Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Johan aders

Escaper

Offline

Lid sinds

31-01-2018

Statistieken

Escaperooms

57 reviews

57 kamers gespeeld

82.5% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

The Kardashian Killers

1 teamleden

33 kamers gespeeld

57 reviews

Christina's Droom 2.0

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 9 oktober 2021

Compleet in sfeer

De organisatie is compleet in stijl en we willen het liefst meer dan één kamer spelen, maar waren vandaag beperkt tot de deze. Ten eerste is de kamer niet eng dus schrik niet van overdreven reviews. De sfeer is erg creepy, op een goede manier en een schrikeffect of twee mogen niet ontbreken, maar laat je niet wegjagen!

De kamer is erg leuk en mooi, compleet in sfeer, met een perfect in het spel geïntegreerd hint systeem. De puzzels zijn een mooie mix van elementen die helemaal bij het type verhaal horen. Zeker niet moeilijk, eerder iets te makkelijk. Een enkele puzzel kon je verkeerd interpreteren, maar de spelleider stond open voor deze kritiek en zal dit ongetwijfeld corrigeren.

Enige minpunt is dat de kamer misschien iets makkelijk is, en hoewel het spel in z'n geheel mooi en gedetailleerd uitgewerkt is, is het einde erg abrupt voorbij. Wat ons betreft zou daar nog een effect aan toegevoegd mogen worden want het voelde voor ons nog niet "af". Neemt niet weg dat het verder een goede kamer was, en deze ons motiveert om terug te komen voor de andere kamers.


8

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Briljant hintsysteem.
 • Lekker spannend maar niet eng.
 • Perfect qua stijl en sfeer.
 • Abrupt en kaal einde.
 • Iets te makkelijk als je veel ervaring hebt.

 

The Mansion

Operation Exit
Geplaatst op: 8 oktober 2021

Lekker evenwichtig kamertje

De kamer op zich is niet heel bijzonder en de puzzels zijn wat traditioneel. Maar de kamer is een mooie mix van makkelijk en moeilijk, niet te veel en niet te weinig, in een lekkere sfeer en geheel niet pretentieus. Wat hem bijzonder maakt is o.a. de spelleider/organisatie waar het enthousiasme van af spat en die de tijd voor je neemt. Misschien wat makkelijk voor gevorderden, maar ideaal voor beginners en/of kleine groepen. We hebben genoten!


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Nazorg/nabespreken.
 • Goede prijs, zeker voor deze tijd.
 • Spelleider kijkt/denkt goed mee.
 • Hints zonder geluidssignaal.

 

The Contamination

Forsaken escape room
Geplaatst op: 31 juli 2021

Eindelijk weer een geweldige kamer, echt voor 2 personen!!

Genoeg kamers van 2-8 personen, maar dan is de vraag of het wel te doen is met 2. Gelukkig zijn er (helaas weinig) een paar kamers die echt voor 2 zijn. Zoals de briljante Conciërge in Volkel. En nu ook The Contamination in Deventer. Behalve het kluisje voor waardevolle spullen, is er in deze escape room geen sleutel of slotje te vinden. Alles bestaat uit praktische en special effects, die je meestal in een lab doen wanen, en een enkel momentje in Mission Impossible.

De hoeveelheid puzzels is perfect, waardoor je vrijwel continu bezig bent. Ze zijn niet te moeilijk, en voor sommige ben je gedwongen om (fysiek) samen te werken. Vrijwel elke puzzel is in stijl en verwerkt in de kamer, waardoor je vol in de beleving zit. Je kan niet echt vragen stellen aan de spelleider, maar deze let continu goed op en ze zijn dermate betrokken dat ze perfect inschatten wanneer ze hints geven en wat voor hints. Een top kamer, die heerlijk in elkaar zit, en goed uit te spelen is. Enige puntje van opbouwende kritiek is dat enkele puzzels wel erg makkelijk zijn, maar dat stoorde ons niet omdat je toch snel 45-55 minuten lekker flink bezig bent.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Spelleiding en hints
 • Goeie kamer, puzzels en sfeer
 • Perfect voor 2
 • Sommige puzzels wel erg makkelijk

 

Expeditie Arctic

Escape Zwolle
Geplaatst op: 30 juli 2021

Uniek, met kleine verbeterpunten

Vandaag deze kamer gedaan en de Kunstroof. Hoewel we met de Kunstroof meer plezier hadden, is Arctic zachtgezegd heel uniek. De kamer en de omgeving in/rond de kamer is perfect ingericht, met goede praktische effecten om de sfeer kracht bij te zetten. In de kamer zit een spelonderdeel dat wat ons betreft echt uniek is, en je een onderdeel van het verhaal maakt. Er zitten enkele puzzels tussen die wij nog niet eerder gezien hebben. Hierdoor was het een bijzondere beleving.

Waarom toch een punt van kritiek? De kamer en enkele puzzels (niet lineair) ogen rommelig. Waar je bij de Kunstroof iets relaxter te werk gaat en continu in een flow zit, liepen we in deze kamer vast in de chaos, waardoor de spelbeleving minder werd en we het verhaal niet echt meekregen. Wederom een shoutout naar de spelleidster die precies aanvoelt wanneer ze hints moet geven, zonder teveel te zeggen. Hierdoor hebben we het gered. Daarnaast stonden ze open voor kritische feedback en lijkt het erop dat ze enkele onderdelen zo gaan aanpassen dat je meer meekrijgt van het verhaal en daardoor ook de spelbeleving. We vermoeden dat dit dan een echte topkamer wordt.


8

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Spelleidster / hints.
 • Enkele bijzondere puzzels/spelonderdelen
 • Echte unieke omgeving
 • Rommelig, chaotisch (wordt aangepast)

 

De Kunstroof

Escape Zwolle
Geplaatst op: 30 juli 2021

Escapen zoals het hoort

Vandaag met z'n tweeën deze kamer, en de 'Arctic' gedaan. Deze kamer is de favoriet voor nu. De kunstroof is lekker ouderwets escapen, maar met weinig slotjes/codes. De uitdagingen zijn een combi van denken en doen, goed verwerkt in de kamer zelf. Daardoor, samen met de aankleding, zit je helemaal in de beleving. De kamer is niet erg moeilijk, dus vooral interessant voor kleine groepen zodat je de hele ervaring mee krijgt. Shoutout naar de spelleidster die even enthousiast was als wijzelf en naadloos aanvoelt waar ze hints moet geven en wat voor hints.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Spelleidster en hints
 • Sfeer: aankleding + verhaal

 

Het Brabantse Lab

Escaperoom Schijndel
Geplaatst op: 20 juni 2021

Goeie kamer

Nu het weer kan, grepen we onze kans om een kamer voor 2p te zoeken. Doordat we veel al gehad hebben, kwamen we in Schijndel uit, mede doordat de recente reviews er goed uit zien. We beginnen met de minpunten. Die waren er nauwelijks, behalve dat naar onze beleving de kamer erg krap is voor 2 personen. Er is zo veel, dat je al snel ogen tekort komt, en kleine belangrijke dingen over het hoofd ziet. Zeker als je net als wij iets te snel wil gaan. We hebben het net niet gehaald en zaten in de laatste puzzel. Ook hadden we een puzzel opgelost maar kregen we het slot niet open. Dit kostte kostbare minuten en wat frustratie.

Daar staan een aantal plussen tegenover. (1) Het draait om puzzels, maar verhaal en sfeer maken het af. In deze kamer waan je je praktisch in de hitserie "Undercover". Zelfs het briljante hints systeem is compleet in sfeer. (2) De spelleider heeft hart voor de zaak en laat dat goed merken. Hij zorg goed voor je, en staat open voor kritiek/feedback. (3) De kamer zelf is gewoon erg leuk. Enkele goeie puzzels, met een leuke mix van denken en doen. Hooguit in onze ogen wat veel voor 2p, maar we mochten nadat we af waren, wel nog het eindstuk zien, zodat we wel de hele beleving hadden. Aanrader.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Nee


 • Spelleider.
 • Perfect qua crimi-sfeer.
 • Slot werkte niet
 • Krap voor 2p (wel haalbaar)

 

Vaudeville

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 12 december 2020

Leuk en sfeervol

Vandaag met z'n tweeën deze kamer en de Postkamer gedaan. Vaudeville was compleet 'anders'. De kamer is niet heel overzichtelijk, maar op een bepaalde manier 'trial en error' proof. Weinig sloten en vooral doe-dingetjes waar je makkelijk mee aan de slag kan gaan. Je moet wel goed kijken en durven, anders mis je de items waar het om draait. Maar als je het eenmaal ziet, is deze kamer niet moeilijk. We hebben erg genoten van de sfeer, aparte puzzels en de vlotheid, en vooral omdat we de hele ervaring mee kregen omdat we maar met z'n tweeën waren.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst
 • Niet moeilijk, wel verrassend en origineel
 • Sfeer, alles goed in thema
 • Iets te makkelijk voor grote en ervaren groepen

 

De postkamer

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 12 december 2020

Weinig sfeer, prima ervaring

Vandaag deze kamer gedaan en direct daarna Vaudeville van dezelfde organisatie. Laat je niet misleiden door de beperkte sfeer. Sommige kamers zijn gewoon bescheiden en je krijgt precies wat je verwacht. De kamer is eenvoudig, sober, weinig franje en lineair. Dat kan tegenvallen, maar onze ervaring is als je dit van tevoren weet en je met een kleine groep bent, dat dit erg leuk kan zijn.

Wij waren dus met z'n tweeën, en daardoor krijg je de hele ervaring mee. De puzzels zijn geen hoogvliegers, maar wel aardig in thema, en een enkele zet je echt aan het werk. Doordat we kregen wat we verwachten zijn we erg tevreden met deze kamer die een dikke 7 waard is. Afrader voor grote groepen met ervaring.


7

Sfeer: 6.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Begeleiding en ontvangst
 • Niet geschikt voor grote groepen met ervaring
 • Sober (geen probleem)

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Bijzondere ervaring

Bij het boeken begon het al goed. De dame aan de lijn was erg enthousiast, en eenmaal daar werden we hartelijke ontvangen dan ooit. Veel humor, enthousiasme, gezelligheid en een leuke uitleg. De kamer is bedoeld om anders te zijn dan de standaard spannende kamer. Deze kamer neemt je mee op reis naar iets wat je sterk doet herinneren aan Alice in Wonderland. De sfeer, de kleuren, attributen, inrichting etc. De kamer is mooi, kwalitatief, sfeervol en verrassend met veel oog voor detail.

Dan de puzzels. De puzzels zijn zeker leuk en er wordt gebruik gemaakt van de kamer zelf. Er zitten enkele zeer vindingrijke puzzels tussen. Er zitten er ook een aantal tussen die wij (te) moeilijk vonden, maar dat verschilt per groep of waar je vaardigheid ligt. Wat we soms jammer vonden is dat de attributen zelf leuk waren, maar de puzzels regelmatig puur neerkwamen op analyse en/of wiskunde. Dat haalde je uit de beleving van de bijzondere omgeving en daardoor ging je puur "werken". Wat overigens ook aan ons lag, omdat wij door ons eigen enthousiasme bij een tweetal puzzels niet goed overlegden en daardoor kostbare tijd verloren. Ook verloren we tijd bij een attribuut dat door een toevalligheid vast leek te zitten, maar los had moeten zijn.

De spelleidster deed haar werk geweldig. Ze voelde perfect aan waar we hints nodig hadden (behalve bij het vastzittende attribuut), en toen we in de laatste puzzel zaten en het niet redden, kregen we 5 extra minuten zodat we het spel af konden spelen. Daarna lekker samengezeten en de escape nabesproken.

Al met al was het qua puzzels niet onze favoriete kamer, maar dat is meer een voorkeur, dan een mankement van de kamer. De kamer zelf qua verhaal en sfeer is een topper en moet je zeker gedaan hebben.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Leuke spelleidster
 • Perfecte sfeer met een leuk verhaal
 • Te wiskundig

 

Rainbow Room

Escape Uden
Geplaatst op: 2 oktober 2020

Lekker tussendoortje

Verslaafd als wij zijn zoeken we alle kamers die ook voor 2 personen geschikt zijn. Zo kwamen we hier uit. Als eerste konden we deze last minute boeken en was de spelleidster erg gezellig en behulpzaam. Ook voelde zij haarfijn aan wanneer hulp nodig was.

De kamer is niet heel bijzonder, maar dat is niet erg. De afwerking is matig. je ziet op veel plekken dat zaken los zitten, enige slijtage, etc. Maar dat hindert de spelbeleving niet. Ook is er niet echt een verhaal, maar wat ze goed gelukt is, is om een grote variatie aan puzzels te verwerken in meerdere ruimtes. De puzzels zijn afwisselend. Sommige erg makkelijk, anderen weer wat gezocht, maar altijd gevarieerd. Daarom was de ervaring op zich heel vermakelijk.

Ben je dus niet te ambitieus, niet op zoek naar de 8-en of 9-ens en een bijzondere verhaallijn, maar naar een leuk uitje met lekker puzzelen, dan is deze kamer voor tussendoor zeker een aanrader. Vooral voor groepen die beginner zijn, anders lekker met 2, max 3 als je al ervaring hebt.


7

Sfeer: 6.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Goede spelleiding
 • Laatste puzzel was een goeie vondst
 • Leuke afwisselende puzzels
 • Afwerking wat mager, maar stoort ook niet
 • Geen verhaallijn, maar dat stoort niet

 

The World

Escape Uden
Geplaatst op: 2 oktober 2020

Lekker tussendoortje

We deden deze kamer direct na de Rainbow Room. Vergeleken met de wat makkelijke en sfeerloze Rainbow Room was The World ietsje sfeervoller en moeilijker. Hierdoor hadden we meerdere hints nodig, maar wederom was de spelleidster goed in staat in te schatten wanneer ze moest helpen.

De kamer is inderdaad in thema van een paar landen. Voor de puzzels werd er op een originele manier gebruik gemaakt van attributen uit die landen. Dat maakt niet dat er een verhaal in zat, want dat was er totaal niet. Het is gewoon random puzzelen. Ons hinderde dat ook niet want met ons team van 2 was er dan genoeg te doen en er is voldoende variatie om een uur lang lekker afwisselend bezig te zijn, zeker omdat de kamer niet geheel lineair is.

Wij deden hem met z'n tweeën en op enkele momenten hadden we het gevoel dat we handen en ogen misten. Maar uiteindelijk is het een niet te moeilijke kamer, die vooral geschikt is voor beginners of kleine groepen. Prima als je een 7 verwacht, en die ook krijgt.


7

Sfeer: 6.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Enkele originele vondsten
 • Lekker gevarieerd puzzelen.
 • Niet geschikt voor grote / ervaren groepen
 • Geen verhaallijn, maar dat stoort niet

 

De Verzetsgroep

The Team Building
Geplaatst op: 27 september 2020

Degelijke kamer, met enkele aandachtspunten

Gisteren speelden we Case0048, welke we erg gaaf vonden, dus we konden niet wachten om deze er bij te doen. Als eerste is dit wederom een kamer die goed in thema is, met een echt verhaal en passende aankleding. Het tijdsdruk element zat er goed in en dat maakte de kamer spannend. We kunnen ons dan ook niet vinden in de kritiek op hoe standaard of gangbaar alles is, omdat er enkele goeie vondsten tussen zaten.

Een ander sterk pluspunt is dat we, ondanks dat we de kamer net niet uitspeelden. we wel door de spelleider mee zijn genomen naar het einde, zodat we toch alles meekregen en het einde is een hele originele vondst.

Toch nog enkele punten van kritiek.
Eén van die punten is dat er elementen in zitten, die je waarschijnlijk meteen snapt, maar door de uitgebreidheid niet snel uit kan voeren. Om niks te verklappen noem ik voorbeelden die NIET uit de kamer komen: denk bv. aan foto's bestuderen. Dit kunnen 10 foto's zijn, maar ook 50. Dit kunnen foto's met enkele details zijn, maar ook met veel details. Je snapt de opdracht, maar bv. door tijdsdruk, weinig licht, of omdat je maar met 2 bent, blijf je dan lang hangen en dat vergt kostbare tijd. Dit is zonde en het is aan de spelleiding om dan op tijd in te grijpen met een hint, waar we ook om vroegen maar die lang niet kwam. Doordat wij op meerdere plekken iets wel snapten, maar niet konden vinden, vragen wij ons af of deze kamer wel echt geschikt is voor 2 personen, omdat dit soort puzzels vereisen dat je je kan verspreiden zodat bv. 2 man bezig zijn met de puzzel, en 2 anderen verder zoeken.

Een ander issue is dat wij minimaal 2 puzzels opgelost hebben door beredeneren/gokken. Omdat de oplossing niet matchte met de hint, liepen we vast op iets dat we wel al opgelost hadden. Daarna was er nog een technisch mankement, wat door de spelleiding opgelost werd door het antwoord op een andere manier te geven, maar zonder dat we doorhadden dat dit een compensatie was. Ook hier bleven we dus hangen op een onderdeel, dat al afgehandeld was. Overigens hebben we dit allemaal benoemd bij de spelleiding, maar die gaf niet echt het gevoel hier de tijd voor te willen nemen helaas. Erg jammer, omdat onze ervaring bij de betere kamers is dat er tijd genomen wordt voor nabespreken.

Uiteindelijk was het een leuke, spannende ervaring, die ondanks het niet halen binnen de tijd toch af is gemaakt. Helaas licht verkleurd door enkele (technische) onderdelen die wij wat slordig vonden. Toch zeker een aanrader voor groepen van (onzes inziens) minimaal 3, om deze kamer toe te voegen aan hun rijtje.


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Nee


 • Origineel einde.
 • Goed verhaal, goeie sfeer.
 • Enkele (technische) slordigheden die tijd kosten.
 • Onzes inziens beperkt geschikt voor 2 personen.

 

Case 0048

The Team Building
Geplaatst op: 25 september 2020

Heerlijk spannend

We kunnen ons niet vinden in de kritische reviews hieronder. De escape room is inderdaad niet groot, maar wel heel goed en effectief ingericht, met zeker niet te veel cijfersloten. Er is een echt duidelijk verhaal, met perfect passende sfeer en attributen, waardoor het een echte experience wordt. Met één briljante vondst, waarvoor je zeker niet claustrofobisch moet zijn.

Enige punt van aandacht is dat wij merkten dat een enkele opdracht te foutgevoelig is, waardoor je de puzzel wel snapt maar er toch naast kan zitten (gaan hier natuurlijk geen details noemen). En wij vonden in het begin een attribuut die daar niet had moeten liggen en pas later in het spel zou moeten komen. De spelbegeleiding die goed in haar rol zat, heeft dat attribuut weggehaald, maar zo subtiel, dat wij dachten dat we dat attribuut zelf kwijt waren geraakt en daar dus lang naar hebben zitten zoeken. Dit hadden ze niet handig aangepakt, maar het spelplezier is daar niet minder om geworden.

Al met al een gave en spannende ervaring die het niet moet hebben van schrikeffecten, maar van een kloppend verhaal van A tot Z.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Te doen met 2 personen (niet meer dan 4)
 • Spannend (niet eng)
 • Kloppend verhaal
 • Enkele slordigheden

 

De Proefkelder

De Proefkelder
Geplaatst op: 24 september 2020

Gemiste kans

We zijn met z'n tweeën een paar dagen in Utrecht en zochten bewust naar een goed beoordeelde kamer voor 2 personen. Netjes gebeld met de spelleider, die ons enthousiast uitlegt hoe de kamer werkt, dat ie moeilijk is voor 2 personen maar dat het wel kan als je open staat voor hints, en dat staan we.

De dag erna worden we vrolijk en enthousiast ontvangen door de spelleider, die ons goed ontvangt, voorbereidt, het verhaal uitlegt en de sfeer opkrikt. Het verhaal is leuk, origineel en de puzzels passen helemaal in het verhaal. De puzzels zijn erop gericht om al je zintuigen in te zetten, te prikkelen en uit te dagen, letterlijk! Puzzels die je zintuigen vereisen zijn niet helemaal uniek, maar deze kamer is er in zijn geheel op gericht en dat is bijzonder en geslaagd. Verder een goed teken dat er meerdere ruimtes zijn en er maar weinig gebruik gemaakt wordt van cijfersloten.

Maar dan het eerste probleem. Ten eerste is de kamer, maar dat is mijn mening, niet geschikt voor maar 2 personen. De kamer is namelijk niet erg lineair en veel puzzels zijn lastig te onderscheiden of lopen zelfs in elkaar over. Dit maakt de puzzels lastiger te interpreteren dus is het nodig om samen te werken en te overleggen. Er is een verschil tussen kamers die moeilijk zijn voor 2 personen, of die niet geschikt zijn voor 2 personen, omdat je bv. soms op meerdere plekken tegelijk moet zijn. Dit laatste is hier het geval en het zou beter werken als je met minstens 4 bent, omdat je dan met setjes kan werken en alsnog kan verspreiden over 2 verschillende plekken en beter kan overleggen. Grote gemiste kans omdat je hierdoor een stuk tempo, spelbeleving en effectiviteit mist. Dit zien we meer bij kamers die zichzelf promoten als geschikt voor 2 spelers.

Het 2e probleem is het geven van hints. We zijn erg lang blijven hangen op één plek omdat we (a) in de haast iets niet vonden (ook eigen schuld), en (b) niet om hints vroegen (wederom eigen schuld). De spelleiding zag dit en had op elk moment in kunnen schatten dat we hints nodig hadden. Deze kregen we niet en zo verloren we kostbare tijd. Waarschijnlijk hadden we het einde toch niet gehaald, maar met meer hints hadden we wel meer van het verhaal en de spelbeleving meegekregen. En de spelbeleving is minstens net zo belangrijk als het einde halen. Wederom een forse gemiste kans.

Ondanks onze kritische beoordeling raden we de kamer zeker wel aan. Met een groep van 3 of beter 4 denken wij dat dit een enorm originele en bijzondere escape room is die je flink aan het denken zet, en een leuke spelleiding heeft.


6.5

Sfeer: 6.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Nee


 • Origineel
 • Prikkelt alle zintuigen
 • Hints
 • Beperkt geschikt voor 2 spelers

 

Boshut 17

Locks & Keys
Geplaatst op: 14 juli 2020

Heerlijk sfeertje

Laat je niet misleiden door de reviews. De sfeer is creepy, maar de kamer is niet zo eng als dat sommigen het laten klinken. Los van de sfeer die erg goed in elkaar steekt in een mooi en effectief aangeklede kamer, is er nauwelijks sprake van echte schrikeffecten. Verder is het een leuke kamer die het verhaal echt uitademt en de attributen waar je mee moet werken, passen ook echt in het verhaal.

Deze kamer hebben we op dezelfde dag gedaan als Schrobbeler. De winst die de Boshut heeft, is dat er dus inderdaad veel meer een verhaallijn in zit en dat de puzzels een stuk origineler zijn. De kamer heeft helaas wat minder puzzels en lijkt korter/abrupter, maar qua beleving is deze de winnaar. Dus originele puzzels en meer dan alleen sleutels en sloten, met een paar originele vondsten.

Goed te doen met kleine groepen. Wederom met een goede ontvangst door een medewerker die prima inschat wanneer je wel of niet een hint nodig hebt.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Verhaallijn
 • Sfeer
 • Kort en abrupt over

 

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Geplaatst op: 14 juli 2020

Leuke ervaring

We hebben op één dag deze kamer gedaan en de Boshut. Het leuke van deze kamer is dat het een mooie mix is van eenvoudige en moeilijkere puzzels. Enkele daarvan zijn een herhaling van bekende puzzels als dit niet je eerste kamer is,. Maar al met al, zeker met een kleine groep, heb je ondanks wat weinig originaliteit, hier lekker veel te doen.

In ons geval waren er enkele slordigheden. Zo klopte een instructie in het spel niet, waardoor we minuten lang klem zaten en niet vooruit kwamen. Ook lag er een open slot van mogelijk een vorig spel, welke niet was opgeruimd. Dit mocht de pret niet drukken gezien we net binnen de tijd klaar waren, in een kamer waar ze rekening houden met groepen van 2.

Verder een prima ontvangst met een gastheer die goed weet in te schatten wanneer je wel of niet een hint nodig hebt.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Goede ontvangst en uitleg
 • Lekker veel puzzels
 • Paar flinke slordigheden

 

Pub

Escape Mill
Geplaatst op: 15 maart 2020

Leuke ervaring

We hebben de Pub gedaan. Deze is voor 3-8, maar in overleg met de prettige begeleiding konden we inschatten dat deze geschikt is voor stelletjes, met voldoende ervaring. Deze kamer is wat eenvoudiger en staat duidelijk niet in de top 10, maar met de juiste verwachting bleek dit een hele leuke ervaring, De kamer is eenvoudig aangekleed, maar wel in een leuk herkenbaar thema. Er wordt gebruik gemaakt van leuke doordachte attributen. Geen grote verrassingen, maar precies genoeg puzzels, meerdere ruimtes en een prettige flow om een lekker uurtje bezig te zijn.

Niet geschikt voor grote groepen met veel ervaring. Maar prima te doen voor beginners, of stelletjes met meer ervaring. Wij komen hier in ieder geval graag terug voor de overige kamers.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk aangekleed in thema

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 19 januari 2020

Leuke kamer, mooie techniek

Omdat we met z'n tienen zijn, hebben we de kamer 2x achter elkaar gedaan met 5. Groep 1 had 1 minuut over. Groep 2 waar ik in zat had 25 minuten over. Dat maakt dat de review wat uiteen gaat lopen. Je krijgt een goede ontvangst en inleiding en als de escape begint, merk je dat het spel en de ruimte goed in thema zijn. Laat je niet gek maken door reviews. De kamer is niet eng, er zijn niet echt schrik effecten, maar de setting is op een leuke manier spannend. Er is een echte verhaallijn van begin tot eind, waardoor je er echt 'in' zit, en dat is een groot pluspunt. In dat verhaal zit een leuke verrassing.

Het grootste pluspunt is de techniek. De puzzels en technieken werken precies, logisch en foutloos. Soms resulteerde dit in grote technische effecten, die ik niet wil verklappen, maar die je gewoon moet meemaken.

Het dubbele gevoel zit in de puzzels en de moeilijkheidsgraad. Uiteraard vonden wij in groep 2 de kamer te makkelijk, waardoor je 25 minuten aan speelplezier "mist". De puzzels zijn lineair, voelen erg logisch (wat goed kan zijn), maar waren ook makkelijk zichtbaar en vindbaar. De kamer heeft weinig franje of afleiding. Dat betekent dat als je iets ziet, dan moet je er ook iets mee. De puzzels zijn niet per se super makkelijk, maar wel vindbaar, zichtbaar, logisch en snel in verband te brengen. Dit kan positief werken omdat je in een vlotte flow komt en iedereen iets kan doen zonder het hele verhaal te missen. Maar na afloop vonden wij de kamer te makkelijk en dat is jammer.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Leuke verrassing in het verhaal
 • Sfeer, puzzels, omgeving mooi in lijn
 • Techniek
 • Te makkelijk en lineair

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 12 januari 2020

237 flikt het weer!!!

De gaafste escape rooms ploppen op als paddestoelen, maar 237 presteert het om als een van de weinigen een top kamer te maken voor 2 personen. Je wordt leuk ontvangen in een thema, met wat acteerwerk dat gelukkig niet te overdreven is. De kamer zelf is breed opgezet met een variatie aan puzzelsoorten die je aan het denken zetten, met soms iets fysieke elementen. De hoeveelheid en moeilijkheidsgraad is perfect in balans en altijd in thema. Het hint systeem is goed doordacht en in het spel geïntegreerd. Geen gigantische wow-effecten, zoals hun 1e kamer, maar wel in z'n geheel een top ervaring en je bent elke minuut heerlijk bezig. Een dikke, vette aanrader en we kunnen niet wachten op hun 3e kamer.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels, moeilijkheid en thema
 • Ontvangst en na babbelen
 • 237 weet gewoon hoe het hoort
 • Mooie ervaring, kloppend totaalplaatje

 

London

Escape Mill
Geplaatst op: 2 november 2019

Klein, basic, maar ideaal voor 2

We hadden lage verwachtingen. Dat helpt soms. Eenmaal binnen was de 1e indruk ook een klein kamertje, weinig franje, nauwelijks een verhaal en veel slotjes. De kamer is eenvoudig, ouderwets en lineair. Toch kwamen we er lekker in na een paar minuten. Omdat hij klein, lineair en niet pretentieus is, ben je lekker continu bezig met z'n tweeën. Na een paar erg makkelijke puzzels, zaten er ook wat ingewikkelde tussen. Wat het niveau omhoog tilde, is dat de spelbegeleider goed nadacht over de hints. Het werd niet voorgekauwd, maar je werd juist op een goede manier aan het denken gezet.

Je moet deze kamer niet willen vergelijken met de toppers, de 8'en en de 9's. Met de juiste verwachting is dit een prima, degelijke kamer voor mensen die er even uit willen met z'n tweeën (of drieën).


7

Sfeer: 5.5

Puzzels: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goeie spelbegeleider met degelijke hints.
 • Erg basic, maar geschikt voor met z'n tweeën
 • Nauwelijks verhaal, aankleding of sfeer.

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 19 oktober 2019

Bloody great experience.

Natuurlijk hebben we flink genoten. Dat lag niet per se aan de puzzels. Die zijn leuk en afwisselend, maar ook wat makkelijk en zelden cryptisch. Voor de ervaren spelers iets té makkelijk. Maar wat deze kamer een topper maakt, is dat het verhaal, de aankleding en de sfeer top zijn, op een echt perfecte locatie. Zelfs andere goede kamers hebben zelden zo'n goede sfeer en verhaallijn. Wat helpt is dat de ontvangst ook geheel in stijl is, met een dame die errug goed in haar rol zit, zowel voor als na de escape. Een must voor de horror fans. Wij komen zeker terug voor de volgende kamer die in de komende winter opent.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Paar goeie spannende momenten
 • Perfecte locatie
 • Sfeer, aankleding en verhaal zijn top!!!
 • Iets te makkelijk

 

Let's Rob the Bank!

Escaping Breda
Geplaatst op: 13 oktober 2019

Gave, verrassende ervaring!

Tweemaal in één weekend naar dezelfde organisatie en niet voor niks. Na Patiënt Zero wilden we meer en kwamen we hier uit. Wederom is er sprake van een prettige relaxte ontvangst en een vlotte start. De kamer is perfect in stijl en thema, waardoor je je in een verhaal waant. In het verhaal heb je een zogenaamde medespeler, die het verhaal een extraatje geeft. De puzzels zijn leuk, uitdagend, afwisselend en soms zelfs redelijk fysiek.

Ook hier wordt gebruik gemaakt van het auto-solve systeem. Niet iedereen is daar misschien blij mee. Het komt erop neer dat bij te weinig tijd in het begin van het verhaal, het verhaal je een zetje geeft. Het gevolg is dat je misschien niet alle puzzels kan doen, maar het gevolg is ook dat je niet in het begin al vast zit, en je dus meer van de hele beleving en verhaallijn mee krijgt. Wat ons betreft een originele aanpak.

Los van het auto solve systeem, een erg leuke kamer, redelijk goed te doen met twee personen. Echt een topper die met zijn tijd meegaat. We kunnen niet wachten tot deze organisatie in 2020 hun derde kamer opent.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Weinig slotjes of andere standaard zaken
 • Ontvangst en service
 • Geheel in kloppend thema
 • Verhaallijn waar je echt in zit
 • Een enkele puzzel is erg fout-gevoelig

 

Magic & Mystery

This is escape Breda
Geplaatst op: 12 oktober 2019

Matig (door verkeerde verwachtingen)

We hebben de kamer met z'n tweeën gespeeld, wat altijd een risico is omdat je handen en ogen mist. Op zich ging het hier wel. Maar wat ons tegenviel in het begin is dat de puzzels erg random voelen. Hoewel er wel een leuke sfeer is, met attributen die het versterken, misten we de logica en het beredeneren waardoor we vastliepen op zaken. We merken dat er meerdere kamers zijn onder het mom van "niet te moeilijk denken", "voor kinderen is die makkelijker" etc. Naar onze beleving verviel het in een grote mate van trial & error, en dat is niet wat een escape room goed maakt, in onze beleving.

Wat hier niet aan bijdroeg, is de hoge verwachting omdat er veel hoge scores werden gegeven, die wat ons betreft niet reëel zijn. Hierdoor hadden we enorm hoge verwachtingen en die zijn niet waargemaakt. Jammer, zeker omdat we dit de laatste tijd vaker zien bij matige kamers die nieuw zijn of weinig scores hebben.

De positieve noten zijn er ook. Ten eerste was de ontvangst erg prettig. De dame in kwestie is zeer vriendelijk, behulpzaam, en dacht goed na over hints. Leuke puzzels waren er ook. Sommige waren goed gevonden, erg speels en dwongen je tot actief samenwerken. Al met al is de kamer te doen, hangt er een leuk sfeertje, maar jammer van hoe 'random' het voelt, en de verkeerde verwachtingen.


6.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 5.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Samenwerken
 • Speelse sfeer, in een leuk thema
 • Verkeerde (te hoge) verwachtingen
 • Random, weinig logica

 

Patiënt X

Escaping Breda
Geplaatst op: 11 oktober 2019

Pittige maar leuke ervaring

Na een prima ontvangst konden we vlot beginnen. Alles komt goed georganiseerd over. De kamer is erg lineair. Hierdoor kun je je afvragen met hoeveel tegelijk je de kamer kan spelen. Sommige puzzels zijn wat makkelijk. Echter, naarmate je vordert, neemt de moeilijkheidsgraad toe. Waar erg goed over nagedacht is, is het hint/hulpsysteem. Slagen is niet gegarandeerd, maar hierdoor krijg je wel meer van de verhaallijn mee, in tegenstelling tot andere kamers waar je soms meer dan de helft niet meekrijgt, omdat iedereen zijn eigen ding doet.

Wij waren met z'n tweeën, en hoewel de kamer erg leuk is, denken we dat je hier beter met minimaal 3 spelers moet zijn, omdat een twee- of drietal puzzels anders erg lastig is omdat je letterlijk handen en voeten tekort komt. Wij zijn er uit gekomen met z'n tweeën, maar hoorden achteraf dat we stiekem wat extra minuutjes hadden gekregen (toch een kleine 'smet'). Verder een prima afsluiting en een praatje achteraf. We komen zeker terug voor de 2e kamer.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variatie in puzzels en moeilijkheid
 • Hint/hulpsysteem
 • Verhaallijn, krijg je goed mee
 • Erg lastig voor teams van 2 man

 

Time Travelers

Escaperoom Beek en Donk
Geplaatst op: 4 oktober 2019

Leuke kamer, in ontwikkeling

Op het moment dat we de kamer op de site vonden, scoorde hij een 9,1. Dat is wat misleidend en wekt de verkeerde verwachting. Eenmaal aangekomen, was het een wat valse start door problemen met de elektriciteit. De ontvangst echter was prima, met koffie, thee en veel behulpzaamheid.

De kamer zelf oogt wat rommelig. Dat haalt de indruk wat omlaag, maar drukte de ervaring niet. Eenmaal bezig werd de ervaring steeds leuker. De sfeer is prima, het verhaal niet bijzonder, de aankleding is aardig, maar er zitten heerlijke elementen in die speels voelen. Ook zitten er enkele puzzels tussen waardoor je echt moet samenwerken. De grappige elementen waardoor we lekker in de stemming kwamen, gecombineerd met een paar leuke verrassende puzzels, maakten dit een leuke aanvulling op onze lange lijst van escape rooms.

Een dikke verdiende 7,5. Met de juiste verwachtingen is dit een prima kamer, die over een tijdje met wat extra technische snufjes ongetwijfeld een 8 kan worden.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Samenwerking
 • Ontvangst en service
 • Verkeerde verwachting
 • Oogt wat rommelig

 

Jason's Curse

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 7 juli 2019

Topper, met top medewerkers

In onze jacht om de top 10 uit te spelen kon deze niet ontbreken. Niet voor niets is dit een topper. De ruimte is groot, divers, met weinig sloten en een grote verscheidenheid aan puzzels die passen bij de sfeer en ondersteunend zijn voor de verhaallijn. Samenwerking en goede communicatie is noodzakelijk. Heb je dat door, dan is de kamer zeker haalbaar.

Wat het extra speciaal maakte is dat wij met twee groepen achter elkaar speelden, en de 1e groep kreeg een kijkje in de keuken toen de 2e groep ging spelen. Heel interessant met hoeveel techniek, passie en aandacht er door de medewerkers gewerkt, meegekeken en meegedacht wordt. Een dikke plus voor de service en gezelligheid.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Verder eigenlijk gewoon alles
 • Puzzels goed geïntegreerd in de verhaallijn
 • De medewerkers
 • Een stukje techniek liet het afweten (helaas)

 

Electric Escape

Electric Escape
Geplaatst op: 21 april 2019

Degelijke middenmoot

Na veel kamers valt er nogal wat af als je met 8 bent. Hier konden we nog last minute in en dat we vertraging hadden was geen probleem. Fijne service!! De kamer zelf is niet zo bijzonder. Enkele hele leuke puzzels, enkele eenvoudige. Wat jammer was, is dat er niet echt een lijn in zat, hoewel ze wel hebben geprobeerd om het thema 'elektriciteit' aan te houden. Het was meer een aardige verzameling met een paar leuke vondsten. Wel fijn dat je hier met veel mensen in kan, zonder dat het hinderde.

Al met al geen topper, maar zeker geen slechte kamer, en we hebben ons prima vermaakt. Een solide 7 waard.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 8 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Te doen met grote groep (onze tip: max 6)
 • Enkele hele aardige vondsten.
 • Niet slecht, maar geen bijzonderheden
 • Geen echte lijn

 

The Illusionist

Escaperoom Zeewolde
Geplaatst op: 25 februari 2019

Leuke verrassing

Bij een weekendje Center Parcs in Zeewolde, keken we voor escapes in de buurt, en vonden zo deze kamer. Gezien het aantal reviews lijkt de kamer wat nieuw of onbekend. Na een aantal top-10 ervaringen waren we toe aan iets anders. De kamer is erg leuk, met een goede ontvangst door twee enthousiaste spelers/eigenaars. Er hangt een leuke sfeer, met gebruik van leuke props. Er heerst een leuke afwisseling in de ruimte(s) met enkele goeie vondsten.

Ook wat punten van kritische feedback. Wij vonden de kamer erg pittig voor twee personen. Op het einde zaten we klem bij de laatste puzzel. We hadden logische gedachtes zoals "deze puzzel is vast voor het laatst", of "bij deze puzzels moeten we 4 (vier) getallen invoeren". Dat moet je blijkbaar geheel loslaten en er meer blanco in staan. Op ons kwam het wat misleidend over want hierdoor misten we het verband tussen een opgeloste puzzel en de plek waar we de code moesten invoeren, maar zelfs zonder die puzzel zouden we het (net) niet gehaald hebben. Als laatste vonden we de kamer erg prijzig, voor een leuke kamer zonder grootse bijzonderheden. Overigens zien we in deze regio wel meer kamers die erg prijzig zijn.

Los van de prijs en dat we het niet gehaald hebben, is en blijft het een leuke kamer, met leuke eigenaren. Geen bijzonderheden, maar gewoon een bescheiden kamer, met bescheiden mensen, op een leuke locatie, die je zeker niet moet overslaan.


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goeie sfeer en enkele goeie vondsten
 • Gewoon een leuke kamer!!
 • Fijne eigenaren
 • Pittig voor 2 personen
 • Enkele zaken leken onlogisch (mening)

 

De Bokser

Escaperooms Lelystad
Geplaatst op: 25 februari 2019

Heerlijk "anders"!!!!!!

We hadden net in Zeewolde tot ons ongenoegen een kamer niet gehaald. Balend zochten we een andere kamer in de omgeving en kwamen last minute uit in Lelystad. Los van het feit dat ze het ons mogelijk maakten om nog te spelen, was de ontvangst al erg warm, hartelijk en met een origineel tintje omdat je al aan het werk wordt gezet, vóór de escape echt begint.

In de voorbereiding naar de escape ben je al warm. Zodra je begint, wordt er gebruik gemaakt van rollen. Niet iedereen zal daar van houden, maar daardoor wordt je in het verhaal getrokken, wat enkele fases heeft. Je wordt meteen op scherp gezet, als een agent die niet zozeer moet ontsnappen, maar een zaak moet oplossen.

Deze zaak los je op via puzzels, raadsels, rekenen, zoeken, etc. Eigenlijk alles wat je in verschillende escapes al hebt gezien, maar dan in een heerlijke mix van puzzelsoorten, moeilijkheid, maar wel continu binnen een bepaalde rode draad, zodat je je wel in een verhaal waant. Afhankelijk van of je de goede oplossing vindt, wordt het einde daarop aangepast, en is de ervaring ook echt af.

De her en der goedkope props nemen niet weg dat dit een bijzondere ervaring is, waarbij we goed in een verhaal zaten en bovenal echt plezier hebben gehad. Een betaalbare originele aanrader!!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Hele prettige ontvangst door fijne mensen
 • Je waant je echt in een verhaal, als inspecteur
 • Gebalanceerd en doordacht, met veel variatie

 

De Uitdaging van de Snip

Escaperoom Tilburg
Geplaatst op: 15 februari 2019

Bijzondere kamer, met een stevige kanttekening

Ten eerste is dit een bijzondere kamer, mooi, origineel, leuke puzzels zonder hangsloten en een goeie moeilijkheidsgraad. Hoe leuk een kamer is valt of staat niet alleen met de puzzels, maar ook met de sfeer en de hints. Het is lastig om veel te zeggen, zonder zaken te verklappen, dus bij deze een poging. Een issue is dat we door een bepaalde constructie onaangekondigd minder tijd hadden, dan gemiddeld. Een tweede issue is dat ze (gelukkig) zuinig met hints zijn. Maar op het einde zaten we klem. Niet omdat we een puzzel niet snapten, maar omdat de puzzel juist was opgelost, maar door het rumoer het geluidseffect ons was ontgaan. Hier zaten we langere tijd op vast en hebben we tot 4x om een hint gevraagd (geroepen). Deze hint hebben we niet gekregen. De combi van minder tijd, en het niet krijgen van een gevraagde hint, heeft het spelplezier aan het eind een flinke knauw gegeven.

Desalniettemin, is dit een bijzondere kamer met flink wat originaliteit en enkele mooie verrassingen. Ook stond de medewerker open voor onze kritische feedback. Al met al heel jammer van hoe het af is gelopen, maar de kamer zelf is erg leuk en een dikke aanrader voor iedereen die houdt van puzzels met weinig sloten, veel originaliteit en een pittige moeilijkheidsgraad.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.5

Service: 6.5


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 7 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Nee


 • Zeer originele puzzels, zonder sloten
 • De hele inrichting en sfeer
 • Geen hints geven, op cruciaal moment
 • Tijdsconstructie

 

Flight 815

Down The Hatch
Geplaatst op: 7 januari 2019

Een kamer met passie

Na veel in het zuiden van het land te hebben gespeeld, gaan we achter de top 10 aan, die over het hele land verspreid is. Nr. 1 en 2 zijn absolute toppers, dus nu nummer 3. De kamer begint al met een mooie verrassing. Er wordt dus al meteen net wat meer moeite gedaan, om je in het verhaal te zuigen. De puzzels zijn mooi verwerkt in de kamer/omgeving, waardoor je je echt in een verhaal waant en het als één geheel ervaart. Cijfersloten en standaard codes kom je dan ook erg weinig tegen. Verder heeft de maker zijn best gedaan om een avontuurlijke sfeer te creëren en hierin duidelijk tijd, geld en moeite gestoken. Een bijzondere ervaring en je kijkt je ogen uit.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Samenwerking is noodzakelijk
 • Paar originele en verrassende vondsten en effecten
 • Puzzels en raadsels zijn goed geïntegreerd in de
 • Mooie sfeer (wereldje) neergezet
 • Prijzig, maar maakt het waar

 

The Mystic Cabin

Riddle Room
Geplaatst op: 30 december 2018

Degelijk

Door de hele hoge cijfers, hadden we ook hele hoge verwachtingen. We deden de kamer met z'n tweeën. Hoewel deze 'te doen' is, zou het beter met 3 of 4 mensen gaan, wat ze zelf ook zo aangeven. Vreemd genoeg lijken het niet erg veel puzzels. Hoewel de puzzels interessant zijn, voelden we niet echt een verhaallijn, en bij de laatste puzzel waren we eigenlijk verrast dat het afgelopen was. Een ander puntje van toch wat kritiek, is dat er vaak sprake is van zoekwerk, in plaats van denkwerk. Dan kom je al snel handen en ogen tekort, met z'n tweeën. Voor ons was de kamer aardig moeilijk, en hebben we onze ontsnapping voor ons gevoel te danken aan veel tips.

Toch is de organisatie in z'n geheel een flinke aanrader. Ondanks dat we een verhaallijn misten, en niet alle puzzels interessant vonden, zitten er aardige puzzels en leuk uitgewerkte mechanismes tussen. Het is zichtbaar dat de kamer met aandacht en passie is gemaakt. De medewerkers zijn ontzettend behulpzaam en gaan doordacht te werk. Ze helpen mee, maar 'op maat'. Ofwel, ze proberen de hulp af te stemmen op jouw behoefte.

Al met al een fijne ervaring, die ons erg benieuwd maakt naar de Conductor, die in de top 10 van Nederland staat.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 6.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Doordachte tips en meedenken
 • Passie straalt er van af
 • Fijne ontvangst en behulpzaamheid
 • Uitwerking van sommige puzzels
 • Weinig puzzels, meer zoekwerk dan denkwerk
 • Voor onze beleving niet echt een verhaallijn

 

London Room

Escape Mission Rotterdam
Geplaatst op: 26 december 2018

Leuke ervaring, te doen met 2 mensen

Tijdens ons weekendje Rotterdam kreeg onze verslaving weer de overhand. Dus zochten we een escape voor 2 personen, en kwamen we bij deze organisatie uit. Het ligt in een amusementencomplex, waar het druk was door een kinderfeestje. Toch zijn we erg goed geholpen door de werkzame dame daar en kwamen we in een leuke kamer terecht. Het is een kleine, niet pretentieuze kamer. Een aantal zaken zijn standaard en erg veel kistjes met sloten. Toch was dit niet vervelend, vooral als je met kleine groepen bent. Er is genoeg te doen, met enkele puzzels die je flink bekend zullen voorkomen, maar met voldoende variatie en vooral niet te veel of te weinig. We waren helaas wat eigenwijs en hebben te lang gewacht met het vragen van hints, wat tijd kostte, ook omdat een enkele puzzel beperkt zichtbaar en ietwat gezocht is. Toen de tijd op was, en we al in de laatste puzzel zaten, kregen we ongeveer 10-20 seconden extra om het spel af te maken. De dame was behulpzaam en gaf goede hints, die de puzzels niet verraden, maar je juist in de goede weg aan het denken zetten. Al met al een fijne gebalanceerde ervaring, die vermakelijk kan zijn voor de zeer ervaren escaper, die ook een wat bescheiden uitdaging wil. Mits je met niet te grote groepen bent.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ondanks beperkt origineel, toch leuk uitgewerkt
 • Geschikt voor kleinere groepen
 • Fijn personeel, goed doordachte hints
 • Veel sloten, maar niet storend

 

Wederom een leuke ervaring bij Locked

In een korte tijd hebben we met z'n tweeën The Game en the Secret Sisters Society gedaan. Daarna The Maze met z'n 4-en en nu de Man Cave met z'n drieën. The Game en SSS zijn voor ons de grote winnaars en goed te doen met kleine groepen. Deze Man Cave is een absolute must als je Locked weet te waarderen, met hun leuke speelse thema's, klantvriendelijkheid en prettige sfeer en uitstraling.

De Man Cave is een mooie aanvulling met inderdaad een mannen thema. De puzzels zijn wisselend in moeilijkheid, met een paar originele vondsten. Enige minpunt is dat deze wat ons betreft niet zo geschikt is voor groepen van 2 of 3 en een enkele is lastiger te waarnemen, wat iets chaotisch overkomt en tijd kost. Dit compenseren ze door je wat extra tijd te geven (een smet op de "ontsnapping").

Locked moet je niet willen vergelijken met top 10 materiaal zoals Catch Me If You Can, of Kamer 237. Maar qua vermaak, sfeer, toegankelijkheid en betaalbaarheid is Locked wat ons betreft een topper en hoort elke escaper met hun kennis te hebben gemaakt. Wij komen binnenkort terug voor de laatste kamer: Heineken.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Hele fijne ontvangst en medewerkers
 • Leuk thema met enkele originele vondsten
 • Sfeer, uitstraling
 • Één puzzel is lastig te 'waarnemen' (kost tijd)
 • Minder geschikt voor kleine groepen

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 23 november 2018

Leuke ervaring

De introductie bevat een aardig elementje, die knullig over kan komen. Gelukkig bleek de kamer dat niet te zijn. Een kamer is niet het juiste woord, want het is inderdaad een huis, of villa. De ruimte is groot, ruim ingericht, waardoor je niet het gevoel kreeg dat het krap was, met een te grote groep. Er zaten wat aardige verrassingseffecten in, en wat schrikmomenten. De inrichting en aankleding zetten een leuke sfeer neer, wat de beleving ten goede komt.

Het enige nadeel, is dat ondanks de kamer erg leuk is, hij er niet bovenuit springt. En dat voor onze beleving het weinig puzzels waren. We zijn tevreden met de ervaring, maar voor sommige deelnemers voelde het alsof ze niks te doen hadden. Misschien is dit een betere kamer voor 4 tot 6 mensen. Hoe dan ook, als je je niet te erg laat beïnvloeden door toppers als Kamer 237, of Catch Me If You Can, dan is deze goed ingerichte kamer een aanrader voor de fans.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 7 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Goede sfeer neergezet
 • Mooie ruimte, goed en praktisch ingericht
 • Weinig puzzels voor 7 man

 

The Maze

Locked
Geplaatst op: 10 november 2018

Bijzondere ervaring van een prettige organisatie

We zijn inmiddels aardig fan aan het worden van Locked in Tilburg. Na met z'n tweeën flink te hebben genoten van Secret Sisters Society en The Game, wilden we op hun aanraden The Maze doen, waarvoor je zeker met 3 á 4 personen moet zijn. Dus namen we twee extra mensen mee, die onervaren waren.

Als eerste zijn we van mening dat de negatieve recensies naar ons idee compleet onterecht zijn. Er is geen sprake van een goedkope of ongeïnspireerde ruimte. Het is inderdaad één grote ruimte die aan een kelder doet denken, maar die handig is ingericht om een soort doolhof te vormen. Per ruimte zijn er puzzels om verder te komen, waarvan sommige puzzels door meerdere ruimtes gaan. Er zijn véél puzzels in verschillende vormen met veel variatie. Ideaal om dus met meerderen tegelijk bezig te zijn. De moeilijkheid varieert van te doen, tot flink pittig. De veelheid aan puzzels valt ook op, dus in tegenstelling tot andere kamers kun je hier echt met zijn allen bezig zijn en zul je zelden niks te doen hebben.

Te bedenken minpunten zijn dat de ruimte echt vol zit met puzzels en met de moeilijkheid is deze niet goed geschikt voor beginners. Daarnaast werk je in het donker. Dit kan een leuke toevoeging zijn, maar wij hadden het idee dat het meer een hindernis is, dan een toevoeging voor de spelbeleving. De moeilijkheid en het donker maakt dat wij denken dat de kamer leuker is voor ervaren groepen, die een keer iets anders willen. Wel is Locked wederom erg prettig en ze hebben ons de kamer laten uitspelen, met flink wat extra tijd, zodat we toch de volledige ervaring mee hebben gekregen. Al met al een moeilijke, maar leuke kamer bij een prettige organisatie en wij gaan zeker terugkomen voor de Heineken kamer.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Echt "anders"
 • Afwisselende puzzels, met variërende moeilijkheid
 • Veel puzzels, in grote groepen genoeg te doen
 • Niet geschikt voor beginners
 • Veel in 't donker, wat volgens ons weinig toevoegt

 

The Game

Locked
Geplaatst op: 27 oktober 2018

Locked heeft ons hart veroverd

M'n vriendin en ik maken er een hobby van om 2-persoonskamers te spelen. Niet elke escape room is hiervoor geschikt, ook al promoten ze zich wel zo. Maar vorige week genoten we enorm van The Secret Sisters Society, en nu wilden we The Game spelen. Deze kamer heeft niks met die fiim te maken, maar des te meer met bord- en gezelschapsspellen.

Wederom was het een erg leuke ervaring. De kamer is niet bijster moeilijk, dus misschien zelfs te makkelijk voor grote groepen. Maar hij is ideaal voor kleine groepen van 2 a 3. Door met z'n tweeën te spelen ben je zelf continu bezig. De puzzels zijn niet heel moeilijk, maar wel heel speels. Ondanks een aantal sloten, zit er toch aardig wat variatie in de puzzels en raadsels. Er wordt op een leuke manier gebruik gemaakt van bekende gezelschapsspellen en het is ze goed gelukt een sfeertje te creëren waar je van kan genieten. Wederom hebben we besloten zeker terug te gaan. Binnenkort onze 3e keer dus.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prettige ontvangst en uitleg.
 • Niet te moeilijk, maar wel uitdagend voor 2 person
 • Heerlijk sfeertje met leuke wisselende puzzels.
 • Misschien te makkelijk voor grote ervaren groepen.

 

Eindelijk een goede kamer, geschikt voor 2 personen

We doen al langer kamers voor 2 personen, naast ons vaste groepje van 6-8. Veel kamers promoten zichzelf als geschikt voor 2, maar zijn dit in de praktijk absoluut niet. Van "Locked" is dit onze eerste kamer, maar wat een leuke ervaring. De kamer is niet te complex, en is geslaagd in eenvoud en speelsheid. Er is een leuk vrouwensfeertje, maar dat maakt de kamer niet minder geschikt voor mannen. Puzzels zijn enigszins rechtlijnig, maar dat maakt het makkelijker om logisch na te denken. Een logische gedachtelijn is niet elke kamer gegund. Sommige puzzels zijn wat makkelijk en erg zichtbaar, maar dat maken ze goed in kwantiteit en richting het einde enkele verrassende puzzels, waardoor je toch wel bijna een uur nodig hebt en de kamer in zijn geheel net uitdagend genoeg is en niet té makkelijk.

We vermoeden dat deze kamer minder geschikt is voor ervaren groepen van meer dan 4, maar voor kleine groepen met ervaring is deze kamer prima. Met ongeveer 1 minuut op de klok en 2 tips stonden we weer buiten, en we gaan zeker terugkomen voor de andere kamers.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie balans van kwaliteit en kwantiteit
 • Super ontvangst en service
 • Leuke sfeer
 • Ideaal voor twee spelers

 

Goeie puzzels, maar weinig samenhang

We waren met een groep van 8 en speelden met 4 tegen 4. Deze battle vorm is een leuke toevoeging als je een groep met ervaring bent. De ontvangst was goed. De kamer ziet er leuk uit en lijkt inderdaad op een schuilplaats. Dus de eerste indruk is goed. Echter, wat er dan gebeurt is dat je moet starten met een bepaalde puzzel, die je sowieso 10 minuten wachttijd gaat kosten. Deze puzzel is nodig om verder te komen. Ofwel, je begint al meteen met minimaal 10 minuten verlies. De ene groep had die puzzel meteen door, de andere niet. Dit drukt meteen een negatieve stempel op de beleving.

De kamer heeft een flinke moeilijkheidsgraad. Daar houden we wel van. Maar naast een leuke indeling en pittige puzzels, moet er naar onze mening wel sprake zijn van een verhaal, of een bepaalde logica. Het verhaal dat gesuggereerd wordt op de site is praktisch niet bestaand. Puzzels zijn uitdagend, maar vaak compleet onlogisch. Dat gaven ze mee als instructie en ervaren wij als een fors minpunt. Goeie kamers hebben vaak een mooie balans tussen pittigheid, maar ook een verhaallijn, waarin je lekker meegezogen wordt en je mee kan denken met elkaar. Hier echter, kwam het neer op raden, gokken, trial & error. Ook was er een onderdeel kapot, waardoor de gastheer tijdens het spel in de kamer een reparatie moest uitvoeren wat tijd kostte. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar het bevordert de spelbeleving niet.

Een goeie kamer is ook leuk als je er niet uitkomt. Hier kwamen we wel uit, maar de ervaring was niet echt leuk. Dat wil niet zeggen dat we de kamer afraden, Hij is pittig en uitdagend genoeg om te proberen als je een die hard bent, maar verwacht geen bijzondere ervaring.


6.5

Sfeer: 6.5

Puzzels: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 8 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Tegen elkaar spelen is een leuke ervaring
 • Paar originele puzzels waarbij je moet samenwerken
 • Pittig
 • Weinig sfeer
 • Geen verhaal, orde of logica

 

Missie Pindakaas

Escape Helmond
Geplaatst op: 9 september 2018

Flinke tegenvaller, door enkele slordigheden

We vinden het voor de verandering leuk om soms met z'n tweeën een kamer te doen. Zo kwamen we o.a. bij deze kamer uit.

We beginnen maar meteen met de mindere kanten. De kamer is absoluut niet goed te doen voor twee mensen, dit is fout gepromoot. Enerzijds omdat de moeilijkheidsgraad veel hoger is dan de buitenkant en de uitleg doen vermoeden. Anderzijds omdat de puzzels zo zijn afgestemd dat je op 3 plekken tegelijk zou moeten zijn, om in samenwerking tot verbanden te komen. Nu moet je veel op en neer rennen, naar elkaar roepen en dingen dubbelchecken die je wel snapt, maar praktisch niet kan onthouden.

Nog een minpunt die de pret ook enorm drukt, is dat er drie sloten waren die niet goed reageren, ook al hadden we wel de juiste codes. Dit haalt je uit je ritme en je gaat twijfelen of dingen dubbel doen. Uiteindelijk lukte het, maar je moest zoveel kracht zetten, dat het niet verantwoord voelde. Zo waren er nog enkele puzzels niet goed afgewerkt, wat de flow hindert. Een laatste minpunt is dat de medewerker soms hints gaf. Maar toen we om een hint vroegen, was ze ongeveer 10 minuten blijkbaar weg, want we kregen geen reacties meer.

Toch zijn er leuke kanten. De intro is origineel en grappig, waardoor het een keer niet spannend is, maar juist luchtig. Wat ook opvalt is dat er een paar goede originele puzzels tussen zitten, met enkele goed doordachte verbanden en een serieuze moeilijkheidsgraad.

Al met al is het niet per se een slechte kamer. Waarschijnlijk is hij beter te doen en dus ook leuker, als je met minimaal 3, of 4 mensen bent. Dus we zouden de kamer niet afraden. Maar na afloop hebben we hun wel de tip gegeven om goed na te denken of ze deze kamer geschikt vinden voor 2 deelnemers, en over enkele flinke slordigheden, die het cijfer helaas onnodig omlaag halen.


5

Sfeer: 6.5

Puzzels: 3.5

Service: 5.5


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Vriendelijke medewerk(st)ers
 • Originele puzzels en attributen, grappig verhaal
 • Sloten, sloten en nog es sloten
 • Sommige puzzels onlogisch of niet goed afgewerkt
 • Medewerker afwezig tijdens spel
 • Zeer ongeschikt voor 2 personen, dus o.i. fout gep
 • Niet goed werkende sloten

 

Een absolute topper

Na hun vorige kamer die gaaf is, maar ook foutjes had, werden we geprikkeld door de positieve verhalen over hun nieuwe kamer, die een echt vervolg is op de vorige. De verhalen blijken helemaal waar. Wederom ben je een detective, niet op zoek naar een misdaad, maar naar een misdadiger. Jouw rol neemt je mee naar meer locaties, die op ingenieuze wijze in elkaar zijn gezet en met elkaar in verbinding zijn gebracht, zowel praktisch als verhaaltechnisch. De puzzels zijn stuk voor stuk leuk, origineel, gevarieerd in soort en moeilijkheidsgraad, en goed afgemeten met de tijd, waardoor het spannend blijft.

Maar vooral hoe de omgeving in elkaar is gezet, is briljant, uniek, spannend. Een absolute must voor iedereen, maar vooral voor mensen die denken dat ze alles al gehad hebben. Een topper!!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Op meer momenten heel verrassend
 • Uitwerking van de puzzels
 • Het hele verhaal
 • Alles

 

Escape Through Time

No Escape Uden
Geplaatst op: 22 juli 2018

Bijzondere ervaring, meer avontuur dan escape

Een hele bijzondere kamer waarin je je echt in het verleden in oorlogstijd waant. De tijdsdruk is reëel en de puzzels zitten bijzonder en in de juiste volgorde in elkaar. Er is een bepaalde interactie, die het extra spannend maakt, en het kan voorkomen dat je denkt dat je klaar bent, maar dat ben je niet.

Wij waren met z'n tweeën. Dat is misschien te doen, maar met z'n drieën of vieren zou beter zijn omdat je anders toch enkele details over het hoofd ziet. Een puntje van kritiek is dat een instructie voor ons suggereerde dat we ergens niet aan moesten komen, terwijl dat later een essentieel onderdeel bleek te zijn. Daardoor zijn we tijd verloren. Ook zie je het soms niet als je een puzzel al op hebt gelost.

De escape is zo ingericht dat je het in principe moet kunnen halen, al dan niet met enkele aanwijzingen. We hebben het uiteindelijk gehaald, maar met enkele minuten extra. Voelt toch als een smet op de ontsnapping, maar dan nog was dit een hele leuke ervaring. Een aanrader voor alle fanatiekelingen.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke technische snufjes en enkele echte verrassin
 • Bijzondere en originele puzzels
 • Het verhaal
 • De ruimte(s)
 • Sommige opgeloste puzzels beperkt zichtbaar
 • Eén misleidende hint

 

Verhuisd

Escaperoom Geldrop
Geplaatst op: 20 juli 2018

Heerlijke bescheiden room op een leuke plek

Na meerdere kamers met een grote groep, wilden we een keer met z'n tweeën. Blijkt er een leuke nieuwe kamer in hartje Geldrop om de hoek. Hoewel deze kamer lijkt op anderen en niet bepaald vernieuwend is, is hij leuk ingericht met leuke puzzels en een paar aardige verrassingen. Geslaagd qua opzet en sfeer, dus goed voor een vermakelijk uurtje.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed nagedacht over de hints
 • Goeie sfeer
 • Paar verrassingselementen
 • Leuke puzzels
 • Enkele minder overzichtelijke puzzels

 

Brabantse Kamer

3/3 Labs
Geplaatst op: 20 juli 2018

Goede puzzels in een weinig inspirerende omgeving

Dit is onze zoveelste kamer, en gezien de uitleg op de site van de makers, raakten we gemotiveerd. De kamer beslaat meerdere ruimtes met puzzels waar goed over is nagedacht. Ze hebben daarop echt hun best gedaan. Echter, na zoveel kamers, kregen we hier het idee dat er vooral over puzzels na is gedacht, maar niet over het verhaal of de sfeer. Zonder die spannende sfeer of een leuk verhaal, dan lijdt de beleving eronder. Over het algemeen horen we positieve verhalen van anderen, dus hopelijk zijn wij één van de weinigen die niet echt enthousiast zijn geworden.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 7 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Motivatie van de medewerkers
 • Meerdere ruimtes
 • Leuke puzzels
 • Niet echt een verhaal of sfeer neergezet
 • Weinig origineel

 

Spannend, uitdagend, origineel

Deze kamer is spannend van begin tot eind. Meerdere ruimtes, een uitdagende omgeving, enorme afwisseling en je wordt gedwongen om buiten de kaders te denken en goed te overleggen. Baanbrekende puzzels en vernieuwend. Pittig, spannend, een topper. Wat helpt is dat de eigenaar/medewerker zijn best doet om een sfeer neer te zetten en je in het verhaal te sleuren.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Heerlijke introductie
 • Bijzonder vernieuwende puzzels
 • Spannend

 

The Queen

Real Adventure Game
Geplaatst op: 25 februari 2019

Bijzondere beleving, van (voor) het begin tot eind

Eigenlijk kwamen we per toeval bij deze kamer uit, en konden last minute spelen. Je komt in de kamer via een leuke spellenwinkel met zeer bijzondere ontvangst. Eigenlijk word je al snel misleid, en is de vraag op welk moment de ervaring werkelijk begint. Door deze bijzondere intro, word je op een leuke manier het verhaal ingetrokken, en wordt het meer dan alleen een escape, het is een beleving.

Als het spel echt begint, heb je een opdracht die je moet vervullen. Het draait dus meer om een missie, en minder om ontsnappen. De ruimte is leuk ingericht naar het verhaal en zoals het tegenwoordig hoort, is het een kamer met afwisseling in attributen, puzzels en moeilijkheidsgraad. Het is niet geheel lineair, dus je kan met meerdere mensen tegelijk bezig zijn. Puzzels zijn wel op elkaar afgestemd en je ervaart dus wel een lopende rode draad naar een echte climax.

Het hints systeem is briljant. Je hebt niet zozeer concrete hints, maar wel iemand die met je meekijkt en -denkt. Het tempo kan hoog liggen, wat voor ons de spelbeleving extra spannend maakte. Verder is er veel overzicht, waardoor je alles mee kon krijgen. Het einde was extra leuk, snel en iets fysieker, wat de ervaring compleet maakt. Wat ons betreft een regelrechte topper, door zowel de sfeer, ruimte, puzzels en de medewerkers.


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • De medewerkers
 • Bijzondere en zeer originele intro
 • Gebalanceerde topper, met alles erop en eraan.

  real-adventure-game-utrecht

Begint super, maar eindigt met een tegenvaller

Je waant je een echte detective in deze boerderij, waar je clues zoekt om een misdaad op te lossen. Alles klopt aan deze kamer, inclusief de sfeer, puzzels en tools die je meekrijgt in je rol. Ze hebben duidelijk veel moeite gestoken in deze kamer en het verhaal. Helaas (voor ons) nadat je een deel oplost met creatieve puzzels, komt er een volgend deel, wat ordinair codes zoeken is. Dus het standaard code - invullen - nieuwe code - invullen - nieuwe code - etc. Het gaat dan niet meer om creatief nadenken, maar om alle hoeken en gaten voor de 3e keer te checken. Lastig om uit te leggen zonder te verraden dus hier laten we het bij.

Dit hebben we ook zo teruggekoppeld en hier is sportief op gereageerd. De makers zijn bezig om dat deel van de room te herschrijven, zodat het een meer geïntegreerde puzzel wordt. Top actie. Zie ook onze review van hun 2e kamer, die fantastisch is.


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer klopt helemaal met het verhaal
 • Mooie omgeving met enkele unieke puzzels
 • Vervalt in zoeken en vinden, i.p.v. nadenken

 

Outbreak

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 22 juli 2018

Leuke kamer met een paar unieke puzzels

Een leuke kamer, met een interessante intro. Ze doen hun best je in het verhaal te krijgen. De kamer is een zogeheten laboratorium, waar je makkelijk met 4 tot 6 man samen bezig kan zijn. Het is goed ingericht, met een verbindende verhaallijn en iedereen kan bezig zijn. De puzzels zijn zeker niet te makkelijk en samenwerken of samen denken is zeker nodig.

Het enige minpuntje, maar dat is persoonlijk, is dat wij niet meer warm lopen voor "labs". Dat is meer smaak dan een oordeel. Wij houden meer van de zolders, de oude huizen, ouderwetse mysteries etc. Maar de klinische labs, daar moet je maar net van houden en daar horen wij niet bij. Ondanks dat, een goede ervaring en een must voor mensen die zich hier niet aan storen.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 6 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Goede puzzels, zeker niet te makkelijk
 • Praktisch ingerichte ruimte, geschikt voor groepen
 • Leuke verhaallijn en intro

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 20 juli 2018

Als dit niet de beste kamer is, weet ik het ook niet meer

Wat een fantastische kamer. Niet alleen qua puzzels en aankleding, maar ook qua sfeer en een verhaal welke akelig bekend voorkomt als je van films houdt. Een aanrader om met een gevorderde groep te doen die weet wat samenwerken is.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2017

Gespeeld met 6 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Aankleding
 • Sfeer

 

Teleurstelling en beperkte communicatie

We hebben een vaste groep van 6 man, maar wilden ook es als stelletje met z'n tweeën spelen. Toen kwamen we bij deze kamer. De kamer is mooi, een goeie setting. Ze hebben echt hun best gedaan om een bunker te maken. Echter, de puzzels zijn vreemd, sluiten nauwelijks op elkaar aan, en de ruimte is echt niet geschikt voor twee mensen. Het zou geschikter zijn als rollenspel, dan als escape room.

Ondanks veel ervaring konden we hier geen brood van bakken en kwamen we er niet uit. Kan gebeuren, maar gezien de andere reacties liggen er duidelijk flink wat verbeterpunten voor de makers.


5.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2017

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooi gemaakte omgeving
 • Onterecht gepresenteerd als geschikt voor 2 person
 • Veel te technisch
 • Onlogisch

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 20 juli 2018

Een spannende kamer waar waarde wordt gehecht aan sfeer

Een intelligente kamer, die puzzels, sfeer en verhaal verbindt. Dit verhaal dat je vast doet denken aan Dracula, houdt je een uur in spanning. De puzzels en de omgeving zijn goed met elkaar verbonden en er staan je enkele verrassingen te wachten. Er is goed nagedacht over alle elementen en dat maakt deze kamer een topper.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2017

Gespeeld met 6 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Goed ingerichte spelomgeving
 • Afwisseling en variatie
 • Sfeer
 • Verhaal

 

Escape from Machu Picchu

Escape Adventure
Geplaatst op: 20 juli 2018

Na veel kamers toch weer verrast worden, hier gebeurt het

Met ons vaste groepje gingen we voor deze zoveelste kamer. Niet alleen is het een leuke ruimte, geschikt voor grote groepen met uitdagende puzzels, je wordt ook nog eens gedwongen om echt samen te werken en te overleggen. Dat alleen al maakt deze een topper. De kamer blijft origineel en uitdagend en is zeker niet één van de makkelijkste.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2017

Gespeeld met 6 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goed gebruik gemaakt van de ruimte
 • Uitdagend en afwisselend
 • Enkele puzzels zijn lastig te waarnemen

 

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 22 juli 2018

Leuke kamer, maar met foutjes

Dit is een erg leuke ingerichte ruimte met weer nieuwe bijzondere puzzels. We zijn normaliter met een vaste groep, maar deze keer sloten we bij 2 anderen aan. Toch merk je dan dat op elkaar ingespeeld zijn ook belangrijk is. Omdat we dit niet waren, zagen we enkele kleine eenvoudige dingen over het hoofd. Met hints kom je er wel en dan zie je hier een leuke variaties aan soorten puzzels en moeilijkheidsgraad. Helaas was er één puzzel waarbij letterlijk een onmisbaar attribuut ontbrak. Deze hadden ze letterlijk vergeten terug te stoppen op de juiste plek. Hoewel we het waarschijnlijk anders ook niet gehaald hadden, drukte dit toch de spelbeleving en blijf je achter met een "wat als". Heel slordig, zeker omdat je verwacht dat de spelleiding meekijkt en ingrijpt bij fouten. Erg jammer, maar dit neemt niet weg dat de ruimte mooi is, de puzzels leuk en gevarieerd, dus toch een aanrader.


7

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goeie sfeer neergezet
 • Unieke puzzels
 • Mooie ruimte
 • Ontbrekend attribuut
 • Spelleiding was niet alert

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 19 oktober 2019

Geweldige kamer, met een vervelend nasmaakje (voor ons)

Wat een fantastische kamer. Dit is een van onze eerste kamers dus we waren nog redelijk blanco, maar zelfs met inmiddels meer ervaring is deze enorm bijgebleven. Het is een kamer die het woord "uitdaging" waard is. Pittige, diverse puzzels die je dwingen tot samenwerken, nadenken en fysiek bezig zijn. Dat maakt de kamer een erg complete ervaring, die kwaliteit en innovatie uitademt en vooral niet simpel is.

Nadat we redelijk goed bezig waren en met de laatste puzzel bezig waren, ging er helaas iets mis. We wisten wat we moesten doen, alleen hadden we "iets" ergens laten liggen. We kregen daarvoor een hint over waar het lag, maar de medewerker stuurde ons letterlijk de verkeerde kant op. Daardoor zaten we klem met de tijd. Doordat we eindigden met het gevoel dat we letterlijk enkele seconden tekort kwamen, "dankzij" die medewerker (als je sportief bent; dankzij onszelf), gingen we echt balend weg. Maar als je je daar overheen zet, is het al met al een top ervaring en een aanrader voor elke escaper.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2016

Gespeeld met 6 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Nee


 • Pittig
 • Top kamer
 • Verkeerde hint op een cruciaal moment

 

Geen kamer, maar een heel huis

Geen kamer zonder verrassingen, zeer geschikt voor grote groepen en erg uitdagend door de leuke variaties. Dit was onze tweede kamer en deze heeft de verwachtingen voor toekomstige kamers omhoog gehaald.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2016

Gespeeld met 6 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Spannend!
 • Veel leuke puzzels met goeie variatie
 • Goede sfeer
 • Grote ruimte die goed is ingericht

 

Het Jagersch Huys

Escape House Hoogeloon
Geplaatst op: 22 juli 2018

Leuke ervaring in een leuke grote omgeving

Dit is geen kamer, maar een compleet huis. Voor ons een fijne omgeving met onze grote groep. We hebben veel plezier beleefd aan het opsplitsen, elkaar vertrouwen, samenwerken en stapje voor stapje bij de ontknoping te komen. De ontknoping vonden we niet bijzonder, maar om daar te komen via vele omwegen was een genot en op momenten spannend.

Het enige nadeel is dat de ruimte zo groot is, en je zoveel moet opsplitsen, dat je daardoor delen van het spel niet meekrijgt en misschien wel 15 minuten alleen met je eigen onderdeel bezig bent. Desalniettemin, een kwalitatieve en vermakelijke ervaring.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2016

Gespeeld met 8 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Leuke sfeer in een leuke omgeving
 • Groot, veel moeite gedaan
 • Erg groot, waardoor je veel mist

 

De Verloren Professor

Xitroom Eindhoven
Geplaatst op: 20 juli 2018

Onze eerste kamer

Een leuke eerste ervaring in een kleine, compacte kamer, waar je niet met meer dan 4 mensen moet rondlopen. De ruimte is leuk en goed benut. Door deze kamer hebben we de smaak te pakken gekregen. Moeilijk minpunten te bedenken, bij gebrek aan vergelijkingsmateriaal.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2016

Gespeeld met 4 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Ruimte leuk ingericht
 • Puzzels

 

0 reviews