Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Tombe van Amenhotep

Mol , Belgium

Open now

60 minutes

2 - 5 (Recommended: 4)

8 year

Read reviews

More about Tombe van Amenhotep

Egypte spreekt al zeer lang tot de verbeelding, met zijn imposante tempels en rijke cultuur. Tot de dag van vandaag heeft het oude Egypte nog altijd niet al zijn geheimen en schatten prijsgegeven. Eén van die mysteries is de tombe van Amenhotep I. Hij was de eerste koning die zijn dodentempel scheidde van zijn graftombe. Hoewel resten van zijn dodentempel werden teruggevonden, is zijn graftombe nog altijd niet ontdekt... Tot nu?

Child-Friendly

Themes

Adventure

Egypt

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

18 likes

199 visitors

91.9% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Statiestraat 71
2400, Mol
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

74 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Leuke familiekamer

Keyhouse bestaat nog maar net maar opent meteen 2 rooms en dat op 25 minuten van mijn deur.
3 keer raden hoe snel ik aan het boeken was.
De eerste reviews waren erg lovend en met dat gevoel trokken we met ons 3 naar Mol.

Onthaal:

De escaperoom ligt in het centrum van Mol. Met wat geluk heb je parkeerplaats voor de deur, maar ik zou er niet op rekenen. Je calculeert toch best wat extra tijd hiervoor in je planning.

De ontvangstruimte is netjes en voelt gezellig aan. Er is een hoekje met wat games die je kan kopen.
De 2 eigenaars zijn aanwezig en al snel is het een gezellige boel. Het zijn duidelijk mensen die graag escapen en om die reden ook zelf een room gestart zijn.
Momenteel zijn hier 2 kamers en de logische volgorde is Amenhotep en daarna Houdini. Er is plaats voor een derde room, dus hopelijk zien we die ook nog verschijnen.

Kamer:

De graftombe van Amenhotep ligt dus gewoon in hartje Mol :-)
In ware Indiana Jones stijl mogen deze tempel gaan ontdekken. De tempel zelf is mooi gemaakt, het zijn geen geel geverfde gyprocplaten met wat zand op de vloer.
De puzzels zijn lekker uitdagend en waar het begin nog lekker parallel is komen we op de key momenten weer fijn samen. Er waren 2 puzzels die ik persoonlijk wat minder vond, 1 ervan waren de eigenaars het volledig mee eens en de kans is groot dat deze snel aangepast gaat worden. De andere was iets persoonlijk omdat de puzzel ons iets te vrij liet en te weinig feedback gaf of we op de juiste weg zaten.
Ik was blij dat er geen schermen in onze tempel gezet waren, maar het huidige hintsyteem was niet mijn ding. Een telefoon rond je arm… Het was zo tof geweest om hier een soort ouderwetse walkie talkie mee te krijgen in een mooie stoffen tas. Een beetje een krakend geluid, enfin jullie snappen het wel.
De muziek in de room was te eentonig en werkt e mij echt op mijn systeem. Er is wel een bepaalde spanning ingebouwd, maar ik denk dat hier nog wel wat sfeer mee te behalen valt.
Wel goed is het samenwerken in deze kamer, zeker met een kleine groep. Het was goed duidelijk wat we moesten doen en hoe we de kamer konden verlaten.
We haalden hem uiteindelijk ook met nog 16 minuten over en dat is prima toch.

Conclusie:

Toffe kamer die ook geschikt is voor gezinnen. Ik zou hem adviseren voor een kleine groep van ervaren spelers en met 2 krijg je een flinke uitdaging voor je kiezen.
Ik denk dat 3a4 een mooi aantal is en dan heb je prima puzzelplezier in een mooi afgewerkte tempel.
Met geluid en decoratie valt nog wat te winnen valt en het hintsysteem was mijn ding niet.
In ieder geval een erg leuke opwarmer.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: No

  prodigyExit Games MolMarieke

Anthony TeunenAnthony TeunenEscape GuruMember since: 2021 July 11 (9 rooms played)
Posted on: 2022 september 22

Even Indiana Jones gespeeld

Wij zijn met 5 gaan spelen waarvan een niet Nederlands machtig is. Dit was geen enkel probleem want hiërogliefen zijn zowiezo niet in Nederlands.

De kamer was in perfecte staat en er is zeker genoeg zoek werk voor iedereen. De eerste 10 minuten waren wij redelijk chaotisch want er is van alles om te ontdekken, maar juist dat een ding vonden wij niet. Wij hebben ook even stil gestaan om de prachtige tombe te ontdekken.
Eens wij door de eerste opdracht geraakte, begon er van alles te ontknopen en kwam het spel echt op gang.
Iedereen had genoeg te doen en wij zijn eruit geraakt met behulp van de juiste tips op de juiste momenten. Heel goed begeleid.
Ik vond het een prachtige goed onderhoude kamer.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  xoxo KittyAnthony Teunen

Caro Caro Escape GuruMember since: 2020 August 07 (59 rooms played)
Posted on: 2021 june 21

Geweldig!

We speelden deze kamer met vijf personen, waarvan twee kinderen van 11 en 12 jaar. Allemaal escapers met een beetje ervaring ondertussen. De kamer is erg mooi gebouwd, je waant je echt in Egypte. Het spel steekt erg goed in mekaar, de spanning bouwt zich prachtig op. de uitbaters zijn duidelijk gepassioneerde escapers die hun liefde voor escaperooms hebben gebruikt bij de uitwerking van de kamer. Hele fijne kamer om te spelen, zowel voor jong als ietsje ouder!


Response by Exit Games Mol

2021 June 24

Dag Caroline, bedankt voor de leuke review. Jullie kids bezig zien, was geweldig voor ons als game masters :)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • decor
 • opbouw spanning
 • technische snufjes
 • originele raadsels en puzzels
 • fijne uitbaters

  Exit Games Molcantholdme-wim

XOXO KittyXOXO KittyEscaperMember since: 2023 July 06 (49 rooms played)
Posted on: 2023 august 01

Mooi en origineel

Bedankt voor het maken van zo’n fijne kamer! Het hint-systeem was niet al te toepasselijk in stijl van het spel, maar uiteindelijk stoorde dat absoluut niet! Het was een zéér fijne kamer, met een fantastische host! Bedankt voor de fijne ervaring!

Deze kamer is een must do, zeker als je in de buurt bent!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 5 persons

Team: Scalebreakers

Escaped: Yes


 • Great service
 • Original
 • Experience

  Astradid

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2022 april 13

Triomf Tombe

Een nieuwe dag, met nieuwe kansen en een nieuw gezelschap. De dag hiervoor zijn mijn vriendin en ik drie kamers gaan spelen in Molenstede en Geel. Uit géén van deze kamers konden wij ontsnappen, dus hadden we bedacht om wat versterking mee te nemen naar Mol voor de laatste twee kamers van het weekend, die we speelde bij Keyhouse. Met vier personen zou het ons wellicht wel lukken om wat succeservaring op te doen 😁….

Hoe kun je de laatste dag van je escapeweekend in België beter inluiden, dan met het onderzoeken van een Egyptische tombe? Wél, we zouden het gaan ervaren in de kamer ‘Amenhotep'.

Door een supervriendelijke host/eigenaar werden we welkom geheten bij Keyhouse en nadat we wat gekletst hadden over ons weekend konden we gaan beginnen aan ons onderzoek in de tempel. Oude tempels zijn vaak veelvoorkomende maar ook moeilijke thema's voor een escape room. Heel vaak lukt het ‘net niet' om doormiddel van decoratie en thematisering je echt het gevoel te geven alsof je in een tempel óf tombe bent. Hierom ging ik met een wat lage verwachting de kamer in. Ik kan alvast verklappen, dit was absoluut niet terecht!

De introductie/instructie werd gedaan door de host en bevatte nog enkele waarheden uit de geschiedenis. Super interessant en leuk dat de geschiedenis gebruikt is als leidraad voor de escape room 👌.

Eenmaal in de kamer valt direct op dat de decoratie erg goed gedaan is. Zoals ik net al aangaf, is dit vaak een lastige opgave bij een tempel/tombe thema, maar in deze kamer was het zéér goed gedaan. We waande ons in het oude Egypte en voelde ons echter ontdekkingsreizigers. De muziek en de belichting draagt ook erg bij aan de sfeer. Dit is top uitgevoerd 👍.

Op voorhand was al duidelijk dat het een familie kamer was, dus we verwachten al géén hele ingewikkelde puzzels en die verwachting is ook terecht. Het is géén moeilijke kamer, alhoewel we toch af en toe een hint nodig hadden om verder te kunnen. Dit maakt overigens de puzzels niet minder leuk. Enkele puzzels waren juist super leuk om te doen en had ik nog nooit eerder gezien in een escape room. De kamer is qua puzzels lineair, wat bekent dat je eerst de ene puzzel op moet lossen, voordat je aan de andere kunt beginnen. Hierdoor is deze kamer zeker ook geschikt voor kleine groepen (2 á 3 personen).

Eindelijk, na drie kamers dit weekend niet gehaald te hebben, haalde we deze kamer ruim binnen de tijd! Wat een gelukzalig gevoel 😂. Ik flauwekul maar wat; het maakt mij nooit zoveel uit óf ik een kamer wél óf niet haal, als ik het maar naar mijn zin heb gehad en alles heb meegekregen. We werden door de vriendelijke host uit de kamer gehaald en hadden nog genoeg tijd om ons voor te bereiden op kamer 2 van Keyhouse.

Al bij al; Een super mooi gedecoreerde familiekamer met leuke originele puzzels. Absoluut een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 2 á 3 personen i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte (advies: speel maximaal met 4 personen);
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, speel dan eerst deze en vervolgens de andere kamer i.v.m. opbouw qua niveau.
- Geschikt als familiekamer, dus ook goed te spelen met (wat oudere) kinderen;
- Ook zeer geschikt om te spelen als je voor de eerste keer een escape room gaat spelen, om op een goede manier kennis te maken met deze hobby.

Lieve mensen van Keyhouse, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze leuke escape room. We hebben er ontzettend van genoten!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Vriendelijke host/eigenaar

  sjephanie

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (267 rooms played)
Posted on: 2021 september 17

Mooie tombe met prima puzzels

Na een goede opwarmer gehad te hebben in Geel, reden we door naar Mol om de twee nieuwe kamers bij Keyhouse te spelen. Al voor we de eerste kamer speelde, hadden we al gezellig gekletst met de eigenaren. Wij speelde de tempel van Amenhotep als eerste, dat was volgens de eigenaren ook de meest logische volgorde. Aan ons de taak om achteraf te vertellen of wij het daarmee eens waren.

We stapten met drie personen een mooi vormgegeven tombe binnen. Ik vind het bij tempels en tombes altijd erg lastig te zeggen wat ik daar nu echt van vindt. Het is namelijk erg lastig hier een realistisch beeld van te creëren, Echter hebben ze dit bij Keyhouse erg knap gedaan! De sfeer en vormgeving binnen is erg tof!

Het verhaal in de kamer is wat slapjes, maar het is wel duidelijk wat je komt doen. De puzzels zijn over het algemeen wel prima. Niet heel revolutionair, maar (bijna) alle puzzels passen in het thema. Toch zijn er twee dingen die me stoorde, de eindpuzzel is een vervelende. Je moet hier heel secuur te werk gaan, maar dat is niet altijd mogelijk (je zult in de kamer zien wat we bedoelde). Je hebt hier meer het gevoel dat je aan het ‘gokken' bent dan dat je daadwerkelijk een puzzel aan het oplossen bent. Tevens vind ik het hintsysteem erg afleiden. Ik weet zeker dat er veel betere mogelijkheden zouden zijn die perfect in het thema zouden passen.

Maar over het algemeen hebben we ons zeer vermaakt in de tombe! Het is een kamer die voor ervaren escapers wellicht wat gemakkelijk zou kunnen zijn. De kamer ziet er oprecht netjes uit en de puzzels zijn over het algemeen prima en in thema. Op naar de volgende kamer!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  Marieke

jessie_verduycktjessie_verduycktEscaperMember since: 2019 November 09 (38 rooms played)
Posted on: 2021 september 04

Leuke escape room


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  mats_lunders

Super

deze kamer gespeeld met 5 personen. kamer is zeer mooi gebouwd. Je waant u echt in Egypte. De puzzels zijn zeer origineel en zeer mooi uitgewerkt. Een prachtige ervaring. Duidelijk dat de bouwers ook echte escape room spelers zijn.
Proficiat.


Response by Exit Games Mol

2021 July 04

Bedankt, Zara. Zeer fijn om te horen dat jullie er van genoten hebben :)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  Exit Games Mol

CindyCindySenior EscaperMember since: 2019 May 08 (114 rooms played)
Posted on: 2021 june 23

Prachtig gedecoreerd, originele puzzels

Toffe ontvangst door de gepassioneerde eigenaars.
Kamer heel mooi gedecoreerd met originele puzzels.

Op een paar seconde de kamer net niet gehaald maar dat mocht de pret niet drukken.

Wij komen zeker terug voor jullie andere kamer, de verwachting ligt na het spelen van deze kamer hoog!


Response by Exit Games Mol

2021 June 24

Dag Cindy, bedankt voor de fijne review. Wat een gepassioneerde spelers met zoveel escape rooms al op de teller. We kijken al uit naar jullie volgende bezoek.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Originele puzzels
 • Prachtige decoratie

  Exit Games Mol

Knappe kamer

Even op gang komen in de eerste kamer, daarna hadden we de flow gevonden.
Zelfs onze kids 9/12j puzzelden vlotjes mee.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  48:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

RooiroosjeRooiroosjeEscape ApprenticeMember since: 2023 June 10 (3 rooms played)
Posted on: 2023 october 28

Ontsnapt

De puzzels gingen vlot. Mooie logische kamer. Leuk thema.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  40:21 min


 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

GliderGliderEscape ApprenticeMember since: 2023 October 16 (4 rooms played)
Posted on: 2023 october 19

Super kamer, zeker met kinderen!

Unieke en uitdagende puzzels die net goed zijn van moeilijkheidsgraad. De 8 jarige in het gezelschap heeft zich rot geamuseerd! En de 12 jarige kon vlot alle puzzels mee oplossen. Toch voelden ze niet kinderlijk aan voor de volwassenen.

Super host!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:34 min


 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

WouterWouterEscape ExpertMember since: 2021 August 11 (84 rooms played)
Posted on: 2023 november 12

Wat een 'grafstemming'

Exit Games is een kleine franchise en de verwachtingen waren dan ook ietwat getemperd. Dat hoeft overigens nooit te betekenen dat het meteen tegenvalt. Bij binnenkomst was het nog even wachten op de start, op dat moment kwam er een tweede groep binnen en het was duidelijk dat dezelfde host twee groepen ging draaien. Dat vind ik een no go bij escapes, een dedicated host per kamer is een must. Stel er gaat iets mis dan moet de host scherp zijn. Desalniettemin hadden we er zin in, op naar Amenhotep!

Ja, een classic tombe kamer. Leuk gegeven dat je in het donker begint. Het eerste kwartier puzzelen bestond echt uit het jezelf wegwijs maken en de hints die we kregen waren achteraf ook erg logisch. Dit is vooral een leuke familiekamer, voor de ervaren puzzelaar zou ik hem aanraden in een hele kleine groep (of zelfs tweetal).

Nog voor de ingang van de kamer lag een stapel 'ontdekkingsreizigershoedjes', wat jammer dat we die niet meekregen. Kleding vind ik toch altijd een leuke flauwe toevoeging aan de kamer. En wat ook jammer was, is dat de groep die een andere kamer ging spelen op een meter afstand van de kamer stond te praten wat ook hoorbaar was in de kamer. De host had de groep makkelijk van de muur kunnen verplaatsen maar was er duidelijk niet van bewust. Jammer, want met het mooie decor wil je je juist weg wanen van het idyllische Mol op dat moment.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 6.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Team: Couple Goals

Escaped: Yes

 

De Tombe Van De Farao

Vandaag stond er weer een gezellige en avontuurlijke escapedag op de planning waar we onwijs veel zin in hadden. Wederom met ons team van 3 gingen we al vroeg op pad omdat we om 09:30 in Mol moesten staan om de tombe van Amenhotep te bezoeken en te kijken of we geschikt zouden zijn voor de academie van Harry Houdini waar we daarna in Geel zouden eindigen om de reis richting de wereld van Jumanji te mogen aanschouwen.

Na 1,5 uur gereden te hebben stonden we al bijtijds in Mol. Keyhouse/Exit Games beschikt niet over privé parkeerplaatsen maar er is in de straat genoeg gelegenheid om gratis redelijk voor de deur te kunnen parkeren. Vervolgens werden we vriendelijk ontvangen door onze host die het gebruikelijke veiligheidspraatje aan ons vertelde, vroeg of er een toiletbezoek nodig was en of we er klaar voor waren.. De Tombe Van Amenhotep.. lets go!

Amenhotep is in mijn ogen echt een leuke toffe kamer om te spelen. Het decor is prachtig in Oud-Egypte stijl (logisch) en de puzzels waren voor een type kamer als deze erg origineel en leuk om uit te voeren. In het begin vond ik hem wel wat onduidelijk wat we nou precies moesten doen maar toen we eenmaal op gang waren speelde hij heerlijk weg en verliep alles vrij soepel. Met nog een kleine 7 minuten op de klok over stonden we weer trots buiten de tombe van Farao Amenhotep. Zelf zal ik altijd een zwak blijven houden voor kamers die in thema van geschiedenis en avontuur zoals deze. Het thema en decor is automatisch aangenaam om naar te kijken.

Conclusie: Amenhotep is een kamer die ik aan iedere escaper aanraad omdat hij gewoon heel leuk is om te spelen. Uiteraard is deze perfect te combineren met Houdini waarvan ik deze zelfs beter vond als Houdini.. waarom?! Zie de review die ik bij de Houdini kamer geschreven heb :)

Keyhouse/Exit Games bedankt voor het fijne ontvangst en de prettige begeleiding, we hebben ervan genoten!


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  53:21 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

BertrBertrJunior EscaperMember since: 2023 March 13 (11 rooms played)
Posted on: 2023 october 01

Toffe kamer met best mooie inkleding

Een toffe kamer die wel even 'opstarten' vergt, maar dan vlot verder speelt en de logica duidelijk erin zit.
Het thema blijft altijd wat een uitdaging om niet te veel 'zoals de anderen' te zijn, en dat was het hier misschien ook wel weer.
De verhaallijn klopt ongeveer, maar eigeniljk net niet in combinatie met de introductie, en dat is wel wat jammer (vooral als je erop terugkijkt, dit valt niet meteen op tijdens het spelen zelf)

Ondanks dat blijft het een aanrader om eens te spelen!

En we zullen zeker nog eens terugkomen voor de andere kamer uiteraard!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  53:15 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

BrammieVdLBrammieVdLJunior EscaperMember since: 2018 July 11 (27 rooms played)
Posted on: 2023 september 01

Zeer mooie kamer

Absolute aanrader. Toffe kamer in het thema avontuur. Zeer mooi decor en leuke puzzels.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzels

 

Zeer leuke escaperoom met zeer leuke host

De escaperoom zat enorm goed in elkaar. Tips werden niet te snel gegeven en erna kregen we een tour van hoe we puzzels hadden moeten oplossen omdat er enkele dingen bij ons perongeluk werden opgelost.


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Origineel
 • Sfeer

 

Thematisch en structureel goede kamer

Een kamer met leuke locatie-wissels, inkleding en algemeen zeer logische puzzels. Ook qua verlichting, opeenvolging van de puzzels en terugkoppeling naar daarvoor/het thema dik in orde.
We waren er jammer genoeg wat snel uit, maar de kamer overtuigde ons dusdanig dat we de volgende kamer ineens hebben ingeboekt!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

TomTomJunior EscaperMember since: 2021 October 11 (27 rooms played)
Posted on: 2023 may 20

Leuke uitdagende kamer!

Zeker een aanrader voor degene die in de omgeving van Mol zijn om een Escape Room te spelen. Speel wel eerst deze en daarna pas Houdini.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

Leuk opgebouwd!

Heel leuk opgebouwd, leuke puzzels! leuk decor!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Great service
 • Great host
 • Storyline
 • Ambiance
 • Puzzles - to less

 

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (230 rooms played)
Posted on: 2023 may 22

Leuke familiekamer

#248 Al heel wat ‘Egypte' kamers gespeeld en daarin is deze geen uitblinker. De aankleding is vrij eenvoudig zonder echte verrassingen. De puzzelflow was bij ons in beide teams (2 teams van 4) niet lekker. De startpuzzel is makkelijk over het hoofd te zien waardoor we er vanaf het begin niet lekker in kwamen. Ik denk dat we ongeveer een vierde van de totaal gebruikte speeltijd iets kleins over het hoofd zagen. Niet handig van ons, maar doet wel af aan de beleving. De overige puzzels waren prima, niet al te moeilijk of bijzonder, gewoon lekker spelen. Ik denk in dat opzicht prima kamer met een gezin of beginners.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  41:16 min


 • Leuk voor beginners
 • Geen lekkere flow

 

غرفة جيدة

Om te beginnen is deze kamer (vanaf de buitenkant al) mooi qua decor.

Puzzels zijn divers en uitdagend al kwamen wij aan het begin wat lastig in de flow. We vonden iets waar een slotje aan hing, dus hebben we het aan de kant gelegd. Later kreeg we de hint wat we daar wel wat mee moesten doen en achteraf hoorde we dat die hint altijd wel wordt gegeven. Na de eerste puzzel kwam de flow er wel lekker in gelukkig.

En nog even een bedankje aan onze host die ons na een kleine introductie liet starten en achteraf veel kon vertellen en laten zien over en van de kamer.

De kamers bij keyhouse zijn beide een aanrader! Zou wel eerst deze spelen en daarna Houdini.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  06:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

BSEBSEEscaperMember since: 2023 January 18 (42 rooms played)
Posted on: 2023 april 02

Graftombe van de farao is blijkbaar echt in Mol te vinden

Mooie ingerichte kamers, vriendelijke service en originele puzzels


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  49:16 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Tijn10Tijn10Escape ExpertMember since: 2022 February 12 (81 rooms played)
Posted on: 2023 march 02

De mysterieuze tempel

Vandaag hebben we een flink stuk gereisd om de kamers bij keyhouse te spelen.

Als je deze kamer gaat spelen reken ook nog een minuut of 10 om een parkeerplek te vinden. De escaperoom ligt namelijk midden in het centrum en er zijn weinig parkeergelegenheden voor de deur.

Als eerste speelde wij Amenhotep. Het duurde lang voordat we op gang kwamen maar toen we eenmaal doorhadden hoe alles in elkaar zat gingen we als een speer. De kamer en puzzels zijn allemaal in thema. Dan score je bij mij al gelijk + punten. De kamer is een leuke familie kamer en prima te doen met 4/5 personen. Naar mijn mening mag het einde wel wat bombastischer. Het is nu heel tam en hier kan wel meer uitgehaald worden. Al met al een leuke kamer met een leuk thema. En 14:26 over is niet slecht!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  45:34 min


 • Goede service
 • Aankleding
 • Tam einde

 

It's always about the gold!

We spelen beide kamers op deze locatie!
Speel eerst Amenhotep en daarna Houdini, dat is zeker de betere speel volgorde!

Ontvangst:
Het is (zoals al vaker vermeld) lastig parkeren. De locatie zit in een drukke winkelstraat. Er zijn parkeervakken in de straat, alleen heb je enorme mazzel als er plek is.
Houd dus rekening met extra tijd om te parkeren als je deze kamers gaat spelen :)
We werden vriendelijk onthaalt en na een kort kletspraatje konden we beginnen aan ons avontuur in Amenhotep!

Kamer:
Deze was op eerste oog netjes aangekleed. Toch blijft het moeilijk om een goede ''tempel'' kamer te maken.
Het word al snel een beetje plastic fantastic en het kan een goedkope uitstraling krijgen. Gelukkig was deze kamer netjes onderhouden waardoor het er goed uit zag.
Het begin van het spel is even inkomen... We hingen best een tijdje vast. Toch wel een minder begin in mijn ogen, er was van alles te zien en te ontdekken. Alleen moesten we met iets heel kleins beginnen waar we dus volledig overheen keken! Het is wel in thema, maar ik kan mij voorstellen dat wij niet de enige zijn die hier op vast lopen... Achteraf was het totaal niet erg dat we hier veel tijd aan kwijt waren, we hadden immers nog bijna 15 min over toen we ontsnapte.

De puzzels zijn netjes in thema en zo nu en dan lekker uitdagend. Wij hebben slechts 1 hint over het begin gehad en hebben de rest van de kamer zelfstandig opgelost. Voor ons zat het dus qua logica en flow helemaal goed.
Er zit een goed spelverloop in de kamer en een verassing die ik toch echt niet zag aankomen :) Altijd leuk om zo verrast te worden in een spel! Het is een lineaire kamer, dus puzzel voor puzzel oplossen.

Wel vond ik met name het geluid in de kamer wat aan de brave kant, het mag (zeker aan het einde) allemaal wat grootser en harder. Dan heb je echt het gevoel dat er iets gebeurt! Het was nu allemaal wat braaf, maar juist daarom ook een kamer die zeer geschikt is voor families en jongere spelers.

Conclusie:
Prima kamer om te spelen, zeker als je daarna ook Houdini gaat doen!
Speel Amenhotep als eerste op deze locatie.
Speel deze kamer met max 4 personen i.v.m. lineair spel en bewegingsruimte.
Ervaring? Speel hem dan met 2/3 personen.

Dank KeyHouse voor de leuke avond!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  45:34 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Echte familie Escape
 • Moeilijkheidsgraad
 • Geluid

 

NeljelNeljelEscape ApprenticeMember since: 2023 February 21 (1 room played)
Posted on: 2023 february 21

Top beleving

Onze eerste escape room met 3 kinderen (8,8,10) is reuze meegevallen om te doen. Dat smaakt naar meer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great