het leuke is dat je allemaal een ‘doel’ krijgt in de game en daarmee goed moet samenwerken. De puzzels zijn vergelijkbaar maar wel een stukje moeilijker. Kortom als je al wat VR ervaring hebt is dit echt een aanrader. Wil je meer weten over de locatie, lees dan de reviews van de andere VR games.

Gave puzzelkamer

Eindelijk was het zover, deze kamers stonden al lang op onze verlanglijst maar heeft vanwege Corona lang geduurd voordat we in de lift mochten stappen. De kamer begint volgens verwachting maar maakt de ervaring niet minder. De puzzels zijn verrassend innovatief maar wel met een ouderwetse touch. We hebben de kamer met 4 personen gespeeld en hebben allemaal genoeg kunnen puzzelen. Er zitten een paar leuke verrassingselementen in verwerkt. Kortom leuke kamer, zeker een aanrader.

Top VR Escape

Dit is onze 4e VR escape ervaring, tevens alle 4 op deze locatie. De locatie is goed ingericht en een juiste setting gecreëerd waardoor je de game optimaal kan beleven. Beyond medusa’s gate is onze 2e game van Ubisoft en heeft onze verwachtingen zeker waargemaakt. De game is nog mooier uitgewerkt dan ‘The lost pyramid’ en er zitten meer puzzels/uitdagingen in verwerkt. Op aanraden van de eigenaar hebben we de game met 4 personen gespeeld en dat was zeker een goed advies. Het wordt een stuk leuker en er zijn genoeg uitdagingen die je ook echt met z’n vieren kunt doen. Ik kijk al uit naar de volgende VR game..

Fear(less)....?

Wederom ouderwets puzzelen, maar nu onder toezicht :) Een tijd terug hebben we The Classroom gespeeld, daar zijn we enthousiast en vol flashbacks uit de kindertijd uitgekomen. We hebben dan ook in spanning afgewacht op de nieuwe kamer. Qua puzzels is het wat je gewend bent van de andere kamer, lekker ouderwets bezig zijn met leuke puzzels die goed in elkaar zitten. Het thema is goed opgezet en komt overal in terug. Het verhaal is goed te volgen waardoor je in een echte beleving zit. De spanning wordt goed opgebouwd, in vergelijk met de andere kamer gaan ze hier net iets verder... We hebben beide kamers met 2 personen gespeeld maar kun je ook heel goed met 4 personen spelen. De ontvangstruimte is vernieuwd en is nu een leuke plek om (na Corona) even na te kletsen met een drankje. We wachten weer in spanning af op jullie volgende kamer.

Meeslepend

Dit is onze 3e VR escape ervaring. En we hebben er weer een ander gevoel aan overgehouden, wederom een gave game. Het thema is indrukwekkend en de bouwers hebben het op een mooie/realistische manier weergegeven. Het verhaal bouwt zich op en werkt toe naar het moment waarop Chernobyl is ontstaan. Zeer bijzonder om je in de wereld van de bewoners te bevinden en de verlaten stad door te lopen. We zijn nog steeds van mening dat Ubisoft meer aandacht besteedt aan de ervaring en uitwerking van de ruimtes, maar ten opzicht van Signal lost (van dezelfde bouwer: Arvi) is deze game beter uitgewerkt. De puzzels zijn relatief simpel, en op een aantal belangrijke momenten in het verhaal hadden we langer stil willen staan. De eigenaren van de locatie hebben hun best gedaan om je een comfortabele VR ervaring mee te geven. Onbewust hebben we de game geboekt op de Nationale Escape Room dag, daar heeft de locatie leuk op ingespeeld: we kregen bitterballen en een drankje. Kortom aanrader, vooral voor mensen die dit verhaal interessant vinden. Als je enkel een puzzel ervaring wil is het wellicht te minimalistisch.

Brandmeester

Enthousiast ontvangst, en leuke start van de kamer. De bouwers hebben veel aandacht besteed aan het thema en de puzzels passend gemaakt in de verhaallijn. Ondanks de herkenning van andere escape rooms is er net een andere twist aan gegeven waardoor het niet storend is. Puzzels zijn goed doordacht en innovatief. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld wat een goed aantal is. Met name de special effects zijn zeer goed uitgewerkt met leuke verrassingselementen. Kortom zeker een aanrader!

Soep met een bijzonder smaakje

Ze hebben het weer geflikt om een topkamer neer te zetten. De verwachtingen waren zeer hoog, we hadden al sinds 2018 kadobonnen klaarliggen en zeker na Bloody Mary wilde we ook de nieuwe kamer proberen. Eindelijk was het zover... Het begint al leuk, door de gamemaster kom je direct in de sfeer. Uiteraard is ook het echte klooster een groot onderdeel van je beleving. De kamers zijn goed uitgewerkt en hebben goede/vernieuwend puzzels. Er is veel aandacht besteed aan de beleving en zeer goed nagedacht over de overgang van kamers met veel verrassingselementen :) wij waren met z’n vieren en er was genoeg te doen. En als je de tijd hebt kun je gerust even rondkijken want er is genoeg te zien. Het thema is heel mooi neergezet, al is het verhaal (ons achteraf verteld) niet goed overgekomen. Toch hadden we, na Bloody Mary, de verwachting dat het een spannende kamer zou zijn. Dit viel enigszins tegen, de kamer is minder eng maar daardoor wel meer toegankelijk. Het is echt een aanrader en we kunnen niet wachten om meer van deze bouwers te zien... :)

Weer leuke ervaring

Wederom een gave ervaring. Gisteren hebben we the lost piramid gespeeld en waren zo enthousiast over de VR ervaring dat we vandaag direct een 2e game hebben geboekt. De locatie is gewoon goed, uitgebreidere feedback vind je in de review van the lost piramid. Signal lost is door een andere bouwer gemaakt en dat merk je goed. Ubisoft richt zich (zoals de eigenaar vertelde) meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Signal lost is een Arvi game wat meer spel/puzzel ervaring heeft maar minder beleving. Persoonlijk vinden wij Ubisoft leuker. We hebben de game met 2 personen gespeeld wat goed te doen is. Het verhaal is leuk en goed uitgewerkt. Aanrader ook voor kinderen.

Wauw! Een abnormaal gave ervaring in een écht andere wereld!

Na het NK escape rooms is dit onze eerste ervaring met een VR escape game. We hebben al veel escape rooms gedaan en het was even spannend hoe dit zou bevallen... Wat een ongelooflijk gave ervaring. Tov een ‘reguliere’ escape room is dit echt wat anders. Je bevindt je in een totaal andere wereld en krijgt ook andere uitdagingen dan in een gewone Escape Room. Uiteraard moet je binnen een bepaalde tijd een doel behalen. Soms door puzzels op te lossen maar VR maakt ook andere uitdagingen mogelijk die nooit in een reguliere Escape room zouden kunnen voorkomen. We zijn gestart met een korte intro en wat oefeningen waarmee je door je eigen personage te ontwikkelen meteen de behendigheid van de game leert, heel fijn als je het voor het eerst doet. Daarna start het spel, de gamemaster heeft ons op een fijne manier het spel ‘ingeleid’ en als je eenmaal alles op hebt, ook je koptelefoon dan sta je letterlijk in een andere wereld, als een ander persoon en communiceer je met elkaar in deze wereld. In dit geval sta je dus werkelijk in Egypte in een pyramide. Ondanks dat je weet dat je met beide benen op de grond in Naarden staat voelt die afgrond van honderden meters wel erg realistisch, het heeft mij dan ook enige moeite gekost hierover heen te komen :) De adrenaline giert door je hele lichaam. Deze game is ons aanbevolen door de eigenaar voor een eerste ervaring. We hebben dus geen vergelijking maar ik kan niet wachten om ook de andere, meer uitdagende, games te spelen. Het is een leuke toevoeging op het spelen van escaperooms en zal deze dus ook niet vervangen. Locatie heeft een prettige inrichting met prima faciliteiten.

Eaten Alive

Kamer is mooi opgezet en past goed bij het thema. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld en helaas niet gehaald, er is genoeg te doen. Aantal puzzels waren leuk en innovatief maar het andere deel van de puzzels viel tegen, logica ontbreekt en bij gebrek aan lineariteit hebben wij ons bezig gehouden met dingen waar we nog niet mee bezig hadden moeten zijn. Ook staan er afleidende dingen in de ruimte waar je uiteindelijk niets mee hoeft te doen. Verhaallijn is leuk en met wat kleine aanpassingen kan het een topkamer worden. Er zijn juiste maatregelen genomen in deze Corona tijd.

Mindf*ck :)

Wat een gave ervaring. Leuk ontvangen door de host. En met 37 graden buiten is het de perfecte plek om af te koelen. Kamer 1803 bevindt zich namelijk in de kelder van het hotel... Het doel is helder en het verhaal is leuk en niet te complex waardoor je alles van het verhaal goed meekrijgt. De ruimtes passen volledig bij het thema en zijn mooi afgewerkt. Af en toe is het spannend waardoor de adrenaline lekker aanwezig blijft. De puzzels hebben een lineaire opzet waardoor je lekker door kan spelen. Het zijn niet veel puzzels en niet complex. Er zit een mooie twist in waardoor je het idee krijgt dat je in een mindf*ck bent beland. De kamer geeft een mooie ervaringen maar je bent niet continu aan het puzzelen. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld, een prima aantal minder kan ook.

Betoverend mooi landschap

Je kijkt je ogen uit! De zoektocht naar de ingang is al leuk bedacht, met in de huidige situatie een slimme manier om de Corona maatregelen toe te passen. De entree is al prachtig, waar een gastvrouw je vol enthousiasme ontvangt. Wij hadden ons helaas onvoldoende ingelezen waardoor het verhaal pas later duidelijk werd. Je krijgt een missie mee en gaat op ontdekkingsreis. Je komt echt in een andere wereld wat het spel een mooi effect geeft. De puzzels en de decoratie zijn goed uitgewerkt en volledig afgestemd op het thema. De kamer heeft geen lineaire opbouw waardoor er soms wat hints nodig waren om ons op het juiste pad te zetten. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld en dan kan het voorkomen dat je op een aantal momenten stilstaat. Maar, ik dat geval heb je genoeg te bekijken, geweldig decor! Het verhaal bouwt zich op en komt tot een mooi eind, of toch niet helemaal... ;) wij wachten vol spanning af tot we de nieuwe kamer/wereld kunnen ontdekken.

Spelen als een kind

Het leuke van deze kamer is dat je weer even terug gaat in je kindertijd. Spelen met speelgoed van vroeger om de kamer uit te komen, wie wil dat nou niet :) de puzzels zijn niet te ingewikkeld waardoor je lekker door kan spelen. Daarnaast is er genoeg te doen waardoor je weinig stilstaat (wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld). Door het thema en de opzet van de kamer kom je echt even in een andere wereld met af en toe een knipoog naar een andere goede escape room. De spanning is minder dan verwacht maar daarmee toegankelijk voor een breed publiek.

Back on track

We hebben even moeten wachten, maar na 3 maanden eindelijk weer een kamer gespeeld! Dan hoop je dat dat ook een succes is natuurlijk. Gelukkig heeft deze kamer de verwachtingen waargemaakt. Wauw wat een gave opbouw van kamers en verhaallijn. Zowel de puzzels als de sfeer past goed in het thema. De zoektocht naar Rebecca is spannend en hard werken. Er zit een logische volgorde in de kamers en puzzels waardoor je lekker door kunt. Ook het aantal puzzels is goed, wij hebben geen seconde stilgestaan. De knipoog naar andere goede kamers is leuk verwerkt. Vol adrenaline en energie zijn we de kamer uitgekomen en hebben er nog lang over nagepraat.

Echt een Wonderland!!

Wauw wat een mooie kamer! Ook zonder de puzzelbeleving is deze kamer een genot om doorheen te lopen. Alles is perfect uitgewerkt en past volledig in het thema. Alle zintuigen worden geprikkeld! Door alle verrassingseffecten blijf je je verwonderen. Naast de mooie opzet zijn ook de puzzels innovatief en kwalitatief goed uitgewerkt. Met 4 personen speelt de kamer lekker weg en sta je vrijwel niet stil, mocht dit wel het geval zijn heb je genoeg te bekijken. In het bijzonder wil ik de gamemaster nog even noemen. Wat een warm ontvangst en enthousiasme! Er wordt tijd genomen en achteraf is er ruimte om de kamer nog eens door te lopen. Kortom top ervaring, echt een aanrader. Je komt er gegarandeerd vrolijk/enthousiast vandaan.

 • Expeditie — MindEscape
 • Geplaatst op 29 februari 2020 om 16:08
 • Gespeeld met 4 personen in februari 2020; Ontsnapt: Ja

Leuke expeditie

Mooie uitwerking van een leuk thema! Enthousiast ontvangst, en leuke gamemaster. Zeer originele puzzels die op een fijne manier wegspelen. Veel activiteit en puzzels waardoor je bijna geen moment stilstaat. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld wat een prettig aantal is. Minder zou ook kunnen maar met meer (ervaren) personen kan het zijn dat je stil komt te staan.

Mooie kamer

Kamer heeft een mooi uitgewerkt thema. Zowel de puzzels, decor en de geluidseffecten passen perfect bij het thema waardoor je, zodra je binnen stapt, je volledig in de andere wereld begeeft. Genoeg puzzelwerk voor iedereen (wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld) waardoor je geen moment het gevoel hebt dat je stilstaat. Omdat de ruimtes wat kleiner kunnen zijn is 4 personen (of minder) geschikt. De puzzels zijn niet te complex waardoor je in een goede glow blijft, lineaire opbouw helpt hier ook bij.

Fantastisch!

Geweldige ervaring! Deze kamer moet je echt beleven, laat het op je af komen en geniet ;) De adrenaline laat vanzelf je bloed sneller stromen. Het is een spannend samenspel maar je wordt ook geacht alleen goed te kunnen functioneren... Het thema is goed uitgewerkt en wordt goed overgebracht. Het aantal puzzels kan beter (meer) maar de beleving is belangrijker.

Mooie, leuke kamer

Leuke ervaring! Deze kamer stond al een tijdje op ons lijstje en vandaag was het eindelijk zover. Het begint al met een enthousiast ontvangst. We starten en met de Maffioso kamer en eindigen vanmiddag met Triplicate Institute. Door alle goede reviews gaan we met hoge verachtingen de kamer in. Eerste indruk: erg mooie afwerking en uitgewerkt thema. Er is met veel zorgvuldigheid aan de kamer gebouwd en dat zie je terug. Aan de puzzels merk je dat de kamer wat ouder is. Wij zijn op een aantal onderdelen vast gelopen maar met een hint kom je snel weer op gang.

Mind f*ck

Wat een gave ervaring! We zijn vanmorgen begonnen met de maffioso kamer, en net triplicate institute gespeeld, de beste volgorde op aanraden van de eigenaar. Je wordt goed meegenomen in het verhaal door het thema en de puzzels. Je merkt dat er veel tijd en aandacht aan is besteedt. Puzzels zijn goed opgezet, technisch sterk, innovatief en hebben een logische opbouw. Kamer speelt lekker weg waardoor je in de ‘flow’ en het thema blijft. De vele verrassingselementen zorgen voor voldoende adrenaline! Enthousiast ontvangst en goed kunnen nakletsen. Kortom aanrader! We hopen in 2021 van jullie derde kamer te genieten :)

Mission completed

Wederom leuk thema van The Circle. Het is weer gelukt om met innovatieve puzzels en uitwerking van het thema te komen. Je wordt daadwerkelijk meegenomen in de wereld van agent 159. De puzzels zitten goed/logisch in elkaar met leuke verrassingselementen. Omdat de kamer niet in 60 minuten te doen was zijn er puzzels uitgehaald, maar nog wel zichtbaar in de kamer. Dit geeft verwarring en leidt tot deceptie omdat het in opzet mooie puzzels zijn. Er is gezegd dat er nog meer puzzels worden verwijderd vanwege de tijd, risico is dat er dan te weinig puzzel ervaring in de kamer zit. Ik zou de kamer eerder in tijd verlengen. Conclusie: erg leuke kamer en in opzet vergelijkbaar met de andere kamers maar de puzzels die niet mee doen moeten niet zichtbaar zijn.

Gave afwerking

De uitwerking van het thema en gedetailleerde afwerking is erg goed gedaan! De kamer heeft veel potentie om een goede kamer te worden. Puzzels passen goed bij het thema maar hebben geen logische opzet. Helaas hebben wij zeer veel hints nodig gehad waardoor de spelbeleving wegbleef. Daarnaast zijn er te weinig puzzels in de kamer aanwezig, wij waren met 2 personen maar met meer verwacht ik dat je geregeld stilstaat. De kamer heeft een niet zichtbaar lineaire opzet, voor de volgorde hebben we dan ook veel hints nodig gehad.

Mission completed

Helaas voor ons de voorlopig laatste ervaring met de Great Escape. Dit was onze laatste kamer en wederom een groot succes! Ze hebben het weer voor elkaar om een echte beleving neer te zetten die anders is dan de andere kamers. Puzzels zijn uitdagend en en goed opgezet. Thema is groots uitgewerkt met een passend fysiek element. We hopen snel weer een nieuwe kamer te kunnen spelen, misschien de nieuwe opzet van The Experiment?

Een nieuw record

Kamer heeft een prima opzet. Vriendelijk ontvangst, lieve gamehost. Verhaal is leuk bedacht, al verwacht je een enge kamer, dat is het niet. Het is daarmee wel erg toegankelijk, met niet al te moeilijke puzzels goed te doen, ook als je geen escape room ervaring hebt. Wij hebben de kamer gespeeld met 6 ervaren spelers, dan is de kamer wel te snel voorbij. De grote opzet zorgt er wel voor dat het inderdaad met 6 personen goed te doen is. De lineaire volgorde is prettig en zorgt voor een juiste flow. Neem wel je jas/trui mee in de koude maanden

Lekker hoor

Echt zo’n kamer waar je met een lekker gevoel uitloopt. We kennen deze organisatie natuurlijk al van Jason’s Curse. Nu hebben ze het weer voor elkaar om met een nieuw thema een topkamer te bouwen. Geen thrill maar de adrenaline is zeker aanwezig! Van entree tot einde is het thema goed uitgewerkt. Wederom prachtig decor. Ook het WOW effect blijft in deze kamer niet achterwegen. De puzzels zijn leuk, niet te complex en wederom innovatief. De kamer heeft een logische opbouw waardoor je lekker bezig blijft. Bij een aantal puzzels hebben wij de logica niet kunnen ontdekken, maar na een paar pogingen kom je prima verder.

 • Abandoned — Escapium
 • Geplaatst op 26 oktober 2019 om 23:46
 • Gespeeld met 4 personen in oktober 2019; Ontsnapt: Ja

Verrassend goed

We hadden vooraf nog geen goed gevoel over kwaliteit van deze kamer. De locatie was (bij ons) nog niet bekend en ondanks de goede reviews kan het soms enorm tegenvallen. In dit geval zijn onze verwachtingen zeker overtroffen. De spanning wordt vanaf het begin af aan goed opgebouwd en het thema is door de hele kamer groots en leuk/mooi uitgewerkt. Wel zijn er weinig puzzels aanwezig waardoor je soms het gevoel krijgt dat je iets mist. En bij niet alle puzzels is het duidelijk of je iets hebt opgelost, dit geeft soms wat verwarring. Ook is de logica niet bij alle puzzels aanwezig. Ondanks het verhaal en het thema is het geen enge kamer. Waardoor het toegankelijk is maar de echte thrillseekers moeten op dat gebied niet al te hoge verwachtingen hebben.

Geschikt voor beginners

Van start tot eind is het thema goed uitgewerkt waardoor je goed in het verhaal komt. Zeker het startpunt zorgt ervoor dat de sfeer er ‘goed’ in zit. De puzzels zijn wederom innovatief (net als de andere kamers op deze locatie). Wij hebben wat meer kamers gespeeld waardoor we er te snel uit waren. Maar voor beginners is dit een leuke kamer.

Verrassend leuke kamer

Terwijl je op je gemak een kopje koffie drinkt in de prachtige tuin kun je binnen al de kamer zien. Dit betekent dat als je zometeen gaat spelen de anderen jou ook kunnen bewonderen terwijl je op zoek gaat naar het ‘elixer’. Een aparte maar leuke ervaring. De kamer is goed opgezet en het thema op een leuke manier uitgewerkt. Een aantal puzzels zijn wat simpel qua techniek maar desalniettemin leuk om te spelen. Daarnaast zitten er ook een aantal innovatieve puzzels in. Soms is de logica (voor ons) ver te zoeken maar met een beetje begeleiding kom je er wel uit.

Prima opzet

Ik heb nu 2 kamers gespeeld bij Escaping Utrecht beide keren kreeg ik het gevoel alsof ik een brood kocht bij de bakker. Het is totaal niet persoonlijk en de verhaallijn is niet goed uitgewerkt. Desalniettemin heeft de kamer een aantal leuke puzzels die voor een deel goed zijn uitgewerkt. Helaas hebben wij na 10 minuten stilstand zelf om een hint moeten vragen die ons vervolgens niet direct verder heeft geholpen. De kamer en het thema zijn wat simpel van opzet maar leuk om te spelen als je beginner bent.

Wat een gave kamer

Zeer enthousiast en warm ontvangst. De eigenaar steekt veel tijd en energie in het bezoek waardoor je je oprecht een gast voelt. Met name het thema is goed en tot in detail uitgewerkt in een sterke verhaallijn met leuke bijpassende puzzels. Door het prachtige decor waan je je direct in de wereld van ‘El Profesor’. Je hoeft Casa de Papel niet gezien te hebben maar het geeft wel extra sfeer. De muziek is zeer herkenbaar en geeft een extra dimensie aan de ervaring. De puzzels zijn niet te complex en hebben een logische lineaire opzet waardoor de kamer lekker wegspeeld. We hebben de kamer met 4 personen gespeeld en hebben vrijwel geen moment gehad dat we niets te doen hadden. Wat ons betreft echt een aanrader. We komen graag terug voor de volgende kamer!

Levend begraven

Voor deze kamer moet je soms je eigen angsten overwinnen :) zeer indrukwekkend hoeveel vernieuwende puzzels er nog kunnen zijn. Thema is goed uitgewerkt en de locatie past er goed bij. Enthousiaste gamemaster die ons goed heeft begeleid. Lekker veel puzzelwerk zonder sloten. Een aanrader en centrum locatie nodigt natuurlijk uit.

Op een spectaculaire manier opgejaagd

Heerlijke start van de kamer. Eigenaar is zeer betrokken en enthousiast. Thema is goed uitgewerkt met een prachtig decor. Veel verrassende elementen en vernieuwende puzzels. Je blijft van begin tot eind geboeid en je verveelt je geen moment want er is genoeg te doen! Blijf goed doorgaan want voor je het weet is zijn collectie compleet....

Nog steeds de moeite waard

Na 71 kamers te hebben gespeeld is de kamer uiteraard gedateerd en ‘simpeler’ van opzet ten opzichte van de meeste kamers van nu. Desalniettemin is de allereerste kamer van de Benelux nog steeds de moeite waard! Thema is net als de andere kamers van deze locatie goed uitgewerkt in opbouw en andere effecten. Puzzels zitten goed in elkaar. Als je de keuze hebt zou ik deze kamer wel als eerste kamer van deze locatie spelen

Leuk opgezet

Kamer begint op een leuke manier (als je de andere kamers van AKA nog niet hebt gespeeld). Thema is goed uitgewerkt en puzzels zijn leuk opgezet. Wat ontbrak was een snelle reactie op een goed opgeloste puzzel, deze kwam niet of was vertraagd. Daardoor hebben we geregeld moeten zoeken naar een logische vervolgstap. Al met al prima kamer waar je soms wat geduldig moet zijn.

 • R

Zeer unieke sollicitatie

Wat een geweldige ervaring. Er zijn maar weinig kamers geschikt voor 2 personen en zeker niet zo goed. Het is een uitdagende kamer met veel vernieuwende puzzels. Verhaallijn is goed uitgewerkt en komt in de hele kamer terug. Puzzels zijn niet altijd lineair maar daar wordt je door de manager goed bij geholpen. Met de verrassende elementen blijft je adrenaline stromen. De hoge verwachtingen die je hebt na kamer 237 zijn waargemaakt. Op naar de volgende kamer!

Lekkere puzzelkamer

Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld en dan is het een lekkere puzzelkamer. Met meer personen met ervaring kan het zijn dat niet iedereen continu bezig is. Puzzels zitten goed in elkaar met een logische opbouw en het thema is in de volledige ruimte goed uitgewerkt. Originele start, dat zijn we gewend van The Great escape! Ook voor mensen die de mailroom hebben gespeeld is dit een aanrader (puzzels en ruimte zijn volledig aangepast). Leuke aanrader dus voor beginners of 2 personen.

Niets is wat het lijkt

Het begint op een leuke vernieuwende manier waardoor je goed in het thema wordt meegenomen. De puzzels zelf zijn leuk opgezet en ook eens een keer wat anders. Omdat je meerdere puzzels tegelijk kan spelen maar wel afhankelijk zijn van elkaar vonden wij het op sommige momenten verwarrend en hadden we hints nodig de logica weer te vinden. Samenvattend een prima kamer om eens te spelen.

Ziekelijk goed

Wtf! Niet normaal wat een super gave ervaring! Enorme mindf*ck. Van begin tot eind wordt je volledig meegenomen in het thema. Vanwege de wisselende reviews hebben we lang gewacht met het spelen van deze kamer. Maar, na waarschijnlijk wat aanpassingen is het zeker de moeite waard! Binnenkomst blijft top, heerlijk op je gemak ouderwets spelletjes spelen, ga dus gerust wat eerder. De kamer begint natuurlijk al geweldig, vanaf dat moment begint de adrenaline te stromen, deze raak je vervolgens ook niet meer kwijt :) puzzels zitten goed in elkaar, logische volgorde en je verveelt je geen moment. Puzzels zijn niet heel complex, maar dat is in deze kamer totaal geen issue. We zijn nu nog volop aan het nagenieten en bedenken wat er eigenlijke allemaal is gebeurt. Ik kan eigenlijk niet anders dan deze kamer aan iedereen aanraden (wellicht is wat ervaring met Escape Rooms wel prettig).

Teleurstellend

Enthousiasme bij ontvangst is niet aanwezig. Kamer is zeer simpel opgebouwd, thema is matig uitgewerkt. ‘Puzzels’ zijn matig en logica is op sommige momenten ver te zoeken. Zeer veel hints nodig gehad en nog niet gehaald. Voor 4 personen is het wel een erg kleine ruimte. Kortom het is het geld echt niet waard, zelfs voor beginners is het geen leuke kamer.

Lekker ouderwets puzzelen

Enthousiast ontvangst en leuk begin van de kamer. Veel originele puzzels met een logische op opbouw. Een leuk verrassend effect aan het einde waardoor je de kamer lekker afsluit. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, met een paar kleine aanpassingen is dit ook goed te doen.

Enorme deceptie

Na de boat trip en The Goldmine gespeeld te hebben zijn we vol verwachting begonnen aan de grand prix. Advies was om deze kamer, in tegenstelling tot de andere kamers, met 4 personen te spelen. De kamer begint matig, je komt nog niet echt in de sfeer van ‘The grand prix’, en 4 personen is wellicht ook wat veel. Puzzels hadden een logische opzet maar werkte niet goed, veel puzzels dubbel moeten uitvoeren totdat de vervolgactie kwam. Nadat we op een gegeven moment 15 minuten letterlijk niet wisten wat we moesten doen kwam de gamemaster binnen met de teleurstellende mededeling dat de kamer is vastgelopen, maar ... zoveel puzzels waren er niet meer. Helaas einde van dit verhaal. Enorme deceptie..

Welkom bij het verzet

Gaaf thema met een mooie processionele uitwerking. Net als bij de ramkraak wordt je in deze kamer goed meegenomen in het verhaal. Wij hebben deze kamer met 4 personen gespeeld waarbij af en toe wat stilstand viel, meer personen is dus niet aan te raden, hoewel de kamer mooi genoeg is om gewoon even rond te kijken. Puzzels zijn goed opgebouwd en passen ook wederom goed bij het thema. Aan het eind is er een mooie verzetskroeg om nog even gezellig na te pasten.

Bella Ciao

Erg leuke ervaring. Al vanaf het begin wordt je meegenomen in het thema wat tot het einde goed is uitgewerkt. Leuk dat er voor de ervaren spelers extra puzzels tussen zitten. Logische puzzels met een fijne opbouw maakt dat je de kamer lekker wegspeeld. Doel is helder en blijft goed benadrukt in de kamer. Wij hebben deze met 4 personen gespeeld.

Kijk mij diep in de ogen

Leuke kamer, lekker veel spanning en voldoende ruimte om je eigen fantasie de overhand te laten nemen. Gaaf thema die goed is uitgewerkt in sfeer en puzzels. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, spanning was daardoor hoger qua puzzels was het goed te doen. Aanrader voor mensen die van mysterie houden.

Mooie kamer

Laat je meeslepen in het verhaal en verbreek de vloek. Dat lukt zeker met de mooie opzet van de kamer, het thema is in alle details uitgewerkt. Puzzels zijn innoverend en goed opgezet. Spanning hebben we niet ervaren, terwijl je dit wel bij het thema verwacht. Voor de meer ervaren spelers is het niet uitdagend maar speelt wel lekker weg. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld maar met 2 had ook goed gekund.

Ik pleit onschuldig

De beleving is erg leuk. Waan je in de wereld van ons rechtsysteem. Ben je schuldig of onschuldig? Toch zou ik The Experiment bewaren voor na deze ervaring, persoonlijk vinden wij die beter. Met name de puzzel ervaring is daar meer aanwezig. Met 4 personen kan het voorkomen dat er stilstand ontstaat. Desalniettemin een leuke ervaring met een leuke opzet van acteurs.

Erg leuke verrassing

De kamer is ogenschijnlijk simpel opgezet, maar er schuilt meer achter pandora’s Box. De verrassingselementen zijn goed aanwezig. De puzzels zijn eenvoudig en toch uitdagend, de logische opbouw maakt dat je de kamer lekker wegspeeld. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld waardoor het een uitdagende kamer is, ik kan mij voorstellen dat met meer (ervaren) spelers het kan voorkomen dat een enkeling stilvalt.

Lost, maar toch ook niet!

Wauw! Wat een ervaring. Vanmorgen begonnen met The Cooper case, zojuist geëindigd met flight 815! Geweldige dag. Wederom erg veel enthousiastme van de eigenaar. Heel veel verrassingselementen aanwezig. Ook weer lekker puzzelen, net op een andere manier. Goede samenwerking is vereist! Erg mooi decor volledig passend bij het thema. We zullen hier nog lang over napraten. Nu in afwachting op Molly’s Game. Veel succes met bouwen, wij komen zeker kijken!

Spring het avontuur tegemoet!

Denk niet dat je een simpel detective kantoor binnen stapt, laat je verrassen en waan je in de wereld van D.B. Cooper! Aan een stuk door lekker puzzelen. Alles werkt en is op een logische volgorde gebouwd. Lekker veel adrenaline en spanning aanwezig. Erg leuk ontvangst en enthousiaste eigenaar. Je merkt dat er hard is gewerkt aan de kamer(s). Trots is op z’n plaats!

Verrassend leuk

Leuk thema, goed uitgewerkt in de aankleding en puzzels. Een aantal verrassende elementen en vernieuwende puzzels met een logische opbouw. Met 2 personen is het hard werken maar goed te doen.

Tegenvaller

Het begint prima, je loopt door een hal en waant je even in een ‘duistere’ steeg, de deuren gaan open en op eerste oogopslag ziet het er mooi uit en is het thema goed uitgewerkt. Er is geen logische volgorde in de kamer opgebouwd waardoor wij geregeld vastliepen. Het geautomatiseerde hintsysteem zorgt helaas voor meer verwarring. Een aantal puzzels kun je op verschillende manieren oplossen waarvan er maar 1 goed is, gokken dus. Een juiste oplossing is niet altijd duidelijk. Voor 2 personen is er wel genoeg te doen. Het thema is leuk maar de beleving past er niet bij. Voor ons geen groot succes maar wellicht een betere match voor anderen.

Gelukkig wel ons hoofd boven water gehouden

Leuke ervaring. Thema is goed uitgewerkt, je waant je in de wereld van de duikboot. Voor je het weet is het spel al begonnen. Gewoon lekker puzzelen terwijl je zuurstof nivo steeds meer daalt. Met voldoende logica kun je gelukkig weer op adem komen. Relaxed ontvangst met een drankje en pool wedstrijdje.

This is It takes IV speaking

Lekker puzzelen. Ontvangst is net als de vorige keer leuk, enthousiast team die je graag een goede ervaring willen meegeven. Puzzels hebben een logische opbouw en passen goed bij het thema. Nog steeds worden we verrast met nieuwe, erg leuke puzzels.

In spanning afwachtend op je vervolg

Daar zit je dan, een kil hok van 2x4 enkel met je eigen gedachten en spullen van je voorganger, wachtend op je transport. Je weet dat je vrienden naast je zitten maar jij moet hier alleen uit zien te komen. Geweldige ervaring. Zeker ook omdat het samenwerken daarna pas echt begint. Verhaal zit goed in elkaar, locatie is top! adrenaline is hoog, je wilt maar 1 ding en dat is zo snel mogelijk ontsnappen! Top ervaring waar we nog lang over hebben nagepraat.

Leuk

Weer een nieuw bouwteam in de escape wereld. Leuke opzet met een goede verhaallijn. Zeker voor een eerste kamer goed opgezet. Simpel ingericht maar wel lekker veel puzzelen. Met 2 personen was het uitdagend maar wel te doen. Erg leuk dat je niet alleen moet ontsnappen maar ook een missie mee krijgt. We kijken uit naar de volgende kamer.

Anders maar leuk

Geen type sloten kraken en gaan, maar juist anders denken en puzzels ontcijferen. Leuke kamer, simpel ingericht maar dat stoort niet. Er zit een logica in de puzzels al hadden we moeite met het startpunt ontdekken. Enthousiast ontvangst en goede begeleiding van de gamemaster. Zeker leuk om met 2 personen te spelen!

Erg leuke kamer

Lekker veel en logisch puzzelen! Vergelijkbaar met operation source code maar zeker de moeite waard om beide kamers te spelen. Het verhaal klopt en het thema is goed in de kamer uitgewerkt. Leuke enthousiaste gamemasters.

Zware bevalling maar leuk thema

Thema is leuk uitgewerkt, al miste het thriller effect. Ontzettend enthousiast ontvangst door de gamemasters. Helaas konden wij de logica niet helemaal ontdekken van de puzzels waardoor we op sommige delen lang bleven hangen. Al met al zijn we er minder enthousiast uitgekomen dan we de kamer ingingen.

Sacred Soul

Geweldige ervaring. Thema horror is zeer sterk uitgewerkt. Verwacht niet te veel puzzels, maar het denkwerk heb je zeker nodig, en dat onder hoge adrenaline druk. Deze kamer geeft echt een geweldige beleving. Top gamemaster(s) die het thema ook zeer goed uiteenzetten.

Lekker puzzelen

Gewoon goede puzzelkamer. Logische opbouw van de puzzels. Leuk enthousiast ontvangst, goede spelbegeleiding. Thema is heel goed uitgewerkt en de sfeer van de kamer is top.

Topkamer vol adrenaline

Wauw wat een gave kamer! Hier hebben we nog lang over nagepraat. Heerlijke puzzelkamer met een sterk verhaal! Je waant je echt in een andere wereld. Fijne lineaire opbouw. Met zijn vieren zijn we er zonder hints net op tijd uitgekomen. Als je alle kamers van Escape Challenge wil spelen zou ik deze als laatste spelen. We wachten in spanning af tot jullie 5e kamer is geopend!

!reppoT - Niets is wat het lijkt

Wat een geweldig enthousiaste eigenaar. En zeker een kamer om trots op te zijn. Mooi opgebouwd, goed verhaal. Goede, vernieuwende lineaire puzzels. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, een flinke uitdaging maar erg leuk.

Een hotelnacht vol adrenaline

Alle faciliteiten zijn in dit hotel aanwezig. Heerlijk genoten van de goede service, al duurde het even voordat we de juiste kamer hadden gevonden ;) Zeer verrassende inrichting waarbij niets is wat het lijkt. We zijn inmiddels al bij meerdere ‘hotel’ kamers geweest, maar deze staat zeker in onze top 5. Ondanks dat komen we niet meer terug in kamer 237 :) Een hele goede bellboy die ons de juiste weg heeft gewezen. Bedankt dat we van jullie mooie suite hebben mogen genieten!

Een warme verrassing

Wat een ontzettend warm onthaal. De spanning wordt goed opgebouwd waardoor je echt in de juiste sfeer komt voordat je de kamer ingaat. Thema is zeer goed uitgewerkt zowel in de sfeer als in de puzzels. Een aantal verrassende elementen die het ook voor ervaren escapers leuk maken. Wij hebben de kamer met twee personen gespeeld en ook daarvoor is het goed geschikt. Leuke eigenaren die je een echt ontspannen uitje geven. We zien elkaar bij het NK ;)

Je denkt dat het onmogelijk is maar alleen als je dat denkt

Wauw. Hele mooie kamer. Je waant je echt in een wonderland. Kamers zijn goed opgebouwd, logisch en lekker veel doen. Het thema is tot de puntjes uitgewerkt. Gamemaster heeft ons goed geholpen. Enige kennis van het thema is wel heel prettig :)

I love Amsterdam

Leuke ervaring om zonder tijdsdruk een kamer te spelen. Warrige maar erg leuke game master die ons goed heeft verrast. Kamer heeft een grappig effect. Niet veel puzzels en ook geen brain teasers. Wel een logische opzet. Prima kamer.

Topper

Gaaf verhaal, heel goed uitgewerkt in de kamer. Goede puzzels, logische opbouw. Mooie afwerking waardoor het echt een beleving is.

Goed uitgewerkt thema

Kamer met 2 personen gespeeld, goed te doen. Mooie technische afwerking. Logisch opbouw van puzzels.

Matig

Enthousiast ontvangst maar kamer viel tegen. Weinig logica en sfeer komt er pas later in. In het begin heb je niet het gevoel dat je een escape room speelt.

Niet bijzonder

Kan niet tippen aan andere kamers die we hebben gespeeld. Vooral commercieel concept. Geen logische opbouw in puzzels.

Bizar gave ervaring

Wauw, van deze kamer hebben wij nog lang nagepraat! Wat een ervaring. Puzzels zitten goed in elkaar, heerlijk logische volgorde. Volop genoten van begin tot einde met veel verrassingseffecten en vernieuwende elementen. Wachten in spanning op de nieuwe kamer!

Bloody Good!

Erg enthousiast ontvangst, hele leuke en goede game master. Perfecte timing van hint. Topkamer, lekker puzzelen, veel adrenaline. Fijne logische volgorde. Voldoende tijd om na te praten met de gamemaster. Heel benieuwd naar de nieuwe kamer!

Ouderwets puzzelen

Thema is leuk, goed doordacht en is overal in verwerkt. Goed enthousiast ontvangst erg leuk om de kamer aan het einde ook weer door te lopen. Lekker veel puzzelen en zonder al te veel hints op te lossen. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, zeker goed te doen ook omdat de kamer daarop wordt aangepast.

Belgen verslagen in de maandtopper

Als maandtopper geëindigd dat was leuk. Kamer is simpel opgezet, ik kreeg er een huiskamer gevoel bij. Daardoor duurde het even voordat de sfeer erin kwam. Uiteindelijk zat het goed in elkaar, puzzels goed opgezet.

Thrilling

Wauw wat een geweldige ervaring. Adrenaline zeer hoog, continue spanning en de verrassingen blijven komen. Sfeer is top, puzzels zitten goed in elkaar, verhaallijn is perfect en past goed bij de kamer.

Familie kamer

Tijdens een familie weekendje deze kamer gespeeld. Daarmee met een team van heel jong tot oud, was goed te doen. Leuke, niet al te complexe puzzels. Sfeer is matig.

Leuk thema

Gave kamer voor een kleine groep (max. 4) wij waren met z'n tweeën. Goed te doen, leuke elementen. Start positie is leuk en passend bij het thema.

Witness

Persoonlijk een heel bijzondere ervaring. Denk je in: je bent al 30 minuten hard aan het puzzelen, veel oplossingen gevonden, nog een paar te gaan. Je bent op zoek naar een sleutel, ziet een gat, stopt je hand erin. Geen sleutel maar een touw, je trekt eraan en er valt een enveloppe vanuit het plafond naar beneden. Je raapt het snel op en ziet de voorkant,... daar staat je naam! Mijn hart slaat op hol. Zeer gave ervaring om gevraagd te worden als getuige van mijn broer :) Game master heeft hier geweldig in meegedacht. Puzzels zitten goed in elkaar, uitdagend en leuke verrassingselementen.

Heerlijke puzzel kamer

Met 2 personen is het aanpoten maar te doen. Leuke kamer met veel puzzels. Logische opbouw. Verrassende elementen.

Gewoon leuk

Uitdagende puzzels, leuke kamer. Leuke manier van hints ontvangen. Spanning is beperkt aanwezig maar wellicht ook niet nodig bij dit thema.

Topper

Na het enthousiaste ontvangst kregen we er zin in. Je waant je echt in een andere wereld. Sfeer van de kamer is top, goed over nagedacht, alles past. Veel uitdagende puzzels, wordt goed toegewerkt naar een einde. Begeleiding was top.

Happy Birthday

Leuke kamer. Thema past niet echt bij ons, daardoor een iets mindere ervaring. Veel technische puzzels. Sfeer van de kamer past goed bij het thema.

Legendarisch

Gave thema's waar goed gebruik van wordt gemaakt. Locatie is goed en past goed bij het thema. Leuke introductie daardoor zit de sfeer er direct goed in.

Leuk

Leuke kamer om gespeeld te hebben. Sfeer is prima. Spanning is minder aanwezig. Leuke introductie en afsluiting.

Gets you addicted

Als 1e Escape Room was het een erg leuke ervaring. Goed gebruik gemaakt van de locatie, thema martelkamer komt duidelijk naar voren. Kleine ruimte(s), 4 personen is comfortabel.

Prima

Prima kamer. Puzzels zijn oke, sfeer is niet echt aanwezig. Verhaallijn komt pas later duidelijk naar voren. Met 4 of minder personen aan te raden.

Top locatie!

Een van de beste locaties. Goed gebruik gemaakt van het thema. Het is een zeer uitdagende kamer. Veel gave puzzels. Het begint al dagen vooraf waardoor de spanning goed wordt opgebouwd. Geniale start, nog nooit eerder zo meegemaakt, niet te vergelijken met andere kamers.

Mooie locatie

Wij hebben eerst 'The Vault' gespeeld, andere volgorde is beter. Deze kamer is ook erg goed maar minder dan The Vault waardoor de hoge verwachtingen tegenvallen. Desalniettemin goede kamer, goed gebruik gemaakt van de locatie. Sfeer is prima maar is niet continu aanwezig.

Mooi

Na de Gold Mine deze kamer gespeeld. Minder uitdagend maar daarmee voor 2 personen goed te doen. Je wordt volledig meegenomen in het thema, sfeer is goed. Puzzels zijn logisch opgebouwd.

Adrenaline, uitdagend en actief

1e ervaring met acteurs, wauw spannend. Uitdagende kamer, veel puzzels. De acteurs geven de kamer sfeer en spanning. Intro is goed, of je wil of niet, je zit direct in het verhaal.

Wauw

We hebben The Freakshow en The Dentist op 1 middag gespeeld. Persoonlijke voorkeur gaat naar The Dentist. Leuke puzzels, met 4 personen was het goed te doen. Sfeer zit er goed in, thema is volledig in de kamer terug te vinden. Spanning wordt bij de intro al opgebouwd, deze blijft vrijwel de hele kamer aanwezig.

Kermis

Leuke ervaring. Verwachtingen zijn wel erg hoog bij een thema als 'the freakshow', deze worden niet volledig waar gemaakt. Wel leuke intro en verrassende kamers. Logische puzzels, al werkte bij ons 1 puzzel niet hebben we daar verder tijdens het spelen geen last van gehad. Sfeer is prima, spanning is deels aanwezig.

Mooi

Onze eerste kamer met z'n tweeën. Met 2 personen is het een uitdaging maar een erg leuke ervaring. Kamers zijn goed ingericht, sfeer is goed. Vriendelijk personeel. Logische opbouw van kamers en puzzels. Verhaallijn is mij niet bijgebleven maar ook niet nodig in deze kamer.

Gaaf

Sfeer zit er vanaf het begin goed in. Adrenaline stijgt langzaam. En dan komt het moment dat je naar binnen mag,... gespannen. Puzzels zitten goed in elkaar, spanning blijft bijna de hele tijd. Kamers zijn gaaf, je bent echt in een hotel.

Bijzonder

Het is een aparte manier van een kamer spelen. Aan de ene kant leuk, aan de andere kant is er geen teamgevoel aanwezig. Niet alle puzzels waren logisch. Zeer kleine ruimte waardoor zelfs met 4 personen het een uitdaging was. Manier waarop je wordt ontvangen is leuk, daardoor zit er in het begin genoeg sfeer in.

Matig enthousiast

Weinig sfeer, niet echt een verhaallijn. Kamer zeer snel uitgespeeld dat was jammer. Wachtkamer voelt alsof je snel 'even' de kamer gaat spelen, volgende groep staat klaar.

Gave techniek

Mijn tweede Escape Room ervaring en daarmee een leuke ervaring. Verhaal is prima, puzzels zijn goed. Vooral techniek die wordt gebruikt is goed.

Verrassend leuk

Goed gebruik gemaakt van de locatie en materialen. Nooit gedacht dat ik ooit nog eens op deze manier zou 'reizen'. Sfeer is goed.

Geniaal

Top locatie, passende introductie je zit direct in het verhaal. Veel sfeer, adrenaline, spanning en leuke puzzels. Blijft voorlopig in de top 5 staan.