Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Gydigigytha

Escape Apprentice

Offline

Lid sinds

04-11-2019

Statistieken

Escaperooms

3 reviews

3 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Teams

Duurt lang

3 teamleden

13 kamers gespeeld

Duurt Lang

2 teamleden

3 kamers gespeeld

3 reviews

The Dome

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 4 november 2019

Just wow...

Toen we aankwamen was het even de vraag of we naar binnen moesten 'ontsnappen' of niet aangezien alle hekken nog op slot zaten. Wat bleek; we waren gewoon een beetje te vroeg en zouden als eerste de kamers in gaan. Toen de mensen eenmaal aan kwamen, kan ik alleen maar zeggen dat de ontvangst geweldig was en gewoonweg top. We werden zeer vriendelijk ontvangen en de 'wachtkamer' is een spel op zichzelf. Gewoon geweldig, je kan er van alles doen en je hoeft je echt niet te gaan vervelen.

Alleen het zicht op de deur van the Dome zei al genoeg dat het een zeer geweldige ervaring zou gaan worden en toen we er eenmaal in zaten, kan ik ook niets anders zeggen van dat het geweldig was.. Het is niet zoals elke puzzels met slotjes, nee, het heeft zn eigen ervaringen en zn eigen puzzels en het is meer een beleving dan een escape room vond ik. (Je moet nog wel altijd ontsnappen though!).

Ik geef deze kamer een oprechte 10. Ik snap niet waarom deze niet hoger staat want hij is gewoonweg geweldig. Je wordt in een hallucinatie opgeslokt en je beland.... Ja dat moet je zelf maar zien ik ga niet spoileren.

Enige nadeel vond ik zelf de rook en het geluid. Op sommige punten stond het geluid gewoon echt te hard dat het pijn doet aan de oren. Ik snapte wat voor effect het kon brengen, aar het geluid had ook wel twee toontjes zachter mogen zijn voor hetzelfde effect.

Er is wel heel veel rook; het "hallucinatie gas" dus als je astma hebt, dan is dit misschien geen kamer om te doen voor jou omdat het best wel op je longen slaat op sommige plekken in dit spel.

Verder buiten die twee punten, wat een beleving!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Duurt Lang

Ontsnapt: Ja  50:14 min


 • Goed samenhangend verhaal
 • Geweldige sfeer
 • Prachtige kamers
 • Geweldige technieken
 • Unieke puzzels
 • Veel samenwerking
 • Misschien wat moeilijk voor beginners
 • Heel erg harde geluiden
 • Niet handig als je astma hebt (veel rook)

 

De Meisjeskamer

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 4 november 2019

Bijna verloren!

De meisjeskamer was een zeer interessante ervaring om mee te maken. Nu zijn we naar binnen gegaan met een redelijk nuchtere groep die niet snel bang is, dus van het hele horror gebeuren heb ik persoonlijk niet heel veel mee gekregen en ben gewoon bezig gegaan met het puzzelen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik de kamer zelf niet helemaal door had, in elk geval de eerste kamer niet en was erg blij dat mijn vrienden die wel door hadden voor we door gingen naar de tweede kamer waar we erg veel tijd verloren hadden op de puzzels. Er was een puzzel die we een beetje (oke beetje heel erg) onduidelijk vonden met hoe die nu gebruikt moest worden en daar hebben we uiteindelijk ook een hint voor gekregen. We zijn er veel tijd bij verloren en hebben uiteindelijk ook echt moeten haasten om de rest nog gedaan te krijgen.

De puzzels waren erg interessant, met de sleutels en de code slotjes, het zat verder erg goed in elkaar maar soms is er niets te doen voor een ander en moet je op elkaar wachten.

Wat ik wel jammer vond was dat het verhaal in mijn ogen, en die van een van de mede spelers niet heel goed in elkaar zat. We snapten niet echt het nut van sommige aspecten in de kamer en waarom dingen gebeurde zoals ze gebeurde omdat het gewoon niet werd uitgelegd en in ieder geval ik en die vriend vonden dat erg jammer want het voelde alsof het niet echt opgelost was wat we nu gedaan hadden. Ik kan dat niet echt uitleggen zonder spoilers te geven dus dat doe ik ook niet. Maar qua escape room was het een interessante kamer.

Oh en we waren er net op tijd uit! We hadden nog 35 seconden op de klok staan. Anyway; de kamer stond heel erg hoog aangeschreven en ik had mn verwachtingen dus ook wat hoger. Het was een beetje een let down na the Dome te hebben gedaan die veeeeeel beter was.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Duurt Lang

Ontsnapt: Ja  59:25 min


 • Prachtige kamers
 • Moeilijke puzzels
 • Niet voor beginners

 

The Cabin

Escape Room 058 Leeuwarden
Geplaatst op: 4 november 2019

Mijn eerste Escape!

Hoewel mijn vrienden al twee een keer eerder een Escape Room hadden gedaan, was dit mijn aller eerste kamer waar ik zelf aan mee heb gedaan. Het was een verassing wat het zou gaan worden natuurlijk want heel eerlijk; ik had er niet echt op ingelezen wat het zou worden.

Bij aankomst hebben we even in een hal staan wachten tot er iemand ons op kwam halen en zijn we de kelder in geleid waar de Escape Room zou plaats gaan vinden. We hebben een goede uitleg gehad over hoe het allemaal moest en wat er van ons verwacht werd en toen zijn we de kamer in begeleid.

Zoals ik al eerder zei, ik wist niet precies wat ik moest verwachten. We zaten in een kleine kamer en we begonnen met zoeken. We waren met vijf personen en het was eigenlijk al heel snel duidelijk wat we moesten doen. Ene slotje open krijgen en dan kon je daarmee ook weer anderen open krijgen.

Het was een leuke verassing om te zien dat er meerdere kamers waren. Ik als nieuwe speler wist niet dat dit kon gebeuren en de kamers waren mooi en interessant ingericht. Ik was zeer verbaast en onder de indruk ervan en heb ervan genoten.

De puzzels waren makkelijk op te lossen en we hebben ongeveer twee of drie hints gekregen voor zover ik me kan herinneren. Het enige nadelige vond was dat er op gegeven moment een donker stuk is en je met een zaklamp moet schijnen. Dit op zichzelf vond ik niet erg, maar er is op die manier iemand bovenop mn enkel gesprongen toen we door een luik moesten kruipen omdat die me niet zag, terwijl er wel van ons verwacht werd dat we er op die manier door gingen.

Na heel wat leuke puzzels en verschillende kamers hebben we het voor elkaar gekregen om naar buiten te komen en de kamer te halen. Dit was een zeer geslaagde eerste ervaring en ik ben blij dat ik mee heb gedaan.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Duurt Lang

Ontsnapt: Ja  50:45 min


 • Verschillende soorten sloten
 • Leuke puzzels
 • Geweldig ingericht
 • 1 zaklamp (zie review)

 

0 reviews