Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Le Prince

Retie , Belgium

Open now

Top #13

90 minutes

2 - 6

12 year

Read reviews

More about Le Prince

Louis Le Prince was een Franse uitvinder, die bekend staat als één van de pioniers op het gebied van film. Veel filmhistorici zien hem als dé vader van de film.

Le Prince bracht zijn jeugd door in de fotografiestudio van zijn vaders vriend, Louis Daguerre. Hier leerde hij de mechanische en chemische processen van de fotografie.

Le Prince wilde echter verder gaan dan één enkel beeld vast te leggen op foto; hij wilde ook een manier vinden om bewegende beelden te kunnen vastleggen. Eerst ontwikkelde hij een camera met 16 lenzen die elk achter elkaar een foto namen en zo dus samen een film van 16 beelden konden maken. Na vele verbeteringen en verdere ontwikkelingen aan dit toestel, kwam hij als eerste tot een camera met één enkele lens.

Voor deze bijzondere uitvinding moest en zou hij een patent gaan aanvragen in New York. Hij moest wel snel zijn want hij had al enkele weken het gevoel gevolgd te worden, alsof iemand hem constant in de gaten hield…

Le Prince besluit zich te haasten en zo snel mogelijk naar het station te gaan. Eenmaal op het perron aangekomen, merkt hij dat hij zijn prototype wel bij zich heeft maar zijn plannen is vergeten.

Zelf durft hij niet meer naar het atelier te gaan dus neemt hij contact op met de enigen die hem kunnen helpen: jullie!

Hij vraagt jullie onopgemerkt naar zijn atelier te gaan om zijn plannen te vinden en deze naar hem te brengen alvorens de trein vertrekt.

Themes

Adventure

History

Mystery

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

108 likes

840 visitors

93% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Kasteelstraat 67
2470, Retie
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

257 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

A must play voor elke escaper!

Het is van februari 2019 geleden dat ik nog eens bij escaping belgium was.

Erzsébet was voor België grensverleggend, hoog tijd om te kijken of Le Prince hetzelfde doet.Onthaal:

Escaping Belgium ligt op een domein.

Parking: aanwezig - niet privaat - gratis
Van daaruit is het een klein stukje wandelen naar het gebouw waarin de room zich bevind.
Ontvangstruimte : basic
Wc : aanwezig

Kris en Steven (eigenaars) ontvingen ons erg hartelijk en waren duidelijk trots op hun nieuwste room. We popelden dan ook om te starten.Kamer:

Veel had ik expres vooraf niet gelezen over de room en buiten de naam en het feit dat het iets met film/foto's te maken had, wist ik niks. Net omdat ik wou zien of de kamer mij het verhaal kon doen vertellen.

De start gebeurd in een aparte kamer waar je de introfilm te zien krijgt. Waar de intro van Erzsabet nog echt een product was van zijn tijd, zag ik hier plots een intro van hoge kwaliteit. En dat helpt je natuurlijk om in de juiste stemming te komen, om de kamer net dat tikje geloofwaardiger te maken.
Wat het filmpje, afgezien van de kwaliteit, nog goed doet is ons heel duidelijk maken wat ons doel is in deze room. Het kan dus toch…  

En dan gaat er een schitterende deur voor je open, een deur letterlijk naar een andere wereld. Binnen de eerste 10 seconden riep ik al hardop wauw en zat ik in de sfeer van de kamer. Over een start gesproken. En die sfeer zou me niet meer loslaten.
De makers hebben dankbaar gebruik gemaakt van het gekozen thema en het komt overal terug.
De puzzels bleven maar komen en gaande weg begon ik te beseffen waarom deze room momenteel niet speelbaar is in 75 minuten (op het moment van schrijven kregen wij 90 minuten) Alleen al met te kijken naar alle details in het decor verlies je 15 minuten :-)

Links en rechts merkte ik al snel kleine knipogen op naar andere rooms, heerlijk van die toffe easter eggs. Het geeft zo net dat fijne gevoel van een grapje moet kunnen.
De puzzellijn wisselt lekker af en hoewel ze in het begin nog niet veel raakvlak hebben met ons eigenlijke doel, veranderd dat ook steeds meer naar mate je verder geraakt.

Le Prince speel je best met 4 ervaren spelers. De puzzels zijn vaker parallel als lineair. Maar ondanks dat geeft het je vooral de rust om te genieten van de schitterende details in deze room, de easter eggs en het decor.
Conclusie:

Het is lang geleden dat ik nog eens een room in België had waar ik echt trots op was. Een kamer die ik met plezier met iedereen deelde, van ga deze spelen en bedank me later maar.
Wat ben ik blij dat te kunnen zeggen over deze kamer!

Le Prince is geniaal in zijn eenvoud. Le Prince wil helemaal niet de meest vernieuwde kamer van de benelux zijn, de meeste wtf momenten bevatten of 250m2 groot zijn.
Het is een grandioze puzzelkamer, een volwaardige 2.0 zonder 1 hang of cijferslot, maar tot de max gedreven. Geluid, sfeer, geur, effecten, maar bovenal decor , verhaal en puzzels.

En daarvoor maak ik een diepe buiging.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  JosterkeSylfariTijs Grevinkmar_loesEpic Escape Waalwijkmaarten_dingsMariekeanoukTheekopjeWepsiedown-the-hatch

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (280 rooms played)
Posted on: 2021 october 13

Le Roy!

Vanaf eind 2017 al uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaping Belgium. Daar was die dan, Le Prince, en wat was het het wachten waard.

We kregen als eerste een filmpje te zien waarin het verhaal werd verteld. Een supermooi filmpje die je nog enthousiaster maakt om de kamer in te gaan. We mochten na het filmpje door de prachtige deur naar binnentreden en wat we daar aantroffen was prachtig! Wat een realistisch, prachtig decor, waar je niets anders kan dan kijken, kijken, voelen en nog eens kijken. Maar goed, ik had natuurlijk ook de reviews gelezen en dacht twee personen voor Le Prince... dat gaat pittig worden, dus aan de slag!

Het begon meteen met een fijne puzzel. Een puzzel die goed te doen is, je zelfvertrouwen voedt en waarbij je aan de slag kan met meerdere personen, mocht je het met meer doen. De kamer is prachtig, maar echt prachtig aangekleed. Het is een enorm sfeervolle kamer vol fantastische details. Dit betekent natuurlijk ook ruis in de kamer, maar ik moet zeggen dat je goed wordt geholpen in de kamer om een goede flow te pakken te krijgen.

De puzzels waren eveneens prachtig uitgewerkt, van hoge kwaliteit en passend in de kamer. Sommige puzzels gingen ons goed af en sommige puzzels vonden we een echte uitdaging en hadden we er graag een derde persoon bij gehad om net even een andere denkwijze te geven of iemand die wel wat beter kan kijken dan wij. Ik denk dat met meer dan twee personen het net wat comfortabeler spelen is, zowel gericht op de puzzels als het staren naar alle details van de kamer.

Het zal je niet verbazen dat ik deze kamer een must play vind en iedereen aanraad om de auto in te springen om misschien wel de beste kamer van België te spelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Team: JacLoe

Escaped: Yes  76:05 min

  SylfariMarieke

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertMember since: 2019 September 23 (152 rooms played)
Posted on: 2021 august 31

Marcus! Jumanji! Conductor! 237! Hunting! ....

Geparkeerd en wel kwamen wij aan op de... tja, aparte locatie. Vooraf was ons al verteld dat zodra je het gebouw in loopt direct aan de rechterkant een grappig, interactief mini-showtje zat verstopt. Een soort etalage waarbij je met knopjes het een en ander kan aansturen. Dit prachtige stukje interactie beloofde veel voor de kamer zelf! Eenmaal beneden in de kelder werden we vriendelijk ontvangen door de host, borgen we onze spullen op en konden we van start gaan.

Vanaf de allereerste ruimte is er direct 1 ding duidelijk: deze kamer is buitengewoon mooi, sfeervol, en afgewerkt. Het decor, de belichting, de geluiden en de geuren zuigen je als speler op naar een compleet nieuwe wereld. De eerste puzzel is meteen prachtig verwerkt in het thema. En buiten dat niet al te lastig op te lossen waardoor je direct in een bepaalde flow terecht komt. Le Prince neemt je vervolgens mee door een verhaal vol details. Het is ongelofelijk hoe deze makers zo veel detail in hun ruimtes hebben verwerkt zonder dat het afleid van de puzzels. Je weet als speler ondanks de vele decoratie exact wat een puzzel is en wat niet. En dan nog word je richting het einde duidelijk dat er tussen al die details nog clue's en aanwijzingen zitten voor een van de latere puzzels, briljant!

De puzzels in Le Prince zijn stuk voor stuk in thema en goed uitgedacht. Er is voor iedereen wat wils. Waar de ene puzzel mij persoonlijk wat minder lag, vond een ander teamlid die weer geweldig. Er is een mooie afwisseling van de nodige denk puzzels versus de fysieke puzzels. Le Prince bevat daarnaast 1 van mijn favoriete puzzels of all time! Zo simpel, maar zo leuk bedacht. De eindpuzzel vond ik persoonlijk wat minder. Het vereiste weinig samenwerking en was meer een kwestie van op elkaar wachten + kijken naar wat de ander doet. Het voelde niet aan als een ontknoping, ondanks mooi verwerkt in thema. De puzzel ervoor voelde meer als een einde/slotstuk.

Dit allemaal gezegd hebbende hoop ik duidelijk te makend dat Le Prince hoogstwaarschijnlijk een van de mooiste puzzelkamers van België is. De echte puzzelliefhebbers gaan hier met plezier uitkomen. Spelers zoals ik, die iets meer houden van het belevingsaspect van een kamer , gaan hier misschien met een ander gevoel naar buiten komen. Ik kan deze kamer niet anders dan een hoog cijfer geven, maar daarbij wil ik dus wel gezegd hebben dat ik persoonlijk een stukje beleving miste, een stukje spanning en/of een stukje adrenaline. De kamer is gewoon erg puzzelgericht met weinig beleving. Maar dat is deels een persoonlijke noot. Ik raad iedereen deze kamer met liefde aan en kijk uit naar het volgende project van Escaping-Belgium.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Decor (VOL met details)
 • Afwerking (vakmanschap)
 • Sfeer (je waant je in een andere wereld)
 • Belichting
 • Geluid + muziek
 • Puzzels, puzzels, puzzels
 • Flow
 • Service!
 • Verwijzingen naar andere kamers
 • Mist beleving en spanning
 • Heel erg puzzelgericht

  Casturiibilipe

BlobalexBlobalexJunior EscaperMember since: 2023 July 19 (9 rooms played)
Posted on: 2023 august 04

Prachtig en creatief gemaakt

Het is duidelijk waarom "Le Prince" zo hoog staat in de escaperooms. Het decor is geweldig mooi, ook zijn de geluidseffecten toepasselijk en leuk. Verder zijn de puzzels van deze kamer zeer creatief opgesteld. Ook is het verhaal duidelijk gemaakt en door heen heel de escaperoom terug te vinden.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  79:52 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

  hipyxl

RaRa, wie ben ik?

Vandaag gingen we op pad met een grote groep, we gingen beide kamers spelen bij ‘Escaping Belgium' en deelde ons zelf op in 2 verschillende teams. Ik heb beide kamers gespeeld met 3 personen wat voor mij daarbij ook aanvoelde als het perfecte aantal, meet 4 personen zou ook geen issue zijn.

Parkeren is hier top! Zat plek en lekker op wandel afstand. Nadat we op deze locatie de andere kamer hadden gespeeld was het tijd voor ‘'Le Prine'' een kamer die al ontzettend lang op mijn wish-list staat en vandaag was de dag.

We kregen een filmpje op voorhand van de kamer en deze dat ongekend goed in elkaar, het zag er allemaal super goed uit en daarvoor alle liefde. Ik zei halverwege het filmpje nog ‘'als de kamer half zo goed is word het top'' en ik kan je verzekeren dat het ZEKER half zo goed was.

De eerste stap die we binnen zetten in de ‘'kamer'' was ongekend, we waren even verbaasd over wat ons werd voorgeschoteld. De afwerking en decor stukken in deze kamer zijn merkwaardig en fantastisch ik heb zelfde zulke mooie kamers en zulke mooie opgezette kamers gezien. Dit blijft sterk van begin tot eind.

Het verhaal van de kamer is heel creatief en speelt in een bepaald tijdperk waarna de kamer ook volledig gebouwd en gedecoreerd is. Je doel is vanaf het begin duidelijk en weet dus welk pad je moet gaan bewandelen.

De puzzels zijn super leuk ik heb me hier geen enkel moment geërgerd aan een puzzels, alles had zijn eigen charme en denkwijzen teamwork is hier een echte must. Het is een kamer met erg veel decor en je loopt daarmee vaak het risico op vervelende ‘'ruis'' echter is dit hier ontzettend goed opgepakt. Je weet precies wat je wel en niet nodig hebt en dat is ontzettend fijn, hierdoor was onze flow in de kamer hier ook prettig.

Effecten en verassingen in deze kamer zijn awesome, ik heb hier ontzettend van genoten. Vooral van de ‘'kleinere'' dingen die gebeurde waar we ook om hebben kunnen lachen.

Al met al,
Een super kamer die iedereen moet spelen, pak meteen lekker de andere kamer op deze locatie mee want die wil je ook niet missen. Deze kamer zijn sterke punten zijn afwerking en puzzels en raad aan om het met 3 of 4 man te spelen.

Mensen van Escaping Belgium super bedankt voor de leuke ervaringen en gast vrijheid ik hoop jullie nog een te treffen wie weet bij een nieuwe kamer??


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica
 • Afwerking

  Larsschimmel

Goed bedachte puzzels

De puzzels waren erg goed bedacht en de sfeer is geweldig


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 3 persons

Team: De dozy's

Escaped: No


 • Goede service
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Moeilijkheidsgraad

  Pierre-is-kaas

dayennexdayennexJunior EscaperMember since: 2019 August 31 (18 rooms played)
Posted on: 2022 may 27

WAUW

Op 26 mei zijn we met twee stelletjes deze escaperoom gaan spelen.
Mijn eerste indruk van de kamer was wow!
Wat is hier veel tijd en liefde in gestoken! Na de intro waan je je direct in de juiste sfeer.
Je hebt echt teamwork nodig om de eerste puzzel op te lossen. Ik vond het ook prettig dat de kamer niet lineair was en iedereen dus bezig kon blijven.
Er zaten leuke verrassingen in de kamer en ik raad ook zeker iedereen aan om hem eens te spelen.

Wij konden ontsnappen met nog dik twaalf minuten op de klok.

De host was vriendelijk en wist ook veel te vertellen over zijn eigen kamers & andere kamers die hij gespeeld had. Ik kom zeker nog eens terug voor erzebet!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Logica

  anouk

Fantastisch!

Ontzettend gave ervaring met heel erg veel oog voor detail. Vakmanschap komt heel erg naar voren en de puzzels en het design zijn heel erg goed uitgedacht. Echt niets op aan te merken, de flow was ook perfect!

Ook de ontvangst en service waren uitstekend en fijn. Super kamer en locatie!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  71:44 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  anne_ter_horst

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2022 january 17

Filmisch!

Samen met mijn vriendin (2 personen) ben ik naar Retie afgereisd om daar bij Escaping Belgium twee escape rooms te gaan spelen. We sloten af met de kamer: ‘Le Prince'. Een kamer die gaat over de uitvinder van de film; ‘Louis le Prince'. We waren al in-ge-escaped door de ander kamer te spelen van Escaping Belgium, dus we konden niet wachten om te beginnen aan dit nieuwe avontuur.

We kregen een introfilmpje te zien van hoge kwaliteit. Je kon zien dat we te maken hadden met een ‘filmmaker'. Ik was hier positief verrast over, want vaak zijn de filmpjes bij escape rooms niet zo fantastisch. Door deze goede film, zaten we meteen in het verhaal. Wat ook heel prettig was, was dat je een duidelijk taak kreeg. Het doel – en daarmee hoop ik niets te spoilen – was de kluis vinden en openmaken. Ik hou ervan als het doel van een kamer duidelijk is, zodat je ook echt weet waar je naartoe werkt.

Toen we daadwerkelijk de kamer binnengingen, viel mijn mond open. Dit had ik niet verwacht! Wat een prachtige decoratie. Het was haast alsof je door het sprookjesbos van de Efteling wandelende, zo idyllisch en verfijnd. Het duurde ook even voordat we daadwerkelijk aan het puzzelen gingen, want ik wilde dit goed in me opnemen.

Later in het spel wordt de decoratie zeker niet minder verbazingwekkend. Alles is zo verfijnend en gedetailleerd. Je hebt aan twee ogen niet genoeg om alles in je op te nemen. De puzzels zijn ook mooi verwerkt in de decoratie. Daarnaast zijn de licht- en geluidseffecten ook zeer passend en goed gedaan. Over het effect in het begin hebben we het nog lang gehad op onze terugweg 😂

De puzzels zijn variërend, voornamelijk lineair en echt een uitdaging 😁…. Ik geef het niet graag toe, maar het was voor ons even zweten in de kamer. Vaak als een kamer zo mooi gedecoreerd is, is er minder aandacht geschonken aan de puzzels. Dit is bij ‘Le Prince' zeker niet het geval. We hadden veel hints nodig en die kregen we gelukkig ook. Net als bij de andere kamer voelde de host ons perfect aan.

Het was voor ons geen verrassing dat we er niet uit zouden komen. We blijken toch beter te functioneren in een wat grotere groep. Maar daar gaat het ons ook niet om. We hebben enorm genoten van ‘Le Prince'. We hebben onze ogen uitgekeken en we hebben vaak hardop ‘Wauw!' en ‘Wat leuk gedaan!' kunnen roepen. Na het spelen hebben we ons enthousiasme lang en breed besproken met de host die ons weer heel vriendelijk te woord stond. Zeer attente en vriendelijke mensen bij Escaping Belgium! Dat is altijd een dikke plus.

Al bij al; Een prachtig gedecoreerde kamer met pittige puzzels. Zeker een aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je een uitdaging houdt qua puzzels is dit helemaal jouw ding!
- Perfecte groepsgrote is, naar mijn idee, 3 á 4 personen (voor ons was 2 te weinig, maar je loopt hier elkaar waarschijnlijk wel snel in de weg i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels).
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere (als opwarmertje) en daarna deze… Ik beloof je dat je dan helemaal een wauw-factor hebt, omdat je dit niet verwacht 😉

Escaping Belgium, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Dit is een ware topkamer! Ik ben heel blij dat we dankzij jullie dit hebben mogen ervaren.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decoratie
 • Details
 • Easter eggs
 • Goede begeleiding

  sjephanie

xoxo Kittyxoxo KittySenior EscaperMember since: 2021 September 27 (40 rooms played)
Posted on: 2021 october 31

Wat een decor!

Dat ze weten wat ze doen was meteen duidelijk. Het decor was gewoonweg fantastisch. Ik had het gevoel dat ik in een wachtrij van Disney stond. Een echte aanrader voor elke Escape fan! Wij komen binnenkort ook jullie andere kamer spelen!

Onthaal was zeer vriendelijk en ze namen echt de tijd om al je vragen te beantwoorden! Gewoonweg fantastisch!!!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Team: De Badeendjes

Escaped: Yes  81:56 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Spannend

  Astradid

WAUW! Mag ik hier blijven slapen?

Hoe ik genieten kan van deze kamer! Misschien ligt het aan mijn passie voor interieur want interieurarchitect is mijn hoofdberoep maar hoe ongelooflijk geweldig het was om doorheen deze kamer te lopen... Gewoon top!

We wisten niets over Le Prince en hadden als team zelfs onderling gegokt waarover het zou kunnen gaan. Ik dacht een arabische prins en verwachtte dus een 1001 nacht interieur. :-) Dat was het dus niet.

Bij het binnenkomen in de eerste kamer krijg je al meteen een klein voorproefje van hoe de afwerking van de rest eruit zal zien. Compleet met geur-, sound- en lichttechnieken die je meteen meenemen in het verhaal.

Mijn team moest me wel vaker wakker schudden om te focussen op de puzzels want ik vergat vaak dat ik in een ER was. Gewoon elk hoekje, elk detail in deze kamer is af. Eén van de eigenaars is dan ook interieurarchitecte en dat valt ook meteen op.
Als je je net zoals ik kan storen aan een room waar b.v. het thema zich afspeelt in een ver verleden en dan zie je moderne witte hanglampen of fel gekleurde cijfersloten dan ben je hier aan het goeie adres. Elk detail klopt.

De puzzels zelf waren ook heel slim in elkaar gezet en ik mag hopen dat de spelers ook even stil staan bij het ENORME werk dat hier verzet is om sommige puzzels in elkaar te steken. Toen ik dan ook vroeg aan Steven hoe lang ze hier aan gewerkt hadden verschoot ik ook niet toen ik vernam dat dit een project van 2,5 a 3 jaar was.

Wel team Escaping Belgium, echt CHAPEAU! Bedankt om de Belgische ER scene om hoog te krikken!

( Kom hier maar eens kijken beste Nederlandse vrienden ;-) )


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • ongelooflijke details
 • ontvangst
 • verhaallijn
 • geur
 • licht
 • soundeffects
 • interieur !!!!!!!
 • ALLES

  Marinde

mitch2304mitch2304Escape GuruMember since: 2018 November 26 (185 rooms played)
Posted on: 2021 august 22

Wat een toffe Escape

Een hele leuke en toffe Escape waarin je je volledig in een andere wereld bevind.

Puzzels zijn goed in thema en de sfeer in de Escape is met oog voor detail uitgewerkt!

Dikke aanrader!

Erg leuk dat de eigenaar mij nog herkende! Ze zijn altijd ontzettend vriendelijk en erg gastvrij bij dit bedrijf!

Kom maar op met de 3de escape!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Eigenaar

  bilipe

Noa YasmineNoa YasmineEscaperMember since: 2022 October 05 (31 rooms played)
Posted on: 2023 september 16

Wat mooi!

Supermooie kamer, prachtig decor waar je je ogen uit kunt kijken. Alle zintuigen worden geprikkeld hier. Uitdagende puzzels!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verhaal

 

roman_robroekroman_robroekEscaperMember since: 2019 January 07 (40 rooms played)
Posted on: 2023 august 27

Genoten van deze heerlijke puzzel kamer!

Een jaar of 5 geleden hebben we de andere kamer van deze locatie gespeeld, en gisteren was het eindelijk tijd om deze kamer te spelen. Wat een genot!! Een fantastische mix tussen beleving en puzzelen. Veel puzzels, de een wat lastiger dan de ander. Met 4 personen hadden we constant wel iets te doen en hoefden we niet op elkaar te wachten. Hier en daar een leuke knipoog naar andere bekende kamers. Er zitten ook zo veel geweldige details in deze kamer. Aan alles lijkt wel gedacht te zijn. De afwerking is subliem en het verhaal zit goed in elkaar.. Eerder op de dag hadden wij ook The Movies gespeeld, en Le Prince vind ik misschien wel net zo goed maar is wat meer geschikt voor de puzzel liefhebber. Spelen deze kamer!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  78:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

johan_adersjohan_adersSenior EscaperMember since: 2018 January 31 (80 rooms played)
Posted on: 2023 august 17

Heel goed werk, en toch een kanttekening

Jaren geleden hebben we Erzsebet gedaan, en Le Prince stond al enkele jaren op ons lijstje. Vandaag dan eindelijk.

De goede punten:
De ontvangst is al uitstekend. Er is geen moeite bespaard voor de ontvangstruimte waar je je prima kan vermaken. Het ziet er uitstekend uit. De gastheer zelf is ook erg prettig en heeft de tijd voor een praatje, welke hij kort en to the point houdt als je al ervaring hebt. Al bij het 1e onderdeel van de escape merk je dat ze een prachtig decor hebben gebouwd, waar ze al je zintuigen prikkelen. Eén grote wauw, en de 1e puzzel is al meteen een super vondst, gericht op creatief denken en samenwerken! Ook in de ruimte daarna hebben de makers duidelijk moeite gedaan om werkelijk elke vierkante centimeter uit te werken. Het hele project is een juweeltje.

Enkele kanttekeningen:
Ondanks alle lof hebben we toch enkele aanmerkingen. Dit haalt het cijfer niet omlaag, maar juist omdat de kamer zo goed is, vinden we dat constructieve kritiek er bij hoort. Ten 1e vonden we de kamer te moeilijk voor 2 personen. Hij is wel te halen, maar we moesten zo hard werken dat het een beetje ten koste ging van het rustig samenwerken en de omgeving tot je door laten dringen voor het spelplezier. Waar we ons echt aan stoorden, is dat meerdere puzzels meer een trial & error thema waren. Zonder iets te verklappen, moet je denken aan bepaalde handelingen in volgorde doen. Deze handelingen waren langdurig, repetitief en foutgevoelig. Hier raak je, ook al heb je de puzzel door, heel veel tijd en energie kwijt. Met 3 of 4 zou zo'n puzzel beter tot z'n recht komen. Dit soort puzzels zijn er hier te veel en te lang. Zeker bij de paar puzzels waar je samen MOET werken, verspreid over de ruimte is dit een manco.

Wat we ook erg jammer vonden, is dat het voor ons opviel dat hoe goed de puzzels ook waren, ze soms niks te maken leken te hebben met het verhaal of het thema. Je bent dan puur op het puzzelen gericht, en niet op het verhaal of de omgeving, waardoor de ervaring wat 'random' wordt.

Conclusie:
De kamer is een topper en de moeite die er in is gestoken is zichtbaar en voelbaar. Echter, we denken dat de kamer nog beter tot zijn recht komt als hij niet gepromoot wordt als 2-persoonskamer, of als je er zelf simpelweg voor kiest om met 3 a 4 man te komen. Ook denken wij dat als een enkele puzzel wordt vervangen door een puzzel die meer met het verhaal te maken heeft, dit de spelbeleving en de flow ten goede komt. Al met al toch een topper die in de top 10 van België thuishoort en door iedere escaper een keer bezocht hoort te worden.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Unieke puzzels en vondsten
 • Diversiteit
 • Perfect tot in detail uitgewerkt
 • Begeleiding en hints
 • Decor
 • Moeilijkheidsgraad
 • Mismatch tussen verhaal en puzzels
 • Repetitief / trial & error

 

Jill BoeykensJill BoeykensJunior EscaperMember since: 2022 May 27 (32 rooms played)
Posted on: 2023 august 18

totaalbeleving

Na een uitgebreide, persoonlijke en humoristische ontvangst, worden we zonder al te veel voorbereiding richting start gebracht. En dat is ook hoe je deze kamer best beleeft, alles op je laten afkomen, van de ene verwondering in de andere tuimelen. met veel 'yes', 'ooh' en 'aahs' onderweg. Deze kamer werd ontworpen met veel oog voor detail en liefde voor het vak. De mechanismes werken feilloos en laten je soms geloven in een sprookjeswereld. Meerdere kamers te doorlopen (al is dat lopen relatief), met veel afwisseling qua puzzels, die meestal wel pas laagje per laagje hun intenties prijsgeven.
We kregen, gezien de onervarenheid van de helft van de groep, relatief veel hints, met humor gebracht. Zo ging de flow er nooit uit en konden we toch nog net op tijd onze opdracht volbrengen. Verrassend, mooi en met liefde gemaakt!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  88:15 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Wat een plaatje!

Wat een fijn onthaal, wat een indrukwekkende kamer, een totaalervaring waar aandacht is voor alle zintuigen! Je mond valt van verbazing open, zoveel aandacht voor detail en daarbovenop ook nog heerlijke puzzels.
We werden fijn en warm onthaald door Steven en bereidden ons voor om van start te gaan. Bij de start van het spel waren we al meteen onder de indruk van het professionele filmpje als intro voor de kamer, de verwondering groeide enkel maar des te verder we de kamer ingingen. Als team voelden de puzzels fijn en intuïtief, we hebben met één puzzel wat moeite gehad, maar dankzij Steven zagen we nadien dat we iets over het hoofd hadden gezien in ons enthousiasme, waardoor het antwoord makkelijker was gevonden.
Uitdagend, prachtige details en een heerlijke totaalervaring - we kijken uit naar hun toekomstige projecten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  64:09 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Great host
 • Original
 • Puzzles
 • Great price

 

hangmanhangmanSenior EscaperMember since: 2022 January 19 (47 rooms played)
Posted on: 2023 september 04

Wauw!

Het is intussen alweer enkele weken geleden dat we deze kamer speelden, maar wanneer ik er aan terug denk, is dat nog altijd met een hele grote glimlach. Deze kamer is dan ook zo mooi en zo fijn om te spelen... Maar goed, we beginnen bij het begin!

Om meteen met een minder puntje (en - spoiler - eigenlijk het enige minpuntje) te beginnen: de ontvangst was wat warrig. Parkeren kon gemakkelijk vlakbij, we volgden de pijlen en kwamen in de mooie ontvangstruimte terecht. Daar aangekomen was het echter niet meteen duidelijk of we nu eigenlijk juist zaten en of ze ons wel verwachtten. Eén van de eigenaars was met een groepje mensen een gezelschapsspel aan het spelen, een andere groep zat blijkbaar na te praten in een andere ruimte, maar voor de rest was het niet echt duidelijk waar we konden wachten en gaf er ons ook niemand aandacht. De persoon die met de andere groep bezig was, had minstens even kunnen opkijken en "welkom, zet jullie, er komt meteen iemand bij jullie" kunnen zeggen ofzo. Maar goed, tien minuutjes later werden we dan toch door iemand anders welkom geheten en na nog een korte wachttijd konden we eraan beginnen.

De binnenkomst in de kamer is meteen al "wauw". Je waant je meteen in een hele andere setting, alles klopt en ziet er realistisch uit, zowel qua decor als geluid en licht. Na een minuutje onder de indruk te zijn van het decor, vonden we wat we moesten doen en waren we vertrokken voor onze ontdekkingstocht doorheen de verschillende ruimtes. Ik ga hier niet teveel in detail gaan en laat je het graag zelf ontdekken, maar alles zit echt super knap in elkaar, zowel qua flow als qua ontdekking en techniek. Er zitten elementen in die het verhaal op een vrij realistisch aanvoelende manier vooruit duwen en die je helemaal onderdompelen in de ervaring. De puzzels zelf zijn eerder pittig en hoewel er zeker dingen in zitten die we al gezien hadden, zitten er veel originele elementen in en moesten we toch vaak even goed nadenken en alles samenleggen voor we een "aha"-momentje hadden. Dat gezegd zijnde is de kamer zeker niet té moeilijk, gewoon een fijne uitdaging wat voor ervaren spelers als ons zeker tof was.
Door de combinatie van het verhaal en de breinbrekers, hadden we niet echt door dat we plots al aan het einde waren, de tijd was voorbij gevlogen! Blijkbaar hadden we het ook best goed gedaan, 59:59 zonder hints, pas het 19e team dat erin geslaagd was om onder het uur en zonder hints uit te spelen, dus we waren wel trots op onszelf :-)
Complimenten ook voor onze host dat we ook nergens te snel een hint kregen waardoor we de kamer op deze manier uit konden spelen. De extra tijd werd ook gebruikt om de kamer nog eens rustig samen met de host te bekijken om alle leuke easter eggs te spotten, top!

Ik zou deze kamer dan ook aan iedereen aanraden, laat je onderdompelen in het verhaal en laat de iets hogere moeilijkheidsgraad je zeker niet afschrikken! Wij kijken alvast uit naar Erszebet die binnen twee weken op de planning staat!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:59 min


 • Knap decor
 • Pittige maar leuke puzzels
 • Easter eggs
 • Goeie flow
 • Sfeer
 • Ontvangst was wat warrig

 

MoffelMoffelJunior EscaperMember since: 2023 March 26 (14 rooms played)
Posted on: 2023 july 29

geweldig decor, met een echte uitdaging voor de kiezen

deze kamer is decor en sfeer de beste die we al zijn tegen gekomen in België.
sommige puzzels zijn uitdagend waardoor je toch goed moet doordenken en out of the box.
dikke pluim voor de makers van deze kamer. deze is terug 1 van de beste van België


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  80:24 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Logica

 

BmoesenBmoesenJunior EscaperMember since: 2022 August 20 (32 rooms played)
Posted on: 2023 july 23

Prachtig decor!!!

Met een ex-collega en haar zoon in een rolstoel afgezakt naar Retie. Allemaal escapefans en er is niks wat de jongen niet aankan.
En ook dit deed hij prima! Weliswaar niet overal de rolstoel kunnen gebruiken maar er is overal wel iets van zitmogelijkheid dus dik in orde!
De kamer zelf is een pareltje, wat een mooie details!!! Hier is over nagedacht en veel werk ingestoken! Petje af!
Host Steven was top! Zo lief en behulpzaam met de nodige dosis humor, we voelden ons enorm om ons gemak.
We kijken er naar uit om ook de andere kamer te komen spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  79:25 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Linken naar andere kamers :-)

 

MarkWegMarkWegEscape ExpertMember since: 2021 September 18 (58 rooms played)
Posted on: 2023 july 24

Next level puzzelkamer

Escaping Belgium bevindt zich in de kelder van een verlaten beetje creepy gebouw. Parkeren was, door veel bedrijfsautootjes op de parking lastig, maar gratis.

In de kelder is de ontvangst warm en welkom. De grote ontvangstruimte biedt voldoende gelegenheid om even te landen.

Eerder deze dag deden we de eerste kamer op deze plek en die volgorde is aan te raden. Beide kamers moet je op je lijst kunnen toevoegen want ze zijn beiden een aanrader.

De kamer: wat kun je hier merken dat er tijd, bezieling, oog voor detail en een gedachte in zit. De kamer is niet groot, maar wat is hier onvoorstelbaar veel te zien. Leuke hints naar collega-kamers die zelfs in puzzels terug komen.
Puzzels van verschillende moeilijkheidsgraad: soms lekker oplosbaar, soms echt moeilijk (voor ons). Qua uitvoering allemaal echt over-the-top mooi uitgevoerd. Alles doet mee, effecten, licht, mechanisch, etc.
Hier geen slotjes, maar wel veel puzzels. Hier, net als in de andere kamer, ook “lange” puzzels: soms herhaling, soms (voor ons) net iets teveel combinaties. Voor gedreven puzzelaars is dit een mustplay kamer. Voor mensen die vooral willen “oh”-en en “ah”-en is het ook een mustplay kamer. Er is zo ontzettend veel te zien en te beleven.

Met de nodige puzzelhints van de prettige en goed oplettende gamehost lukte het de hele kamer te spelen.

Het verhaal is sterk en mooi uitgevoerd. Het blijft ons ook bij. De opdracht is dan ook simpel en helder.

Niet eng, wel spannend, soms frustrerend, maar zeer de moeite waard


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  89:22 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Detail

 

Een pittige puzzel kamer met prachtige details!

We spelen vandaag beide kamers van Escaping Belgium.
Ze stonden al erg lang op mijn lijstje en nu was het dan eindelijk zo ver!
We hebben net Erszebet gedaan en spelen als laatste ''Le Prince''

Ontvangst:
Na een korte break met wat te drinken en het nodige kletsen gingen we weer aan de slag!
We werden al door onze host ''gewaarschuwd'' dat het een lastige kamer is. Daar heeft hij niet over gelogen en snap heel goed dat je 90 min krijgt voor dit spel!

Kamer:
Ook deze start met een video en deze is van enorm hoge kwaliteit! Wat is hier veel werk van gemaakt zeg... Echt heel mooi!
En deze kwaliteit zit ook in de kamer zelf. Jeetje, wat een hoop details, mooi decor, goede verlichting en toffe geluiden.
Een echt feestje voor je zintuigen!

De start is origineel en tof qua decor! Goed gebruik gemaakt van de smalle ruimte die er is. De eerste puzzel was ook origineel en een lekkere opwarmer voor de rest van de kamer. Na de vlotte start merk je direct dat deze kamer draait op details! Overal zijn dingen te zien en aan het begin was het best lastig om te ontdekken wat je wel of niet kon gebruiken. Maar met slechts 2 hints in het spel hebben we het toch best netjes gedaan.

Echter, de spelflow was voor mijn gevoel (ondanks dat we maar 2 hints nodig hadden en met een nette tijd over zijn ontsnapt) niet echt lekker. Dit kan komen omdat je 90 min voor deze kamer krijgt en dus iets uitgebreidere puzzels hebt. Of omdat de puzzels wat complexer zijn dan anders... Wat ik wel ''jammer'' vond is dat de puzzels in mijn ogen niet altijd in het verhaal passen. Er zijn meerdere knipoogjes naar andere Escaperooms, dat is erg leuk gedaan. Alleen volledige puzzels in het thema van een andere kamer snapte ik niet helemaal. Had niet het gevoel (ondanks de puzzels echt tof waren) dat ze hier in deze kamer paste.

Technisch is deze kamer erg indrukwekkend. Zonder dat je het echt door hebt zit er ENORM veel techniek in de kamer. Neem alleen al de hint schermen... Deze zijn echt prachtig in het decor verwerkt en vallen dus niet op tot je het echt nodig hebt!
Gebruik van licht en geluid is ook erg stijlvol gedaan. Mooi in balans dus...
Het einde was ook mooi maar in mijn ogen een tikje ''braaf''... Ik zou hier wel wat meer muziek, rook en lichten willen zien. Ik denk dat dat wat bombastischer mag als finale van de kamer!

Conclusie:
En zeer goede kamer die zeker goed uitdagend is! De kamer is erg goed te doen met 4 personen en ik zou ook niet met meer gaan! Je merkt dat je met 4 echt heerlijk aan de slag kunt en vrijwel altijd tegelijk in 2tallen kunt puzzelen.
De flow was voor mij wat minder, maar dit is denk ik eerder een persoonlijk ding gezien ik de puzzels niet altijd in het thema vond passen. Ook de puzzels van een andere Escaperoom waren in mijn ogen iets ''te'' aanwezig en niet helemaal passend in het spel... Maar, de kamer is boven gemiddeld goed en heb mij echt onwijs vermaakt!!!

Dank voor de leuke en uitdagende avond! We hebben ons enorm vermaakt :)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  81:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Details
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal
 • Einde mag spectaculairder

 

Tijn10Tijn10Escape ExpertMember since: 2022 February 12 (72 rooms played)
Posted on: 2023 july 24

Wat een prachtig decor!

Vandaag stonden beide kamers op deze locatie. Erzsebet was ons al goed bevallen en nu was het tijd voor Le Prince. Een kamer die al lang op mijn wishlist stond.

Parkeren:
Parkeren kan op het terrein (als er nog plek is) en anders op de parkeerplaats er tegenover

Ontvangst:
Het is een beetje een aparte locatie waar deze kamers zitten maar gelukkig is hier niks meer van te merken zodra je de ontvangstruimte binnen loopt. Na een korte klets- en drink pauze werd het tijd om le prince te gaan spelen.

Kamer:
Ook hier begint de kamer met een hoogwaardige kwaliteit video. Zodra je de kamer binnenloopt wordt gelijk de toon gezet want wat een mooie aankleding heeft deze kamer en wat zitten er veel details in verwekt. De eerste puzzel vond ik persoonlijk erg leuk maar zodra wij verder kwamen in de kamer verloren wij onze flow. Je moet echt letten op de kleine details en af en toe vind ik een puzzel wat ver gezocht. Het decor daar in tegen blijft echt van hoge kwaliteit en ook technisch zit deze kamer heel sterk in elkaar.

Conclusie:
Een kamer die qua decor en technisch perfect is maar door de wat vervelende flow en puzzels die heel leuk zijn (door de hintjes naar andere escaperooms) maar niet echt binnen het thema passen scoort deze kamer toch hetzelfde als erzsebet voor mij.

Bedankt escaping Belgium voor de super leuke avond. En hopelijk zien we elkaar in de toekomst weer.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  81:13 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Decor
 • Flow
 • Verhaal

 

T-I-M-LT-I-M-LJunior EscaperMember since: 2023 July 19 (24 rooms played)
Posted on: 2023 july 28

Vanaf de 1ste seconde kwamen we ogen tekort door de majestueuze en impressionante inrichting!

Vanaf het ontvangst door een zeer gepassioneerde uitbater waren we helemaal in de mood voor deze escaperoom. Nadat we al enkele escaperooms in onze omgeving gespeeld hadden, was het tijd om eens een beetje verder te rijden en hier hebben we geen seconde spijt van gehad… integendeel we waren zo onder de indruk van deze kamer dat we een uurtje later ook nog de andere kamer gedaan hebben. Vanaf het moment dat je in het aparte kamertje de mooie film te zien krijgt ben je helemaal mee in het verhaal. Als enkele tellen later het spel begint verlies je zoveel tijd door het genieten van de mooie inrichting. We hebben letterlijk de eerste minuten nauwelijks tot niets gedaan door enkel maar te roepen van wauw kijk dit en dat en allemaal zo mooi tot in de details afgewerkt. Nadat we uitgekeken waren viel plots onze cent hoe we dit moesten aanpakken ( ook weer mooi aangepakt in het thema van de escaperoom). Van hieruit gingen we naar een volgende kamer en ook hier kwamen we weer ogen te kort. We hebben wel mooi samengewerkt, maar toch ook weer genoten van de vele details. Ook de volgende ruimtes waren schitterend. Na afloop bij een drankje hebben we mooi nagepraat met de eigenaar en kregen we een unieke kans om alles nog eens terug te herbeleven achter de schermen. Een welgemeende 11 op 10 voor de makers en bedenkers van deze mooie escaperoom. Hopelijk gaan jullie in de toekomst nog zo een pareltje uit jullie mouw toveren.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Decor

 

Een blijvende verbazing

De inkleding van de kamer was prachtig, duidelijk en mooi afgewerkt.
De kamer is heel leuk om met twee te spelen omdat je elkaar nodig hebt.
Wij hebben heel erg genoten van elke minuut in de kamer.


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

DanielDanielEscaperMember since: 2021 June 27 (27 rooms played)
Posted on: 2023 july 16

Geweldig

Prachtige kamer, gedetailleerd en leuke raadsels


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  80:32 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great