Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Café Voorburg

Leidschendam , The Netherlands

Closed now

60 minutes

2 - 8 (Recommended: 4)

14 year

Read reviews

More about Café Voorburg

Laat je meenemen in het verhaal van je over-overgrootvader. Je kende hem amper maar op een dag ontvang je een brief van de notaris. Je blijkt de enige nog levende erfgenaam te zijn. Er word je gevraagd om te komen naar Café Voorburg, was dat niet het café van je over-overgrootvader? Een verhaal vol beleving dat je meeneemt achter de gesloten deuren.

Themes

Bar

Mystery

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

25 likes

247 visitors

95.8% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Overgoo 3
2266 JZ, Leidschendam
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

96 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2022 august 29

Zo! Nu eerst een escape room.

Het was weer eens tijd voor een escapedagje. Samen met een mashup van de twee teams ‘De Drie Duitsers' en ‘Ale Blie' (4 personen) gingen we vier kamers spelen vandaag. Eerst speelde we drie kamers bij Missionroom Leidschendam. We trapte af met de escape room ‘Café Voorburg'.

Parkeren kan gratis voor de deur bij Missionroom Leidschendam op een ruime parkeerplaats 👌. De ontvangst is enigszins in thema, omdat het lijkt alsof je bij een politiebureau binnen stapt. Alle gamehost zijn ook verkleed als politieagenten. Verder wordt er wél gewoon een praatje gemaakt en is alles hetzelfde als bij een reguliere escape room. Ik vind deze manier van ontvangen echter wél een leuke toevoeging, vooral omdat het past bij alle kamers die ze hebben.

Na een kopje koffie (omdat we te vroeg waren), een toiletbezoekje én het opbergen van onze spullen mochten we gaan starten met de kamer en deze begint al op een originele manier. Dit is opnieuw een leuke toevoeging aan de ervaring. Vervolgens begint de escape room. De kamer is mooi gedecoreerd en gethematiseerd. Hier en daar zou de afwerking iets beter kunnen, maar dan ben ik aan het mierenn**ken 😁…. De kamer moet een café uitstralen en dat doet het. Ook het licht en het geluid draagt hier aan bij. Verder is er een leuk verhaal dat je doorloopt in de kamer. Dit is niets verbazingwekkends, maar wél gewoon leuk en goed te volgen. Persoonlijk ben ik een ontzettende fan van café-kamers en vind ik die eigenlijk altijd wél tof 😁.

De puzzels zijn voornamelijk lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen voordat je door kunt met het ander. Hierom is het verstandig om de kamer met een kleine groep te spelen, anders staan er mensen niks te doen. Ik persoonlijk heb niet zo'n moeite met lineaire kamers, want ik vind het ook prima om gewoon wat rond te kijken 😁Ž. De puzzels zijn niet al te moeilijk en ook niet super gemakkelijk, dus een prima balans. Deze kamer zou ook prima geschikt zijn voor iemand die voor het aller eerst een escape room gaat spelen om kennis te maken met de hobby.

Binnen ongeveer drie kwartier wisten wij uit de kamer te ontsnappen. Tot onze verbazing kwamen in de lijst met de snelste tijd van deze maand 🤗. Er worden leuke foto's gemaakt na afloop, die je fysiek mee naar huis krijgt. Klaar met deze kamer hier én op naar de volgende!

Al bij al; Een prima escape room om te spelen met een leuk thema. Ook goed te doen als eerste escape room voor mensen die er nog nooit een gedaan hebben.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 2 óf 3 personen i.v.m. lineair puzzelen;
- Als je alle kamers op deze locatie wilt spelen (excl. Christinas Droom 2.0; want die heb ik nog niet gespeeld) is dit een goede om mee te beginnen, al maakt volgorde niet héél véél uit;
- Geschikt voor zowel ervaren als onervaren escapers.

Missionroom Leidschendam, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamers. Wij hebben het naar ons zin gehad bij jullie!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 6.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Decoratie en thematisering
 • Licht en geluid
 • Origineel begin

  Gijssambeeksjephanie

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertMember since: 2022 January 01 (125 rooms played)
Posted on: 2022 august 29

Mijn favoriete weekend in een uurtje

Vandaag waren we in Leidschendam met het team ''De Drie Duitsers'' en aanhang vanuit een ander team, in totaal met 4 personen gingen we richting Missionroom Leidschendam. Hier gingen we 3 kamers spellen, Café Voorburg als eerst een lekker pilske heb ik namelijk nog nooit eerder nee tegen gezegd.

Bij Missionroom Leidschendam word je leuk ontvangen, het is direct in politie thema waarbij ook het persoon goed verkleed is. Dit was meteen een plus punt en voegde toe aan het thema. Je kan hier mooi voor de deur parkeren en ook nog is gratis, dat is maar goed ook aangezien er is ook politie aanwezig is in het pand.

De kamer begon op een geinige manier en je doel was meteen duidelijk, hupsakee naar het Café ik had er zin in. De puzzels door de hele kamer waren lineair hier valt iets van te zeggen maar dat blijft naar mijn mening persoonlijk ik raar hierdoor wel aan dat je de kamer (alle kamers bij Missionroom Leidschendam) met een niet te grote groep speelt.
Ik vond de puzzels prima, niet te ingewikkeld en redelijk variërend ook allemaal leuk in café thema, de muziek voegde ook nog is een gezellige sfeertje toe.

Het verhaal in de kamer is aanwezig maar was naar mijn gevoel niet super sterk maar daarbij ook niet het speerpunt van deze kamer, dit was gewoon een verassende puzzel kamer die zo nu en dan wat ''wauw'' momentjes had. Het is het zeker waard om hier deze kamers met een leuk gezelschap te gaan spelen.

Mensen van Missionroom Leidschendam super bedankt voor het gezellige dagje!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

  sjephanieDrs-jlc

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (265 rooms played)
Posted on: 2022 august 30

Feest in het café

We hadden deze week 'pas' 4 escape rooms gespeeld, daar kunnen er natuurlijk meer bij! Daarom besloten we weer een dagje te plannen om kamers te spelen. Vandaag zouden we afreizen naar Leidschendam om de kamers bij Missionroom te spelen. Christina's Droom had ik al gespeeld, dus vandaag stonden Café Voorburg, DEA en SWAT op het programma bij Missionroom. Ik weet nog van mijn vorige bezoek, dat de kamer best oké was, volgens de Escapetalk reviews moesten alle drie de kamers van vandaag nóg beter zijn, we hadden er dus onwijs veel zin in!

Eenmaal op locatie, bedacht ik me weer hoe tof het ontvangst is. Je wordt deels in thema ontvangen, de hosts zijn allemaal in juiste bedrijfskleding en het was momenteel rustig op de locatie. Wat ik nog van mijn vorige bezoek wist, was dat ik de service de vorige keer echt ondermaats vond. Ik was dus heel benieuwd of dit enkel een momentopname was. Dat bleek zeker het geval te zijn! We werden enthousiast onthaald en we kletsten meteen met onze hosts over onze gedeelde hobby; escape rooms! Leuk. Na even gezellig gekletst te hebben, was het dan toch echt tijd om te gaan starten met ons avontuur in Café Voorburg.

De introductie naar de kamer is grappig en erg leuk bedacht. Eenmaal binnen, kan ons avontuur dan echt gaan beginnen. De start van de kamer gaat eigenlijk vrij vlot en we weten al snel het café te betreden. Hier besluiten we als groep te starten met het doorzoeken van de ruimte. We vinden ontzettend veel en ons valt meteen op dat er lekker veel gebruik wordt gemaakt van verschillende sloten, wat ik persoonlijk overigens nooit erg vindt. Niets zo fijn als het openen van een (cijfer)slot. De kamer zit eigenlijk over het algemeen vrij logisch in elkaar en het is steeds duidelijk wat er moet gebeuren.

Enige nadeel van deze kamer (en later bleek dat bij de andere kamers ook zo te zijn) is dat de kamers volledig lineair opgebouwd zijn. Dat hoeft uiteraard geen probleem te zijn. Echter merken we in deze kamer (en in de andere kamers dus ook) dat we met vier personen eigenlijk te veel zijn. Je staat vaker simpelweg niets te doen. De kamer zelf heeft een goede opbouw en een lekkere puzzelflow, het is jammer dat je dan soms uit deze flow gehaald wordt puur omdat je met vier personen elkaar in de weg gaat lopen omdat de kamer zo lineair is.

Het slot van de kamer is ook daadwerkelijk een slot, iets wat ik zelf altijd erg fijn vindt. We speelde Café Voorburg lekker vlot met slechts een aantal kleine hints. Wat ik me nog van Christina's Droom kon herinneren, was het hintsysteem. Dat vond ik zo onwijs tof bedacht. Ik hoopte dat dat in deze kamer weer zo zou zijn. Helaas was dat niet het geval, het hinstysteem kan wat mij betreft velen malen beter! Al met al hebben we wel onwijs genoten en hebben we een uur heerlijk gepuzzeld. Op naar de volgende kamer!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes

  anouksjephanie

anoukanoukEscape GuruMember since: 2018 November 16 (187 rooms played)
Posted on: 2022 december 13

Leuke puzzelkamer

Vandaag stonden er twee kamers van missionroom op de planning; Café Voorburg en DEA. We werden heel vriendelijk ontvangen en volede ons erg welkom en konden gelijk beginnen. De dag ging van start met Café Voorburg. De start van de kamer is best leuk bedacht. Niet perse super origineel, maar beter dan we stoppen je in de kamer en success ermee. De kamer is qua grootte voor 4 personen precies goed. Op sommige stukken loop je elkaar een beetje in de weg, maar ik zou de kamer zeker niet aanraden om te spelen met meer personen. Dit is niet alleen vanwege de grootte van de kamer, maar ook vanwege de puzzels. Het grootste deel van de puzzels is lineair, waardoor een deel van de groep soms niks staat te doen. De puzzels zijn wel leuk om te doen en de kamer heeft een goede opbouw en duidelijk doel.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Drs-jlc

Hella van t Veer (1 room played)
Posted on: 2018 march 30

super leuke kamer, een aanrader!

Leuke middag gehad door sfeervolle kamer met hele leuke puzzels. We waren met 7 personen en hebben ons allemaal niet hoeven te vervelen. e gaan zeker terug voor de andere kamer! En zeker niet te vergeten heel vriendelijk en gezellig personeel.


Response by Missionroom Voorburg

2018 May 17

Hi Hella, wow een dikke 10, daar zijn we natuurlijk super blij mee! Bedankt!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 7 persons

Escaped: Yes

  mn3

Claudia (25 rooms played)
Posted on: 2017 november 25

Cafe voorburg - Wat een sfeer zit en in deze kamer!

Met een groep van 6 pers met veel escaperoom ervaring deze kamer gedaan. Het kamer heeft een thema die het hele spel door gaat, alle puzzels passen in het verhaal. Daarnaast is de kamer speelbaar voor iedereen, zowel met als zonder ervaring, puzzels zijn niet te moeilijk, wel logisch, maar je moet het wel zien ;) Mooi hoe automatisch de kamer is gemaakt en hoe alle ruimtes aangekleed zijn in het verhaal. En ik vond het toch wel heerlijk puzzelen onder het genot van de muziek! AL met al dus zeker een aanrader en ondanks dat wij binnen een half uur weer buiten waren (ja en record!) heb ik niet het idee gehad dat ik weinig gedaan heb. Je kunt meerdere dingen tegelijk doen wat het voor iedereen leuk houd.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • thema
 • Sfeer, licht, geluid
 • Meerdere personen tegelijk puzzelen
 • Soms puzzels te lineair.

  mn3

Eens aan ander record dat we op café hebben!

Kamer twee van de dag. Er zat wat tijd tussen het behalen van de eerste kamer en het spelen van de tweede kamer. Wederom dacht onze host super met ons mee. Het was mogelijk om iets eerder te beginnen met deze kamer. Op die manier konden we eten bestellen en deze na het doen van deze kamer op het gemak op eten. Wederom +1 voor de host.

Een inleiding was bij ons blijkbaar niet nodig. We werden als groep op pad gestuurd en we konden de briefing zelf vinden. Nadat we deze gelezen hadden, wisten we wat er van ons verwacht werd. Eenmaal binnen in het café begon het echt werk. Het eerste wat opviel was de leuke aankleding. Een lekker bruin café! De muziek veranderde naarmate we verder kwamen met onze puzzels. Deze waren, net als de vorige kamer, logisch en niet te lastig voor ons. We zaten als groep in deze kamer fantastisch op elkaar ingespeeld.

Naarmate we meer puzzels oploste, konden we naar de tweede kamer. Hier was de kamer ook weer tip-top in orde. Misschien wel iets korter dan de eerste kamer. Echter was dit niet zo erg.

Tot slot kwamen bij kamer 3. Hier moesten we even geholpen worden. Ja, onze tweede tip van de kamer. Het laatste gedeelte was even sukkelen. Niet dat het lastig was, maar meer priegelwerk. We stampten door en uiteindelijk wisten we het einde te halen.

Niet alleen dat, maar met een record. De snelste tijd aller tijden!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in May 2023

Played with 5 persons

Team: Team Morningwood

Escaped: Yes  32:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Mijn soort thema!!

Wat begon als een escape weekend resulteerde, voor de tweede keer al, op een escape dagje. Nou hadden we er al er al een gedaan en van hot naar her rijden zagen we niet echt zitten. Na wat zoeken waar we nog terecht konden, want we waren wat aan de late kant. Vonden we Missionroom en naar de kamers kijkende, moest dit wel goed komen. Dus 13 mei was de dag! En onze tweede kamer van de dag was Café Voorburg!

Onthaal:
Omdat we al vrij snel klaar waren met de eerste kamer, kwam onze gm met het idee om wat eerder te beginnen aan de kamer en dan konden wij wat eten bestellen. Die konden we dan tussen de tweede en de derde kamer opeten. Dat vonden wij een prima plan! Ze gaf aan dat ook zij die kamer kon begeleiden dus we konden beginnen wanneer het eten was besteld.

Kamer:
Uitleg over de regels was niet nodig dus we kregen een kleine intro en we werden op pad gestuurd. Dit was toch wel een van de meest originele manieren hoe ik een escape room ben begonnen. Ik vond het leuk, maar ook wel een beetje apart. Maar dat kond de pret niet drukken, want niet veel later stonden we in de kamer zelf. En hier werd ik blij van, dit is mijn soort thema. En als je als zo enthousiast bent lijkt het wel alsof je alles ziet in zo'n kamer. Er werd van alles door iedereen gevonden. En voor mijn gevoel werd de ene na de ander puzzel opgelost. Er was wel een punt in de kamer, we moesten iets doen en de twijfel sloeg even toe. Maar het klopte wel en we konden weer verder. Puzzel na puzzel werd opgelost en voor we het wisten stonden we buiten. We werden weer net zo enthousiast ontvangen en kregen weer te horen dat we het heel goed hadden gedaan. Daarna kregen we te horen dat we de beste tijd tot nu toe hadden gehaald zelfs! En dan was het nu tijd om te eten!

Conclusie:
Het thema van café Voorburg is mijn type thema. Je komt in een bruin café terecht en alles was heel goed aangekleed. de puzzels waren zeer logisch en werden daarom ook zeer snel opgelost. Dit was voor mij een hele goede kamer en zou hem aan iedereen aanraden. Kom wel met max 4 mensen, want wij waren met 5 en dat was toch wat te veel soms. Als enige puntje heb ik toch het hintsysteem, die zou ik als het kan toch veranderen. Die viel wat mij betreft toch wat uit de toon. Misschien een ouderwetse telefoon of iets dergelijks, maar dat is het enige puntje wat mij betreft!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 5 persons

Team: Team Morningwood

Escaped: Yes  32:22 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Wens23Wens23Escape ApprenticeMember since: 2022 April 22 (12 rooms played)
Posted on: 2023 may 17

Leuke kamer

We zijn ontzettend leuk ontvangen er werd mee gedacht in begin tijd van de kamer gezien we meerdere kamers op deze locatie na elkaar speelde en we wat ruimte voor een etens pauze moesten vinden tussen de kamers door.

Dit was de 2e kamer op deze locatie voor onze escaperoom dag. Het team waar mee ik was heeft al vaker een kamer gespeeld dus werd er niet veel aandacht aan besteed aan het standaard introductie praatje. Na een praatje werden we op pad gestuurd en een orgineel begin van de kamer volgde.

De setting van cafe was helemaal top en zat goed in elkaar. Persoonlijk kreeg ik wel het cafe gevoel het enige nadeel was dat de tap niet werkte. De kamer speelde heel lekker. Puzzels volgde elkaar op en op een punt na hebben we nergenst getwijfeld over wat het volgende was om te doen. Na even overleg kwam je hier altijd wel achter. We waren met 5 man wat eigenlijk ook wel het maximale was voor deze escape room.

Aan het einde volgde een leuke orginele foto en een tevreden beleving verder. Een aanrader voor iedereen die naar persoonlijke mening een prettig spelende escape room wilt beleven.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in May 2023

Played with 5 persons

Team: Team Morningwood

Escaped: Yes  32:22 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Decor
 • Diversiteit

 

PieterBPieterBJunior EscaperMember since: 2021 October 03 (24 rooms played)
Posted on: 2023 march 01

Leuke en uitdagende kamer

Een leuke kamer volledig in de juiste sfeer met leuke en uitdagende puzzels.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal

 

JansenJansenJunior EscaperMember since: 2019 July 17 (19 rooms played)
Posted on: 2023 september 01

wat een vermaak

Ik heb hier alle 4 de kamers gespeeld, maar heb in deze kamer toch wel het meest gelachen. Je moet hier niet al te veel technische snufjes verwachten maar voor een uurtje lekker puzzelen moet je hier zeker zijn! Ik vond het top.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Proost

We spelen zowel Cafe Voorburg als Christina's Droom.
Beginnend met het Cafe.

Ontvangst:
Deze was zeer vriendelijk en hebben nog even lekker staan kletsen voor we begonnen.
Net als de vorige keer weet ik dat het personeel hier erg gezellig is!

Kamer:
Deze had een leuke start en al snel kon het puzzelen beginnen.
We merkte meteen al dat we lekker door de puzzels heen vlogen.
Verschillende soorten puzzels die allemaal heel mooi aansluiten in het thema. Er is van alle puzzelsoorten wel iets in de kamer.
De sfeer is mooi neergezet met licht en geluid en er zit behoorlijk veel techniek in de kamer die erg tof weggewerkt is waardoor het niet opvalt! Vooral de game flow was goed aanwezig.
Een goeie puzzel opbouw en de logica erin zorgde voor een zeer snelle tijd!

Conclusie:
Een heerlijke puzzel kamer die zeker op de wishlist mag staan!
Speel de kamer als je ervaring hebt met max 4.
Het is een echte puzzel kamer, maar ook zeker genoeg effecten en techniek :)

Dank Missionroom voor de onwijs gezellige avond!!!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  40:11 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

TaniaenJoepTaniaenJoepJunior EscaperMember since: 2022 August 09 (23 rooms played)
Posted on: 2022 august 16

Lekker puzzelen

Vriendelijke ontvangst, leuk dat alles gelijk in thema is. Je moet de kamer zelf zien te vinden, dat maakt het al interessant. De combinatie van makkelijke en behoorlijk ingewikkelde puzzels is een leuke afwisseling. Je blijft lekker in beweging. Je bent echt in het café aan het inbreken met alles erop en eraan. Leuke kamer en goed te doen met 2 personen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:14 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

iKimberlyyyiKimberlyyyJunior EscaperMember since: 2022 June 21 (20 rooms played)
Posted on: 2022 july 03

Leuk

Leuke escape. Wel lastige puzzels. Weet niet altijd waar je precies naar moet zoeken.


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in July 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels

 

SabrielSabrielEscape ApprenticeMember since: 2023 July 23 (6 rooms played)
Posted on: 2023 july 23

Missionroom is een toplocatie

Café Voorburg is een mooie kamer. Geen spectaculaire puzzels of extravagante aankleding, maar het vraagt genoeg denkvermogen en samenwerking om een goede speelervaring te hebben.

We hebben deze kamer met 3 personen gedaan, alle drie met redelijke ervaring, en dat voelde als genoeg. Met meer dan vier zou ik deze kamer niet aanraden.

Het personeel is hier altijd heel vriendelijk, de service goed en de kamers up-to-date. Alle kamers zijn aanraders!


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  49:30 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

Gezellige kamer

Een leuk ontvangst door een bekende van mij geeft gelijk al een goede sfeer, na een leuke babbel de kamer in. De eerste kamer vond ik wat karig aangekleed, de puzzels vond ik wel leuk, de kamers hierna waren beter aangekleed en mooi in thema. Ook plus punten voor het orginele hintsysteem. Een prima kamer maar niks speciaals.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Hintsysteem
 • Goede service
 • Origineel
 • Decor

 

CrimiCLGCrimiCLGJunior EscaperMember since: 2022 April 15 (25 rooms played)
Posted on: 2022 april 30

Sfeervol cafe

Na leuke ontvangst geheel in sfeer mochten we op missie. Een bezoek aan een echt café. we vielen van de ene in de andere verrassing. De super originele puzzels volgde elkaar in rap tempo op. Na lekker heen en weer rennen stonden we ineens buiten. Wauw, de tijd is omgevlogen. We hebben het gehaald. Super leuke kamer met veel afwisseling en een fijne sfeer. Alles klopt en zit goed in elkaar.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  46:52 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

slinger13 slinger13 Escape MasterMember since: 2020 November 02 (207 rooms played)
Posted on: 2023 january 29

Vermakelijk

Kamer met veel puzzels die allemaal wel logisch waren . Decor vond ik er wat verouderd uit zien .
Leuke kamer om te spelen maar niks bijzonders .


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:12 min

 

SirClaySirClayEscape ExpertMember since: 2021 December 02 (120 rooms played)
Posted on: 2022 april 03

Grappige kamer

Een kamer die grappig is om te spelen met 7 personen. 7 personen is net teveel maar desondanks hebben we het wel gezellig gehad.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 7 persons

Escaped: Yes  59:44 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

TannyTannyJunior EscaperMember since: 2023 January 17 (13 rooms played)
Posted on: 2023 january 20

Gave kamer, mooi decor

Mooie setting, goede sfeer. Erg vriendelijk ontvangen en ook naderhand goed opgevangen. Best uitdagende kamer en gelukkig hadden we iemand mee met een wiskundige achtergrond ;-)


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 8 persons

Escaped: Yes  48:30 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel

 

Leuke kamer!

Dit was één van de eerste kamers in de samenstelling waar we nu al lange tijd mee escapen. Daarom was dit een uitstekende kamer voor ons om ons lekker in te vermaken. De puzzels zijn niet mega moeilijk en de flow zat er goed in. Daarnaast was de sfeer en het verhaal van de kamer leuk om mee te maken, maar niet te moeilijk voor ons aan het begin.

Ik zou deze kamer dus als leuke beginkamer classificeren, waarin leuke verrassende elementen aanwezig zijn en je met 4 personen genoeg te doen hebt om je niet te vervelen. Helaas deed bij ons een element met batterijen het niet, omdat deze op waren waardoor wij best wat tijd hebben verloren. Uiteindelijk had de host het door en werden we verder geholpen, dit haalde ons wel uit het spel maar maakte het einde niet minder leuk.

Wel zie je dat de afwerking hier en daar wat beter kan, zo zie je door de afwerking al waar je naar toe gaat en waar je op af moet gaan om verder te komen. Afwerking had dus wel wat beter gemogen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: Richard Bolls Squad

Escaped: Yes  48:54 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor

 

rubster88rubster88Junior EscaperMember since: 2020 January 07 (12 rooms played)
Posted on: 2022 february 23

Super leuk

Enorm leuke room waarbij het gebouw compleet in stijl is met hun rooms.
Van te voren duidelijke reminders in een spannend jasje gekregen.
Enorm gastvrije medewerkers nadat we even hebben moeten wachten kregen we een drankje ter compensatie.
Erg tevreden!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:58 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad

 

mitch2304mitch2304Escape GuruMember since: 2018 November 26 (187 rooms played)
Posted on: 2021 june 03

Verassend leuk

Een erg leuke escape met een mooi decor. Geen spanning maar heerlijk puzzelen. De vele sloten hebben ons niet gedeerd! Een ontzettend aardige en leuke begeleider die wel van een praatje houdt!
Een echte old escape room feeling met technische dingetjes.

Aanradertje!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Puzzels in thema
 • Muziek
 • Sfeer
 • Begeleider
 • Onverwacht begin
 • Onverwachte momenten!

 

MarindeMarindeEscape MasterMember since: 2019 August 10 (157 rooms played)
Posted on: 2021 may 30

Leuke escape om er weer in te komen

#59 Na de lange sluiting van escape rooms door corona vandaag weer fijn een kamer kunnen spelen! De sfeer van een café is in deze kamer leuk neergezet en de puzzels passen goed in het thema. We hadden soms wat verwarring in de volgordelijkheid, maar dat zegt juist hoe leuk je parallel kon puzzelen en de verwijzingen binnen de kamer neergezet zijn. De soorten puzzels, sleutel- en cijferslotjes vond ik wat minder origineel waardoor de kamer wat ouder aanvoelt. Wel een kamer met een leuke afwisseling wat betreft moeilijkheidsgraad in de puzzels en leuk gebruik van licht en geluid. Een leuke kamer om er weer in te komen na lange tijd niks.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in May 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  45:38 min


 • Café sfeer
 • Verwijzingen binnen de kamer
 • Puzzels in thema
 • Leuke foto aan het eind
 • Afwerking
 • Originaliteit in puzzels

 

Tournée générale

Nadat Corona onze eerste trip vakkundig annuleerde kregen we een nieuwe kans.
Op het programma deze keer:
Anna's Dolhouse
Willy's Chocolate Factory
Red het Koninkrijk
Christina's droom
DEA
Cafe Voorburg


6de van de dag en meteen ook de laatste: Cafe Voorburg


Onthaal:
Ook hier weer gratis parkeren voor de deur. Missionroom heeft een erg mooie ruime ontvangstruimte. Aan de muur hangen digitale scoreborden met de beste tijden ooit en van de maand per kamer. Niet dat ik met records bezig ben, maar ik vind het erg leuk om te zien.
Wel voelt het hier wat meer aan als een bedrijf (wat het ook is), maar ik miste net als de vorige keer de hartelijke babbel.
Eerlijk gezegd voelde het wat stijf aan en dat kan zo een domper geven op de sfeer, zeker als je 3 kamers achtereen weg gaat spelen.

De vorige 2 kamers waren telkens een plezier om te spelen, deze leek ons dan ook niet anders te zijn.

Kamer:

Tja, ik heb een zwak voor cafe kamers. Waarom weet ik niet, want vaak bevatten ze weliswaar allemaal dezelfde puzzels en thematisch is dat wel leuk, maar qua originaliteit is het natuurlijk iets minder.
Cafe Voorburg neemt je echt mee in het cafe gevoel, een super mooi decor en leuke muziek. De puzzels waren niet bepaald moeilijk en miste wat originaliteit, zeker als je al wat meer kamers gedaan hebt, maar dat mag zeker de pret niet drukken.
Gaandeweg ontdekken we de geheimen van Cafe Voorburg en zijn eigenaar.
Ondanks een lekker flow, liepen wij gefrustreerd op een stukje vast, dat bleek deels onze fout en deels een technisch foutje in de kamer.
Niks rampzalig, maar genoeg om even twijfel te krijgen in wat ons nog te doen stond.
Uiteindelijk mocht dat de pret niet drukken en zetten wij een nieuwe beste tijd neer.

Conclusie:
Eigenlijk kan ik over alle kamers van missionroom hetzelfde schrijven. het zijn stuk voor stuk goede escape rooms. Ze hebben allemaal een mengeling van oud vs nieuw, modern en traditioneel. Steeds goed in thema en een duidelijk verhaal dat terugkomt in de kamer.
En dat wil je toch gewoon als speler, je gewoon 60 minuten amuseren in een goed gebouwde kamer....
Daarvoor spelen we toch escape rooms.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in November 2020

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes

 

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (280 rooms played)
Posted on: 2020 december 08

Kom zeker een drankje doen!

We zouden twee kamers spelen bij Missionroom, maar doordat we wat extra tijd over hadden, zijn het er drie geworden! Missionroom was goed bereikbaar en het was super snel geregeld. Top!
Parkeren doe je voor de deur en het kan niet missen waar je moet zijn. We werden ontvangen door onze host die ons bij alle drie de kamers ging begeleiden. Leuk dat hij in thema was gekleed! Ik miste hier wel een beetje de huiskamersfeer. Het was beperkt tot uitleg van de kamer en ons opvangen na de escape room.

De laatste kamer van de dag was Café Voorburg. Ik denk dat deze kamer een heel fijn gevoel achter had kunnen laten, want aan de aankleding en thema lag het niet, maar helaas ging er iets mis. Hierdoor ging de fijne flow die we hadden kapot. We snapten niet wat we met bepaalde elementen moesten doen en probeerden puzzels op te lossen die nog niet konden. Helaas krijg je daardoor niet een fijn gevoel en loop je met grote vraagtekens boven je hoofd. Uiteraard werden we wel weer op het goede spoor gezet, waarna we de kamer succesvol wisten af te ronden. De kamer heeft niet heel erg uitdagende puzzels, in ieder geval niet voor ervaren spelers. Ik heb er al heel veel van gezien, waardoor je direct weet wat je te doen staat. We wisten daarom de kamer binnen 40 minuten af te ronden.

Al met al vond ik het een mooie en sfeervolle kamer en waren ook hier de puzzels weer top in thema geplaatst. Ik denk dat de kamer voor ervaren spelers wat makkelijk is, maar ik zou 'm zeker meenemen als je er bent!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in November 2020

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes  37:27 min

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great