Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Le Prince

Retie , Belgium

Closed now

Top #8

90 minutes

2 - 6

12 year

Read reviews

More about Le Prince

Louis Le Prince was een Franse uitvinder, die bekend staat als één van de pioniers op het gebied van film. Veel filmhistorici zien hem als dé vader van de film.

Le Prince bracht zijn jeugd door in de fotografiestudio van zijn vaders vriend, Louis Daguerre. Hier leerde hij de mechanische en chemische processen van de fotografie.

Le Prince wilde echter verder gaan dan één enkel beeld vast te leggen op foto; hij wilde ook een manier vinden om bewegende beelden te kunnen vastleggen. Eerst ontwikkelde hij een camera met 16 lenzen die elk achter elkaar een foto namen en zo dus samen een film van 16 beelden konden maken. Na vele verbeteringen en verdere ontwikkelingen aan dit toestel, kwam hij als eerste tot een camera met één enkele lens.

Voor deze bijzondere uitvinding moest en zou hij een patent gaan aanvragen in New York. Hij moest wel snel zijn want hij had al enkele weken het gevoel gevolgd te worden, alsof iemand hem constant in de gaten hield…

Le Prince besluit zich te haasten en zo snel mogelijk naar het station te gaan. Eenmaal op het perron aangekomen, merkt hij dat hij zijn prototype wel bij zich heeft maar zijn plannen is vergeten.

Zelf durft hij niet meer naar het atelier te gaan dus neemt hij contact op met de enigen die hem kunnen helpen: jullie!

Hij vraagt jullie onopgemerkt naar zijn atelier te gaan om zijn plannen te vinden en deze naar hem te brengen alvorens de trein vertrekt.

Themes

History

Mystery

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

63 likes

418 visitors

93.9% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Kasteelstraat 67
2470, Retie
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

163 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

A must play voor elke escaper!

Het is van februari 2019 geleden dat ik nog eens bij escaping belgium was.

Erzsébet was voor België grensverleggend, hoog tijd om te kijken of Le Prince hetzelfde doet.Onthaal:

Escaping Belgium ligt op een domein.

Parking: aanwezig - niet privaat - gratis
Van daaruit is het een klein stukje wandelen naar het gebouw waarin de room zich bevind.
Ontvangstruimte : basic
Wc : aanwezig

Kris en Steven (eigenaars) ontvingen ons erg hartelijk en waren duidelijk trots op hun nieuwste room. We popelden dan ook om te starten.Kamer:

Veel had ik expres vooraf niet gelezen over de room en buiten de naam en het feit dat het iets met film/foto’s te maken had, wist ik niks. Net omdat ik wou zien of de kamer mij het verhaal kon doen vertellen.

De start gebeurd in een aparte kamer waar je de introfilm te zien krijgt. Waar de intro van Erzsabet nog echt een product was van zijn tijd, zag ik hier plots een intro van hoge kwaliteit. En dat helpt je natuurlijk om in de juiste stemming te komen, om de kamer net dat tikje geloofwaardiger te maken.
Wat het filmpje, afgezien van de kwaliteit, nog goed doet is ons heel duidelijk maken wat ons doel is in deze room. Het kan dus toch…  

En dan gaat er een schitterende deur voor je open, een deur letterlijk naar een andere wereld. Binnen de eerste 10 seconden riep ik al hardop wauw en zat ik in de sfeer van de kamer. Over een start gesproken. En die sfeer zou me niet meer loslaten.
De makers hebben dankbaar gebruik gemaakt van het gekozen thema en het komt overal terug.
De puzzels bleven maar komen en gaande weg begon ik te beseffen waarom deze room momenteel niet speelbaar is in 75 minuten (op het moment van schrijven kregen wij 90 minuten) Alleen al met te kijken naar alle details in het decor verlies je 15 minuten :-)

Links en rechts merkte ik al snel kleine knipogen op naar andere rooms, heerlijk van die toffe easter eggs. Het geeft zo net dat fijne gevoel van een grapje moet kunnen.
De puzzellijn wisselt lekker af en hoewel ze in het begin nog niet veel raakvlak hebben met ons eigenlijke doel, veranderd dat ook steeds meer naar mate je verder geraakt.

Le Prince speel je best met 4 ervaren spelers. De puzzels zijn vaker parallel als lineair. Maar ondanks dat geeft het je vooral de rust om te genieten van de schitterende details in deze room, de easter eggs en het decor.
Conclusie:

Het is lang geleden dat ik nog eens een room in België had waar ik echt trots op was. Een kamer die ik met plezier met iedereen deelde, van ga deze spelen en bedank me later maar.
Wat ben ik blij dat te kunnen zeggen over deze kamer!

Le Prince is geniaal in zijn eenvoud. Le Prince wil helemaal niet de meest vernieuwde kamer van de benelux zijn, de meeste wtf momenten bevatten of 250m2 groot zijn.
Het is een grandioze puzzelkamer, een volwaardige 2.0 zonder 1 hang of cijferslot, maar tot de max gedreven. Geluid, sfeer, geur, effecten, maar bovenal decor , verhaal en puzzels.

En daarvoor maak ik een diepe buiging.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  Tijs Grevinkmar_loesEpic Escape Waalwijkmaarten_dingsdcmariekeanoukTheekopjeWepsiedown-the-hatch

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertMember since: 2019 September 23 (112 rooms played)
Posted on: 2021 August 31

Marcus! Jumanji! Conductor! 237! Hunting! ....

Geparkeerd en wel kwamen wij aan op de... tja, aparte locatie. Vooraf was ons al verteld dat zodra je het gebouw in loopt direct aan de rechterkant een grappig, interactief mini-showtje zat verstopt. Een soort etalage waarbij je met knopjes het een en ander kan aansturen. Dit prachtige stukje interactie beloofde veel voor de kamer zelf! Eenmaal beneden in de kelder werden we vriendelijk ontvangen door de host, borgen we onze spullen op en konden we van start gaan.

Vanaf de allereerste ruimte is er direct 1 ding duidelijk: deze kamer is buitengewoon mooi, sfeervol, en afgewerkt. Het decor, de belichting, de geluiden en de geuren zuigen je als speler op naar een compleet nieuwe wereld. De eerste puzzel is meteen prachtig verwerkt in het thema. En buiten dat niet al te lastig op te lossen waardoor je direct in een bepaalde flow terecht komt. Le Prince neemt je vervolgens mee door een verhaal vol details. Het is ongelofelijk hoe deze makers zo veel detail in hun ruimtes hebben verwerkt zonder dat het afleid van de puzzels. Je weet als speler ondanks de vele decoratie exact wat een puzzel is en wat niet. En dan nog word je richting het einde duidelijk dat er tussen al die details nog clue's en aanwijzingen zitten voor een van de latere puzzels, briljant!

De puzzels in Le Prince zijn stuk voor stuk in thema en goed uitgedacht. Er is voor iedereen wat wils. Waar de ene puzzel mij persoonlijk wat minder lag, vond een ander teamlid die weer geweldig. Er is een mooie afwisseling van de nodige denk puzzels versus de fysieke puzzels. Le Prince bevat daarnaast 1 van mijn favoriete puzzels of all time! Zo simpel, maar zo leuk bedacht. De eindpuzzel vond ik persoonlijk wat minder. Het vereiste weinig samenwerking en was meer een kwestie van op elkaar wachten + kijken naar wat de ander doet. Het voelde niet aan als een ontknoping, ondanks mooi verwerkt in thema. De puzzel ervoor voelde meer als een einde/slotstuk.

Dit allemaal gezegd hebbende hoop ik duidelijk te makend dat Le Prince hoogstwaarschijnlijk een van de mooiste puzzelkamers van België is. De echte puzzelliefhebbers gaan hier met plezier uitkomen. Spelers zoals ik, die iets meer houden van het belevingsaspect van een kamer , gaan hier misschien met een ander gevoel naar buiten komen. Ik kan deze kamer niet anders dan een hoog cijfer geven, maar daarbij wil ik dus wel gezegd hebben dat ik persoonlijk een stukje beleving miste, een stukje spanning en/of een stukje adrenaline. De kamer is gewoon erg puzzelgericht met weinig beleving. Maar dat is deels een persoonlijke noot. Ik raad iedereen deze kamer met liefde aan en kijk uit naar het volgende project van Escaping-Belgium.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Decor (VOL met details)
 • Afwerking (vakmanschap)
 • Sfeer (je waant je in een andere wereld)
 • Belichting
 • Geluid + muziek
 • Puzzels, puzzels, puzzels
 • Flow
 • Service!
 • Verwijzingen naar andere kamers
 • Mis persoonlijk een stukje beleving en/of spanning

  casturiibilipe

dayennexdayennexJunior EscaperMember since: 2019 August 31 (14 rooms played)
Posted on: 2022 May 27

WAUW

Op 26 mei zijn we met twee stelletjes deze escaperoom gaan spelen.
Mijn eerste indruk van de kamer was wow!
Wat is hier veel tijd en liefde in gestoken! Na de intro waan je je direct in de juiste sfeer.
Je hebt echt teamwork nodig om de eerste puzzel op te lossen. Ik vond het ook prettig dat de kamer niet lineair was en iedereen dus bezig kon blijven.
Er zaten leuke verrassingen in de kamer en ik raad ook zeker iedereen aan om hem eens te spelen.

Wij konden ontsnappen met nog dik twaalf minuten op de klok.

De host was vriendelijk en wist ook veel te vertellen over zijn eigen kamers & andere kamers die hij gespeeld had. Ik kom zeker nog eens terug voor erzebet!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Logica

  anouk

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruMember since: 2021 November 28 (120 rooms played)
Posted on: 2022 January 17

Filmisch!

Samen met mijn vriendin (2 personen) ben ik naar Retie afgereisd om daar bij Escaping Belgium twee escape rooms te gaan spelen. We sloten af met de kamer: ‘Le Prince’. Een kamer die gaat over de uitvinder van de film; ‘Louis le Prince’. We waren al in-ge-escaped door de ander kamer te spelen van Escaping Belgium, dus we konden niet wachten om te beginnen aan dit nieuwe avontuur.

We kregen een introfilmpje te zien van hoge kwaliteit. Je kon zien dat we te maken hadden met een ‘filmmaker’. Ik was hier positief verrast over, want vaak zijn de filmpjes bij escape rooms niet zo fantastisch. Door deze goede film, zaten we meteen in het verhaal. Wat ook heel prettig was, was dat je een duidelijk taak kreeg. Het doel – en daarmee hoop ik niets te spoilen – was de kluis vinden en openmaken. Ik hou ervan als het doel van een kamer duidelijk is, zodat je ook echt weet waar je naartoe werkt.

Toen we daadwerkelijk de kamer binnengingen, viel mijn mond open. Dit had ik niet verwacht! Wat een prachtige decoratie. Het was haast alsof je door het sprookjesbos van de Efteling wandelende, zo idyllisch en verfijnd. Het duurde ook even voordat we daadwerkelijk aan het puzzelen gingen, want ik wilde dit goed in me opnemen.

Later in het spel wordt de decoratie zeker niet minder verbazingwekkend. Alles is zo verfijnend en gedetailleerd. Je hebt aan twee ogen niet genoeg om alles in je op te nemen. De puzzels zijn ook mooi verwerkt in de decoratie. Daarnaast zijn de licht- en geluidseffecten ook zeer passend en goed gedaan. Over het effect in het begin hebben we het nog lang gehad op onze terugweg 😂

De puzzels zijn variërend, voornamelijk lineair en echt een uitdaging 😅. Ik geef het niet graag toe, maar het was voor ons even zweten in de kamer. Vaak als een kamer zo mooi gedecoreerd is, is er minder aandacht geschonken aan de puzzels. Dit is bij ‘Le Prince’ zeker niet het geval. We hadden veel hints nodig en die kregen we gelukkig ook. Net als bij de andere kamer voelde de host ons perfect aan.

Het was voor ons geen verrassing dat we er niet uit zouden komen. We blijken toch beter te functioneren in een wat grotere groep. Maar daar gaat het ons ook niet om. We hebben enorm genoten van ‘Le Prince’. We hebben onze ogen uitgekeken en we hebben vaak hardop ‘Wauw!’ en ‘Wat leuk gedaan!’ kunnen roepen. Na het spelen hebben we ons enthousiasme lang en breed besproken met de host die ons weer heel vriendelijk te woord stond. Zeer attente en vriendelijke mensen bij Escaping Belgium! Dat is altijd een dikke plus.

Al bij al; Een prachtig gedecoreerde kamer met pittige puzzels. Zeker een aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je een uitdaging houdt qua puzzels is dit helemaal jouw ding!
- Perfecte groepsgrote is, naar mijn idee, 3 á 4 personen (voor ons was 2 te weinig, maar je loopt hier elkaar waarschijnlijk wel snel in de weg i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels).
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere (als opwarmertje) en daarna deze… Ik beloof je dat je dan helemaal een wauw-factor hebt, omdat je dit niet verwacht 😉

Escaping Belgium, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Dit is een ware topkamer! Ik ben heel blij dat we dankzij jullie dit hebben mogen ervaren.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decoratie
 • Details
 • Easter eggs
 • Goede begeleiding

  sjephanie

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (265 rooms played)
Posted on: 2021 October 13

Le Roy!

Vanaf eind 2017 al uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaping Belgium. Daar was die dan, Le Prince, en wat was het het wachten waard.

We kregen als eerste een filmpje te zien waarin het verhaal werd verteld. Een supermooi filmpje die je nog enthousiaster maakt om de kamer in te gaan. We mochten na het filmpje door de prachtige deur naar binnentreden en wat we daar aantroffen was prachtig! Wat een realistisch, prachtig decor, waar je niets anders kan dan kijken, kijken, voelen en nog eens kijken. Maar goed, ik had natuurlijk ook de reviews gelezen en dacht twee personen voor Le Prince... dat gaat pittig worden, dus aan de slag!

Het begon meteen met een fijne puzzel. Een puzzel die goed te doen is, je zelfvertrouwen voedt en waarbij je aan de slag kan met meerdere personen, mocht je het met meer doen. De kamer is prachtig, maar echt prachtig aangekleed. Het is een enorm sfeervolle kamer vol fantastische details. Dit betekent natuurlijk ook ruis in de kamer, maar ik moet zeggen dat je goed wordt geholpen in de kamer om een goede flow te pakken te krijgen.

De puzzels waren eveneens prachtig uitgewerkt, van hoge kwaliteit en passend in de kamer. Sommige puzzels gingen ons goed af en sommige puzzels vonden we een echte uitdaging en hadden we er graag een derde persoon bij gehad om net even een andere denkwijze te geven of iemand die wel wat beter kan kijken dan wij. Ik denk dat met meer dan twee personen het net wat comfortabeler spelen is, zowel gericht op de puzzels als het staren naar alle details van de kamer.

Het zal je niet verbazen dat ik deze kamer een must play vind en iedereen aanraad om de auto in te springen om misschien wel de beste kamer van België te spelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Team: JacLoe

Escaped: Yes  76:05 min

  dcmarieke

WAUW! Mag ik hier blijven slapen?

Hoe ik genieten kan van deze kamer! Misschien ligt het aan mijn passie voor interieur want interieurarchitect is mijn hoofdberoep maar hoe ongelooflijk geweldig het was om doorheen deze kamer te lopen... Gewoon top!

We wisten niets over Le Prince en hadden als team zelfs onderling gegokt waarover het zou kunnen gaan. Ik dacht een arabische prins en verwachtte dus een 1001 nacht interieur. :-) Dat was het dus niet.

Bij het binnenkomen in de eerste kamer krijg je al meteen een klein voorproefje van hoe de afwerking van de rest eruit zal zien. Compleet met geur-, sound- en lichttechnieken die je meteen meenemen in het verhaal.

Mijn team moest me wel vaker wakker schudden om te focussen op de puzzels want ik vergat vaak dat ik in een ER was. Gewoon elk hoekje, elk detail in deze kamer is af. Eén van de eigenaars is dan ook interieurarchitecte en dat valt ook meteen op.
Als je je net zoals ik kan storen aan een room waar b.v. het thema zich afspeelt in een ver verleden en dan zie je moderne witte hanglampen of fel gekleurde cijfersloten dan ben je hier aan het goeie adres. Elk detail klopt.

De puzzels zelf waren ook heel slim in elkaar gezet en ik mag hopen dat de spelers ook even stil staan bij het ENORME werk dat hier verzet is om sommige puzzels in elkaar te steken. Toen ik dan ook vroeg aan Steven hoe lang ze hier aan gewerkt hadden verschoot ik ook niet toen ik vernam dat dit een project van 2,5 a 3 jaar was.

Wel team Escaping Belgium, echt CHAPEAU! Bedankt om de Belgische ER scene om hoog te krikken!

( Kom hier maar eens kijken beste Nederlandse vrienden ;-) )


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • ongelooflijke details
 • ontvangst
 • verhaallijn
 • geur
 • licht
 • soundeffects
 • interieur !!!!!!!
 • ALLES

  Marinde

mitch2304mitch2304Escape ExpertMember since: 2018 November 26 (155 rooms played)
Posted on: 2021 August 22

Wat een toffe Escape

Een hele leuke en toffe Escape waarin je je volledig in een andere wereld bevind.

Puzzels zijn goed in thema en de sfeer in de Escape is met oog voor detail uitgewerkt!

Dikke aanrader!

Erg leuk dat de eigenaar mij nog herkende! Ze zijn altijd ontzettend vriendelijk en erg gastvrij bij dit bedrijf!

Kom maar op met de 3de escape!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Eigenaar

  bilipe

HendigHendigJunior EscaperMember since: 2021 November 24 (20 rooms played)
Posted on: 2022 September 21

Prachtige escaperoom!

Goed puzzels, zeer goede sfeer door licht, geluid en ook geur! Mooi decor ook. Uitdagende puzzels, maar niet te moeilijk. Lekkere flow. Omdat het niet druk was mochten we nog even terug de kamer in en kregen we nog uitleg over sommige technieken. Heel leuk. Echte aanrader.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

jasminajasminaJunior EscaperMember since: 2018 September 9 (11 rooms played)
Posted on: 2022 September 18

Alweer een topervaring!

Na het spelen van Erzsebet een tijdje geleden wisten we dat we moesten terugkomen voor de nieuwe kamer te spelen. Na een prachtig gemaakt introfilmpje waanden we ons in een prachtig decor. Wat een indukwekkende escape room. Je weet niet waar eerst kijken en al je zintuigen worden geprikkeld. De kamer was wel moeilijker dan de andere dus we hadden best veel hints nodig om te ontsnappen. Een groep van 4 of 5 personen is ideaal om de kamer te spelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  73:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Fantastisch Decor
 • Toffe gastheer
 • Geen 1 slotje
 • Originaliteit

 

Een echte WOW-ervaring!

Vanaf het begin ben je echt in een andere wereld. Je kijkt je ogen uit en je vergeet bijna dat het hier gaat om een escaperoom en dat er gepuzzeld moet worden. Geweldige puzzels ook, veel verschillende, dus elk teamlid is nodig. We werden ook zeer goed ontvangen door Steven die ons ook na afloop heel goede tips heeft gegeven hoe wij nog meer plezier uit het samen spelen van de escaperooms kunnen halen. Topervaring!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  89:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Gamemaster

 

Prachtige kamer

Top kamer! Alle details kloppen met het verhaal, decoratie is prachtig. Je krijgt voldoende tijd om te puzzelen. Super leuk! Zeker een aanrader.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

niki_woutersniki_woutersJunior EscaperMember since: 2018 June 20 (44 rooms played)
Posted on: 2022 August 20

Zeker het wachten waard

We hebben al een keer moeten verzetten door Covid maar nu eindelijk mochten we. Maar wat een mooie puzzels , alles was ook heel logisch , soms even verder kijken dan je neus lang is. Super kamer die ik zeker aanraad !


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original

 

MinnieMinnieJunior EscaperMember since: 2022 June 13 (24 rooms played)
Posted on: 2022 August 22

Go -train- your brain

- "Meneer Le Prince? Ja.. mhm.. wat zegt u? Plannen vergeten!? Geen probleem. Wij zorgen voor!"
- "Vier treintickets richting Retie graag!"

Eenmaal aangekomen bij 'Escaping Belgium' kregen we een warm ontvangst van de host en mochten we onze spullen veilig opbergen. Na een korte briefing was het tijd om ons te begeleiden naar de kamer. Op het eerste zicht leek alles vrij normaal, tot we na de intro meteen werden overspoeld met het 'wauw-gevoel'. Wat een prachtige room! De extra minuten komen goed van pas, enkel en alleen om alles van dichtbij te bekijken. De kleine knipogen naar andere escape rooms maken het extra tof.

Na een moment van bewondering was het tijd om te beginnen puzzelen. Er was voor elk wat wils want naast het mooie, gedetailleerde interieur, was dit ook een echte puzzelkamer. De raadsels oplossen ging soms heel vlot en bij degene waar het inzicht wat moeilijker verliep, konden we rekenen op subtiele hints. Ik kan niet zeggen dat ze extreem lineair waren, want ons groepje van vier kon perfect in twee splitsen en zo had ieder zijn bezigheid. Als kers op de taart was elke puzzel ook nog eens stuk voor stuk origineel.

Als kleine kantnoot wil ik toevoegen dat het soms frustrerend is bij mechanische puzzels om te weten of er een 'reset' gebeurd is zodat je bij een fout antwoord een nieuwe poging kan ondergaan. Dit is totaal niet het geval bij deze kamer. Het wordt op een duidelijke, leuke manier aangegeven als je mis zit en opnieuw kan proberen. Super gedaan, bonus punt hiervoor!

Na afloop van de kamer werd er uitgebreid de tijd genomen om te bekomen en na te praten met een van de host. Hij kon met ons overlopen waar we vastliepen en dus tijd verloren maar ook waar het vlot ging. De leuke babbel waar we ook nog een met onszelf konden lachen werd enorm geapprecieerd.

Kort samengevat kan ik maar een ding zeggen: deze room staat met reden in de top en als deze bestemming niet op je reis ligt, dan zit je op het foute spoor.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  89:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Decor is Eftelingwaardig!

 

Wat een ervaring!

Vanaf het begin van de kamer een geweldige ervaring! Gelukkig is dit een escape waarbij je 90 minuten de tijd krijgt om te ontsnappen, zodat je dus nog langer van alles kan genieten. Als je dan met z'n tweeën al 11 minuten over het eerste gedeelte doet is het fijn als je toch af en toe een hint krijgt om andere puzzels iets sneller op te lossen om zo toch het einde te behalen. Wat zit deze kamer mooi in elkaar met technische snufjes zonder enkel cijferslot en geen lastige rekensommen. De aankleding en beleving van de kamer is in één woord geweldig! We zijn ontsnapt maar niet zonder hulp van de zeer sympathieke host!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  86:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Wauw!

Dit is precies waar ik gelukkig van word. Ontvangst, gastvrijheid, sfeer, decor, puzzels, verhaal, easter eggs: alles klopt!

Vooraf, vlak na het boeken heb ik telefonisch geïnformeerd over of er bepaalde elementen in de kamer zaten vanwege een angst bij een van mijn teamleden. Ik merkte meteen dat de eigenaren zeer vriendelijk en behulpzaam zijn. Er werd direct meegedacht in oplossingen.

Bij aankomst moesten we even zoeken, maar eenmaal op de juiste plek werden we meteen in sfeer gebracht. We hebben ons laten vertellen dat de ontvangstruimte recent verbouwd is en nog niet helemaal af is. Het zag er nu al zeer goed uit.

Na een korte uitleg mochten we naar binnen. Tijdens de introductie wordt in 2 talen (NL&EN) duidelijk gemaakt wat wij als team komen doen.

Eenmaal van start gegaan zijn we blij verrast over hoe de scène neergezet is. Je waant je echt in een andere wereld. De bijzondere effecten zijn precies goed gebruikt om de ervaring zo compleet mogelijk te maken. Alle zintuigen worden geprikkeld. Het geluid zorgde ervoor dat je spanning/druk voelde, zonder dat het eng is.

De puzzels zijn zeer creatief bedacht, origineel en sluiten goed aan bij het verhaal en thema. De kamer is zeer goed onderhouden. Alles ziet er perfect uit. Zeer inventieve manier van het inzetten van techniek. Het wordt goed duidelijk of je iets wel of niet opgelost hebt. Ook het hintsysteem is op een nette manier verwerkt.

Dat men elkaar in de escape room business niet ziet als concurrenten, maar inspiratiebronnen/medestanders, dat wordt in deze kamer zeer duidelijk. Erg leuk om te zien.

Fijn dat je hier ruim de tijd krijgt om alles te bewonderen. Wij vonden met 4 personen als aantal perfect. Daar waar de ene het iets niet ziet, kan een ander opeens het verband wel zien en andersom.

Het is echt een geslaagde kamer. Er mogen er meer komen zoals deze!

Nadien heel leuk nagepraat met Steven. We komen zeker nog eens terug voor de andere kamer, ook al is die wat ouder.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

joow_hanjoow_hanEscaperMember since: 2017 August 30 (41 rooms played)
Posted on: 2022 July 30

Fantastiche kamer. Echte een beleving.

Van a tot z een fantastische kamer. Echt een attractie. Elke detail, goed puzzels, logisch en een hele goede service. Een must voor de echte escaper!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 6 persons

Team: Familie escape

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel

 

nonniej-xnonniej-xJunior EscaperMember since: 2019 February 10 (39 rooms played)
Posted on: 2022 July 31

Fantastische kamer!

Samen met ons vaste gezelschap zijn er opnieuw naar Reti gereden voor deze kamer. Een van onze eerste escaperooms was Erzebet en deze is ons, ondanks al veel kamers gespeeld te hebben, nog altijd bij gebleven als top kamer.

Ook deze kamer brengt zijn verwachtingen waar. Fantastisch afgewerkt, je raakt helemaal in de sfeer. Ook hangt er een spannende sfeer in deze kamer, ondanks dat hier niet de nadruk op ligt. De puzzels zijn origineel, deze heb ik nog niet veel in andere kamers gezien. Ook hier is dit weer prachtig afgewerkt. Samenwerking vraagt deze kamer zeker tijdens het spel, waardoor er weinig puzzels zijn die je kunt missen tijdens het spelen. Deze kamer heeft meerdere ruimtes en over iedere ruimte is nagedacht met aandacht. Echt een aanrader!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  86:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

GoedeleGoedeleJunior EscaperMember since: 2022 July 31 (27 rooms played)
Posted on: 2022 August 1

Afwisselende, goed uitgewerkte kamer

Bij aankomst werden we onmiddellijk hartelijk ontvangen en ook na de kamer hebben we met de begeleider nog een leuk gesprek gehad over escape rooms. Het introductiefilmpje was mooi uitgewerkt en zette onmiddellijk het verhaal in gang.
De kamer zelf was qua inkleding zeer mooi en verzorgd. De puzzels zorgden op alle vlakken voor uitdaging. Alles werkte mechanisch en functioneerde naar behoren. Zeer afwisselende puzzels. Absoluut een aanrader.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service

 

BikeS80BikeS80Escape ApprenticeMember since: 2022 May 25 (17 rooms played)
Posted on: 2022 July 21

Fantastisch!

Fantastisch mooie escaperoom, ingenieuze puzzels! Echt een topper


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  66:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • geen minpunten!

 

Een goede totaal experience

De kamer begint met een zeer goed introfilmpje waarna de deur opent en je meteen al aan de details ziet dat dit een goede kamer gaat worden.
De kamer heeft veel soorten puzzels, van logica tot doen puzzels dus voor ieder wat wils. Sommige puzzels waren wel echt voor 2 personen waardoor ik de kamer ook aanraad voor max 3 personen eigenlijk. Dan heeft iedereen iets te doen maar daardoor wordt de kamer wel uitdagender maar gelukkig heb je 90 minuten wat een echt pluspunt is van de kamer.
Hier en daar miste ik toch wat meer spektakel in de kamer en meer effecten. Wel heb ik weer originele puzzels gezien en zijn de details erg goed.
Ook dikke complimenten aan de game master want mijn vriend was ziek in de kamer en die is netjes naar buiten gehaald zonder dat de rest van het team daar last van had.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal

 

Sebastian (250 rooms played)
Posted on: 2022 July 23

Le Prince is like a successful re-mix that refreshes a beloved classic.

Le Prince is like a successful re-mix that refreshes a beloved classic. Or a more classic Escape Room that, despite the type and number of puzzles, has managed a perfect balancing act between these and a truly believable setting and staging of the story.

In Le Prince, you can feel the attention to detail, the passion for good puzzles and, above all, the enthusiasm for the theme of Escape Rooms. Above all, Escaping Belgium proves with Le Prince that in a scene where enthusiasts are primarily looking for the next thrill or immersive horror adventure with actors, the classic Escape Room still has its justification. Provided, like Le Prince, they are staged with the right balance of puzzles and world building.

At 90 minutes, the room is challenging, especially for two players. But doable. The optimal team size here would probably be three to four players looking for rooms with successful puzzles and settings.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

TomTomJunior EscaperMember since: 2021 October 11 (21 rooms played)
Posted on: 2022 July 16

Zeker een aanrader!

Zeer mooie escape room met verschillende technische snufjes. Niet de makkelijkste maar een aanrader aan iedereen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  86:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Airco

 

macdufmacdufEscaperMember since: 2019 July 9 (121 rooms played)
Posted on: 2022 June 28

Wat een geweldige kamer is dit!

Wij speelden deze kamer als derde en als laatste van ons tripje in België en dat was niet voor niets.
We wilden deze kamer ook graag tot het laatste bewaren en wat was dat terecht zeg.
Deze kamer is zo ontzettend gaaf!!!

We werden net als de vorige keer ook nu weer heel, vriendelijk ontvangen in een zeer gezellige en handig ingerichte ontvangstruimte.
Deze ruimte is in 2 delen opgesplitst door een geluiddichte wand, zodat je ongestoord kunt napraten zonder dat de nieuwe spelers alles al horen. Supergoed idee!
Daarbij kun je er van alles krijgen en kun je zelfs een lekker gekoeld flesje wijn drinken ( na de kamer natuurlijk..hahaha).

Nu terug naar de kamer, want dat was echt zo geweldig.
Laat ik beginnen met de melding dat de kamer echt waanzinnig is gemaakt en dat er aan zoveel leuke details is gedacht.
Wat ik ook echt heel handig vind si dat alle zaken die er niet toe doen gewoon lekker vast zitten. Je bent dus niet met iets bezig wat puur decoratie is. Ondanks dat wil dat natuurlijk niet zeggen dat je de vaste dingen niet nodig hebt.
De aankleding is geweldig mooi en je kunt nergens ook maar iets van een kabeltje of iets dergelijks terugvinden.
3 jaar werken aan deze kamer is in alle details terug te zien en verdient echt een heel groot compliment.

De kamer heeft een behoorlijk hoog niveau van puzzels en dagen je behoorlijk uit tot een hoog niveau.
Een beginnende speler zal de kamer ook vast heel leuk en mooi vinden, maar zou het door de moeilijkheidsgraad toch misschien iets minder leuk hebben en dat zou heel erg onterecht zijn.

Geweldige ervaring en deze kamer moet je echt spelen!!
10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Escape Junkies

Escaped: Yes  85:24 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Nummer 1

Wat een mooie kamer, details, variatie in puzzels, een echte experience


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  85:05 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend
 • Diversiteit

 

WOW!

Wat een ontzettend mooie kamer.... zoveel details zijn erin gestopt. Dit kun je bijna niet omschrijven, deze kamer moet je gewoon doen en ervaren. Decor, puzzels, verhaal, alles valt gewoon samen. Leuke easter-eggs richting andere kamers.10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Nick NysNick NysJunior EscaperMember since: 2021 August 8 (17 rooms played)
Posted on: 2022 August 28

Geweldig!!

Een zeer fantastische escaperoom! Fantastisch uitgewerkt, volledig perfect! Zeker de moeite voor te spelen! Top! Wel een vrij moeilijke, maar ze geven voldoende tips dat je het meeste van de kamers kunt zien!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  56:44 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Onlogische puzzels

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great