Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Team-x

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

11-01-2018

Statistieken

Escaperooms

28 reviews

28 kamers gespeeld

85.7% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


6 forum berichten

28 reviews

Alice In Wonderland

Let Me Out
Geplaatst op: 17 december 2018

Mooi decor, leuke puzzels

Let Me Out is erg goedkoop in vergelijking met andere Belgische escape rooms van dezelfde kwaliteit. Dat maakt de prijs-kwaliteitsverhouding heel goed.

De puzzels waren tof. Enkele zaken die we nog niet gezien hadden naast een paar klassiekers. Moeilijkheidsgraad was gemiddeld. Wij ontsnapten zonder tips met nog erg veel tijd over, maar de goede flow en logica in de puzzels maakte dat we ons heel erg amuseerden. Heel leuk.

Het decor was mooi gedaan, zeker het begin zag er typisch Alice in Wonderland uit. Het ene puntje van kritiek is dat sommige puzzels er wel wonderland-achtig uitzagen, maar de link met het alombekende verhaal was dan weer zoek. Maar toch wel mooi gemaakt allemaal.

Het onthaal was erg vriendelijk én in het Nederlands, wat natuurlijk erg positief is in Brussel. Ook de leuke attentie van de game master omdat we zo snel ontsnapten was enorm klantvriendelijk. Super!


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs-kwaliteit
 • Logische flow in de puzzels
 • Vriendelijk onthaal in het Nederlands
 • Mooi decor
 • Mocht ietsje moeilijker zijn

 

Spaceship

Let Me Out
Geplaatst op: 17 december 2018

Niet slecht, maar ook niet speciaal

Om te beginnen is de prijs kwaliteit verhouding heel goed hier. €60 als vaste basisprijs is erg goedkoop, zeker in vergelijking met vele andere Belgische kamers die een hoge prijs vragen voor een kamer die weinig voorstelt.

De puzzels in deze kamer zijn okee. Weinig op aan te merken. Hoewel het resultaat van een correcte oplossing hier en daar wat onduidelijk was. Het niveau is gemiddeld. Dus zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Een verhaal was er niet, en als het er toch zou zijn was het erg onduidelijk. Ik zou het eerder gewoon een thema noemen. Maar ook dat thema was voor mij niet kwalitatief uitgevoerd. Er was al veel slijtage aan het decor, duidelijk aan vervanging toe. Ondanks het thema en de aanwezige techniek, waren er toch veel hangsloten in de kamer.

Het onthaal was heel vriendelijk, netjes in het Nederlands (met Frans accent), Korte uitleg en ondanks de drukte toch een korte nabespreking. Top!


7

Sfeer: 6.5

Puzzels: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Onthaal in het Nederlands
 • Goedkoop
 • Amateuristische afwerking, slijtage
 • Soms onduidelijk
 • Slijtage

 

De beste kamer van De Gouden Kooi

Dit was de laatste kamer die we met onze groep speelden in Mechelen. We hebben hiermee alle kamers van De Gouden Kooi gespeeld en de Schat van Kalakmul is met kop en schouders voorsprong de beste kamer die ze hier hebben. De aankleding is heel goed gedaan, je waant je echt in een avonturenfilm.

Zoals alle kamers hier is ook deze kamer een combinatie van 1.0 en 2.0 puzzels. Toch viel het grote aantal hangsloten meteen bij het binnenkomen al op. Maar dit was zeker geen negatief punt. De puzzels om tot de juiste codes te komen zijn stuk voor stuk hele leuke en het feit dat er ook nog een paar technische puzzels bij zitten maakt het afwisselend. Het niveau zit goed, voor beginners misschien ietsje te moeilijk, dus voor deze kamer is enige ervaring wel aangewezen.

Het team dat de spellen begeleidt is heel enthousiast en professioneel. Ze houden je ook goed in de gaten, want de tips komen net wanneer je ze nodig hebt. Niet te vroeg, niet te laat.

Het enige nadeel is een probleem dat alle kamers in De Gouden Kooi hebben: het geluid uit de andere kamers stoort enorm en breekt de sfeer. Dat is erg jammer want de beleving zou veel beter zijn als dit niet zo zou opvallen.

Voor ons behoort deze tot de betere kamers van België. We hebben hoge verwachtingen van de nieuwe kamers op hun tweede locatie die binnenkort opent.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Super begeleiding
 • Leuke puzzles
 • Mooie aankleding
 • Lawaai uit de andere kamers

 

Duidelijk verhaal

Hoewel deze kamer in een uithoekje van het gebouw neergeplant is, heb je wel het gevoel in een echte boshut terechtgekomen te zijn. Tijdens het spelen kom je meer en meer te weten over het verhaal (verdwenen jongeren) en dat is fijn. De enige sfeerbreker is dat deze kamer bovenop een andere kamer gebouwd is, waardoor je enorm veel last hebt van het lawaai van de groep die onder je speelt.

De puzzels zijn afwisselend en leuk bedacht. De enige opmerking die we hierover hadden, was dat sommige puzzels exact hetzelfde terugkomen in andere kamers van De Gouden Kooi. Op zich geen probleem voor mensen die één kamer komen spelen, maar wij speelden hier alle kamers en dan is het jammer dat dezelfde basispuzzels in meerdere kamers terugkomen, enkel met een ander thema. Qua niveau zijn de puzzels gemiddeld. Ervaren spelers zullen door deze kamer racen, maar voor beginners kan dit best een uitdaging zijn.

De ontvangst in Mechelen zit goed: een zeer vriendelijke jongedame die met veel enthousiasme en toewijding de groepen begeleidt en ook nog eens ruimte maakt voor een babbeltje. Zo moet het!


6.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 6.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer goede ontvangst
 • Leuke aankleding
 • Verhaal ontwikkelt zich al spelend
 • Terugkerende puzzels uit de andere kamers
 • Lawaai van de andere kamer

 

leuke beginnerskamer

We speelden deze kamer met 5 personen, beginners en gevorderde spelers gemengd.
Het onthaal was erg vriendelijk en enthousiast. Super!

De puzzels in de kamer zijn leuk, best creatief. Logische opbouw. Het is een goede beginnerskamer omdat er weinig tot geen afleiding te vinden is.

Het decor is erg basic, voor een rijkeluiswoning mocht de afwerking toch wat royaler zijn. Maar dankzij deze basic inrichting wordt de focus wel goed op de puzzels gelegd. Het verhaal komt hierdoor wat op de achtergrond, maar is ook niet afwezig. Dus eigenlijk geen probleem.
Enkele leuke wendingen in de kamer, wat we niet verwachtten dankzij het basic decor. Dat is wel tof!

Een perfecte kamer als eerste kennismaking. Zelfs voor gevorderde spelers nog amusant.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • enthousiast onthaal
 • leuke wendingen
 • logische opbouw
 • afwerking mocht wat royaler

 

Lost in space

De Gouden Kooi - Escape games
Geplaatst op: 22 februari 2018

puzzelen in de ruimte

We speelden deze kamer met 5, beginners en gevorderde spelers gemengd.

Een vriendelijke ontvangst door een enthousiaste jonge dame. Niets op aan te merken. Tijdens het spel had het gebouw te maken met een stroompanne, waardoor alle kamers stilvielen. Dit werd snel en efficiënt door één van de eigenaars opgelost en we kregen een compensatie aangeboden. Erg professioneel! Zo hoort het.

De puzzels op zich zijn amusant, duidelijk en straightforward. Het enige jammere is dat het na een tijdje wat repetitief wordt, vermits het grootste deel van de puzzels telkens opnieuw een cijfercode oplevert. Gezien het feit dat er toch wel wat techniek in de kamer aanwezig is, vonden wij het vreemd dat er toch altijd opnieuw naar cijfercodes teruggegrepen werd. Dit kon toch wat creatiever en meer afwisselend. Zeker in dit thema. Je moet wel veel samenwerken en dat is absoluut een pluspunt.

Het verhaal is een beetje cheesy, maar qua decor komt het wel tot zijn recht. De afwerking van de kamer is gemiddeld. Geen hoogvlieger maar wel acceptabel.

Al bij al een leuke kamer, heel geschikt voor beginners en mensen met een beetje ervaring. Op dit moment bij de betere kamers voor België, in vergelijking met Nederland eerder middenmoot.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • goede ontvangst
 • veel samenwerken
 • originele start
 • veel cijfercodes

 

klassiek maar goed

Ik speelde deze kamer met een heel team first-timers. Dat gaf me een vertekend beeld omdat alles moeizamer ging dan ik gewend ben. We speelden met 6, wat hier toch wel teveel is. We zijn nét niet ontstnapt.

Vooralleerst een vriendelijk onthaal door de mensen van de escape room zelf. In de brasserie is het onthaal wat droogjes.

De sfeer in de kamer zit goed. Er is duidelijk een misdaad gebeurd en jij moet uitzoeken wat precies. Het verhaal ontwikkelt zich ook tijdens het spelen.

De puzzels zitten ingenieus in elkaar, zeker positief. Maar één puzzel was duidelijk aan een kleine onderhoudsbeurt toe, waardoor we hier even moesten gokken. Al bij al een goed niveau, voor beginners zelfs redelijk pittig. Het spel bestaat uit één hoofdpuzzel die je slechts kan oplossen door alle sub-puzzels op te lossen. Leuk.

De bedenkers van deze kamer hebben duidelijk leuke ideeën, ik ben benieuwd naar hun tweede kamer.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • vriendelijk onthaal
 • creatieve puzzels
 • duidelijk thema
 • 6 personen is teveel
 • 1 puzzel onduidelijk door onderhoud

 

The Haunted Office

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 12 januari 2018

contrast

Na het spelen van Helstraat 666 waren de verwachtingen hier hoog. Maar jammer genoeg is deze kamer een beetje in contrast met haar zusje. Ook al is het op zich geen slechte kamer.

Het decor is een typisch jaren '80 kantoor en ziet er aftands uit dus het is niet aangenaam vertoeven. Het verhaal is een beetje povertjes. Okee er is iets mis met het kantoor, maar dat gevoel heb je eigenlijk pas helemaal aan het eind. Wel positief is dat er humor in zit.

De puzzels zijn klassieke escape room puzzels. Niet slecht, maar ook niet bijzonder op een paar creatieve vondsten na. Het niveau van de puzzels zit wel snor.

Het onthaal is erg vriendelijk. Zeker een pluspunt hier.

Deze kamer is zeker geen must-do, maar als je deze komt spelen in combinatie met Helstraat 666, doe deze dan eerst.


6

Sfeer: 5.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • humor
 • vriendelijk onthaal
 • correcte puzzels
 • andere kamer hier is veel leuker
 • aftands decor

 

Helstraat 666

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 12 januari 2018

leuke beleving

Meteen bij het betreden van de kamer zit de sfeer goed. Het decor klopt en er hangt een dreigend "heilig" sfeertje. Het verhaal blijft redelijk oppervlakkig en is enorm voorspelbaar, maar eigenlijk stoort het hier niet. Ook een aantal leuke wendingen, wat het allemaal boeiender maakt.

De puzzels zijn van gemiddeld niveau, maar wel allemaal in thema. Erg belangrijk. Het zijn klassieke escape room puzzels, maar die blijven leuk. Ook een toffe mix van nadenken, zoeken en samenwerken. Zo hoort het.

Het onthaal was bijzonder vriendelijk zonder overdrijven. Ook een leuke ontvangstruimte met arcade spelletjes en flipperkasten.

Hellstraat 666 is een klassieke kamer die zeker de moeite waard is om te spelen.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • goede effecten
 • vriendelijk onthaal
 • correcte puzzels
 • mooie afwerking
 • voorspelbare verhaallijn

 

Abduction

Trapped In Houthalen
Geplaatst op: 11 januari 2018

gewoontjes

Na een toffe ontvangst door de gastvrouw, konden we beginnen. De start van de kamer is origineel, maar er wordt verder niets mee gedaan. Jammer.


De puzzels zijn gewoontjes. Niet bijzonder origineel, maar ook niet slecht. Het was een gezonde mix van nadenken en samenwerken. Dat was best leuk.

Er was wel een thema en verhaal, maar dat was magertjes uitgewerkt. Hier toch wel een gemiste kans.

Al bij al hebben we ons wel geamuseerd. Geen hoogvlieger, maar ik zou je niet afraden om de kamer te spelen.


6

Sfeer: 6.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Samenwerken
 • Puzzels met goed niveau
 • Vriendelijke begeleiding
 • Mager verhaal

 

verwarrend leuk

Na een hartelijke ontvangst, werden we naar deze kamer gebracht. Een originele intro liet ons het verhaal weten.

De puzzels zijn uitdagend. Er staan veel props in de kamer, waardoor je goed moet nadenken welke voorwerpen je nodig hebt en welke niet.

Met momenten ging het daarom wat moeizaam bij ons, maar één keer we op weg werden geholpen, was er geen stoppen meer aan.

In de kamer zitten een aantal puzzels die ik nog nooit eerder zag. Top! Een echte challenge!

Het verhaal is misschien wat vaag, maar het is er wel. Ook de sfeer in de kamer is spannend mysterieus, dus niets op aan te merken. We hebben ons goed geamuseerd, dat is het belangrijkst!

Deze kamer is zeker de moeite waard!


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke ontvangst
 • Spannend sfeertje
 • Originele puzzels
 • Veel afleiding

 

Plata O Plomo

Escape Room Genk
Geplaatst op: 11 januari 2018

niets speciaals

Na een originele start waarin je goed moest samenwerken, was de rest van de ervaring weinig opmerkelijk.

De puzzels voelden heel basic aan en hier en daar zelfs onlogisch. Als je het resultaat van een puzzel nog moet aanpassen om hem te "doen kloppen", schort er voor mij toch iets.

De tips die je via sms krijgt zijn leuk gevonden. Maar het Zuid-Amerikaanse thema is ver zoek. Je voelt je in een jaren '80 Belgisch politiekantoor en niet in Colombia. Het verhaal ontwikkelt zich ook niet echt. Dat is jammer. Ook het decor voelt wat stuntelig aan.

Voor mij geen hoogvlieger. Leuk voor een keertje maar ik heb niet de behoefte om de andere kamer te komen proberen.


5

Sfeer: 5.0

Puzzels: 4.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Samenwerken
 • Originele start
 • Amateuristische uitstraling
 • Geen verhaal
 • Weinig sfeer

 

De Meisjeskamer

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 11 januari 2018

fantastisch!

Na het spelen van de Laboratoriumkamer ook de Meisjeskamer gedaan met hoge verwachtingen. Het is zeker goed om eerst de Laboratoriumkamer te spelen en daarna pas de Meisjeskamer. Die volgorde klopt gewoon.

De sfeer was akelig, zoals verwacht. Hier en daar ook het nodige schrik-element. De kamer ontvouwt zich stap voor stap, samen met het verhaal. Het leuke is dat het niet alleen maar eng is, er zit ook een gezonde dosis medeleven en avontuur in.

De puzzels zijn heel leuk gevonden, veel hangslotjes maar niet storend. Eén puzzel is zodanig precisiewerk dat hij na een tijdje wel irritant wordt. Gelukkig zijn de andere puzzels zodanig tof dat zij dit gebrek goedmaken. Wij waren met 5, wat zeker niet overbodig is hier.

De ontvangst en de nabespreking zijn super! Ondanks de drukte nemen de begeleiders toch hun tijd voor je. Dat is zeker een pluspunt!

Kortom: gewoon doen!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • toffe puzzels
 • leuke effecten
 • nabespreking met videobeelden
 • mooi verhaal
 • sfeer
 • één puzzel is ergerlijk

 

De laboratoriumkamer

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 11 januari 2018

toppertje

Natuurlijk startten we hier met hoge verwachtingen, die stuk voor stuk ingelost werden.

De ontvangst is top. Ondanks de grote drukte namen de begeleiders uitgebreid de tijd om ons in te leiden en een nabespreking te doen.

De aankleding klopt volledig. Na een kort maar spannend introfilmpje kwamen we terecht in een laboratorium dat echt aanvoelde. De sfeer was uiteraard spooky en het verhaal ontwikkelde zich doorheen de puzzels. Het was soms zelfs ontroerend. Knap! Ook al was het niet onverwacht, toch zitten er enkele mooie wendingen in de totaalbeleving.

De puzzels zijn net goed qua niveau. Niet te moeilijk maar ook niet te gemakkelijk. Wij speelden met 3, wat perfect haalbaar was hier.

De nabespreking waarin we onze eigen beelden terug zagen was fantastisch! Zeker een meerwaarde!

Deze kamer is een must-do! En nog een tip: speel eerst de Laboratoriumkamer en daarna pas de Meisjeskamer...


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2016

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • nabespreking met videobeelden
 • spannend!
 • leuke puzzels
 • mooi verhaal
 • sfeer

 

Escape from Machu Picchu

Escape Adventure
Geplaatst op: 11 januari 2018

Beetje teleurstellend

Na een enthousiaste intro van de host, gingen we vol verwachting de kamer in.

Maar het decor viel me een beetje tegen. Hoewel het erg mooi gedaan is, zag de kamer er eerder uit als een kermisattractie dan als een escape room.

De puzzels zijn okee. Afwisselend zoeken, nadenken, behendigheid en samenwerken. Maar jammer genoeg waren enkele puzzels al flink versleten en dat nam veel beleving weg. Daarnaast is de eindpuzzel zodanig vergezocht dat het ergerlijk wordt, op die manier vergeet je de puzzels die je wel leuk vond. Moeilijk is één ding, maar onlogisch is in mijn ogen not done.

De hints en het verhaal worden gegeven via een walkie-talkie. Dat is heel tof gevonden.

We zijn als ervaren groep niet ontsnapt en we hadden ook niet het gevoel dat dit mogelijk zou geweest zijn omwille van de eindpuzzel. Jammer.

Op zich is het geen slechte kamer maar door de paar pijnpunten hield ik er een naar gevoel aan over. Zonder dit gevoel zou de score voor mij hoger liggen.


5.5

Sfeer: 5.0

Puzzels: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • enkele originele puzzels
 • samenwerken
 • origineel hint systeem
 • fake aanvoelend decor
 • onlogische eindpuzzel

 

Sheriff Gevangenis

Locked Leuven
Geplaatst op: 11 januari 2018

leuk, niet meer niet minder

Na een vriendelijk onthaal werden we opgesloten. Leuk dat je gescheiden start. Geeft altijd een andere dynamiek aan het spel.

De puzzels zijn leuk gevonden en houden je zeker goed bezig. Zeker moeilijker dan de bierkamer.

Er is niet echt een duidelijk verhaal, maar wel een duidelijk thema dat nog een leuke wending krijgt.

De afwerking van de kamer is sober. Het is in thema, maar toch voelt de kamer ineen geknutseld aan. Dat is jammer, want mits meer oog voor detail zou de score beduidend hoger zijn omdat de puzzels best leuk zijn.

Wij ontsnapten net niet omdat we met een gemengde groep van first-timers en ervaren spelers speelden. Voor een ervaren groep is dit zeker te doen.

Hou je van puzzelen en een uitdaging? Dan is dit zeker een aanrader. Hou je van een sterk verhaal en effecten? Sla deze dan over.


7

Sfeer: 6.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • vriendelijk onthaal
 • originele wending in het thema
 • gescheiden start
 • uitdagende moeilijkheid
 • leuke puzzels
 • geen verhaal

 

Bierkamer

Locked Leuven
Geplaatst op: 11 januari 2018

basic maar best leuk

Deze kamer is erg basic. Ze voelt aan als een soort bouwpakket die opgebouwd is rond de puzzels. Voor het verhaal of het decor hoef je het zeker niet te doen.

De puzzels staan centraal en zijn best leuk maar niet erg moeilijk. De puzzels zelf vormen hun eigen decor, voor de rest is er weinig aankleding, buiten een opvallende wand die uit bierkratten bestaat.

De ontvangst is wel heel erg hartelijk. Zeker een pluspunt.

De kamer is goed als beginnende groep die vooral graag puzzelt en weinig aandacht geeft aan verhaal of aankleding. Wil je echter in een totaalervaring ondergedompeld worden, dan is dit geen aanrader.


6.5

Sfeer: 5.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • goede beginnerskamer
 • duidelijke puzzels
 • weinig sfeer
 • geen verhaal

 

The Mystic Cabin

Riddle Room
Geplaatst op: 11 januari 2018

toffe kamer

Na een bijzonder vriendelijke ontvangst werden we in deze blokhut opgesloten.

Er was niet echt een duidelijk verhaal, maar wel een duidelijk thema en dat maakte de afwezigheid van een verhaal wel goed. Ook een aantal leuke wendingen in de kamer duwden de sfeer omhoog.

De puzzels waren goed. Leuke en minder leuke puzzels, welke elkaar in balans houden. Ook best uitdagend, wat altijd leuk is als je al wat ervaring hebt.

Zeker een toffe kamer om te doen, geen top 3-materiaal maar verre van slecht. Zeker een toffe om te combineren met andere kamers op een escape-dagje.


8

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • vriendelijk onthaal
 • uitdagende puzzels
 • mooi decor
 • geen duidelijk verhaal

 

The Blind Tiger

Team Trapped
Geplaatst op: 11 januari 2018

wow! aanrader!

Na een opvallend lang introfilmpje mochten we deze kamer betreden. Ze voelt enorm echt aan, wat altijd een pluspunt is.

De puzzels zijn origineel en hebben een hoog fun-gehalte. Qua niveau zitten ze zeker goed.

Doorheen het spelen ontwikkelt het verhaal zich en volgen de wow-momenten elkaar op in toenemend tempo. We voelden ons echt de hoofdrolspelers in een avonturenfilm! Prachtig gedaan!

Meestal zijn het de horror-escape rooms met een overvloed aan schrik-effecten die een grote indruk nalaten. Wel, deze kamer heeft geen griezelthema of schrik-effecten, maar weet op een eigen manier de spanning en adrenaline zodanig op te drijven dat het voor mij de voor de hand liggende horrorkamers overtreft! Deze kamer is tot nu toe mijn absolute nummer 1!

Een must-do!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • originele puzzels
 • adrenaline!
 • spannend verhaal
 • voelt echt aan

 

De Directiekamer

EscapeRoom KVL Oisterwijk
Geplaatst op: 11 januari 2018

groot en ècht

Deze kamer is enorm groot. Maar ze is prachtig ingericht en voelt daardoor heel echt aan.

Je speelt zelf een rol in het verhaal als "nieuwe werknemers" in de fabriek. Dat is leuk. De tips worden gegeven via telefoon, maar telkens door "toevallige" telefoontjes van zakenpartners. Dat is origineel gevonden.

Jammer dat de kamer maar 45 minuten duurt in plaats van het standaard uurtje. Maar de puzzels, welke trouwens erg leuk en origineel zijn, zijn wel doenbaar binnen deze tijdspanne. Met enkele puzzels extra zou deze kamer perfect 60 minuten kunnen duren, wat toch leuker is omdat het langer duurt.

Het onthaal is vriendelijk en correct. Zoals het moet.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • vriendelijk onthaal
 • leuke hints
 • originele puzzels
 • voelt echt aan
 • slechts 45 minuten

 

Huisnummer 20

Huisnummer 20
Geplaatst op: 11 januari 2018

uniek en origineel

Deze kamer voelt heel authentiek aan omdat deze zich afspeelt op zolder bij mensen thuis, waar ze ook daadwerkelijk gebouwd is.

Het verhaal is duidelijk vanaf het begin, mede ook door de uiterst vriendelijke ontvangst van de eigenaren die je met veel enthousiasme vertellen over hun "bompa" die op hun zolder woont. Er zitten een paar leuke wendingen in het spel en er is ook daadwerkelijk een ontknoping van het verhaal, wat het plaatje compleet maakt.

De puzzels zijn origineel gevonden en je moet een aantal keer flink samenwerken. Wij speelden deze kamer met 7, wat altijd veel te druk is. 4 of 5 personen zou veel beter zijn. Maar dat was onze eigen fout.

Algemeen genomen een basic escape room, maar voor België toch wel één van de betere.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2015

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • super ontvangst
 • leuk verhaal
 • originele puzzels
 • samenwerken
 • 7-8 personen is teveel

 

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 11 januari 2018

top horror

Je wordt meteen in de spanning gedropt in de wachtruimte van de tandarts. Na een originele "preshow" kan het puzzelwerk beginnen.

Hoewel de grote hoeveelheid hangsloten mij normaal zou storen, was dat hier niet het geval omdat er een duidelijk doel voor was. De puzzels waren logisch en leuk. Op ééntje na misschien, maar dan ben ik aan het muggenziften.

Het verhaal laat veel aan de verbeelding over, je hebt echt een gevoel van "what the f**k??" met de nodige angstmomenten erbij. Dit is echt een prachtige kamer die af is tot in het kleinste detail.

Wel luide muziek en de begeleiding werkt je direct na het spel "efficiënt" buiten omwille van de grote populariteit en bijhorende drukte. Maar dat hoort er nu eenmaal bij.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2015

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • sfeer wordt goed opgebouwd
 • prachtige afwerking
 • goed verhaal
 • leuke puzzels
 • spannend!
 • erg luide muziek

  DarkPark

The Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 11 januari 2018

top ervaring

Hoge verwachtingen die absoluut ingewilligd werden.

Deze kamer moet het vooral hebben van de sfeer. Je wordt meteen in het verhaal gedropt en de spanning stijgt onmiddellijk naar 120%.

De puzzels zijn vrij eenvoudig en dat is jammer, maar ze zijn allemaal volledig in thema, dus dat maakt het weer goed. Je komt ogen tekort om alle details in deze mooie kamer te zien. En uiteraard zijn er de nodige schrik-momenten.

Deze kamer heeft het helemaal van de sfeer en het verhaal. Het einde is nogal abrupt en de muziek is erg luid, maar deze minpunten wegen niet op tegen het hoge fun-gehalte.

Je voelt het wel dat deze kamer populair is, want meteen na het spel wordt je routineus buiten gewerkt. En toch voelt dit niet onvriendelijk aan.

Adrenaline bleef nog lang nagieren. Een must-do!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2015

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • schrik-effecten
 • leuke puzzels in thema
 • duidelijk verhaal
 • originele start
 • prachtig decor
 • erg luide muziek
 • puzzels ietwat eenvoudig
 • abrupt einde

 

Escape Wonderland

Cube Zero
Geplaatst op: 11 januari 2018

slecht

Dit was de tweede kamer die we hier speelden, na elkaar gereserveerd. Door de teleurstellende eerste kamer, waren onze verwachtingen hier niet erg hoog. Maar... deze kamer bleek nog slechter te zijn.

De kamer ziet er niet uit als een wonderland, maar als blanco ruimte waarin een aantal pubers de vrijheid kregen om wat op de muren te tekenen en zich eens goed te amuseren.

De aankleding is zo slecht dat de puzzels hier niets aan kunnen veranderen. Ook hier was er geen klok en moest je zelf bellen om een tip naar een ongeïnteresseerde spelbegeleider.

Wij ontsnapten met nog 20 minuten op de klok en de spelbegeleider was nergens te bespeuren. Bleek dat hij een andere kamer aan't oprommelen was en geloofde hij niet dat we al puzzelend ontsnapt waren. Na het overlopen van de laatste puzzels, kwam er een droge "allez, proficiat dan..."

Met stip de allerslechtste escape ervaring die we ooit hadden. Wegblijven is de boodschap.


1

Sfeer: 1.0

Puzzels: 2.0

Service: 1.0


Gespeeld in juli 2015

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • professionele website
 • geen sfeer
 • geen verhaal
 • basic puzzels
 • ongeïnteresseerde spelbegeleiding
 • slechte afwerking
 • amateuristisch

 

Escape The Freak Show

Cube Zero
Geplaatst op: 11 januari 2018

teleurstellend

Door de professionaliteit van de website en de uitstraling van het gebouw, waren de verwachtingen erg hoog. Tijdens het spelen, kelderde mijn enthousiasme enorm.

De puzzels zijn basic, hier en daar wel een leuke maar algemeen genomen vrij simpel. Er lag veel "rommel" in de kamer die belangrijk leek, waardoor het soms moeilijk was om te bepalen wat er nu eigenlijk precies nodig was om de puzzels op te lossen en wat niet.

De kamer vertoonde op veel plaatsen slijtage, wat altijd afbreuk doet aan de sfeer. Ook de aankleding van de kamer was nogal stuntelig gebeurd, waardoor alles heel amateuristisch aandeed. Het gebrek aan een klok is ook een groot nadeel, zo weet je niet hoe ver je bent en dat is jammer.

De begeleider was erg droog. Onvriendelijk kan ik hem niet noemen, maar ik verwacht toch enig enthousiasme bij het onthaal en dat was ver zoek. Daarnaast was het hintsysteem, waarbij je zelf moest telefoneren voor een tip, niet meteen ons ding. Zeker vermits de begeleider telkens vroeg "welk was de laatste puzzel die jullie oplosten?" kregen we de indruk dat hij ons totaal niet volgde. Niet okee.


2

Sfeer: 2.0

Puzzels: 5.0

Service: 1.0


Gespeeld in juli 2015

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • professionele website
 • geen verhaal
 • sfeerloos
 • ongeïnteresseerde spelbegleiding
 • onpersoonlijk onthaal
 • slechte afwerking

 

The Lost Diamonds Of Antwerp

Antwerp Clue
Geplaatst op: 11 januari 2018

goed, niet meer niet minder

Deze kamer is gelegen in een sfeervolle kelder, wat je meteen het juiste gevoel geeft voor de kamer.

De puzzels zijn goed van niveau, waardoor het voor ons als relatief ervaren groep toch nog een uitdaging was. Ook nog een leuke wending in het hele gebeuren.

We zetten met ons 4 een recordtijd van 42 minuten neer zonder hints. Nu ja, we kregen officieel 1 hint maar die kwam net op het moment dat we het zelf door hadden en de spelbegeleider gaf toe dat hij spijt had dat hij die hint gaf, gezien we net toen hij enterde ook zelf de oplossing gevonden hadden.

Leuke kamer, geen speciale kamer maar pure fun zonder toeters en bellen. Ook geschikt voor eerder ervaren groepen.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2015

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • leuke puzzels
 • mooie setting
 • enthousiaste spelbegeleider
 • geen verhaal, maar hoeft hier ook niet echt

 

The Taken Room

Antwerp Clue
Geplaatst op: 11 januari 2018

slotjes

Aanvankelijk werd ik overrompeld door de grote hoeveelheid hangslotjes in de kamer. Voor mij persoonlijk iets te veel. Maar toen ik me daarover zette, werd het wel leuk. Ondanks een duidelijk thema was de kamer voor mij een beetje sfeerloos.

Een paar leuke wendingen in de kamer en een aantal toffe puzzels. Niveau van de puzzels is eerder simpel, maar dat maakt het net goed voor beginners.

Zoals we gewoon zijn bij Antwerp Clue wel een goede ontvangst en een oplettende spelbegeleiding die ervoor zorgde dat de tips net op het juiste moment kwamen.


6

Sfeer: 5.0

Puzzels: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2015

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • leuke wendingen
 • goede spelbegeleiding
 • weinig sfeer
 • enorm veel hangsloten

 

The Office Of John Monroe

Antwerp Clue
Geplaatst op: 11 januari 2018

standaard maar leuk

Dit was mijn eerste escape room. Ik had hoge verwachtingen en die werden niet volledig ingewilligd. Dit omdat de kamer nogal verweerd was, je zag dat ze al vaak gebruikt was en dat nam een deel van de sfeer weg.

Desondanks heb ik me wel goed geamuseerd. De puzzels waren net goed qua niveau en sommige waren ook best origineel.

We speelden met 5 en het was voor ons allen de eerste of tweede kamer. Daardoor zijn we nèt niet ontsnapt. Ook omdat één puzzel op dat moment voor ons als beginners nog ietsje teveel out-of-the-box denken was. Nu zou deze kamer eerder aan de eenvoudige kant zijn voor ons.

Ontvangst en begeleiding was heel goed. Je merkte duidelijk dat de spelbegeleider volgde wat we deden, want de hints kwamen net op het goede moment. Er werd ook een inleidend verhaaltje verteld om toch op één of andere manier een verhaal in de kamer te verwerken. Dit blijft echter bij een thema, geen echt verhaal.

Een hele leuke kamer als eerste kennismaking of voor een groep met een beetje ervaring. Voor ervaren spelers misschien ietsje te standaard, gezien er (zoals in de meeste Belgische kamers) geen enkele vorm van verrassingseffect of dergelijke in zit.


6

Sfeer: 6.0

Puzzels: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2015

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • duidelijk thema
 • oplettende spelbegeleider
 • puzzels goed gedoseerd
 • weinig sfeer
 • slijtage
 • standaard kamer

 

0 reviews