Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Prance

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

17-09-2018

Statistieken

Escaperooms

13 reviews

13 kamers gespeeld

69.2% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


13 reviews

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 29 augustus 2021

Gaaf verhaal, super sfeer maar puzzels kunnen beter

Se7en Sins is een hele mooie escaperoom, maar de kritische reviews hier op escapetalk hebben zeker een punt.
Laten we met de positieve onderdelen beginnen.

Ontvangst, service en begeleiding was dik in orde. Heldere uitleg, fijne demonstratie van hoe slotjes werken dat scheelt een hoop gedoe in de kamer zelf. Service scoort daarom ook een 9!

Als je de film Se7en hebt gezien kun je de sfeer en inrichting in deze kamer nog meer waarderen. Geluidseffecten, aankleding en puzzels zijn in de zeven zonden goed verwerkt. De sfeer scoorde wat ons betreft dan ook een 10.

Maar na het positieve ook wat negatieve aspecten.
Bij het spelen van een van de escaperooms op deze locatie wordt er aangegeven dat je drie keer om een hint kan vragen. Daarnaast kan het zijn dat de begeleider zelf contact opneemt om je te helpen in het onderzoek.

We speelde deze kamer met 4 personen. In de eerste ruimte hadden, 3 van de 4 personen een onderdeel van de kamer bestudeerd en wat geprobeerd. Niemand vindt iets en we besluiten dat onderdeel links te laten liggen. Later blijkt dat er met dat specifieke onderdeel toch wat gedaan moest worden. Naar onze inschatting hadden wij zeker 5 a 10 minuten verloren doordat we dit onderdeel niet hadden gevonden.

In het verdere verloop van de escaperoom waren er een paar momenten waarbij we via de telefoon een suggestie van de “hoofdrechercheur” kregen. Hoewel deze suggesties niet als gevraagde hints tellen hadden wij wel zoiets van “tja waar stond deze hint in de kamer, of hoe had je deze puzzel zonder de suggestie op kunnen lossen.”

De service en de sfeer van de escaperoom waren dik in orde maar de puzzels en soms de flow in de escaperoom kon beter. Hierdoor scoort het onderdeel puzzel een 8. Bij een escaperoom gaat het voornamelijk om de puzzels waardoor we de kamer als algehele cijfer een 8 geven.

Als laatste dan een persoonlijke mening die losstaat van de escaperoom:
Als escaperoom clubje vinden we de foto aan het einde van de escaperoom altijd een leuke toevoeging, deze verzamelen we in een fotocollectie. Veel foto’s die op de facebook pagina geplaatst worden zijn van wazige/ slechte kwaliteit. Ook de muur waar de foto voor gemaakt wordt hebben we bij andere escaperooms veel beter meegemaakt.8

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ontvangst
 • Aankleding
 • Sfeer
 • Foto na afloop niet in sfeer
 • Maximaal 3 hints vragen?
 • Puzzels niet altijd logisch

 

Escaperoom als een visite kaartje van Groenlo!

Afgelopen zaterdag de reis afgelegd naar vestigingsstad Groenlo. Een keurig introductieverhaal dat ons de geschiedenis van Groenlo bijbracht werd na binnenkomst door onze host verteld. Toen we eenmaal klaar stonden om de escaperoom te starten werden we echt het verhaal ingezogen door een introductiefilmpje. Zowel het introductie verhaal als het filmpje waren van een prima niveau.

De escape ervaring daarna is geheel in de stijl, je waant je echt in het jaartal waarin het zich afspeelt “1627”.

De kamer heeft voldoende puzzels om onze groep van 6 personen bezig te houden. Wat we goed konden merken is dat deze kamer prima doorontwikkeld is. Puzzels kloppen, zijn logisch en er zit een natuurlijke flow in deze escaperoom. Puzzels zijn ook geen slotjes of makkelijke oplossingen maar leuke technische verrassingen!

Wat een leuk detail is bij de afsluitende groepsfoto is naast het klassieke tijdbordje het mogen poseren met de Nederlandse of Spaanse vlag (afhankelijk van je resultaat). Dit geeft naast de gebruikelijke escape voorwerpen iets extra’s op onze overwinningsfoto!

Met 43 minuten op de klok hadden we de kamer opgelost, hoewel het zeker een uur rijden is, heb je dat voor het niveau van deze escaperoom graag over.

Tijdens het nabespreken konden we ook maar geen of weinig op of aanmerkingen in negatieve zin opnoemen. Als ik dan toch een negatief punt moet noemen is dat de kamer zeker niet voor mensen bedoeld is die slecht of minder te been zijn.

Enige conclusie die we kunnen trekken is dat dit een hele goede escaperoom is. Ga hem spelen en geniet van dit visitekaartje van Groenlo! De Escaperoom krijgt van mij een 9! Als ik hem vergelijk met eerder gespeelde escaperooms als “Catch me if you can” of “Kamer 237” zaten daar wat mij betreft iets meer wauw effect in. Maar 1627 is zeker van een beter niveau dan de standaard degelijke escaperoom.

Met een van de eigenaren als onze host wist hij ons te vertellen dat ze op zoek waren naar de ruimte om een tweede escaperoom te bouwen. Mocht ie er zijn, komen we zeker een keertje terug en zal er met de opgedane kennis en kunde zeker richting de 9.5 of de 10 als eindcijfer gegaan kunnen worden!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels in stijl van de kamer
 • logische volgorden
 • Aankleding
 • Sfeer
 • Niet geschikt voor mensen die slecht te been zijn

 

De Erfenis

Project Escape Wijchen
Geplaatst op: 7 maart 2020

Heerlijke escape ervaring rijker

Nadat we vorige week de ramkraak (ook van Project Escape) gespeeld hadden deze week voor De Erfenis gegaan.

Prima ontvangst en leuke introductie in stijl. Snel de kamer in waarbij het escapefeest snel begint. In de kamer worden de puzzels in een fijn tempo afgewisseld. Het niveau van de puzzels is wat mij betreft prima. Leuke originele puzzels worden afgewisseld waarbij er een goed sausje in de stijl van de kamer gebruikt is. We hebben de kamer met 4 personen gespeeld. En in tegenstelling tot eerdere escaperooms ook in een andere samenstelling. Als je het mij vraagt is 4 personen ook een prima aantal voor deze kamer. Met meer personen kan ik me voorstellen dat wat weinig puzzels zijn.

De kamer geeft je echt het gevoel alsof je bij je oma of oudtante op bezoek bent! Wat dat betreft is elke kamer die we van deze makers gespeeld hebben tot in detail ingericht.

De hints worden op een leuke manier gegeven waarbij deze goed bijdragen aan de speel flow. Niet direct het antwoord geven en onszelf lekker laten puzzelen daar houden we van :)

We hebben nu 3 van de 4 kamers van Project Escape Nijmegen/Wijchen gespeeld. Tijdens het nabespreken konden we direct met de eigenaar onze feedback van vorige week doornemen.

Deze kamer krijgt van mij een 8,5! De kamer zit goed in elkaar waarbij het allemaal klopt. Misschien zijn we een klein beetje verwend met ervaringen bij Catch me if you can, Bella ciao of Kamer 237. We kijken uit naar de volgende kamer hopelijk kunnen we deze zomer in Nijmegen terugkomen voor een nieuw escape avontuur!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Sfeer van de kamer

 

De Ramkraak

Project Escape Nijmegen
Geplaatst op: 29 februari 2020

Niet het eurorische gevoel maar wel een leuke kamer

Een volgende escaperoom gespeeld dus weer een nieuwe review.

Met Nijmegen als onze thuishaven waarbij deze kamer het hoogste cijfer van alle kamers heeft gingen we met wat verwachtingen die kant op. Heel eerlijk is dat die verwachting maar deels is waargemaakt.

Daar waar het intro verhaaltje in de hal van een bedrijvenverzamelpand begint mag dat wat ons betreft pas bij het bespreken van het plan beginnen.

Eenmaal in de kamer kloppen de puzzels, wordt er goed gewerkt met techniek. Je wordt direct in de juiste sfeer gebracht wat allemaal dik in orde is. Wat dat betreft zou ik iedereen vooral adviseren om deze escape ervaring te gaan beleven.

Maar ook zijn er wat ons betreft een paar minpuntjes. Op een bepaald moment worden we geschieden van elkaar. We vonden het jammer dat niet alle personen de complete escape ervaring kregen. Het communiceren tussen de twee groepen ging ook wat lastig door de aanzwellende muziek (die er zeker bij hoort). Een ander minpunt is dat behoorlijk wat puzzels op een escaperoom onnatuurlijke manier gepresenteerd worden.

Na een uur heerlijk te hebben gepuzzeld met een prima buit de ramkraak gepleegd. Hierbij miste we wel het euforische gevoel “yes we hebben het gehaald” dat we bij andere escaperooms wel hebben ervaren.


7.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Muziek en sfeer die neergezet worden
 • Technisch top!
 • Introductie in een hal
 • Euforische escape gevoel ontbreekt
 • Puzzels soms wat onnatuurlijk gepresenteerd
 • Scheiden van groepen en communicatie tussen hen

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 23 november 2019

Topper!

Op een ochtend, trokken wij ten strijden.
Als kameraden gingen we richting Katwijk aan zee.

Bella ciao, Bella ciao!

En we troffen een prachtige escaperoom in het thema van La Casa de Papel aan!

Met ons vaste team van 6 personen hebben we deze kamer gespeeld. 3 personen hebben de serie gezien en 3 dus niet.

Waar je als serie kenner een klein voordeel kan hebben op bij puzzel 1. Heb je bij puzzel 2 er misschien weer wat nadeel van. Het is prachtig om te zien op welke manier de serie is verwerkt in de kamer. Je hebt er geen last van als niet serie kenner. Maar heb je de serie wel gezien geeft dit een extra glimlach op je gezicht.

Daarnaast heeft de kamer een aantal goeie en mooie puzzels. Technisch zit het allemaal prima in elkaar! De sfeer die neergezet wordt neemt je helemaal mee in het verhaal van La Casa. Ook de mensen die de serie niet gezien hebben, hebben uiteraard het liedje eens gehoord. Op de terugreis naar huis werd deze nog wel een keer gezongen :) Nu de kamer gespeeld is is ook de interesse voor de serie gewekt.

Toen we tijdens het spelen een keer de juiste code noemde en deze probeerde en het slot niet opende kregen we direct de tip dat we de juiste oplossing hadden. Het verzoek was dan ook om deze nogmaals te proberen. Het niet langer door klungelen met verkeerde mogelijkheden laat zien dat op de achtergrond met aandacht gevolgd wordt wat er zich in de kamer afspeeld.

Het nabespreken van de kamer dat de eigenaar standaard doet. Waarvoor chapeau! Geeft echt meerwaarde, als je zoals ons met 6 man speelt krijg je bepaalde puzzels niet mee. Door deze extra tijd beleef je alsnog deze puzzel en de kamer in zijn geheel. Tijdens de nabespreking konden we zelfs nog een detail aanduiden wat een kenner op het verkeerde been zou kunnen zetten.

Deze kamer krijgt een 9,5! en mag zich wat ons betreft meten met kamer 237 en Catch me if you can.

Als verbeterpunt zou het super cool zijn om een aantal van dat soort rode pakken te hebben waarin je de kamer kan spelen. Hoewel we begrijpen dat dit extra kosten met zich mee zou brengen geeft dit misschien nog een stukje extra sfeer mee.

Dit is een top kamer, hoewel Katwijk voor ons bijna 2 uur rijden is, houden we een eventuele 2e kamer van deze maker in de gaten. Een dagje strand valt altijd te combineren met een top Escaperoom!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Nabespreking
 • Thema voor bekende geeft geen voordeel
 • Thema voor onbekende zit niet in de weg
 • Thema van serie prachtig verwerkt
 • Sfeer

 

Dit is een vorm van "Next lvl of escape"

Als een escaproom de titel Next lvl of escape gebruikt is het altijd afwachten of het de verwachtingen waar maakt. Hoewel Eindhoven voor ons best een stukje rijden is een dagje Eindhoven met een next lvl escape ervaring beleefd.

Hoewel het midden in de drukke uitgaansstraat even zoeken is waar je in het gebouw precies moet zijn is dit een escape die inderdaad next lvl genoemd mag worden.

Prachtige verrassende elementen, verhaal goed doorgedacht, puzzels afgestemd op het verhaal en terwijl je in de kamer zit heb je echt het gevoel dat de ontsnapte crimineel een spelletje met je speelt!

Gespeeld met ons vaste team van 6, naarmate we meer escaperooms samen gespeeld hebben weten we wie welk soort puzzels op moet lossen en zijn we ontsnapt. Ontsnappen in deze kamer zonder al te veel hints is zeker een uitdaging.

Als echte Hollander zullen we als negatief punt de prijs noteren die iets hoger is dan andere escaperooms. Laat de prijs echter geen spelbreker zijn de paar 10tjes meer is deze kamer zeker waard!

Als ik de kamer vergelijk met Kamer 237 merk je dat beide kamers op het hoogste niveau zitten. Zonder te veel details prijs te geven zijn de gemaakte escape ruimtes in catch me if you can (vooral de laatste ruimte) ongeëvenaard! De complexiteit en gevoel van de puzzels waren in kamer 237 wel iets beter.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer verwerkt in alle escape onderdelen
 • Technisch niveau van kamer!
 • Puzzels just wauw!
 • prijs

 

Leuke kamers, prima puzzels

Leuke kamer met prima puzzels. Zoals in bijna elke escaperoom is er wel een klein min puntje links of rechts te ontdekken. Forbidden Floor is een escaperoom die leuk is om te spelen maar wat ons betreft niet tot de absolute top behoort.

Met 6 personen de kamer gespeeld over het algemeen had iedereen altijd wat te doen.

Kamer, decor en alle andere onderdelen die de escape ervaring zo volledig mogelijk maken zijn goed verwerkt.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Combinatie met restaurant
 • Prima sfeer
 • niet altijd logisch wat onderdeel van puzzel was

 

Het Lab

Project Escape Wijchen
Geplaatst op: 12 oktober 2018

Soms onduidelijke puzzels, maar dat mag de pret niet drukken

Meestal spelen wij de kamer met 6 personen. Speel je een escaperoom met minder personen is de ervaring meestal wat duurder. Hier wordt er per persoon betaald. Dit maakte de kamer voor ons wat duurder dan andere kamers.

Soms onduidelijke puzzels:
Zoals in elke escaperoom bestaat ook deze escape uit meerdere ruimtes. Wat jammer was, is dat in een ruimte een opdracht stond die naar onze inschatting te maken had met iets uit die ruimte. Later bleek dat we veel tijd waren verloren door allerlei berekingen te proberen. Toen we eenmaal een kamer verder waren was de puzzel duidelijk. Maar waarom deze opdracht in een eerdere kamer al stond was ons een raadsel. Zonde van de tijd. Vooral omdat de gelegenheid er prima was om dit anders en bij de puzzel zelf op te lossen.

Zo ook vonden we 2 atributen bij elkaar. Als je een hamer en een spijker (voorbeeld) naast elkaar vindt lijkt het logisch dat je deze samen moet gebruiken. Ook hierbij bleek achteraf dat de onderdelen niets met elkaar te maken hadden. Misschien is dan een extra kastje of ergens iets verdwaald aan de muur hangen handiger. Zo kun de atributen en puzzels uit elkaar gehouden worden. Hierdoor had een persoon uit onze groep na afloop het gevoel van. "Hoe in hemelsnaam hebben we die andere puzzels opgelost, wat was er allemaal te doen." Hij was bijna alleen bezig geweest met puzzels die geen puzzels bleken te zijn. En miste het Yhea gevoel van "ik heb een puzzel opgelost"

Dit mocht echter de pret niet drukken. De puzzels zijn van een goed niveau en leuk om te doen. Vooral in de laatste ruimte wordt er echt naar de finale toegebouwd/ gepuzzeld. de omgeving zijn in een perfecte sfeer gebouwd! De locatie beschikt over een prima ontvangstruimte. Het personeel is vriendelijk en speelt het verhaal goed mee. De manier waarop de tips worden doorgegeven geheel in stijl en uitstekend gedaan.

De locatie is prettig, dicht bij het centrum voor enventueel een hapje of drankje ruimvoldoende parkeergelenheid.


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Hoe het verhaal overgedragen en beleeft wordt
 • Fijne locatie
 • Mooie afgewerkte ruimtes, in stijl
 • Sfeer
 • Manier van doorgeven tips
 • Puzzels reverenties onduidelijk, waardoor veel tij
 • Onduidelijkheden in de kamer

 

The Hidden DNA

Mission Escape Nijmegen
Geplaatst op: 14 september 2018

Leuke kamer zeker voor mensen met een biologische interesse

Voor mensen die op school natuurkunden of scheikunde leuk vonden is dit zeker een extratje. In onze groep hadden de dames iets minder binding met het onderwerp. Dit kan het maken van de puzzels iets lastiger maken. Met een echt bio geek in ons middel waren sommige puzzels echt een feestje om mee bezig te zijn. Het verhaal is goed neergezet, en de sfeer is prima. In een echt labaratorium zou het wat witter en meer stieriel achtige omgeving zijn. De dokter is echt in het diepste geheim aan het experimenteren wat dat betreft.

Doordat deze escaperoom midden in het centrum ligt is de ontvangst/ wachtruimte wel minder dan bij andere locaties. Een drankje doe je dan ook om de hoek in de stad.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.5

Service: 6.5


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede tips, tijdens het puzzelen
 • Goed verhaal
 • Scheikundige elementen goed uitgewerkt
 • Het laboratorium zou wat meer lab look mogen

 

De Nachttrein

Escape Room Gelderland
Geplaatst op: 14 juni 2018

Leuke kamer, weer escape ervaring erbij!

Doordat de teams worden opgesplitst is het jammer dat je maar een deel van de ervaring krijgt. Als je eenmaal naar elkaar kan komen is het de moeite om even een rondje te lopen en naar de diverse ruimtes te gaan kijken.

Later blijkt dan wat je teamgenoten allemaal hebben gedaan.

Na afloop echt nog even met de eigenaar gesproken over de puzzels in de kamer. Voor ons voor het eerst dat er op deze manier met het ontwikkelen van de kamer met spelers gesproken werd. De eigenaar was oprecht geintereseerd in wat onze ideeen waren om bepaalde puzzels te verbeteren.

Voor ons leuke en unieke puzzels. Wat minder van die cijferslotjes en logische combinaties.

Ontvangstruimte doet een beetje man-cave aan wij vonden dit wel leuk. Maar hier zou ook de sfeer van de kamers doorgetrokken kunnen worden.

Voor ons de eerste kamer van deze locatie, wie weet tot een volgende keer!


7

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede aftertalk
 • Unieke puzzels
 • Leuke sfeer
 • slitsing waardoor je niet de gehele kamer beleefd

 

Pandora's Box

Escape Room Elst
Geplaatst op: 1 juni 2018

Leuke kamers, prima puzzels

Kamer gespeeld met 6 personen, er zijn voldoende puzzels aanwezig dat je met zijn alle bezig bent en samen kan werken aan de oplossing. Wat we wel merkte is dat sommige puzzels aangepast zijn nadat deze door eerdere bezoekers niet begrepen werden. Dit is op een goede manier gedaan! Veel plezier beleeft in de kamer en met een glimlach ontsnapt!


8

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Voor meerdere personen is er wat te doen
 • leuke puzzels

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 10 mei 2018

Prachtige ervaring rijker!

Deze kamer is af! en geeft een prachtige ervaring. Bij aankomst wordt je echt ontvangen alsof je een hotel binnenkomt. Dat het personeel in kledij is, en er geen gebruik wordt gemaakt van een kluisje maar een afgesloten koffer geeft aan dat in alle aspecten de gedachte van een hotelkamer is doorgetrokken.

Er zijn verschillende aspecten in deze escape ervaring die prachtig zijn uitgewerkt. Puzzels passen bij het verhaal en zijn leuk.

Uiteindelijk net niet ontsnapt.

Met een escape ervaring van 5 kamers is het goede cijfer voor deze kamer terecht.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Nee


 • Thema goed uitgewerkt en terug te merken in alle o
 • Perfecte sfeer

 

De Martelkamer

Escape Den Bosch
Geplaatst op: 17 september 2017

Niet overtuigd

De sfeer in de kelder van een gebouw doet het verhaal ten goede. Kan me voorstellen dat als deze kamer in de winterdag gespeeld wordt het als koud ervaren kan worden.

Ontvangstruimte is klein, spullen in kluisje en geen mogelijkheid om even te zitten. Locatie is echter wel hartje centrum waardoor je een drankje makkelijk elders kan doen.

Puzzels zijn niet al te moeilijk, niet alle puzzels werkte correct bij ons bezoek. Als men dan meekijkt/ meeluisterd en er na 3x de juiste oplossing genoemd en geprobeerd te hebben niet wordt geassisteerd is het wel een domper. Hierdoor diverse malen veel tijd verloren.

Niet alle puzzels onderdelen hebben een duidelijk verband met elkaar. Met een beetje proberen kom je een eind, maar is zonde van het idee.


5.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 5.0

Service: 5.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuke sfeer
 • Geen/ slechte ontvangstruimte
 • Niet functionerende onderdelen
 • Puzzels niet duidelijk

 

0 reviews