Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Hstank

Junior Escaper

Offline

Omschrijving

Ik ben de Facebook moeder van Escape Rooms


Lid sinds

20-04-2022

Statistieken

Escaperooms

12 reviews

12 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


2 forum berichten

12 reviews

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 01 juli 2023

Tomatensoep :D

Soup Du Jour is een creatieve en prachtig gethematiseerde Escape Room op een geweldige locatie.

De sfeer zit er door het ontvangst van de host meteen goed in. Je wordt meteen het verhaal in getrokken, mede door de aankleding van het prachtige klooster. Het verhaal wordt goed geïntroduceerd, door de experience heen uitgeweid, maar aan het einde een klein beetje afgeraffeld. Geen groot probleem gelukkig, het is sowieso zeer passend bij de Escape Room. De manier waarop hints gegeven worden past ook niet echt bij de rest van de ervaring.

De puzzels zijn allemaal heel uniek en goed gevonden, weinig simpele sleutels en (cijfer)sloten. Er is genoeg om uit te vogelen en genoeg te doen. Eigenlijk zit er geen domper tussen, wat niet vaak voorkomt in een Escape Room!

Als een review van mij kort is, dan weet je dat er niet veel op een Escape Room aan te merken is. Wat een geweldige, gelikte ervaring.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

MYSTERIUM

Mysterium
Geplaatst op: 18 april 2023

Hey dit doe je toch ook in Brabant?

Mysterium is een toegankelijke en creatieve Escape Room op een prachtige locatie. Geschikt voor alle leeftijden en verschillende mate van ervaringen met Escape Rooms.

De sfeer zit er gedurende de gehele ervaring goed in. Alles is prachtig aangekleed en de werfkelder werkt als locatie goed samen met het thema en verhaal. Het verhaal is zoals een hele boel dingen in de Escape Room - geinig. Ook het begin van de ervaring is geinig en goed gevonden, maar uiteindelijk een beetje overbodig. De manier van hints vragen was ook nog eens geinig, op een goede manier.

De puzzels zijn goed gevonden en vrij straight-forward. Soms zó straightforward dat je niet doorhebt dat je een puzzel al hebt opgelost. Vaak is het zoeken van een puzzel een grotere uitdaging dan het uitvoeren ervan. De kamer lijkt aan het begin heel open - met allerlei dingen te vinden - maar is in de praktijk relatief lineair. Meestal zijn er echt maar één of twee dingen waar je op moet focussen. Dat werkt vooral in de tweede helft van de ervaring heel goed, maar is even schakelen.

Uiteindelijk is Mysterium vooral een hele gezellige en - jawel - geinige ervaring. De kamer is goed gedraaid door onze host en de boel is uitstekend verzorgd. Niks is super slecht, maar er is ook weinig écht geniaals te vinden. Zeker een aanrader - maar dan vooral voor beginners.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Mine Secret Experience

Escape Room Ermelo
Geplaatst op: 25 oktober 2022

Laat een scheet en je verliest 12 minuten tijd

Mine Secret Experience is prachtig, creatief en meeslepend. Het mijnwerkers-thema is fantastisch uitgevoerd in zowel de puzzels als het decor. De breinkrakers zijn vergeleken met de andere kwaliteiten van deze Room iets minder, maar dat mag de pret niet al te veel drukken.

Alles klopt qua thema in deze Escape Room. De Room gaat dan ook echt above-and-beyond om dit voor elkaar te krijgen. De helmpjes die je op mag, het decor, de puzzels en het verhaal werken allemaal uitermate goed samen om de mijn-sfeer te nailen. De aankleding van het geheel heeft een aantal elementen die me behoorlijk moeilijk lijken om op te ruimen. Het feit dat ze alsnog ingezet worden, is zeer respectabel. De hints zijn helaas wel weer een gevalletje 'alwetende host bereikbaar via walkietalkie die niet per sé binnen het verhaal past', maar dat stoort niet.

De puzzels passen dus goed bij het thema, maar zijn ze ook uitdagend, creatief en leuk om uit te voeren? Dat wisselt. Op een punt sta je exact dezelfde oninteressante, ietwat vage puzzel drie keer achter elkaar te doen. Er zijn maar weinig puzzels die intuïtief op te lossen zijn. Gelukkig zit er geen enkele absolute ramp van een raadsel tussen, maar ironisch genoeg zijn juweeltjes ook zeker niet te vinden. De eerste puzzel verdient wel een shout-out.

Al met al is deze Room vooral als ervaring heel leuk, er zitten een aantal leuke trucjes in die de boel interessant houden. Voor breinkrakers moet je niet komen, maar voor een hele toffe, mooie en goed betaalbare Escape Room wel.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Abandoned

Escapium
Geplaatst op: 04 september 2022

Op visite in een pas verlaten huis

Abandoned is een griezelige housetour met vele creatieve ideeën. Het verhaal wordt langzaam, maar zeker door de Room onthult en weet samen met het prachtige decor een luguber sfeertje op te bouwen.

Qua atmosfeer zit het in Abandoned zeer goed. De kamer is prachtig aangekleed en het voelt echt alsof je in een pas verlaten huis rondbanjert. De daardoor ongemakkelijke stemming wordt daarnaast ook nog eens aangewakkerd door de audio en incidentele schrikmomenten. Ik zou de ervaring niet per sé het label 'horror' geven, maar spannend en creepy is het zeker.

De puzzels zijn vooral leuk om uit te voeren, maar merendeels absoluut geen breinkrakers. Het zijn vaak eigenlijk geen puzzels te noemen, meer doe-opdrachten. De puzzel-achtige puzzels zijn prima, maar niet noemenswaardig. Het is ook stuitend hoe weinig puzzels er per kamer zijn in zó'n grote Escape Room. Hele kamers zijn compleet opgelost na één klein karweitje en dat is best even schakelen.

Het voelt alsof deze Room pas echt tot zijn recht kan komen als hij 95 minuten lang zou zijn (i.p.v. 65), uiteraard aangevuld met meer puzzels. De ruimte in overvloed valt dan goed te benutten. Het verhaal is in ieder geval sterk genoeg om circa 90 minuten lang interessant te blijven.

Uiteindelijk is Abandoned een entertainende kamer. Als ervaring is hij top, voor breinkrakers wat minder. Ruimte had beter benut kunnen worden (of überhaupt benut), maar man was die ruimte mooi aangekleed.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 26 augustus 2022

Woordgrap over treinen

The Runaway Train is het ideaalbeeld van een zeker zes jaar oude Escape Room. Wat ze toen neergezet hebben, weet zich nu nog steeds te onderscheiden van andere Rooms, vooral vanwege de thematisering. Het zal je verwachtingen niet zo zeer op hun kop zetten, maar zeker overtreffen.

De aankleding van de Room is simpelweg voortreffelijk. Het lijkt echt alsof je je in een treincoupé bevindt en het geheel is prachtig afgewerkt. Alle details kloppen. Het verhaal is mij echter eerlijk gezegd nooit helemaal duidelijk geworden, maar is op veel punten door de Room verwerkt. Soms zijn er dus dingen die duidelijk naar een vertelling verwijzen, waarvan je geen idee hebt wat ze nou betekenen. "Goh, waarom staat er eigenlijk uranium op de bank en zit er poep op de muren?" Ik heb zo'n vermoeden dat het aan mij ligt, dus ik zou zeggen - let extra goed op bij de uitleg van het verhaal. Dan moet het goed komen.

Met de aankleding zit het dus goed, met de sfeer als geheel niet echt. Hoe kan dat nou gebeuren? Nou, zoals andere reviews van deze Room al zeggen - de muziek. De muziekkeuze is vrij merkwaardig en er wordt maar één liedje op loop afgespeeld. Al met al zorgt dit ervoor dat je je nou niet echt ondergedompeld in de ervaring voelt. Zonde.

Dan naar de puzzels. Allen krijgen van mij een voldoende of daarboven. Ze zijn logisch, goed gevonden en het voelt goed om ze op te lossen. De technische snufjes die de Room te bieden heeft helpen hier zeker ook bij en maken alles nog net iets spectaculairder. Er zit ten alle tijden een lekkere flow in de ervaring. Veelal is er al informatie te zien voor puzzels die later pas opgelost kunnen worden. Meestal is het duidelijk dat je later terug moet komen, soms niet. En dan sta je ineens op een dwaalspoor, waar je in een op zich vrij pittige Escape Room geen behoefte aan hebt. Gelukkig komt dit weinig voor, evenals andere kleine dingetjes die er in de afgelopen zes jaar eigenlijk wel uitgehaald hadden moeten worden.

Dan het vaste segment in mijn reviews - hints! Ik kan het zelf ook niet geloven, maar er is deze keer niks op aan te merken. De hints werden via een goed medium gecommuniceerd, waren super goed getimed en gaven de informatie die we nodig hadden.

In conclusie is The Runaway Train een super solide Escape Room. Eigenlijk is het enige onmiskenbare verbeterpunt is de muziek. De aankleding is super, de puzzels top en het verhaal waarschijnlijk ook. Een aanrader!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 18 juli 2022

Consistente controle paneel paniek door de Power Plant

Nuclear Power Plant is een bijna vijf jaar oude Escape Room die vooralsnog niet door de tijd is ingehaald. De Room 'parallel' noemen is een understatement, maar hem 'verwarrend' noemen een belediging. De ingewikkelde opbouw van de Room is ingenieus, duidelijk en bovenal niet te vergezocht. Het spelverloop is anders dan anders, maar werkt zeer goed.

Het verhaal van de Room is vooral functioneel, geen creatieve verademing. Dat is ook niet nodig, omdat de Room het magere verhaal prima weet te ondersteunen. De aankleding van de kamer is niet adembenemend, maar voldoende en - wederom - functioneel. Alle puzzels passen naadloos binnen het thema en het geheel is mooi afgewerkt. Je weet als speler wat je doel is, hoe je het bereikt en wat er gebeurd als dat zou mislukken. Écht in het verhaal of de sfeer zit je nooit, maar storend is dat niet.

Je krijgt al snel de indruk dat over de puzzels goed is nagedacht. Vaak zijn meerdere interpretaties van clues correct. Sommige puzzels zijn simpeler dan anderen, wat de spelflow in de hand werkt. Er zaten tijdens onze ervaring een aantal onduidelijkheden in de clues en puzzels, maar volgens de host zouden die verholpen worden. Laten we dat vooral hopen, want één van de struikelblokken binnen de Room was wel héél onnodig en heeft ons veel tijd gekost.

De Room maakt verder veel gebruik van 'red herrings' en dingen die lijken alsof ze ergens voor nodig zijn - maar uiteindelijk nutteloos zijn. Dit werkt soms heel goed, soms niet. Het is een goedgevonden uitdaging om als het ware een speld in een hooiberg te vinden en het kleine stukje bruikbare informatie tussen allemaal ruis te herkennen. Ruis streep je meestal weg door logisch na te denken of iets wél of níét een regelmaat heeft of wellicht een connectie vormt met iets anders. Dit was in deze Room veelal mogelijk als je goed genoeg kijkt en beredeneerd (pluspunten daarvoor!). Helaas lijken sommige dingen wel héél veel (té veel, dus) op iets bruikbaars en dan ben je ineens vijf minuten kwijt aan niks oplossen.

Je mocht als groep zelf om hints vragen en die waren dan ook uitermate adequaat (soms kwam de host pas na een paar minuten bij de daadwerkelijke hint uit, maar goed). Er werd ook een hoognodige hint gegeven, terwijl we er niet om vroegen. Het werd aan alles duidelijk dat de enthousiaste en gepassioneerde host weet wat hij deed, alle lof daarvoor!

Deze Escape Room blijft anders dan anders en meestal komt dit de ervaring ten goede. Een paar minuscule aanpassingen - die vaak een kleine moeite zouden zijn om uit te voeren - zouden alles ontzettend aanscherpen. De Room staat verder als een huis en is zeker een bezoekje waard!


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Panic Room

Escaperoom Putten
Geplaatst op: 13 juni 2022

Uniek in zijn soort en bloedstollend, maar zeker niet zonder mankementen

The Panic Room is spannend, biedt een unieke manier om met je medespelers te communiceren en heeft een paar innovatieve trucjes en verassingen om ervoor te zorgen dat deze Escape Room anders aanvoelt dan alle anderen. Deze pluspunten zijn een aantal sterke selling points voor de Room. Wanneer je echter naar puzzelkwaliteit, verhaal en aankleding kijkt - valt de Room helaas uit elkaar.

Het verhaal wordt kort geïntroduceerd voordat je vlug de kamer in wordt gegooid. De introductie weet voor elkaar te krijgen dat je weet waar je terecht bent gekomen en wat voor ingenieuze spelelementen er in de kamer zijn verwerkt. Het verhaal is functioneel, maar helaas niet interessant genoeg om te blijven hangen en de logica is soms ietwat vergezocht. De rest van de kamer gaat nauwelijks in op de set-up van het plot en het crypto thema speelt amper een rol. Dat laatste kán een pluspunt zijn, mocht je net zoals ik niet staan te wachten op meer crypto reclame onzin.

De sfeer van de kamer ondergaat als het ware een 'pump and dump'. Het spel begint vol spanning en sensatie. Effecten en slimmigheden van de Room zorgen voor een zeer positieve verassing. Deze slimmigheden evolueren echter niet naarmate je verder geraakt en komen in een neerwaardse spiraal terecht: van geniaal naar prima naar bijna irritant. Waar je ook snel klaar mee bent, is de aankleding van het geheel. Kleur is weinig te bekennen, hetzelfde geld voor non-IKEA meubilair. Ergens klopt het wel met het thema, maar er had echt meer mee gedaan kunnen worden. De afwerking overigens voor wat het is grotendeels in orde - 'tis niet lelijk. Gelukkig is de lay-out van de Room verfrissend en werkt het de spanning goed in de hand. De kamer is met z'n zessen kwa ruimte prima te doen, al wordt het wel extreem benauwd wanneer je je in een zekere paniekerige ruimte bevindt.

Bij de puzzels gaat deze Room spijtig genoeg vaak hard onderuit. Je wordt geplaagd door een cijfertoets waar geen code ingevoerd hoeft te worden en - echt waar - wanneer je een sleutel hebt gevonden gebruik je die niet logischerwijs op de plek met het slot dat je zonet hebt gezien (en overigens nooit geopend hoeft te worden), maar je gebruikt het op een compleet ander slot dat je zonder hints moeilijk zal opvallen. Veel knoppen en opgeloste puzzels geven ook weinig feedback over wat ze doen. De puzzels zijn verder veelal met het thema gerelateerd - maar passen incidenteel écht logisch binnen de Room en zijn verhaal. Sommige puzzels waren ook nog eens langdradig of gewoon irritant. Maar dan - ineens - richting het einde van de ervaring - komt er een puzzel die super tof is en alle sterke punten van de kamer weet te combineren! Hartstikke uniek en goed gevonden, maakte bijna de rest van de puzzels goed.

Dan iets waar ik wel vaker ongevraagd over mekker - hints. In deze Room waren ze niet alleen onbehulpzaam en kwamen ze vaak véél te laat, maar ze waren soms zó slecht getimed dat ze ons uit onze concentratie gooide en ons dingen opnieuw moesten laten doen. De hints waren dermate inadequaat in het helpen, dat we ons af begonnen te vragen of de spelleider überhaupt wel mee aan het kijken was. Gelukkig wist degene die de kamer draaide zich richting het einde ietwat te herpakken en heeft hij ons geholpen door ons een plek te geven waar we wél een sleutel moesten gebruiken. Ik kan in deze review helaas niet omschrijven hoe de hints werken en hoe ik ze persoonlijk aan zou passen, maar het liefste zou ik de hints op een andere manier met de spelers communiceren.

Goed. Dit klinkt wellicht als een snoeiharde review, maar de pluspunten die de Room heeft zorgen er tóch voor dat het een leuke ervaring blijft. Deze Escape Room heeft vele unieke ideeën, maar heeft nog veel ruimte om te groeien. Ik geloof er zeker in dat de Room na wat (soms rigoreuze) verbeteringen écht super kan zijn. We komen uiteindelijk uit op een aanmoedigend zesje, maar laat zo'n middelmatig cijfer er niet voor zorgen dat je deze kamer compleet uit het oog verliest. Hier zit echt potentie in.


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  Borrelnootje

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 08 juni 2022

Met de mannen in de Meisjeskamer

De Meisjeskamer is een Escape Room dat op indrukwekkende wijze een ijzingwekkend verhaal door vele, gevarieerde puzzels heen weet te verweven.

Deze Horror Room weet je op de welbekende manieren de stuipen op het lijf te jagen. Dat betekent voornamelijk harde geluiden en flitsende lichten. Gelukkig komen er ook een aantal slim-enge momenten voor, waarbij je je toch weer zo heerlijk angstig begint te voelen. Dit allemaal wordt ondersteund door een uitermate luguber verhaal dat zich langzaam laat onthullen naarmate je meer en meer puzzels op lost. Geen spoilers - natuurlijk - maar het antwoord op alle vragen die de trailer van deze Room wellicht in je oproept, zullen zichzelf vanzelf beantwoorden.

De puzzels zijn voor het grootste deel goed gevonden. Er zitten wellicht geen pareltjes tussen, maar het gemiddelde ligt erg hoog. De puzzels zijn soms ietwat verouderd of zelfs versleten, maar dat zorgt niet voor een merkbare vermindering in kwaliteit. De puzzels passen verder prima binnen het thema en het voelt altijd goed om een breinkraker op te lossen of en slot open te krijgen - om vervolgens natuurlijk weer geconfronteerd te worden met een luid geluidseffectje.

De service is overigens goed geregeld en het feit dat je de beelden van je Escape-avontuur terug kan kijken is zeker een plus. Wel zou de inleiding van de kamer wat aangescherpt mogen worden, om je toch iets beter te introduceren tot de Room en de sfeer iets minder op je dak te gooien.

Al met al heeft de Meisjesmaker onmiskenbaar een aantal hoogtepunten, die door andere Rooms lastig te overtreffen zijn. Duidelijke verbeterpunten zijn er weinig, duidelijke pluspunten heel veel. Alle lof voor deze kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

The House Next Door

Escape Game Over
Geplaatst op: 07 mei 2022

Goed in horror, top in puzzels!

The House Next Door is een collectie van lugubere kamers en claustrofobische gangen die door het spel op sluwe wijze door elkaar heen worden vervlochten. Het is ten alle tijden onmiskenbaar een horror Escape Room die niet schroomt om je de stuipen op het lijf te jagen.

Voor horror Escape Rooms is de sfeer - of vibe - van de Room essentieel om de ervaring compleet te maken. Vooral de lay-out en belichting van het geheel weet dit op een aantal punten heel slim voor elkaar te krijgen. De Room is niet revolutionair wanneer het aankomt op horror - kwa verhaal en decor is het vrij 'by the numbers' - maar weet toch op een paar slimme manieren je te grazen te nemen.

De puzzelkwaliteit is gevarieerd, maar het gemiddelde ligt hoog. Sommige puzzels zijn vrij vergezocht met weinig clues om tot de juiste conclusie te komen. Er zijn gelukkig ook een aantal puzzels die simpelweg geniaal zijn. Uniek en pittig, doch rechtvaardig. Zonder al te veel te verklappen, zou de moeilijkheid van de puzzels van mij iets beter verspreid mogen zijn.

De host was overigens super enthousiast en gastvrij! Hij heeft de Room echt top gedraaid. Wel een klein puntje van kritiek, de host wilde nog wel eens in het Engels tot ons spreken in de Room. Het Nederlandse Engels accent scheen helaas zwaar door, wat ons er bijzonder bewust van maakte dat geen ziel uit het hiernamaals tot ons sprak, maar de guy die we net nog hadden gesproken. Waarschijnlijk vonden wij dit storender dan anderen, maar ik zou aanraden de Nederlandssprekende groepen maar gewoon in het Nederlands toe te spreken.

Uiteindelijk is The House Next Door een zeer competente horror Room met een stel ontzettend goed gevonden puzzels. Een paar kleine verbeterpunten zorgen ervoor dat ik net niet even lyrisch ben over deze Room als de andere reviews. Dat gezegd hebbende denk ik dat hier echt de potentie ligt tot één van de beste Horror Escape Rooms in Nederland. Nog een beetje bijschaven en finetunen! In zijn huidige staat is deze Escape Room vooralsnog een ontzettende aanrader! Zelfs al houd je niet van horror - geef het een kans - voor de puzzels alleen al!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 25 april 2022

Een dagje Hollywood

CORPSE INC. is even Escape Room als een lesje improvisatietheater. Acteurs spelen een grote rol en vooral aan het begin van de kamer wordt de spanning fantastisch opgebouwd. Je wordt op creative wijze je rol in gezogen.

Het verhaal van de Room begint sterk en de acteurs en setting zorgen ervoor dat je je echt inleeft. Vooral in de eerste minuten is de ervaring echt zoals geen andere Escape Room. Het verhaal blijft logisch totdat het later compleet ontspoort. De twist is super goed gevonden, maar komt eigenlijk uit de lucht vallen.

Verder waren de puzzels allemaal bijzonder goed bedacht. Allen waren ingenieus zonder vergezocht te zijn en begrijpelijk zonder té makkelijk te zijn. Ze paste daarnaast ook nog eens allemaal prima in het thema. Wel vreemd dat er super veel attributen rondlagen waarvan er nul werden gebruikt. Normaal gesproken is het wel handig om te weten waar wat ligt, maar rondneuzen verspilde eigenlijk alleen maar tijd.

De acteurs wisten op creative wijze hints te geven naar dingen die we over het hoofd zagen. Het hint systeem wist dat absoluut niet te bereiken. Niet alleen waren de hints zelf óf alleen maar verwarrend óf verklapte ze het antwoord gewoon, ze haalde je ook compleet uit het verhaal. Vooral door de wijze waarop de hints worden gegeven en het taalgebruik van de hints zelf.

Uiteindelijk is CORPSE INC. een fantastische ervaring die soms doodsbang en soms geniaal doet voelen. De hints, het verhaal en een aantal kleinere details zijn uiteindelijk lang niet erg genoeg om de ervaring te verpesten. De service was overigens fantastisch, voordat ik dat vergeet te melden. Het is absoluut een aanrader, voor de ervaring alleen al!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Diamond Heist

The Team Building
Geplaatst op: 20 april 2022

Een next-gen Escape Room!

The Diamond Heist is een ervaring die de oubollige verwachtingen rondom Escape Rooms op een goede manier op z'n kop zet. Geen sleutels, maar hints en geen sloten, maar problemen. Puzzels trotseer je niet door codes te vinden, maar door creatieve oplossingen te bedenken.

Het verhaal van de Room vervult zijn rol prima. Het is direct duidelijk wat je komt doen en de spanning wordt vooral binnen de Room zelf ook opgebouwd. Zonder al te veel verklappen, zorgt vooral de audio binnen de kamer ervoor dat je veelal een gezonde spanning voelt.

De puzzels zijn vrij simpel, maar op zich creatief. Verwacht niks revolutionairs. Elke puzzel is wel super satisfying om op te lossen, vooral omdat de kamer zijn uiterste best doet om je audiovisueel te laten weten dat je iets hebt bereikt. Een aantal puzzels forceren je ook met je teamleden te communiceren, wat ervoor zorgt dat je lekker veel samen moet werken. Het is echter wel jammer dat er ten alle tijden maar één puzzel is om aan te werken en de Room daardoor dus vrij lineair aanvoelt. Er zijn ook niet veel puzzels, dus ben je lang bezig met maar een handje vol raadseltjes.

Al met al is The Diamond Heist een leuke, moderne Escape Room die je aandacht verdient, mocht je de drang hebben om wat lasers te ontwijken. Het is wellicht niet de sterkste wanneer het aankomt op breinkrakers, maar als ervaring is het leuk.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Verzetsgroep

The Team Building
Geplaatst op: 20 april 2022

Ietwat ouderwets, maar ze maken er het beste van!

De Verzetsgroep is exact waar je aan denkt wanneer je "Escape Room" hoort. Een stel sleutels, sloten en hier en daar een geheime kamer op een vrij voorspelbare locatie. Het thema is de Tweede Wereldoorlog en de Room doet niet zijn best om er een eigen spin aan te geven. Al met al een clichématige Escape Room, dus. Gelukkig ben ik wel te spreken over de uitvoering van het geheel.

De sfeer wordt direct gemaakt door een acteur die de Escape Room introduceert en het verhaal inleidt. De kamer zelf weet diezelfde sfeer met geluid en inrichting van de kamer vast te houden. Het is ook leuk om te zien hoe details uit het verhaal ook terug komen in de kamers en puzzels zelf.

De meeste puzzels zijn geen creatieve verademing, maar ze zijn functioneel. Hier en daar zit er ook echt een creatieve oplossing tussen. De start van de kamer is vrij traag, maar uiteindelijk lopen de puzzels beter in elkaar over en kom je echt in een flow terecht. Helaas zijn een aantal puzzels iets vergezocht of irritant om uit te voeren - het is soms dan ook een beter idee om een puzzel op te lossen door te gokken of logisch te beredeneren in plaats van op zoek te gaan naar clues.

In conclusie is De Verzetsgroep een ouderwetse, doch vermakelijke Escape Room. De tekortkomingen blijven klein, maar zijn er helaas voor de room in grote getale. Een prima Escape Room om een keertje mee te pakken, maar ik zou er mijn agenda niet om voor gooien.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

0 reviews