Over mij

Deze escaper heeft geen informatie ingevuld.

 

Locatie

Onbekend


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 30
 • Reviews geplaatst: 30
 • Ontsnappingspercentage: 80%
 • Forum berichten: 0
 • Lid sinds: 31-01-2018

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Degelijke middenmoot

Na veel kamers valt er nogal wat af als je met 8 bent. Hier konden we nog last minute in en dat we vertraging hadden was geen probleem. Fijne service!! De kamer zelf is niet zo bijzonder. Enkele hele leuke puzzels, enkele eenvoudige. Wat jammer was, is dat er niet echt een lijn in zat, hoewel ze wel hebben geprobeerd om het thema 'elektriciteit' aan te houden. Het was meer een aardige verzameling met een paar leuke vondsten. Wel fijn dat je hier met veel mensen in kan, zonder dat het hinderde. Al met al geen topper, maar zeker geen slechte kamer, en we hebben ons prima vermaakt. Een solide 7 waard.

 • Enkele hele aardige vondsten.
 • Te doen met grote groep (onze tip: max 6)
 • Geen echte lijn
 • Niet slecht, maar geen bijzonderheden

Bijzondere beleving, van (voor) het begin tot eind

Eigenlijk kwamen we per toeval bij deze kamer uit, en konden last minute spelen. Je komt in de kamer via een leuke spellenwinkel met zeer bijzondere ontvangst. Eigenlijk word je al snel misleid, en is de vraag op welk moment de ervaring werkelijk begint. Door deze bijzondere intro, word je op een leuke manier het verhaal ingetrokken, en wordt het meer dan alleen een escape, het is een beleving. Als het spel echt begint, heb je een opdracht die je moet vervullen. Het draait dus meer om een missie, en minder om ontsnappen. De ruimte is leuk ingericht naar het verhaal en zoals het tegenwoordig hoort, is het een kamer met afwisseling in attributen, puzzels en moeilijkheidsgraad. Het is niet geheel lineair, dus je kan met meerdere mensen tegelijk bezig zijn. Puzzels zijn wel op elkaar afgestemd en je ervaart dus wel een lopende rode draad naar een echte climax. Het hints systeem is briljant. Je hebt niet zozeer concrete hints, maar wel iemand die met je meekijkt en -denkt. Het tempo kan hoog liggen, wat voor ons de spelbeleving extra spannend maakte. Verder is er veel overzicht, waardoor je alles mee kon krijgen. Het einde was extra leuk, snel en iets fysieker, wat de ervaring compleet maakt. Wat ons betreft een regelrechte topper, door zowel de sfeer, ruimte, puzzels en de medewerkers.

 • Gebalanceerde topper, met alles erop en eraan.
 • Bijzondere en zeer originele intro
 • De medewerkers

Heerlijk "anders"!!!!!!

We hadden net in Zeewolde tot ons ongenoegen een kamer niet gehaald. Balend zochten we een andere kamer in de omgeving en kwamen last minute uit in Lelystad. Los van het feit dat ze het ons mogelijk maakten om nog te spelen, was de ontvangst al erg warm, hartelijk en met een origineel tintje omdat je al aan het werk wordt gezet, vóór de escape echt begint. In de voorbereiding naar de escape ben je al warm. Zodra je begint, wordt er gebruik gemaakt van rollen. Niet iedereen zal daar van houden, maar daardoor wordt je in het verhaal getrokken, wat enkele fases heeft. Je wordt meteen op scherp gezet, als een agent die niet zozeer moet ontsnappen, maar een zaak moet oplossen. Deze zaak los je op via puzzels, raadsels, rekenen, zoeken, etc. Eigenlijk alles wat je in verschillende escapes al hebt gezien, maar dan in een heerlijke mix van puzzelsoorten, moeilijkheid, maar wel continu binnen een bepaalde rode draad, zodat je je wel in een verhaal waant. Afhankelijk van of je de goede oplossing vindt, wordt het einde daarop aangepast, en is de ervaring ook echt af. De her en der goedkope props nemen niet weg dat dit een bijzondere ervaring is, waarbij we goed in een verhaal zaten en bovenal echt plezier hebben gehad. Een betaalbare originele aanrader!!

 • Gebalanceerd en doordacht, met veel variatie
 • Je waant je echt in een verhaal, als inspecteur
 • Hele prettige ontvangst door fijne mensen

Leuke verrassing

Bij een weekendje Center Parcs in Zeewolde, keken we voor escapes in de buurt, en vonden zo deze kamer. Gezien het aantal reviews lijkt de kamer wat nieuw of onbekend. Na een aantal top-10 ervaringen waren we toe aan iets anders. De kamer is erg leuk, met een goede ontvangst door twee enthousiaste spelers/eigenaars. Er hangt een leuke sfeer, met gebruik van leuke props. Er heerst een leuke afwisseling in de ruimte(s) met enkele goeie vondsten. Ook wat punten van kritische feedback. Wij vonden de kamer erg pittig voor twee personen. Op het einde zaten we klem bij de laatste puzzel. We hadden logische gedachtes zoals "deze puzzel is vast voor het laatst", of "bij deze puzzels moeten we 4 (vier) getallen invoeren". Dat moet je blijkbaar geheel loslaten en er meer blanco in staan. Op ons kwam het wat misleidend over want hierdoor misten we het verband tussen een opgeloste puzzel en de plek waar we de code moesten invoeren, maar zelfs zonder die puzzel zouden we het (net) niet gehaald hebben. Als laatste vonden we de kamer erg prijzig, voor een leuke kamer zonder grootse bijzonderheden. Overigens zien we in deze regio wel meer kamers die erg prijzig zijn. Los van de prijs en dat we het niet gehaald hebben, is en blijft het een leuke kamer, met leuke eigenaren. Geen bijzonderheden, maar gewoon een bescheiden kamer, met bescheiden mensen, op een leuke locatie, die je zeker niet moet overslaan.

 • Fijne eigenaren
 • Gewoon een leuke kamer!!
 • Goeie sfeer en enkele goeie vondsten
 • Enkele zaken leken onlogisch (mening)
 • Pittig voor 2 personen

Bijzondere kamer, met een stevige kanttekening

Ten eerste is dit een bijzondere kamer, mooi, origineel, leuke puzzels zonder hangsloten en een goeie moeilijkheidsgraad. Hoe leuk een kamer is valt of staat niet alleen met de puzzels, maar ook met de sfeer en de hints. Het is lastig om veel te zeggen, zonder zaken te verklappen, dus bij deze een poging. Een issue is dat we door een bepaalde constructie onaangekondigd minder tijd hadden, dan gemiddeld. Een tweede issue is dat ze (gelukkig) zuinig met hints zijn. Maar op het einde zaten we klem. Niet omdat we een puzzel niet snapten, maar omdat de puzzel juist was opgelost, maar door het rumoer het geluidseffect ons was ontgaan. Hier zaten we langere tijd op vast en hebben we tot 4x om een hint gevraagd (geroepen). Deze hint hebben we niet gekregen. De combi van minder tijd, en het niet krijgen van een gevraagde hint, heeft het spelplezier aan het eind een flinke knauw gegeven. Desalniettemin, is dit een bijzondere kamer met flink wat originaliteit en enkele mooie verrassingen. Ook stond de medewerker open voor onze kritische feedback. Al met al heel jammer van hoe het af is gelopen, maar de kamer zelf is erg leuk en een dikke aanrader voor iedereen die houdt van puzzels met weinig sloten, veel originaliteit en een pittige moeilijkheidsgraad.

 • De hele inrichting en sfeer
 • Zeer originele puzzels, zonder sloten
 • Tijdsconstructie
 • Geen hints geven, op cruciaal moment

Een kamer met passie

Na veel in het zuiden van het land te hebben gespeeld, gaan we achter de top 10 aan, die over het hele land verspreid is. Nr. 1 en 2 zijn absolute toppers, dus nu nummer 3. De kamer begint al met een mooie verrassing. Er wordt dus al meteen net wat meer moeite gedaan, om je in het verhaal te zuigen. De puzzels zijn mooi verwerkt in de kamer/omgeving, waardoor je je echt in een verhaal waant en het als één geheel ervaart. Cijfersloten en standaard codes kom je dan ook erg weinig tegen. Verder heeft de maker zijn best gedaan om een avontuurlijke sfeer te creëren en hierin duidelijk tijd, geld en moeite gestoken. Een bijzondere ervaring en je kijkt je ogen uit.

 • Mooie sfeer (wereldje) neergezet
 • Puzzels en raadsels zijn goed geïntegreerd in de
 • Paar originele en verrassende vondsten en effecten
 • Samenwerking is noodzakelijk
 • Prijzig, maar maakt het waar

Degelijk

Door de hele hoge cijfers, hadden we ook hele hoge verwachtingen. We deden de kamer met z'n tweeën. Hoewel deze 'te doen' is, zou het beter met 3 of 4 mensen gaan, wat ze zelf ook zo aangeven. Vreemd genoeg lijken het niet erg veel puzzels. Hoewel de puzzels interessant zijn, voelden we niet echt een verhaallijn, en bij de laatste puzzel waren we eigenlijk verrast dat het afgelopen was. Een ander puntje van toch wat kritiek, is dat er vaak sprake is van zoekwerk, in plaats van denkwerk. Dan kom je al snel handen en ogen tekort, met z'n tweeën. Voor ons was de kamer aardig moeilijk, en hebben we onze ontsnapping voor ons gevoel te danken aan veel tips. Toch is de organisatie in z'n geheel een flinke aanrader. Ondanks dat we een verhaallijn misten, en niet alle puzzels interessant vonden, zitten er aardige puzzels en leuk uitgewerkte mechanismes tussen. Het is zichtbaar dat de kamer met aandacht en passie is gemaakt. De medewerkers zijn ontzettend behulpzaam en gaan doordacht te werk. Ze helpen mee, maar 'op maat'. Ofwel, ze proberen de hulp af te stemmen op jouw behoefte. Al met al een fijne ervaring, die ons erg benieuwd maakt naar de Conductor, die in de top 10 van Nederland staat.

 • Uitwerking van sommige puzzels
 • Fijne ontvangst en behulpzaamheid
 • Passie straalt er van af
 • Doordachte tips en meedenken
 • Voor onze beleving niet echt een verhaallijn
 • Weinig puzzels, meer zoekwerk dan denkwerk

Leuke ervaring, te doen met 2 mensen

Tijdens ons weekendje Rotterdam kreeg onze verslaving weer de overhand. Dus zochten we een escape voor 2 personen, en kwamen we bij deze organisatie uit. Het ligt in een amusementencomplex, waar het druk was door een kinderfeestje. Toch zijn we erg goed geholpen door de werkzame dame daar en kwamen we in een leuke kamer terecht. Het is een kleine, niet pretentieuze kamer. Een aantal zaken zijn standaard en erg veel kistjes met sloten. Toch was dit niet vervelend, vooral als je met kleine groepen bent. Er is genoeg te doen, met enkele puzzels die je flink bekend zullen voorkomen, maar met voldoende variatie en vooral niet te veel of te weinig. We waren helaas wat eigenwijs en hebben te lang gewacht met het vragen van hints, wat tijd kostte, ook omdat een enkele puzzel beperkt zichtbaar en ietwat gezocht is. Toen de tijd op was, en we al in de laatste puzzel zaten, kregen we ongeveer 10-20 seconden extra om het spel af te maken. De dame was behulpzaam en gaf goede hints, die de puzzels niet verraden, maar je juist in de goede weg aan het denken zetten. Al met al een fijne gebalanceerde ervaring, die vermakelijk kan zijn voor de zeer ervaren escaper, die ook een wat bescheiden uitdaging wil. Mits je met niet te grote groepen bent.

 • Fijn personeel, goed doordachte hints
 • Geschikt voor kleinere groepen
 • Ondanks beperkt origineel, toch leuk uitgewerkt
 • Veel sloten, maar niet storend
 • The Man Cave — Locked
 • Geplaatst op 2 december 2018 om 16:30
 • Gespeeld met 3 personen in december 2018; Ontsnapt: Ja

Wederom een leuke ervaring bij Locked

In een korte tijd hebben we met z'n tweeën The Game en the Secret Sisters Society gedaan. Daarna The Maze met z'n 4-en en nu de Man Cave met z'n drieën. The Game en SSS zijn voor ons de grote winnaars en goed te doen met kleine groepen. Deze Man Cave is een absolute must als je Locked weet te waarderen, met hun leuke speelse thema's, klantvriendelijkheid en prettige sfeer en uitstraling. De Man Cave is een mooie aanvulling met inderdaad een mannen thema. De puzzels zijn wisselend in moeilijkheid, met een paar originele vondsten. Enige minpunt is dat deze wat ons betreft niet zo geschikt is voor groepen van 2 of 3 en een enkele is lastiger te waarnemen, wat iets chaotisch overkomt en tijd kost. Dit compenseren ze door je wat extra tijd te geven (een smet op de "ontsnapping"). Locked moet je niet willen vergelijken met top 10 materiaal zoals Catch Me If You Can, of Kamer 237. Maar qua vermaak, sfeer, toegankelijkheid en betaalbaarheid is Locked wat ons betreft een topper en hoort elke escaper met hun kennis te hebben gemaakt. Wij komen binnenkort terug voor de laatste kamer: Heineken.

 • Sfeer, uitstraling
 • Leuk thema met enkele originele vondsten
 • Hele fijne ontvangst en medewerkers
 • Minder geschikt voor kleine groepen
 • Één puzzel is lastig te 'waarnemen' (kost tijd)

Leuke ervaring

De introductie bevat een aardig elementje, die knullig over kan komen. Gelukkig bleek de kamer dat niet te zijn. Een kamer is niet het juiste woord, want het is inderdaad een huis, of villa. De ruimte is groot, ruim ingericht, waardoor je niet het gevoel kreeg dat het krap was, met een te grote groep. Er zaten wat aardige verrassingseffecten in, en wat schrikmomenten. De inrichting en aankleding zetten een leuke sfeer neer, wat de beleving ten goede komt. Het enige nadeel, is dat ondanks de kamer erg leuk is, hij er niet bovenuit springt. En dat voor onze beleving het weinig puzzels waren. We zijn tevreden met de ervaring, maar voor sommige deelnemers voelde het alsof ze niks te doen hadden. Misschien is dit een betere kamer voor 4 tot 6 mensen. Hoe dan ook, als je je niet te erg laat beïnvloeden door toppers als Kamer 237, of Catch Me If You Can, dan is deze goed ingerichte kamer een aanrader voor de fans.

 • Mooie ruimte, goed en praktisch ingericht
 • Goede sfeer neergezet
 • Weinig puzzels voor 7 man
 • The Maze — Locked
 • Geplaatst op 10 november 2018 om 17:04
 • Gespeeld met 4 personen in november 2018; Ontsnapt: Ja

Bijzondere ervaring van een prettige organisatie

We zijn inmiddels aardig fan aan het worden van Locked in Tilburg. Na met z'n tweeën flink te hebben genoten van Secret Sisters Society en The Game, wilden we op hun aanraden The Maze doen, waarvoor je zeker met 3 á 4 personen moet zijn. Dus namen we twee extra mensen mee, die onervaren waren. Als eerste zijn we van mening dat de negatieve recensies naar ons idee compleet onterecht zijn. Er is geen sprake van een goedkope of ongeïnspireerde ruimte. Het is inderdaad één grote ruimte die aan een kelder doet denken, maar die handig is ingericht om een soort doolhof te vormen. Per ruimte zijn er puzzels om verder te komen, waarvan sommige puzzels door meerdere ruimtes gaan. Er zijn véél puzzels in verschillende vormen met veel variatie. Ideaal om dus met meerderen tegelijk bezig te zijn. De moeilijkheid varieert van te doen, tot flink pittig. De veelheid aan puzzels valt ook op, dus in tegenstelling tot andere kamers kun je hier echt met zijn allen bezig zijn en zul je zelden niks te doen hebben. Te bedenken minpunten zijn dat de ruimte echt vol zit met puzzels en met de moeilijkheid is deze niet goed geschikt voor beginners. Daarnaast werk je in het donker. Dit kan een leuke toevoeging zijn, maar wij hadden het idee dat het meer een hindernis is, dan een toevoeging voor de spelbeleving. De moeilijkheid en het donker maakt dat wij denken dat de kamer leuker is voor ervaren groepen, die een keer iets anders willen. Wel is Locked wederom erg prettig en ze hebben ons de kamer laten uitspelen, met flink wat extra tijd, zodat we toch de volledige ervaring mee hebben gekregen. Al met al een moeilijke, maar leuke kamer bij een prettige organisatie en wij gaan zeker terugkomen voor de Heineken kamer.

 • Veel puzzels, in grote groepen genoeg te doen
 • Afwisselende puzzels, met variërende moeilijkheid
 • Echt "anders"
 • Veel in 't donker, wat volgens ons weinig toevoegt
 • Niet geschikt voor beginners
 • The Game — Locked
 • Geplaatst op 27 oktober 2018 om 22:47
 • Gespeeld met 2 personen in oktober 2018; Ontsnapt: Ja

Locked heeft ons hart veroverd

M'n vriendin en ik maken er een hobby van om 2-persoonskamers te spelen. Niet elke escape room is hiervoor geschikt, ook al promoten ze zich wel zo. Maar vorige week genoten we enorm van The Secret Sisters Society, en nu wilden we The Game spelen. Deze kamer heeft niks met die fiim te maken, maar des te meer met bord- en gezelschapsspellen. Wederom was het een erg leuke ervaring. De kamer is niet bijster moeilijk, dus misschien zelfs te makkelijk voor grote groepen. Maar hij is ideaal voor kleine groepen van 2 a 3. Door met z'n tweeën te spelen ben je zelf continu bezig. De puzzels zijn niet heel moeilijk, maar wel heel speels. Ondanks een aantal sloten, zit er toch aardig wat variatie in de puzzels en raadsels. Er wordt op een leuke manier gebruik gemaakt van bekende gezelschapsspellen en het is ze goed gelukt een sfeertje te creëren waar je van kan genieten. Wederom hebben we besloten zeker terug te gaan. Binnenkort onze 3e keer dus.

 • Heerlijk sfeertje met leuke wisselende puzzels.
 • Niet te moeilijk, maar wel uitdagend voor 2 person
 • Prettige ontvangst en uitleg.
 • Misschien te makkelijk voor grote ervaren groepen.

Eindelijk een goede kamer, geschikt voor 2 personen

We doen al langer kamers voor 2 personen, naast ons vaste groepje van 6-8. Veel kamers promoten zichzelf als geschikt voor 2, maar zijn dit in de praktijk absoluut niet. Van "Locked" is dit onze eerste kamer, maar wat een leuke ervaring. De kamer is niet te complex, en is geslaagd in eenvoud en speelsheid. Er is een leuk vrouwensfeertje, maar dat maakt de kamer niet minder geschikt voor mannen. Puzzels zijn enigszins rechtlijnig, maar dat maakt het makkelijker om logisch na te denken. Een logische gedachtelijn is niet elke kamer gegund. Sommige puzzels zijn wat makkelijk en erg zichtbaar, maar dat maken ze goed in kwantiteit en richting het einde enkele verrassende puzzels, waardoor je toch wel bijna een uur nodig hebt en de kamer in zijn geheel net uitdagend genoeg is en niet té makkelijk. We vermoeden dat deze kamer minder geschikt is voor ervaren groepen van meer dan 4, maar voor kleine groepen met ervaring is deze kamer prima. Met ongeveer 1 minuut op de klok en 2 tips stonden we weer buiten, en we gaan zeker terugkomen voor de andere kamers.

 • Ideaal voor twee spelers
 • Leuke sfeer
 • Super ontvangst en service
 • Mooie balans van kwaliteit en kwantiteit

Goeie puzzels, maar weinig samenhang

We waren met een groep van 8 en speelden met 4 tegen 4. Deze battle vorm is een leuke toevoeging als je een groep met ervaring bent. De ontvangst was goed. De kamer ziet er leuk uit en lijkt inderdaad op een schuilplaats. Dus de eerste indruk is goed. Echter, wat er dan gebeurt is dat je moet starten met een bepaalde puzzel, die je sowieso 10 minuten wachttijd gaat kosten. Deze puzzel is nodig om verder te komen. Ofwel, je begint al meteen met minimaal 10 minuten verlies. De ene groep had die puzzel meteen door, de andere niet. Dit drukt meteen een negatieve stempel op de beleving. De kamer heeft een flinke moeilijkheidsgraad. Daar houden we wel van. Maar naast een leuke indeling en pittige puzzels, moet er naar onze mening wel sprake zijn van een verhaal, of een bepaalde logica. Het verhaal dat gesuggereerd wordt op de site is praktisch niet bestaand. Puzzels zijn uitdagend, maar vaak compleet onlogisch. Dat gaven ze mee als instructie en ervaren wij als een fors minpunt. Goeie kamers hebben vaak een mooie balans tussen pittigheid, maar ook een verhaallijn, waarin je lekker meegezogen wordt en je mee kan denken met elkaar. Hier echter, kwam het neer op raden, gokken, trial & error. Ook was er een onderdeel kapot, waardoor de gastheer tijdens het spel in de kamer een reparatie moest uitvoeren wat tijd kostte. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar het bevordert de spelbeleving niet. Een goeie kamer is ook leuk als je er niet uitkomt. Hier kwamen we wel uit, maar de ervaring was niet echt leuk. Dat wil niet zeggen dat we de kamer afraden, Hij is pittig en uitdagend genoeg om te proberen als je een die hard bent, maar verwacht geen bijzondere ervaring.

 • Pittig
 • Paar originele puzzels waarbij je moet samenwerken
 • Tegen elkaar spelen is een leuke ervaring
 • Geen verhaal, orde of logica
 • Weinig sfeer

Flinke tegenvaller, door enkele slordigheden

We vinden het voor de verandering leuk om soms met z'n tweeën een kamer te doen. Zo kwamen we o.a. bij deze kamer uit. We beginnen maar meteen met de mindere kanten. De kamer is absoluut niet goed te doen voor twee mensen, dit is fout gepromoot. Enerzijds omdat de moeilijkheidsgraad veel hoger is dan de buitenkant en de uitleg doen vermoeden. Anderzijds omdat de puzzels zo zijn afgestemd dat je op 3 plekken tegelijk zou moeten zijn, om in samenwerking tot verbanden te komen. Nu moet je veel op en neer rennen, naar elkaar roepen en dingen dubbelchecken die je wel snapt, maar praktisch niet kan onthouden. Nog een minpunt die de pret ook enorm drukt, is dat er drie sloten waren die niet goed reageren, ook al hadden we wel de juiste codes. Dit haalt je uit je ritme en je gaat twijfelen of dingen dubbel doen. Uiteindelijk lukte het, maar je moest zoveel kracht zetten, dat het niet verantwoord voelde. Zo waren er nog enkele puzzels niet goed afgewerkt, wat de flow hindert. Een laatste minpunt is dat de medewerker soms hints gaf. Maar toen we om een hint vroegen, was ze ongeveer 10 minuten blijkbaar weg, want we kregen geen reacties meer. Toch zijn er leuke kanten. De intro is origineel en grappig, waardoor het een keer niet spannend is, maar juist luchtig. Wat ook opvalt is dat er een paar goede originele puzzels tussen zitten, met enkele goed doordachte verbanden en een serieuze moeilijkheidsgraad. Al met al is het niet per se een slechte kamer. Waarschijnlijk is hij beter te doen en dus ook leuker, als je met minimaal 3, of 4 mensen bent. Dus we zouden de kamer niet afraden. Maar na afloop hebben we hun wel de tip gegeven om goed na te denken of ze deze kamer geschikt vinden voor 2 deelnemers, en over enkele flinke slordigheden, die het cijfer helaas onnodig omlaag halen.

 • Originele puzzels en attributen, grappig verhaal
 • Vriendelijke medewerk(st)ers
 • Niet goed werkende sloten
 • Zeer ongeschikt voor 2 personen, dus o.i. fout gep
 • Medewerker afwezig tijdens spel
 • Sommige puzzels onlogisch of niet goed afgewerkt
 • Sloten, sloten en nog es sloten

Een absolute topper

Na hun vorige kamer die gaaf is, maar ook foutjes had, werden we geprikkeld door de positieve verhalen over hun nieuwe kamer, die een echt vervolg is op de vorige. De verhalen blijken helemaal waar. Wederom ben je een detective, niet op zoek naar een misdaad, maar naar een misdadiger. Jouw rol neemt je mee naar meer locaties, die op ingenieuze wijze in elkaar zijn gezet en met elkaar in verbinding zijn gebracht, zowel praktisch als verhaaltechnisch. De puzzels zijn stuk voor stuk leuk, origineel, gevarieerd in soort en moeilijkheidsgraad, en goed afgemeten met de tijd, waardoor het spannend blijft. Maar vooral hoe de omgeving in elkaar is gezet, is briljant, uniek, spannend. Een absolute must voor iedereen, maar vooral voor mensen die denken dat ze alles al gehad hebben. Een topper!!

 • Alles
 • Het hele verhaal
 • Uitwerking van de puzzels
 • Op meer momenten heel verrassend

Begint super, maar eindigt met een tegenvaller

Je waant je een echte detective in deze boerderij, waar je clues zoekt om een misdaad op te lossen. Alles klopt aan deze kamer, inclusief de sfeer, puzzels en tools die je meekrijgt in je rol. Ze hebben duidelijk veel moeite gestoken in deze kamer en het verhaal. Helaas (voor ons) nadat je een deel oplost met creatieve puzzels, komt er een volgend deel, wat ordinair codes zoeken is. Dus het standaard code - invullen - nieuwe code - invullen - nieuwe code - etc. Het gaat dan niet meer om creatief nadenken, maar om alle hoeken en gaten voor de 3e keer te checken. Lastig om uit te leggen zonder te verraden dus hier laten we het bij. Dit hebben we ook zo teruggekoppeld en hier is sportief op gereageerd. De makers zijn bezig om dat deel van de room te herschrijven, zodat het een meer geïntegreerde puzzel wordt. Top actie. Zie ook onze review van hun 2e kamer, die fantastisch is.

 • Mooie omgeving met enkele unieke puzzels
 • Sfeer klopt helemaal met het verhaal
 • Vervalt in zoeken en vinden, i.p.v. nadenken

Bijzondere ervaring, meer avontuur dan escape

Een hele bijzondere kamer waarin je je echt in het verleden in oorlogstijd waant. De tijdsdruk is reëel en de puzzels zitten bijzonder en in de juiste volgorde in elkaar. Er is een bepaalde interactie, die het extra spannend maakt, en het kan voorkomen dat je denkt dat je klaar bent, maar dat ben je niet. Wij waren met z'n tweeën. Dat is misschien te doen, maar met z'n drieën of vieren zou beter zijn omdat je anders toch enkele details over het hoofd ziet. Een puntje van kritiek is dat een instructie voor ons suggereerde dat we ergens niet aan moesten komen, terwijl dat later een essentieel onderdeel bleek te zijn. Daardoor zijn we tijd verloren. Ook zie je het soms niet als je een puzzel al op hebt gelost. De escape is zo ingericht dat je het in principe moet kunnen halen, al dan niet met enkele aanwijzingen. We hebben het uiteindelijk gehaald, maar met enkele minuten extra. Voelt toch als een smet op de ontsnapping, maar dan nog was dit een hele leuke ervaring. Een aanrader voor alle fanatiekelingen.

 • De ruimte(s)
 • Het verhaal
 • Bijzondere en originele puzzels
 • Leuke technische snufjes en enkele echte verrassin
 • Eén misleidende hint
 • Sommige opgeloste puzzels beperkt zichtbaar

Leuke ervaring in een leuke grote omgeving

Dit is geen kamer, maar een compleet huis. Voor ons een fijne omgeving met onze grote groep. We hebben veel plezier beleefd aan het opsplitsen, elkaar vertrouwen, samenwerken en stapje voor stapje bij de ontknoping te komen. De ontknoping vonden we niet bijzonder, maar om daar te komen via vele omwegen was een genot en op momenten spannend. Het enige nadeel is dat de ruimte zo groot is, en je zoveel moet opsplitsen, dat je daardoor delen van het spel niet meekrijgt en misschien wel 15 minuten alleen met je eigen onderdeel bezig bent. Desalniettemin, een kwalitatieve en vermakelijke ervaring.

 • Groot, veel moeite gedaan
 • Leuke sfeer in een leuke omgeving
 • Erg groot, waardoor je veel mist

Leuke kamer met een paar unieke puzzels

Een leuke kamer, met een interessante intro. Ze doen hun best je in het verhaal te krijgen. De kamer is een zogeheten laboratorium, waar je makkelijk met 4 tot 6 man samen bezig kan zijn. Het is goed ingericht, met een verbindende verhaallijn en iedereen kan bezig zijn. De puzzels zijn zeker niet te makkelijk en samenwerken of samen denken is zeker nodig. Het enige minpuntje, maar dat is persoonlijk, is dat wij niet meer warm lopen voor "labs". Dat is meer smaak dan een oordeel. Wij houden meer van de zolders, de oude huizen, ouderwetse mysteries etc. Maar de klinische labs, daar moet je maar net van houden en daar horen wij niet bij. Ondanks dat, een goede ervaring en een must voor mensen die zich hier niet aan storen.

 • Leuke verhaallijn en intro
 • Praktisch ingerichte ruimte, geschikt voor groepen
 • Goede puzzels, zeker niet te makkelijk

Leuke kamer, maar met foutjes

Dit is een erg leuke ingerichte ruimte met weer nieuwe bijzondere puzzels. We zijn normaliter met een vaste groep, maar deze keer sloten we bij 2 anderen aan. Toch merk je dan dat op elkaar ingespeeld zijn ook belangrijk is. Omdat we dit niet waren, zagen we enkele kleine eenvoudige dingen over het hoofd. Met hints kom je er wel en dan zie je hier een leuke variaties aan soorten puzzels en moeilijkheidsgraad. Helaas was er één puzzel waarbij letterlijk een onmisbaar attribuut ontbrak. Deze hadden ze letterlijk vergeten terug te stoppen op de juiste plek. Hoewel we het waarschijnlijk anders ook niet gehaald hadden, drukte dit toch de spelbeleving en blijf je achter met een "wat als". Heel slordig, zeker omdat je verwacht dat de spelleiding meekijkt en ingrijpt bij fouten. Erg jammer, maar dit neemt niet weg dat de ruimte mooi is, de puzzels leuk en gevarieerd, dus toch een aanrader.

 • Mooie ruimte
 • Unieke puzzels
 • Goeie sfeer neergezet
 • Spelleiding was niet alert
 • Ontbrekend attribuut

Teleurstelling en beperkte communicatie

We hebben een vaste groep van 6 man, maar wilden ook es als stelletje met z'n tweeën spelen. Toen kwamen we bij deze kamer. De kamer is mooi, een goeie setting. Ze hebben echt hun best gedaan om een bunker te maken. Echter, de puzzels zijn vreemd, sluiten nauwelijks op elkaar aan, en de ruimte is echt niet geschikt voor twee mensen. Het zou geschikter zijn als rollenspel, dan als escape room. Ondanks veel ervaring konden we hier geen brood van bakken en kwamen we er niet uit. Kan gebeuren, maar gezien de andere reacties liggen er duidelijk flink wat verbeterpunten voor de makers.

 • Mooi gemaakte omgeving
 • Onlogisch
 • Veel te technisch
 • Onterecht gepresenteerd als geschikt voor 2 person

Goede puzzels in een weinig inspirerende omgeving

Dit is onze zoveelste kamer, en gezien de uitleg op de site van de makers, raakten we gemotiveerd. De kamer beslaat meerdere ruimtes met puzzels waar goed over is nagedacht. Ze hebben daarop echt hun best gedaan. Echter, na zoveel kamers, kregen we hier het idee dat er vooral over puzzels na is gedacht, maar niet over het verhaal of de sfeer. Zonder die spannende sfeer of een leuk verhaal, dan lijdt de beleving eronder. Over het algemeen horen we positieve verhalen van anderen, dus hopelijk zijn wij één van de weinigen die niet echt enthousiast zijn geworden.

 • Leuke puzzels
 • Meerdere ruimtes
 • Motivatie van de medewerkers
 • Weinig origineel
 • Niet echt een verhaal of sfeer neergezet

Spannend, uitdagend, origineel

Deze kamer is spannend van begin tot eind. Meerdere ruimtes, een uitdagende omgeving, enorme afwisseling en je wordt gedwongen om buiten de kaders te denken en goed te overleggen. Baanbrekende puzzels en vernieuwend. Pittig, spannend, een topper. Wat helpt is dat de eigenaar/medewerker zijn best doet om een sfeer neer te zetten en je in het verhaal te sleuren.

 • Spannend
 • Bijzonder vernieuwende puzzels
 • Heerlijke introductie

Na veel kamers toch weer verrast worden, hier gebeurt het

Met ons vaste groepje gingen we voor deze zoveelste kamer. Niet alleen is het een leuke ruimte, geschikt voor grote groepen met uitdagende puzzels, je wordt ook nog eens gedwongen om echt samen te werken en te overleggen. Dat alleen al maakt deze een topper. De kamer blijft origineel en uitdagend en is zeker niet één van de makkelijkste.

 • Uitdagend en afwisselend
 • Goed gebruik gemaakt van de ruimte
 • Origineel
 • Enkele puzzels zijn lastig te waarnemen

Geen kamer, maar een heel huis

Geen kamer zonder verrassingen, zeer geschikt voor grote groepen en erg uitdagend door de leuke variaties. Dit was onze tweede kamer en deze heeft de verwachtingen voor toekomstige kamers omhoog gehaald.

 • Grote ruimte die goed is ingericht
 • Goede sfeer
 • Veel leuke puzzels met goeie variatie
 • Spannend!

Een spannende kamer waar waarde wordt gehecht aan sfeer

Een intelligente kamer, die puzzels, sfeer en verhaal verbindt. Dit verhaal dat je vast doet denken aan Dracula, houdt je een uur in spanning. De puzzels en de omgeving zijn goed met elkaar verbonden en er staan je enkele verrassingen te wachten. Er is goed nagedacht over alle elementen en dat maakt deze kamer een topper.

 • Verhaal
 • Sfeer
 • Afwisseling en variatie
 • Goed ingerichte spelomgeving

Heerlijke bescheiden room op een leuke plek

Na meerdere kamers met een grote groep, wilden we een keer met z'n tweeën. Blijkt er een leuke nieuwe kamer in hartje Geldrop om de hoek. Hoewel deze kamer lijkt op anderen en niet bepaald vernieuwend is, is hij leuk ingericht met leuke puzzels en een paar aardige verrassingen. Geslaagd qua opzet en sfeer, dus goed voor een vermakelijk uurtje.

 • Leuke puzzels
 • Paar verrassingselementen
 • Goeie sfeer
 • Goed nagedacht over de hints
 • Enkele minder overzichtelijke puzzels

Onze eerste kamer

Een leuke eerste ervaring in een kleine, compacte kamer, waar je niet met meer dan 4 mensen moet rondlopen. De ruimte is leuk en goed benut. Door deze kamer hebben we de smaak te pakken gekregen. Moeilijk minpunten te bedenken, bij gebrek aan vergelijkingsmateriaal.

 • Puzzels
 • Ruimte leuk ingericht
 • Kamer 237 — Kamer 237
 • Geplaatst op 20 juli 2018 om 19:35
 • Gespeeld met 6 personen in augustus 2017; Ontsnapt: Ja

Als dit niet de beste kamer is, weet ik het ook niet meer

Wat een fantastische kamer. Niet alleen qua puzzels en aankleding, maar ook qua sfeer en een verhaal welke akelig bekend voorkomt als je van films houdt. Een aanrader om met een gevorderde groep te doen die weet wat samenwerken is.

 • Sfeer
 • Aankleding
 • Verhaal
 • Puzzels