Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Drs-jlc

Escape Expert

Offline

Description

Heey,


Mijn naam is Job (alias Drs. J.L.C. 😜). Ik ben woonachtig in Helmond, maar ik kom oorspronkelijk uit Aarle-Rixtel. Naast mijn passies; cabaret, film, muziek, de Efteling en schrijven; heb ik een grote passie voor escape rooms! Dit is begonnen op 18 maart 2018 toen ik samen met mijn familie en vriendin mijn eerste kamer speelden. Vanaf toen gingen de remmen los 😅.


Ik houd van het spelen en bedenken van escape rooms, maar ook van het erover praten en het – met kritische blik – waarderen van escape rooms. Mijn passies ‘schrijven’ en ‘escape rooms’ kan ik goed bevredigen hier op escapetalk.nl waar ik vanaf mijn 22ste escape room (die ik gespeeld heb) op 27 augustus 2021 iedere escape room heb gereviewd. Inmiddels heb ik 50+ kamers gespeeld en vind ik – als de snob die ik ben – dat ik er wel wat over mag vinden en schrijven 🙈.


Ik schrijf reviews niet om escape rooms af te zeiken óf naar beneden te halen. Ik wil graag een positieve invalshoek gebruiken, maar wél met af en toe een gepaste kritische noot. Daarbij vind ik het ’t aller belangrijkste dat de lezers van de review er iets aan hebben. Daarom probeer ik middels mijn reviews mensen te enthousiasmeren en te adviseren over de kamer waarover de review gaat. Natuurlijk probeer ik zo objectief mogelijk te blijven, maar helaas lukt dat niet altijd. Het gaat tenslotte toch over wat ik vind en hoe ik iets ervaren heb. Ik probeer het wél altijd erbij te benoemen wanneer iets echt subjectief is en volledig berust op mijn eigen smaak.


Cijfers geven vind ik altijd ontzettend moeilijk. Hecht bij mijn reviews dan ook maar meer waarden aan de tekst dan aan de cijfers 😉. Ik heb een onderwijs achtergrond en in het onderwijs is een 7 bijvoorbeeld een hartstikke goed punt. Terwijl hier (op escapetalk.nl) vaak een 7 als laag wordt gezien. Je zult dan ook merken dat wellicht mijn punten vaak lager zijn dan die van andere reviewers. Hieronder zal ik schematisch weergeven hoe ik mijn punten geef:

 • Onder een 5: Niet de moeite om te spelen.
 • Tussen de 5,5 en 7,5: Zeker de moeite waard om te doen, maar ga er niet te ver voor reizen. Waarschijnlijk wél leuk als eerste escape room óf voor mensen die er super veel doen; voor tussendoor.
 • Tussen de 7,5 en 8,5: Top kamer! Hier mag je best een stukje voor reizen en deze hebben wellicht potentie om ooit een 9 óf 9,5 te worden.
 • Tussen de 9 en 9,5: Zeker weten spelen en gaan doen! Helaas net géén persoonlijke topfavoriet.
 • 10: Persoonlijke topfavoriet, mag voor mij op 1 staan van de beste escape rooms. Ofwel: Deze moet je gespeeld hebben, ongeacht de reistijd.

De kamers die ik 10 heb gegeven (óf die ik een 10 zou geven, maar niet gereviewd heb) zijn de volgende kamers (top 7 persoonlijke favorieten van 1 naar 7):

 • The Movie's (The Push Mystery Rooms; Dudzele, BE)
 • The Dome (Mama Bazooka/Escaperoom Nederland; Bunschoten-Spakenburg)
 • CORPSE INC. (Escaperoom Junkie; Baarn)
 • De Conciërge (Kamer 237; Volkel)
 • Houdini's Workshop (The Push Mystery Rooms; Dudzele, BE)
 • Inferno (Timed Adventures; Katwijk)
 • Stay in the Dark (DarkPark; Vlaardingen)

Ik speel alle kamers eigenlijk altijd met mijn vriendin en samen met haar zit ik in verschillende teams. We staan altijd open om meer te gaan ontdekken met andere, dus als je het leuk vind mag je ons altijd een berichtje sturen om samen een kamer te gaan spelen. Ook vind ik het leuk om gesprekken te voeren over escape rooms, dus wil je eens iets kwijt óf een leuke discussie voeren schroom dan niet om me aan te spreken. Dit geldt overigens ook als je het niet eens bent met mijn reviews óf met mijn waarderingen. Spreek het uit richting me én wie weet breng je me op andere gedachten (óf ik jou 😜).


Zó, dit wordt alweer veel te lang voor een simpele bio. Leuk dat je de moeite genomen hebt om dit te lezen én wellicht treffen we elkaar een keer in ons prachtige escape-landschap.


Member since

28-11-2021

Location

Helmond

Statistics

Escaperooms

51 reviews

73 Rooms played

74.5% escapepercentage


Games

0 reviews

6 played games


1 forum posts

Teams

Verblauwkes

4 team members

12 Rooms played

Ale Blie 👍🏻

3 team members

9 Rooms played

Nicht die Kinder!

5 team members

7 Rooms played

51 reviews

🔫

Nadat we met de formatie ‘Nicht die Kinder!’ (5 personen) Mission 1 van Wasteland Rebellion hadden gespeeld, gingen we direct Mission 2 spelen. Ik kom meteen met mijn eerste aanrader; voor het volledige verhaal is het raadzaam om eerst mijn review te lezen van Mission 1 en dan pas deze review te lezen (Ik ga namelijk niet alle dingen herhalen die ik bij Mission 1 heb verteld en hetzelfde zijn bij Mission 2).

We waren al in Vlaardingen en hadden nagepraat met het voltallige team van DarkPark over onze bevindingen van Mission 1 (gezien wij de aller eerste groep waren die dit speelden). We werden weer teruggebracht naar de beginpositie en daar zou voor ons Mission 2 beginnen 😉. Waar we bij Mission 1 aanvulling voor ons team kregen van vreemden, speelde we nu met alleen onze eigen groep (5 personen). Je speelt normaliter met een grote groep van 10 personen per missie en als je dus met minder dan 10 bent, heb je kans dat dit wordt aangevuld tot 10 personen met mensen die je niet kent. Het was nu echt een pré dat we gewoon met onze eigen groep konden spelen. Enerzijds omdat je de zekerheid hebt dat je géén ‘vervelende’ mensen in je groep krijgt en anderzijds, omdat het nu veel minder chaotisch en druk was tijdens het spelen van het spel en we allemaal alles mee konden krijgen. De andere groep (Mission 1) was met 10 man, waardoor het tijdens het spel toch vol genoeg was. Wat mij betreft zou een groep van 5 óf 6 personen per missie groot genoeg zijn en wordt het al gauw te veel en te druk, maar dat heb je helaas niet voor het kiezen.

Je wordt in thema opgehaald door de gamehost en wordt naar de plek geleid waar je de introductie/instructie van het spel krijgt. De sfeer en aankleding van deze plek was meteen al super vet 👍. Ik vond dit persoonlijk al een sterker begin van het avontuur dan bij Mission 1. Je gaat naar de toekomst reizen én hoe je dat doet bij deze missie is echt super grappig en tof 🤣. Dit is een hele leuke wending binnen de ervaring. Vervolgens begint de lasergame. Beide missies van Wasteland Rebellion zijn lasergames. Verwacht niet dat je een escape room gaat doen. Echter het is niet alleen maar mensen afschieten. Je krijgt ook een opdracht mee. De opdracht die je bij Mission 2 meekrijgt zou je kunnen beschrijven als een escape room aspect. Ook hier vind ik persoonlijk de opdracht leuker en beter dan de opdracht bij Mission 1. Als je wat sceptisch staat tegenover het lasergamen en meer van escape rooms houdt, is het aan te raden om deze missie te verkiezen boven Mission 1, omdat deze opdracht dichterbij een escape game komt, dan de opdracht bij Mission 1.

De tijd van het spel vliegt voorbij. We kwamen nat van het zweet de ruimte uit. Na het spel volgt een slotstuk wat het verhaal mooi rond maakt. Ik heb het in al mijn reviews van DarkPark benoemd, maar de twee sterkste punten van DarkPark zijn ook hier weer grandioos uitgevoerd; licht- en geluidseffecten.

Na de missie gingen we opnieuw napraten met de eigenaar en medewerkers van DarkPark, want we waren nu de eerste groep die twee missies achter elkaar speelden. Het was super gezellig en het was super vet dat we zo serieus genomen werden over onze bevindingen. Het is ontzettend moeilijk om hier een goede waardering voor te geven in de vorm van een cijfer, omdat het geen escape room is. Het cijfer heb ik gebaseerd op wat er op de website beschreven wordt; ‘een escape room en immersive theatre gecombineerd met een nieuwe vorm van het klassieke lasergamen’. Als ze het hadden beschreven als puur ‘lasergamen’, had ik het een hoger cijfer gegeven.

Al bij al; Een toffe lasergame met een goed verhaal. Deze missie vond ik beter dan Mission 1, maar dat kan persoonlijk zijn (Ik ben iets meer fan van escape aspect en iets minder van de lasergame en hier is het escape aspect groter dan bij Mission 1).

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Probeer een zo groot mogelijk groep bij elkaar te krijgen, zodat je de game met ‘eigen mensen’ kan spelen, zo voorkom je dat het ‘tegenvalt’ door de toegevoegde mensen;
- Verwacht een lasergame en géén escape room óf escape experience;
- Dit spel is totaal anders dan alles wat je van DarkPark gewend bent, neem dit ook mee binnen je verwachtingen;
- Als je een lasergame fanaat bent, dan weet ik zeker dat je dit super vet gaat vinden én moet je het absoluut boeken!
- Als je iets meer escape-ervaring wil, boek dan Mission 2 i.p.v. Mission 1.

Bedankt DarkPark Vlaardingen voor de fijne avond. We hebben het naar ons zin gehad en genoten. We komen graag weer terug als jullie weer iets nieuws creëren.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Licht en geluid
 • Beleving
 • Vriendelijke hosts en medewerkers
 • Lasergame
 • Hét escape-aspect

  katena3mitch2304sjephanie

De moeilijkste review ooit…

Welkom lezers, bij de moeilijkste review die ik ooit geschreven heb. Meestal typ ik een review in een paar minuten en weet ik heel duidelijk wat ik vind van een escape room óf experience, maar deze keer heb ik er een paar dagen voor nodig gehad om goed na te denken wat ik nu precies in deze review kwijt wil om potentiële spelers te informeren en te enthousiasmeren voor deze nieuwe DarkPark ervaring. Ik heb zelfs getwijfeld of ik überhaupt een review zou moeten schrijven. Maar een goede uitdaging ga ik nooit uit de weg 💪. Let’s go…

Met het team ‘Nicht die Kinder!’ (5 personen) waren we de allereerste groep die Wasteland Rebellion van DarkPark Vlaardingen ging spelen. We zouden beide missies na elkaar spelen én dan begin je logischerwijs met ‘Mission 1’.

Waarom was het schrijven van deze review zo moeilijk? Nou, Wasteland Rebellion is géén escape room. Dit word ook duidelijk beschreven op de website. Echter kan het stukje tekst geïnterpreteerd worden als een escape game met een lasergame aspect. Je moet goed in je gedachten nemen dat dit eerder andersom is; een lasergame met een klein escape-aspect.

Je speelt het spel met een grote groep (max. 10 personen). Onze groep van vijf werd aangevuld met vier ‘vreemden’. Ik vond dit op zich een hartstikke leuk idee. Echter ben ik hier achteraf niet zo’n fan van, merkte ik. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je het echt moet treffen met de mensen met wie je wordt samengevoegd én dit maakt óf breekt de totale ervaring. Daarbij vond ik 9 personen best veel mensen om het spel te spelen, vooral omdat er nóg een groep (Mission 2) tegelijkertijd speelt. Zij waren met 10 personen. 19 personen in dit spel voelde als veel én creëerde chaos tijdens het spel, waardoor we niet alles mee konden krijgen. (Spoiler:) Later toen wij Mission 2 deden speelden we met enkel onze groep van 5 personen en dit was veel overzichtelijker én paste ook beter in de speelruimte.

In thema wordt je opgehaald door de gamehost en wordt je gebracht naar de locatie waar je de instructie en introductie krijgt. Dit is super tof gedaan met een leuke wending in het verhaal van hoe je naar de toekomst gaat reizen 👍. Vervolgens krijg je nog wat meer informatie over het verhaal én dan begint je lasergame-avontuur. Uiteindelijk kom je helemaal bezweet uit het spel 😅. Je gaat niet alleen maar mensen afschieten, maar je krijgt ook een opdracht mee (dit is het escape-aspect). De locatie van de lasergame gaat je bekend voorkomen als je alles van DarkPark gespeeld hebt en dit leidde bij ons tot het ophalen van nostalgische momenten; ‘Weet je nog dat jij hier…’, enzovoorts.

Als de tijd om is van het lasergamen krijg je het slot van het verhaal, waarbij alles samen valt. Ook dit is tof! Verder zijn de sterke punten van DarkPark aanwezig gedurende het gehele spel; het sublieme licht en geluid! Dit is wat DarkPark - zo blijkt maar weer - super goed in de smiezen heeft.

Na ons avontuur hebben we nagepraat met onze gamehost, de eigenaar van DarkPark en eigenlijk met alle medewerkers die aanwezig waren, want iedereen was zeer benieuwd wat we er van vonden. Dit hebben we ook uitgebreid besproken.

Maar nu het aller, aller moeilijkste… Ga ik ‘m waarderen als lasergame ervaring óf als lasergame, escape en immersive theatre ervaring? Wat is eerlijk? Als DarkPark dit zou verkopen als louter ‘lasergame’, zou ik dát waarderen en krijgt het een hoger cijfer. Echter verkoopt DarkPark het als lasergame, escape en immersive theatre ervaring en dan waardeer ik het met een iets minder hoog cijfer, omdat die laatste twee aspecten betrekkelijk minder terugkomen en minder goed uit de verf komen. Daarbij denk ik dat dit een ‘avontuur’ is wat nog wat moet groeien.

Al bij al; Houd je van lasergamen én wil je eens totaal iets nieuws doen op dat vlak, dan zou ik het je zeker aanraden om dit te gaan spelen. Ben je een beetje sceptisch over dit concept, speel dan bij voorkeur Mission 2, want dat is nog net iets meer een escape-ervaring dan Mission 1 (lees voor meer info mijn review bij Mission 2 😁).

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Probeer een zo groot mogelijk groep bij elkaar te krijgen, zodat je de game met ‘eigen mensen’ kan spelen, zo voorkom je dat het ‘tegenvalt’ door de toegevoegde mensen;
- Verwacht een lasergame en géén escape room óf escape experience;
- Dit 'spel' is totaal anders dan alles wat je van DarkPark gewend bent, neem dit ook mee binnen je verwachtingen;
- Als je een lasergame fanaat bent, dan weet ik zeker dat je dit super vet gaat vinden én moet je het absoluut boeken!
- Als je iets meer escape-ervaring wil, boek dan Mission 2 i.p.v. Mission 1.

DarkPark Vlaardingen, bedankt voor deze leuke avond. We hebben het naar ons zin gehad én ik heb weer eens iets gedaan wat ik nooit eerder heb gedaan. Daarnaast bedankt voor de gezelligheid bij het napraten en de interesse in onze ervaring.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Lasergamen
 • Vriendelijke hosts en medewerkers
 • Licht en geluid

  katena3mitch2304sjephanieanouk

Vaudeville

Escape Room 076
Posted on: 2022 June 27

Waar zegt ze?!

Mijn vriendin heeft een forumberichtje geplaatst op escapetalk.nl om contact te zoeken met andere escape-fanatiekelingen. Vandaag zouden we voor het eerst een stel ontmoeten dat gereageerd heeft op dit bericht. We hadden als het ware een ‘escape-blind-date’ met een ander stel. Super spannend, want we hadden bij de escape room zelf afgesproken én zouden direct gaan starten met spelen 😅. De escape room die we hadden uitgekozen voor deze escape-date was Escape Room 076 in Breda. Hier zouden we de kamer ‘Vaudeville’ gaan spelen.

Wij waren als eerst aanwezig bij de escape room en werden daar super vriendelijk ontvangen door één van de twee gamehost die ons zou begeleiden tijdens het spel. Parkeren kan in de buurt tegen betaling, gezien de escape room midden in het centrum van Breda ligt. De ontvangstruimte van Escape Room 076 is enorm qua omvang en super gezellig. Er is een grote bar aanwezig, dus het is géén straf om hier te wachten óf om na te praten. Voor het eerst in mijn ‘escape-carrière’ werd ik, door de gamehost, herkend van mijn reviews op escapetalk.nl. Fijn om te horen dat er toch mensen zijn die mijn ellelange verhalen op escapetalk.nl lezen 😜.

Toen onze blind-date (het andere stel) arriveerde, konden we meteen beginnen. Met vier personen gingen we Vaudeville spelen; een kamer over een waarzegster... De instructie en introductie wordt gedaan bij de kamer door de gamehost en middels een filmpje. De kamer zelf ziet er prima en netjes uit. Het is mooi gedecoreerd en volledig in thema. Er zitten bepaalde special effects in de escape room die een toevoeging zijn op het verhaal én de spelbeleving. De puzzels passen ook goed in het thema. De kamer is voornamelijk parallel, wat betekent dat je tegelijkertijd verschillende puzzels op kunt lossen. We merkte dat, doordat we elkaar nog niet goed kenden, het in het begin best ongemakkelijk was om je vol op de puzzels te storten, maar na een tijdje blijkt dat ‘escapen’ een prima manier is om elkaar snel te leren kennen.

Je doorloopt een verhaal wat duidelijker wordt gedurende het spel en dit is mooi uitgevoerd, zonder dat er al te veel ‘letterlijk’ wordt verteld. Daar houd ik van 😇. Aan het einde werd het nog spannend óf we op tijd zouden ontsnappen, maar door een sprintje te trekken wisten we net op tijd uit de kamer te geraken. Na onze ontsnapping werd met ons de kamer nog eens doorlopen én werden dingen duidelijk die we niet van elkaar hadden gezien. Altijd top als hier de tijd en de aandacht voor wordt genomen 👌.

In de ruime ontvangsthal konden we nog gezellig napraten én kennismaken met elkaar. Onze gamehost kwam af en toe gezellig mee kletsen. Het schept een band als je allemaal dezelfde hobby hebt. We hebben het erg naar ons zin gehad en deze escape-date smaakte naar meer!

Al bij al; Een hartstikke leuke kamer, die mooi gedecoreerd is met puzzels die goed passen binnen het verhaal. Absoluut een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 óf 5 personen i.v.m. parallelle puzzels;
- Vooral geschikt voor mensen die van beleving én puzzels houden in een kamer;
- Neem je tijd om gezellig na te kletsen in de gezellige ontvangsthal.

Escape Room 076 Breda, bedankt voor de gezellige middag! We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie en komen wellicht nog terug voor jullie andere kamers. Speciale dank aan onze super vriendelijke en gastvrije gamehost; het was super gezellig!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Ontvangstruimte

  Robin*markgoedegebuuredcmariekesjephanie

Flight815

Escape World Tilburg
Posted on: 2022 June 20

Schrobbel Air

Je gaat niet de hele dag binnen zitten als het buiten tropisch warm is, dus ik en mijn vriendin (2 personen) hadden besloten om erop uit te gaan. Naar het strand? Naar het zwembad? Nope. Naar een escape room met airco 😎.

We kwamen aan in ‘Schrobbeler-City’ Tilburg (eindelijk weer eens iets in de buurt 😅) bij Escape World Tilburg om daar de escape room ‘Flight815’ te gaan spelen. Klein geschiedenislesje: Toen wij met onze escape-hobby begonnen (2018) stond deze kamer hoog aangeschreven (als ik me niet vergis zelfs als nummer 1 in Nederland). Deze was toen te spelen in Voorburg bij Down The Hatch. Tegenwoordig is deze uitbater bekend van de escape room ‘Molly’s Game’. Toen de kamer gesloten werd, werd de kamer gekocht door Escape World Tilburg om daar een nieuw leven te krijgen. Echter is het niet meer volledig dezelfde kamer als toen, want de kamer duurde in Voorburg 90 minuten en vandaag de dag in Tilburg 60 minuten. Helaas zijn wij te laat met onze hobby begonnen om destijds de kamer in Voorburg te spelen, dus is het super tof dat we deze nostalgische escape room jaren later toch nog kunnen doen in het Brabantse Tilburg.

Parkeren kan gratis voor de deur bij Escape World. Vervolgens werden we vriendelijk welkom geheten door onze gamehost. De ontvangstruimte ziet er prima uit en is groot qua oppervlak. Echter het was een beetje een rommeltje toen wij er waren. Desalniettemin werden we vriendelijk te woord gestaan en werden we naar de kelder begeleid voor de instructie, die door de host zelf gedaan wordt. De introductie op het verhaal vind plaats in de kamer zelf. Wat ontzettend jammer is, is dat de tijd begint te lopen terwijl je naar de introductie kijkt/luistert. Hierdoor moet je een keuze maken; ófwel ik ga genieten van de beleving en loop daardoor enkele minuten van mijn tijd mis óf je begint alvast met zoeken en puzzelen én mist daardoor de beleving en het verhaal. Wij kozen voor optie 1 en hadden daarom al meteen enkele minuten achterstand. Uiteindelijk vinden wij ‘beleving’ belangrijker dan zo snel mogelijk uit een kamer geraken. Dit frustreet wel een beetje.

De kamer zelf ziet er prima uit en is op zich mooi gedecoreerd en gethematiseerd. Hier en daar lijkt het op een oude kamer door wat slijtage, terwijl de kamer hier nog maar recent is. De licht- en geluidseffecten zijn prima en dragen bij aan de juiste sfeer.

De puzzels zijn leuk om te doen én zijn van een prima niveau. De meeste puzzels zijn passend in het thema van de kamer. De kamer is voornamelijk lineair, wat betekent dat je eerst de ene puzzel op moet lossen voordat je door kunt met de volgende. Hierom zou ik aanraden om met een kleine groep te gaan (maximaal 3 óf 4 personen), anders zal je vaak op elkaar moeten wachten. Wij met z’n tweeën hadden hier geen last van 👍. Ook bij de puzzels is veel slijtage te zien. Dit zit ‘m voornamelijk in technische mankementen. Zo hadden wij bijvoorbeeld een goede combinatie al meerdere malen ingevoerd, maar pas bij de vijfde keer klapte er iets open. Op zich is dat geen ramp, maar het wekt wat frustratie op wat zonde is van de flow en de beleving.

Uiteindelijk wiste we toch nog binnen de tijd te ontsnappen. We werden enthousiast door de host uit de kamer gehaald en hebben nog kort nagepraat en wat gedronken en zo kwam onze warme middag in Schrobbeler-City tot een eind.

Al bij al; Raar om te zeggen van een kamer die al zulke groten successen heeft gekend; maar het is een kamer met potentie. Het thema, decor en de puzzels zijn hartstikke leuk en goed, maar hier en daar heeft de kamer wat liefde nodig om het tot een nog betere ervaring te maken.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 3 óf 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Houdt rekening met ‘haperende’ techniek; je antwoord kan goed zijn, maar wellicht moet je het nog een keer invoeren; laat je hier niet te veel door frustreren.
- Vooral leuk om te doen als je nog niet veel kamers gespeeld hebt, dus voor de iets minder ervaren escaper.

Beste mensen van Escape World Tilburg, bedankt voor deze leuke middag!


Response by Escape World Tilburg

2022 June 20

Hi! Dankjewel voor je uitgebreide review! Dit helpt ons uiteraard en we blijven altijd zoeken naar verbetering. De introductie is een kleine 3 minuten, maar we hebben inmiddels een aantal keer gehoord dat dit storend is. We gaan er dus direct naar kijken om de spelervaring te verbeteren! Daarbij wil ik ook graag aangeven dat er wel degelijk parallele puzzels in de kamer te vinden zijn, maar hier zal ik verder niet op ingaan om spoilers te voorkomen ;) Mochten er nog specifieke verbeterpunten zijn, dan kun je ons altijd even een mailtje sturen en dan gaan we er alles aan doen om te kijken of we nog iets kunnen implementeren. Nogmaals bedankt voor de mooie review! Wellicht zien we jullie nog een keertje terug.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 6.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Goede prijs

  sjephanie

The Dome

Mama Bazooka
Posted on: 2022 June 15

FanDom(e)

🤯 WAT EEN KAMER! The Dome zou mijn 69ste kamer worden (géén bijzonder getal, tenminste als je niet van schunnige grappen houdt), maar in alle 68 kamers die ik vooraf heb gespeeld, heb ik nog nooit zoiets meegemaakt als ik heb meegemaakt tijdens het spelen van The Dome! Dit was voor mij niet louter een escape room, maar een avontuur door een droomwereld. Ik zal bij het begin beginnen…

We – de Verblauwkes (4 personen) – waren al in Bunschoten-Spakenburg bij Mama Bazooka (voorheen: Escaperoom Nederland) en hadden al hun andere kamers al gespeeld op deze dag. The Dome hadden we bewaard als toetje van deze Mama Bazooka-dag. Dit is ook een aanrader, mocht je alle kamers van Mama Bazooka willen spelen; speel The Dome als laatst. Nadat we wat gegeten hadden elders, kwamen we terug in de sfeervolle ontvangstruimte. De ontvangstruimte is een ruimte die wat weg heeft van een arcadehal. Het is absoluut geen straf om in deze ruimte te moeten wachten totdat je een escape room kunt gaan spelen. De gamehosts die ons zouden begeleiden bij The Dome konden we al, want zij hadden ons al begeleid bij de andere kamers. Het waren twee enthousiaste en super vriendelijke mensen, die ervoor zorgde dat het ons aan niets ontbrak tijdens deze dag.

Vooraf werd door de hosts verteld dat The Dome een volledig automatische kamer is. Dit betekent dat de hosts eigenlijk niets hoeven te doen gedurende wij het spel spelen. De hele kamer draait zichzelf op basis van techniek. Natuurlijk wordt je wel in de gaten gehouden, maar dat is alleen maar omwille van de veiligheid. Zelfs de hints die nomaliter in escape rooms gegeven worden door de host, worden in dit geval door de kamer zelf gegeven (zo werd ons verteld).

Je staat al voor een indrukwekkende ingang, voordat je de kamer betreed. Hier wordt door de host een korte instructie gegeven. De deuren gaan vervolgens open en je avontuur begint! Persoonlijk ben ik nooit zo’n fan van futuristische thema’s (zowel in films als in escape rooms), maar sinds The Dome ben ik 180 graden gedraaid m.b.t. tot deze mening.

Het venijnige van deze kamer is dat we de voorkennis hadden dat als je deze kamer niet binnen de gegeven tijd haalt, je er direct uitgehaald wordt en je niet de rest van de kamer kunt zien. Hierdoor gingen we extra gedreven de kamer in. Normaal gesproken maakt het me nooit iets uit of ik een escape room wél of niet haal als ik maar alles gezien heb. In dit geval zou dat niet gaan gebeuren, dus hier MOESTEN we wel uit komen. Deze gedachte zorgde voor een drive in ons team, die ik nog niet eerder gezien had 😅.

De decoratie/thematisering van de kamer is subliem. Dit heb ik nog nooit zo goed gedaan gezien in een escape room. Je waant je géén moment in de realiteit en zit voortdurend in een fictieve wereld. Daarnaast zitten er effecten en mindfucks in deze kamer waar je bang van wordt (soms zelfs letterlijk 🤣). Al ben je nog zo’n grote zeikerd; je kunt echt niets aanmerken op het decor van deze escape room (een teamgenoot van ons ging het achteraf proberen, maar het lukte hem niet 😜).

De puzzels passen perfect in het thema. Echter zijn het géén typische escape room puzzels (althans, de meeste niet). Laat ik het zo zeggen; als deze puzzels in een andere kamer hadden gezeten, had ik dat echt niet tof gevonden, maar in The Dome past en hoort het én dat maakt eigenlijk alles goed. Overigens kan ik me wél voorstellen dat je je snel gaat frustreren in deze kamer, mocht je iets gewoon niet lukken. Een grappig feitje is wél dat we eigenlijk maar één keer echt zijn vastgelopen en dat was op de enige(?) typische ‘escape room puzzels’ in The Dome 😅. De puzzels zijn lineair in deze kamer, maar je kunt echt wél handen, ogen en oren extra gebruiken. Dus als je de mogelijkheid hebt, zou ik met vijf óf zes personen gaan.

Ten slotte nog even oreren over het verhaal. Het verhaal wat je doorloopt is ontzettend ingenues. Ook dit heb ik nog nooit eerder in een ander escape room gezien. Dit is ook iets waar je ontzettend lang over na kunt praten. De hoofdlijn van het verhaal is betrekkelijk eenvoudig, maar alle zijlijntjes zijn zo perfect en waterdicht verweven in deze kamer. Ergens is het jammer dat je zo gehaast door The Dome heen moet, want zo vergeet je details in je op te nemen. Vergelijk het met de verborgen aanwijzingen in het televisieprogramma ‘Wie is de mol?’, waarbij gezegd wordt: ‘Je had hieraan en hieraan al kunnen zien dat…’. Er zijn zoveel details die je informatie geven over bepaalde lijntjes van het verhaal, dat het knap lastig is om die tot je door te laten dringen. Met terugwerkende kracht kun je gelukkig zelf veel invullen, als je goed heb opgelet.

We wisten, met nog maar enkele seconde over, binnen de gegeven tijd uit de kamer te geraken. De euforie was enorm in ons team hierdoor. Ik heb – denk ik – nog nooit met zoveel adrenaline in mijn lijf een kamer nabesproken. Gelukkig had onze host daar alle begrip voor en wist hij perfect in te spelen op wat we zojuist hadden meegemaakt. Ook bij The Dome (net zoals bij de andere kamers van Mama Bazooka) wordt de kamer nabesproken d.m.v. opgenomen videobeelden die van je zijn gemaakt tijdens het spelen. Ik vind dit persoonlijk een super goede manier om een kamer na te bespreken, omdat je heel goed zicht hebt op wat je zojuist gedaan hebt, hele gerichte vragen kunt stellen (waar je niet altijd antwoord op krijgt 😅) en je veel bewuster nabespreekt dan dat je even snel de kamer doorloopt. Met een voldaan gevoel konden we terugkeren naar Brabant én nog héél lang konden we napraten over een geweldige escape ervaring, die ze je nooit meer af zullen pakken.

Al bij al; Briljant, Subliem, Fenomenaal, Geweldig… Gewoon doen! Reserveer ‘m nu meteen én ga dit beleven!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 5 óf 6 personen, omdat je af en toe echt wel wat handjes, oortjes en oogjes extra nodig hebt;
- Als je alle escape rooms op deze locatie speelt, sluit dan af met deze kamer, want een betere finale kan ik niet bedenken;
- Probeer ‘m te halen! Bereid je dus goed voor, doe ‘m niet al je een onervaren escaper bent én escape in (dus doe een kamer óf twee voordat je deze gaat doen), want de euforie is véél groter als je eruit weet te komen;
- Probeer tijdens het spelen (als dat mogelijk is in de haast) te letten op de details van het verhaal;
- Ga ‘m heel snel boeken en doen, want dit wordt gegarandeerd een groot succes!

Lieve mensen van Mama Bazooka, ik ben door deze dag ontzettend fan geworden van jullie escape rooms! Ik hoop oprecht dat jullie er nog meer zullen maken én me weer dit gevoel kunnen geven. Speciale dank aan onze gamehosts die ons de hele dag mee op sleeptouw hebben genomen. Bedankt voor jullie gastvrijheid, vriendelijkheid en service! Jullie zijn echt toppers!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Decoratie
 • Thematisering
 • Effecten
 • Mindfucks
 • Logica
 • Details

  sjephanie

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2022 June 15

Ocherrum kiendje toch!

Mijn excuses aan alle mensen met dyslexie, maar dit gaat een hele lange review worden die overladen gaat zijn met complimenten en waardering. Wat heb ik veel lof voor deze kamer! Tip: kopieer en plak in Google-translate én laat het je voorlezen 😋. Nou, let’s go…

Met de formatie ‘Verblauwkes’ (4 personen) waren we bij Escaperoom Nederland (tegenwoordig geheten: Mama Bazooka) om alle kamers daar te spelen. We hadden al een kamer gespeeld en in plaats van dat we de beelden terug gingen kijken van die kamer, gingen we meteen door naar ‘De Meisjeskamer’. Later zouden we de opgenomen beelden van beide kamers terugkijken. Mijn eerste compliment voor de service bij Mama Bazooka; wat ontzettend goed dat ze flexibel zijn en meedenken met je als je daar een of meerdere kamers komt spelen 👌.

We hielde dezelfde gamehosts als we hadden bij de vorige kamer. Twee super vriendelijke en toffe medewerkers van Mama Bazooka, die zorgde dat we ons helemaal thuis voelde op hun geweldige locatie. Ze hadden wat werk met voornamelijk één teamgenoot van ons, die door de vorige kamer flink getraumatiseerd was én eigenlijk niet meer mee wilde doen aan De Meisjeskamer vanwege het horroraspect. Hier wisten ze goed op in te spelen en ze overtuigde hem uiteindelijk om gewoon met ons mee te gaan. Leuk voor ons, minder leuk voor hem 😜.

Nog even kort over de ontvangstruimte; Ik heb zelden zo’n toffe ontvangstruimte gezien bij een escape room. Je moet opletten dat je niet vergeet dat je een escape room komt spelen, want je zou zomaar eens een hele middag bezig kunnen zijn met de spellen die aanwezig zijn in deze ruimte (denk aan; snooker, air hockey, darten, videogames, enz.).

Na een korte instructie over de escape room van onze gamehosts, kregen we de introductie voor de kamer middels een video die er super goed uitzag. Al meteen wordt duidelijk; je gaat hier geen regenboogkamer met glittersterren aantreffen; dit wordt griezelen! Je komt direct in de juiste sfeer terecht; onheilspellend en beangstigend. Dit wordt veroorzaakt door de decoratie/thematisering die er – vooral voor een best oude kamer al – ontzettend goed uitziet. Daarnaast wordt er volop gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten en special effects die de sfeer nog meer aandikken. Er zitten in de gehele kamer precies genoeg scares om je continu op je hoeden te laten zijn. Géén overkill, maar een perfecte balans tussen rust momenten, spannende momenten én dikke scares, waarvan zelfs ik – als nuchtere Brabander – tegen het planfond aanzat. Dit is na 60+ kamers (waaronder best al wel wat horrorkamers) voor mij de eerste escape room die echt heel goed weet hoe goede horror werkt en dat perfect toepast, zonder dat het te heftig óf te mild wordt. Grote complimenten hiervoor én dit wil ik vaker gaan zien in escape rooms!!!

De puzzels in de kamer zijn prima te doen en wisselen van moeilijk tot gemakkelijk. Vooral de flow in deze kamer is goed. Je gaat maar door en alles volgt logisch op elkaar. Hoewel deze kamer eigenlijk volledig lineair is (puzzel voor puzzel oplossen), heb je toch een aantal handjes nodig om bepaalde puzzels op te lossen. Ik zie vier personen als perfect aantal om De Meisjeskamer te spelen, vanwege deze reden. Op één puzzel na (naar mijn idee) passen ook alle puzzels in het thema en sluiten ze naadloos aan in het verhaal.

En dat brengt mij bij het grootste compliment aan Mama Bazooka voor deze kamer; het verhaal! Je wordt in deze kamer meegezogen in het verhaal. Niets wordt je letterlijk uitgelegd óf verteld, maar aan het einde van de rit is je helemaal duidelijk hoe het zit. Ook verplaats je je op een logische manier door de ruimtes. Je komt niet op bijzonder manieren van de ene locatie op de ander locatie terecht, maar alles is kloppend. Het verhaal is super heftig, maar tevens een echt horrorverhaal zoals je dat in films ziet. Dus als je ooit een horrorfilm kijkt en denk; ‘Hoe zou het zijn om dat zelf te ervaren?’, dan is De Meisjeskamer de uitgelezen kans om dat te gaan ervaren.

We wisten binnen de gegeven tijd tot het einde te komen. Daar wacht je dan nog de grote apotheose, voordat je ook echt escaped. Zoals al eerder aangegeven in deze super uitgebreide review; er zaten angsthazen in onze groep, die maar wat blij waren dat we konden ontsnappen. Gelukkig konden zij – naderhand – de kamer toch ontzettend waarderen en het was dus goed dat de hosts ze overtuigd hadden om toch deel te nemen.

De hosts konden met een zeer enthousiaste groep de opgenomen beelden terugkijken van zowel de kamer die we hiervoor hadden gespeeld als De Meisjeskamer. Grote waardering heb ik voor deze manier van nabespreken én ik denk zelfs dat dit waardevoller is dan de kamer aan het einde doorlopen, omdat je ook echt het hele proces kunt herbeleven. Daarnaast is het natuurlijk hilarisch om jezelf (en andere) terug te zien in een horrorsituatie 🤣.

Na het nabespreken gingen we even wat eten en ons klaar maken voor de laatste kamer van Mama Bazooka. Tot dusver kan ik wel stellen dat ik een echte fan ben geworden van Mama Bazooka. De twee kamers die ik tot nu toe heb gespeeld zijn absolute toppers, dus ik was helemaal klaar voor de laatste.

Al bij al; Absolute topkamer! Zeker een aanrader voor mensen die houden van een kwalitatief goed horrorverhaal met dito puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen i.v.m. samenwerkingspuzzels;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, speel deze dan als tweede i.v.m. opbouw van oud naar nieuw;
- Als je bang bent aangelegd; Ja, het is een enge kamer, maar na een uur is het over en ik weet zeker dat je het daarna toch zult waarderen.
- Gewoon boeken en gaan spelen, dit is echt een topper! Ondanks dat ‘ie niet in de top 10 van escapetalk.nl staat!

Beste Mama Bazooka, jullie hebben er een nieuwe fan bij! Wat heb ik ontzettend genoten van deze kamer én (spoiler) van alle ander kamers bij jullie! Speciale dank aan de twee gamehosts die ons gedurende de gehele dag TOP begeleid hebben. Bouw snel bij a.u.b., dan kan ik terug komen 😜.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logisch verloop
 • Licht- en geluidseffecten
 • Scares
 • Spanningsopbouw
 • Spanning/engheid
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel

  sjephanie

De laboratoriumkamer

Mama Bazooka
Posted on: 2022 June 15

Een LABberdoedas op je verwachting

De allereerste escape room van de Benelux stond vandaag op de planning. De Verblauwkes (4 personen) zijn afgereisd naar Bunschoten-Spakenburg om daar alle kamers van Escaperoom Nederland (tegenwoordig geheten: ‘Mama Bazooka’) te spelen. We trapte af met ‘De Laboratoriumkamer’, wat de allereerste escape room was in Nederland. Hierdoor waren de verwachtingen wat getemperd. Het voelde eerder als jezelf verheugen op nostalgie, dan op een topkamer. Echter bleek niets minder waar dan dat…

De ontvangst bij Mama Bazooka is al top. Je bent zelfs even bang dat het spel al begint aan de voordeur 😅, maar dit blijkt gewoon een hele bijzondere en originele manier van welkom heten. Vervolgens wordt je nog een keer welkom geheten door – in ons geval – twee super vriendelijke gamehosts. Zij zouden voor de hele dag onze gamehosts blijven, gezien wij alle kamers van Mama Bazooka op één dag kwamen spelen. De ontvangstruimte is groot en er is genoeg te doen. Je wordt meteen geprikkeld en uitgedaagd om allerhande spelletjes te gaan spelen (denk aan; air hockey, snooker, videogames), want hier staat de ontvangstruimte mee vol. Ruim op tijd komen is hier dus een must als je van een uitdaging houdt 😉.

De hosts kwamen bij ons en gaven ons de instructie van de kamer. Vervolgens werden we naar de kamer gebracht en kregen we de introductie… Oeps, hier hadden we niet op gerekend. In plaats van een simpel laboratorium, kom je terecht in een horror lab 😅. De introductie maakt meteen duidelijk dat er weinig te lachen gaat zijn in deze kamer… Zo trokken twee teamleden van ons wit weg, want dat zijn de angsthazen van de groep, die het nu ook duidelijk werd dat het iets anders ging worden dan wat er ons van voorgesteld hadden. Misschien beter moeten inlezen?

Eenmaal in de kamer – met een hoop bombarie, door de eerste scare 🤣 – merk je meteen dat de kamer goed gedecoreerd en gethematiseerd is. De licht- en geluidseffecten dragen ook bij aan de onaangenamen sfeer (in deze dus positief) die in het lab hangt. De puzzels zijn leuk om te doen en hier en daar nog pittig ook. De kamer is volledig lineair, wat betekent dat je eerst de ene puzzel op moet lossen voordat je door kunt naar de volgende. Gezien wij eigenlijk deze kamer met z’n tweeën aan het oplossen waren - omdat er twee verstijfd waren door de spanning (echte watjes 😜) - was dat alleen maar fijn en zorgde het voor een goede flow. Als je géén angsthazen bij je hebt, zou ik aanraden om met een zeer kleine groep te gaan van twee of drie personen, anders verwacht ik dat je zo nu en dan wel eens staat te wachten op elkaar. Gedurende het spelen komt het verhaal tot je op een mooie suggestieve manier en daar houd ik enorm van.

Met nog tien minuten over kwamen uit de kamer en dat bracht vooral euforie bij de twee angsthazen, want die wilde écht graag ontsnappen 😂. We werden uit de kamer gehaald én mochten kiezen óf we eerst de beelden (die gemaakt waren tijdens het spel) terug wilde kijken óf dat we eerst de andere kamer wilde spelen die op de planning stond. Wij kozen voor het laatste en kregen later de beelden te zien. Dit is een top manier om de kamer nog een keer door te nemen en na te bespreken. Ik vond dit een hele goede toevoeging én het was super grappig om erachter te komen dat het gillen van een meisje géén soundeffect bleek te zijn, maar een oprechte gil van angst van een mannelijke team genoot (dit gaat ‘ie nog vaak horen 🤣).

Al bij al; Boven verwachting een echte topkamer. Je merkt aan niets dat het zo’n oude kamer is en het is echt een beleving van begin tot eind met super leuke puzzels, aankleding, licht- en geluidseffecten en spanning! Ik ben hier erg enthousiast over.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met kleine groep van 2 óf 3 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, speel deze dan als eerste i.v.m. van oud naar nieuw spelen;
- Wees voorbereid op een ‘horror’-kamer, want je gaat hier gegarandeerd een aantal keer flink schrikken.

Mama Bazooka, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. We hebben ontzettend genoten van deze kamer én (spoiler) van jullie andere kamers. Speciale dank aan onze geweldig vriendelijke hosts! Houd deze nostalgische kamer in eren, want deze kan er zeker nog mee door (meer dan dat zelfs!).


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Licht- en geluidseffecten
 • Spanning/engheid
 • Scares
 • Origineel
 • Nostalgisch

  sjephanie

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Posted on: 2022 June 15

Stralend

Het werd tijd om weer eens op pad te gaan met de formatie ‘Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is’ (4 personen). Deze dag zouden we naar Ranst/Lier in België rijden om de kamer ‘Chernobyl’ te gaan spelen.

Na zo’n uur en een kwartiertje kwamen we aan bij het gebouw waar TheStart Escaperooms gevestigd is. Iemand stond ons op te wachten om aan te geven waar we konden parkeren. Helemaal top 👍. Vervolgens werden we naar de tuin geleid, waar we mochten wachten tot het spel zou beginnen. Het was prachtig weer en de tuin was gezellig ingericht, dus het was alles behalve een straf om hier te mogen vertoeven.

Vervolgens werden we opgehaald en kregen we de instructie voor de kamer. Eigenlijk begint het avontuur dan al. De introductie vind vervolgens plaats op een ludieke en originele manier. Echt heel gaaf 😮!

De kamer zelf ziet er prima uit. Het is een rotzooitje, maar dat is het wellicht in Tsjernobyl zelf ook 😂. Hierdoor is het ook moeilijker te onderscheiden wat wél en géén onderdeel is van de puzzels die je op moet lossen. Licht- en geluidseffecten (en juist het gebrek daaraan af en toe) dragen bij aan een spannende sfeer. Persoonlijk vond ik de kamer helemaal niet eng. Dit heeft er misschien mee te maken, dat ik vaker zo’n concept heb gespeeld van: ‘het opgejaagd worden door een acteur’. Echter gave mijn teamgenoten aan – die nog nooit zo’n soort kamer hebben gedaan – dat ze het ook niet persé heel erg eng vonden; wél spannend. Ik denk dat deze ook prima als een instapmodel kan dienen voor experiences met hetzelfde concept. Dus zeker aan te raden voor als je zo’n soort concept kamer eens wilt doen én je bang bent aangelegd.

De acteur in de kamer deed het super goed en voelde perfect aan hoe ver hij kon gaan. De interactie met de acteur in deze kamer is groot en belangrijk en dat is heel tof uitgevoerd. De puzzel zijn best pittig op sommige momenten, vooral omdat je onder best wel een hoge spanning staat te puzzelen. Toch is er een prima flow én kun je goed door de kamer heen. Je hebt lineaire stukken (waar je puzzel voor puzzel moet afwerken), maar ook grote stukken waarin je parallel (tegelijkertijd met meerder puzzels) aan de slag kunt.

We wisten met ons team binnen de gegeven tijd uit de kamer te ontsnappen. Een groot pluspunt is dat de kamer wordt doorgenomen a.d.h.v. de beelden die ze van je hebben opgenomen tijdens het spelen. Hierdoor wordt de hele kamer nabesproken en dit leidt tot hilariteit, want het is super grappig om jezelf (en je andere teamleden) te zien stuntelen. Hierna hebben we nog gezellig nagepraat met de medewerkers en eigenaar van TheStart. Super vriendelijke mensen werken bij deze escape room. Echt super tof om op zo’n manier je avontuur te besluiten.

Al bij al; Een hele leuke kamer binnen het concept ‘opgejaagd worden door een acteur’. De kamer is niet eng; eerder spannend en dus perfect geschikt als instapkamer voor dit soort concepten. Desalniettemin, ook super leuk om te spelen als je wél al vaker zo’n soort kamer hebt gespeeld. Absolute aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4/5 personen i.v.m. bewegingsruimte;
- Deze kamer is prima te spelen, ook al ben je een beetje een angsthaas;
- Vooral geschikt als instapkamer voor escape rooms met het concept ‘opgejaagd worden door een acteur’.

Lieve medewerkers van TheStart Escaperooms, bedankt voor jullie gastvrijheid én vriendelijkheid. We hebben een super toffe tijd bij jullie gehad en we komen zeker terug voor de andere kamers!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

  Anthony TeunenTheStart EscapeRoomssjephanie

WW-II: Press Room

Team Trapped
Posted on: 2022 June 6

Top verzetje

Op deze eerste Pinksterdag speelde wij (mijn vriendin en ik; 2 personen) alle kamers van Team Trapped in Venlo. Zojuist hadden we al twee kamers gespeeld én voordat we de laatste kamer gingen spelen, hebben we wat gegeten in het prachtige doch verregende Venlo. Goed dat ik m’n regenjas had meegenomen ☔ 😜.

Het Verzet (onze laatste kamer van de dag) bevindt zich op een andere locatie dan de andere twee kamers van Team Trapped. Echter hoef je er maar twee straten voor door te lopen en je bent er. Bij deze kamer wordt je volledig in thema ontvangen en is de ontvangstruimte ook volledig gethematiseerd. Dit is een super gave toevoeging aan de escape room. Onze gamehost, die we ook bij de andere kamers hadden, was – ondanks dat ze in haar rol bleef – opnieuw super vriendelijk en gastvrij.

Je krijgt een duidelijk instructie en introductie, die kort en krachtig is (en daar hou ik van), maar wel direct duidelijk maakt wat je doel is en waar je naar opzoek moet. Het is altijd super fijn als dit duidelijk is voorafgaand aan de kamer, want dat maakt dat je veel doelgerichter aan de slag kan én meer in het verhaal zit.

De kamer is super mooi gedecoreerd en alle puzzels zijn prima in het thema opgenomen. De kamer is lineair, wat betekent dat je eerste het ene op moet lossen voordat je door kunt met het volgende. In deze kamer is dat totaal niet erg, want er is genoeg te zien en te beleven om je heen. Bovendien speelde wij met z’n tweeën en dan is het juist fijn om lineair te werken. De flow in deze kamer is super. Je weet heel duidelijk waar je kunt beginnen en wat je vervolgstappen mogelijkerwijs zouden kunnen zijn. Dus we hebben flink door kunnen puzzelen. Ook deze kamer – net zoals de andere kamers bij Team Trapped – is afwisselend in technische/automatische elementen en hang en cijfersloten. Ik heb dit in vorige reviews bestempelt als 1.5 kamer (tussen een 1.0 en 2.0 kamer in).

Wat ik ook altijd ontzettend waardeer bij escape rooms is een persoonlijke touch. Zonder te spoilen; in deze kamer zit iets wat speciaal voor jou is en dat is echt heel erg tof gedaan. Het klopt ook weer helemaal bij het thema en het verhaal, vooral als je er later beter naar kunt kijken.

Het einde is ook super gaaf, vooral omdat ik nog niet door had dat we aan het einde waren 😂. Dus helemaal ‘hyped’ kom je de escape room uit. Met nog een kwartier op de klok wisten we uit de kamer te ontsnappen én dat zegt iets over hoe goed de flow in deze kamer was. We werden weer vriendelijk te woord gestaan door onze gamehost, die nu na de hele dag eindelijk van ons verlost was 😅.

Al bij al; De absolute topper van de dag. Naar mijn idee de beste kamer van Team Trapped. Een kamer met een goede flow, mooie puzzels in thema, een duidelijk verhaal en mooie thematisering/decoratie (zo ook in de ontvangstruimte). Kortom: Een top verzetje!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 2 á 3 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je alle kamers van Team Trapped speelt, speel deze dan als laatst voor een mooie finale van je dag;
- Leuk voor zowel ervaren escapers als voor mensen die voor het eerst een escape room willen gaan doen;

Bedankt Team Trapped voor jullie mooie kamers én het onderhoud daaraan. Jullie hebben ons een topdag bezorgt én deze afsluiter was helemaal geweldig! Speciale dank aan onze gamehost die ons de hele dag mee op sleeptouw heeft genomen; dank voor de vriendelijkheid en gastvrijheid!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Flow
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Persoonlijke touch
 • Decoratie
 • Thematisering
 • Ontvangstruimte
 • Ontvangst in thema

  dcmariekesjephanie

The Attic

Team Trapped
Posted on: 2022 June 6

Zachtjes tikt de regen op m’n zolderraam

Wat ging het toch tekeer deze eerste Pinksterdag; regen, regen en nog eens regen. Wat ontzettend vervelend als je nu juist deze dag op een festival was. Gelukkig waren wij in Venlo bij Team Trapped, om daar al hun escape rooms te gaan spelen. We (mijn vriendin en ik; 2 personen) hadden zojuist al een kamer gespeeld en maakte ons klaar om de zolder van Team Trapped te gaan verkennen.

Onze gamehost was super vriendelijk (we hadden haar bij de vorige kamer ook al als gamehost) en nadat we wat gedronken hadden, begeleide ze ons naar The Attic (de zolder). Meteen al goed in thema, want The Attic is ook daadwerkelijk op de zolder van het gebouw. Voordat we begonnen kregen we een super goed filmpje (animatie) te zien, wat direct duidelijk maakt wat je doel is én waar je naar toe moet werken binnen deze escape game. Het is altijd een pluspunt als dat duidelijk is voordat je de kamer betreed.

De escape room was pittig. Daar winde ze ook geen doekjes om. Zowel op de site als voorafgaand aan dit avontuur maakt Team Trapped dat duidelijk. Hoewel de kamer lineair gespeeld moet worden, heb je toch continu het idee dat je handen te kort komt als je met z’n tweeën aan het puzzelen bent. Dit heeft vooral te maken met het feit dat zo’n beetje alles al direct tot je beschikking is, maar je moet wél bij het begin beginnen en het ene oplossen voordat je verder kunt met het andere. Een goede structuur en organisatie is daarvoor van belang én laat dat nou juist NIET onze specialiteit zijn 😅. We hadden dus best wel wat hints nodig om alleen al de verbanden tussen de verschillende elementen te vinden.

Desalniettemin ziet de kamer er super mooi uit. Het is netjes gedecoreerd en de puzzels zijn allemaal passend in het thema. Het is een 1.5 kamer, wat mij betreft, want er is gekozen voor een mooie mix tussen automatische/technische elementen én ouderwetse hang- en cijfersloten. Er is prima gebruik gemaakt van licht en geluid en er zitten zelfs wat special effects in. Super aangenaam en allemaal passend bij het verhaal.

We wisten helaas niet op tijd van de zolder te ontsnappen, maar we mochten gelukkig 10 minuutjes doorspelen om het avontuur af te maken. Dat is natuurlijk super attent en het bewijs van een absolute topservice.

Al bij al; Een super mooie, maar pittige kamer! Goed verbanden kunnen leggen is bij deze kamer een must, net zoals het bewaren van overzicht en structuur. Zeker een aanrader, vooral als je van goochelaar-thema’s houdt.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels (toch wél een uitdaging voor twee personen);
- Als je alle escape rooms van deze locatie wilt spelen, speel deze dan als tweede i.v.m. een opbouw van oude naar moderne kamers;
- Zorg ervoor dat je mensen bij je hebt die goed overzicht kunnen bewaren 😉;
- Voornamelijk aan te raden voor iets ervarene escapers (5+ kamers, bijvoorbeeld) i.v.m. de moeilijkheidsgraat.

Team Trapped, bedankt dat we bij jullie op de zolder mochten schuilen voor de regen én dat we daar een super gave escape room hebben mogen spelen 😜. Speciale dank aan onze lieve en vriendelijke host, die de hele dag met ons opgescheept heeft gezeten 🤪.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Decoratie
 • Thematisering
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Licht- en geluid

  sjephanie

The Blind Tiger

Team Trapped
Posted on: 2022 June 6

Geen tijger gezien 😎

Eerste Pinksterdag; dan kun je de hele dag op de bank gaan liggen Pinksteren, maar je kunt ook wat escape rooms van je wishlist gaan spelen 😜. Dat laatste gingen mijn vriendin en ik (2 personen) vandaag doen in Venlo bij Team Trapped. Alle drie de escape rooms stonden op ons lijstje. We hebben vooraf de eigenaar gebeld en gevraagd in welke volgorde we ze zouden moeten spelen volgens hem. Hij heeft samen met ons een dagplanning gemaakt en – dat kan ik wel alvast spoilen – dat was een hele goede, want ik denk dat we de kamers in de perfecte volgorde hebben gespeeld.

We zijn afge-‘trapped’ (flauw woordgrapje 😅) met ‘The Blind Tiger’. Vriendelijk werden we ontvangen door onze gamehost (die voor alle kamers onze host zou zijn). We kregen de instructie van haar én de introductie via een film. De film was van goede kwaliteit, dus dat beloofde veel goeds voor de kamer.

De escape room zelf is mooi gedecoreerd. Je merkt wél dat het een oude kamer is, maar dat werkt bij deze kamer zelfs een beetje in het voordeel, omdat het verhaal zich ‘vroeger’ afspeelde. De puzzels in deze kamer zijn lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het andere. Met twee personen is dat een prima manier van puzzelen. Ik zou ook aanraden om deze kamer met een kleine groep te spelen (max. vier personen), anders verwacht ik dat je af en toe niets staat de doen. De puzzels zijn van een prima niveau (niet te gemakkelijk en niet te moeilijk) en ze variëren tussen denk-, doe-, reken- en taalpuzzels. Hierom is The Blind Tiger ook echt een kamer die voor een groot publiek geschikt is. De kamer zou gezien kunnen worden als een 1.0 kamer (veelal hang- en cijfersloten), maar toch zitten er enkele automatische puzzels én zelfs wat special effects in.

We wisten netjes binnen de gegeven tijd uit de kamer te ontsnappen. Weer een succeservaring voor ons als duo 😅. De host overlegde met ons of we meteen door wilde óf even wilde pauzeren, voordat we de andere kamer gingen spelen. Wij besloten even te pauzeren én ons klaar te maken voor de andere kamer van Team Trapped.

Al bij al; Een prima puzzelkamer met een goede verhaallijn en prima decoratie/thematisering. Afwisselend qua puzzels en daardoor geschikt voor een breed publiek.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met een kleine groep (max. 4 personen) i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je alle drie de kamers van Team Trapped speelt is dit de beste kamer om mee te beginnen i.v.m. moeilijkheidsgraat en opbouw richting de wat modernere kamers;
- Zowel geschikt voor ervaren escapers als voor mensen die hun aller eerste escape room willen gaan spelen;
- Neem iemand mee die goed kan rekenen én iemand die goed kan zoeken 😉.

Team Trapped, bedankt voor deze toffe kamer! We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie! Speciale dank aan onze lieve en vriendelijke gamehost 👍.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad

  sjephanie

Wilde huwelijksnacht

Na inmiddels 50 escaperooms te hebben gespeeld, konden we het niet meer maken om bij escape rooms te zeggen: ‘Darkpark? Nee, daar hebben we nog niets van gespeeld…’. Het werd dus hoog tijd om alle kamers van Darkpark te gaan spelen. Darkpark heeft 5 escape rooms (exclusief Stay in the Dark, wat niet echt een escape room is). Ons was aangeraden om ze van oud naar nieuw te spelen. Echter werd dat een beetje een op en neer gerij, omdat de kamers van Darkpark verspreid zitten over een locatie in Delft en een in Zoetermeer. Om toch zoveel mogelijk hieraan te voldoen werd de volgorde van de kamers als volgt:

1. The Dentist (Delft)
2. The Freakshow (Delft)
3. The Orphanage (Zoetermeer)
4. The Honeymoon hotel (Zoetermeer)
5. The End (Zoetermeer)

Alle kamers in Delft speelden we op één dag. Later speelden we alle kamers in Zoetermeer op één dag. Dus hierbij wil ik u van harte welkom heten bij…

Rondje Darkpark; aflevering 3: The Honeymoon Hotel

Ik ga het meteen weggeven; The Honeymoon Hotel is de beste escape room van de vijf escape rooms van DarkPark (mijns inziens 😇). Alles klopt aan deze kamer; decoratie, verhaal, licht, geluid, puzzels, ect. Alles ga ik doornemen, maar ik zal beginnen bij het begin…

Een maandje geleden hebben we met de formatie ‘Nicht die Kinder!’ (5 personen) de kamers van DarkPark in Delft gespeeld én vandaag zouden we ons ‘Rondje Darkpark’ af gaan maken in Zoetermeer.

Laat ik met een persoonlijk minpuntje beginnen. Je merkt - en dit geldt eigenlijk voor DarkPark als bedrijf (niet persé voor alleen The Honeymoon Hotel) – dat DarkPark een geoliede commerciële fabriek is, waarbij alles op tijd en op standaard handelingen berust. Er is weinig tot géén ruimte voor wat spontaniteit óf een leuk praatje met je host, want je moet door, omdat de volgende groep er al weer aan komt. De gamehosts die we hadden voor alle kamers waren wél super vriendelijk, maar het schiet net iets te kort in gemoedelijkheid en gezelligheid, omdat ze zich aan een strak schema moeten houden (althans zo lijkt het). Zo hebben we vóór we gingen starten met The Honeymoon Hotel bijna 20 minuten ‘alleen’ (zonder de aanwezigheid van personeel) in de ontvangstruimten gezeten. Natuurlijk maken we het wel gezellig met elkaar (en met andere groepen), maar het heeft iets onpersoonlijks en voelt wat commercieel aan, omdat je ondertussen groep na groep ziet passeren (het ‘jas-aan-en-gaan’-principe). De meeste escape room bedrijven stralen een passie uit en willen graag contact maken met hun bezoekers om hun passie te delen. DarkPark lijkt ervoor te kiezen om zoveel mogelijk groepen te willen draaien (in zo’n kort mogelijke tijd) en die zo kort mogelijk in het pand te willen hebben. Dat is ook helemaal prima, iedereen moet z’n boterham verdienen. Alleen persoonlijk vind ik het jammer dat dit zo zichtbaar is. Dit is eigenlijk ook het enige minpunt aan de ervaringen die DarkPark biedt, naar mijn idee.

Dan nu de pluspunten en die zijn er véél! Het verhaal van de kamer is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat ik toevallig ook al kende. Je beleeft het verhaal echt bij deze kamer, doordat je op suggestieve manier in aanraking komt met elementen die het verhaal langzaam duidelijk maken. De kamer is ook logisch qua indeling; je loopt op logische wijze van locatie naar locatie en zodoende kom je steeds dichter bij de conclusie. Ook de decoratie is perfect en super mooi! Je waant je in echt hotel. De puzzels zijn (grotendeels) perfect in thema. Je voert handelingen uit die logisch zijn en ook weer bepaalde puzzelstukjes van het verhaal op z’n plaats leggen. Er zijn af en toe momenten waarop je niets kunt doen (met 5 personen), want de gehele kamer is lineair, wat betekent dat je eerst het ene moet doen, voordat je door kunt naar het andere. Echter is dit niet storend, want er is genoeg te beleven.

De spanningsopbouw is super tof. De kamer is precies eng genoeg en er wordt ontzettend gespeeld met je verwachtingen. Het zijn niet alleen maar platte scares, maar vooral onaangename momenten. Zo zit er één effect in deze kamer waar ik met open mond naar heb staan kijken. Het is niet een wereldschokkende techniek, maar wél echt super vet toegepast en weer totaal passend in het verhaal.

Het verhaal heeft een mooie conclusie. Het is rond aan het einde en je snapt wat je zojuist gedaan hebt, zonder dat het je echt is voorgekauwd. Ook het einde waarin je op suggestieve manier het resultaat ziet van een actie, vind ik briljant! Ik houd ontzettend van suggestieve vertoningen in escape rooms en daar is deze kamer meester in!

We zijn net op tijd uit de kamer ontsnapt én werden door onze vriendelijke gamehost opgewacht. Snel een foto maken en jas aan en gaan… Oh nee, wij mochten nog even blijven, want wij zouden nog twee kamers gaan spelen 😋.

Al bij al; (Naar mijn mening) De beste escape room van Darkpark (‘Stay in the Dark’ niet meegeteld). Top verhaal, top uitvoering, puzzels van een prima niveau, helemaal top, top, top! Zeker gaan spelen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met een kleine groep (max. 4 personen) i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je alle drie de kamers op deze locatie wilt spelen, speel deze dan als tweede (ik kan helaas niet spoilerfree uitleggen waarom, maar neem het maar gewoon van me aan 😜);
- Zowel geschikt voor mensen die van beleving houden áls voor mensen die van puzzelen houden.

DarkPark Zoetermeer, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamer. Dit is echt een topper én wij hebben het erg naar ons zin gehad in deze kamer.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 6.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Licht- en geluid
 • Effecten
 • Spanning/engheid

  sjephanie

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2022 May 31

Helemaal het einde 🔚

Na inmiddels 50 escaperooms te hebben gespeeld, konden we het niet meer maken om bij escape rooms te zeggen: ‘Darkpark? Nee, daar hebben we nog niets van gespeeld…’. Het werd dus hoog tijd om alle kamers van Darkpark te gaan spelen. Darkpark heeft 5 escape rooms (exclusief Stay in the Dark, wat niet echt een escape room is). Ons was aangeraden om ze van oud naar nieuw te spelen. Echter werd dat een beetje een op en neer gerij, omdat de kamers van Darkpark verspreid zitten over een locatie in Delft en een in Zoetermeer. Om toch zoveel mogelijk hieraan te voldoen werd de volgorde van de kamers als volgt:

1. The Dentist (Delft)
2. The Freakshow (Delft)
3. The Orphanage (Zoetermeer)
4. The Honeymoon hotel (Zoetermeer)
5. The End (Zoetermeer)

Alle kamers in Delft speelden we op één dag. Later speelden we alle kamers in Zoetermeer op één dag. Dus hierbij wil ik u van harte welkom heten bij…

Rondje Darkpark; aflevering 5: The End

En met deze laatste aflevering komt ‘Rondje Darkpark’ tot een einde; en wat voor een einde! Een grande finale zou je kunnen zeggen. We – team ‘Nicht die Kinder!’ (5 personen) – hadden al twee kamers gespeeld op deze locatie en gingen een punt zetten achter ons DarkPark-avontuur door de laatste van het lijstje te spelen; ‘The End’ (hoe toepasselijk 😜).

We kregen weer een nieuwe gamehost voor onze neus en weer was deze gamehost vriendelijk. We hebben het getroffen vandaag! Opnieuw moesten we uitleggen dat we zojuist al alle andere kamers hadden gespeeld, omdat wij zo gek zijn dat we in één klap alles van DarkPark er doorheen drukken 🤪. Over wat ik van de service/gastvrijheid van DarkPark (in zijn algemeen) vind ga ik niet te lang uitweiden. Dit is hetzelfde als wat ik heb beschreven in mijn reviews over The Honeymoon Hotel en The Orphanage. Kort samengevat; de hosts zijn vriendelijk, maar het systeem beperkt hosts en bezoekers tot een zeer summier contact, wat overkomt als commercieel en onpersoonlijk. Dit is een persoonlijk minpunt voor mij, omdat ik juist ontzettend hou van gezellig keuvelen over een gemeenschappelijke passie.

Het begin van The End is abrupt en onverwacht én dit zet meteen de toon voor de rest van de kamer. The End (en dat is algemeen bekend) is een ander soort escape room dan andere escape rooms, omdat de nadruk ligt op ‘het lopen door een verhaal’ en niet zozeer op het oplossen van puzzels om binnen het uur uit een kamer te ontsnappen. Toch zitten er (escape room) puzzels in The End, die afwisselend, van een goed niveau en gewoon leuk zijn. De puzzels zijn ook hier (net als bij alle ander kamers van DarkPark) lineair en dat zorgt ervoor dat je af en toe op elkaar moet wachten, maar dat is absoluut géén ramp, want er is méér dan genoeg te zien en te beleven in deze kamer. Ik vind het grappig dat op een zeker moment de illusie wordt gewekt dat er bepaalde puzzels wél parallel te spelen zijn en dat je dat dus ook probeert te doen maar bedrogen uit komt.

De decoratie, licht- en geluidseffecten en afwerking is helemaal top in deze kamer. Daarnaast heb je in deze kamer nog een ander element wat een fantastische toevoeging is; ‘de acteur’. Het feit dat je wéét dat er een acteur in zit, maakt (voornamelijk) het eerste deel ontzettend spannend. Wat gaat de acteur doen? Wat is zijn/haar rol? Wanneer toont hij/zij zich? De angst voor het onbekende, daar wordt bij The End goed gebruik van gemaakt. Ik moet eerlijk toegeven dat als je eenmaal antwoord hebt op deze vragen, de kamer eigenlijk helemaal niet eng is. Maar óf iets wél of niet eng is, blijft een persoonlijk stukje, want als je het aan een teamgenoot van ons zou vragen, zou hij je niet kunnen vertellen wat er allemaal gebeurd is, omdat hij het grootste gedeelte van de tijd op de grond heeft gezeten met zijn handen voor zijn gezicht 🤣.

The End is een spektakel en een absolute must-do voor iedereen die ook maar een klein beetje houdt van beleving. Toch was ik er minder enthousiast over dan de rest van mijn groep. Dit heeft voornamelijk te maken met het verhaal wat je doorloopt. Het is géén kant en klaar verhaal en als je buiten staat heb je best wat eigen interpretatie nodig om bepaalde zaken logisch te maken. Ik had graag gezien dat bepaalde dingen toch wat duidelijker zouden zijn. Ook vind ik het ‘thema’ van het verhaal niet zo tof. Dit is absoluut een persoonlijke noot, want dit heeft alles te maken met smaak (je houd van zo’n thema óf niet).

Ondanks dit persoonlijke stukje kom je met hoge adrenaline uit de kamer en is dit gewoon de beste afsluiter ever voor een rondje DarkPark. We kregen nog kans om (zeer kort) na te praten met de acteur en de gamehost en daarna was het echt; ‘jas-aan-en-gaan’, want de volgende groep stond alweer klaar om The End een nieuwe begin te laten zijn van een oneindig avontuur.

Ons ‘rondje DarkPark’ zit erop, althans vóór nu… Hopelijk bouwt DarkPark zo nu en dan nog eens wat bij, zodat we weer kunnen genieten van de mooie afwerking, decoratie en licht- en geluidseffecten, wat echt de grootste pré is van DarkPark.

Al bij al; Een spectaculaire kamer die je even helemaal naar een ander plek brengt. Spannend, maar niet té eng. Een absolute must-do!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, bewaar deze dan als ‘grande finale’;
- Laat niet weerhouden door angst om deze kamer te spelen;
- Houdt jezelf dom; de kamer is het aller leukst als je van te voren niets weet over de inhoud óf bepaalde elementen 😉.

DarkPark Zoetermeer, bedankt voor deze toffe ervaring. Wij hopen nog een keer terug te kunnen keren naar DarkPark voor nieuwe ervaringen!

Ps. Grote complimenten richting onze acteur! Wat een topper was dat 😍. Geweldig gedaan!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 6.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Licht en geluid
 • De acteur
 • Spektakel
 • De angst voor het onbekende

  sjephanie

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2022 May 31

‘Wees’ op je hoede!

Na inmiddels 50 escaperooms te hebben gespeeld, konden we het niet meer maken om bij escape rooms te zeggen: ‘Darkpark? Nee, daar hebben we nog niets van gespeeld…’. Het werd dus hoog tijd om alle kamers van Darkpark te gaan spelen. Darkpark heeft 5 escape rooms (exclusief Stay in the Dark, wat niet echt een escape room is). Ons was aangeraden om ze van oud naar nieuw te spelen. Echter werd dat een beetje een op en neer gerij, omdat de kamers van Darkpark verspreid zitten over een locatie in Delft en een in Zoetermeer. Om toch zoveel mogelijk hieraan te voldoen werd de volgorde van de kamers als volgt:

1. The Dentist (Delft)
2. The Freakshow (Delft)
3. The Orphanage (Zoetermeer)
4. The Honeymoon hotel (Zoetermeer)
5. The End (Zoetermeer)

Alle kamers in Delft speelden we op één dag. Later speelden we alle kamers in Zoetermeer op één dag. Dus hierbij wil ik u van harte welkom heten bij…

Rondje Darkpark; aflevering 4: The Orphanage

We waren al bij DarkPark Zoetermeer en hadden daar al een kamer gespeeld. Als het team ‘Nicht die Kinder!’ (5 personen) zaten we op onze gamehost voor The Orphanage te wachten in de ontvangstruimte.

Bij DarkPark krijg je bij iedere kamer een nieuwe gamehost én wordt je voorafgaand aan iedere kamer opnieuw geïnstrueerd. Ze hebben duidelijk weinig te maken met groepen zoals wij die zo gek zijn om alles er op een avondje doorheen te jagen 😅. Ze hadden kennelijk ook niet door dat wij als groep alle drie de kamers achter elkaar geboekt hadden en dit zorgde voor enige verwarring onder het personeel.

Zoals ik in mijn vorige review (van The Honeymoon Hotel) al aangaf is service bij DarkPark vooral gericht op commercie én wat minder op passie en sfeer. Ik introduceerde daar het ‘jas-aan-en-gaan’-principe, wat ook nu weer duidelijk zichtbaar was. Daarbij moet wél vermeld worden dat alle hosts die we gehad hebben super vriendelijk waren en in hun summiere tijd dat ze bij je kunnen zijn hun best doen om jouw als klant toch vriendelijk te woord te staan.

Desalniettemin na wat ‘buurten’ met andere groepen die ook zaten te wachten, kwam de host voor onze kamer én konden we beginnen. Het begin is origineel en zet de sfeer meteen duidelijk neer. Al meteen komen de sterke punten van DarkPark bovendrijven, namelijk: licht- en geluidseffecten én decoratie. Alles ziet er weer tot in de puntjes uit 👍. Als je de voorkennis niet zou hebben, zou je aan de sfeer al kunnen merken dat je je in een onheilspellend, verlaten weeshuis bevind (met de bijbehorende spanning/engheid). De kamer heeft een leuke invalshoek qua hoe het is opgebouwd. De puzzels zijn lineair (zoals bij alle kamers van DarkPark) en sluiten in de meeste gevallen prima aan bij het thema. Het nadeel van lineaire puzzels is dat je veel op elkaar moet wachten. Het voordeel is dat je alles meekrijgt van de kamer. Ook is het zo dat er toch genoeg te zien en te beleven is naast de puzzels (door o.a. de decoratie). Qua niveau vond ik de puzzels op sommige momenten best pittig. Er zitten ook best wat puzzels in The Orphanage waar je voornamelijk ‘geduld’ en ‘doorzettingsvermogen’ voor nodig hebt. Dus als dat kwaliteiten van je zijn, zou ik The Orphanage zeker aanraden. Het zijn namelijk niet echt kwaliteiten van ons én dat is wellicht ook de reden dat we het nét niet gehaald hebben 😅.

Dit was overigens de eerste keer (voor mij) dat we het écht nét niet gehaald hebben. Op het moment dat we de allerlaatste handeling verrichtten om te ontsnappen tikte de laatste seconden weg. Het was écht een ‘net niet’ geval. Niet dat ik daar zuur over ben, want zo fanatiek ben ik niet. Ik vond het heel fijn dat we alles gezien en meegekregen hebben in de kamer, want daar is het mij om te doen.

We werden door onze vriendelijke host weer uit de kamer gehaald en er werd een foto gemaakt. Jas aan en gaan? Nee! Want we gingen de dag nog afsluiten met Het Einde 🔚.

Al bij al; Prima puzzelkamer met hier en daar wat puzzels die wat uitdagender zijn, prachtige decoratie én top licht- en geluidseffecten. Absolute topkamer én zeker de moeite waard om te komen spelen 😉.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen (i.v.m. lineaire puzzels);
- Als je alle drie de kamers op deze locatie speelt, zou ik deze als eerste spelen i.v.m. opbouw in spektakel (de andere twee zijn iets spectaculairder, hoewel deze al echt spectaculair is 😅).
- Neem een sterke rekenaar mee én een mental coach die je support om door te blijven gaan en niet op te geven 🤣.
- Qua engheid; niet doen als je bang bent aangelegd. Er zitten behoorlijk wat scares in én onaangename momenten (op een goede manier, maar wél héél spannend).

We hebben een leuke tijd gehad in deze escape room, dus DarkPark Zoetermeer; bedankt 🙏🏻


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 6.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: No


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Spannend
 • Licht en geluid

  sjephanie

Hunters bij Hunter

Na vier escape rooms te hebben gespeeld in Deventer – met het team ‘Ale Blie’ (3 personen) - hadden we toch nog zin en puf voor een vijfde. Toevallig had ik een review voorbij zijn komen van kamer ‘The Crazy Mister Hunter’ bij Escaperoom Amersfoort. Deze review had mijn interesse gewekt, omdat hierin beschreven stond dat dit een super enge kamer zou zijn. Gezien we voor Amersfoort maar een klein stukje om hoefde te rijden richting Brabant, was het géén punt om deze kamer nog even aan ons dagje toe te voegen 🚗. Dus tussentijds even Escaperoom Amersfoort gebeld en het was géén probleem 👍!

Het was al donker toen we aankwamen in Amersfoort op het industrieterrein waar deze escape room gevestigd is. De afspraak was dat we om precies 10 uur aan moesten kloppen en natuurlijk waren wij veel te vroeg 😅. Er kwam een vrouw de escape room uitgelopen die ons nog benadrukte: ‘Hij is echt héél eng!’. Oké? Was dit dan nog wel zo’n goed idee?

Het werd 10 uur en we klopte aan. De sfeer in het hele gebouw was grimmig én ik was even bang dat het een ‘van-begin-tot-eind-experience’ zou gaan worden (daar was ik namelijk niet op voorbereid 😅). Gelukkig werden we vriendelijk opgewacht door de eigenaar van de escape room en was er gewoon nog tijd voor een toiletbezoek en een praatje. De eigenaar is een super vriendelijke man, die heel goed weet wat hij wil en kan. Daarnaast was hij zeer ervaren op het gebied van escape rooms en had al ontzettend veel gedaan en gespeeld. Super leuk om zulke mensen te ontmoeten.

We kregen een korte instructie en introductie in de vorm van een film en vervolgens begon het spel. Het begin was iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt én ik vond het super gaaf (zonder te spoilen 😜). De gehele sfeer in de escape room is grimmig én straalt ‘horror’ uit. De decoratie en thematisering is simpel en zou misschien nog wat verbetert kunnen worden, maar dat doet niet persé af aan de sfeer. Ook de puzzels zijn goed te doen. Ze zijn niet van een denderend niveau én soms wat verstaand van het thema, maar verder gewoon prima. We hadden onderling wat discussie over óf het nu een paralelkamer kamer (een kamer waarbij je meerdere puzzels tegelijk kunt doen) óf een lineaire kamer (eerst de ene puzzel oplossen, voordat je de andere op kunt lossen) is. Hier ben ik eigenlijk nog steeds niet echt uit, maar laat ik het erop houden dat wij ‘m als team lineair gespeeld hebben (dus puzzel voor puzzel). Voor mensen die mijn reviews vaker lezen, maakt mij dit niets uit zolang er maar genoeg te zien/beleven is én dat is er in deze kamer.

Waar ik de escape room op zich niet zo spectaculair vond (gewoon een prima gemiddelde kamer), vond ik het spanningsgehalte enorm hoog. Er zitten elementen in de kamer, die ik nog nooit gezien had en die enorm bijdragen aan de enge sfeer (ik kan helaas niet zeggen wat i.v.m. spoilers, maar ik ben er mega enthousiast over 😍). Dit was echt super vet! Ik heb nu 50+ kamers gespeeld én ook al best wat horrorkamers, maar dit is tot nu toe de kamer die ik als het spannends en engst heb ervaren. De eigenaar is wat mij betreft een meester in horror. Hij weet hoe hij horror neer moet zetten én dat vond ik echt heel tof! Als je niet van horror houdt, zou ik het ook echt afraden om deze te doen, want hij is écht eng. Niet gewoon ‘spannend’, maar eng! Als je het – net als ik – wél heel tof vind, dan moet je deze kamer echt gaan spelen, al is het alleen maar voor het horroraspect.

Vol adrenaline kwam ik uit de kamer. We hebben de kamer niet gered binnen de gegeven tijd, maar we mochten het spel uitspelen, wat ook weer een super service is 👌. Naderhand liep de eigenaar mee door de kamer en legde hij nog het één en ander uit. Ik kan het ontzettend waarderen als hosts en eigenaren dit doen bij escape rooms. De eigenaar neemt ook echt uitgebreid de tijd voor je en dat is top!

Al bij al; Vooral een hele spannende/enge ervaring. Niet geschikt voor angsthazen, maar zeker wél geschikt voor horrorliefhebbers. Qua escape room (puzzels, decoratie, thematisering) is het niet spectaculair, maar wel gewoon prima. De service is uitstekend en de eigenaar is super vriendelijk en gastvrij.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 2 á 3 personen i.v.m. bewegingsruimte;
- Je moet géén angsthaas zijn om deze kamer te spelen;
- Ik heb helaas de andere kamers (nog) niet gespeeld bij Escaperoom Amersfoort, dus ik kan (nog) géén advies geven over een volgorden van spelen.

Ik wil Escaperoom Amersfoort ontzettend bedanken voor deze toffe afsluiting van onze dag én vooral zijn vriendelijkheid en gastvrijheid. We komen zeker terug voor de andere kamers!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.0

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Horror
 • Vriendelijke eigenaar

  sjephanie

The Clinic

Forsaken escape room
Posted on: 2022 May 10

Klinisch escapen 🩺

We waren met het team Ale Blie (3 personen) al bij Forsaken escape room en hadden daar al een kamer gespeeld. We waren helemaal klaar voor de vierde kamer van deze escapedag in Deventer en de tweede kamer bij Forsaken: ‘The Clinic’.

Onze gamehost was super vriendelijk en gaf ons een korte en krachtige instructie en deels introductie van de kamer. In de kamer zelf komt de rest van de introductie middels een filmpje. In het begin hadden we wat opstart problemen, maar later vlogen we door de kamer. Dit toont alleen maar aan dat de flow goed is en dat je dus lekker door kunt puzzelen.

De puzzels zijn leuk en van een prima niveau. Er zit (naar mijn idee) één hele moeilijke puzzel in, maar daarbij zijn er ook genoeg gemakkelijke/gemiddelde puzzels. De kamer is voornamelijk lineair (eerste de ene puzzel oplossen, voordat je aan de andere kunt beginnen) met af en toe een parallel stuk (puzzels die tegelijkertijd opgelost kunnen worden). The Clinic is een 2.0 kamer, wat betekend dat alles volledig automatisch is. Dus als je daarvan houd is het zeker een aanrader om deze te gaan spelen.

De decoratie en thematisering is prima gedaan. Ik was vooral onder de indruk van het stuk net na het begin. Alsof je echt in een gekkenhuis terecht bent gekomen. Hier en daar zitten ook wat verrassingen die de boel een beetje enger maken. Ik zou het zeker niet bestempelen al ‘te’ eng, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen wel een spannende toevoeging kan zijn 😅. Wat dan? Ja, dat zal je zelf uit moeten gaan zoeken door er naartoe te gaan en de kamer te spelen.

We kwamen netjes binnen de gegeven tijd uit de kamer en liepen samen met de host de kamer nog even door. Ik waardeer het enorm als hosts van escape rooms hier de tijd en de aandacht voor nemen. Je kunt zo niet met een onbevredigd gevoel naar huis, want je kunt alles nog vragen wat je niet tijdens het spelen is opgevallen. Complimenten hiervoor 👍.

Al bij al; Een prima kamer met een leuk thema. Er is een goede flow én de decoratie is goed neergezet.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Speel ‘m gerust als je een angsthaas bent, deze kamer is absoluut niet ‘te’ eng, eerder spannend;
- Zowel voor ervaren escapers als voor onervaren escapers is dit een prima kamer van een goed niveau.

Lieve mensen van Forsaken, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. We hebben het goed naar ons zin gehad bij jullie. En vooral bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. Dat wordt ontzettend gewaardeerd 👌.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Beleving
 • Diversiteit

  dcmariekesjephanie

The Classroom

Forsaken escape room
Posted on: 2022 May 10

Van een andere klasse

Met het team ‘Ale Blie’ (3 personen) hadden we een escapedagje gepland in Deventer, waar we vier kamers zouden gaan spelen. We hadden er zojuist al twee gespeeld en even gelucht en daarbij al meteen besloten om nóg een kamer te gaan spelen na deze vier (het escapevirus is onweerstaanbaar 😅).

We gingen twee kamers spelen bij Forsaken escape room en we begonnen met ‘The Classroom’. We werden hartstikke vriendelijk ontvangen door de gamehost en zij had al aangevoeld dat ze met wat ervaren escapers te maken zou krijgen. Ze gaf aan dat ze daarom de kamer wat moeilijker had gemaakt en de instructies over de kamer had ze wat ingekort (gezien het meeste vaak overeenkomt bij iedere escape room). Het is altijd prettig als een gamehost zijn/haar praatje aanpast aan de doelgroep die voor zijn/haar neus verschijnt. Dat is hier dus hartstikke goed gelukt! Complimenten daarvoor 👌.

Toen we vervolgens naar de kamer gingen moesten we door een soort catacombe lopen. Dit was op zich super vet, maar meteen ook een beetje raar gezien we naar een klaslokaal zouden gaan. De introductie vond plaats in de keldergangen op een tv scherm in de vorm van een filmpje. Dit was een prima introductie, maar het verhaal vanuit de intro komt eigenlijk nauwelijks terug in de kamer. Sterker nog; in de kamer heb ik geen verhaal kunnen ontdekken.

Ook het thema ‘klaslokaal’ vond ik niet echt terugkomen in de kamer. Ja, er speelt zich een gedeelte af in een klaslokaal, maar dit ziet er meer uit als een bunker waar een schoolbord is opgehangen en waar wat schoolbankjes zijn neergezet. Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom er juist voor dit thema is gekozen bij de ruimte waarin zich de escape room bevind. In deze ruimte had je zoveel kunnen doen qua thematisering, maar om juist voor een klaslokaal te kiezen vind ik een hele bijzondere keuze.

De puzzels zijn ook niet echt in thema en hebben verder betrekkelijk weinig te maken met een klas óf een school. Ze zijn op zich leuk om te doen en van een prima niveau, vooral in het eerste gedeelte. In dat eerste gedeelte van de kamer zijn de puzzels vooral lineair (eerst moet je het ene oplossen voordat je door kunt met het volgende). In het tweede gedeelte zijn ze vooral parallel (je kunt meerder puzzels tegelijkertijd oplossen). Ik vind het eerste gedeelte betrekkelijk beter dan het tweede gedeelte, omdat het tweede deel helemaal niets meer met het thema te maken heeft en ik de indruk kreeg dat we eigenlijk alleen maar oud Hollandse spelletjes aan het doen waren. Ik ben persoonlijk géén fan van behendigheidsspellen in een escape room, omdat het vaak bedoeld is om tijd te roven én je kunt er eigenlijk niets aan doen als je iets gewoon niet lukt. Maar dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur.

Tja, dit was niet zo mijn kamer. Ik begrijp dat dit een oude kamer is en ook snap ik het heel goed dat als je weinig tot géén escape rooms hebt gespeeld dit een leuke manier is om de hobby te ontdekken, maar door het gebrek aan verhaal en thema (vooral bij de puzzels) viel deze mij een beetje tegen. Op het moment van het schrijven van deze review krijgt deze kamer een 9.1 op escapetalk.nl. Dit is véél te hoog (naar mijn idee) en geeft een totaal verkeerd beeld. Ik gun het Forsaken van harte om zo’n mooi hoog cijfer te hebben, maar het is niet helemaal eerlijk en het schept de verkeerde verwachting.

De service is fantastisch, de hosts zijn hartstikke vriendelijk en de andere kamer op deze locatie is echt al stukken beter dan deze. Maar deze kamer zou ik – al zeker voor ietwat ervaren escapers – niet aanraden om gaan te spelen. Ik vind dan ook de prijs niet correct die je voor deze kamer betaald én deze staat niet in verhouding met wat je voor dezelfde prijs ergens anders zou kunnen krijgen.

Al bij al wil ik Forsaken escape room bedanken voor hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Dit is een ontzettend positieve kracht. We hebben – ondanks dat mij de kamer een beetje tegenviel – toch een super toffe tijd bij jullie gehad!

En voor de lezer van deze review; sla deze kamer over én speel vooral de andere kamer bij Forsaken escape room, die zeer tof is!


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Niveau van de puzzels in deel 1
 • Goede begeleiding
 • Ontbreken van thema en verhaal
 • Beleving
 • Prijs
 • De puzzels in deel 2

  sjephanie

Kunstige Roof

We – Ale Blie (3 personen) - waren al bij Escape Room Deventer en hadden er al een kamer gespeeld. Tussen beide kamers door konden we even bijkomen buiten op het terras in het zonnetje. Er stonden deze dag nóg twee kamers op de planning, dus ‘rustig aan doen’ is zeker een goede manier om zo’n escapedag aan te vliegen.

We kregen een nieuwe gamehost voor de kamer ‘The Momuments Men’, die onze introductie/instructie verzorgde. We hadden nu al vier mensen ontmoet die werken bij Escape Room Deventer en allemaal waren ze even vriendelijk en gastvrij 👌. De opdracht was duidelijk én het verhaal werd goed uiteengezet. Eenvoudig doch doeltreffend. Iets wat ik ontzettend kan waarderen én wat echt een pré is voor escape rooms!

De kamer zelf is qua techniek wat uitgebreider dan de andere kamer die we hier speelde. Ik weet niet óf de term bestaat, maar dan wil ik ‘m nu introduceren: ‘een 1.5 kamer’. Ik zou het net géén 2.0 (vol automatische kamer) willen noemen, omdat er toch nog veel (hang en cijfer)sloten in de kamer zitten. Als je meer reviews van mij leest, weet je dat ik daar niet zo veel om geef. Een escape room gaat om de puzzels en niet om waar en hoe je de oplossing in moet vullen (naar mijn idee). Zolang dit maar bij het thema en/óf verhaal past.

De puzzels zijn super leuk en er zit voor elk wat wils tussen. Ook het verhaal wordt eer aangedaan, doordat de meeste puzzels passend zijn binnen het thema en het verhaal. Het is voornamelijk een lineaire kamer, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het andere. Dat is ook voor mij géén enkel probleem, want we waren met z’n drieën en als je dan véél parallel moet puzzelen (meerder puzzels tegelijkertijd op moet lossen), wordt het een hele klus en krijg je véél minder mee van het geheel.

Deze kamer is groots, terwijl we dat niet verwacht hadden van tevoren. Dit was dus een leuke verrassing. Er zitten super leuke ‘scenes’ in én er is echt genoeg te beleven in de kamer. De kamer was pas één dag op deze nieuwe locatie én wij hadden dus als het waren de première. We waren de eerste groep die deze kamer speelde (op deze nieuwe locatie). Ik hoop dat dat de reden is dat de afwerking nog niet helemaal in orde was (veel losse kabels e.d.). Als hier iets meer aandacht aan besteed wordt is het oprecht een super toffe ervaring om deze kamer te spelen.

We zijn netjes op tijd uit de kamer ontsnapt en werden weer super vriendelijk te woord gestaan door onze gamehost. Samen liepen we de kamer nog even door en konden we nog vragen stellen. Dit is altijd zo’n toffe extra service, dat ik het heel belangrijk vind om mijn waardering hierover uit te spreken. Heel prettig 👍.

Al bij al; Een toffe grootse kamer met veel variatie en originele puzzels die over het algemeen goed in thema zijn. Zeker een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, speel dan eerst de andere kamer en bewaar deze als toffe afsluiter 😉.

We hebben een super fijne tijd gehad bij Escape Room Deventer. Bedankt hiervoor en voor jullie gastvrijheid! We komen graag nog eens terug om nieuwe kamers te spelen 😁.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Origineel
 • Sfeer

  sjephanie

Agatha

Escape Room Deventer
Posted on: 2022 May 10

Goei bakske koffie ☕

Met ons team ‘Ale Blie’ (3 personen) reisde we af naar Deventer om daar vier kamers te gaan spelen. Onze eerste stop was bij Escape Room Deventer. Hier zouden we twee kamers gaan spelen. Voordat we dat gingen doen, gingen we eerst even een ‘goei bakske koffie’ drinken bij de buurvrouw van deze escape room, ‘Agatha’ 😜.

We werden hartstikke vriendelijk ontvangen bij Escape Room Deventer. We hadden maar liefst 2 gamehosts die ons beide de instructie en introductie op het verhaal gaven. Wat ik ontzettend leuk vond, was dat het verhaal werd verweven in de realiteit. Van wat gewone smalltalk ging het in één keer over naar de introductie van het verhaal. Dit kan ik altijd erg waarderen.

Het begin van de kamer is leuk gedaan en bevat een leuk element, waarvan ik natuurlijk niet zeg wat het is i.v.m. spoilers. De kamer zelf is een echte 1.0 kamer, wat betekent dat de kamer vooral old school is en veel werkt met hang en cijfersloten. Vele escapers hebben hier een hekel aan; ik vind dat nooit zo’n punt, want mij gaat het meer om de puzzels dan om hoe en waar de oplossing ingevoerd moet worden. De puzzels zijn voornamelijk lineair, wat betekent dat je puzzel voor puzzel moet oplossen i.p.v. meerdere puzzels tegelijkertijd. ‘Voornamelijk’ zeg ik expliciet erbij, want er zijn zeker ook momenten waarin je parallel kunt werken (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen).

Het verhaal wat je doorloopt in de kamer is goed opgebouwd en logisch, met een leuk einde met wat je zelfs een klein plottwist-je zou kunnen noemen. De meeste puzzels passen ook perfect in het verhaal en dus in het thema. Ik vind het altijd een ontzettende meerwaarde als een escape room een goed (eenvoudig) verhaal heeft om alles aan op te hangen en vooral als de (meeste) puzzels daar perfect op aansluiten. Dat is hier hartstikke goed gedaan 👍.

De potentie voor deze kamer is groot. Als Escape Room Deventer meer aandacht zou besteden aan de afwerking van het decor, de thematisering en het wegwerken van kabels e.d., zou dit een zeer goede 1.0 kamer worden. Ik hoop dat ze dit in de toekomst nog gaan doen.

Na ons bezoekje bij de buurvrouw werden we vriendelijk te woord gestaan door onze hosts én liepen we de kamer door om te kijken óf we alles hadden gekregen. Dit is altijd een grote pré (naar mijn idee) als escape rooms hier de tijd en de aandacht voor hebben 👌.

Al bij al; Een prima 1.0 kamer met een goed verhaal en leuke puzzels die voor het grootste deel passen binnen het thema.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. (voornamelijk) lineaire puzzels;
- Voor ervaren spelers is dit een prima kamer om eens tussendoor te doen;
- De kamer is ook prima geschikt om te spelen als eerste kamer óf binnen je eerste 10 kamer;
- Als je beide kamers op deze locatie wilt spelen, speel dan eerst deze en daarna de andere kamer i.v.m. opbouw oud naar nieuw.

Lieve mensen van Escape Room Deventer, bedankt voor jullie gastvrijheid (en die van jullie buurvrouw). In toekomst zullen wij zeker nog eens op de koffie komen 🤣.


7

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

  sjephanie

Hoe kleiner de verwachting, hoe groter de vervulling*

Op Bevrijdingsdag (in Nederland) besloten wij (ik en mijn vriendin) ons samen te gaan ‘bevrijden’ uit twee escape rooms in België. Nadat we in-ge-escaped waren bij een andere kamer, hebben we om de dag af te sluiten ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi – Escape Experience in Mechelen gespeeld.

Deze kamer begint al bij de bevestigingsmail die je krijgt als je reserveert. Hier probeert De Gouden Kooi je al bij het verhaal te betrekken. Dit kan ik altijd ontzettend waarderen. Eenmaal in Mechelen valt ons op dat het fantastisch mooie stad is (wij waren hier nog nooit eerder geweest). De escape room bevind zich ook in het centrum, waardoor je met de prachtige Mechelse gebouwen geconfronteerd wordt (we gaan zeker nog een keer terug om de stad te bekijken 😉).

De ontvangstruimte ziet er prachtig uit én we werden vriendelijk ontvangen door onze gamehost. De gamehost gaf ons een uitleg over escape rooms in het algemeen en een stukje storytelling. We merkte direct dat De Goude Kooi heel erg de nadruk legt op het woord ‘experience’. Iets wat de laatste tijd veel gedaan wordt door escape rooms. Is dit wel helemaal terecht bij deze kamer?

Na het gesprekje met de host, mochten we door naar een ruimte waarin de trailer wordt getoond van de kamer. Dit is een bijzonder mooie film. Zowaar een echte horrorfilm, die de verwachtingen flink omhoog trekt. Juist daarom vond ik het zo jammer, dat er eigenlijk niets van de film terug te zien is in de escape room. Zowel bepaalde aspecten in de film als de sfeer en de locaties van de film, niets komt terug in de daadwerkelijke kamer. Enfin, het is in iedere geval een mooi episch begin van de escape room.

Vervolgens begint de, door de Goude Kooi genoemde ‘experience’. Noem mij verwend óf een zeurpiet, maar ik heb dit als een gewone reguliere escape room ervaren. Weliswaar een hele ruime, grote en overweldigende escape room, maar het blijft bij de kern; ‘puzzels en raadsel oplossen om verder te komen én om uiteindelijk binnen de tijd te ontsnappen’. De verwachting wordt ontzettend geschept dat het totaal iets anders is dan wat je bij een escape room gewend bent, maar dat is het niet. Als De Goude Kooi deze kamer verkocht had als reguliere ‘escape room’, dan had je echt een wauw-effect gehad i.v.m. de grootsheid van de kamer, maar doordat ze het een ‘experience’ noemen vraag je je voortdurend af, wat is hier dan anders aan dan aan een andere gewone escape room? Dus de aanrader vanuit mij is om hiernaartoe te gaan met de verwachting dat het een gewone escape room is i.p.v. je heel erg te focussen op het woord ‘experience’. Ik vermoed dat je dan meer een overweldigend gevoel hebt, dan wanneer je gaat hopen op een beleving óf ervaring van totaal andere aard.

De puzzels in de kamer zijn voornamelijk lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het andere. Op een gegeven moment komt een stuk waar je wél parallel kunt puzzelen (meer puzzels tegelijkertijd oplossen). Er is dus een mooie balans aangebracht en dat kan ik ontzettend waarderen. De kamer is hierdoor dus ook prima te doen voor twee personen én ik zou ook aanraden om ‘m met z’n tweeën te doen, want het lijkt ook alsof de meeste puzzels daarop gemaakt zijn.

Het verhaal van de kamer is een beetje vaag naar mijn idee. Wellicht zullen andere het een super gave plottwist vinden, maar mijn idee is eerder dat je een kant op gaat die totaal uit de lucht lijkt komen te vallen. Hierdoor vind ik het einde ook een beetje absurd. Wat ik vooral bijzonder vind is dat zowel het introverhaal wat door de host is verteld én de film aan het begin eigenlijk nauwelijks betrekking hebben op het verhaal wat je doorloopt in de kamer zelf en dat de uiteindelijke conclusie ook een heel ander thema aandoet. Misschien is dit echt iets waar je van moet houden óf niet én is het dus een kwestie van smaak. Óf misschien had ik gewoon heel erg gehoopt op dat het verhaal uit de film véél meer terug zou komen in de kamer én was dat voor mij een beetje een domper. In ieder geval is het niet mijn smaak en dat maakt dit stukje review natuurlijk hartstikke subjectief. Dus laat je door dit stukje niet weerhouden om de kamer te spelen, want wellicht vind jij het wél een zeer tof verhaal met een leuke wending aan het einde.

Binnen de gegeven tijd wisten wij uit de kamer te ontsnappen. Eindelijk weer een succeservaring na zo lang niet uit kamers te zijn gekomen met z’n tweeën de laatste tijd 🤣. Tijdens de autorit naar huis hebben we nog lang nagepraat over deze kamer.

Al bij al; Een super grootse escape room met veel leuke puzzels die mooi in balans zijn qua niveau. De kamer heeft niet de verwachting waargemaakt die ik had toen ik er naartoe ging, maar dat kan ook aan de verwachting zelf liggen. Ik zou ‘m zeker wél aanraden om te doen én ik ben heel erg benieuwd wat andere van deze kamer vinden.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Stel je verwachtingen juist af;
- Speel de kamer met een kleine groep tot maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels én veel puzzels die op twee personen gebaseerd zijn;
- Laat je absoluut niet weerhouden door het stukje uit deze review over het verhaal, want dat is echt een smaak dingetje. Gewoon lekker gaan spelen en je eigen conclusies trekken 😉

Bedankt voor jullie gastvrijheid, De Gouden Kooi! Wij hebben het nog lang over jullie kamer gehad en zijn nog zeker niet uitgesproken. We zijn ontzettend benieuwd naar de nieuwe dingen die jullie gaan bouwen en komen graag dan weer terug.

*De titel is een citaat van Erwin Koch (Duitse aforist)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Bevestigingsmail
 • Introfilm / trailer

  sjephanie

Western Escape

Production Pirates
Posted on: 2022 May 6

Captain Fantasic and the Brown Dirt Cowboy

Yeehaa 🤠! Vandaag stonden er twee escape rooms op de planning voor mij (Captain Fantasic) en mijn vriendin (the Brown Dirt Cowboy) (2 personen). Het was ook nog eens Bevrijdingsdag (in Nederland), dus hoe toepasselijk is het om jezelf dan letterlijk te moeten bevrijden d.m.v. het ontsnappen uit een escape room. Allereerst reden we naar Herentals (in België) om daar bij Production Pirates de ‘Western Escape’ te gaan spelen. Hiervoor hadden we gekozen, omdat nog nooit een westernthema hadden gedaan in een escape room, dus we hadden er veel zin in.

Even voor de duidelijkheid, als je wilt reserveren voor deze escape room klopt de website (op moment van het schrijven van de review) niet die op escapetalk.nl staat aangegeven. Production Pirates heeft twee kamers en voor beide kamers een aparte website. Als je bij deze kamer op ‘bekijk website’ klikt om te reserveren, kom je op de website van de andere kamer. Dus ga even naar Google, zoek Production Pirates op en vind zo de goede website voor de kamer ‘Western Escape’.

Wij wilde eigenlijk beide kamers spelen op deze locatie, maar de tijdsloten zijn betrekkelijk ongelukkig verdeeld, waardoor je anderhalf uur moet wachten als je beide kamers na elkaar wilt spelen. Dus voor de andere kamer moeten we nog een keer terug.

De ‘kamer’ bevindt zich op een industrieterrein. Eerst is het even goed kijken waar je precies moet zijn, omdat het niet echt groot aangegeven staat. In de bevestigingsmail van de reservatie staat ook géén adres, dus je moet ook hier weer goed de website bekijken om te weten waar je moet zijn. We werden vriendelijk ontvangen, alleen kregen wij sterk de indruk dat er niet echt op ons gerekend was 😅. De kamer moest als het waren nog worden opgebouwd. Dit koste even wat tijd, waardoor wij ons een beetje zorgen begonnen te maken over onze planning. We moesten ook nog op tijd zijn bij een andere escape room die we deze dag zouden moeten gaan spelen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen.

Na een kleine 20 minuten (exclusie het kwartier wat we er van tevoren waren) kregen we de uitleg over wat een escape room is en waar we rekening mee moesten houden bij deze specifieke escape room. Na deze uitleg konden we gaan beginnen aan ons western avontuur.

Het woordje ‘kamer’ heb ik niet voor niets tussen aanhalingstekens geplaatst. De kamer is namelijk een container die is omgebouwd naar een escape room. Op zich een hartstikke creatief idee en (zoals we later ook begrepen van onze gamehost) voornamelijk bedoeld als pop-up escape room voor bij bedrijfsfeesten en festivals. Dit maakt het voor mij overigens wel moeilijker om een oordeel te geven over deze kamer, want voor een pop-up escape room is het echt een hele goede! Maar als gewone escape room, zou ik ‘m iets lager beoordelen. Ik zal proberen uit een te zetten waarom.

Het decor en de thematisering is fantastisch. Je ziet er niets van dat je in een container staat én je hebt echt het gevoel dat je je begeeft in een saloon in het wilde westen. De muziek is prima en afgestemd op het thema en er zijn zelfs licht en geluidseffecten in de kamer ter bevordering van de sfeer. Voor een ‘gewone’ escaperoom zou dit niet noemenswaardig zijn (en kan het véél en véél beter), maar voor een pop-up kamer is dit weer heel erg goed gedaan en voldoet het voldoende aan wat je kunt en mag verwachten (misschien zelfs iets meer).

De puzzels zijn lineair en moeten dus na elkaar worden opgelost. Er zitten hele gave puzzels bij, maar ook enkele onlogisch dingen, die naar mijn idee bedoeld zijn om tijd te roven. Als je daarvan houdt is dat hartstikke prima, maar ik ben meer van de echte escape room puzzels (als dat een begrip is 😬).

Er zit niet echt een verhaal in. Dit is ook niet noodzakelijk, want er wordt wél goed binnen het western-thema gebleven én dat is hartstikke goed gedaan. Het enige wat hierdoor onduidelijk is, is waar je naar toe werkt én wanneer je klaar bent (want het is een singel-room met maar één deur). Ook weer hier geldt; voor een pop-up kamer is dit gewoon helemaal prima, maar voor een volwaardige escape room is dit jammer en een gemiste kans.

Je wordt prima begeleid door de host. Als je vraagt om een hint krijg je er een. Er zijn enkele puzzels in de kamer waarbij het moeilijk is om een hint te geven, maar de host doet zijn/haar best om je erdoorheen te slepen. Helaas was het voor ons tevergeefs, we hebben het nét niet gered om te ontsnappen. En achteraf bleek dat we echt nog maar één ding hoefde te doen. Jammer, maar géén probleem voor ons. Wij zijn beide ingesteld met dat we graag gewoon alles gezien en gedaan willen hebben en dat we er niet persé uit hoeven te komen.

Al bij al; Een hele goede pop-up escape room, die super goed gedecoreerd is. Mijn advies aan Production Pirates zou zijn om deze kamer ook daadwerkelijk te verkopen als pop-up én niet als reguliere escape room, want dan schep je gemakkelijk verkeerde verwachtingen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Vanwege bewegingsruimte én lineaire puzzels zou ik aanraden om deze kamer niet met meer dan drie personen te spelen (bij voorkeur met 2 personen);
- Stel je verwachtingen bij en ga erheen met het idee dat het een super gave pop-up escape room is;
- Vooral aan te raden als je voor het aller eerst een escape room gaat spelen. Dit is dan zeker een geschikte kamer om je kennis te laten maken en deze fantastische hobby.

Beste Pirates Productions, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. We hebben het leuk gehad bij jullie.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Pop-up principe
 • Origineel
 • Goede begeleiding

  sjephanie

The Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2022 April 25

Hij was maar een clown 🤡

Na inmiddels 50 escaperooms te hebben gespeeld, konden we het niet meer maken om bij escape rooms te zeggen: ‘Darkpark? Nee, daar hebben we nog niets van gespeeld…’. Het werd dus hoog tijd om alle kamers van Darkpark te gaan spelen. Darkpark heeft 5 escape rooms (exclusief Stay in the Dark, wat niet echt een escape room is). Ons was aangeraden om ze van oud naar nieuw te spelen. Echter werd dat een beetje een op en neer gerij, omdat de kamers van Darkpark verspreid zitten over een locatie in Delft en een in Zoetermeer. Om toch zoveel mogelijk hieraan te voldoen werd de volgorde van de kamers als volgt:

1. The Dentist (Delft)
2. The Freakshow (Delft)
3. The Orphanage (Zoetermeer)
4. The Honeymoon hotel (Zoetermeer)
5. The End (Zoetermeer)

Alle kamers in Delft speelden we op één dag. Later spelen we alle kamers in Zoetermeer op één dag. Dus hierbij wil ik u van harte welkom heten bij…

Rondje Darkpark; aflevering 2: The Freakshow

Met het gelegenheidsteam ‘Nicht die kinder!’ (5 personen) waren we al in Delft en hadden we zojuist de andere kamer op deze locatie al gespeeld. We waren goed in-ge-escaped (schrijf je dat zo? 🤨) en klaar voor ‘The Freakshow’ van Darkpark Delft.

We kregen een andere host (dan die we hadden bij de andere kamer) die kort en krachtig beschreef wat wél en niet de bedoeling was in de kamer en we mochten direct beginnen. Het begin was echt geweldig en deed ons alle onze mond openvallen. Dit hadden we echt niet verwacht 😮. De introductie gebeurd in de kamer op leuke suggestieve manier, waar ik ontzettend van houd.

De puzzels in deze kamer zijn origineel en passen heel goed binnen het thema. De gehele kamer is lineair, wat betekent dat je eerst de ene puzzel op moet lossen voordat je aan de ander puzzel kunt beginnen. Dit is – naar mijn mening – géén probleem als er genoeg te zien/beleven valt in de kamer én dat is bij The Freakshow zeker zo!

De decoratie is prachtig! Je waant je daadwerkelijk op een circusterrein. Het gebruik van licht en geluidseffecten is ook weer helemaal top in deze kamer. Je kunt zien dat dit echt hét trademark van Darkpark is.

Qua engheid valt deze kamer ook weer reuze mee. Het is eerder een ‘fun’-kamer, dan een ‘griezel’-kamer. Al zitten er hier en daar wat schrikmomenten in. Houdt dan het befaamde liedje van Ben Kramer in je achterhoofd én speel gewoon weer door 😜. Tot nu toe – na pas twee kamers én één experience van Darkpark – valt het schrikken en spanning me reuze mee bij Darkpark. Wellicht ben ik te gehard inmiddels, maar ik zou deze best aanraden aan angsthazen om ze toch te spelen.

Het eindspel in deze kamer is fantastisch. Hieruit blijkt dat het zo leuk kan zijn om te escapen. Even weer jezelf kind voelen, heerlijk 😋. Echter was het einde zelf behoorlijk abrupt. We hadden eigenlijk helemaal niet in de gaten dat we aan het einde waren. We bleken er achteraf ook betrekkelijk snel doorheen te zijn gegaan. Ergens is dat jammer, want de sfeer in de kamer was echt heel leuk. Daar had ik nog wél wat langer in willen blijven hangen.

Al bij al; Echt een fun-kamer met een scary randje, maar zeker niet té eng. Origineel qua thema en puzzels en een absolute aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, speel dan eerst de andere kamer en gebruik deze kamer als leuke afsluiting (ook i.v.m. van oud naar nieuw spelen);
- Dit is tevens een geschikte kamer om op een lichte manier kennis te maken met ietwat engere kamers;

Bedankt voor het neerzetten van deze super leuke kamer, Darkpark Delft! We hebben ontzettend veel plezier gehad en heel veel gelachen. Bedankt en wellicht tot ziens!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 6.0


Played in April 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Fun-aspecten

  sjephanie

The Dentist

DarkPark Delft
Posted on: 2022 April 25

Tandheelkundig

Na inmiddels 50 escaperooms te hebben gespeeld, konden we het niet meer maken om bij escape rooms te zeggen: ‘Darkpark? Nee, daar hebben we nog niets van gespeeld…’. Het werd dus hoog tijd om alle kamers van Darkpark te gaan spelen. Darkpark heeft 5 escape rooms (exclusief Stay in the Dark, wat niet echt een escape room is). Ons was aangeraden om ze van oud naar nieuw te spelen. Echter werd dat een beetje een op en neer gerij, omdat de kamers van Darkpark verspreid zitten over een locatie in Delft en een in Zoetermeer. Om toch zoveel mogelijk hieraan te voldoen werd de volgorde van de kamers als volgt:

1. The Dentist (Delft)
2. The Freakshow (Delft)
3. The Orphanage (Zoetermeer)
4. The Honeymoon hotel (Zoetermeer)
5. The End (Zoetermeer)

Alle kamers in Delft speelden we op één dag. Later spelen we alle kamers in Zoetermeer op één dag. Dus hierbij wil ik u van harte welkom heten bij…

Rondje Darkpark; aflevering 1: The Dentist

Samen met een nieuw gelegenheidsteam ‘Nicht die kinder!’ (5 personen) gingen we naar Delft om onze allereerste Darkpark kamer te spelen; ‘The Dentist’. We hadden onze tanden goed gepoest vooraf, dus we waren helemaal gereed voor een afspraak bij deze lugubere tandarts 🦷.

We werden vriendelijk ontvangen door onze gamehost en kregen eigenlijk meteen de instructies, die zeer kort en krachtig waren. Géén ellelange verhalen over waar je wél en niet aan mag zitten. Daar houd ik van!

Vervolgens mochten we direct door naar de wachtkamer van de tandarts. Hier kregen we de introductie van de kamer op een hele leuke en bijzondere manier. Voor mensen die vaker reviews van mij lezen; ik houd ervan als een verhaal óf situatie suggestief wordt weergeven. Dus niet letterlijk een filmpje waarin exact het verhaal wordt voorgekauwd, maar doormiddel van bijvoorbeeld geluid óf licht iets kenbaar maken zodat iedereen weet wat er gebeurd, zonder dat je het daadwerkelijk ziet. Dat is echt heel goed gedaan in deze kamer én vooral bij de introductie.

De kamer zelf is een lineaire 1.0 kamer. Dit betekent dat je eerst de ene puzzel op moet lossen, voordat je door kunt gaan met de andere puzzel én dat de kamer voornamelijk het openmaken van (hang en code)slotjes bevat. Ik weet dat véél escapers hier een hekel aan hebben, maar ik ben daarin een grote uitzondering. Dit voelt als het oude vertrouwde escapen, zoals ik daar lange tijd geleden ooit mee ben begonnen en er verliefd op ben geworden 🥰.

De puzzels zelf zijn van een prima niveau (niet te makkelijk en niet te moeilijk). Persoonlijk ben ik géén rekenwonder en loop ik vaak vast op rekenpuzzels, maar in onze groep zaten gelukkig genoeg mensen die vlot konden rekenen. Dit is overigens meteen een aanbeveling; mocht je de kamer gaan doen, wees je bewust dat er betrekkelijk veel gerekend moet worden in de kamer, dus neem daarvoor de juiste mensen mee!

De decoratie is on point! Dat is volgens mij ook waarom men zo’n fan is van Darkpark-kamers. Het ontbreekt aan niets qua decor, licht en geluid. Ook weer tijdens het spelen zitten er veel ‘suggestieve’ gebeurtenissen in, die prachtig zijn uitgevoerd door goede licht en geluidseffecten. Darkpark staat naast haar decoratie ook bekend om de ‘engheid’. The Dentist is zeker een spannende kamer en er zitten wat schrikmomenten in, maar het is absoluut niet té eng. Dus laat je daar vooral niet door tegenhouden om de kamer te spelen.

We kwamen netjes binnen de tijd uit de kamer. Groepsfotootje knallen en op naar de volgende kamer 👍!

Al bij al; Een hele goede 1.0 kamer met een uniek thema en zeer goede decoraties en licht- en geluidseffecten. Zeer aan te raden om te spelen, ook voor de mensen die eens kennis willen maken met een ‘ietwat’ engere kamer.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je alle kamers op deze locatie wilt spelen, speel dan eerst deze kamer en daarna pas de andere i.v.m. van oud naar nieuw spelen;
- Bereid je goed voor op rekenpuzzels 🤓;
- Laat je niet weerhouden door angst, want deze kamer is absoluut niet té eng.

Darkpark Delft, bedankt voor het creëren van deze leuke kamer! We hebben het erg naar ons zin gehad.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in April 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Suggestieve manier van verhaal vertellen
 • Beleving
 • Spannend

  sjephanie

Amenhotep

Keyhouse
Posted on: 2022 April 13

Triomf Tombe

Een nieuwe dag, met nieuwe kansen en een nieuw gezelschap. De dag hiervoor zijn mijn vriendin en ik drie kamers gaan spelen in Molenstede en Geel. Uit géén van deze kamers konden wij ontsnappen, dus hadden we bedacht om wat versterking mee te nemen naar Mol voor de laatste twee kamers van het weekend, die we speelde bij Keyhouse. Met vier personen zou het ons wellicht wel lukken om wat succeservaring op te doen 😅.

Hoe kun je de laatste dag van je escapeweekend in België beter inluiden, dan met het onderzoeken van een Egyptische tombe? Wél, we zouden het gaan ervaren in de kamer ‘Amenhotep’.

Door een supervriendelijke host/eigenaar werden we welkom geheten bij Keyhouse en nadat we wat gekletst hadden over ons weekend konden we gaan beginnen aan ons onderzoek in de tempel. Oude tempels zijn vaak veelvoorkomende maar ook moeilijke thema’s voor een escape room. Heel vaak lukt het ‘net niet’ om doormiddel van decoratie en thematisering je echt het gevoel te geven alsof je in een tempel óf tombe bent. Hierom ging ik met een wat lage verwachting de kamer in. Ik kan alvast verklappen, dit was absoluut niet terecht!

De introductie/instructie werd gedaan door de host en bevatte nog enkele waarheden uit de geschiedenis. Super interessant en leuk dat de geschiedenis gebruikt is als leidraad voor de escape room 👌.

Eenmaal in de kamer valt direct op dat de decoratie erg goed gedaan is. Zoals ik net al aangaf, is dit vaak een lastige opgave bij een tempel/tombe thema, maar in deze kamer was het zéér goed gedaan. We waande ons in het oude Egypte en voelde ons echter ontdekkingsreizigers. De muziek en de belichting draagt ook erg bij aan de sfeer. Dit is top uitgevoerd 👍.

Op voorhand was al duidelijk dat het een familie kamer was, dus we verwachten al géén hele ingewikkelde puzzels en die verwachting is ook terecht. Het is géén moeilijke kamer, alhoewel we toch af en toe een hint nodig hadden om verder te kunnen. Dit maakt overigens de puzzels niet minder leuk. Enkele puzzels waren juist super leuk om te doen en had ik nog nooit eerder gezien in een escape room. De kamer is qua puzzels lineair, wat bekent dat je eerst de ene puzzel op moet lossen, voordat je aan de andere kunt beginnen. Hierdoor is deze kamer zeker ook geschikt voor kleine groepen (2 á 3 personen).

Eindelijk, na drie kamers dit weekend niet gehaald te hebben, haalde we deze kamer ruim binnen de tijd! Wat een gelukzalig gevoel 😂. Ik flauwekul maar wat; het maakt mij nooit zoveel uit óf ik een kamer wél óf niet haal, als ik het maar naar mijn zin heb gehad en alles heb meegekregen. We werden door de vriendelijke host uit de kamer gehaald en hadden nog genoeg tijd om ons voor te bereiden op kamer 2 van Keyhouse.

Al bij al; Een super mooi gedecoreerde familiekamer met leuke originele puzzels. Absoluut een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 2 á 3 personen i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte (advies: speel maximaal met 4 personen);
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, speel dan eerst deze en vervolgens de andere kamer i.v.m. opbouw qua niveau.
- Geschikt als familiekamer, dus ook goed te spelen met (wat oudere) kinderen;
- Ook zeer geschikt om te spelen als je voor de eerste keer een escape room gaat spelen, om op een goede manier kennis te maken met deze hobby.

Lieve mensen van Keyhouse, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze leuke escape room. We hebben er ontzettend van genoten!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Vriendelijke host/eigenaar

  sjephanie

Houdini's Academy

Keyhouse
Posted on: 2022 April 13

Escaperoom óf darkroom? 🤭

Mijn 50ste kamer is eindelijk een feit door Houdini’s Academy bij Keyhouse in Mol (België). Tevens was dit de afsluiting van ons escapeweekendje over de grens, dus er was bij deze kamer genoeg reden voor een feestje.

We (4 personen) waren al bij Keyhouse en hadden daar al een kamer gespeeld. Tussen de kamers door hebben we nog even wat gedronken en gekletst met de vriendelijke eigenaar (tevens gamehost). Gelukkig was het snel tijd om mijn 50ste kamer te verzilveren.

Wat een kamer! Echt totaal anders dan de andere kamer bij Keyhouse. Sterker nog; een totaal ander soort escape room als de meeste die ik heb gespeeld. De introductie/instructie wordt gedaan door de host en hij zegt duidelijk; ‘Bij Houdini is niets wat het lijkt’ en dat is inderdaad gedurende de gehele kamer het geval.

Het begin is ontzettend grappig en ergens ook (op een leuke manier) ongemakkelijk. Gingen we nou een escape- óf een darkroom doen? 🤣 (Deze opmerking ga je wel snappen als je ‘m gaat spelen). Al meteen wordt je geconfronteerd met ‘Niets is wat het lijkt’ en dat maakt een goede voorspeller voor de rest van de kamer. De thematisering en de decoratie is volledig onpoint. Licht- en geluidseffecten dragen bij aan de sfeer die de kamer wil uitstralen en dat is prima gedaan.

Wat deze kamer vooral heel goed maakt, zijn de puzzels. Dit zijn namelijk géén standaard escape room puzzels. Het zijn goocheltrucks waarbij… jawel hoor, komt ‘ie weer; niets is wat het lijkt. Een echte om-denk-kamer. Zelden heb ik op deze manier een kamer gespeeld en ik vond het echt ontzettend tof.

We wisten gelukkig op tijd uit de kamer te geraken. We werden weer vriendelijk te woord gestaan door de host, die nog even ons avontuur met ons doornam. En zo werd mijn 50ste kamer een super toffe ervaring, bij een vriendelijke en gastvrije escape room host en konden we met veel adrenaline terug naar Nederland.

Al bij al; Een super toffe kamer, die net iets anders is dan anders en waarbij je echt moet omdenken. Zeer aan te raden, ook al moet je er wat verder voor reizen. Zowel geschikt voor ervaren als onervaren spelers (naar mijn inziens).

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen (i.v.m. rolverdeling 😉);
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere kamer als opwarmertje en deze als leuke originele afsluiting.
- Goed te doen voor zowel ervaren als onervaren spelers;
- Als je een keer totaal iets anders wilt doen in het escapelandschap, is dit ‘totaal iets anders’ 🙃.

Bedankt voor deze toffe ervaring, Keyhouse! Het was een eer om mijn 50ste bij jullie te komen doen. Bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid en keep up the good work 👏


Response by Keyhouse

2022 June 7

Wat een review. Leuk om te lezen hoor, dank je wel. Het was ook voor mij als host zeer leuk om jullie te mogen begeleiden. Wat een top-team :)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Vriendelijke host/eigenaar

  sjephanie

Till escape rooms do us part

Tijd voor nummer drie van ons ‘escapeweekend’ in België. Tot nu toe hadden we alle escape rooms niet gehaald, dus dit was onze laatste kans om toch nog een beetje eer te behalen. Onze vorige escape room was ook in Geel, dus nadat we wat gegeten hadden – in de drukte van Geel kermis 😅 – gingen ik en mijn vriendin naar The Missing Link voor de kamer ‘Till death do us part’.

We wilde deze kamer graag spelen, omdat vrienden van ons deze kamer hadden gespeeld en hadden vertelt dat het zó eng was, dat twee van hen vroegtijdig de kamer hadden verlaten. Wij wilde wel eens even weten wat deze kamer dan zó eng maakte. Echter – achteraf – denk ik dat we hierdoor wél met een totaal verkeerde verwachting de kamer ingingen, maar daar kom ik straks wel op terug.

We werden super vriendelijk ontvangen door de eigenaresse van the Missing Link. Leuk om te vermelden is dat deze escape room tevens een bordspellen winkel is. Dus het is absoluut géén ramp als je wat te vroeg naar deze kamer komt (dikke tip! 👍). Ook aan de eigenaressen vertelde wij het verhaal over onze vrienden en zij keek ons met open mond aan. ‘Deze kamer zó eng?’. Hieruit maakte we al een beetje op dat wellicht de ‘scare-grens’ van onze vrienden betrekkelijk laag ligt in plaats van dat de kamer zó eng is. Maar goed, we moesten het nog gaan ervaren.

We kregen kort een introductie/instructie van onze gamehost en konden daarna meteen starten. Het begin is super creatief. Ik ga er niets over zeggen i.v.m. spoilers, maar het is echt leuk om zo een kamer te beginnen. Daarnaast is het ook meteen aanrader om deze met twee personen te spelen onder andere i.v.m. het begin.

De decoratie is inderdaad een beetje scary/spooky en ook de muziek draagt bij aan een spannende sfeer. De puzzels zijn lineair en vrij nauwkeurig, merkte we al snel op. Het is belangrijk om goed op te letten dat je dingen heel juist en precies neerlegt om iets te activeren (zonder al te veel weg te geven). De puzzels zijn verder van een prima niveau en of je nu ervaren óf onervaren bent, denk ik dat je je er wel mee kunt vermaken.

Dan nog even een groot compliment; wat wordt het verhaal hier goed en duidelijk vertelt! Vaak zit er in escape rooms een storyline, die óf heel simpel is óf naar de achtergrond verdwijnt. Maar bij deze kamer staat het verhaal voorop. Je komt steeds een stukje verder en je komt zonder vragen over het verhaal de escape room uit. Love it 😍.

Tja en nu de grote vraag, was het zó eng zoals tegen ons verteld werd? Oké, doordat ons dit verteld was gingen wij met een hele hoge verwachting naar binnen en daardoor viel het qua engheid tegen. Ik durf gerust te zeggen, dat het spannend en scary kan zijn op bepaalde momenten, maar absoluut niet doodeng. Ik denk wél dat als je er zonder verwachtingen naartoe gaat, je verrast kunt worden door sommige stukjes én ik denk dat dat het geval was bij onze vrienden. Dus: Nee, het is niet doodeng, maar spannend af en toe.

We hadden echt onze dag niet, want opnieuw zijn we niet binnen de gegeven tijd uit de kamer ontsnapt. Gelukkig hebben we alles tot het einde toe meegekregen. Dat vind ik altijd het belangrijkste. Zo fanatiek zijn we nou ook weer niet. Dus van de vijf kamers van dit weekend in totaal, was dit de derde op rij dat we er niet in slaagde te ontsnappen. Wellicht moeten we bij de volgende kamers maar niet meer vertellen dat we ‘ervaren’ zijn 🤣.

Nadat we de kamer gespeeld hadden hebben we nog lang gezellig zitten kletsen met onze gamehost en de eigenaresse. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen. Zo werd voor ons: ‘Till death do us part’, ‘Till escape rooms do us part’.

Al bij al; een leuke kamer met een spannend tintje. Zeker een aanrader om te doen als je eens een beetje wilt griezelen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Speel bij voorkeur met 2 personen i.v.m. het begin van de kamer;
- Wees nauwkeurig bij het oplossen van de puzzels;
- Stel je verwachtingen goed af van tevoren en voorkom zó dat de kamer óf te eng is óf te soft 😉.

Bedankt lieve mensen van The Missing Link voor deze leuke ervaring. Wij komen zeker nog eens terug voor jullie andere kamer!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Vriendelijke host/eigenaar
 • Verhaal

  sjephanie

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Posted on: 2022 April 12

Hotel-de-Botel

Ons escapeweekend in België was goed gestart, dus op naar de tweede kamer. Hiervoor moesten we (ik en mijn vriendin) naar het ‘Escape Hotel’ in Geel. We waren al helemaal gewend aan het Vlaams accent, waardoor ons meteen opviel bij het ‘inchecken’ dat onze host (tevens eigenaar) uit Nederland kwam 🤣 en dan ook nog eens bij ons uit de buurt. We werden hartstikke vriendelijk en hartelijk ontvangen en het was eigenlijk zo gezellig dat we er uren hadden kunnen blijven zitten… Maar ja er moest natuurlijk eerst nog ge-escaped worden (schrijf je dat zo? 😅).

Op een ietwat bijzondere manier betreed je de kamer… of nou ja: het hotel. Wat me direct opviel was de kwaliteit van de decoratie. ‘Wauw!’, zeiden we beide hardop toen we de kamer betraden. Je bent niet in een escape room die gedecoreerd is als hotel, maar je bent in een daadwerkelijk hotel! Hierdoor was het voor ons ook even moeilijk om te starten. We konden namelijk de puzzels niet vinden 😅. Ik heb hier echt ontzettende waardering voor en dit verdient een ontzettend groot compliment, want hierdoor wordt de escapebeleving ontzettend vergroot. Als je onderhand bijna 50 kamers gespeeld hebt, herken je vaak direct het element waarmee je iets moet doen in een kamer. Deze puzzels zijn echt één met het thema, waardoor het juist voor een iets meer ervaren speler moeilijker wordt om puzzels te traceren en ze op te lossen. Ik heb dit in alle escape rooms die ik tot nu toe heb gespeeld nog nooit zo goed gezien.

De puzzels – als je ze eenmaal gevonden hebt 😜 – zijn wisselend qua niveau en dat maakt deze kamer dus perfect in balans. De kamer is lineair, wat betekent dat je opeenvolgend puzzels moet oplossen om verder te komen. Dit is voor mij nooit een issue als er genoeg te zien is in een kamer en dat is hier zeker het geval. Wél zou ik aanraden om nooit met een grotere groep dan 4 personen te gaan, want dan zul je af en toe op elkaar moeten wachten en dat kan voor sommige mensen frustrerend werken.

Het is een spannende kamer met wat schrikelementen, maar echt niet doodeng. Bij lange na niet. Dus laat je niet tegenhouden door angst om deze kamer te gaan spelen. Waar ik de makers ten slotte nog over wil complimenteren is hoe het verhaal aan je wordt verteld. Steeds wordt een beetje duidelijker hoe het zit en dit gaat op een natuurlijke manier. Je hoeft dus niet echt opzoek naar storytelling. De kamer en de elementen die je tegenkomt maken het verhaal voldoende duidelijk.

Helaas, we zijn er net niet op tijd uitgekomen. Dit was mijn eigen schuld, want het scheelde echt maar een halve minuut. Had ik m’n goede contactlenzen maar ingedaan 🤓 😂. Naderhand hebben we nog gezellig geklets met de vriendelijke host/eigenaar. Tot dusver van de vijf geplande escape rooms dit weekend er al twee niet gehaald. Maar ja, het belangrijkste blijft voor ons de beleving en het plezier en dat zat zeker goed bij ‘Verdwijning van Rita Jacobs’.

Al bij al; Een super mooi gedecoreerde kamer met een sterke storytelling. Absoluut een aanrader, ook als je een stukje verder moet reizen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel niet met een groep die groter is dan 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Speel deze kamer zeker als je een ervaren speler bent, want dan ga je verrast worden;
- Zet je bril op 😜.

Lieve mensen van Escape Hotel, bedankt voor deze toffe ervaring en jullie gastvrijheid. Mochten jullie een nieuwe kamer gaan bouwen, komen wij zeker terug!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Decoratie
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Vriendelijke eigenaar
 • Gastvrijheid
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

  sjephanie

Genoten

Weer over de grens voor een escapeweekend (zo mag ik het wel noemen, denk ik). Samen met mijn lief (2 personen) ben ik naar Molensteden gereden om te starten met de eerste van de 5 kamers in België die we dit weekend speelden. ‘Het Geheim van Baron Beeckman’ stond bij ons beide al lang op de wishlist. Eigenlijk was het zover om deze te gaan doen.

Het valt me altijd op dat escape rooms op de meest bijzondere plekken gevestigd zijn. Soms op industrieterreinen, soms in woonwijken en soms volledig achteraf op het platteland in een pittoresk huis met een paardenstal. Op die laatste locatie kamen wij aan om bij het genootschap van Baron Beeckman toe te treden.

De voorshow begint al buiten en dat maakt dat je direct in het verhaal zit. Onze host (die later de eigenaressen bleek te zijn) geeft al meteen bij de voordeur aan wat de missie en het doel van deze escape is op een bijzonder leuke manier 😃. Het is altijd een pré als het super duidelijk is wat je moet doen en waar je naartoe werkt.

Na deze introductie/instructie begin je aan je missie. De eigenaren hebben ontzettend mooi gebruik gemaakt van de locatie zelf, waardoor je je echt waant in het huis van de Baron met bijbehorende stal. Qua thematisering en decoratie ziet het er dus echt fantastisch uit. Wat hierbij een leuke toevoeging is, is dat dus ook de ‘technieken’ in de kamer afgestemd zijn op de thematisering. Zonder te spoilen geef ik even een algemeen voorbeeld van wat ik bedoel: Het zou gek zijn als je een kamer speelt in een middeleeuws thema en dat er een tv-scherm hangt met een aftellende klok erop en af een toe een hint van de gamehost. Bij Baron Beeckman hebben ze daar goed over na gedacht en zul je zoiets niet tegenkomen. Alles, maar echt alles is passend bij de thematisering. Dit verdient een super groot compliment, want dat kan ik erg waarderen.

De puzzels zijn super leuk en duidelijk. Af en toe een moeilijke en af en toe een gemakkelijke puzzel kun je tegenkomen. Dit is prima in balans. De kamer is wél helemaal lineair, wat betekent dat je (met een iets grotere groep) niet altijd allemaal iets te doen hebt. Mocht je andere reviews van mij gelezen hebben, dan weet je dat ik dat nooit erg vind als er genoeg te zien is in de kamer én dat was dus ook het geval bij deze. Ik heb me geen moment verveeld (wel even in acht nemend; wij speelde met 2 personen).

We zijn niet uit de kamer gekomen binnen de gegeven tijd. We waren te dom, om toe te treden tot het genootschap van ons Baronnetje 😧. Gelukkig hebben we wel alles meegekregen én daar gaat het mij om. Wij zijn nu géén genoten, maar we hebben wél genoten!

We werden door de vriendelijke eigenaresse uit de kamer gehaald en we hebben nog even gezellig nagepraat met haar en haar man. Ik weet niet óf het aan het land ligt, maar de beste ervaringen op het gebied van gastvrijheid en service zijn bij mij in België geweest. Zo nu ook weer. Kei lieve mensen.

Al bij al; Het geheim van Baron Beeckman is zeker een aanrader. Het is een leuke escape room, die mooi gedecoreerd en volledig in thema is.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je niet net zo dom bent als wij 😜 is deze kamer goed te doen met 2 personen. Ik zou aanraden om met 2 óf 3 te gaan i.v.m. de lineaire puzzels.
- Speel deze kamer zeker als je houdt van authenticiteit en originaliteit.

Lieve eigenaren van Baron Beeckman, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Wij hebben ‘genoten’ van jullie kamer en we komen graag terug, mocht er een tweede kamer komen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Super vriendelijke eigenaren
 • Decoratie
 • Prachtige locatie
 • Puzzels

  sjephanie

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Posted on: 2022 April 3

‘Een mens lijdt vaak het meest, aan het lijden dat hij vreest’

Ein-de-lijk! Al in oktober 2021 hadden we deze kamer gereserveerd, maar door lockdowns en andere coronaperikelen konden we hem pas spelen op 2 april 2022. Vandaag was het 2 april 2022 en met een groot samengevoegd gezelschap (6 personen) reisde we af naar DarkPark Vlaardingen om de – ons al zo vaak aangeraden – ‘kamer’ Stay in the Dark te gaan spelen.

De kamer staat ooit op nummer 1, 2 óf 3 van escapetalk.nl. Daarnaast ging het altijd over Stay in the Dark bij iedere escape room waar we de afgelopen maanden geweest zijn. De verwachtingen waren groot. Te groot misschien? Jullie zullen het zo lezen.

Allereerst denk ik dat deze ‘kamer’ het leukst is als je zo min mogelijk ervan weet, dus ik ga inhoudelijk over het spel heel weinig vertellen in deze review (wellicht nóg minder dan bij andere reviews) én hier is meteen ook mijn eerste aanbeveling: hou jezelf dom! Ga niet op onderzoek uit op internet óf reviews lezen hier die het één en ander over het verloop weggegeven. De onwetendheid maakt deze kamer intenser en spannender; ‘De mens lijdt vaak het meest, aan het lijden dat hij vreest’.

Je vraagt je nu wellicht af: waarom schrijft ‘ie voortdurend het woord ‘kamer’ tussen aanhalingstekens… Nou, Stay in de Dark is géén standaard escape room. Het is niet een ‘kamer’ óf ‘verschillende kamers’ waaruit je binnen een bepaalde tijd moet ontsnappen door het oplossen van puzzels, raadsel en opdrachten. Natuurlijk zitten alle ingrediënten erin; puzzels, ontsnappen, tijdsdruk, enz. Sommige andere reviews beweren dat de puzzels hier ontbreken óf enkel op de achtergrond aanwezig zijn, dat is zeker niet waar. Je moet puzzels oplossen om te ontsnappen. De puzzels zijn niet van een hoog niveau, dat is maar goed ook gezien de omstandigheden. Echter er is zoveel meer en al dat ‘meer’ maakt het dat er enige twijfel kan ontstaan over óf het wel gemeten mag worden als ‘gewone’ escape room. Zelf noemen ze het een ‘experience’ en dat lijkt me een terecht omschrijving.

Tegen ons is meerdere malen gezegd dat Stay in the Dark de engste experience is die er momenteel is in Nederland. Echter vind ik het woord ‘eng’ niet op zijn plaats. Het is absoluut super spannend. Denk hierbij aan het niveau van een actiefilm, maar echt ‘eng’… Nee, het is géén horrorfilm. Dus – en hier komt mijn tweede aanbeveling – als je twijfelt over óf je het wél óf niet wilt doen vanwege de ‘engheid’, boek deze kamer gerust. De eerste momenten zullen zeker spannend zijn én ook ik heb een paar keer in de hand van mijn vriendin geknepen, maar dat is louter in het begin. Daarna wordt Stay in the Dark een James Bond- / Mission Impossible-achtige actiefilm. In mijn geval zeker 😂.

Dan nog even oreren over de aankleding, decoratie en het licht en geluid. Dit zit ontzettend goed in elkaar. Er gebeuren dingen waar je je vinger niet op kunt leggen en vooral door licht en geluid wordt je helemaal gek gemaakt 😅 (op een positieve manier). De locatie is geweldig en de toevoegingen van decoratieve aart zijn zeker op z’n plaats. Tja, kortom op deze vier onderdelen scoort Stay in the Dark een 10 (omdat er géén 12 gegeven mag worden). Ik heb dit zelden gezien in andere escape rooms / experiences.

Het is dus een iets andere review geworden dan normaal. Ik hoop wél dat ik je hiermee het juiste zetje kan geven om deze kamer te gaan doen. Onze verwachtingen waren in ieder geval niet te groot én we hebben een toptijd gehad. Hier gaan we nog lang over napraten.

Al bij al; Een fantastische experience met alle aspecten van een reguliere escape room, maar met een heel groot gedeelte ‘extra’. Zeker niet té eng, maar spannend én geweldige licht/geluid-effecten en aankleding. Dus; ga ‘m zeker doen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Het aantal personen maakt eigenlijk niet veel uit; het kan super intens zijn met z’n tweeën, maar met een grote groep (zoals wij gedaan hebben) was het ook super! Dus ga vooral met een leuke groep!
- Als je bang bent; zet dat even opzij; het gaat je honderd procent meevallen!
- Ga er ongeïnformeerd naar toe, dus ga niet vooraf dingen opzoeken (want je kunt spoilers vinden).
- Enjoy!

DarkPark Vlaardingen, bedankt voor het bieden van deze experience! Wij hebben het ontzettend naar ons zin gehad. Speciale dank aan onze ‘Dominique’; wat een topper was dat 👏


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 7.5


Played in April 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Spannend
 • Licht en geluid
 • Locatie
 • Verrassend
 • Decoratie

  mitch2304sjephanie

Pharma Edderkoppen

Lockfree
Posted on: 2022 April 5

Houd de (Edder)koppen erbij!

Tijd voor nummer twee bij Lockfree escape rooms in Mol. Samen met mijn vriendin ben ik naar Mol gereden op aanraden van een vriend om de twee escape rooms te spelen van Lockfree. De eerste was verrassend en ons uitermate goed bevallen, dus we hadden ontzettend veel zin in de tweede 😁.

De ontvangstruimte bij Lockfree is meesterlijk. Ik heb zelden zo’n prachtige ruimte gezien. Dit is smaak gebonden, maar ik houd hier erg van! De eigenaren van de escaperoom zijn een super vriendelijk en gastvrij echtpaar, die er alles aan doen om je een aangenaam en welkom gevoel te geven. Daarnaast stralen ze de liefde en passie voor hun product uit. Het was dus géén straf om nog even met hun na te praten over de vorige kamer die we hebben gespeeld en ons voor te bereiden op de kamer die zou gaan komen; ‘Pharma Edderkoppen’.

De introductie is vrijwel hetzelfde als de introductie van de andere kamer. Je gaat naar boven om in een bioscoopsetting een film te kijken. Deze film is niet louter een introductie voor deze specifieke escape room, maar het legt ook het gehele fenomeen ‘escape rooms’ uit. Dit is super nuttig als je voor de aller eerste keer een escape room speelt. Wij – als iets meer ervaren spelers – konden de film vooral waarderen, omdat er veel humor in zit en omdat hieruit de passie voor de hobby zo ontzettend duidelijk naar voren komt.

Pharma Edderkoppen begint direct na de film en start (net als de andere kamer) op een zeer creatieve manier. De kamer is super leuk en authentiek gedecoreerd. Je waant je daadwerkelijk in een ouderwetse kruidenierswinkel. Hoewel de eigenaren vooraf duidelijk aangeven dat dit een kamer ‘zonder slotjes’ is, zou ik het wél een 1.0 kamer noemen. Het woord wat vaker terug gaat komen in deze review zal het woord; ‘creatief’, zijn, omdat dat de manier is waarop ik de kamer het best kan omschrijven. Edderkoppen is géén hypermoderne kamer, zoals die er tegenwoordig veel zijn, maar er zitten bepaalde ‘constructies’ in die ontzettend creatief zijn en die je niet vaak tegenkomt in andere escape rooms. I love that 😍! Ik was al verliefd op Lockfree bij het spelen van de andere kamer, maar nu ze in deze kamer de trend doorzetten, blijft de liefde groeien.

Het puzzelen ging ons opnieuw niet goed af. We raakte al snel achter en zagen de minuten wegtikken. We werden goed in de gaten gehouden door de host, want regelmatig kregen wij het juiste hintje om weer wat verder te komen. Laten we het er op houden dat we onze dag niet hadden 😅. Ook dit maal hebben we weer gefaald en zijn we niet uit de kamer gekomen. Gelukkig hebben we alles tot einde meegekregen en daar gaat het mij om.

We werden weer vriendelijk opgewacht en te woord gestaan door de fantastische eigenaren. Ze waren zelfs zó lief dat ze ons op alle vlakken probeerde moed in te praten, omdat we er twee keer niet uit waren gekomen. Opnieuw konden we nog even napraten en nagenieten in de prachtige ontvangstruimte, voordat we weer naar huis op aan gingen.

Al bij al; Een escape room die mooi gedecoreerd is (volledig in thema) en waar de passie vanaf straalt. Super creatieve vindingen en originele wendingen. Een absolute aanrader voor mensen die voor het eerst een escape room doen én voor mensen die de liefde van deze eigenaren delen voor het ‘escapen’.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 3 á 4 personen i.v.m. bewegingsruimte én toch de extra paar handen die je wellicht nodig hebt bij enkele puzzels;
- Een echte puzzelkamer, dus als je van puzzelen houdt ga je deze zeker tof vinden;
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, zou ik eerst de ander spelen en dan Pharma Edderkoppen (i.v.m. van oud naar nieuw; deze kamer is net iets gelikter);
- Speel deze kamer zeker als je voor de allereerste keer een escape room wilt gaan spelen i.v.m. de duidelijke uitleg;
- Je moet deze ook zeker spelen als je creativiteit, passie en liefde voor het escapen kunt waarderen!

Lieve mensen van Lockfree, wij hebben een toptijd gehad bij jullie. Ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. Ik hoorde dat jullie van plan zijn om een nieuwe kamer te maken… Als deze af is, komen wij zeker nog eens terug naar Mol.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Ontvangstruimte
 • Creativiteit
 • Zeer vriendelijke eigenaren
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Goede begeleiding

  veerlesjephanie

The Traveler

Lockfree
Posted on: 2022 April 5

Een reis vol verrassingen

Ja, hiervoor heb je de hobby; ‘escapen’! Lekker genieten van gepassioneerde mensen die voor jou een topervaring proberen neer te zetten. Wat een ontzettend feest is Lockfree voor een escape room liefhebber.

Samen met mijn lief zijn we afgereisd naar Mol in België om bij Lockfree twee kamers te gaan spelen. Dit was op aanraden van een vriend, die al meer dan 100 kamers gespeeld heeft. Een betere aanrader had hij ons niet kunnen geven. Toen we aankwamen waren we al blij verrast met hoe prachtig mooi de ontvangstruimte is. Tot in de kleine details gedecoreerd in een stijl die ik persoonlijk ontzettend kan waarderen. Ik zou zo’n woonkamer willen hebben 😍.

De eigenaren van Lockfree zijn het vriendelijkste echtpaar dat ik ooit ontmoet heb. Meteen was er een gevoel van gastvrijheid en ‘we zijn blij dat je er bent’. Daarnaast waren zij helemaal één met het interieur van de ‘bibliotheek’ waarin wij werden ontvangen. Echter we kwamen niet alleen voor de ontvangstruimte, maar natuurlijk ook voor de escape room!

The Traveler begint met een introductiefilmpje waarin ook wordt uitgelegd wat een escape room is. Hieruit maak ik op dat de bezoekers van Lockfree voornamelijk mensen zijn die voor het allereerst een escaperoom komen spelen. Als dat het publiek is, is het super duidelijk wat er van je verwacht wordt en voor ervaren escapers is het gewoon even genieten. Het filmpje is humoristisch én hierin proef je al dat er ontzettend veel passie in de kamer zit. Alles is authentiek en zelf gemaakt, overgoten met een grote lepel liefde voor escape rooms. Excuses voor mijn hyperpositieve insteek, maar ik hou hier zo ontzettend van ☺.

De kamer begint op een manier, die ik nog nooit heb meegemaakt. Het is even ongemakkelijk, maar daarna (en vooral terugkijkend) super creatief en grappig om zo een escape room te laten beginnen. Eenmaal in de kamer ziet het eruit als een old fashioned (zogeheten 1.0) escape room. Echter de titel van deze review is niet voor niets; ‘Een reis vol verrassingen’. Deze escaperoom brengt je van de ene verbazing in de andere. Je maakt echt een reis door. Op voornamelijk creatieve manieren wordt je meegenomen in het verhaal. Je voelt, hoort en ziet in heel de kamer de passie van de maker(s) terug. Verwacht géén super gelikte hypermoderne kamer, zoals die er tegenwoordig veel zijn. Deze kamer is een escape room zoals het ooit bedoeld is én ik hou ervan 🥰.

De puzzels zijn erg variërend en het zijn er vooral veel. Je hebt dus genoeg te doen! Aan de ene kant zouden een paar extra handen nuttig zijn, aan de andere kant is de bewegingsruimte die je hebt in de kamer vooral geschikt voor een kleine groep. Ik zou adviseren om deze kamer met 2 á 3 personen te spelen en dan bij voorkeur 3 (gezien de hoeveelheid puzzels).

Qua puzzelsoplossen hadden wij onze dag niet. We zijn er niet binnen de tijd uit gekomen. Gelukkig hebben we wel alles meegekregen én dat is het belangrijkste. Toen we eruit kwamen kregen we nog uitleg over hoe we er wél hadden moeten uitkomen. Altijd fijn als een host daar de tijd voor neemt.

We waren zeer onder de indruk en het ging alle verwachtingen te boven. Dit zijn de kamers waar ik van hou. Passie en liefde voorop, maar dat is inmiddels wel duidelijk denk ik. Na de kamer mochten we even bijkomen in de fantastische ontvangstruimte en konden we ons mentaal klaarstomen voor de tweede kamer.

Al bij al; Super geschikte kamer voor als je voor het eerst een escape room wilt spelen. Liefde en passie voeren de boventoon. Zeker een aanrader als je eens opzoek bent naar een reis vol verrassingen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met (bij voorkeur) 3 personen i.v.m. met hoeveelheid puzzels én bewegingsruimte;
- Als je beide kamers op deze locatie wilt spelen, speel dan deze eerst en de andere als tweede (i.v.m. van oud naar nieuw);
- Uitermate geschikt als aller eerste escape room voor mensen die nog nooit een escape room hebben gespeeld i.v.m. duidelijke uitleg;
- Vooral spelen als je van creativiteit houdt in een escape room.

Lief Lockfree-echtpaar, bedankt voor deze super toffe ervaring, jullie creativiteit en jullie originaliteit. Dit wordt door ons zeker gewaardeerd!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Ontvangstruimte
 • Creativiteit
 • Goede service
 • Vriendelijke en hartelijke eigenaren
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Liefde en passie voor escape rooms

  Drs-jlcTom Adriaensensjephanie

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2022 March 28

Linke soep…

Samen met mijn lief (2 personen) waren in Amersfoort bij Rock City Escape om de twee kamers te spelen, die we al lang op ons lijstje hadden staan. De eerste hadden we zojuist gespeeld. Helaas waren we daar niet uitgekomen ☹. Gelukkig hadden we ‘Soup du Jour’ nog in het verschiet. Over deze kamer hadden we al zoveel positieve geluiden gehoord, dus de verwachtingen lagen hoog. Eens kijken of ze waar gemaakt zouden worden…?

Rock City Escape is een escape room gevestigd in een klooster. Dit geeft al een sfeer voordat je de escape room daadwerkelijk binnen bent. Wij waren er ’s avonds, dus dat maakte de sfeer al meteen spannend en onheilspellend. Ik zou ook absoluut aanraden om ’s avonds deze kamer(s) te gaan spelen, om zo nóg meer in de beleving te geraken.

Nadat we even een drankje hadden genuttigd werden we opgehaald door een zenuwachtige zuster (onze gamehost). Ze heette ons welkom in het klooster en vooral welkom bij het restaurant van chef-kok Gaston. Super vet dat je de introductie/instructie van deze kamer in thema krijgt gepresenteerd. De host van onze kamer zorgde ervoor dat we meteen in het verhaal zaten. Al snel was duidelijk, dat we niet alleen maar kwamen dineren. We hadden ook een missie. Het is altijd prettig als je een duidelijk doel hebt en weet wat je te doen staat 👍.

Wat direct opviel bij het betreden van de kamer was de decoratie. Ontzettend knap hoe ze deze kamer hebben gedecoreerd. Je zit meteen in het thema. In eerste opzicht lijkt ook Soup du Jour een echte puzzel kamer, maar dat veranderd gedurende het spelen. Dan zie je plots dat deze kamer toch echt op beleving is gebouwd. Het lijkt ook dat hoe verder je komt, hoe meer beleving een rol gaat spelen. Dan zitten er ook nog een paar super gave special effects in. Een paar keer hebben we met open mond staan kijken naar wat er allemaal gebeurd in de kamer… Echt super tof!

De puzzels zijn van een prima niveau (althans voor ons 😅). Dit betekend dat ze dus goed te doen waren en toch de nodige uitdaging boden. Ze zijn gevarieerd en ook is er een mooie afwisseling tussen parallel en lineair. Dit maakt de kamer goed te doen voor 2 personen. Sterker nog; ik zou zeer aanraden om ‘m met twee personen te spelen. Als duo krijg je alles mee van de beleving en heb je voldoende bewegingsruimte in de kamer(s). Ik zou maximaal met 4 personen spelen, want ik ben bang dat als je met nóg meer personen de kamer gaat doen, je elkaar al gauw in de weg loopt.

We zijn uit de kamer weten te komen, met nog maar een paar minuten over. Toch nog een succeservaring in Amersfoort 🤣. Vooral op het einde wordt de kamer een beetje spannend (niet te eng!*), dus je komt er met een bak adrenaline uit. Met rode wangetjes mag je op de foto en gelukkig kun je daarna nog even wat drinken en wat napraten. Een zeer geslaagde escape avond!

*Ik zeg bewust spannend en niet te eng, omdat ik vind dat deze kamer niet zo spannend is als bijvoorbeeld de andere kamer op deze locatie. Als je twijfelt over of deze kamer te eng is voor je, zou ik je eerder deze aanraden dan Bloody Mary. Ik vind dat deze kamer in bepaalde reviews als ‘heel eng’ wordt aangeduid, maar dat is ‘ie echt niet! Op het einde wordt ‘ie iets spannender, maar qua engheid is hij prima te doen, ook als je een beetje een angsthaas bent (denk ik 😅).

Al bij al; Hele gave escape room met fraaie effecten en een top beleving! Zeer aan te raden.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer (bij voorkeur) met z’n tweeën en met maximaal 4 personen;
- Als je houdt van een goede belevingskamers, is deze zeker aan te raden;
- Als je eens een keer een ‘wat engere’ kamer zou willen doen, is deze zeer geschikt om mee te starten (het is niet té eng);
- Als je beide kamers van deze locatie wilt spelen achter elkaar, speel dan eerst de andere kamer en bewaar deze als toetje (ook al is soep een voorgerecht 😜).

Bedankt Rock City Escape voor het bouwen van deze fantastische ervaring. Wij hebben een top tijd gehad bij jullie en we zijn ontzettend benieuw naar jullie (nieuwe) derde kamer!

“With great vengeance and furious anger. Those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord. When I lay my vengeance upon thee.” (Ezekiel, 25:17)


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Puzzels
 • Decoratie
 • Spannend

  sjephanie

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2022 March 28

Uit het escapistisch evangelie, vers 41

Onze reis naar Amersfoort stond al héél lang op het lijstje. Door de lockdowns en coronatoestanden moesten we onze avontuur in het klooster van Rock City Escape telkens uitstellen en verzetten. Na lang wachten konden ik en mijn vriendin (2 personen) dan eindelijk beide kamers gaan spelen. We begonnen met Bloody Mary.

’s Avonds kwamen we aan bij Rock City Escape en de aankomst is al een beleving op zich. Over een lang kronkelig en (in ons geval) donker pad kom je uit bij een gigantisch klooster, wat er in het donker spooky uitziet en je al meteen in de juiste sfeer brengt.

Eenmaal binnen lijkt het klooster verlaten, maar dan plots hoor je voetstappen galmen door de gangen; onze host kwam eraan 😨. Volledig in thema wordt je naar de kamer gebracht en wordt de introductie/instructie gedaan. Terwijl je gespannen hiernaar luistert vang je ook nog leuke feitjes over het gebouw op (als je niet te druk bezig bent met ‘angsthazen’ 😅). Dit vind ik altijd een ontzettend pré bij escape rooms, vooral als ze gevestigd zijn in een bijzonder gebouw óf op een bijzondere locatie; niet alleen het fictieve verhaal vertellen, maar ook wat informatie verstrekken over de realiteit. Top gedaan!

Eenmaal in de kamer valt het op dat het toch al wel een oude kamer is, maar wél eentje met mooie thematisering en effecten. Ik zou het ook niet direct een 1.0 kamer noemen, alhoewel ik wél denk dat de meeste escape-gekkies ‘m zo zullen zien. Het is voortdurend spannend in de kamer. Dit wordt goed neergezet door de muziek en geluidseffecten, hierdoor is de beleving top!

Ik ga heel eerlijk zijn; hij was voor ons best wel heel erg moeilijk 😅. Het is lang geleden dat we een echte puzzelkamer hebben gespeeld en dat is Bloody Mary wel. Natuurlijk zit er een groot stuk verhaal en beleving in de kamer, maar ik zie het toch hoofdzakelijk als een puzzelkamer en helaas liepen we op enkele puzzels enorm vast. We kregen op tijd hints, dus aan de begeleiding lag het zeer zeker niet. Nee, het lag gewoon aan ons; hand in eigen boezem. We hadden allebei het gevoel dat we met z’n tweeën handen te kort kwamen, dus daarom zal mijn advies zo dadelijk ook zijn dat je ‘m met minimaal 3 personen moet doen. De kamer is op de meeste vlakken parallel, dus je hebt met meerdere personen altijd wel iets te doen tegelijkertijd. Bovendien ga je er met meer man vlotter doorheen en kun je ook wat meer van het verhaal en de beleving genieten.

We werden uit de kamer gehaald door onze host, die nu ineens een stuk vriendelijker was 😄. Hij nam met ons de laatste stappen door en we bleken er bijna te zijn. Ook mochten we het einde nog even aanschouwen en dat was super vet. Daarna nog even kort nagepraat en wat gedronken en op naar de tweede kamer van Rock City!

Al bij al; Bloody Mary is een super toffe escape room, die vooral leuk is als je een beetje van een spooky thema houdt en niet vies bent van wat schrikken hier en daar. Wat mij betreft een puzzelkamer met een top belevingsaspect (mooi in evenwicht), maar ik raad ‘m vooral aan als je echt van puzzelen houdt.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met minimaal 3 personen i.v.m. extra handen en ogen én parallelle puzzels;
- Speel ‘m zeker als je van lekker puzzelen houdt;
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, zou ik eerst deze spelen en daarna de andere kamer (i.v.m. van oud naar nieuw).

Broeder Mattheüs (en de rest van Rock City Escape), bedankt voor het creëren van deze super toffe ervaring. Wij hebben ervan genoten!

‘Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op Mij’ (Johannes, 14:1)


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in March 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  sjephanie

Maffia Bar

Du Monde escape rooms
Posted on: 2022 March 22

(le meilleur pub) Du Monde

Het mooie aan de hobby ‘escapen’ is dat je ooit met nul verwachtingen ergens naartoe gaat en dat je dus onverwacht een super leuke tijd kunt hebben. ‘Verborgen pareltjes’, zo noem ik kamers als de Mafia bar.

Met het (uitgedunde) gezelschap ‘Verblauwkes’ (3 personen deze keer) zijn we afgereisd naar Amstelveen voor een escape-dagje. We begonnen bij Du Monde escape rooms. De eerste kamer die we speelde was ‘Mafia bar’. Ik had me niet ingelezen en verdiept in deze kamer, wat ik normaal gesproken wel doe. Maar omdat er weinig reviews stonden én omdat ik een thema als dit altijd wel leuk vind hebben we gewoon besloten om deze te boeken.

Du Monde escape rooms is onderdeel van een restaurant/café. Het personeel van het restaurant geeft ook de uitleg en de introductie voor de escaperoom. Hierdoor werden mijn verwachtingen in het begin nóg lager, omdat dit vaak inhoudt: ‘Dit doen we erbij’, in plaats van: ‘Wij zijn gepassioneerd in het bouwen en onderhouden van escape rooms’. Dit bleek echter een verkeerd vooroordeel te zijn.

Toen het spel eenmaal begon werden we pas geconfronteerd met de échte gamehost. Een super leuk aspect aan deze kamer is dat je in deze kamer eigenlijk speelt tegen de host in plaats van met de host. Onze gamehost ‘acteerde’ zeer goed en hierdoor ontstond, vooral in het begin, een zeer ongemakkelijker sfeer (wat in deze dus positief is). Complimenten voor deze acteerkunsten!

De puzzels zijn prima te doen (ik schat in; ook voor onervaren spelers). De kamer is op de meeste punten parallel, waardoor je allemaal ergens tegelijkertijd mee bezig kunt zijn, zonder dat iemand niks aan het doen is óf niks kan doen. De decoratie is super leuk gedaan. Het geeft echt de sfeer alsof je in een jaren ’50 film zit (over de jaren ’20. Snapt u het nog?! 😅 ) .

We zijn er ruim voor de tijd uitgekomen en we hebben heel veel plezier gehad bij het spelen van deze kamer.

Al bij al; Echt een verborgen pareltje, waarbij je een hele leuke tijd kunt hebben.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met 3 á 4 personen i.v.m. bewegingsruimte en ‘rolverdeling’;
- Kies bij de rolverdeling iemand als ‘leider’ die het niet erg vind om wat minder op onderzoek uit te gaan en wat meer interactie wil met de gamehost (Ik speelde als leider 😜 en vond dat heel leuk).
- Als je meerdere kamers op deze locatie wilt spelen, maakt de volgorde waarin je ze speelt niet veel uit.

Du Monde, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamer! We hebben het super tof gehad bij jullie 😉


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 6.5


Played in March 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  sjephanie

Here I Am

Escape Room Katwijk
Posted on: 2022 March 22

There I was

Ik weet niet wat het is met Escape Room Katwijk, maar wat een geweldige en gezellige mensen werken daar! Het is alweer even geleden dat we daar hun eerste kamer gingen spelen en dat we vervolgens uren gezellig nagepraat hebben met de gamehost. Dit was de tweede keer dat we afreisde naar Katwijk voor de splinter nieuwe kamer ‘Here I am’ en opnieuw werd het laat en gezellig.

Vanuit Amstelveen zijn we naar Katwijk gereden om onze escape-dag af te sluiten bij de nieuwe kamer van Escape Room Katwijk. De verwachtingen lagen hoog, want we waren groot fan van de kamer die we daar al eerder gespeeld hadden. Dit keer speelde we met een andere formatie ‘De Verblauwkes’ (3 personen), waarvan er één van ons de vorige keer niet bij was. Leuk om te vermelden wellicht; dit was mijn 40ste kamer (klein jubileum 🥳).

Het ontvangst was niet zo hartelijk als de vorige keer. Wat in dit geval betekende dat het dus prima in thema was, want er valt niets te lachen in een vrouwengevangenis. Wij hadden de bijbehorende serie niet gezien, maar we hebben de gehele kamer gewoon kunnen spelen. Dus het is net persé nodig om de serie vooraf te bekijken. Al vermoed ik wel dat het een toevoeging en een feest der herkenging zal zijn, net zoals bij de andere kamer op deze locatie.

De introductie en instructie is kort en krachtig. Géén ellelange verhalen over een noodknop en over waar je wel en niet aan mag zitten. Heerlijk! Daar hou ik van; meteen van start.

Tja… en dan kom je in de kamer. Wat ziet die er geweldig uit! Laat ik eens een grote ‘shout out’ doen voor de decoratie. Alles is tot in de puntjes afgewerkt. Je staat echt in een vrouwengevangenis. Van plafond tot vloer is alles helemaal in thema. Ik ben er expres op gaan letten, maar er is gewoon niets wat niet klopt. Echt grote complimenten aan de makers!

Echter mijn complimenten zijn nog niet op: de muziek, het geluid, de hints, de verrassingen… Ik maak het zelden mee dat ik in een escape room kom en dat ik niets te ‘zeiken’ heb, maar op deze kamer valt niets aan te merken.

Hoewel de kamer voornamelijk is gebouwd als ‘experience’, is en blijft het een escape room, dus er moet gepuzzeld worden. Bij puzzel 1 gaf ik de hoop op ontsnappen al op 😂. Gelukkig werden we meteen goed geholpen en konden we door. De puzzels zijn daarna een stuk minder moeilijk, maar wel gewoon op een goed niveau. Dus laat je niet afschrikken, zoals bij ons gebeurde. Ook op de puzzels heb ik niets aan te merken. Ze zijn superleuk en helemaal in thema. Het zijn logische dingen, die ook passend zijn in het gevangenisthema.

Ondanks onze vertraging in het begin, gingen we daarna vlot door de kamer en zijn er netjes op tijd uitgekomen. De finale is super vet en een echte verrassing; zeer tof gedaan. Het is echt een kamer waar je naderhand even van moet bijkomen 😉. Gelukkig heeft Escape Room Katwijk daar rekening mee gehouden. De ‘nazorg’ is misschien wel de grootste pré van deze kamer. Onze gamehost – die achteraf de eigenaar bleek te zijn – was ontzettend gastvrij en heeft ons vol passie alles uitgelegd en de gehele kamer met ons doorgelopen onder het genot van een drankje. Ik waardeer het zó ontzettend als hosts van escape rooms gepassioneerd zijn en jouw als bezoeker het gevoel van ‘welkom zijn’ geven. Ook hiervoor weer grote complimenten!

Tja, het werd weer een latertje. Gezelligheid kent geen tijd bij deze escape room en dat kunnen wij als Branders (uitvinders van de Brabantse gezelligheid) alleen maar héél erg waarderen.

Al bij al; Deze kamer is volledig af en in thema. Het is een feest om jezelf in dit thema te verliezen en om als een bezetene te ontsnappen. Een fantastische kamer, die je gedaan moet hebben! Dus reserveer snel en enjoy 😉

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel bij voorkeur deze kamer met 2 óf 4 personen (een even aantal), dit voegt iets toe wat ik niet spoilerfree kan toelichten in deze review 😉;
- Als je beide kamers van deze locatie wilt spelen, zou ik eerst de andere kamer spelen en ‘Here I am’ bewaren als grande finale;
- Let tijdens het spelen goed op easter eggs en op hoe fantastisch gedetailleerd deze kamer is gedecoreerd. Echt doen heh!!

Escape Room Katwijk, bedankt voor jullie gastvrijheid en wees trots op wat jullie neer hebben gezet. Het is echt fantastisch. Én ga alsjeblieft snel weer bouwen aan een nieuwe kamer, want wij willen héél graag terugkomen naar jullie! Houdoe en bedankt.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 3 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Gastvrijheid
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Verhaal
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Verrassend

  Drs-jlcivanavandelftJohan Le Vandcmariekesjephanie

Sauna of Sin

Du Monde escape rooms
Posted on: 2022 March 22

Lekker zweten in de sauna

Deze kamer heeft ons vooraf al zoveel pret opgeleverd. Graag neem ik jullie mee in deze voorpret voordat ik begin met de daadwerkelijke review. Dus als je hier géén zin in hebt, skip dan door naar alinea 3.

Alleen het thema; ‘sauna’, was al reden voor hilariteit in onze groep. Zouden we in een badjasje de escaperoom moeten doen? Wat voor taferelen zou dat opleveren 😂. Vervolgens lazen we dat er in deze sauna een moordenaar rond zou lopen. Zie je het voor je dat je achternagezeten wordt door een naakte man met een houten saunalepel in zijn hand? Wij wél! Door al het grappen en grollen, hadden we niet in de gaten dat het totaal het tegenovergestelde zou zijn als wat wij ervan verwachten.

We waren met de ‘Verblauwkes’ (3 personen) in Amstelveen bij Du Monde escape rooms, waar we al een kamer hadden gespeeld. We kregen een introductie en dit keer van de gamehost van de vorige kamer. Een super aardige en vriendelijke jongen. Echter al snel verging het lachen ons. Dit was serieuze business.

De opdracht leek simpel; ‘Vind bewijsmateriaal van een ontvoering…’. Het is altijd prettig als je een duidelijke opdracht meekrijgt en weet wat je te doen staat. Echter was dit niet de volledige opdracht en kwam er nog wat achteraan: ‘…maar pas op voor de moordenaar die nog steeds rondloopt’. Dit was voor ons de eerste keer dat we zo’n soort escape room speelden; een spel waarbij je opgejaagd wordt door een acteur. Super vet om dit een keer te ervaren.

Het eerste gedeelte speelt zich vrijwel helemaal in het pikkendonker af. Af en toe een klein lichtje, maar eigenlijk moet je alles doen ‘op de tast’. Dit is op zich super leuk en spannend, want hierdoor wordt je uit je comfortzone gehaald. Echter had ik persoonlijk ook wat beter het decor willen zien, want daar kan ik eigenlijk nauwelijks iets over zeggen, terwijl ik daar graag in reviews over oreer.

De puzzels zijn betrekkelijk lineair en vrij eenvoudig, maar wel wat moeilijker uit te voeren door de handicap; ‘het duister’. Wat deze kamer vooral leuk maakt zijn de stukken als je op de vlucht moet voor de moordenaar. Je weet dat het een spelletje is, maar als je de hem voorbij hoort komen, breekt het zweet je toch even uit 😅.

Qua sfeer en geluid is het een spannende kamer, die super leuk is als een eerste ervaring met het ‘achtervolgd worden’ in een escape room. We zijn netjes binnen de tijd ontsnapt en ik kan oprecht zeggen dat we allemaal hyped en vol adrenaline uit de kamer zijn gekomen.

Al bij al; Prima kamer die het vooral moet hebben van de spanning rondom de moordenaar die er rondloopt.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 3 á 4 personen i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte;
- Speel deze kamer vooral als je weinig tot géén ervaring hebt met ‘acteurs in kamers’ óf ‘achtervolging in kamers’; dan denk ik dat je ‘m echt super leuk vind.
- Zorg voor een stel kattenogen in je groep 😜
- Als je meerdere kamers op deze locatie speelt, maakt de volgorde waarin je ze speelt niet veel uit.

We hebben een toptijd gehad bij Du Monde escape rooms. Ook bij deze kamer hebben we het erg naar ons zin gehad. Bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe escaperoom!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.5

Service: 6.5


Played in March 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Origineel

  sjephanie

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 January 10

Beren Goed

Waarschuwing: De volgende review bevat niets anders dan lof.

Dit is alweer mijn tweede review die ik schrijf voor de 37ste escaperoom die ik speel. Wat zijn we toch verwend als escapefanaten. Dat is een gedachte die ik heb wanneer ik deze kamer uitloop. Een nieuwe kamer, slechts drie weken in gebruik en kwalitatief zó goed en leuk.

Met de ‘Verblauwkes’ (een team bestaande uit vier personen) zijn we naar België afgereisd om beide kamers van Escaperoom Antwerpen te spelen. Met deze kamer sloten we de escape-dag af en het was een waardige afsluiting.

We werden binnen gelaten door onze host en vanaf het moment dat de host de deur open deed zaten we in het verhaal. De host deed dit super goed en zette een top performance neer. De decoratie van de ‘ontvangstruimte’ was al om over naar huis te schrijven; prachtig aangekleed en volledig in thema.

Wat ik waardeer bij escape rooms is als ze je een rol geven. Dus als er concreet wordt gezegd; dit ben je en dit kom je doen. Dit is het geval bij The Toy Factory en op een hele leuke manier wordt dit aan je gepresenteerd.

Het begin is fenomenaal. Wat een show! Als je een fan bent van ‘belevingskamers’ dan zit je hier aan het goede adres. Hier ben ik zo enthousiast over dat ik het hier even bij laat, omdat ik anders misschien spoilers ga geven en dit wil je niet weten van te voren.

Het spel begint en de kamers zijn, net als de ontvangstruimte, prachtig gedecoreerd en in thema. Daarnaast zitten er ook nog eens leuke effecten in de kamers, die erg bijdragen aan de beleving. De puzzels zijn voornamelijk lineair. Ik heb daar géén problemen mee en vooral niet in deze kamers er is genoeg te beleven en het echte ‘wachten op elkaar’ viel erg mee. Er zitten erg leuke puzzels tussen, die ook goed aansluiten op het thema. Één samenwerkingspuzzel vond ik in het bijzonder erg leuk, omdat ik dit nog nergens zo gezien had en deze puzzel sluit qua thema aan bij het volgende compliment: het gebruik van geluid!

Het is blijkbaar een specialiteit van Escaperoom Antwerpen om beleving te genereren op basis van (hoorspelachtig) geluid. Dit is zo vet gedaan!

Met een grote glimlach kwamen wij deze kamer uit. We hebben met de host (die de eigenaar bleek te zijn) nog even kort nagepraat en ons enthousiasme over de kamer uitgesproken. Samen liep hij met ons nog even de kamer door. Dit is iets wat ik ook erg waardeer als een host van een escape room dat doet. Wat ik in het bijzonder nog meer waardeer aan deze host, is dat hij ook echt geluisterd heeft naar wat wij hebben verteld, aangezien hij in zijn mailtje met de foto nog terugkwam op zaken waar we het over hebben gehad. Dit betuigt van een zeer attente host en dus klantvriendelijkheid ten top!

Al bij al; Ga deze kamer spelen, vooral als je van ‘belevingskamers’ houdt. Het is een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met niet meer dan vier personen (i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte)
- Als je alle twee de kamers van deze locatie gaat spelen, houdt deze dan achter de hand als toetje.
- Geef jezelf over, ga mee in de beleving en vergeet niet te genieten van hoe het er uitziet en wat er allemaal gebeurd.

Bedankt Escaperoom Antwerpen voor deze top ervaring!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Geluid
 • Begin
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Attente host

  sjephanie

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 January 10

Pracht Jacht

Na lang mijmeren ben ik toch maar eens een review gaan schrijven. Ik vond mezelf nooit volwaardig ‘escaper’ genoeg om een mening te mogen hebben over escape rooms. Echter nu ik de grens van 35 escape rooms gepasseerd ben, lijkt het me toch leuk om het één en ander te delen. Dus daar komt ‘ie, mijn eerste review van mijn 36ste escape room…

Met ons ‘Verblauwkes’-team (4 personen) zijn we naar België afgereisd. Om precies te zijn naar Zoersel bij Antwerpen. Deze reis hebben we gemaakt om twee escape rooms te spelen, die bij ons allen al lang op het lijstje stonden. Vooral de eerste room: ‘Hunting Season’.

We werden welkom geheten door een vriendelijke mevrouw en leste onze dorsten voordat we de kamer binnen gingen. Ineens werd er van host gewisseld, de mevrouw verdween en maakte plaats voor een jonge man. Met veel bravoure leidde hij ons in in het verhaal. Wat een top performance!
Het spel kon beginnen.

Het is een leuke kamer die super mooi is gedecoreerd. De puzzels zijn afwisselend en lineair. Ik heb persoonlijk géén probleem met een lineaire kamer, mits (en dat was één keer het geval) je echt staat te kijken hoe andere teamleden een puzzel oplossen, zonder dat je daar zelf echt invloed op kunt hebben. Met ander woorden; dat je even moet wachten. Aan mijn gekozen taalgebruik bemerk je waarschijnlijk al, dat het in dit geval totaal géén probleem was en niets afdeed aan de kamer.

Het verhaal is duidelijk met een kop en een staart. Je weet wat je taak is; wat je komt en moet doen. Het slot is leuk. Ik vind het altijd leuk als er een persoonlijke touch wordt toegevoegd aan een kamer.

Wat ik het aller beste vind aan deze kamer is hoe hier gebruik gemaakt is van geluid. De beleving wordt door gebruik van geluid (hoorspelachtig geluid) vergroot. Ik heb dit zelden zo gezien in een escape room. Persoonlijk houd ik van suggestieve manieren om een verhaal te vertellen. Niet gewoon een filmpje waarin letterlijk wordt uitgebeeld wat het verhaal is, maar op een manier waarbij je iets aan je eigen verbeelding over mag laten. Dit is de grootste pré van deze room, wat mij betreft.

Al bij al; Ga deze kamer spelen. Het is een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met niet meer dan vier personen (i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte)
- Als je alle twee de kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst deze (waarom zie je wellicht in de review van de andere kamer 😉 )

Ik bedank Escaperoom Antwerpen voor het maken en onderhouden van deze kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Geluid
 • Beleving
 • Verhaal
 • Afwisseling in puzzels

  sjephanie

The Movies

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2022 January 10

Dé filmster onder escape rooms

Mijn 35ste escape room en mijn nieuwe nummer 1. Wat een gave escape room is dit?! Ik weet dat al twee teamgenoten van mij (van het team: ‘Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is’) deze room hebben gereviewd. Beide hebben een ‘10’ gegeven en ik geef nog eens een 10. Dat is misschien niet helemaal eerlijk, want we komen uit dezelfde groep... Maar ik wil deze review schrijven om mensen te motiveren om hiernaar toe te gaan! Dus daar komt ‘ie...

Wij hebben deze room uitgekozen om te gaan spelen, omdat wij alle vier filmliefhebbers zijn. Ik besef mezelf dat dat gegeven deze kamer voor ons persoonlijk nog toffer heeft gemaakt. Echter kan ik mezelf niet voorstellen dat iemand die wat minder geeft om films, deze kamer niet zal appreciëren.

We hebben twee uur en beetje moeten rijden om in Dudzele te geraken. Daar aangekomen werden we super hartelijk ontvangen door de eigenaar van The Push Mystery Rooms. We speelde eerst de andere kamer, die (het heeft maar kort geduurd) mijn nieuwe nummer 1 werd na het spelen ervan. Daarna hebben we even nog wat gedronken en gekletst met de eigenaar en toen begon voor ons ‘The Movies’.

De kamer is prachtig gedecoreerd. Maar echt héél mooi. Alsof je je echt begeeft in een cinema van de jaren 50. De details in de kamer zijn geweldig en bestaan grotendeels uit (voor ons herkenbare) filmprops. Het is ongelofelijk wat er allemaal in de kamer te vinden is én uitgerekend in die omgeving en met die elementen mag je gaan puzzelen. Vervolgens gebeurt er een heleboel. Ik ga niets spoilen, want je moet dit gewoon ervaren. Je maakt een waar avontuur door. Je wordt opgezogen door de kamer en de elementen. Ik kan het niet anders uitdrukken.

De kamer is vrijwel lineair qua puzzels, maar het gaat in deze kamer niet zozeer om de puzzels. Het is wéldegelijk een escaperoom en je moet wéldegelijk puzzelen, maar de omgeving is zó adembenemend mooi dat je ook even de tijd wilt hebben om rond te kijken en te genieten. Daarnaast zijn de puzzels ontzettend divers en origineel. Ik heb dingen gedaan die ik nog niet eerder gedaan heb in escape rooms. De ene puzzels is nog leuker dan de andere en ze zijn helemaal verweven in het verhaal.

Tja, het verhaal. Ik dacht eerst dat er niet echt een verhaal was, maar naarmate je verder komt in het spel blijkt er wel degelijk een verhaal te zijn. Hoe dit aan je uitgelegd wordt is ook fenomenaal.

Ten slotte wil ik nog een ode brengen aan de eigenaar van deze escape room. De meest vriendelijke eigenaar die ik ooit heb getroffen in een escape room. Deze man was ontzettend hartelijk en vriendelijk en gaf ons een ontzettend welkom gevoel. Dit voegt zoveel toe aan de gehele escape ervaring.

Al bij al: Dit is mijn nieuwe nummer 1. Ja, dat is persoonlijk, maar ga alsjeblieft deze kamer ervaren en geef mij eens ongelijk. Je moet een stukje rijden (vooral vanuit Nederland), maar het is het dubbel en dwars waard. Speel ze dan gewoon allebei en je hebt een topdag!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je ze allebei speelt, speel dan eerst de andere kamer en bewaar deze kamer als epische climax!
- Wij speelde met vier personen en dat was prima. Ik zou dus aanraden met een groepje van 3 óf 4 personen te gaan (i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels).
- Ik kan in woorden niet uitdrukken hoe enthousiast ik over deze kamer ben, hierom: ga deze gewoon spelen! Je krijgt absoluut geen spijt.

The Push Mystery Rooms wordt waarschijnlijk binnen nu en korte tijd nummer 1 op escapetalk.nl en dat is ze van harte gegund, ik hoop dat ik er met deze review aan kan bijdragen.


Response by The Push Mystery Rooms

2022 February 1

Hey! ik ben er even stil van. Zonet deze review trots voorgelezen aan mijn vrouw ;-) Tja wat kan ik zeggen behalve: Bedankt! Dit doet goed ;-) Vele groeten aan de familie.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Escaped: Yes


 • Zeer vriendelijk eigenaar/host
 • Decoraties
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaertsjephanie

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2022 January 10

Magistraal

Hoe kun je het nieuwe jaar beter inluiden dan met het spelen van twee topkamers? Met ons gelegenheidsteam ‘Da hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is’ (4 personen) hebben we de langste autorit ooit voor een escape room afgelegd richting Dudzele in België. Aan het einde van de review zal ik vertellen óf het de reis waard was... dus blijf lezen!

Beide kamers van The Push Mystery Rooms gingen we spelen en we begonnen met ‘Houdini's workshop’. Maar eigenlijk (daarvoor) begonnen we met een gezellig gesprek met de vriendelijkste host van een escape room die ooit ontmoet heb. Onze host (tevens eigenaar) is een gepassioneerde interieurontwerpen die met die ervaring twee escaperooms heeft gebouwd. De passie straalt niet alleen van de kamers af, maar ook van de host zelf. Escapen gaat voor mij niet alleen om de kamers en om de puzzels. Escapen is voor mij een totaal ervaring. Een dagje er tussen uit en plezier maken met je team én met de mensen die je passie delen. De vriendelijkheid van de host heeft echt bijgedragen aan de totale ervaring en is dus een dikke plus!

Awel, het spel kan gaan beginnen na wat instructies en een introductie. Wat ik tijdens het spelen van de kamer eigenlijk al vrij vroeg hardop uitsprak was; dat ik het zo leuk vond dat in deze kamer ook echt raadsels zitten. Vaak wordt gezegd dat je bij een escape room puzzels en raadsels op moet lossen om te ontsnappen. Bijna altijd zijn het alleen puzzels die je tegenkomt... Nou, bij Houdini zeker niet! Er waren veel originele puzzels en raadsels. De kamer is vrijwel lineair. Als je meer reviews van mij leest (dit is pas mijn derde review 😛 ), dan weet je dat ik dat niet erg vind en in dit geval al helemaal niet, want er is zoveel te zien in deze kamer.

Dat laatste brengt mij bij het aller beste van deze kamer, althans volgens mij: de decoratie. Deze kamer is echt top gedecoreerd. Heel verfijnd en gedetailleerd. Voorzichtigheid is geboden, maar wat ziet deze kamer er mooi uit! De kamer is helemaal passend bij het thema en bij het verhaal.

Dit is dan mijn laatste compliment van deze review; het verhaal. Het verhaal is superduidelijk en toch gedetailleerd. Gedurende het spel kom je achter steeds meer informatie over het verhaal. De opbouw is goed en er is een duidelijke kop en staart. Heerlijk wanneer een escape room maker zo goed nadenkt over hoe hij een verhaal wil vertellen en dat dit dan ook zo overkomt op de bezoekers.

Ik zal jullie eerlijk zeggen dat Houdini mijn nieuwe nummer 1 was. Dit heeft helaas maar een kwartiertje/halfuurtje geduurd... Je verzint het niet, maar The Push heeft NOG meer te bieden.

Al bij al: Ja, het was de reis waard! Wat een ongelofelijke toffe kamer! Ga deze zeker doen en doe ze allemaal van The Push! Nee, maar serieus! Nu naar je laptop en reserveren!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Meteen reserveren... Nu!
- Speel ze gewoon alle twee en dan eerst deze en vervolgens de andere.
- Ik denk dat vier personen een prima aantal is om deze te spelen. Misschien is drie ook nog wel aan te raden, maar ik zou niet zo snel voor meer dan vier gaan (i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels)

The Push Mystery Rooms bedankt voor maken van deze kamer! Het is een top toevoeging voor de escapefanaten.


Response by The Push Mystery Rooms

2022 February 1

Ik dacht dat jou review van The Movies al een ongelooflijke klepper was en dan lees ik deze ook nog eens :-D Opnieuw een beetje sprakeloos. Dus hou ik het opnieuw bij DANK U!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Escaped: Yes


 • Zeer vriendelijk eigenaar/host
 • Sfeer
 • Decoratie
 • Verhaal

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaertsjephanie

Juwelirisch

Als verrassing voor mijn vader en moeder gingen we een dagje escapen in Bergen op Zoom. Ons vaste team ‘De Verblauwkes’ (4 personen) + 2 wat oudere en ‘wijzere’ mensen. Eerst hebben we de andere kamer gespeeld en vervolgens waren we helemaal in-ge-escaped voor ‘De Juwelier van de Onderwereld’. Ondanks dat er best wel wat escape rooms zijn met een inbreek-achtig thema, heb ik er nog niet veel gespeeld en ik had er oprecht zin in! De host die ons spel had begeleid bij de vorige kamer werd vervangen door een nieuwe host. Na zijn intropraatje waren klaar voor de inbraak.

Ik vond dat de kamer er oprecht echt uitzag als een winkel van een juwelier. Met andere woorden; heel mooi gedecoreerd. Deze kamer was bij tijd en wijlen redelijk lineair, dus het kwam wel eens voor dat we op elkaar moesten wachten voordat we door konden naar de volgende puzzel.

De flow zat er bij ons goed in. Dit bleek ook achteraf. We schijnen door het begin van de kamer te zijn gevlogen. Hierdoor kwam het ook dat de host wat rustiger aan deed met het geven van hints. Dit is op zich een mooi compliment. Toen we op een gegeven moment vast liepen op een puzzel, liepen we ook echt vast. We wisten wat we moesten doen, maar maakte telkens één rekenfout. Wellicht als we dit meteen hadden geweten, waren we er mega snel uit geweest. Dat is natuurlijk een domper, dus ergens begrijp ik wel dat we voor een wat langere tijd géén hints kregen. Hierbij moet ik wel opmerken dat ik het misschien minder frustrerend had gevonden als we er sneller uit waren geweest, dan dat we heel lang stil stonden bij één puzzel. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Daarbij wisten wij ook niet dat ons geheime wapen de twee oude ‘wijzen’ waren die we mee hadden gesleept naar Bergen op Zoom 😉

Na onze korte opstopping ging het weer super vlot en kwamen we netjes op tijd de kamer uit. De host liep nog even met ons de kamer door en legde uit wat de rekenfout nou precies was… Een ‘hoe-stom-konden-we-zijn’ momentje vond plaats (Onze ouders mogen nu nooit meer mee gaan escapen 😉 ). Ik stel het altijd erg oprijs als een host de moeite neemt om nog even wat uit te leggen en gewoon de hele kamer doorloopt, zodat je niet in de auto zit en in eens denkt: ‘Huh? Maar hoe zat dat dan?’.

Al bij al: De kamer is super leuk gedecoreerd en de puzzels zijn goed om te doen. Je rol is duidelijk. Je weet wat je komt doen; ‘inbreken’! Dus als je in de buurt bent pak deze zeker mee!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen (i.v.m. bewegingsruimte en af en toe een lineair stukje)
- Als je beide kamers van deze locatie wilt spelen, maakt de volgorde niet zoveel uit. Ik vind ze redelijk gelijkwaardig aan elkaar.
- Vooral een aanrader als je houdt van puzzelen en klassiek escapen (ik ben er zelf dol op!)

Bedankt lieve mensen van Escaperoom 0164. We hebben die twee oudjes een mooie dag bezorgd en we hebben het erg naar ons zin gehad.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Decoratie
 • Sfeer
 • Duidelijk doel/rol

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Posted on: 2022 January 10

Beter (te) laat dan nooit

Escape room nummer 33 alweer voor mij. Samen met mijn team ‘De Verblauwkes’ (6 personen deze keer) zijn we afgereisd naar het prachtige Bergen op Zoom om daar de twee escape rooms te gaan spelen van Escaperoom 0164.

Als ik ergens een hekel aan heb is het te laat komen. Meestal voel ik me dan zo bezwaard dat ik nog liever niet meer op kom dagen, dan dat ik met schaamrood op mijn wangen naar binnen moet. Het was deze keer niet anders. Drukte op de weg, moeite met parkeren… Ik voelde me ontzettend bezwaard toen ons deel van het gezelschap te laat binnen kwam. Hierom wil ik allereerst mijn dank uitspreken over de flexibiliteit van onze host. Ze bleef klantvriendelijk en benadrukte dat het niet erg was en dat het kon gebeuren. Ik kan me voorstellen dat ze ons wel kon schieten (terecht), maar ze uiten zich geruststellend richting ons, waardoor het schaamrood langzaam verdween en ik me meer op m’n gemak voelden. Echt ontzettend bedankt Escaperoom 0164 voor dit stukje vergeeflijkheid.

Uh-Hum! De kamer dan…
Ter voorbereiding hadden we de film (opnieuw) gekeken. Het is waar wat ze zeggen. De film voegt iets toe, maar is absoluut niet noodzakelijk om te kijken voor het spelen van het spel (wél leuk, dus kijk de film gewoon voordat je gaat!)
Het verhaal en het thema is super tof. Je missie is duidelijk; je moet bij dat genootschap! Altijd fijn als duidelijk is met wat voor ‘rol’ je een kamer in gaat en wat het doel is. Voor ons gevoel ging het wel lekker, we loste veel puzzels snel op. De puzzels zijn leuk, je kunt met meerdere puzzels tegelijkertijd doen, dus iedereen heeft zijn handen vol.
Op het moment dat we vastliepen, kregen we netjes op tijd een hint van onze voortreffelijke host (Ik slijm een beetje om alsnog het te laat komen goed te maken, maar het is weldegelijk waar dat we precies op tijd de goede hints kregen).

Hoe verder je in het spel komt, hoe leuker de aankleding wordt met een spectaculair gedecoreerd stukje aan het einden. Ten slotte gebeurd er zo’n beetje richting het einde iets heel bijzonders. In ons fanatisme om er binnen de tijd eruit de komen was het ons nog niet echt opgevallen, waardoor we de ‘wauw’ in de kamer zelf hadden gemist.

Gelukkig hadden wij het ‘wauw’-moment toen we uit de kamer kwamen en samen met de host de gehele kamer doorliepen. Ik vind dit altijd een groot pluspunt, als een host de tijd neemt om alles nog eens door te lopen en uit te leggen. Tip van mij: Let dus ook goed op tijdens het spelen, zodat je dit fraaie stukje magie niet mist, want het is echt een super gave toevoeging.

Al bij al: We hebben een super leuke tijd gehad in de kamer en als je in de buurt bent, moet je deze zeker doen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Wij speelde de kamer met zes personen. Ik schat in dat het ideale aantal voor deze kamer vier óf vijf personen is. Er is genoeg tegelijkertijd te doen en persoonlijk vind ik zes altijd een beetje veel, maar het is te doen.
- Als je beide kamers speelt maakt de volgorde niet zoveel uit; ik vond beide kamer van een gelijkwaardig niveau en ze zijn allebei leuk om te doen.
- Kom op tijd! Doe die lieve mensen dit niet weer aan 😉
- Parkeren kan gewoon redelijk dichtbij, dus bekijk voor je gaat goed waar de mogelijkheden tot parkeren zijn en navigeer naar daar i.p.v. naar het adres van de escaperoom (sluit aan op de tip hierboven).

Escaperoom 0164 bedankt voor het bouwen van jullie mooie kamer. We hebben super leuke tijd gehad bij jullie.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Vette magic trick ;)

  sjephanie

HannaH

Escaperoom Villa Bretil
Posted on: 2022 January 12

Kinderspel

Onze escape-dag met de formatie ‘Ale Blie’ (3 personen) sloten we af in Villa BreTil Escape Rooms met de kamer ‘HannaH’. Dit zou mijn 29ste escape room worden. In de review van de andere kamer van BreTil beschreef ik al hoe mooi de locatie eruit zag en dat het nog tien keer gaver zou zijn als je ’s avonds (in het donker) de behuizing van de escape room zou aanschouwen. Dit plaatje hebben we gelukkig nog net mee kunnen pikken toen we naar huis gingen.

Na in-ge-escaped te hebben bij de ander kamer, waren we ready voor ‘HannaH’. De host en tevens eigenaar van de escape room ging ons voor naar de kinderkamer. Een verrassende voorshow konden we aanschouwen net voordat we de kamer binnen gingen. Dit was ontzettend goed gedaan en zorgde voor een grote glimlach op ons gezicht toen we de kamer daadwerkelijk betraden.

Wat bijzonder leuk is aan deze kamer is dat het vol verrassingen zit. Er lijkt géén einde te komen aan het spel (in de positieve zin). De meningen waren een beetje verdeeld. Ik vond de puzzels vrij lineair, maar een ander teamlid van ons team vond dat je best wel wat tegelijkertijd kon doen. Zoals ik het zie – en ik schrijf deze review - was de kamer in de meeste gevallen lineair en waren er kleine gemakkelijke dingen die je tegelijkertijd zou kunnen doen.

Hierbij wil ik duidelijk aangeven dat ik géén probleem heb met lineaire kamers. Ik lees ooit reviews van andere (bij andere escape rooms) die zich hier erg aan storen. Het is pas storend voor mij als je echt op elkaar moet wachten en niets te doen hebt totdat de ander klaar is. Dat is bij deze kamer absoluut niet het geval. We zijn bij deze kamer continu bezig geweest met elkaar. Er zitten in deze kamer ook flink wat samenwerkingspuzzels, waarbij je al je teamleden nodig hebt om iets op te lossen. Dat vind ik altijd ontzettend leuk in escape rooms. Het laatste wat ik nog kwijt wil over de puzzels is dat het een groot deel behendigheidspuzzels zijn. Dus voor mensen die daar van houden, ga deze absoluut doen!

De decoratie is hartstikke goed gedaan in deze kamer. Je begeeft je in de leef- en belevingswereld van HannaH. Wat vooral goed gedaan is, zijn de lichteffecten. Ik vind het altijd zo ontzettend knap als een escape room met het gebruik van licht een bepaalde sfeer neer kan zetten die je nog meer in de belevingswereld van de kamer brengt. Dat is hier echt top gedaan!

We zijn ontsnapt uit deze kamer. Voor mijn gevoel gingen we het nimmer redden, maar niets bleek minder waar. Mooie afsluiting van de escape dag. Helaas was er weinig tijd voor napraten vanwege de – door de overheid opgelegde – sluitingstijd. Dat was jammer, want de ontvangst/napraat ruimte is ontzettend gezellig. Zo wordt de Brabantse gezelligheid goed vertegenwoordigd in het escape-landschap.

Al bij al; Een leuke kamer die je zeker niet moet overslaan als je in de buurt van Tilburg/Breda bent.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen (i.v.m. lineaire puzzels en af en toe een krappe ruimte);
- Als je beide kamers wilt spelen maakt de volgorde niet veel uit. Beide kamers zijn van een gelijkwaardig niveau en allebei super leuk om te doen.
- Als je klimmen en klauteren houdt is deze kamer helemaal jouw ding.
- Doe deze vooral als je houdt van behendigheidsspelletjes.
- Reserveer ’s avonds, want de locatie van de escape room ziet er zo veel vetter uit in het donker (voegt ook wat spanning toe 😉 ).

HannaH, bedankt dat we met je mochten spelen! Ik heb me weer even helemaal kind gevoeld.


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Belichting
 • Locatie
 • Ontvangstruimte

  sjephanie

Onze tanden erin gezet

De avondlockdown was op het moment dat we met ‘Ale Blie’ (3 personen) afreisden naar Rijen gesprek van de dag. En wat heeft het veel roet in het eten gegooid. Des te blijer waren we dat onze afspraak bij Villa BreTil dusdanig verschoven kon worden dat we beide kamers nog mooi vóór sluiting konden spelen. Echter wat was het vet geweest als we deze escape room in het donker hadden kunnen benaderen. De locatie van deze escape room is fantastisch. Wat ziet dit er geweldig uit. Met het woord ‘Villa’ wordt niets overdreven.

De ontvangstruimte ziet er ook geweldig uit. Alsof je bij je oude rijke tante op de koffie gaat. Dit brengt je meteen in de sfeer. Na snel wat te drinken, mochten we ons gaan melden bij een iets minder fijne locatie… de praktijk van Tandarts Schillinger.

De introductie van de kamer is heel leuk gedaan. Een mooie ‘voorshow’ met goed acteerwerk. Ik waardeer het altijd als een escape room net een stapje verder gaat dan louter ‘hier mag je niet aanzitten’ en ‘dit is een noodknop’. Dit is grote pré bij deze kamer.

De kamer zelf was leuk om te spelen. De decoratie ziet er prima uit en vooral de licht en geluidseffecten zijn goed neergezet. De kamer is vrij lineair qua puzzels, maar er valt genoeg te zien in de kamer, dus dat was voor mij geen probleem. De puzzels zijn vooral leuk als je van behendigheid spelletjes houdt.

Wij hebben de kamer niet gehaald, maar dat vond ik helemaal niet erg. Ik vind het altijd belangrijk dat ik de volledige ervaring heb gehad en dat was bij deze kamer zeker het geval. Zoals je er in thema in gaat, zo wordt je er ook in thema uitgehaald. Super leuk. Ik had het misschien nog wel fijn gevonden als we nog een keer de kamer konden doorlopen en te horen zouden krijgen hoe we onze eindpuzzel(s)(?) hadden moeten oplossen. Echter begrijp ik dat we hier weinig tijd voor hadden gezien BreTil al zo flexibel was geweest om ons naar voren te schuiven i.v.m. de avondlockdown. Wellicht doen ze dit bij andere groepen wel. De kamer heeft ons in ieder geval mooi opgewarmd voor de ander kamer!

Al bij al; Leuke kamer met goede licht en geluidseffecten. Als je houdt van behendigheidsspellen is dit een absolute aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met drie óf vier personen (i.v.m. lineaire kamer);
- Als je beide kamers van deze locaties speelt maakt de volgorde niet zoveel uit, ik acht de kamers van hetzelfde niveau en ze zijn allebei even leuk om te doen.
- Reserveer ’s avonds, want de locatie van de escape room ziet er zo veel vetter uit in het donker (voegt ook wat spanning toe 😉 ).

Bedankt Villa BreTil Escape Rooms voor de leuke kamer die jullie hebben gebouwd. Extra bedankt voor jullie flexibiliteit qua planning.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: No


 • Sfeer
 • Beleving
 • Licht en geluid
 • Voorshow
 • Locatie

  sjephanie

De Uitdaging van de Snip

Escaperoom Tilburg
Posted on: 2022 January 11

Die verrekte Snip!

Soms zijn er verborgen pareltjes in het escapelandschap. Kamers die niet zo op de voorgrond staan, maar super verrassend en leuk zijn om te spelen. Dit is zo’n kamer!

Met onze nieuwe formatie ‘Ale Blie’ (3 personen) hebben we een escape-dag gepland, om wat escape rooms te spelen in Tilburg en omstreken. Zo kwamen we terecht bij Escaperoom Tilbrug. Ik had nog niet eerder van deze escaperoom gehoord en ging zonder verwachting naar binnen.

Bijzonder is dat deze escaperoom gaat over snooker en zich ook bevind in een snookercentrum. Ik vind het altijd van meerwaarde als een escape room gebruik maakt van de omgeving. Zo maakt Escaperoom Tilburg niet alleen gebruik van het feit dat het een snookercentrum is, maar ook dat het in Tilburg is. Ik heb zelden zo gelachen als bij het intro van deze kamer. Wat heerlijk als je een stukje cultuur van je eigen stad zo kunt terug laten komen in een escape room, al is het enkel maar het dialect.

Je zou kunnen stellen dat dit spel bestaat uit twee delen. Het meest enthousiast ben ik over deel 1. Misschien wel omdat het daar heel goed ging bij ons 😅. De decoratie van de kamer is prachtig. Het is simpel, maar het past perfect bij het thema en het verhaal. De puzzels sluiten aan en gaan op in de decoratie. Daar wordt ik heel blij van. In deel 2 zitten heel veel puzzels. Deze zijn iets minder opgenomen in de decoratie, maar wél super afwisselend en leuk om te doen. Waar deel 1 vrij lineair is, is deel 2 weer heel erg parallel qua puzzels. Een perfecte afwisseling dus.

Tja, we zijn er niet uitgekomen. Althans niet binnen de gegeven tijd. Ik vermoed dat deze escape room heel erg trots is op een laag slagingspercentage, want ik denk dat als je hier echt binnen de tijd wilt uitkomen, je van hele goede huizen moet komen. Voor mij maakt het nooit zoveel uit of ik wél of niet uit een escape room kom, als ik het maar leuk vind en als ik maar gewoon alles gezien heb wat er te zien valt. Als je een escape room echt speelt om er (zo snel mogelijk) uit te komen wens ik je heel veel succes bij deze.

Al bij al; Ik vond het een verrassend leuke escape room. Ik heb echt plezier gehad in deze kamer en vond de puzzels en decoratie helemaal top. Het is bijna bijzonder dat ik er nog niet van gehoord had, want ik zou deze absoluut aanraden (vooral voor de iets minder fanatieke escaper, die komt voor de ervaring en niet voor het behalen van een record tijd 😂)

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Ik schat in dat het ideale aantal voor deze kamer 4 personen is. Misschien kwamen wij net een handje te kort.
- Speel de kamer vooral als je eens iets totaal anders wilt doen qua thema van een escaperoom. Dit gaat je dan echt bevallen.

Escaperoom Tilburg, bedankt voor het bouwen van deze toffe kamer. Ik vond dit de leukste die we op onze escape-dag gespeeld hebben. Alle lof voor die verrekte Snip!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verrassend
 • Verhaal

  sjephanie

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Posted on: 2022 January 11

Carnaval in november

Persoonlijk ben ik altijd alleen maar met carnaval bezig rond februari als het daadwerkelijk carnaval is. Echter omdat bij mij Schobbelér en carnaval onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, had ik nu een mooie inhaal-carnaval in november.

Voor de eerste keer met de samenstelling ‘Ale Blie’ (drie personen) op pad om een hele dag te gaan escapen in en rondom Tilburg. Het begin had niet beter gekund dan met een lekker glaasje Schrobbelér (Om 11:00 uur ’s ochtends 🙈) en dit was de prijs als we binnen de tijd zouden ontsnappen. Dus vol goede moed begonnen we aan de kamer.

De host was vriendelijk en begeleiden ons goed tijdens het spel (hij gaf op tijd een hint als we het nodig hadden). De kamer is een zogeheten 1.0 kamer. Dit betekent dat er weinig technische snufjes in de kamer te vinden zijn. Persoonlijk vind ik technische snufjes leuk, maar geen must have voor een escape room. Decoratie, verhaal en spel zijn voor mij belangrijkere zaken en dat zat in deze kamer helemaal goed. Het bleek nog best wel aanpoten om alle puzzels op tijd op te lossen 😅
De decoratie is prima, de puzzels zijn leuk en soms zelfs betrekkelijk lastig. De muziek die gebruikt wordt in de kamer zorgt voor een leuke sfeer. We gingen als een tierelier (omdat we natuurlijk die Schrobbelér wilde) en hierdoor loste we ooit al puzzels op voordat we alle benodigdheden hadden 😂

Uiteindelijk zijn we mooi op tijd uit deze kamer ontsnapt en kregen we de beloning waarvoor we het deden; carnaval in november!

Al bij al: Een leuke kamer. Vooral als je van het ouderwetse puzzelen houdt. Als je een liefhebber bent van Schrobbelér en carnaval, zou ik deze zeker niet laten schieten.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen, anders loop je elkaar echt in de weg.
- Speel ‘m wat later op de dag (als je van plan bent om binnen de tijd te ontsnappen), zodat je niet ’s morgens al aan de sterke drank zit.
- Dit is nou echt een geschikte kamer om te doen als je voor de aller eerste keer een escape room gaat spelen, omdat alle leuke aspecten van escapen erin zitten.

Locks & Keys bedankt voor het creëren van deze mooie kamer. Wij hebben ons kostelijk vermaakt en komen graag nog eens terug voor de andere kamers.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  sjephanie

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2022 January 13

Wat een Furore!

Met de ‘Verblauwkes’ (4 personen) zijn we afgereisd naar Waalwijk, waar we bij Epic Escape Waalwijk de escape room ‘Illiosion’ gingen spelen. Hier had ik veel van gehoord en deze stond al lang op mijn lijstje. Toen we binnen kwamen troffen we een bekende uit ons eigen dorp. Hij zou onze host zijn voor deze escape ervaring. Dat is natuurlijk een super leuke toevoeging. Leuk ook om hem te zien shinen bij zijn ‘intropraatje’, wat niet een standaard praatje is. Je zou haast kunnen spreken van een performance.

De opening van deze escape room is echt top! Ik ga er niet te diep op in, want dan zou ik wel eens het één en ander weg kunnen geven en dat zou jammer zijn voor de ervaring. Maar zo’n opening heb ik zelden gezien in een escape room, dus eigenlijk alleen al daarvoor zou je naar Waalwijk moeten komen.

Tijdens het spelen van de kamer is het verrassing op verrassing. De Illision is een echte belevingskamer wat mij betreft. En daarbij ook nog eens een hele goede belevingskamer. De decoratie is geweldig gedaan, de geluid- en lichteffecten zijn on point en al het visuele is met de hoogste nauwkeurigheid neergezet.

Op dat laatste wil ik iets dieper in gaan. Ik stoor me niet vaak in escape rooms, omdat ik eigenlijk altijd wel kan waarderen wat een maker heeft neergezet. Als ik me dan – in het algemeen – ergens aan stoor zijn het introfilmpjes óf filmpjes die heel amateuristisch zijn. Ik heb wel eens kamers gespeeld die er fantastisch uitzagen, maar waarbij de filmpjes wel uit de jaren 70 lijken te komen. Daarbij vind ik lange filmpjes altijd afdoen aan de ervaring. Probeer suggestief te zijn in het vertellen van een verhaal, dat zou mijn tip zijn aan escape room makers. Echter alles wat ik in deze alinea heb geschreven is onderuit gehaald door de Illision. Het kan dus wél! Ook weer zonder te spoilen; maar hier is alles wat visueel is een lust voor het oog en sluit het naadloos aan binnen het thema en verhaal.

Het aller beste van deze escape room vind ik het verhaal. Ik heb zelden zo een waterdicht verhaal gezien in een escape room als bij deze. Je kunt aan alles zien dat de meeste aandacht is uitgegaan naar; hoe vertel ik zo goed mogelijk een verhaal, waarbij er géén plotholes zijn en alles kan worden uitgelegd en verklaard. Het zou mij niets verbazen als de makers van deze escape room ooit een roman gaan schrijven en als ze dat gaan doen, dan wil ik ‘m lezen.

De kamer is voornamelijk parallel, wat bekent dat er genoeg te puzzelen is voor iedereen tegelijkertijd. Persoonlijk vond ik de puzzels ontzettend lastig (althans sommige). Het is lang geleden dat we echt vast liepen bij het puzzelen. Dus de kamer is naast een belevingskamer ook een echte uitdaging. We hadden veel hints nodig en dat was ook niet erg, want in deze kamer zit een super mooi en origineel hintsysteem wat ook weer fantastisch aansluit bij het thema en het verhaal.

We zijn – wonder boven wonder – binnen de tijd ontsnapt. Daarna zijn we met de host de hele kamer doorgelopen en kregen we naast uitleg over de puzzels ook een kleine ‘making of’. Ook hierbij was ik weer verbaasd over de easter eggs en details die naadloos in het verhaal en thema passen. Ik waardeer het ontzettend als een host de tijd neemt om na te bespreken. Hele grote plus dus!

Al bij al; Dit is een kamer die je gespeeld moet hebben, ook al moet je er wat verder voor reizen. Als je – net als ik – houdt van het wandelen door een verhaal (een film waarin jij de hoofdrol speelt), dan zou ik nu nog naar m’n laptop rennen en een reservering plaatsen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 6 personen. De kamer is parallel, dus voor iedereen is er voldoende te doen (persoonlijk vind ik 6 altijd een beetje veel, dus 3 á 4 personen zou ik aanraden).
- Vergeet tijdens het puzzelen niet om je heen te kijken en de details in je op te nemen 😉
- Als je van belevingskamers houdt en van goede verhalen MOET je deze kamer gedaan hebben.

Epic Escape Waalwijk, bedankt voor deze geweldige ervaring! Jullie staan terecht in de top 10 van escapetalk.nl. Excuses voor de (veel te) lange review… Ik ben nou eenmaal lang van stof en ik raak maar niet uitgepraat over hoe fantastisch deze kamer in elkaar zit. You're doing a great job!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Visuele techniek
 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Origineel
 • Details

  Stansjephanie

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Posted on: 2022 January 14

VerrukkeLIJK!

Ik heb zelden zo’n plezier gehad in een escape room als bij de kamer van Escaperoom Junkie; ‘CORPSE INC.’. Het plezier begon al toen ik de beschrijving las op escapetalk.nl. Ik had ontzettend veel zin in deze kamer. Met de ‘Verblauwkes’ reisde we af naar Baarn, om daar uit mortuarium CORPSE INC. een lijk te gaan stelen.

Deze kamer begint eigenlijk al bij het ontvangen van je bevestigingsmail. Hierdoor zit je al meteen in het verhaal. Het is al grappig dat je al iets moet doen voordat je de escape room binnen kunt komen. Vervolgens werden we vriendelijk onthaalt door onze contactpersoon (de host van de escape room).

Het was bekend dat in deze kamer een acteur zou zitten en dat je dus onderdeel uitmaakt van een toneelstuk. Ik was heel nieuwsgierig hoe ze een nuchtere, starre Brabander (ik) zover zouden krijgen dat die mee zou gaan in het acteerwerk. Door de gehele setting van het verhaal, kan je er eigenlijk niet eens NIET in meegaan! Dat is dus ontzettend knap gedaan. Ik kwam er bij deze kamer achter dat beleving zoveel meer beleving wordt als je ‘gedwongen’ wordt om mee te gaan in de fictie. Ik snap dat dit een beetje vaag klinkt, maar ik wil natuurlijk niets weggeven 😉

In het begin wordt je rol en taak duidelijk neergezet. Je weet wat je komt doen, waar je naartoe moet en wat de obstakels zijn. Heerlijk die duidelijkheid! Niet escapen deze keer, maar juist inbreken. Opnieuw een leuke vinding.

Deze kamer is een ervaring en staat dus ver af van een klassieke escape room. Echter moet je zeker puzzelen om verder te komen. De gehele setting is hierbij de grootste puzzel, met daarbij nog de escape puzzels. Wat mij betreft is dit precies in evenwicht en dus ontzettend goed gedaan. De puzzels zijn goed te doen, niet te moeilijk en niet te gemakkelijk. Parallel en lineair lopen door elkaar heen, maar nooit heb je het gevoel dat je moet wachten op iemand, wat frustratie op kan wekken. Dus eigenlijk; de perfecte mix (voor ieder wat wils).

Het grootste compliment gaat uit naar de acteur – in ons geval; actrice. Wat een topper! Geen moment is ze uit haar rol en de spanning giert door je lijf als je alleen al het idee hebt dat ze in de buurt is. Ja, wij hadden een irritant bijdehandje in onze groep die er alles aan probeerde te doen om het de actrice moeilijk te maken (wél op een leuke manier, middels het verhaal). Hij was echter niet tegen haar opgewassen, wat voor ons de ervaring natuurlijk nog hilarischer maakte.

De decoratie, het licht en geluid is allemaal helemaal in thema. De puzzels passen hier ook mooi in. Je bent eigenlijk alleen maar bezig met het verhaal tijdens je bezoek en daar hou ik echt heel erg van.

Toen de kamer uit was gespeeld en het verhaal was afgelopen hebben we gezellig nagepraat met de host en de actrice (die we ook nog even een applaus hebben gegeven). Wat een lieve mensen waren dit! Een leuke host kan zoveel toevoegen aan een escape ervaring. Dit wordt vaak onderschat, maar gelukkig niet bij Escaperoom Junkie. Het is helemaal een pré dat het mailtje met de foto, die we ontvingen na ons bezoek, persoonlijk was en dus inging op onze ervaring bij CORPSE INC. Dit geeft aan hoe klantvriendelijk en gastvrij een escape room is en dat kan ik echt ontzettend waarderen.

Al bij al; Dit is echt een topkamer die je gespeeld moet hebben! Ik ben zuinig met het geven van een 10, maar deze kamer verdient het echt. Dit gaat zoveel verder dan alleen maar een escape ervaring en natuurlijk is dat iets persoonlijks. Echter gun ik iedereen een ervaring waarover je nog lang na kunt praten en dat kan door CORPSE INC. te gaan spelen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen (i.v.m. de rolverdeling 😉)
- Ga met een leuke groep mensen met wie je goed kan lachen. De groep waarmee je gaat kan zeer bepalend zijn bij deze escape room.
- Deze kamer moet je gewoon gaan spelen, ook al moet je er wat verder voor reizen. Hier ga je sowieso geen spijt van krijgen.
- Reserveer nu! Niet dadelijk een keer, maar nu meteen! Je moet deze gedaan hebben.

Lieve Escaperoom Junkie, bedankt voor het bieden van deze ervaring. Ik gun jullie het aller beste en dus ook een hoge notering in de top 10, want dat vind ik deze ervaring zeker waard. Van mij krijgen jullie (en dat doe ik zelden) een dikke 10!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Acteur
 • Goede begeleiding
 • Decoratie
 • Verrassend
 • Vriendelijk host (en actrice)

  anouksjephanie

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2022 January 17

Bloedstollend

Vandaag ging ik samen met mijn vriendin (2 personen) voor het eerst over de grens om te gaan escapen. Hiervoor moesten we naar Retie in België. We zouden beide kamers van Escaping Belgium gaan spelen, te beginnen bij de kamer ‘Erzsébet’.

We waren véél te vroeg, dus toen we aankwamen konden we nog niet meteen naar binnen. Gelukkig konden we stukje wandelen over het vakantiepark waar deze escaperoom gevestigd is. Toen we terug kwamen werden we hartelijk ontvangen door de host (en tevens eigenaar) van Escaping Belgium. Een vriendelijk jongen die ook wat kon vertellen over hoe het proces van de bouw van de escape room is gegaan. Altijd fijn als je vriendelijk en attente host(s) hebt bij escape rooms.

We mochten de kamer in na een intro-filmpje. Het geheim van deze bloedgravin mochten wij gaan ontrafelen. De puzzels in de kamer zijn erg variërend op alle gebieden (behendigheid, hersenkrakers, zoeken, samenwerken, enz.). De kamer is vrij lineair, je moet het ene eerst doen voordat je het andere kunt doen. Omdat wij met z’n tweeën speelden hadden we geen last van het ‘op elkaar wachten’-gevoel. Sommige puzzels waren vrij pittig en we hadden dus zo nu en dan ook wel een tip nodig, die we dan ook wel meteen kregen. Met andere woorden; de host voelde ons perfect aan!

De decoratie ziet er hartstikke goed uit. Ook de licht en geluidseffecten waren prima neergezet. Af en toe had ik er wat last van dat het ‘te donker’ was, maar dat ligt volledig aan mezelf. Ik heb daar namelijk wel vaker last van (toch eens naar m’n ogen laten kijken 😉). Gelukkig is mijn vriendin net een kat en mede dankzij haar nachtvisie zijn we netjes binnen de tijd ontsnapt.

Naderhand hebben we nog gezellig na zitten praten met de host die ons ook al een beetje warm maakte voor de kamer die we hierna gingen doen.

Al bij al; Een prima escape room met mooie decoratie en afwisselende puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Met 2 personen is het pittig, maar met te veel mensen ben ik bang dat je wél af en toe op elkaar moet wachten en de bewegingsruimte zou dan beperkter worden, dus ik zou aanraden om ‘m met 3 á 4 personen te spelen.
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, dan zou ik met deze beginnen en daarna de andere doen voor een mooie opbouw.

Bedankt voor deze leuke middag escapen, Escaping Belgium. We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

  sjephanie

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2022 January 17

Filmisch!

Samen met mijn vriendin (2 personen) ben ik naar Retie afgereisd om daar bij Escaping Belgium twee escape rooms te gaan spelen. We sloten af met de kamer: ‘Le Prince’. Een kamer die gaat over de uitvinder van de film; ‘Louis le Prince’. We waren al in-ge-escaped door de ander kamer te spelen van Escaping Belgium, dus we konden niet wachten om te beginnen aan dit nieuwe avontuur.

We kregen een introfilmpje te zien van hoge kwaliteit. Je kon zien dat we te maken hadden met een ‘filmmaker’. Ik was hier positief verrast over, want vaak zijn de filmpjes bij escape rooms niet zo fantastisch. Door deze goede film, zaten we meteen in het verhaal. Wat ook heel prettig was, was dat je een duidelijk taak kreeg. Het doel – en daarmee hoop ik niets te spoilen – was de kluis vinden en openmaken. Ik hou ervan als het doel van een kamer duidelijk is, zodat je ook echt weet waar je naartoe werkt.

Toen we daadwerkelijk de kamer binnengingen, viel mijn mond open. Dit had ik niet verwacht! Wat een prachtige decoratie. Het was haast alsof je door het sprookjesbos van de Efteling wandelende, zo idyllisch en verfijnd. Het duurde ook even voordat we daadwerkelijk aan het puzzelen gingen, want ik wilde dit goed in me opnemen.

Later in het spel wordt de decoratie zeker niet minder verbazingwekkend. Alles is zo verfijnend en gedetailleerd. Je hebt aan twee ogen niet genoeg om alles in je op te nemen. De puzzels zijn ook mooi verwerkt in de decoratie. Daarnaast zijn de licht- en geluidseffecten ook zeer passend en goed gedaan. Over het effect in het begin hebben we het nog lang gehad op onze terugweg 😂

De puzzels zijn variërend, voornamelijk lineair en echt een uitdaging 😅. Ik geef het niet graag toe, maar het was voor ons even zweten in de kamer. Vaak als een kamer zo mooi gedecoreerd is, is er minder aandacht geschonken aan de puzzels. Dit is bij ‘Le Prince’ zeker niet het geval. We hadden veel hints nodig en die kregen we gelukkig ook. Net als bij de andere kamer voelde de host ons perfect aan.

Het was voor ons geen verrassing dat we er niet uit zouden komen. We blijken toch beter te functioneren in een wat grotere groep. Maar daar gaat het ons ook niet om. We hebben enorm genoten van ‘Le Prince’. We hebben onze ogen uitgekeken en we hebben vaak hardop ‘Wauw!’ en ‘Wat leuk gedaan!’ kunnen roepen. Na het spelen hebben we ons enthousiasme lang en breed besproken met de host die ons weer heel vriendelijk te woord stond. Zeer attente en vriendelijke mensen bij Escaping Belgium! Dat is altijd een dikke plus.

Al bij al; Een prachtig gedecoreerde kamer met pittige puzzels. Zeker een aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je een uitdaging houdt qua puzzels is dit helemaal jouw ding!
- Perfecte groepsgrote is, naar mijn idee, 3 á 4 personen (voor ons was 2 te weinig, maar je loopt hier elkaar waarschijnlijk wel snel in de weg i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels).
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere (als opwarmertje) en daarna deze… Ik beloof je dat je dan helemaal een wauw-factor hebt, omdat je dit niet verwacht 😉

Escaping Belgium, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Dit is een ware topkamer! Ik ben heel blij dat we dankzij jullie dit hebben mogen ervaren.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decoratie
 • Details
 • Easter eggs
 • Goede begeleiding

  sjephanie

Time Travelers

Escaperoom Beek en Donk
Posted on: 2022 March 23

HilariTIJDreizen

Wat zullen we vanavond eens gaan doen? Is er nog een leuke escape room in de buurt? Jazeker! Zo spontaan kwamen we met de formatie ‘Verblauwkes’ (4 personen) terecht bij Escaperoom Beek en Donk. Voor ons op een bekende locatie ‘De Dorpstuin’ in Beek en Donk, waar naast een escape room een heel outdoor activiteitencentrum is. Het was heerlijk weer toen wij erheen gingen, dus we begonnen met een drankje op het terras, terwijl de escape room werd klaargemaakt.

We kregen onze uitleg van de eigenaresse, die ons ook onze gamehost was. Een duidelijk verhaal met een duidelijke missie. We zouden terug in de tijd gaan, startende bij de prehistorie.

Time Travelers is een ‘opdrachtenkamer’. Je krijgt duidelijk een opdracht – in deze kamer ‘missie’ genoemd – en na het uitvoeren hiervan krijg je de volgende. Ik had nog nooit eerder een kamer met zo’n concept gespeeld, maar dit beviel me wel 👌. De opdrachten zijn super leuk om te doen en de meeste brengen grote hilariteit met zich mee 🤣. Daarnaast werd ik ooit ontzettend verrast door bepaalde puzzels. We gingen met nul verwachtingen naar deze kamer, maar het bleek echt een hele toffe kamer te zijn.

De host heeft veel werk om deze kamer te draaien, want bijna alles wordt handmatig gedaan 😅. Je moet géén verbazingwekkende technieken verwachten, maar je wordt echt af en toe verrast door de setting en hoe deze veranderd gedurende het spel. Persoonlijk hou ik erg van de creatieve oplossingen die in Time Travelers zitten om je door het spel te leiden en het thema kracht bij te zetten. Tegenwoordig moet alles groots en technisch (en dat vind ik vet), maar van ouderwets handwerk en creativiteit ben ik eigenlijk altijd iets meer gecharmeerd. Grote complimenten hiervoor 👍!

Op het einde liepen we een beetje vast en dat koste ons kostbare tijd, maar gelukkig zijn we wél netjes op tijd eruit gekomen. Wat super leuk is, is dat de host na het spel uitgebreid de tijd neemt om na te praten én je mag je beelden terugkijken! Hierdoor kun je al het plezier nog een keer ervaren. Zeer tevreden zijn we naar huis gegaan. Ik had dit voor geen goud willen missen.

Al bij al; Een verrassend leuke escape room! En ja, ik zou er best een stukje voor willen rijden om deze te spelen. Vooral leuk om te doen met een gezellige groep waarmee je lol kunt hebben én als je een keer totaal iets anders wilt doen op escape gebied. Ik raad deze zeker aan!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- De groepsgrote maakt eigenlijk niet zoveel uit voor deze kamer; beperk het tot maximaal 6 personen.
- Ga met een gezellige groep, waarmee je lol kunt maken;
- Voor ervaren escapers; doe deze tussendoor als je een keer totaal iets anders wilt ervaren;
- Voor onervaren escapers; dit zou een perfecte kamer zijn om kennis te maken met de escape-hobby.

Escaperoom Beek en Donk (De Dorpstuin), bedankt voor het aanbieden van deze super toffe ervaring. Wij hebben ontzettend veel lol gehad en komen graag terug als jullie ooit iets nieuwe bouwen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Humor
 • Opdrachten / Missies
 • Sfeer
 • Creativiteit
 • Verrassend
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  sjephanie

0 reviews