Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Nico en de vers

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

12-02-2022

Statistieken

Escaperooms

14 reviews

14 kamers gespeeld

85.7% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


14 reviews

Hunting Season

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 23 juli 2023

Blij verrast, spannend, origineel en goed afgewerkt

Escape rooms zijn vaak gevestigd op bijzondere locaties. Zo ook deze! Ergens achteraf temidden van de weilanden konden we gelukkig parkeren voor de deur. Er wordt duidelijk genoeg aangegeven waar de ontvangstruimte is. Er is mogelijkheid om vooraf nog een sanitaire stop te maken.

De ontvangst door onze host was vriendelijk en informeel. Hij zorgde ervoor dat ons duidelijk was wat we kwamen doen.

De kamer zelf is zeer gedetailleerd gedecoreerd, volledig in thema. De puzzels waren prima te volgen, origineel en de meesten sloten goed aan op het thema. Een puzzel zijn we helemaal over te spreken, zoiets hadden we niet eerder gezien en het droeg volledig bij aan de geloofwaardigheid van de ruimte! De puzzels zijn ook nog eens divers van aard. De kamer heeft ons op meerdere momenten verrast in positieve zin. Hints kwamen op de goede momenten en alleen wanneer het echt nodig leek.

4 personen vonden wij het perfecte aantal om deze kamer mee te spelen. Naar onze mening kon iedereen zich tegelijk nuttig maken.

Deze kamer was de rit vanuit Nederland echt waard. We komen zéker terug voor Toy Factory!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 05 april 2023

Beleving én puzzelen: top

Super ontvangst, zoals we gewend zijn van het team van Kamer 237. Je raakt er bij binnenkomst direct in de sfeer. We hebben eerst samen nog even een drankje gedaan en gezellig gepraat met het personeel.

Hoe je naar het begin van de kamer geleid wordt zit verdraaid goed in elkaar. Je zit meteen in het verhaal. Qua decor is alles tot in de puntjes afgewerkt. Het klopt gewoon!

Ik vond de kamer zelf best spannend (wat ik al snel vind), maar zeker niet eng eng. Qua puzzels kan je je met in ieder geval 4 personen (dit was ons aantal), meer dan prima vermaken. Geen momenten gehad dat we elkaar in de weg liepen.
De afwisseling tussen beleving en puzzelen was mijn inziens in precies goede verhouding. Daarover gesproken, heb ik 1 klein puntje van kritiek voor wanneer de kamer wordt gefinetuned: er is een moment dat het goed mogelijk is dat niet iedereen het verhaal meekrijgt. Dat lijkt me zonde, want je merkt dat er veel moeite in is gestoken door de makers van de kamer.

We hebben zeker nog 2 dagen zitten nagenieten van deze kamer. Dit is heel duidelijk een must-play!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  77:00 min


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Spannend
 • Beleving
 • Puzzels

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 14 augustus 2022

Wauw!

Dit is precies waar ik gelukkig van word. Ontvangst, gastvrijheid, sfeer, decor, puzzels, verhaal, easter eggs: alles klopt!

Vooraf, vlak na het boeken heb ik telefonisch geïnformeerd over of er bepaalde elementen in de kamer zaten vanwege een angst bij een van mijn teamleden. Ik merkte meteen dat de eigenaren zeer vriendelijk en behulpzaam zijn. Er werd direct meegedacht in oplossingen.

Bij aankomst moesten we even zoeken, maar eenmaal op de juiste plek werden we meteen in sfeer gebracht. We hebben ons laten vertellen dat de ontvangstruimte recent verbouwd is en nog niet helemaal af is. Het zag er nu al zeer goed uit.

Na een korte uitleg mochten we naar binnen. Tijdens de introductie wordt in 2 talen (NL&EN) duidelijk gemaakt wat wij als team komen doen.

Eenmaal van start gegaan zijn we blij verrast over hoe de scène neergezet is. Je waant je echt in een andere wereld. De bijzondere effecten zijn precies goed gebruikt om de ervaring zo compleet mogelijk te maken. Alle zintuigen worden geprikkeld. Het geluid zorgde ervoor dat je spanning/druk voelde, zonder dat het eng is.

De puzzels zijn zeer creatief bedacht, origineel en sluiten goed aan bij het verhaal en thema. De kamer is zeer goed onderhouden. Alles ziet er perfect uit. Zeer inventieve manier van het inzetten van techniek. Het wordt goed duidelijk of je iets wel of niet opgelost hebt. Ook het hintsysteem is op een nette manier verwerkt.

Dat men elkaar in de escape room business niet ziet als concurrenten, maar inspiratiebronnen/medestanders, dat wordt in deze kamer zeer duidelijk. Erg leuk om te zien.

Fijn dat je hier ruim de tijd krijgt om alles te bewonderen. Wij vonden met 4 personen als aantal perfect. Daar waar de ene het iets niet ziet, kan een ander opeens het verband wel zien en andersom.

Het is echt een geslaagde kamer. Er mogen er meer komen zoals deze!

Nadien heel leuk nagepraat met Steven. We komen zeker nog eens terug voor de andere kamer, ook al is die wat ouder.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

The Wheelhouse

Escaperoom Hardenberg
Geplaatst op: 31 juli 2022

Te hoge verwachting gehad

Door de reviews (zowel hier als op andere platformen) waren we enthousiast om aan deze kamer te beginnen.
De ontvangst/wachtruimte zag er prima en gedecoreerd uit.
We kregen een standaard technische uitleg, zoals "wat vast zit, hoort ook vast te zitten", maar geen sfeerverhaal oid. Wel de mededeling dat we in de kamer een soort introductie zouden krijgen en dat we vooral dan nog niet mochten starten. Mochten we dat wel doen, dan zou de tijd eerder beginnen te lopen. Deze introductie viel ons een beetje tegen, want we voelden ons hierdoor niet meteen in het verhaal gezogen.
De communicatie met de gamemaster ging via een portofoon, waarop wij de gamemaster niet altijd goed konden verstaan.
Eenmaal bezig bleek een onderdeel open te zijn wat dicht had moeten zitten. We moesten gevonden spullen terugstoppen en de gamemaster kwam in onze kamer om hetgeen wat dicht had moeten zitten, alsnog dicht te doen. Dit zorgde ervoor dat we echt uit het spel waren.
Wij vonden het erg donker, wat zoeken lastig maakt.
Er zaten 2 uitdagende en goed uitgewerkte puzzels tussen, maar wij kregen het gevoel dat we vooral veel aan het zoeken waren (wat dus niet al te best ging).
De aankleding in de kamer is niet overal even mooi, sommige stukken oogden versleten en de afwerking in het algemeen hebben wij als slordig ervaren, vooral aan het einde.
Ook was er geen muziek die sfeer- of spanningsverhogend werkte.
Voor deze prijs hebben we veel betere kamers gespeeld.
Wij vonden het geen succes.


2.5

Sfeer: 2.0

Spelbeleving: 2.0

Service: 4.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:56 min


 • Aankleding ontvangstruimte
 • Sfeer
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Heeft onderhoud nodig

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 26 juni 2022

Meest bijzondere sollicitatie ooit

Met gezonde spanning gingen mijn partner en ik ervoor: solliciteren als conciërge.

Al bij binnenkomst zaten we direct weer in de sfeer. Na wat tips van het huidige personeel, was het zo ver: we konden aan de slag. Je wordt tijdens het spelen helemaal meegenomen in het verhaal, tot in detail. Wat zit dit goed in elkaar! De puzzels waren goed te volgen en heel origineel. Het hintsysteem verbaasde ons op een zeer positieve manier. Deze kamer vond ik minder "eng" qua thema dan kamer 237. Toch wordt de druk goed opgevoerd.

Na het spelen hebben we in de sfeervolle bar nog nagepraat met het personeel en andere gasten.

Wederom een super sterke kamer van dit team. Hopelijk kunnen we snel terecht voor het spelen van de nieuwste kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  kamer237

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 12 augustus 2022

Ja! Dit klopt: puzzels, verhaal en decor

Met z'n vieren waren we er klaar voor om een verklaring te vinden voor oma's vreemde gedrag.

Na parkeren op het terrein van BreakOut en een sanitaire stop, werden we zeer vriendelijk onthaald door onze enthousiaste game master die ons kort uitlegde wat de bedoeling was. We hoorden precies wat nodig was en gingen daarna "de lift" in. Dat vond ik best vreemd, maar eenmaal aangekomen bij oma, zat de sfeer er meteen helemaal in.

De puzzels zijn divers. Afwisseling tussen verrassend, creatief en klassiek. Goede inzet van techniek, zonder af te doen aan het thema. Sommige puzzels hadden we snel door, bij anderen viel het kwartje bij ons wat later. Ook was er afwisseling tussen lineaire en niet-lineaire puzzels. De meeste puzzels zijn goed verwerkt in het thema. We konden vrijwel de hele tijd alle 4 bezig blijven. Halverwege bleven we hangen, maar dat lag echt aan ons... Wel een pittige escape room voor beginners. Het is denk ik leuker met enigzins gevorderde spelers.

Het hintsysteem werkte voor ons prima. We kregen het idee dat er soms op een bijzondere manier ongevraagde hints gegeven werden door onze gamemaster. Dat hebben we als positief ervaren!

Het verhaal werd ons goed duidelijk. Het decor is op de ene plek heel passend en prachtig afgewerkt. Op de andere plek nog steeds mooi, maar minder logisch. Zeker netjes afgewerkt, goed in elkaar gezet!

Soms is het niet heel ruim waar je je begeeft, waardoor wij het met 4 personen perfect vonden.

De afsluiting van de kamer heb ik als spannend en spectaculair ervaren. Heel leuk!

Nadien nog met onze game master staan kletsen en ideeën opgedaan voor volgende kamers.

Deze kamer is een aanrader en het geld zeker waard.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 26 juni 2022

Dubbele gevoelens

Na het lezen van veel goede recensies dachten we: dit moeten we spelen.

Heel interessant dat je als team voorafgaand aan het avontuur, al aangespoord wordt om aan het werk te gaan. We waren direct hyped en kregen hoge verwachtingen.

De verrassende ontvangst sleepte ons meteen in de goede sfeer om de ramkraak te starten. Door de introductie begrepen we al iets beter wat de bedoeling zou zijn.

In de kamer was er zeer weinig ruimte voor 6 volwassenen (met een slanke tot gemiddelde lichaamsbouw) om aan de slag te gaan. Dat stoorde ons en deed afbreuk aan de sfeer. An sich waren de puzzels goed te doen, al vond ik niet alles passen bij het verhaal. Ons vooronderzoek heeft ons naar ons idee bij 1 puzzel geholpen, dat vond ik erg leuk! Naar mate de tijd verstreek, werd communiceren met elkaar ook lastig. Een gedeelte van de groep heeft niet alle puzzels mee kunnen krijgen, ook dat vond ik jammer.

Het einde daarentegen was weer spannend en verrassend.

Ik vind dat deze kamer onze hoge verwachtingen niet helemaal heeft waargemaakt. Toch was het een leuke ervaring en ben ik blij dat we deze kamer gespeeld hebben.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Passend decor in begin
 • Onverwacht einde (qua effecten)
 • Unieke ontvangst
 • Te kleine ruimte voor 6 personen
 • Hoge verwachtingen niet waargemaakt
 • Niet iedereen kan alle puzzels doen

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 26 juni 2022

Geweldig!

Deze kamer gespeeld in november 2021 met 4 personen.

Het is van begin tot eind een lust voor het oog. Alles klopt tot in detail! De ontvangst is hartelijk en je waant je meteen in hotelsfeer. Na het inchecken waren we enigzins verbaasd en gingen we gauw aan de slag. De puzzels zijn goed op te lossen en logisch, maar vergen echt wel het nodige denkwerk. De spanning was voor mij, als held op sokken, precies goed! Ik vond het echt een beleving en raad iedereen aan om deze kamer te spelen.

Wel ontsnapt, maar met
nog maar een kleine minuut over.

Chapeau voor het team van Kamer 237!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer

 

Prima voor tussendoor

Deze dag reden we samen een rondje door Nederland, over de afsluitdijk, langs Leeuwarden en ach, waarom ook niet even naar Groningen?! Last minute deze kamer geboekt, fijn dat dat kon! We gingen naar binnen zonder verwachtingen. Zeer vriendelijke host.

We speelden de kamer met z'n tweeën. Dat was ook prima, want het is geen hele grote kamer. Zou deze zeker niet met meer dan 3 personen willen spelen.

Het hintsysteem ging via een telefoon. De gamemaster moest echt naar een soort hokje lopen om ons tips te geven. Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt bij een escape room.

De puzzels pasten bij het thema, maar we vonden de kamer niet denderend aangekleed. Goed zoeken, voelen en logisch nadenken.

Je merkte aan de kamer dat deze al wat ouder is. Sommige dingen waren destijds aan vervanging toe. Bijzondere technische snufjes hoef je niet te verwachten.

Overall en klassiekere kamer, niet heel bijzonder, maar hebben met z'n tweetjes zeker lol gehad!


6.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Heeft onderhoud nodig

 

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 26 juni 2022

Huh? Wat hebben we meegemaakt?

Nietsvermoedend stapten wij met 6 personen binnen bij Mama Bazooka. Ik stond zelf direct op scherp, want als angsthaas vond ik het decor in de sfeer van de meisjeskamer waar we langsliepen bij binnenkomst maar niets. Gelukkig konden we plaatsnemen in de wachtruimte met een tal van spelletjes en werden we zeer vriendelijk ontvangen.

Nadat we binnenkwamen in the Dome en even bezig waren, leek het wel of we een stel kippen zonder kop waren. De eerste onderdelen leken goed te gaan, maar later kwamen we maar niet verder. We kregen de gekste theorieën en probeerden alles wat in ons kwam, maar niets wilde baten. Even later kwam onze gamemaster de kamer binnen: helaas was er een technische storing en konden we niet verder spelen. Dat was balen...

We mochten wachten terwijl er werd geprobeerd om de kamer te resetten. Na wat spellen gespeeld te hebben in de wachtkamer kwam dan toch het verlossende woord: we mochten het opnieuw proberen. En wat zijn wij blij dat we gewacht hebben. The Dome is namelijk écht een ervaring!

Van voor tot achter zit het technisch tip top in elkaar. Een aantal elementen in de beleving hebben ons ontzettend verrast. En telkens als we dachten: dit was het vast, kwam er weer iets waarbij we niet konden geloven hoe iemand het heeft kunnen bedenken. Heel creatief hoe is omgegaan met het spelverloop. Als ik dan één punt van kritiek moet noemen: het verhaal is niet heel sterk. Ik vraag me wel af of een duidelijke en sterke verhaallijn in deze kamer een toevoeging geweest zou zijn. Qua spanning vond ik deze kamer heel goed te doen. Ik kan het niet eng noemen. Ook met 6 personen kan je steeds bezig blijven.

Wat mij betreft moet je deze kamer écht gedaan hebben. Het is anders dan anders. Zet 'm op je bucketlist!

P.s.: De organisatie kwam met een gepaste oplossing voor de storing en het wachten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Originaliteit
 • Sfeer
 • Verhaal

 

Escape Room 0345

Escape Room 0345
Geplaatst op: 26 juni 2022

Tegenvaller

We hebben er even over na moeten denken: vinden we dit tegenvallen omdat we niet ontsnapt zijn of omdat de kamer écht tegen viel. Het antwoord daarop is dat hoewel we het echt heel jammer vinden dat we niet ontsnapt zijn, we de kamer ook vonden tegenvallen.

De locatie is wat vreemd, maar dat was het probleem niet. Veel escape rooms zitten op een rare locatie (industrieterrein, achter een kroeg, afgelegen straatjes etc). Wat de ontvangst voor ons minder maakte was onze gamemaster die niet veel enthousiasme uitstraalde. Eenmaal in de kamer vonden we het decor ook tegenvallen. Naarmate de tijd verstreek, werd het decor beter. De gamemaster hielp ons niet echt uit zichzelf. Toen we er echt niet uitkwamen op een bepaald punt (en toen erg veel tijd kwijt waren geraakt), kregen we het gevoel dat de gamemaster vond dat het aan ons lag, terwijl wij ervan overtuigd waren dat één van de onderdelen van een puzzel gewoonweg niet goed werkte. We hebben nog een eindsprint geprobeerd te maken, maar dat mocht niet baten.

Wat we wel goed vonden, is dat na onze tijd om was, de gamemaster liet zien hoe de kamer verder afgelopen zou zijn. Er zijn leukere en mooiere kamers.


4.5

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 4.5


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Origineel
 • Verhaal
 • Slechte begeleiding
 • Sfeer
 • Decor
 • Heeft onderhoud nodig

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Geplaatst op: 26 juni 2022

Op het randje gehaald

Zeer vriendelijke ontvangst. Zeer net aangeklede kamer met een goede verhaallijn. We konden met 4 personen makkelijk de hele tijd tegelijk bezig blijven. Dat was zeker ook nodig: we moesten flink doorwerken, maar zijn er net op tijd uit gekomen. Naderhand werd er een foto gemaakt die we meteen mee kregen, met onze tijd erop. Leuk om een souvenirtje mee te krijgen. Ook nog leuk zitten kletsen met onze game master. Geen uitzonderlijk bijzondere kamer met hele heftige spanning, twists of buitengewone techniek, maar wel echt een goede die je zeker moet spelen als je in de buurt bent!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

 

CELL BLOCK 9

Best Escape
Geplaatst op: 26 juni 2022

Leuke middag met de meiden

Samen met 3 studiegenootjes deze escape room gespeeld. Het was voor mij de tweede escape room ooit en vond het best spannend om er weer een te doen. De ontvangst staat me nog goed bij, met alle spelletjes die je tijdens het wachten kon doen. De dame die ons begeleidde was zeer vriendelijk en stelde mij gerust. Na de introductievideo mochten we van start.

De kamer zelf was goed gethematiseerd. Door geluidseffecten werd de spanning (voor mij) opgevoerd. Puzzels waren goed te volgen, maar niet de meest bijzondere puzzels. Leuke kleine elementen. Verrassende manier van ontsnappen, al vond ik dit stuk het minst mooi afgewerkt van de hele kamer. Mogelijk zijn er inmiddels aanpassingen gedaan.

Ik had meteen zin om weer een escape room te gaan spelen. Deze review schrijf ik een aantal jaren nadat ik de kamer gespeeld heb. Destijds vond ik dit een super geweldige kamer. Inmiddels zijn er kamers die geavanceerder zijn. Toch raad ik je aan, als je in de buurt bent, om deze kamer te spelen. Vooral voor één van de eerste keren is het zeker een fijne kamer!


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Las Vegas Room

Escaperoom Nijmegen
Geplaatst op: 26 juni 2022

Legde de lat meteen hoog als eerste escape room

Dit is mijn allereerste escape room die ik speelde samen met mijn partner en een ander stel. Ook zij hadden nooit eerder een escape room gedaan.

Met gezonde spanning begonnen we. Wij hadden verwacht dat we in één grote kamer allemaal sleutels en slotjes moesten zoeken. Dat klopte niet, dit was veel cooler! De puzzels bevatten technische snufjes en soms moet je iets anders doen dan je verwachtte. We hadden aardig wat hints nodig, maar dat is achteraf gezien niet gek, voor een eerste keer.

Wij waren er enthousiast over en zijn gelukkig ontsnapt.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

0 reviews