Over mij

In februari 2017 heb ik mijn eerste kamer gespeeld en dit smaakte naar meer. Inmiddels al een heel aantal gespeeld, het is verslavend. De samenstelling van de groep waarmee ik speel verschilt iedere keer en dat maakt het ook bijzonder.

Soms zit er een mindere kamer tussen, maar dat weet je niet altijd van tevoren.

 

Locatie

Zuid Holland


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 93
 • Reviews geplaatst: 93
 • Ontsnappingspercentage: 92.5%
 • Forum berichten: 0
 • Lid sinds: 25-11-2017


Team

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Nieuw record gezet

#93 Na de andere kamers al eens gespeeld te hebben, kon deze natuurlijk niet achterblijven. Van tevoren hoorden we al dat de snelste tijd heel snel was. Nooit gedacht dat we die zouden breken. Leuke ontvangst door host en ook na afloop van de kamer nog gezellig nagepraat. De kamer is logisch, mooi gemaakt, klopt gewoon. Grappige start, maar geheel passend. Al met al echt een aanrader.

Ook zonder seriekennis gelukt

#92 Het kennen van de serie is geen must, al heb je wel wat extra kennis. Ik had die kennis dus niet, maar het lukte prima. We werden enthousiast ontvangen door de eigenaar en goed door het spel geholpen. Mooie effecten.

Ander thema

#91 Een kamer met weer eens een ander thema(of toch niet) en leuke verrassende elementen. Goed communiceren en zoeken bleek bij ons belangrijk. Het einde helaas een beetje anders dan verwacht. Na afloop nog de kamer doorgelopen, dat is altijd leuk om nog het een en ander te horen.

Wauw

#90 Wauw, wat is deze kamer mooi gemaakt, echt een beleving. Genoeg te doen in de ruimte zelf. Met zes in het begin wat druk, maar uiteindelijk was iedereen wel bezig. Zat leuk in elkaar. Mooie entourage, echt in het alice in wonderland thema. Leuke ontvangst door vriendelijke hosts.

 • Decor

Anna is weer vrij

#89 Net op expeditie geweest, nu anna bevrijden. Na een wat trage start, kwamen we goed op gang. Verhaal zit goed in elkaar, entourage is mooi en puzzels goed te doen. Verrassend. Binnen de tijd gehaald, door soms even goed na te gaan of je alles hebt gevonden en gebruikt. Al met al echt een aanrader.

Leuke expeditie

#88 Vandaag zijn we op expeditie geweest. Kamer is nog maar net open, maar werkt goed en heeft meerdere mooie elementen. Thema is goed uitgewerkt en aangekleed. Bijna zonder hints eruit gekomen. Supervriendelijke meiden die deze kamers runnen/begeleiden.

Leuke kamer

#87 Deze zomer een leuke kortingsactie, dus spelen voor een leuk prijsje. Zojuist al the missing gespeeld. Deze is dan iets minder, maar komt overeen met de opbouw. Wel lekker oldscool escapen met slotjes en puzzels. Ook hier veel gebruikssporen, hier verklapt het wat antwoorden om verder te komen.

Leuke kamer

#86 Deze zomer een leuke actie om met korting te komen escapen. Dus een datum geprikt en komen spelen. Het is een leuke kamer, maar geen hoogstandje. Je kunt meerdere sporen tegelijk uitvoeren en het komt uiteindelijk samen. Echt met oldscool puzzeltjes en slotjes. Zit goed in elkaar, vertoond wel wat slijtage.

Verrassend

#85 Na wisselende reviews eerder gelezen te hebben deze kamer een tijd uitgesteld. Maar nu toch gespeeld en hij viel niet tegen. Het is niet een escape escaperoom, maar heeft toch wel een escape onderdeel erin. Door goed samenwerken en goed nadenken kom je heel ver. De kamer op zich is heel mooi gemaakt, alles klopt en past bij het spel. Vond het al met al heel verrassend.

Elixer net op tijd bemachtigd

#84 Vorig jaar hun eerdere kamer al gespeeld, toen al de plannen gehoord over de verbouwingen en nu uit nieussgierigheid weer terug. Ook nu weer troffen we het dat het een warme dag was. De airco stond aan, maar toch was net warm. Het intro is grappig en passend. Alles zag er mooi uit en paste bij de omgeving. Puzzels waren soms wat vaag en we dachten ook weer hier en daar te moeilijk, waardoor we tijd verloren. Elixer net op tijd gehaald en gedronken, eeuwige jeugd is een feit ;)

Leuke kamer

#82 de kamer heeft het thema goed doorgevoerd. Hier en daar wel wat slijtage. Puzzels niet bijzonder. Goed zoeken bleek voor ons team weer belangrijk. Al met al wel gehaald.

Gemiddelde kamer

#83 De laatste kamer die we vandaag spelen. Het is geen bijzondere kamer. Thema wel grappig. Puzzels soms wat ingewikkeld of niet goed werkend.

Thema goed doorgevoerd en aangekleed

#81 Na eerst vandaag the attic gespeeld te hebben nu deze. Hij viel niet tegen. Alles viel in het thema van magic. Mooi aangekleed. Al was het vaak erg zoeken naar de puzzel of waren de puzzels lastig toch gered. Niet alle puzzels werkte lekker mee. Deze kamer is niet zo geschikt voor 6 personen, dan heeft niet iedereen iets te doen.

 • Leuk thema

Leuke kamer

#80 Vandaag meerdere kamers op het programma, dit was de eerste. Hij viel zeker niet tegen. Goed zoeken was een ding, maar we hebben het gehaald. Een leuke kamer.

Niet bijzonder

#79 Al eerder de andere kamer gespeeld, maar beide niet bijzonder. In een oud vervallen pand is de kamer te vinden. Hoe het pand er uitziet, zo ziet de kamer er ook zo'n beetje uit, al aardig versleten. Simpel van opzet, veel met slotjes. Jammer dat er zoveel hints gegeven moeten worden en dat we dan alsnog maar bij de 10% horen die het halen. Dan klopt er toch iets niet. En zeer jammer dat er een aantal onderdelen niet goed opgeruimd waren. Een echte groupon kamer, waar je geen grote verwachtingen van moet hebben.

 • Slijtage
 • Veel slotjes
 • Hintsysteem

De moeite zeker waard

#78 Een dagje escapen in Belgie sloten we af met deze kamer. Met lichtelijk hoge verwachtingen. Maar hij is zeker de moeite waard. Een kamer die al 3 jaar oud is, maar nog steeds goed werkt en er niet op uitziet. Verrassende elementen en interressante puzzels. Het heeft wat spannende effecten, maar ik vond het niet heel eng. De spelbegeleiding is vriendelijk en enthousiast. Deze kamer is zeker een aanrader.

 • Verrassende elementen
 • Vriendelijke/enthousiaste spelbegeleiding
 • Zit goed in elkaar

Samenwerkingskamer

#77 Kamer 2 van een dagje escapen in Belgie. Aan een drukke weg vinden we deze kamer. De locatie is druk in verbouwing voor de 2e kamer, dus veel bouwgeluid. Eenmaal in de kamer was dat rustig. De kamer start simpel, maar wordt moeilijker. Passende aankleding. Samenwerken is nodig. Technisch wat mooie elementen. Helaas was er iets gesloopt door de groep voor ons waardoor er wat verwarring ontstond. En er was iets wat niet werkte, de spelbegeleiding moest daarvoor de kamer in komen, dat was erg jammer.

 • Kapotte elementen
 • Tips half leesbaar op scherm
 • Spelbegeleiding moest de kamer in komen voor niet

Verrassend

#76 Vandaag een dagje Belgie escapen. Dit is de eerste op rij en zeker geen slechte. In een woonhuis gelegen, leuk gedaan. Al bij aankomst kom je in het thema met de koffers voor de deur en de eigenaar in concierge tenue. De aankleding en het verhaal kloppen. Niet super veel puzzels, vooral zoeken. Een enthousiaste eigenaar die je erin meeneemt en vol lof over zijn kamer verteld. We hebben m gespeeld met 4 personen en dat is meer dan genoeg. Zeker de moeite waard om gespeeld te hebben. En uiteraard gehaald, zelfs een goede 2e tijd gezet.

 • Aankleding
 • Weer eens een ander thema
 • Enthousiaste spelbegeleiding

Als een echt politiebureau

#75 Al vanaf de buitenkant van het pand doet het voorkomen als een politiebureau, dit is ook binnen goed doorgevoerd. Je start met een echte politiebriefing en mag je verkleden als echte SWAT. Al is het thema zelf niet heel nieuw heeft het wel weer leuke puzzels. Zoals we van hun vorige kamers gewend zijn volautomatisch. In de kamer zelf geen besef van tijd, maar toen we eruit kwamen bleek dat we de snelste tijd hadden. Een leuke kamer, met altijd een foto aan het einde die je mee mag nemen.

 • Vanaf de buitenkant van het pand in thema
 • Volautomatisch
 • Geen origineel thema

Gemiddelde kamer (gespeeld in oude variant)

#59 De eerste kamer van vandaag. We spelen m in 2 teams, 2 tegen 3. Een zeer kleine ruimte die voor 3 personen eigenlijk te klein is. Het ziet er netjes en verzorgd uit, lijkt echt een boilerruimte. Weinig puzzels, wel weer eens andere soort puzzels. Jammer dat je sommige puzzels meerdere keren moet doen omdat ze precisie verwachten. Maar zelfs dan moesten we worden geholpen en werden dingen doorgeklikt. Wij zijn een van de laatste die hem nog in de oude variant gespeeld hebben, na ons wordt de kamer vergroot. Vraag me af of er genoeg uitdaging ligt voor ervaren escapers. Kamer gehaald, duel helaas verloren. Op naar kamer 2(lab13) deze avond!

 • Duel kamer(tegen andere groep tegelijk strijden)
 • Zeer kleine kamer
 • Puzzels werkten niet allemaal juist, moesten worde

Geen escaperoom

#74 Na eerder de voorganger van deze kamer en de andere kamers op deze locatie gespeeld te hebben, was er toch wel hoge verwachting. Maar al vanaf het begin viel het tegen. Een totale desillussie. Deze kamer is totaal de naam escaperoom niet waardig. Er valt niets te escapen. Na 5 minuten waren er bij ons al grote vraagtekens. Ik sluit me dan ook echt aan bij de recensies van sylfarie, Lonneke en Maaike. Erg jammer. Wel goed hoe de spelbegeleiding de kritiek opnamen, ze stonden zeker open voor de tips.

 • Verhaal is onduidelijk
 • Geen escape
 • Via messenger communiceren

Wauw

#73 Na eerder vandaag 'suspicious farmhouse' gespeeld te hebben, spelen we nu deze. En ik ben nog onder de indruk.

Erg leuk dat er een vervolg in de kamers zit. Je moet echt wel eerst de andere kamer doen.

In het begin hadden we nog het gevoel dat het erg veel leek op een andere kamer, maar daarna werden we totaal verrast. Wauw, wat cool en mooi gemaakt.

En erg leuke de persoonlijke elementen en de rol van de spelbegeleider.

Zeer zeker een aanrader.

Al raad ik niet aan om deze met 7 te spelen. Ook deze is met 4 of 5 leuker om te doen. Al was er genoeg te doen, maar een deel mis je.

 • Aankleding
 • Beleving
 • Spelbegeleiding
 • Persoonlijke elementen
 • Kamers volgen elkaar op

Leuke kamer, zeker voordat je 'catch me if you can' gaat doen

#72 Gehuld in CSI hesjes betreden we the farmhouse. Een duidelijk verhaal neemt je mee de kamer in. En de aankleding klopt. 1 onderdeel wisten we niet waarvoor het gebruikt moest worden, achteraf blijkt dit onderdeel te zijn van een puzzel die eruit is.
Genoeg te doen en grappige puzzels. Goed zoeken is een must. Met 6 gespeeld, maar 4 of 5 personen is beter.
Een leuke kamer, zeker voordat je 'catch me if you can' gaat spelen.

 • Duidelijk verhaal
 • Grappige puzzels
 • Onderdelen aanwezig die niet meer nodig zijn

Niet bijzonder

#71 Deze kamer is weer eens iets anders qua thema.

Je moet vooral goed zoeken om verder te komen.

Een onderdeel liep vast en werd daardoor doorgedrukt door de spelbegeleiding. Jammer.

Met 7 personen is het teveel om deze kamer te spelen. Dingen volgen elkaar op, niet teveel tegelijk te doen.

Hij was leuk om te spelen, natuurlijk gehaald, maar niet bijzonder.

Gemiddelde kamer

#70 Als je al veel kamers zoals ik gespeeld hebt, dan valt deze kamer iets tegen. Maar hij is niet slecht. Het verhaaltje in de film voegt weinig toe.

Het bank idee is leuk bedacht, al vind ik de uitvoering meer een normaal kantoor.

Met 7 personen spelen is teveel, je hebt weinig tegelijkertijd te doen.

Sommige puzzels zijn weer anders dan andere kamers, al zit er wel wat slijtage in, dat maakt het hier en daar voorspelbaar.

Hints worden op weer eens een andere manier gegeven, dat is wel weer leuk. De computer is belangrijk!

 • Hints worden op andere wijze gegeven
 • Slijtage

Weer eens wat anders

#69 Deze kamer is qua thema weer eens wat anders dan anders. Het pool thema van de locatie is goed doorgevoerd. Leuke puzzels, ook best veel puzzels. Lezen is daarbij zeer belangrijk, zoals ook vooraf benoemd werd.
Als ervaren escapers denken we vaak te makkelijk over onderdelen en zoeken we niet goed genoeg, dat bleek ook vandaag maar weer.
Met 5 personen was er genoeg te doen, ook maar net aan gehaald.
Leuke kamer!

 • Themakamer
 • Originele thema puzzels
 • Erg veel puzzels

Spelbegeleiding neemt je mee in het verhaal

#68 Een enthousiaste spelbegeleider ontving ons op locatie. Hij zat goed in zijn rol en bleef dat. Na afloop nog leuk nagepraat over de kamer en onze ervaring met andere kamers.

De kamer is qua thema niet verrassend, maar wel weer leuk gedaan qua puzzels. Genoeg te doen.

Gemiddelde kamer

#67 Deze kamer staat hoog aangeschreven, dus de verwachtingen zijn hoog.
Het enthousiasme van de eigenaar/spelbegeleider is top, hij weet het goed te verkopen allemaal. We hebben dan ook nog een tijd zitten kletsen met hem.
De kamer op zich heeft leuke elementen, maar niet zo spannend als verwacht.
Het verhaal is half duidelijk, het maffia gedeelte is aanwezig, maar ook weer niet. De start is dan wel weer grappig.
Qua puzzels niet heel vernieuwend. Al met al vind ik het een gemiddelde kamer.
We gingen er redelijk vlug doorheen, helaas geen tijd neergezet in de top 3, maar wel ergens top 10. Niet ontevreden.

Mobiel mee de kamer in

#66 Deze kamer bevind zich op een vakantiepark van Europarcs. Vanaf de receptie nog een stukje door het park wandelen.
Gekleed in een kogelvrijvest betraden wij de kamer. Een kamer waar een raket aanwezig was/is.
We gingen vrij snel de kamer door, geen hoogstaande puzzels. 1e tijd gezet met z'n 6en.
Het James Bond gedeelte was niet heel duidelijk. Op af en toe na dat James Bond of 007 benoemd werd.
Hints werden zomaar gegeven zonder dat wij er naar vroegen, dat is wel jammer.
Je mag je mobiel mee de kamer in nemen, dat vond ik heel bijzonder. En je kunt ermee doen wat je wilt. Van tevoren moet je wel je nummer geven. Tijdens het spel krijg je een keer een sms voor het spel, maar die krijgt iedereen. Ook daarvan snap ik nog niet wat het toevoegt.
De spelbegeleider kwam niet super enthousiast over, zonde, dat maakt soms net dat beetje extra.
Al met al een gemiddelde simpele kamer.

Speelt af in oude slagerij

#65 Een kamer die zich afspeelt in een oude slagerij, of zo lijkt het in ieder geval.
Leuk gedaan qua entourage. Puzzels niet verrassend, sommen en slotjes waren de hoofdmoot.
Het enthousiasme van de spelbegeleider maakt daarentegen een hoop goed.
Met z'n zessen gespeeld, maar dan is er weinig te doen, minder zou beter zijn.
Al met al een leuke, maar niet een hele bijzondere kamer. Wel leuk dat wij de 2e tijd gezet hebben.

Thema goed doorgevoerd en aangekleed

#64 De laatste kamer van de marathon deze avond. Na de andere kamers gesplitst gespeeld te hebben, nu als groep compleet. Thema goed doorgevoerd. Puzzels goed te doen. Samenwerken is belangrijk. Ook deze kamer weer gehaald. En een toffe foto voor het greenscreen om de avond af te sluiten.

 • Foto voor greenscreen
 • Parkeren duur, kan beter met de trein

Alsof je echt in een mijn bent

#63 De 2e kamer van de marathon deze avond. Ook deze zag er qua aankleding top uit.

Leuke puzzels, geheel in thema.

Ruim op tijd eruit gekomen.

Achteraf nog een toffe foto voor het green screen.

 • Foto voor greenscreen
 • Parkeren duur, kan beter met de trein

Een kamer waar je zeeziek van wordt

#62 Van tevoren hadden we goed uitgezocht met parkeren. Aangezien we ook wat wilden eten vooraf hadden we besloten bij Overveen bij p&r te parkeren(gratis) en laatste stukje met de trein.

Vanavond gingen we alledrie spelen, dit was de eerste.

Ik vond de aankleding goed gedaan, zag er top uit. Alleen de puzzels niet allemaal logisch en jammer dat er zo slecht werd meegekeken. 3 á 4 keer hints gekregen van dingen die we allang gedaan hadden.

Leuk gedaan dat je ook echt voelt dat je op een boot zit, maar niet prettig voor mensen die zeeziek worden.

Het computerspel idee is leuk, maar het duurt te lang.

 • Foto voor greenscreen
 • Parkeren duur, kan beter met de trein

Saved the best for last

#61 Deze avond eerste de 2 andere kamers gespeeld, maar deze was echt wel de leukste op deze locatie. In een heus safehouse met de benodigde spannende elementen. Hij zit leuk in elkaar, verhaal is duidelijk.

Alle puzzels gedaan

#60 De titel doet vermoeden dat je weer in een lab komt met witte jassen, maar het tegendeel is waar. Zonder al teveel vertellen vond ik het russische verhaal goed doorgevoerd. Hier en daar miste ik alleen wel de logica in deze kamer. Leuk gespeeld en alle puzzels gedaan(hij past zich aan baar niveau) en gehaald met 20 sec over.

Simpele kamer

#58 Bij aankomst bleek er nog niemand aanwezig te zijn van de spelbegeleiding en stonden we voor een dicht hek. Na gebeld te hebben gingen ze het uitzoeken en werd ik terug gebeld of we voor Loevestein staan. Inmiddels had de spelbegeleider gesmst dat hij later was dan de start spel tijd, de 20 min eerder zijn, had dus totaal geen nut, alleen extra wachttijd. Uiteindelijk speelden we een kwartier later dan de originele start tijd en geen excuses. Eenmaal spelend vond ik de kamer erg simpel. Aankleding simpel, verhaal was zwak. Jammer dat er een onderdeel kapot was. Je moet vragen beantwoorden via een computer, iets wat ik niet vind passen bij het thema en afdoen aan de escape ervaring. Al met al vind ik het geen goede kamer en raad m ook niet aan.

 • Slechte start met spelbegeleider
 • Kapot onderdeel
 • Simpel
 • Weinig uitdaging

Niet bijzonder als je beide kamers doet

#57 Hiervoor de andere kamer op dit complex gespeeld. Concept van puzzels oplossen waarmee je een kluisje kunt openen en daarmee een eindcode krijgt is hetzelfde, jammer. Ook thema nagenoeg hetzelfde, alleen nu meer over radio's en morsecodes. Niet bijzonder.

 • Zelfde doel als andere kamer

Gemiddelde kamer

#56 Ergens achterin de avontuurfabriek bevinden zich de escaperooms.
Een mooie deal gekocht door beide kamers achter elkaar te spelen.
De kamer is niet heel bijzonder, puzzels zijn goed te doen.
Oorlogthema wel goed doorgevoerd, zeer veel attributen aanwezig die voor decoratie dienen.
8 puzzels dien je op te lossen en in ieder kluisje bevind een cijfer voor de eindcode.

 • Cijfercodes en kluisjes

Weer eens wat anders

#55 In een parkje in Baarn bevind zich deze pop-up escaperoom.
Een kamer die niet te vergelijken valt met anderen. Weer eens iets anders.
Een grote mooie wintertuin waar een heel verhaal achter zit van vroeger, die goed doorgevoerd is in het verhaal.
Een kamer waarbij je veel heen en weer kunt lopen in het grote complex.
Hartelijk ontvangst door de spelbegeleiding.
Suc6 met de toekomstplannen! Kom de kamers dan graag spelen. Deze is ook zeker een aanrader!!

 • Locatie is al bijzonder
 • Spelbegeleiding
 • Meerdere dingen tegelijk te doen
 • Erg warm binnen

Weer eens wat anders

#54 Deze kamer is weer eens iets anders dan anderen.

Achter het sportcomplex bevinden zich de oude paardenstallen en daar is de kamer.

Het verhaal en aankleding kloppen. Geen hyper modern gebeuren, maar passend bij de paardenstal.

Samenwerken is bij deze kamer belangrijk.

Al met al een leuke gemiddelde kamer.

En natuurlijk binnen de tijd gehaald.

 • Vernieuwend thema

Weer eens wat anders

#53 Het thema en entourage is vernieuwend. Echt een oude koeienstal en gerelateerde puzzels.

Leuke locatie om ook andere activiteiten te ondernemen.

In een boerenoveral speel je de kamer. Wij waren met 7, dat betekende dat we opsplitste in 2 groepen en speelden tegen elkaar. Wij speelden met 3, dat was groot genoeg, de 4 anderen vonden het krap en hadden niet allemaal iets te doen.

Met 3 overigens wel de battle gewonnen, 8 minuten sneller dan de anderen.

Qua puzzels niet hele nieuwe soorten puzzels.

Al met al wel weer eens wat anders.

 • Themakamer
 • Locatie
 • Battle

Gemiddelde kamer

#14 Het was even zoeken, maar uiteindelijk gevonden bij de klimhal.
De kamer zit goed in elkaar, maar springt er niet uit.
Sleutels passen op meerdere onderdelen, dit zorgde voor een grappig moment met de spelbegeleider.
Een gemiddelde kamer die we natuurlijk uitgespeeld hebben.

Gave kamer

#52 Eerder vanmiddag 'the orphanage' gespeeld en pas ook al 'the dentist' en 'the freakshow' . En die waren al supergaaf. Dus de verwachtingen waren hoog. Maar die zijn zeker waar gemaakt.


Ook deze zit van begin tot eind goed in elkaar. Entourage klopt.


Mooie schrikelementen, om de kamer te halen moet je wel durf hebben.


En natuurlijk ook deze kamer weer gehaald, helaas 3 minuten van het record af, maar de ervaring was er niet minder om. Wauw.

 • Themakamer
 • Aankleding in het verhaal
 • Schrikelementen

Wauw

#51 wat een mooie kamer. Hij zit goed in elkaar, entourage klopt en is geheel passend. Puzzels zijn afwisselend en origineel. Er was genoeg te doen en had vele mooie elementen.
Een super gave kamer.

 • Themakamer
 • Aankleding van de kamer
 • Bijzondere/originele puzzels

Tegenvaller

#50 De kamer zelf was een grote deceptie.

Het begon al met een filmpje waar ik snel afdwaalde, slecht Engels.

In de kamer zelf kunnen maar 2 mensen echt iets doen, wij waren met 6 en zaten veel niets te doen.

De logica in de puzzels was ver te zoeken. Jammer dat van 1 onderdeel de batterijen op waren, iets wat we al ruim 5 minuten aangaven.

Ik snap nog steeds de logica van de hele kamer en puzzels niet. Opeens was het klaar.

Een leuk element was wel dat bepaalde dingen op een verassende manier iedere keer terug kwamen.

 • Terugkerend verrassend element
 • Puzzels die het niet doen
 • Onderdelen waarvan batterijen op zijn

Gemiddelde kamer

#49 Na hun eerdere kamers te hebben gespeeld, lag de verwachting hoog.

Het verhaal maakt de kamer, al had ik meer psychic verwacht.

De entourage is niet bijzonder, maar wel passend.

Hij is nog maar kort open, maar ziet er niet zo uit.

Je kan m met 4 spelen, wij deden met 3, maar 2 is nog beter denk ik.

Wat wel grappig was, waren de rollen die je als speler hebt, je bent patient en daar hebben ze iets leuks in verwerkt.

Al met al een gemiddelde kamer waar wij een recordtijd hebben gezet, maar waar wij ook nog tijd hebben laten liggen.

 • Rol als patient

Thema goed doorgevoerd en aangekleed

#48 Wauw wat een mooie kamer.

Hiervoor de dentist gespeeld. Maar deze is vele malen leuker.

Originele puzzels, een circus aankleding en een echte beleving.

Ook deze kamer bevat wat schrikelementen. En veel in het donker waardoor je niet bang moet zijn.

Van begin tot eind een ervaring. Zeker een aanrader.

Enig puntje van aandacht, 6 personen is veel, 4 zou beter geweest zijn.

 • Themakamer
 • Bijzondere/originele puzzels
 • Spelbegeleiding in rol
 • Geen idee van tijd

Een kamer met beleving

#47 Deze kamer beleef je.

Het begint al met de start in de wachtkamer.

Je moet niet gauw bang zijn, schrikelementen zijn aanwezig.

Je merkt wel dat hij wat veroudert raakt, maar desalnietemin blijft hij goed.

Even wat tijd laten liggen, maar met 18 minuten over toch gewoon gehaald.

 • Aankleding
 • Spelbegeleiders in hun rol
 • Beleving
 • Schrikelementen

Veel hints, maar zonder hints niet te halen

#46 Oh, wat was het koud.

Buiten was het net zo koud, een oud (kraak)pand waar je de wind door voelt waaien. In de kamer gelukkig wel een kacheltje.

Voordat we gingen spelen werd er besproken dat we ervaren spelers zijn en of we hints wilde. We hebben afgesproken erom te vragen of als er echt een nodig is, maar desondanks kregen we er best veel en 1x gevraagd. Zonder bepaalde hints kwamen we ook echt niet verder.

Het verhaal is niet erg duidelijk tijdens het spel.

Het oude pand past bij het spel.

Geen hoogstaande puzzels, bekende verhaal met slotjes. Vergezochte puzzel zit er ook tussen.

Na source code sluit deze aan op het verhaal

#45 Eerder deze ochtend Source code gespeeld.


In het startpraatje van de spelbegeleider en het intro-filmpje, maar ook in de kamer zelf vind je links met de andere kamer, leuk gedaan.


De kamer bevat een decor van een onderzeeer en ziet er goed uit. De puzzels zijn origineel, interressant en goed te doen.


Jammer dat we tijd verloren hebben op iets wat niet goed werkte.


Met vijf personen gehaald binnen de tijd.

Aanrader om te doen, al was source code nog gaver.

 • Aankleding van onderzeeer
 • Vriendelijk personeel
 • Originele puzzels
 • Verhaal niet heel duidelijk

Een kamer met een leuke en bijzonder start en eindelement.

#44 Na goede verhalen van anderen viel deze zeker niet tegen.


Het start en eindelement zijn bijzonder en leuk. Maar ook de puzzels waren origineel. Op een klein niet goed werkend onderdeel na zat de kamer goed in elkaar.


De missie hebben we ruim binnen de tijd volbracht.

Een kamer die ik zeker aan zal raden.

 • Start en eind element bijzonder
 • Vriendelijke spelbegeleiding

Leuke kamer

#43 De locatie is een spelletjeswinkel, wist niet dat er zoveel spellen zijn. Je vraagt je af waar de kamer zit.

Vanaf de start erg gelachen en meegenomen in het verhaal. De spelbegeleider doet het erg goed.

Met 'goed' zoekwerk en samenwerking is deze kamer goed te doen.

 • De start
 • Spelbegeleider
 • Duidelijk verhaal

Een kamer die goed in elkaar steekt

#42 Wauw, wat een gave kamer. Hij zit super goed in elkaar, qua aankleding erg mooi en effecten super.

We speelden hem 's avonds, dat geeft wat meer effect bij aankomst. Je moet niet bang zijn aangelegd.

We zijn m gaan spelen na goede verhalen van anderen, maar hij heeft het zeker waar gemaakt. Echt een te gekke kamer.

 • Locatie
 • Aankleding/verhaal
 • Effecten
 • Spelbegeleiding

Kamer die goed in elkaar steekt

#41 Vanavond eerst 'flight 815' gespeeld, in verhouding valt deze dan iets tegen, maar hij blijft gaaf.

Het decor ziet er tof uit, puzzels zijn hier en daar bekend werk, maar wel passend bij de kamer en het verhaal.

Een liniaire kamer, soms stonden er een paar mensen niets te doen, dat was wel jammer.

Paar puzzels hebben we dingen over het hoofd gezien, dat was wel jammer, anders waren we nog sneller.

Al met al een gave kamer.

Een kamer die klopt van begin tot eind

#40 Wat een gave kamer. Van de start tot het einde zit het goed in elkaar. Het verhaal is zeer duidelijk, mooie puzzels en gaaf decor.


Zeer zeker een aanrader.


Had het idee dat we super lang bezig waren, maar dat viel uiteindelijk heel erg mee.


Vriendelijke jongens die ons begeleidde tijdens het spel.

 • Verhaal
 • Decor
 • Personeel

Niet een kamer die er uitspringt

#39 De kamer bevind zich middenin het centrum. Goed te vinden en prima te parkeren(betaald en gratis).

In de ontvangstruimte zie je al het een oude muur, dit geeft al de sfeer. Deze is in de kamer zelf minder aanwezig, daar is het op panelen geschilderd.

De start is erg simpel te vinden, andere onderdelen zijn wat ingewikkelder, maar niet te moeilijk. Qua puzzels weinig onbekend werk.

Al met al vond ik de kamer wat simpel overkomen. Ze zijn nog niet heel lang open, dus het mist ook nog wat ervaring. Al was een onderdeel al kapot gegaan tijdens ons spel, iets waar wij weinig invloed op hadden.

Het einde is geen escape einde zoals ik gewend ben.

Al met al is het geen kamer die er heel erg uitspringt,

 • Service
 • Geschilderd decor
 • Simpele start
 • Geluid erg zacht
 • Erg donker (hulpmiddel van licht is zwak)

Gemiddelde kamer

#38 Bij aankomst denk, waar ben ik beland. Het zit verborgen in een hotel/restaurant/bowling centrum, ergens beneden.

Ook bij binnenkomst van de kamer heb je dat gevoel even. Je hebt echt even het idee, ok, is dit alles.

Maar tijdens het spel kom je erachter dat dit anders is.

Mooie puzzels, origineel thema(verhaal niet heel duidelijk) en goed decor.

Alleen jammer dat het einde niet het escape gevoel geeft.

 • Thema en decor
 • Escape einde mist

Te modern voor locatie

#37 De verwachtingen waren misschien ook te hoog, maar ik vond hem tegenvallen.Een super mooie locatie, maar er mistte wat van vroeger. Er was teveel moderne technologie aangebracht.Helaas werkte bij ons ook niet alles naar behoren.Al met al een tegenvaller.

 • Locatie
 • Moderne technologie op oude locatie, past niet
 • Puzzels die het niet doen
 • Hintsysteem die niet goed werkt
 • Prijs

Een kamer in 2 delen

#18 Als groep werden we in 2en verdeeld, op een gegeven moment kwam het samen en ontsnapte we gezamenlijk..


Mogelijkerwijs kun je hem nogmaals spelen, maar dan iets aangepast en omgekeerd opgesplist. Jammer dat dit niet gepromoot wordt bij reservering of ter plekke bij het spel.


Het verhaal zat goed in elkaar, soms wel pittig om het verhaal te gebruiken in de puzzels.


Puzzels zijn passend en interressant. Het eindstuk was erg warm en klein van ruimte, 6 paste net.

Een kamer met een bijzondere start

#19 De start van deze escape is bijzonder, meer ga ik er niet over verklappen.

Het verhaal zit goed in elkaar en spannend opgezet, maar niet eng.

De aankleding soms wat simpel en hier en daar zijn wat dingen aan vervangkng toe.

Al met al een leuke ervaring om deze kamer te spelen.

Escapen met wat haken en ogen in mooie themakamer

#12 Na verhalen van anderen te hebben gehoord en gelezen was de verwwachtjng hoog, helaas is die verwachting niet helemaal waar geworden.
Het begon al met een fout, de kamer was niet gereset toen wij erin gelaten werden. We kregen wat te drinken aangeboden totdat hij wel gereset was. Helaas wisten we dus al het een en ander omdat we dat hadden gezien.
Het verhaal en aankleding vond ik prima in elkaar zitten. Puzzels waren goed te doen.
Helaas was er een onderdeel wat niet naar behoren werkte.

Tegenvaller

#11 De dag ervoor kregen we een filmpje en document toegstuurd. Een leuk element.
De toevoeging hiervan mis ik nog steeds, ik mis de connectie met het spel.
Het spel zelf speelde we met 8 pesrsonen, maar een groot deel van de tijd kon den er maar een paar echt iets doen, een zeer lineaire kamer. De puzzels waren niet erg bijzonder en spannend.
Het einde hebben we niet gehaald, maar waren wel dichtbij.

Interressante kamer op bijzondere locatie

#10 De kamer bevind zich in een oude fabriek. Alles ziet er echt nog uit zoals toen en dat doet het verhaal ten goede.
De puzzels zijn goed te doen en passend.
Leuke onderdelen in de puzzels.
Aan het einde nog een verrassing bij de ontsnapping.

Een prima kamer

#17 Het spel start al in de bar van de kartbaan, met het ontvangen van een envelop met aanwijzingen.

De kamer zelf is interressant, maar ook niet super bijzonder.

Er zitten verrassende onderdelen in. Een bepaalde puzzel was qua puzzel en oplossing precies hetzelfde als bij een andere kamer, dat was wel jammer.

Spelbegeleidster was niet sterk in haar presentatie en viel bij start ook beetje weg. De hints kregen we iets te makkelijk.

Bijzondere themakamer

#13 Erg gaaf hoe deze kamer in elkaar steekt. In een mooi oud pand in Leiden aan de gracht wordt je meegenomen in het leven van de schilder Rembrandt. Het zit goed in elkaar en heeft bijzondere en originele puzzels.

Bijzondere ervaring als gevangene

#21 De parkeergarage was even zoeken, en was ook niet je van het met rommel en glas op de grond.


Het terrein oplopende was al indrukwekkend, wat een gebouw en omgeving.


We werden enthousiast onthaald door een medewerker die ons naar binnen bracht. Ondertussen werd wat van de geschiedenis verteld en laten zien.


Nadat we onze spullen hadden opgeborgen begon het spel echt. Als echte gevangenen werden we opgesloten.


Een bijzondere ervaring.


De kamer en de puzzels zijn leuk en goed te doen. Achteraf vind ik het jammer dat het hintsysteem op deze manier werkte.

 • The Dam — Escapium
 • Geplaatst op 21 januari 2018 om 20:21
 • Gespeeld met 7 personen in oktober 2017; Ontsnapt: Ja

Themakamer

#20 Gave themakamer met aantal erg originele puzzels.Met een groep ervaren escapers gedaan en wij dachten vaak te moeilijk. Met 5 minuten op de klok mooi gehaald.Achteraf kamer nog door gelopen.Het enthousiasme van de spelbegeleider/eigenaar zorgt voor een zeer positieve ervaring.


Het spel zelf is niet heel sterk. De verwachtingen waren misschien ook te hoog nadat de spelbegeleider bij binnenkomst er zo positief over vertelde. Hij stond ook open voor tips die wij gaven.

Niet bijzonder

#22 Het idee van escapen uit een bus leek leuker dan dat het was.

Erg jammer dat het voor een groot gedeelte in het donker is.

Het thema is duielijk, maar niet bijzonder. Zit niet echt een verhaal in.

Het is een echte oude stadsbus en alles wat erin zit is ook echt oud.

Al met al vond ik deze escape niet bijzonder.

 • Winescape — ESC room
 • Geplaatst op 21 januari 2018 om 19:01
 • Gespeeld met 6 personen in januari 2018; Ontsnapt: Ja

Als laatste deze kamer mogen spelen

#32 Een ethousiaste spelbegeleidster heet ons welkom en verteld dat wij de laatste spelers zij die deze kamer spelen. Na 3 jaar ging ze sluiten lmdat ze inmiddels al een tijd in Eindhoven woont, waar ze een nieuwe kamer gaat starten.

De locatie is in het donker lastig te vinden, overdag zal hetverg mooi rijden zijn kn de donkere bossen.

De kamer is op zich niet heel erg bijzonder. Het thema van de wijn is terug te vinden, maar niet uitermate veel. Puzzels zijn goed te doen.

 • Spelbegeleiding

Prima kamer

#2 Ondanks het stormachtige weer toch goed aangekomen. Wel even zoeken naar het juiste pand in het donker.
Met een lab jas aan worden we in het spel gezet. Het zit mooi in elkaar, maar het spat er niet vanaf.
Puzzles goed te doen.

Leuke kamer in oud pand op afgelegen industrieterrein

#3 Het was even zoeken waar het was, maar uiteindelijk kom je aan de achterzijde via een trappetje naar boven toch op de locatie aan.
Je levert je mobiel in en vind die aan het einde van het spel terug.
Het bank gedeelte was goed doorgevoerd, maar het 'hel' deel vind ik onduidelijk.
Interressante puzzels, meerder puzzels tegelijk te doen.
Achteraf nog even meegekeken bij de volgende groep.

Een echte gevangenis ervaring

#1 Mijn eerste escaperoom en wat een ervaring.
Bij aankomst moet je een wandeling maken door het interressante complex. Imposant en bijzonder om te zien.
In een cel mochten we ons jas ophangen en ons verkleden in een mooie oranje overal.
We werden totaal meegenomen in het gevangenis verhaal, alsof we echte gevangenen waren.
Passende puzzels in een goed verhaal. Erg leuk hoe de spelbegeleiding je erin meeneemt.

 • Locatie
 • Spelbegeleiding in rol
 • Tegen een ander team spelen in andere cel

VR gedeelte minimaal aanwezig

#16 Het is in een mooi pand, het oude muntgebouw.

Parkeren is goed te doen in de omgeving. Betaald en in park oog en al gratis.

De kamer zelf vond ik niet bijzonder. Wel wat bijzondere puzzels.

Het VR gedeelte vond ik ver te zoeken, de naam doet meer vermoeden.

Geen escape ervaring

#4 Een bijzondere locatie en heb me ook zeker vermaakt, maar het is niet een escape room. Het is echt het fort boyard idee.
Spelletjes spelen in verschillende kamers en punten verdienen.

Echte themakamer

#8 Het thema van de Egyptische tombe was erg goed erin verwerkt.

Mooi aangekleed en samengesteld. Bijzondere en mooie kamer al met al.
Puzzels zijn goed te doen en echt aan thema aangepast.

Meedere puzzels tegelijk te doen en geen slotjes.

Jammer dat het biljarten van de jongeren die in de ontvanstruimte bezig waren in de kamer te horen was. En jammer dat we achteraf niet iets konden drinken. Een puzzel onderdeel deed het niet goed, achteraf werd verteld dat dit al een tijdje bekend was.
Ondanks de spelbegeleider druk was met zijn vrienden, is het wel een aanrader.

 • Geen slotjes
 • Mooie/interressanre puzzels

Mooi gemaakte kamer

#6 De naam 'escaperoom in gouda' doet vermoeden dat het in Gouda plaats vind, maar het is in Moordrecht.
Op een industrieterrein kom je in een mooi gemaakte kamer en speel je in het verhaal van Jacoba van Beieren.
Het verhaal en enthourage zitten goed in elkaar.
Een aanrader om te doen.

Interressante kamer op bijzondere locatie

#25 Het was in het donker even zoeken, maar we hebben het gevonden.

Een goed ontvangst door de spelbegeleiding.

De locatie is bijzonder, het is in de oude kerk.

Interressante puzzels die met elkaar goed te doen zijn.

Het verhaal rondom de kamer past goed bij het oude karakter van de kerk.

Met 7 gespeeld, maar 1 of 2 personen minder is fijner denk ik.

 • Locatie
 • Spelbegeleiding
 • Kamer in een duidelijk verhaal
 • Vindbaarheid

Een interressante kamer met super enthousiaste spelbegeleiding

#9 Een kamer met een origineel verhaal. Het speelt zich af in een tankstation rond de milleniumwisseling. Een interressante leuke kamer.
Na afloop nog een lange tijd met de eigenaresse gepraat, een zeer enthousiaste dame die vol lof over haar kamer vertelde en liet zien.

 • Enthousiaste spelbegeleiding
 • Soorten puzzels
 • Themakamer

Niet een echte escape ervaring

#36 Bij het reserveren merkte ik al dat deze kamer anders was dan anderen. Je kunt hem met 14 spelen, maar blijft dan in dezelfde kamer las ik, wij speelden met 7. Alles op de site is in het Engels, ook de bevestiging en mailcontact werd in het Engels gedaan.

Bij aankomst bleek dit te komen doordat de spelbegeleider van Engelse afkomst is. Hij begrijpt wel Nederlands, maar spreekt het niet voldoende. Maar alles was begrijpelijk.

De kamer zelf is 1 ruimte en je gaat niet op zoek naar voorwerpen maar doet puzzels. Als je van puzzelen houdt ben je hier op de juiste plek.

Het is qua aankleding saai, je hebt niet het gevoel in een lab te zijn.

De eindpuzzel is dan wel weer grappig. Maar je gaat niet ontsnappen uit een kamer. Het is echt alleen maar puzzelen en daardoor kun je een volgende puzzel oplosen.

Het mist de echte escape ervaring.

 • Soorten puzzels
 • Niet een echte escape ervaring
 • Betaald parkeren

Top!

#23 Een volautomatische kamer met originele puzzels.

Alles zit mooi verwerkt in het verhaal.

Ondanks dat we een erg snelle tijd hebben gezet hadden we niet het idee dat we tekort kwamen.

De puzzels waren zeer passend in het thema en echt weer vernieuwend.

Een leuk element is dat ze hier werken met tijd, maar ook punten.

Hun eerste kamer, als laatste gespeeld, maar valt zeker niet tegen

#34 Eerder al de 2 andere kamers op deze locatie gespeeld. Beiden gehaald en zeker aanraders.

De verwachtingen waren daardoor ook hoog, maar viel geheel niet tegen.

Deze kamer is de eerste die ze geopend hadden en wat meer met sloten. Maar dit deed niet af aan de kamer.

Interessante puzzels die goed op te lossen waren. We hadden wat tijd verspeeld, maar hebben desondanks toch de 3e tijd weten te zetten.

Ook deze is een aanrader.

 • Puzzels
 • Enthousiast personeel

Leuke themakamer

#33 Het thema van een hangover is goed doorgevoerd in de puzzels.


Leuke originele puzzels. Je maakt mee wat er de avond ervoor gebeurd is.


Erg leuk gedaan.


Personeel is positief en gezellig. Aangezien we die middag nog een kamer zouden spelen en wij wilden lunchen, ging hij bellen om een tafel voor ons te regelen bij een restaurantje in de buurt.

 • Enthousiast personeel
 • Verhaal en beleving
 • Puzzels

Top!

#27 Ondanks dat ik het eerste kwartier gemist heb(het was de zondag dat het vreselijk sneeuwde en iedereen dus super lang onderweg was) was het zeker de moeite waard. De kamer werkt top, goed verhaal en mooie effecten.

Echt een aanrader om te spelen.

 • Verhaal
 • What the fuck momentje halverwege
 • Verschillende ruimtes
 • Enthousiast personeel

Tegenvaller

#5 Deze kamer was georganiseerd vanuit een groupon bon waarbij je ook nog kon bowlen en een schaal bittergarnituur kreeg.
De kamer was wel aangekleed in het thema. Bij start werd al verteld dat we een kwartier extra kregen om dat gebleken was dat de kamer te moeilijk was.
De start was goed, maar op een gegeven moment liepen we vast, mede door een dvdspeler(of eigenlijk een spelcomputer die dienst deed als dvd speler) die het niet goed deed.

Een ware ervaring

#7 Het was een stukje rijden, maar het was zeker de moeite waard. Deze vol automatische kamer heeft mooie elementen en zit goed in elkaar. Alles geheel passend in het verhaal. Aan het einde dachten wij dat we hem niet gehaald hadden, maar we bleken nog 6 sec over te hebben. Erg leuk is het ook dat je achteraf de film te zien krijgt van je eigen spel. Bepaalde onderdelen kun je niet als groep doen en zie je dan op de film. Echt een aanrader om te spelen.

 • Vol automatisch
 • Verhaal zit goed in elkaar
 • Achteraf terug kijken
 • Lineaire kamer

Tegenvaller

#35 Het spel valt erg tegen. Wij speelden hem met 8 personen, maar dat is echt teveel.


Je speelt het in het ruim van een boot tegenover de Euromast. Tijdens het spel voel je de boot bewegen.


De spelbegeleider vond zichzelf nogal grappig, maar was dit niet. Het duurde een tijd eer dat we echt mochten spelen.


Tijdens het spel kwam hij 2x binnen, eigenlijk voor niets en stoorde het spel. Kwam ook amateuristisch over, geef dan op het hintscherm aan wat er is.


Het verhaal wat hij van tevoren verteld voegt totaal niets toe aan de kamer en de puzzels. Meerdere puzzels kun je tegelijk doen, maar sommige zijn erg ver gezocht of onlogisch.


Al met al wel gehaald. Maar zonder bepaalde hints kom je echt niet verder.

 • Spelbegeleider
 • Puzzels
 • Je blijft in dezelfde kamer
 • Parkeerkosten
 • MYSTERIUM — Mysterium
 • Geplaatst op 29 december 2017 om 23:56
 • Gespeeld met 7 personen in december 2017; Ontsnapt: Ja (24:24)

Het mysterium in recordtijd opgelost

#31 Een kamer die groter is dan je denkt, gelegen in een grachtenkelder in Utrecht. Geheel in het thema, mooi aangekleed.


Originele puzzels. Genoeg te doen en logisch opgebouwd.


En erg euk om te verkleden voor de eindfoto(overwinningsfoto van het nieuwe record).

 • Aankleding in het verhaal
 • Originele puzzels
 • Locatie is al bijzonder
 • De spelbegeleider

Niet bijzonder

#30 Het is echt een lab waar je binnenkomt. Maar in totaliteit vond ik het niet bijzonder en puzzels ver gezocht. Zonder bepaalde hints kwam je echt niet verder. Te weinig tijd voor het aantal puzzels.

 • Veel cijfercodes

Slotenparadijs

#26 Achterin de bowling zit de postkamer. Mooie themakamer met leuke puzzels, maar zeer veel hangslotjes.

 • Erg veel slotjes
 • Koelcel — SS Rotterdam
 • Geplaatst op 22 december 2017 om 15:33
 • Gespeeld met 8 personen in september 2017; Ontsnapt: Ja

2 kamers tegen elkaar gestreden en gewonnen

#15 Deze kamer is er in meervoud en hebben we gespeeld tegen elkaar. Dat maakt het erg leuk.

Echt een themaker op bijzondere locatie.

Leuke puzzels, meerdere djngen tegelijk te doen.

 • Locatie is al bijzonder
 • Thema in puzzels doorgevoerd
 • In 2 kamers tegen elkaar te strijden

Voor ik het wist stonden we al buiten

#28 Met een ervaren escapeteam waren we binnen een halfuur al buiten.

Leuke puzzels, meer tegelijk te doen.

Het was in het thema, mooi gedaan maar voor ons te makkelijk.

 • 1 puzzel lastig voor kleine mensen
 • Laatste stukje kom je te makkelijk uit

Leuke net gestarte kamer die nog wat aanpassing nodig heeft.

#29 Een interessantd kamer waarin alles goed in het thema het schip verwerkt zit. Met wat extra tijd hebben we hem gehaald. Leuke originele puzzels, maar nog wat kinderziektes die verholpen moeten worden.


Hier en daar wat onduidelijkheden.

 • Themakamer

Na vele kamers waren deze toch weer origineel en verrassend

#24 Vanavond beide kamers gedaan en beide erg leuk.Al heel wat kamers gedaan, maar deze was toch weer verassend. Meerdere puzzels tegelijk te doen, die weer eens nieuw van soort zijn en vol automatisch werken.Met 6 personen goed te doen.Zeker een aanrader!!!

 • Enthousiast personeel
 • Puzzels
 • Verschillende ruimtes
 • Puntentelling en tijdtelling