Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Johan aders

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Nog paar 100 te gaan.


Lid sinds

31-01-2018

Statistieken

Escaperooms

80 reviews

80 kamers gespeeld

85% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

The Kardashian Killers

1 teamleden

61 kamers gespeeld

80 reviews

Plaatsvervangende schaamte

Als je al wat ervaring hebt, snap je zelf ook wel dat een escape op een vakantiepark waarschijnlijk niet zo bijzonder is. Maar verslaafd als wij zijn, doen we het toch met hopelijk de juiste lage verwachtingen. Maar poeh, het kan dus toch nóg slechter.

Als eerste het positieve:
Ergens vinden we het wel leuk dat we hier konden escapen. Effetjes een eigen activiteit. Als je met weinig ervaring dit doet met het hele gezin, is het misschien een leuk tijdverdrijf. En ze hebben er voor een klein oppervlak nog aardig wat in weten te krijgen. Met gezien de kwaliteit, toch nog een aardige variatie in de puzzels, en degelijke hints die op tijd kwamen waar nodig waardoor het wel haalbaar is.

En dan nu het slechte:
Het is een klein mager geheel. Dat is te vergeven overigens. De instructies waren niet slecht, maar bij enkele onderdelen kwamen we er achter dat de instructies toch niet duidelijk waren. Dat hinderde bij het vinden en oplossen van enkele puzzels. De puzzels, zeker niet allemaal slecht, waren compleet random. Dus 0.0 verhaal, 0.0 sfeer. Ook dat kunnen we vergeven. Maar er was ook 0,0 logica, waardoor je soms echt niet wist waar je moest zoeken of wat je moest doen met iets. Dat werd gecompenseerd door tijdige hints overigens.

Maar de 2 ergste dingen zijn:
a) De laatste puzzel betreft een 4-tal cijfers. Hoe je die cijfers moest invoeren, was compleet random. Zelfs de begeleider erkende dat, en hij leek niet te willen beseffen dat 4 cijfers random, leidt tot 10.000 opties. En elke foute invoer kost tijd.
b) De kamer duurt maar 45 minuten, waar straftijd van af gaat, en kost voor 3p (wij waren met 2) net geen € 100,-. Ronduit schandalig.

Nou zagen we dit aankomen en doen we er -behalve een negatieve review- niet moeilijk over. Maakt overigens ook niet uit, want de begeleider die we er hier natuurlijk wel even over aanspraken, voelde zich klaarblijkelijk niet betrokken, verantwoordelijk of geïnteresseerd.

Conclusie:
Ver weg blijven van deze waardeloze escape, die geen cent meer dan € 40,- zou horen te kosten. Tenzij je dit zonder verwachtingen, als een leuk gezinsdingetje ziet, tussen het zwembad en de kinderboerderij door.


2.5

Sfeer: 1.5

Spelbeleving: 2.0

Service: 3.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Op zich leuk dat het kan bij Center Parcs
 • 0,0 verhaal, sfeer en logica
 • Alle puzzels, maar vooral de laatste
 • 45 minuten, korter bij straftijd (foute codes)
 • € 100,- en meer is véél te duur
 • Geen interesse voor kritiek of nabespreking

 

Escape Retie: "Château Elize"

Escape Retie
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Klassiek kamertje in een top uitvoering

Deze kamer bevindt zich in een achtertuin. En wat een achtertuin. Hierdoor weet je meteen, dit is geen professional, maar een hobbyist die dit erbij doet. Dit doet echter niks af aan de uitvoering. De kamer is netjes, in de puntjes uitgewerkt, en de technieken zijn loepzuiver. Geen haperende slotjes, geen vertragingen, etc. Alles werkt goed, nauwkeurig en precies.

De kamer en het spel zijn zelf wat eenvoudiger. Het is een klassiek verhaal, in een klassieke opzet, met opvallend veel slotjes. Dit is totaal niet erg, maar de technische kwaliteit staat met kop en schouders boven de inhoud uit. Dat betekent dat je de juiste verwachtingen moet hebben en deze kamer niet moet willen vergelijken met The Movies, Toy Factory of Molly's Game.

Leuk om gedaan te hebben.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Technische afwerking
 • Eigenaar / spelleider

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Heel goed werk, en toch een kanttekening

Jaren geleden hebben we Erzsebet gedaan, en Le Prince stond al enkele jaren op ons lijstje. Vandaag dan eindelijk.

De goede punten:
De ontvangst is al uitstekend. Er is geen moeite bespaard voor de ontvangstruimte waar je je prima kan vermaken. Het ziet er uitstekend uit. De gastheer zelf is ook erg prettig en heeft de tijd voor een praatje, welke hij kort en to the point houdt als je al ervaring hebt. Al bij het 1e onderdeel van de escape merk je dat ze een prachtig decor hebben gebouwd, waar ze al je zintuigen prikkelen. Eén grote wauw, en de 1e puzzel is al meteen een super vondst, gericht op creatief denken en samenwerken! Ook in de ruimte daarna hebben de makers duidelijk moeite gedaan om werkelijk elke vierkante centimeter uit te werken. Het hele project is een juweeltje.

Enkele kanttekeningen:
Ondanks alle lof hebben we toch enkele aanmerkingen. Dit haalt het cijfer niet omlaag, maar juist omdat de kamer zo goed is, vinden we dat constructieve kritiek er bij hoort. Ten 1e vonden we de kamer te moeilijk voor 2 personen. Hij is wel te halen, maar we moesten zo hard werken dat het een beetje ten koste ging van het rustig samenwerken en de omgeving tot je door laten dringen voor het spelplezier. Waar we ons echt aan stoorden, is dat meerdere puzzels meer een trial & error thema waren. Zonder iets te verklappen, moet je denken aan bepaalde handelingen in volgorde doen. Deze handelingen waren langdurig, repetitief en foutgevoelig. Hier raak je, ook al heb je de puzzel door, heel veel tijd en energie kwijt. Met 3 of 4 zou zo'n puzzel beter tot z'n recht komen. Dit soort puzzels zijn er hier te veel en te lang. Zeker bij de paar puzzels waar je samen MOET werken, verspreid over de ruimte is dit een manco.

Wat we ook erg jammer vonden, is dat het voor ons opviel dat hoe goed de puzzels ook waren, ze soms niks te maken leken te hebben met het verhaal of het thema. Je bent dan puur op het puzzelen gericht, en niet op het verhaal of de omgeving, waardoor de ervaring wat 'random' wordt.

Conclusie:
De kamer is een topper en de moeite die er in is gestoken is zichtbaar en voelbaar. Echter, we denken dat de kamer nog beter tot zijn recht komt als hij niet gepromoot wordt als 2-persoonskamer, of als je er zelf simpelweg voor kiest om met 3 a 4 man te komen. Ook denken wij dat als een enkele puzzel wordt vervangen door een puzzel die meer met het verhaal te maken heeft, dit de spelbeleving en de flow ten goede komt. Al met al toch een topper die in de top 10 van België thuishoort en door iedere escaper een keer bezocht hoort te worden.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Unieke puzzels en vondsten
 • Diversiteit
 • Perfect tot in detail uitgewerkt
 • Begeleiding en hints
 • Decor
 • Moeilijkheidsgraad
 • Mismatch tussen verhaal en puzzels
 • Repetitief / trial & error

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 30 juli 2023

Helemaal perfect(ionistisch)!

We geven niet snel tienen, omdat er altijd wel een dingetje op een kamer aan te merken is, maar soms ontsnappen een kamer en zijn maker niet aan hun terecht verdiende 10. Het begint al met het reserveren. Je komt er echt niet zomaar in en we hebben ruim vooruit moeten plannen. Maar dat was het waard.

De ontvangst is prima. We maken kennis met Anthony die ons prettig verwelkomt. Enkele minuten later konden we niet geloven dat dit niet zijn full time baan is, en hij eigenlijk een hobbyist is die hier zijn lust, leven, centen en al zijn perfectionisme in heeft gestoken. En dat blijkt. De Movies sleurt je mee door één verhaal, maar dat wel in elkaar verweven is met van alles wat met films te maken heeft, inclusief het verwerken van enkele bekende cinematische juweeltjes in zijn escape. Niet alleen de beelden en plaatjes zijn herkenbaar, maar ook de sfeer en genres. Het is dus niet overdreven om te zeggen dat de kamer op sommige onderdelen dan ook echt ongelofelijk spannend is.

Ja het is een escape, ja het is een verhaal, ja het zijn puzzels (inclusief ouderwetse sleuteltjes en sloten), maar daar bovenop wordt je gewoon eigenlijk mee op reis genomen en is het één groot origineel feest van herkenning, vol nuttige details en meer dan genoeg om over na te denken. Ook het einde was geweldig, waar het avontuur perfect en in stijl wordt afgerond.

De kamer is niet te moeilijk, en redelijk te doen voor 2 personen, maar je mag wel opletten en oog voor detail hebben, omdat de kamer echt tot in de puntjes is uitgewerkt en bijna alles wel een rol speelt. Een dikke 10 voor deze absolute topper, en complimenten voor de bouwer. We kunnen niet wachten op het vervolg en tellen de dagen.


Reactie door The Push Mystery Rooms

04 augustus 2023

Hartelijk dank Johan voor de mooie review! ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving

  anthony_boelaert

Geweldige kamer

Vandaag deden we beide kamers, deze Genootschap en daarna Het Testament. Genootschap was een geweldige kamer. Hij komt oud over, maar dat is onderdeel van het spel en geheel passend bij de prachtige locatie. De ontvangst is uitstekend, met een zeer vriendelijke en prettige dame, en dan moet het spel nog beginnen.

Deze escape heeft iets meer sleutels dan gemiddeld, maar dat mag de pret niet drukken, want om die sleutels te vinden, moet je puzzels oplossen die meer dan eens uniek of bijzonder zijn. De ruimten zijn groot, goed gebruikt, origineel, met weinig afleiding. Het hintsysteem is eenvoudig maar effectief, m.b.v. de spelleiding die goed meekijkt en meedenkt.

Het enige waar we even tegenaan liepen is dat de kamer pittig is voor 2 personen. We gingen op zich vlot, maar bleven te lang hangen bij één puzzel. Die was op zich niet moeilijk, maar je kan er op meer manieren naar kijken. Daar zijn we te lang in blijven hangen, en kregen we naar onze mening niet de goeie hint en niet op tijd. Uiteindelijk hebben we de kamer op een paar minuten na niet kunnen halen, maar heeft de spelleiding ons wel nog naar het einde gegidst. We hebben aangegeven dat de spelleiding hier iets effectiever mee om had kunnen gaan, en daar werd heel sportief op gereageerd. (en dit werd goed meegenomen naar onze 2e kamer, zie die review).

Een voordeel van een kamer met z'n 2en spelen is wel dat je veel meer van het verhaal, de setting en de puzzels mee krijgt. Ons gevoel zegt dat je hier beter uit komt met 3 of meer spelers, en dat dit verder een echte topper is, met oog voor ervaring en sfeer. Dikke aanrader!!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Nee


 • Verhaal
 • Ontvangst
 • Diversiteit
 • Puzzels

  Caro

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 05 juni 2023

Absolute topper!!!

Vandaag deden we Het Genootschap en daarna deze Het Testament.

Waar Het Genootschap een geweldige ervaring was, die her en der wat standaard (maar nog steeds goed) overkwam, springt Testament er met kop en schouders bovenuit met nog meer unieke vondsten, een briljante setting, een leuk verhaal en nog veel meer.

Om te beginnen is de locatie fantastisch, evenals de ontvangst en de service. Wat ook fijn is, is dat de spelleiding onze (opbouwende) kritiek van het vorige spel heeft meegenomen, wat ook wel nodig is, omdat sommige puzzels erg lastig te doen zijn als je met 2 bent. En dan begint het spel.

Al vanaf het begin zie je dat dit een originele ervaring wordt. Zonder iets te verklappen is de 1e puzzel "hidden in plain sight", Al je zintuigen worden geprikkeld en er komen obstakels op je pad waarvan je je echt even afvraagt of je er in godsnaam iets mee moet doen. Het antwoord is vaak "ja"!!!!

Het verhaal is leuk en past perfect in de originele omgeving. Net als in de vorige escape, zul je hier ook best veel sleutels tegenkomen. Dat zie je niet meer bij de nieuwere en betere escapes, maar in dit geval stoorde het totaal niet. De puzzels die naar de sleutels leiden, zijn toch erg vaak origineel, goed verweven in het verhaal en perfect verwerkt in de omgeving. De puzzels zijn niet allen moeilijk, maar het zijn er veel.

Wat de maker hier goed en uniek gedaan heeft, is dat ze het lineaire hebben willen doorbreken door je niet alleen maar van kamer naar kamer willen loodsen, maar dat je soms terug moet naar plekken waar je al geweest bent. Hierdoor neem je de omgeving nog meer in je op. Staar je dus niet blind op ontsnappen, maar meer op 'snappen wat je ziet en wat er gebeurt'.

Absolute aanrader, met als tip om ze allebei en op de juiste volgorde te doen, dus eindigen met Het Testament.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit

  Caro

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 30 april 2023

Dikke vette zeldzame 10!!!!

Tienen geven we niet zo snel want er is altijd wel iets aan te merken op een kamer, maar Molly's Game is toch echt dé uitzondering op die regel. Wat maakt dat Molly's Game met kop en schouders boven andere kamers uitsteekt, is het complete oog voor detail in elk aspect van de beleving, en meerdere 'WOW' momenten. Het verhaal, de sfeer, de reeks aan briljante en originele vondsten, de puzzels, aankleding, etc. Op geen één moment was er iets mis. Alles klopt gewoon.

Wat fijn is, is dat de kamer op zich niet al te moeilijk is, waardoor je voldoende tijd en ruimte hebt om jezelf mee te laten slepen in het verhaal en dat mag ook wel want het verhaal is gewoon goed en zit op meerdere plekken en momenten perfect in de escape verweven. Dat is wat Molly doet: ze sleurt je in het verhaal, gooit van je van het ene 'WOW' moment in het andere, en laat je niet meer los.

Goeie puzzels zijn niks, zonder een goed verhaal. Andersom is een goed verhaal niks zonder uitdagende puzzels, Molly's Game heeft simpelweg het beste van alles.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Hoge WOW factor

  Veroke

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 08 april 2023

HE-LE-MAAL TOP!!!

De ontvangst was al heerlijk in stijl, en trok je meteen mee in de beleving. Hierdoor zat de sfeer er al in, nog vóór de escape echt begon. Het verhaal klopt gewoon, en loopt continu door. De puzzels waren belachelijk goed in het verhaal verweven. Voor het eerst in een lange tijd hadden we het gevoel dat het niet puzzels zijn die je aan ziet komen, of al ergens van herkent (bv een andere escape). Er zijn veel goede escapes, maar niet veel waarbij sfeer, verhaal, beleving en puzzels zo ontzettend goed in lijn zijn.

Deze fabriek MOET je gezien hebben.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Origineel

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 08 april 2023

Goede kamer, maar minder WAUW vergeleken met Toy Factory

Lastig om zuiver te reviewen, want wij deden Hunting Season pal na de Toy Factory. En dan is bijna elke kamer kansloos. Hunting Season was net als Toy Factory redelijk goed opgebouwd met verrassend weinig klassieke puzzels of slotjes. De setting was mooi met enkele hele goede vondsten en een paar leuke effecten. Echter, het verhaal kwam niet goed uit de verf en de kamer voelde her en der gedateerd aan. Dat deed niks af aan de moeite die de eigenaars er in hebben gestoken, of de originaliteit. Maar een kamer is zo goed als de sfeer die je er beleeft en die spelbeleving was gewoon een stuk minder. Dan voelt de kamer al snel aan als vele andere kamers die zich afspelen in een eng huis of enge zolder. Ook was het hintsysteem niet helemaal logisch, maar dat terzijde.

Dat wil niet zeggen dat deze kamer geen aanrader is. Maar de simpele tip, en die kregen wij ook, is: doe EERST Hunting Season, en DAN PAS Toy Factory.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Gebrek aan verhaal

 

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 22 januari 2023

Niet de beste of leukste, maar wel één van de meest bijzondere kamers.

Als je de reviews mag geloven, lopen de ervaringen nogal uiteen van een 5 tot een 10 met weinig ruimte ertussen. Hierdoor waren we erop voorbereid dat dit geen klassieke escape room is, maar meer een bijzondere experience. En dat was het. Na het mega spektakel van Stay in the Dark, werden we hiernaartoe verwezen met ons groepje van 6.

De binnenkomst is al meteen apart gaf het gevoel van een allereerste kleine mindf*ck. Eenmaal binnen waren we positief verbaasd over de hal, die bezaaid is met spellen, games en ander entertainment. Je kan je daar prima zelf bezighouden. Er is niet echt een ontvangst of intro, maar dat stoort niet.

De kamer, of experience zelf, is enorm bijzonder. Je wordt in het verhaal gegooid, maar het ontbreken van een intro maakte wel dat we iets misten. De kamer(s) zelf is (zijn) uniek. Na 80 kamers achter de rug te hebben gehad, kan ik eerlijk zeggen dat dit compleet nieuw en anders is. Dat alleen al maakte de experience erg leuk en bijzonder. Eén van de klachten hier is dat er niet echt puzzels zijn. Daar ben ik het niet mee eens. Er zijn wel degelijk puzzels en ze zijn redelijk origineel, en dwingen je tot samenwerken. Hoewel ze niet heel moeilijk zijn, en zeer lineair, vonden we de puzzels best origineel en goed in de experience geïntegreerd, met enkele hele unieke vondsten. Maar je moet geen cijfers, codes en slotjes willen verwachten. Ook is het aantal puzzels niet groot. Daar staan een aantal leuke mindf*cks en goeie special effects tegenover.

Toch gaan we dit Wegeen 10 geven. Ons grootste ongenoegen is dat we niet echt een verhaal meegekregen hebben. Dat is zeker in deze tijd een groot gemis. Ook misten we een knaller van een einde. In ons geval waren we binnen de tijd klaar, en voelde het einde redelijk snel, abrupt en onorigineel. Gezien hoe geweldig ze alles aangekleed hebben, kan ik me niet voorstellen dat ze niet een beter of meer spectaculair einde hadden kunnen inbouwen. Zeker omdat onze verwachtingen zo hoog lagen, gezien ze de beste van de wereld zeggen te zijn. Wel heel leuk dat we de kans kregen de videobeelden van ons spel na te kijken.

De kamer is wel degelijk een aanrader. Voor de beginner en de doorgewinterde speler is deze kamer een must. The Dome is zeker niet de beste, en het verhaal en het einde verdienen meer aandacht. (Stay in the Dark heeft deze les beter begrepen) Maar de uniekheid, de effecten en de hele omgeving van deze experience, maken dat deze kamer op ieders lijstje hoort te staan.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Mindf*cks
 • Special effects
 • Beleving
 • Je moet samenwerken
 • Verhaal is onderbelicht
 • Einde is abrupt en underwhelming

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 30 oktober 2022

GE-WEL-DIG

Rebecca is een geweldige kamer waarbij de ervaring al begint bij het binnenkomen bij de organisatie Your Escape. Het hele pand is in +2 jaar opgebouwd tot het prachtige sfeervolle pand dat het nu is. Zo ook de escape Rebecca. Het is net geen horror, maar schuurt er tegenaan. Geen (goedkope) schrikeffecten, maar wel continu een laagje spanning. Rebecca slaagt er continu in je uit het gevoel te rukken dat je gewoon een escape doet, en loodst je door een echt verhaal heen.

De kamer en puzzels zijn compleet in stijl. Enkele spannende verrassingen zijn precies wat ze zijn: namelijk spannend en verrassend. Technisch zit het geheel uitstekend in elkaar. Geen overbodige prullaria, maar van a-tot-z doordacht. De kamer is niet erg moeilijk en bevat niet teveel puzzels, maar is wel pittig voor 2 personen zoals wij deden omdat je toch net wat handen en ogen mist. Lastig haalbaar binnen de tijd, maar we kregen extra tijd om de kamer met verder weinig hints af te maken. Dit zegt iets over de spelleider die je er goed doorheen loodst, en je de kans geeft het hele verhaal af te krijgen. Ook het voor- en napraatje waren prettig.

Ter afsluiting: de kamer is een absolute topper waar de kwaliteit en passie van af druipen, en we kunnen niet wachten tot hun volgende kamer begin 2023 af is.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Nee


 • Verhaal, sfeer en setting kloppen helemaal!!
 • Spannend, maar niet te eng.
 • Tot in de puntjes, net en goed opgebouwd.
 • Ontvangst en spelleiding.
 • Enkele echte WOW momentjes.

 

Kidnapped

Wescape
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Leuk klassiekertje!

Bij gebrek aan echte 2-persoonskamers, kom je soms uit bij grotere kamers, die als je al wat ervaring hebt, prima met 2 personen te doen is. Zo ook Kidnapped van Wescape. De kamer zelf is heel aardig, maar verwacht niet iets bijzonders. De spelleiders zijn hier ook heel open en eerlijk over. Dit doet niks af aan het spel, maar het loont om je te realiseren dat het een wat oudere kamer is, die ook zo oogt, met puzzels die je wel vaak al eerder gezien hebt. Ondanks vele herkenningsmomentjes, zit er toch zeker één grote verrassing in die we niet willen verklappen. Oké, één klein hintje: Vast is vast, en gebruik geen kracht.........of toch?

Wat de avond het meest sierde, zijn de spelleiders. Deze dame en heer hebben er persoonlijk voor gezorgd dat er op het laatste moment voor ons een plekje vrij was. We zijn geweldig ontvangen. Een klein foutje in de kamer is op een prima manier opgelost. En de nazorg en het afsluitende praatje was erg gezellig. Wat ons betreft is de sfeer minstens even belangrijk als de kamers en de puzzels.

Samengevat: de kamer is leuk, de organisatie is geweldig. Vooral leuk voor beginnende groepen, of kleine groepen als je meer ervaring hebt.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • De organisatie en spelleiders
 • Eén heel verrassende puzzel / klus
 • Oud, niet echt verrassend

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 01 oktober 2022

APPLAUS, APPLAUS, APPLAUS!!!!

Ik geef niet snel een 10. Hoe perfect iets ook is, het stopt bij een 9,5. Maar Stay In The Dark heeft me van mijn geloof gebracht. Deze experience is niks minder dan een dikke perfecte 10. Hieronder een poging om veel te vertellen zonder veel te verklappen.

Ontvangst:
Perfect in thema. Je gaat niet naar de experience, maar de experience gaat naar jou. Eigenlijk begint hij al meteen, zonder echte inleiding. Hierdoor word je redelijk onvoorbereid en onwetend in het verhaal gestort.

Locatie:
De locatie is niet te beschrijven. 4000m2 aan fabrieksloods. Kamer of room dekt de lading niet. Je hebt meer ruimtes, kamers, verdiepingen en gangenstelsels dan je lief zijn. Verdwalen en vastlopen in doodlopende gangen zijn hier serieuze mogelijkheden. Niks maar dan ook niks is hier klein, voorspelbaar of 'been there before'.

Het verhaal/sfeer/engheid:
Zonder het verhaal zelf te vertellen, wil ik alleen kwijt dat je er echt in zit. Het is zoals velen zeggen, niet echt een escape, maar veel meer een actie/thriller/horrorfilm waarin jij de hoofdrolspeler en een potentieel slachtoffer bent. De sfeer en de beleving zijn simpelweg perfect. De experience is letterlijk continu en overal. Het is aan één stuk door spannend, uitdagend, en bij vlagen serieus eng. Deels door sfeer (geluid, licht, omgeving) en deels "echt" eng, maar dat laatste ga ik niet toelichten en wil je echt zelf ontdekken. Verder is het ook echt een verhaal, met een begin, midden en een eind, en elke seconde is spannend en de moeite waard.

Puzzels (denken/doen):
Zoals gezegd is het vooral een experience. Er zijn wel enkele puzzels en enkele sleutels in het spel. De puzzels zijn op zich niet moeilijk, maar door de grootsheid van de locatie is het vooral een fysieke uitdaging en veel zoeken. Je zult denken, doen, lopen, rennen, kruipen en je suf zweten. Elke ruimte (en dat zijn er veel) heeft zo zijn eigen uitdaging en het geheel duurt niet voor niks ongeveer 2,5u dus uitgedaagd word je zeker.

Acteur:
Hier ga ik dus zo weinig mogelijk over zeggen. Laten we het erop houden dat we niks dan lof hebben voor het harde werk achter de schermen, het harde werk in de experience, de fantastische climax en dat we echt hebben staan applaudisseren op het eind. Heel veel respect voor deze mensen.

Al met al is er voor deze experience kosten noch moeite bespaard en is het echt een super vette unieke ervaring. Wij zijn in ieder geval nu fan van DarkPark. Applaus, applaus en meer applaus.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal, spanning en sfeer zijn perfect
 • Grootse, enorme experience van wel 2,5 uur
 • Perfecte en gigantische locatie
 • De medewerkers en acteur!!
 • Je bent hoofdrolspeler in je eigen thriller
 • Gave fysieke elementen (zweten!!)

  xMvdscinzanoDaan92EscapertAlecMarcTheekopjeCasturii

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 24 september 2022

Geweldig

Deze stond al op de lijst sinds Casa de Papel en vóór de covid lockdown en eindelijk was het zover. Met 8 personen besloten om te splitsen naar 2x4. De kamer is niet zo moeilijk, maar zit wel steengoed in elkaar. Je hoeft de serie niet gezien te hebben, maar het helpt wel en biedt enkele mooie herkenningsmomenten. Maar het mooiste is de aankleding, enkele leuke verrassingen (niet eng maar mogelijk wel een keer schrikken) en een uitstekende flow waardoor je er lekker in zit. Hoewel de room niet bijzonder groot is, is hij wel dermate efficiënt ingericht, dat je voor een maximale ervaring gaat. Aanrader!!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Goeie sfeer, aankleding en verhaallijn
 • Niet te moeilijk
 • Kwaliteit straalt er van af

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 15 september 2022

Heerlijke ervaring

Lang geleden deden we The Mystic Cabin en nu na een lange tijd, de Conductor, met hoge verwachtingen. Na een prettige ontvangst zijn we begonnen en de kamer voldeed aan alle verwachtingen. Weinig sloten, veel puzzels waaronder enkele originele. Met een leuk verhaal, en een set die volledig in lijn is met het verhaal, inclusief een degelijke afsluiting en een algeheel prettige sfeer. De begeleidster nam ons goed mee, en nam de tijd voor een uitgebreid voorgeprekje. Eenvoudigweg een toppertje!!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal

 

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 15 september 2022

Topper

Seven Sins was één van onze eerste en een geweldige ervaring. Nu na vele jaren deden we eindelijk Family Secrets, en naar onze smaak was deze kamer nóg beter. Om te beginnen is eigenaresse Jessica een geweldig mens met een aanstekelijk enthousiasme. Alleen het reserveren was al een genot. Voor en na de escape neemt ze alle tijd voor je. De kamer zelf is simpelweg geweldig. Wij hebben wel iets met het thema eng huis / zolder / spookhuis / oma-opa geheimen etc. Maar los van dat het thema ons beviel, zat de kamer gewoon helemaal GEWELDIG in elkaar. Originele puzzels, geweldige effecten, enkele echte verrassingen, maar bovenal een goed lopend verhaal compleet in stijl en sfeer.

Wij deden de kamer met 2. Dat was erg pittig, de kamer is sowieso niet erg makkelijk, en we hebben het kunnen halen door tips van de spelleidster die dit haarfijn aanvoelt. Wij raden toch aan om dit met 3 of 4 te doen. Hoe dan ook een topper om alle denkbare redenen die op ieders lijstje mag staan.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer en verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend, maar niet eng
 • Duidelijk met liefde gemaakt

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 07 mei 2022

Magisch!!

Het begint al bij de ontvangst. Wat een passie. En wat een bijzondere start van de escape. De escape zelf is ook fenomenaal. Zelden een kamer gezien die zo goed, zo consistent en zo gedetailleerd in elkaar zit. Zo hebben ze er bewust voor gekozen om niet te veel puzzels in de kamer te stoppen, maar daarom juist wel puzzels die langer duren. Zoals ze zelf zeggen, het gaat naast de puzzels er vooral om dat je in het verhaal zit en dat krijgen ze voor elkaar, door een perfecte mix van (lange) puzzels, een perfect in het spel geïntegreerd hints systeem, en een prachtig meeslepend decor. Ook na het spelen van de kamer, is de nazorg een en al enthousiasme en passie van de organisatie.

Een duidelijke topper die nu nr 7 van het land is, maar eigenlijk in de top 5 hoort.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Passie en enthousiasme van de organisatie
 • Sfeer en verhaallijn
 • Zeer gedetailleerd
 • 90 ipv 60 minuten
 • Goeie nazorg

 

Expeditie

MindEscape
Geplaatst op: 30 april 2022

Prima kamer, unieke elementen

De ontvangst is gewoonweg goed. Niet pretentieus, degelijke korte uitleg en introductie, en de intro van deze specifieke kamer zelf is erg leuk gemaakt. Expedition is weer es een ander thema dan de gebruikelijke horror/thriller/detective kamer en is veel meer een avontuur. De kamer en de puzzels passen goed bij dat thema. Meer dan enkele puzzels waren zeker uniek en zelfs met 60+ kamers op ons resume zijn we een paar keer door de puzzel erg aangenaam verrast. Ook het einde was bevredigend, wat de kamer 'af' maakt.

Wat opviel is dat het veel slootjes zijn. Vergeleken met een aantal top 10 kamers voelt dat dan wat ouderwets of achterhaald aan, zeker omdat je soms zelfs met de juiste code/sleutel even klem kan zitten. Dat ligt dan aan onze eigen bediening, maar soms is een sleutel gewoon stroef. Dat haalt je dan uit het verhaal en is niet echt meer van deze tijd.

Al met al een prima kamer, lekker thema, en enkele unieke vondsten die we niet eerder tegen zijn gekomen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Anders dan standaard kamers.
 • Enkele unieke vondsten.
 • Goeie spelleiding.
 • Veel slotjes.

 

Anna's Dollhouse

MindEscape
Geplaatst op: 30 april 2022

Gewoon goed.

Na een prima ontvangst en mooie ervaring met Expedition, deden we direct daarna deze kamer. Anna's Dollhouse is meer ons thema, namelijk horror/thriller/mysterie. De kamer is niet te eng, maar heeft een gewoon spannende atmosfeer. De ruimtes zijn prima in thema, en de puzzels zijn er goed in verwerkt. Net als in Expedition zijn ook hier een aantal originele vondsten gedaan.

Echter was de ervaring aanzienlijk minder bijzonder. Hoewel er weinig mis is met de kamer, mist er absoluut het WOW gevoel. Er was niet echt een duidelijk verhaal, en al helemaal geen opbouw te voelen. Je puzzelt gewoon door van puzzel naar puzzel en kamer naar kamer, maar er zat geen echte climax waar je naar toe werkt. Het einde zelf was redelijk abrupt en had makkelijk meer impact of meer duidelijkheid kunnen hebben als ze hem aftoppen met een filmpje, geluidseffect of iets dergelijks. Daarnaast had de kamer erg veel sloten, en voelt hij aanzienlijk minder gelikt dan huidige top 10 kamers.

Is er iets niet goed aan de kamer? Nee hoor, maar hij had ook weinig bijzonders, waardoor hij "gewoon goed" is en niet een echte indruk achterlaat. We kunnen MindEscape zeker aanraden, vanwege de spelleiding die loepzuiver is, maar vooral voor de Expedition die de duidelijke topper is van deze twee.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Enkele goede vondsten in de puzzels.
 • Alles goed in thema.
 • Spelleiding.
 • Veel sloten.
 • Abrupt / ongeïnspireerd einde.

 

Agatha

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 22 april 2022

Een juweeltje!!!

We hadden het geluk deze op het laatste moment te kunnen plannen, zo onvoorbereid mogelijk. Om te beginnen was de ontvangst al spontaan en enthousiast, waarbij er zelfs een moment was dat je je al af vroeg of het verhaal al was begonnen of niet. In het begin wordt ons groepje al gesplitst. Dit voegde veel toe aan het verhaal omdat je even op jezelf bent aangewezen, én omdat je dus op andere manieren moet gaan communiceren.

De kamer zelf is volledig in stijl, met vooral véél te zien en te doen. Zeker als je maar met weinig bent (wij waren met 2), kom je ogen en handen te kort en ben je continu bezig. De puzzels zijn niet te moeilijk, zijn goed verwerkt in het verhaal, en variëren enorm in soort. Wel veel sleutels/slotjes, maar dat stoorde hier totaal niet. Als het spel vordert, verandert ook de omgeving, de sfeer en de soort puzzels. We waanden ons echt deel van het verhaal en het was op een niet enge manier, wel heerlijk spannend.

Stuiterend van de energie kwamen we er uit. Deze escape room is temidden van veel andere goede kamers in één ding heel erg geslaagd wat niet iedereen lukt: ons flink verrassen. Dikke aanrader voor iedereen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Heerlijk sfeertje, perfect qua aankleding
 • Niet eng, wel goede en spannende beleving
 • Goede ontvangst en spelleiding
 • Mooie opbouw in het verhaal en spelervaring
 • Veel sleutels/slotjes (stoort niet)

  escaperoom-deventer

The Classroom

Forsaken escape room
Geplaatst op: 22 april 2022

Goeie ouwe kamer

Na de briljante Contamination deden we The Classroom. Ook deze met z'n tweeën. De classroom voelt en doet ouderwets aan. Enerzijds bewust door de sfeer, die klopt bij het verhaal en de aankleding. Anderzijds ook omdat enkele puzzels inmiddels wel achterhaald zijn. Dat mag niet uitmaken als dit één van je eerste (10-15) kamers is, maar als je er al tig gedaan hebt, zijn een aantal puzzels niet meer verrassend. Zeker op het einde, waar het minder om denkwerk en meer om doe-werk gaat. Persoonlijk vind ik dit leuke puzzels, maar ze halen je wel uit het verhaal. Dit verhaal werkt uitstekend gedurende de 1e helft, maar de 2e helft verliest dat een beetje.

Een ander puntje van kritiek over de doe-puzzels is dat dit veel handen en ogen vraagt. De kamer is bedoeld voor meerdere mensen. Dus als je met 2 bent, ben je ontzettend veel tijd kwijt omdat je telkens maar één ding tegelijk kan doen. De doe-puzzels worden dan tijdrovend, terwijl ze voor het verhaal niks toevoegen, omdat je al weet wat je moet doen. Laatste puntje van kritiek is dat de kamer uit veel sleutels en sloten bestaat. Dit is niet erg, omdat de puzzels die je moet doen om de sleutels te vinden, wel vermakelijk zijn.

Dan het positieve. Wederom is de 1e helft van het verhaal erg leuk, in stijl en bij vlagen spannend. Zeker als je met z'n tweeën bent, ook al mis je handen op het einde, heb je veel te doen en is het een inspannend uurtje. Grootste pluspunt vind ik de organisatie en begeleiding. Het is een genot om binnen te komen, en de spelleiding staat open voor een gesprek, kritiek en gaan als een pro om met het geven van hints. Dus niet te veel, niet te weinig, en precies op het juiste moment. Bij ons was er 2x sprake van een lichte hapering in een speleffect. Dit is gecompenseerd door ons een extra minuut te geven, wat precies nodig was om de kamer toch nog zelf uit te spelen.

Wij komen zeker terug voor The Clinic.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Lekkere sfeer, leuk verhaal
 • Spannend, maar niet eng
 • Goede ontvangst en spelleiding
 • Mooie combi van denken en veel doen
 • Veel sleutels/slotjes (stoort niet)
 • Lastig voor 2 (je mist handen/ogen)
 • Voelt wat achterhaald aan

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 05 maart 2022

Magisch

Wat een heerlijke kamer. Perfect in stijl en thema, waar alles technisch goed in elkaar zit. De kamer heeft een perfecte flow waardoor je continu lekker in het spel zit. Daarnaast een aanstekelijk enthousiaste spelleider, die voor, tijdens en na het spel goed voor je zorgt.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Perfect in stijl en thema
 • Goede ontvangst en spelleider
 • Techniek!!!

 

Kraak de Kluis

Escaperoom Geldrop
Geplaatst op: 30 januari 2022

1e escape sinds de lockdown, yeehaaa!!!

De ontvangst was prima, met een leuk klein verrassinkje. Ze zijn er duidelijk niet op uit om ervaren groepen lang bezig te houden dus we konden praktisch meteen beginnen. De setting is perfect. Je waant je echt in de situatie die de kamer uitbeeldt. De puzzels zijn origineel met een aantal praktische vondsten, die duidelijk aantonen dat er geïnvesteerd is in de opbouw. Het aantal slotjes/sleutel werk is miniem en de kamer is nergens repetitief. Ook is het hints systeem leuk in de kamer verwerkt.

Zonder dat dit de ervaring vermindert, zijn er wel enkele minpunten. Ten eerste is de kamer erg moeilijk. Niet zozeer door de moeilijkheidsgraad, maar meer omdat sommige puzzels niet logisch zijn, maar meer trial and error. Zo hebben we enkele dingen bijna meer toevallig opgelost, dan met logisch denkwerk. De grootste misser is dat er enkele zaken in de kamer bedoeld zijn als afleiding. Je denkt dat je met een puzzel bezig bent, en het blijkt dan geen puzzel. Zo zijn we veel kostbare tijd en denkwerk kwijtgeraakt, wat je compleet uit het verhaal en de flow haalt. Mijns inziens een grote misser voor zo'n goede kamer. Als ze dan echt zoveel tijd en energie steken in iets wat niet bij de puzzel hoort, dan kun je er net zo goed een puzzel van maken die wél bij het verhaal hoort.

Al met al een goede kwalitatieve verrassende kamer, met enkele zaken die voor verbetering vatbaar zijn. We komen snel terug voor hun andere escapes.


Reactie door Escaperoom Geldrop

01 februari 2022

Hoi Johan Bedankt voor je review, cijfers en eerlijke mening. Daar kunnen we iets mee! Graag tot ziens voor een van onze andere escaperooms Team Escaperoom Geldrop


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Prachtige set
 • Originele en pittige puzzels
 • Iets te moeilijk
 • Overbodige afleiding

 

Christina's Droom 2.0

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 09 oktober 2021

Compleet in sfeer

De organisatie is compleet in stijl en we willen het liefst meer dan één kamer spelen, maar waren vandaag beperkt tot de deze. Ten eerste is de kamer niet eng dus schrik niet van overdreven reviews. De sfeer is erg creepy, op een goede manier en een schrikeffect of twee mogen niet ontbreken, maar laat je niet wegjagen!

De kamer is erg leuk en mooi, compleet in sfeer, met een perfect in het spel geïntegreerd hint systeem. De puzzels zijn een mooie mix van elementen die helemaal bij het type verhaal horen. Zeker niet moeilijk, eerder iets te makkelijk. Een enkele puzzel kon je verkeerd interpreteren, maar de spelleider stond open voor deze kritiek en zal dit ongetwijfeld corrigeren.

Enige minpunt is dat de kamer misschien iets makkelijk is, en hoewel het spel in z'n geheel mooi en gedetailleerd uitgewerkt is, is het einde erg abrupt voorbij. Wat ons betreft zou daar nog een effect aan toegevoegd mogen worden want het voelde voor ons nog niet "af". Neemt niet weg dat het verder een goede kamer was, en deze ons motiveert om terug te komen voor de andere kamers.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Perfect qua stijl en sfeer.
 • Lekker spannend maar niet eng.
 • Briljant hintsysteem.
 • Iets te makkelijk als je veel ervaring hebt.
 • Abrupt en kaal einde.

 

The Mansion

Operation Exit
Geplaatst op: 08 oktober 2021

Lekker evenwichtig kamertje

De kamer op zich is niet heel bijzonder en de puzzels zijn wat traditioneel. Maar de kamer is een mooie mix van makkelijk en moeilijk, niet te veel en niet te weinig, in een lekkere sfeer en geheel niet pretentieus. Wat hem bijzonder maakt is o.a. de spelleider/organisatie waar het enthousiasme van af spat en die de tijd voor je neemt. Misschien wat makkelijk voor gevorderden, maar ideaal voor beginners en/of kleine groepen. We hebben genoten!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Spelleider kijkt/denkt goed mee.
 • Goede prijs, zeker voor deze tijd.
 • Nazorg/nabespreken.
 • Hints zonder geluidssignaal.

 

The Contamination

Forsaken escape room
Geplaatst op: 31 juli 2021

Eindelijk weer een geweldige kamer, echt voor 2 personen!!

Genoeg kamers van 2-8 personen, maar dan is de vraag of het wel te doen is met 2. Gelukkig zijn er (helaas weinig) een paar kamers die echt voor 2 zijn. Zoals de briljante Conciërge in Volkel. En nu ook The Contamination in Deventer. Behalve het kluisje voor waardevolle spullen, is er in deze escape room geen sleutel of slotje te vinden. Alles bestaat uit praktische en special effects, die je meestal in een lab doen wanen, en een enkel momentje in Mission Impossible.

De hoeveelheid puzzels is perfect, waardoor je vrijwel continu bezig bent. Ze zijn niet te moeilijk, en voor sommige ben je gedwongen om (fysiek) samen te werken. Vrijwel elke puzzel is in stijl en verwerkt in de kamer, waardoor je vol in de beleving zit. Je kan niet echt vragen stellen aan de spelleider, maar deze let continu goed op en ze zijn dermate betrokken dat ze perfect inschatten wanneer ze hints geven en wat voor hints. Een top kamer, die heerlijk in elkaar zit, en goed uit te spelen is. Enige puntje van opbouwende kritiek is dat enkele puzzels wel erg makkelijk zijn, maar dat stoorde ons niet omdat je toch snel 45-55 minuten lekker flink bezig bent.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Perfect voor 2
 • Goeie kamer, puzzels en sfeer
 • Spelleiding en hints
 • Sommige puzzels wel erg makkelijk

 

Laad meer reviews

0 reviews