Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Show

Nijmegen , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews
The Show is vanaf heden ook met 2 personen te spelen.

More about The Show

The Show - Welcome back in the 90s

Ga met ons mee terug naar een tijd van foute stropdassen, te grote kleding, flippo’s en de Gameboy; de jaren ’90. In the Show ben jij de ster.

Wanneer een volledig geautomatiseerde TV-show gecanceld dreigt te worden doet een besturingssysteem er alles aan om niet uitgeschakeld te worden. Laat dat besturingssysteem nu net gevaarlijk worden op het moment dat jij meedoet aan deze show. Lukt het jou om de finale te halen en het systeem uit te schakelen?


Themes

Adventure

History

Fun

Sport

Thriller

Properties

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

Epilepsy risk

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

10 likes

130 visitors

100% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

De Kolk 17
6541 AV, Nijmegen
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

36 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (265 rooms played)
Posted on: 2023 february 13

Welkom bij: The Shooooooow!

Door naar alweer de laatste kamer op deze locatie vandaag. Tussen onze tweede en derde kamer zat er wat meer ruimte. Er is bij ROX de ruimte om even rustig te zitten en wat te drinken. Wederom hebben we tussen de kamers door weer even gezellig gekletst met de eigenaar. Vind het altijd tof om te zien dat een eigenaar daar de moeite voor neemt. Wat overigens opvalt is dat het op locatie lekker druk is. Blijf het zelf altijd tof vinden om te zien wanneer een nieuwe locatie het lekker druk heeft. Enfin, terug naar de kamers. We konden gaan beginnen aan onze laatste kamer; The Show. Ik keek onwijs uit naar deze kamer omdat ik het thema zo origineel en leuk vind!

Voordat we richting de bekende introductieruimte zouden gaan, werd ons even verteld om alles wat we vandaag al hadden gedaan los te laten. We gingen hier namelijk totaal wat anders doen. "Doe gewoon lekker mee en maak vooral veel lol" waren de woorden die we nog meekregen. Dat moest met onze groep geen probleem worden. We starten dus weer in dezelfde ruimte als die we bij de vorige twee kamers hebben gezien met een introductie. Hier werd ons het verhaal uitgelegd en dat wij als kandidaten mee zouden gaan doen met: "The Shooooow!'. Ik wil hier al meteen probs geven aan de selectie van de acteur in de video's. Wat is deze man goed gecast voor deze rol. Nét iets te ongemakkelijk, maar daardoor past hij zo perfect in dit plaatje.

De start van de kamer is weer geweldig. Je waant je écht bij de opnames van een televisieprogramma. We mochten dan ook snel met ons team naar de studio om deel te nemen aan: "The Shoooooow!" (sorry, je gaat dit nog vaak terugzien in deze review). We komen als groep al dansend de studio in en de sfeer zat er vanaf het eerste moment perfect in. Je krijgt je eerste uitleg van de presentator en daarna start "The Shooooow!" (oké, nu stop ik). Waar we van tevoren voor werden 'gewaarschuwd' was inderdaad waar; het is geen standaard escaperoom. Maar; ga je mee met het enthousiasme van de kamer, dan is deze ervaring geweldig!

Je gaat daadwerkelijk met je team 'The Show' spelen. Het zijn toffe spelletjes en puzzels in een heerlijk nostalgisch thema die je helemaal mee terugneemt naar de 90s. Wij hebben ons heerlijk vermaakt in de kamer en owijs gelachen met z'n vieren. Het decor van de kamer ziet er over het algemeen erg netjes uit. De spelletjes en puzzels in de kamer zijn leuk in thema en nog leuker om te doen. Daarnaast is de kamer goed opgedeeld in verschillende stukken, wat heel realistisch overkomt (je zult begrijpen wat ik bedoel na het spelen van de kamer).

Buiten dat zit er ook echt wel een tof verhaal in deze kamer met hele leuke puzzel elementen. Het einde krijgt nog een leuke wending. Uitwerking hiervan zou hier en daar wel beter kunnen, maar we werken écht naar een climax toe. De 'eindpuzzel' is hetgeen wat mee een klein beetje stoort in de kamer. Hij is leuk in thema, maar duurt nét wat te lang en is wat repetitief; de handeling die je moet doen, moet je naar mijn mening net wat te vaak doen.

Ik vond de Show een geweldige kamer. Tips die ik kan geven zijn; neem een leuke groep mensen mee en geef je over aan het enthousiasme van de kamer. Dan ga je een geweldige tijd tegemoet. De kamer is natuurlijk nog maar net open, maar staat echt wel als een huis. Er zouden hier en daar nog wat dingetjes toegevoegd/aangepast kunnen worden, dan heb je echt een hele goede kamer te pakken. Als het aan mij zou liggen, zou ik adviseren om meteen in de auto te springen en naar Nijmegen af te reizen voor (nog een keer): "The Shooooow!".


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  WepsiesjephanieDrs-jlcanouk

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2023 february 15

Kijkcijferkanon

De afsluiting van onze escapedag in Nijmegen bij ROX hadden we met hun nieuwste kamer; ‘The Show'. Een kamer die zou gaan over een televisieshow in de jaren 90. Toevallig nét nog een decennia waar ik wél over mee kan praten. Dit was eigenlijk de kamer waarvoor we gingen, want volgens de reviews zou dit een hele toffe kamer zijn die net wat anders is dan een gewone escape room en daar houd ik van!

Bij ROX kun je gratis voor de deur parkeren én je kunt je goed vermaken in de ruime ontvangstruimte, waar je ook een drankje kunt nuttigen 👍. Wij, vier personen, zaten in die ontvangstruimte te kletsen met de eigenaar en hadden zojuist al twee kamers bij ROX gespeeld. Vervolgens kregen we de instructie/introductie wat een samenspel was tussen video én de gamehost die ons in thema naar de kamer bracht.

Nét voordat we de intro kregen, gaf de eigenaar aan dat we alles wat we wisten over ‘escapen' even los moesten laten. Gewoon je laten leiden door het verhaal en de kamer, was zijn advies. Zeker een waardevol advies. Je gaat namelijk daadwerkelijk een spelshow uit de jaren 90 doen, die gepresenteerd wordt door de alom bekende Ralf Brandewijn.

Met de spanning in ons lijf, want ja, het kom niet vaak voor dat je meedoet aan een televisieprogramma, betraden we de studio én begon voor ons The Show 🤩. Het zijn niet echt puzzels die je op moet lossen én toch ergens ook weer wél. De spellen volgen elkaar lineair op (= dat je eerst het ene moet doen, voordat je het andere kunt doen), maar vergen tegelijkertijd véél samenwerking. Het lijkt erop dat The Show voor precies vier mensen is gebouwd. Ik zou in ieder geval adviseren om nooit met meer dan vier personen deze escape room te spelen. De onderdelen zijn ontzettend divers en voor iedereen is er wat leuks om te doen bij. Je doet fysieke dingen, maar test ook je kennis van de jaren 90. Het zijn géén typische escape room puzzels in ieder geval, terwijl je als escaper hier waarschijnlijk toch van zult genieten. Wij in ieder geval wel.

Daarbij ziet het decor er super tof uit. Je staat écht in een decor van een televisieshow. Het is tof om te zien hoe er aan bepaalde details gedacht is. Licht- en geluidseffecten dragen bij aan de sfeer van de opname studio. Alles past goed bij elkaar. Hier én daar valt misschien nog wat te halen door wat toe te voegen óf zaken wat beter af te werken, maar dan ben ik écht zout op slakken aan het leggen.

Het aller tofste aan de ervaring vind ik het verhaal. Het is allereerst een super origineel thema én daarbij ook nog een mooi en passend verhaal wat je doorloopt. Daarnaast zie je zelfs af en toe een link met de andere kamers van ROX, als je héél goed oplet. Het is écht heel goed gedaan én de kamer draagt het verhaal goed uit.

We wisten binnen de gegeven tijd uit de kamer te ontsnappen. Super enthousiast kwamen uit deze kamer. Ja, het is even wat anders dan een gewone escape room, maar The Show is supertof! Ik ben ontzettend blij dat eigenaren van escape rooms zo eigenzinnig zijn en telkens weer nieuwe concepten weten te bedenken, waar we zo'n toffe beleving kunnen ervaren. Complimenten voor wat hier is neergezet 👌. Met een goed gevoel reden we terug richting Brabant.

Al bij al; The Show is een absolute must do. Het is helemaal iets anders dan een reguliere escape room, maar binnen enkele minuten heb je je daaraan over gegeven. Probeer te genieten van de sfeer, de spelonderdelen en het verhaal én dan heb je hier een toptijd.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. lineair spelverloop én dat de kamer gebouwd lijkt te zijn op max. vier spelers;
- Ga met mensen met wie je lol kunt maken, je moet je hier overgeven aan de kamer en aan het spel én dat gaat gemakkelijker als je met elkaar kunt lachen;
- Als je alle drie de kamers bij ROX speelt, is dit een toffe afsluiter i.v.m. opbouw van oud naar nieuw;
- Deze kun je op je lijstje zetten als een kamer die je gespeeld moet hebben.

Bedankt ROX voor de gastvrijheid en vriendelijkheid. Jullie hebben een toffe ervaring weten neer te zetten. We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie, bedankt daarvoor!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spelconcept
 • Beleving
 • Verhaal
 • Decoratie/thematisering
 • Licht en geluid
 • Origineel

  sjephanieStan

We hebben SHOWieso gewonnen!

We gaan lekker last-minute nog deze kamer spelen.
De locatie is goed bereikbaar en parkeren kan op een heel groot terrein voor de Escaperoom locatie zelf.
Ook is het gratis, dat is altijd prettig.

Ontvangst:
Deze was vriendelijk en de lounge is sfeervol ingericht.
Na een heel kort praatje (heel fijn dat de standaard regels achter wegen gelaten werden na de vraag of we al ervaring hadden)
konden we gaan beginnen.
Na een korte intro kon het spel beginnen... Dit alles was al gelijk leuk in thema!

Kamer:
We kregen het advies om alles wat we van ''gewone'' Escaperooms wisten, los te laten.
Dat was aan het begin even lastig, maar daarna ging alles lekker vlotjes en spelen we het ene na het andere spel element.
Deze kamer is in mijn ogen een echte ''doe'' kamer! Veel uitvoeren, behendigheid, samenwerken en logica/inzicht.
Leuk om voor de verandering zo eens bezig te zijn.

De kamer heeft erg veel techniek en zit qua verhaal en spelverloop goed in elkaar.
Het enige wat ik wat jammer vond is de herhaling van sommige onderdelen, ik had liever andere/nieuwe opdrachten gehad ipv het zelfde maar dan net even anders.
Ook het ''backstage'' gedeelte had ik iets meer van gehoopt, dit kon denk ik beter/interessanter. Maar dit zijn persoonlijke smaak dingen! We hebben de kamer met nog 7:19 over gehaald en alles was voor ons logisch!

Helaas vind ik zelf wel de prijs van deze kamer (140,-) echt te hoog... Zeker als je met wat minder mensen bent is het erg duur. Voor deze kamer zou een prijs p.p. beter zijn. Ik vind de kamer niet deze prijs waard, eerder rond de 120/125 euro.

Conclusie:
Zeker de moeite om te gaan doen. Even wat anders en een andere manier van spelen ontdekken was heel leuk!
Speel met max 4 personen ivm lineaire spellen.
Ga lekker mee in het verhaal. Have FUN!

Dank ROX Escape, we komen zeker nog terug voor jullie andere kamers :)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in February 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  52:41 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Logica
 • Puzzels
 • Prijs

  Evelyne

Heerlijk anders

Tja, het staat in alle reviews, maar het is ook de beste samenvatting van de ervaring. Anders. Zeker geen escape in de traditionele zin, al valt er nog altijd meer dan genoeg te puzzelen en te doen. Dat maakt het een unieke ervaring. We hebben zelden zoveel echt plezier gehad als in deze. Een deel is heerlijke nineties-flauwekul en alleen dat is al genieten. Misschien geen kamer voor de fanatieke puzzelaar en het verhaal moet je aanspreken, maar bij ons deed het dat: de hele aankleding, de opening, het Fred-Oster-sfeertje (ja, zo oud ben ik…), de spellen…
Zoals de (geweldige!!) host ons aanraadde voor het begin: lekker meegaan in de flow van het spel en daarvan genieten.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service

  Stefan van Hulten

Andel (20 rooms played)
Posted on: 2022 december 30

Helemaal opgezogen in een fantastische spelshow!

Super toffe ervaring om The Show te spelen! Een uur lang waanden we ons echt in een doldwaze spelshow. Fantastische opdrachten/ puzzels die net even anders zijn dan die van reguliere escaperooms. De tijd vloog om, omdat we zoveel plezier hadden en uiteraard wilden winnen/ontsnappen! Enorm grote aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Stefan van Hulten

SirClaySirClayEscape ExpertMember since: 2021 December 02 (120 rooms played)
Posted on: 2022 december 31

Anders dan anders

Een escaperoom zoals door de eigenaar werd gezegd, totaal anders. En ik moet toegeven dit klopt.

Voor ik begin moet ik toegeven dat het een mooie locatie is en goed te bereiken.

De escaperoom is een room die de standaard escape gedachte verdringt voor een nieuwe manier van escapen. Goed opgezet en het verhaal erachter geeft het een leuke twist icm met het uitvoerings karakter.

Het is een kamer die goed met 2 a 3 al te spelen is. Met iets meer geeft het wel een net leukere twist.

Zeker de moeite waard!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit

  Drs-jlc

Robin*Robin*Escape ExpertMember since: 2020 January 19 (90 rooms played)
Posted on: 2022 december 31

Back to the 90's

Deze kamer vond ik heel leuk. Belangrijk hierbij is dat je het standaard escape denken los laat en je echt laat sturen door de kamer. Heel anders dan andere kamers, maar wel heel leuk om te doen!
Lekker actief bezig mét jeugdsentimentjes die je om te oren vliegen.
De kamer is voor ervaren spelers denk ik goed te doen met 2-3 personen.

Ohja, en de host was fantastisch!

Voor een leuke, actieve avond zeg ik doen!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:19 min


 • Origineel
 • Goede service

  Drs-jlc

DemyVDemyVEscape ApprenticeMember since: 2022 December 21 (14 rooms played)
Posted on: 2022 december 21

Heel erg leuk!!

Bij het lezen van de vorige reacties dat deze escaperoom wat anders is als een 'gewone' escaperoom, werd ik wat sceptisch.
Toch gaan spelen en wat was dit een gave kamer!!
De tip van de eigenaar om gewoon mee te gaan in het verhaal, was een goeie. Van begin tot eind was het af. Het verhaal klopt, de spellen kloppen bij het verhaal, decor was af, mega leuke effecten, kortom echt een hele leuke kamer!!

Afsluitend nog gezellig een drankje gedaan in de mooie ontvangstruimte.

Voldoende parkeergelegenheid voor de deur.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

  Stefan van Hulten

BSEBSEEscaperMember since: 2023 January 18 (39 rooms played)
Posted on: 2023 september 19

Ons televisiedebuut gemaakt

Origineel thema en een ander soort escape room.
Van bij het begin van het spel kwamen we in onze rol, mede door de rol van de host.
Nostalgische attributen en verwijzingen in een grappig decor. Qua puzzels bleven we een beetje op onze honger zitten maar dat is dan ook niet het doel van deze room.

Leef je in in je rol en laat het op je afkomen, dan zal je er het meest van genieten!
(Compleet met 90's outfit uiteraard!)

De service na het spelen van de room, was van een minder enthousiast niveau dan we vaker gewoon zijn, er was wat weinig passie voor escape rooms en dat vinden we jammer, want we praten graag nog even na.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  57:30 min


 • Origineel
 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels

 

Wat hebben we gelachen

Lekker speels en kleurrijk.
Mee doen is belangrijker als winnen zeggen ze wel eens. Nou bij deze niet ?.

Leuk gedacht en speelt leuk door.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in September 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:45 min


 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer

 

JulietteJulietteJunior EscaperMember since: 2023 August 07 (12 rooms played)
Posted on: 2023 august 07

Geen standaard escape room, wél heel tof

The Show is geen typische escape room. In tegenstelling tot de meeste escape rooms, ga je hier niet op eigen houtje de kamer doorzoeken om her en der puzzels op te lossen; in The Show krijg je instructies en die moet je opvolgen om verder te kunnen komen. Stap voor stap doorloop je het verhaal. Dit maakt deze escape room anders dan anders.
De puzzels zijn leuk en vereisten teamwork, maar zijn niet heel moeilijk. Er zijn zelfs licht fysieke opdrachten. Het verhaal is interessant en de setting/kamer is leuk, in een toffe jaren 90-stijl. Het is een toegankelijke kamer, ook prima geschikt voor mensen die niet zoveel escape rooms doen. Het is wel flink doorwerken, heel rustig nadenken zit er niet in als je op tijd wilt ontsnappen. Alles zit vrij goed en strak in elkaar, wel was één onderdeel kapot. Gelukkig werd dat prima opgelost.
Een leuke kamer voor wie zin heeft in een gezellige, vermakelijke en enigszins uitdagende escape room met een twist. Zoek je echter naar een klassieke escape room waar je vrij zelfstandig en wat ongestructureerd je gang kan gaan, of wil je écht uitdagende breinkrakers, dan is The Show misschien iets minder geschikt.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:06 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

MarkWegMarkWegEscape ExpertMember since: 2021 September 18 (58 rooms played)
Posted on: 2023 july 31

The show must go on

De derde en laatste kamer van de dag bij Rox Escape in Nijmegen. De andere twee kamers maakten al indruk: vooral doordat ze zo verschillend van elkaar waren. We hadden door de info vooraf al begrepen dat ook deze derde escape op deze plek weer een andere ervaring zou worden. Wat knap hoe ze dat hier voor elkaar krijgen.

De ontvangst is steeds in dezelfde kamer, maar meteen daarna begint de intro op de specifieke kamer. Mooi gedaan en wat mooi om het enthousiasme en de betrokkenheid bij de hosts van deze dag te merken.
In the Show ben je kandidaat in een spelshow. Een eeuwigdurende spelshow, zo lijkt het, met duistere trekken. Er komen bekende en minder bekende spelletjes langs die de ouderen in ons team gemakkelijk kunnen thuisbrengen in de spelshows van tientallen jaren terug. Wat goed gedaan en mooi uitgevoerd. Alles in de kamer werkt, functioneert en is degelijk uitgevoerd. Als in zo'n oude spelshow is het aan het einde wel een bende. We hebben medelijden met de mensen die de kamer moeten resetten!

De show is geen escaperoom in de traditionele vorm, maar ook weer wel. Er is iets op te lossen, het verhaal is duidelijk, de opdracht is klip en klaar. De uitvoering is gaaf en spelshowachtig, de aanwijzingen zijn ook als in een spelshow: niet te ingewikkeld: het publiek wil immers applaudisseren.

Speel vooral ook deze kamer. De volgorde (ramkraak - bezetting - show) is prima, al waren we blij dat we iets langer de tijd hadden voor een hapje in de buurt tussen de bezetting (een serieuzere kamer) en deze hilarische spelshow. Een kamer die bedoeld is om uit te spelen, helemaal mee te maken en daarmee meer een beleving te bieden dan een puzzelkamer. Toch ook best veel puzzels die om samenwerking en handigheid vragen. Wat mooi gedaan!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  57:40 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica

 

WouterWouterEscape ExpertMember since: 2021 August 11 (75 rooms played)
Posted on: 2023 july 23

Deze review is voor Niels

Algemeen:
Dankzij Beyond the Game kwam ROX op ons pad. Ik werd enthousiast van de podcast en op de heenweg hebben we de aflevering met eigenaar Mark nog een keer opgezet om er goed in te komen.

Over het algemeen een leuke locatie, de komende jaren zal er ongetwijfeld meer te beleven zijn in de omgeving. Qua lunch was het een beetje beperkt maar dat mocht de escape-pret zeker niet drukken.

The Show:
Deze review draag ik op aan Niels. De host die ons enthousiast onthaalde met deze kamer, maar die me ook mooi voor de gek hield met de magisch open gaande deur. Thanks Niels.

Dat je volle energie moest geven was vrij duidelijk. Klappen, lachen en zwaaien. Meer instructies waren niet nodig om ons als deelnemers van de spelshow op te warmen. De verhaallijn vind ik ontzettend tof bedacht en de acteur die onze spelhost speelt doet het ook erg leuk. Wat volgt is een reeks van spelelementen, op weg naar de finale. Er wordt ook leuk gebruik gemaakt van de pauzemomenten.

De kamer zit erg leuk in elkaar en het thema is ontzettend origineel. We hebben ons dan ook erg vermaakt en het merendeel van de groep noemde dit ook als de leukste kamer van de drie. Naar mijn smaak had de kamer gerust nog wat dikker gemogen, meer decoratie, ‘Ralf’ wellicht nog wat vetter aangekleed, maar dat zijn dan puntjes op de puntjes van de i.

Zeker de moeite om voor richting Nijmegen te rijden, pak de andere 2 kamers dan ook mee!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Team: Couple Goals

Escaped: Yes  52:00 min


 • Logica
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer

 

MinimartiMinimartiJunior EscaperMember since: 2022 April 24 (44 rooms played)
Posted on: 2023 july 02

Gameshow met een twist

Anders dan de meeste escaperooms. Je waant je terug in de jaren 90 waarin je mee doet aan een spelshow. Originele puzzels, ruimte is goed aangekleed maar het thema had nog iets meer doorgevoerd mogen worden. Al doet het niet af aan de ervaring.


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  40:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Beleving

 

raymond2raymond2Escape ApprenticeMember since: 2023 May 28 (3 rooms played)
Posted on: 2023 may 28

Super leuk en creatief

Leuke kamer met leuke spelen en goed te doen ook voor de beginner


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Prima geamuseerd, origineel uitgevoerd

De 2e escaperoom van vandaag. Heerlijk gelunched eerst en klaar om mee te doen in de show. Het was leuk hoe we ontvangen werden en mochten al snel beginnen. Na eerst via een video te horen wat er precies aan de hand was ging het begin. De spelleider speelde even een zeer goede rol bij het 1e deel van het spel. Mijn complimenten hiervoor. Erg goed! En daarna konden we als deelnemer van een mooie spelshow meedoen aan dit spel waarbij we als echter kandidaten te werk moesten gaan. Het zijn leuke spullen en spellen die we spelen. Iedereen is betrokken en bezig. Tijdens de zogenaamde pauzes hebben we puzzels soms vreemd opgelost waar we dan ook een leuke opmerking op kregen. Het decor was passend bij het verhaal, het zat eigenlijk gewoon goed in elkaar. Een escaperoom die iedereen gespeeld moet hebben.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

Leuke ervaring in deze escaperoom

Deze escaperoom was de tweede van de dag. Compleet iets anders dan de eerste. We hebben meegedaan aan een geweldige quiz met een paar bekende items uit de jaren 90. Na wat gepuzzeld en spelletjes de grande finale gehaald. Een leuke escaperoom.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes  59:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Unieke beleving

Na een vriendelijk ontvangst werden we de kamer ingestuurd. Na de introductie werden we op weg geholpen door een hele enthousiaste medewerker van ‘The Show'. We kwamen in een ware tv-studio terecht. Daar hebben we allerlei puzzels en doe-opdrachten gedaan om zo uiteindelijk gelukkig ruim binnen de tijd te ‘ontsnappen'. Erg mooi vormgegeven allemaal! Je waant je even terug in de tijd van flippo's en tamagotchi's. Meerdere keren een ohja-gevoel!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  51:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad (voor ons best makkelijk)

 

Leuke, origineel, tof gemaakt!

Volledig de moeite waard als je in Nijmegen bent. Super mooi opgezet, met best een origineel thema! Mooie locatie en goede service. De kamer is niet super moeilijk als je een beetje ervaren bent, maar dat drukt de pret echt niet. Aanrader!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel

 

Alleen maar gelachen

Om te beginnen is dit niet zoals een standaard escaperoom met puzzels etc. je komt namelijk echt in een spelshow terecht waar je vooral spelletjes aan het spelen bent met je team.

Onze host zat vanaf het begin in zijn rol en bereidde ons voor op The Show.

De spellen in De Show zijn goed bedacht, passen in het thema, zijn divers en hilarisch om met je team te doen. In de reclameblokken even rustig aan doen en bijkomen van de spellen maar daarna ga je gewoon weer verder. Die afwisseling was wel heel erg fijn en houd het plezier van de spellen er echt in.

Aan het eind heeft het verhaal nog een leuk keerpunt en doe je nog wat spellen / puzzels om het verhaal af te ronden.

Verwacht dus geen ‘standaard' escaperoom maar gewoon even heel wat anders. Het is een super leuke en grappige spelletjeskamer om te spelen met een leuk verhaal!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Spellen
 • Goede begeleiding

 

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertMember since: 2022 January 01 (125 rooms played)
Posted on: 2023 april 30

The show MUST go on

Vandaag gaan wij met een uitje richting ROX Escape, hier speel ik vandaag ‘'De Ramkraak'' en ‘The Show'' we spelen deze beide met 5 personen.

We werden ontvangen door onze hosts en we hadden tijd voor een drankje, al gauw konden we beginnen. De intro van The Show & onze host zaten vol energie en dat was top, je kon niet anders dan hierin mee gaan. Ik praat ik mijn reviews vaak dat ik het tof vind om met een hoop adrenaline naar buiten te komen maar bij The Show gingen we op deze manier naar binnen en dat was ontzettend tof.

De puzzels/opdrachten die je hier uitvoert zijn ook mooi in thema, niet erg lastig maar vooral heel vermakelijk. Door de gehele kamer heen voelt het echt alsof je meedoet in een spel show met een merkwaardige twist, ik hou ontzettend van dit soort thema's voor een escape room het is gewoon even iets geheel anders.

De kamer speelt zich af in de jaren 90 en dat is aan alles te zien tot op de kleine details dat is super leuk gedaan, het zet een echte 90 sfeer neer.

Al met al,
Een unieke en super toffe kamer, je hoeft geen echte puzzel liefhebber te zijn om deze kamer te spelen en heb het hier vooral ontzettend naar je zin.


Mensen van ROX Escape, bedankt voor jullie vriendelijk ontvang en tot de volgende kamer ;)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Vermakelijk

 

Geweldige sfeer, nostalgisch genieten!

De toon werd meteen bij binnenkomst van de kamer gezet, je wordt meegesleurd in het verhaal. We gaven ons over aan ‘The Show'. Duidelijk doel, een leuk en heel interactief ‘spelverloop'. De puzzels zijn laagdrempelig, veel ‘doen' en wat minder ‘doordenken' maar dat doet zeker niet af aan de ervaring. Enkele kleine afwerkingen/defecten waren onhandig maar niet teleurstellend. We verwachten wel dat er nog een klein schepje bovenop kan worden gedaan om de ervaring helemaal ‘echt' te laten lijken. De prijs van de kamer is fors, zou voor ons iets goedkoper mogen gezien de andere rooms die we hebben gespeeld, maar hij is het deels wel waard. Het is een superleuke kamer om iemand het EscapeRoom-gevoel te laten ontdekken.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:57 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels
 • 90's nostalgie
 • Heeft onderhoud nodig
 • Kan extra interactie gebruiken
 • Einde was duidelijk, maar ook weer niet

 

SemSemEscape GuruMember since: 2018 June 15 (166 rooms played)
Posted on: 2023 april 23

Leuke doe- en denkconcept

#131 The Show

Vandaag een tripje Nijmegen met alle kamers van Rox Escape Experience op de planning. Dit was de 3e.

De locatie is tof! Afgelegen industrieterrein tussen verschillende bedrijven in, precies wat je verwacht eigenlijk. Parkeren kan gratis voor de deur, ideaal! Een hapje eten kan hier niet, maar op redelijke rijafstand ligt een Loetje (goeie Biefstuk jonguh).

De ontvangst was erg goed, eerst in de algemene ontvangstruimte met super gezellig personeel en later volledig in thema door onze gamehost. De ontvangst in thema was heel erg leuk gedaan met een mega enthousiaste host! Daar houden we wel van! Het laat je lekker invloeien in het thema!

De puzzels, tja puzzels? Lekker spelen en denken tegelijk vooral! Het is een spelshow, wat verwacht je? Leuke opdrachten, lekker nadenken, niet te gek, gewoon leuk!

Het verhaal is een beetje meh, bij de trailer had je je dit wel kunnen bedenken dat het zo zou gaan. Het is wel heel origineel en vernieuwend, waar veel escape rooms een voorbeeld aan zouden mogen nemen wat mij betreft.

De beleving is prima, ze willen je echt in het verhaal zetten met hier en daar een special effectje (sorry, teveel gespeeld dus misschien ben ik gewoon verpest en is dit voor veel mensen mega tof). Het decor had daarentegen iets beter afgewerkt mogen worden. Iemand uit ons team merkte terecht op dat dit wel "studiodecor" is, maar toch. Als ik een kamer speel, wil ik zien wat iemand gebouwd heeft, niet wat hij vooral niet heeft gedaan, voor mij deed dit wel een beetje af aan de ervaring, maar goed, als dat alles is toch?😉

Alhoewel het voor mij deinste van de 3 kamers was, zou ik deze toch zeer zeker aanraden, maar dan zou ik ze ook gewoon lekker alle 3 komen doen met een heerlijke biefstuk als intermezzo😁


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  42:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel

 

LindaLindaEscaperMember since: 2017 October 15 (56 rooms played)
Posted on: 2023 april 07

Super tof

Dit was eens heel wat anders dan wat we gewend zijn in een escaperoom. Niet moeilijk, wel heel leuk. Lastig uit te leggen zonder veel te verklappen. Gewoon zelf ervaren zou ik zeggen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (230 rooms played)
Posted on: 2023 april 01

Lekker blije spelervaring

#241 Escape fanaten die een escape willen spelen in Nijmegen (de stad waar ik woon), moeten bij Rox zijn! Superleuk dus dat zij een nieuwe locatie én bovenal een nieuwe escape room hebben genaamd The Show. De nieuwe ontvangstruimte is goed gestyled dus dat geeft meteen een positieve indruk. Daardoor verbaasde het me wel dat de introductiekamer van de escape zelf er nogal karig uitzag. Misschien komt de aankleding hiervan nog? Het introductiefilmpje zat dan wel weer top in elkaar.
De kamer zelf is erg origineel. We lieten ons lekker meeslepen in de sfeer van het thema en gingen er helemaal voor. Voelde top om kandidaat van The Show te zijn. Er was een leuke variatie aan spellen waarbij ook een aantal actieve spellen dus we gingen er in een enthousiaste adrenaline rush doorheen. Doordat het spelverloop lineair is, was het met z'n vijven soms wel proppen rondom een spel en konden we niet steeds allemaal actief meedoen. Ook waren er in de details en afwerking nog wat verbeterpuntjes wat soms voor momentjes van frustratie zorgde. De aankleding van de ruimte is simpel maar doeltreffend.
Achteraf konden we in de kamer zelf met de gamemaster rustig de kamer doorlopen, altijd leuk. Helaas zat de ontvangstruimte helemaal vol toen wij uit de kamer kwamen, dus nog een drankje en ter plekke napraten was niet haalbaar.
Kortom: nog wat puntjes voor verbetering vatbaar, maar zeker een toffe kamer om te komen spelen!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  55:22 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Prijs
 • Afwerking en sommige details kunnen beter

 

CasturiiCasturiiEscape LegendMember since: 2019 September 04 (250 rooms played)
Posted on: 2023 march 15

RALF WE LOVE YOU!!!

Een dagje in Nijmegen, daar kan wel een escape room bij toch? We wilden sowieso al graag naar ROX toe, dus de keuze was snel gemaakt! Na een moeizame boeking door een zeer langzaam boekingssysteem staat onze afspraak.
ROX bevindt zich op het industrieterrein van Nijmegen in De Vasim, een voormalig fabriekspand. Je kan gratis parkeren voor de deur op de ruime parkeerplaats. De eerste indruk binnen is helaas niet zo best. Laptops liggen nog op de tafels, personeel loopt gehaast heen en weer, de ontvangst zit vol rook vanwege een storing bij een kamer, allerlei deuren staan open staan waar we niet door heen zouden mogen kijken, en de voordeur moeten open blijven vanwege de rook waardoor het binnen koud is en we onze jas aan moeten houden. Dit is al helemaal jammer omdat ROX een groot oppervlak en sfeervol café adverteert, maar dit best tegen valt. Het is door de chaos een zooitje en afgezien daarvan mist er sfeer qua afwerking en netheid. Het nodigde in ieder geval op het moment niet uit om voor of na de room te borrelen.

Als de rust eindelijk is wedergekeerd kunnen we dan toch beginnen aan The Show! De intro wordt gegeven via een klein schermpje in een kale, lelijke ruimte die sfeer en afwerking mist. Ik snap niet helemaal hoe dit over het hoofd is gezien. Onze missie is om mee te spelen aan het befaamde TV-programma The Show en het te winnen van de maniakale A.I. die het spel altijd wint. Het plot is zeker origineel en ik kan de enorme cheesiness waarderen. Dan komen we onverwachts door middel van een high energy introductie enthousiast zingend en dansend de kamer in. De sfeer zit er hierdoor goed in en we hebben zin om te beginnen!

De foute 90's aesthetic staat The Show toe om lekker kleurrijk en over the top te zijn, al zijn decor en afwerking wisselvallig. Enkele stukken zijn goed uitgedacht en mooi af, terwijl je hier en daar enorme stukken zonder decor kan zien. Soms is er decor dat schijnbaar zo hoog is als de ladder en daarboven zie je niks meer. Het is me te wisselvallig om nou compleet in de setting van een gameshow op te gaan.
Het geluid en licht begeleiden ons op een passende manier door het spel. Er ligt veel ruis in de kamer, maar dit wordt goed gefilterd zodat we nooit twijfelen aan waar we nou mee bezig zijn of wat we moeten doen.
Ten slotte ook alle props voor de acteur van de A.I.! Deze man is zo glad en onpasselijk dat het perfect werkt. Hij speelt zijn rol met overduidelijk veel plezier en vormt een grote bron van het plezier bij de kamer. Ik had graag zelfs nog wat meer interactie met hem gezien in het spel. Nu praat hij vooral tegen je aan en is er geen heen en weer. Meer commentaar op wat je doet en dan ook nog iets persoonlijker had zeker gekund.

Het verloop van The Show is voor mij een van de beste delen van de kamer. Wij spelen met zijn vijfen en meer dan dat zou ik ook niet doen. Na een wat mindere eerste opdracht zitten we heerlijk in de flow. De gameshow-structuur is op een creatieve manier gebruikt en de opdrachten zijn lekker afwisselend en gewoon leuk. Veel samenwerking, veel chaos, veel energie, veel fysiek doen. Alles spreekt voor zich en je bent vaak niet eens aan het puzzelen. Dat ligt ons in ieder geval heel goed, al kan ik me voorstellen dat er spelers zijn die dat minder waarderen. Aan de ene kant speel je The Show mee en andere kant probeer je stiekem alles te dwarsbomen. Die tweedeling zorgt voor een speelse, maar spannende vibe in de kamer. De finale vormt een mooie afsluiter waarbij alles samen komt. Alle energie komt er lekker uit met wat goede muziek er over en we winnen The Show met een flink adrenalineshot!

Ondanks de fikse verbeterpunten heb ik mij ontzettend goed vermaakt bij The Show. Zorg er vooral voor dat het ontvangst, decor, afwerking, en die "experience" op niveau zijn en je hebt hier echt een topper staan. Voor nu is hij nog wat prijzig, maar ondanks super leuk. Iedereen heeft lol gehad en het teamlid dat nooit eerder gespeeld had wilde gelijk nog een keer. Dan doe je toch iets goed! Wij komen nog terug!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in March 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Origineel plot
 • Leuk verloop
 • Veel fysieke opdrachten
 • Lekkere flow
 • Energieke finale
 • De acteur voor de presentator / A.I.
 • Creatieve toepassing van de gameshow-structuur
 • Wisselvallige afwerking en decor
 • Rommelig ontvangst
 • Iets te prijzig

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great