Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Jan

Escaper

Offline

Omschrijving

Met mijn team De Moesmakende Hakkers reizen we het hele land door om vette escapes te spelen! 


Lid sinds

11-09-2020

Statistieken

Escaperooms

16 reviews

35 kamers gespeeld

68.8% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

Moesmakende hakkers

4 teamleden

15 kamers gespeeld

16 reviews

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 18 maart 2024

Vette experience

Voor onze eerste escape trip naar België hadden wij als tweede kamer Le Prince geboekt. Als eerste kudo's naar de geweldige host, dat zet al meteen de juiste toon bij binnenkomst. De kamer zelf kan alleen maar beschreven worden als een immersive experience, overal is over nagedacht! Het decor alleen al is de moeite waard om de kamer te spelen. De puzzels zijn uitdagend en afwisselend en je merkt gewoon dat er over na is gedacht. Je zal hier niet zomaar een cijferslotje vinden.

Al met al is het gewoon een kamer die je een keer ervaren moet hebben!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Host moest fysiek de kamer in komen

 

Hunting Season

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 18 maart 2024

Op het nippertje ontsnapt

Dit was voor ons de allereerste kamer die wij hebben gespeeld in België, en zeker de moeite waard! Wat een leuke kamer was dit, we zaten er vanaf het begin meteen goed in. De meeste puzzels waren logisch, goed te volgen en ook erg origineel! Je zal hier geen cijferslotjes vinden of moeilijke reken puzzels. Een paar puzzels op het einde vonden we wat minder handig en logisch waardoor we daar toch wat langer op vast liepen (uiteindelijk hadden we hier dan ook wat hints voor nodig om verder te komen).

Al met al is de kamer superleuk en spannend om te spelen en zal hij je zeker verassen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Puzzels
 • Krappe doorgang

 

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 13 november 2023

Vette ervaring

Deze kamer was super leuk om te spelen. Van tevoren wisten we niet zo goed wat we konden verwachten van de "acteur", maar het viel allemaal gelukkig mee. Het decor in deze kamer is echt super gedaan, je hebt echt het idee dat je in een gevangenis staat. Ons team was een beetje stroef in het begin van deze kamer, maar met wat hints kwamen we uiteindelijk wel op gang. Heel leuk dat je na de belevenis nog even een kijkje mag nemen in de kamer en de puzzels mag bespreken!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede service
 • Spannend

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 20 mei 2022

Vette decor

Dit was helaas alweer onze laatste kamer bij Rock City (voorlopig), heel jammer want wij hebben van Soup Du Jour heel erg genoten. Ook deze kamer is weer helemaal in het thema van het klooster, met echt prachtig decor.

De rode draad was voor ons in deze kamer heel goed te volgen, we gingen makkelijk van de ene naar de andere puzzel. Ook konden we parallel van elkaar puzzels oplossen en was iedereen eigenlijk altijd bezig. In Soup gaat het naast de puzzels ook om de ervaring, ik zou de kamer niet eng noemen, maar het is zeker weten spannend. In deze kamer ben je gelukkig niet de hele tijd alleen maar slotjes open aan het maken. Er waren veel creatief bedachte puzzels die je goed aan het werk zette. Het einde was voor ons alleen een beeeetje abrupt, voor we het wisten stond onze host in de kamer om ons op te halen omdat het spel voorbij was.

We hebben ons goed vermaakt in deze kamer en raden hem zeker aan om te spelen!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja  48:47 min


 • Origineel
 • Spannende beleving
 • Diversiteit puzzels
 • Decor
 • Enthousiaste host
 • Abrupt einde

 

Elixir

Escaperoom Elixir
Geplaatst op: 20 mei 2022

Verrassende ervaring

Van deze escape hadden we eigenlijk geen verwachting, we hadden gelezen dat het in een kas was en het was lekker dichtbij. Spelen dus! Toen wij aankwamen bij de wintertuin waren we aangenaam verrast. Onze host was super enthousiast en deed zijn werk met passie. Voordat we de kamer in gingen vertelde hij ons ook nog over de historie van deze unieke locatie.

De kamer zelf zit leuk in elkaar. Het is misschien niet de meest technische kamer, maar hij is super vermakelijk. In het begin voelt het nog een beetje vreemd om in een kas te zijn, iedereen kan je zien, maar dit vergeet je al snel. De puzzels waren creatief bedacht en zette ons vaak nog goed aan het werk, geen eindeloze slotjes openmaken gelukkig! Ook de manier waarop er hints werden gegeven was leuk bedacht en ook daadwerkelijk behulpzaam.

Al met al hebben wij ons heel goed vermaakt in deze kamer en zal ik hem zeker aanraden, ook voor de meer ervaren escapers zal hij zeker nog leuk zijn.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Creatieve puzzels
 • Goede service
 • Leuke manier van hints

  bobbiee

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 20 mei 2022

Unieke ervaring

Corpse Inc. spelen is zeker een unieke ervaring, de manier waarop ze de game starten hebben we nog nooit eerder ergens gezien.
Ook is deze kamer met een acteur (hiermee heb je een groot deel van het spel mee te maken), iets waarvan je wel moet houden en tegen moet kunnen. Ook was het decor in de kamer heel mooi gedaan.

Het spel zelf ging bij ons erg moeizaam, de acteur was erg goed in haar rol maar zorgde er bij ons voor dat we niet lekker in het spel zaten. We konden de rode draad moeilijk oppakken in de kamer wat het erg moeizaam maakte. Ook de manier van hints geven zorgde er voor dat je niet in het spel bleef, omdat het juist een element is wat niet in een escape room thuis hoort. Misschien als je je wat comfortabeler voelt met een acteur dat dit een hele vette kamer is om te spelen, want de potentie was er zeker. Ook het einde van de kamer (die we na afloop nog mochten ervaren van de host) was heel vet!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Mooi decor
 • Acteur zat goed in haar rol (;
 • Manier van hints
 • Interactie met acteur

  bobbiee

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 03 november 2021

Bloedstollend avontuur

Waar moet ik beginnen, er is zo veel gebeurd tijdens deze escape en ik ben zo bang geweest dat ik de kluts helemaal kwijt ben.

Toen ik de eerste keer hoorde over Stay in the dark dacht ik; Hell no! Ga ik echt nooit doen. Maar heb mij door mijn teamgenoten toch laten overhalen om mee te gaan met dit avontuur, ondanks dat ik een enorme bangepoeperd ben. Het meest spannende aan deze escape is eigenlijk dat je geen idee hebt wat er gaat gebeuren. Je weet niet wat er in het gebouw op je staat te wachten. Moet je puzzelen? Hoe zit de acteur verwerkt in het verhaal? En vooral wanneer kom je deze acteur tegen?

De hele escape zat echt super in elkaar geknutseld, van de locatie tot en met de belichting en muziek. Het was allemaal perfect uitgewerkt. Ik heb 2,5 uur vol adrenaline als een kip zonder kop rondgerend om te kunnen ontsnappen. Gelukkig had ik een aantal stoere meiden bij me die mij door deze escape heen hebben geloodst, ze vergaven het mij gelukkig ook dat ik ze op meerdere momenten achter heb gelaten om me te gaan verstoppen.

Als je de kans hebt om deze escape te spelen zou ik het zeker doen. Zorg er alleen wel voor dat er een aantal teamgenoten stoer genoeg zijn om het voortouw te nemen in deze bloedstollende ervaring (;


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Bloedstollend avontuur
 • Veel verschillende ruimtes om te ontdekken
 • Super acteur
 • Diversiteit
 • Origineel

  JanjadelouisaDaan92MarcAlecChaosDMbilipeannaGertDeGoudvisCasturiicinzanoRobin02Kooijv3chtertientieneduarddouwesdekkermitch_bbobbieecathy

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 05 oktober 2021

Op het nippertje

Bloody Mary, Bloody Mary, Bloody Mary. We hebben het overleefd. Voordat we bij de escape aan kwamen hebben we in het donker rond gespookt over het terrein om de ingang te vinden. Uiteindelijk toch maar even op de website gekeken waar we nou naar binnen moesten. Bij binnenkomst werden we begroet door een acteur, iets waar onze groep altijd intens over cringed (bij andere escape rooms is dit namelijk nog wel eens iets over the top). Maar gelukkig viel het hier wel mee, naast een enge blik hier en daar konden we het acteerwerk waarderen.

In het begin van de kamer voelde we ons heel erg zoekende over wat we nou moesten doen en waar we moesten beginnen. Er was hier geen rode draad waar je moest beginnen (voor ons gevoel), we voelde ons een beetje verloren.
De puzzels waren uitdagende en vereisten soms wat (logisch) denkwerk. Een deel van de puzzels passen goed in het thema maar een aantal staken een beetje af tegenover het (klooster)thema van de kamer. Ook liepen we lang vast op een puzzel omdat we een stukje niet goed af konden lezen, iedereen uit het team had gekeken maar kwam met dezelfde conclusie terug. Uiteindelijk hebben we hier voor een hint gekregen en konden we eindelijk door.

De ruimtes zelf waren goed bedacht, en we waren aangenaam verrast door het decor. Een van de ruimtes had echt een wow factor, dit hadden we bij andere escape rooms nog nooit eerder gezien.

Al met al hebben wij ons zeker vermaakt bij deze escape, we hebben tot het einde gestreden om aan de vloek van Bloody Mary te ontsnappen en dit is met nog maar 7 seconden op de klok gelukt.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Originele ruimtes
 • Spannend
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Moeilijk om de rode draad te vinden

  bobbiee

De Laboratoriumkamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 06 september 2021

Leuke escape, ook voor beginners

Dit is al weer de derde kamer (en dus de laatste) die ik bij Escape Room Nederland heb gespeeld, eigenlijk hebben we de kamers in de "verkeerde" volgorde gespeeld maar dat mocht de pret niet drukken.

De laboratorium kamer vergelijken met de Dome of de Meisjeskamer is het zelfde als appels en peren met elkaar vergelijken. Dit is natuurlijk de eerste kamer die ze hier hebben gebouwd en is dus ook echt een 1.0 ervaring. Desalniettemin is ook deze kamer nog steeds leuk om te spelen. De kamer was gelukkig niet alleen maar slotjes zoals je dat vaker ziet in oudere kamers, er waren veel originele puzzels die uitdagend waren en ook goede samenwerking vereisten. De flow zat er op een aantal momenten goed in, het was duidelijk met welke puzzel je aan de slag moest (op misschien een enkele puzzel na). Ons team heeft zich ondanks wat momenten waar we vast liepen zich er weer goed doorheen geslagen en we ontsnapte uit de kamer.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja  50:30 min


 • Leuke puzzels
 • Spannende sfeer
 • Soms liepen we lang vast zonder hint

  bobbiee

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 24 juli 2021

Een escape room die je wel moet spelen

Laat ik deze review beginnen met het bedanken van onze super host Skip, je hebt ons fijn begeleid in de kamer en het was leuk dat je net zo enthousiast was over de escape als wij dat waren.

De introductie van de kamer is something else, het voelde mysterieus en spannend vooral omdat het natuurlijk gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Ook dat je zelf naar de kamer loopt en dus jezelf als het ware incheckt in het Honeymoon Hotel maakt de ervaring volledig.

De puzzels die je tegen komt zijn allemaal in het thema van het Honeymoon Hotel, het zijn niet de moeilijkste puzzels maar ze vereisen soms wel wat creatief denken. We konden als groep in deze kamer goed in de flow komen omdat de puzzels elkaar goed opvolgden (en logisch waren), geen eindeloos ronddwalen op zoek naar de volgende puzzel. Op sommige momenten kan je als team ook wat kleinere puzzels opsplitsen zodat je sneller te werk kan gaan.

Uiteindelijk vond ik de kamer niet zo eng als ik het verwacht had. Ik had me al bang laten maken door reviews die ik had gelezen maar het viel uiteindelijk reuze mee. De kamer was zeker spannend en het decor en de muziek maakte het compleet.
Na veilig uitgecheckt te zijn uit het Honeymoon Hotel komen we zeker terug om de andere kamers te spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja  53:35 min


 • Goede flow
 • Creatieve puzzels
 • Skip de superhost
 • Goede spanning

  bobbiee

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 24 juli 2021

Wat een waanzinnige ervaring

Net zoals de rest van Nederland hadden wij geen idee wat we konden verwachten van deze kamer. Wel een poging gedaan om de reviews door te spitten om hier een idee van te krijgen, maar alas, geen geluk. We moesten ons maar later verassen.

En wat een verassing was dit. De kamer (als ik het al zo kan noemen) weet je keer op keer te verassen. Om de paar minuten klonk er bij ons wel weer een "huh" of "he?". Het spel gaat snel en er zijn veel afwisselende puzzels en opdrachten. Je moet goed kunnen samenwerken en communiceren met je team wil je hier uit kunnen komen.

Helaas zijn wij uit deze kamer niet ontsnapt, we hebben zelfs maar 70% van het spel gezien. Een goede rede om nog een keer terug te komen en uit te vinden wat de kamer nog meer te bieden heeft.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Veel WTF momenten
 • Afwisselde puzzels
 • Leuke host
 • Terugkijken van ons spel

  bobbiee

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 15 juli 2021

Zeer spannende Sollicitatie

Een escape doen met twee personen is een hele unieke ervaring, na twijfelen of we het met twee personen aan durfde om te escapen deze kamer geboekt. Hier hebben we zeker geen spijt van gehad. Vanaf aankomst is alles al in het thema van het hotel (zonder te cringe te zijn), fijn ontvangst en ook nog even de tijd om wat te drinken en je mentaal voor te bereiden op de kamer. Voor we de kamer in gingen kregen we een introductie van wat ons de wachten stond in de kamer, daarna was het eindelijk zo ver!

De kamer en zijn puzzels zijn helemaal in thema, heerlijk! In het begin was het voor ons even zoeken waar we konden beginnen maar we kwamen er al snel achter dat puzzels parallel van elkaar gemaakt konden worden waardoor de vaart er goed in zat. Helaas waren wij niet de perfecte sollicitanten en kwamen we er op het nippertje niet uit. Wat mij ook opviel was de manier van hints geven, dit was op en leuke en originele manier gedaan.

Al met al hebben wij ons super vermaakt in de kamer, ook onze spelleider was gezellig en konden we achteraf nog bestoken met vragen over de kamer. Deze escape is voor iedereen zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Nee


 • Fijne spelleider
 • Puzzels in het thema
 • Hints
 • Puzzels parallel van elkaar maken
 • Jaaahaaa we weten dat we sneller moeten zijn

  bobbiee

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Geplaatst op: 22 juni 2021

Veel slotjes, weinig diversiteit

Van deze kamer hadden wij als team best hoge verwachtingen, de laatste kamer die wij hadden gespeeld was namelijk ook bij One Hour Lockup en die was ons zeer goed bevallen. Als ik de kamers nog een keer had mogen spelen zou ik Zodiac Killer eerst hebben gespeeld.

In het begin van het spel ben je veel aan het zoeken (geloof me er valt veel te vinden), en is het niet erg duidelijk waar je nou moet beginnen. Door deze onduidelijkheid (die er in Illuminatie wel was) kwamen wij niet goed in de flow. Er zijn veel langdradige puzzels en voor de meeste moet er ook nog flink gerekend worden. Het voordeel is wel dat de puzzels parallel van elkaar gedaan kunnen worden dus dat je je als team op kan splitsen. Doordat de puzzels langdradig zijn krijg je het gevoel dat je niet veel vooruitgang boekt, ook eindigen bijna alle puzzels in het open maken van een slotje. Best jammer want hierdoor is de kamer best saai.

Het grootse minpunt van de kamer was dat een van de puzzels niet klopte, hierdoor bleven we oneindig lang vast zitten bij een puzzel die eigenlijk vrij simpel was. We bleven ook ons antwoord herhalen voor de spelleider maar deze bleef alleen hints geven waar we niks aan hadden. Uiteindelijk hebben we het goede antwoord van de puzzel gekregen en konden we door. Hierdoor hebben we helaas niet op tijd kunnen ontsnappen uit de kamer. Ondanks dat de tijd om was mochten we nog wel het spel afmaken.

Bij afloop kregen we alleen te horen dat de puzzel niet klopte, verder kregen we geen excuses. Doordat de puzzel niet klopte en hier verder niks mee werd gedaan eindigde de ervaring voor mij slecht. Heel jammer want over Illuminatie waren we heel enthousiast.


Reactie door One Hour Lockup

23 juni 2021

Beste Janmaatjan, We vinden het heel jammer dat je ervaring bij onze escaperoom Zodiac Killer niet was zoals je gehoopt had. Dat heeft geleid tot een review met alleen maar slechte cijfers, dat zijn we niet gewend en hadden we graag voorkomen. Daarom komen we graag met je in contact om ervan te leren en te kijken naar een passende oplossing. Wil je contact met ons opnemen? Ik wil alvast van de gelegenheid gebruik maken om nogmaals onze excuses aan te bieden voor de fout in de puzzel. Een onderdeel van deze puzzel was eerder op dag kapot gegaan en vervangen door een incorrect reserve-onderdeel. Dat had beter gecontroleerd moeten worden en we balen ervan dat dat niet is gebeurd. Nogmaals sorry. We komen graag met je in contact om dit goed op te lossen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Nee


 • Leuk einde
 • Puzzel klopte niet
 • Veel slotjes
 • langdradige puzzels

  bobbiee

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Geplaatst op: 14 december 2020

Hersenkraker

Last minute voor de lockdown nog deze kamer geboekt. En wat een goede keuze was dat! Vriendelijk ontvangst door onze spelleider die ons nog even de kans gaf om ons (mentaal) voor te bereiden op de kamer. De ambiance in de kamer is goed en je word het verhaal ingeleid. De puzzels in de kamer waren op sommige momenten zeker uitdagend, er kwam echt wat hersenwerk bij te pas. Het was ook fijn dat niet alle puzzels cijfersloten waren, wat je bij sommige kamers in overvloed hebt. Er was een goede afwisseling hier in. Ook kon je veel puzzels parallel aan elkaar doen, wat top is als je met 4 man bent maar met 3 werd dat erg lastig. Desondanks een super ervaring en we zijn ontsnapt (;


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Afwisseling in puzzels
 • Uitdagend
 • Ambiance

  bobbiee

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 12 september 2020

Super ervaring

Vanaf het moment dat je op de locatie aankomt zit je in het verhaal. De ontvangstruimte is al geheel in stijl van het casino en de hostess blijft goed in haar rol. In de kamer kan je gelijk aan het werk, je word niet meteen met de moeilijkste puzzels in het diepe gegooid maar gaat langzaam aan steeds toffere puzzels oplossen. Deze kamer heeft me goed verrast tot aan het einde. Helaas net niet kunnen ontsnappen.


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Nee


 • Leuk verhaal
 • Spannend
 • Leuke manier hints

  bobbiee

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 11 september 2020

Super ervaring, toffe kamer

De sfeer is meteen goed als je ontvangstruimte binnenkomt, je kan nog even lekker ontspannen voordat je hard aan het werk gaat om te ontsnappen. Het was voor ons team in het begin zoeken waar we in de kamer moesten beginnen. Vooral omdat dit de eerste keer was dat we met elkaar gingen escapen. Na een bumpy start waar we meteen al een tip moesten krijgen kwamen we toch goed in het spel. Naast dat er goede schrikmomenten in zaten (die geheel onverwacht waren vaak) was de kamer niet heel eng, maar wel super spannend. Wij hebben de escape gedaan met 6 mensen, dit was uiteindelijk toch een beetje veel en zou aanraden om het met 4 personen te doen. Op die manier kan iedereen puzzelen en staat niemand zich te vervelen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Terug kijken van de beelden
 • Super decor
 • Spannend
 • 6 mensen is erg veel

  bobbiee

0 reviews