Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Gyongyi

Escape Apprentice

Offline

Lid sinds

27-07-2022

Statistieken

Escaperooms

9 reviews

9 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


9 reviews

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 26 augustus 2023

Op zoek naar de schat

Kamer 57:
Na een aantal maanden geleden toegetreden te zijn tot Het Genootschap, was het vandaag tijd voor het opmaken van Het Testament.

De rating, reviews en ervaring van de vorige kamer beloofden veel goeds.

Aangekomen op de prachtige locatie werden we, wederom (alleen nu door de mannelijke wederhelft), geheel in stijl, rol en met de nodige humor ontvangen. De host en tevens eigenaar doet dit ontzettend goed. Gelijk zit je in de goede sfeer. Er wordt alle tijd voor genomen en na het introductiefilmpje zijn we dan echt begonnen.

Leuk dat we niet echt gaan escapen, maar op zoek gaan naar ‘de schat’. Het eerste onderdeel vond ik meteen mega leuk en met een hoog ‘aaibaarheidsgehalte’, helaas ging dat niet…
Super leuke kamers met vele nieuwe elementen. Nagenoeg alles mechanisch en gebouwd door de eigenaar zelf. Alles loopt lekker en soepel in elkaar over. Het verhaal is duidelijk en er is genoeg te doen. Voldoende tijd, zodat je ook de rust voelt om alles te zien en rustig uit te voeren.

Na 85 minuten wisten wij hoe de (hooi)vork in de steel zat en hebben we dit laten weten aan de host.
We waren zeer verbaasd toen we hoorden dat alles nieuw gebouwd is…dit huisje was er niet. Alles is in thema en zelfs de geur is speciaal ontwikkeld voor deze kamer!!

Heerlijk nagepraat, relaxed een drankje en snoepje gedaan. Wat tips voor andere kamers en nu wachten op de derde kamer. Wij zullen zeker weten wederom naar Molenstede afreizen om de derde kamer te komen spelen!

Deze kamer is echt meer dan de moeite waard om te spelen en uniek in zijn soort!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer zelfs de geur klopt
 • Goede service: als tijd en goede host
 • Puzzels heel divers
 • Origineel alles mechanisch
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs echt waar voor je geld
 • Beleving
 • Verhaal alles klopt
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Caro

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Een spannende beleving!

We verbleven deze vakantie in Deventer en gingen kijken welke escape rooms er allemaal in de buurt lagen. Al snel kwamen we uit bij De morfinekluis in Apeldoorn. Deze was heel goed te combineren op de terugweg naar huis (Limburg) en na wat reviews en info gelezen te hebben, leek hij veelbelovend.
We zouden deze kamer met z’n tweeën gaan doen en dat zou (gezien de reviews) wel mogelijk moeten zijn. Met inmiddels bijna 60 kamers gedaan te hebben, gingen we ervoor om deze kamer als nr 4 met ons tweetjes bij te schrijven.

De info vooraf is goed en bouwt de spanning al behoorlijk op: je krijgt een herinneringsmail EN twee uur voor aanvang een mail met briefing. Deze vond ik mooi en professioneel gemaakt. Tijdens het ontbijt in het hotel de briefing een aantal keren bekeken (zien of horen we niks over het hoofd?) en dan toch echt op weg naar de juiste locatie.

Daar aangekomen waren er op andere locaties op hetzelfde bedrijventerrein allerlei dingen te doen. We waren iets te vroeg en zaten braaf in de auto te wachten. Ondertussen al om ons heenkijkend of we zagen waar we heen moesten. Dit hadden we al snel gevonden en dan realiseer je je ineens dat je dan toch echt begonnen bent! Niet eerst ontvangen worden in een ontvangstruimte met een host doet echt iets met je! Het geeft een hele andere dimensie en geeft echt spanning. Zeker omdat je al snel doorhebt dat je daadwerkelijk door bewakers in de gaten gehouden wordt!! Ook eerst inbreken en vervolgens ontsnappen was voor ons iets totaal nieuws. Hier echt grote complimenten voor want hierin onderscheiden zij zich van vele anderen!

Eenmaal binnen begint dan de zoektocht naar de MX10! Je komt door een aantal grote kamers die wel in thema zijn! Ik ben het er wel met vele over eens, dat de afwerking beter zou kunnen. Een aantal hele leuke aspecten in deze kamer! Echter hadden wij op een gegeven moment het idee totaal verkeerd bezig te zijn. Voor ons gevoel liep het niet lekker en raakten we gefrustreerd (dit lag echt aan ons, maar dat voelde op dat moment wel zo)
We waren natuurlijk maar met z’n tweeën en dan is het toch behoorlijk aanpoten. De puzzels zijn niet volledig lineair. Je moet dingen (niet spoileren) combineren met andere ruimtes etc. Daarbij word je ook nog eens behoorlijk opgejaagd (wat volledig in thema is en zeker iets extra’s toevoegt) maar wel zorgt dat wij, voor ons gevoel, wat kortsluiting kregen. Het hintsysteem is goed in thema en ondanks ons gevoel kwamen we steeds een stap verder!

Het einde, zeker het daadwerkelijk ontsnappen, is heel leuk gedaan!! Wij hebben ons gelukkig niet bezeerd, maar las dat dit bij een aantal anderen wel gebeurd is. Doe dit dus voorzichtig ⚠️ (want de spanning kan soms de overhand nemen)

Eenmaal buiten kwamen we onze ‘opdrachtgever’ tegen. Met het zweet dik op het voorhoofd (ondanks de airco).
Deze vertelde ons dat we het eigenlijk ontzettend goed gedaan hadden met ons twee. We hadden 90 minuten en dat kan dan toch als ‘te lang’ voelen. Echter bleek dit niet het geval want we hadden met nog 1 minuut op de klok de escape gehaald.
De kamer volledig doorlopen met de enthousiaste host die ons hier liet inzien dat we het echt goed gedaan hadden, weinig hints en nagenoeg alles ook opgelost hadden.

Nog even nagekletst! Een leuke foto en met een leuk presentje (ook uniek) naar huis. Gelukkig hadden we dik twee uur de tijd om in de auto na te kletsen, want we hebben deze room, maar zeker onze eigen manier van spelen tijdens deze rit goed geëvalueerd.

We hopen op een nieuwe kamer/ experience van deze eigenaren! We komen zeker terug!9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer: echte bewaker
 • Napraten, door kamer lopen
 • Origineel: inbreken en ontsnappen
 • Beleving
 • Aantal leuke puzzels
 • Goede begeleiding
 • Spannend: je wordt echt opgejaagd
 • Verhaal
 • Decor had nog mooier afgewerkt kunnen worden.

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 03 augustus 2023

RIP Mary…

Ik heb deze escape room cadeau gekregen van mijn partner. Normaliter plan ik de escape room en let erop dat alles is zoals we willen: niet in het Engels en een ongenode gast tijdens het spel met ons 2 hmm… liever niet.
Toen ik te horen kreeg wat mijn verrassing zou zijn ging ik zelf op onderzoek uit en bleken deze twee dingen wel het geval te zijn… we besloten om de host hierover in te lichten en het wel gewoon door te laten gaan en wat zijn we daar blij om!!!

We kwamen aan bij een bandencenter waar The missing link naast bleek te liggen. Daar aangekomen werden we heel hartelijk ontvangen en hebben we meteen ons ‘probleempje’ uitgelegd. Meteen werd hier heel vriendelijk en geruststellend op ingespeeld. We hoefden ons om ‘de gast’ geen zorgen te maken en als we er in het Engels niet uitkwamen zouden ze dit via het hintsysteem duidelijk maken.

Klaar om te starten!! Een onwijs leuke start, waarbij ik bij voorbaat al zou zeggen: ga niet met meer dan 4 deze kamer spelen! Na de start begon het dan echt.
Er is goed gebruik gemaakt van licht, geluid en decor! Al snel de eerste spannende, maar ook gave opdracht!! We waren met twee en samenwerken is een must, wat wij erg leuk vinden! We liepen heerlijk door deze kamer heen.
Er zijn zeker engere stukken, maar wat ons betreft niet enger dan vele andere kamers!! De ongenode bezoeker is het engst, maar ook dat was inderdaad, zoals vooraf beloofd, goed te doen en kortstondig.
Leuke opdrachten. Nieuw maar ook die we in andere kamers al gezien hadden. Veel sloten en sleutels, maar dat vinden wij ook wel bij het thema passen en lekker puzzelen vinden we ook nog altijd erg fijn!

Al met al een hele goede kamer die goed te doen is met 2 ( volledig lineair) mits je wel beide al wat ervaring hebt. Hij is spannend maar zeker niet te eng!!
Met een kleine hint en dik 11 minuten over hadden we de missie volbracht.
Het Engels bleek totaal geen struikelblok te zijn. Hulp hebben we hierin niet nodig gehad en zelfs het verhaal volledig goed begrepen.

Achteraf nog een drankje gedaan. Leuk nagekletst over de spellen (winkel is er vanwege de grote online concurrentie helaas niet meer), maar wel de mooie collectie van de eigenaresse zelf.

Wij komen terug voor Jumanji en uiteindelijk ook voor de nieuwste kamer die in aanbouw is!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  63:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal goed te begrijpen
 • Goede begeleiding
 • Spannend maar wel goed gedoseerd
 • Vriendelijkheid
 • Heeft hier en daar wel wat onderhoud nodig

 

Wow ?. Prachtige kamer

Na een aantal weken geleden Het geheim van Rumoldus gespeeld te hebben, was het vandaag tijd voor de Wraak van Han.
We vonden de andere kamer al super en waren dan ook benieuwd hoe deze kamer toch al onze verwachtingen zou overtreffen.
Ik kan nu zeggen dat dat inderdaad gelukt is!!

De wraak van Han is een waar avontuur. Het is een heel origineel thema/ verhaal, waarbij je je in eerste instantie afvraagt hoe men daar nou zo’n goede kamer van heeft weten te maken.
Ik kan nu zeggen dat dat echt gelukt is.
Het ontwerp, de creativiteit, de verschillende soorten opdrachten/ puzzels, de onverwachte ruimtes etc. Echt fantastisch ?!
Ik vond het er wel erg warm binnen (nu hoort dit toevallig ook bij het thema), maar toch was dit soms voor ons belemmerend tijdens het spelen van de kamer.

We wachten met smacht op een nieuwe kamer van De gouden kooi!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  62:26 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Warm

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 21 juli 2023

Wat een geweldig, filmisch avontuur!

De nr 1 van dit moment! Daar moesten we toch echt een keer heen. Echter was het voor ons ongeveer 2.5 uur rijden. We besloten daarom de kamer te combineren met een aantal daagjes weg in de buurt. De omgeving leent zich daar ook heel goed voor: Brugge, Knokke, Sluis etc. etc. Vanwege de beperkte tijdssloten hebben we wel eerst de kamer geboekt alvorens we ons hotel gingen boeken!
Tegelijkertijd bleek dit ook ons jubileum te zijn: dit zou onze 50ste kamer gaan worden!

Na een dag struinen door het mooie Brugge was het dan zover. Om 18 uur gingen we de kamer doen! We hadden gekozen om de full experience te spelen, want ja, als je hem dan toch eindelijk gaat doen, dan toch zeker full ?.

We belden netjes om 17.50 uur aan. De grote poort ging open. Vervolgens is er nog een poort waarachter Anthony ons al stond op te wachten.

Na de gebruikelijke sanitaire stop liepen we door naar de officiële ontvangstruimte. Hier werden we al meteen verrast. We mochten onze spullen op een heel originele wijze opbergen. Het begon nog meer te kriebelen: wat staat ons zometeen te wachten?
En dan gaat het avontuur echt beginnen!

Tja… en wat kan ik vertellen zonder iets echt te verklappen…
Ik zal mijn best doen:
Je waant je echt door een avontuur waarbij je van de ene beleving en (positieve) verbazing in de andere valt!!
Mijn tip is dan ook: geniet van alles om je heen!! De tijd is relatief en het is dan ook zonde als je te snel gaat en hierdoor niet alles in je op kan nemen!
Wij waren dit keer met z’n tweetjes en het was dan ook flink aanpoten. Er is heel veel te doen en te zien en hierdoor hebben wij er met z’n tweetjes 6 minuutjes langer over gedaan dan de 90 minuten die ervoor staan.
Anthony zelf gaf ook aan dat hij de tijd een kleine bijkomstigheid vindt en eigenlijk niet meer echt relevant.

Alles zit ontzettend speels, leuk, goed in elkaar. Alle facetten en zintuigen komen aan bod en worden geprikkeld!!
Door de verschillende Movies die voorbij komen, lijkt het wel alsof je meerdere escaperooms aan het spelen bent. Ontzettend goed concept!

En dan The FULL experience: ik zou er zeker weer voor kiezen. Het is zeker een toegevoegde waarde en zorgt voor een knallend einde (ik moest er letterlijk even van bijkomen ?)
Het verhaal klopt van begin tot eind!

Achteraf met een drankje nog even leuk nagekletst met Anthony! Hij maakt alle tijd voor je en in de ambiance die er is, is het ook echt geen straf om er nog even te zitten en om je heen te kijken.

Anthony bedankt voor je goede hosting en gezelligheid! We komen ‘terug voor/naar de movies’ (Back to the movies!!)Reactie door The Push Mystery Rooms

28 juli 2023

Hartelijk dank voor deze klepper van een review! :-D You made my day ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad: niet moeilijk wel genoeg/veel
 • Je krijgt waar voor je geld!
 • Beleving: alles wordt geprikkeld
 • Verhaal: alles klopt
 • Diversiteit: je gaat van het een naar het andere
 • Knap dat Anthony de begeleiding alleen doet!
 • Spannend

  anthony_boelaert

Super kamer

Met z’n 4-en kwamen we aan bij De gouden kooi. De ontvangstruimte is modern ingericht. We werden vriendelijk, maar niet heel warm onthaald. Je hebt hier toch echt eerder het gevoel van een bedrijf. Iets wat sommige andere escape rooms toch echt niet hebben.

Als het dan zover is lopen we mee met de host. Deze geeft een korte intro en vervolgens mogen we dan zelf aan het avontuur gaan beginnen.

De ruimtes zijn allemaal stuk voor stuk ontzettend mooi gemaakt en afgewerkt. De puzzels zijn leuk en afwisselend. Er zitten verrassende elementen in.
Het verhaal is leuk en ook wel met een knipoog (zeker op het einde) om het ook toegankelijk te maken voor de oudere kinderen.

Op het einde werden we verrast. We vonden het prachtig wat er gemaakt is. Leuke manier van eindigen, maar de ruimte zelf, zeker tov de andere ruimtes minder in z’n geheel aangekleed.

Al met al een prachtige kamer die je zeker gespeeld moet hebben!!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:36 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 28 mei 2023

Gave kamer!

Na gisteren Soup du jour te hebben gespeeld, waren we vandaag klaar voor Bloody Mary! Na de reviews gelezen te hebben waren we erop voorbereid dat deze kamer van een toch wat minder niveau zou zijn als Soup. Echter hebben wij een hele gave kamer gespeeld!! Ja, je hebt te maken met meer ‘ouderwetse' slotjes en ja de techniek van Soup is van een hoger niveau, maarrr we zijn ontzettend verrast in deze kamer.

Ook hier is toch echt al het e.e.a gedaan met technieken wat we erg leuk en creatief gedaan vonden. Ook hier een grote verscheidenheid van puzzels, wat wij erg kunnen waarderen! Er was maar een puzzel die we echt minder vonden omdat hier erg veel tijd in ging zitten en maar één iemand deze puzzel kon uitvoeren.

We hebben enorm genoten en hebben het met nog 30 seconden op de klok op het nippertje gered (pfieuw wat was het spannend)

We komen helemaal uit Zuid- Limburg maar gaan zeker een keer terugkomen om Poppet te komen spelen.

PS ook hier complimenten voor de host die alles heel goed in sfeer wist neer te zetten!!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 28 mei 2023

Een passievolle kamer met veel verrassende elementen!

Vanuit het zuiden afgereisd naar Amersfoort om daar gisteren Soup du jour te spelen en vandaag Bloody Mary!

Bij aankomst word je door de locatie al in de goede sfeer gezogen.
Bij de ontvangstruimte (die geheel in thema is) kwam er gelijk een host naar ons toe die de lekker ongemakkelijke sfeer meteen op de goede manier neerzette.
Na de gebruikelijke sanitaire stop gingen we met de host mee… deze bleef goed in zijn rol en vertelde op een hele natuurlijke manier de intro, waardoor je echt dacht:” oké wat staat me zometeen nou eigenlijk te wachten?”

Zodra je binnenkomt begint meteen het spel. De ruimtes zijn stuk voor stuk zeer mooi aangekleed. Er is een grote verscheidenheid aan soorten puzzels. Eigenlijk gebeurt er zoveel dat je van de ene in de andere verbazing valt. Met inmiddels bijna 50 kamers (allemaal uit de top) gespeeld te hebben, hebben we al behoorlijk wat technieken, soorten puzzels etc. voorbij zien komen. Echter in deze kamer zijn we een aantal keren enorm verrast door de prachtige, grappige en creatieve technieken die gebruikt zijn en die we dus niet eerder gezien hebben!

De puzzels lopen lekker door en passen allemaal in het thema! Stapje voor stapje word je steeds meer in het eigenlijke verhaal gezogen.

De hints worden op een leuke manier gegeven. Persoonlijk vind ik het jammer dat het in het Engels is en dat er niet een Ned en Engelse versie is en dat is dan ook gelijk mijn enige kritiekpuntje. We moesten soms even nadenken wat er nu stond of gezegd werd en dat haalde ons dan een beetje uit het verhaal, maar dit is dan ook echt het enige kritiekpuntje. (Zie onderstaande reactie van Escape room zelf. Blijkt dus een onterecht kritiekpunt te zijn! Goed dat jullie gereageerd hebben !)

Met nog twee minuten over hebben we de kamer met z'n 4-en gehaald. Mijn advies zou ook zijn om de kamer met niet meer dan 4 te spelen. Zeker kijkend naar een opdracht die je in een specifieke ruimte moet uitvoeren.

Met de host nog leuk nagekletst! Vandaag gaan we terug voor Bloody Mary. We hebben er zin in.
We komen zeker terug voor Poppet.


Reactie door Rock City Escape

28 mei 2023

Hi Gyongyi, Bedankt voor je mooie review en fijn om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad! Je schrijft dat Soup du Jour niet in het Nederlands te spelen is, maar dat kan gewoon hoor. Standaard doen we alles in de kamer in het Engels, gewoonweg omdat we dat zelf mooier vinden en er daarnaast nauwelijks tekst in de escape room te vinden is. Zelfs met minimale kennis van de Engelse taal moet dit dit ene dingetje wel lukken. De kamer kunnen we qua hints ook gewoon in het Nederlands draaien, dit doen we als mensen er expliciet om vragen, of als we achter de schermen merken dat mensen moeite hebben met het Engels, dan kunnen we gedurende het spel nog (ongemerkt) switchen. Waarom dat bij jullie niet is gebeurd weet ik niet, maar ik ga ervan uit dat alles bij jullie soepel genoeg en op schema verliep, waardoor het niet nodig leek. Groetjes! Rock City Escape


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  73:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 27 juli 2022

Wat een fantastische kamer!!

Na beide andere, geweldige kamers al een tijd geleden gespeeld te hebben, keken we uit naar de opening van deze kamer!

26-07 was het dan eindelijk zover. Na een drankje en de gebruikelijke sanitaire stop vooraf begon dan eindelijk ons avontuur, want dat was het: een avontuur!!

Op een hele natuurlijke manier word je meegenomen in het begin en het doel van de kamer. Hierdoor zit je meteen in het verhaal.

Alles klopt van decoratie, tot techniek van geluiden tot beelden van beleving tot puzzels. Dit is een kamer die echt, naar mijn idee, in alles klopt. Je moet goed samenwerken met elkaar wat ik altijd erg leuk vind, zeker als je dit met vrienden speelt.
Ontzettend knap dat een bestaande ruimte zo creatief en realistisch verbouwd is tot dit verhaal.

We hebben hier nog lang over nagepraat en met verbazing kijken we ook terug hoe knap het is dat een dergelijke kamer technisch ook 100% werkt en klopt. Alles loopt ontzettend smooth en van beginnersfouten was dan ook echt geen sprake.

Het gebouw is inmiddels bezet, maar wat hopen wij dat Kamer 237 toch nog kan uitbreiden in de toekomst!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  67:00 min

  kamer237

0 reviews