Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Boat Trip

Zandvoort , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 4

12 year

Read reviews

More about The Boat Trip

Jacob van Dijk is zijn hele leven al visser. Toen hij laatst in weer en wind met zijn vissersboot, “The Black Seagull”, op zee was heeft hij door een plotselinge, hoge golf zijn evenwicht verloren en is hij ten val gekomen. Hoewel het allemaal veel erger af had kunnen lopen bleek de ongelukkige val toch vervelende consequenties te hebben. Jacob heeft bij de val namelijk zijn been gebroken. Voorlopig kan hij onmogelijk de zee op en kan hij het vissen dus wel vergeten. Wat nu? Er zal toch brood op de plank moeten komen… Om “The Black Seagull” toch zo spoedig mogelijk uit te kunnen laten varen rest Jacob geen andere keuze dan snel capabele zeelui te vinden die bereid zijn om hem in deze situatie te helpen. De weersvoorspellingen zijn weliswaar gunstig voor de tijd van het jaar maar de Noordzee blijft onvoorspelbaar. Niets is zo veranderlijk als het weer… Een plotseling opkomende storm kan een kalme zee in korte tijd veranderen in een kolkende watermassa met woeste golven! Vooralsnog gaat Jacob er van uit dat het zover niet komt. Hij gaat uit van een behouden vaart…

Durven jullie de uitdaging aan en zijn jullie in staat om “The Black Seagull” veilig én op tijd terug naar de haven van IJmuiden te loodsen?


Themes

Adventure

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLENDE

Toilet available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

10 likes

186 visitors

86.2% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Burg. Engelbertsstraat 96
2042 KP, Zandvoort
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

65 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

EscapElineEscapElineEscape GuruMember since: 2019 September 21 (198 rooms played)
Posted on: 2022 july 30

Storm op zee

Een paar jaar geleden speelden we hier met 4 the gold mine. Dat was de eerste keer dat we waren ontsnapt binnen de tijd met ons team en een terugkeer stond al die tijd nog op onze wensen lijst. Na het opnemen van de aflevering over verborgen parels van de podcast beyond the game konden we dit niet langer uitstellen. Zo reden we met zijn 2tjes richting Zandvoort om Jacob te gaan helpen. De kamer is perfect om te spelen met zijn 2en. Niet alleen door de prijs die je betaald, maar ook door de grootte van de kamer en het aantal puzzels. Maar eerst even terug naar ons bezoek. Parkeren kon vrij makkelijk in de straat achter de escape room. We boften dat het niet zo druk was. We werden vriendelijk ontvangen door de host en na een korte uitleg en plas pauze, was het aan ons om Jacob te gaan helpen. De host gaf aan dat deze kamer makkelijker is dan the goldmine. We waren een beetje bang dat we heel snel buiten zouden staan, maar gelukkig was dat niet zo. Voor ons was de kamer uitdagend genoeg. Wellicht doordat we zelf niet altijd even oplettend waren en we het heerlijk vinden om in alle rust te puzzelen 🙈 Ik vond sommige dingen wat onduidelijk en zonder hint waren we daar niet uitgekomen denk ik. Het was fijn dat de host daarin oplettend was en er voor zorgde dat het niet tot frustratie zorgde. De kamer bevat een combi van sloten en automatische puzzels, precies wat wij leuk vinden. De opdracht was duidelijk en hebben we uiteindelijk succesvol kunnen voltooien. De kamer ziet er prima uit. Het thema is leuk uitgewerkt en de puzzels zijn in thema. Het is een combi van veel zoekwerk met denkpuzzels. Als je ervaren bent, zou ik deze kamer met zijn 2en spelen. Daar leent hij zich perfect voor! Achteraf maakten we nog een leuke foto in thema. Altijd leuk als herinnering 😁„


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in July 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  53:03 min


 • Perfect voor 2
 • Prijs
 • Thema
 • Leuke puzzels

  De Milde Dictator

jeroen_vetjeroen_vetEscape ApprenticeMember since: 2019 December 31 (10 rooms played)
Posted on: 2020 february 15

Geen top ervaring

De 2e kamer die we hier doen en mijn ervaring was niet top wat eigenlijk grotendeels te maken had met de host, bij Binnenkomst kon er geen gedag vanaf en werden we met veel haast naar de kamer gebracht, het verhaal werd in haast verteld en de huisregel zo goed als overgeslagen. Eenmaal in de kamer hing er een goede zweer en zat alles netjes in elkaar. Later in de kamer was een defect waardoor we +\- 10min aan het rond lopen waren en niet verder konden, na die tijd was er eindelijk iemand die opmerkten dat er een defect was en werden we verder geholpen via het hint scherm. Dit kosten ons dus erg veel tijd!
Eenmal uit de kamer was de host bijna onaardig er was geen na praatje en als we wat wilde vragen over puzzels of over het defect kregen we een inhoud loos en gehaast antwoord. Hierna Zijn we maar weg gegaan.
Na het grote succes van de goldmine was de ervaring van deze kamer velen male minder, wilde terug komen voor de grandprix maar die slaan we maar over...


6

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 1.5


Played in February 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Decor
 • Host
 • Storing

  sunnyspittel

AdelaarAdelaarEscape ApprenticeMember since: 2022 October 23 (11 rooms played)
Posted on: 2023 august 30

Sfeer wordt goed neergezet

Je bevindt je echt op een boot, leuk effect en aankleding wordt hiervoor gebruikt. De eerste kamer bevat veel cijfersloten.
Helaas was er een foutje in een cijferslot, maar dit werd door de gamemaster op een zeer nette manier opgelost!
Leuke kamer om met z’n tweeën te spelen. Zou de kamer niet met te veel personen willen spelen, de puzzels zijn vooral lineair, maar wel origineel. De laatste kamer bevat een verrassing om de beleving nog groter te maken.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 6.5

Service: 7.5


Played in August 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  52:20 min


 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Veel cijfersloten

 

HubertineHubertineJunior EscaperMember since: 2023 July 06 (7 rooms played)
Posted on: 2023 september 04

Leuk

Leuke kamer, gespeeld met man en dochter (15), was goed te doen! Helaas wel wat technische mankementen waardoor de host 2x moest komen om het te repareren. Ondanks dat hadden we toch een leuke ervaring en heeft de host het goed gemaakt met een coupon en korting.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Logica
 • Heeft onderhoud nodig

 

Mooie kamer

Mooie kamer met leuke puzzels en effecten. De puzzels zijn wel vrijwel volledig lineair en de kamer is niet groot, dus wij liepen elkaar met z'n tweeën af en toe al in de weg. Ook kwam het af en toe voor dat één van ons niets te doen had. We gingen er vlot doorheen en hadden het maandrecord daarmee verbroken. Het personeel was vriendelijk en gezellig, na afloop was er de mogelijkheid tot het maken van een leuke foto. De moeite waard!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertMember since: 2020 February 24 (78 rooms played)
Posted on: 2023 march 19

Prima voor twee spelers

Als je een prima kamer zoekt voor twee spelers, dan is deze zeker geschikt. Met meer spelers wordt het snel te krap ben ik bang.
De naam zegt het al: een boot. Dit komt duidelijk terug in het decor en de lineaire en meestal logische puzzels.
Wij kregen van de spelleider in het kort het verhaal te horen en gingen aan de slag, maar toen de escaperoom eindigde, misten wij nog een belangrijk onderdeel in het verhaal. Later lazen we het verhaal nogmaals terug op de site en dit bleek een ander verhaal te zijn dan ons verteld was...Je werkt wel duidelijk met alle puzzels en ruimtes die je doorgaat naar een duidelijk einddoel toe, waardoor wij ook steeds in de flow konden blijven.
In ieder geval: een prima kamer voor twee spelers!

De spelleider was vriendelijk, maar ook bezig met het tegelijkertijd hosten van een andere groep. In de kamer kregen we soms een hint over iets wat we al opgelost hadden, of duurde het lang voor we een hint kregen. Na afloop konden we ook niet nabespreken omdat hij naar de andere escaperoom moest. Dit maakte onze binnenkomst en vertrek chaotisch...Jammer!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Perfect voor twee spelers
 • Goede prijs
 • Spelleider kan weinig meekijken

 

Super leuke escaperoom!

We waren met z'n tweeën en hadden nog 8 minuten over. Het was spannend. Leuke puzzels en de laatste kamer is een leuke belevenis!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

RamonTheunisseRamonTheunisseEscaperMember since: 2022 August 20 (59 rooms played)
Posted on: 2022 october 27

Prima

Met 2 personen de kamer ruim gehaald. Zat logisch in elkaar.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service

 

TallGuy91TallGuy91Senior EscaperMember since: 2022 May 04 (60 rooms played)
Posted on: 2022 september 27

Mooie begin kamer

Een toffe kamer die je echt qua look doet geloven op de boot van Jacob te stappen! Mooi aangekleed en zeker de eerste gedeeltes lekkere flow van de kamer. Achteraf wel het idee dat we niet alles hebben gebruikt. Maar ondanks dat en enorm gestress met de laatste puzzel die technisch niet helemaal goed meewerkte naar ons idee nog ruim 9 min over.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 6.5


Played in September 2022

Played with 2 persons

Team: DreamTeam

Escaped: Yes  50:11 min


 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Technische storing in puzzel
 • Muziek en effecten stopte beetje random

 

AngelUndercoverAngelUndercoverEscaperMember since: 2022 May 03 (48 rooms played)
Posted on: 2022 october 10

Gelukkig terug op het droge

9* Op een regenachtige dag naar Zandvoort voor deze Escape room. Geen verwachtingen, gewoon ff knallen met het team. Het begin is goed, leuk. Gave puzzeltjes en echt wel ff zoekwerk. Vanaf daar werd het wat minder. Het laatste gedeelte hebben we behoorlijk wat frustraties en irritaties moeten wegslikken. Een systeem werkt of werkt niet. Hier werkte het niet. Of in ieder geval niet geweldig, waardoor we echt heel veel minuten hebben verloren met iets wat zo gepiept had kunnen zijn. Hier baalde we als een stekker van. Alsnog ruimschoots gehaald, maar het voelt dan toch iets meer satisfied ofzo.


5.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 4.0

Service: 6.5


Played in September 2022

Played with 2 persons

Team: DreamTeam

Escaped: Yes  50:11 min


 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Logica
 • Systeem laatste kamer

 

Leuke kamer met originele stukken

Deze kamer hebben wij gespeeld als één van de verborgen parels van beyond the game.

Wij hebben wel met 4 gespeeld. Waardoor we best snel door de kamer heen zijn gegaan. Maar het is best een leuke kamer met verrassende elementen. Sommige puzzels zijn zeer origineel en zie je nergens anders. Echt leuk gedaan!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in August 2022

Played with 4 persons

Team: Richard Bolls Squad

Escaped: Yes  43:23 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Heeft onderhoud nodig

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertMember since: 2019 May 15 (156 rooms played)
Posted on: 2022 december 03

The Boattrip

#128 - Deze kamer was voor ons echt een teleurstelling en dat komt niet per se door de kamer zelf, want wat mij betreft is het een leuke kamer voor twee personen. De ruimte is niet heel groot, dus ik zou zeker niet met een te grote groep gaan. De puzzels van de eerste helft vond ik leuk en de flow vond ik heel prettig. Helaas ging het na een tijdje mis. Een van de puzzels werkte niet en na zo'n vijf minuten naar de camera zwaaien kregen we een hint over een puzzel die we al hadden opgelost. Vervolgens werden we nog tien minuten genegeerd en ben ik uiteindelijk de kamer uitgelopen om iemand te halen. Ik denk dat het in totaal bijna 20 minuten heeft geduurd voordat we verder konden en daardoor waren we natuurlijk volledig uit het spel en de tijd bleef gewoon lopen, terwijl we dus écht niet verder konden. Echt enorm frustrerend. Toen we de kamer uitkwamen werd er vervolgens zónder de puzzel te controleren weer een groep de kamer in gestuurd. Echt heel erg jammer, want ik denk dat met een andere begeleiding de kamer véél leuker was geweest. De foto als afsluiting vond ik érg leuk gedaan.


5.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 4.0

Service: 3.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:25 min

 

Vermakelijk

Een leuke kamer voor groepen met nog niet zoveel ervaring of voor duo's. Zeer vriendelijke ontvangst en leuke foto souvenirs.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Team: Jongens, even rustig!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service

 

Goede kamer voor beginners

Toen we deze kamer gingen spelen, hadden we niet zoveel ervaring. Ik had hiervoor twee kamers gedaan en een vriendin van mij geen een. Maar, dat hield ons er niet van om goed te spelen. Er zaten originele puzzels in de escape room en ze paste allemaal bij het verhaal. Het voelt ook echt alsof je in een filmscene zit op een boot. 2 of 3 personen is meer dan genoeg. 4 is echt te overbodig. We zijn op de seconde ontsnapt. Kort samengevat, goede kamer voor beginners, waarschijnlijk fluitje van een cent voor ervaren spelers. Maar het is zeker waard voor de sfeer. Wel was er één raadsel dat volgens ons niet klopte, maar de host vertelde dat ooit een kapitein de kamer had gespeeld die meteen zag wat de raadsel betekende. Dus ken je iemand die kapitein is, dan zou ik diegene meenemen ;).


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:58 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Logica
 • Sommige aanwijzingen lijken niet te kloppen

 

Petra_B..Petra_B..Escape MasterMember since: 2018 October 07 (241 rooms played)
Posted on: 2022 july 17

Of je op een echt schip zit

Erg leuke kamer waarbij je echt in het thema zit. Zou deze kamer alleen met niet teveel personen spelen, wij waren met z'n 4'en en dat was eigenlijk al teveel. Verder wel erg mooi.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  39:20 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterMember since: 2018 December 31 (214 rooms played)
Posted on: 2022 july 17

Leuke kamer!

Mooi gemaakte kamer, met gevarieerde puzzels. Voor een beetje ervaren escaper niet moeilijk. We waren er dan ook ruim binnen de tijd uit... had dan ook wel wat langer mogen duren :-)


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  39:21 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

pippavdkpippavdkJunior EscaperMember since: 2022 March 06 (10 rooms played)
Posted on: 2022 june 24

Leukste kamer die ik tot nu toe heb gespeeld!

Net ontsnapt uit the boat trip nadat we de gold mine hebben gespeeld (die helaas niet gehaald.) Wow, deze was zo leuk! We waren met z'n tweeën en soms is dit lastig, maar dit was perfect! We kwamen meteen lekker in de flow, de puzzels waren leuk en logisch. Wel veel cijfersloten maar vond dit helemaal niet erg in deze kamer. Op een gegeven moment kwamen we wat vast te zitten en wilden we graag een hint maar dat kwam maar niet. Uiteindelijk was dit alleen maar fijn, anders hadden we wel heel veel tijd over gehad op de klok. De effecten die ze gebruiken zijn ook zo gaaf! Echt een belevenis. Het is niet een hele grote kamer maar met de mooie afwerking die helemaal in thema was, was dit ook zeker niet nodig. Zeker een aanrader, vooral als je met z'n tweeën bent. Fotomomentje is hier ook top en we hadden dezelfde, super aardige begeleider als vorige keer.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  53:54 min


 • Logica
 • Sfeer
 • Effecten
 • Puzzels
 • Zwak verhaal
 • Host kijkt te weinig mee

 

slinger13 slinger13 Escape MasterMember since: 2020 November 02 (206 rooms played)
Posted on: 2023 february 01

Niet heel bijzonder

Vrij basic kamer als je het mij vraagt . Je bent op een schip en dat is wel te zien maar voor de rest was het weinig verrassends . Puzzels waren wel leuk om te doen .


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:26 min

 

ThijsJVO98ThijsJVO98EscaperMember since: 2022 February 12 (25 rooms played)
Posted on: 2022 december 17

Leuke en grappige escape

Niet de moeilijkste escaperoom maar wel super leuk om mee te beginnen als je nog niet heel veel ervaring heb.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  51:09 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Puzzels

 

Steffy RoosSteffy RoosEscaperMember since: 2021 July 11 (36 rooms played)
Posted on: 2021 november 27

Niet supermoeilijk, wel leuk!

Goede flow en naast veel slotjes ook originele puzzels. En helemaal in thema op de boot!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: Jelle & Steffy

Escaped: Yes  44:37 min


 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Beleving

 

kasvkasvEscaperMember since: 2019 March 24 (50 rooms played)
Posted on: 2021 september 08

Vette aankleding en vriendelijke host

The boat Trip in zandvoort is zeker qua decoratie een van de mooiere kamers die ik heb gespeeld. Helemaal wat later in het spel heb je echt het gevoel dat je in een boot zit en ook de decoratie past er mooi bij. Qua puzzels is deze kamer niet enorm geavanceerd en zijn er nog redelijk wat cijfersloten in het begin maar verderop maakt de kamer dit helemaal goed. Een leuke kamer voor meer en minder ervaren spelers!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 2 persons

Team: It takes 2 (and then some more)

Escaped: Yes  58:21 min


 • decoratie
 • echt het gevoel dat je op een boot zit
 • aantal grappige en originele puzzles
 • redelijk wat cijfersloten

 

romoromoEscape ExpertMember since: 2020 November 07 (125 rooms played)
Posted on: 2021 july 03

Toffe instapkamer

twee weken geleden volkel afgetikt dus je gaat toch vergelijken. We zitten in Sassenheim. Wat wordt het?? DarkPark,? Katwijk? Maar besluiten toch bewust wat lager in te stromen omdat je anders verwend wordt. We kiezen dan ook voor Zandvoort omdat zon, zee, zand, F1 best een goede combi is. We bellen op wat de eerste kamer is en dat was dus deze.

Echt een leuke instap kamer. Gevarieerde puzzels , Toffe entourage , niet te moeilijk voor ervaren escapers maar voor instapkamer een van de betere. Klopt als een busje. 1 moment waarin er verbeterd kan worden omdat er 2 dingen tegelijk gebeuren. En een referentie niet kunnen plaatsen. Maar uiteindelijk stoorde het niet. Spelleider zeer begaand een enthousiast. Lekker nagebabbeld. We komen zeker terug om ook de andere kamers te spelen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Team: Romo

Escaped: Yes  47:48 min


 • gevarieerde puzzels die aansluiten op het verhaal

 

LarissadlLarissadlEscape ApprenticeMember since: 2023 January 03 (8 rooms played)
Posted on: 2023 january 03

Mwa

Deze kamer hebben wij een hele tijd geleden als 2e escape room ooit gespeeld. Helaas hadden we te weinig ervaring waardoor we er niet uit kwamen. Kamer is wel zeer mooi gemaakt met leuke effecten. Helaas zaten we op het einde vast en kregen we geen hits meer, ook niet toen we daar om vroegen. We hebben een aantal minuten naar de aflopende tijd gestaard daardoor. Dat was erg jammer. Toen de tijd om was en de deur open ging, stond onze host een groep dames met een vrijgezellen dag te helpen. Dit was waarschijnlijk de reden dat wij niet meer gehoord werden. Dat was erg jammer. Al met al was het wel een leuke 2e ervaring.


6

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 1.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Slechte begeleiding

 

Andre (45 rooms played)
Posted on: 2021 june 15

Erg leuk !

Voor deze prijs een hele leuke kamer . De kamer word ook steeds leuker en het eind spel was ook erg leuk . Wij speelden met zijn tweeen en dat was prima te doen . Helaas kwamen we 3 sec tekort om het te halen maar dat maakt niet uit want we hadden de hele kamer gespeeld . Hele aardige gastvrouw ook . Enige minpunt is dat je soms een hele code vind .


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goed te doen met zijn tweeen
 • Eindspel
 • Leuke puzzels
 • Soms een hele code gevonden

 

Schip ahoy

Leuke kamer met een goed uitgevoerd thema. Kamer bevat veel technologie wat het een leuke kamer maakt.

Wat iets minder is, is dat het vooral meer zoeken is i.p.v. puzzelen. De puzzels die aanwezig zijn, vond ik wel uniek en heb ik niet eerder gezien.

Hintsysteem werkt goed en ontvangst vriendelijk. Voor deze prijs zeker een aanrader en ook leuk om met zijn 2en te spelen.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  49:51 min


 • Veel technologische hoogstandjes
 • Hintsysteem
 • Host
 • Aankleding kamer
 • Unieke puzzels
 • Cijfersloten
 • Vrij veel zoeken

 

soisoiEscape ExpertMember since: 2017 June 13 (145 rooms played)
Posted on: 2021 july 24

Great room for small groups

Escape Room Zandvoort had been on my list for a very long time. Several years ago, I remember that at least some of the rooms even made it in the Top 50 of escapetalk. Of course time passes and the scene has evolved a lot since then, nevertheless there are several elements in his room that make it quite unique and therefore recommendable to play.
First of all, the topic is quite original, even nowadays. There are not so many rooms to my knowledge with this topic, although I am aware of rooms that take place in real ships, both here in the country and abroad. The setting is well-achieved, it's not a megaproduction and that is noticeable in many different aspects, nevertheless it has at least one very well-done component, which stands out.
The type of room is rather classic with searching and puzzle solving, although it has a few technological elements built in. For those who like this kind of games it's great, but if you are a lazy searcher and enjoy more experiences, then you might risk being at least partially disappointed. The puzzles were rather classical, mostly based on elements any experienced player has encountered in the past. I found at least one puzzle not entirely clear (or working correctly) and some elements have a repetitive component, that could have been done in a different way. I believe I understand, why they did it that way, but a little bit more variery would have been better. We had also a resetting error and something that should have been closed was open and even though I asked loudly about it, no feedback came. We later realized, that indeed it should not have been open.
The service was friendly, although we had at leats a missunderstanding, because we intended to go to the bathroom before entering the room and the gamemaster opened the room for us and told us, oh sorry I have already started it. Additionally, it is worth noting that my companions were enthusiastic and wanting to play a second room after this one, but in spite of being a Friday the person in charge was not open to this. Although I can understand it, as it was not that early, I was a little bit surprised as generally it is not a common pratcice to refuse a costumer willing to aquire a service, unless there are very good reasons for it. Maybe I am also spoiled with owner run business that go the extra mile and are willing to adapt to the players in some cases. The advice is that if you plan to "eventually" play a second one, book both in advance, as you might find on the spot that it is not possible, even when there are no further bookings.
The game has a nice flow and an enjoyable ending, although we had a few technical glitches that confused us a little bit, and which is a pity, nevertheless I had fun in the room, I would recommend it and I definitely plan to come back for the other rooms. Given that many rooms in the Netherlands are paid by the hour, independently of the group size, the rooms in this venue are really optimal for small groups and offer a relatively good value for the money, and the pictures are great by the way.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in May 2021

Played with 3 persons

Team: Team Milongueros

Escaped: Yes

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great