Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Kes89

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Ik ben gek op puzzelen, zoeken, verbanden leggen en spelletjes spelen. Combineer dit met samenwerken en communiceren en dan ben ik helemaal in mijn element. Ik geniet van elke escape room, mits deze goed in elkaar zit en het klopt wat je aan het doen bent. Technisch hoogstaande kamers zijn natuurlijk hartstikke gaaf, maar ik kan ook zeker nog genieten van ouderwets puzzelen! Daarnaast vind ik het belangrijk dat personeel enthousiast en vriendelijk is, ook dat is onderdeel van de beleving.

Tot nu toe heb ik weinig negatieve ervaringen gehad. Wel zijn er een aantal escape rooms die boven de rest uit zijn gestegen. Hieronder mijn tien favorieten:

1. Molly's Game in Voorbug
2. Kamer 237 in Volkel
3. The Courtroom in Zwolle
4. The End in Zoetermeer
5. De Conciërge in Volkel
6. The Conductor in Best
7. De Bagijnetoren in Delft
8. De Meisjeskamer in Bunschoten
9. The Bar in Maastricht
10. The Honeymoon Hotel in Zoetermeer

In het buitenland gespeeld:

- Jack The Ripper bij Game Over in Lissabon

- Top Secret bij Game Over in Lissabon

- Mad World bij Escape2Win in Lissabon

- Sherlock: The Game is Now bij Time Run in Londen

- The Battle for Britain bij Escape Plan LTD in Londen

- Escobar Hideout bij Mission to Escape in Porto





Lid sinds

13-01-2019

Statistieken

Escaperooms

80 reviews

80 kamers gespeeld

81.3% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


1 forum berichten

Teams

EL LOKA

1 teamleden

10 kamers gespeeld

Krank

1 teamleden

7 kamers gespeeld

SSR Crew

1 teamleden

21 kamers gespeeld

80 reviews

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 6 augustus 2021

Prachtige themakamer met heerlijke puzzels

Het is altijd fijn als je een goede gameflow hebt tijdens escapen, maar nog leuker is het als de gameflow goed is én de puzzels zijn net iets uitdagender dan gemiddeld. Even doordenken, met elkaar communiceren of ineens het kwartje laten vallen het zit er allemaal in. Ik heb inmiddels al zoveel verschillende soorten escape rooms gespeeld en dan vind ik het extra leuk als ik nieuwe, originele of "andere" puzzels tegenkom. Dat was hier ook zeker het geval. Naast de enthousiaste begeleiding van Marieke, springt vooral de aankleding van deze escape room er bovenuit. Wat een prachtige kamer met prachtige details en aankleding. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet en hoe meer op zijn plek valt. Echt bijzonder mooi gemaakt. Wij hebben een topavond gehad!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:46 min


 • Leuke puzzels
 • Lekker puzzelen, zoeken en verbindingen leggen
 • Details in aankleding
 • Enthousiaste host/eigenaresse
 • Aankleding kamer

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 27 juli 2021

Heerlijke escape experience

Uniek in zijn soort, namelijk het brandweer thema. Nog niet eerder gezien, mag van mij vaker voorbij komen. De beleving begint al voordat je begonnen bent en het begin is origineel. Ik vond dit een heerlijke kamer om te spelen met zijn tweeën (wel wat ervaring vereist met 2 personen). De verhaallijn, de logica, de gameflow, details in de aankleding en jouw rol in het verhaal het past allemaal en het speelt heerlijk weg. Je zit er helemaal in en je kan lekker puzzelen. De eigenaar/bouwer is terecht trots op zijn creatie en is continu bezig met het verbeteren van zijn kamer. Dat vind ik een positieve en goede instelling om ervoor te blijven zorgen dat de ervaring optimaal is en blijft voor spelers en dit resulteerde voor ons vandaag in een heerlijke ochtend met een lekkere gameflow en een mooie eindtijd. Bedankt Tim voor je enthousiaste begeleiding vandaag, wij hebben genoten.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Ja  59:11 min


 • Enthousiaste host
 • Outfit
 • Lekker puzzelen, zoeken en verbindingen leggen
 • Effecten
 • Origineel begin
 • Details in aankleding
 • Gameflow

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 18 juni 2021

FAN-TAS-TISCH!!

Waar moet ik in godsnaam beginnen? Na het spelen van Cooper en Flight zat ik onbewust al een tijd te wachten op een nieuwe creatie van Loran, die ik bij deze wil kronen tot de koning onder de escape room bouwers, en daar is ie dan eindelijk althans ik kon hem eindelijk spelen!

Stop met wat je aan het doen bent en ga deze escape boeken en spelen! Dit is echt niet normaal: een enthousiaste en gepassioneerde host (Loran), fantastische techniek, uitdagende en gevarieerde puzzels, prachtige aankleding, sfeer, thema, verhaallijn, verrassende elementen, dingen die ik niet eerder heb gezien…alles is zo goed dat ik niet eens weet hoe ik dit moet omschrijven. Je moet dit gewoon beleven en zoals Loran vooraf mooi zei: geniet ook vooral! Nou dat heb ik zeker gedaan en dat doe ik nog steeds!

Uniek, bizar, fantastisch. Een feest om te mogen spelen. De passie en liefde voor escape rooms knalt uit deze kamer.

Absoluut mijn nieuwe nummer 1!!

Loran ontzettend bedankt!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  79:45 min


 • ALLES

  down-the-hatch

The Safe House

Live Escape
Geplaatst op: 5 juni 2021

Spannende verhaallijn

Het leuke van deze escape is dat je echt in het verhaal opgaat en dat het heel “echt” voelt. Af en toe liep het niet zo lekker en miste we een game flow of liet de techniek ons in de steek, maar de effecten en het verhaal maakten dat goed.


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Het gevoel dat het echt was
 • Verhaallijn

 

Leuke kamer

Na de Da Vinci kamer deze ook kunnen spelen, ook erg leuk. We hebben ons in beide kamers heerlijk met zijn 2en vermaakt!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Ja  47:13 min


 • Leuke puzzels
 • Aankleding kamer
 • Aankleding in pand
 • Veel "ruis"

 

Da Vinci Escape

Multi Escape Leeuwarden
Geplaatst op: 3 april 2021

Leuke kamer

Leuke escape room en goed te doen voor 2 ervaren spelers. Vriendelijk geholpen door Wouter, onwijs bedankt! Heerlijk om na ruim een jaar weer eens te ontsnappen!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Ja  49:05 min


 • Afwisselende puzzels
 • Goede gameflow
 • Aankleding in het pand

 

De Kunstroof

Escape Zwolle
Geplaatst op: 3 maart 2020

Leuke escape room

Deze kamer met zijn tweeën mogen testen, dat was super leuk! Buiten een paar hele kleine praktische dingetjes, was de escape room wat mij betreft toen al good to go! Een heerlijke ouderwetse puzzel escape room is soms echt een verademing tussen alle hypermoderne kamers die je nu hebt. Begrijp me niet verkeerd, ook dat is super leuk. Maar ik vind een ouderwetse puzzel escape room af en toe ook heerlijk om te spelen! Leuk detail dat je de moeilijkheidsgraad aan kan geven, dit zorgt ervoor dat de kamer voor iedereen toegankelijk is. En het is altijd leuk om met een enthousiaste eigenaar te spreken!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Enthousiaste eigenaar
 • Aankleding past in thema
 • Ouderwets puzzelen
 • Moeilijkheid aanpassen

 

The Boss

MJ Escape
Geplaatst op: 29 februari 2020

Goede escape room om als ervaren escaper met weinig hulp te spelen

Met twee kleine duwtjes in de goede richting hebben wij net binnen het uur alle puzzels in deze kamer weten op te lossen. Als ervaren escaper wordt het steeds lastiger om nog originele elementen tegen te komen in kamers, maar toch is dat hier gelukt! Na 78 kamers gespeeld te hebben in binnen- en buitenland kwam ik hier dingen tegen die ik nog niet kende, leuk! Daarnaast vond ik het in deze kamer erg fijn dat er een duidelijke logica en game flow in het spel zat. Wij waren met vier personen en er was telkens genoeg te doen voor iedereen. De puzzels passen goed in het thema en er zit genoeg variatie in, waardoor iedereen in het team zijn verschillende escape room skills kan toepassen. Wij hebben ons in ieder geval goed vermaakt in deze kamer, bedankt Vera (hopelijk bouw je snel een nieuwe kamer)!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:59 min


 • Originele elementen
 • Gevarieerde en uitdagende puzzels
 • Game flow
 • Vriendelijk personeel
 • Sfeer
 • Logica
 • Puzzels passen in het thema

 

The Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 26 januari 2020

Fantastisch

Dit was de enige kamer die ik nog niet gespeeld had bij DarkPark. Na het succes van alle andere kamers lag de lat erg hoog bij mij. Ook dit is een super toffe kamer met verrassende elementen! Als je al vier kamers hebt gespeeld bij een bedrijf, verwacht je niks nieuws of verrassends meer, maar bij DarkPark is alles mogelijk! Ik was aangenaam verrast en heb mij hier erg vermaakt. Ik kan niet wachten tot DarkPark met nieuwe kamers komt! Bij deze escape room vond ik vooral de aankleding en look and feel heel gaaf en goed in het thema passen. We zaten in een goede game flow en hebben veel lol gehad in deze kamer. Er was genoeg te doen en er zat een duidelijke logica in het spel.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  42:30 min

 

The Bar

The Bar
Geplaatst op: 28 december 2019

Genieten!

Voorafgaand aan deze escape room waren onze verwachtingen vrij hoog. Eerst moest je de escape room vinden en daarna ontsnappen onder het genot van een biertje, ja dat klinkt goed...dus de verwachtingen zijn hoog. Het is altijd heel fijn als die verwachtingen ook waargemaakt worden en dat is hier het geval, want wat hebben wij genoten van dit avontuur! Het begon met een speurtocht voor volwassenen waarin je wat van Maastricht ziet waar je normaal niet zo snel zou komen, tof! Het was donker en hartstikke druk door de kerstmarkt, maar dat mocht de pret niet drukken. Wel zorgde dat voor een extra moeilijkheidsgraad, maar we hebben de 'hidden bar' gevonden! Eenmaal in de bar, even bijkomen van de speurtocht, een lekker drankje bestellen en ineens gaat de deur op slot...deel twee begint, de escape room zelf, ontsnappen uit de bar....waar je eigenlijk helemaal niet weg wilt omdat de sfeer goed is, je een lekker drankje hebt en even moet bijkomen van de speurtocht. De escape room zelf is een heerlijke ouderwetse kamer, met gevarieerde puzzels die in het thema passen. Geen super hippe nieuwe technieken of gadgets, maar dat past ook helemaal niet in het thema of in deze escape room. Nee dit is er eentje waarin je lekker ouderwets wilt puzzelen en raadsels wilt oplossen. En dan ook nog eens met een biertje in je hand. Op de valreep ontsnapt (lees: optimaal gebruik gemaakt van het verblijf in de bar) en een enorm leuke middag/avond gehad! Bedankt voor de gastvrijheid, fijne begeleiding en achteraf ook nog het heerlijke eten! Deze escape room krijgt zeker een plaatsje in mijn top 10!


Reactie door The Bar

31 december 2019

Beste KES89, Wat een mooie afsluiting van dit jaar, wat een te gekke review!! Dank jullie wel voor jullie bezoek en deze fijne woorden! Maak er een mooi 2020 van!! Your friend, -Al-


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Ja  58:52 min


 • Sfeer
 • Verwachtingen waargemaakt
 • Puzzels passen in het thema
 • Logica
 • Verrassende elementen
 • Vriendelijk personeel
 • Game flow
 • Origineel begin

 

The Lost Book

The Lost Book Escape Room UNESCO
Geplaatst op: 14 november 2019

Prima kamer, niet bijzonder

Wij hebben ons prima vermaakt in deze kamer, maar na 70+ kamers was het voor mij niks bijzonders meer. Het is een echte zoek en puzzel kamer. Het zijn geen verrassende nieuwe puzzels, maar ze passen wel goed in het thema en dat maakt ze wel leuk. Prima te doen met vier personen, zou niet met veel meer aanraden. Persoonlijk vond ik het puzzelen in een bibliotheek wel een bepaalde meerwaarde aan deze kamer geven. De kamer is niet lineair dus je blijft lekker bezig met zijn allen, ook een pluspunt.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:13 min


 • Game flow
 • Puzzels passen in het thema
 • Vriendelijk personeel

 

Metro

SS Rotterdam
Geplaatst op: 29 oktober 2019

Hier mot je geweest zijn!

Een metro op een schip, dat geloof je toch niet? Toch heeft het ss Rotterdam het voor elkaar gekregen! De look and feel van deze escape room is super realistisch, hierdoor waan je je echt in een metro. Dat is erg knap gedaan! De puzzels zijn gevarieerd en uitdagend en passen goed bij het thema. Sommige puzzels zijn zelfs zo realistisch, dat het net echt is. Na al veel kamers gespeeld te hebben was dit weer een unieke ervaring!


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:49 min


 • Unieke locatie
 • Uitstekende service
 • Puzzels passen in het thema
 • Gevarieerde en uitdagende puzzels
 • Look and feel

  ss Rotterdampauperloos

Sherlock Holmes

Backspace Escape Rooms
Geplaatst op: 24 oktober 2019

Leuke kamer

Zelf vind ik het 'Sherlock Holmes' thema fantastisch en word ik altijd blij van dit soort kamers. Ook hier was het weer genieten. Als een ware detective moesten we ontdekken wie het had gedaan door het oplossen van verschillende raadsels en puzzels. De aankleding was mooi, verrassende elementen en een goede game flow. Wij hebben ons goed vermaakt in deze kamer. Ook hier weer bedankt voor de uitstekende service en de enthousiaste begeleiding.


Reactie door Backspace Escape Rooms

25 oktober 2019

Wauw! Ook hier weer een hele leuke review!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Ja  47:57 min


 • Verrassende elementen
 • Gevarieerde puzzels
 • Aankleding
 • Game flow

 

Mindcrime

Backspace Escape Rooms
Geplaatst op: 24 oktober 2019

Leuke kamer

Dit is een leuke kamer met een originele insteek. Je stapt in iemands "hoofd" en moet ontrafelen wie het is. Dit heb ik nog niet eerder gezien. De puzzels waren gevarieerd en deze kamer kent een goede game flow. Wij hebben het hier erg naar ons zin gehad. Bedankt voor de uitstekende service en het enthousiasme van de hostess!


Reactie door Backspace Escape Rooms

25 oktober 2019

Wat een leuke review! Goed om te zien dat jullie het naar je zin hebben gehad. En het complimentje is uiteraard doorgegeven aan de hostess!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Ja  48:45 min


 • Origineel verhaal
 • Gevarieerde puzzels
 • Game flow

 

De Schuilkamer

The Hague Escape
Geplaatst op: 19 oktober 2019

Lekker puzzelen

De kamer is qua aankleding redelijk basic, maar het is wel een heerlijke ouderwetse puzzelkamer. Lekker veel gevarieerde en uitdagende puzzels. Met drie (ervaren) personen was dit een erg leuke kamer om te spelen.


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:27 min


 • Game flow
 • Gevarieerde en uitdagende puzzels
 • Aankleding

 

Expeditie

MindEscape
Geplaatst op: 1 oktober 2019

Gemaakt door liefhebbers

De kamers bij Mindescape zijn kamers waarin het echt voelbaar is dat het gemaakt is door escape room liefhebbers. Dat is echt genieten. Na Anna's Dollhouse waren de verwachtingen uiteraard hoog en is het lastig dit waar te maken, maar het is de dames gelukt hoor! In de Expeditie zitten elementen die ik nog niet eerder heb gezien in de 69 escape rooms die ik daarvoor heb gespeeld, tof! De puzzels zijn gevarieerd, uitdagend en passen in het thema, het decor is echt prachtig (helemaal als je weet hoe het voor de escape room eruit zag!!), de gastvrijheid en spelbegeleiding was weer uitstekend. Ik kan niet wachten tot jullie meer kamers bouwen!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  48:45 min


 • Thema goed doorgevoerd
 • Game flow
 • Uitstekende service
 • Puzzels passen in het thema
 • Originele aspecten
 • Logica
 • Gevarieerde en uitdagende puzzels
 • Verwachtingen waargemaakt
 • Gebouwd door liefhebbers

 

Payback

Wescape
Geplaatst op: 28 augustus 2019

Leuke kamer met originele aspecten

Net als bij de andere kamer van dit bedrijf is dit een leuke, vermakelijke kamer met originele aspecten. Er is genoeg voor iedereen om te doen, je hoeft niet met zijn allen hetzelfde te doen. Dat vinden wij prettig, dus deze kamer lag ons goed. Mooie aankleding, gevarieerde en uitdagende puzzels en verrassende elementen.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  53:05 min


 • Puzzels passen in het thema
 • Gevarieerde en uitdagende puzzels
 • Logica
 • Originele aspecten
 • Vriendelijk personeel

 

Kidnapped

Wescape
Geplaatst op: 28 augustus 2019

Leuke kamer met originele aspecten

Dit is een leuke escape room om te spelen, waarin originele elementen terugkomen die ik nog niet eerder heb gezien. Deze kamer vereist goede samenwerking en communicatie. De eigenaren waren zeer vriendelijk en enthousiast. Wij hebben het erg naar ons zin gehad.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  57:33 min


 • Gevarieerde puzzels
 • Logica
 • Vriendelijk personeel
 • Originele aspecten

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 24 juli 2019

Leuke escape room!

Laten we allereerst beginnen met het enthousiasme van de eigenaar; het is absoluut een meerwaarde als iemand zo enthousiast en gepassioneerd groepen begeleid. Zorgt voor een goede sfeer voorafgaand aan de kamer. Met in het achterhoofd de gedachte dat het al een wat oudere kamer is, moet ik zeggen dat deze mij erg goed beviel. Leuke puzzels, duidelijke logica en ons team ging erg lekker in deze escape room. Leuk om te spelen als onervaren speler en ook als ervaren speler zonder aanwijzingen. Wij hebben deze zonder aanwijzingen gespeeld en dat is vaak toch echt het allerleukste, dan heb je alles zelf gedaan. Michiel bedankt voor je enthousiasme en tot snel! Kom zeker terug om Triplicate te spelen, ben erg benieuwd!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:36 min


 • Vermakelijk
 • Puzzels passen in het thema
 • Gevarieerde puzzels
 • Logica
 • Game flow
 • Uitstekende service

 

The Execution

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 24 juli 2019

Weer een toppertje geboren

Allereerst is het natuurlijk super tof om een escape room te mogen testen, maar het is nog toffer als dat bij één van de uitblinkers van Nederland is! Escape Room Rijswijk nogmaals bedankt voor deze eer!

Een escape room testen is wel altijd anders dan een escape room spelen, dus uiteraard verliep niet alles helemaal zo soepel als ons team vooraf hoopte. Desondanks kan ik met volle overtuiging zeggen dat mede dankzij de testfase, dit weer een escape room is die boven de rest uit stijgt. Naast de, altijd goede, service zijn de aankleding, de uitvoering van het thema en de details in deze escape room van hele hoge kwaliteit! De puzzels passen in het thema, al waren ze soms wel wat pittig (maar nogmaals dat was in de testfase, zijn ongetwijfeld wat kleine aanpassingen gedaan na de testfase). En ook hier weet Escape Room Rijswijk je te verrassen met een uniek en bizar special effect!

Ik hoop dat de kamer nog beter is geworden na de testfase en raad iedereen dan ook aan om te kijken of dit zo is! Want er is maar één manier om erachter te komen; Laat jezelf executeren zou ik zeggen! ;-)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Leuke kamer!

Vandaag Alice gespeeld met zijn tweetjes. Was erg leuk! Pittig met zijn tweeën, maar wel heel leuk om alles mee te krijgen! Originele kamer doordat het volledig in blacklight is, prachtige aankleding, leuke gevarieerde puzzels, goede game flow en een enthousiaste host. Wij hebben ons hier erg vermaakt!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Vriendelijk personeel
 • Gevarieerde puzzels
 • Aankleding
 • Geen foto

 

Toffe kamer!

Gisteravond gespeeld en beviel erg goed! De eigenaar is super enthousiast en een echte liefhebber, dat komt ook terug in zijn kamer en begeleiding. De puzzels zijn gevarieerd, in thema en sommige heb ik nog niet eerder gezien. De aankleding is mooi, de kamer kent een goede game flow en er is genoeg te doen. Zeker een aanrader!


Reactie door Escape Room 0164

16 juli 2019

Klasse gedaan dames! Het was gezellig. En uiteraard bedankt voor deze mooie review!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:20 min


 • Alles is goed in thema
 • Uitstekende service
 • Enthousiaste eigenaar
 • Originele elementen
 • Gevarieerde en uitdagende puzzels
 • Genoeg te doen
 • Game flow

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 4 juli 2019

DE kamer voor escape room liefhebbers!!

Na meer dan 60 kamers gespeeld te hebben, waarvan ook een paar hele goede, is dit absoluut mijn nummer 1. Deze kamer straalt op alle fronten uit dat het gemaakt is door escape room liefhebbers. De kamer kent leuke originele puzzels, onverwachte en unieke elementen, een goed niveau qua moeilijkheid van de puzzels, etc. etc. Als je deze kamer nog niet gespeeld hebt, zou ik je aanraden om dit zo snel mogelijk wel te doen! En als je er dan toch bent raad ik De Conciërge ook enorm aan, die staat bij mij op nummer 4.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Ja  59:58 min


 • Thema goed doorgevoerd
 • Beleving
 • Uitstekende service
 • Game flow
 • Originele dingen
 • Logica
 • Vriendelijk personeel
 • Gevarieerde en uitdagende puzzels
 • Dat ik deze kamer niet nog een keer kan spelen

 

Leuke kamer

Deze escape room was erg vermakelijk. Het begin voordat je de escape room in gaat vond ik leuk en origineel, al had het wel iets korter gemogen naar mijn mening. De escape room zelf had een redelijk logische volgorde, al was er wel wat ruis aanwezig (dingen die je over kan slaan). Dit was verder niet storend voor de spelflow.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Ja  46:52 min


 • Origineel begin
 • Thema prima doorgevoerd
 • Gevarieerde puzzels
 • Vriendelijk personeel
 • Unieke locatie
 • Eén puzzel vereist fysieke kracht

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 4 juli 2019

Leuke escape room!

Dit is zeker een leuke escape room om te spelen. Als je de film hebt gezien kom je een aantal leuke herkenningspuntjes tegen, dat is leuk gedaan! De eigenaren zijn super enthousiast en zorgen daardoor voor een fijne sfeer.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Nee

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 16 juni 2019

Gave escape room!

Als je een escape room bouwt op basis van een goed bekeken serie liggen de verwachtingen meteen vrij hoog. Het is dan altijd een uitdaging om aan die verwachtingen te voldoen. Bella Ciao! voldoet absoluut aan die hoge verwachtingen. Het thema is goed doorgevoerd, je zit in een lekkere game flow, de puzzels zijn gevarieerd, uitdagend en passen naadloos in het thema. De eigenaar is enthousiast en een escape room liefhebber en dat is ook voelbaar in deze kamer. Dikke aanrader, zeker als je de serie hebt gekeken! Maar hij is ook prima te doen als je de serie niet hebt gezien hoor, maar het maakte het voor mij extra leuk dat je punten van herkenning hebt.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:32 min


 • Elementen uit de serie
 • Game flow
 • Logica
 • Uitstekende service
 • Originele dingen
 • Thema goed doorgevoerd
 • Gevarieerde en uitdagende puzzels

 

The Experiment

The Great Escape
Geplaatst op: 13 juni 2019

Krankzinnig ;-)

Wat een gave escape experience is dit! Vanaf het begin tot het einde zit je in het verhaal. De puzzels zijn logisch en passen in het thema, de acteurs zijn een super gave toegevoegde waarde en de hele beleving is tof! Je wordt echt meegesleurd in een verhaal. Gave details en technische snufjes. Dit is er echt eentje die je gespeeld moet hebben als je een escape room liefhebber bent!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  74:23 min


 • Logica
 • Game flow
 • Details!
 • Acteurs zijn fantastisch
 • Experience
 • Puzzels passen in thema
 • Vriendelijk personeel
 • Gevarieerde puzzels

 

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 13 juni 2019

WAUW!

Wat is dit een ontzettend toffe escape experience. Alles klopt! Het verhaal, de puzzels, de acteurs en de hele beleving! De beleving begint al voordat je daadwerkelijk begonnen bent op een manier die je niet verwacht. Super tof! Er zitten elementen in die je niet verwacht, dat is altijd gaaf bij escapes! De acteurs zitten zo ontzettend goed in hun rol en zijn absoluut een toegevoegde waarde. Als je deze kamer niet speelt, mis je echt wat! Elke escape room liefhebber moet deze gespeeld hebben!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  64:39 min


 • Beleving
 • Details
 • Game flow
 • Onverwachte wendingen
 • Acteurs!!
 • Verhaal!
 • Logica

 

The Prison Cell

The Great Escape
Geplaatst op: 13 juni 2019

Toffe kamer

Dit was de vierde en laatste van de dag dus af en toe waren we niet meer zo scherp. Maar ook dit was een super toffe kamer. Alles klopt gewoon, logica en game flow zijn erg fijn in escape rooms! Het begin was leuk, origineel en sterk uitgevoerd! De puzzels zijn logisch en passen in het thema. Ook hier weer originele dingen en gave details!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:32 min


 • Puzzels passen in thema
 • Gevarieerde puzzels
 • Details
 • Acteur
 • Vriendelijk personeel
 • Logica
 • Begin
 • Game flow

 

The Lost Package

The Great Escape
Geplaatst op: 13 juni 2019

Leuke kamer

Wij begonnen ons escape avontuur bij The Great Escape met de “makkelijkste” kamer van de vier om de dag met een goed gevoel te beginnen. We gingen ze namelijk alle vier spelen!

Het avontuur begint al buiten de kamer, leuk! In de escape zelf zat een goede game flow waardoor we er lekker doorheen vlogen als ervaren escapers. Leuke kamer.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  36:55 min


 • Logica
 • Game flow
 • Vriendelijk personeel
 • Puzzels passen in thema
 • Gevarieerde puzzels
 • Begin

 

Camera 4

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 11 juni 2019

Leuke kamer


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  40:47 min


 • Vermakelijk
 • Logica
 • Vriendelijk personeel

 

De postkamer

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 11 juni 2019

Leuke kamer


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  51:28 min


 • Vermakelijk
 • Logica
 • Vriendelijk personeel

 

The Archives

Ayers Rock
Geplaatst op: 20 mei 2019

Pittige escape room

Dit is een pittige escape room, ook voor ervaren escapers. Er zitten originele puzzels in, dat is top! Alles is in thema en de puzzels sluiten er goed bij aan. Sommige puzzels zijn nog best pittig. Het enige minpuntje aan deze escape room vind ik zelf te veel ruis in de vorm van spullen die je uiteindelijk niet nodig hebt. Daar hebben wij veel tijd op verloren.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Nee


 • Thema goed doorgevoerd
 • Vriendelijk personeel
 • Originele dingen
 • Gevarieerde en uitdagende puzzels
 • Ruis

 

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 17 mei 2019

Leuke eerste generatie escape room

The Dentist is een leuke eerste generatie escape room. Dit is er gewoon eentje die je gespeeld moet hebben, omdat het volgens mij één van de eerste goede enge kamers was. Inmiddels is het een verouderde kamer als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de kamers van DarkPark in Zoetermeer, maar het is wederom een leuke kamer. De puzzels zijn leuk, gevarieerd en in thema, het begin is tof en de hostess was heel enthousiast.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  42:51 min

 

The Black Room

Vuurlinie Beverwijk
Geplaatst op: 16 mei 2019

Pittige maar vermakelijke kamer

Je krijgt anderhalf uur voor deze kamer, voor ons was dat helaas net een minuutje te kort! De puzzels waren prima en gevarieerd. Wat naar mijn mening het te lastig maakte was het ontbreken van logica op bepaalde momenten. Omdat de host geen geluid heeft maar alleen beeld liepen we soms niet synchroon met hints en waren we vaak al verder in het spel. We hebben ons zeker het grootste deel van de tijd prima vermaakt, maar met wat meer logica en wat minder vergezochte dingen had het mij meer plezier opgeleverd. Wellicht ligt de lat te hoog bij mij omdat ik al een paar bizar goede kamers heb gespeeld. Al met al is het echt wel een vermakelijke kamer.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

The Playground

Vuurlinie Beverwijk
Geplaatst op: 16 mei 2019

Weinig puzzelen

Ik ben iemand die bijna elke escape room wel kan genieten, omdat ik het spelletje gewoon echt veel te leuk vindt. Dus ook hier heb ik me vermaakt, maar het is geen topkamer. Weinig echt puzzelen helaas. Voor beginners is deze denk ik wel prima. Hostess was heel gastvrij.


6.5

Sfeer: 6.5

Puzzels: 6.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:01 min

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 10 mei 2019

FANTASTISCH!

WAUW! Dit is by far de tofste escape beleving die ik tot nu toe heb gespeeld! De verwachtingen waren super hoog na het succes van The Orphanage en The Honeymoon Hotel. De verwachtingen zijn echt helemaal waargemaakt! Op het eind valt alles wat je hebt gedaan op zijn plek en dan besef je je pas hoe tof het verhaal is. Zonder twijfel mijn nummer 1! De acteur is ook echt fantastisch, wat zit die goed in zijn rol! Ook echt een super gave toevoeging! Ook het einde is echt fantastisch! Daarnaast is het fijn dat je je wel kan focussen op de puzzels wanneer dat nodig is.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:40 min


 • Einde!!
 • Acteur
 • Beleving
 • Verhaallijn

  eduarddouwesdekkernick_dijkstramarcovandenarendtientiendaantje135essejjniek274cathydave_verweyDarkPark

Jack The Ripper

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 22 april 2019

Leuke eerste generatie escape room!

Persoonlijk vind ik eerste generatie escape rooms ook nog steeds leuk om te spelen, mits er een logica in zit. Jack The Ripper was voor mij de derde kamer die ik hier heb gespeeld en ook deze kamer is mij erg goed bevallen! Leuke gevarieerde puzzels en duidelijke logica door de kamer heen. De begeleiding was zoals altijd weer top! Kan niet wachten tot de nieuwe kamer open gaat! Als je de kans hebt, dan zou ik snel deze kamer nog even meepakken voordat ie weg is!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:21 min


 • Uitstekende service
 • Logica
 • Aanrader
 • Puzzels passen in het thema
 • Vriendelijk personeel
 • Afwisselende puzzels

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 21 april 2019

Fantastisch!

Deze kamer moet je gespeeld hebben! Alles klopt tot in de puntjes; de spellen passen naadloos in het thema, het personeel zit goed in hun rol, de puzzels zijn uitdagend en gevarieerd, vooraf zit je ook al helemaal in het verhaal. Het leuke van deze kamer is dat ie te spelen is met zijn tweeën. Zo krijg je allebei alles mee en dat is iets wat niet altijd vanzelfsprekend is bij een escape room, erg tof! Daarnaast merk je aan alles dat deze kamer gemaakt is door echte escape room liefhebbers. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een absolute 10 waard is. Verrassende aspecten, samenwerken, technische snufjes, alles is aanwezig!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Ja  61:00 min


 • Speciaal voor twee personen
 • Thema goed doorgevoerd in alles
 • Uitstekende service
 • Uitdagende en gevarieerde puzzels
 • Vriendelijke personeel
 • Absolute aanrader

  Stefanwim_schoonenberg

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 20 april 2019

Gave kamer!

Wat een toffe kamer is dit! Technisch zit het heel gaaf in elkaar en er zijn veel gevarieerde puzzels aanwezig! Zeker een aanrader. Personeel is ook erg vriendelijk en enthousiast!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Ja  52:14 min


 • Aanrader
 • Gave techniek
 • Samenwerken
 • Vriendelijk personeel
 • Gevarieerde puzzels

 

Magic & Mystery

This is escape Breda
Geplaatst op: 20 april 2019

Prima kamer!

Dit is een prima kamer om te spelen met een kleine groep of zelfs met zijn tweeën (met enige ervaring). Er zitten leuke puzzels in en het vereist de nodige samenwerking. Zeker met twee personen beviel dit goed.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Ja  55:50 min

 

Elixir

Wintertuin Experience
Geplaatst op: 16 april 2019

Leuke escape room!

Vandaag de eer gehad om als allereerste team de kamer te testen! In een tijd waarin de meeste nieuwe kamers zich steeds meer richten op techniek en/of horror, is dit een verfrissende kamer. Met een leuk thema en een prachtige locatie is dit een kamer voor allerlei verschillende doelgroepen. Alles staat in het teken van het ontwikkelen van een levenselixer en de puzzels passen goed in dit thema. Deze kamer vereist enige samenwerking, maar er was geen moment waarop niemand iets te doen had. Een goede combinatie dus tussen samenwerken en in kleinere groepjes naar het einddoel werken. En een leuk origineel battle element waar ik verder niks over ga verklappen ;-)!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Uitstekende service
 • Origineel battle element
 • Unieke locatie
 • Vriendelijk personeel
 • Thema goed doorgevoerd
 • Verbanden leggen
 • Gevarieerde puzzels

 

Abandoned

Escapium
Geplaatst op: 13 april 2019

Fantastisch!

Als één van de gekozen teams uit 2000 inzendingen mochten wij de kamer testen. WAUW! Wat een onwijs gave en spannende escape room is dit! Het is super knap als je een escape room weet te bouwen waarbij je de hele beleving in spanning zit over wat er kan gebeuren, maar ook net genoeg concentratie weet vast te houden voor het puzzelen. De puzzels zijn uitdagend en gevarieerd, de kamer vereist enige samenwerking (ook een pluspunt!) en de sfeer is fantastisch...oftewel alles klopt! Uiteraard verliep niet alles vlekkeloos, maar daar ben je een testteam voor. Wat dan erg belangrijk is, is dat de makers dan ook echt open staan voor (opbouwende) kritiek en dat is hier zeker het geval. Enorm vriendelijk en enthousiast personeel/makers/acteurs/bouwers etc., die echt bereid zijn iets moois neer te zetten voor de escape room liefhebbers. Aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Nee


 • Gevarieerde en uitdagende puzzels
 • Uitstekende service
 • Heel spannend
 • Logica
 • Aanrader
 • Leuk hintsysteem
 • Thema goed doorgevoerd
 • Vriendelijk personeel

 

Christina's Droom

Missionroom Voorburg
Geplaatst op: 13 april 2019

Leuke kamer

Deze kamer lag ons team erg goed, daardoor plek nummer 3 veroverd op de "wall of fame". Ook dat is wel eens leuk! De puzzels waren afwisselend en er zit een lekkere flow in deze kamer. Ik vind het altijd wel prettig als je gewoon lekker bezig kan blijven en dat lukte hier prima, daarnaast was er ook voor iedereen in het team wel iets te doen en dat is ook fijn!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  34:09 min


 • Vermakelijk
 • Fotoprinter
 • Logica
 • Gevarieerde puzzels

 

Café Voorburg

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 13 april 2019

Prima kamer

Nadat we door Christina's Droom waren gevlogen, ging deze escape room bij ons iets minder lekker. Af en toe zat de flow er wel in, maar helaas hebben we een paar keer vast gezeten. Voor mij ontbrak hier en daar de logica en liepen we daardoor vast. Ondanks dat heb ik het prima naar mijn zin gehad. Er zitten leuke puzzels tussen en het thema is veelal wel goed doorgevoerd. De manier van hints vragen vond ik leuk en origineel. Lois heeft ons goed begeleid en was erg enthousiast, ook dat is een pluspunt! Daarnaast is de fotoprinter wel echt een toegevoegde waarde!


7

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:21 min


 • Leuk hintsysteem
 • Thema prima doorgevoerd
 • Fotoprinter
 • Vriendelijk personeel
 • Vermakelijk
 • Afwisselende puzzels
 • Soms miste logica of een duidelijk verband

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 7 april 2019

Fantastisch!

Fantastische kamer om te spelen, erg spannend en uitdagend! Gave effecten, uitdagende en gevarieerde puzzels, samenwerken, logica, etc. Alles klopt in de escape room en past naadloos in het thema. Echt een aanrader! Het personeel zit uitstekend in hun rol en zijn super enthousiast, ook een pluspunt!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:49 min


 • Logica
 • Beleving
 • Gevarieerde en uitdagende puzzels
 • Aanrader
 • Puzzels passen in het thema
 • Vriendelijk personeel
 • Spannend

  DarkParkessejjtientien

The Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 7 april 2019

Fantastisch!

Wat een fantastische belevenis is dit! Deze stond al heel lang op mijn lijstje en de kamer heeft alle verwachtingen meer dan waar gemaakt! Een goede balans tussen het goed kunnen focussen op de puzzels en de spanning van alle effecten. Alles klopt. Echt een absolute aanrader! Hij staat bij mij zeker in mijn top 3! Het personeel is ook super enthousiast en zit goed in hun rol!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:42 min


 • Logica
 • Gevarieerde en uitdagende puzzels
 • Heel spannend
 • Puzzels passen in het thema
 • Vriendelijk personeel
 • Beleving
 • Aanrader

 

Area-51

Escape Mission Rotterdam
Geplaatst op: 27 maart 2019

Leuke kamer

In deze eerste generatie escape room kan je je uitstekend vermaken. Lekker ouderwets puzzels oplossen. Gevarieerde puzzels die goed in het thema passen. Zeker een leuke kamer om te spelen!


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:09 min


 • Puzzels passen bij het thema
 • Uitstekende service
 • Gevarieerde puzzels

 

London Room

Escape Mission Rotterdam
Geplaatst op: 27 maart 2019

Leuke themakamer

Je waant je even een echte detective. Deze escape room vereist een goede variatie in zoekwerk, puzzelen en verbanden leggen. De puzzels zijn gevarieerd, er is genoeg tegelijkertijd te doen en deze kamer kent een duidelijke logica. Wij hebben ons erg goed vermaakt en een mooie tijd neergezet zonder aanwijzingen! Deze kamer is ook goed te doen met een kleiner team met wat ervaren mensen!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  46:04 min


 • Logica
 • Puzzels passen in het thema
 • Gevarieerde puzzels
 • Uitstekende service

 

Missing Room

Escape Mission Rotterdam
Geplaatst op: 27 maart 2019

Toffe kamer

Alledrie de kamers op dezelfde dag gespeeld. Ze waren alledrie hartstikke leuk, maar dit is wel de beste kamer. Gevarieerde puzzels, veel te doen, logisch nadenken, verbanden leggen, samenwerken, etc. Alles klopt in deze kamer. Als je met een team van ervaren spelers speelt kom je in een lekkere flow terecht! Wij waren met zijn vieren en wisselden dit goed af door telkens twee aan twee de puzzels op te lossen. Aanrader!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Logica
 • Uitdagend
 • Gevarieerde puzzels
 • Uitstekende service

 

Opsporing Ontspoord

Escape at Lizz
Geplaatst op: 24 maart 2019

Leuke kamer

Deze escape room is zowel voor beginnende als ervaren escapers te spelen, omdat hij 75 minuten duurt. Het begin is erg leuk en origineel. Verder zit de escape room prima in elkaar en zijn er afwisselende puzzels aanwezig. De ontvangst is wat rommelig. Wij waren met 7 en er was genoeg te doen voor iedereen, maar de kamer is ook prima te doen met kleinere groepen!


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 7 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Logica
 • Vermakelijk
 • Gevarieerde puzzels
 • Origineel begin
 • Rommelige ontvangst
 • Geen foto (zelf maar gedaan)

 

Book Of Mystery

Escape010
Geplaatst op: 5 maart 2019

Gave escape room!

Wat een ontzettend leuke kamer! De puzzels zijn uitdagend, gevarieerd en origineel. Technisch zit het goed in elkaar. De aankleding is top. Het is belangrijk om verbanden te leggen en samen te werken. Personeel ook zeer vriendelijk!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Logica
 • Verbanden leggen
 • Vriendelijk personeel
 • Uitstekende service
 • Aanrader
 • Puzzels passen in het thema
 • Gevarieerde en uitdagende puzzels

 

The Heist

ExitGame Rotterdam
Geplaatst op: 5 maart 2019

Anders dan anders ;-)

Anders dan andere escape rooms, omdat je moet inbreken en ontsnappen. Ook gaat het om het verzamelen van punten ipv het zo snel mogelijk ontsnappen. Het begin was tof! Eenmaal ingebroken was het wel weinig echt puzzelen, dat vond ik persoonlijk jammer. Wel een leuke ervaring gehad.


6

Sfeer: 6.0

Puzzels: 6.0

Service: 6.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 28 februari 2019

Fantastisch!

Bij deze escape room valt alles op zijn plek. De locatie alleen is al uniek. Het verhaal en de locatie sluiten daarnaast perfect op elkaar aan. De puzzels zijn uitdagend en gevarieerd. Het personeel is zeer vriendelijk en enthousiast! Deze escape room heeft een plekje in mijn top 5 veroverd! Een absolute aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Ja  57:20 min


 • Aanrader
 • Beleving
 • Puzzels passen in het thema
 • Gevarieerde puzzels
 • Vriendelijk personeel
 • Unieke locatie

 

De Camping

Escaperoom Berkel
Geplaatst op: 25 februari 2019

Leuke escape room!

Dit is een vermakelijke escape room waarin je naast het puzzelen ook veel kan lachen! Er zitten gave effecten in de kamer en het zijn gevarieerde puzzels. Deze kamer is goed te doen met heel weinig of geen hulp als je escape room ervaring hebt, maar is ook zeker leuk als je het voor eerst doet! Het personeel is ook erg vriendelijk en dat is natuurlijk altijd prettig!


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  47:24 min


 • Vermakelijk
 • Puzzels passen in het thema
 • Vriendelijk personeel
 • Gevarieerde puzzels

  escaperoom-berkel

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 18 februari 2019

Extra aandacht besteed aan de gehele beleving!

Bij deze escape room wordt er extra aandacht besteed aan de gehele beleving. Je zit al vanaf het moment van boeken in de spelmodus. Dat is erg leuk en origineel! De escape room voldoet in alle opzichten aan het thema en dat is prettig. Wel is het een pittige escape room, die naar mijn mening niet uit te spelen is zonder hints. Lukt dit een team wel dan vind ik dat erg knap omdat sommige verbanden lastig te leggen zijn. Helaas letterlijk op een paar seconden na niet weten te ontsnappen, maar dat doet geen afbreuk aan de ervaring. Ik vond het een leuke escape room en de hostess is enthousiast wat ook niet onbelangrijk is voor een leuke ervaring.


Reactie door Sky High escape rooms

19 februari 2019

Bedankt voor deze geweldige review! Maar er zijn echt teams ontsnapt met 1 of zelfs 0 hints, er komt in het begin veel info op je af, en zeker in het begin, en dan is het juist de taak, om taken te verdelen. Maar we vonden jullie een geweldig team, en het scheelde seconden om het te halen, erg goed gedaan. zeker met 3 personen.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Nee


 • Gevarieerde puzzels
 • Vriendelijk personeel
 • Puzzels passen in het thema
 • Beleving

  kaibergerstimboomariannegroenivangroeneddydroomjoep45

De Meisjeskamer

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 12 februari 2019

Deze moet je gespeeld hebben!!

Wij gingen deze escape room spelen onder het mom van "deze moeten we gespeeld hebben"....Nou daar hadden we zeker gelijk in. Wat een toffe escape room!! Hij was zeker niet té eng maar hij was wel echt heel spannend!! Leuke gevarieerde puzzels, mooie aankleding, spannende effecten, etc. etc. ECHT EEN AANRADER! Oftewel deze moet je gespeeld hebben! ;-)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  52:06 min


 • Terugkijken
 • Puzzels passen in het thema
 • Vriendelijk personeel
 • Gevarieerde puzzels
 • Heel spannend

 

The Dome

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 12 februari 2019

Technisch indrukwekkend

Dit is een hele bijzondere kamer. Technisch zeer hoogstaand! Er zitten verrassende stukken in, dat zeker! Persoonlijk vond ik het jammer dat je vaak weinig te doen hebt als je deze kamer met 6 personen speelt. Daarnaast miste ik een beetje de verbinding tussen de kamers qua verhaallijn. Ik ben meer van de “traditionele” escape rooms om het zo maar even te omschrijven. Dat is meer mijn ding. Maar complimenten naar hoe deze escape room in elkaar zit, echt bijzonder!


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Nee


 • Vriendelijk personeel
 • Technisch hoogstaand
 • Te lineair met 6 personen
 • Weinig denkpuzzels

  pauperloos

KGB - The New Assignment

Amaze Escape Den Haag
Geplaatst op: 5 februari 2019

Leuke kamer

Origineel begin, gevarieerde en uitdagende puzzels.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:43 min


 • Uitstekende service
 • Vriendelijk personeel
 • Gevarieerde puzzels
 • Origineel begin

 

The Class Room

Real Escape Room
Geplaatst op: 5 februari 2019

Leuke kamer

Letterlijk terug de schoolbanken in! Erg leuk bedacht deze escape room. Erg vermakelijk en goed te doen met een klein team.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Ja  52:25 min


 • Puzzels passen in het thema
 • Vriendelijk personeel
 • "Actiefoto's"
 • Gevarieerde puzzels

 

The Precious Room

Real Escape Room
Geplaatst op: 5 februari 2019

Spannende kamer

Dit is een escape room waarin je in een lekkere flow kan blijven spelen. Je hebt eigenlijk geen moment waarop je echt niet weet wat je moet doen, want er zit een lineaire logica in. Daar houd ik persoonlijk wel van. De kamer is spannend en de puzzels zijn gevarieerd. Verreist wel wat escape room ervaring. Op een paar seconden na niet ontsnapt, maar dat mocht de pret niet drukken. Enige negatieve puntje was dat er twee sloten al open waren waardoor we wat kostbare tijd zijn verloren. Verder hebben we het erg naar ons zin gehad!


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • "Actiefoto's"
 • Spannend
 • Afwisselende puzzels
 • Logica

 

Verdieping 13

Escape Experience
Geplaatst op: 25 januari 2019

Toffe kamer met een gezonde dosis spanning!

Vandaag Verdieping 13 eindelijk gespeeld! Wat een toffe escape room is het! Het begin was erg gaaf en origineel! De escape room zit goed in elkaar en de puzzels waren leuk en gevarieerd!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Ja  50:23 min


 • Spannend
 • Origineel begin
 • Goede verhaallijn
 • Uitstekende service
 • Toffe kamer
 • Uitdagende puzzels

 

Toffe kamer!

Wat een spannende kamer is dit! Ik vond hem erg leuk, spannend en logisch. Wij waren met zijn drieën en dat was voor ons team ook ruim voldoende, hierdoor konden we goed samenwerken en hebben we allemaal alle puzzels kunnen doen! Op bepaalde momenten toch echt wel heel spannend, maar wat maakte dat de kamer gaaf! Zo denk je op sommige momenten ah shit nee hè moet dat echt? Maar als je het dan gedaan hebt denk je toch wel wauw dat was spannend en tof! Daarnaast was het personeel erg vriendelijk en zijn we goed begeleid.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Ja  41:49 min


 • Spannend
 • Mooie aankleding
 • Uitstekende service
 • Vriendelijk personeel
 • Afwisselende puzzels
 • Toffe kamer
 • Lineair

 

Wat een ontzettend toffe kamer is dit!

Tot nu toe 18 escape rooms gespeeld, maar dit was by far de gaafste! Leuke afwisselende uitdagende puzzels, fantastisch decor en een super toffe ervaring! Absolute aanrader!!!!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  59:46 min


 • Hoogstaande techniek
 • Realistisch
 • Uitdagend
 • Logica
 • Details

 

Anna's Dollhouse

MindEscape
Geplaatst op: 17 december 2018

Toffe kamer!

Anna's Dollhouse is zeker een aanrader! Gave escape room met veel uitdagende en afwisselende puzzels! Je kan continu aan de slag en hebt geen moment waarop je denkt en wat nu? Dat is erg prettig spelen!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:09 min


 • Uitdagende puzzels
 • Toffe kamer
 • Vriendelijk personeel
 • Mooie aankleding

 

De Machinekamer

Escaping Rotterdam
Geplaatst op: 26 november 2018

Prima escape room


6

Sfeer: 6.0

Puzzels: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  54:57 min

 

De Houdini

Houdini Escape Room
Geplaatst op: 5 november 2018

Tegenvaller...

Voorafgaand aan deze escape room had ik nog geen verwachtingen, aangezien ik nog niks gehoord had over deze escape room. We werden ontvangen door de eigenaar, dat was allemaal prima in orde! Daarna werden we begeleid door iemand anders en die kwam helaas erg ongeïnteresseerd op ons over. Hij wilde niet uitleggen hoe de kamer opgelost had moeten worden, dat was erg jammer. De escape room zelf was rommelig met veel overbodige spullen als een puzzel was opgelost. Erg onoverzichtelijk en weinig logisch naar mijn mening. Tevens hadden wij ergens meerdere malen de goede code ingevoerd maar gebeurde er niks en bleek dat de begeleider dat ook totaal niet heeft doorgehad terwijl wij toen meerdere keren om hulp hebben gevraagd. Dit was erg jammer, we merkten gewoon dat hij totaal niet aan het opletten was en ook op het verkeerde moment verkeerde aanwijzingen gaf. Met andere begeleiding was de kamer misschien leuker geweest en hadden we misschien een betere ervaring gehad.


4

Sfeer: 4.5

Puzzels: 3.5

Service: 3.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Weinig logica
 • Lastige kamer met een klein groepje (4 pers)
 • Onoverzichtelijk
 • Slechte begeleiding

 

The Hangover

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 29 oktober 2018

Erg leuke kamer!

Dit is een kamer die zowel leuk is voor ervaren als onervaren escape room teams! De kamer heeft een origineel begin, dat is ook tof! Hij is erg toegankelijk, maar niet te makkelijk. Leuke gevarieerde puzzels, samenwerking is belangrijk en je hebt vooral veel plezier in deze kamer!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 5 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  45:56 min


 • Toegankelijk voor zowel ervaren als onervaren esca
 • Plezier in de kamer
 • Gevarieerde puzzels
 • Origineel begin

  EscapeRoomRijswijk

Jason's Curse

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 29 oktober 2018

Super gave escape room!

Jason's Curse is één van de tofste escape rooms die ik tot nu toe heb gespeeld (18 kamers). Veel variatie en uitdaging in de puzzels, gaaf decor en een logische verhaallijn! Deze escape room zit zeer goed in elkaar en is echt een absolute aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 6 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Nee


 • Gave techniek
 • Goede verhaallijn
 • Uitdagende puzzels
 • Toffe kamer
 • Vriendelijk personeel

 

The Mansion

Operation Exit
Geplaatst op: 11 oktober 2018

Toffe escape room!

Gevarieerde puzzels, prachtig decor en goed te spelen! Zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Toffe kamer
 • Prachtig decor
 • Uitstekende service
 • Uitdagende puzzels

 

Engine Room

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 24 september 2018

Leuke battlekamer

Met onze collega’s tegen elkaar gestreden, was spannend! Vooral doordat je elkaars voortgang kan zien! Prima kamer!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 6 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  47:11 min


 • Voortgang andere team kunnen zien
 • Battlekamer

 

Alcatraz

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 24 september 2018

Leuke kamer

Het personeel is vriendelijk en de escape room was leuk! Je moet wel van rekenen houden, anders wordt het lastig haha! Vier personen was hier een prima aantal.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  59:29 min


 • Prima puzzels
 • Vriendelijk personeel

 

The Competition

Amaze Escape Den Haag
Geplaatst op: 2 juli 2018

Spannende battlekamer!

Als je fanatiek bent en graag tegen vrienden, collega's, familie of iets dergelijks wilt strijden dan is dit hier de perfecte kamer voor. Je kan elkaars voortgang zien en dat maakt het extra spannend. De service is goed bij Amaze Escape en de kamers zijn ook tof!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  51:32 min


 • Afwisselende puzzels
 • Vriendelijk personeel
 • Gave battlekamer

 

La Residence

Doctor Watsons
Geplaatst op: 13 mei 2018

Gave kamer

Naar mijn mening de beste kamer bij Doctor Watsons! Verreist goede samenwerking, dat maakt het extra leuk! In ons geval was er een mol in het spel ;-)


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 6 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  59:55 min


 • Gevarieerde puzzels
 • Locatie
 • Samenwerken

 

L'Architecte

Doctor Watsons
Geplaatst op: 23 april 2018

Leuke escape room

Leuke afwisselende puzzels, prima decor en vriendelijk personeel.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 6 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Afwisselende puzzels
 • Prima decor
 • Vriendelijk personeel
 • Technisch mankement

 

LAB13

Live Escape
Geplaatst op: 25 maart 2018

Helaas viel deze een beetje tegen...

We werden vriendelijk ontvangen, dat was helemaal in orde! De kamer zelf vond ik wel wat tegenvallen. Ik vond de escape room hier en daar onlogisch en chaotisch. Persoonlijk vond ik het minder leuk dat bepaalde spullen meerdere keren gebruikt moesten worden (vaak is dit niet zo bij andere escape rooms, waardoor je hier dus op vast loopt). Daarnaast waren er naar mijn mening teveel spullen in de escape room die je niet gebruikt. De escape room was zeker wel spannend, maar daardoor was de focus op de puzzels iets te vaak weg.


5

Sfeer: 5.0

Puzzels: 4.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 7 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Nee


 • Vriendelijk personeel
 • Spannend
 • Veel overbodig materiaal
 • Weinig logica

 

Flight 815

Down The Hatch
Geplaatst op: 30 januari 2018

Gave escape room!

Wij hebben eerst The Cooper Case gespeeld en die beviel ons enorm goed! Toen hebben wij daarna ook nog Flight 815 kunnen spelen en dit was net als de andere kamer ook een super toffe escape room!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Toffe kamer
 • Uitdagende puzzels
 • Uitstekende service

 

The Cooper Case

Down The Hatch
Geplaatst op: 30 januari 2018

Toffe kamer!

The Cooper Case was mijn derde escape room en deze kamer heeft gelijk de lat hoog gelegd! Wat een ontzettend toffe kamer! Inmiddels 18 kamers gespeeld, maar The Cooper Case is nog steeds één van mijn favoriete kamers! Daarnaast was het personeel uitermate klantvriendelijk, ook niet onbelangrijk.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  71:36 min


 • Vriendelijk personeel
 • Goede verhaallijn
 • Uitdagende puzzels
 • Toffe kamer

  down-the-hatch

Mission Impossible

Unlock Scheveningen
Geplaatst op: 5 januari 2018

Toffe kamer!

Dit was mijn tweede escape room en ik vond hem toen erg tof! Inmiddels 18 escape rooms gespeeld en dit is zeker een prima kamer! Leuke gevarieerde puzzels, mooie aankleding en een logische verhaallijn.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 7 personen

Team: SSR Crew

Ontsnapt: Ja  49:24 min


 • Goede verhaallijn
 • Toffe kamer
 • Uitstekende service
 • Uitdagende puzzels

 

Koelcel

SS Rotterdam
Geplaatst op: 15 oktober 2017

Mijn eerste escape room!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  58:12 min


 • Battlekamer
 • Verhaallijn

 

0 reviews