Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Sjephanie

Escape Expert

Offline

Description

Buenos días!


Mijn naam is Stephanie, 24 jaar oud en kom uit Helmond (Noord-Brabant) Naast dat ik regelmatig kamers bezoek, ben ik groot muziek en filmliefhebber en speel ik graag (board)games. De meest standaard escaperoom-liefhebber clichés zeg maar. 🤭


In 2018 speelde ik mijn aller-eerste kamer en jawel, het hek was van de dam! 😍 Samen met mijn vriend reis ik regelmatig door Nederland (en België). We spelen graag met z’n tweeën of met een gezellige groep mensen. Onze wens is om op de korte termijn ook eens een escapetrip naar het buitenland te maken.

 

Het liefste speel ik kamers met een spannend randje, horror vind ik helemaal fantastisch (zolang ik maar niet voorop hoef😉) en ik laat me graag helemaal onderdompelen in de beleving. Ik ben helaas niet zo'n fanatiek reviewer als wat ik zou willen zijn maar steek vooral graag mijn handen uit de mouwen om een kamer de liefde te geven die hij verdient. 


Een kleine greep uit de persoonlijke favorieten op willekeurige volgorde:

 • The Movies - The Push Mystery Rooms
 • Stay in the Dark - DarkPark Vlaardingen
 • The Dome - Mama Bazooka
 • CORPSE INC. - Escaperoom Junkie
 • De Conciërge - Kamer 237
 • The End - DarkPark Zoetermeer
 • Molly's Game - Down The Hatch

Natuurlijk ben je niet voor niets op mijn profiel terechtgekomen. We delen hier allemaal dezelfde super gave hobby, dus als je zin hebt om uren lang te kletsen, (mijn omgeving zal je dankbaar zijn) een kamer te spelen of gewoon thuis een bordspel voor de dag wil halen, hit me up! 😎


Member since

12-08-2021

Location

Helmond

Statistics

Escaperooms

19 reviews

120 Rooms played

89.5% escapepercentage


Games

0 reviews

4 played games


3 forum posts

Teams

Verblauwkes

4 team members

13 Rooms played

Ale Blie 👍🏻

3 team members

24 Rooms played

Nicht die Kinder!

5 team members

15 Rooms played

De Drie Duitsers 🇩🇪

3 team members

16 Rooms played

19 reviews

Poltergeist

The Code Agency
Posted on: 2022 August 22

Polter-Gei moet voorop!

3 kamers gepland in Düsseldorf vandaag. Al spelen we regelmatig in België, deze voelt toch als een ‘eerste keer over de grens’. Hoofdrede: deze kamer. Regelmatig voeg ik buitenlandse kamers aan mijn wishlist toe, alsof ik van plan ben om op een dinsdagavond ff de auto naar Praag te pakken. Des te vrolijk werd ik van het feit dat er een alternatief op zo’n anderhalf uur rijden van ons vandaan zit! Met andere woorden: Helaas heb ik dus de originele variant van The Chamber in Praag niet gespeeld, dus ik kan niet meepraten over de verschillen. Maar na het spelen van deze heb ik in ieder geval nog meer zin gekregen om alsnog ooit die kant op te gaan!

Na het spelen van de twee andere kamers die momenteel in het Engels worden aangeboden, hadden we even tijd om wat te eten en ons mentaal voor te bereiden. Eenmaal weer binnen werden we onthaald door onze gamehost. Bij iedere kamer die we speelde, kregen we een nieuwe host. Over het algemeen verliep het voor mijn gevoel een beetje chaotisch en is het bij Code Agency lopende band werk. Er is geen tijd voor een gezellig praatje tussendoor. Desalniettemin vond ik de hosts stuk voor stuk vriendelijk, beheerste ze de Engelse taal erg goed en hebben ze bij alle kamers goed op ons gelet. Na een passende introductie konden we van start.

Ik lieg niet als ik vertel dat ik toch wel een beetje gespannen was. Eenmaal binnen werd ik er nou niet persé relaxter op. Ondanks dat we op onderzoek gingen in de kelder van het gebouw, was het er bloedheet. Dit was overigens bij alle kamers van vandaag het geval, dus het lag zeker niet alleen aan de spanning.

Over dat gesproken, de spanning werd goed opgevoerd. Er zaten een paar briljante elementen in, waardoor je je soms flink machteloos kan voelen. Het decor is passend bij de situatie, je bevind je ten slotte in een oude onderzoekskelder. En het (gebrek aan) licht maakt dat je je nooit 100% op je gemak voelt. Ook zaten er een paar effecten in die ik niet had verwacht, echt heel vet gedaan!

Ook de puzzels zijn passend bij de situatie. Verwacht geen hersenkrakers, want daar heb je op dat moment écht even geen tijd voor. Ze zijn ondersteunend aan het verhaal en meer gebaseerd op daadwerkelijk dingen doen. Even klein uitstapje naar het verhaal, deze ligt er en is mooi en helder. Het is mij alleen in de kamer niet altijd duidelijk, en ik denk dat daar nog iets meer te halen valt.

Dan de actrice. Ze speelde haar rol ontzettend goed. Ze is er mooi in geslaagd om ons allemaal de kriebels te geven. De gamehost vertelde ons achteraf dat ze vantevoren telleurgesteld tegen onze actrice vertelde dat wij weer zo’n groep zouden zijn die niet bang waren. Nouuuuuuu…. En dan vooral specifiek één scare. Ik kan niet eens meer navertellen wat er nou precies gebeurde, maar ik lag ineens in een nieuw uitgevonden yoga positie in de nek van een teamgenoot. Best knap.

Als ik dan een klein kritiekpuntje mag geven, had ik het vetter gevonden als dat soort scares meer ingezet zouden worden. Lekker makkelijk achteraf, want op dat moment was ik er natuurlijk niet blij mee geweest, maar ik vind dat wel heel erg vet. Zonder te spoilen, voelt de rol van de actrice nu wat tammer aan. Bijna altijd als ze er is, voel je je ‘veilig’ door de positie waar je je bevind. Dat maakt het soms wat voorspelbaar, maar hey! Alsnog vond ik ze vet gedaan en maakte wel dat ik me wat comfortabeler voelde om daadwerkelijk actief mee te puzzelen.

Al bij al ben ik positief verrast door deze kamer! We hadden deze als afsluiter gepland en zijn het er unaniem over eens dat dit onze favoriet van de dag was. Ik wil de andere kamers daar niet mee onder doen, maar horror heeft onze voorkeur en dit was wel alles waar we op hadden gehoopt. Ik vind het de engste kamer die ik tot nu toe gespeeld heb, en denk ook dat je dichterbij huis niets engers gaat vinden, al is angst natuurlijk persoonlijk. Als je in ieder geval zin hebt in een uurtje lang spanning, zou ik deze zeker aanraden!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 6.0


Played in August 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Actrice
 • Effecten
 • Specifiek 1 scare
 • Beleving
 • Spannend
 • Eng
 • Origineel

 

Molly's Game

Down The Hatch
Posted on: 2022 August 22

Molly’s-terechte wereldwijde top 3-Game

Ik review helaas niet zo veel als wat ik zelf zou willen (iets met inconsequent zijn) maar ben vooral te laat begonnen, waardoor tussen het reviewen en spelen té lang tussen zit. Nu snap je natuurlijk waar dit naartoe gaat…Rede genoeg om een kamer zoals deze gewoon nog een keer te doen. Wat een straf!

Dit is zo’n kamer waarbij we meteen riepen, ‘Deze MOETEN we nog een keer doen!’ 1 jaar later mochten we deze bijzondere escape nog eens ervaren. En (spoiler) het blijft geweldig.

De entree is fenomenaal, wat een manier om binnen te komen en een kamer te starten. Tel daar een hartelijk ontvangst bij op, en de zin om te beginnen wordt alleen maar groter. Voor mij zit een grote kracht in deze room aan het feit dat je totaal niet weet wat je te wachten staat. Dat moet je ook niet willen weten, dat ga je stukje bij beetje ervaren. Na een spectaculaire introductie mag je op ontdekkingsreis, en ontvouwt het verhaal zich verder.

Het decor is prachtig. Alles voelt zó realistisch aan. De tweede keer speelde wij deze kamer met twee onervaren (lees: 1 en 0 kamers) spelers, en ook zij vielen van de ene verbazing in de andere. Ik vind dat echt tof. Als je je eerste kamer speelt gaat alles (naar mijn ervaring) als een soort roes voorbij en ben je niet persé altijd bezig met de kleine details binnen het decor. Maar als zo’n teamgenoot tijdens het spelen wijst naar een klein onderdeel en roept: ‘Wauw, dat is gaaf gedaan!’ Zegt dat voor mij genoeg. Van geur, tot licht, afwerking en ook het geluid en de muziek; ik snap niet hoe je het uit je handen krijgt. Ongelooflijk.

Puzzels zijn er genoeg te doen. Logisch op te lossen, maar ook logisch waarom je ze doet. Zij versterken het verhaal. Soms merk je in belevingskamers dat deze ‘ook zijn toegevoegd -want escaperoom’ maar hier zijn ze het middel. En dat is knap. Er zit variatie in, iedereen kon even uitblinken en de lijn tussen parallel en lineair is divers. Sommige momenten even samen nadenken, en dan weer allemaal iets om handen hebben. De feedback wanneer iets opgelost is, is duidelijk en vaak op een mooie manier uitgevoerd.

Dan het verhaal. God, wat hou ik hiervan. Al krijg je niet direct alles mee, alles ademt dat over elk klein detail is nagedacht, niets is zomaar. Het voelde als een rollercoaster van emoties en zelden heb ik zoveel verschillende dingen gevoeld in 80 minuten tijd! Het is origineel, soms spannend (zeg maar oprecht niet heel gezellig) maar nooit horror. En zelfs een klein beetje emotioneel. Wat ik eerder benoemde is het feit dat het verhaal zich zo perfect ontvouwt. Elke stap die je zet is er weer eentje dichter bij hoe het zit. Ik heb mezelf heerlijk overgegeven aan de beleving en dat zou ik ook iedereen aanraden. Al denk ik dat je daarin geen keuze hebt. Er zitten onderdelen in die niemand koud laat, dat geloof ik niet. Zo ja, dan ben jij de rede waarom ik steeds plaatjes van stoplichten aan moet klikken om te bevestigen dat ik ‘echt’ ben. Sorry.

Ik kan nog wel even doorgaan. Dit is niet voor niets mijn (en van vele anderen) een favoriet. Ik ben omver geblazen toen we ‘m de eerste keer speelde, en stiekem de tweede keer gewoon weer. Heerlijk om achterover te leunen, om je heen te kijken en gewoon te genieten. En ook dat zegt iets over iemand met de gemiddelde spanningsboog van een visstick. Het is het zo waard!

Bedankt Loran, voor het bouwen van deze parel, voor je ontvangst en napraten. Voor alle extra toelichting die je vol passie met ons wil delen en het bedenken en uitvoeren van dit bijzondere verhaal.

Ik kan nog wel uren doorgaan. Maar ik denk dat het wel duidelijk moge zijn. Op naar Voorburg, en ga deze terechte topkamer meemaken! Of voor de 2e keer, of 3e keer of…..


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica
 • Groot
 • Techniek
 • Alles jonge!!!

  down-the-hatchDrs-jlc

PainKiller

Sky High escape rooms
Posted on: 2022 August 17

De Pain is niet persé gekilled

Al een tijdje dwaalt PainKiller in Almere op mijn wishlist. Over deze kamer heb ik heel wat wisselende verhalen gehoord, des te liever ga ik zelf even een kijkje nemen over hoe en wat. Kortgeleden werd ons team deze bij een andere kamer aangeraden, dus let’s go dan maar!

Ik kan nu niet goed zeggen wat mijn verwachtingen waren. Deze kamer hadden we als afsluiter van onze dag gepland, dus op zich vrij hoog. Met een 9.3 op EscapeTalk op het moment van boeken ging ik uit dat dit een goede zet was. Natuurlijk wil dit niet altijd iets zeggen, en is het een kwestie van smaak. Maar dit was niet helemaal wat ik had gehoopt te zien…

Laat ik eens wat concreter zijn. Het begin is tof. Écht heel tof. Het zet meteen de toon en vormt de sfeer die passend is bij het verhaal. Het zet je flink op scherp en zorgt dat je zin hebt om meegenomen te worden in de beleving. De eerste (en wat mij betreft enige) puzzel is prima, maar dan zwakt het naar mijn idee ontzettend af. Vanaf dat moment is het me allemaal een beetje vaag. Het verhaal kwam niet lekker uit de verf, de opdrachten (want puzzels zijn het niet echt) verliepen bij ons ontzettend chaotisch. Daarbij was het ook zo dat ik me niet erg comfortabel heb gevoeld in de kamer. Ik durf gerust eerlijk te zeggen dat we nog een fikse discussie onderling hadden wie wat moest doen. Kijk en ik ben geen held, maar de geruchten die ik overal en nergens een beetje heb gehoord spookte wel door m’n achterhoofd. Maar goed. Ik kon alleen maar hopen dat die niet waar zijn, dus off we go.

Maar dan. Dan blijkt dat dus wel waar. Ik heb geluk dat ik twee teamgenoten bij me had die zich wel ‘op wilde offeren’ want anders was voor mij oprecht het spel daar gestopt. Het is niet eens onderdeel van een puzzel, ‘gewoon omdat het kan’ daar leek het meer op. 0 toevoeging wat mij betreft. Ik vind het ongelofelijk dat dit in een escaperoom verwerkt zit. Suggestie is leuk, en op een bepaalde manier in een beleving meegetrokken worden ook. Maar niet een onderdeel waardoor je daadwerkelijk pijn voelt. Maar he, dit kan persoonlijk zijn. Wel vind ik het absoluut niet oké dat dit nergens aangegeven staat. Ik, en ik kan zo nog 10 anderen opnoemen, zouden wellicht hierdoor de kamer overslaan, en ik vind dat je ook die keuze mag hebben. En niet op deze manier geconfronteerd mag worden. Het is niet persé aan mij om precies te vertellen wat het is, misschien kun je ‘m zelf invullen. Wees in ieder geval gewaarschuwd.

Niet veel later worden we weer geconfronteerd met hetgeen wat ik hierboven probeer te beschrijven. De zin om initiatief te nemen wordt binnen onze groep steeds kleiner maar uiteindelijk nam een teamlid het voortouw waardoor we bijna de kamer konden verlaten. Dit viel enigszins nog mee, maar hier kom ik later op terug.

Dan het verhaal. Dit is mij een beetje ontgaan. De grote lijnen lijken me duidelijk, maar door bijvoorbeeld een technisch foutje liepen er twee filmpjes door elkaar waardoor er geen touw aan vast te knopen was. Voor mij voelde het helaas wat onlogisch aan, en waren de filmpjes ook niet zo’n succes. Terugkomend op de totaalbeleving snap ik echt wel wat hier geprobeerd is. Ik vind het jammer het concept op deze manier is uitgevoerd, want potentie zou er zeker kunnen zijn. Bijvoorbeeld het begin, dat vond ik erg sterk. Daartegenover staat wel dat het daarna een klein beetje tegenvalt. De afwerking is het gewoon net niet, op enkele dingen na en dat is zonde.

Dan kom ik op mijn laatste stuk. Het napraten. Met een klein beetje een geïrriteerd gevoel speelde we de kamer uit. Meermaals heb ik benoemd dat ik het specifieke onderdeel écht niet tof vond, waarop ik als antwoord kreeg dat dat er voorheen nogmaals in zat. En toen ik dat hoorde zakte m’n broek helemaal tot aan m’n enkels af. Dan de puzzels maar, want hoe hadden we die in godsnaam op kunnen lossen? Nou, gokken. Of voorkennis. Als je die -en ik citeer- ‘basiskennis’ niet had, was het sneller om maar gewoon te gokken. Op de vraag of er ook maar iets van die informatie terug te herleiden viel was het antwoord ‘Nee’. Dit liep dus allemaal niet heel lekker. Tijd om te gaan dus. Toen we dit wilde doen werd er gevraagd bij wie er afgerekend kon worden. Dit had ik vantevoren netjes gedaan, maar goed. Foutje kan altijd gebeuren, geen probleem. Maar om dit dan meermaals te blijven herhalen, zelfs na het zien van mijn bankafschrift, zonder ook maar een ‘Joh sorry’. Nee dat is een beetje jammer.

Je zou kunnen zeggen dat dit niet onze kamer was nee. Ik vind het uiteraard niet leuk om dit te moeten schrijven, ik had het natuurlijk ook liever anders gezien maar dit is wel mijn gevoel na PainKiller. Doe er mee wat je wil, misschien vind je het wel helemaal fantastisch. Dat we deze als laatste gepland hadden was niet eens zo stom, want het er over hebben zullen we nog lang doen.


Response by Sky High escape rooms

2022 August 19

Beste Drs. JLC, Sjephanie en Gijssambeek (van team 'De drie Duitsers')*, Onze reactie kunt u vinden op deze link, want we kunnen maar een kleine reactie geven op deze zeer uitgebreiden feedback. https://www.skyhighescaperoom.nl/escapetalk/


4.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 4.0

Service: 4.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Escaped: Yes

  bobbieeStananoukTheekopjekatena3GijssambeekmarkgoedegebuureDrs-jlc

Family Secrets

Breakout Room
Posted on: 2022 July 20

Oma weet raad

Wanneer je op een vrije zaterdagmiddag zit te lunchen en je jezelf afvraagt wat je kunt doen, is daar in ons geval eigenlijk maar één logisch antwoord op. Escapen natuurlijk! Even last minute op zoek naar een kamer in de buurt en daarbij kwamen we uit bij Break Out Room Den Bosch. Zij hebben de boekingsmodule zo open staan dat je tot 2 uur van te voren een kamer kan reserveren, heerlijk!

Family Secrets is echt zo’n kamer die al zolang ronddwaalt op onze wishlist, maar die er op een of andere rede maar niet van kwam. We hoorde veel lovende verhalen, en ik was benieuwd of deze waargemaakt gingen worden. Nu kan ik je vast verklappen dat dat zo is 🫢

We kwamen binnen en werden hartelijk ontvangen door twee hosts. We raakte gezellig aan de praat. Zo gezellig dat ik haast wilde vragen of ze niet mee naar binnen wilde 😂 We gingen toch maar met z’n drieën van start. We kregen een duidelijk verhaal mee en door de mooie entree konden we starten met de kamer.

We begonnen meteen goed, even twijfelde ik of ik wel goed stond, en niet bij m’n eigen oma maar die bleek achteraf gewoon nog in Helmond te zitten. Dus dat zegt wat over het uiterlijk van de kamer! En wat hebben we heerlijk gepuzzeld hier. De flow was top en dat had ik wel ff nodig. We hadden echt een aantal eureka momentjes waarbij er nogal wat ‘Aaaahs!’ en ‘Oooohs!’ voorbij kwamen. Één onderdeel lag ons totaal niet, en hierbij werden we goed optijd ondersteund door onze hosts en dat vind ik ook altijd erg prettig.

Het verhaal is duidelijk en wordt versterkt door licht en geluids effecten. Het einde is super gaaf gedaan en bedacht, echt heel nice. Naderhand werden we nog even de kamer ingenomen en was er tijd voor vragen en wat leuke feitjes. De sfeer was relaxed en we hebben nog lekker lang nagekletst onder het genot van een drankje.

Kortom, ik ben enthousiast en snap haast niet waarom ik deze kamer niet eerder heb gespeeld. Als je zin hebt in een sfeervolle kamer vol leuke puzzels en naderhand geen strakke planning hebt (want gezellig) zou ik zeggen, op naar Den Bosch! Tot heel binnenkort!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Logica
 • Puzzels

  Drs-jlc

Lost and Found

Kamer 237
Posted on: 2022 July 12

Case closed

Toen mijn vriend en ik een hele tijd terug de Conciërge (Één van mijn lievelingskamers) gingen spelen hoorde we her en der wat verhalen over een nieuwe kamer. Vanaf dat moment hebben wij ons alleen maar verheugd op wat er komen zou, en vandaag was het dan eindelijk zo ver: Lost and Found!

We werden vriendelijk ontvangen en hadden nog even de tijd om wat te drinken voordat we onze koffer op konden halen. Want die wilde we natuurlijk wel terug hebben. Eenmaal binnen wordt je meteen herinnerd waarom je ook al weer fan bent van Kamer 237. Wat een prachtig decor! Alles ademt sfeer en je kijkt je ogen uit. Ik vind het bijzonder knap hoe hier gebruik wordt gemaakt van een bepaalde ruimte. Heerlijk om hier al puzzelend je weg naar buiten te vinden. Qua muziek, licht en effecten kom je ook zeker niets tekort. Voor mij is het totaalplaatje af.

Tijd om te genieten heb je zeker, maar de die-hard puzzelaars kunnen hier hun gang gaan. Vaak merk je dat belevingskamers wat minder nadruk leggen op de puzzels. Ik vind dit persoonlijk niet erg vervelend, maar het knappe aan deze kamer is dat je juist het totaalplaatje beleving meekrijgt door de puzzels. Deze zijn mooi in het thema verweven en stukje bij beetje krijg je hierdoor mee wat zich er allemaal afspeelt. Wel is het zo dat je parallel aan de slag kunt. Hierdoor zullen je teamgenoten die zich met een bepaald onderdeel bezig houden misschien wat meer meekrijgen dan jij, die net bij een andere puzzel bezig is. Dit is voor mij persoonlijk geen ramp, het verhaal ontvouwt zich aan het einde, en voor mij (die dus een andere puzzel aan het doen was) is het verhaal nog steeds helder. Verder vond ik ze origineel, leuk om te doen en logisch. Met een kleine 5 minuten over hebben we de kamer gehaald, en zijn we voor mijn idee nergens muurvast gelopen.

Kortom: Heerlijk puzzelen in een fantastisch decor, al lopend door een mooi verhaal. Kamer 237 did it again. Mochten er nog plannen zijn voor een volgende kamer, pakken wij met liefde de auto om terug te keren naar Volkel! We hebben genoten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel verhaal
 • Puzzels
 • Beleving
 • Decor
 • Diversiteit
 • Logica
 • Details

  kamer237Drs-jlc

‘Uit de school klappen’

Nadat mijn vriend me er een tijdje geleden op geattendeerd heeft dat het Borgesius Mysterie zou openen, heb ik alles nauwlettend in de gaten gehouden, en was dan ook enthousiast om deze te boeken. Op een dinsdagavond was het dan zo ver, en mochten wij deze school gaan betreden!

Passend bij het thema zal ik mijn review indelen in een aantal onderdelen, als een soort verslag 😉 Beginnende bij:

Onthaal
De binnenkomst beloofd veel goeds. Een echte schoolkantine met lockers en wel. Tof gedaan. Gezien wij wat te vroeg waren zat er nog een groep na te kletsen en daarmee hadden we direct aansluiting. Super gezellig, die escape community! We kregen wat te drinken aangeboden en nadat de andere helft van ons team arriveerde, verplaatste we ons naar de bar, en kregen we door de vriendelijke eigenaar een welkomspraatje. Een praatje met veel informatie. Standaard escape-dingen, maar ook specifieke info waar we in het Borgesius rekening mee moeten houden. Prima, doen we. En vanuit daar door naar het straflokaal. En als ervaringsdeskundige kan ik zeggen dat dit wel heel oprecht aanvoelt 😅 Mooi bruggetje voor het volgende onderdeel:

Decor
Veel credits hier voor! Zoals genoemd lopen we daadwerkelijk door een school. Het ziet er netjes uit en er zitten hier en daar super gave ‘wow’ effecten in. Ik mis alleen met momenten wat muziek, er is tenslotte niets zo luid als stilte. Dat de eigenaar geluid in de vingers heeft laat hij meerdere malen zien (of ja, horen) en dat is dan weer vet! Qua decor scoort Borgesius dus voor mij het hoogst, want het is goed gedaan. Het zit ‘m o.a. in kleine geinige details, en dat waardeer ik ontzettend. Kleine valkuil is wel dat door de oprechtheid van de kamer, er is onwijs veel te zien, en mede daardoor wordt ie een stukje minder overzichtelijk en minder ‘hufter proof’. Dit heeft natuurlijk wel wat, maar in combinatie met de puzzels is dit niet altijd even handig. Ik begreep dat er een kleine aanpassing gedaan is waardoor hier onderscheid in gemaakt wordt en dit speelde wel wat prettiger. Om door te pakken op het volgende:

Spel
Om eerlijk te zijn, ben ik voor mijn gevoel de kamer met momenten moeilijker doorgekomen dan mijn eigen middelbare schooltijd. We hebben het niet binnen de gegeven tijd gehaald, en hebben 10 minuten extra speeltijd gekregen. Prima, en super nice dat dat kon! Maar ik heb me eens flink af zitten vragen hoe dat nou kon. Aan de ene kant hebben we geen moment muurvast gezeten op een puzzel. Die kans krijg je ook niet, en dat is dan ook weer fijn maar, dat betekent wel dat de flow niet lekker loopt. Ik kan nu niet echt zeggen dat het dan ook weer aan de puzzels zelf ligt, sommige zijn minder mijn ding, maar er zitten ook zeker leuke onderdelen bij. Het zit ‘m daar denk ik ook in de kleine dingen, zoals de momenten dat wij ons hardop afvroegen “Is het nu opgelost?” Of “Wat is er nu gebeurt?”Sowieso vind ik het super jammer dat je constant voor het dilemma puzzelen of verhaal wordt gezet. In een gemiddelde zogezegde belevingskamer vloeit dit lekker in elkaar over en krijg je door verschillende manieren al puzzelend het verhaal mee. De manier waarop dit in deze kamer wordt gedaan ben ik écht geen fan van.

Dus ja. Lastig… Ik ben van mening dat dit een kamer met bergen potentie is. De vormgeving is er, de ideeën zijn er. Nu nog even die puntjes op de i. Ik kan me oprecht voorstellen dat je overwhelmed de kamer uitkomt door de dingen die je hebt gezien. Maar voor mij persoonlijk gewoon nét niet. Mede door de eindpuzzel die me echt niet lag (en dat is natuurlijk ook persoonlijk) en de missende flow kwam ik een beetje matjes de kamer uit. We speelden de kamer dus met 4 personen en de meningen waren ook erg verdeeld binnen de groep. Desondanks ben ik benieuwd naar de volgende projecten van de eigenaar. We hebben naderhand nog even nagekletst en als ik de ideeën hoor ben ik nieuwsgierig geworden en kom ik graag nog een keer terug!


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 5.0

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Thema
 • Decor
 • Effecten
 • Verhaal
 • Flow

  Robin*Drs-jlc

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2022 June 17

Maar zo zijn we niet getrouwd!

Met een zeker gevoel boekte voordat we überhaupt al naar Delft waren geweest ons dagje Zoetermeer. Alle 3 de kamers op de planning met deze kamer als aftrapper. We namen plaats in de nette ontvangstruimte en na de nodige toiletbezoekjes werden we onthaald door onze zeer enthousiaste gamehost. Gedurende de dag kregen we bij iedere kamer een andere host toegewezen, maar wat ik erg waardeer is hoe deze vriendelijke dame steeds tussendoor even een praatje kwam maken. Super lief! Maar dat komt later. Terug naar waar we aan zouden beginnen. The Honeymoon Hotel.

Na een korte introductie konden we de kamer betreden. Ik was direct onder de indruk van het decor. Je waant je in mooi afgewerkte ruimte waarbij je voelt dat er -zoals wij in Brabant zeggen- iets nie in d’n hoak is. We kwamen wat langzaam op gang met puzzelen, wellicht waren we misschien ook wat melig, wie zou het zeggen. Maar eenmaal in de flow konden we lekker aan de gang.

Om voort te borduren op de puzzels, deze waren mooi in het thema verweven en zaten goed weggewerkt in de ruimtes. Er zaten zeker een aantal zeer orginele dingen in. Bij één onderdeel waren we wel erg enthousiast, waardoor het mis ging. Dit werd meteen opgepakt door de host zodat we snel weer verder konden. Top! De kamer speel je verder lineair, maar daar heb ik persoonlijk geen hekel aan. Vooral bij kamer zoals deze, hierdoor krijg je alles duidelijk mee.

Dan de beleving. De spanningsopbouw zit hier voor mijn gevoel zo goed in elkaar. Bij iedere stap die je verder komt wacht je tot dat het een keer ‘mis’ gaat. Ze weten daar naar mijn idee goed op in te spelen door ook niet met een overkill aan schreeuwerige scares werken, maar door licht, geluid en de algehele sfeer. En natuurlijk ook een beetje schrikken, maar dat hoort erbij 😉 Met momenten vond ik het goed spannend, één effect in het bijzonder had ik nog niet eerder gezien en daar kreeg ik toch wel even de rillingen van, super vet!

Ik krijg bij deze kamer sterk het gevoel dat je echt door een verhaal loopt. De ruimtes lopen logisch in elkaar over en de handelingen die je doet zetten juist kracht bij het verhaal in plaats van dat je jezelf afvraagt wat je nu aan het doen bent. Kortom, ik ben (wederom) hartstikke positief! Met nog enkele minuten op de klok wisten we te ontsnappen en werden weer opgevangen om vervolgens nog even een praatje te maken. En zo zat kamer nummer 1 van de dag er alweer op. Vol adrenaline op naar de volgende!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Spannend
 • Origineel
 • Logisch
 • Effecten

  Drs-jlc

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2022 June 20

Het begin van het einde

Je moet begrijpen dat deze kamer al voordat ie gebouwd werd op m’n wishlist stond. Oke nu ben ik aan het overdrijven maar we snappen elkaar. De ultieme truc wat mij naar kamers trekt is het onbekende. Natuurlijk weet je nooit wat je in een escaperoom kan verwachten, maar o.a. bij The End heb je werkelijk geen idee wat je gaat meemaken. En dat is de grote kracht van dit avontuur. Dat, en meer. Daar ga ik nu over proberen te vertellen.

Na flink opgewarmd te zijn door de 2 andere kamers op deze locatie, konden we beginnen aan ons laatste avontuur. Wellicht wel écht het laatste, want de desbetreffende locatie bezoeken is vaak geen gunstig teken zeg maar. We zaten nog net niet op het puntje van onze stoel deze onder ons veelbesproken kamer te starten. Zoveel vragen, en nu gingen ze dan eindelijk beantwoord worden. Ook de manier waarop hier de kamer geïntroduceerd wordt is vrij bijzonder en zette ons meteen op scherp.

Eenmaal binnen was de spanning om te snijden. Ik merkte aan onze groep dat we allemaal wat aftastend waren. Zorg dat je groep niet alleen maar uit angshazen bestaat, anders ben ik bang dat er niet veel opgelost gaat worden. 🫢 Niemand was op zijn gemak. Alles klopt aan de ruimte waar je je in bevind, tot de geur aan toe. Zoals in vele reviews vermeld staat is dit geen echte puzzelkamer, maar ligt de nadruk op beleving. De puzzels die je oplost zijn echter wel in thema en orgineel uitgevoerd.

En dan slaat het verhaal plots 180 graden om en ga je er stap voor stap achter komen wat er achter de mysterieuze deuren van The End afspeelt. Niemand die deze kamer gespeeld heeft zonder enige voorkennis gaat mij vertellen dat ze dit aan zagen komen 😅 En oh, wat hou ik er van. De setting waar je doorheen loopt laat je geloven dat je echt even helemaal uit de ‘normale’ wereld bent, zo goed gedaan. Achter elke deur vraag je jezelf af wat er nu gaat gebeuren en tot het einde blijf je jezelf afvragen waar je in bent beland.

En dan de acteur. Ja daar wijd ik even een aparte alinea aan. Wanneer ga je hem/haar voor het eerst ontmoeten? Wat gaat ie doen? Dit maakt vooral zoals ik boven al benoemde dat de spanning zeer hoog ligt. Ik vond het een geweldige toevoeging aan de kamer, sowieso heeft ie het fantastisch gedaan. Je wordt compleet uit je comfortzone getrokken waardoor het net even wat ongemakkelijker en creepier wordt. En om dan even in te haken op de veelgestelde vraag “Is het eng?” Dat dat voor iedereen ander is heb ik wel gezien. Waar de een vooral heeft genoten en goed de tijd heeft gehad om alles tot zich te nemen, zou je onze andere teamgenoot kunnen vragen naar de afwerking van de kamer. En dan voornamelijk de vloer, want deze heeft hij regelmatig van heel dichtbij gezien. 😂

En natuurlijk zou je bij een kamer genaamd The End wel een sterk einde verwachten. Ik vond het in ieder geval zeer geslaagd. Op een spectaculaire manier vallen alle puzzelstukjes samen. Je krijgt even de tijd om te beseffen wat je zojuist allemaal mee hebt gemaakt en dat is wel nodig! Vol adrenaline ontsnapte we binnen de tijd, en hadden we nog even tijd om na te praten met onze gamehost en acteur. En zo zat ons dagje DarkPark Zoetermeer er weer op.

Eindconclusie: Wat een kamer…Het wordt omschreven als een echte beleving en dat maakt ie zeker waar. Het is bij ons nog regelmatig het gesprek van de dag geweest, en eigenlijk stiekem nog steeds. Ik vond het erg lastig om een review te schrijven, probeer maar eens uit te leggen wat je zo goed vond zonder iets te veraden. Stop daarom maar gewoon met lezen, en ga The End spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Acteur
 • Decor
 • Einde

  Drs-jlccasturii

Een kind kan de was doen. Toch?

Nadat we gelukkig heelhuids uitgecheckt hadden bij The Honeymoon Hotel konden we ons dagje Sweet Lake City vervolgen. Of we even op onderzoek uit wilden gaan in een verlaten weeshuis wat voor geen meter deugt. Natuurlijk, we zijn de flauwste niet.

We konden even kort bijkomen in de ontvangstruimte tot de volgende host ons kwam ophalen. Als ik dan één minpuntje mag noemen is het toch het stukje ontvangst bij DarkPark. Begrijp me niet verkeerd, alle hostst die ons begeleid hebben waren vriendelijk en hebben het hartstikke goed gedaan. Maar toch voel je een bepaalde tijdsdruk (grappig want escapen ha) en een bepaalde gehaastheid waardoor het net niet helemaal uit de verf komt en dat is jammer. Het is druk, en zeker op zaterdag en dat begrijp ik. Maar wanneer we bijvoorbeeld naar huis gingen was er niemand te bekennen. We hebben toch een namiddag met elkaar doorgebracht en dan is een tot ziens wel op z’n plaats. Maar goed, dat is uiteindelijk opgelost. Ik wil ook niet meteen de service afstraffen want ook dit keer werden we vriendelijk onthaald. Ik benoem het nu één keer in z’n totaliteit en nogmaals, ik wil graag focussen op de positieve punten en die zijn er meer dan genoeg!

De kamer, daar wil ik het maar graag over hebben. Te beginnen bij de introductie. Deze begint al ruim van te voren en zorgt er direct voor dat je meer zin krijgt om aan dit avontuur te beginnen. Het werd duidelijk dat het niet niks is waar we aan gaan beginnen. Heel tof gedaan!

Eenmaal van start was het nog lastig te realiseren dat we niet daadwerkelijk in een verlaten weeshuis rondliepen. Het decor is wederom prachtig en voelt super authentiek aan. Ook hier hangt er weer dat altijd gezellige sfeertje. Zelfs al gebeurde er helemaal niets, niemand van onze groep voelde heel erg de behoefte om zijn of haar hoofd als eerste om een hoek te steken. En dan is het wachten tot je een keer gaat schrikken, want dat gaat natuurlijk gebeuren. Naar mijn idee pakken ze je hier écht wel op een moment of manier waar je het totaal niet verwacht. Klinkt misschien logisch maar we kennen allemaal de momenten in waarbij je denkt “Hier gaat dadelijk sowieso wat gebeuren… Ja…Zie je wel?” Dat had ik hier dus niet. Wederom weer geen overkill (dat woord gebruik ik graag sorry) of jumpscare op jumpscare op jumpscare…. Anyway, je snapt me. Gewoon een creepy sfeer en mooie verrassingseffecten. Ik ben gek op horror en waardeer het ontzettend wanneer je weg blijft van de kitsch en clichés, want dat is knap lastig en dat is wat DarkPark (overigens in iedere kamer) weer voor elkaar krijgt.

En dan de puzzels! Die zijn hier meeeeer dan genoeg. Ook deze kamer werkt lineair, en vergt met momenten een sterke samenwerking. Wederom erg orginele onderdelen. Een enkele puzzel lag ons totaal niet. We kwamen daardoor geen steek verder. De host voelde dat op tijd aan en greep in, zodat het niet in frustratie mondde, erg prettig. Mede daardoor hebben we het einde van de kamer mee kunnen krijgen. We stonden klaar om te doen wat nodig was, en soms is je enige vijand nog de tijd. Helaas de kamer nét niet gehaald, maar gelukkig dus wel alles gezien.

Ik persoonlijk denk dat dit wel dé puzzelkamer van DarkPark is, je hoeft je geen moment te vervelen. En dat hebben wij ook zeker niet gedaan. Al bij al opnieuw een aanrader. Op naar The End!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: No


 • Sfeer
 • Origineel
 • Authentiek
 • Beleving
 • Spannend
 • Samenwerking
 • Introductie
 • Decor

  Drs-jlc

Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2022 June 2

De herinnering blijft…

Na positief verrast te zijn bij The Dentist is het dan nu tijd voor The Freakshow. Een kamer die al sinds ik op Escapetalk zit hoog op mijn lijstje stond. Dit thema heeft een speciaal plekje in m’n hart, dus wederom waren de verwachtingen hoog gespannen.
We konden even bijkomen onder het genot van een drankje terwijl de gamehosts wisselde van wacht. Na een korte introductie konden we gaan beginnen. En wat een start van de kamer! Die zagen we niet aankomen, fenomenaal! We zaten er al meteen helemaal in. De puzzels gingen erg vlot. Ik wil even melden dat we de kamer gehaald hebben met nog zo’n 20 minuten over. Tot onze grote verbazing, want zo voelde het totaal niet. Voor mij geeft dat aan dat de flow er dus super lekker in zat en dat is top.

Ik heb in de kamer heerlijk genoten van de sfeer, naast een klein stuk parallel puzzelen is het over het algemeen redelijk lineair, maar daar heb ik in kamers als deze absoluut geen hekel aan. Des te meer tijd heb ik om rustig rond te gapen, want er valt genoeg te zien!
Deze room heb ik regelmatig voorbij horen komen als een ‘doe-kamer’ en er was misschien een klein beetje angst dat het af zou hangen van puur en alleen behendigheidsspellen (wat persoonlijk voor iemand met ADHD en het geduld van niks niet de voorkeur heeft) maar dat was zeker niet het geval. Ik heb het ervaren als een kamer waar ik zelden zoveel pret heb gehad. Zelfs voor de angsthazen onder ons zou ik deze zeker aanraden! Er hangt natuurlijk een creepy sfeertje en op een moment na waar ik bijna tegen het plafond zat (eigen schuld, ik had het moeten weten) mag je deze kamer zeker niet overslaan.

En dan nog even het einde, ook die zag ik niet aankomen. Fantastisch! Al met al lees je wellicht het enthousiasme van mijn review af. Misschien is het het stukje thema wat de voorkeur heeft, smaak, of het overal gevoel van plezier wat we met ons team hebben ervaren… Deze kamer wordt in ieder geval toegevoegd aan het lijstje ‘Persoonlijke favorieten’ Ik zeg, op naar Zoetermeer!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 7.0


Played in April 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Aankleding
 • Licht
 • Geluid
 • Begin + Einde

  Drs-jlcStan

The Dentist

DarkPark Delft
Posted on: 2022 May 6

De sTANDaard ligt hoog

Na eindelijk een fijn gezelschap gevonden te hebben die het aandurven met ons mee te gaan, konden we de groepsapp ‘Rondje Darkpark’ aanmaken. En die groepsnaam geeft exact weer wat we gaan doen. Te beginnen in Delft!

We gaan ze netjes in de volgorde van oud naar nieuw spelen. Dus the Dentist stond als eerste op het programma. Ik was zeer benieuwd naar deze kamer. Dit is de oudste kamer van Darkpark, en ik merk dat we vaak verwend zijn met de kamers van nu, en ook al probeer ik het altijd binnen de context van toen te bekijken, merk ik toch vaak dat de oudere kamers een beetje ondergesneeuwd worden. Ik kan alleen maar zeggen dat dat hier absoluut niet het geval is!

De intro is iets wat ik altijd al kan waarderen in escaperooms. Lekker suggestief en het zorgt dat je meteen op scherp staat. Het licht en geluid is echt top. Dit zet meteen de toon in een kamer en zorgt hier voor een lekker spannende sfeer. De puzzels zijn goed te doen. Slechts door onze groep die veel te moeilijk dacht liepen we op één onderdeel vast. Verder vlogen we door de kamer heen. Dit betekent alleen dat er een fijne flow is, en dat is een goed teken! Ik moet erbij zeggen dat we wat rekentalenten om ons heen hadden, en dat was zeker geen overbodige luxe. We speelden deze kamer met 5, en dat laat de ruimte ook toe.

Met een goed gevoel verlieten we The Dentist, en ik kon alleen maar denken ‘Als dit het begin is? Laat de rest maar komen!’ Dus op naar The Freakshow!


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

  Drs-jlc

Houdini's Academy

Keyhouse
Posted on: 2022 April 11

Hou doet ie dat toch?

Twee kamers op de planning vandaag! Lekker impulsief vertrokken we met 4 man sterk naar Mol om te beginnen met de andere kamer op deze locatie, en af te sluiten met deze. Overigens ook de volgorde waarop ik ze zou aanraden.

Laat ik bij het begin beginnen. Of eigenlijk niet. Wat een toestanden. Dat is eigenlijk alles wat ik er over kwijt wil. Laat het vooral op je af komen. Ik vond het in ieder geval geweldig.

In meerdere reviews staat dikgedrukt: ‘Niets is wat het lijkt’. Ik ga me daar nog eens volledig bij aansluiten. Of je nu 1 of (zoals wij) 50 kamer(s) gespeeld hebt, dat maakt in ieder geval niets uit. Laat vooral even los wat je van escaperooms denkt te weten want daar ga je hier helemaal niets aan hebben. En hoe verfrissend werkt dat!

Ik heb vooral erg veel plezier gehad in deze kamer. Er zitten super leuke elementen in verwerkt en het verhaal komt duidelijk tot zijn recht. Ik kan het heel erg waarderen wanneer er net even wat anders van je gevraagd wordt dan verwacht. De aankleding is gaaf en het licht en geluid dragen bij aan een toffe sfeer in de kamer.

Voeg daar nog een super vriendelijke eigenaar, een gezellig ontvangst en een mooie startruimte aan toe en ik kan mezelf alleen maar afvragen, ‘Wat wil een mens nog meer? Bedankt voor deze middag!


Response by Keyhouse

2022 June 7

Mooi hoor. Dank je wel voor deze review. Het was inderdaad een gezellige namiddag, zo gezellig zelfs dat ik jullie bijna niet meer liet vertrekken door de deur op slot te laten ;)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Start kamer
 • Host
 • Origineel

  Drs-jlc

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Posted on: 2022 April 4

Onze Stay was behoorlijk Dark

Zo. Ik heb toch zeker twee dagen nodig gehad om even goed na te denken wat ik nu wil gaan schrijven. Ik ben er eigenlijk nog steeds niet uit, dus laat ik maar gewoon beginnen met typen.

Wat. Een. Ervaring. Al vanaf oktober vorig jaar verheugde ik me er op om af te reizen naar Vlaardingen. Helaas gooide the Big C roet in het eten, maar eindelijk was het dan zo ver! Last minute kon zich nog één teamlid aansluiten, super bedankt daarvoor! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, en vooral hoe meer mannen waar ik me achter kan verschuilen 😂.

De entree was al fantastisch. Het lachen was me snel vergaan wanneer we het immens grote pand mochten betreden. Wat een spanning… Als een treintje liepen wij helden achter elkaar door het donker. Wat moet dat er uit hebben gezien 😅 De spanning valt enigzins wat van de schouders na een tijdje, en maakt plaats voor volle bak adrenaline. Rennen, kruipen, klimmen, fluisteren, gillen… We bevonden ons in een ware achtbaan van emoties.

Natuurlijk moesten we een manier vinden om ook nog ooit te ontsnappen, en de opdrachten en puzzels we daarbij nodig hadden waren passend. Een specifiek element vind ik bril-jant. Wat heeft dat een toestanden opgeleverd haha!

Ik zou zo graag vertellen wat er binnen in de oude fabriek allemaal afspeelt. Eigenlijk ook niet, eigenlijk gun ik het iedereen om dit mee te maken. Zet je angst aan de kant, (ja ook ik heb momenten van angst gekend, en zelfs mijn stoere vriend liet mijn hand soms niet los 😜) maar laat je niet leiden door dat. Geef je over aan de ervaring, laat alles op je af komen en geniet! De uiteindelijke woorden die we allemaal stuk voor stuk konden uitkramen waren ‘Wow vet’. Het is zo ongelofelijk gaaf.

Dan nog even de acteur; Wat heb je het bizar goed gedaan, alleen maar lof en een dikke chapeau! Je hebt mij acties laten uitvoeren waarvan ik niet wist dat ik het kon. Geweldig!

Zoals je wellicht kunt concluderen ben ik laaiend enthousiast. Nu heb ik slechts nog maar last van een escape-kater. Nu heb ik ‘m gespeeld en kan ik mijn hoofd niet resetten om opnieuw deze film te beleven. Stom!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Locatie
 • Muziek
 • Licht (of juist niet)
 • Spectaculair
 • Acteur
 • Origineel

  cinzanoj94MarcStancasturiiDrs-jlc

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 January 10

De beer is los!

Eindelijk. Zo'n beetje sinds we zijn begonnen met escapen krijgen we bij iedere eigenaar het foldertje van Escaperoom Antwerp weer in onze handen gedrukt. Dat het zo lang heeft geduurd voordat we richting Zoersel zijn gereden vond ik helemaal niet erg. Dit betekende dat we deze recent geopende kamer meteen mee konden pakken. En wauw... Wat een ervaring!

Laat ik beginnen dat ik ontzettend van belevingskamers houdt. Ik kan er dan ook prima mee leven dat in sommige situaties de puzzels dan wat naar de achtergrond zijn gedrukt. Als je dan een kamer vind die beide zaken in huis hebben, ja. Dat is natuurlijk helemaal top!
Om verder te gaan op de puzzels, deze waren prima te doen. Al hebben we een paar keer staan sukkelen, ik kan nu achteraf niet zeggen dat ze onmogelijk of vergezocht zijn. Wel vond ik ze vooral erg leuk om te doen, één puzzel in het bijzonder zal me nog lang bijblijven. Hier en daar een lineaire puzzel maar ook opdrachten waarbij je tegelijkertijd flink aan de slag kan. Voor mij persoonlijk een mooie balans.

Dan de sfeer. Nog een keer wauw. Alleen het begin maakt dat je meteen in het verhaal gezogen wordt. Van geur tot licht en in het bijzonder geluid. Alles zit zo ontzettend goed in elkaar. Ik heb in de kamer ook echt een aantal keren een WTF momentje gehad. Het decor is prachtig en alles klopt tot in de puntjes.

Nadat we een beetje bekomen waren van ons enthousiasme heeft eigenaar nog een rondje met ons door de kamer gelopen en hebben we nog even gezellig na gekletst. Het blijft altijd leuk om zo'n passievolle en vriendelijke eigenaar te treffen!

Kortom, we hebben een fijne middag beleefd bij Escaperoom Antwerp, waarvoor dank!
Mocht je nog twijfelen, vooral niet doen. Speel (als je deze net als wij schandalig lang hebt uitgesteld) als eerste Hunting Season en als je dan nog denkt dat het niet beter kan, boek the Toy Factory!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Show
 • Licht
 • Geluid
 • Puzzels
 • Beleving

  Stan

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 January 10

Schiet mij maar lek

Hoppa, met 4 man in de auto en op naar Zoersel. Dit is zo'n kamer waar ik me al een behoorlijke tijd op heb verheugd. En terecht, is vandaag maar weer gebleken!

We werden kort ontvangen door een vriendelijke mevrouw en na een drankje mochten we dan de jagershut betreden. Daar werd onze oorspronkelijke host vervangen door (achteraf bleek) de eigenaar, die meteen een passend sfeertje wist neer te zetten. Al bij de entree van de kamer ben je direct op je hoede.

Nou, beginnen dan maar! Je waant je in een prachtig decor waarbij de puzzels subtiel in zijn verweven. Er hangt nou niet echt een gezellig sfeertje. Dit wordt krachtig neergezet doormiddel van licht en vooral geluid. Enige minpuntje hier is dat het op een bepaald moment wel érg donker was waardoor het naar ons idee relatief moeilijk was om een puzzel op te lossen. Maar goed, verder heb ik hier weinig last van gehad want het past natuurlijk wel in de spanning die de eigenaar hier neer wil zetten.

Ik vond de puzzels oprecht leuk om te doen, flink veel afwisseling en origineel. Ook zaten er een paar verrassende effecten in de kamer, echt heel tof. Het bleef tot het einde spannend of we hem zouden halen, en met iets minder dan 2 minuten op de klok zijn we ontsnapt. En dat terwijl ik niet persé het gevoel heb gehad dat we écht vast zaten. Genoeg te zien en te doen dus!

Al met al mag ik wel concluderen dat ons bezoek aan Zoersel flink geslaagd is. Ik ben blij dat ik eindelijk deze kamer heb kunnen spelen en zou ook zeker iedereen aanraden om deze te doen. Een echte escape klassieker!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

  Stan

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2022 January 10

Ik Hou(dini) d'r van

Soms heb je van die kamers waarvan je weet 'Dit gaat sowieso goed zijn'. Wat tevens natuurlijk ook een valkuil is. Je mag niet altijd alleen van je gevoel afgaan, dan kan het alleen maar tegenvallen. Behalve vandaag, vandaag mocht dat even wel.

Hoeveel zin ik ook had in deze kamer, we wisten natuurlijk van tevoren dat we meteen daarna The Movies gingen spelen. Ik had 'm geboekt onder het mom van perfect 'opwarmertje'. Alleen doet dat deze kamer geen eer aan. Hij is absoluut meer dan dat. Bij binnenkomst van de kamer was ik direct verwonderd over het prachtige decor.

Het meest bijzondere vond ik de kleine details die overal in de kamer verborgen zitten. Wel maakt dit de kamer wat fragieler. Hier valt in principe wat van te zeggen maar ik ervaar dit niet als iets negatiefs. Verwacht geen boekenkast waarbij je van 300 meter afstand kan zien wat vast zit en wat niet, maar een echte workshop met passende attributen waar zo mee omgegaan hoort te worden zoals je dat in het 'echt' zou doen. Dit doet los van het feit dat het er fantastisch uitziet, ook zeker iets met de beleving.

Het verhaal zit oprecht leuk in elkaar en de puzzels sluiten daar mooi bij aan. Of eerder raadsels. Geen ellenlange hoofdrekensommen, maar even in het hoofd kruipen van een ware ontsnappingskunstenaar. Na het spelen hebben we met de eigenaar een rondje gelopen door de kamer die ons enthousiast nog wees op de details die we niet hadden gezien en zonder ook maar een enkele vraag konden we zo door naar de volgende kamer.

Ik schreef het al bij The Movies, en ik ga het hier nogmaals doen. Wat een topkamers heeft eigenaar Anthony hier gebouwd en dat op zo'n prachtige locatie. Tel daar het enthousiasme en de passie van hem bij op en dan ga je hopelijk net zoals wij een hele fijne dag bij The Push beleven!


Response by The Push Mystery Rooms

2022 February 1

Hey Sjephanie! een glimlach van oor tot oor geef je mij :-D DANK JE WEL!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Locatie

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

The Movies

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2022 January 2

Ik wil er niet uit!

Mijn eerste review op EscapeTalk en die draag ik graag op aan The Movies. En laat ik daar meteen een korte roman van maken 😉

Wat is er nu mooier dan het nieuwe jaar al escapend te beginnen? Na een flink ritje van dik 2 uur zijn we aangekomen in Dudzele. Als 4 escape én film liefhebbers lagen de verwachtingen vrij hoog. Maar, man… alles wat ik vantevoren had gehoopt werd overtroffen. En meer. Alleen al bij het ontvangst werd ik al enthousiast. Wat een mooie locatie en een vriendelijke en gepassioneerde host. Alleen hierdoor kregen we alleen maar meer zin om de kamer te gaan spelen. Eenmaal binnen was ik al direct omver geblazen door het prachtige decor. Deze ruimte ademt een en al sfeer, alles klopt! Van geur tot de indrukwekkende props. The Movies blijft verbazen. De spanningsopbouw zit perfect in elkaar. Steeds wanneer je denkt dat je alles hebt gezien volgt er weer een nieuwe verrassing. De puzzels waren gevarieerd. Samenwerken is een vereiste en hier en daar is de kamer soms wat liniar, wat ik heerlijk vind. Dit geeft alleen maar meer de tijd om alles in je op te nemen want er valt meer dan genoeg te zien. En ook zeker om te doen. Met momenten kwamen we er niet helemaal uit maar ik heb nooit het gevoel gehad dat we compleet vast zaten. Anthony voelt precies aan wanneer hij subtiel wat kan bijsturen. Kortom een super fijne flow waardoor er nog meer nadruk op de beleving valt. Ik durf met een gerust hart te zeggen dat dit onze nieuwe absolute nummer 1 is!

Niet alleen omdat wij filmliefhebbers zijn maakt het dat wij deze kamer zo ervaren hebben. Ik ben er van overtuigd dat iedereen met een beetje liefde voor escaperooms gaat waarderen wat Anthony hier voor elkaar heeft. Helaas zijn we hier nu uitgespeeld, maar mocht Anthony nog toekomstplannen voor een nieuwe room hebben, rijden we met liefde weer op en neer. Ik kan nog zoveel meer vertellen, maar waarom zou ik? Ga deze kamer doen. Je gaat er geen moment spijt van krijgen!


Response by The Push Mystery Rooms

2022 January 4

Hey Stephanie! Wat een leuke review :-) Blij dat jullie met je leuke familie er van genoten hebben. Altijd leuk om echte enthousiaste enthousiastelingen over de vloer te krijgen ;-) Groetjes


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Locatie

  louiseboelaertbroeder_viktorStananthony_boelaertkatena3Drs-jlc

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Posted on: 2022 January 10

Aaaah, nu zie ik 't!

Op naar Bergen op Zoom, wat dan toch nog stiekem anderhalf uur rijden is, maar hey! Dat hebben wij natuurlijk over om weer twee kamers te spelen die op het verlanglijstje stonden. Met 6 man sterk gaan we een dappere poging wagen om ons aan te sluiten bij het genootschap. Wie weet vinden ze ons nog aardig ook.

Aangekomen op de (mooie) locatie kunnen we direct starten met spelen. Zoals in andere reviews benoemd haalt deze room zijn inspiratie uit de film 'Now You See Me'. Niet persé een must, wel leuk om deze van tevoren te (her)bekijken. In de kamer is lekker veel te doen. De aangereikte 70 minuten ga je zeker nodig hebben! We kunnen lekker allemaal tegelijk aan de slag en ik zie geen moment om stil te staan. De puzzels zijn origineel en je wordt gedwongen om passend in het thema te denken. Je hebt tenslotte wel te maken met een stelletje illusionisten. Een paar puzzels in het bijzonder vind ik erg creatief gevonden!

Qua decor betreft valt hier en daar nog wat te halen. Dit wordt tegen het einde wel steeds beter, dus je werkt echt ergens naar toe. Vooral het einde vond ik erg vet gedaan. Vergeleken met de Juwelier is hier wat meer nadruk gelegd op de beleving. Er zitten wat meer effecten in en er wordt nog meer gebruik gemaakt van licht en muziek. één staaltje techniek in het bijzonder vind ik helemaal geweldig. De vriendelijke host nam daarna ook uitgebreid de tijd om dit aan ons uit te leggen, dus dank daarvoor! Dat kan ik altijd waarderen.
Hoe of wat zou ik zeker zelf gaan ontdekken, wie weet hebben ze bij het genootschap nog plek ;)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service

  Drs-jlc

Om door een ringetje te halen

Gezellig met z'n zessen vertrokken wij vandaag naar Bergen op Zoom om daar de twee kamers van Escaperoom 0164 te spelen. De escaperoom ligt midden in het centrum dus het is zeker een aanrader om meteen even een rondje te lopen en op onderzoek uit te gaan want het is er erg mooi!

Nadat we bij het genootschap aan mochten sluiten was het tijd voor het serieuzere werk: inbreken bij een heuse juwelier. En ik moet toegeven, zo voelde het ook. Bij binnenkomst was ik bijna vergeten dat we in een escaperoom stonden, dus dat horloge wat ik nog zo onschuldig voor mezelf wilde afrekenen, dat ging helaas niet door. Even terug naar waar we voor kwamen!

Met 6 man sterk vlogen we door de puzzels heen. Vrij in het begin verliep het allemaal nog parallel en later in de kamer werd het wat lineairder. Prima, je werkt natuurlijk ergens naartoe en het is wel zo fijn dat de gehele groep dit meekrijgt. Wel liepen we op één stuk muur en muurvast. Ik durf rustig te zeggen dat deze bij ons lag, we zagen het gewoon echt niet. Ik ben er geen voorstander van om overladen te worden met hints, maar hier had ik toch iets sneller gehoopt op een duwtje in de juiste richting. Dit duurde net iets te lang waardoor we met 5 man niks aan het doen waren en dat is jammer. Hadden we zelf misschien maar niet zo hard door de andere puzzels moeten gaan ;)

Verder kan ik er kort maar krachtig over zijn. Het verhaal, je rol in het verhaal en het decor sluiten perfect in elkaar aan. Ik vind het een leuk thema en ook duidelijk uitgewerkt. Er zitten wat leuke effectjes in die passen in de setting. Prima kamer!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel

  Drs-jlc

0 reviews