Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Show

Nijmegen , Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews
The Show is vanaf heden ook met 2 personen te spelen.

More about The Show

The Show - Welcome back in the 90s

Ga met ons mee terug naar een tijd van foute stropdassen, te grote kleding, flippo’s en de Gameboy; de jaren ’90. In the Show ben jij de ster.

Wanneer een volledig geautomatiseerde TV-show gecanceld dreigt te worden doet een besturingssysteem er alles aan om niet uitgeschakeld te worden. Laat dat besturingssysteem nu net gevaarlijk worden op het moment dat jij meedoet aan deze show. Lukt het jou om de finale te halen en het systeem uit te schakelen?


Themes

Adventure

History

Fun

Sport

Thriller

Properties

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

Epilepsy risk

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

16 likes

210 visitors

96.9% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

De Kolk 17
6541 AV, Nijmegen
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

64 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (278 rooms played)
Posted on: 2023 february 13

Welkom bij: The Shooooooow!

Door naar alweer de laatste kamer op deze locatie vandaag. Tussen onze tweede en derde kamer zat er wat meer ruimte. Er is bij ROX de ruimte om even rustig te zitten en wat te drinken. Wederom hebben we tussen de kamers door weer even gezellig gekletst met de eigenaar. Vind het altijd tof om te zien dat een eigenaar daar de moeite voor neemt. Wat overigens opvalt is dat het op locatie lekker druk is. Blijf het zelf altijd tof vinden om te zien wanneer een nieuwe locatie het lekker druk heeft. Enfin, terug naar de kamers. We konden gaan beginnen aan onze laatste kamer; The Show. Ik keek onwijs uit naar deze kamer omdat ik het thema zo origineel en leuk vind!

Voordat we richting de bekende introductieruimte zouden gaan, werd ons even verteld om alles wat we vandaag al hadden gedaan los te laten. We gingen hier namelijk totaal wat anders doen. "Doe gewoon lekker mee en maak vooral veel lol" waren de woorden die we nog meekregen. Dat moest met onze groep geen probleem worden. We starten dus weer in dezelfde ruimte als die we bij de vorige twee kamers hebben gezien met een introductie. Hier werd ons het verhaal uitgelegd en dat wij als kandidaten mee zouden gaan doen met: "The Shooooow!'. Ik wil hier al meteen probs geven aan de selectie van de acteur in de video's. Wat is deze man goed gecast voor deze rol. Nét iets te ongemakkelijk, maar daardoor past hij zo perfect in dit plaatje.

De start van de kamer is weer geweldig. Je waant je écht bij de opnames van een televisieprogramma. We mochten dan ook snel met ons team naar de studio om deel te nemen aan: "The Shoooooow!" (sorry, je gaat dit nog vaak terugzien in deze review). We komen als groep al dansend de studio in en de sfeer zat er vanaf het eerste moment perfect in. Je krijgt je eerste uitleg van de presentator en daarna start "The Shooooow!" (oké, nu stop ik). Waar we van tevoren voor werden 'gewaarschuwd' was inderdaad waar; het is geen standaard escaperoom. Maar; ga je mee met het enthousiasme van de kamer, dan is deze ervaring geweldig!

Je gaat daadwerkelijk met je team 'The Show' spelen. Het zijn toffe spelletjes en puzzels in een heerlijk nostalgisch thema die je helemaal mee terugneemt naar de 90s. Wij hebben ons heerlijk vermaakt in de kamer en owijs gelachen met z'n vieren. Het decor van de kamer ziet er over het algemeen erg netjes uit. De spelletjes en puzzels in de kamer zijn leuk in thema en nog leuker om te doen. Daarnaast is de kamer goed opgedeeld in verschillende stukken, wat heel realistisch overkomt (je zult begrijpen wat ik bedoel na het spelen van de kamer).

Buiten dat zit er ook echt wel een tof verhaal in deze kamer met hele leuke puzzel elementen. Het einde krijgt nog een leuke wending. Uitwerking hiervan zou hier en daar wel beter kunnen, maar we werken écht naar een climax toe. De 'eindpuzzel' is hetgeen wat mee een klein beetje stoort in de kamer. Hij is leuk in thema, maar duurt nét wat te lang en is wat repetitief; de handeling die je moet doen, moet je naar mijn mening net wat te vaak doen.

Ik vond de Show een geweldige kamer. Tips die ik kan geven zijn; neem een leuke groep mensen mee en geef je over aan het enthousiasme van de kamer. Dan ga je een geweldige tijd tegemoet. De kamer is natuurlijk nog maar net open, maar staat echt wel als een huis. Er zouden hier en daar nog wat dingetjes toegevoegd/aangepast kunnen worden, dan heb je echt een hele goede kamer te pakken. Als het aan mij zou liggen, zou ik adviseren om meteen in de auto te springen en naar Nijmegen af te reizen voor (nog een keer): "The Shooooow!".


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  WepsiesjephanieDrs-jlcanouk

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2023 february 15

Kijkcijferkanon

De afsluiting van onze escapedag in Nijmegen bij ROX hadden we met hun nieuwste kamer; ‘The Show'. Een kamer die zou gaan over een televisieshow in de jaren 90. Toevallig nét nog een decennia waar ik wél over mee kan praten. Dit was eigenlijk de kamer waarvoor we gingen, want volgens de reviews zou dit een hele toffe kamer zijn die net wat anders is dan een gewone escape room en daar houd ik van!

Bij ROX kun je gratis voor de deur parkeren én je kunt je goed vermaken in de ruime ontvangstruimte, waar je ook een drankje kunt nuttigen 👍. Wij, vier personen, zaten in die ontvangstruimte te kletsen met de eigenaar en hadden zojuist al twee kamers bij ROX gespeeld. Vervolgens kregen we de instructie/introductie wat een samenspel was tussen video én de gamehost die ons in thema naar de kamer bracht.

Nét voordat we de intro kregen, gaf de eigenaar aan dat we alles wat we wisten over ‘escapen' even los moesten laten. Gewoon je laten leiden door het verhaal en de kamer, was zijn advies. Zeker een waardevol advies. Je gaat namelijk daadwerkelijk een spelshow uit de jaren 90 doen, die gepresenteerd wordt door de alom bekende Ralf Brandewijn.

Met de spanning in ons lijf, want ja, het kom niet vaak voor dat je meedoet aan een televisieprogramma, betraden we de studio én begon voor ons The Show 🤩. Het zijn niet echt puzzels die je op moet lossen én toch ergens ook weer wél. De spellen volgen elkaar lineair op (= dat je eerst het ene moet doen, voordat je het andere kunt doen), maar vergen tegelijkertijd véél samenwerking. Het lijkt erop dat The Show voor precies vier mensen is gebouwd. Ik zou in ieder geval adviseren om nooit met meer dan vier personen deze escape room te spelen. De onderdelen zijn ontzettend divers en voor iedereen is er wat leuks om te doen bij. Je doet fysieke dingen, maar test ook je kennis van de jaren 90. Het zijn géén typische escape room puzzels in ieder geval, terwijl je als escaper hier waarschijnlijk toch van zult genieten. Wij in ieder geval wel.

Daarbij ziet het decor er super tof uit. Je staat écht in een decor van een televisieshow. Het is tof om te zien hoe er aan bepaalde details gedacht is. Licht- en geluidseffecten dragen bij aan de sfeer van de opname studio. Alles past goed bij elkaar. Hier én daar valt misschien nog wat te halen door wat toe te voegen óf zaken wat beter af te werken, maar dan ben ik écht zout op slakken aan het leggen.

Het aller tofste aan de ervaring vind ik het verhaal. Het is allereerst een super origineel thema én daarbij ook nog een mooi en passend verhaal wat je doorloopt. Daarnaast zie je zelfs af en toe een link met de andere kamers van ROX, als je héél goed oplet. Het is écht heel goed gedaan én de kamer draagt het verhaal goed uit.

We wisten binnen de gegeven tijd uit de kamer te ontsnappen. Super enthousiast kwamen uit deze kamer. Ja, het is even wat anders dan een gewone escape room, maar The Show is supertof! Ik ben ontzettend blij dat eigenaren van escape rooms zo eigenzinnig zijn en telkens weer nieuwe concepten weten te bedenken, waar we zo'n toffe beleving kunnen ervaren. Complimenten voor wat hier is neergezet 👌. Met een goed gevoel reden we terug richting Brabant.

Al bij al; The Show is een absolute must do. Het is helemaal iets anders dan een reguliere escape room, maar binnen enkele minuten heb je je daaraan over gegeven. Probeer te genieten van de sfeer, de spelonderdelen en het verhaal én dan heb je hier een toptijd.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. lineair spelverloop én dat de kamer gebouwd lijkt te zijn op max. vier spelers;
- Ga met mensen met wie je lol kunt maken, je moet je hier overgeven aan de kamer en aan het spel én dat gaat gemakkelijker als je met elkaar kunt lachen;
- Als je alle drie de kamers bij ROX speelt, is dit een toffe afsluiter i.v.m. opbouw van oud naar nieuw;
- Deze kun je op je lijstje zetten als een kamer die je gespeeld moet hebben.

Bedankt ROX voor de gastvrijheid en vriendelijkheid. Jullie hebben een toffe ervaring weten neer te zetten. We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie, bedankt daarvoor!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spelconcept
 • Beleving
 • Verhaal
 • Decoratie/thematisering
 • Licht en geluid
 • Origineel

  sjephanieStan

We hebben SHOWieso gewonnen!

We gaan lekker last-minute nog deze kamer spelen.
De locatie is goed bereikbaar en parkeren kan op een heel groot terrein voor de Escaperoom locatie zelf.
Ook is het gratis, dat is altijd prettig.

Ontvangst:
Deze was vriendelijk en de lounge is sfeervol ingericht.
Na een heel kort praatje (heel fijn dat de standaard regels achter wegen gelaten werden na de vraag of we al ervaring hadden)
konden we gaan beginnen.
Na een korte intro kon het spel beginnen... Dit alles was al gelijk leuk in thema!

Kamer:
We kregen het advies om alles wat we van ''gewone'' Escaperooms wisten, los te laten.
Dat was aan het begin even lastig, maar daarna ging alles lekker vlotjes en spelen we het ene na het andere spel element.
Deze kamer is in mijn ogen een echte ''doe'' kamer! Veel uitvoeren, behendigheid, samenwerken en logica/inzicht.
Leuk om voor de verandering zo eens bezig te zijn.

De kamer heeft erg veel techniek en zit qua verhaal en spelverloop goed in elkaar.
Het enige wat ik wat jammer vond is de herhaling van sommige onderdelen, ik had liever andere/nieuwe opdrachten gehad ipv het zelfde maar dan net even anders.
Ook het ''backstage'' gedeelte had ik iets meer van gehoopt, dit kon denk ik beter/interessanter. Maar dit zijn persoonlijke smaak dingen! We hebben de kamer met nog 7:19 over gehaald en alles was voor ons logisch!

Helaas vind ik zelf wel de prijs van deze kamer (140,-) echt te hoog... Zeker als je met wat minder mensen bent is het erg duur. Voor deze kamer zou een prijs p.p. beter zijn. Ik vind de kamer niet deze prijs waard, eerder rond de 100/120 euro.

Conclusie:
Zeker de moeite om te gaan doen. Even wat anders en een andere manier van spelen ontdekken was heel leuk!
Speel met max 4 personen ivm lineaire spellen.
Ga lekker mee in het verhaal. Have FUN!

Dank ROX Escape, we komen zeker nog terug voor jullie andere kamers :)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in February 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  52:41 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Logica
 • Puzzels
 • Prijs

  Evelyne

Heerlijk anders

Tja, het staat in alle reviews, maar het is ook de beste samenvatting van de ervaring. Anders. Zeker geen escape in de traditionele zin, al valt er nog altijd meer dan genoeg te puzzelen en te doen. Dat maakt het een unieke ervaring. We hebben zelden zoveel echt plezier gehad als in deze. Een deel is heerlijke nineties-flauwekul en alleen dat is al genieten. Misschien geen kamer voor de fanatieke puzzelaar en het verhaal moet je aanspreken, maar bij ons deed het dat: de hele aankleding, de opening, het Fred-Oster-sfeertje (ja, zo oud ben ik…), de spellen…
Zoals de (geweldige!!) host ons aanraadde voor het begin: lekker meegaan in de flow van het spel en daarvan genieten.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service

  Stefan van Hulten

Andel (20 rooms played)
Posted on: 2022 december 30

Helemaal opgezogen in een fantastische spelshow!

Super toffe ervaring om The Show te spelen! Een uur lang waanden we ons echt in een doldwaze spelshow. Fantastische opdrachten/ puzzels die net even anders zijn dan die van reguliere escaperooms. De tijd vloog om, omdat we zoveel plezier hadden en uiteraard wilden winnen/ontsnappen! Enorm grote aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Stefan van Hulten

SirClaySirClayEscape GuruMember since: 2021 December 02 (152 rooms played)
Posted on: 2022 december 31

Anders dan anders

Een escaperoom zoals door de eigenaar werd gezegd, totaal anders. En ik moet toegeven dit klopt.

Voor ik begin moet ik toegeven dat het een mooie locatie is en goed te bereiken.

De escaperoom is een room die de standaard escape gedachte verdringt voor een nieuwe manier van escapen. Goed opgezet en het verhaal erachter geeft het een leuke twist icm met het uitvoerings karakter.

Het is een kamer die goed met 2 a 3 al te spelen is. Met iets meer geeft het wel een net leukere twist.

Zeker de moeite waard!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit

  Drs-jlc

Robin*Robin*Escape ExpertMember since: 2020 January 19 (123 rooms played)
Posted on: 2022 december 31

Back to the 90's

Deze kamer vond ik heel leuk. Belangrijk hierbij is dat je het standaard escape denken los laat en je echt laat sturen door de kamer. Heel anders dan andere kamers, maar wel heel leuk om te doen!
Lekker actief bezig mét jeugdsentimentjes die je om te oren vliegen.
De kamer is voor ervaren spelers denk ik goed te doen met 2-3 personen.

Ohja, en de host was fantastisch!

Voor een leuke, actieve avond zeg ik doen!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:19 min


 • Origineel
 • Goede service

  Drs-jlc

DemyVDemyVEscape ApprenticeMember since: 2022 December 21 (14 rooms played)
Posted on: 2022 december 21

Heel erg leuk!!

Bij het lezen van de vorige reacties dat deze escaperoom wat anders is als een 'gewone' escaperoom, werd ik wat sceptisch.
Toch gaan spelen en wat was dit een gave kamer!!
De tip van de eigenaar om gewoon mee te gaan in het verhaal, was een goeie. Van begin tot eind was het af. Het verhaal klopt, de spellen kloppen bij het verhaal, decor was af, mega leuke effecten, kortom echt een hele leuke kamer!!

Afsluitend nog gezellig een drankje gedaan in de mooie ontvangstruimte.

Voldoende parkeergelegenheid voor de deur.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

  Stefan van Hulten

FuurstjesFuurstjesJunior EscaperMember since: 2023 May 14 (17 rooms played)
Posted on: 2024 april 12

Kom maar naar beneden.....

Iets heel anders, erg leuk. Ook zeker een mooie kamer om mensen te introduceren met escape rooms. Aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  41:02 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Sfeer

 

WAHAHAHAHA! Wat een geweldig originele ervaring!

Dit is er één die je niet snel gaat vergeten! De gemiddelde escaperoom is altijd erg serieus, donker, guur en/of spannend ;). Maar dit is toch echt even wat anders en dat maakt dit toch zo'n geweldige kamer. Dit is voor mij echt een reden waarom je, als je niet in de buurt woont, wel deze kant op moet gaan! Gewoon omdat je zo iets anders krijgt dan anders, wat echt leuk is.

De puzzels zijn origineel, leuk, interactief en gewoon prachtig in thema! Daarnaast is het decor gewoon echt perfect afgewerkt en voel je echt even of je terug de jaren 90 in stapt.

Vol energie en enthousiasme gingen wij dan ook heerlijk deze kamer in en dat krijg je ook zeker terug van de presentator ;).

Wij hebben echt zo enorm genoten van deze originele kamer, met originele puzzels en enthousiaste medewerkers! Heb ik iets aan te merken? Nee, niet echt... Ja, misschien dat de ervaring voor mij nog wel wat langer mag duren en meer puzzels mag hebben! Wat zou deze kamer naar the next level tillen? Dat je jezelf in de jaren 90 ook terugziet op het scherm :p.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2024

Played with 4 persons

Team: Richard Bolls Squad

Escaped: Yes  46:16 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

De naam zegt het al: een echte spelshow!

Onze tweede kamer bij ROX Escape was The Show. We hadden het al in de reviews gelezen en werden er ook nog voor 'gewaarschuwd' door de host: dit was een totaal andere 'escapes' dan andere escaperooms. En dat klopte zeker.

Door de introductie met de gamehost zit je al snel in het spel. Als je de ruimte betreedt waan je je meteen in de jaren 80/90: heerlijk!
De spellen (bijna geen puzzels dus) zijn prachtig in het thema en erg leuk om te doen. We hebben erg omzelf gelachen af en toe. We gingen redelijk snel door de spellen heen en het is ons ook gelukt te winnen van de erg onaardige presentator, weliswaar met een eindpuzzel die ons wat minder lag en waarbij (ons inziens) veel herhaling nodig was.

Al met al hebben we erg gelachen en erg genoten! Mijn voorkeur is en blijft bij een 'echte escaperoom', maar dit was voor een keertje toch ook wel erg leuk! Zeker gaan doen als je toch in Nijmegen bent :)


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in April 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:49 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (224 rooms played)
Posted on: 2024 march 27

Door naar de finale!

Rox escape stond al een hele lange tijd op mijn wishlist. Ik had de ramkraak al eerder gedaan op de oude locatie maar op de nieuwe locatie was ik nog nooit geweest. Je raadt het dus al welke kamers op de planning stonden: De bezetting en the show.

Rox heeft is gelegen op een groot terrein met meer dan voldoende (gratis) parkeerplaatsen. de ontvangstruimte is knus en gezellig en het is een leuke plek om nog even een drankje te drinken na of voor je ontsnapping. Na het spelen van de bezetting en even op adem komen was het tijd voor the show. Ons werd al duidelijk gemaakt dat dit heel anders is dan een escape room en dat je er open minded in moet gaan. Heel benieuwd wat dit gaat brengen.
Dit is een kamer waarbij je eigen team je ervaring kan maken of breken. Natuurlijk moet het concept je liggen, maar hoe enthousiaster je meedoet, hoe leuker je de kamer gaat vinden. Je gaat meedoen aan the show. The show is een spelgrogramma en je gaat ook letterlijk doen wat er bij spelprogramma's gebeurd. Ik heb echt genoten van deze kamer. Het concept vind ik heel origineel en ik had nog nooit zo n kamer gespeeld. We hebben gelachen en ontzettend veel lol gehad.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

MarindeMarindeEscape LegendMember since: 2019 August 10 (206 rooms played)
Posted on: 2024 march 12

Hoge funfactor

#206 Met een zwangerschap van 37 weken boek je toch iets meer last minute een kamer en wil je bevestiging dat het veilig is om te spelen. Heel fijn hoe bereikbaar ROX was via de mail, meedacht in mogelijkheden en flexibel in de tijdsloten. In tegenstelling tot wat hier op de pagina staat, is de kamer geschikt voor zwangeren (dat gaf ROX zelf aan en is ook mijn ervaring).

Na het spelen van De Bezetting en een drankje konden we al snel aan The Show beginnen. Middels een video buiten de kamer wordt de context geschetst, waarna we in thema werden opgehaald en verder in het verhaal werden gezogen. Je leest het hier ook in andere reviews terug, maar geef je echt over aan het enthousiasme en de lol die bij het thema passen en ga hierin mee: dat versterkt je spelervaring!

The Show heeft het originele thema van een spelshow uit de jaren 90, gecombineerd met een missie. Door deze opzet is de routing en het verhaal dat je volgt logisch. Zelf ging ik zo in het spel op dat ik onze missie even vergeten was, maar de kamer zorgt er goed voor dat ook dit weer in herinnering wordt geroepen. Het is geen super uitgebreide kamer, maar er wordt slim gebruik gemaakt van de ruimte en de aankleding is overtuigend. Het kleurgebruik is passend, de fysieke spelcomponenten leuk en de afwerking netjes. Wat mij betreft had de muziek wel iets harder gemogen en het hintsysteem kan ik niet beoordelen doordat we hintloos speelden.

Het sterkste punt van de kamer vind ik de hoge funfactor en de herinneringen die het bij ons opriep aan onze jeugd. De kamer is super goed te spelen met twee personen door de lineaire spelelementen, maar is denk ik ook leuk met drie of vier. De puzzels zijn erg leuk om te doen en afwisselend in soort.

Van deze organisatie speelde ik in 2019 de Ramkraak, in vergelijking vond ik de Ramkraak nog meer een beleving en scoor ik die hoger maar deze kamer is, netals De Bezetting, absoluut het spelen waard. The Show blinkt uit in de lol die we hebben gehad bij het spelen en de goede puzzelflow, aanrader.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in March 2024

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  41:15 min


 • Hoge funfactor
 • Herinneringen uit onze jeugd
 • Leuke puzzels
 • Enthousiaste inleiding
 • Puzzelflow

 

xmirellexxmirellexJunior EscaperMember since: 2023 August 26 (13 rooms played)
Posted on: 2024 february 04

Een unieke ervaring!

Na wat adviezen zijn wij afgerezen naar Nijmegen voor de show en de bezetting. Deze hebben wij achter elkaar gespeeld. Het entree naar de kamer toe was super leuk. Je werd echt als deelnemer aan de show in het verhaal gezogen. Op een begeven moment had je niet meer door dat je in een escaperoom zat. Zoals ROX ook aangeeft is het een hele andere beleving dan een normale escaperoom, maar de kamer doet er niet minder om! Wij hebben ons vermaakt en finale van de show behaald!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in February 2024

Played with 2 persons

Team: Team M&M

Escaped: Yes  57:33 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica

 

MloesMloesJunior EscaperMember since: 2023 August 27 (12 rooms played)
Posted on: 2024 february 04

Spelshow

Met deze kamer heb je in eerste instantie niet het idee dat je met een escaperoom bezig bent.
Leuke opzet van hoe het spel gespeeld word.
Tussen door worden er ook video's afgespeeld die je verder mee nemen in het verhaal.
Leuk dat tijdens de game ook nostalgische dingen uit mijn jeugd gebruikt werden.
Deze kamer is zeker geschikt voor 2 personen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in February 2024

Played with 2 persons

Team: Team M&M

Escaped: Yes  57:33 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Decor
 • Minder escaperoom puzzels

 

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutEscape ExpertMember since: 2022 August 07 (76 rooms played)
Posted on: 2024 february 01

En De Winnaar is...

# 54
De dag begon gewoon weg top want mijn vriendin zei: Vandaag wil ik escaperooms doen, waarop ik zei: OKE! Dus na eventjes zoeken kwamen we uit bij ROX Escape in Nijmegen waar 3 kamers waren die we alle 3 graag wilde spelen, toevallig waren ze ook alle 3 achter elkaar te boeken, dus na het boeken savonds op pad richting Nijmegen om samen met onze vaste escaper de 3 kamers te beleven.

Nijmegen is voor ons vrijwel om de hoek voor ons dus het was erg prettig om een keer niet een eindje te hoeven rijden. Het parkeren bij ROX is ideaal want er is een groot gratis parkeerterrein voor de deur waar vrijwel altijd plek is.
Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door onze host die ons vertelde nog heel even te wachten zodat alles gereed was en we van start konden gaan. Dat wachten duurde niet lang dus het gebruikelijke riddeltje: WC, Spullen in het kluisje, De standaard regels en daar gingen we als eerst van start met The Show..

The Show is een kamer apart in mijn optiek, het is een bijzondere manier van een escaperoom spelen wat ik erg origineel en leuk vond. Het verhaal achter de kamer is ook erg leuk bedacht en hetgene wat je moet doen is gewoon echt heel erg leuk want je gaat een spelshow spelen (zonder verdere spoilers). Dus verder qua escaperoom ervaring kan ik hier weinig over zeggen want het is gewoon heel leuk dat je het zelf beleefd. Qua aankleding ziet de kamer er leuk en speels uit, precies wat de bedoeling is. Wel vond ik het af en toe onduidelijk wat je precies moest doen ondanks dat de kamer zelf duidelijk maakte wat er moest gebeuren was de trigger daarnaartoe niet altijd even duidelijk. Met nog een kleine minuut over hebben we de kamer gehaald en kwamen we er juichend uit want heh.. we waren al die tijd live op TV..!

Conslusie: The Show is een unieke escaperoom die ik nog niet eerder heb mogen beleven, het concept van de kamer is echt geweldig leuk bedacht! Het is een leuke kamer om zeker eens te proberen en perfect te combineren met de andere 2 kamers.

Helaas moet ik wel iets bij de review melden en dit ga ik bij alle 3 de reviews doen. Dat is het volgende: De kamers zijn vrij prijzig en niet in verhouding met de hoeveelheid mensen die je komt want 2 spelers is € 90,- en dan vanaf 3 tot 6 kost het ineens € 140,- per kamer (op de ramkraak na want die is voor 2 spelers € 85 en voor 3 tot 6 spelers € 130), ik vind dit een te groot verschil want voor 2 personen ben je € 45,- p.p. kwijt en dan voor 3 spelers ook. Qua verhouding klopt dit in mijn optiek niet maar dat is mijn persoonlijke mening. Met als aanvulling het volgende: Wij hebben op 1 avond alle 3 de kamers gespeeld dus behoorlijk wat geld uitgegeven om ineenkeer alle kamers te spelen (is onze eigen keuze) en op het einde van de avond na 3 rondjes drinken besteld te hebben (1 na elke kamer omdat we dorst hadden) wordt ons gewoon gevraagd om alle 3 de rondjes te betalen. Waarop wij alle 3 wel iets hadden van ja we betalen het maar het was wel zo van oké dus we komen 3 kamers spelen en krijgen niet eens 1 rondje drinken vanuit jullie?! Erg flauw en kinderachtig. Wellicht dat onze host aan het einde van de avond hier niks aan kan doen want ze deed gewoon haar werk en als hier geen verdere instructie vanuit hogere hand over gegeven wordt dan doen ze dit ook niet. Het hoeft niet, zoiets hoef je niet te doen maar ik wel zoiets van we boeken 3 kamers om te komen spelen dan lijkt me het minste wat je kan doen is een rondje drinken weggeven.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in January 2024

Played with 3 persons

Team: Team Daredevil

Escaped: Yes  58:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Prijs

 

MvM98MvM98Junior EscaperMember since: 2024 January 21 (23 rooms played)
Posted on: 2024 january 21

Niet zoals normaal, wel heel leuk

Dit is een alternatieve escaperoom.
Het is een hele beleving en je gaat mee in de opdrachten.
Het is een hilarische spelshow. Een keer wat anders dan een serieuze puzzelkamer.

Zeker aan te raden


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 7.5


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal

 

suzyq277suzyq277Junior EscaperMember since: 2018 June 30 (29 rooms played)
Posted on: 2024 january 06

Jeugdsentiment

Deze kamer brings back old memories. Heerlijk om even terug te gaan naar de 90’ies. Het verhaal zit goed in elkaar en de kamer is leuk om te spelen voor jong en oud, maar ook heel goed te doen voor beginnende spelers.

Zonder te spoilen is het belangrijk om te weten dat je deze kamer lineair speelt. 1 puzzel per keer. Wij waren met 3, dat was eigenlijk al prima. 4 zou ook kunnen. Met meer loop je elkaar sneller in de weg. De kamer heeft ook veel fysieke opdrachten.

We hebben ons echt uitstekend vermaakt! Leuke begeleiding, sfeer is top en ben erg benieuwd naar De Bezetting, de laatste kamer van ROX Escape die ik nog niet gespeeld heb.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

BeyzaDannyBeyzaDannyJunior EscaperMember since: 2023 May 31 (19 rooms played)
Posted on: 2024 january 15

Geweldige show

Wat een show! Perfecte kamer met een twist en ook erg leuk dat het met z’n tweeën kan. We hebben genoten. Geweldige spellen en veel variatie. Met nog 1.30 minuten over ge-escaped! Wij raden de kamer zeker aan en ook absoluut om het met twee personen te spelen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in January 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes  58:30 min


 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Sfeer

 

jofemajofemaEscape ExpertMember since: 2016 November 26 (133 rooms played)
Posted on: 2023 december 26

Prima vermaak!!

Fijne ontvangst op een mooie locatie. Na even gekletst te hebben werd het toch echt tijd voor onze deelname aan The Sho
Het is anders dan anders, maar heel origineel en vermakelijk.
Wij hebben ons dan ook een uur prima vermaakt. Leuk om met (een) tiener(s) te doen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in December 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

NynkeNutmaNynkeNutmaJunior EscaperMember since: 2023 March 02 (18 rooms played)
Posted on: 2024 january 13

Lekker kleurrijk en actief

Wat deze escaperoom vooral zo leuk maakt is dat je helemaal mee kan gaan in het verhaal en lekker mee kan spelen. Met al je enthousiasme en lekker fanatiek haal je hier het meeste uit en heb je zeker een uur plezier. De kwaliteit en inhoud van de puzzels zelf was wel wat minder.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  50:13 min


 • Beleving
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels

 

johan_adersjohan_adersEscape ExpertMember since: 2018 January 31 (87 rooms played)
Posted on: 2023 november 26

Je eigen spelshow!!!!

Dankzij flexibiliteit van de organisatie konden we deze escape last minute boeken. Door de reviews zagen we al aankomen dat het iets bijzonders zou zijn, totaal anders. En dat is het ook. Zodra de escape begint, word je al enthousiast het verhaal mee ingesleurd, waar jij als heuse deelnemer de hoofdrol heb in een spelshow. Uiteraard zit er wel een verhaal achter. De show zelf heeft een hoog tempo en is erg fysiek van aard, maar met genoeg tijdsdruk om het spannend te maken en er zitten wel degelijk denk elementen in.

Of je de losse onderdelen goed oplost, is op zich niet belangrijk voor het verloop. Maar als je net als wij een enthousiaste deelnemer bent, zul je niks anders willen dan serieus meedoen en alle spelletjes succesvol afronden. Tussen de standaard spellen door zitten er ook nog genoeg originele vondsten die we hier niet gaan verklappen.

Aan het eind waren we helemaal bezweet en nog steeds enthousiast. Dat komt ook omdat we met 2 waren. Ook al is de kamer echt wel haalbaar, het is hard werken. Door alles, de aankleding, de ontvangst, het tempo, de aard van de spellen en de sfeer waanden we ons echt onderdeel van een super activiteit. Dikke aanrader die echt anders is dan anders.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in November 2023

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel en uniek
 • Moeilijkheidsgraad (te doen met 2)
 • Decor en aankleding
 • Fysiek uitdagend

 

Dit viel toch wel tegen...

We wisten dat The Show 'anders dan anders' zou zijn, maar uiteindelijk viel de hele ervaring toch wel tegen voor ons. En dan zeker voor de 140 euro die deze kamer kost.

De ontvangst in Nijmegen was prima, leuke locatie en de intro voor je de kamer binnen gaat is ook erg leuk gedaan in een leuke setting.
Het begin van het spel belooft heel wat met een goede acteur die precies de goede sfeer neerzet.

Maar dan begint het spel; de hele jaren 90 setting is goed gedaan, maar wat speel je nu eigelijk? Een aantal behendigheidsspelletjes waarvan het eigenlijk niet uitmaakt of je dat nu goed doet of niet en je bent nauwelijks bezig om ook maar iets op te lossen wat op een 'puzzel' lijkt. Je doorloopt het TV programma tot je bij de 'end game' komt. Dit sloeg om eerlijk te zijn nergens op en was niet veel anders dan een aantal herhalingen van zetten. Ik wil niet veel specifieker zijn om niets te verklappen, maar er zat heel weinig logica in.

Achteraf vroegen we ons echt af wat we het afgelopen uur nou eigenlijk hadden gedaan; zoals ik al zei, een aantal behendigheidsspelletjes en een eindpuzzel. Als je dat dan vergelijkt met andere kamers voor ongeveer hetzelfde bedrag is dit naar onze mening zeker niet de moeite waard. Als je van escape rooms houdt met goede puzzels en beleving zou ik deze overslaan.

Het gekozen thema was echt super leuk en mooi voor iedereen die de jaren 90 hebben meegemaakt! Er zit zoveel potentie in een kamer met dit thema, maar de hele opzet haalt dat er helemaal niet uit. Jammer!


6

Ambiance: 7.0

Game experience: 5.5

Service: 7.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  51:00 min


 • Goede service
 • Thema
 • Puzzels
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische en saaie end game

 

Jeroen (50 rooms played)
Posted on: 2023 november 09

Teleurstellend

Om te beginnen: wij hebben ons zeker vermaakt.
Wij vonden de tv-studio niet studio waardig. Waar waren de camera’s, waar waren de microfoons. Het was kleurrijk maar niet heel profi uitgevoerd. Bij veel opdrachten hadden wij het gevoel dat het niet uitmaakte wat wij deden, de uitslag stond toch alvast. De opdrachten waren naar onze mening meer om de tijd te doden, te lang dezelfde handelingen.
Wij hadden ook het gevoel dat er heel veel niet geautomatiseerd was. Backstage was wel een hele grote teleurstelling, kaal en niet duidelijk.
Wat ons het meest tegenviel was de afsluiting. Wij zijn gewend (tientallen escapes gespeeld) om na afloop nog even met de host door de kamer te gaan om te horen wat wel en niet goed ging. Wij kregen na een uur te horen dat we het niet gehaald hadden en konden gaan. Vragen van ons over sommige spel situaties bleven onbeantwoord.
€140,- voor 4 personen is veel te duur.
Omdat je wel echt met z’n vieren tegelijk bezig bent hebben we ons wel vermaakt.
De cijfer die wij hebben gegeven waren: 7, 7min, 6, 5


6

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.0

Service: 5.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: No

 

fembulfembulSenior EscaperMember since: 2022 November 27 (62 rooms played)
Posted on: 2024 april 01

Welkom bij The Show!

De laatste kamer voor mij die ik bij ROX ging spelen, terwijl de rest van het team hier vandaag voor het eerst aanwezig is. De Bezetting en de Ramkraak waren mij goed bevallen en ik had enorm positieve verhalen gehoord over The Show, dus die moest ik natuurlijk ook nog even meepakken. En als je oom en tante dan graag een escape room met je willen doen, kunnen we er gelijk maar een heel familie-uitje van maken... Zo gezegd, zo gedaan: op naar Nijmegen.

We worden vriendelijk en helemaal in thema ontvangen door onze host die ons het een en ander vertelt over het spelprogramma waar zometeen aan mee gaan doen: The Show. En voor we het weten zijn we live op nationale televisie! Ik kijk mijn ogen uit in de ruimte waar we beginnen, wat een gave ruimte is dit! Net alsof we in een echte televisiestudio zijn beland. Heel tof!

Nu is The Show niet een standaard escape room en zijn de ''puzzels'' die je doet, dus ook niet echt standaard... Je kunt het beter zien als spelletjes die je speelt. Desalniettemin bevalt het goed en gaan we lekker van start! Bij de eerste opdracht wordt het wel gelijk duidelijk dat het fijn is om te spelen met mensen die de guldentijd nog bewust hebben meegemaakt, want helaas voeg ik bij deze opdracht weinig toe haha. Verder zijn alle spelletjes echt heel erg leuk, interactief en gemaakt om met z'n allen te doen. Wij waren met 6 personen en hadden allemaal genoeg te doen en niemand stond stil. Het verhaal krijgt gaandeweg een coole plottwist en ook de opdrachten krijgen iets meer een ''escape room''-tintje, dit vind ik dan stiekem wel weer heel erg leuk.

Ik wil vooral niet te veel weggeven, want dit is gewoon een heel erg toffe kamer om te spelen. Is het een typische escape room? Absoluut niet. Heb je een uur lang lol, doe je toffe spellen en krijg je een goed uitgedacht verhaal voorgeschoteld? Ja, zeker! Ga hier dus niet heen met de illusie dat je een escape room met veel slotjes gaat spelen of een enorm vette escape beleving gaat krijgen, want dat is The Show gewoon niet. Het is een leuke activiteit voor jong en oud en als je de 90's bewust heb meegemaakt, ga je erg veel dingen herkennen.

Als je zin hebt in een leuke, bijzondere escape room waar je gegarandeerd met een lach uit gaat komen, speel dan vooral The Show!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in October 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  52:54 min

 

topescaperstopescapersJunior EscaperMember since: 2018 December 18 (31 rooms played)
Posted on: 2023 november 05

Fantastische sfeer!

Wat een leuke escaperoom. Fijne ontvangstruimte waar je lekker wat kunt drinken. We worden goed ontvangen, waarna we de kamer kunnen starten. Direct wordt je in het verhaal opgenomen en moet je echt doen alsof je kandidaat bent en een spel gaat spelen. De sfeer is helemaal af en zolang je enthousiast meedoet, is de kamer echt super! Leuke 'puzzels' en origineel thema. Wij komen zeker terug voor de andere kamers


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:30 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great