Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Le Prince

Retie, Belgium

Closed now

Top #7

90 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Le Prince

Louis Le Prince was een Franse uitvinder, die bekend staat als één van de pioniers op het gebied van film. Veel filmhistorici zien hem als dé vader van de film.

Le Prince bracht zijn jeugd door in de fotografiestudio van zijn vaders vriend, Louis Daguerre. Hier leerde hij de mechanische en chemische processen van de fotografie.

Le Prince wilde echter verder gaan dan één enkel beeld vast te leggen op foto; hij wilde ook een manier vinden om bewegende beelden te kunnen vastleggen. Eerst ontwikkelde hij een camera met 16 lenzen die elk achter elkaar een foto namen en zo dus samen een film van 16 beelden konden maken. Na vele verbeteringen en verdere ontwikkelingen aan dit toestel, kwam hij als eerste tot een camera met één enkele lens.

Voor deze bijzondere uitvinding moest en zou hij een patent gaan aanvragen in New York. Hij moest wel snel zijn want hij had al enkele weken het gevoel gevolgd te worden, alsof iemand hem constant in de gaten hield…

Le Prince besluit zich te haasten en zo snel mogelijk naar het station te gaan. Eenmaal op het perron aangekomen, merkt hij dat hij zijn prototype wel bij zich heeft maar zijn plannen is vergeten.

Zelf durft hij niet meer naar het atelier te gaan dus neemt hij contact op met de enigen die hem kunnen helpen: jullie!

Hij vraagt jullie onopgemerkt naar zijn atelier te gaan om zijn plannen te vinden en deze naar hem te brengen alvorens de trein vertrekt.

Themes

Adventure

History

Mystery

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy friendly

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

136 likes

1142 visitors

94.2% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Kasteelstraat 67
2470, Retie
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

313 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

A must play voor elke escaper!

Het is van februari 2019 geleden dat ik nog eens bij escaping belgium was.

Erzsébet was voor België grensverleggend, hoog tijd om te kijken of Le Prince hetzelfde doet.Onthaal:

Escaping Belgium ligt op een domein.

Parking: aanwezig - niet privaat - gratis
Van daaruit is het een klein stukje wandelen naar het gebouw waarin de room zich bevind.
Ontvangstruimte : basic
Wc : aanwezig

Kris en Steven (eigenaars) ontvingen ons erg hartelijk en waren duidelijk trots op hun nieuwste room. We popelden dan ook om te starten.Kamer:

Veel had ik expres vooraf niet gelezen over de room en buiten de naam en het feit dat het iets met film/foto's te maken had, wist ik niks. Net omdat ik wou zien of de kamer mij het verhaal kon doen vertellen.

De start gebeurd in een aparte kamer waar je de introfilm te zien krijgt. Waar de intro van Erzsabet nog echt een product was van zijn tijd, zag ik hier plots een intro van hoge kwaliteit. En dat helpt je natuurlijk om in de juiste stemming te komen, om de kamer net dat tikje geloofwaardiger te maken.
Wat het filmpje, afgezien van de kwaliteit, nog goed doet is ons heel duidelijk maken wat ons doel is in deze room. Het kan dus toch…  

En dan gaat er een schitterende deur voor je open, een deur letterlijk naar een andere wereld. Binnen de eerste 10 seconden riep ik al hardop wauw en zat ik in de sfeer van de kamer. Over een start gesproken. En die sfeer zou me niet meer loslaten.
De makers hebben dankbaar gebruik gemaakt van het gekozen thema en het komt overal terug.
De puzzels bleven maar komen en gaande weg begon ik te beseffen waarom deze room momenteel niet speelbaar is in 75 minuten (op het moment van schrijven kregen wij 90 minuten) Alleen al met te kijken naar alle details in het decor verlies je 15 minuten :-)

Links en rechts merkte ik al snel kleine knipogen op naar andere rooms, heerlijk van die toffe easter eggs. Het geeft zo net dat fijne gevoel van een grapje moet kunnen.
De puzzellijn wisselt lekker af en hoewel ze in het begin nog niet veel raakvlak hebben met ons eigenlijke doel, veranderd dat ook steeds meer naar mate je verder geraakt.

Le Prince speel je best met 4 ervaren spelers. De puzzels zijn vaker parallel als lineair. Maar ondanks dat geeft het je vooral de rust om te genieten van de schitterende details in deze room, de easter eggs en het decor.
Conclusie:

Het is lang geleden dat ik nog eens een room in België had waar ik echt trots op was. Een kamer die ik met plezier met iedereen deelde, van ga deze spelen en bedank me later maar.
Wat ben ik blij dat te kunnen zeggen over deze kamer!

Le Prince is geniaal in zijn eenvoud. Le Prince wil helemaal niet de meest vernieuwde kamer van de benelux zijn, de meeste wtf momenten bevatten of 250m2 groot zijn.
Het is een grandioze puzzelkamer, een volwaardige 2.0 zonder 1 hang of cijferslot, maar tot de max gedreven. Geluid, sfeer, geur, effecten, maar bovenal decor , verhaal en puzzels.

En daarvoor maak ik een diepe buiging.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  kirsi_selsJosterkeSylfariTijs Grevinkmar_loesEpic Escape Waalwijkmaarten_dingsMariekeanoukTheekopjeWepsiedown-the-hatch

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (290 rooms played)
Posted on: 2021 october 13

Le Roy!

Vanaf eind 2017 al uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaping Belgium. Daar was die dan, Le Prince, en wat was het het wachten waard.

We kregen als eerste een filmpje te zien waarin het verhaal werd verteld. Een supermooi filmpje die je nog enthousiaster maakt om de kamer in te gaan. We mochten na het filmpje door de prachtige deur naar binnentreden en wat we daar aantroffen was prachtig! Wat een realistisch, prachtig decor, waar je niets anders kan dan kijken, kijken, voelen en nog eens kijken. Maar goed, ik had natuurlijk ook de reviews gelezen en dacht twee personen voor Le Prince... dat gaat pittig worden, dus aan de slag!

Het begon meteen met een fijne puzzel. Een puzzel die goed te doen is, je zelfvertrouwen voedt en waarbij je aan de slag kan met meerdere personen, mocht je het met meer doen. De kamer is prachtig, maar echt prachtig aangekleed. Het is een enorm sfeervolle kamer vol fantastische details. Dit betekent natuurlijk ook ruis in de kamer, maar ik moet zeggen dat je goed wordt geholpen in de kamer om een goede flow te pakken te krijgen.

De puzzels waren eveneens prachtig uitgewerkt, van hoge kwaliteit en passend in de kamer. Sommige puzzels gingen ons goed af en sommige puzzels vonden we een echte uitdaging en hadden we er graag een derde persoon bij gehad om net even een andere denkwijze te geven of iemand die wel wat beter kan kijken dan wij. Ik denk dat met meer dan twee personen het net wat comfortabeler spelen is, zowel gericht op de puzzels als het staren naar alle details van de kamer.

Het zal je niet verbazen dat ik deze kamer een must play vind en iedereen aanraad om de auto in te springen om misschien wel de beste kamer van België te spelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Team: JacLoe

Escaped: Yes  76:05 min

  SylfariMarieke

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertMember since: 2019 September 23 (169 rooms played)
Posted on: 2021 august 31

Marcus! Jumanji! Conductor! 237! Hunting! ....

Geparkeerd en wel kwamen wij aan op de... tja, aparte locatie. Vooraf was ons al verteld dat zodra je het gebouw in loopt direct aan de rechterkant een grappig, interactief mini-showtje zat verstopt. Een soort etalage waarbij je met knopjes het een en ander kan aansturen. Dit prachtige stukje interactie beloofde veel voor de kamer zelf! Eenmaal beneden in de kelder werden we vriendelijk ontvangen door de host, borgen we onze spullen op en konden we van start gaan.

Vanaf de allereerste ruimte is er direct 1 ding duidelijk: deze kamer is buitengewoon mooi, sfeervol, en afgewerkt. Het decor, de belichting, de geluiden en de geuren zuigen je als speler op naar een compleet nieuwe wereld. De eerste puzzel is meteen prachtig verwerkt in het thema. En buiten dat niet al te lastig op te lossen waardoor je direct in een bepaalde flow terecht komt. Le Prince neemt je vervolgens mee door een verhaal vol details. Het is ongelofelijk hoe deze makers zo veel detail in hun ruimtes hebben verwerkt zonder dat het afleid van de puzzels. Je weet als speler ondanks de vele decoratie exact wat een puzzel is en wat niet. En dan nog word je richting het einde duidelijk dat er tussen al die details nog clue's en aanwijzingen zitten voor een van de latere puzzels, briljant!

De puzzels in Le Prince zijn stuk voor stuk in thema en goed uitgedacht. Er is voor iedereen wat wils. Waar de ene puzzel mij persoonlijk wat minder lag, vond een ander teamlid die weer geweldig. Er is een mooie afwisseling van de nodige denk puzzels versus de fysieke puzzels. Le Prince bevat daarnaast 1 van mijn favoriete puzzels of all time! Zo simpel, maar zo leuk bedacht. De eindpuzzel vond ik persoonlijk wat minder. Het vereiste weinig samenwerking en was meer een kwestie van op elkaar wachten + kijken naar wat de ander doet. Het voelde niet aan als een ontknoping, ondanks mooi verwerkt in thema. De puzzel ervoor voelde meer als een einde/slotstuk.

Dit allemaal gezegd hebbende hoop ik duidelijk te makend dat Le Prince hoogstwaarschijnlijk een van de mooiste puzzelkamers van België is. De echte puzzelliefhebbers gaan hier met plezier uitkomen. Spelers zoals ik, die iets meer houden van het belevingsaspect van een kamer , gaan hier misschien met een ander gevoel naar buiten komen. Ik kan deze kamer niet anders dan een hoog cijfer geven, maar daarbij wil ik dus wel gezegd hebben dat ik persoonlijk een stukje beleving miste, een stukje spanning en/of een stukje adrenaline. De kamer is gewoon erg puzzelgericht met weinig beleving. Maar dat is deels een persoonlijke noot. Ik raad iedereen deze kamer met liefde aan en kijk uit naar het volgende project van Escaping-Belgium.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Decor (VOL met details)
 • Afwerking (vakmanschap)
 • Sfeer (je waant je in een andere wereld)
 • Belichting
 • Geluid + muziek
 • Puzzels, puzzels, puzzels
 • Flow
 • Service!
 • Verwijzingen naar andere kamers
 • Mist beleving en spanning
 • Heel erg puzzelgericht

  Casturiibilipe

BlobalexBlobalexJunior EscaperMember since: 2023 July 19 (9 rooms played)
Posted on: 2023 august 04

Prachtig en creatief gemaakt

Het is duidelijk waarom "Le Prince" zo hoog staat in de escaperooms. Het decor is geweldig mooi, ook zijn de geluidseffecten toepasselijk en leuk. Verder zijn de puzzels van deze kamer zeer creatief opgesteld. Ook is het verhaal duidelijk gemaakt en door heen heel de escaperoom terug te vinden.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  79:52 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

  hipyxl

GijssambeekGijssambeekEscape GuruMember since: 2022 January 01 (158 rooms played)
Posted on: 2023 may 12

RaRa, wie ben ik?

Vandaag gingen we op pad met een grote groep, we gingen beide kamers spelen bij ‘Escaping Belgium' en deelde ons zelf op in 2 verschillende teams. Ik heb beide kamers gespeeld met 3 personen wat voor mij daarbij ook aanvoelde als het perfecte aantal, meet 4 personen zou ook geen issue zijn.

Parkeren is hier top! Zat plek en lekker op wandel afstand. Nadat we op deze locatie de andere kamer hadden gespeeld was het tijd voor ‘'Le Prine'' een kamer die al ontzettend lang op mijn wish-list staat en vandaag was de dag.

We kregen een filmpje op voorhand van de kamer en deze dat ongekend goed in elkaar, het zag er allemaal super goed uit en daarvoor alle liefde. Ik zei halverwege het filmpje nog ‘'als de kamer half zo goed is word het top'' en ik kan je verzekeren dat het ZEKER half zo goed was.

De eerste stap die we binnen zetten in de ‘'kamer'' was ongekend, we waren even verbaasd over wat ons werd voorgeschoteld. De afwerking en decor stukken in deze kamer zijn merkwaardig en fantastisch ik heb zelfde zulke mooie kamers en zulke mooie opgezette kamers gezien. Dit blijft sterk van begin tot eind.

Het verhaal van de kamer is heel creatief en speelt in een bepaald tijdperk waarna de kamer ook volledig gebouwd en gedecoreerd is. Je doel is vanaf het begin duidelijk en weet dus welk pad je moet gaan bewandelen.

De puzzels zijn super leuk ik heb me hier geen enkel moment geërgerd aan een puzzels, alles had zijn eigen charme en denkwijzen teamwork is hier een echte must. Het is een kamer met erg veel decor en je loopt daarmee vaak het risico op vervelende ‘'ruis'' echter is dit hier ontzettend goed opgepakt. Je weet precies wat je wel en niet nodig hebt en dat is ontzettend fijn, hierdoor was onze flow in de kamer hier ook prettig.

Effecten en verassingen in deze kamer zijn awesome, ik heb hier ontzettend van genoten. Vooral van de ‘'kleinere'' dingen die gebeurde waar we ook om hebben kunnen lachen.

Al met al,
Een super kamer die iedereen moet spelen, pak meteen lekker de andere kamer op deze locatie mee want die wil je ook niet missen. Deze kamer zijn sterke punten zijn afwerking en puzzels en raad aan om het met 3 of 4 man te spelen.

Mensen van Escaping Belgium super bedankt voor de leuke ervaringen en gast vrijheid ik hoop jullie nog een te treffen wie weet bij een nieuwe kamer??


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica
 • Afwerking

  Larsschimmel

Goed bedachte puzzels

De puzzels waren erg goed bedacht en de sfeer is geweldig


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 3 persons

Team: De dozy's

Escaped: No


 • Goede service
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Moeilijkheidsgraad

  Pierre-is-kaas

dayennexdayennexJunior EscaperMember since: 2019 August 31 (19 rooms played)
Posted on: 2022 may 27

WAUW

Op 26 mei zijn we met twee stelletjes deze escaperoom gaan spelen.
Mijn eerste indruk van de kamer was wow!
Wat is hier veel tijd en liefde in gestoken! Na de intro waan je je direct in de juiste sfeer.
Je hebt echt teamwork nodig om de eerste puzzel op te lossen. Ik vond het ook prettig dat de kamer niet lineair was en iedereen dus bezig kon blijven.
Er zaten leuke verrassingen in de kamer en ik raad ook zeker iedereen aan om hem eens te spelen.

Wij konden ontsnappen met nog dik twaalf minuten op de klok.

De host was vriendelijk en wist ook veel te vertellen over zijn eigen kamers & andere kamers die hij gespeeld had. Ik kom zeker nog eens terug voor erzebet!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Logica

  anouk

Fantastisch!

Ontzettend gave ervaring met heel erg veel oog voor detail. Vakmanschap komt heel erg naar voren en de puzzels en het design zijn heel erg goed uitgedacht. Echt niets op aan te merken, de flow was ook perfect!

Ook de ontvangst en service waren uitstekend en fijn. Super kamer en locatie!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  71:44 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  anne_ter_horst

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (230 rooms played)
Posted on: 2022 january 17

Filmisch!

Samen met mijn vriendin (2 personen) ben ik naar Retie afgereisd om daar bij Escaping Belgium twee escape rooms te gaan spelen. We sloten af met de kamer: ‘Le Prince'. Een kamer die gaat over de uitvinder van de film; ‘Louis le Prince'. We waren al in-ge-escaped door de ander kamer te spelen van Escaping Belgium, dus we konden niet wachten om te beginnen aan dit nieuwe avontuur.

We kregen een introfilmpje te zien van hoge kwaliteit. Je kon zien dat we te maken hadden met een ‘filmmaker'. Ik was hier positief verrast over, want vaak zijn de filmpjes bij escape rooms niet zo fantastisch. Door deze goede film, zaten we meteen in het verhaal. Wat ook heel prettig was, was dat je een duidelijk taak kreeg. Het doel – en daarmee hoop ik niets te spoilen – was de kluis vinden en openmaken. Ik hou ervan als het doel van een kamer duidelijk is, zodat je ook echt weet waar je naartoe werkt.

Toen we daadwerkelijk de kamer binnengingen, viel mijn mond open. Dit had ik niet verwacht! Wat een prachtige decoratie. Het was haast alsof je door het sprookjesbos van de Efteling wandelende, zo idyllisch en verfijnd. Het duurde ook even voordat we daadwerkelijk aan het puzzelen gingen, want ik wilde dit goed in me opnemen.

Later in het spel wordt de decoratie zeker niet minder verbazingwekkend. Alles is zo verfijnend en gedetailleerd. Je hebt aan twee ogen niet genoeg om alles in je op te nemen. De puzzels zijn ook mooi verwerkt in de decoratie. Daarnaast zijn de licht- en geluidseffecten ook zeer passend en goed gedaan. Over het effect in het begin hebben we het nog lang gehad op onze terugweg 😂

De puzzels zijn variërend, voornamelijk lineair en echt een uitdaging 😁…. Ik geef het niet graag toe, maar het was voor ons even zweten in de kamer. Vaak als een kamer zo mooi gedecoreerd is, is er minder aandacht geschonken aan de puzzels. Dit is bij ‘Le Prince' zeker niet het geval. We hadden veel hints nodig en die kregen we gelukkig ook. Net als bij de andere kamer voelde de host ons perfect aan.

Het was voor ons geen verrassing dat we er niet uit zouden komen. We blijken toch beter te functioneren in een wat grotere groep. Maar daar gaat het ons ook niet om. We hebben enorm genoten van ‘Le Prince'. We hebben onze ogen uitgekeken en we hebben vaak hardop ‘Wauw!' en ‘Wat leuk gedaan!' kunnen roepen. Na het spelen hebben we ons enthousiasme lang en breed besproken met de host die ons weer heel vriendelijk te woord stond. Zeer attente en vriendelijke mensen bij Escaping Belgium! Dat is altijd een dikke plus.

Al bij al; Een prachtig gedecoreerde kamer met pittige puzzels. Zeker een aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je een uitdaging houdt qua puzzels is dit helemaal jouw ding!
- Perfecte groepsgrote is, naar mijn idee, 3 á 4 personen (voor ons was 2 te weinig, maar je loopt hier elkaar waarschijnlijk wel snel in de weg i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels).
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere (als opwarmertje) en daarna deze… Ik beloof je dat je dan helemaal een wauw-factor hebt, omdat je dit niet verwacht 😉

Escaping Belgium, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Dit is een ware topkamer! Ik ben heel blij dat we dankzij jullie dit hebben mogen ervaren.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decoratie
 • Details
 • Easter eggs
 • Goede begeleiding

  sjephanie

xoxo Kittyxoxo KittySenior EscaperMember since: 2021 September 27 (40 rooms played)
Posted on: 2021 october 31

Wat een decor!

Dat ze weten wat ze doen was meteen duidelijk. Het decor was gewoonweg fantastisch. Ik had het gevoel dat ik in een wachtrij van Disney stond. Een echte aanrader voor elke Escape fan! Wij komen binnenkort ook jullie andere kamer spelen!

Onthaal was zeer vriendelijk en ze namen echt de tijd om al je vragen te beantwoorden! Gewoonweg fantastisch!!!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Team: De Badeendjes

Escaped: Yes  81:56 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Spannend

  Astradid

WAUW! Mag ik hier blijven slapen?

Hoe ik genieten kan van deze kamer! Misschien ligt het aan mijn passie voor interieur want interieurarchitect is mijn hoofdberoep maar hoe ongelooflijk geweldig het was om doorheen deze kamer te lopen... Gewoon top!

We wisten niets over Le Prince en hadden als team zelfs onderling gegokt waarover het zou kunnen gaan. Ik dacht een arabische prins en verwachtte dus een 1001 nacht interieur. :-) Dat was het dus niet.

Bij het binnenkomen in de eerste kamer krijg je al meteen een klein voorproefje van hoe de afwerking van de rest eruit zal zien. Compleet met geur-, sound- en lichttechnieken die je meteen meenemen in het verhaal.

Mijn team moest me wel vaker wakker schudden om te focussen op de puzzels want ik vergat vaak dat ik in een ER was. Gewoon elk hoekje, elk detail in deze kamer is af. Eén van de eigenaars is dan ook interieurarchitecte en dat valt ook meteen op.
Als je je net zoals ik kan storen aan een room waar b.v. het thema zich afspeelt in een ver verleden en dan zie je moderne witte hanglampen of fel gekleurde cijfersloten dan ben je hier aan het goeie adres. Elk detail klopt.

De puzzels zelf waren ook heel slim in elkaar gezet en ik mag hopen dat de spelers ook even stil staan bij het ENORME werk dat hier verzet is om sommige puzzels in elkaar te steken. Toen ik dan ook vroeg aan Steven hoe lang ze hier aan gewerkt hadden verschoot ik ook niet toen ik vernam dat dit een project van 2,5 a 3 jaar was.

Wel team Escaping Belgium, echt CHAPEAU! Bedankt om de Belgische ER scene om hoog te krikken!

( Kom hier maar eens kijken beste Nederlandse vrienden ;-) )


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • ongelooflijke details
 • ontvangst
 • verhaallijn
 • geur
 • licht
 • soundeffects
 • interieur !!!!!!!
 • ALLES

  Marinde

mitch2304mitch2304Escape MasterMember since: 2018 November 26 (209 rooms played)
Posted on: 2021 august 22

Wat een toffe Escape

Een hele leuke en toffe Escape waarin je je volledig in een andere wereld bevind.

Puzzels zijn goed in thema en de sfeer in de Escape is met oog voor detail uitgewerkt!

Dikke aanrader!

Erg leuk dat de eigenaar mij nog herkende! Ze zijn altijd ontzettend vriendelijk en erg gastvrij bij dit bedrijf!

Kom maar op met de 3de escape!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Eigenaar

  bilipe

AirbossAirbossEscaperMember since: 2019 June 04 (37 rooms played)
Posted on: 2024 june 17

Wat een mooie kamer!

Dit is een kamer die je langzaam speelt om maar zo veel mogelijk te genieten van de afwerking. Alsof je in een echt huis komt waarin geleefd werd. Mooie puzzels die elkaar versterken. Enthousiaste eigenaar die vakmanschap heeft geleverd. Een kamer die wel moet spelen als je al enige ervaring hebt, want de puzzels zijn weer heel origineel.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Afwerking

 

Tot in de kleinste details

Wo Wat een prachtige kamer. Een goed verhaal, zeer mooie ruimtes waar alles tot in detail klopt en leuke, passende puzzels.
Wij hebben vol bewondering naar het decor gekeken en daarnaast ook met zeer veel plezier alle puzzels op weten te lossen.
Wij waren met twee personen. Dit is zeker te doen is als je al wat ervaring hebt en je maakt ook nog eens alle puzzels mee.
Met wat meer personen vermaak je je hier ook zeker. De kamer is zeker geschikt voor een groep van ongeveer 4.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes  76:17 min

 

nipiusnipiusJunior EscaperMember since: 2018 January 11 (23 rooms played)
Posted on: 2024 june 03

Ambachtelijke details

Na een zeer hartelijk ontvangst begonnen we met een korte introductievideo. Een professionele productie die gelijk de sfeer goed neerzette. Het verhaal is niet te complex waardoor je continu begrijpt waarom je bepaalde stappen maakt. Ook een aantal subtiele en originele effecten versterken dit.

Wat deze kamer uniek maakt is het vakmanschap in het decor en alle details die overal terugkomen. Het mooie is dat vrijwel alles wordt gebruikt in de unieke puzzels in deze kamer. Er zijn geen gigantische effecten, maar dat heeft deze kamer ook niet nodig. En juist die bescheidenheid in effecten draagt bij aan de beleving.

Na afloop liet de enthousiaste host nog met terechte trots een aantal toffe elementen zien. Een absolute aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  68:50 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer

 

Prachtige kamer!!

Hele goede mooie kamer! Van hoog niveau, goede puzzels en niet te makkelijk!
Anders dan andere kamers..


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes  88:51 min


 • Beleving
 • Decor
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

EllenV139EllenV139Escape ApprenticeMember since: 2024 June 01 (12 rooms played)
Posted on: 2024 june 01

Super knap gedaan!

Heel leuke escape room zowel visueel als het spel zelf! Een ervaring om niet te missen


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Goede service
 • Goede prijs

 

Adembenemend

Goed opgebouwd, zeer mooi uitgewerkt
Toffe puzzels


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Adembenemend mooi
 • Origineel

 

KolitistKolitistJunior EscaperMember since: 2024 June 04 (8 rooms played)
Posted on: 2024 june 04

Geweldige ervaring!

Dit was genieten van de 1e tot de laatste minuut....Prachtige decor, goede puzzels, knappe special effects! Een topper!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Leuk decor, en eindelijk nog eens uitdagend!

Deze modern gebouwde escape gebruikt de beste technologieën en heeft een prachtig verhaal. Ruime kamers, echte doordenkers (was al even geleden dat het meer denken was) en orginele stukken en invulling. Top!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in April 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Prachtige Escape ervaring

Mooie locatie, genoeg plek om te zitten en na te praten of te wachten voordat je mag beginnen. Het enige lastige was om de ingang te vinden als je met de auto komt, maar ook dat was uiteindelijk gelukt.

Dit was de eerste escaperoom waarbij echt duidelijk een doel was en geen anticlimax eind was, omdat je precies wist waarvoor je komt en wat je dus moet doen.

Gecombineerd met het mooie decor en de innovatieve puzzels is dit gewoon een top kamer die gebouwd is door een erg enthousiast team.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal

 

GetoutGetoutJunior EscaperMember since: 2023 January 21 (20 rooms played)
Posted on: 2024 april 30

Prachtige thematisering, fantastische spelbeleving

De verwachtingen waren hoog na het spelen van Erzsébet, het iets oudere zusje van Le Prince. En deze verwachtingen zijn volledig ingelost. Wat een leuke flow doorheen het verhaal. Nadien nog een uurtje nagepraat met één van de makers van de kamer. Een zeer fijne avond met een top-kamer!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Wauw!

Le Prince is een waar juweeltje onder de escape rooms. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door een enthousiast team. De kamer zelf was een meesterwerk van passie en toewijding, elke centimeter was gedecoreerd. Het was een betoverende ervaring van begin tot eind. Een absolute aanrader voor zowel ervaren spelers als nieuwkomers in de wereld van escape rooms. Verdiend zeker en vast een plaatsje in de top 3 van de Benelux!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

YmkeYmkeEscaperMember since: 2022 May 20 (26 rooms played)
Posted on: 2024 april 10

Liefde voor details

Wauw dit was ook echt weer een beleving! Prachtige kamer! Veel details en super mooi ingericht! Leuke puzzels! En een goed verhaal! Even niet eng gewoon vooral genieten! Sommige momenten was t net een mini efteling! Het is helaas alleen niet altijd mogelijk om puzzels naast elkaar te doen want bij de meeste dingen moet je op elkaar wachten... wij waren met 5 maar ik denk dat het perfecte aantal 3 zou zijn in mijn opinie.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

JanJanEscaperMember since: 2020 September 11 (36 rooms played)
Posted on: 2024 march 18

Vette experience

Voor onze eerste escape trip naar België hadden wij als tweede kamer Le Prince geboekt. Als eerste kudo's naar de geweldige host, dat zet al meteen de juiste toon bij binnenkomst. De kamer zelf kan alleen maar beschreven worden als een immersive experience, overal is over nagedacht! Het decor alleen al is de moeite waard om de kamer te spelen. De puzzels zijn uitdagend en afwisselend en je merkt gewoon dat er over na is gedacht. Je zal hier niet zomaar een cijferslotje vinden.

Al met al is het gewoon een kamer die je een keer ervaren moet hebben!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Team: Moesmakende hakkers

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Host moest fysiek de kamer in komen

 

huybrnahuybrnaJunior EscaperMember since: 2023 October 18 (11 rooms played)
Posted on: 2024 march 09

Prachtige kamer met oog voor detail

Wat een ervaring! Zodra je de trap afloopt op de locatie en het escape gedeelte bereikt, kom je meteen in de juiste sfeer. De aankleding van de ontvangst ruimte is heel gezellig. Ook het ontvangst was super. Je voelt de goesting en gedrevenheid. Er was zelfs nog tijd om onze dochter een kaart trucje te leren :) Je voelt je echt welkom.
Tijd voor de kamer. Zodra je de kamer betreedt ben je in de sfeer. Wat een prachtige locatie met oog voor detail. Mijn respect groeide alleen nog maar toen we na het spel vernamen dat ze alles zelf hebben gemaakt. Echt chapeau. De puzzels zijn echt super leuk en nergens een slotje te zien. We zijn blij dat we ook voldoende tijd krijgen. De ruimtes vragen echt om bewonderd te worden. Geef echt je ogen de kost in elke ruimte en geniet van de kwaliteit en originaliteit voor je begint te puzzelen. Er is echt tijd voor. We spelen altijd met ons gezin (mijn man en ik, zoon van 23 en dochter van 15) en er waren puzzels voor iedereen. Heel leuk ook dat je echt samen kan puzzelen. Ook het tip systeem is volledig in thema. Echt een mega aanrader.
Ook na het spel was er nog tijd om even met ons door de ruimte te gaan voor extra uitleg.
We zijn ontsnapt met nog 10 minuten over. We hebben genoten ! Niet twijfelen, gewoon boeken!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  80:44 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Verhaal

 

Load more reviews