Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Maarten van den hout

Escaper

Offline

Omschrijving

Groot escape fan en altijd op zoek naar nieuwe escape-ervaringen. Met wisselende teams speel ik maandelijks kamers in Nederland, België en verder overal waar ik de kans krijg. Ik heb escape trips gemaakt naar Budapest, Hamburg en Praag. 

De ideale kamer is voor mij gericht op beleving, heeft een zich ontwikkelend verhaal, een paar grote verrassingselementen, in het thema passende, logische puzzels, veel samenwerking en voelbare tijddruk. Daarnaast moet er voor vier personen altijd iets te doen zijn. 

Favoriete kamers buiten de Benelux:

- Ernie Hudson and the Zoo of Death (Hamburg)

- Galactic Pioneers (Praag)

- Medieval Dungeon (Praag)

- Ghosthunter Brandon Darkmoor (Berlijn)

- Pirate cave (Boedapest)

- Leichenschausmaus (Neuwied)


Lid sinds

10-07-2017

Statistieken

Escaperooms

57 reviews

86 kamers gespeeld

94.7% ontsnappingspercentage


Games

1 reviews

1 gespeelde spellen


57 reviews

The Lost Ones

Escaperoom Drachten
Geplaatst op: 03 april 2023

Compleet en spooky

Het is, zoals het hoort, even zoeken naar de juiste ingang. Het bedrijf is gevestigd in het souterrain en daar maken ze handig gebruik van met een lange, donkere gang die je je bij aankomst al ongemakkelijk laat voelen. Ook in de nette wachtruimte wordt dit gevoel gecreëerd.

De intro van het spel is een geluidsfragment, wat niet zo goed werkt als er nog andere groepen in de wachtruimte zitten.

Eenmaal binnen waren we gelijk enthousiast over de setting, die was netjes afgewerkt en sfeervol. Jammer van die ene foutmelding op een scherm in de kamer.

Het spel speelde erg soepel, puzzels waren in thema en voelden logisch. De kamer is zeker niet de moeilijkste, fervente puzzelaars komen hier misschien niet goed aan hun trekken. De beleving is echter top, dus ik was tevreden.

Het laatste spel zorgde voor wat verwarring in het waarom, dat zou best nog wat meer mogen worden aangepast op het verhaal.

Al met al een hele geslaagde kamer en het omrijden waard.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

Elixir

Wintertuin Experience
Geplaatst op: 25 maart 2023

Leuke battle room op prachtige locatie

De ambiance is prachtig en als ik in de buurt woonde ging ik hier waarschijnlijk regelmatig gewoon wat drinken. De gespiegelde kamers gaven ons de kans om met twee groepen tegelijk tegen elkaar te spelen. We werden enthousiast ontvangen en de twee gamemasters vertelden wat over de historie van de kas en uiteraard kregen we de gebruikelijke regels te horen.

De rooms waren goed in sfeer ingericht. De puzzels waren niet altijd even eenvoudig, maar met voldoende ervaring goed op te lossen. (Eén van onze groepen kwam er uit in 40m en de andere had het niet gehaald. Als je alles wat je vind netjes bestudeert als een pro dan komt het vast wel goed). Puzzels waren goed in thema en voelden logisch.

De detaillering en afwerking mogen iets scherper. Een slot dat niet in thema is vind ik altijd afdoen aan de ervaring.

We speelden met 6 personen in één kamer, maar ik had niet het gevoel dat er te weinig te doen was of we elkaar in de weg liepen.

Toen we klaar waren mochten we in de control room meekijken met de andere groep (en zelfs hints doorbellen), wat fantastisch was. Ik stel me helemaal voor dat er op een dag battle rooms ontstaan waar die interactie tussen groepen in de room ingebakken zit.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Battle!
 • Details uit thema

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 05 februari 2023

Beduusd!

Thematisch gezien klopt echt alles vanaf het moment dat je Kamer 237 binnenstapt. Alleen al de inrichting buiten de kamers is een kunst op zich, volledig in stijl en ik probeer me voor te stellen hoeveel uren er vlooienmarkten zijn afgestruind om deze te kunnen realiseren. Ook de ontvangst is in stijl en voor je het weet sta je in de kamer. De introductie in de kamer is uiterst verzorgd, de kamer zelf ziet er 100 % geloofwaardig uit en de flow van het spel was voortreffelijk. Af en toe kregen we een nudge in de juiste richting, op een prettige en passende manier. De spellen zijn afwisselend, niet altijd even gemakkelijk maar goed te doen als je je zinnen erbij houdt. Mooi om te zien hoe het verhaal zich al spelend ontplooit.

Na het einde waren we zo beduusd dat we echt even bij moesten komen. Daar was gelukkig alle gelegenheid toe. Absolute aanrader.


Reactie door Kamer 237

05 februari 2023

Honderden uren😊


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  79:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

  kamer237

VR Dragon Tower

Next Level Escaperoom Eindhoven
Geplaatst op: 03 december 2022

Aardige doe-activiteit

Ontvangst en uitleg waren prima in orde. Het spel, daar had ik wat moeite mee. Ik had, gezien de waardering hier, hoge verwachtingen van dit spel ten opzichte van andere virtuele escape rooms die ik eerder gespeeld heb, maar deze zijn niet waar gemaakt. Grafisch was het allemaal in orde en de activiteiten in het spel klopten wel, maar als ik het met een analoge escape room vergelijk, dan lijkt de virtuele room een heel ander publiek te zoeken. Qua puzzelen stelt het allemaal niet zoveel voor en hoef je weinig originaliteit te verwachten. Wat ik wel leuk vond aan deze room was dat het virtuele aspect goed benut werd in het spel, om dingen te doen die in het echt niet kunnen.

Wat echt af doet aan de beleving is dat de gamemaster vrolijk tegen ons praatte tijdens het spel als we ergens moeite bij hadden. Er zit een hintsysteem in het spel ingebakken, zonde om dan alsnog te roepen wat er fout gaat.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  43:20 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Weinig origineel
 • Gebrek aan verhaal

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 02 oktober 2022

Helemaal perfect

Beginnend bij het thema: Origineel en aansprekend. De intro is vanaf binnenkomst in thema, wat ik geweldig vind omdat je direct in de juiste sfeer zit. Onze host ging perfect op in zijn rol en over alles wat hij zei en deed was nagedacht. Het spel weet je bij de start direct in een hogere versnelling te zetten en de realiteit is snel vergeten.

Het verhaal is eenvoudig gehouden en het spel blijft er trouw aan. Fijn is dat alle puzzels passen bij het thema en de omgeving en het verhaal ondersteunen.

Het spel heeft het juiste tempo, er is genoeg te doen voor 4 personen en zit echt heel goed in elkaar.

Achteraf was er nog ruimte om een keer het spel te doorlopen en vragen te stellen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Spannend

 

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 06 juli 2022

Prachtige belevenis

Zojuist een review geschreven over de andere room van Push, The Movies. De verleiding om de twee kamers met elkaar te vergelijken is heel groot, ik ga mijn best doen hiervan weg te blijven.

De ontvangst was uiterst hartelijk, de eigenaar (Anthony) is een joviale man met ontzettend veel liefde voor escapen. En blijkbaar een genie, want naast inrichtingen ontwerpen bouwt ie gewoon tegelijkertijd twee escape rooms van wereldklasse. In zes maanden tijd. Je gaat bijna twijfelen of je zelf wel genoeg uit het leven haalt ;-)

Terug naar de kamer: De intro is zeer verzorgd en de kamer begint eens niet op de klassieke manier. We konden lekker berserk gaan op alle opdrachten om verder te raken, terwijl we verwonderd genoten van de prachtige inrichting, de details en de sfeer. Goede effecten, een ontwikkelende verhaallijn, wat wil een mens nog meer.

Met lichteffecten wordt je steeds de juiste kant op gestuurd, daarnaast worden er geregeld hints gegeven die het tempo garanderen. We hadden zo nu en dan het gevoel dat de hints iets te vroeg kwamen, het is niet erg om even in je sop gaar te koken zodat je echt een eureka-ervaring hebt als je wél snapt hoe je de volgende stap zet. Ik vond het hintsysteem via beeldschermen niet echt passen bij het thema van de kamer; als ik ruimte moet benoemen voor verbetering dan zou dat het zijn.

Verder niks dan lof over de kamer; we hebben veel plezier gehad tijdens het spelen.

Ik ga toch even de vergelijk maken tussen Houdini en The Movies, zodat je bij het boeken eenvoudiger kunt beslissen welke kamer je eerst speelt. Hoewel ik niet goed kan benoemen waarom, vond ik die laatste spectaculairder. Ik was daarom blij dat we begonnen waren met Houdini. Dat gezegd hebbende: ze zijn allebei de moeite van het bezoeken meer dan waard.


Reactie door The Push Mystery Rooms

08 juli 2022

Dag Maarten! Hartelijk dank voor de mooie review! Doet me veel plezier ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

  anthony_boelaert

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 01 mei 2022

Prachtige kamer

Het kan even zoeken zijn naar de ingang, hoewel er voldoende wegwijzering hangt. De ontvangst was hartelijk en de ontvangstruimte is praktisch opgesplitst zodat groepen elkaar niet per ongeluk spoilers weggeven in hun enthousiasme.

De introductievideo was zeer verzorgd en zette de toon voor de kamer, want deze is echt prachtig. De afwerking is een van de hoogste die ik ooit in een room gezien heb, wat de sfeer en geloofwaardigheid uiteraard ten goede komt. Hoewel de focus ligt op puzzelen in plaats van beleving, worden alle zintuigen subtiel geprikkeld. Er wordt op een prettige manier gebruikt gemaakt van techniek, waardoor de kamer veel meer high tech is dan het tijdperk waarin je speelt zou toelaten, zonder dat dit storend is. Er is lekker veel ruimte tot samenwerking. De meeste tijd stonden we twee aan twee aan een puzzel te werken. Vanwege het lineaire aspect waren er wel momenten waarop niet iedereen iets om handen had.

De puzzels zijn afwisselend en de meeste waren erg leuk om te doen. Niet alle puzzels vielen even goed in de smaak, sommige werden snel frustrerend, maar dat is niet onlogisch door de grote variëteit die is aangebracht. Meestal werd middels een hint op tijd ingegrepen door de game master.

Grootste verbeterpunt is wat mij betreft de storyline; de missie is vanaf het begin duidelijk en van de narratief wordt niet meer afgeweken. Gezien het echte verhaal van Le Prince had hier nog wel wat ontwikkeling ingepast kunnen worden.

Conclusie: Zeker een van de mooiste kamers van het moment. Voor beginners zelfs wellicht wat overdonderend. Uitermate geschikt voor ervaren puzzelaars. 3 personen lijkt me de optimale groepsgrootte.9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  86:00 min


 • Afwisselende puzzels
 • Zeer hoogwaardig afgewerkt
 • Technisch slim gebouwd
 • Geen verhaalontwikkeling

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 05 februari 2022

Best lage overlevingskans

Mijn eerste gedacht bij dit spel was: 2,5 uur, hoe kan dat blijven boeien? Het antwoord blijkt te zijn: Met veel, heel veel adrenaline. Deze kamer is met afstand de meest spannende die ik ooit gespeeld heb en de sfeer is zo geweldig neergezet dat mijn brein me vrij snel na de start al wist wijs te maken dat mijn leven op het spel stond. En dat van mijn teamgenoten, maar de ervaring leert dat dat iets minder relevant wordt als de paniek toeslaat.

Inhoudelijk zijn er al wat hele goeie recensies geschreven, dus ik houd het bij de praktische zaken:
- We kwamen in het donker aan en twijfelden nog even waar we moesten zijn, maar dit bleek de eerste logische keuze die we moesten maken. Als tip: Daar ja.
- Het advies om kleren aan te doen die vuil mogen worden was zeer terecht; het is een stoffige omgeving en je gaat kruipen en klauteren.
- Wanneer is deze kamer minder geschikt voor je? Als je slecht ter been bent, of als je stress slecht verdraagt. De kamer is echt heel, heel spannend.
- Wanneer is deze kamer wel geschikt voor je? Als je een keer het gevoel wil hebben dat je leven in gevaar is ;) Ik overdrijf natuurlijk, maar niet heel erg.

Een unieke belevenis.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

  xMvdsDaan92EscapertAlecsjephaniecinzanoCasturiiTheekopje

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 21 augustus 2021

Presto!

Het grauwe industrieterrein doet niet vermoeden wat zich binnen de muren van Epic Escape afspeelt. De hosts zijn hartelijk, de ontvangstruimte praktisch met wat kleine puzzeltjes om de tijd door te komen als bonus. Vooraf wordt je al uitgenodigd om je in het verhaal te verdiepen middels een quizje, wat we natuurlijk braaf gedaan hadden. Het bleek geen must; het verhaal wordt nog een keer netjes samengevat in een goed geproduceerde intro-film. Vanaf het moment van de intro tot aan het einde van het spel wordt je helemaal meegezogen in het verhaal, mede dankzij de geavanceerde licht- en geluideffecten, fantastische decors en puzzels die perfect aansluiten bij het verhaal.

Zonder in detail te treden: de kamer is echt heel slim gebouwd en ik kan geen negatieve dingen bedenken. De volle 10 punten en een groot compliment voor de enthousiaste eigenaren.

4 spelers leek ideaal. Een zeer geschikte kamer voor ervaren spelers dankzij de originele elementen en puzzels.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Verhaal staat centraal
 • Puzzels passen binnen het verhaal
 • Originele elementen
 • Sterke auditieve ondersteuning
 • Sterke visuele ondersteuning

  Epic Escape Waalwijk

Anna's Dollhouse

MindEscape
Geplaatst op: 15 augustus 2021

Sfeervol

De ontvangst was prima. De eigenaresse is zelf enthousiast escape fan, de speluitleg was kort en bondig. De wachtruimte is simpel maar doeltreffend. De intro voor de kamer zet de juiste sfeer neer en legt de basis voor het verhaal. De kamer is duister en gaat goed mee in die sfeer, inclusief passende effecten.

De detaillering had voor mij wat hoger gemogen. De kamer is lineair, wat altijd het risico inhoudt dat niet iedereen altijd iets te doen heeft. Ik vond dit over het algemeen wel meevallen, maar er waren wel een handjevol momenten dat spelers niets om handen hadden.

De puzzels spraken voor zich en waren meestal logisch. Wat ik graag terugzie in een room is dat de puzzels complementair zijn aan het verhaal en dat is in deze kamer niet het geval. Wel zijn ze in de stijl van het thema uitgevoerd. De puzzels wisten ervaren rotten als ons niet te verrassen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

De flow van de kamer zou nog wel wat kunnen verbeteren; de laatste opdracht vond ik niet zoveel toevoegen aan de beleving. Wat de kamer nog verder zou verbeteren, zou een wat meer centrale verhaallijn zijn. De spanning die in de intro wordt opgebouwd, gaat een beetje verloren als je eenmaal aan het puzzelen bent geslagen.

Samengevat: een sfeervolle kamer die meest geschikt is voor teams van 3-4 spelers. Ik verwacht dat de kamer het meest aansprekend is voor mensen die een beetje escape-ervaring hebben maar nog niet zoveel.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:00 min


 • Sfeervol
 • Enthousiaste eigenaresse
 • Heldere puzzels
 • Detaillering mag hoger
 • Verhaallijn staat niet centraal

 

Expeditie

MindEscape
Geplaatst op: 15 augustus 2021

Prima jungle-kamer

Ontvangst was goed, wachtruimte simpel en doeltreffend. Enthousiaste eigenaresse.

De intro in de kamer was leuk gedaan en een welkome afwisseling op het klassieke filmpje. Ik had wel gehoopt dat onze gids een wat prominentere rol zou hebben tijdens het spelen.

De kamer is volledig in thema aangekleed. De afwerking mag soms wat subtieler. De puzzels spelen prettig weg en voelen logisch aan. Ze passen in de sfeer, maar niet in het verhaal. Dat verhaal komt daardoor niet echt tot leven. De eindopdracht werkt hier ook niet aan mee.

Er zitten wat leuke technische mechanismen in de kamer, die toevoegen aan de beleving. Ik vind grote waarschuwingsteksten wel een afknapper, dan hoor ik liever van tevoren wat wel en niet mag, zodat de sfeer tijdens het spelen niet ondermijnd wordt.

De kamer voelt qua flow heel vergelijkbaar met de andere kamer van Mindescape, inclusief een eindopdracht die een beetje afbreuk doet aan de spanningsopbouw tijdens het spelen.

De kamer is goed gemaakt, onderhouden, sfeervol en vooral geschikt voor mensen met geen tot bescheiden ervaring. 4 spelers lijkt me ideaal.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Goed decor
 • Verrassende technieken
 • Verhaal komt niet lekker uit de verf
 • Eindopdracht mag wel spannender

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 11 oktober 2020

Perfect

De titel zegt alles. De beleving is zo overweldigend goed, dat ik niet genoeg lof kan proppen in één review. De eigenaar is aanstekelijk enthousiast en terecht (bescheiden) trots op zijn werk. De ontvangstruimte voelt al als onderdeel van het spel en het spel is van de introductie tot aan het einde meeslepend. We kwamen sprakeloos de kamer uit en ik moest de drang onderdrukken om een staande ovatie weg te geven.

Goed om te weten: de kamer biedt genoeg uitdaging om vier spelers aan het werk te houden. Onervaren spelers zullen snel overdonderd raken en kunnen wellicht beter beginnen bij The Cooper Case, een van de andere rooms van Down The Hatch.

Meer woorden hoef ik er niet aan vuil te maken. Gaat dat zien!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  79:40 min


 • Meeslepend meesterwerk!
 • Te heftig voor noobs

  down-the-hatch

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 23 augustus 2020

Meeslepend avontuur in een andere dimensie

De locatie is gemakkelijk te vinden: een aardig kerkje midden in het centrum. Dankzij de mail-instructies wisten we wat te doen. De GM ontving ons op gepaste wijze en na wat papierwerk werden we al snel op scherp gezet. De volledige introductie, instructie, het spel en alle overige communicatie is in het Engels; op zich geen probleem maar ik zag de meerwaarde niet en kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen prettig is.

Het spel is zeer meeslepend. De atmosfeer is griezelig, wat ondersteund wordt door slim lichtgebruik, geluid en overige effecten. De kamer ziet er fantastisch uit: volledig in thema en goed afgewerkt, zeer geloofwaardig. De puzzels maken ook goed gebruik van de omgeving en voelen nooit out-of-place. Constant stonden we op scherp, hoewel er (gelukkig) niet wordt ingezet op grote schrikeffecten.

Ik vond het af en toe best lastig om te verstaan wat ons verteld werd en daardoor was niet altijd duidelijk wat de bedoeling was. Het verstaan van de hints en communicatie is in mijn beleving ook het grootste verbeterpunt, misschien is het toch wat lastiger in het Engels, zeker als je hoog in de spanning zit. Het zou ook kunnen helpen als de muziek soms een tandje zachter ging.

En dan de finale....Heel prettig is dat ook als je niet goed speelt, je de finale altijd meemaakt. Deze kwam hierdoor voor ons wel wat onverwacht en voelde een beetje rommelig, misschien omdat we nog wat beduusd waren. Evengoed was het einde absoluut spectaculair en uniek en iets om nooit te vergeten.

Achteraf konden we onze vragen nog stellen (mocht nu weer in het Nederlands) en kon er een toffe foto worden gemaakt, die netjes dezelfde dag nog per mail verzonden werd.

De ideale groepsgrootte is 4 spelers, we merkten met z'n drieën dat het allemaal soms net iets te langzaam ging.

Erop terugkijkend kan ik niet anders dan concluderen dat de kamer terecht hoog scoort op Escapetalk. Het predikaat "escape room" is wat beperkend voor dit soort escape ervaringen: Je bent 90 minuten lang onderdeel van een avontuur in een andere dimensie.
9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ontvangst in thema
 • Perfecte setting
 • Geweldige effecten
 • Epische finale
 • Communicatie alleen in Engels
 • Instructies lastig te verstaan
 • Finale onverwacht

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 16 augustus 2020

Gaaf avontuur

De ontvangst was aanstekelijk hartelijk. Leuk dat ze bordspellen verkopen, altijd leuk om even tussen al die dozen te neuzen. De dame die ons ontving was superaardig en ook een escapoholic. Na een korte introductie konden we aan de slag. De kamer is heel mooi en technisch tof gebouwd. De puzzels zijn logisch en divers. Geen dingen die we nergens anders gezien hebben, maar zeker goed uitgewerkt. We werden meegesleept in de prachtige setting en de special effects en vergaten even de tijd. De verbeterpunten zijn de afwerking (her en der beschadigingen of slecht weggewerkte kabels) en de hitte. We waren er al voor gewaarschuwd en er was niks aan gelogen: zelfs de temperatuur paste uitstekend bij het jungle-thema. Ik moet er wel bij zeggen dat het buiten in de zon ook snikheet was én dat we als service flesjes koud water mee naar binnen kregen.

De begeleiding in de kamer was erg goed, onze GM zat goed op te letten en vroeg op het juiste moment of we een hint konden gebruiken.

Al met al een hele toffe ervaring, met enkel kleine verbeterpunten.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  63:00 min


 • Enthousiaste begeleiding
 • Avontuurlijk
 • Zeer sfeervol
 • Afwerking niet altijd 100 %

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 22 juli 2020

Spanning verzekerd!

Er is veel aandacht besteed aan het neerzetten van een verhaal en dat blijkt al uit de mail vooraf, waar je naar een opvallende website wordt verwezen. Ook de ontvangst is al in thema en zorgt ervoor dat je er gelijk lekker in zit. In het spel zelf is de tijddruk op verschillende manieren voelbaar en ontsnappen voelt daardoor echt als een overwinning. De kamer zelf voelt logisch aan, werkt technisch goed en is vooral ook mooi aangekleed. Met vier personen was er constant genoeg te doen. Ik vond de puzzels ook erg leuk, er zat veel variatie in maar alles sloot goed aan bij de sfeer en het thema van de kamer.

Achteraf was er vanwege Corona-beperkingen niet de gelegenheid om iets te drinken, maar dat kan de organisatie uiteraard niet aangerekend worden.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Spannend
 • Thema goed uitgewerkt
 • Verhaal gedetailleerd uitgewerkt
 • Nette afwerking
 • Leuke puzzels
 • Eén puzzel miste voldoende belichting

 

Historisch verantwoord, zeer lineair

We werden zeer enthousiast ontvangen. In de nette ontvangstruimte kun je wat drinken en met de GM kletsen. Voordat het spel start, kregen we een introductiefilmpje waar veel aandacht aan was besteed (het acteerwerk zal ik niet meenemen in de beoordeling, dat was wel bron voor enige hilariteit). De transitie van introductie naar spel was slim gedaan en zette duidelijk de kaders voor de missie.

De kamer deed erg authentiek aan, wat in dit geval oud betekent. Ik houd persoonlijk meer van een wat "schoner" thema, met al die oude meubelen e.a. doet een kamer automatisch wat gammel aan. De inrichting was sober maar wel helemaal in thema. De kamer speelde extreem lineair, wat voor ons het grootste minpunt was. Met een bescheiden groep van vier personen hadden enkele spelers toch af en toe het gevoel dat ze niks te doen hadden.

De puzzels sloten goed bij het thema aan, waren afwisselend en zeker vermakelijk en hoewel we niet weggeblazen zijn, is deze kamer een aanrader voor mensen die een leuk uitje zoeken.

Kleine opmerking over de tijd: die werd aangegeven met een zandloper, die we vervolgens het hele spel niet meer gezien hebben. Hoewel dit goed past bij het thema, is de spanning wel een stuk minder aanwezig als je je niet van de tijd bewust bent. Het hintsysteem paste dan weer helemaal niet bij het thema, dat vond ik wel jammer.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Thema goed uitgewerkt
 • Enthousiaste service
 • Afwisselende puzzels
 • Niet altijd genoeg te doen
 • Geen voelbare tijddruk

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 20 februari 2020

Zeer onderhouden heist

De locatie is goed aangegeven en er is gratis parkeergelegenheid voor de deur. We werden enthousiast ontvangen door de eigenaar, die de tijd nam om tips en ervaringen uit te wisselen en ons met goede zin aan de room liet beginnen. In de room is direct duidelijk waar deze op gebaseerd is. Met veel oog voor detail zijn elementen uit de bekende serie terecht gekomen in de kamer.

De flow van het spel is goed en met vier personen is er constant wel iets te doen voor iedereen. De puzzels sluiten goed aan bij het thema en zijn voorzien van slimme techniek om je tijdens het spelen op weg te helpen. De moeilijkheidsgraad is prima en er is veel variatie, waardoor er voor iedereen wel wat bij zit. De methodiek achter de puzzels zal ervaren escapers niet vreemd zijn.

Er zijn wel veel objecten in het spel te vinden die niet nodig zijn voor het spel. De meeste zijn duidelijk props, maar in het begin kan het wat verwarrend zijn wat wel en niet nodig is. Naarmate de spanning verder opbouwt en je meer gevoel krijgt wat er van je verwacht wordt, wordt dit minder relevant.

Complimenten voor de prachtige afwerking, die je ook zeker zal waarderen als je niet bekend bent met de serie die de inspiratie vormde voor de room. Achteraf kregen we nog een volledige walkthrough en een drankje, fijne service.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:00 min


 • Enthousiaste ontvangst
 • Sterke aankleding
 • Leuke referenties naar de serie
 • Spannend
 • Goed gebruik van effecten
 • Veel niet-relevante voorwerpen

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 20 februari 2020

Origineel en slim bedacht

Dankzij de instructies was de ingang gemakkelijk te vinden. Het is een beetje een gaar pandje aan de buitenkant, dus we waren benieuwd was het ging worden. Van binnen zag alles er netjes uit. De eigenaar ontving ons enthousiast en maakte graag een praatje over andere escape rooms. Toen we ready-set waren kwam de go en werden we gelijk op scherp gezet. De urgentie van de opdracht zat er gelijk lekker in en we konden gelijk goed los.

Samenwerking is vereist, we hadden het constant goed druk met zijn vieren en als je twijfelt over groepsdynamiek dan kom je er in dit spel wel achter of het goed zit. Ik zou hier graag een keer met collega's heen gaan. De sfeer en afwerking is top en er is veel aandacht besteed aan details die de sfeer verhogen.

Wat me bijzonder aansprak was de originele verhaallijn, die duidelijk uiteengezet wordt en leidt tot een passende climax.

De puzzels zijn erg divers en soms slim gevonden. Ze passen goed bij het verhaal. Er zitten wel wat gemakkelijkere puzzels bij, maar je zult als team scherp van geest moeten blijven om het spel op tijd te halen.

Samenvattend: alle lof voor deze kamer, die voor ons zeker de wow-factor heeft.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:13 min


 • Heel originele insteek
 • Gelijk actie
 • Spannend
 • Mooie afwerking
 • Goede ontknoping
 • Gaar pandje van de buitenkant

 

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 25 juni 2018

Episch in de overtreffende trap

Dit is mijn tweede review over The Dome, na deze zo'n anderhalf jaar geleden gespeeld te hebben. Toen liepen we met gemengde gevoelens de room uit; het potentieel was er maar in de uitvoering ging er nog (te) veel mis. Dat er veel veranderd is was bij de ontvangst al duidelijk: We werden direct hartelijk welkom geheten en er hing een rustige sfeer in de prachtige ontvangstruimte.

Na een drankje en wat spelletjes zijn we aan de kamer begonnen en ook hier is dermate veel aangepast dat ik mijn review met een gerust hart kan herzien. De kamer heeft nu een heerlijke flow, de verhaallijn is helder en de kamer zelf is op zijn zachtst gezegd episch te noemen. Je wordt als speler overweldigd door de prachtige afwerking, de sfeer en de kwaliteit van alle puzzels. De originaliteit is van ongekende aard en ook als recivide-speler werden we steeds weer verrast door wat er om ons heen gebeurde en werden we volledig meegesleurd in dit avontuur.

Ook de puzzels waren voldoende aangepast om het spel boeiend te houden voor ons, waaronder alles waar we bij het eerste spel niet zo'n goed gevoel bij hadden. Het was nog best aanpoten om de kamer te halen; ook aan de fanatieke puzzelfan is gedacht en er zit genoeg mentale uitdaging in.

Achteraf nog een filmpje terugkijken en even kletsen met de bouwer was heel prettig en ik ben blij dat ik kan zeggen dat deze kamer is gegroeid tot de absolute max en zich terecht en soort van officieel de beste escape room ter wereld mag noemen.

Kort advies over de groepsgrootte: Vier is zoals gewoonlijk optimaal, maar met zes personen blijft de ervaring voor iedereen nog gerust overeind staan.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Sfeer perfect neergezet
 • Alle zintuigen worden geprikkeld
 • Vol verrassingen
 • Prachtige afwerking
 • Mooie ontvangstruimte
 • Prettige begeleiding

 

Armageddon

TRAP Arnhem
Geplaatst op: 19 januari 2020

Off-the-shelf kamer met gebrek aan passie

De locatie van de room is mooi centraal. Na een misverstand van hun kant over de starttijd (om de een of andere reden werden we een half uur eerder verwacht dan nota bene in de bevestigingsmail is aangegeven) werden we ontvangen door de GM, die wellicht haar dag niet had want het gebrek aan enthousiasme spatte er vanaf. Na een korte mondelinge introductie op het verhaal en het standaardwerk over geweld gebruiken kregen we nota bene ín de kamer nog een uitgebreide instructie over een deur die op vrij nauwkeurige wijze moest worden geopend. "Misschien wel een spoiler" zei de GM er nog bij. Maak dan die deur gewoon monkeyproof.

In de kamer bevonden zich verschillende uiteenlopende puzzels, die niet uitblonken in originaliteit en geen enkel logisch verband hielden met het verhaal. Echt spannend werd het ook niet, met meer dan 20 minuten over op de klok. De aankleding was in algemene zin in orde, maar ook hier was geen moeite gedaan om er een meeslepende gebeurtenis van de maken.

Gebrek aan passie is wat er in deze kamer en in de begeleiding aan alle kanten vanaf druipt. Echt iets voor toeristen die het concept nog niet kennen. Ben je een ervaren speler, dan zou ik de moeite niet nemen.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 2.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  36:00 min


 • Diverse puzzels
 • Ongeïnteresseerde service
 • Puzzels niet ondersteunend
 • Niet origineel
 • Geen passie

 

De Juwelier van de Onderwereld

Escape Room 0164
Geplaatst op: 22 december 2019

Thematisch goed uitgevoerd en goed onderhouden

De ontvangstruimte is vrij klein, maar gelukkig vertrok de voorgaande groep net toen wij binnenstapten. De GM ontving ons hartelijk en we konden direct ervaringen over escape rooms uitwisselen (altijd fijn om tips te krijgen). Na het kort uitleggen van de regels, die ik doorgaans liever overgeslagen zie als we aangeven ervaren te zijn, konden we de kamer in. Hier kregen we nog een kort filmpje te zien voordat het spel begon.

Wat gelijk opvalt in de kamer is dat de setting heel goed is nagebouwd en dat er aandacht aan details besteed is. We waren met vieren en hadden constant onze handen vol. Geen slotjes of afgezaagde puzzels; alles paste mooi in het thema en voelde "logisch" aan. De puzzels waren ook echt vermakelijk, met een gezonde mix tussen rekenwerk, logisch denken en het betere speurwerk.

Er is goed nagedacht over de tijddruk in de kamer en hoewel we ruim in de tijd zaten, had ik toch het gevoel dat we haast moesten maken om weg te komen. De flow was heel prettig; we zijn nergens echt vastgelopen en er was geen frustratie. Het hintsysteem werkt met een monitor maar we hebben geen hints nodig gehad dus ik kan niet beoordelen hoe deze worden overgebracht.

Iedereen uit ons team was hyped toen we de kamer uit liepen, een goed teken. De GM legde achteraf de kamer nog een keer uit; had van mij niet echt gehoeven maar leuk dat ie de tijd nam.

Als ik wat verbeterpunten zou moeten noemen, dan zijn dat het ontbreken van een zich ontwikkelende verhaallijn en het thema mag van mij wel exotischer. Dit zijn echter zeker geen punten die een positieve beleving in de weg hebben gestaan en ik ben dan ook zeer benieuwd naar hun volgende kamer.

Tot slot: Vier spelers is zoals gewoonlijk ook voor deze kamer optimaal; voor zes personen is ook nog wel ruimte. Met drie personen wordt het hard werken.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:00 min


 • Goede afwerking
 • Uitdagende puzzels
 • Alle puzzels in thema
 • Spanningsopbouw
 • Geen verhaalontwikkeling

 

Sympathiek en sfeervol, maar geen hoogvlieger

Als je arriveert, dan valt de kasteelruïne gelijk op. Een mooie locatie die historie ademt. Na enige twijfel over waar we moesten zijn, werd de groene poort voor ons geopend. De ontvangst is prima en je wordt snel in de juiste sfeer gebracht. Er zijn een aantal vrijwilligers aanwezig die er alles aan doen om een leuke belevenis aan te bieden en de introductie is dan ook een geweldige start.

De kamers sloten goed aan bij de sfeer. Wel bleek al snel dat er voor zes spelers niet genoeg te doen was, met drie hadden we het prima aangekund. De puzzels bieden op speelse wijze wat historisch besef, maar blinken niet bepaald uit in originaliteit. Verrassingselementen waren beperkt tot interactie met de vrijwilligers.

Het is een battle, dus de teams kunnen het lekker tegen elkaar opnemen. Ik miste interactie tussen de beide teams; we hadden tot aan het einde toe geen idee wat de anderen uitspookten. Wat een beetje gek was, was dat het tweede team niet de kamer af mag spelen als het eerste team er uit is.

Achteraf was er ruimte voor een drankje van het huis en een praatje met de vrijwilligers, die ik echt complimenten wil geven over de manier waarop ze de escape rooms gebruiken om de renovatie van het kasteel te bekostigen. Dit, samen met de locatie, maakt de kamers de moeite van het spelen misschien wel waard, maar voor ervaren spelers zijn de kamers echt wel te basaal, zeker als je de kosten beschouwt wanneer je de kamers vol bezet. Het kan wel helpen om de kosten te zien bijdrage aan de renovatie. Voor beginnende spelers zou ik adviseren de teamgrootte te beperken tot 4 per kamer.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 2.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 12 personen

Ontsnapt: Ja  47:44 min


 • Introductie
 • Interactie met vrijwilligers
 • Sfeervolle historische locatie
 • Zeer basale puzzels
 • Laatste team mag kamer niet uitspelen

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 08 december 2019

Vermakelijk met enkele verbeterpunten

De ontvangst was positief: de eigenaar is enthousiast en een liefhebber. De ontvangstruimte is klein, maar er is een aparte ruimte waar groepen terecht komen die net een room gespeeld hebben. Slim, zo kan een groep lekker nagenieten zonder spoilers weg te geven voor de volgende groep.

De introductie was niet langer dan nodig en het spel begint op een toffe manier. Daarna speelt het spel redelijk vlot, hoewel we een paar keer vastliepen en spelers niks om handen hadden. De begeleiding was goed en we kregen op de juiste momenten een zetje in de rug. De kamer ziet er verzorgd uit, met net genoeg aankleding. Puzzels zijn overwegend logisch, maar ik miste wel aansluiting met het verhaal, Dit verhaal ontwikkelt zich ook niet tijdens het spelen. Daarnaast waren er een paar puzzels waarbij ik het gevoel had dat we wat meer op weg hadden mogen worden geholpen in het spel zelf (met name de laatste opdracht), omdat een deel van de oplossing eenvoudigweg niet werd aangeboden in de kamer en je daarmee bent overgeleverd aan trial-and-error óf de gamemaster.

Een aardige kamer die ik vooral zou aanraden aan kleine teams met < 15 kamers ervaring. Wat me vooral opviel is het gat in wow-factor tussen deze kamer en de andere kamer van The Cube, de Triplicate Institute. Leuk om te zien hoeveel stappen de maker gezet heeft tussen beide kamers in. Als je twijfelt om één van beide kamers te spelen, ga dan voor Triplicate.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Enthousiaste ontvangst
 • Sfeervolle start
 • Logische puzzels
 • Verhaal ondergeschikt
 • Niet alle puzzels zijn waterdicht

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 08 december 2019

Desoriënterend en ingenieus

De ontvangst is goed: een drankje van de zaak en een enthousiaste eigenaar. De introductie van de kamer is kort en bondig. In de kamer is de opbouw van het spel erg goed uitgewerkt: je begint rustig aan en wordt steeds verder meegesleurd in het verhaal en de sfeer. De aankleding is aan de sobere kant, maar sluit wel goed aan bij het thema en er is weinig overbodigs te vinden.

De puzzels zijn leuk, logisch en goed te doen. We waren met vier spelers constant bezig om verder te komen. De kamer heeft een paar fraaie wtf-momenten en heeft wat ingenieuze techniek om de ervaring een originele twist te geven.

We kwamen best wel hyped de kamer uit, dus het is een zeer geslaagd spel.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:00 min


 • Ontvangst
 • Opbouw
 • Ingenieuze techniek
 • Sober aangekleed

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 03 november 2019

Spannend en groots

De ingang zit wat weggestopt en we moesten even zoeken naar de voordeur. Gelukkig stond een van de eigenaren buiten. Twee jonge broers, die met veel enthousiasme vertellen over hun project. De ontvangsthal is gezellig en voorzien van divers vermaak en de faciliteiten zijn in orde.

De introductie was duidelijk en zonder poespas. Ik heb persoonlijk een voorkeur voor een video boven een intro door de GM, misschien iets voor in de toekomst.

Eenmaal in de kamer is veel aandacht besteed aan de sfeer. Met vier personen gingen we aan de bak en hebben met veel plezier de diverse puzzels gespeeld. De meeste puzzels passen goed bij het verhaal, een enkele uitzondering daargelaten. De puzzels zijn logisch en stimuleren samenwerking.

We hebben de kamer met veel plezier en zonder frustraties gespeeld. De kamer is goed doordacht en heeft een prettige flow. Verbeterpunten (waar overigens hard aan gewerkt wordt volgens de eigenaren) zitten in de kamer vooral in de afwerking op een aantal punten. Meestal niet storend, op één onderdeel na waar we begonnen te twijfelen of we iets hadden gedaan wat niet de bedoeling was, maar wat er gewoon shabby uitzag. Dit was gelijk de puzzel die qua thema het slechts paste, dus ik ben benieuwd hoe lang dit element het vol houdt.

Het hintsysteem is prettig en past bij de sfeer. Er zitten diverse sfeerverhogende effecten in de kamer die je in het avontuur zuigen. Het verhaal is eenvoudig doch doeltreffend maar heeft wat losse eindjes (nu ik dit schrijf besef ik me dat dat alleen relevant is voor de echte puristen, maar vooruit).

We kwamen aardig hyped de kamer uit, dus het is een dikke aanrader voor teams van 3-4 spelers. Met nog een beetje liefde en aandacht kan de kamer zich scharen bij de Nederlandse top.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:00 min


 • Enthousiaste eigenaren
 • Sfeerverhogende effecten
 • Goede flow
 • Afwerking soms niet optimaal
 • Kale introductie

  your-escape

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 03 november 2019

Een echte escape ervaring

Aangekomen bij de verkeerde locatie (onze fout, maar opletten dus als je al ooit een van de andere kamers hebt gespeeld en meent te weten waar je moet zijn). De locatie van The Execution is op loopafstand van de andere rooms en we waren nog ruim op tijd. De ontvangst was koud en zakelijk, maar ik zeg er vlug bij dat dit bij de show hoorde en onze begeleider bleek na het spelen super sympathiek en ook een escape enthousiasteling. De ontvangsthal was tamelijk chilly, maar daar gaan ze binnenkort mee aan de slag (hopelijk voor de GM dat dit voor de winter is gefixed).

De kamer begint al gelijk in een lugubere sfeer en je hebt al snel het gevoel dat je zo snel mogelijk weg moet wezen. We speelden met vier personen, wat bijna altijd en ook hier de ideale teamgrootte was. Ik vond de puzzels erg leuk, met name omdat deze uitstekend geïntegreerd zijn in het spel en logisch aanvoelen. Omdat er veel samenwerking vereist is, hadden we altijd genoeg te doen.

De flow is goed en de sfeer is uitstekend in orde, met diverse (soms spectaculaire) effecten die bijdragen aan het meeslepende karakter. Het verhaal wordt initieel goed uiteengezet, maar veel informatie blijkt later niet echt relevant te zijn. Misschien nog wel aardig om daar nog een staartje aan te geven.

Echt een erg leuke kamer voor gevorderde spelers. Ik twijfel tussen een 9,5 en een 10, maar omdat de kamer zeker niet voor Jasons Curse onder doet ga ik voor de maximale score.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  39:00 min


 • Sfeervolle introductie
 • Goed geïntegreerde puzzels
 • Originele puzzels
 • Enthousiaste host
 • Verhaal ontwikkelt zich niet

 

Vrolijk vermaak

De ontvangst was hartelijk en na een rondje drinken en snoepjes (voor de glucose natuurlijk) werden we snel op stoom gebracht met een heldere introductie zonder al te veel poespas. In de kamer volgt nog een grappige introductie in het verhaal en daarna sta je al snel in een prachtig ingerichte ruimte. De kamer is met veel aandacht voor details uitgewerkt en bevat een aantal leuke en afwisselende puzzels, die niet altijd de originaliteitsprijs wonnen maar vooral in presentatie uitblinkten. Dat gezegd hebbende zijn we wel een paar keer op een manier verrast waar iedereen goede zin van zou krijgen. De puzzels pasten vooral visueel bij het thema. Het in de introductie gegeven verhaal wordt niet echt verder uitgediept en de puzzels konden daarom alle kanten op die ze maar wilden.

Het meest bijgebleven waren de enthousiaste GM en de visuele presentatie in de kamer. Met vier personen was altijd wel iets te doen, maar meer dan dat zou ik wel afraden. Verbeterpunt is het hintsysteem: deze is wat onhandig omdat de monitor waar de hints op verschijnen niet altijd te zien is. Hier zou een wat krachtigere auditieve melding mogen worden toegevoegd.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Visueel sterk
 • Vrolijke verrassingen
 • Enthousiaste GM
 • Geen verhaalontwikkeling
 • Onhandig hintsysteem

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 12 juni 2019

Bijzonder genieten

We waren aan de late kant en daarom was er geen tijd voor de ons bekende bad cop act van het personeel. De introductie was razendsnel (op een positieve manier) en toen werden we gelijk in het ongewisse gelaten. De GM verdween...en toen? Vanaf het moment dat het spel aanvangt tot aan het einde vielen we van de ene verbazing in de andere. Ik heb persoonlijk een voorkeur voor beleving boven puzzels en de beleving in deze kamer is waanzinnig! Ik heb zelf ook genoten van de puzzels, die prachtig geïntegreerd zijn in het verhaal en logisch aanvoelden. Dat verhaal is overigens subliem uitgewerkt, tot aan het einde toe.

De effecten in de kamer zijn subliem en zeer ondersteunend bij de totale beleving. Over kleine details zoals het hintsysteem is goed nagedacht.

Met vier personen hoefde niemand zich te vervelen; ik zou niet met meer mensen willen spelen omdat je dan delen van het spel en daarmee het verhaal zou kunnen missen.

Eén speler uit ons team had niet zoveel met een acteur tijdens het spelen, maar ik vond het geweldig. Het paste gewoon volledig bij het spel en het verhaal. Complimenten ook voor de manier waarop deze in zijn rol bleef.

Als ik één verbeterpunt moet geven, dan is het dat we tegen het einde van het spel voor ons gevoel nog een puzzel misten. Het ontsnappen voelde daardoor minder aan als een prestatie, terwijl de ontknoping wel subliem was.

Achteraf was het echt even bijkomen. De ontvangstruimte doet ineens een beetje braafjes aan als je net The End uit komt lopen. Hier duurde het even voordat we konden gaan, omdat er geen personeel te bekennen was. De groep vóór ons liep tegen hetzelfde probleem aan; ik vermoed dat de kamer opgeruimd wordt vóórdat een team wordt weggestuurd zodat er geen sleutels kwijtraken, maar dit is voor spelers alleen maar irritant. Dus dat is toch een tweede verbeterpunt(je). Verder is The End zeer geslaagd en een absolute aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:00 min


 • Vol verrassingen
 • Superspannend
 • Vet verhaal
 • Complete belevenis
 • IJzersterke effecten
 • Ontknoping mist een puzzelelement
 • Personeel kwijt als je wil vertrekken

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 26 mei 2019

Uitermate voldoenende belevenis

Als ik daags voor het spelen een mail krijg die al helemaal aansluit bij het thema, dan word ik al blij. Ook de ontvangst, door het hotelpersoneel, is goed doordacht en sluit perfect aan bij het verhaal. Heerlijk om een keer níét te horen te krijgen dat je geen kracht hoeft te gebruiken en nergens op hoeft te klimmen.

De kamer is prachtig afgewerkt. Ik kon geen enkel element vinden dat afbreuk deed aan het thema. De puzzels zijn erg tof en passen goed in het verhaal. Met z'n tweeën spelen was voor ons nieuw, maar de kamer is hier echt goed op ingericht. Soms kun je de taken verdelen en soms heb je goed teamwork en communicatie nodig om verder te komen.

In de kamer is goed gespeeld met effecten en het was constant spannend hoe we verder konden en wat ons te wachten stond.

Het was geen gemakkelijke kamer en we hebben deze dan ook nét niet gehaald. Achteraf was er ruimte voor uitleg en er is een gezellige (weer volledig in thema ingerichte) bar om nog even wat te drinken en een praatje te maken met de enthousiaste medewerkers.

Bij Kamer 237 begrijpen ze als geen ander hoe belangrijk de beleving rond een escape room is. Naast het feit dat De Conciërge gewoon een hele gave kamer is, doen ze hier even fijntjes voor hoe je van een escape room een belevenis maakt die je niet snel vergeet. Complimenten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Totaalbeleving
 • Enthousiast personeel
 • Prachtige afwerking
 • Goede effecten
 • Mooie en originele puzzels

  kamer237wim_schoonenbergStefan

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 15 mei 2019

Fraaie en sfeervolle kamer

Een kleine maar nette ontvangstruimte. De host is aardig en enthousiast en weet de sfeer goed op te bouwen. Het introfilmpje ziet er onderhouden uit en draagt ook goed bij aan de sfeer.

De kamer zelf ziet er zeer verzorgd uit. Alle puzzels zijn netjes geïntegreerd en passen bij het thema en de beleving. Ze voelen logisch aan. De kamer is volledig lineair, wat voor ons inhield dat er regelmatig iemand niets stond te doen. Drie mensen is genoeg om de kamer optimaal te beleven.

Met diverse effecten wordt de sfeer goed bewaakt en is het hele spel lekker spannend. De verlichting wordt slim ingezet om de groep de juiste kant op te sturen. Prima kamer voor een kleine groep.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Mooie afwerking
 • Leuke en afwisselende puzzels
 • Spannend
 • Bij groepen >3p niet voor iedereen iets te doen

  Wout V

Maffiagoud

Escaperoom 3910 Seconds
Geplaatst op: 15 mei 2019

Gave heist!

Mooie grote ontvangsthal met enthousiaste dame, die de vaste intro oversloeg voor ons ervaren spelers (pluspunten!). De kamer doet wat kaal aan, maar dat heeft vooral te maken met het thema. Het hintsysteem is origineel en past bij de setting. De puzzels waren uitermate goed geïntegreerd in het verhaal en de setting. Sommige vergden wat zoekwerk, waar ik persoonlijk niet zo'n fan van ben, maar in algemene zin is er goed over de kamer nagedacht.

Goede effecten tijdens het spel en de finale is zoals je je een bankroof voorstelt.

De optimale groepsgrootte is 4 personen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede ontvangst
 • Goed geïntegreerde puzzels
 • Spannende finale
 • Origineel hintsysteem
 • Je moet soms echt goed zoeken

 

The Ghost Ship

Search & Escape
Geplaatst op: 12 mei 2019

Niet meer van deze tijd

Netjes weggestopt op een industrieterrein, zoals het hoort bij een escape room. De ontvangsthal is netjes en groot genoeg om op het gemak op te warmen.

De game master is zelf enthousiast over escape rooms, altijd een pluspunt. De instructies mogen van mij overgeslagen worden als we aangeven ervaren spelers te zijn. De introductie van het verhaal in de kamer zelf was wat onhandig; natuurlijk begonnen we met goed rondkijken en stiekem alvast aan wat kastjes morrelen, terwijl de GM probeerde om ons geboeid te houden bij zijn verhaal.

De kamer ziet er ok-ish uit. Ik kreeg niet echt het gevoel dat ik in een piratennest was beland, door het laminaat en de simpele afwerking. Het is duidelijk dat de kamer gebouwd is met een bescheiden budget. Dat zagen we ook terug in de special effects, die schitterden door afwezigheid. Geen licht- of geluidseffecten of andere hulpmiddelen om je in de sfeer te brengen.

De puzzels waren leuk bedacht en de eigenaar heeft zijn best gedaan om de puzzels in het verhaal te integreren. Dat is maar deels gelukt; ik kreeg nergens het gevoel dat we bezig waren met een ontsnapping of de ontrafeling van een mysterie. De puzzels zelf zijn leuk bedacht en voelen logisch aan.

Het hintsysteem (een walkie talkie) vind ik echt een dooddoener; er wordt niet eens geprobeerd om dit in thema aan te bieden.

Ik stel me voor dat deze kamer een jaar of vier geleden gebouwd is en toen prima mee kon. Het aanbod in escape room land heeft zich in een paar jaar tijd echter met sneltreinvaart geëvolueerd en de Ghost Ship is helaas niet mee gegroeid. Een 1.0 kamer waar ik alleen mensen heen zou sturen die nog niet eerder een room hebben gespeeld.


6.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Ruime ontvangsthal
 • Enthousiaste ontvangst
 • Leuke, logische puzzels
 • Introductie in de kamer
 • Matige sfeer
 • Geen special effects
 • Saai hintsysteem

 

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 21 april 2019

Meeslepende ervaring

De ontvangst was pretting, op de mooie nieuwe locatie van The Great Escape. De akoustiek in de ontvangstruimte laat nog ruimte voor verbetering, maar verder is het stijlvol ingericht en uitnodigend om iets met elkaar te drinken voordat het avontuur begint.

De speluitleg is zoals ik deze graag heb: kort en bondig. Daarna begint de introductie, die fantastisch is. Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat hier zo veel energie in is gestoken bij een escape room. Of eigenlijk: een escape-ervaring, want dat benadrukken ze zelf graag. En terecht, want door de introductie en de perfecte afwerking voelt alles levensecht. Je wordt volledig opgezogen in het verhaal en de adrenaline vliegt je om de oren.

De puzzels zijn uitsluitend in thema uitgevoerd en voelen logisch. We merkten met zijn vieren wel dat er niet altijd voor iedereen iets te doen was, een grotere groep dan dat zou ik dan ook niet aanraden. Eén opmerking bij de puzzels is dat op enig moment een luisterend oor nodig is. Als je mist wat er gezegd wordt, dan kun je niet verder in het spel. Ik zou hier graag een geschreven boodschap zien, zodat het spel niet stuk loopt als er teveel rumoer is.

Wat vaker is geschreven over de kamer is dat het einde vrij abrupt is en dat gevoel hadden wij ook een beetje. Misschien dat een hint naar het spelverloop ergens halverwege dat af zou kunnen vangen.

Groot verbeterpunt is de nazorg: na het spelen was er sterk behoefte aan wat uitleg over puzzels, gezien het feit dat je niet alle puzzels hoeft op te lossen om te ontsnappen. We hebben hierdoor enkele oplossingen gemist en het zou fijn zijn geweest om dit te kunnen bespreken met een spelleider.

Dat een ervaring wordt aangeboden staat als een paal boven water. Er is duchtig geïnvesteerd in de kamer en de beleving en dat werpt zijn vruchten af. Met een paar kleine aanpassingen wordt deze kamer een van de grote jongens in escape-land.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Fantastische intro
 • Hoog afwerkingsniveau
 • Eén groot avontuur
 • Informatie tijdens het spelen mag uitgebreider
 • Nazorg ontbreekt

 

Outbreak

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 27 januari 2019

Sfeervolle 1.0 room

Ontvangst was prima in orde. Aan de introductie is veel aandacht besteed, waardoor je snel in het verhaal wordt meegezogen. Eenmaal in de kamer is er zichtbaar veel te doen, met z'n vieren was het alle zeilen bijzetten. Afwisselende puzzels, de een wat meeslepender dan de ander. In het begin werkt zo'n hoeveelheid werk wel wat verstorend; je wil je met teveel tegelijk bemoeien en ook niet te lang op één puzzel blijven hangen. Zodra je het als team voor elkaar krijgt om een beetje orde in de chaos te brengen, komt het echter wel weer goed.

Wat me vooral aansprak in de kamer was dat er nadruk werd gelegd op de tijddruk. Samen met het feit dat gelijk duidelijk is hoeveel werk je hebt om de eindstreep te halen, zorgt dit voor gezonde spanning die toeneemt hoe harder de minuten wegtikken. Dit element zie je bij escape rooms steeds minder (vaak wordt de klok helemaal weggelaten), maar ik vond het wel leuk om weer eens een "1.0"-room te spelen.

Minpunten vond ik vooral het ontbreken van verrassende elementen én een technisch mankement waardoor de GM de room binnen moest komen, uiteraard een faux pas tijdens het escapen.

We hebben de room op het nippertje gered, mét de nodige hints. Vier personen was voor mijn gevoel dan ook aan de lage kant. De ideale groepsgrootte is zo'n 6 personen, of zelfs 8 als de spelers niet zoveel escapes op hun naam hebben staan.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:00 min


 • Meeslepende introductie
 • Spanning door de tijddruk
 • Weinig verrassingen
 • Technisch mankement

 

Flight 815

Down The Hatch
Geplaatst op: 30 december 2018

Eén groot avontuur

Vriendelijke ontvangst door de eigenaar, die graag een praatje maakt over escape rooms. We zijn ervaren en hij sloeg het gebruikelijke riedeltje dan ook over, wat altijd zeer gewaardeerd wordt. Na wat gedronken te hebben begonnen we aan de escape room. Die begint gelijk ontzettend tof en brengt je direct in een andere wereld, gebaseerd op de serie Lost. Als je de serie niet hebt gezien dan is dat geen ramp , maar de referenties tijdens het spelen zijn wel tof uitgewerkt.

Het spel wordt lineair gespeeld en met vier personen heb je genoeg werk. Wij waren met vijven, waardoor het af en toe voor kwam dat iemand niks om handen had.

De afwerking is top en zet, samen met alle effecten, een sterke sfeer neer. De puzzels waren leuk om te doen, logisch en pasten goed bij het verhaal. Met een paar subtiele hints werd zo nu en dan de vaart er in gehouden, dus ik heb niks te klagen over de begeleiding.

Uiteindelijk wisten we met enkele minuten over te ontsnappen en zijn we een avontuur rijker. Deze kamer heeft zeker de wow-factor en is terecht een topper op escapetalk.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Spannend
 • Gedetailleerde afwerking
 • Degelijke en logische puzzels
 • Niet geschikt voor groepen > 4 personen

  skeepdown-the-hatch

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 30 december 2018

Vrij klassieke room in een historisch sausje

In een heel tof gebouwtje gelegen en de room is volledig op deze locatie en haar historie afgestemd. Bij binnenkomst werden we in de piepkleine ontvangstruimte neergezet en kregen we wat historie over het pand en Willem van Oranje te horen door de vriendelijke begeleider. Daarna moesten we bij wijze van test een koffer open krijgen. De functie hiervan ontging me volledig; het was geen onderdeel van het spel en leverde geen informatie op die we later konden gebruiken.

Daarna de escape room in, die zich niet geheel verrassend volledig in het gebouwtje afspeelt. De kamer is niet-lineair en er is van alles te doen, dus we konden met z'n vijven flink aan de bak. Er slingeren veel attributen rond, wat een rommelige indruk geeft. De attributen zijn wel goed uitgezocht en passend bij de omgeving en het historische perspectief.

De puzzels zijn behoorlijk divers, maar over het algemeen niet verrassend en ze bieden voor ervaren spelers weinig nieuws. De voortgang van het spel is vrij snel inzichtelijk, wat ergens wel jammer is omdat ook hier geen verrassingselement aan vast kleeft.

Met zo'n 10 minuten over is het gelukt om de kamer uit te spelen. Daarna kregen we nog een uitgebreide uitleg van alle puzzels, terwijl de kamer weer op orde werd gemaakt voor de volgende groep. Dat vond ik wel een minpuntje; de magie gaat er een beetje af als je ziet hoe iemand alles weer opruimt en de puzzels reset. Ik zou hiermee wachten tot een groep vertrokken is.

De historische setting en het verhaal zijn het sterke wapen van de kamer. De integratie van historie en spel is leuk uitgewerkt en ik zou deze kamer dan ook vooral aanbevelen aan groepen die een dagje Delft doen op een ludieke manier meer over de stad te weten willen komen. Voor ervaren spelers die op zoek zijn naar de ultieme escaperoom-beleving biedt de kamer (afgezien van de setting) weinig nieuws.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Mooie historische setting
 • Veel te doen
 • Interessante geschiedenisles
 • Rommelig
 • Geen verrassingen
 • Lange inleiding

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 02 december 2018

Sfeervol en uitdagend

Eenvoudig te vinden en voldoende parkeerruimte. Er zijn geen faciliteiten aanwezig en de intro wordt gedaan in een hal, waar het licht constant uitschakelde. De intro bestond uit het voorlezen van het inleidende verhaal en de gebruikelijke regels en mocht wel meer aangekleed worden, om je te helpen in de juiste stemming te komen.

In de kamer zelf is dan weer wel veel aandacht aan de sfeer besteed, met allerlei toepasselijke effecten en een naargeestige air. De puzzels waren logisch, maar soms hadden we het gevoel dat er net iets te complex over na was gedacht. We kregen voor ons gevoel dan ook veel hints, maar we zaten onder het gemiddelde bleek achteraf. Ik ben zeker geen tegenstander van hints, maar een overdaad wekt de suggestie dat de kamer uit balans is. Het zou niet verkeerd zijn om spelers tijdens het spel door middel van clues in de kamer op weg te helpen, zodat het meer aanvoelt alsof je op eigen houtje ontsnapt.

Sterk punt van de kamer is dat er genoeg te doen is voor vier personen, ook al is de speelrichting lineair. De puzzels zijn leuk en afwisselend en het verhaal wordt tijdens het spelen verder uitgediept.

Het is duidelijk dat de eigenaren met een bescheiden budget maar met veel enthousiasme deze kamer gebouwd hebben en dat is ook goed uit de verf gekomen. De kamer zit niet in het topsegment, maar heeft een goede prijs-/kwaliteitverhouding en is een aanrader voor beginnende en ervaren groepen van 4-5 personen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:42 min


 • Goede effecten
 • Uitdagend
 • Afwisselend
 • Geen ontvangstruimte
 • Kale introductie
 • Veel hints nodig

 

Breaking Enigma

The Missing Link
Geplaatst op: 02 december 2018

Aardige room, jammer van technisch mankement

De kamer is wat lastig te vinden als je op de drukke weg voorbij raast. Tip: ze zitten bij de Basic Fit. Voldoende parkeergelegenheid voor de deur. De ontvangstruimte was leuk ingericht en de introductie bestond uit de gebruikelijke instructies en het verhaal waarmee we aan de slag konden. Hier valt wel winst te behalen om spelers meer in de sfeer te krijgen. Rond de kamer was het een beetje een zooitje, maar ze zijn bezig met een tweede kamer dus het is voor een goed doel.

De room zit vol met allerlei verschillende puzzels, die tof waren om te spelen, maar niet altijd complementair waren aan het verhaal. Samenwerking is vereist, dat is altijd goed. Voor mijn gevoel worden er wel kansen gemist om het verhaal meer kracht te geven, waardoor de spanning hoger had kunnen zijn.

Grote afknapper was een technisch probleem waardoor de game master de kamer binnen moest komen om het euvel te verhelpen. Zo'n spelonderbreking is echt frustrerend en haalt je compleet uit de flow. Uit andere recensies blijkt dat we niet de eerste waren die hier tegenaan zijn gelopen, dus het had best gerepareerd kunnen worden, vooral gezien er ogenschijnlijk hard gewerkt wordt aan de volgende kamer. Hoewel de medewerkster die ons begeleidde hartelijk en correct was, daarom toch een 7 voor de service.

Uiteindelijk kwamen we met slechts een paar minuten over de kamer uit. Ik vond de kamer zeker de moeite waard, maar met een beetje liefde en een kritische blik valt hier nog aardig wat te winnen.

De ideale groepsgrootte is 4 personen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:50 min


 • Mooie ontvangstruimte
 • Zeer vermakelijke puzzels
 • Divers
 • Technisch mankement
 • Slotje dat niet bij het spel hoorde
 • Weinig aandacht besteed aan verhaallijn

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 18 november 2018

Origineel en uitdagend

Gelegen op een veelbelovende locatie, want als een escape room weggestopt zit op een sfeerloos industrieterrein, dan weet je dat ie goed is. We waren aan de vroege kant en er was nog niemand aanwezig, maar de GM was netjes een kwartier voor tijd aanwezig om ons te ontvangen. Een aardige vent met veel liefde voor zijn vak en voor escape rooms in het algemeen. In de ontvangstruimte liggen wat puzzels en er staat zelfs een pooltafel.

De introductie was in thema, wat helpt om in de sfeer te komen. De kamer belooft vooraf een slotvrij avontuur en komt deze belofte uiteraard netjes na. Het ontbreken van sloten wordt opgevangen door spitsvondige puzzels, die volledig passen bij de sfeer en het thema. De kamer is niet lineair en in het begin kwam er veel op ons af, maar toen we eenmaal wat successen geboekt hadden, kreeg de missie snel vorm en begon de team-machine te draaien. Dit leidde tot een spannende ontknoping met een toepasselijke cortisolpiek.

Naderhand kregen we een drankje van het huis en hebben we nog gezellig nagepraat en ervaringen uitgedeeld met de eigenaar.

De kamer is uiteindelijk erg goed bevallen en ik zou deze aanbevelen aan groepen van vier tot zes personen.

Om ook wat verbeterpunten te noemen:
- Het duale systeem van hints geven. Er mag er best één van geschrapt worden, dit geeft wat meer duidelijkheid tijdens het spelen.
- De kamer kan wel wat theater gebruiken in de aankleding, zodat de ervaring meeslepender wordt. Er is veel aandacht besteed aan de delen die deel uitmaken van het spel, maar juist omgevingselementen als de vloerbedekking passen slecht bij de setting en dit drukt op de beleving.


9

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:03 min


 • Originele puzzels
 • Goede ontvangst en begeleiding
 • Spannend
 • Geen sloten...wat een verademing
 • Twee hintsystemen
 • Aankleding niet volledig in thema

 

The Asylum Revealed

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 18 november 2018

Sfeervol maar vrij klassiek

De ontvangst was prima, ze waren niet eens boos dat we een kwartier te laat waren. Het bedrijf is gelegen in een oud bioscoopje, wat een nostalgische sfeer geeft. Na wat reclame voor de andere kamers (hoeft voor mij niet per sé) werden we geïntroduceerd in het verhaal van de Asylum revealed. De introductie heeft een element die sfeerverhogend kan werken maar die totaal niets toevoegt aan het spel en daardoor wat ons betreft achterwege had mogen blijven.

De kamer is compleet in passende sfeer gebracht, goed gedaan. De puzzels passen goed bij de sfeer maar waren niet altijd even origineel of meeslepend. Er is één dominante puzzel die een groot deel van het spel bepaalt, maar die ons weinig kon bekoren, vanwege een overdaad aan variabelen. De kamer zou een stuk leuker worden als deze puzzel wordt opgesplitst in kleinere, speelsere puzzels.

Ik zou deze kamer vooral aanraden aan teams van 4 personen, die niet al te veel ervaring hebben. Voor meer ervaren speler hebben de puzzels niet veel nieuws te bieden.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:55 min


 • Complete afwerking
 • Goede sfeer
 • Weinig originele puzzels

 

Geen escaperoom

Heeft niks met een escape room te maken.


1

Sfeer: 1.0

Spelbeleving: 1.0

Service: 1.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geen escape room

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 15 oktober 2018

The full package wrapped in terror

In een prachtig kloosterlandgoed verscholen ligt Rock City Escape. De sfeer pakt je al voordat je je auto uit bent gestapt. De ontvangst was vriendelijk en in de kleine ontvangstruimte is gelegenheid om wat te drinken. De speluitleg is kort en bondig (fijn dat er rekening mee wordt gehouden als je groep ervaren is) en de introductie is dan wel een stuk langer. Naast een stukje historie over het klooster kregen we een mooie introductievideo te zien en kon het spel beginnen. Deze vertelt uiteraard het verhaal van Bloody Mary, en de hele room is ondersteunend aan dit verhaal, top! Puzzels passen hier goed bij, met uitzondering van de saaie hangsloten. De kamer is ook uiterst sfeervol en de sfeer is scary as hell, ook nog ondersteund door de doordachte techniek. Niet geschikt voor grote broekschijters dus. De puzzels waren leuk om te doen en erg afwisselend en met vier personen hadden we bijna altijd allemaal wel iets te doen. Complimenten verder voor het hintsysteem, die je subtiel de juiste kant op duwt zonder al te veel weg te geven.

Ik vond het een hele sterke beleving. De kamer is echt goed doordacht en gebouwd. Enige verbeterpunt zijn de diverse hangsloten; die springen er echt uit in de verder perfecte setting


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede ontvangst en introductie
 • Enge sfeer
 • Ontwikkelende verhaallijn
 • Afwisselende puzzels
 • Veel hangsloten (die niet in het thema passen)

 

The Experiment

The Great Escape
Geplaatst op: 15 oktober 2018

Waanzin!

De ontvangstruimte van de Great Escape is prachtig, met bar en een hoop zitruimte. Je kunt hier alvast wat sloten oefenen als je de behoefte voelt of een drankje drinken. We werden iets na de afgesproken tijd opgehaald en meegevoerd naar de room. De introductie ter plekke was subliem; zonder al te veel weg te geven kan ik vertellen dat een dergelijke intro zeer zeldzaam is en fantastisch werkt om je in de juiste sfeer te krijgen. De noodzaak om te ontsnappen is gelijk duidelijk. De kamer speelt echt heerlijk weg; al direct is veel samenwerking vereist om verder te komen. Puzzels zijn zeer divers, thematisch sterk en vooral leuk om te doen. De begeleiding van de crew zorgt voor nog meer onderdompeling in het thema en het spelen voelde echt als een ontsnappingsfilm. Het enige wat ik miste was een grote indiaan die niet wil praten.

Met 45 seconden over stormden we naar buiten en de adrenaline rush heeft ons nog lang in zijn greep gehouden. Fantastische kamer! Enige minpunt was dat bij een van onze teamgenoten handboeien zijn omgedaan die veel te strak zaten. De begeleiding hoorde niet hoe we dit riepen en uiteindelijk hebben we op de noodknop moeten drukken omdat ze teveel pijn had om te kunnen spelen. De tijd ging gelukkig wel verder en er kwam gelijk iemand met ijs aanzetten om te koelen, dus ik heb hier in de score geen rekening mee gehouden. Het is wel een aandachtspunt voor de organisatie; het is gemakkelijk te voorkomen en drukt op de beleving.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Grote ontvangstruimte
 • Perfecte introductie
 • Goede puzzels met veel teamwork
 • Goede begeleiding
 • Strakke handboeien

 

De Uitdaging van de Snip

Escaperoom Tilburg
Geplaatst op: 23 september 2018

Thematisch goed vormgegeven kamer (maar wel pittig)

De ontvangst is in een poolcentrum, waar je aan de bar of een tafel nog wat kunt drinken. De uitleg was simpel maar voldoende en het introfilmpje bracht ons goed in de sfeer. Het verhaal sluit goed aan bij de setting van het poolcentrum en de kamer sluit vervolgens weer goed aan bij het verhaal. De puzzels ondersteunden het verhaal en waren leuk en spitsvondig. De hele kamer is sfeervol aangekleed, met muziek en effecten die het geheel ondersteunden.

Met vijf personen hadden we onze handen vol. De flow zat er goed in, we liepen vlot door de verschillende puzzels heen, ook al waren deze af en toe best uitdagend. We waren dan ook verbaasd toen we te horen kregen dat we nog maar een kwartier speeltijd hadden. De stress sloeg toe en krampachtig zetten we alle zeilen bij. Desondanks hebben we de kamer niet gehaald. Als we deze morgen opnieuw zouden spelen, dan twijfel ik er aan of we wel binnen een uur zouden finishen, wat me doet vermoeden dat de kamer net iets te hoogdrempelig is voor de meeste teams. Dat zou dan ook mijn enige bezwaar zijn; verder hebben we erg veel plezier gehad bij het spelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeervol en thematisch goed uitgewerkt
 • Geschikt voor grotere groepen
 • Erg lastig om binnen de tijd te eindigen

 

Escape Through Time

No Escape Uden
Geplaatst op: 23 september 2018

Sterk concept met een paar onvolkomenheden

Tijdreizen: een thema dat in veel films de soep in loopt omdat het lastig blijkt om een consistente verhaallijn te voeren. Ook bij een escape room blijkt het een dobber te zijn, hoewel deze escape room er (bijna) mee weg komt.

De GM was een sympathieke vent die wel in was voor een lolletje. De speluitleg was kort en bondig, maar de introductie daarna was erg uitgebreid, met veel vooral nutteloze informatie. Wat mij betreft wordt de intro drastisch ingekort en wordt meer aandacht besteed aan het dramatische effect.

Eenmaal in de kamer wordt je met spannende effecten meer op scherp gezet. De kamer is vervolgens gedetailleerd uitgewerkt maar is wel wat rommelig, met verschillende attributen die geen onderdeel zijn van het spel. De puzzels in de kamer waren thematisch redelijk. Ze voelden logisch aan maar waren niet altijd even verrassend. De effecten vond ik wel sterk en versterkten de beleving. De kamer is volledig lineair, wat er met vijf personen voor zorgde dat niet altijd iedereen iets te doen had. Ik zou dan ook een groepsgrootte van 3-4 personen als optimaal noemen. Wat ik vooral miste was tijdsdruk, wat meestal zorgt voor die gespannen sfeer die een room memorabel maken.

Het verhaal toont wat gaten tijdens het spelen, precies wat je verwacht van een reis door de tijd. In mijn beleving zijn deze gaten best eenvoudig op te vullen en ik hoop dan ook dat er nog een keer wordt bijgeschaafd aan het concept.

Het laatste deel van de room is slim bedacht en vooral erg geestig en zorgde ervoor dat we lachend de kamer uit liepen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele setting
 • Vernuftige spelelementen
 • Spannende effecten
 • Hilarisch einde
 • Weinig tijddruk
 • Onnodig lange intro
 • Inconsistent verhaal
 • Niet geschikt voor groepen > 4p

 

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 06 augustus 2018

Omgemakkelijkheid op topniveau

We waren te laat op locatie, maar na een telefoontje deed de GM er alles aan om dit ons spel niet te laten hinderen. De intro was zeer kort (wat ik heerlijk vind, als ervaren speler) en we konden snel aan de slag. Het begin zet iedereen gelijk op scherp en de ongemakkelijkheid die neergezet wordt door de naargeestige sfeer wordt goed vastgehouden door alle effecten in de room. De kamer is zeer gedetailleerd afgewerkt en alle puzzels passen in het thema, waardoor je constant in de flow blijft. Verder zit de kamer vol met verrassingen, heerlijk om zo op avontuur te kunnen gaan.

Er zijn enkele kleine verbeterpunten, die de beleving zeker niet ondermijnen maar wel benoemd mogen worden:
- Verhaallijn ontwikkelt zich niet tijdens het spelen.
- De laatste opdracht was slopend, door een combinatie van fysieke inspanning en de hitte. Het was een zeer warme dag en dat merkten we: het zweet stond ons danig op de rug en ik kon niet wachten tot we de kamer uit waren. Airco of ventilatie was geen overbodige luxe geweest.
- We waren met vier spelers, wat voor mijn gevoel toch wel het maximum is wil je elkaar niet in de weg lopen.

Evengoed zou ik de kamer warm aanbevelen aan teams van 4 personen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Creepy sfeer
 • Puzzels volledig in thema
 • Veel verrassingen
 • Goede begeleiding
 • Geen ontwikkelende verhaallijn
 • Erg warm

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 06 augustus 2018

Yes! De perfecte beleving

Fantastische kamer! We waren met vieren en helemaal verkocht. De sfeer in de kamer is lekker naar op zo'n manier dat je constant achter je schouders om wil kijken of er niemand achter je opduikt. Je wordt door alle details en special effects helemaal in het verhaal gezogen en het voelt echt alsof je midden in je eigen avontuur beland bent. Alle puzzels zijn volledig in thema, de aankleding is tip-top in orde en we werden goed op stang gejaagd. Spannend verhaal om mee te beginnen en het wordt alleen maar erger als je aan het spelen bent.

Drie-vier personen is de ideale groepsgrootte; ik verwacht dat met een grotere groep er mensen zijn die niet altijd iets te doen hebben vanwege het lineaire spel.

De begeleiding was prima. Tijdens het spel zijn we nergens vastgelopen, dus hebben de GM niet kunnen testen op het in beweging houden van het spel.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Morbide sfeer met passende FX
 • Puzzels origineel en in sfeer
 • Groot avontuur
 • Zeer veel aandacht voor details

  xMvdsDaan92AlecGertDeGoudvisCasturiiKooijv3chter

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 06 augustus 2018

Weg wezen! (Positieve review ;-)

Altijd goed als je écht uit een kamer weg wil omdat de sfeer zo lekker naar is. Dat is met deze kamer goed gelukt; Met oog voor detail is een verlaten weeshuis succesvol nagebootst. Hoewel het verhaal me niet echt pakte tijdens het spelen, omdat deze zich niet ontwikkelde, hebben we wel veel plezier gehad in het doorlopen van de verschillende uitdagingen. Erg leuke en originele puzzels wisselen elkaar af en we hebben flink rond gerend om weg te kunnen komen. Teamwork is vereist, wat altijd een plus is.

We waren met vieren maar hadden niet altijd allemaal iets te doen, wat enige afbreuk doet aan de kamer. Omdat de kamer minimaal vier spelers vereist, zouden op sommige momenten meerdere puzzels tegelijk aangeboden mogen worden.

De ontknoping was voor ons een beetje een anti-climax, doordat we min of meer per ongeluk de laatste puzzel op losten. Hier zou nog eens met een technisch oog naar gekeken mogen worden.

Uiteindelijk was het wel een hele gave belevenis en een aanrader om te spelen. Ik vond The Honeymoon Hotel nog leuker en bloedstollender, dus mocht je ze allebei willen spelen, dan zou ik hier in de volgorde rekening mee houden.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede sfeer
 • Spannende FX
 • Leuke puzzels
 • Verhaallijn niet duidelijk
 • Niet altijd voor iedereen iets te doen

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 22 juli 2018

Aardige kamer met enkele verbeterpunten

Enthousiaste ontvangst in een wat drukke ruimte. De introductie was helder en we begonnen door een liftdeur door te gaan. De functie daarvan ontgaat me een beetje, heeft niks met de kamer(s) te maken.

De kamer is lineair en geinspireerd op de film Se7en. We hebben veel plezier gehad tijdens het spelen en het was lang spannend of we het gingen halen. Dankzij de begeleiding, die ons steeds net op tijd proactief vooruit hielp, hadden we uiteindelijk nog een minuutje over. Goed gedaan door de GM. De puzzels waren uiteindelijk wisselend; sommige waren heel leuk en interactief, waarbij iedereen betrokken werd; maar aan onwaarschijnlijke zoekertjes heb ik zelf een beetje een hekel.

Dan de verbeterpunten: Er wordt een verhaal verteld, maar deze komt vooral in het begin niet echt uit de verf. Ik zou graag zien dat constant duidelijk was waar we in het verhaal stonden. De referenties naar de film waren overigens wel tof en voor de beleving is het leuk om de film gezien te hebben.

De aankleding was meestal een beetje sober, hier is nog veel ruimte voor verbetering. Het zou de sfeer ten goede komen als de hele room passend in het verhaal een makeover zou krijgen, zodat je meer in de sfeer wordt meegenomen.

De kamer is lineair, wat inhield dat op sommige momenten niet altijd iedereen iets te doen had.

Toen we klaar waren, waren er twintig mensen in de ontvangstruimte, wat erg druk was en je kunt ook niet nabeschouwen als anderen de kamer nog gaan spelen. Gelukkig konden we buiten nog wat drinken.

De ideale groepsgrootte is 3 personen. 4 kan ook nog, maar voor 5 is er te weinig te doen.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Goede spanningsboog
 • Afwisselende puzzels
 • Sobere inrichting
 • Verhaallijn niet prominent
 • Drukke ontvangstruimte

 

Machtig!

Wat kan ik nog toevoegen aan de recensies? De ontvangst was relaxed en hartelijk (het standaard riedeltje werd overgeslagen toen we vertelden dat we ervaren spelers waren). Toen de kamer.... Ik had me natuurlijk al verlekkerd aan de positieve reviews en we zijn absoluut niet teleurgesteld. Goede opbouw in zowel sfeer als spanning, slimme en vernuftige puzzels en oog voor detail. Een aantal WTF momenten die me achteraf weer een lach op het gezicht bezorgen. Goeie interactie met de begeleider. Achteraf het gevoel "hoe hebben ze dit toch voor elkaar gekregen?".

Als je nog één kamer zou mogen spelen dit jaar, laat het dan deze zijn. De beste kamer in de regio en een van de beste in NL, durf ik met droge ogen te beweren. Mijn advies zou wel zijn om de groepsgrootte te beperken tot 4 spelers, zodat je elkaar niet teveel in de weg loopt of spelers het verhaal missen. Ik denk zelfs dat 3 optimaal is.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer perfect uitgewerkt
 • Goede opbouw spanning
 • Leuke puzzels
 • Bizarre omgeving
 • Verrassingen

  Marloestomjacobsescaperoom-eindhoven

The Queen

Real Adventure Game
Geplaatst op: 21 mei 2018

It got the buzzzzz

Ontvangst in een kleine, charmante spellenwinkel, waar je je als spellenliefhebber in een snoepwinkel voelt. De speluitleg hebben we buiten gehad (wat gezien het mooie weer prima was) en we werden op een zeer scherpzinnige manier in de sfeer getrokken. De spanning was direct aanwezig toen we de kamer binnen gingen. Deze is netjes afgewerkt en leidde ons verder het verhaal in, terwijl de spanning constant aanwezig bleef. We waren met acht personen maar er was voldoende te doen. De ideale groepsgrootte is 5-6 personen, het kan uiteraard wat druk worden met zo'n grote groep. De puzzels passen perfect bij het verhaal (sterker nog, deze versterkten het verhaal vaak zelfs) en de laatste minuten waren zo spannend als dat je zou willen. Iedereen liep dolenthousiast de kamer uit en we hadden echt de escape room buzz te pakken. Voor wie het relevant vindt; er zijn geen faciliteiten om nog wat te drinken en te evalueren, maar omdat je midden in de stad zit is dat niet echt bezwaarlijk.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Perfecte sfeer
 • Spannend verhaal
 • Puzzels sloten naadloos op het verhaal aan

  real-adventure-game-utrecht

The Prison Cell

The Great Escape
Geplaatst op: 18 mei 2018

Spannende setting

De ontvangst was enthousiast en er is een grote ruimte waar je op je gemak wat kunt drinken zonder last te hebben van andere groepen (lees: spoilers te horen). De introductie tot de kamer was origineel, hilarisch en erg sterk gepresenteerd; we zaten gelijk goed in de sfeer en de druk om te ontsnappen was hoog. In de kamer zijn allerlei puzzels te vinden die goed aansloten op het thema. De puzzels zijn vrij "klassiek", wat een beginnende escaper meer aan zal spreken dan een ervaren rot. We waren met een groep van zes, wat af en toe wat te druk was en waardoor soms niet iedereen wat te doen had. De optimale groepsgrootte is 4 personen. Wat ik een beetje miste was een zich ontwikkelende verhaallijn. Wel was het een complete beleving en iedereen heeft met veel plezier gespeeld. Aanrader dus.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannende sfeer
 • Goede ontvangst
 • Diversiteit puzzels
 • Veel gelachen
 • Verhaallijn mist
 • Conventionele puzzels

 

Rommelig maar met een ziel

Ontvangen door de bedenker, iemand die met veel enthousiasme praat over escape rooms. In het café was een tafeltje gereserveerd voor ons, met gelegenheid om wat te drinken. Speluitleg was helder. Daarna richting de room, via een ultragare trappengang. De introductie naar het spel was wat kaal, maar helder. Het verhaal had wat mij betreft iets compacter gemogen. De kamer speelt goed weg, met afwisselende puzzels. Er was voor ieder wat wils; een groepsgrootte van 4 personen lijkt me ideaal. De kamer had wel minder rommelig gemogen; het aantal attributen dat niet bij het spel hoorde was erg hoog, wat behoorlijk afleidt. De begeleiding was goed, hoewel de communicatiestructuur onnodig complex werd gemaakt. Hoewel dit deel uitmaakt van het verhaal, levert het wel onnodig verwarring op. Pluspunt is dat het verhaal zich tijdens het spelen verder ontvouwt. Kamer netjes gehaald en een aardigheidje gekregen, wat het altijd goed doet natuurlijk :-) Al met al een kamer die duidelijk met veel liefde en plezier gebouwd is, maar waar nog wel ruimte is voor verbetering om het spel wat soepeler te laten verlopen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwisselend
 • Vriendelijke ontvangst
 • Uitgebreid verhaal
 • Veel onnodige elementen
 • Verwarrende communicatie met spelleider

 

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 30 april 2018

Complete belevenis

Vriendelijke ontvangst, enthousiaste bouwers. De introductie was duidelijk en de sfeer wordt in de kamer direct sterk neergezet. Daarna was het een groot avontuur, met leuke, logische puzzels, ijzersterke technische ondersteuning en een aantal toffe jawdrops. Het verhaal is lekker spooky en je bent hier constant mee verweven. Top!

Aanbevolen groepsgrootte: 4p


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Goeie sfeer
 • Logische opbouw

 

The Cooper Case

Down The Hatch
Geplaatst op: 30 april 2018

Zeer complete beleving

De ontvangst was vriendelijk, alhoewel het in de wachtruimte wat druk was. De introductie was helder. Eenmaal binnen werd de spanning goed opgebouwd. De kamer zit vol slimme puzzels, het nodige speurwerk en teamwork was zeker noodzakelijk. De sfeer werd perfect neergezet en we werden meegesleurd in het verhaal, die veel aansprekender was dan dat ik van tevoren dacht (na lezen van de kamer-info en het intro-filmpje). De kamer had alles wat ik graag terugzie in een kamer en we komen zeker nog een keer terug voor de andere room.

Aanbevolen groepsgrootte: 4/5 p


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede sfeer
 • Mooi afgewerkt
 • Spannend verhaal
 • Leuke en afwisselende puzzels

  skeepdown-the-hatch

De Martelkamer

Escape Den Bosch
Geplaatst op: 24 augustus 2018

Lekker gemakkelijk geld verdienen

Zeker een kamer in mijn flop-5. De organisatie richt zich vooral op bedrijfsuitjes; passie voor het vak is ver te zoeken in de kamer. Resultaat is een kale, sfeerloze kamer met zeer voor de hand liggende puzzels waar je als ervaren speler zo doorheen raast. Er is nul moeite gedaan om een verhaal neer te zetten of om de beleving bijzonder te maken.

Duidelijk gebouwd om mee te rijden op de escape room hype train door bedrijven die geen kennis van zaken hebben te verleiden om hierheen te komen. Mijn collega's zonder ervaring waren best enthousiast, maar als je ooit al iets fatsoenlijks gespeeld hebt dan zou ik deze heel snel overslaan.


2

Sfeer: 1.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Grote ontvangstruimte
 • Ongeinspireerd
 • Sfeerloos
 • Matige puzzels
 • Geen verhaal

 

Het Atelier van Jeroen Bosch

Escape Den Bosch
Geplaatst op: 24 augustus 2018

Ongeinspireerd zoals hun andere kamers

Nog een van de zielloze kamers van Escape Den Bosch. Ogenschijnlijk met € 100,- budget en een middagje brainstormen bedacht en gebouwd en vervolgens nietsvermoedende PV'ers overtuigen van het feit dat dit een leuk bedrijfsuitje is. Als je écht geen idee hebt wat het concept Escape Room inhoudt, dan kun je hier wel terecht, maar iedereen die daarbuiten valt zal teleurgesteld worden.

Wat me het meeste stoort aan dit soort kamers is dat veel beginnende spelers hier terecht komen, denken dat dit de norm is en nooit meer een andere kamer bezoeken. Groeipotentie voor escape rooms met het hart op de juiste plaats wordt hierdoor om zeep geholpen.


2.5

Sfeer: 1.5

Spelbeleving: 4.0

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Grote ontvangstruimte
 • Ongeinspireerd
 • Sfeerloos
 • Goedkoop
 • Matige puzzels
 • Geen verhaal
 • Geen verrassingen

 

1 reviews

Never House

DarkPark
Geplaatst op: 28 april 2023

Zeer vermakelijk

De ervaring van het spelen van zeer verschillende escape games hebben me geleerd dat het erg lastig is om vier mensen aan één tafel betrokken te houden bij een spel. Never house slaagt hier echter goed in. Waarom voor deze titel is gekozen, is me overigens nooit echt duidelijk geworden. In de doos zit interessant spelmateriaal en iedereen heeft gelijk wat om handen.

Het spel geeft voldoende richting zodat het geen grote chaos wordt. Met de lichten gedimd en wat spooky geluidseffecten op de achtergrond gingen we aardig op in het verhaal. Ik raad wel aan om een apparaat met groot scherm bij de hand te houden.

Eén attribuut werkte bij ons niet helemaal zoals bedoeld, dat was wel jammer. We hebben hierdoor een beetje moeten forceren om door te kunnen spelen.

Het spel is niet herspeelbaar, geen idee of er reparatiekits te bestellen zijn.

Uiteindelijk een van de meest geslaagde escape games die ik thuis gespeeld heb qua sfeer en interactie.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen


 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Foutjes