Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Ram Raid

Nijmegen , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews
De ramkraak is verhuisd naar onze nieuwe locatie bij ROX Escape Experience in Nijmegen. Hij is nu ook voor 2 personen te spelen.

More about Ram Raid

Get thrown right in the middle of the action. The police closes in fast as you’re trying to break into the illustrious office of Starlife Enterprise. When the locks are about to open you suddenly realize… What’s even in that vault?… Come and find out yourself in the Ram Raid! 

This Break-in room is specially made for die-hard Escape Room players.Themes

Adventure

Safe

Laboratory

Crime

Thriller

Properties

Airco available

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

47 likes

385 visitors

98.9% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Winselingseweg 41
6541 AH, Nijmegen
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

176 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

PimPimEscape ExpertMember since: 2016 April 10 (116 rooms played)
Posted on: 2017 December 18

Als 100ste kamer eindelijk de Ramkraak kunnen plegen!

Er kwamen een paar dingen samen vandaag. Niet alleen keken we al erg lang uit naar de Ramkraak (toen we De Duivelskamer, onze tweede kamer in januari 2016, speelden hadden ze het er al over), we hadden ook al zo'n twee maanden geen escape room meer gespeeld (een baby is echt te gek, maar het is lastig escapen). Daarnaast zou het mijn 100ste escape room worden. Genoeg redenen voor een mooie escape dus. Samen met de mannen van Kamer 237 zouden we de Ramkraak gaan plegen. De verwachtingen waren hoog.We werden gelukkig niet teleurgesteld. Helaas net niet de maximale score gehaald, maar we hebben een uur lang genoten. Goed gebruik van techniek, van ontvangst tot einde helemaal in thema, leuke puzzels en optimaal gebruik van de ruimte (petje af). Nederland is weer een mooie escape room rijker! Zullen we alleen afspreken dat jullie niet weer 2 jaar doen over de volgende?


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal / thema
 • Gebruik van techniek
 • Optimaal gebruik gemaakt van de ruimte

  missioncompletedlennartStefan van HultenMark Smolenaarsproject-escape-nijmegen

Fantastisch! Heel opwindend en prachtig opgebouwd!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Spel opbouw
 • Knappe variatie in puzzels
 • Mooi verhaal-gebaseerd
 • Gave climax

  project-escape-nijmegenStefan van HultenMark Smolenaars

jofemajofemaEscape ExpertMember since: 2016 November 26 (117 rooms played)
Posted on: 2017 December 6

Een absolute topper

Vanavond de files richting Nijmegen getrotseerd om een ramkraak te plegen. We gaan niet te veel verklappen maar dit is een kamer die iedere escape-fanaat op zijn lijstje wil hebben staan.
Direct bij aankomst wordt je het thema ingezogen, alles is heerlijk in thema. De kamer zelf is bijzonder origineel en bommetjevol techniek. De start, de puzzels, het einde, allemaal perfect uitgewerkt.
Bij ons nog wel even een nieuwigheid-dingetje, de (zeer rijkelijk aanwezige!) techniek haperde even waardoor we een aantal minuten compleet niks konden doen. Dat werd echter wel op afstand hersteld waarna we die minuten weer terugkregen en het spel verder konden spelen zonder dat er iemand de kamer in hoefde te komen. Wel zo prettig. We zaten er dan ook direct weer terug in.
De puzzels waren pittig maar het was zo'n dag dat alles lekker liep. We waren de eersten die de "maximale score" wisten te behalen en bovendien nog 5 minuten over.
Wel nog een puntje van opbouwende kritiek, wij vinden het altijd prettig nog even na te kunnen genieten/praten maar daar was hier weinig mogelijkheid voor.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in December 2017

Played with 4 persons

Team: Team CoJoFemKa

Escaped: Yes


 • Prachtige techniek
 • Originele ontvangst en uitleg
 • Zeer goed uitgewerkt thema
 • Een van de toppers wat ons betreft
 • Weinig mogelijkheid om na te praten

  Stefan van HultenMark Smolenaarsproject-escape-nijmegen

Uitdagende, spannende crimi-escape

Bij binnenkomst begon het verhaal direct waardoor de sfeer er goed in zat. De algehele opzet inclusief instructies en begeleiding was super. Beperkt zicht door meerdere omstandigheden tijdens het spel maakten het soms erg lastig. Soms was de informatie naar mijn idee tegenstrijdig. Er wordt echt een beroep gedaan op samenwerking en communicatie. Vanwege de beperkte ruimte is het minimum van 4 personen eigenlijk wel het maximum. Over het geheel genomen zeker de moeite waard maar wel voor de meer ervaren escapers.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in January 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede opzet en uitwerking
 • Krappe ruimtes en soms beperkt zicht

  perrydennis_hoevers

Francine (5 rooms played)
Posted on: 2018 January 10

Superorigineel en prachtig gemaakt

Ik denk dat de beste manier om te omschrijven hoe leuk ik deze kamer vond dat ik er nog een keer van Amsterdam naar Nijmegen voor zou reizen als dat betekende dat ik hem zonder voorkennis nog een keer kon spelen. Niet alleen is het idee origineel, de vormgeving is mooi, gedetailleerd en interesse wekkend. De puzzels zijn precies de goede mate van moeilijk en heel gevarieerd. Perfect voor een team van 5. Knap gemaakt en zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Uitdagend

  Stefan van HultenMark Smolenaars

peter_grpeter_grEscape ApprenticeMember since: 2017 December 1 (1 room played)
Posted on: 2017 December 1

Net als in de film.

Zodra je de escape-experience instapt is het net of je in een actiefilm cq thriller bent beland. Het verhaal begint en de details en de sfeer zijn erg goed. Denk daarbij aan lichteffecten, muziek, beelden, teksten en dat je steeds verder komt in het verhaal, als je de juiste oplossingen voor de vele raadsels weet te vinden. Ook de opbouw naar de climax is erg spannend en geweldig uitgevoerd!
We hadden al eerder de duivelskamer van Project Escape gedaan en ook daar werden we met veel enthousiasme begeleid door Mark en dit gaf voor de Ramkraak een gevoel van “thuis komen”.
Kortom: als je van een spannende escape houdt met veel uitdagende puzzels, dan is de Ramkraak er echt een voor jou. Ik zeg DOEN!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Spannend verhaal
 • Goede sfeer
 • Uitdagende puzzels
 • Enthousiast team
 • Mogelijkheid om even te zitten voor mensen die gee
 • Combi maskers en bril was geen goede

  Stefan van Hultenproject-escape-nijmegen

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterMember since: 2021 November 28 (160 rooms played)
Posted on: 2023 February 15

Le Craaque

Vandaag hadden we weer een escapedagje, met vier personen. Dit keer reden we naar Nijmegen om bij ROX drie escape rooms te spelen. De aankomst was bijzonder, want met onze auto moesten we met een snelheid van minimaal 80 km/h achteruit het gebouw binnen rijden… Neehoor 😜, we konden lekker gratis voor de deur parkeren. Let op dat je de bevestigingsmail goed leest, want je moet naar een alternatief adres navigeren. Je komt binnen in een mooie ontvangstruimte waar je na óf voor het spel nog even wat kunt drinken. We werden vriendelijk welkom geheten door de eigenaar van ROX.

De introductie en instructie gebeurd op een hele toffe manier waar ik helaas weinig over kan vertellen i.v.m. spoilers. Wat ik wel kan zeggen is dat je een duidelijk doel meekrijgt, zodat je weet waar je naartoe moet werken. Dat is altijd ontzettend prettig 👌. Daarbij speel je deze kamer niet om er zo snel mogelijk uit te komen, maar om met zoveel mogelijk naar buiten te komen. Een origineel concept, alleen is het niet zo aan mij besteed. Dit komt omdat je na het spel het gevoel hebt dat je nog niet alles hebt opgelost, als je niet het maximale mee eruit hebt gehaald.

En dan gaan we wél echt met een busje door de muur, wat betekent dat het spel begonnen is! De puzzels in de kamer zijn leuk om te doen, divers en hier en daar zelfs zeer uitdagend. Je speelt voornamelijk lineair, wat betekent dat je puzzel voor puzzel oplost, met af en toe een stukje waarin je een beetje parallel kunt puzzelen (= meerder puzzels tegelijkertijd oplossen). Hierom is het aan te raden om met een kleine groep deze kamer te spelen (maximaal vier personen). Wij hadden flink veel hints nodig in de kamer, dus voor ons was het echt aanpoten. De hints worden in thema gegeven en dat kan ik erg waarderen én er werd dus goed op ons gelet, dus de begeleiding was top.

Wat ik vooral tof vond in deze kamer was het decor en de thematisering met daarbij de passende licht- en geluidseffecten én zelfs enkele special effects. Je krijgt écht het gevoel dat je een ramkraak aan het plegen bent en hierbij is zelfs aan details gedacht. De afwerking is ook prima hier en alles ziet er super netjes uit.

De kamer wisten we te halen, als je dat bij dit spelconcept zo kunt noemen. Echter was het ons niet gelukt om het maximale mee eruit te nemen. Dit bleek dus best wél een pittige kamer voor ons en daardoor is de Ramkraak dus ook voor ervarene spelers een uitdaging (hiermee bedoel ik overigens niet dat ‘ie té moeilijk is, maar gewoon lekker pittig). Ik vond het een hele toffe kamer en heb het erg naar mijn zin gehad. In de ruime ontvangsthal konden we nog gezellig wat drinken en kletsen met de eigenaar om ons vervolgens op te maken voor de volgende kamer…

Al bij al; Een toffe en uitdagende puzzelkamer, die mooi gedecoreerd en gethematiseerd is. Zeker een aanrader voor zowel de onervaren als de ervaren escaper.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. voornamelijk lineaire puzzels;
- Als je alle drie de kamers bij ROX speelt, is dit een goede kamer om mee te beginnen i.v.m. opbouw van oud naar nieuw;
- Zowel voor ervaren als onervaren spelers een toffe kamer om te doen én een uitdaging op puzzelgebied.

ROX, bedankt voor jullie gastvrijheid. We hebben het erg naar ons zin gehad in jullie escape rooms. We komen graag weer eens terug als jullie een nieuwe kamer openen.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • Puzzels
 • Decoratie/Thematisering
 • Licht en geluid
 • Special effects

  sjephanie

Kleine ruimtes maar wel met verrassende elementen

We zijn erg benieuwd naar deze escaperoom. Het begint al direct bij de deur en worden direct in een rol geduwd. Het begin van de escaperoom vind ik verrassend en goed passend bij het thema. De hints zijn goed, de puzzels zijn soms best pittig. De ruimtes zijn wel wat klein, waardoor je met 6 man niet alle kanten uit kon. Net voor het eind was het niet altijd mogelijk allemaal bezig te zijn. Maar daarna moes er toch nog snel gehandeld worden om maar net uit de handen van de politie te blijven. Het einde was dan ook weer spectaculair.
Het was een waar La casa de Papel gevoel.


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Technische uitvoering
 • De opzet van start tot eind was een goed scenario
 • Originaliteit, vooral start en einde
 • Ruimte wat te klein
 • Soms hadden mensen even niets te doen

  Pascal Verheul

aotezaotezEscaperMember since: 2018 July 15 (54 rooms played)
Posted on: 2019 January 9

#35

Wat een beleving. Het is een soort attractie van een uur. Super gedaan, wij hadden de pech dat er snachts stroomuitval was geweest waardoor een technisch onderdeel van een pc server stuk was gegaan.. We zaten lekker na te babbelen van de WOII drukkerij toen het verlossende bericht kwam dat de problemen waren opgelost. Let even op hier dat de kamers over verschillende locaties door de stad zitten. Echt een spannend avontuur. Bepaalde manier van scoren waarbij niet zozeer je tijd telt, maar wat je binnen de tijd doet. Er is een hoofddoel, en dan nog wat extra `'achievements`'. Door mijn geschreeuw helaas net niet het bonusspel gehaald, wel alle extra opdrachten verder. Wat een intensief uurtje. De manier van scoren is apart, maar best leuk! Doorgaan jullie met het maken van dit soort kamers


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2019

Played with 4 persons

Team: Maanhiel

Escaped: Yes


 • thema en aankleding
 • spanningsopbouw
 • puzzels

  Tamara88

Lois (2 rooms played)
Posted on: 2018 December 1

GE-WEl-DIG

Wat een gaaf verhaal, je hebt meteen het idee dat je een overval gaat plegen. Je krijgt het gevoel alsof je midden in “la casa de papel” zit. De puzzels zijn uitdagend en lopen goed in elkaar door.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Gaaf verhaal
 • Goede puzzels
 • Teamwork is nodig!
 • Spannend
 • Top service

  project-escape-nijmegen

Mark H (1 room played)
Posted on: 2018 November 18

Geavanceerde lastige kraak

Na diverse escape rooms was dit toch qua techniek wel een hoogstandje. Met laser stralen.... Wauw Oh, we verklappen niks, behalve dat de Ramkraak origineel en heel ingenieus is. Duidelijk is de feedback gelezen, want wij konden nu heerlijk napraten en nagenieten met koffie en thee. Ja, top kraak. We hadden niet de volle buit, toch optimaal genoten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Techniek
 • Originaliteit

  project-escape-nijmegen

stephanietaalstephanietaalEscape ExpertMember since: 2017 May 18 (154 rooms played)
Posted on: 2018 October 31

Geweldige ervaring.

Deze met de special edition gespeeld op mijn verjaardag! Wat is dat een onwijs gave ervaring. Die had ik zeker niet willen missen.
Puzzels zeer leuk en onwijs gaaf!!
De weg er naar toe is ook super! En een leuke film die je zelf krijgt is een goeie toevoeging.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in September 2018

Played with 4 persons

Team: Taaltjes

Escaped: Yes

  project-escape-nijmegen

Een beleving van begin tot eind.

Ramkraak is net een actiefilm waarin je beland. Direct bij ontvangst wordt je in het verhaal, wat eerst nog vrij vaag is. Ik had een ander beeld bij de naam Ramkraak. Maar het verhaal overtrefte mijn verwachtingen. De opbouw in het gehele verhaal is echt tof...

De puzzels zijn niet echt makkelijk en de hints worden op een toffe manier gegeven wat totaal in het verhaal pas. Wel erg jammer is dat bepaalde puzzels in het Engels zijn en je talenkennis hierin op de proef wordt gesteld.

'Halverwege' de game is er nog een leuke onverwachte wending waarin teamwork echt op de proef worst gesteld. De kamer barst van de technische hoogstandjes en is ontzettend mooi afgewerkt, als in een James Bond decor. We speelden met z'n 4-en en dan vind ik voor deze kamer het ideale aantal, denk ik.

Helaas was er geen mogelijkheid tot napraten.

Dit is zeker geen kamer voor een eerste escaperoom beleving.

Als je van een spannende escape houdt met uitdagende puzzels, dan is Ramkraak zeker een aanrader!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in January 2018

Played with 4 persons

Team: Escaperoomies

Escaped: Yes


 • Sterke technische hoogstandjes
 • Mooie strakke kamer(s)
 • Goede spanningopbouw
 • Onverwacht thema
 • Krappe/smalle ruimtes
 • Puzzels in het Engels
 • Logica van bepaalde puzzels

  paul_maassen

Daan92Daan92Escape GuruMember since: 2017 June 12 (40 rooms played)
Posted on: 2018 January 8

Goede technieken bij de puzzels

Deze week de Ramkraak gespeeld met 4 personen. Voor mij was dit de 13e kamer en voor de rest de 4e. Het verhaal zit opzich goed in elkaar, maar ik had het idee dat sommige aanwijzingen/puzzels niet helemaal klopte. Over het algemeen deed deze escape room mij een beetje denken aan The Vault in Amsterdam. Al blijft The Vault wel boven de Ramkraak staan in mijn lijstje. Een minpunt vind ik dat een aantal puzzels in het Engels zijn, aangezien het dan meer tijd kost deze puzzels op te lossen (persoonlijk). Er was helaas ook geen mogelijkheid tot napraten, wat wij altijd wel fijn vinden. Een beetje bijkomen van het hele avontuur. De techniek achter de kamer was wel erg goed, alleen de puzzels waren soms iets moeilijk/ver gezocht. Desalniettemin hebben wij een leuke escape-avond gehad en zijn we ontsnapt! (Mijn nummer 1 Escape Room blijft De Meisjeskamer)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in January 2018

Played with 4 persons

Team: Escaperoomies

Escaped: Yes


 • Goede techniek
 • Puzzels in het Engels
 • Geen napraatmogelijkheid

  paul_maassen

chriskchriskSenior EscaperMember since: 2017 December 24 (81 rooms played)
Posted on: 2023 March 15

Mooie nieuwe locatie voor een ramkraak

Rox Escape experience zit op een mooie nieuwe locatie, wat er bij binnenkomst al direct vanaf straalt (en waar je ook gezellig een drankje kunt doen voor of na je escaperoom). We werden vriendelijk ontvangen en na de korte uitleg konden we van start.
Leuke start van de kamer, waarna een mooie setting qua decor volgde. Leuke puzzels, waarin we goed hebben kunnen samenwerken.
Ook nog even gesproken met de eigenaar, wat een geweldig enthousiaste en gedreven ondernemer is. Altijd heerlijk om te ervaren!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal

 

tim_van_muntim_van_munJunior EscaperMember since: 2020 March 22 (22 rooms played)
Posted on: 2023 February 13

Clean sweep

Wat een heerlijke kamer om doorheen te spelen!

Erg last minute deze kamer geboekt, maar dat was geen probleem. Maar het kan nog last minute-er zeg maar. Toen we daar waren besloten we de bezetting ook maar gelijk te doen! Dan heb je het goed voorelkaar als je enthousiast bent dat je gelijk meer wil spelen!

Het ontvangst was prima in een knusse ruimte. Na de welbekende uitleg en het praatje vooraf konden we beginnen. Leuke start! Dat valt dan weer niet binnen de het welbekende praatje, dus wij waren verrast!

De start van de kamer is erg logisch! Zodra je er bent weet je gelijk wat je moet doen, dat zorgde gelijk voor een lekkere flow in de kamer.

Het enige ding is, je weet niet wat je gaat stelen!
Hier is een leuke draai aan gegeven.

De puzzels zitten goed in elkaar en zijn leuk verwerkt in het thema, als zijn er hier wat dingen bijgehaald om het kloppend te maken.

De kamer speelde heel fijn en met maar een minimum aantal hints, zijn we met de complete buit optijd (lees 5 á 6 minuten over) er uit gekomen!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Team: Het ontsnap clubje

Escaped: Yes  54:27 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

StanStanEscape GuruMember since: 2017 November 13 (212 rooms played)
Posted on: 2023 February 13

Prima kamer, maar niet zo mijn ding

Eindelijk was het tijd om af te reizen naar Nijmegen, de Ramkraak stond al een tijdje op mijn wishlist. Toen ik hoorde dat hij naar een nieuwe locatie zou gaan verhuizen (waar dan ook nog twee extra kamers zouden komen), besloten we even te wachten tot alle kamers open waren. Toen dit eenmaal zo was, trokken we uiteraard meteen richting Nijmegen om de drie kamers te gaan spelen. Qua volgorde zouden we gaan starten bij de 'oudste' kamer; de Ramkraak. Ik vond dit thema heel interessant, je kunt hier onwijs veel mee doen. Heel erg benieuwd dus.

De nieuwe locatie, ROX Escape, ziet er erg netjes uit. Let even goed op de mail die je krijgt voor de routebeschrijving. Google Maps geeft bijvoorbeeld helemaal een andere locatie aan. Omdat we hierdoor precies op onze starttijd aankwamen, konden we meteen beginnen met de eerste kamer. De eigenaar, Mark, heette ons even welkom en we werden daarna naar de kamer gebracht (onwijs toffe manier, als je bij ROX bent geweest, zul je begrijpen wat ik bedoel).

De introductie van de kamer is leuk in thema en hierdoor zit je meteen in een toffe sfeer. De ruimte waar je de intro krijgt, kan wel nog wat liefde gebruiken (dat was een bekend punt). Enfin, door naar de kamer. De introductie was al tof en de start van de kamer is erg leuk gevonden. Qua decor ziet het er prima uit. Het oogt allemaal netjes, hier en daar kan de afwerking misschien wat beter, maar het ziet er erg netjes uit. Wat alleen meteen opvalt, is dat de muren erg dun zijn. Je hoort andere groepen erg goed én de buren die de gehele middag aan het timmeren en boren zijn. Dat blijft lastig op een locatie als deze, weet de eigenaar overigens ook.

Met een ramkraak kun je natuurlijk onwijs veel dingen doen, want je kunt natuurlijk (bij wijze van spreken) overal inbreken. Mede daarom vond ik dit thema zo onwijs tof, want: "waar gaan we terecht komen?". De plek waar we terecht komen ziet er wederom netjes in thema uit. Alleen vind ik het wel een beetje jammer dat het weer een bepaald thema is wat je vaker in escaperooms ziet. Dit thema ligt me gewoon wat minder. De puzzels zijn allemaal netjes in thema (de ene wat beter dan de ander) en zijn goed te doen. Waar ik me tijdens deze kamer een klein beetje aan stoor, is de gameflow en het aantal hints dat we krijgen. Dat tweede kan natuurlijk volledig aan ons liggen (wat waarschijnlijk ook het geval was), maar toch voelt het alsof je bij vrijwel alles een hint nodig hebt.

Van het einde ben ik persoonlijk niet zo'n fan. Het is een grappig concept, maar ligt me niet zo. Het is iets wat je vaker in escaperooms tegenkomt. Zie het bijvoorbeeld als; "Je hebt X nodig om te ontsnappen, maar Y & Z kun je ook nog vrijspelen". Je ontsnapt hierdoor wel, maar hebt toch het gevoel dat je niet alles hebt gezien / gedaan. Zeker omdat er op dat punt een puzzel zit die erg veel tijd kost. Het ultieme einde van de kamer is wel weer heel tof met leuke effecten en goed gebruik van licht en geluid.

De ramkraak is een prima kamer om te spelen die netjes in thema is en met toffe puzzels die in het thema passen. Het was simpelweg gewoon niet zo mijn kamer. Je ziet wel dat er een erg goede basis ligt (zeker kijkend naar licht, geluid, decor) en daardoor had ik alleen maar meer zin in de volgende kamers!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

airbossairbossJunior EscaperMember since: 2019 June 4 (20 rooms played)
Posted on: 2023 February 5

Escaperoom met een bonus

Deze escaperoom, waar je eerst in moet breken, vertelt een goed verhaal. Je spanning staat vanaf het begin op maximaal. Het heeft de gebruikelijke puzzels, maar dan op een originele manier toegepast. Één van de weinige rooms waar je ook steeds terug moet naar de vorige kamer om alles te kunnen begrijpen en te doen. Deze hebben we met ons 3-en gespeeld en dat is te doen als je een ervaren speler bent. Bij minder ervaring wil je wel wat meer ogen en oren hebben. De afwerking van de kamer is goed, maar hier en daar wat sober. Dat doet verder geen afbreuk aan de beleving gelukkig. Een kamer met een opdracht en misschien, als je goed genoeg bent, een bonus.


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in February 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Heeft onderhoud nodig

 

Briljant

Wat een leuke escape room!

Goede afwisselende opdrachten; leuke uitkomsten..


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Slecht te verstaan

 

scprsscprsEscaperMember since: 2018 May 28 (37 rooms played)
Posted on: 2023 January 4

Een spannend misdaadverhaal

We hadden ontdekt dat je deze kamer nu ook met twee kon spelen, dus ideaal om er nu eens te gaan voor deze kamer, die al een poosje sluimerde op de wishlist. De speciale prijs voor twee personen was dan nog eens extra mooi meegenomen.
Het was van begin tot eind een schitterend en spannend avontuur. Nu eens niet ontsnappen, maar juist inbreken met een ramkraak. Een intrigerend idee, dat goed is uitgewerkt. Je krijgt het idee in een misdaadfilm beland te zijn.
Vanaf de start van de kamer was alles perfect in thema, zowel het verhaal als alle puzzels. De puzzels waren uitdagend en origineel. Het was hard doorwerken om alles gedaan te krijgen, maar uiteindelijk zijn we goed weggekomen. Helaas was een puzzel moeilijk op te lossen omdat het te klein en te donker was weergegeven. Daardoor zaten we vast en dit leidde tot onnodige frustratie. Iets meer licht en/of iets grotere tekst zou dit hebben kunnen voorkomen.
Het mocht de pret niet drukken, want het verhaal ging in razend tempo verder en ook zeker de ontknoping was een finale die er mocht wezen.
Zeker een aanrader, ook met twee personen.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in January 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede prijs

 

Xara (5 rooms played)
Posted on: 2022 June 30

Super gaaf maar wel pittig

Wij gingen met 5 man de ramkraak plegen. Bij binnenkomst begint al gelijk het verhaal, wat echt gaaf was. Er zat een goed verhaal in en er werd goed gebruik gemaakt van licht, geluid en special effects. In tegenstelling tot andere reviews vond ik de ruimte niet te klein, wij waren met 5 man.
Het was wel echt een pittige kamer, maar echt een dikke aanrader voor iedereen! Naderhand konden we nog even kletsen en kregen een drankje aangeboden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

lotte91lotte91Junior EscaperMember since: 2017 May 15 (18 rooms played)
Posted on: 2022 June 12

Leuke ervaring, goede kamer

Goede kamer, met leuke sfeer. Meteen bij binnenkomst wordt je in het verhaal gezogen, waardoor je gelijk in de sfeer zit. Erg leuk gedaan. Leuke puzzels, goed opgezet. Met nuttige hints op de goede momenten. Leuk dat ze sowieso zorgen dat je ook echt een uur aan het spelen bent. Het doel hadden we al eerder behaald, maar dan komen er gewoon extra puzzels.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Prijs

 

Jamiex06Jamiex06Junior EscaperMember since: 2022 April 6 (16 rooms played)
Posted on: 2022 April 22

Spannende ramkraak

Het begint gelijk goed voor je überhaupt de escaperoom bent begonnen is het al spannend. En de escaperoom zelf hadden goeie special effects alsof je een echte ramkraak aan het plegen was alleen de muziek was Soms erg hard.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Goede service
 • Verhaal
 • Spannend
 • Origineel

 

Maryse (52 rooms played)
Posted on: 2022 April 9

Heel eerlijk: een tegenvaller…

Na een dag escape rooms spelen in het oosten (The conductor en Catch me if you can, twee topkamers!) was dit onze afsluiter, wat hadden we er zin in! We hebben al
best wat ervaring (Bunschoten, DarkPark, Volkel, Down the Hatch, etc) en zijn tot nu toe overal uitgekomen, dus waren hier heel benieuwd naar. Veel goede reviews gelezen en hoge verwachtingen na het lezen hiervan en superleuk dat het eens wat anders is dan een standaard escape room!

De ontvangst was top! We zaten er gelijk in en waren er helemaal klaar voor. Er was een klein technisch mankement bij de start, maar dat mocht de pret niet drukken.

De start met het inbreken verliep redelijk soepel. Eenmaal ingebroken liepen we regelmatig helemaal vast. Een aantal puzzels waren niet heel helder, maar hints kregen we niet. Of dit bij het concept hoort was voor ons niet duidelijk, maar hierdoor was de sfeer er wel snel uit en raakten we behoorlijk gefrustreerd. Er waren flink wat momenten waarop we elkaar aankeken en dachten: en nu dan? De logica achter de puzzels snapten wij soms ook niet, maar dit kan persoonlijke smaak zijn.

Er komt een moment waarop je gesplitst wordt, waarbij communicatie belangrijk is. De muziek stond echter zo hard dat je elkaar soms echt niet kon verstaan. Hierdoor kwamen we ook niet zo goed uit bepaalde puzzels en stond een deel van de groep erg lang niks te doen. Hierdoor stonden we ook op dit moment weer wat gefrustreerd elkaar aan te kijken, omdat we er niet uit kwamen. We hebben gevraagd en gezwaaid voor hints, maar deze kwamen helaas niet. Nogmaals: misschien hoort dit wel bij het concept hoor, maar dan hadden wij dit niet begrepen.

Al met al denken we dat vooral het uitblijven van de hints ervoor heeft gezorgd dat wij deze kamer als minder leuk hebben ervaren. Als we eerder hints hadden gehad, hadden we beter in de sfeer kunnen blijven en was de kamer veel leuker geweest. Mocht het bij het concept horen dat je geen hints krijgt, dan is dat wel handig van tevoren te vermelden.

Hopelijk hebben de volgende groepen een betere ervaring!


5.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 5.0

Service: 6.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  60:00 min

 

LarissadlLarissadlEscape ApprenticeMember since: 2023 January 3 (8 rooms played)
Posted on: 2023 January 3

Leuke ervaring

Dit was onze 5e kamer, we speelde deze kamer dit keer met 3 vrienden als uitje. Super leuke opdrachten en een hele ervaring omdat de host vanaf het begin in zijn rol zit. Achteraf hebben we nog wat gedronken en met de host na gekletst.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit

 

brandsweerbrandsweerJunior EscaperMember since: 2020 March 8 (33 rooms played)
Posted on: 2022 April 12

Goeie sfeer, jammer van kapot spelelement

Vanaf het moment dat je binnenkomt word je meegenomen in de Ramkraak. Qua sfeer en verhaal vond ik ‘m erg goed, alleen een spelelement was kapot waardoor we daar tot het einde van het spel mee hebben geklooid. Personeel reageerde met ‘oh, ja klopt’. Als dat niet was geweest, had de kamer zeker hoger gescoord.


7.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  60:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • 1 kapot element zorgde dat de hele flow eruit was
 • Split up waarbij je afhankelijk bent van anderen
 • Krappe ruimte

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great