Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

More about Le Prince

Louis Le Prince was een Franse uitvinder, die bekend staat als één van de pioniers op het gebied van film. Veel filmhistorici zien hem als dé vader van de film.

Le Prince bracht zijn jeugd door in de fotografiestudio van zijn vaders vriend, Louis Daguerre. Hier leerde hij de mechanische en chemische processen van de fotografie.

Le Prince wilde echter verder gaan dan één enkel beeld vast te leggen op foto; hij wilde ook een manier vinden om bewegende beelden te kunnen vastleggen. Eerst ontwikkelde hij een camera met 16 lenzen die elk achter elkaar een foto namen en zo dus samen een film van 16 beelden konden maken. Na vele verbeteringen en verdere ontwikkelingen aan dit toestel, kwam hij als eerste tot een camera met één enkele lens.

Voor deze bijzondere uitvinding moest en zou hij een patent gaan aanvragen in New York. Hij moest wel snel zijn want hij had al enkele weken het gevoel gevolgd te worden, alsof iemand hem constant in de gaten hield…

Le Prince besluit zich te haasten en zo snel mogelijk naar het station te gaan. Eenmaal op het perron aangekomen, merkt hij dat hij zijn prototype wel bij zich heeft maar zijn plannen is vergeten.

Zelf durft hij niet meer naar het atelier te gaan dus neemt hij contact op met de enigen die hem kunnen helpen: jullie!

Hij vraagt jullie onopgemerkt naar zijn atelier te gaan om zijn plannen te vinden en deze naar hem te brengen alvorens de trein vertrekt.

Themes

History

Mystery

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

26 likes

164 visitors

96.3% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Kasteelstraat 67
2470, Retie
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

82 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

A must play voor elke escaper!

Het is van februari 2019 geleden dat ik nog eens bij escaping belgium was.

Erzsébet was voor België grensverleggend, hoog tijd om te kijken of Le Prince hetzelfde doet.Onthaal:

Escaping Belgium ligt op een domein.

Parking: aanwezig - niet privaat - gratis
Van daaruit is het een klein stukje wandelen naar het gebouw waarin de room zich bevind.
Ontvangstruimte : basic
Wc : aanwezig

Kris en Steven (eigenaars) ontvingen ons erg hartelijk en waren duidelijk trots op hun nieuwste room. We popelden dan ook om te starten.Kamer:

Veel had ik expres vooraf niet gelezen over de room en buiten de naam en het feit dat het iets met film/foto’s te maken had, wist ik niks. Net omdat ik wou zien of de kamer mij het verhaal kon doen vertellen.

De start gebeurd in een aparte kamer waar je de introfilm te zien krijgt. Waar de intro van Erzsabet nog echt een product was van zijn tijd, zag ik hier plots een intro van hoge kwaliteit. En dat helpt je natuurlijk om in de juiste stemming te komen, om de kamer net dat tikje geloofwaardiger te maken.
Wat het filmpje, afgezien van de kwaliteit, nog goed doet is ons heel duidelijk maken wat ons doel is in deze room. Het kan dus toch…  

En dan gaat er een schitterende deur voor je open, een deur letterlijk naar een andere wereld. Binnen de eerste 10 seconden riep ik al hardop wauw en zat ik in de sfeer van de kamer. Over een start gesproken. En die sfeer zou me niet meer loslaten.
De makers hebben dankbaar gebruik gemaakt van het gekozen thema en het komt overal terug.
De puzzels bleven maar komen en gaande weg begon ik te beseffen waarom deze room momenteel niet speelbaar is in 75 minuten (op het moment van schrijven kregen wij 90 minuten) Alleen al met te kijken naar alle details in het decor verlies je 15 minuten :-)

Links en rechts merkte ik al snel kleine knipogen op naar andere rooms, heerlijk van die toffe easter eggs. Het geeft zo net dat fijne gevoel van een grapje moet kunnen.
De puzzellijn wisselt lekker af en hoewel ze in het begin nog niet veel raakvlak hebben met ons eigenlijke doel, veranderd dat ook steeds meer naar mate je verder geraakt.

Le Prince speel je best met 4 ervaren spelers. De puzzels zijn vaker parallel als lineair. Maar ondanks dat geeft het je vooral de rust om te genieten van de schitterende details in deze room, de easter eggs en het decor.
Conclusie:

Het is lang geleden dat ik nog eens een room in België had waar ik echt trots op was. Een kamer die ik met plezier met iedereen deelde, van ga deze spelen en bedank me later maar.
Wat ben ik blij dat te kunnen zeggen over deze kamer!

Le Prince is geniaal in zijn eenvoud. Le Prince wil helemaal niet de meest vernieuwde kamer van de benelux zijn, de meeste wtf momenten bevatten of 250m2 groot zijn.
Het is een grandioze puzzelkamer, een volwaardige 2.0 zonder 1 hang of cijferslot, maar tot de max gedreven. Geluid, sfeer, geur, effecten, maar bovenal decor , verhaal en puzzels.

En daarvoor maak ik een diepe buiging.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  Epic Escape Waalwijkmaarten_dingsdcmariekeanoukTheekopjeWepsiedown-the-hatch

TheekopjeTheekopjeEscaperMember since: 2019 September 23 (73 rooms played)
Posted on: 2021 August 31

Marcus! Jumanji! Conductor! 237! Hunting! ....

Geparkeerd en wel kwamen wij aan op de... tja, aparte locatie. Vooraf was ons al verteld dat zodra je het gebouw in loopt direct aan de rechterkant een grappig, interactief mini-showtje zat verstopt. Een soort etalage waarbij je met knopjes het een en ander kan aansturen. Dit prachtige stukje interactie beloofde veel voor de kamer zelf! Eenmaal beneden in de kelder werden we vriendelijk ontvangen door de host, borgen we onze spullen op en konden we van start gaan.

Vanaf de allereerste ruimte is er direct 1 ding duidelijk: deze kamer is buitengewoon mooi, sfeervol, en afgewerkt. Het decor, de belichting, de geluiden en de geuren zuigen je als speler op naar een compleet nieuwe wereld. De eerste puzzel is meteen prachtig verwerkt in het thema. En buiten dat niet al te lastig op te lossen waardoor je direct in een bepaalde flow terecht komt. Le Prince neemt je vervolgens mee door een verhaal vol details. Het is ongelofelijk hoe deze makers zo veel detail in hun ruimtes hebben verwerkt zonder dat het afleid van de puzzels. Je weet als speler ondanks de vele decoratie exact wat een puzzel is en wat niet. En dan nog word je richting het einde duidelijk dat er tussen al die details nog clue's en aanwijzingen zitten voor een van de latere puzzels, briljant!

De puzzels in Le Prince zijn stuk voor stuk in thema en goed uitgedacht. Er is voor iedereen wat wils. Waar de ene puzzel mij persoonlijk wat minder lag, vond een ander teamlid die weer geweldig. Er is een mooie afwisseling van de nodige denk puzzels versus de fysieke puzzels. Le Prince bevat daarnaast 1 van mijn favoriete puzzels of all time! Zo simpel, maar zo leuk bedacht. De eindpuzzel vond ik persoonlijk wat minder. Het vereiste weinig samenwerking en was meer een kwestie van op elkaar wachten + kijken naar wat de ander doet. Het voelde niet aan als een ontknoping, ondanks mooi verwerkt in thema. De puzzel ervoor voelde meer als een einde/slotstuk.

Dit allemaal gezegd hebbende hoop ik duidelijk te makend dat Le Prince hoogstwaarschijnlijk een van de mooiste puzzelkamers van België is. De echte puzzelliefhebbers gaan hier met plezier uitkomen. Spelers zoals ik, die iets meer houden van het belevingsaspect van een kamer , gaan hier misschien met een ander gevoel naar buiten komen. Ik kan deze kamer niet anders dan een hoog cijfer geven, maar daarbij wil ik dus wel gezegd hebben dat ik persoonlijk een stukje beleving miste, een stukje spanning en/of een stukje adrenaline. De kamer is gewoon erg puzzelgericht met weinig beleving. Maar dat is deels een persoonlijke noot. Ik raad iedereen deze kamer met liefde aan en kijk uit naar het volgende project van Escaping-Belgium.


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Verwijzingen naar andere kamers
 • Service!
 • Flow
 • Puzzels, puzzels, puzzels
 • Geluid + muziek
 • Belichting
 • Sfeer (je waant je in een andere wereld)
 • Afwerking (vakmanschap)
 • Decor (VOL met details)
 • Mis persoonlijk een stukje beleving en/of spanning

  casturiibilipe

MoessMoessEscape GuruMember since: 2018 March 18 (203 rooms played)
Posted on: 2021 October 13

Le Roy!

Vanaf eind 2017 al uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaping Belgium. Daar was die dan, Le Prince, en wat was het het wachten waard.

We kregen als eerste een filmpje te zien waarin het verhaal werd verteld. Een supermooi filmpje die je nog enthousiaster maakt om de kamer in te gaan. We mochten na het filmpje door de prachtige deur naar binnentreden en wat we daar aantroffen was prachtig! Wat een realistisch, prachtig decor, waar je niets anders kan dan kijken, kijken, voelen en nog eens kijken. Maar goed, ik had natuurlijk ook de reviews gelezen en dacht twee personen voor Le Prince... dat gaat pittig worden, dus aan de slag!

Het begon meteen met een fijne puzzel. Een puzzel die goed te doen is, je zelfvertrouwen voedt en waarbij je aan de slag kan met meerdere personen, mocht je het met meer doen. De kamer is prachtig, maar echt prachtig aangekleed. Het is een enorm sfeervolle kamer vol fantastische details. Dit betekent natuurlijk ook ruis in de kamer, maar ik moet zeggen dat je goed wordt geholpen in de kamer om een goede flow te pakken te krijgen.

De puzzels waren eveneens prachtig uitgewerkt, van hoge kwaliteit en passend in de kamer. Sommige puzzels gingen ons goed af en sommige puzzels vonden we een echte uitdaging en hadden we er graag een derde persoon bij gehad om net even een andere denkwijze te geven of iemand die wel wat beter kan kijken dan wij. Ik denk dat met meer dan twee personen het net wat comfortabeler spelen is, zowel gericht op de puzzels als het staren naar alle details van de kamer.

Het zal je niet verbazen dat ik deze kamer een must play vind en iedereen aanraad om de auto in te springen om misschien wel de beste kamer van België te spelen.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  76:05 min

  dcmarieke

WAUW! Mag ik hier blijven slapen?

Hoe ik genieten kan van deze kamer! Misschien ligt het aan mijn passie voor interieur want interieurarchitect is mijn hoofdberoep maar hoe ongelooflijk geweldig het was om doorheen deze kamer te lopen... Gewoon top!

We wisten niets over Le Prince en hadden als team zelfs onderling gegokt waarover het zou kunnen gaan. Ik dacht een arabische prins en verwachtte dus een 1001 nacht interieur. :-) Dat was het dus niet.

Bij het binnenkomen in de eerste kamer krijg je al meteen een klein voorproefje van hoe de afwerking van de rest eruit zal zien. Compleet met geur-, sound- en lichttechnieken die je meteen meenemen in het verhaal.

Mijn team moest me wel vaker wakker schudden om te focussen op de puzzels want ik vergat vaak dat ik in een ER was. Gewoon elk hoekje, elk detail in deze kamer is af. Eén van de eigenaars is dan ook interieurarchitecte en dat valt ook meteen op.
Als je je net zoals ik kan storen aan een room waar b.v. het thema zich afspeelt in een ver verleden en dan zie je moderne witte hanglampen of fel gekleurde cijfersloten dan ben je hier aan het goeie adres. Elk detail klopt.

De puzzels zelf waren ook heel slim in elkaar gezet en ik mag hopen dat de spelers ook even stil staan bij het ENORME werk dat hier verzet is om sommige puzzels in elkaar te steken. Toen ik dan ook vroeg aan Steven hoe lang ze hier aan gewerkt hadden verschoot ik ook niet toen ik vernam dat dit een project van 2,5 a 3 jaar was.

Wel team Escaping Belgium, echt CHAPEAU! Bedankt om de Belgische ER scene om hoog te krikken!

( Kom hier maar eens kijken beste Nederlandse vrienden ;-) )


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • ALLES
 • interieur !!!!!!!
 • soundeffects
 • licht
 • geur
 • verhaallijn
 • ontvangst
 • ongelooflijke details

  Marinde

mitch2304mitch2304Escape ExpertMember since: 2018 November 26 (122 rooms played)
Posted on: 2021 August 22

Wat een toffe Escape

Een hele leuke en toffe Escape waarin je je volledig in een andere wereld bevind.

Puzzels zijn goed in thema en de sfeer in de Escape is met oog voor detail uitgewerkt!

Dikke aanrader!

Erg leuk dat de eigenaar mij nog herkende! Ze zijn altijd ontzettend vriendelijk en erg gastvrij bij dit bedrijf!

Kom maar op met de 3de escape!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Eigenaar
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Decor

  bilipe

MarindeMarindeEscape ExpertMember since: 2019 August 10 (83 rooms played)
Posted on: 2021 November 27

Zoooo mooi gemaakt!!

#80 Een waardige 80e kamer! Na Erzsébet lagen de verwachtingen hoog, en die zijn meer dan waar gemaakt. Het blijft een beetje een vreemde locatie waar de escape zit in de kelder, maar de hartelijke ontvangst maakt dat meer dan goed. En dan is het alleen maar grappig wanneer via de lokale groepsapp al bekend was dat een groepje meiden uit Nederland bezig is met een rondje België. De tweede (voor de rest derde) kamer tijdens dit rondje was Le Prince.

Het filmpje aan de start is mooie gemaakt en neemt je helemaal mee in het verhaal, ik hoopte zelfs even dat we in die setting zouden gaan spelen. Jammer dat dit niet het geval bleek te zijn, maar ik kan ook zeker niet zeggen dat setting een teleurstelling was: verre van! De kamer is onwijs mooi gemaakt, vanaf de allereerste ruimte. Het ademend sfeer en de puzzels zijn mooi ingepast in de kamer, zeker aan het begin. We hebben onze ogen uitgekeken, zo af was het, met verwijzingen naar andere escape rooms en zo vol met details. De puzzels zijn mooi gemaakt, afwisselend en leuk om te doen. Je kunt afwisselend parallel en lineair aan de slag, en er zit een goede balans in redeneren, denken en doen. En ook over de eindpuzzel ben ik zeer te spreken, dit was een mooie afsluiting.
Het enige wat ik naderhand niet helemaal kon duiden was het verhaal, waarom we waren op de plekken waar we waren en waarom sommige voorwerpen/puzzels daar bij hoorden. Dit doet geen afbreuk aan het plezier dat we gehad hebben bij het spelen, maar is wel precies de reden waarom deze kamer voor mij geen tien is (en ik op dit punt Erzsébet beter in elkaar vond zitten).

Leuk om naderhand na te kunnen praten, over de goede teamwork van deze bouwers te horen en voorzichtig een geluid op te vangen over een derde kamer op deze locatie. Wij wachten het af en komen zeker terug!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  69:54 min


 • 90 minuten
 • Goede begeleiding
 • Leuke puzzels
 • Aankleding en sfeer
 • Verhaal

 

Nico (15 rooms played)
Posted on: 2021 November 26

Wat een experience!

Veel over deze gehoord en met een gelegenheidsploegje van 3 personen met verschillende ervaringsniveaus (voor een van ons zelfs de allereerste room) deze aangepakt.

Tja, alles is eigenlijk al gezegd in de vorige reviews en voor de rest schieten woorden te kort! Wat een pareltje! Zeker als je dan ook nog weet dat alles volledig automatisch gestuurd wordt dan doen wij hier ons petje voor af. Gewoon 90 minuten in een andere wereld gezeten. Los van de sublieme puzzels, de beleving (it's all in the details) ook nog eens door de gamemaster perfect getipt (net op tijd en net voldoende) om ondanks onze beperkte ervaring toch op 15 seconden voor het einde buiten te raken.

Deze gaan we ons na lang heugen!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  89:45 min

 

ermlaarbeekermlaarbeekJunior EscaperMember since: 2018 February 28 (16 rooms played)
Posted on: 2021 November 29

Geur, kleur, sfeer en geen enkel cijferslot!

Wat een toffe kamer was dit! Voorzien van een zeer professionele introvideo en werkelijk elk detail in de kamer is geheel in thema. We hebben ons 79 minuten zeer goed vermaakt. En als echte Hollander niet onbelangrijk: ontzettend veel speelplezier voor relatief weinig geld! ;-) Absolute aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  79:00 min


 • Logica
 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer

 

Janske14Janske14Escape ApprenticeMember since: 2021 November 11 (12 rooms played)
Posted on: 2021 November 14

Levensechte Decors!

De aankleding was perfect. Tot in detail uitgewerkt.
We kwamen nog enkele issues tegen omdat deze kamer vrij nieuw is.
Deze gingen ze nog aanpassen volgens de gastheer. Als deze aangepast zijn dan speelt het al veel vlotter.
Maar zeker een aanrader!


8.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 9.0

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Team: LoudAndClear

Escaped: Yes  85:16 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

fldondersfldondersJunior EscaperMember since: 2019 April 27 (65 rooms played)
Posted on: 2021 November 14

Wat een gave beleving!

Mijn 75e kamer en wat voor een! Aan alles is gedacht; muziek, geur, beleving. Zeer zeker een aanrader en een van de beste kamers die ik heb mogen spelen.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service

 

Mooiste afwerking ooit

Na eerder op de dag de andere kamer gespeeld te hebben, mochten we de nieuwste kamer doen. De verwachtingen waren hoog, zeker door de jaren bouwtijd die erin zijn gestopt!

De kamer is tot in perfectie afgewerkt. Zo mooi heb ik nergens anders gezien. De puzzels zijn stuk voor stuk origineel en uitdagend. Geen puzzel eerder gezien en alles technologische toppuzzels. Echt hele bijzondere puzzels van een hoog niveau.

De kamer heeft een leuk verhaal en ook de puzzels zijn thematisch. Enige kleine puntje van kritiek was dat soms er net iets te weinig te doen was met een grotere groep (6 man).

Ook nog een compliment aan de host. Topgozer. Veel mee gelachen, leuk onthaal en nam de tijd voor alles.

Kortom. Dikke aanrader deze kamer.


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:15 min


 • Enthousiaste host
 • Perfecte afwerking
 • Goede service
 • Logica
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

aniekwingsaniekwingsJunior EscaperMember since: 2016 July 8 (31 rooms played)
Posted on: 2021 November 13

Erg mooie kamer

Een erg mooie kamer, met heel erg goed afwerking. Het decor is erg goed en ook de muziek- en lichteffecten zijn passend binnen de kamer. Uitdagende escaperoom, leuk dat deze werkt met technieken en mechanieken. Verhaal loopt door het gehele spel heen. Leuk dat er een tijdsduur van 90 minuten gehanteerd wordt. Absolute top en van harte aan te raden.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  84:59 min


 • Diversiteit
 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer

 

maudrmaudrEscape ApprenticeMember since: 2016 July 7 (24 rooms played)
Posted on: 2021 November 13

Goede kamer.

Leuk om te spelen.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer

 

gooz74gooz74Junior EscaperMember since: 2018 September 17 (19 rooms played)
Posted on: 2021 November 14

Prachtige Kamer

Aangezien we hier reeds een kamer gespeeld hadden konden we deze kamer niet links laten liggen. Als deze tegen het niveau van Erzsebet zou komen, kon dit niet mislukken.

Na de intro konden we eraan beginnen en het oog voor detail was echt uitmuntend, nog nergens anders in een kamer gezien. Na het oplossen van de eerste puzzel hadden we een klein technisch defect dat door de host opgelost werd zodat we weer verder konden.
De kamer is tot in de puntjes afgewerkt en de puzzels zijn logisch opgebouwd maar je moet er vaak wel goed je hoofd bij houden.
Op één of twee puzzels die niet 100% mijn ding waren moet ik zeggen dat dit echt wel een kamer is die je gedaan moet hebben.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.5


Played in November 2021

Played with 6 persons

Team: LoudAndClear

Escaped: Yes  85:16 min


 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Sfeer

 

stijn_maesstijn_maesJunior EscaperMember since: 2017 December 10 (20 rooms played)
Posted on: 2021 November 12

Mooie nieuwe kamer met voor elk wat wils

Rechttoe rechtaan een kamer zoals een 's escape room moet zijn niet bombastisch, over the top maar mooi aangekleed, luke details en variëteit aan puzzels voor iedereen.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Michael.Michael.Junior EscaperMember since: 2019 February 10 (16 rooms played)
Posted on: 2021 November 12

Leuke kamer

Top


9

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 9.5


Played in November 2021

Played with 6 persons

Team: LoudAndClear

Escaped: Yes  85:16 min


 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Technisch mankementje in het begin

 

Wauw

We hebben dezelfde dag Erzsébet gespeeld en nu mochten we Le Prince gaan spelen. Hun nieuwste kamer. Deze is ook echt meer dan af en het leuke aan deze kamer is ook de details die erin zitten. Van linkjes naar andere escape room's tot de oplossing van een puzzel in de kamer. Je zintuigen worden echt geprikkeld hier. Zeker de moeite waard!


9

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Beleving
 • Sfeer

 

kimvkkimvkEscape ApprenticeMember since: 2021 September 12 (18 rooms played)
Posted on: 2021 November 9

Fantastisch!

Dit is echt een geweldige kamer. Alles klopt hier aan, de sfeer, de geur, de uitstraling en de puzzels. Zeker een grote aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  67:51 min


 • Beleving
 • Goede service
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Gebrek aan verhaal

 

wakkuwakkuwakkuwakkuJunior EscaperMember since: 2021 July 13 (9 rooms played)
Posted on: 2021 November 9

Superlatieven komen tekort

Na eerder die dag Erzsébet gedaan te hebben was nu Le Prince aan de beurt.

We werden weer naar de kamer gebracht waar het introductiefilmpje getoond werd. Wat een prachtige film was dat. (Later ook nog uitgelegd waar het opgenomen was en wie de acteurs waren) zeer professioneel gedaan.
Na het filmpje ging de deur open naar de kamer toe. Wauw, ik was er gewoon even stil van. Wat een start van de kamer. Het was moeilijk niet te genieten en gelijk vol met het spel bezig te zijn. Dat geldt trouwens voor de hele kamer. De geur-, licht-, en geluidseffecten waren prachtig. Wij zeiden tegen elkaar zijn we nu in de Efteling of zijn we met een ER bezig.
Waar je vaak al ziet wat de puzzels gaan zijn, maar hier zijn ze schitterend verwerkt in het decor. Heerlijk gepuzzeld, die ook helemaal in het thema paste.

De ruimte die gebruikt wordt voor Le Prince is niet heel groot, wat soms wel indrukwekkend kan zijn. Maar wat hebben ze het goed ingevuld met het decor. 3 jaar lang aan deze kamer gewerkt en dat is aan alles te merken. En ondanks dat ze al een pareltje hebben neergezet gaven ze tijdens het napraten aan dat ze toch nog dingen willen verbeteren. Zegt toch wat over ze.
Hopelijk is de andere kamer snel klaar. Dan komen wij snel weer jullie kant op.

Escaping Belgium alle props voor jullie en doe de groetjes van Nannie aan Nannie ;)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Decor
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Sfeer

 

viefjeviefjeSenior EscaperMember since: 2019 August 30 (76 rooms played)
Posted on: 2021 November 6

Prachtige kamer

Deze kamer is werkelijk een genot voor het oog. Zoveel mooie details en de aankleding is helemaal fantastisch. De puzzels zijn best pittig, zeker voor 2 personen. Heel soms miste ik d'r samenhang tussen ze puzzels en het verhaal zelf. Wel echt een aanrader om te spelen. Wij hebben gelukkig wat extra tijd gekregen, zodat we de kamer konden uitspelen, dus echt een topservice hier.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer

 

NesastabiaNesastabiaJunior EscaperMember since: 2021 September 19 (33 rooms played)
Posted on: 2021 November 5

Alles klopt

Wat een prachtige kamer.
Elk detail klopt, de subtiele geluidjes in surround, het prachtige decor, perfect weggewerkte mechanics, ontzettend veel aandacht aan detail en verhaal. Deze kamer is af! Wat een top room!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 8.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer

 

Topper der toppers

Tja, als we een perfecte escaperoom moeten beschrijven, zou hij er zo uitzien...
Het verbaasde ons enigszins dat de oppervlakte niet extreem groot was, maar dit was totaal geen probleem.
De details zijn zodanig mooi uitgewerkt dat je om de zoveel minuten met je mond open staat van verbazing.
Enkele jaren terug speelden we de bloedgravin, en de makers hebben hun hier echt overtroffen, en mogen zeer fier zijn op het resultaat.
Ik kan iedereen alleen maar aanraden om een bezoekje te brengen aan deze Escape room.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Team: Tante Nonneke Facebook Fanclub aka Desoxyribonucleïnezuurtjes

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede service

 

Stefanie10Stefanie10Escape ApprenticeMember since: 2021 October 31 (5 rooms played)
Posted on: 2021 October 31

Totaal beleving

De kamer was volledig ingericht met oog voor detail. Het was net een Disneyland ervaring. Ook leuke begeleiding met tips op de juiste moment.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 3 persons

Team: Saved by the BEL

Escaped: Yes  82:00 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Beleving

 

MichielMichielEscape ApprenticeMember since: 2021 October 31 (9 rooms played)
Posted on: 2021 October 31

Fantastische ervaring

De kamer is super ingekleed, de puzzels zijn heel leuk om te spelen.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 3 persons

Team: Saved by the BEL

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service

 

wekkewekkeJunior EscaperMember since: 2019 December 2 (24 rooms played)
Posted on: 2021 October 17

knap werk

na enkele jaren terug Erszebet te hebben gespeeld waren we zeer benieuwd naar de nieuwe kamer en vandaag was het zover, met ons team van 4 met hoge verwachtingen vertrokken naar Retie. Na een korte maar voldoende briefing kon het spel beginnen. de kamer evenaart zeker het niveau van Erszebet ondanks het concept totaal niet te vergelijken valt. De extra speeltijd is zeker geen overbodige luxe.
Net als Erszebet zeker geen kamer voor beginners. Af en toe toch een hint nodig gehad, we werden goed opgevolgd, hebben ons goed geamuseerd en hebben het uiteindelijk gehaald. Compliment voor de makers v/d kamer, is weer een schot in de roos.


9.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede prijs
 • Spannend
 • puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Verhaal

 

vrcaitjevrcaitjeJunior EscaperMember since: 2021 September 27 (6 rooms played)
Posted on: 2021 October 31

Wat een decor!

Dat ze weten wat ze doen was meteen duidelijk. Het decor was gewoonweg fantastisch. Ik had het gevoel dat ik in een wachtrij van Disney stond. Een echte aanrader voor elke Escape fan! Wij komen binnenkort ook jullie andere kamer spelen!

Onthaal was zeer vriendelijk en ze namen echt de tijd om al je vragen te beantwoorden! Gewoonweg fantastisch!!!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  81:56 min


 • Spannend
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Cost

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Puzzles

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Puzzles

Were the puzzles challenging enough, achievable and in balance?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great