Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Ilonaab

Escaper

Offline

Lid sinds

22-09-2019

Statistieken

Escaperooms

29 reviews

74 kamers gespeeld

86.2% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

TeamBiood

1 teamleden

23 kamers gespeeld

29 reviews

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 30 mei 2023

Kruip in de huid van …

Onthaal:
Al vanaf de mail die je binnenkrijgt, wordt het duidelijk dat je in de huid van iemand anders moet kruipen om binnen te geraken en de escape room te spelen. Bij het aanbellen wordt dan ook verwacht dat je al in je rol zit. Vanaf dat je binnenkomt, valt dat een beetje weg. Je bevindt je in een gewone onthaalruimte en verdere instructies werden door de gamemaster gegeven.

Kamer:
Ons avontuur kon beginnen, en we werden weggestuurd naar een andere kamer. Eens in deze kamer, krijgt elke rol verdere instructies over hoe ze het mortuarium kunnen betreden. Dat is even uit de comfortzone en kruipen in je rol.

Eens je voorbij de bewaking bent, kan het puzzelen beginnen. Maar pas op, want de security houdt een oogje in het zeil. De puzzels waren niet te moeilijk, of te gemakkelijk, al vonden wij persoonlijk dat er relatief weinig puzzels in zitten en puzzels die we al eerder hadden gezien. Wanneer anderen bezig zijn met bijvoorbeeld de security, staan anderen ook gewoon een tijdje niets te doen. Dat is zonde van de beleving.

Eens in de volgende kamer is het vooral doen, wat een leuke afwisseling is. De volgende kamer bevatte weer enkele puzzeltjes, die met vier personen vrij snel opgelost zijn. Om te ontsnappen word je wel weer even opgejaagd. Je voelt je helemaal in het verhaal. Al was het verhaal niet tot ons doorgedrongen. Toen de gamemaster ons achteraf het verhaal vertelde, dachtten we ‘oh goed gemaakt’, maar eigenlijk zou het verhaal duidelijk moeten worden in de kamer zelf.
Al bij al, een leuke ervaring met veel interactie en doe-dingen.

Opmerking: niet aan te raden voor zwangere personen. Als je zwanger bent, kan je het laatste deel niet mee doen, wat zonde is van de ervaring. (Dit staat niet zo vermeld op de website)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels
 • Weinig origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 14 maart 2023

Geheime kamers

#79

Onthaal :
Villa BreTil 's ligt in een mooi knus gebouw. Vanbinnen ziet het eruit als een woonkamer van de jaren 40. We werden hartelijk onthaald door een game master en de eigenares. De eigenares staat met haar ervaring altijd klaar voor babbeltje. Dat vinden wij leuk, om andere toffe kamers in de benelux te bespreken.

Kamer :
De kamers zijn simpel gedecoreerd, maar meer verwacht je ook niet van een kinderkamer en zolderruimtes. Wat ik leuk vond, was dat je telkens een nieuw deeltje van het huis ontdekt (aangezien niet alles goed zichtbaar is). De ruimtes bleven maar komen, terwijl je denkt dat dat niet zou kunnen op die oppervlakte.
De denkpuzzels die erin zaten waren niet moeilijk, maar er zijn ook tal van behendigheidspuzzels. Iets wat we heel leuk vinden, maar waar we net iets meer tijd aan besteden. De flow van de puzzels zat goed. Het einde was voor ons een beetje een anticlimax. Het had voor ons iets spectaculairder mogen zijn.
Ook nog een positief puntje: de verhaallijn zit goed elkaar

Conclusie: een kamer om op het lijstje te zetten als je ‘m nog niet gespeeld hebt. Wij komen alvast terug voor de nieuwe kamer!

Oh ja, en de kamer is niet zo eng als men doet uitschijnen. Je moet zeker niet bang zijn om deze kamer te spelen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja  55:02 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 14 maart 2023

RECORD

Naar deze escape room kijken wij heel hard daaruit. Mede door het thema en door de supergoede reviews.

Onthaal:
We werden hartelijk onthaald door de game masters, super vriendelijk personeel.

Kamer:
Hoe de kamer wordt ingeleid is heel uniek. Het verhaal van de experience wordt meteen duidelijk en het voelt net echt. In deze experience hebben ze veel tijd gestoken. Aan alles is gedacht: details, sfeer, beleving, verhaal komt goed tot zijn recht en linken naar andere escape room. Het thema is tot in de puntjes uitgewerkt. Voor ons gaf deze kamer ons echt een wauw gevoel.
Het is een belevingskamer, maar ook de puzzels zijn goede nadenk puzzels. Wij speelden met vijf personen en vonden er weinig puzzels inzitten, aangezien je 90 minuten de tijd hebt om ze op te lossen. We hebben de kamer rustig gespeeld, alle filmpjes, geluiden, verhalen goed meegevolgd, en toch ontsnapten wij met 50 minuten en 50 seconden op de klok. Dit was dan ook de recordtijd tot nu toe. We waren natuurlijk heel blij dat we het zo snel opgelost hebben zonder enige hint, maar het gevoel was dubbel. Als je een experience van 90 minuten gaat spelen, hoop je ook dat je de tijd kan gebruiken om te genieten van de kamer. Wij hebben ruim de helft van de tijd in de kamer gezeten, dus voor ons mocht het wel wat langer duren. Wij dachten: "Is het nu al gedaan?" Er mochten voor ons dus wat meer puzzels inzitten. Los hiervan waren de puzzels leuk, logisch en zat er een goede flow in. De puzzels zijn ook goed gevarieerd tussen samenwerken, parallel werken en afwisseling. Daarnaast werken ze met een leuk origineel hintsysteem.

Afsluiting :
We werden al klappend door al het personeel en eigenaars in de ontvangstruimte terug onthaald, omdat we het nieuwe record hadden gezet. Hierdoor kregen we een uniek kaartspel, gebaseerd op de kamer en een drankje. Achteraf wordt de kamer nog eens doorlopen. Dat is ook wel nodig, aangezien ik sommige puzzels gemist had omdat deze parallel te spelen waren. Dan zie je nog maar eens hoe goed het verhaal, de puzzels, de details ... zijn uitgewerkt.

Conclusie:
Iedereen moet deze kamer gespeeld hebben. Het thema is geweldig uitgewerkt, maar ook de puzzels hebben een goede moeilijkheidsgraad. Allen naar Waalwijk!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja  50:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Aantal puzzels

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 03 november 2022

Zo'n topervaring hebben wij nog nooit gehad! Alles klopt!

Het gebouw vinden was voor ons al een eerste opdracht. Er is van buitenaf moeilijk te zien dat er een escape room bevindt. Wij zeiden nog tegen elkaar: wat een gemiste kans dat ze niets bestickerd hebben. Zo krijg je toch geen naamsbekendheid.
Maar dat hebben ze duidelijk niet nodig. Al maanden waren wij op zoek naar een gepast tijdslot en eindelijk was het zover!

Onthaal:
We werden goed ontvangen door Anthony. Als je binnenkomt, lijkt het net alsof je in een speelzaal terecht komt. Super leuk gedaan met een huisje in het midden waar we konden voor- en napraten.

Kamer:
We hadden een hele boel verwachtingen bij de kamer. Hoe kan het ook anders als nummer 1 van escapetalk en een perfecte score. The Movies ging nog boven onze verwachtingen. Als je een complete ervaring wil, dan moet je hier naar toe. De puzzels, het thema, de extra's ... alles klopt, zelfs de verschillende geurtjes in de kamers! Ik kon bijna niet geloven dat ik mij in een escape room bevond, zo goed is de aankleding van de kamer. Het lijkt levensecht. Soms moet je in deze kamer gewoon even stilstaan, niets doen, en rondkijken. Het is ongelofelijk!

De puzzels zelf zijn goed in thema en hebben de perfecte moeilijkheidsgraad. Op het einde ben je meer dan voldaan en kan je even rustig nagenieten van de storyline.

Dit is een kamer wij nog lang niet over uitgepraat zijn en neemt de nummer één in op onze ranglijst.

( !! Als je iemand bij hebt die snel bang heeft, zou ik dit toch even melden van tevoren ;) )


Reactie door The Push Mystery Rooms

13 november 2022

Hartelijk dank Ilona! Dikke merci!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja  80:09 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

  broeder_viktoranthony_boelaert

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 19 april 2022

Goede verhaallijn

Om te beginnen was het ontvangst super. Ze zijn allemaal super vriendelijk, en hebben heel wat escape rooms gespeeld. Napraten over verschillende kamers vinden wij een must, dus dit was zeker een pluspunt. Wij hadden twee kamers geboekt: seven sins en daarna family secrets. Met een bang hartje begonnen wij aan seven sins, aangezien het ontsnappingspercentage vrij laag ligt. Wat ik persoonlijk tof vond, is de verhaallijn die er in zit. Sommige puzzels zijn daarentegen wel ver gezocht, maar er zitten zeker ook leuke puzzels tussen waarbij teamwerk vereist is. Een puzzel waar je een kwartier aan werkt voor een ‘link’ die je heel misschien nodig hebt, vind ik minder. Daarnaast werd er gezegd om geen brute kracht te gebruiken, maar toch hadden we dit een beetje nodig. Als iets lijkt vast te zitten, blijven we daar al snel van af. Hier hebben we dus wat tijd bij verloren. Later zat de flow wel goed en moet je gebruiken van teamwerk. Heel tof met leuke puzzels! Maar ook weer een puzzel met een link die je zomaar moet leggen… Qua decor was het oké, niet wauw, maar ook niet slecht. Geen speciale dingen in verwerkt en toch nog wel wat sloten.


8.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja  56:26 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Tipsysteem
 • Onlogische puzzels

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 29 juli 2021

Thema super goed uitgewerkt!

Introductievideo is zeer kwaliteitsvol! Niet cringey zoals we al vaak gezien hebben.

De kamer is zeer realistisch ingekleed. Alle zintuigen worden geprikkeld: geurtjes, belichtingen, special effects …
De puzzels zijn volledig automatisch. Geen 1 slotje te bekennen. Er zit veel variatie in, zowel behendigheid als denkwerk is nodig om verder te geraken. Maar helaas kon niet elke puzzel ons bekoren. Sommige zaken waren voor ons niet logisch. De eindpuzzel was een beetje een anticlimax.

Het onthaal na het spel was heel goed. We mochten alles nog eens bekijken.

Zoek de referenties naar andere escape rooms!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • Decoratie
 • Beleving
 • Variatie puzzels
 • 90 minuten
 • Prijskwaliteit
 • Onthaal na spel
 • Volledig automatisch
 • Minder logisch

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 28 juli 2021

Verrassend spannende kamer

Een volledig nieuwe kamer. Jumanji was moeilijk te overtreffen, maar deze kon er bijna aan tippen. De intro was heel leuk in thema. Ondanks dat er slotjes in het spel zaten, hebben deze ons nooit gestoord. Qua puzzels zit er veel variatie in met enge elementen. Er werd optimaal gebruik gemaakt van de grote ruimte. Het tipsysteem kan beter in thema.
Het einde was speciaal en een leuk slot!

Het spel werd verlengt naar 75 minuten, maar we hadden nog geen uur nodig om uit deze kamer te ontsnappen!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Origineel
 • Einde
 • Tipsysteem

 

Al Capone

Best Escape
Geplaatst op: 10 juli 2021

Onverwacht goed!

Ondanks dat we laat gebeld hadden, mochten we buiten de openingsuren nog komen spelen. We werden hartelijk onthaald door de gepassioneerde eigenaars. We kregen hierbij een uitgebreide intro met een drankje. De eigenaar raadde ons El Capone aan voor ervaren escapers. Daar hebben we zeker geen spijt van. We zijn aangenaam verrast door de verschillende soorten, in thema originele puzzels zoals behendigheid en logica. De aankleding was mooi en in thema, maar niet spectaculair. Hier en daar werden technologische snufjes verwerkt.
Na het spelen werd er nog uitvoerig nagepraat over hun kamer en verschillende andere kamers.
Dit te samen zorgt voor een complete ervaring. Deze kamer is zéker aan te raden voor groepen van vier personen.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • Onthaal
 • Afwisseling in puzzels
 • Puzzels in thema

 

The Cooper Case

Down The Hatch
Geplaatst op: 31 augustus 2020

Leuke escape room

Leuk ontvangst met enthousiaste gamemasters.
Het begin is vrij zwak, maar het wordt beter naarmate het spel vordert. Als je van rekenen houdt, is dit zeker een kamer voor jou. Leuke puzzels met een goede rode draad.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Zwak begin

 

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 31 augustus 2020

WAUW

We hadden veel verwachtingen van deze kamer, maar die zijn nog overstegen. De puzzels zijn meer behendigheid en samenwerken, in de plaats van hard nadenken. Dat verschilt van andere escape rooms. Je zit in een flow en hebt het gevoel dat je alles kan. Elke kamer is weer een mindblown. Je bent ook compleet gedesoriënteerd en het lijkt alsof je in een heel nieuwe wereld bent. We waren er na 47 minuten uit zonder tips en waren héél enthousiast over deze escape room. Ik zou 'm gewoon nog eens opnieuw doen, omdat hij zo vet is.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja  47:33 min


 • Behendigheid
 • Samenwerken
 • Puzzels
 • Mindblown

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 23 februari 2020

Geweldig avontuur

We werden goed ontvangen. Eens in de kamer zaten we volledig in het verhaal. Je gaat eigenlijk op avontuur en je hebt een missie. De kamers zijn qua inkleding echt overdonderend, zo goed! Ook de puzzels, die volledig elektronisch zijn, waren goed gevonden.
Deze kamer staat zeker in mijn top vijf, zowel qua inkleding als qua puzzels. Prachtig ontworpen met super leuke elementen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • Inkleding
 • Volledig elektronisch

 

Monaco Heist

Exitroom Hasselt
Geplaatst op: 04 februari 2020

Origineel begin

Vanaf het begin zit je volledig in het verhaal. Breek in in de villa en steel de grote diamant. Het begin is zéér origineel. De puzzels zijn op 1 of 2 slotjes na volledig elektronisch gestuurd en vereisen heel wat hersenbrekende logica. Bovendien passen alle puzzels perfect bij het thema van de kamer. De inkleding is simpel, maar dit past bij het thema. We zijn op de laatste minuut ontsnapt, wat het natuurlijk nog leuker en spannend maakte!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jumanji

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 04 februari 2020

Leuke ervaring!

De verwachtingen voor dit thema lagen hoog, maar deze werden zeker ingelost.
Je wordt in de kamer gezet, waar je meteen het spelbord ziet van Jumanji. Dit vond ik indrukwekkend en is de rode draad van deze escape room. Op het einde moeten je 'spelen'.

De puzzels waren niet standaard. Er zit veel variatie in, waardoor het interessant blijft. Er zitten zowel mechanische en niet-mechanische elementen in deze kamer.
De kamer is degelijk en in thema ingericht. Alle elementen passen hierin.
De manier van hints geven past helemaal in het thema van deze escape room.
We waren echter net buiten tijd, omdat het mechanisme onze combinatie niet fatsoenlijk aanvoelde, wat natuurlijk jammer is.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

 

Hunter

LOCk US Escape Room Sint-Truiden
Geplaatst op: 08 juli 2021

Simpel, maar met leuke puzzels!

Als je nog niet veel escape rooms hebt gespeeld, dan is deze een aanrader. Het decor is mooi voor het thema en er zitten leuke puzzels in verwerkt. Deze kamer draait om het puzzelen en je zit direct in een leuke flow. De inkleding was oké. Er hing een sfeer van het thema, maar verwacht niet de grootste of mooiste effecten. Het onthaal was ook dik oké.


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • puzzels

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 02 februari 2020

Levensechte ervaring!

Het ontvangst was leuk, samen met de intro van de kamer. Het leek zo levensecht, waardoor je een beetje angst voelt. Het was veelbelovend, waardoor de rest van de kamer gewoon oké was. Eén van de eerste puzzels dachten we door te hebben, uiteindelijk hebben we van alles geprobeerd, maar we weten nog steeds niet wat we nu wel of niet juist gedaan hebben. Er zijn weinig sloten in de kamer aanwezig, wat op zich wel leuk is. Enkel jammer als sommigen mechanische zaken niet werken, waardoor wij een 'tip' kregen die wij al lang door hadden, maar het gewoon niet werkte. Dit frustreerde ons een beetje. In deze kamer heb je wel wat technische ervaring nodig, waar wij niet zo goed in waren. Dit was voor ons een minpunt. Het einde is wel leuk en vernieuwend.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja

 

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 02 februari 2020

Je wordt helemaal in het verhaal meegenomen!

Het begint een beetje creepy. Je moet goed je brein gebruiken om de raadsels op te lossen. Ook de rest is super goed ingericht. Er is veel mechanisch, wat altijd wel leuk is. De puzzels zijn uitdagend, maar niet te moeilijk. Het einde vonden wij minder spectaculair dan verwacht.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja

 

Submarine Bunker

Escape Rush
Geplaatst op: 02 februari 2020

Spannende ervaring!

Het ontvangst is ongezien en leuk. Dit trekken zij door naar de intro. Ik voelde mij niet in de film van Kingsman. Super leuke ervaring. Voordat je binnenstapt in de kamer krijg je een leuk filmpje te zien, die je helemaal meeneemt in het verhaal. De bunker is enorm goed ingekleed. Alles lijkt echt! Op dit vlak krijgen ze echt een 10/10. Wat wij minder vonden was het technische in deze kamer. Wij zijn hier niet zo goed in en dat maakte het spannend. We hadden nog maar 10 seconden over!
Dit was echt een super ervaring die ik iedereen zou aanraden!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst
 • Intro
 • Levensechte inkleding en ervaring
 • Technische puzzels

 

The Asylum Revealed

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 02 februari 2020

Oké

Vriendelijke ontvangst, we konden direct beginnen. Intro wordt leuk verteld en het begin in zeker een pluspunt. Voor de rest zaten we in het begin heel lang vast. In één kamer heb je misschien 6 slotjes die je moet oplossen, waardoor wij al een beetje ontmoedigd waren. Er zat één vernieuwend element in, maar voor de rest was kamer best saai. Inkleding is ook niet speciaal.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst
 • Intro
 • Puzzels

 

Maffiagoud

Escaperoom 3910 Seconds
Geplaatst op: 02 februari 2020

Leuke ervaring!

We werden enthousiast ontvangen. Vervolgens wordt het verhaal en onze missie verteld. De kamer had een duidelijk doel en was heel duidelijk. De manier van tips geven is zéér origineel en het einde is spectaculair. Er zaten innovatieve puzzels in. De inkleding was simpel, maar dat is dit geval niet negatief. Kort: een leuke ervaring!
Achteraf mochten we mee kijken naar de volgende groep. Dat wilden wij altijd al eens doen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Spectaculair einde
 • Enthousiaste ontvangt

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 04 februari 2020

Nummer 1!

Na 26 escape rooms gespeeld te hebben, staat deze escape room op nummer 1. En dat zal niet snel veranderen.

Het ontvangst was aangenaam en we werden direct meegesleept in het verhaal. Ook in de escape room zelf ben je heel hard bezig met het verhaal, los van de puzzels. Dit zorgt natuurlijk voor een topervaring!

De inkleding van de kamer was geweldig, net zoals de puzzels, die slotjesvrij waren! De puzzels waren niet super gemakkelijk, en om dan het antwoord zelf te vinden, is leuk!

DIT WAS EEN BELEVING die wij nooit meer zullen vergeten en aan iedereen zullen aanraden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja

  Wout V

The Bar

The Bar
Geplaatst op: 02 februari 2020

Ambetant en niet speciaal

Voordat we aan de escape room begonnen, wisten we niet dat we een uur buiten moesten wandelen. We hadden ons hier niet op gekleed en het regende pijpenstelen. We vonden de zoektocht totaal niet leuk, en waren vrij gefrustreerd. Doe deze escape room zeker niet bij slecht weer of in de donker. De gamemaster gaf zelf toe dat sommigen dingen niet goed te zien zijn in het donker.
Eindelijk in de bar, moet je je op een speciale manier voorstellen, wat wel leuk is.
De escape room was voor ons heel simpel en waren er dus vrij snel uit. We vonden het op zich niet erg dat de gamemaster in de kamer blijft, al geeft hij wel een beetje te veel 'tips' met zijn gezichtsuitdrukking. De kamer was niet speciaal ingekleed, gewoon normaal.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst
 • Zoektocht
 • Makkelijke puzzels

 

Wauw

Voor de boeking krijg je al een e-mail in de bus. Het verhaal en filmpje wekte al direct het enthousiasme op.

Na een korte uitleg van de gamemaster, word je in een donkere ruimte gezet waar je het filmpje rond het verhaal te zien krijgt. Het filmpje is professioneel gemaakt en zeker nog om je in de juiste sfeer te krijgen. (Hetzelfde als in de e-mail)

En dan gaat een deur open.... het lijkt wel alsof je in een andere wereld terecht komt i.p.v in een escape room. Het decor is echt WAUW. De afwerking is enorm, net als de schaal. En daarbovenop zijn de puzzels ook super leuk. 
De puzzels gaan van zoek, naar denk, naar doe en er zijn er zat aanwezig. Telkens mooi in thema van het verhaal.

Het enige minpuntje dat wij kunnen aanhalen, is het einde. Dit vonden wij een anticlimax. Het was vreemd ten opzicht van de rest van de kamer.

Als ik 1 kamer mag aanraden in België, dan is het deze! Zowel op vlak van decor als puzzels zijn ze erin geslaagd om een topkamer te bouwen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Einde

 

The Zodiac Letter

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 02 februari 2020

Verwarrend

De kamer is heel chaotisch. Alle elementen passen wel in thema samen met de opdrachten en puzzels. Geen 'wauw' effect, ineens waren we er uit.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • Inkleding
 • Chaotisch

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 04 februari 2020

AF

Het thema van deze kamer sprak ons niet direct aan. We hadden verwacht dat we technisch sterk moesten zijn, wat wij niet zijn. De kamer is simpel maar goed ingekleed in het thema. De kamer is bijna volledig automatisch, wat altijd een dikke plus is. De puzzels zijn innoverend en goed bedacht! Een zéér leuke ervaring dus. We hebben deze kamer uitgespeeld zonder tips, wat de ervaring nog leuker maakt!
Achteraf hebben we met de gamemaster nog een half uur nagepraat. Dit maakte de escape room AF.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja

 

Pharaoh's Tomb

Exitroom Hasselt
Geplaatst op: 04 februari 2020

Vernieuwende kamer

De escape room is in vergelijking vrij klein. Maar daarvoor moet die niet onderdoen. De puzzels zijn origineel, doordacht en volledig automatisch. Er zit één rode draad in deze escape room, dus je bent met zijn allen samenwerken om het doel te bereiken. Er is een mogelijkheid tot opsplitsing. Dat hebben wij gedaan, waardoor je sommigen elementen van de kamers wel niet meemaakt.
Plezier van begin tot einde. De inkleding was zeer goed gedaan.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Andere ervaring in een huis.

Het ontvangst is normaal leuker, maar aangezien wij ruim op tijd waren, hebben wij wel een normale ontvangst gehad. Misschien stom voor de gehele ervaring.

Het is leuk dat deze escape room in huis plaatsvindt. Dit biedt veel mogelijkheden, maar deze konden nog beter benut worden. Het is natuurlijk 'gewoon' een oud huis, dus het is op zich leuk gedecoreerd voor dit thema. In sommige ruimtes moet je bijna niets doen, wat wel jammer is. Dan kan men beter het spel langer maken, vind ik.

De puzzel waren op zich leuk; alleen één puzzel duurde naar onze mening te lang en zou beter ingekort worden. We sukkelde er een beetje mee, maar het was voor de gamemaster blijkbaar normaal dat je daar 15-20 min. over doet. Dat vonden wij jammer. Ook de eindpuzzel is leuk; alleen heb je niet het 'we escaped' gevoel.

Volgens de gamemaster waren we er ook "op tijd" uit, maar wij zaten drie minuten over tijd. We hebben het dus niet gehaald.


Reactie door Escape House Emerantia

19 juli 2021

Hallo, bedankt voor jullie bezoek aan Escapehouse Emerantia. Het is inderdaad zo dat het - zoals bij de reservatie vermeld - voldoende is om zoals bij andere escaperooms een 10-15tal minuten voor tijd te komen. Eerder heeft geen voordeel. De deur zal op slot zijn of zoals bij jullie, kan de gamemaster zelf net aankomen. Voor het spel zelf maakt dit evenwel niet. "We love feedback" (liefst via email of persoonlijk) waardoor we onze dienst steeds beter kunnen maken. Er zijn dan ook sinds september 2019 puzzels toegevoegd waardoor men nu effectief 85 minuten heeft om de missie te volbrengen ipv 80 minuten. Het is ook correct dat er geen 'we escaped' gevoel is. Dat is om veiligheidsreden. Het is geen ontsnappingsverhaal maar eerder een missie. Dat is, zoals beloofd, anders en hoeft niet per se een minpuntje te zijn.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Nee


 • Huis
 • Decoratie
 • Puzzels
 • Einde

 

Spring 1945

Exitroom Hasselt
Geplaatst op: 02 februari 2020

Leuke kamer

De kamer is goed ingericht, alsof je je bevindt in de tweede wereldoorlog. De puzzels waren niet moeilijk, maar dat stoorde niet. Je hebt een missie in deze kamer en de missie volbrengen geeft een leuk gevoel! De kamer is niet speciaal, maar wel aan te raden voor beginnende escapers.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • Inkleding
 • Puzzels

 

#PrisonEscape

Escape Room Maasmechelen
Geplaatst op: 22 september 2019

Sfeer is oké, puzzels zijn slecht

De sfeer was oké. Je krijgt een jumpsuit aan van de gevangenis en er wordt een foto van genomen. Eens je opgesloten wordt, heb je een gewone gevangeniskamer. Veel decoratie kan je hier niet aan geven.
De puzzels waren enorm slecht. Je werkt van slot tot slot. Raadsel, slotje open, raadsel, slotje open, raadsel, slotje open enzovoort.
Deze escape room zou ik zelf ook in elkaar kunnen steken.
GEEN AANRADER.


4.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 2.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Saw

Escape Room Hasselt
Geplaatst op: 02 februari 2020

Leuk thema, jammer van de technische defecten.

Het thema van deze kamer heeft ons naar hier gebracht. Aangezien wij alle films meerdere keren hebben gezien, keken wij hier heel hard naar uit. De eerste ervaring in de kamer is geweldig. Hier is de beleving optimaal. De puzzels zijn leuk, maar de technische uitvoering ervan was niet goed. We deden deze kamer dan ook twee weken na opening, maar ook dan zou alles op punt moeten staan. De gamemaster is een aantal keer binnen moeten komen, omdat er zaken gewoon niet werktte. Het thema en de variatie aan puzzels maakt dit wel goed, dus ik zou 'm nog steeds aanraden en hopelijk doen ze iets aan de technische defecten.


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema: inkleding
 • Puzzels
 • Technische defecten

 

0 reviews