Over mij

Deze escaper heeft geen informatie ingevuld.

 

Locatie

Onbekend


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 13
 • Reviews geplaatst: 13
 • Ontsnappingspercentage: 69.2%
 • Forum berichten: 0
 • Lid sinds: 21-12-2017

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Werkelijk fantastisch!

Wij hebben inmiddels al een tijdje geleden deze kamer gespeeld, maar ik wilde toch graag een review achterlaten want WAUW! Wat een absolute aanrader. De kamer is creatief in elkaar gezet, met leuke verrassingen. De puzzels waren weer anders dan anders, uitdagend maar niet te moeilijk, waardoor we een prettige doorloop hadden in de kamer. Wij hadden een groepje van vier (dit was ook een goede grootte) waarvan er twee wel en twee niet de serie hadden gezien. Daardoor kunnen we zeggen dat het voor beiden groepen een leuke kamer was, en dat je ook als je de serie niet leuk vind of niet hebt gezien, je plezier kunt beleven aan deze mooi afgewerkte kamer. Sterker nog, één van ons groepje is de serie naar aanleiding van de kamer alsnog gaan kijken! De verwijzingen naar de serie zijn subtiel en mooi en logisch verwerkt in de kamer. De vriendelijke ontvangst maakt het compleet, en wat ik uniek vond is dat de gastheer aan het eind nog een keer de kamer met ons doorlopen heeft, om nou precies te laten zien hoe alles werkt en wat we waar moesten doen. Deze kamer hoort absoluut thuis op het lijstje van iedereen die graag Escape rooms speelt!

 • Vriendelijke ontvangst
 • Subtiele verwijzingen naar de serie
 • Je hoeft de serie niet per sé gezien te hebben!
 • Muziek speelt een leuke rol
 • Mooi decor
 • Verrassingselementen
 • Leuke afsluiter aan het eind met de gastheer

Inventieve puzzels in een prachtig decor

The Cooper Case is zo'n kamer die voor zowel beginners als ervaren spelers fantastisch is! Het begint gelijk al goed met het boeiende mysterie waarop de escaperoom is gebaseerd. Je zit er meteen in en het waargebeurde achtergrondverhaal leent zich zo goed voor een escaperoom. Het prachtige decor doet de rest, en je wordt gelijk meegevoerd in het verhaal. Maar voor mij het absolute hoogtepunt: de puzzels. The Cooper Case was voor mij de twaalfde kamer, en ik durf te zeggen dat ik de puzzels niet beter ben tegengekomen. Het gaat verder dan een slot openen of een code invoeren. Zonder te veel weg te geven: bij The Cooper Case weet je nooit wat er gaat gebeuren. Soms denk je "dit kan het toch niet zijn?" omdat je op het eerste oog niet ziet wat er in werking wordt gezet met het oplossen van een puzzel. En dat maakt deze kamer zo verrassend. De puzzels zijn uitdagend maar logisch. Er zitten zoveel toffe verrassingen in deze kamer en ik zou 'm echt iedereen aanbevelen! Voor een groep van zes mensen, was voor iedereen wel iets te doen. Kortom: Ga deze kamer spelen!!

Fantastische avond waar alles aan klopt

Wat hebben wij een fantastische avond gehad in deze Escaperoom. Het wordt toch steeds moeilijker om te blijven verrassen, maar The Execution krijgt het voor elkaar. Echt super is het realistische thema. De puzzels zijn allemaal op inventieve manieren in het decor verwerkt, waardoor je je ook oprecht in The State Prison waant. Die illusie wordt niet 1x verbroken, niet in de laatste plaats door de slimme techniek, bijzondere effecten en gastheer. Je kunt echt zien dat de makers van deze kamer er alles aan hebben willen doen om je het gevoel te geven dat je het echt aan het meemaken bent allemaal. Het decor en thema klopt gewoon tot in de puntjes. Ook de originele puzzels moeten benoemd worden, veel dingen waren geheel anders dan we in andere kamers zijn tegengekomen. In mijn review over Jason's Curse heb ik de klantvriendelijkheid al geroemd, en hier blijf ik bij. Van het onthaal, tot het einde, je voelt je welkom en betrokken. Wij hebben onwijs leuk gesproken met de eigenaar en hij gaf ons zelfs de mogelijkheid een klein kijkje "achter de schermen" te nemen, wat je natuurlijk niet vaak meemaakt. Er wordt echt alles aan gedaan je als gast een leuke ervaring te bieden. Een ander punt wat ik ook bij Jason's Curse heel positief vond, is de manier waarop hints wordt gegeven. Niet te snel, waardoor je wel echt het gevoel hebt zelf het denkwerk te hebben gedaan, maar snel genoeg, waardoor de vaart en spanning in het spel blijft. Net cryptisch genoeg dat het geen ordinair voorzeggen wordt, maar niet zo cryptisch dat je gefrustreerd raakt omdat je er alsnog niets mee opschiet. "De meneer achter de schermen" heeft echt een feilloos gevoel voor wanneer welke hints te geven. Gebaseerd op de twee kamers die ik nu gespeeld heb van The Escape Room Rijswijk, durf ik te zeggen dat ik dit nergens beter heb gezien. Lang verhaal kort : voor een complete ervaring van begin tot eind, moet je bij The Escape Room Rijswijk zijn. Ik kan niet anders dan een perfecte score geven, en wij blijven zeker in de gaten houden wat deze jongens nog meer gaan doen.

 • Thema tot in het kleinste detail doorgewerkt
 • Puzzels in het decor verwerkt
 • Een verhaal wat je oprecht aan het beleven bent
 • Inventief
 • Feilloos gevoel voor wanneer welke hints te geven
 • Decor en verhaal voelen echt aan

Origineel thema, super klantvriendelijk

Met name de supergoede klantvriendelijkheid blijft bij. Interessant om achteraf het mechanisme te mogen zien en altijd leuk als iemand zo enthousiast is! Ik zou deze kamer vooral aanraden aan jonge spelers, ik kan me voorstellen dat je hier een fantastisch kinderfeestje hebt. Ook beginners die niet van spanning/horror houden maar wel graag een escaperoom willen ervaren, zullen hier een leuke ervaring hebben.

 • Een 10 voor klantvriendelijkheid
 • Voor alle leeftijden
 • Origineel thema

Traditionele kamer met mooi decor

Deze escaperoom bevindt zich in een mooi, oud pand, wat zeker bijdraagt aan de sfeer. Erg mooi decor! We zijn zeker wat verrassende elementen en puzzels tegengekomen in deze ruimte en naar sommige dingen moet je zeker meerdere keren kijken. Los hiervan zijn het met name traditionele puzzels met erg veel (cijfer)sloten, sleutels, codes en logisch nadenken. Goed geschikt dus voor groepen met geen of wat minder ervaring. Groepen die iets meer ervaring hebben, zullen zich denk ik zeker vermaken met de goede sfeer, vriendelijke ontvangst en het mooie decor, maar zijn waarschijnlijk wel snel buiten en zullen veel puzzels herkenbaar vinden. Overigens hebben wij de kamer met drie personen gedaan en was dat heel goed te doen! Ik zou 'm dus ook zeker aanraden aan kleinere groepen. Uitdagend maar absoluut niet te moeilijk of te veel. Verder is deze kamer ook erg leuk voor mensen die niet houden van horror of te veel spanning in Escaperooms. Het is vooral lekker puzzelen! Zoals ik al in een andere review heb gelezen hier; de eindpuzzel is een leuk extraatje en maakt dat het echt voelt als een overwinning. Eventueel een heel kleine spoiler!! Er zitten geen fysieke elementen of special effects in de kamer. Zelf was ik zwanger tijdens het voltooien van deze kamer, en dit ging prima! Ik heb niks hoeven overslaan en heb me niet oncomfortabel gevoeld. Dus deelnemers die om wat voor reden dan ook moeite hebben met fysieke inspanningen, jumpscares of kruipen/klimmen kunnen er gerust op zijn dat zij een leuke ervaring gaan hebben in deze kamer!

 • Goede sfeer
 • Mooi decor
 • Leuke eindpuzzel
 • Heel goed te doen voor kleinere groepen
 • Geen horror (voor als dat niet je ding is)

Leuke voor meerdere leeftijden

Tijdens een weekje weg hebben we deze kamer met de familie gedaan. Een spannende sfeer, maar de kamer bleef ook voor mijn wat jongere nichtje leuk en goed te doen. Twee van ons hadden al een aantal kamers gespeeld, maar werden toch nog aangenaam verrast. Ook voor een 'grotere' groep leuk, iedereen heeft iets te doen.

Dit is next level

Ik kan hier heel kort over zijn: gewoon doen. Je waant je in een film. Dit is echt een next level escape room en tot nu toe de beste die ik ooit heb gedaan. The Honeymoon Hotel moet je ervaren.

Fantastisch thema

Weer een fantastisch verzorgde escaperoom van deze hele kundige mensen. Het thema is geweldig, en precies goed uitgevoerd. Je ziet dat er zo veel zorg en aandacht in het maken van deze kamer is gegaan. Ook de puzzels weer geheel in thema, en effecten en geluid maken de sfeer helemaal af. De fysieke aspecten van deze kamer is iets wat ik nergens anders gezien heb. Absolute absolute aanrader. Wel moet ik erbij zeggen dat wij redelijk snel na de opening een bezoek brachten aan de kamer, en in 38 minuten ontsnapt zijn. Na afloop werd er om onze feedback gevraagd, en ik denk dat de kamer nog heel wat ontwikkelingen heeft doorgemaakt na ons bezoek. Het kan dus niet anders dan dat The Freakshow nu nog beter is!

Wauw!

Dit was de eerste escaperoom die ik ooit heb gedaan en in één woord, wauw! De sfeer is van begin tot eind fantastisch, heel spannend. Wat ik echt top vind is dat veel puzzels ook echt in het thema van de kamer zijn, en niet zomaar 'maak dit slot open'. Perfecte combinatie tussen fysiek en denkwerk, enorm verrassende elementen en geluidseffecten die het afmaken. En een aantal twists die maken dat het adrenaline leven nog even goed omhoog gaat! Deze kamer is tot in de puntjes verzorgd en een absolute aanrader voor zowel beginner als ervaren speler. Top top top!

Sfeervol, leuk voor kleine groepen

De sfeer is precies zoals je die zou verwachten, en als dit een thema is waar je fan van bent, is deze kamer dus ook absoluut een aanrader! Wat niet wil zeggen dat er geen leuke verrassingen in de kamer zitten. Wij waren met een groep van vijf man, maar ik kreeg de indruk dat deze kamer ook voor een kleiner groepje heel goed te behappen is. Met twee man is deze kamer ook zeker te doen bijvoorbeeld! Al met al zeker een mooi gethematiseerde kamer met leuke elementen.

Leuke escaperoom voor beginners

Wij hebben deze escaperoom gedaan met een team wat voornamelijk uit beginners bestond. Zeer geschikt voor mensen en groepen die voor het eerst een escaperoom doen, ervaren spelers zou ik deze kamer niet direct aanraden. Maar zeker wat leuke, verrassende elementen! Spanning zit er goed in, daar wordt wel voor gezorgd. En de ontvangst was hartelijk en vriendelijk. Al met al een leuke avond gehad.

Deze kamer blijft verrassen!

Gisteren deze room gespeeld na het lezen van veel positieve reviews, en kan niet anders zeggen dan dat mijn hoge verwachtingen meer dan waar zijn gemaakt! Deze kamer blijft verrassen, zelfs het thema had ik niet aan zien komen. Eigenlijk is alles al gezegd in de reviews hier, maar de reden dat ik me toch geroepen voelde iets toe te voegen, is dat de manier waarop er met hints wordt om gegaan in deze room echt onovertroffen is. Ik was met een groep jonge collega's van 16, voor wie het allemaal de eerste keer was. De puzzels zijn uitdagend (positief!) waardoor het af en toe best pittig was voor dit groepje. Maar de manier waarop wij geholpen werden, maakte dat de vaart constant in het spel bleef, en wij tot de laatste seconden vol adrenaline zaten. We hebben het (naar verwachting) niet gehaald maar dat mocht in dit geval de pret echt niet drukken. Ik zou onervaren spelers deze kamer dus ook zeker aanraden zich niet te laten afschrikken door het lage slagingspercentage, want de manier waarop je begeleid wordt, maakt dat het van het begin tot het eind spannend blijft. Petje af!

Enig in zijn soort

Je positieve ervaring begint al in de wachtruimte, waar genoeg te doen is. De creepy sfeer zit er misschien niet direct in, maar goed dat hoeft ook niet, het maakt het wachten een stuk aangenamer. Eenmaal binnen voel je die sfeer wél direct, en dit neemt alleen maar toe naarmate je verder komt. Heel mooi decor, unieke puzzels, heel onverwachte dingen, en een goede opbouw van de spanning. Overal is de sfeer fantastisch doorgevoerd, en er wordt heel goed gebruik gemaakt van geluiden, muziek en licht. Een minpunt vind ik wel echt dat wij bij één puzzel heel lang vast hebben gezeten, waar het niet per sé nodig was geweest. We hadden het mechanisme van de puzzel wel door, maar kregen het niet voor elkaar de juiste uitkomst te krijgen. Na ruim tien minuten kregen we eindelijk een hint. Helaas hadden we er vrij weinig aan, aangezien we dat onderdeel van de puzzel al snapten, en hier al tien minuten mee bezig waren. Dit gold ook voor de hints die daarop volgden, waardoor we nog steeds niet verder konden. Uiteindelijk hebben we maar gewoon het antwoord gekregen, maar dit was na zeker twintig minuten, waardoor je eigenlijk al weet dat het heel lastig wordt het nog te halen. Wij zijn uiteindelijk dus ook op één puzzel na niet ontsnapt. Opzich mag dit de pret niet drukken natuurlijk, maar wat wel een beetje af doet aan de ervaring is dat je heel lang bezig bent met hetzelfde, zonder verder te komen. De spanning zakt dan toch weg, het team raakt een beetje gefrustreerd en de impact van de ruimte is niet meer hetzelfde. Hadden we op dat punt wat eerder een relevante hint gekregen, dan was de adrenaline hoog gebleven! Nu was het een beetje een domper halverwege, wat zonde is van de fantastisch uitgedachte kamer! Een groot pluspunt, waarvan ik ook zeker vind dat deze room zich onderscheidt van anderen, is dat je na afloop een aantal camerabeelden mag terugzien. Dit betekent dat je eventjes moet wachten als je klaar bent, maar met de mooie wachtruimte is dat geen enkel probleem, en eigenlijk is het ook heel leuk nog even de kans te hebben na te bespreken! En uiteraard is het natuurlijk ook heel grappig jezelf en je teamgenoten terug te zien. Al met al een fantastische, unieke ervaring. De Meisjeskamer is (wat ik tot nu toe gezien heb) écht één van de betere kamers, zowel qua puzzels als qua sfeer voor, in en na de kamer. Een aanrader voor iedereen!

 • Ontvangst en afscheid
 • Terugkijken van de beelden
 • Achtergrondverhaal
 • Verrassingselement
 • Gebruik van licht, geluid en muziek
 • Decor
 • Unieke puzzels
 • Te laat een hint die we niet konden gebruiken