Over mij

Deze escaper heeft geen informatie ingevuld.

 

Locatie

Onbekend


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 11
 • Reviews geplaatst: 11
 • Ontsnappingspercentage: 72.7%
 • Forum berichten: 0
 • Lid sinds: 17-09-2018

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Heerlijke escape ervaring rijker

Nadat we vorige week de ramkraak (ook van Project Escape) gespeeld hadden deze week voor De Erfenis gegaan. Prima ontvangst en leuke introductie in stijl. Snel de kamer in waarbij het escapefeest snel begint. In de kamer worden de puzzels in een fijn tempo afgewisseld. Het niveau van de puzzels is wat mij betreft prima. Leuke originele puzzels worden afgewisseld waarbij er een goed sausje in de stijl van de kamer gebruikt is. We hebben de kamer met 4 personen gespeeld. En in tegenstelling tot eerdere escaperooms ook in een andere samenstelling. Als je het mij vraagt is 4 personen ook een prima aantal voor deze kamer. Met meer personen kan ik me voorstellen dat wat weinig puzzels zijn. De kamer geeft je echt het gevoel alsof je bij je oma of oudtante op bezoek bent! Wat dat betreft is elke kamer die we van deze makers gespeeld hebben tot in detail ingericht. De hints worden op een leuke manier gegeven waarbij deze goed bijdragen aan de speel flow. Niet direct het antwoord geven en onszelf lekker laten puzzelen daar houden we van :) We hebben nu 3 van de 4 kamers van Project Escape Nijmegen/Wijchen gespeeld. Tijdens het nabespreken konden we direct met de eigenaar onze feedback van vorige week doornemen. Deze kamer krijgt van mij een 8,5! De kamer zit goed in elkaar waarbij het allemaal klopt. Misschien zijn we een klein beetje verwend met ervaringen bij Catch me if you can, Bella ciao of Kamer 237. We kijken uit naar de volgende kamer hopelijk kunnen we deze zomer in Nijmegen terugkomen voor een nieuw escape avontuur!

 • Sfeer van de kamer
 • Leuke puzzels

Niet het eurorische gevoel maar wel een leuke kamer

Een volgende escaperoom gespeeld dus weer een nieuwe review. Met Nijmegen als onze thuishaven waarbij deze kamer het hoogste cijfer van alle kamers heeft gingen we met wat verwachtingen die kant op. Heel eerlijk is dat die verwachting maar deels is waargemaakt. Daar waar het intro verhaaltje in de hal van een bedrijvenverzamelpand begint mag dat wat ons betreft pas bij het bespreken van het plan beginnen. Eenmaal in de kamer kloppen de puzzels, wordt er goed gewerkt met techniek. Je wordt direct in de juiste sfeer gebracht wat allemaal dik in orde is. Wat dat betreft zou ik iedereen vooral adviseren om deze escape ervaring te gaan beleven. Maar ook zijn er wat ons betreft een paar minpuntjes. Op een bepaald moment worden we geschieden van elkaar. We vonden het jammer dat niet alle personen de complete escape ervaring kregen. Het communiceren tussen de twee groepen ging ook wat lastig door de aanzwellende muziek (die er zeker bij hoort). Een ander minpunt is dat behoorlijk wat puzzels op een escaperoom onnatuurlijke manier gepresenteerd worden. Na een uur heerlijk te hebben gepuzzeld met een prima buit de ramkraak gepleegd. Hierbij miste we wel het euforische gevoel “yes we hebben het gehaald” dat we bij andere escaperooms wel hebben ervaren.

 • Technisch top!
 • Muziek en sfeer die neergezet worden
 • Scheiden van groepen en communicatie tussen hen
 • Puzzels soms wat onnatuurlijk gepresenteerd
 • Euforische escape gevoel ontbreekt
 • Introductie in een hal

Topper!

Op een ochtend, trokken wij ten strijden. Als kameraden gingen we richting Katwijk aan zee. Bella ciao, Bella ciao! En we troffen een prachtige escaperoom in het thema van La Casa de Papel aan! Met ons vaste team van 6 personen hebben we deze kamer gespeeld. 3 personen hebben de serie gezien en 3 dus niet. Waar je als serie kenner een klein voordeel kan hebben op bij puzzel 1. Heb je bij puzzel 2 er misschien weer wat nadeel van. Het is prachtig om te zien op welke manier de serie is verwerkt in de kamer. Je hebt er geen last van als niet serie kenner. Maar heb je de serie wel gezien geeft dit een extra glimlach op je gezicht. Daarnaast heeft de kamer een aantal goeie en mooie puzzels. Technisch zit het allemaal prima in elkaar! De sfeer die neergezet wordt neemt je helemaal mee in het verhaal van La Casa. Ook de mensen die de serie niet gezien hebben, hebben uiteraard het liedje eens gehoord. Op de terugreis naar huis werd deze nog wel een keer gezongen :) Nu de kamer gespeeld is is ook de interesse voor de serie gewekt. Toen we tijdens het spelen een keer de juiste code noemde en deze probeerde en het slot niet opende kregen we direct de tip dat we de juiste oplossing hadden. Het verzoek was dan ook om deze nogmaals te proberen. Het niet langer door klungelen met verkeerde mogelijkheden laat zien dat op de achtergrond met aandacht gevolgd wordt wat er zich in de kamer afspeeld. Het nabespreken van de kamer dat de eigenaar standaard doet. Waarvoor chapeau! Geeft echt meerwaarde, als je zoals ons met 6 man speelt krijg je bepaalde puzzels niet mee. Door deze extra tijd beleef je alsnog deze puzzel en de kamer in zijn geheel. Tijdens de nabespreking konden we zelfs nog een detail aanduiden wat een kenner op het verkeerde been zou kunnen zetten. Deze kamer krijgt een 9,5! en mag zich wat ons betreft meten met kamer 237 en Catch me if you can. Als verbeterpunt zou het super cool zijn om een aantal van dat soort rode pakken te hebben waarin je de kamer kan spelen. Hoewel we begrijpen dat dit extra kosten met zich mee zou brengen geeft dit misschien nog een stukje extra sfeer mee. Dit is een top kamer, hoewel Katwijk voor ons bijna 2 uur rijden is, houden we een eventuele 2e kamer van deze maker in de gaten. Een dagje strand valt altijd te combineren met een top Escaperoom!

 • Sfeer
 • Thema van serie prachtig verwerkt
 • Thema voor onbekende zit niet in de weg
 • Thema voor bekende geeft geen voordeel
 • Nabespreking

Dit is een vorm van "Next lvl of escape"

Als een escaproom de titel Next lvl of escape gebruikt is het altijd afwachten of het de verwachtingen waar maakt. Hoewel Eindhoven voor ons best een stukje rijden is een dagje Eindhoven met een next lvl escape ervaring beleefd. Hoewel het midden in de drukke uitgaansstraat even zoeken is waar je in het gebouw precies moet zijn is dit een escape die inderdaad next lvl genoemd mag worden. Prachtige verrassende elementen, verhaal goed doorgedacht, puzzels afgestemd op het verhaal en terwijl je in de kamer zit heb je echt het gevoel dat de ontsnapte crimineel een spelletje met je speelt! Gespeeld met ons vaste team van 6, naarmate we meer escaperooms samen gespeeld hebben weten we wie welk soort puzzels op moet lossen en zijn we ontsnapt. Ontsnappen in deze kamer zonder al te veel hints is zeker een uitdaging. Als echte Hollander zullen we als negatief punt de prijs noteren die iets hoger is dan andere escaperooms. Laat de prijs echter geen spelbreker zijn de paar 10tjes meer is deze kamer zeker waard! Als ik de kamer vergelijk met Kamer 237 merk je dat beide kamers op het hoogste niveau zitten. Zonder te veel details prijs te geven zijn de gemaakte escape ruimtes in catch me if you can (vooral de laatste ruimte) ongeëvenaard! De complexiteit en gevoel van de puzzels waren in kamer 237 wel iets beter.

 • Puzzels just wauw!
 • Technisch niveau van kamer!
 • Sfeer verwerkt in alle escape onderdelen
 • prijs

Leuke kamers, prima puzzels

Leuke kamer met prima puzzels. Zoals in bijna elke escaperoom is er wel een klein min puntje links of rechts te ontdekken. Forbidden Floor is een escaperoom die leuk is om te spelen maar wat ons betreft niet tot de absolute top behoort. Met 6 personen de kamer gespeeld over het algemeen had iedereen altijd wat te doen. Kamer, decor en alle andere onderdelen die de escape ervaring zo volledig mogelijk maken zijn goed verwerkt.

 • Prima sfeer
 • Combinatie met restaurant
 • niet altijd logisch wat onderdeel van puzzel was

Soms onduidelijke puzzels, maar dat mag de pret niet drukken

Meestal spelen wij de kamer met 6 personen. Speel je een escaperoom met minder personen is de ervaring meestal wat duurder. Hier wordt er per persoon betaald. Dit maakte de kamer voor ons wat duurder dan andere kamers. Soms onduidelijke puzzels: Zoals in elke escaperoom bestaat ook deze escape uit meerdere ruimtes. Wat jammer was, is dat in een ruimte een opdracht stond die naar onze inschatting te maken had met iets uit die ruimte. Later bleek dat we veel tijd waren verloren door allerlei berekingen te proberen. Toen we eenmaal een kamer verder waren was de puzzel duidelijk. Maar waarom deze opdracht in een eerdere kamer al stond was ons een raadsel. Zonde van de tijd. Vooral omdat de gelegenheid er prima was om dit anders en bij de puzzel zelf op te lossen. Zo ook vonden we 2 atributen bij elkaar. Als je een hamer en een spijker (voorbeeld) naast elkaar vindt lijkt het logisch dat je deze samen moet gebruiken. Ook hierbij bleek achteraf dat de onderdelen niets met elkaar te maken hadden. Misschien is dan een extra kastje of ergens iets verdwaald aan de muur hangen handiger. Zo kun de atributen en puzzels uit elkaar gehouden worden. Hierdoor had een persoon uit onze groep na afloop het gevoel van. "Hoe in hemelsnaam hebben we die andere puzzels opgelost, wat was er allemaal te doen." Hij was bijna alleen bezig geweest met puzzels die geen puzzels bleken te zijn. En miste het Yhea gevoel van "ik heb een puzzel opgelost" Dit mocht echter de pret niet drukken. De puzzels zijn van een goed niveau en leuk om te doen. Vooral in de laatste ruimte wordt er echt naar de finale toegebouwd/ gepuzzeld. de omgeving zijn in een perfecte sfeer gebouwd! De locatie beschikt over een prima ontvangstruimte. Het personeel is vriendelijk en speelt het verhaal goed mee. De manier waarop de tips worden doorgegeven geheel in stijl en uitstekend gedaan. De locatie is prettig, dicht bij het centrum voor enventueel een hapje of drankje ruimvoldoende parkeergelenheid.

 • Manier van doorgeven tips
 • Sfeer
 • Mooie afgewerkte ruimtes, in stijl
 • Fijne locatie
 • Hoe het verhaal overgedragen en beleeft wordt
 • Onduidelijkheden in de kamer
 • Puzzels reverenties onduidelijk, waardoor veel tij

Leuke kamer zeker voor mensen met een biologische interesse

Voor mensen die op school natuurkunden of scheikunde leuk vonden is dit zeker een extratje. In onze groep hadden de dames iets minder binding met het onderwerp. Dit kan het maken van de puzzels iets lastiger maken. Met een echt bio geek in ons middel waren sommige puzzels echt een feestje om mee bezig te zijn. Het verhaal is goed neergezet, en de sfeer is prima. In een echt labaratorium zou het wat witter en meer stieriel achtige omgeving zijn. De dokter is echt in het diepste geheim aan het experimenteren wat dat betreft. Doordat deze escaperoom midden in het centrum ligt is de ontvangst/ wachtruimte wel minder dan bij andere locaties. Een drankje doe je dan ook om de hoek in de stad.

 • Scheikundige elementen goed uitgewerkt
 • Goed verhaal
 • Goede tips, tijdens het puzzelen
 • Het laboratorium zou wat meer lab look mogen

Leuke kamers, prima puzzels

Kamer gespeeld met 6 personen, er zijn voldoende puzzels aanwezig dat je met zijn alle bezig bent en samen kan werken aan de oplossing. Wat we wel merkte is dat sommige puzzels aangepast zijn nadat deze door eerdere bezoekers niet begrepen werden. Dit is op een goede manier gedaan! Veel plezier beleeft in de kamer en met een glimlach ontsnapt!

 • leuke puzzels
 • Voor meerdere personen is er wat te doen

Leuke kamer, weer escape ervaring erbij!

Doordat de teams worden opgesplitst is het jammer dat je maar een deel van de ervaring krijgt. Als je eenmaal naar elkaar kan komen is het de moeite om even een rondje te lopen en naar de diverse ruimtes te gaan kijken. Later blijkt dan wat je teamgenoten allemaal hebben gedaan. Na afloop echt nog even met de eigenaar gesproken over de puzzels in de kamer. Voor ons voor het eerst dat er op deze manier met het ontwikkelen van de kamer met spelers gesproken werd. De eigenaar was oprecht geintereseerd in wat onze ideeen waren om bepaalde puzzels te verbeteren. Voor ons leuke en unieke puzzels. Wat minder van die cijferslotjes en logische combinaties. Ontvangstruimte doet een beetje man-cave aan wij vonden dit wel leuk. Maar hier zou ook de sfeer van de kamers doorgetrokken kunnen worden. Voor ons de eerste kamer van deze locatie, wie weet tot een volgende keer!

 • Leuke sfeer
 • Unieke puzzels
 • Goede aftertalk
 • slitsing waardoor je niet de gehele kamer beleefd
 • Kamer 237 — Kamer 237
 • Geplaatst op 17 september 2018 om 11:59
 • Gespeeld met 7 personen in mei 2018; Ontsnapt: Nee

Prachtige ervaring rijker!

Deze kamer is af! en geeft een prachtige ervaring. Bij aankomst wordt je echt ontvangen alsof je een hotel binnenkomt. Dat het personeel in kledij is, en er geen gebruik wordt gemaakt van een kluisje maar een afgesloten koffer geeft aan dat in alle aspecten de gedachte van een hotelkamer is doorgetrokken. Er zijn verschillende aspecten in deze escape ervaring die prachtig zijn uitgewerkt. Puzzels passen bij het verhaal en zijn leuk. Uiteindelijk net niet ontsnapt. Met een escape ervaring van 5 kamers is het goede cijfer voor deze kamer terecht.

 • Perfecte sfeer
 • Thema goed uitgewerkt en terug te merken in alle o

Niet overtuigd

De sfeer in de kelder van een gebouw doet het verhaal ten goede. Kan me voorstellen dat als deze kamer in de winterdag gespeeld wordt het als koud ervaren kan worden. Ontvangstruimte is klein, spullen in kluisje en geen mogelijkheid om even te zitten. Locatie is echter wel hartje centrum waardoor je een drankje makkelijk elders kan doen. Puzzels zijn niet al te moeilijk, niet alle puzzels werkte correct bij ons bezoek. Als men dan meekijkt/ meeluisterd en er na 3x de juiste oplossing genoemd en geprobeerd te hebben niet wordt geassisteerd is het wel een domper. Hierdoor diverse malen veel tijd verloren. Niet alle puzzels onderdelen hebben een duidelijk verband met elkaar. Met een beetje proberen kom je een eind, maar is zonde van het idee.

 • Leuke sfeer
 • Puzzels niet duidelijk
 • Niet functionerende onderdelen
 • Geen/ slechte ontvangstruimte