Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Josje

Escape Guru

Offline

Omschrijving

Verslaafd!

Nog 4 leuke aanraders:

- Shutter Asylum (Gaaf!)

- Alcatraz (erg goed)

Beide kamers zijn te vinden in Kuta Bali (Pandora Experience)

- The Office (wel oke)

- El Manicomio (leuk)

Beide kamers zijn te vinden in Lanzarote (arrecife)

Daarnaast in Buenos Aires 2 kamers gespeeld:

- El Conjuro (escape games), helaas is deze kamer eigenlijk enkel voor Spaanstalige leuk

- Breaking Bad (escape games) vrij simpel opgezet, totaal niet vergelijkbaar met onze 2.0/3.0 kamers in Europa. Maar als je dat ook niet verwacht is het een leuke kamer.


Lid sinds

27-09-2018

Statistieken

Escaperooms

182 reviews

182 kamers gespeeld

95.6% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

4 gespeelde spellen


Teams

It Takes IV

4 teamleden

86 kamers gespeeld

VJ

2 teamleden

56 kamers gespeeld

182 reviews

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 14 juli 2024

Weet je zeker dat je dit hotel binnenstapt?

Deze locatie staat al lange tijd op onze wishlist. In ons escapeweekend België moesten we dan ook een van de kamers ontdekken. Harbor Hotel stond voor vandaag op de planning.

Met een lichte kater van de Belgische biertjes stapten we het hotel binnen.
De kamer heeft een rustige opbouw. Je start zoals je verwacht in de lobby en komt steeds verder in het verhaal. De kamer heeft veel herkenbare ruimtes en decor opbouw vanuit andere escape rooms, daardoor ontbreekt het wow-effect een klein beetje. Tegelijkertijd is de verhaallijn en de puzzels goed opgezet waardoor je er goed in komt.

Bedenk goed dat de kamer met acteur is, voor ons is deze extra dimensie fantastisch. Je komt vol adrenaline de kamer uit.

De puzzels zijn niet complex maar biedt genoeg uitdaging om lekker bezig te blijven, en door de afleiding wordt alles vanzelf complex ;)

Kortom een leuke kamer, wij hebben deze met 4 personen gespeeld een goed aantal. Met meer personen is de kans groot dat je niet alles meekrijgt en zit je elkaar al snel in de weg.

Wij kijken uit naar Chernobyl, daar komen we zeker voor terug!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 14 juli 2024

Blown away

Wat een gave ervaring!
Een kamer in de nieuwe stijl: het gaat om de beleving. En dat heeft deze eigenaar fantastisch neergezet.
We hebben er lang op moeten wachten want een kamer boeken op deze locatie betekent ‘s nachts je wekker zetten om een tijdslot te kunnen bemachtigen.

Meteen bij ontvangst krijg je een wow-effect. Je had net zo goed in het Disney movie park kunnen staan. Onder de indruk en benieuwd naar de kamer nemen we plaats in de wachtruimte.
Na de heldere uitleg kunnen we eindelijk beginnen.
Je kijkt je ogen uit, elke ruimte is volledig passend in het thema uitgewerkt. Van decor, tot geur en muziek, al je zintuigen worden geprikkeld.
Je wordt keer op keer volledig verrast met herkenbare filmscenes. Later blijkt dat de bouwer een interieurstijlist is, dat verklaard een hoop.

Niet alleen je zintuigen maar ook je hersenkracht wordt beproefd. Het zijn geen complexe puzzels maar vraagt veel samenwerking. De puzzels zijn lineair opgebouwd waardoor je alles meekrijgt maar toch niet stilstaat.

Aan alles is gedacht, achteraf dachten we, misschien is het zelfs te ver doordacht.

Ook de filmthema’s hebben een perfecte opbouw. En uiteraard mag horror het horror thema niet ontbreken. Boek je de full experience zoals wij, dan voegt dit nog een extra dimensie toe aan je beleving. Wat een heerlijk gevoel van Adrenaline.

Wij hebben volop genoten van deze beleving. Je kijkt je ogen uit terwijl je ondertussen lekker aan het puzzelen bent.

Deze staat zeker in onze top 5!

En als je nog geïnspireerd wil worden met andere goede kamers dan kun je gezellig met de eigenaar nakletsen aan de bar. Hij verteld je op een leuke manier met liefde over zijn ervaringen.

En… in ons geval heeft hij mogelijk zelfs het geslacht van onze piccolino voorspeld ;) we laten het weten.

Bedankt voor deze mooie full experience film ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Gold Of Lutine

Avonturium
Geplaatst op: 21 juli 2024

Toegankelijke kamer

Een weekendje Schoorl kan natuurlijk niet zonder een escaperoom in de buurt.
De kamer is leuk opgezet, thema is goed uitgewerkt. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, goed te doen. 4-5 is ook nog leuk maar wordt de groep groter dan kom je elkaar al snel tegen :)
Puzzels zijn niet complex en de kamer heeft voor het grootste deel een lineaire opzet. Wij hebben een enkele hint nodig gehad wat de gamehost goed door had.

Ook voor beginners is dit een leuke kamer.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Jumpers (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 13 juli 2024

Leuke game voor ervaren spelers

We hebben al meerdere VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :)

Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven.
Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review.

Game
Jumpers is een nieuw uitgebrachte game.
Het leuke aan dit spel is dat je je in een realistische wereld bevindt. Je stapt in een lift die je ook in werkelijkheid kan tegenkomen. De game is complex met uitdagende puzzels. We hebben moeite gehad met de techniek onder de knie te krijgen, maar als je het eenmaal doorhebt loopt het vrij soepel.
Je behendigheid wordt op verschillende manieren getest. Ook de samenwerking/communicatie binnen het team wordt op de proef gesteld.

VR
Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo'n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live' escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan.
Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving.

Locatie
Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Mission Accomplished

Hele gave kamer!
We zijn een tijd terug al op de locatie geweest voor Hannah. Dit was al een succes dus we keken uit naar nog een ervaring met deze bouwers.
Gelukkig is deze verwachting meer dan waargemaakt.

Je waant je direct bij aankomst al in het oude huis, Villa Bertil. Je loopt krakend de houten trap op en dan begint het. De kamer blijft verrassen, zelfs als ervaren escapers werden wij keer op keer verrast met vernieuwende elementen en puzzels.
Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld. Wat ons betreft een perfect aantal waarmee je de kamer leuk kan spelen.

De puzzels zijn vernieuwend en gevarieerd in complexiteit. De spanning blijft opbouwen waardoor je continu op je hoede bent voor wat er komen gaat. Er zit een prettige flow in de kamer waardoor je nauwelijks stilstaat. Vooraf wordt gemeld goed te luisteren bij geluidsfragmenten, dit is aan te raden om de verhaallijn goed mee te krijgen.

Al met al een groot succes, zeker voor ervaren escapers een aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Fantastisch, maar niet meer naar school

Wat een fantastisch verrassende ervaring. Onbekend met de bouwer maar toch getriggered door de reviews op escapetalk. En deze zijn meer dan waargemaakt.
We zijn enthousiast onthaald door de eigenaar. Je krijgt een goede introductie. Vol energie gingen we van start.

Het gebouw is passend bij het thema, je waant je oprecht op een school en op het kantoor van de directeur.

Het is een actieve kamer met voldoende uitdagende puzzels, volledig passend in het thema. Je wordt niet alleen uitgedaagd door de puzzels maar er zit genoeg spanning in de kamer waardoor de adrenaline door je lijf stroomt. Net als de puzzels en kamers wordt dit langzaam opgebouwd.

We hebben de kamer met 4 personen gespeeld. Een prima aantal hoewel de ruimtes het toelaten om met grotere groepen te spelen.

Ook na het behalen van de kamer zijn we enthousiast onthaald door de eigenaar en hebben we met een biertje nagepraat.

Echt een aanrader, zeker ook voor ervaren escapers.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  remconet

The Lost Skull

Escaperoom Amersfoort
Geplaatst op: 24 februari 2024

Lekker puzzelen

We hebben de Crazy Mister Hunter eerder op deze locatie gespeeld. Een fantastisch spannende ervaring met goede acteerkunsten van de eigenaar. We keken al uit naar een nieuwe kamer op deze locatie. The lost skull is een totaal ander type kamer. Het decor en de puzzels zijn niet vernieuwend maar wel mooi opgebouwd en volledig passend in het thema.

Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld wat best uitdagend is. Er is veel te doen en te zoeken. De puzzels zijn niet complex maar wel uitdagend genoeg. Door het decor, licht en muziek wordt de spanning opgebouwd. Met nog maar een paar seconden op de klok hebben wij uiteindelijk de kamer gehaald.

Vandaag was het niet de eigenaar die ons ontving maar een student (denken we). Het was duidelijk te merken dat hij het druk had (er was nog een kamer die gespeeld werd). Dit konden we ook merken aan de hints, soms kwamen deze net te laat waardoor enige frustratie aanwezig was.

Al met al wel een aanrader, ook met 4 personen is er genoeg te doen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Nova Zembla

Unlock Adventures
Geplaatst op: 10 februari 2024

Uitdagend met weinig bemanning

Even een escape room tussendoor, redelijk in de buurt en last minute beschikbaar. Prima, doen we even dachten we. Maar deze uitdagingen bleek pittiger dan verwacht. Zeker met maar 2 bemanningsleden. Het is een leuk, bekend thema: een boottocht. Het decor en de puzzels zijn in passende stijl uitgewerkt. De kamer heeft een logische opbouw en verloop. De puzzels zijn niet vernieuwend maar wel leuk. De gamehost was enthousiast en liet het aantal hints aan ons over. Hier kunnen wij wat moeilijker mee omgaan, want hoe weet je of je vastloopt of juist in de goede richting denkt en wat je nog te wachten staat? Soms is de informatie die je ontvangt pas later van toepassing wat niet altijd duidelijk is, dan kun je wel even zoet zijn ;) wat ons betreft is de kamer goed te doen met 4 personen, voor 2 moet er wellicht iets worden aangepast waardoor je minder afhankelijk bent van elkaar. Al met al een leuke kamer die je prima tussendoor of op de route een keer kunt spelen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Nee

 

Peace at Last

Escape Zwolle
Geplaatst op: 03 februari 2024

Heerlijke beleving in 1920

Na de kunstroof en expeditie arctic met z’n tweeën te hebben gespeeld keken we uit naar de peace at last kamer. Hiervoor zijn we met ons team van 4 teruggekomen. De start van de kamer is fantastisch, je komt direct in het peaky blinder thema terecht. Vooraf wordt aangegeven dat het een echte beleving is en je dus af en toe even goed moet luisteren en genieten van de kamer. Dit hebben we volop gedaan. Heerlijk rustig aan gepuzzeld en genoten van de kamer. De puzzels zijn niet al te moeilijk maar wel erg leuk. Samenwerking is wederom een belangrijk thema. Het verhaal is goed opgezet met de juiste aandacht voor detail en thema uitwerking in het decor en puzzels. Je hebt geen gevoel van tijdsdruk waardoor je lekker in het verhaal komt, hierdoor kan het zijn dat je de adrenaline/rush een klein beetje mist. De kamer is met een goede reden voor Max 5 personen opgezet.

Al met al is het wat ons betreft echt een aanrader en goed te combineren met een van de andere kamers op deze locatie.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Jungle Quest (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 14 januari 2024

Heel mooie ervaring!

Erg mooie en leuke game!

We hebben al meerdere VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :)

Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven.
Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review.

Game
Jungle request is een game van Arvi, de naam zegt het al het is een game gebouwd in een jungle, een heel mooie fantasie wereld. De game is in verschillende gradaties te spelen, wij hebben de moeilijke versie gespeeld. Het spel is leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Het nadeel van Arvi normaal gesproken is dat er veel items aanwezig zijn waar je niets aan hebt, daar kun je relatief veel tijd aan kwijt zijn, maar in deze game is dat niet het geval. De puzzels zijn leuk opgezet waarbij samenwerking en goede communicatie zorgt voor succes. Je hoeft niet ervaren te zijn om het spel te kunnen spelen, en er is genoeg tijd om af en toe even rond te kijken, dat zou ik dan ook zeker doen!

VR
Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo'n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live' escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan.
Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving.

Locatie
Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 19 november 2023

Non-lineaire kamer

Deze kamer heeft lange tijd in onze wishlist gestaan. Eindelijk was het vandaag zover. Bij de intro werd al duidelijk dat het een uitdagende kamer is. De puzzels kun je parallel spelen en niet alle oplossingen kun je direct gebruiken. Niet ons sterkste punt :)

Vol goede moed zijn wij aan de missie begonnen. Het duurde even voordat we op weg kwamen, daar had de gamemaster ons al voor gewaarschuwd. Toch kom je steeds een kleine stap verder.

De puzzels zijn mooi uitgewerkt passend bij het thema, aan het decor kun je zien dat de kamer wat gedateerd is, maar dit is geen storende factor.

Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld, een goed aantal met de puzzels die je moet uitspelen.

Omdat er genoeg te doen is en de puzzels parallel lopen krijg je lang niet alles mee. Met een beetje pech staar je 10 minuten blind op een puzzels wat achteraf geen puzzel blijkt, dat vinden we jammer.

Mocht je in de buurt zijn is het een prima kamer.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 19 november 2023

WOW … fantastisch!

Eindelijk, vandaag was het zover! Deze kamer staat al na het spelen van kamer 237 hoog in onze wishlist.

De verwachtingen zijn absoluut waargemaakt, wederom een fantastische kamer.

De puzzels, het decor, de muziek alles is tot in detail uitgewerkt. Met een aantal mooie verrassende effecten.

De gamehost heeft ons zeer goed onthaald en geholpen.

Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld, perfect aantal wat ons betreft. We hebben alle puzzels meegekregen en in een heerlijke flow gespeeld. Het is duidelijk wat je moet doen, in welke volgorde en de wat je ermee oplost. Door de filmpjes tussendoor krijg je het verhaal goed mee en kun je genieten van de kamer.

Jammer genoeg hebben we nu alle kamers op deze locatie gespeeld, we hopen dat er nog een volgende kamer wordt gebouwd, dan komen we zeker weer terug!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Alchemist

Swolland
Geplaatst op: 05 november 2023

Lekker lineair puzzelen

Na het succes van vorige week bij Area038 zijn we dit weekend weer terug gegaan om de Alchemist te spelen.

Wederom een groot succes, en met 2 personen iets uitdagender dan de andere kamer. Genoeg te doen dus! En daarom ook leuk met 4 personen.

De bouwers (ook bekend van AKA) hebben een clean bouwstijl. Over het algemeen bijna geen losse objecten of onderdelen die geen betekenis hebben. De kamer en puzzels hebben een duidelijke lineaire opbouw, zeker met meerdere personen fijn. Ook in deze kamer is het thema goed uitgewerkt, het decor, geluid en de puzzels zijn goed op elkaar afgestemd.

Vooraf wordt gevraagd of je last hebt van kleurenblindheid, dat is een heel terechte vraag. In beide kamers wordt veelvuldig met kleuren gewerkt.

Al met al een leuke kamer om te spelen, zowel voor beginners als voor ervaren spelers.

We begrijpen dat een derde vernieuwende kamer in de maak is dus wij hopen nog een keer terug te komen op deze locatie.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Area038

Swolland
Geplaatst op: 29 oktober 2023

Heerlijke puzzelkamer

We hadden wat twijfels omdat deze locatie op een eventlocatie zit. Maar vanwege de goede reviews werden we toch nieuwsgierig, en gelukkig maar …

Het is echt een ontzettend leuke kamer. Achteraf hoorden we dat dit dezelfde bouwers zijn als de AKA kamers, dat is te zien. Ook daar waren we enthousiast over.

Wat deze bouwers typeer: kamers met een mooi robuust decor zonder al te veel poespas, een lineaire opbouw waardoor je in een lekker flow speelt.

Deze kamer vraagt om fysieke inspanning, dat bouwt de spanning goed op en past bij het thema.

Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, met ervaring goed te doen.

We komen zeker terug voor de Alchemist!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 29 oktober 2023

Fantastisch

Wij hebben Jasons Curse gespeeld en hoopten dat we deze kamer konden spelen zonder herkenning van puzzels. Dat is gelukkig zeker het geval. De kamer gaat verder op het thema maar heeft weer totaal andere puzzels/decor. Al is het wel een typische kamer voor deze bouwers. We hebben op 1 kamer na alle kamers gespeeld: allemaal een fantastisch decor en puzzels.

Het begin is goed, de spanning bouwt zich langzaam op. Het is groot opgezet en samenwerking is de sleutel tot succes!

Het decor past bij het thema en is met veel aandacht en oog voor detail uitgewerkt. Ook hier met een aantal verborgen verrassingselementen.

Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld wat fijn is want er is genoeg te doen.

Er zit een goed opbouw in de puzzels, en ook het hintsysteem werkt goed.

Zonder al te veel te verklappen echt een aanrader dus!
Ben je van plan om meerdere kamers te spelen dan zou ik even contact opnemen om de juiste volgorde te bepalen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

PainKiller

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 29 oktober 2023

Matig enthousiast

Na het spelen van Casino Royal op deze locatie hadden we niet direct de behoefte nog een 2e kamer te spelen. Maar na het zien van de score werden we toch nieuwsgierig en besloten we het een voordeel van de twijfel te geven.

Toch moet ik helaas constateren dat wij teleurgesteld waren. Het is een nieuwere kamer maar voelt gedateerd. Het decor, ondanks dat het een ‘gewoon’ huis moet lijken kan mooier en professioneler worden opgebouwd. De kamer heeft een leuk begin, maar als ervaren escaper wel erg doorzichtig. De puzzels zijn leuk, passend bij het thema alleen ontbrak het bij ons aan logica. Ook na het toelichten van de puzzels kan ik deze niet in alle gevallen vinden. Dat kan gebeuren. Daar bovenop misten we de ‘flow’ in de kamer, het was duidelijk dat een aantal puzzels handmatig werden bestuurd, waardoor de actie-gevolg af te en toe te traag was wat voor verwarring zorgt.

Het thema en de kamer hebben zeker potentie, 1 van de puzzels is echt vernieuwend, maar kun je in je eentje spelen (terwijl dit niet de bedoeling is) en duurt te lang waardoor je het momentum verliest.

Desalniettemin kun je de kamer als beginner prima spelen: een leuk spannend thema. Prijs/kwaliteit verhouding is wat ons betreft wel uit balans.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Deceptie

Na een escapeweekend in België kregen we op de terugreis het idee deze kamer te spelen.

Een hele tijd geleden hebben we catch me if you can gespeeld, voor ons een geweldige ervaring! Hoewel de eigenaar ons al had gewaarschuwd voor het contrast tussen beide kamers stond suspicious farmhouse nog altijd op onze wishlist.

Helaas was dit een slechte afsluiting van ons escape weekend. Het is een typische 1.0 kamer (wat af en toe nog best leuk kan zijn) maar met een prijs van een nieuwere kamer. De enorme hoeveelheid zoekwerk en (voor ons) gebrek aan logica heeft ervoor gezorgd dat we geregeld vastliepen en hebben gewacht op een hint. Daardoor kom je niet in de flow die je graag wil creëren in een kamer.

De gamehost vertelde ons dat de kamer makkelijker is voor onervaren escapers, en dat juist ervaren mensen vastlopen. Wellicht is het voor beginners dus nog wel een leuke kamer. Er zitten wel een aantal leuke special effects in.

Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld. Advies is dus om de kamer te spelen als je onervaren bent met 4 spelers. Voor meer mensen zijn de ruimtes te klein, maar voor al het zoekwerk is het fijn als je met iets meer bent.

Het ontvangst was weinig enthousiast maar oké. Er zit een groot verschil tussen de passievolle eigenaar en een student.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 02 september 2023

Fantastisch!

Als fervent escapers kregen we voor ons huwelijk een passend Kado: 2 escaperooms die al lange tijd op onze wishlist staan! Het eind rijden meer dan waard.

De entree begint meteen goed, je wordt direct in het verhaal meegenomen. Na een uitgebreide intro mag je op onderzoek uit gaan.

Tijdens het onderzoek zijn we meerdere keren goed verrast, na inmiddels 169 kamers komt dat niet veel meer voor. Het verhaal is goed opgebouwd met wel heel speciale acteurs…

Bijzonder om te weten dat het volledig uit het niets is opgebouwd. Je waant je volledig in een wereld van vroeger. Het thema is perfect uitgewerkt, met decor en puzzels die goed op elkaar aansluiten.

Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, uitdagend maar erg leuk.

Laat je meeslepen in het avontuur. Aanrader is ook het geheim Baron Beeckman op dezelfde locatie. Advies is om deze als eerste te spelen.


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

  Caro

Het Genootschap

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 03 september 2023

Hoogstaand en eervol lid

Als fervent escapers kregen we voor ons huwelijk een passend Kado: 2 escaperooms die al lange tijd op onze wishlist staan! Het eind rijden meer dan waard.

Wat een geweldige kamers op deze locatie! We hebben Het Geheim Baron Beeckman als 2e gespeeld, beste is om dit andersom te doen.

Het spel begint meteen goed, je wordt hartelijk ontvangen door de gastvrouw die ervoor zorgt dat je met de juiste energie en mindset het spel begint. Ook in deze kamer zie je dat er in detail is gewerkt aan het decor en de puzzels, passend bij het thema. Er zit een fijne lineaire opbouw in de kamers en puzzels waardoor je in een flow de game doorloopt. De gastvrouw heeft ons perfect op de juiste momenten een duwtje in de juiste richting gegeven.

We hebben de kamer met 2 personen gespeeld wat voor ervaren escapers goed te doen is. De ruimte en indeling is ook zeker geschikt voor 4 personen.

Als lid van het genootschap hopen we snel een nieuwe kamer van jullie te kunnen beproeven.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

  Caro

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 02 september 2023

Wederopvoeding door de nonnen

Een echte belevingskamer! Vanaf het eerste moment stap je in een andere wereld.

Je komt aangereden op het terrein van een oud internaat. Je voelt direct dat hier vroeger van alles is gebeurt. De locatie is dan ook uitermate geschikt voor deze kamers en thema’s.

Nadat je de auto op het plein hebt geparkeerd open je de grote zware deur, met veel gekraak en gepiep valt deze uiteindelijk hard achter je dicht. Je gaat op zoek naar de gamehost, maar omdat deze er niet is neem je plaats in een wachtruimte. Als er dan iemand verschijnt gaat de adrenaline meteen stromen, het spel is begonnen!

Heerlijke beleving waarbij zeer goed gebruik is gemaakt van het gebouw. Het hoofd van het internaat weet je direct in de juiste sfeer te krijgen, wat bij ons de school herinneringen weer in leven bracht. Uit ongemak gaan giechelen, dit was vroeger al geen succes, ook nu kun je maar beter goed luisteren :)
De puzzels zijn vernieuwend en goed uitgewerkt. De verhaallijn blijft op verschillende manieren goed onder de aandacht, aan alle zintuigen is gedacht. Wij hebben de game met 4 personen gespeeld, wat ons betreft een perfect aantal maar 6 zou ook kunnen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Post Mortem

Breakout
Geplaatst op: 02 september 2023

Vaag en gedateerd

Op huwelijksreis door Maleisië, maar ook dan moet je soms toegeven aan je verslaving :)

We proberen op onze reizen altijd de escape ervaring mee te krijgen. Zo hebben we op Bali fantastische kamers gespeeld. Met die hoop en verwachting zijn we naar deze locatie gegaan in Kuala Lumpur. De locatie bevind zich in een groot winkelcentrum, niet gek voor deze cultuur. Toch kwamen we er al snel achter dat er weinig aan de sfeer en beleving werd gedaan. Na een korte introductie in gebrekkig maar verstaanbaar Engels kun je van start.
Post mortem is een thema wat vaker in een kamer is uitgewerkt, daardoor is het moeilijk nog vernieuwend te zijn. Dat was ook duidelijk in deze kamer, de puzzels en de ruimtes waren gedateerd en er zat weinig logica in. We zijn dan ook geregeld vastgelopen. Het hintsysteem werkt met een walkietalkie, maar door een slechte verbinding en gebrekkig Engels zijn we hier niet verder mee gekomen. Daarnaast staan er veel items (potentiële puzzels) waar wij door zijn afgeleid.
Als duidelijk wordt dat we de kamer niet hebben gehaald probeert de gamehost op enthousiaste wijze nog wel uit te leggen wat de clue is.

Voor ons was dit dus geen succes. Met enigszins goede moet zijn wij daarna begonnen aan de 2e kamer die we hadden gereserveerd.


5.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Nee

 

Mr Oswald's Greatest Show

Breakout
Geplaatst op: 02 september 2023

Prima kamer

Op huwelijksreis door Maleisië, maar ook dan moet je soms toegeven aan je verslaving :)

We proberen op onze reizen altijd de escape ervaring mee te krijgen. Zo hebben we op Bali fantastische kamers gespeeld. Met die hoop en verwachting zijn we naar deze locatie gegaan in Kuala Lumpur. De locatie bevind zich in een groot winkelcentrum, niet gek voor deze cultuur. Toch kwamen we er al snel achter dat er weinig aan de sfeer en beleving werd gedaan. Na een korte introductie in gebrekkig maar verstaanbaar Engels kun je van start.

Mr Oswald's Greatest Show Is een thema die op meerdere manieren terug komt in soortgelijke kamers. Toch was deze uitwerking voor ons nieuw.
De kamer wordt omschreven als enge kamer, maar dat viel in onze optiek wel mee. De puzzels sluiten goed aan bij het thema. Het zijn wel erg kleine ruimtes, met z’n tweeën ging dit prima maar met 4 wordt het al krap.
Helaas hebben wij door een fout in het systeem een oplossing te vroeg gekregen waardoor de logica uit de game was. We hebben nog redelijk kunnen doorspelen en uiteindelijk met hulp van de gamehost het einde van de kamer gehaald.

Mocht je het shoppen of de hitte even willen onderbreken dan is deze kamer prima, en ten opzichte van de benelux goed betaalbaar! € 20,- voor een kamer, prijs/kwaliteit is dus goed.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

House of Fear 2: Cursed Souls (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 02 september 2023

Are you afraid of the dark?

Heerlijke thrill!

We hebben al meerdere VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :)

Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven.
Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review.

Game
House of fear 2 is een game van Arvi, het is een vervolg op House of fear 1 en ook wel aan te raden deze volgorde aan te houden. Net als bij Ubisoft zit er een opbouw in het verhaal en de moeilijkheidsgraad. Bij deze game krijg je een opdracht mee die je samen moet voltooien. De spanning wordt goed opgebouwd waardoor de opdracht complexer wordt. Ondanks het surrealistische verhaal heeft de bouwer de ruimtes zo realistisch mogelijk gemaakt waardoor je je echt even in deze wereld waant. Er is veel te doen en je moet continu schakelen. Al zijn er wat minder echte puzzels, je wordt op een andere manier wel op de proef gesteld, je moet zien te overleven!

VR
Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo'n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live' escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan.
Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving.

Locatie
Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Cyberpunk (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 02 september 2023

Gave game

Erg gave game!

We hebben al meerdere VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :)

Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven.
Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review.

Game
Cyberbunker is een game van ArviI, de naam zegt het al het is een game gebouwd in een cyber wereld. Technologie is een belangrijk thema. Maar de game is ook leuk als je hier geen affiniteit mee hebt :) Het nadeel van Arvi is dat er veel items aanwezig zijn waar je niets aan hebt, daar kun je relatief veel tijd aan kwijt zijn. Daarnaast is het voor ons altijd even zoeken wat het doel precies is. Toch, als je de opdracht eenmaal weet is het een leuke game met heel veel verschillende kamers. Je behendigheid wordt op verschillende manieren getest. Ook de samenwerking/communicatie binnen het team wordt op de proef gesteld.

VR
Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo'n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live' escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan.
Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving.

Locatie
Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Lost Ones

Escaperoom Drachten
Geplaatst op: 02 september 2023

Sfeervolle beleving in de boshut

Ondanks de lange rit naar het Noorden hebben we door de positieve reviews toch besloten de kamer te spelen. Wat ons betreft is dit het waard! Het is een mooi uitgewerkte kamer. De sfeer is goed opgebouwd en net als de puzzels aangepast op het thema. Er zijn diverse kamers die passend op het thema toch ook weer een geheel eigen verhaal vertellen. Puzzels zijn goed uitgewerkt, innovatief en logisch. De ruimtes zijn niet altijd even groot dus het is aan te raden met Max 4 personen te spelen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

The Toy Factory

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 13 november 2022

Nog nooit zo'n geweldige baan gehad

Gisterenzijn we begonnen aan onze escape trip in België. Met een overnachting in Geel hebben we voor dit weekendje 5 kamers geselecteerd. Na gisteren Jumanji, Till Death do us part en de verdwijning van Rita Jacobs begonnen we vandaag aan de 4e kamer op de lijst: The Toy Factory. 3 jaar geleden hebben de Hunting Season op dezelfde locatie gespeeld en zijn we zeer enthousiast geraakt over de acteerkunsten van de gamehost/eigenaar. Met heel veel energie en goede spanning begon het avontuur. De beleving begint direct, en zoals ook in het echte leven: kom nooit te laat maar ook niet te vroeg voor je dienst. We zijn ontvangen door de ploegenbaas, direct in zijn rol, perfect acteerwerk! Je wordt ‘goed' voorbereid voor je eerste werkdag. Zodra de shift begint is duidelijk dat het niet gaat zoals behoort.

Deze kamer is van begin tot eind in perfectie uitgewerkt, de puzzels en decor kloppen volledig bij het thema. Er zitten veel verrassingselementen in, heerlijk om continu uitgedaagd te worden. De fabriek is mooi uitgewerkt met unieke en mooie puzzels. Het hint systeem past goed bij het thema. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld wat een fijn aantal is.

Kortom: ga deze kamer doen!!

Dikke KNUFFEL it takes IV ;)

We kunnen niet wachten tot de volgende kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

0 reviews