Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Karina

Escape Guru

Offline

Omschrijving

Ik ben een escaperoom liefhebber

Ik ben gek op puzzelen, verbanden leggen, raadsels oplossen, experiences en spelletjes. Ik kan enorm genieten van een escaperoom als mijn ervaring, wat een momentopname is, goed is. En daarin hecht ik waarde aan een combinatie van factoren:


Goede begeleiding 

Of je nou veel, weinig of geen escaperooms hebt gespeeld, goede begeleiding kan de ervaring maken of breken. Als jouw begeleider niet goed oplet, merk je dat snel genoeg. Niks is vervelender dan een verkeerde hint op het verkeerde moment, geen hulp wanneer je vastloopt of als escaper gewoonweg niet weten wat je moet doen of waar je moet beginnen.


Enthousiaste host(ess)

Naast goede begeleiding is enthousiasme ook echt belangrijk. Escaperoom eigenaren of begeleiders waarbij de passie er vanaf spat maken een escaperoom des te leuker. Neem Loran Laus van Down the Hatch als voorbeeld, typisch een escaperoom eigenaar en bouwer die enorm veel passie in zijn kamers stopt en hierdoor niet voor niets de top van de wereld is (Terpeca Awards).


Goede balans in moeilijkheidsgraad puzzels

Niet alle puzzels hoeven extra moeilijk, vernieuwend of uitdagend te zijn. Soms is het namelijk best fijn om ook even een “quick win” te hebben in een kamer. Juist de afwisseling vind ik belangrijk. Al is het natuurlijk altijd een pluspunt als ik een puzzel tegenkom die ik nog nooit heb gezien of die mij extra kan uitdagen.


Sfeer

De sfeer kan ook echt een kamer maken of breken. Neem Levenswater in Emmeloord, dat is typisch een kamer waarbij de sfeer de beleving nog zoveel gaver maakt. De geuren, de aankleding, de details, de geluiden, alles past in het thema. Je bevindt je daar in een compleet andere wereld. En als de sfeer niet goed is doorgevoerd kan je helemaal uit de beleving gehaald worden. Erg zonde is dat. Dan kan een kamer nog zo goed of leuk zijn, het doet wel afbreuk aan een ervaring.


Logica

De belangrijkste factor als je het mij vraagt. Niks is vervelender dan echt geen idee hebben waar je moet beginnen of wat je moet doen. Als kip zonder kop door een ruimte lopen om maar een aanknopingspunt te kunnen vinden is echt niet leuk. Logica is cruciaal in een escaperoom ervaring. Het zorgt ervoor dat je in het verhaal blijft en dat maakt een beleving zoveel beter. Ook zorgt het ervoor dat je continu bezig blijft. En natuurlijk zie je soms iets gewoon even niet, maar daar komt dan die goede begeleiding om de hoek kijken.


In het buitenland gespeeld (niet op escapetalk):

 • Mad World bij Escape2Win in Lissabon
 • Escobar Hideout bij Mission to Escape in Porto
 • Jakten pÃ¥ Mona Lisa (The Hunt for Mona Lisa) bij Berengaria in Gotenborg
 • I Trolldommens Verden (In the Magic World) bij Kingdom of Escape Rooms in Oslo
 • Game of Crowns bij TeamEscape Dortmund in Dortmund


Lid sinds

13-01-2019

Locatie

Krimpen aan den IJssel

Statistieken

Escaperooms

137 reviews

138 kamers gespeeld

81% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

6 gespeelde spellen


4 forum berichten

Teams

EL LOKA

1 teamleden

25 kamers gespeeld

Krank

1 teamleden

11 kamers gespeeld

SSR Crew

1 teamleden

21 kamers gespeeld

Korsakoff Kartel

1 teamleden

16 kamers gespeeld

KECK

1 teamleden

1 kamers gespeeld

137 reviews

The Rotary

Escape Zwolle
Geplaatst op: 17 juli 2024

Heerlijke puzzelkamer met een fijne gameflow

Vrijwel alle nieuwe (goede) kamers focussen op de beleving, de nieuwste techniek, acteurs en anders dan anders zijn. Ondanks dat dat super gaaf is, is het ook echt heerlijk als je weer een "ouderwetse" puzzelkamer tegenkomt! Juist de afwisseling van belevingskamers en échte puzzelkamers vind ik leuk. Dit is zo'n heerlijke puzzelkamer! Een leuke en originele start, logische puzzels met een fijne gameflow, persoonlijke touch, enthousiaste begeleiding en een duidelijke verhaallijn. Wij vonden dit een heerlijke kamer om te spelen! Bedankt weer voor je enthousiasme en de gastvrijheid Robert en ik kan niet wachten tot je weer iets nieuws bouwt!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

Peace at Last

Escape Zwolle
Geplaatst op: 17 juli 2024

Don't F*** With The Peaky Blinders!

Als liefhebber van de serie was dit een waar feestje van herkenning! Met een onverwachte (maar leuke) start begonnen we aan dit verhalende avontuur en was de toon gelijk gezet: Don't F*** With The Peaky Blinders! Door een prachtig decor met bijpassende puzzels en een logische verhaallijn waan je je in Birmingham in 1920. Ook als je de serie niet hebt gezien is dit een mooie en leuke kamer om te spelen, maar als je de serie gezien hebt maakt het dat nog net even wat toffer! Ook hier weer goede enthousiaste begeleiding, fijne gameflow, afwisselende puzzels, mooi decor en een vermakelijk verhaal.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels

 

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 14 februari 2022

Wauw! Wat een betovering!

Levenswater 2.0 (29-06-2024)
Ruim 2 jaar geleden ontzettend genoten van deze ervaring. Toen ik zag dat Levenswater ging verhuizen en een make-over kreeg, hoopte ik dat ik deze kamer "weer" kon spelen. En dat was dus het geval! De puzzels waren dusdanig veranderd dat het superleuk was hem weer te spelen. Uiteraard ook punten van herkenning, maar niet teveel waardoor het toch echt voelde als een bijna nieuwe kamer met dezelfde mooie aankleding en sfeer. Wederom ontzettend genoten van alles: de aankleding, geuren, geluiden, decor, details en puzzels. Heb je hem al gespeeld in oude vorm? Kan je gewoon opnieuw spelen! Heb je hem nog niet gespeeld, waar wacht je op?!!! Ik kan niet wachten tot Quest 2 en 3!

Levenswater 1.0 (12-02-2022)
Ik kan niet anders zeggen: WAUW. Hier stap je echt een compleet andere wereld in. Alles klopt hier: de aankleding, de geuren, de geluiden, het decor, de details en de puzzels. We vergaten soms even dat je in een escaperoom zat, zo echt voelde dit. Na toch echt wel aardig wat escaperooms gespeeld te hebben, wist deze kamer mij te verrassen. Bedankt Truus voor de fijne en gastvrije begeleiding. We vonden het fantastisch!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:50 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Logic
 • Experience
 • Difficulty
 • Puzzles
 • Great price
 • Great host
 • Exciting

 

Ten Colours

Just Escape
Geplaatst op: 29 juni 2024

Lekker puzzelen

Een leuk concept: 10 kamers, 10 puzzels en ze worden met de kamer moeilijker. Geen poespas, geen belevingskamer, gewoon lekker ouderwets puzzelen. Wij hebben ons zeker vermaakt. Kamer 7 en 8 vonden we lastig en daar hebben we dan ook wel de meeste tijd doorgebracht. Voor mij persoonlijk zat daar wat verwarring in de "out of the box" stap die je nog moet nemen, als je veel kamers hebt gespeeld krijg je een bepaalde tunnelvisie en is het soms lastiger die knop om te zetten. We werden hier dus goed uitgedaagd en hadden echt wel wat hulp nodig. We zijn tot kamer 9 gekomen, die hadden we bijna opgelost. Leuk dat we toch de laatste kamer ook nog even mochten zien en dat uitgelegd werd wat daar gedaan moest worden. Ik zou zeker aanrader deze kamer als battle te spelen, dat geeft nog een extra dimensie aan dit concept! Leuk middagje puzzelen en ik ben benieuwd wanneer de kamer EINDELIJK eens gehaald wordt door een team!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Leuk concept
 • Goede begeleiding
 • Foto in mooie toepasselijke frame (leuk!)

 

Prima kamer waar je nog meer van zou kunnen maken

Wij hebben het hier prima naar ons zin gehad. Maar ik vond een aantal elementen jammer. Zo vond ik het jammer dat er veel filmpjes inzaten, die eigenlijk niet heel veel toevoegen aan de beleving. Ik ben dan ook van mening als je dus zoveel extra informatie of uitleg nodig hebt, dan is de puzzel niet logisch genoeg. Daarnaast vond ik dat er op sommige momenten te weinig te doen was voor het aantal spelers, waardoor je staat te wachten op elkaar. Ook was er veel leeswerk, wat altijd veel tijd en concentratie vergt en wat mij betreft afleidt van de beleving.

Los van bovenstaande punten hebben wij het naar ons zin gehad, was de aankleding in thema en hebben wij lekker gepuzzeld. Als je kijkt naar de ruimte en het thema, denk ik dat je met hier en daar wat aanpassingen echt wel een mooie kamer hebt.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 21 februari 2024

Niet helemaal mijn ding

Bij deze escape waren mijn verwachtingen hoog. Hij stond al lang op mijn lijstje met nog te spelen kamers en eindelijk was het zover. Helaas viel de kamer mij best wel tegen door de hoeveelheid ruis. Ik ben geen voorstander van ruis in een kamer en zeker niet als een kamer méér ruis heeft dan bruikbare elementen. Dat leidt mij gewoon teveel af van het spel en haalt mij compleet uit te beleving. Daarnaast ging de communicatie hierdoor ook totaal niet soepel, omdat we beide continu afgeleid werden door ruis. Jammer, maar voor ons dus geen succes. Ik wil wel nog zeggen dat het verder een prima escaperoom is, maar een 9+ is naar mijn mening wel erg hoog.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Nee

 

The Retriever

The Brink Escaperoom
Geplaatst op: 09 februari 2024

Leuke vrolijke puzzelkamer

Weer eens wat anders dan anders. In deze kamer mag je even in de rol kruipen van Max, de Golden Retriever die zijn lievelingsbal kwijt is. Een leuke vrolijke puzzelkamer die voor iedereen te spelen is, zowel jong als oud. Vooral in het begin zijn de puzzels erg leuk en creatief in thema. Later is dat wel iets minder, maar dat maakt het spelen niet minder leuk. Duidelijk gebouwd door een liefhebber.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Ja  52:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 13 december 2023

I am a believer now!

WAUW wat was dit vet. Van begin tot einde een bizarre ervaring. Met gezonde zenuwen ging ik naar Leiden om The Non Believers te gaan spelen. Door het succes van Rebecca en de snelle opkomst van deze kamer in de top 50 van escapetalk met toch wel moordende concurrentie in escaperoomland waren de verwachtingen zeer hoog. En dat is altijd gevaarlijk, want doet dat dan geen afbreuk aan de kamer? Dat was hier zeker niet het geval, want ondanks de hoge verwachtingen was dit ABSOLUUT niet wat ik had verwacht. Wauw wat vet is deze kamer gebouwd. Van de techniek tot de puzzels volledig in thema, van de muziek en de sfeer tot je eigen grenzen verleggen, alles is tot in de puntjes verzorgd en heeft een toegevoegde waarde voor het geheel. Echt een van mijn favoriete kamers! Ik hoop snel op meer!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  95:04 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Unieke elementen

 

The Hangover

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Geplaatst op: 29 oktober 2023

I know what you did last night ;-)

Leuk verhaal, afwisselende puzzels, verrassende elementen. Prima 1.0 kamer om lekker te puzzelen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

The Sleepover

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Geplaatst op: 29 oktober 2023

Altijd gezellig bij opa en oma...

Verrassend leuke spannende kamer! Wij hebben erg genoten in deze kamer met zijn tweetjes. Hierdoor krijg je alles mee en verliep het soepel. Weinig ruis, veel logica en een superleuk verrassingselement richting het einde.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  40:53 min


 • Spannend
 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica

 

Senses

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Geplaatst op: 29 oktober 2023

Even je zintuigen na laten kijken...

Erg leuke originele belevingskamer! De 3e en laatste escape van de dag. Mooie afsluiter om nog even alle zintuigen na te laten kijken bij de maffe dokter...Leuke technische elementen, passende "attributen/kleding", logica en afwisseling.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  52:54 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Weer eens wat anders!

 

Seizoenskamer: Finding Pinocchio

DelftEscape
Geplaatst op: 15 oktober 2023

Toch weer een volwaardige kamer

Weer verbaas ik mij over hoe Delftescape in een korte tijd (3 weken) een toch wel volwaardige kamer uit de grond stampt. De seizoenskamers zijn pop-up kamers, waardoor je met wat lagere verwachtingen aan zo’n kamer begint. Maar elke keer weer is het gewoon een volwaardige escape room hoor! Ja tuurlijk zijn er wat dingetjes die niet helemaal perfect afgewerkt zijn of die na een aantal groepen wat kapot gaan. Maar los daarvan gewoon een leuk uurtje puzzelen! Het is fijn dat je meerdere dingen tegelijk kan doen, maar soms ook wel een beetje verwarrend hoe verder je komt. Uiteindelijk, met af en toe een duwtje van Japie Krekel, valt alles wel op zijn plek. Al met al een prima puzzelkamer waar je met ervaren én onervaren escapers je een klein uurtje goed kan vermaken. Ook leuk met kinderen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:45 min

 

The Mad Magician

MJ Escape
Geplaatst op: 15 oktober 2023

Leuke puzzelkamer

Dit is een prima puzzelkamer. Leuk om te spelen als je in de buurt bent. Goede gameflow. Voor beginners een goede kamer om kennis te maken met escapen, voor ervaren spelers geen bijzondere kamer maar gewoon leuk.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  48:56 min

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 15 oktober 2023

Je stapt echt in een rol

Wat een toffe escape experience is dit!

Hier zit je meteen in je rol dankzij de acteur, de host, verhaallijn en je missie. Gaaf om te zien dat alles in deze kamer je stimuleert in je rol te blijven. Dat vond ik echt iets unieks. Vaak zijn er momenten bij andere escapes dat je even uit je rol kan stappen, nee die had je hier niet.

Het is duidelijk wat er van je verwacht wordt en er is een duidelijke logica en gameflow. De puzzels passen erg goed bij het thema en verhaal. Ook leuk dat je als spelers allemaal een “eigen” rol hebt.

De acteur is echt een gave toegevoegde waarde. Hij zit goed in zijn rol en is daardoor enigszins intimiderend haha. Maar dit maakte deze experience nog veel vetter. Echt heel tof!

Ja wij hadden het hier erg naar ons zin, zaten in een heerlijke gameflow en waanden ons even echt in het verhaal. AANRADER!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  66:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

ANNO 1202

Clue Go Zadar
Geplaatst op: 15 september 2023

Lekkere gameflow

Leuke kamer met veel puzzels en duidelijke logica. Dit is typisch zo'n escaperoom waar je niet speciaal voor naartoe hoeft te rijden, maar die wel heerlijk is om te spelen als je in de buurt bent. Gewoon lekker puzzelen. Wel wat makkelijk als je een ervaren escaper bent, maar nog steeds leuk om te doen. Het is toch ook wel eens leuk als je een kamer volledig snapt en geen hints nodig hebt.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Ja  40:00 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Verhaal
 • Goede prijs

 

Safe - secret of Jack Daniels

The Padlock
Geplaatst op: 01 september 2023

Sfeer past bij kamer

De sfeer van deze escaperoom is helemaal on point. Je waant je echt in een verlaten hut ergens in een bos. De échte spinnenwebben vliegen je om de oren. Op zich een leuk detail. Wij hadden best hoge verwachtingen van deze kamer omdat hij in Praag zit én hij door veel mede-escapers werd aanbevolen in verschillende Facebookgroepen. Toch viel hij ons best tegen. Waarom? De logica is ver te zoeken op veel momenten, althans dat vonden wij. De host zei trouwens ook dat hij escaperooms spelen helemaal niet leuk vindt, ook best gek maar hij vond het dan wel weer leuk groepen te zien strugglen in escaperooms...dus...Wat wel erg leuk was, was dat je in het verhaal op zoek gaat naar het geheim van Jack Daniels en dat je op het eind origineel beloond wordt. Al met al kan je deze best spelen als je in de buurt bent, maar ik denk dat er betere kamers in Praag te vinden zijn.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Ja  70:00 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beloning
 • Logica

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 26 juli 2023

Heerlijk spelen

Dit was een heerlijke kamer om te spelen. Goede gameflow, mooie aankleding, leuke afwisselende puzzels, etc. etc. Zeker niet te eng, maar zorgt wel voor een gezonde dosis speelspanning die past bij het thema en het verhaal. Veel onverwachte hoekjes en gaten ;-). Bij binnenkomst al een passende sfeer, wat extra tof is! Wij hebben het hier goed naar ons zin gehad en kunnen niet wachten om The Non Believers te gaan spelen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:41 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

 

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 26 juli 2023

Fantastische kamer met verrassende elementen

Echt een fantastische kamer om te spelen. Hier zitten verrassende elementen in die ik nog nooit bij een andere kamer heb gezien. Alles klopt hier het verhaal, de puzzels, de dieren ;-), de techniek die gebruikt is. Super kamer! Wij hebben ontzettend genoten van deze escape. En hopen dat er snel iets nieuws ontstaat op het terrein van de baron!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  81:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  KarinaCaro

Saving Ryan

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 26 juli 2023

Prima kamer

Gewoon een prima kamer. Goeie gameflow, leuke puzzels.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 03 juni 2023

Guess who's back?!

Het was een trieste dag in escaperoomland…26 mei 2022. De brand bij Jason…

Hoe draai je iets tragisch om tot iets prachtigs? Vraag dat maar aan het team van OuterGround! En dat binnen één jaar! Wauw wat is er hard gewerkt om weer iets super gaafs neer te zetten.

Waarom is deze nieuwe kamer dan zo gaaf? Nou dat zal ik je vertellen!

JASON IS BACK! In een prachtig en bijzonder realistisch huis speelt zich een heerlijke escaperoom beleving af met originele en gave puzzels. Het kraken van het houten huis en de prachtige licht- en geluidseffecten zorgen ervoor dat je volledig meegenomen wordt in het verhaal. De puzzels passen goed in thema en zijn afwisselend in moeilijkheid. Daarnaast zitten in deze kamer een aantal hele toffe technische verrassingen die erg goed passen bij het thema. Heerlijke gameflow waarbij iedereen in het team altijd wel iets te doen heeft en samenwerking ook belangrijk is. In deze escaperoom is overal aan gedacht en goed gezorgd dat het aan alle “eisen” voldoet van een goede kamer.

Ik kan eigenlijk maar met één zin afsluiten voor escapers: GA DEZE SPELEN!

En voor OuterGround: BLIJF AUB NIEUWE KAMERS BOUWEN!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:41 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 04 mei 2023

Genieten in een "gekkenhuis"

Lang stond deze escape room op mijn lijstje en hij heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Deze escape kent een ontzettende lekkere gameflow, leuke gevarieerde puzzels, logica, onverwachte momenten, coole snufjes, enthousiaste eigenaar/gamehost, goed verhaal, mooi doorgevoerd thema, "persoonlijke touch ;-)" en zo kan ik nog wel even doorgaan. Met hoge verwachtingen en veel gespeelde kamers is het altijd maar hopen dat het niet tegenvalt. En het viel hier alles behalve tegen, wat een topkamer!! Bedankt voor de gastvrijheid Michael, we hebben erg genoten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:01 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • "Persoonlijke touch"

  Escape Room The Cube

Het Genootschap

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 03 mei 2023

De geschiedenis van de locatie verwerkt in een escape room

Laat ik beginnen met de geschiedenis van de locatie. Het is echt een pluspunt dat de kamer gebaseerd is op de geschiedenis van het pand en de familie die er gewoond heeft. Dit zorgt namelijk voor een bijzondere en authentieke sfeer. Erf tof!

Ook de ontvangst is super. Naast het feit dat deze escape room, in tegenstelling tot veel anderen, niet op een industrieterrein gevestigd is, wordt je geheel in thema ontvangen. Dit is erg leuk en zorgt ervoor dat je meteen in het verhaal zit. Dit vind ik altijd waarde toevoegen aan een escape room! Ook is de "opwarmpuzzel" leuk bedacht.

Soms heb je wel eens dat een kamer je niet helemaal ligt...helaas hadden wij dat hier. Ligt het aan de kamer? Ligt het aan ons? Lastig te zeggen, want als team werken wij ontzettend goed samen en vliegen wij vaak succesvol door allerlei escape rooms. Hier helaas niet. Waar het aan lag kan ik niet helemaal aanwijzen. De puzzels zijn goed in thema, de aankleding past bij de locatie en het verhaal, de puzzels zijn afwisselend. Waar wij vooral tegenaan liepen was dat wij vaak 1 laatste stapje vergaten bij een puzzel. Misschien is het wel escape room tunnelvisie...wie zal het zeggen.

Toch hebben wij ons hier goed vermaakt. Op de moderne tijdsklok in de kamer na, is de sfeer overal goed doorgevoerd. Ook is het fijn bij zo'n thema dat de kamer vooral mechanisch is en niet technisch hoogstaand. Dat past nou eenmaal beter in dit thema en vind ik absoluut geen nadeel. Onze hostess was ook vriendelijk en enthousiast!

Ik kom zeker terug om Het Testament te spelen en hopelijk denk ik dan elke keer een stapje verder ;-)


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede service
 • Ontvangst
 • Diversiteit
 • Lidmaatschapskaartje (leuk!)
 • "Opwarmpuzzel"
 • Geen foto
 • Digitale klok

  Caro

Erg tof concept!

Wauw wat was dit leuk om te spelen zeg!! Een uniek concept gevuld met afwisselende puzzels, verrassende elementen, verschillende thema's en voor ieder teamlid iets om in uit te blinken. Met zijn drieën gingen we dit avontuur aan en wat hebben we genoten! 9 kamers x 9 minuten, wat mij betreft te weinig kamers! Ik had nog uren door willen spelen, echt heerlijk escapen dit! In elke kamer wisselde bij ons automatisch de rolverdeling waardoor we er echt doorheen vlogen en ieder haar eigen “skills” kon showen. We hebben zelfs twee records verbroken!

Ik hoop dat TheStart ooit nog een vervolg op deze kamer maakt: Undercover Skill Facility II! Want ik baal eigenlijk dat ik hem al gespeeld heb en dus niet meer kan spelen haha 😁

Echt een aanrader!

Bedankt voor de gastvrijheid en de fijne begeleiding, tot snel!


Reactie door TheStart EscapeRooms

05 mei 2023

Wat fijn om te lezen dat jullie er zo van genoten hebben. Wij vonden het zéér fijn om jouw team te mogen ontvangen en kijken net zoals jou uit naar wat de toekomst zal brengen! Greetings, K.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Ja  55:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Rapport!! Erg tof
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels
 • Terugkijken!!

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

The Toy Factory

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 30 april 2023

Prachtig decor voor een bijzondere ervaring

Vanaf binnenkomst zit je in het verhaal, dat is een belangrijke toegevoegde waarde van deze escape. Je shift gaat beginnen. Erg fijn dat ook alle “veiligheidsregels” op een natuurlijke wijze in het verhaal meegenomen worden! Dat zie je niet vaak.

De aankleding en het decor van deze escape zijn echt werkelijk prachtig. Het past allemaal goed in thema en de details zijn bijzonder. Verrassende decorelementen ontbreken hier ook niet.

Wij vonden het soms wel lastig te achterhalen wat wij moesten doen en hebben dus wel wat hulp nodig gehad. De puzzels waren goed in thema verwerkt.

Dit is een ervaring die je moet beleven: het prachtige decor, de verhaallijn, de begeleiding (in rol!) en de verrassende elementen maken dit tot een gave ervaring.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Decor

 

No Way Out

Escape Schijndel
Geplaatst op: 03 mei 2023

Zeker de moeite waard om naar Schijndel af te reizen

Leuke start, afwisselende en logische puzzels, goede samenwerking en communicatie vereist, thema goed doorgevoerd, fijne en enthousiaste begeleiding. Zeker de moeite waard om naar Schijndel af te reizen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica

 

Het Brabantse Lab

Escape Schijndel
Geplaatst op: 18 april 2023

Heerlijke puzzelen

Dit is een fijne escaperoom om te spelen, lekker puzzelen, duidelijk weten wat je nog moet doen om verder te komen en gevarieerde puzzels. De begeleiding was ook top!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:33 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Geen foto

 

Laad meer reviews

0 reviews