Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Markgoedegebuure

Escape Master

Offline

Description

Groot fan van een sterk verhaal, mooie decoratie, kleine details een goede verassingen, licht en geluid. Als alles mooi in balans is geniet ik het meeste van de kamer. Liefde en passie terug zien in een Escaperoom is wat ik zoek! 


Persoonlijke top 20:

 • De Wraak van Han
 • Molly's Game
 • Stay in the Dark
 • Soup du Jour
 • Het Testament
 • Here I Am
 • The End
 • Illusion
 • De Conciërge
 • The Dome
 • Het Geheim van Sint-rumoldus
 • The Brewery (Barcelona)
 • Lost and Found
 • Toy Factory
 • Chernobyl
 • Escape From Wonderland
 • The Orphanage
 • The Vault
 • Kamer 237
 • Family Secrets

Persoonlijke favoriete kamers voor verschillende categorieën:


Beste puzzel kamer: Escape from Wonderland, De Conciërge, Het Testament

Beste beleving kamer: Molly's Game, The End, Lost and Found, Illusion, Soup du Jour, The Movies, De Wraak van Han, Chernobyl

Meest originele kamer: Soup du Jour, SWAT, Kamer 237, Het Testament

Grappigste moment in een kamer: The Freakshow en Toy Factory

Beste technische effecten: The Dome, De Wraak van Han

Veel beter dan verwacht: Family Secrets, Catch me if you can, De Wraak van Han

Spannendste kamer: Stay in the Dark, The End, Till death do us part, Chernobyl, De Meisjeskamer, If Walls Could Whisper

Best uitgevoerde thema: The Execution, Borgesius Mysterie, Houdini's Academy, The Movies, Here I Am, Het Testament

Beste decor: Cybercity 2049, De Wraak van Han, Het Geheim van Sint-Rumoldus, The Dome


Hoe beoordeel ik een kamer?

1 t/m 5 = Ik heb de kamer als onvoldoende ervaren. Er is veel werk nodig om er nog iets van te maken...

5,5 t/m 6 = Hmm... Met een hoop liefde en aandacht kan het nog wat worden. Nu net een voldoende...

6,5 t/m 7 = Prima. Niet de moeite om lang voor te rijden, maar leuke kamer als je in de buurt bent.

7,5 t/m 8,5 =  De moeite om verder voor te reizen als je de kamer combineert met andere! Met wat extra aandacht of aanpassingen kan het een absolute top kamer worden!

9 t/m 9,5 = Top kamers die iedereen moet spelen! Mist nét iets waardoor het geen 10 is...

10 = ABSOLUTE WERELDKLASSE, deze MOET je gedaan hebben!!


Member since

27-09-2020

Statistics

Escaperooms

167 reviews

167 Rooms played

97.6% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


12 forum posts

167 reviews

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Posted on: 2023 november 30

Knibbel knabbel knuisje, wat zit er in dat kluisje?

We spelen deze kamer samen met mijn ouders. Het is al weer even geleden dat we samen een kamer gespeeld hebben. We werden vooraf al lekker in de stemming gebracht en meegenomen in het verhaal. Altijd tof als een locatie hier zo veel tijd en aandacht aan besteed!

Ontvangst:
Hier kan ik kort over zijn. Deze is er niet!
Maar, juist dat maakt het zo tof. Het verhaal begint meteen. Je hebt je doel en weet wat je moet doen. Erg leuk begin en het zet direct de juiste toon :)

Kamer:
Voor je het door hebt begint het spel. De spanning is soms goed aanwezig zonder dat het eng word. Het concept is erg leuk gedaan. Ik ben meestal niet zoon fan van break-in kamers. Maar deze variant vind ik top! Je begint met je break-in en halverwege het spel veranderd dat weer naar een break-out.

Het verhaal klopt en is makkelijk te volgen. De puzzels vallen mooi in thema en voelen niet direct als ''puzzels'' aan. Het klopt in het verhaal en is logisch om te doen. Mooi gedaan! Het decor is netjes en goed onderhouden. De sfeer word mooi versterkt door licht en geluid. Dit maakt de beleving compleet.

Wat kan er dan nog beter?
Nou, dat zit hem in deze kamer echt in de finesses. Denk aan een nieuw lichtplan, rookmachines op passende plekken. Nog iets meer dreiging van de bewaking zou ook wel vet zijn. Het decor nog net iets extra's geven op sommige plekken. Zo af en toe is het nog een klein tikje karig waar het in andere delen wel meer aandacht heeft gekregen. Het zit hem dus echt in de hele kleine dingetjes. Echt net even die puntjes op de i!

Conclusie:
Een kamer die de focus meer op de beleving heeft dan op de puzzels, maar ze zijn er alsnog in overvloeden. We hadden niet de aller beste game-flow maar dit kwam echt 100% door ons zelf! We waren echt heel stom bezig... Iets met geld :p
We hebben achteraf nog heerlijk staan ''ouwe hoeren'' met de eigenaar.
Een kamer die je zeker op je wishlist mag zetten en de moeite is om voor naar Apeldoorn te komen!

Dank voor de leuke beleving en het maken/onderhouden van deze kamer!
Ik ben benieuwd wat er nog in de toekomst bij komt <3


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  DemorfinekluisEvelyne

The Graveyard

Lockdown Ghent
Posted on: 2023 november 13

Een spannend thema zonder dat de kamer eng is...

We spelen op zondag avond zowel The Graveyard als The Avalanche.
Als eerste is deze aan de beurt. Een begraafplaats thema, dat klinkt erg creepy en dat was het ook wel. Maar, de kamer is absoluut niet eng en dus voor iedereen speelbaar!

Ontvangst:
Het is echt even goed zoeken als het donker is waar je nu naar binnen moet. Het staat namelijk nauwelijks aangegeven waar je moet zijn. Ook als je voor de deur staat is het nog niet helemaal zichtbaar dat je op de juiste plek bent. Eenmaal in de ontvangstruimte werden we een tikje sober ontvangen door onze host. Wij zijn wat meer enthousiasme gewend...
Iets wat niks met de kamer te maken heeft, maar de ontvangstruimte rook enorm muf. Ook de toiletten stonken ENORM, echt heel vies was het niet maar er hing een gigantische urine lucht. Niet een hele hoopvolle start...

Kamer:
Onze host legde het een en ander uit en gaf ons wat informatie in handen. De start is leuk gedaan. Je mag al lekker puzzelen zonder dat je met de Escaperoom begonnen bent. Na deze korte intro betreden we de Escaperoom. Op het eerste ook een nette ruimte en je ziet niet direct de puzzels in de kamer. Altijd mooi als dit goed in het decor verwerkt zit...

De eerste puzzel is een beetje een ''irritante'' puzzel gezien je veel moet zoeken en als je een fout maakt, dan heb je geen idee waar deze fout gemaakt word. Maar, toen we die puzzel klaar hadden konden we heerlijk door het spel heen. De flow was goed en alle puzzels waren logisch en variëren in moeilijkheid.

Het decor blijft netjes al laat de afwerking in het algemeen een beetje te wensen over. Veel bekabeling etc zichtbaar wat denk ik niet echt nodig is... Zou netjes zijn als ze dat nog netjes afwerken. Het doel van de kamer is best duidelijk en hebben de Escaperoom met 1 hint voor die eerste puzzel verder helemaal zonder hulp kunnen uit spelen.

Conclusie:
Een leuke puzzel kamer voor zowel beginners als gevorderde. Het decor is prima en de puzzels zijn redelijk standaard met af en toe een best originele er tussen. Verwacht geen high-tech kamer, maar een klassieke puzzel kamer met mooi decor en zo nu en dan wat techniek. Helaas vind ik de prijs (125,00) erg hoog voor deze kamer en het niet helemaal waard.

Dank Lockdown voor de leuke avond!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Spannend
 • Prijs
 • Host was wat ongemakkelijk

 

The Avalanche

Lockdown Ghent
Posted on: 2023 november 13

Een zeer uitdagende blokhut!

We zijn net klaar met het spelen van The Graveyard en na een korte break ontmoetten wij onze nieuwe host voor deze kamer. Wat een leuke spontane en gezellige dame! Gelukkig een stuk prettiger dan bij The Graveyard... Dat was een tikje ongemakkelijk.

Ontvangst:
De ontvangstruimte rook erg muf en de toiletten stonken ENORM naar urine. Buiten dit was het prima en was er een klein aanbod aan drankjes verkrijgbaar. We werden door onze host mee genomen richting de kamer. Daar was er nog een klein voor PROEFje voor we echt gingen beginnen (hik).

Kamer:
Het begin is leuk en helemaal in thema. Ik ben gek op het spel op deze manier beginnen, het vergt echt op en top teamwork. Laat zulke opdrachten nu helemaal mijn ding zijn... Om even de title van de review te onderbouwen. Dit is echt een kamer voor gevorderde spelers. Dit geven ze zelf ook aan op de website en ik kan mij hier volledig bij aansluiten!

De puzzels zijn allemaal logisch, goed te volgen en uit te voeren. Echter zijn ze lekker complex en kun je snel vast komen te hangen in het spel als je niet goed samen werkt. Wij kwamen ook 2 keer even vast te zitten in het spel, maar na een leuke manier van hints geven komen we gelukkig weer verder. De hints worden via een telefoon gegeven, maar wel op een hele leuke en kloppende manier... Leuk gevonden!

De kamer zelf ziet er mooi uit en geeft je precies wat je van het thema verwacht. Maar, er zaten toch nog een paar kleine verassingen in de kamer die je niet per se verwacht. Een mooie mix van slotjes en techniek met een aantal zeer originele puzzels. Wat wel een beetjes gek was is dat we een puzzel volledig hebben kunnen overslaan.
De uitkomst van de puzzel was een hint over wat we moesten doen, alleen hadden we zelf al bedacht dat die puzzel zo moest. Hier zouden ze nog naar kunnen kijken of ze in het spel er voor kunnen zorgen dat je het niet KAN overslaan. We hebben hem achteraf nog gedaan, maar het was een hele leuke puzzel en het zou zonde zijn als meer groepen deze gaan overslaan?

Conclusie:
Stroop de mouwen maar op, dit is een goed uitdagende kamer. Maar ZEKER een hele leuke!
Speel hem als je ervaring hebt lekker met het minimale aantal van 4 personen, dan heb je denk ik wel de leukste ervaring.
Ben je minder ervaren, dan kan je prima met 5 of 6 komen ivm de moeilijkheid van het spel.

Dank Lockdown en onze host van The Avalanche. We hebben het zeer naar ons zin gehad!!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:56 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • We hebben een puzzel kunnen overslaan...

 

Pittig voor kleine groepen, goed uitdagend voor ervaren spelers

We spelen op zondag middag deze nog relatief nieuwe kamer. Eerder dit jaar zijn we ook al geweest voor de Vliegende Hollander en dat was goed bevallen!

Ontvangst:
Deze was aller aardigst en hebben even zitten kletsen voor we gingen beginnen.
Er zijn geen kluisjes op deze plek. Zou een goed iets zijn om nog aan te schaffen. Wel zo prettig om waardevolle spullen op te kunnen bergen.

Kamer:
Bij binnenkomst moest ik even wennen. Ik had een andere tijd in gedachten dat deze kamer zich zou afspelen. Ook deze kamer is dus een beetje in middeleeuwse setting. Leuk, maar het zorgt ervoor dat het erg vergelijkbaar is met de andere kamer op deze locatie. De puzzels, inrichting en soort puzzels komen ook behoorlijk overeen met de andere kamer.

Ik zou op deze locatie bijvoorbeeld niet beide kamers achter elkaar spelen. Daar lijken de kamers misschien net iets te veel op elkaar waardoor het als herhalend ervaren kan worden.

We beginnen best lekker in het spel. Lossen een paar puzzels op en zitten goed in de flow.
Echter komt er een moment dat we echt even niet verder komen. Dit kwam puur omdat we sommige onderdelen niet gevonden hadden en daarin merk je dat het met 3 personen best uitdagend is. Er kunnen meerdere puzzels tegelijk opgelost worden en er komt veel informatie op je af.

Maar met een paar kleine hintjes komen we wel verder en valt alles netjes op zijn plek.
Er word in deze kamer gebruik gemaakt van een zeer klassiek en ''uitgemolken'' trucje in Escaperooms. Echter is het hier smaakvol gebruikt en ziet het er mooi afgewerkt uit.

Het einde van het spel is een tikje anti-climax.... Paste niet helemaal in het thema/verhaal. Dit kan misschien nog iets beter in het geheel verwerkt worden. Het is nu prima, maar het kan echt beter! Überhaupt was het verhaal van de kamer niet goed te volgen en ook nu nog niet helemaal duidelijk...

Conclusie:
Puzzel technisch een uitdagende kamer voor 2 of 3 personen. Heb je minder ervaring, dan zou ik met +/- 5 personen komen.
Persoonlijk vind ik de prijs behoorlijk hoog en het nu nog niet helemaal waard. We leggen met 3 personen 110,- neer, flink aan de prijs dus!

Dank voor de leuke ervaring. Wie weet tot de volgende keer!!!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in November 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  57:32 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal

  Marieke

The Imitation Room

Escaperoom Villa Bretil
Posted on: 2023 november 05

Een kamer voor gevorderde spelers!

We spelen vandaag The Imitaion room.
Heel eerlijk... We hebben er best even mee gewacht gezien de moeizame opstart van de kamer.
Maar, zoals ''de milde dictator'' ook al benoemd. Het lijkt er op dat de meeste feedback goed is verwerkt in het spel. Want zoals je aan het cijfer kunt zien, we hebben er ontzettend van genoten :)

Ontvangst:
Het was lekker druk. De ontvangst ruimte zat goed vol, maar toch werden we netjes welkom geheten door de gastvrouw. Fijn begin! Na een kort praatje, even naar het toilet en de spullen opbergen werden we mee genomen om de spionage klus van Ida af te maken.

Kamer:
De intro was leuk, alleen was de jongeman niet echt overtuigend met zijn spel. Hier werd het een tikje ongemakkelijk van, maar ik zie zeker wat de bedoeling is. Het is een leuke start van de kamer. Eenmaal begonnen kunnen we lekker snel door, we hebben vrij snel door wat er gedaan moet worden.

Even credits naar het decor. Het ziet er op en top uit. De ruimte ademend de juiste sfeer en alles is zeer passend in de tijdgeest. Wat ook gelijk opvalt... Waar zijn de opdrachten/puzzels? Deze zitten zo goed in het decor etc verwerkt dat je echt moet zoeken wat je kunt en moet doen. Juist daarom is deze kamer een andere manier van puzzelen dan je wellicht gewend bent. Wij vond het super en hebben het spel met maar 2 hele kleine hints gehaald. De flow zat er voor ons goed in en alles was ook logisch en duidelijk...

Moet ik wel zeggen dat in mijn ogen deze kamer ABSOLUUT niet geschikt is voor beginnende spelers. Het is serieus uitdagend en je moet echt wel wat ervaring hebben om deze kamer zonder al te veel hulp te spelen als beginner. Wij hebben met 3 personen gespeeld, dit wil ik ook iedereen aanraden. Voor ons gevoel had er niet 1 meer of minder moeten zijn!

Het enige wat ik een beetje jammer vond is dat alle tekst in het engels was... Had het mooier en ook qua spel prettiger gevonden als het gewoon in het Nederlands was. Ik snap dat het klopt met het verhaal, maar je moet toch best wat dingen lezen en dat is niet voor iedereen prettig in het engels.
Buiten dit heb ik eigenlijk maar weinig op te merken!

Conclusie:
Laat even het ''klassiek'' spelen los en ga deze kamer spelen met in je achterhoofd dat je een spionage missie uitvoert. De kleinste details zijn van toepassing en alles wat je tegen komt KAN een puzzel zijn. Houd je goed vast aan wat je ziet en vind in de kamer en onthoud dat je het werk van Ida af moet maken. Op deze manier heb je denk ik de beste speel ervaring en wens ik iedereen veel succes die deze kamer gaat spelen. Stroop de mouwen maar op, het is een flinke uitdaging!

Dank voor de mooie ervaring Villa BreTIl!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in November 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Prijs

  Nomi-deBruijnEvelyne

Missie naar Mars

Escape TU Delft
Posted on: 2023 october 02

Buitenaards genoten!

Deze kamer zweefden al een behoorlijk lange tijd door mijn wishlist. Eigenlijk doen ze niet aan last-minutes, maar gelukkig kwam het in de planning goed uit en hebben we de kamer nog kunnen boeken op de dag zelf. En daar hebben we zeker geen spijt van :)

Ontvangst:
We werden onwijs vriendelijk ontvangen door onze host. We hebben gezellig even staan kletsen voor we de Escaperoom gingen spelen. Er is geen echte ontvangstruimte maar je loopt eigenlijk al direct de Escaperoom binnen. Hier staan ook de lockers en word de intro van de kamer gedaan.

Kamer:
Deze is super strak en clean ingericht. Iets wat natuurlijk heel erg bij het ruimte thema past. En het is een moeilijk thema om goed uit te voeren. Het kan er snel goedkoop op niet netjes uit gaan zien. Dat is hier totaal niet het geval. Alles is schoon en goed onderhouden. Er zijn GEEN gebruikssporen te zien... Nergens!

Het spel is goed uitdagend. Ik denk dat een gemiddeld team die iets minder ervaring hebben dan wij hier behoorlijk aan de bak moeten. Maar, alles was zeer logisch en erg duidelijk uitgevoerd. Er zitten onwijs veel technische snufjes in de kamer. Dit had ik ook wel verwacht gezien het van de TU Delft is!

We hebben de eerste 80% van het spel helemaal op eigen kracht gespeeld en dit geeft gelijk aan hoe lekker de flow in de kamer zit. We spelen heerlijk door en zijn echt aan het genieten van het spel. We kregen heel misschien iets te snel een hint, maar dit is niet storend geweest in het spel en stonden met een zeer nette tijd weer buiten.

Conclusie:
Een goed uitdagende kamer die mooi in thema is. Alles is super netjes en schoon. De puzzels zijn mooi in thema en er is zat te beleven aan technische foefjes en verassingen.
We hebben ons dus zeer vermaakt en raden zeker aan om deze kamer met minimaal 3 te spelen.
Als je minder ervaring hebt zou ik met 4 of 5 personen gaan!

Escaperoom TU Delft, hartelijk bedankt dat wij nog mochten komen. We hebben het zeer naar ons zin gehad <3


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  49:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Zeer net onderhouden
 • Nét iets te snel een hint :)

  Evelyne

LAB13

Live Escape
Posted on: 2023 october 03

Helaas... Dit was niet in orde!

Dit is voor mij de 2e kamer die ik op deze locatie heb gespeeld. Laat ik zeggen dat de vorige keer beter was dan nu...

Ontvangst:
Deze was kort en niet echt vriendelijk... We kregen centraal uitleg, dus meerdere groepen tegelijk kregen in 1 x een uitleg.
Dat kan, maar is in mijn ogen niet helemaal nodig en het zou netter/prettiger zijn om het even per groepje te doen.
Na de uitleg worden we naar de kamer gebracht.

Kamer:
Het begin is donker... En daar is gelijk alles mee gedaan. Enkel in een bijna volledig donkere gang een sleutel ergens op de grond moeten zoeken is voor mij niet echt een hoopvol begin van een Escaperoom. Ik snap niet wat de ''fun'' is van op deze manier beginnen en hadden hier dus ook gelijk al een hint voor nodig gezien je domweg mazzel moet hebben als iemand die sleutel daadwerkelijk vind...

Naja, de rest zal hopelijk beter zijn. Dat was ook in eerste instantie het geval. We puzzelen wat, soms een tikje vaag maar oké. Allen wat we gelijk merken is dat de hints ons om de oren vlogen... Ook hints van puzzels die al opgelost zijn. SUPER IRRITANT. Het waren denk ik automatische hints, maar dit heeft niet veel zin als je ze al opgelost hebt!

Daarna word het ineens toch best even spannend. De sfeer slaat om en de muziek word een heel stuk intenser. Dit was achteraf dan ook gelijk het enige, want er gebeurde verder niks? We puzzelen weer wat, kregen weer hints over puzzels waar we al mee bezig waren en ook al op de goede manier maar het ging denk ik niet snel genoeg?
Na een opmerking over de hints werd het ineens HEEL lang stil. Dus we gaan gestaag verder met puzzelen wat ook helemaal goed ging.

Tot we op een dood spoor komen... We proberen van alles, maar niks lijkt een aanknoping te hebben. We krijgen na (dit is een schatting gezien we geen tijd konden zien) ongeveer 10 min alle mogelijke dingen te proberen en al 3x aangegeven te hebben dat dit dan juist een moment is dat er even geholpen mag worden, ineens weer een hint. Maar, die hint daar komen we ook niet verder mee en maakte eigenlijk alleen maar meer verwarring... En ineens ging er iets aan, zonder dat we iets deden. Raar...? Toen kregen we heel snel achter elkaar te horen wat we moesten doen, werden er automatisch goede antwoorden ingevuld en een paar minuten later stonden we ineens buiten... ''Gefeliciteerd, jullie hebben het gehaald''

We hadden ZO VEEL vragen... Maar nee, die werden niet beantwoord. We moesten gelijk naar boven want daar zou een collega ons gaan helpen. Nou, die was helaas nergens te vinden dus zijn we maar gaan zitten. Na 5 min kwam er een andere groep ook uit die tegelijk met ons de uitleg kregen. Die groep kreeg alle aandacht terwijl wij al 10 min op ''iemand'' zaten te wachten. We weten niet hoe lang we nu over de kamer gedaan hebben. Onze vragen zijn niet beantwoord en ze vinden het duidelijk niet belangrijk hoe wij het gehad hebben...

Uiteindelijk hebben we zelf maar aangedrongen om te betalen en zijn we weg gegaan... De host kwam nog achter ons aan dat we een foto moesten maken. Wel fijn dat daar dan nog even aan gedacht werd. Maar ook nu was de host eerder geïnteresseerd in welke kamers wij allemaal goed vonden zodat hij ze zelf kon spelen dan dat ze benieuwd waren of wij het überhaupt leuk hadden gehad? Er was aan alles te merken dat wij niet echt ''happy'' waren, maar er is niet 1x een vraag gekomen of we het naar ons zin hebben gehad...

Conclusie:
Meh, dit was echt jammer! Als alles wat ik net benoemd heb een beetje beter verlopen was, dan was het best oké.
Maar dit is echt niet fijn als je je beseft dat je F*KING 132,- moet betalen voor deze kamer... Nee, sorry maar ik ben er helaas niet met een goed gevoel weg gegaan. Zonde, het had echt niet zo hoeven eindigen!


5

Ambiance: 5.5

Game experience: 5.0

Service: 1.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Slechte service
 • Weinig origineel
 • Puzzels
 • Slechte begeleiding
 • Decor
 • Heeft onderhoud nodig
 • Prijs

  EvelyneTijn10

The Secret of Malines

Escape Room Mechelen
Posted on: 2023 september 25

Leuke puzzel kamer met een grimmig sfeertje

We spelen vandaag beide kamers op deze locatie na elkaar.
Deze spelen wij als eerste. Dank dat wij nog zo last-minute terecht konden. Erg fijn dat het zo snel geregeld was :)

Ontvangst:
Er is gratis en voldoende parkeerplek voor de deur. We werden vriendelijk ontvangen ondanks we wat aan de vroege kant waren. Even lekker zitten en een kort gesprekje. De kamer werd voor ons klaar gemaakt en we konden al snel beginnen.

Kamer:
De start is leuk, alleen heeft het weinig toevoeging aan het spel. Beide kamers starten een beetje op dezelfde manier op deze locatie. Het heeft niet echt een toevoeging maar is best leuk. Zeker als je al snel gespannen bent zal dit de spanning zeker wel opvoeren.

De start van ons spel was een tikje stroef. Het leek erop dat we parallel (meerdere puzzels tegelijk) konden spelen maar dit was niet het geval. Dit is dan ook gelijk de enige hint die we het hele spel hebben gehad. De rest van het spel zat de flow er dus goed in.

De puzzels zijn zo nu en dan best uniek en op een originele manier verwerkt. De sfeer is grimmig zonder dat het echt eng word. Prima kamer dus als je niet echt van spannende kamers houd. Deze kun je gerust spelen!
Het decor schommelt een beetje in kwaliteit. Soms is de afwerking iets minder netjes en voelt de decoratie wat ''goedkoop'' aan. Dit is iets waar ze nog veel winst op kunnen maken. Beter licht, geluid en decoratie en ze gaan voor mij al in cijfer omhoog. De basis is goed, dat zeker!

Het einde van het spel wat helaas wat anti-climax. Het verhaal van de kamer kan denk ik nog wat aandacht gebruiken. Het idee is er, alleen nog niet goed genoeg verwerkt in het spel om het voor de speler duidelijk te krijgen dat dit het doel is en je daarmee het spel gehaald hebt. Het zou misschien een goed idee zijn om halverwege de game een moment te maken waarin duidelijk word dat deze actie uiteindelijk het ''doel'' van het spel is zodat er duidelijker wordt dat dit dan ook het einde is. Voeg hier meer licht, geluid en effecten aan toe en je hebt een veel beter einde.

Conclusie:
Zeker de moeite om te spelen. Zeker als je ze combineert met andere kamers of als je ze beide gaat doen op deze locatie.
Dank voor de leuke avond, wij hebben het erg naar ons zin gehad! <3


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  46:51 min


 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Decor

  Evelyne

The Great Olaf

Escape Room Mechelen
Posted on: 2023 september 25

Crime-clown

We mochten nog last-minute beide kamers spelen, waarvoor dank!
We hebben net succesvol de andere kamer gespeeld en na een korte break met wat te drinken gaan we door naar Olaf. En nee... Dit is niet die leuke sneeuwpop!

Kamer:
De start is bij beide kamers gelijk. Al had het bij deze kamer meer sfeer en paste het beter bij de kamer.
We hadden de optie ''ENG'' gekozen bij het boeken. Dit was aan het begin nog niet te merken, maar daar later meer over.

De start is leuk en tof in thema. We waren al snel verder en puzzelen gestaag door. En toen... Even een technische storing. Dat kan gebeuren en het werd snel en goed opgelost. We hebben er dus nauwelijks last van gehad in het spel.
De puzzels in de kamer zijn leuk in thema en zo nu en dan nog best origineel. We konden lekker door puzzelen en stonden met een snelle tijd weer buiten.

Maar, wat maakt het nu ''ENG''? Tja, dat zijn helaas HEEL VEEL jumpscares. Eigenlijk een beetje te veel waardoor het zijn kracht en charme verloor. Zonde, dit kan denk ik echt 10x beter dan hoe het nu gedaan word. De potentie is er, alleen word het nog niet goed genoeg verwerkt in het spel. Het zijn nu voorval veel makkelijke schrik momenten die naar mate het spel vorderen niet echt interessant meer zijn en zijn kracht verliezen.

Het verhaal van de kamer zou sterker tot zijn recht komen als hier het ''enge'' onderdeel al gelijk gebruikt zou worden. Laat letterlijk een ''showtje'' zien. Daarna een lange tijd het ''enge'' deel niet aanwezig laten zijn zal nog meer spanning geven. Daarna zou ik 1 a 2 goede jumpscares doen en het verder daar bij laten. Het was nu een overkill, helaas....

Conclusie:
Als je van jumpscares houd is deze kamer helemaal je ding. Ik vind het zeker leuk, maar wel als het goed gedaan word. Dit was helaas net een tik te ver en verloren ze mij. Het werd voor mij eerder lachwekkend, wat niet per se slecht is, dan dat het eng was. Ja, de eerste 1 a 2 keer schrok ik zeker. Daarna was voor mij de spanning weg en werd het bijna ''irritant''.
Een kamer die nog veel meer potentie heeft en hopelijk kunnen ze er nog iets mee doen!

Al met al hebben wij ons zeer vermaakt en danken wij jullie voor de leuke avond! <3


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  41:25 min


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Overkill aan jumpscares
 • Moeilijkheidsgraad

  EvelyneMarieke

The Submarine

Locked.Amsterdam
Posted on: 2023 september 17

Vermakelijke kamer

We willen last minute nog Escapen, en waar kan dat beter dan in Amsterdam?
Boeken kan nog tot een zeer korte tijd gewoon online. En deze kamer heeft nog een redelijke prijs voor 2 personen (€80)

Ontvangst:
De locatie is helaas niet echt sfeervol en ligt ook buiten het centrum. Voordeel daarvan is dat je gratis voor de deur kunt parkeren. Hier is ook meer dan genoeg plek voor.
We werden vriendelijke ontvangen door onze host. We werden even aan het werk gezet met wat mini puzzels zodat hij de kamer nog even kon klaarmaken. Prima manier om je even bezig te houden.

Kamer:
Deze is prima. Niks bijzonders maar je kunt je hier zeker vermaken. Het thema is goed uitgevoerd en de puzzels zijn zo nu en dan nog best origineel.

Met 2 ervaren personen heb je een leuke uitdaging. Wij wisten met nog best wat tijd op de klok te ontsnappen.

Het decor is over het algemeen netjes, maar er is wel veel gebruik schade zichtbaar… Het heeft gelukkig geen invloed gehad op ons spel.

Conclusie:
Ben je in de buurt en wil je een prima kamer doen. Dan is het zeker de moeite om deze kamer te spelen.
Als je ervaring hebt zou ik met 2 a 3 personen gaan. Geen ervaring zou ik maximaal 5 aanhouden.

Dank voor de leuke avond!


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Weinig origineel
 • Heeft onderhoud nodig

 

Room 1803

Escape Ede
Posted on: 2023 september 04

Doe mij ook zoon kamer!

We hebben deze kamer wel eens waar een paar dagen van tevoren geboekt. Wat een unicum voor ons.

Ontvangst:
Het zit op een (in de avond verlaten) kantoren terrein. Je loopt naar de kelder en komt in een sfeervolle ontvangst ruimte. Daar worden we begroet door onze host van de avond. De zeer vriendelijk, gezellige en gastvrije Julia.

Kamer:
Niet veel later beginnen we aan de kamer. Direct bij binnenkomst zie je dat de afwerking van de kamer zeer hoog is. Dit houd ook het hele spel aan. Deze kamer word zeer goed onderhouden en er is dus totaal geen gebruik sporen of degelijke zichtbaar.

De puzzels vallen mooi in thema. Het verhaal is duidelijk en ontvouwt zich in het spel. Echter kan dit toch nog beter in mijn ogen. Maar hier is meer ruimte voor nodig die ze helaas niet hebben.

Het idee van de kamer is goed uitgevoerd en heeft mij positief verrast. Erg leuke “mindfuck” die goed in het verhaal past. Netjes uitgevoerd maar nog een tikje braaf… Als er dus meer ruimte was had dit nog veel extremer gekund. De kamer heeft een toffe sfeer. Spannend zonder dat het echt eng word. Daardoor blijft het dus voor veel mensen goed toegankelijk!

Conclusie:
Een kamer die echt thuis hoort op je Wishlist! De kamer is misschien een tikje duur, maar daar krijg je dan wel een tot in de puntjes verzorgde Escaperoom voor terug! De service van Julia was ook top en het spel zal voor vele uitdagend zijn. Wij hadden wel iets meer uitdaging gehoopt, maar dit heeft de pret niet gedrukt.
Heb je veel ervaring is het perfect om met 2 of 3 te spelen. Minder ervaring, houd dat maximaal 4 aan ivm de ruimtes!

Dank voor het maken en onderhouden van deze mooie Escaperoom!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  40:33 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs

 

Utopiae

Create Your Escape
Posted on: 2023 september 03

Een RECORD!

Ik val in herhaling... We gaan last minute nog escape bla bla bla...

Ontvangst:
De kamer is een zo genoemd ''hobby project'' en bevind zich in de achtertuin in een gebouw/schuur.
we werden vriendelijk ontvangen en kletsen even kort.
De intro is spannend, de sfeer word goed opgebouwd. We gaan namelijk op een bijzondere manier naar de kamer :0

Kamer:
De start is leuk. Ik ben er gek op en er is goede samenwerking vereist! Best een pittige start, zeker voor beginnende spelers...
Daarna merken we al snel dat we een hele lekkere flow in de kamer hebben. De puzzels begrijpen we vrijwel allemaal in één keer en zorgde er dus voor dat we goed door het spel heen kwamen.

Het decor is leuk gemaakt en goed in thema. Alles zag er super netjes en onderhouden uit. Geen gebruikssporen of beschadiging. Afwerking is oké, kan wel beter. Sommige plekken kan je bedrading etc zien lopen maar een gemiddeld Escaperoom speler zal dit echt niet opmerken!

De puzzels zelf zijn leuk maar niet bijster origineel. Ik heb ze vrijwel allemaal al eens gezien. Dit is natuurlijk niet heel gek gezien het aantal dat ik heb gespeeld zo ver. Maar dit is wel een van de eerste keren dat ik geen echt originele puzzels ben tegen gekomen. Begrijp me niet verkeerd, ze zijn leuk en steken goed in elkaar. Dus daar ligt het zeker niet aan...

Het einde van het spel kan in mijn ogen nog wel beter. Het was voor mij een gemiste kans dat hier niet een daadwerkelijke puzzel was. Dit had nog best gekund en had ook niet het idee dat dat het einde al was. Daardoor voelde het misschien een tikje anti-climax. Kan natuurlijk ook komen omdat we met een record tijd buiten stonden?

Conclusie:
Een boven gemiddeld hobby project waar je als ervaren spelers zeker van kunt genieten.
Heb je veel ervaring dan zou ik 2 á 3 personen aanhouden. Ben je minder ervaren zou ik maximaal 4 aanhouden i.v.m. je bewegingsruimte.

Dank voor het bouwen en onderhouden van deze kamer. We hebben het erg naar ons zin gehad!!!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  38:00 min


 • Goede service
 • Logica
 • Decor
 • Goed onderhouden
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Een verassend torentje....

We spelen vandaag een 3 tal kamers in de omgeving Leiden-Katwijk.
- Rembrandts Geheime Aterlier
- Bella Ciao
- Here I Am

Ontvangst:
Parkeren kan op zondag gratis aan de andere kant van de singel maar de rest va de week kun je het beste een klein stukje verder in de parkeergarage parkeren. Na we aankloppen bij het super schattige pandje aan de gracht worden we binnen gelaten. In de ontvangstruimte, die zeer sfeervol is, krijgen we een mooie en uitgebreide achtergrond van de locatie te horen.
Korte uitleg over het spel en we gaan de trap naar boven om het spel te beginnen.

Kamer:
Het is een mooi ingerichte kamer waar een hele hoop te zien en te ontdekken is! Het was dus even naar een begin zoeken maar toen we eenmaal begonnen waren zaten we in een prettig flow. De puzzels zijn origineel en volgen elkaar goed op. Soms wat eenvoudiger en andere echt wel complex. We hebben in ieder geval erg lekker gepuzzeld.

De ''eind puzzel'' was alleen wat minder. De puzzel zelf is niks mis mee, al hoewel wij echt zo stom bezig waren... HAHHA. Maar het was in mijn ogen niet echt een lekere eind puzzel en het voelde dus ook een tikje anti-climax dat we klaar waren en ons doel bereikt was. Maar, dit is natuurlijk ook persoonlijke smaak.

Wat wel opviel is hoe netjes deze kamer onderhouden word en hoe veel toffe mechanische trucjes in deze kamer zitten. Soms zichtbaar maar soms ook echt niet. En dan is het toch een leuke verassing als iets toch meer is dan enkel decor.

Conclusie:
Dit is weer een echte ''puzzel kamer''. Ja er zitten kleine verassingen en techniekjes in de kamer. Maar de focus ligt echt op de puzzels. Super leuk voor beginnende groepen, hoewel dit best een pittige kamer is! Ben je ervaren, speel dan maximaal met 4. Door de moeilijkheid zou ik hem met 3 of 4 doen. Met 2 kan ook maar is een pittige klus!

Dank voor het onderhouden en bouwen van deze leuke ''klassieke'' kamer! We hebben het erg leuk gehad <3


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:30 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Gebrek aan verhaal
 • Einde kan beter!

 

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2023 august 27

Heb je een masker op?

We spelen vandaag een 3 tal kamers in de omgeving Leiden-Katwijk.
- Rembrandts Geheime Aterlier
- Bella Ciao
- Here I Am

Ontvangst:
Er zijn duidelijke instructies vóór je de ontvangstruimte betreed. Eenmaal in de ontvangst raken we al snel aan de praat met eigenaar en personeel. Even lekker babbelen voor we starten is altijd fijn! De standaard uitleg werd overgeslagen gezien de ervaring in de groep. Enkel de uitzonderingen werden even doorgenomen.

Kamer:
Na een korte intro met video is je doel gelijk duidelijk. De start is meteen spannend en het gevoel dat je moet opschieten zit er vanaf moment 1 goed in. Het is een echte Escaperoom die vooral om de puzzels gaat. Maar... deze kamer schiet alles behalve te kort aan licht, geluid, effecten, verassingen en sfeer. Jeetje wat heb ik hier weer van genoten!

De puzzels waren leuk om te doen en wisselde goed in niveau en soort. Het verliep voor ons een tikje moeilijk, maar dit was echt omdat we zelf stom bezig waren. De serie heb ik niet gezien, maar dit deed helemaal niks af aan de ervaring. Zonder kennis van de serie is het 100% duidelijke wat er gebeurt en gedaan moet worden.

Er was helaas een reset-fout gemaakt in de kamer. Dit kan altijd gebeuren maar is nooit fijn. Alleen gaat het mij er dan om hoe snel/goed het opgelost werd en dat deden ze dan echt uitstekend. Erg fijn, zo weet je zeker dat het met de service echt goed zit hier! Foutje moet kunnen, toch?

Conclusie:
Deze kamer staat terecht in de toplijsten en is een must-play voor iedere Escaperoom liefhebber. Met 3 of 4 speelt deze kamer zeker het leukste. Heb je minder ervaring dan is 5 ook prima te doen!
De kamer is erg afwisselend, leuke verassingen en een hele dikke sfeer. Dus zeker gaan doen...

Dank voor het onderhouden en bouwen van deze toffe kamer. We hebben er erg van genoten!!! <3


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Reset foutje

  Johan Le Van

Here I Am

Escape Room Katwijk
Posted on: 2023 august 28

Vergeten dat je in een Escaperoom zit...

We spelen vandaag een 3 tal kamers in de omgeving Leiden-Katwijk.
- Rembrandts Geheime Aterlier
- Bella Ciao
- Here I Am

Ontvangst:
Na een break voor avond eten kwamen we weer terug om ''Here I Am'' te gaan doen. Een kamer die erg hoog beoordeeld word. En je ziet het al aan het cijfer, daar sluit ik mijn volledig bij aan. YES, wat heb ik hier INTENS van genoten!!! We werden in de juiste sfeer ontvangen en maakte ons klaar om onze straf in deze gevangenis uit te gaan zitten... Maar natuurlijk niet voor lang. Wij hadden andere plannen... ONTSNAPPEN! En dit avontuur begint al voor je überhaupt de kamer bent begonnen. Heel leuk gedaan, en vergt echt het uiterste van je geheugen!

Kamer:
We starten in sfeer en helemaal in style. Dit is ook meteen de grootste kracht van deze kamer. Het is gruwelijk realistisch! Ik was in de eerste paar minuten al helemaal verkocht aan de sfeer en hoe echt deze plek aanvoelde....

De puzzels vallen goed in sfeer en thema. Zijn lastig, maar omdat er niet veel afleiding in de kamer zit kun je je wel goed concentreren op deze lastige puzzels. Echter is de spanning en sfeer zo enorm aanwezig in deze kamer dat je onbewust toch echt wel onder druk staat. Zeker in het begin (wat ik echt geweldig vond) was het goed samenwerken. Dit samenweking thema bleef het hele spel zeer aanwezig. Een kamer waar samenwerking dus enorm belangrijk is, echt fantastisch!

Er zitten veel details in van de serie Vis a Vis, die ik niet gezien heb. Maar, dit is ook helemaal niet nodig om alles te volgen, begrijpen en er onwijs veel plezier van te hebben. Het is dus totaal niet nodig om het te kijken voor je deze gaat spelen...

Soms heb je bij een kamer dat het einde een beetje afzwakt of een tikje anti-climax is. Dat is hier TOTAAL niet het geval. Met het zweet op mijn voorhoofd en een hoge hartslag vliegen we de kamer uit om daadwerkelijk ontsnapt te zijn. Dit voelde eerst een beetje gek, maar het klopt het 100%. Je ontsnapt, echt...

Conclusie:
Een nieuwe TOP kamer die in mijn top 10 is beland. Ik heb maar weinig kamers een 10 gegeven maar deze verdient het door en door! ALLES is in thema en klopt met wat je moet doen of wat je doel is. Ik ben halverwege vergeten dat we een Escaperoom aan het doen waren en dit is het grootste compliment wat een kamer van mij kan krijgen.

Dank voor het bouwen en onderhouden van deze GE-WEL-DIGE kamer!!!!!
We hebben er van genoten en kunnen niet wachten tot we jullie nieuwe kamer kunnen spelen <3


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  64:52 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • 1 puzzel viel uit thema

  Johan Le Van

Een echte puzzelkamer op een schattig zoldertje

We willen voor de zoveelste keer weer eens last-minute een kamer spelen. En na even rond bellen/mailen kregen we hier groen licht. We mochten nog komen. Erg fijn en gastvrij dat dat nog kon en mocht! Dank daarvoor <3

Ontvangst:
Het is, hoe gek het ook klinkt, bij mensen thuis. Maar, gelukkig niet echt in hun huis maar in een gebouwtje achter in de tuin.
Trapje op en we zijn in de mini-ontvangstruimte. Praktisch ingericht om even de spullen op te bergen en de start van het verhaal te horen.

Kamer:
Eenmaal binnen zie je gelijk heel veel. Veel informatie, veel sloten en andere spullen. Het was tijdens de start dus even goed naar een begin zoeken. Maar toen we eenmaal begonnen waren gingen we als een raket!
We hebben niet 1 keer vast gezeten met een puzzel en konden alles vrijwel in 1x oplossen. Alle was in mijn ogen duidelijk en logisch. Alles was goed aangeven en je had ook best goed door welke code voor welk slot was zonder dat het er per se bij stond. De flow van het spel was dus super!

De puzzels zelf varieerde van erg origineel en goed bedacht naar dingen die we wel vaker zien. Verder zag de kamer er leuk uit en was alles goed onderhouden. Totaal geen gebruikssporen zichtbaar! ondanks dat het een kleine kamer was en voor ons misschien nét niet uitdagend genoeg heb ik het wel zeer naar mijn zin gehad.

Prettige begeleiding, of naja, eigenlijk geen begeleiding want we hebben het spel zonder hints gespeeld. Maar voor en na het spel hebben we lekker zitten kletsen met de eigenaar. Prettige en gastvrije uitbater die echt wel liefde heeft voor Escaperooms.

Conclusie:
Een kamer voor de ECHTE puzzel fanaten. Ja, er zitten kleine verassingen en wat techniek in de kamer. Ja, er is een verhaal maar dat zijn niet de hoofdzaken waar deze Escaperoom voor gebouwd is. De puzzels, daar draait het in deze kamer om en die zijn leuk om te doen! Alles ziet er goed uit en de gastvrijheid is ook dik in orde.

Het enige waar deze kamer nog op kan verbeteren in mijn ogen is het volgende. Misschien toch kijken of er 1 á 2 cijfersloten vervangen kunnen worden door techniek? Een pluimpje rook her en der zou ook niet misstaan en de verlichting is goed, maar met wat aanpassingen qua verlichting kan de ruimte nóg meer sfeer krijgen dan het al heeft!

Dank voor de onwijs leuke avond het het bouwen/onderhouden van deze kamer. Wij hebben ervan genoten!!!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  41:26 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Prijs
 • Moeilijkheidsgraad

 

''Open de poort''

We spelen last minute deze kamer.
Bellen kan niet, maar laat een mailtje achter en we komen er op terug.
Gelukkig werd er gereageerd en konden we in de avond nog spelen.

Ontvangst:
De locatie is mooi. Het zit daadwerkelijk in de stadspoort van Bergen op Zoom.
Dit ademt een bepaalde sfeer en dit komt ook zeker binnen bij ontvangst goed over.
We worden vriendelijk onthaald door een jongeman die ons het een en ander vertelde.
De spullen bergen we op in een kist die helemaal in het thema past en kijken nog een mooie intro video die oprecht mooi gemaakt is. Deze is van hoge kwaliteit!

Kamer:
We dalen af naar ''De Vergeten Cel'' door de smalle wentel trappen.
Nog voor we de kamer in kunnen is er al een puzzel te doen, zeker leuk gedaan en een goed opwarmertje!

De puzzels in de kamer zijn erg origineel en leuk uitgevoerd. Ondanks dat de kamer best klein is heb ik niet het gevoel gehad dat het té klein was. Er is genoeg te doen, vinden en oplossen.
Er kan paralel gepuzzeld worden. Dit is prettig maar kan er voor zorgen dat je dingen van elkaar mist.
Wij bespreken altijd even wat er allemaal gedaan is zodat we weten wat de ander uitgevoerd heeft.

Wel is de kamer relatief makkelijk. Wij stonden met een kleine 20 min over op de klok weer buiten zonder hulp.
Dit kan natuurlijk zijn omdat we al meer ervaring hebben, maar over het algemeen zitten er geen erg ingewikkelde puzzels in!
Veel mechanische dingen. Deze passen mooi in het tijdsbeeld en er zijn dus ook geen cijfersloten. Dit is leuk om te zien, deze had je namelijk niet in die tijd. Alles is dus mooi in thema.

Iets waar de kamer in mijn ogen wat te kort in schiet is het verassing element.
Het zou de kamer ten goede doen als sommige dingen nog niet zichtbaar zijn of als er iets meer met licht, geluid en verhaal gedaan word. Op dit moment is het echt enkel een puzzel kamer die goed in elkaar zit.

Conclusie:
Speel als je ervaring hebt de kamer met 2 á 3 personen. Zo houd je het uitdagend.
Houd als maximum 4 spelers aan puur door de bewegingsruimte.
Als je van een echte puzzel kamer houd, dan ga je je hier uitstekend vermaken!
Zoek je meer verhaal, effecten en verassingen dan moet je naar iets anders opzoek...

Dank dat wij nog zo last-minute mochten komen en voor de gastvrijheid.
We hebben het leuk gehad :)


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  41:50 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Weinig origineel
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal

  Wouter

Grimm's

Breaking Out
Posted on: 2023 august 03

De sfeer is gelukkig niet zo GRIMmig!

We gaan voor de verandering weer eens een Escaperoom doen.
Dit keer een kamer die zo af en toe wel eens genoemd werd en door vele echt wel goed beoordeeld werd.
Wel hing er voor mij nog een vleugje onzekerheid of deze kamer wel echt de moeite was... Maar zoals je aan het goede cijfer kunt zien hebben wij ons uiterst vermaakt!

Ontvangst:
Parkeren kan gewoon voor de deur, volledig gratis. Dit is altijd prettig!
We werden heel vriendelijk onthaald door de uitbaters.
Even lekker kletsen en de nodige sanitaire stop voor we gaan beginnen.

Kamer:
De start is leuk! Eerst een video met wat we nu gaan doen en daarna een leuke start van het spel.
Het heeft dan niet heel veel toevoeging maar is wel een leuke sfeer zetter.
We beginnen lekker en hangen eigenlijk vrij snel even vast. Hier krijgen we de eerste van de totaal 2 hints die we het hele spel gehad hebben. De flow in de kamer is erg fijn en als ervaren spelers kun je de kamer dus vrijwel volledig zonder hints spelen (althans, wij dan). De hint die we gehad hebben waren hele kleine ''kijk daar nog eens'' hints waardoor we verder konden :)

Er zit toch meer techniek en verassingen in de kamer dan ik in eerste instantie had verwacht. De ruimtes zien er gezellig en mooi in thema uit. De sfeer is vriendelijk en er zijn maar weinig gebruik sporen te zien.
De puzzels vallen netjes in thema en zijn zo nu en dan best vernieuwend. We hebben heerlijk gepuzzeld!

Iets waar de kamer nog beter van kan worden is het gebruik van licht en geluid. Dit is nu erg braaf en zou dus een stuk meer mogen, dit kan in mijn ogen erg veel toevoegen aan het spel. Denk aan rook, geur en licht effecten om alles nog magischer en bombastischer te maken. Alles was nu nog een beetje ''braaf''. Neemt niet weg dat de sfeer nu al leuk was, laat staan als hier wat meer aandacht aan gegeven word!

Conclusie:
Een Escaperoom waar de puzzels echt centraal staan. Er zijn leuke verassingen en een goede sfeer.
Dit samen maakt het een zeer leuke kamer om te doen. Voor mij persoonlijk misschien een tikje aan de prijs, maar dit zal komen gezien wij bijna 30 min over hadden.

Ervaren spelers kunnen dus op hun gemak spelen. Dit hebben wij ook gedaan en stonden na 97 minuten weer buiten.
Ben je minder ervaren dan zul je de 120 min bijna helemaal nodig hebben vermoed ik?
Speel de kamer niet met meer dan 4 personen, dit i.v.m. de ruimtes en de puzzels.

Al met al hebben we ons zeer vermaakt en hebben we een hele leuke avond gehad.
Dank voor de gastvrijheid!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Beleving

  Evelyne

Newton's Secret

Keys & Clues
Posted on: 2023 july 27

Leuke puzzel kamer met gevarieerde opdrachten

We spelen last minute nog beide kamers op deze locatie.
Erg fijn dat dit nog kon, dank daarvoor!

Ontvangst:
Onze host was wat laat, maar eenmaal aanwezig erg vriendelijk en relaxed. We konden even naar het toilet en bergen onze spullen op. We kregen na een kort praatje een prima ''regel verhaaltje'' waarin voor ons enkel de uitzonderlijke dingen besproken werden. Prettig begin dus!

Kamer:
Deze is in basis helemaal prima. De puzzels gaan ons goed af en zijn met name aan het begin nog wel in de juiste sfeer... Later in het spel dwaalt dit allemaal een beetje af en heeft het in mijn ogen niet echt meer met het thema te maken.
Ook de afwerking in de kamer kan echt beter! Als hier wat tijd en aandacht aan besteed word, dan kom je zo al een halve of hele punt hoger qua eindcijfer.

De flow van de kamer is top. We hebben slechts 1 mini hint gehad omdat we vast liepen op iets wat we gewoon niet gevonden hadden. Fijn dat ze ons daar dus niet volledig op hebben laten stuk lopen!
Buiten dit zijn we heerlijk door de puzzels heen aan het gaan en klopt alle logica ook!

Conclusie:
Met een beetje extra aandacht in afwerking en misschien toch de puzzels meer in thema van de kamer had dit makkelijk een 8,5 kunnen zijn. Nu een nette 7,5 wat uiteraard ook al een keurig cijfer is als je op mijn profiel kijkt naar hoe ik de kamers cijfers geef. Deze kamer is in mijn ogen ook net wat te duur... Ik heb nu nog niet het idee dat deze kamer 120,- waard is?
Wil je een uurtje puzzelen, dan is dit zeker de kamer om te doen. Helemaal als je een dagje in Antwerpen bent!

Dank voor de leuke avond!


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  43:25 min


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Weinig origineel
 • Prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Afwerking

 

The Asylum

Keys & Clues
Posted on: 2023 july 27

Ik wil ook zoon kelder!

We spelen vandaag last minute beide kamers op deze locatie.
Heel fijn en gastvrij dat dat nog mocht, dank daarvoor!

Ontvangst:
We hebben net Newton's Secret met nog ruim 16 min op de klok over gehaald. En na een korte break gaan we door voor The Asylum. Jammer dat we geen optie hadden om even een drankje te doen... Er was iets verder in het pand wel een bar, maar kregen niet de mogelijkheid om een drankje te doen. Gemiste kans... Maar goed, we komen natuurlijk voor die Escaperoom!

Kamer:
Deze is een stukje grimmiger en op zijn minst creepy te noemen! Het is best donker en er zitten wat spannende elementen in de kamer verwerkt. Het is niet per se mega eng, maar kan mij voorstellen dat mensen het zeker wel spannend kunnen vinden.
Als je claustrofobisch bent, sla deze kamer beter over :)

De puzzels vallen allemaal goed in thema en zijn zo af en toe echt origineel... En na 148 kamers is dat toch fijn om weer originele puzzels te ontdekken!!! De flow is ook hier weer super. We hebben deze kamer volledig zonder hints kunnen spelen en hebben een paar momentjes even vast gehangen zonder dat we direct geholpen werden. Dit was echt top, er is niks zo fijn als een puzzel tóch zelf nog op te lossen!

Helaas is ook in deze kamer de afwerking niet echt sterk. Hier kan (net als bij Newtons Secret) echt wat aandacht aan besteed worden. Werk alles wat netter weg en pak in deze kamer ook de verlichting mee... Deze is nu prima, maar de kamer kan met een ander lichtplan nog 100% beter tot zijn recht komen dan het nu al doet.
De kamer maakt dankbaar gebruik van de ruimt. Maar let wel, ben je langer dan 195 m, dan kan deze kamer wat minder prettig spelen! Voor mij was het nog net oké, maar ik had niet veel langer moeten zijn.

Conclusie:
In mijn ogen is deze kamer net een stapje beter dan Newton... Dit is ook wel logisch gezien dit hun 2e kamer is dei ze hebben gemaakt en je ziet echt dat ze er beter in worden. Ik ben dus ook heel benieuwd naar de 3e kamer die ze nu aan het bouwen zijn?!
Al met al een leuke kamer om te spelen met zo af en toe een originele puzzel en een vleugje spanning.
Als je ervaring hebt kun je prima met 3 a 4 spelen. Er is voldoende te doen zodat niemand zich hoeft te vervelen!

Dank voor de leuke avond en tot in de toekomst als de 3e kamer klaar is!!!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  46:02 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Afwerking

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2023 july 23

Wat een heerlijke flow!

We spelen vandaag beide kamers van Escaping Belgium.
Ze stonden al erg lang op mijn lijstje en nu was het dan eindelijk zo ver!

Ontvangst:
Het parkeren is gratis op korte afstand van het pand. Wel een beetje een gek pand waar ze in zitten, maar dit was gelukkig in de ontvangst ruimte een stuk sfeervoller. We waren wat aan de vroege kant en onze host was nog even alles aan het klaarzetten. Na even wachten kregen wij een lekker korte uitleg en hebben we even kort zitten kletsen.

Kamer:
De start gebeurt met een video die al wat ouder is maar zeker mooi gemaakt. De deur naar de Escaperoom zelf opent erna en het eerste wat je merkt is dat er een toffe sfeer in de kamer hangt. Deze kamer is niet eng, maar zeker screepy en mysterieus!

We gaan lekker van start en hebben de flow goed te pakken. Sterker nog... de flow hebben we niet meer los gelaten! Wat hebben wij HEERLIJK door deze kamer heen gepuzzeld. We zijn volledig zonder hints met nog 3:10 op de klok ontsnapt.
Dat is echt precies wat ik leuk vind. Alles zelf gedaan. Toch een paar momentjes vast gehangen en het nog wel zelf kunnen oplossen. Dan ook nog met een paar minuten over ontsnappen voelt echt heel goed!

De puzzels wisselen elkaar af in originaliteit. Het is een oudere kamer, maar is echt nog steen goed als je het met sommige nieuwe kamers vergelijkt. Het decor was netjes en de kamer was ONWIJS goed onderhouden! Niks versleten, kapot of niet goed leesbaar. Er zit er veel liefde en aandacht in deze kamer!

Alleen het verhaal wat zo tof begint in de video kan je niet echt terug halen in de Escaperoom zelf. Dit is dus in mijn ogen echt meer een puzzel kamer dan dat je je moet focussen op het ''verhaal''. Hier krijg je in het spel zelf helaas niks van mee...

Conclusie:
Een 100% puzzel kamer met mooi decor en een paar leuke verassingen/effecten. Ondanks de leeftijd van de kamer is hij echt nog super leuk om te doen. Spelflow is echt top! Puzzels zijn leuk en gevarieerd en hadden de hele avond (ook bij Le Prince) een hele gezellige host die heel goed wist wanneer hij moest helpen of juist even moest wachten.

Dank voor de super leuke avond!!!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Gebrek aan verhaal

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2023 july 23

Een pittige puzzel kamer met prachtige details!

We spelen vandaag beide kamers van Escaping Belgium.
Ze stonden al erg lang op mijn lijstje en nu was het dan eindelijk zo ver!
We hebben net Erszebet gedaan en spelen als laatste ''Le Prince''

Ontvangst:
Na een korte break met wat te drinken en het nodige kletsen gingen we weer aan de slag!
We werden al door onze host ''gewaarschuwd'' dat het een lastige kamer is. Daar heeft hij niet over gelogen en snap heel goed dat je 90 min krijgt voor dit spel!

Kamer:
Ook deze start met een video en deze is van enorm hoge kwaliteit! Wat is hier veel werk van gemaakt zeg... Echt heel mooi!
En deze kwaliteit zit ook in de kamer zelf. Jeetje, wat een hoop details, mooi decor, goede verlichting en toffe geluiden.
Een echt feestje voor je zintuigen!

De start is origineel en tof qua decor! Goed gebruik gemaakt van de smalle ruimte die er is. De eerste puzzel was ook origineel en een lekkere opwarmer voor de rest van de kamer. Na de vlotte start merk je direct dat deze kamer draait op details! Overal zijn dingen te zien en aan het begin was het best lastig om te ontdekken wat je wel of niet kon gebruiken. Maar met slechts 2 hints in het spel hebben we het toch best netjes gedaan.

Echter, de spelflow was voor mijn gevoel (ondanks dat we maar 2 hints nodig hadden en met een nette tijd over zijn ontsnapt) niet echt lekker. Dit kan komen omdat je 90 min voor deze kamer krijgt en dus iets uitgebreidere puzzels hebt. Of omdat de puzzels wat complexer zijn dan anders... Wat ik wel ''jammer'' vond is dat de puzzels in mijn ogen niet altijd in het verhaal passen. Er zijn meerdere knipoogjes naar andere Escaperooms, dat is erg leuk gedaan. Alleen volledige puzzels in het thema van een andere kamer snapte ik niet helemaal. Had niet het gevoel (ondanks de puzzels echt tof waren) dat ze hier in deze kamer paste.

Technisch is deze kamer erg indrukwekkend. Zonder dat je het echt door hebt zit er ENORM veel techniek in de kamer. Neem alleen al de hint schermen... Deze zijn echt prachtig in het decor verwerkt en vallen dus niet op tot je het echt nodig hebt!
Gebruik van licht en geluid is ook erg stijlvol gedaan. Mooi in balans dus...
Het einde was ook mooi maar in mijn ogen een tikje ''braaf''... Ik zou hier wel wat meer muziek, rook en lichten willen zien. Ik denk dat dat wat bombastischer mag als finale van de kamer!

Conclusie:
En zeer goede kamer die zeker goed uitdagend is! De kamer is erg goed te doen met 4 personen en ik zou ook niet met meer gaan! Je merkt dat je met 4 echt heerlijk aan de slag kunt en vrijwel altijd tegelijk in 2tallen kunt puzzelen.
De flow was voor mij wat minder, maar dit is denk ik eerder een persoonlijk ding gezien ik de puzzels niet altijd in het thema vond passen. Ook de puzzels van een andere Escaperoom waren in mijn ogen iets ''te'' aanwezig en niet helemaal passend in het spel... Maar, de kamer is boven gemiddeld goed en heb mij echt onwijs vermaakt!!!

Dank voor de leuke en uitdagende avond! We hebben ons enorm vermaakt :)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  81:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Details
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal
 • Einde mag spectaculairder

 

Prima... Maar helaas niet meer dan dat.

We spelen vandaag met zijn 2en deze kamer in Amsterdam.
De locatie is goed bereikbaar met het OV. Ik zou niet met de auto komen gezien dit lastig kan zijn met parkeren etc.
Zet je auto bij een P+R en neem de metro/tram!

Ontvangst:
We waren door onverwachte file iets aan de late kant. Het was dus snel de spullen opbergen en beginnen. Wel heel gastvrij dat wij de volle 75 minuten nog kregen gezien we +/- 10 min te laat waren. Die tijd die we te laat waren hebben we toch weer terug in gehaald :)

Kamer:
Deze is prima... Ik kan er ook niet veel meer van maken dan prima.
Het decor is over het algemeen netjes maar er zijn duidelijk zaken die wat onderhoud nodig hebben en er niet netjes meer uit zien. De flow is goed voor 2 personen. Maar ik denk niet dat je deze met meer als 3 wilt doen. Het spel is volledig lineair. Je lost dus puzzel voor puzzel op en als je met meer dan 3 bent staan er denk ik mensen niks te doen?

Helaas zijn er wel een paar dingen die ik jammer vind in de kamer.
Er zit in de eerste ruimte een best aanwezig ''decor'' stuk. Hier hoef je helemaal niks mee in het spel maar het lijkt wel alsof het een puzzel onderdeel is. Een zo genoemde ''red herring''. Jammer, ik denk dat je er een best leuke puzzel mee kunt maken.
Ook kregen we tijdens het spel een hint over iets waar we achteraf over hoorde dat het niet eens meer in de kamer zat. Dit is precies het nadeel van automatische hints. Dit wekte aan het einde van het spel de nodige verwarring.

Iets wat ik echt vandaag nog zou aanpassen is een veiligheid ding. We kennen het wel. Een gat in de grond waar je met een ladder naar beneden gaat. Niks mis mee... Echter, deze ladder staat gewoon LOS op de grond en ik viel dus echt bijna een gat van 2 meter diep in! Als je niet oplet kan je hier dus echt onwijs lelijk vallen!!! Niet verantwoord als je het mij vraagt...

Het einde van het spel is helaas erg abrupt en anti-climax. Dit is een gemiste kans gezien er eerder in het spel echt wel wat spanning en adrenaline in het spel en de sfeer zit. Hier kunnen ze denk ik nog veel winst behalen!

Conclusie:
Komt ie weer, prima... Verwacht niks bijzonders ofzo maar je kan je hier best vermaken.
Als er hier (dit was bij ''the house next door'' ook al zo) wat onderhoud aan de kamers gedaan word en het einde wat meer sfeer krijgt is het echt wel een leuke kamer. Nu een middenmoot die leuk is als je echt in de buurt bent en een kamer wilt doen. Maar helaas niet de moeite om echt voor te gaan reizen!

Dank Game Over voor de leuke tijd!


7

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in July 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  60:30 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Beleving
 • Gevaarlijke situatie met ladder!
 • Decor

 

BUS 13

Escaperoom Geldrop
Posted on: 2023 july 13

Ik ga echt nooit met de bus...

We willen weer eens last-minute een Escaperoom doen.
Even bellen naar de locatie en er was iemand geregeld. Fijn dat dit nog kon, dank daarvoor!

Ontvangst:
We werden vriendelijk ontvangen door een jongeman. Even een klets praatje, toilet bezoek en de spullen opbergen.
Toen konden we gaan beginnen. Het vooraanzicht van de kamer zag er al tof uit, dus ik was benieuwd hoe dit verder ging!

Kamer:
Heel tof dat er een echte bus gebruikt word. Dit maakt alles erg realistisch!
De puzzels gingen ons goed af. De logica was er en zo nu en dan moesten we even goed nadenken.
Wat soms wel eens ontbreekt is waar we welke code voor nodig hebben... Maar over het algemeen is dit best duidelijk.
We spelen lekker door de kamer heen. Even een leuke verassing en verandering van omgeving was erg fijn. Ik was bang dat alles in 1 bus zou zijn, maar er kwam gelukkig nog wat ruimte bij!

Ook in de 2e helft van de kamer konden we de flow goed vasthouden. Maar.... Toen kwam het laatste stukje. We hebben hier ruim 10 min op vastgelopen (wat ik niet heel erg vond, anders hadden we enkel sneller buiten gestaan dan nu) maar wel echt vervelend. 1 onderdeel was (te)goed verstopt en konden het niet zonder hint vinden. Dit is ook de enige hint die we nodig hadden. We hadden het ook kunnen oplossen zonder dit deel van de puzzel, maar dat vinden wij niet leuk!
Ook hadden we een sleutel waar je daadwerkelijk niks mee kunt in het spel... Zou ik eruit halen.

Conclusie:
We hebben zeker genoten van deze kamer.
Het is prima te doen met 4 personen. Met minder kan wel, maar zoals op de website ook staat. Dit is zeer uitdagend.
Mijn advies is dan ook om minimaal 3 en maximaal 5 spelers aan te houden.
Puzzels zijn pittig en zo nu en dan even goed nadenken. Een leuke verassing en een uniek thema en je hebt een prima Escaperoom!

Dank dat wij nog zo last-minute mochten komen.
We hebben een hele leuke avond gehad!!!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:10 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Onlogische puzzels

 

Crack the Vault

Escaperoom Geldrop
Posted on: 2023 july 13

JONGENS... Wat moeten we nu doen, ik volg het niet!?

We hebben net Bus 13 gedaan en hadden nog zin in meer... Dus met puppie oogjes vroegen we of we deze kamer ook nog konden doen. En YES, dat kon! (hoe bedoel je ''escaperoom verslaafd'')

Ontvangst:
We waren al binnen en na een korte break met wat te drinken gingen we door voor deze kamer.
Ook hier zit de buitenkant van de kamer er tof uit. Hierdoor heb je gelijk zin om aan de slag te gaan!

Kamer:
We konden al snel beginnen. En liepen ook gelijk even vast.
Maar, na een paar keer goed zoeken en overleggen konden wij weer door.
Wel wil ik gelijk even kwijt dat hier iets in de kamer zit was ik echt ronduit flauw vind en gelijk zou verwijderen uit de Escaperoom. In mijn ogen moet je nieuwsgierig, out of the box en ontdekkend een kamer spelen. En als er dan een bepaalde handeling gedaan word waarmee er LETTERLIJK tijd van je afgenomen word, dan ben ik daar echt wel even zuur over. Dit vind ik niet in een Escaperoom passen en op deze manier straf je mensen eigenlijk door dingen te ontdekken en te proberen. Juist door nieuwsgierig te zijn word je afgestraft... Nee, dit zou ik vandaag nog uit de kamer halen!

Verder liep het spel wat stroef ondanks dat we best veel tijd over hadden. Ook hebben we geen hints gehad en toch was de flow niet lekker! Het is qua spel gewoon niet echt duidelijk wat er nu gedaan moet worden. Gelukkig geeft de game-master hier wel bevestiging in het spel zodat je een beetje door hebt met wat je moet doen. Maar het voelde heel chaotisch en verwarrend.

Het einde van de kamer is helaas erg abrupt en anti-climax. Je staat ineens buiten en ik had eigenlijk niet gelijk door dat we klaar waren. Jammer, dit kan denk ik vele malen beter!

Conclusie:
Prima kamer, maar voor mij niet zo leuk als Bus 13. Deze was toch sterker in mijn ogen.
De kamer is niet al te lastig maar voelt erg chaotisch en onduidelijk aan... Waar dat precies aan ligt kan ik niet helemaal mijn vinger op leggen...
Speel de kamer met 3 a 4 personen. Meer zou ik zelf niet doen maar als je wat minder ervaring hebt is 5 ook nog prima!

Dank voor de leuke avond en dat we deze kamer er nog achteraan mochten spelen!
Super gastvrij!!!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 8.5


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:52 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels
 • Einde van de kamer
 • Knop die tijd van je afpakt!

 

The Mansion

Operation Exit
Posted on: 2023 july 11

Wat een leuke puzzel kamer!

We willen natuurlijk last-minute nog een kamer spelen en bij deze locatie kon je gewoon nog online boeken. Erg fijn als dit nog op de dag zelf kan! Op naar Den Haag dus...

Ontvangst:
Het parkeren kan lastig zijn, dus het advies is ook om lekker met het OV te gaan. Als je bij Den Haag Hollands spoor uitstapt is het 2 min lopen. Parkeren kan wel in de buurt, maar je moet mazzel hebben met een plekje.
Toen we eenmaal binnen waren hebben we even gekletst met de gezellige eigenaar en wat ervaringen uitgewisseld.
Na een korte intro, waar gelukkig niet een hele waslijst aan dingen voorbij kwam die we wel/niet mochten doen, konden we aan de kamer beginnen!

Kamer:
Ik had eigenlijk totaal geen verwachtingen of ideeën over hoe deze kamer zou zijn. Maar, ik ben toch best positief verrast! Het is een echte puzzel kamer waar ook zeker aandacht is voor decor en verlichting.
Bij binnenkomst is het al goed sfeervol en je weet het... een goed begin is het halve werk.

We vliegen lekker door de kamer heen. De flow zit er echt goed in en hebben vrijwel geen hints nodig.
Enkel het moment dat we vast hingen moesten we even een zetje krijgen van de game-master. Het betreft een hint over dat er nog niet goed genoeg gezocht is... Geen idee hoe we dit nog niet gevonden hadden, maar goed?

Daarna konden we weer lekker door en staan we met een keurige 2:08 over op de klok weer buiten.
Heerlijk als je een kamer net binnen de tijd haalt en maar heel weinig hulp nodig hebt gehad. Dat geeft altijd een extra voldaan gevoel!

Er zitten toch wat verassende elementen in de kamer die ik niet verwacht had. De setting is mooi en vooral de puzzels zijn erg leuk om te doen. Je kunt je hier met 3 a 4 mensen uitstekend vermaken!
Het enige wat ik als opmerking heb is dat de prijs wat aan de hoge kant is. Echter snap ik wel waar dit vandaan kan komen. Midden in de stad en een best groot en oud pand, dat kost natuurlijk ook wat. De kamer is in mijn ogen nét iets te duur voor 4 personen, maar dit is slechts mijn mening :)

Conclusie:
Wil je een klein uurtje lekker puzzelen, dan zit je hier helemaal goed! De puzzels zijn leuk en toch ook zo nu en dan best uniek.
Er word goed gebruik gemaakt van de bestaande ruimte en de spullen die daar in thuis horen.
Mooie sfeer en een lekkere flow in het spel... Wat wil je nog meer? Nou, het enige waar deze kamer nog wat in ''te kort'' schiet is het beleving's aspect. Een pluimpje rook, een technisch momentje her en der en dan zit je al snel een halve/hele punt hoger qua score!

Dank voor de leuke avond en het bouwen/onderhouden van de kamer, we hebben ons zeer vermaakt!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:52 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Prijs
 • Beleving

 

Load more reviews

0 reviews