Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Spear of Destiny

Utrecht , Netherlands

Open now

80 minutes

2 - 5 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about The Spear of Destiny

Professor Rövers is vermist! Marijn Rövers Jr. maakt zich ernstige zorgen. Kan jij het geheime laboratorium van Time Labs binnenkomen en achterhalen waar zij gebleven is? Ook is er een belangrijk artefact, een erfstuk, dat Marijn graag terug ziet. Kan jouw team zich voordoen als stagiairs bij Time Labs en het artefact terughalen voor jullie ontdekt worden?


Child-Friendly

Themes

Adventure

History

Laboratory

Mystery

Time travel

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

47 visitors

96.8% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Vrieslantlaan 2
3526AA, Utrecht
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

31 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

MariekeMariekeEscape EnigmaMember since: 2020 March 02 (430 rooms played)
Posted on: 2023 may 30

"Zoek eens even op Wikipedia?"

Als je komt met termen als "Immersive Gaming" en "escaperoom 3.0" dan leg je de lat hoog, dus wij waren benieuwd. Kamer is een paar maanden open en er waren nog geen reviews van ervaren spelers. Ik had al het een en ander van andere escaperoomwappies gehoord, dus stelde mijn verwachtingen bij...
Escaperoom ligt in een boulderhal (leuk als klimmen ook je hobby is) met een ontzettend gezellige bar waar je voor en na het escapen op je gemak een drankje kan drinken, en ze hebben ook wat kleine lunchgerechtjes.

Wij komen binnen als onderzoekers bij Timescape, om na te gaan wat er met de verdwenen professor is gebeurd.
Introductie door de host was leuk gedaan, in thema, en niet te langdradig. We krijgen weer een walkietalkie mee (3.0 kamer??) en kunnen de zoektocht starten.
Persoonlijk ben ik geen fan van tijdreizen, ik denk omdat je dit heel moeilijk realistisch neer kan zetten. Het eerste deel vond ik niet zo sterk. Teveel lezen, achteraf bleek er ook techniek niet te werken waardoor de logica zoek was. Uiteindelijk toch in de tijdmachine kunnen stappen.
Het tweede deel vond ik erg leuk, leuke puzzels, heerlijke flow, beter afgewerkte ruimtes, niet feit dat de kamer niet rolstoeltoegankelijk is zeg maar ;-)
Er wordt net als bij de andere kamer goed gebruik gemaakt van de ruimte. Wel zijn de puzzels niet heel vernieuwend en de afwerking van de kamer is matig op sommige punten (met name het eerste deel).

Eerlijk gezegd begrijp ik bij deze kamers de keuze om de termen "Immersive Gaming" en "escaperoom 3.0" te gebruiken niet. Bij deze termen denk ik aan kamers als Stay in the Dark of De Wraak van Han. Ik denk dat hierdoor de verwachtingen van spelers hoog zijn en dat kan wel tot teleurstelling leiden.

Immersive en 3.0? Nee, maar deze kamer is echt een ontzettend leuke middenmoot kamer.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  TheekopjeSem

Tijn10Tijn10Escape ExpertMember since: 2022 February 12 (109 rooms played)
Posted on: 2023 december 21

Terug naar de tijd van napoleon

Waar morgen eindelijk ‘the dome’ op de planning staat konden we het niet laten om nog een last minute escape te doen op een klein uurtje van huis. De host kwam ons ophalen in de leuke louche ruimte en het werd tijd om te beginnen. Na de op z’n minst te zeggen iets wat ongemakkelijke uitleg mochten wij van start gaan. Aan het begin liepen wij al snel vast. Er was niks te vinden en we moesten toch op een manier naar de volgende ruimte toe waar wij uiteindelijk na 2 hints ook terecht kwamen en naar onze verbazing vonden wat we voor de vorige ruimte nodig hadden (een kleine reset fout dus) vanaf hier begon de escaperoom pas echt. En deze heeft mij positief verrast. Erg leuke technische snufjes. Originele puzzels en een duidelijke houvast. Er zit in deze kamer naar mijn mening iets wat veel leeswerk maar dit is gelukkig niet storen. Want ik wel jammer vind is dat op het moment dat je daadwerkelijk gaat tijdreizen (het moment waar je naartoe hebt gewerkt) het doodstil is. Geen muziek of geluid, gewoon helemaal niks. Dit zou ik zeker aanpassen voor een nog betere beleving. Erg leuke met strakke aanmelding en erg leuke puzzels. Echt van genoten en wij komen zeker terug voor de ander kamer!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 6.5


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  75:55 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Prijs
 • Geluid/muziek
 • Ongemakkelijke host

  markgoedegebuure

Robin*Robin*Escape ExpertMember since: 2020 January 19 (123 rooms played)
Posted on: 2023 september 30

Tijdreizen

Nadat we de andere kamer op deze locatie hadden gespeeld, speelden we deze kamer. Aankleding super leuk, goed gebruik gemaakt van de ruimte die er is. Puzzels niet moeilijk, maar wel leuk.
Voor de ervaren escapers goed te doen met 2 personen, maar ook vermakelijk met max 4. Originele kamer, wel wat prijzig in verhouding met andere kamers.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Sfeer

  Dewi

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (265 rooms played)
Posted on: 2023 august 12

Et voilà!

We hebben onze stage bij Time Labs succesvol afgerond en bereiden ons nu voor om opgehaald te worden voor deel twee: The Spear of Destiny. Adventurescape zit in een boulderhal naast de snelweg met gratis parkeren. Je kunt hier zelfs nog wat eten en drinken voor en na het spel.
We worden in character opgehaald door onze hosts. Dit hoort natuurlijk een immersive intro te zijn, maar is bij ons eerder tenenkrommend. Net zoals bij Timescape is het acteerwerk niet best en onze host is duidelijk nerveus. Tegelijkertijd leest hij zijn script aan ons voor vanaf zijn telefoon, wat we gewoon kunnen zien. Combineer dat met een resetfout die dan ook nog eens niet al te soepel wordt opgelost en de zin zit er heeeeeel wat minder in dan bij de andere kamer.

Als we eenmaal beginnen voelt het gelukkig beter aan. De setting van Time Labs en het tijdreizen komt terug bij beide kamers en het is schattig om die setting nu uit een andere hoek te zijn. In feite beleven we hetzelfde plot als bij Timescape, maar de tijdreisgimmick wordt nu op een andere (betere) manier toegepast. Ik ben blij dat het trucje niet herhaald wordt, maar het daadwerkelijke tijdreizen voelt nog steeds niet zo dramatisch als het kan.
Het decor in de eerste helft is niet erg mooi en zelfs op het lelijke af, maar zodra wij de tweede helft in komen slaat dit compleet om. Dit is echt wel mooi decor! Goed onderhouden, mooi belicht, en van indrukwekkende kwaliteit. De sfeer is hier ook beter door de sfeervolle belichting en enkele effectjes die langs komen. Ik mis enkel nog fatsoenlijk sound design. Het is vaak stil en als er geluid is voegt het niet zodoende toe aan de sfeer als zou kunnen.

De ruimte van Spear of Destiny is beperkt, maar creatief ingedeeld. De daadwerkelijke ruimtes zijn niet heel groot, maar het zijn er veel. In al deze ruimtes is er flink wat gevarieerd puzzelwerk te doen en dat geeft Spear of Destiny zijn grootste pluspunt. Het voelt echt alsof je een reis maakt door de kamer. Je doet veel dingen op allerlei plekken in een korte tijd en dat voelt gewoon goed. Ik zou het team beperkt houden tot 4 mensen vanwege de kleinere ruimtes.
De opdrachten en puzzels zijn weer aan de makkelijke kant, maar dat faciliteert natuurlijk ook de soepele flow. We flowen heerlijk door zonder ooit echt vast te lopen al komen we hier en daar wel een technische glitch tegen. Iets dat net niet lekker werkt wat je er even uit haalt, maar gelukkig is het nooit gamebreaking. We eindigen met een escape-cliché van een einde, maar we halen er onze lol uit door een beetje er mee te klooien. Moet ook kunnen.

Ik heb me bij deze kamer weer kostelijk vermaakt! Spear of Destiny heeft meerdere gelijkenissen met Timescape, maar doet tegelijkertijd genoeg anders om de kamers te onderscheiden. Dezelfde kwaliteiten vind ik hier doorgaans beter uitgevoerd dan bij Timescape en de andere structuur houdt de kamers identiek. Misschien ligt de ene je meer dan de andere, maar voor ons was Spear of Destiny de betere. Het is weer een poging tot meer dan een reguliere escape en hoewel het niet een "3.0" experience is (wat dat ook mag betekenen) is het daadwerkelijk een tandje boven de meeste escapes. Alsnog is de kamer aan de prijzige kant voor wat je krijgt. Ik heb in ieder geval bij allebei de kamers ontzettend veel lol gehad en zou graag ooit nog een keer terug komen.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 6.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:00 min


 • Soepele flow
 • Variatie in puzzels en opdrachten
 • Tijdreisgimmick is een leuke twist
 • Veel te doen
 • Mooi decor, vooral in de tweede helft
 • Ongemakkelijke host
 • Sound design kan beter
 • Hoge prijs

  Marieke

TrudyTrudyEscape GuruMember since: 2022 October 30 (123 rooms played)
Posted on: 2024 april 14

Niet bijster origineel, wel leuk

Net als veel andere recensenten waren we niet enorm onder de indruk van de acteerkunsten van onze host, maar laten we eerlijk zijn… ze had ook weinig materiaal om mee te werken. Vergeet het flutverhaaltje, het wordt leuk als je eenmaal binnen staat bij TimeLab. De puzzels zijn heerlijk logisch, waardoor we een goede flow te pakken hadden en ook tijd hadden om lol te hebben. De verschillende ruimtes met elk hun eigen sfeer vonden wij goed gemaakt. De puzzels zijn niet super origineel, maar wel leuk om te doen. Ervaren escapers kunnen The Spear of Destiny ook prima met twee personen spelen. Al is ‘ie wel behoorlijk prijzig, dus dat moet je willen.
Parkeren kon voor de deur en het café van de Boulderhal is erg sfeervol.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in April 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes  52:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal

 

remie_jansenremie_jansenJunior EscaperMember since: 2017 May 30 (13 rooms played)
Posted on: 2024 march 30

Super leuke avond

Het was al weer een tijd geleden maar deze vonden we echt tof! Tijdreis thema was leuk puzzels goed en fijn dat deze eens wat langer duurde!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  79:54 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

The_FoxThe_FoxJunior EscaperMember since: 2022 November 27 (17 rooms played)
Posted on: 2024 april 11

Leuke escaperoom in leuk thema

Met ze 4en hebben we deze escape room gedaan, waarbij we met twee ervaren en twee onervaren waren. De moeilijkheid was precies goed genoeg om uitdagend genoeg te zijn voor de ervaren escpares, en is ook goed te doen voor een beginner. Het thema kende we al want hadden ook een andere escape room op de zelfde locatie gedaan. Al met al weer een super ervaring.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Beleving

 

vlaflipvlaflipEscaperMember since: 2019 December 28 (42 rooms played)
Posted on: 2024 february 12

Mooie tijdreis in een verrassend decor

De ontvangst was in een ietwat luidruchtige boulderhal, maar na de introductie kondern we de kamer in en daar hebben we er niets meer van gemerkt.
Het thema leek ons weer leuk, tijdreizen: dat beloofd wat. Die belofte is goed uitgekomen. Er zijn diverse afwisselende opdrachten met veel variatie. Er zit zoekwerk in en wat denkwerk, combineren is meestal (net zoals bij elke escaperoom) hard nodig. We waren met een groep van 5 en dat was hier en daar echt iets te veel, met zijn drie of echt max vier zouden we aanraden. Flow was lekker.
De puzzels zijn goed te doen, hier en daar wellicht too obvious. De hosts zijn oplettend en laten je lekker je gang gaan als ze goede vooruitgang zien.
Ruim binnen de tijd ( nog 14 minuten over) waren we weer teruggekeerd naar ons beginpunt. Leuke ervaring rijker, we gaan de andere kamer ook nog eens doen hier.
Prijsstelling vinden we wel wat scherp.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in February 2024

Played with 5 persons

Team: Vlaflip

Escaped: Yes  66:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Logica
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad

 

Mali (14 rooms played)
Posted on: 2024 february 16

Leuke speelervaring

Wij kwamen binnen met 4 stagiairs en zijn onderworpen aan de werkzaamheden die bij TimeLabs uitgevoerd worden. We hebben absoluut niks aangeraakt waarvan dat niet de bedoeling was en ook zeker geen grote invloed gehad op de veranderende bedrijfscultuur! Echt waar hoor.

Ik heb hartstikke leuk gespeeld in deze escaperoom. Er zijn meerdere ruimtes om doorheen te komen, en het verhaal is ook leuk. De puzzels zijn erg afwisselend, maar ik vond ze niet ál te moeilijk. De ruimtes zien er mooi uit, met leuke details.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Super leuke escape room!!

Gister hebben wij (2 personen) 'The spear of destiny' gespeeld. Wij hebben een ontzettend leuke ervaring gehad bij AdventurEscape mede dankzij onze gamehost Lucas! De kamer was erg leuk en de puzzels paste goed bij het thema. Hier en daar hadden wij een hint nodig, en die kregen wij altijd op het juiste moment. Compliment naar de gamehost! Deze kamer is zeker een aanrader. Wij komen snel terug voor de andere kamer.


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Geweldig

Eerst de andere kamer bij jullie gedaan met vrienden en nu deze met collega’s.
Wat een leuke kamer. Veel te doen en te zien!! Van alles wat en ik denk dat de host zich wel vermaakt met het bekijken van de beelden.
Moeite waard om te spelen


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  71:10 min


 • Veel kamers
 • Aankleding prima
 • 75 minuten de tijd

 

Petra_B..Petra_B..Escape LegendMember since: 2018 October 07 (331 rooms played)
Posted on: 2024 january 07

Verrassend leuk

Na de eerste kamer hier gespeeld te hebben, was het vandaag tijd voor de tweede kamer hier. De eerste kamer was al verrassend goed, dat beloofde wat voor deze kamer. Ook hier werden we aangenaam verrast. Sterker nog, deze kamer overtrof de andere kamer. Echter zijn beide kamers zeker de moeite waard om te spelen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in January 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit

 

luuk_schalkluuk_schalkJunior EscaperMember since: 2019 March 02 (26 rooms played)
Posted on: 2023 december 20

2 verschillende ervaringen in 1 kamer

We speelden deze kamer op een rustige woensdagavond. En hebben de andere kamer begin dit jaar al eens gedaan.

De ontvangst was wat euh....ongemakkelijk. Maar eenmaal ready om de kamer in te gaan was de sfeer goed. De eerste paar puzzels waren erg leuk en logisch. Halverwege werd de kamer ineens volgestopt met wat vreemde puzzels en niet meewerkende elektronica. Na dit hikje in de kamer verliep de kamer weer leuk en waren de puzzels logischer en de vooral de aankleding fantastisch.

Al met al net een voldoende.


7

Ambiance: 9.5

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  65:00 min


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Locatie
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Weinig origineel

 

Een kamer met 2 gezichten...

We mochten nog redelijk last-minute in de avond komen spelen.
Dank dat dit nog kon, onze escape verslaving moet namelijk gevoed worden!

Ontvangst:
De locatie zit in een groot complex wat vooral gericht is op de klimactiviteiten. Echt een hartelijk ontvangst was er niet. We moesten even ergens gaan zitten en zouden vanzelf opgehaald worden. Na een toiletbezoek komt er iemand naar ons toe.
En ik zeg het niet graag. Maar deze host was echt vreselijk ongemakkelijk... Heel aardig, maar in omgang en gesprek niet prettig. De ''ontvangst'' is in thema en verhaal. Alleen moet je het dan wel echt verkopen als je het op deze manier doet. Dit lukte niet en zorgde vooral voor veel ongemakkelijke momenten en tal van stiltes... Naja, laten we vooral ons richten op de Escaperoom, daar komen we immers voor!

Kamer:
De start ging gelijk lekker. Leuk dat je eerst nog de kamer in moet om alvorens voor je gevoel pas echt te beginnen.
Dit stuk verliep erg stroef en we begrepen totaal niet wat er gedaan moest worden. We dachten dat het gewoon op de gok moet of gewoon proberen. Achteraf bleek dat we in de andere ruimtes info vonden over hoe we dit moesten doen.
Er was dus helaas niet correct gereset... Dat is altijd vervelend!

Het decor aan het begin is niet echt super. Niet veel aankleding en het lab thema komt niet echt goed over.
De puzzels vergen veel lees werk en zijn zo nu en dan best vaag als je het mij vraagt.
We hebben een aantal keren in de kamer een moment gehad dat we iets oplossen, maar eigenlijk totaal niet weten waarmee/waarom/hoe. Dit brengt soms veel verwarring en de flow van de kamer hapert ook zo nu en dan daardoor.

Halverwege het spel zit een leuke verassing die ik eerlijk gezegd niet had verwacht. Het decor word leuker en mooier. Ook de puzzels worden wat beter. Dit stuk ging ons ook een stuk beter af! Nog een paar leuke verassingen en we zitten lekker in de flow.

Het einde van het spel is logisch, maar niet echt interessant/spannend. Ik denk dat hier nog wat winst te behalen valt.
Meer licht/geluid/effect om dit echt een klapper van een einde te maken! Ook het spelelement wat herhaalt word is niet nodig... Dan zie ik liever geen puzzel of iets nieuws. Toen we de kamer gehaald hadden werden we net als in het begin, vriendelijk onthaald. Maar ook nu... Zeer ongemakkelijk!

Conclusie:
Een kamer die echt 2 gezichten heeft. Het eerste deel was in mijn ogen wat minder. Dit komt mede door de reset fout in de kamer en het vele lees werk. Daarna word in mijn ogen de kamer steeds een beetje beter en eindigt het een beetje slapjes.
Als er iets meer aandacht voor het licht en met name het geluid komt in deze kamer. Dan heb je echt wel een sterke kamer staan. Nu is het leuk, maar geen wauw wat het wel kan worden.
Er zit zeker potentie in!!!

Dank voor de leuke avond. Wij komen zeker terug voor de andere kamer!!!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 6.5


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  75:55 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decor in eerste deel
 • Reset fout

 

SirClaySirClayEscape GuruMember since: 2021 December 02 (152 rooms played)
Posted on: 2023 september 30

Back to the future

Van de twee vond ik deze nog leuker dan de andere kamer. Hetgeen hierin heel goed wordt uitgelicht is het interactieve en de ruimtes. Zonder teveel erover los te laten. Er zijn er genoeg.

Wat betreft de puzzels waren deze niet heel moeilijk. Passend bij de kamer kijkend naar het thema en interactie.
Leuke technieken zijn er toegepast en de kamer ziet er heel goed uit!

Zeer vermakelijke kamer en zeker een aanrader.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

DewiDewiEscape ExpertMember since: 2022 August 05 (57 rooms played)
Posted on: 2023 september 30

'Weten jullie zéker dat jullie niets hebben meegenomen wat de toekomst veranderd kan hebben?'

#43

Samen met een duo onbekende + mijn vaste escapemaatje mocht ik als 'stagiaire' het laboratorium bezoeken.
Hier mochten wij beide kamer spelen
- Timescape
- The spear of destiny

De locatie ligt op een industrieterein met voldoende (gratis) parkeerplekken.

De escaperoom bevindt zich in een boulderhal.

De escaperooms zitten een beetje in een afgelegen hoekje, wat niet veel positieve verwachtingen schept. 

We worden op een wat ongemakkelijke manier ontvangen, hoe onze (andere) host ons direct in het verhaal trok, was dit eerder wat vreemd. Weer de portofoon mee, jassen aan en voor Marijn opzoek waar Professor Rövers en het artefact zijn gebleven. Duidelijke taak. Weer de portofoon (...) mee en door!


Er werd vooraf verteld dat deze kamer 'heel anders' zou zijn, maar het thema en de sfeer blijven hetzelfde. 

Ook wordt het 'truucje' van de vorige kamer herhaald. Tof concept, maar wanneer de kamers achter elkaar gespeeld worden is de verrassing er wel af. 

De kamer is heel mooi gebouwd en voelde realistisch aan. 

De spelflow is erg prettig; de puzzels zijn leuk in thema en volgen elkaar goed op.

Denk in deze kamer vooral niet te moeilijk, wanneer je bedenkt 'dit kan het toch niet zijn?', dan zit je goed ;).
Maar ondanks dat je een duidelijk lijn in de kamer hebt, waar je steeds duidelijk alle informatie kunt vinden, viel dat op sommige momenten wat tegen (zonder te spoileren) en hadden we hiervoor hints nodig.

Ze hebben onwijs goed gebruik van de ruimte gemaakt waardoor je echt een reis door de tijd/kamer maakt. Maar dat is dus hetzelfde truucje als de vorige kamer. Desondanks wel erg tof en er leek geen einde aan de kamer komen. Wel waren het weinig puzzels per kamer. Er zitten een aantal toffe elementen in de kamer waardoor je toch weer verrast wordt en wat kleine grapjes, waardoor deze kamer voor mij nét wat beter was dan de andere kamer.

Wij moesten een aantal keer op elkaar wachten ivm lineaire puzzels, wat voor nu prima was.

Maar heb je meer escape ervaring zou ik de kamer met maximaal 2-3 personen spelen.


Conclusie:
Leuke en verassende kamer.
Hou je verwachtingen simpel evenals het denkniveau voor de puzzels en je gaat een leuke tijd (her)beleven ;).

Wel vind ik de kamer te duur voor wat je krijgt, in vergelijking met andere kamers.
Wanneer je beide kamers komt spelen zou ik adviseren om timescape als eerste te spelen en deze kamer als tweede.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  64:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Prijs
 • Sommige punten wat onlogisch

 

mistymistyEscape ApprenticeMember since: 2019 April 05 (10 rooms played)
Posted on: 2023 september 23

Goed opgezette kamer

De kamer heeft een leuke en goede verhaallijn. Puzzels waren divers.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Prijs

 

Tijdreizen deel 2

Na Timescape, speelden we spear of destiny. Opnieuw een fijne opstart, maar waar we in timescape telkens weer verbaasd werden over het spelverloop, kwamen we er hier precies niet helemaal in. Dat er iets niet naar behoren werkte, speelde er ook een rol in. Maar het gebeurt niet vaak dat de opvolger van een kamer bij ons minder scoort... Het was allemaal minder 'wauw' dan bij timescape, korter, sneller. Veel ruimtes, met 1 of 2 puzzels en weer verder... Fijne kamer, maar voor ons is timescape de (veel) betere keuze!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in September 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels

 

Wanderlust1993Wanderlust1993Junior EscaperMember since: 2023 August 24 (14 rooms played)
Posted on: 2023 september 15

Veel kamers, leuke ervaring!

Een leuke escaperoom met veel kamers. Vooral de decors wanneer je 'terug in de tijd' gaat zijn mooi. Slechts 1 cijferslotje in de escaperoom, verder is er gebruik gemaakt van diverse leuke technieken. Wij waren met een groep van 5. Ik denk dat een groep van 4 personen beter is, aangezien sommige ruimtes klein waren en je nu niet alle vijf tegelijk bezig was met de opdrachten.

Ik kom graag nog eens terug om de andere escaperoom hier te spelen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs

 

mikenzomikenzoEscaperMember since: 2019 December 25 (32 rooms played)
Posted on: 2023 august 20

Dubbel gevoel

De andere kamer hadden we eerder al gespeeld. Die was leuk. De makers zijn erg creatief en hebben een goed gevoel voor humor. Daarom wilden we deze nieuwe kamer ook spelen. De ontvangst was in karakter zij het een tikkeltje nonchalant. In de kamer herkenden we de stijl uit de vorige kamer. Weer even op stoom komen. Dan lijkt het alsof de techniek het laat afweten. Naar ons gevoel te vaak om de flow in stand te houden. Jammer want het verhaal, de sfeer en de puzzels zijn leuk. Ook krijg je een tablet mee wat iets teveel voelt als een verplicht spiekbriefje. Jammer. We hadden liever naar clues in de ruimte gezocht dan steeds maar in de "handleiding" te kijken. De prijs is ook nog eens behoorlijk hoog voor twee personen. Als het allemaal wat minder technisch was zou het veel beter zijn.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in August 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Techniek laat het geregeld afweten

 

mitch2304mitch2304Escape GuruMember since: 2018 November 26 (205 rooms played)
Posted on: 2023 august 01

Een verwarrende tijdreis

Na ons succesje in Timescape, vervolgde we ons avontuur in The Spear of Destiny.
De host zat opnieuw in zijn rol en we kregen het idee dat hij niet gewend was dat er groepen zo meespeelden, zoals wij dat deden. We kregen de indruk dat hij niet echt wist wat hij ermee aan moest.
Het spel liep wat stroef in het begin, maar daarna gingen we weer goed weg waardoor we met nog 17 minuten buiten stonden.
We vonden het decor in "het verleden" erg goed uit zien.
Maar... helaas deed er iets niet waardoor we de host tot 3 maal toe in de kamer tegenkwamen, er een aantal dingen al openstonden die dicht hadden moeten zitten en hadden we het idee er iets miste.
Ik heb de eigenaar hierover gemaild en gelukkig was die erg begripvol!


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in July 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Origineel
 • Open dingen die dicht moesten zitten
 • Host tot 3 maal toe in de kamer

 

Hele mooie kamer!

Mooi gemaakt, heel origineel, leuke elementen leuke puzzels.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

AlexremiAlexremiEscaperMember since: 2022 March 25 (33 rooms played)
Posted on: 2023 july 08

Verrassend

Eerste gedeelte is wat te technisch. Dat mag net even iets soepeler gaan lopen, iets wat de vriendelijke hostess beaamde. Het wordt nog vloeiender gemaakt. Het tweede deel was helemaal in ons straatje. Leuke puzzels, wel ietsje makkelijk. Overall een hele mooie kamer met veel oog voor detail en verhaal, complimenten!!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

MeloDMeloDJunior EscaperMember since: 2022 October 02 (30 rooms played)
Posted on: 2023 june 25

Maakt hoge verwachtingen helaas niet waar

Op basis van zowel de omschrijving op de website ('immersive gaming'), de prijs (duurder dan toppers als DarkPark en Outerground) en de recensies hier waren de verwachting hooggespannen. Helaas té hooggespannen, zo blijkt.

De ontvangt begint rommelig; we zij netjes op tijd maar krijgen te horen dat de vorige groep nog bezig is en uitloopt. Prima, kan gebeuren. Echter hebben we uiteindelijk ruim een half uur moeten wachten waarna de host ons komt halen. De uitleg van de kamer wordt gedaan op een semi-grappige manier (of de acteerskills van de host wisten ons - mogelijk door de warmte / gebrek airco in de ruimtes? - niet echt te overtuigen) gedaan waarna we van start gaan.

Aanvankelijk zitten we helemaal in het verhaal; de puzzels zijn origineel, zetten je op een andere manier aan het denken en passen goed bij het thema en de verhaallijn. De extra elementen (bewust vaag gehouden) komen de sfeer absoluut ten goede en we zijn dan ook erg benieuwd naar het vervolg van het verhaal.

Helaas lijkt de escaperoom na ongeveer 1/3 van de tijd wat afgeraffeld. De puzzels zijn van mindere kwaliteit (op 1 verrassend leuke auditieve puzzel na en de "eindpuzzel" na) en de sfeer en aankleding vervaagt wat. Dit wordt versterkt doordat er bij 2 puzzels technische mankementen zijn waardoor we hints nodig hebben om verder te komen en uit de flow gehaald worden. De puzzels en "accessoires" lijken een beetje afbreuk te doen aan het speelgenot. Aan het einde waren we alweer vergeten wat onze "opdracht" ook alweer was.

Al met al heeft deze escaperoom erg veel potentie, de uitwerking is helaas niet top. De maker is duidelijk een creatieve geest en wanneer er iets meer tijd besteed wordt aan de afwerking (zowel qua technische mankementen als logica qua puzzels) is het echt een aanrader! Voor nu zou ik zeggen: te duur voor wat je er voor krijgt.


6.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 5.5


Played in June 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Creatief
 • Zintuigen worden op meerdere manieren geprikkeld
 • Goed te doen met 2 personen
 • Thema
 • Prijs
 • Technische mankementen
 • Host was niet erg overtuigend
 • Waarschijnlijk minder leuk met meer dan 3 personen

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape GuruMember since: 2019 September 18 (172 rooms played)
Posted on: 2023 june 08

Goed gebruik gemaakt van de ruimtes

Nadat wij de andere kamer op deze locatie hadden gespeeld was het tijd voor The Spear of Destiny. Wij waren echt onder de indruk van Timescape dus hadden hoge verwachtingen. Qua verhaal sluit deze nieuwere kamer ontzettend goed aan bij Timescape, maar volgens mij maakt de volgorde van spelen niet zoveel uit. Doordat wij de kamers achter elkaar spelen herken je bij deze kamer aspecten die ook waren toegepast in de eerste kamer, totaal geen probleem maar daardoor ben je net iets minder verrast. De puzzels in deze kamer zijn ook weer helemaal in thema en we hebben er echt van genoten. De aankleding is met zorg gedaan en doeltreffend. Ook de muziek is mooi maar mag van mij veel harder. Heel eerlijk was ik door Timescape meer omver geblazen, toch was ook dit echt een geweldige kamer om te spelen en we hebben echt genoten. Ook de begeleiding was super! Zeker spelen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2023

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

 

viefjeviefjeEscape GuruMember since: 2019 August 30 (162 rooms played)
Posted on: 2023 june 25

Mooie kamer en goed in thema

Ook deze kamer heeft een leuk thema, waarbij veel aandacht voor de details en afwerking zijn. Puzzels kloppen en passen bij het verhaal. Licht en muziek zou nog net iets intenser mogen, maar dat neemt zeker niet weg dat dit een hele fijne kamer is. Ook complimenten voor de gamehost!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2023

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes  80:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great