Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Curse Of Captain Kidd

Best , The Netherlands

Open now

60 minutes

4 - 9 (Recommended: 6)

16 year

Read reviews

More about The Curse Of Captain Kidd

Dit is het verhaal van Captain William Kidd, een Engelse piraat die écht heeft bestaan. Zijn verhaal begint op 23 mei 1701, de dag dat hij stierf. Captain Kidd was door zijn bemanning verraden en overgeleverd aan de Britse regering. De regering wilde dat de dood van Captain Kidd een waarschuwing zou zijn voor alle piraten op zee. Op zijn schip, werd hij opgehangen aan de mast. Maar daar bleef het niet bij.. Ze hingen William namelijk in een kooi, zodat zijn ziel zelfs in het hiernamaals geen vrijheid zou kennen. Het schip werd weer terug op zee geduwd, zodat de piraten op zee deze waarschuwing zouden krijgen. En dat hadden de Britten beter niet kunnen doen...

Want omdat Captain Kidd's ziel gevangen zat op het schip, is het schip altijd rond blijven varen. Bij nachten met een volle maan duikt het schip op voor de kust van menig havenstadje. Onwetende nachtbrakers worden het schip op gelokt met een zeemanslied, pianospel en gefluister over een schat. Wat er op het schip met deze nietsvermoedende mensen gebeurt weet niemand… maar daar komen jullie zo achter.

Themes

Adventure

Pirates

Properties

Wheelchair friendly

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Escapetalk.nl statistics

51 likes

472 visitors

58.7% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Ekkersweijer 6
5681 RZ, Best
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

184 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Wauw!

Wat een kamer! Je bent helemaal mee in het verhaal doordat deze kamer zo echt lijkt. Soms is het zelfs best eng. Er waren zoveel puzzels op te lossen dat we wel een beetje het overzicht verloren. Wel wat tijd verloren omdat we enkele puzzels niet direct door hadden. Spijtig dat we deze kamer niet uit hebben kunnen spelen we hadden graag het einde gezien.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2017

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Alles lijkt zo echt
 • Heel veel puzzels

  francis_werrelmanescape-adventureevels

katena3katena3Junior EscaperMember since: 2020 July 29 (13 rooms played)
Posted on: 2022 September 4

Hele leuke kamer

Op een zaterdag werden we naar een kade van Aquabest gelokt. Het ging om een uitnodiging van ene captain Kidd. Hij wilde zieltjes winnen om aan boord te komen…..

Na een vriendelijk onthaal gingen we met 4 personen aan het werk. Met de wind in de zeilen begonnen we voortvarend. Het was flink aanpoten. Het was wel duidelijk dat de beproeving van captain Kidd niet eenvoudig ging worden..

Gedurende de test werd duidelijk dat 2 teamleden nog niet genoeg zeeen hadden bevaren om te slagen. Gaandeweg ontstond een muiterij, zodat 2 andere teamleden vele puzzels voor de boeg hadden…

Met de beste stuurlui aan wal bleek helaas de opgelopen averij te groot. We werden voor het (oog)lapje gehouden. Het team was gedoemd mee te varen tot het einde der tijden…(zaterdagavond , 20:00 uur)

Maar serieus: wat een leuke kamer. Het is helaas niet gelukt om te ontsnappen, maar we hebben een hele leuke tijd gehad. Met 4 personen was het behoorlijk doorwerken om alle puzzels op te lossen (codes voor cijfersloten ), maar ze waren echt leuk om te doen. De thematisering is echt heel erg goed.

Deze kamer is een aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Puzzels

  sjephanieDrs-jlc

WoW!

Wat een ervaring! De inrichting alleen al. Zeker de moeite om eens te spelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Inrichting

  francis_werrelmanescape-adventure

sophie_ssophie_sEscape ApprenticeMember since: 2017 September 10 (1 room played)
Posted on: 2017 September 10

Mooie kamer, maar echt teveel puzzels en matige begeleiding

Kamer zelf is mooi vormgegeven met diverse leuke verrassingen. De puzzels zijn echter veelal een kwestie van het 'doorhebben' en niet heel leuk qua puzzelwerk. Verder zijn er zoveel puzzels dat daadwerkelijk escapen alleen besteed is aan een ervaren escape team waarbij iedereen van begin tot eind zich voor de volle 100% inzet en blijft zoeken/doen zelfs al lijken er weinig aanknopingspunten meer . Wij waren zelf met een drietal ervaren escapers aangevuld met 4 beginners en dan was de kamer al niet echt haalbaar dankzij de vele (!) sloten, dat is gewoonweg jammer.

Toen we het niet gehaald hadden, mochten we ook niet meer verder puzzelen want 'daar heb je toch niks aan' en was de spelbegeleider vooral druk met ons wijzen op dingen die we fout hadden gedaan op een ietwat neerbuigende toon "Als jullie eens hadden gezien dat...". Dit nodigt niet uit om nog eens terug te komen. Jammer, want de kamer is wel mooi.


5.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 3.5

Service: 4.5


Played in September 2017

Played with 7 persons

Escaped: No


 • Aankleding kamer
 • Verrassende elementen
 • Teveel cijfersloten / te weinig tijd
 • Begeleiding
 • Haalbaarheid kamer

  perryStefan

Super aankleding in thema, het is af.

De kamer is supergoed aangekleed, nog beter dan de Efteling. Echt alles is af en in thema. Er zijn veel puzzels waardoor je in het begin het overzicht niet hebt, maar later valt alles op z'n plek. We zijn met 4 personen ontsnapt, maar buiten de tijd. Het is jammer dat de website weinig informatie verschaft en dat de routes niet geheel duidelijk zijn. Google maps stuurde ons naar de overkant van het meer. Je moet naar aquabest rijden en dan door de slagbomen. Vanuit de parkeerplaats was het ook even zoeken waar we naartoe moesten.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Alles in thema
 • Vriendelijk personeel
 • Website heeft weinig info
 • Slecht aangegeven op route

  escape-adventure

Een vloek minder...

1 mei, feestdag in België en dat maakt het dus wat makkelijker om een groep samen te krijgen voor een escape room.

Dit keer trokken we naar Best.

The Curse of Captain Kidd trok ons het meeste aan en werd me reeds een aantal keren aangeraden door andere eigenaars.

De reviews hier liepen wat uiteen, maar ondanks dat besloten we om hem toch te boeken en het zelf eens te ervaren.Onthaal :

Parkeren kan op het domein van Aquabest, van daaruit is het nog 200 meter wandelen langs de waterskipiste.

Nadeel is wel dat de parking 4 euro kost, een beetje jammer. Overdag zou ik het nog begrijpen, maar na sluiting van aquabest is het een beetje overdreven.

Het onthaal zelf was erg vriendelijk. We voelden ons meteen welkom en nog geen 2 minuten later zaten we al gezellig te praten aan de toog.

De eigenares was er zelf en die heeft al behoorlijk wat rooms gedaan. Altijd leuk om die verhalen te horen.


Na een dikke 10 minuten was ons team volledig en mochten we de kamer binnen.Kamer :

De sfeer bij ons zat er goed in en we popelden dan ook om aan de kamer te beginnen.

Natuurlijk had ik hier de reviews gelezen en ik wist dat me een berg puzzels te wachten stonden.

Zolang we de logica maar zagen was het voor mij prima. Techniek mag, maar ik hou ook gewoon van een klassieke kamer met een goed thema/verhaal.

Eens binnen snapte ik de reacties van sommige. Maar ik ervaarde het niet als iets negatief.

Onze start was gelukkig weer erg vlot en tegen het einde aan hadden we een klein dipje. We hadden amper tips gehad, dus het voelde ook niet als een straf dat we er uiteindelijk een kregen.

We haalden de kamer uiteindelijk met nog +/- 7 minuten op de klok.

De kamer zelf was heel mooi in thema. We hebben een paar kamers geleden een andere kamer gedaan in piratenthema, maar dit is toch wat anders.

Er zijn hier veel cijfersloten, maar echt storen deed me dat niet, wel zagen we ooit meer sloten dan oplossingen, maar de voldoening is des te groter als je erachter komt hoe je weer verder kon.
Ik vond het erg leuk dat er zoveel puzzels waren, het was gewoon vol gas erop en nog bleven ze maar komen, heerlijk gewoon. Daarvoor boek je toch een escape room.

Het wil trouwens ook niet zeggen dat elke puzzel met een cijferslotje saai moet zijn, sommige zaten best goed in mekaar.

Wat ook opviel ( zeker achteraf) is hoeveel je eigenlijk langs mekaar af kon werken. Natuurlijk stonden wij allemaal op een hoopje al er weer iets lukte, maar als je in de auto aan het nalopen bent hoe de kamer opgebouwd was, viel het pas op hoe veel we bij elkaar hebben staan draaien.

Wij waren met 5 en dat was prima. Met minder als 4 heb je echt een hoop werk vrees ik :-)Conclusie :


Wel heb je een hekel aan cijfersloten en wil je een 2.0 kamer, dan ga je hier niet blij uitkomen.

Maar wil je lekker puzzelen en voor de voet verder geraken in het verhaal dan is dit een prima kamer.

Verwacht geen hightech stuff, maar een goede ouderwetse degelijk gebouwde kamer en dat is niks negatief aan.

Sterker nog, ik had het storend gevonden om hier veel techniek in te hebben gezien het thema.


Wij hebben met onze volledige groep ons erg goed geamuseerd. Ik denk wel dat een beetje ervaring helpt om deze kamer tot een goed einde te brengen. Ik vond de afwisseling van de puzzels heel leuk, verder konden we als 2 groepen opsplitsen, maar moesten we op bepaalde momenten als groep samenwerken.
Dit is een kamer waar je niet vaak stil zal staan en die je goed bezighoudt.

Achteraf nog even de kamer besproken, foto gemaakt en genoten van een drankje.

Wij hebben ons erg goed geamuseerd. Bedankt voor de gastvrijheid en wij komen terug voor kamer 3.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in May 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  57:35 min


 • afwerking
 • puzzels
 • flow
 • eigenaars
 • robuuste kamer
 • parking betalend

  silkebeerends

MarjonMarjonJunior EscaperMember since: 2016 November 29 (62 rooms played)
Posted on: 2018 November 8

Ge-wel-dig!

Jeetje wat een ontzettend leuke kamer is dit! Erg leuk (en voor ons vernieuwend) thema en zó ontzettend mooi doorgevoerd in de hele kamer en in alle puzzels! Duidelijk gemaakt door een hele ervaren escaper die weet wat leuk en niet leuk is aan een kamer.

Wij waren met 4 ervaren escapers en hebben wat af moeten rennen om alles op tijd te redden. We hadden ook nog wel wat hints nodig omdat het voor ons niet altijd even logisch was wat we moesten doen, maar het kwartje viel daarna meteen. En inderdaad, er zitten een hoop sloten in de kamer en normaal vinden wij dat niet heel leuk, maar hier hebben we ons er geen moment aan gestoord.

Doen! Aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Mooie kamer, alles op en top in orde
 • Alle puzzels in thema
 • Veel te doen, je verveelt je geen moment

  jess

lotte_vlaklotte_vlakJunior EscaperMember since: 2016 August 31 (26 rooms played)
Posted on: 2018 October 22

Heel gave kamer

Het is duidelijk dat er met passie aan deze kamer is gewerkt, want hij is echt super tof! Alles is in thema, het verhaal is goed uitgewerkt, de kamer is prachtig afgewerkt binnen het thema en de puzzels zijn inventief! Zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes  48:22 min


 • Tot in de puntjes afgewerkt!
 • Goede service
 • Zeer betaalbaar voor wat je aan ervaring krijgt.
 • Parkeergeld, als ik dan iets moet bedenken.

  francis_werrelman

Doe kamer!

Hele gave goed afgewerkte doe kamer,erg veel slotjes maar niet storend,we hebben een heel leuk vermakelijk uur gehad,dit is ook echt een aanrader! Go kaptain Kidd dikke 10,ook voor de gamemaster!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2018

Played with 4 persons

Team: Familie0416

Escaped: Yes

  francis_werrelman

Rachelle (3 rooms played)
Posted on: 2018 July 2

Super

Het thema is goed toegepast, zeer leuk gedaan! De puzzels, de gastvrouw en het thema verdienen voor mij een dikke 10 !! Helaas moesten we nog 2 opdrachten en hebben we het niet gehaald...


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2018

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Gastvrouw was super
 • Mooi aankleding

  francis_werrelman

Mooi, maar onoverzichtelijk

Deze escape room is heel groot. Wij waren met zn vijven, maar zes of zeven personen had ook prima gekund en was misschien wel beter. Heel veel puzzels zijn tegelijk beschikbaar en zijn onafhankelijk en hebben vrijwel allemaal cijfersloten. Dit maakt het onoverzichtelijk en ging bij ons ten koste van het spelplezier. Puzzels zelf zijn wel origineel en pittig. Aankleding is heel mooi, muziek stond wel wat hard waardoor communicatie wat lastig was soms.
Ondanks wat verwarring kwamen we slechts een paar minuten tekort.


7

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.5

Service: 8.5


Played in February 2017

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Teveel cijfersloten
 • Onoverzichtelijk
 • Muziek staat te hard

  johan_van_drunen

Tamara PontTamara PontEscape ApprenticeMember since: 2022 November 6 (18 rooms played)
Posted on: 2022 November 12

Leuke kamer!

Goed en vriendelijk ontvangst. Leuke kamer waar zat te doen is. Dit is een aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  48:37 min


 • Great service
 • Puzzles
 • Original

 

lmatlmatEscape ExpertMember since: 2019 November 11 (120 rooms played)
Posted on: 2022 October 9

Zeer toffe kamer

Na een goede ontvangst en intro konden we beginnen aan deze kamer.
Ik vond deze toch wel indrukwekkend, bij het binnenkomen. Deze kamer is heel tof ingericht.
Met 4 waren we toch wel constant bezig aan het puzzelen. Je bent echt heel de tijd bezig.

Ook de sfeer, muziek, inkleding, puzzels, alles was toch mooi in thema.

Aanrader.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Team: De Kangoeroes

Escaped: Yes  59:58 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

anoukanoukEscape ExpertMember since: 2018 November 16 (130 rooms played)
Posted on: 2022 September 19

Slotjes, slotjes en nog meer slotjes

Een aantal jaar geleden heb ik hier de andere kamer gespeeld; escape from Machu Pichu. Wat mij hiervan vooral is bijgebleven is dat de kamer bezaaid was met 4 cijferige hangsloten. Ik was erg benieuwd of dit in deze kamer ook het geval was.

Ik hoorde goede dingen over the curse of captain Kidd. Vooral de aankleding kwam vaak ter sprake. Nieuwsgierig als ik ben, besloot ik de kamer te boeken.
We werden ontvangen door de eigenaresse en was een erg vriendelijk ontvangst. We waren wat aan de late kant, maar hier werd helemaal geen probleem van gemaakt. Ze is ook overduidelijk een echte escape fanaat wat altijd een plus is :)
Wat als eerste opvalt nij binnenkomst in de kamer is de aankleding. Deze is echt top. Vanaf binnenkomst lijkt het echt alsof je op een schip zit, maar wat ook gelijk opvalt is de hoeveelheid hangsloten. Ik vind persoonlijk hangsloten echt niet vervelend in een escape room. Er gaat niks boven de blijdschap van een hangslot open maken, maar als ik bij het vinden van een code, deze op 5 verschillende hangsloten moet gaan proberen, vind ik dat wel minder. Een variatie in het type hangslot had hierbij naar mijn idee kunnen helpen (3-cijferige code, lettersloten, sleutels etc). Deze kamer zit bomvol puzzels, waarbij er geen volgorde zit in het oplossen hiervan. Hierdoor kan je goed met veel man langs elkaar werken, maar dit heeft als nadeel dat de kamer niet echt een verhaal bevat. Deze puzzels waren wel leuk om te doen en (de meeste) waren in thema.

Dus hou jij ontzettend van puzzels en hangsloten in een escape room? Dan kan ik deze zeker aanraden. Mocht je dit niet zo liggen dan zou ik deze overslaan.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in September 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • parallel puzzelen
 • te veel (dezelfde) hangsloten

 

GlennGlennEscaperMember since: 2020 September 14 (50 rooms played)
Posted on: 2022 September 8

Spannend avontuur

Eerste indruk was fantastisch. Spannende lokatie, mooie aankleding in het begin meteen al.

Aankleding:
Wat een mooie aankleding, het lijkt net of je een echt schip in stapt. Vet om zo iets mee te mogen maken.

Puzzels:
Er zijn heel veel puzzels aanwezig, dus wees niet bang dat je stil komt te staan of niks te doen hebt. Dat is gewoon niet mogelijk hier!

Conclusie:
Ik raad deze kamer zeker aan. Als je voor aankleding en puzzels gaat ben je hier aan het juiste adres.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

 

rumarumaJunior EscaperMember since: 2018 December 30 (18 rooms played)
Posted on: 2022 September 18

Leuk voor met een groep

Voor een bedrijfsuitje deze kamer gedaan en het was super leuk om te zien hoe iedereen z’n weg wist te vinden.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in August 2022

Played with 7 persons

Escaped: Yes  56:08 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

MVMVEscaperMember since: 2019 December 22 (38 rooms played)
Posted on: 2022 July 31

Prachtige puzzelkamer

Met een groep van 9 man de escape room gedaan. Waar we van tevoren bang waren dat we elkaar in de weg zouden lopen of een deel van de groep niks te doen zou hebben, viel dit in de room reuze mee.

Er was zat te doen voor iedereen en het was er prachtig vormgegeven. Je waande je daadwerkelijk op een schip met vele ruimtes. De flow zat er, ondanks de vele puzzels, wel goed in. De muziek en lichten klopten bij de kamer en het geheel was voor ons goed in thema.

Wat minpunten voor ons waren de vele cijfersloten, het moeten uitproberen van een code op meerdere cijfersloten (soms ook in een geheel andere ruimte) en het wat directe hintsysteem. Ook waren we het niet helemaal met de host eens dat het rolstoelvriendelijk was. Vaak is het inderdaad zo dat er geen hele groepen bestaan uit mensen die slecht ter been zijn maar toch heb je zelf geen toegang tot een aantal kamers binnen deze room als je in een rolstoel zou zitten. Dit was voor ons niet van toepassing maar wel het vermelden waard.

Al met al een prachtige kamer waar je van begin tot eind door kunt puzzelen.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in July 2022

Played with 9 persons

Team: Dundees

Escaped: Yes  55:23 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede service
 • Vele cijfersloten
 • Onduidelijk welke code waar moet
 • NIET rolstoelvriendelijk voor iedereen

 

HogersHogersEscape ApprenticeMember since: 2022 August 2 (1 room played)
Posted on: 2022 August 2

Super mooie kamer met leuke puzzels

Met een groep van 10 personen hebben deze kamer gespeeld als onderdeel van een vrijgezellenfeestje. We werden goed ontvangen door de gastvrouw en na een korte instructie konden we de kamer in.

Van te voren waren we bang dat onze groep wellicht iets te groot was en we elkaar in de weg zouden lopen, maar de kamer is heel groot met genoeg puzzels. We konden de hele tijd bezig blijven. De kamer is heel mooi gemaakt en je waant je echt op/in een piratenschip. De puzzels/raadsel zijn ook leuk/creatief bedacht.

Uiteindelijk zijn we als groep op tijd ontsnapt na een paar klein tips van de gastvrouw. Na de escaperoom hebben nog genoten van een lekker drankje om het te vieren! Een zeer geslaagde start van ons vrijgezellenfeestje.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 10 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

 

Vera_1994Vera_1994Junior EscaperMember since: 2021 October 10 (28 rooms played)
Posted on: 2022 May 29

Toffe kamer


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:39 min


 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Enkel cijferslotjes

 

Een echte puzzelkamer

Ons gezelschap:
4 spelers bestaande uit twee koppels die vaker samen spelen.

Ontvangst
De ontvangst was hartelijk. Er zijn kluisjes aanwezig voor het achterlaten van de spullen die je niet mee naar binnen mag/kan nemen.

De introductie van het spel en thema waren snel maar dat was meer dan prima voor ons als ervaren spelers. De gastvrouw was gezellig en amicaal.

De kamer
De kamer is gesitueerd in een apart gebouw zo’n 50 meter van het hoofdgebouw. Doordat het gebouw gebouwd is voor deze kamer is de kamer ruim in opzet en helemaal in thema. Je waant jezelf op een piratenschip.

De kamer heeft lekker veel slotjes met bijbehorende puzzels. Je kan aliniair puzzelen.

Tijdens het spelen is communicatie een belangrijke competentie. Het enige verbeterpuntje zou nog het einde kunnen zijn. Dit voelt wat plots maar doet niet af aan de beleving.

De puzzels
Het is een klassieke puzzelkamer. De puzzels zijn logisch en goed te spelen. maar, zo nu en dan zit er toch een welkom gemenigheidje in een puzzel. Meermaals interacteren verschillende onderdelen met elkaar en zal je zaken moeten combineren om tot de oplossing te komen. Samenwerken en goede communicatie zijn een must.

Na afloop
Na afloop hebben we uitgebreid nagepraat over de kamer en andere kamers. Doordat de spelleidster ruime escape-ervaring heeft was het leuk om tips voor kamers uit te wisselen en de kamer na te bespreken. Er was ruimte nog wat te drinken. Helaas hadden we daar geen tijd voor.

Wanneer er een derde kamer zou openen gaan we deze zeker ook spelen.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

psmulderspsmuldersSenior EscaperMember since: 2020 October 5 (67 rooms played)
Posted on: 2022 June 13

Eyo captain kidd

Wauw, de aankleding van deze kamer is echt mega tof. Je stapt echt bij captain kidd zijn kajuit binnen.

Ik snap ook echt heel goed waarom je deze kamer pas vanaf 4 personen kunt spelen. Het is namelijk echt aan poten en je hebt amper tijd om even tot adem te komen.

De kamer schrok mij af omdat ik had gehoord dat er veel sloten hangen. En dat klopt inderdaad, maar dat was absoluut niet storend. Sloten hangen echt op een logische plek dus je weet vrij snel waar hij bij hoort. Zonder dat je ze allemaal langs moet gaan.

Ik heb zo genoten in deze kamer! Lekker old skool puzzelen in een super mooie aangekleedde kamer.

Ik vind dit echt een aanrader voor iedereen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Team: De Smuldertjes

Escaped: Yes  59:45 min

 

Geweldig en Veel

In vergelijking met andere escape rooms die ik heb gespeeld (dit zijn er niet zoveel) was dit een kamer met erg veel puzzels, en meerdere kamers. Elke keer dat ik dacht 'nu zijn we er bijna' was er weer meer. Dit was voor ons een zeer positief iets, we werden zo keer op keer verrast. Hoewel er erg veel puzzels waren, waren ze wel allemaal heel goed te doen, ze waren erg verschillend maar je kon er allemaal snel mee aan de slag. Dit zorgde ervoor dat in onze groep van vijf man nooit iemand stil stond. Zeker aan het begin waren er ook veel puzzels beschikbaar dus we konden op die manier aan meer puzzels tegelijkertijd werken én we konden een puzzel even laten wat het was op het moment dat we het even niet wisten om er later op terug te komen.

De service was ook erg goed, omdat het een lange kamer was, en wij ook niet zo'n ervaren escape crew waren (dit was pas mijn 2e niet battle kamer in het echt), kwamen we redelijk krap te zitten met de tijd. De game master was echter super, wij hebben geen enkele keer om een hint gevraagd, maar enkele keren toen we de puzzel al snapte, maar net iets verkeerd hadden gezien gaf hij ons snel een hint zoals "kijk nog eens een keer goed" dit scheelde voor ons soms misschien maar 20 seconden, maar ik denk dat het ons in totaal ongeveer 2 minuutjes heeft bespaard, wat misschien dus wel het verschil had kunnen zijn tussen kamer halen en niet halen.

Ik heb absoluut niets negatiefs te zeggen over deze kamer. Het is een dikke aanrader in de omgeving van Eindhoven.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica

 

StanStanEscape GuruMember since: 2017 November 13 (198 rooms played)
Posted on: 2021 November 2

Cijfersloten draaien op het schip

Na een mindere ervaring bij de andere kamer op deze locatie, zouden we de tweede kamer (voor ons ook de laatste kamer vandaag) ook nog gaan spelen. Deze kamer stond al een tijdje op mijn verlanglijst omdat ik hier goede verhalen over had gehoord. Nadat de zatte feestende groep was vertrokken, kregen wij het verhaal te horen in een kantine die nog grondig werd schoongemaakt. De locatie van deze escape room ligt op een paar meter lopen van deze ruimte. Gezien de vorige ervaring, stapten we dus weer zonder al te hoge verwachtingen deze kamer binnen.

Tot mijn verbazing zag deze kamer er onwijs goed uit! Je waant je echt op het dek van een schip, dat hebben ze hier onwijs goed neergezet. Wat mij echter ook weer opviel (net als in de vorige kamer) is de hoeveelheid aan cijfersloten. Dat is over het algemeen niet per se een minpunt, als je maar weet waar je de codes in moet vullen, dat was bij de vorige kamer totaal niet. Fingers crossed dat dit hier beter gedaan zou zijn.

Spoiler alert: dat was helaas niet het geval. The Curse of Captain Kidd is een grote kamer met onwijs veel puzzels. Echter ben je ook hier voornamelijk bezig met het draaien van cijfersloten omdat je totaal geen idee hebt waar je de codes in kan vullen. Sommige puzzels passen niet in thema en het hintsysteem is ook merkwaardig te noemen.

Het is een kamer waar echt veel potentie in had gezeten. De kamer ziet er onwijs goed uit, echter zijn de puzzels (en het lukraak invullen van cijfersloten) een te groot minpunt waardoor deze kamer voor mij ook geen aanrader is. Ook Captain Kidd is niet echt meer van deze tijd en daardoor aan vervanging toe!


5.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 4.0

Service: 7.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

joelle_zweersjoelle_zweersEscaperMember since: 2021 July 26 (79 rooms played)
Posted on: 2021 November 1

Ai ai captain

Kamer 5. Op deze locatie hebben we allebei de kamers gespeeld. Wat een verademing in vergelijking tot de andere kamer op deze locatie. Het decor is véél beter en je waant je in een echt piratenverhaal. Zo was de soundtrack ook leuk en waren er opnieuw voldoende puzzels, we zijn er maar net uit gekomen. Jammer genoeg wel weer veel cijfersloten, ik zou het tof vinden als ze hier een upgrade in maken óf duidelijker neerzetten welke uitkomst bij welk slotje hoort.

Ook hier hebben we weer ontzettend gelachen met elkaar, dat is altijd een pluspunt. Als je moet kiezen uit Macchu picchu of captain Kidd, dan zou ik toch echt voor deze gaan en de andere laten zitten. Al kan je hem voor die prijs natuurlijk altijd meepakken :)


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Gaaf decor
 • Teveel cijfersloten
 • Soms moeilijk en/of niet logisch

 

scprsscprsEscaperMember since: 2018 May 28 (30 rooms played)
Posted on: 2021 October 22

Superervaring voor de hele familie

Al enige jaren gaan wij met ons team elke paar maanden escapen. Intussen werden onze 5 nichtjes steeds nieuwsgieriger naar onze avonturen. Wanneer mochten ze nu eindelijk eens mee?
Al meer dan anderhalf jaar (sinds januari 2020) stond daarom deze escaperoom in de planning. Deze zou geschikt zijn voor een grotere groep én voor kinderen. We hadden zelfs al enkele malen geboekt, maar steeds gooide lockdowns vanwege corona roet in het eten. Al die tijd onderhield ik met regelmaat het contact met Francis. Zij hield ons steeds op de hoogte, wanneer er weer een kansje was en nu was het eindelijk zover!
De kamer bleek het wachten meer dan waard.
De escaperoom bevindt zich op het terrein van Aquabest in Best. De routebeschrijving die we hadden gekregen was vrij duidelijk, maar toch lukt het wel eens mensen om de weg rond het meer kwijt te raken. Tip is dus: Vertrek op tijd, het kan zijn dat je nog even moet zoeken.
We werden allerhartelijkst ontvangen door Francis, die ook opgelucht en blij leek dat wij deze kamer nu eindelijk konden doen, na al zo lang via mail, telefoon en app contact te hebben. Wat een topservice is dat trouwens: anderhalf jaar heen en weer blijven appen zodat wij uiteindelijk ook een keer kunnen escapen. Geweldig.
Na een korte inventarisatie of er dingen waren die voor de kinderen mogelijk aangepast moesten worden (wordt het niet te eng?) en de inleiding, konden we van start met vijf volwassenen en vijf meiden in de leeftijd van 8 (en een half) tot 13 jaar oud. Een grote groep dus, met veel (geluids)volume (onze nichtjes zijn altijd al enthousiast en nu helemaal). We kwamen in een werkelijk prachtige kamer, waar we het mysterie van Captain Kidd moesten zien op te lossen. Alles was werkelijk schitterend in thema en er is heel veel te doen.
De kamer is al iets ouder en er zijn heel veel slotjes. Beide zaken storen absoluut niet. Wij vinden slotjes nooit heel erg, maar zeker nu als eerste kennismaking voor de meiden met het fenomeen escaperoom, was het zelfs heel prima. Lekker veel succesmomentjes met sloten die opengaan en natuurlijk allerlei andere dingen die gebeuren in de kamer.
Er zijn, zoals gezegd, veel puzzels op te lossen. Er moet flink doorgewerkt worden om binnen de tijd te ontsnappen. De puzzels waren, ondanks dat wij toch inmiddels enige ervaring hebben, soms nog best pittig. Tel daarbij op dat er vijf wervelstormpjes door ons normale groepsproces heen raasden en onze uitdaging was duidelijk. Gelukkig werd dat door de spelbegeleiding van Francis perfect opgevangen. Het lukte haar om uit de kakafonie die wij teweegbrachten in de kamer, toch steeds tijdig een moment te halen dat wij wel een hint konden gebruiken. Soms konden we dingen (door onze eigen herrie) niet goed horen, maar ook dat werd opgelost. Op deze manier bleven we lekker in de flow en had steeds iedereen wel iets te doen.
In zo’n grote kamer en met zoveel escapers mis je soms wel eens wat er aan de andere kant van de ruimte gebeurt. Dat is niet echt te voorkomen, maar zo heb je in de nabespreking lekker veel om over te praten.
Er zitten best een paar spannende momenten in de kamer. Met name één moment zullen de meisjes niet snel meer vergeten denk ik. Gelukkig is er ook een oplossing voor het geval het onverwacht misschien voor iemand toch te spannend blijkt. Er is mogelijkheid om, met papa of mama, even de kamer uit te kunnen. Ook dan word je door Francis perfect opgevangen en je kunt dan altijd de kamer weer in.
Uiteindelijk lukte het ons ook nog om te ontsnappen! In de kamer is geen klok, dus de belangrijkste vraag voor de meiden was toen: “Waren we op tijd ontsnapt?” Volgens Francis wel, we hadden “nog precies een minuutje over”. Ook hier weer superservice en voor ons dus de kans om de kamer helemaal uit te spelen zoals hij hoort, ook al denk ik dat Francis misschien wat optimistisch was over onze tijd. ;)
Al met al voor ons een geweldige ervaring en een prachtige kans om de kinderen kennis te kunnen laten maken met een echte escaperoom. Je kunt prima overleggen hoe het aangepakt moet worden en of er voor de kinderen aanpassingen nodig zijn. Ze hoeven niet bang te zijn dat het te eng is, of dat ze er dan niet uit kunnen. Aan alles lijkt gedacht te zijn.
Wat ons betreft een absolute aanrader, zowel voor doorgewinterde escapers, als voor gezinnen of families met kinderen die nu ook wel eens in het echt willen escapen.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 9 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

Lisa (1 room played)
Posted on: 2021 October 1

Prachtige kamer

We kwamen bij Escape Adventure terecht doordat we diezelfde dag bij de Breakout Room in Den Bosch waren doorverwezen.
We wisten alleen dat we een escaperoom gingen spelen, maar niet welke.

Bij aankomst hoorde we dat we deze kamer gingen spelen.
Wat een leuk thema heeft de kamer! Het decor, het verhaal, de puzzels, de muziek alles klopt in deze kamer. ''ouderwetse draaisloten, maar dat past perfect in dit thema. Het is flink door werken in deze kamer, want er zijn veel sloten. Verwacht niet dat je stil kan gaan zitten in deze kamer, want er is voor iedereen naast elkaar genoeg te doen. Ook samenwerking is erg belangrijk in deze kamer.

Volgens mij hebben heeft Frances ons langer later doorspelen. Wat erg leuk was, omdat je graag de hele kamer wilt beleven.

Ontzettend leuk en lang nagepraat over verschillende soorten escaperooms en onze ervaringen in binnen en buitenland.

Kortom, leuke kamer met een prachtig decor! Als je van veel puzzelen houdt moet je deze kamer zeker gaan spelen.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: No

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great