Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Rebecca

Leiden, Netherlands

Closed now

75 minutes

2 - 5 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about Rebecca

Rebecca is sinds januari 2024 vernieuwd en voor c.a. 80% veranderd


Het is een vredige dag in het jaar 1975 als het altijd rustige Leiden wordt opgeschrikt door een raadselachtige ontvoering. Op klaarlichte dag wordt een 5-jarig meisje gekidnapt wanneer haar ouders het meisje een seconde uit het oog verliezen. Als ze doorhebben dat hun prachtige dochter weg is gaan alle alarmbellen af, ze zullen haar hoe dan ook vinden! Dagen worden weken, weken worden maanden en maanden worden jaren maar niemand heeft ooit nog iets van het dochtertje vernomen. De politie trekt ondanks het onbegrip van de ouders na jaren van zoeken zijn handen van de vermissing af. De ouders geven nooit op en denken nu toch echt het huis te hebben gevonden waar hun lieve dochtertje al die tijd heeft vastgezeten.


Jullie gaan samen met de familie Chadwick naar binnen om te kijken of hun dochter daar echt al die tijd heeft gezeten, pas wel op.. niemand weet wat je daar zult gaan aantreffen.


Themes

Mystery

Thriller

Properties

Airco available

No wheelchair access

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

129 likes

1009 visitors

77.4% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Flevoweg 13
2318BZ, Leiden
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

389 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

chaosmochaosmoJunior EscaperMember since: 2021 September 03 (35 rooms played)
Posted on: 2023 january 25

Applaus!

Als je de behoefte voelt om de escape room, applaudisserend te verlaten, dan weet je dat dit een fantastische kamer is.

Vanaf binnenkomst waan je je eigenlijk al in het thema van Rebecca. We waren wat aan de vroege kant en hebben gezellig zitten kletsen met de enthousiaste eigenaar(s).

In veel recensies hier op Escapetalk wordt veel gesproken over de grote oppervlakte waarin je mag 'spelen' en dat is zeker niet onterecht. Verwacht echter geen gigantische vlaktes waar je van buiten adem raakt. Maar verwacht dat de ruimtes waar je je in bevindt een realistisch oppervlakte hebben en dat is in andere kamers ook wel eens anders.

De kamer heeft leuke en verrassende puzzels die verder gaan dan alleen een slotje open maken. Wat ook erg sterk was in deze kamer is dat er zeker spanning aanwezig is in de kamer zonder dat het echt eng wordt. Ook vind ik het ontbreken van jumpscares positief.

We hebben inmiddels een hoop 'top-kamers' gedaan (Kamer237, Lost & Found, Geheime genootschap, The Execution, Jason's Curse, Family Secrets, etc.) en Rebecca steekt er momenteel met kop en schouders bovenuit. Voorheen was (naast Stay In The Dark, maar dat is een klasse apart) The Execution altijd mijn go-to escape room als iemand mij vroeg welke kamer ik als tip had, nu is dat Rebecca geworden.

Binnenkort opent hier een nieuwe kamer, daar komen wij zeker voor terug!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in January 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  47:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Spannend

  chaosmoErrorSpuit 11your-escape

FlightAttendantFlightAttendantEscaperMember since: 2022 October 21 (41 rooms played)
Posted on: 2023 september 16

Heerlijke Flow

We besloten spontaan een escape room in Leiden te boeken, toen kwamen we snel achter Rebecca en Non believers. Rebecca was alleen nog beschikbaar voor die avond en wat een heerlijke kamer is het!
Bij ontvangst moest je door wat gangetjes heen naar een donker hokje en werden vriendelijk ontvangen. We waren met ons twee, hierbij de verwachting als we het niet halen binnen de tijd is het ook oke.
Na een korte introductie konden we gelijk beginnen. In de eerste ruimte moesten we nog een beetje in de juiste mindset komen maar toen zaten we er lekker in. De puzzels voelden heel logisch, alles had een goede link naar elkaar. De puzzels waren divers en een goede mix van wat bekendere elementen of soorten puzzels die je nog niet zo goed kent.
De flow zat er lekker in, dat kwam deels ook wel door hier en daar een hint. We waren met ons tweeën en dan mis je toch net even een ander perspectief, dus 4 a 5 hints die we hebben ontvangen waren ook een fijn klein duwtje in de goede richting.
Enige wat minder was is dat de kamer wel echt gebruikers sporen heeft. Hij is nu zo'n vijf jaar oud en dat zie je ook.
We zijn er binnen de tijd uitgekomen, dus dat was helemaal top. Na de escaperoom nog even kort gebabbeld met de eigenaar(s). Helaas helemaal vergeten een foto te maken. Al met al, helemaal top en we komen snel terug voor de Non believers!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  55:43 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig

  FlightAttendantSpuit 11

Noa YasmineNoa YasmineEscaperMember since: 2022 October 05 (43 rooms played)
Posted on: 2023 august 13

Leeeeukk

Hele leuke kamer! Service is allereerst top hier. Denken goed met je mee bij eventuele vragen. Introductie van de kamer vond ik ook heel leuk gedaan. Spannende momenten in de kamer, maar absoluut niet eng. Goed gebruik gemaakt van de ruimte. Leuke puzzels. En de flow was goed, met 2 personen op tijd gehaald!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad

  Noa YasmineH

mitch2304mitch2304Escape MasterMember since: 2018 November 26 (208 rooms played)
Posted on: 2020 november 19

Gave, verassende Escape

Een heerlijke Escape waar de ene verassing na de andere kwam. Heel gaaf om te zien hoeveel passie deze eigenaar heeft.
Prima te doen puzzels waar we geen hints voor nodig hadden en die goed in het thema passen.
Geweldig mooi en GROOT decor!
Als laatste een groot compliment aan de eigenaar die samen met mij de reservering vaak heeft moeten verzetten en van deze Escape een top ervaring heeft gemaakt.

Een van mijn favorieten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Eigenaar
 • Groot
 • Puzzels
 • Zelfredzaamheid
 • Verassingen

  bilipeyour-escape

Anthony TeunenAnthony TeunenEscape GuruMember since: 2021 July 11 (9 rooms played)
Posted on: 2023 september 22

Op zoek naar de waarheid

Na Wonderland gespeeld te hebben, even een hapje en dan naar onze volgende locatie van onze escape day Leiden.

Rebecca bij Your Escape was de volgende op onze lijst.

De locatie is een eind buiten de stad aan een industriële terrein, hopen parking beschikbaar. Wij waren iets te vroeg en er is geen bel dus hebben wij buiten gewacht tot iemand kwam opendoen. Deze was wel perfect op tijd en wij hebben wij de tijd gebruikt om een review te schrijven voor de vorige kamer.

De eigenaar was ook onze host en wij waren helemaal niet opgejaagd om te beginnen. Een gezellige babbel, een ludieke safety briefing en wij mochten vertrekken, op zoek naar de vermiste meisje, Rebecca.
In deze kamers vonden wij het niet moeilijk om met zijn vijf bezig te blijven, alhoewel de eerste opdracht hebben wij per ongeluk opgelost. De decor ziet er heel realistisch uit, oud en wat aandacht nodig, maar zo moet het, het is al sinds 1975 redelijk verwaarloosd.

Alle opdrachten houden verband met het verhaal en er zijn leuke techniese elementen ook. Ik vond het ook leuk om een aantal "doe" opdrachten te hebben, niet alleen maar puzzelen.

Uiteindelijk hebben wij kunnen achterhalen wat er met Rebecca is gebeurt en zijn wij eruit geraakt met een paar minuutjes nog op de klok.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  XOXO Kitty

XOXO KittyXOXO KittyEscaperMember since: 2023 July 06 (54 rooms played)
Posted on: 2023 october 18

Just… wow

Na Escape from Wonderland en het leuke stadje van Leiden te bezoeken, trokken we verder naar Your Escape voor hun kamers!

Bij binnenkomst krijg je al meteen een voorproefje van hoe sterk deze mensen zijn in thematisatie. Het trapje op en dan komen we aan in een super gezellige bar. Allemaal namen we plaatst en sloegen we meteen aan de praat met onze gezellige host. Hij was super vriendelijk en had een groot portie humor op zak.

Toen mochten we beginnen aan ons avontuur. Na een korte, maar spannende intro gingen de deuren voor ons open en starte het avontuur. De puzzels waren super tof en origineel. Ze waren allemaal perfect in het verhaal verwerkt en wij hebben het mysterie perfect opgelost. Iemand van 2m in je groep hebben heeft zo zijn voordelen, als kan dat voor die persoon soms ook nadelig zijn (if you know, you know).

De kamers zelf waren af tot in het kleinste detail. Ze waren gewoonweg prachtig en maakte de kamer tot een prachtig geheel.

Ik raad deze kamer zeker aan, zelf al moet je er 2 uur voor rijden zoals ons! Het is een kamer die je echt gedaan moet hebben!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Team: Scalebreakers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  Spuit 11

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (227 rooms played)
Posted on: 2023 july 26

Rebecca’s Thrillerke

Ein-de-lijk speelden we dan Rebecca bij Your Escape in Leiden. Volgens mij waren wij nog zo’n beetje de enige fanatieke escapers die deze escape room nog niet hadden gespeeld. Rebecca staat voor mijn gevoel al jaren op mijn wishlist, maar we bleven geduldig wachten tot de nieuwe kamer van Your Escape zou openen, zodat we beide kamers na elkaar zouden kunnen spelen. Twee keer op en neer rijden naar Leiden is ook weer zo’n gedoe. Vandaag was het de dag dat we met een combinatie van de teams De Drie Duitsers en Ale Blie (4 personen) na zo lang Rebecca zouden trotseren.

Your Escape is gevestigd op een industrieterrein en je kunt gratis voor de deur parkeren. Eenmaal binnen worden we vriendelijk welkom geheten in de sfeervolle ontvangstruimte door onze gamehost. Later blijkt ze de vriendin van de eigenaar te zijn. We bergen onze spullen op, doen nog snel even een angstplasje en zetten ons neer aan tafel voor het intro.

De politie heeft de zaak na jaren opgegeven en staakt het zoeken. De ouders van het meisje niet. Zij denken zelfs te weten waar het meisje wordt vastgehouden. Ze vragen ons óf wij mee willen gaan naar het huis om te kijken of hun vermiste dochtertje daar nog zal zijn.

Het intro vind ik al direct ontzettend gaaf. Lees je vaker reviews van mij, dan weet je dat ik erg hou van suggestieve storytelling. Met andere woorden houdt dat in: niet letterlijk uitgebeeld (bijvoorbeeld een video), maar dat factoren als geluid en setting zorgen dat je het verhaal meekrijgt. Dit gebeurd niet alleen tijdens het intro, maar gedurende het gehele spel. Ik vind dat altijd een groot pluspunt, want hierdoor wordt je helemaal meegenomen in het verhaal.

Door het intro blijkt ook al direct dat er in deze kamer goed gebruik gemaakt is van licht, geluid en technische (speciale) effecten. Vooral licht speelt in de gehele kamer een belangrijke rol én is tevens je leidraad. Hierdoor heb je niet het idee dat je hints krijgt óf gestuurd wordt, maar weet je toch waar je moet zijn/kijken als dat soms onduidelijk is. Dit is een ontzettende prettige manier voor het creëren van natuurlijke spelflow.

De puzzels zijn soms ondersteunend aan het verhaal, maar vaak ook niet en zelfs betrekkelijk willekeurig. Desalniettemin zijn ze vermakelijk en divers. De kamer is voornamelijk lineair, wat betekent dat je puzzel voor puzzel op moet lossen. Hierdoor heeft het niet veel zin om Rebecca met een grote groep te spelen, want dan kan het voorkomen dat er spelers even niets kunnen doen. Vier personen óf minder is perfect voor deze escape room.

Het decor is mooi en passend. Je waant je daadwerkelijk in een oud huis. Echter de afwerking is écht een minpunt. Je ziet gebruikssporen, kabels en technieken die niet zijn weggewerkt. Dat is jammer, maar nu de nieuwe kamer bij Your Escape af is zal er tijd zijn voor de eigenaar om Rebecca zogezegd ‘een likje verf’ te geven. In de escapecommunity noemen we dit een kamer die wat liefde nodig heeft én ik heb er alle vertrouwen in dat als Rebecca deze ‘liefde’ krijgt ze weer prima mee kan draaien in de top, want de potentie is er absoluut.

Door een goede spelflow (o.a. vanuit de kamer zelf), wisten we zonder hints netjes binnen de tijd uit de kamer te ontsnappen. Gezien er een groot gat tussen Rebecca en de volgende kamer zat, zijn we tussendoor even ergens wat gaan eten. Rebecca had ons positief verrast en we hebben het erg naar ons zin gehad. We hebben nu de verwachtingen hoog liggen voor de volgende kamer bij Your Escape.

Al bij al; Rebecca is zeker een kamer waarvoor je wat verder mag reizen. De kamer heeft een hele prettige natuurlijke spelflow (door o.a. het follow-the-light-principe), daarnaast zitten er leuke effecten in, is de sfeer prima en is het verhaal tof om te doorlopen. Absoluut een aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je beide kamers op de locatie speelt, speel dan absoluut deze als eerste;
- Volg het licht ?;
- Ben je wat banger aangelegd? Deze kamer is prima te doen qua engheid.

Your Escape, bedankt voor het ontvangen van ons. We hebben van jullie escape rooms genoten. In mijn review van de andere kamer zal ik jullie nog uitgebreider bedanken, want over de hele avond gezien hebben we het echt héél gezellig gevonden bij jullie. Keep up the good work!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Follow-The-Light-Principe
 • Verhaal
 • Licht en geluid
 • Special effects
 • Natuurlijke spelflow
 • Diversiteit

  sjephanie

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (225 rooms played)
Posted on: 2023 january 10

Rebecca

Het was weer eens tijd om wat kamertjes te spelen. Deze dag begonnen we met Rebecca. De entrée naar de lounge is compleet in thema en beloofd veel goeds voor de kamer. Eenmaal binnen worden we vriendelijk begroet door de eigenaren van de escape en we konden het meteen al lekker uitgebreid over escape rooms hebben. Na een korte babbel en een standaard uitleg over wat je wel en niet mag doen in een escape room kon ons avontuur beginnen. Ik ben echt aangenaam verrast door de intro. De intro brengt je meteen in de juiste sfeer echt heel tof! De aankleding is compleet in thema en de kamer is heel ruim opgezet. Deze kamer is voor escape room begrippen heel groot. De puzzels zijn heel gevarieerd en je kan op verschillende punten parallel werken. Er zat een puzzel in waar ik echt een hekel aan heb maar dat is natuurlijk erg persoonlijk. Het verhaal was ons wel een beetje ontgaan, maar de eigenaar heeft het nog even toegelicht voor ons. We hoorden dat er een tweede kamer aankomt en we zijn echt heel erg benieuwd wat dit gaat worden! Zodra deze kamer open is komen we zeker weten terug!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • intro

  sjephanie

escape-fansescape-fansSenior EscaperMember since: 2019 June 16 (83 rooms played)
Posted on: 2022 november 17

Een hele belevenis; WHOH! een absolute aanrader, moet je gespeeld hebben, mag je niet missen kamer!

Samen met 2 beginners in escapen deze kamer gedaan. Genoeg parkeerplaats en makkelijk te vinden. De binnenkomst was meteen al prachtig, gelijk waande je je al helemaal in een andere omgeving wat je zintuigen gelijk al prikkelt. Het ontvangst was heel gezellig en na even een praatje te hebben gemaakt mochten we zoals gebruikelijk onze jassen etc gaan opbergen. De intro is absoluut een kunstwerkje; je wordt meteen vanaf de 1e seconden in het verhaal meegenomen en je zintuigen staan direct op scherp....en dan mag je beginnen. Over de kamer ga ik niks spoliëren; dit moet je gewoon echt gaan doen en ervaren; want 1 ding is zeker Het is een ervaring die je niet gauw vergeet. De puzzels zijn uitstekend verwerkt in het verhaal en maken dat je ondergedompeld wordt in deze belevenis. Prachtige afwerking en oog voor details maken direct duidelijk dat deze escaperoom gebouwd is door mensen met passie en duidelijk kennis waarmee ze een indrukwekkende kamer hebben weten neer te zetten. Ik durf zelfs te zeggen dat hij heel dicht in de buurt komt bij de ervaring van Molly's game en dat is toch wel onze NR1 favoriet. Dit zeg ik om duidelijk te maken over hoe hoog het niveau van deze kamer ligt; een TOPPER en zeker een aanrader om te spelen. Hij speelt fijn weg en ondanks dat wij zelf af en toe het typische "recht voor je neus" niet zagen waren de hints geweldig leuk en lieten ons goed nadenken; wat wij heel erg waardeerden.
Natuurlijk hebben wij de kamer tot op het uiterste gespeeld en met maar luttele secondes op de teller wisten wij te ontsnappen. Wat was dat gaaf! en wat een kamer!
Na afloop een leuke foto gemaakt voor onze verzameling en nog erg leuk na gepraat. We zijn nu al heel nieuwsgierig naar de nieuwe kamer die binnenkort gaat komen; al weten we er nog niets verder van af; wij komen die hoe dan ook met veel enthousiasme spelen zodra hij open is.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Team: The Escapepeace

Escaped: Yes  00:26 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

  your-escape

Immersieve escape

Dit was onze tweede escape van de dag. Wat een immersieve Beleving. Van begin tot eind zit je in het spel.

De ontvangst
We waren ruim op tijd aanwezig en konden eerst genieten van een drankje in de sfeervolle bar. De ontvangst vond plaats in een aangrenzende ruimte. De opstart van de kamer is een van de meest indrukwekkende die ik ooit heb meegemaakt. Geheel in thema en met veel gevoel voor show.

De kamer
De kamer is groots met een mysterieuze sfeer en genoeg suspense. De flow is goed je zit in no time in het spel en het verhaal. De omvang is verrassend groots

De puzzels
Er is genoeg te puzzelen. Met zijn zessen was er voor iedereen genoeg te doen. Er zijn weinig slotjes maar veel puzzels die weer een volgende stap in werking zetten. Deze puzzels vergen goede communicatie maar zitten logisch in elkaar.

Het oordeel
We zijn onder de indruk van deze kamer. Laat jezelf niet tegenhouden door het spannende thema deze kamer is een must do. We kunnen nu al niet wachten op de opening van de tweede kamer van deze eigenaar.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  your-escape

MelinaOhMelinaOhJunior EscaperMember since: 2019 December 15 (30 rooms played)
Posted on: 2022 october 17

Geweldige kamer

Deze kamer komt zeker in mijn top 5. Vanaf het moment dat je het pand in stapt is het al een beleving. De hele sfeer is geweldig. Gave puzzels, gaaf decor, alles zit super goed in elkaar. Kan nu al niet wachten tot de volgende kamer klaar is, dan komen we zeker terug.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:56 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal

  your-escape

michelemicheleJunior EscaperMember since: 2021 August 06 (21 rooms played)
Posted on: 2022 october 15

een onvergetelijke ervaring voor ons als beginnend escapersgezin

Wij hebben deze kamer met 2 volwassenen en 3 kinderen (11, 13 en 15 jaar oud) gespeeld.
De kamer heeft (bijna overal ; - ) genoeg ruimte om te lopen. Hij is mooi realistisch gemaakt en het is een verhaal met puzzels die je vlot (zou kunnen) maken. Ondanks onze beperkte ervaring (8 kamers) konden we de puzzels oplossen. Je kunt de meeste spannende momenten zien aankomen. En intussen moet je lekker fysiek bezig zijn. Dus trek je winterse trui gerust even uit voordat je erin gaat.

Het is volgens ons een super fijne kamer voor ook jonge escapers die wel van een beetje spanning houden. Maar ik geloof wél dat deze escaperoom je verwachtingen van andere escaperooms zal verhogen! Want er zitten wel een aantal bijzonder gave effecten in verwerkt!

Dus indien je nog niet veel escape room ervaring hebt:
Geniet van deze ervaring! Het is ons inziens namelijk een perfecte kamer om (als gezin) op je 'bucket list' te zetten!


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica
 • Sfeer
 • Verhaal
 • niet genoeg tips om hem uit te spelen

  your-escape

TallGuy91TallGuy91Senior EscaperMember since: 2022 May 04 (71 rooms played)
Posted on: 2022 october 16

Een verborgen pareltje van een fanatieke eigenaar

Rebecca, ja wat zullen we zeggen. allereerst wat een enorm pand! van de buitenkant heb je geen idee wat er binnen zich afspeelt. eenmaal in de ontvangstruimte die echt gewoon prachtig is aangekleed wordt je heerlijk verwelkomt door Jordin! De jonge eigenaar die echt een enorme passie heeft voor detail puzzels en een sterke verhaal lijn met een mooie beleving!

en wat voor 1! Rebecca, allereerst denk je in een horror achtige kamer te komen. De angsthaas dat mijn escapevriendin is was hier met haar angst toch wel beetje sceptisch in, al snel bleken er best wel "engere" stukjes te zijn maar zeker niet HORROR! er gaat een enorme spanning door je lijf en de adrenaline giert door je lichaam op moment dat je weer een deel hebt opgelost! enorme kamers met enorm veel ruimte om enorm veel te ontdekken! en dat voor zo jonge enthousiaste eigenaar echt enorme PROBS!

met ze 2e is het zeker te doen, enorm veel te puzzelen zowel lineair als parallel. Het wisselt mooi af en voor zowel beleving als puzzelaars een enorm mooie kamer.

wij komen zeker terug Jordin vertelde vol trots over zijn nieuwe "projectje" wij willen het zeker spelen! veel succes daarmee en tot dan!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Team: DreamTeam

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede prijs

  your-escape

joycexwoltersjoycexwoltersJunior EscaperMember since: 2019 March 17 (31 rooms played)
Posted on: 2022 october 18

Hello Rebecca

Afgelopen zaterdag hebben wij met de dames uit de familie Rebecca gespeeld. Een erg leuke kamer met afwisseling, leuke puzzels, goed aansluitend thema en genoeg te doen voor een groepje van 5. Zodra de nieuwe kamer er is komen wij zeker terug!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:19 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

  your-escape

Wat een ervaring!!!

14* Na een weekend Volkel waren we stiekem nog niet helemaal klaar met spelen. Wat is er nog meer in de buurt en last minute open? Rebecca in Leiden. Nou, dat is bij mij praktisch om de hoek. Wat kunnen we ervan verwachten? Geen idee. Normaal heb ik al veel voorpret, reviews lezen, site bezoeken, bespreken wat er kan gaan gebeuren. Er wordt van te voren al een soort verwachting geschetst. Bij Rebbecca had ik hier de tijd niet voor. Dus compleet blanco naar binnen. De entree zelf is al een goede binnenkomer. Ik ben meteen alert. Binnen treffen we Jordin aan. Wat een leuke gozer! Jong, passievol, slim. Daar word ik altijd blij van aangezien je dan kan verwachten dat er met veel liefde aan de kamer is gewerkt. En dat was het! Wat een ruimte en wat heeft hij dat goed benut! We hebben echt hard gewerkt met zijn tweeën en hebben de kamer behaald in 64 minuten en 11 seconden.
Rebecca is echt een aanrader! Zowel voor kleine teams als grotere groepen. Er is genoeg te doen, te zien, te ontdekken. Je loopt elkaar totaal niet in de weg.
Zodra zijn volgende kamer klaar is, staan wij in de wachtrij! ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Team: DreamTeam

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  your-escape

Spannende kamer

Een verrassing van mijn echtgenoot. We kwamen aan de parking en ik dacht "oh nee we gaan deze met z'n tweetjes doen, ik ga super bang zijn". De spanning zat er vanaf het begin al in en dit bleef tot het einde. Maar zeker géén enge kamer! De puzzels waren echt vet, game master was heel vriendelijk. De kamer is al iets ouder, maar zeker niet out-dated. We waren 4 uur onderweg geweest met de auto speciaal om deze kamer te spelen en we werden niet teleurgesteld!

De inkomhal is helemaal in thema, we zijn 3x naar binnen gegaan en we dachten dat het al een deel van de escape room was waardoor we niet verder durfden. Blijkbaar was dat het decor van de inkom... uiteindelijk zijn we verder gelopen nadat de eigenaar ons had opgebeld... :')

Bedankt voor de fijne nabespreking, wij komen zéker en vast terug om de tweede kamer te komen spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Beleving

  your-escape

Sfeervolle escape

Een escape die duidelijk door een enthousiasteling is ontworpen, schitterend is uitgevoerd en daardoor bijzonder sfeervol is. Veel puzzels zijn origineel en goed gevonden. De escape is een beetje een railroad, waardoor je soms een tijdje staat te wachten tot de anderen van de groep iets hebben opgelost. Het verhaal is net niet helemaal sluitend, maar dat mag de pret niet drukken. Verder geen minpuntje te ontdekken.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  52:19 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend

  schatzoekersweezenhof

romoromoEscape GuruMember since: 2020 November 07 (161 rooms played)
Posted on: 2022 february 20

REdelijke BECC Af Rebbeca ;)

Er zijn van die kamers die op je verlanglijstje staan waarvan je echt gaat jubelen als je hem eindelijk gaat spelen.
Rebecca is er zo eentje. De verwachting lag hoog en voor ons dubbel en dwars waargemaakt. Vermiste personen is een thema waar wij ons prima in vinden. Als het dan nog top gemaakt is ook zijn wij blij. We waren blij dat we na een uur door mochten spelen. We hebben extra tijd gekregen omdat we met zijn tweetjes waren. Netjes gevraagd hoe we hem moesten Loggen. We waren toch met vlag en wimpel geslaagd. We kunnen helass de tijd niet ingeven benden maar de speeltijd was 68:18

Jordin is gepassioneerd en een uitstekende gastheer. Voor en achteraf lekker geklets en heerlijk gespeeld. Een puntje van de sluier opgetild over de nieuwe escape die hij aan het bouwen

Niet te geloven,

Een van het lijstje af en een er weer bij


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 2 persons

Team: Romo

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede begeleiding

  your-escape

Een sfeervolle kamer met doordacht gebruik van effecten

Wat deze kamer toch wel doet uitblinken is hoe dit spel je vanzelf in de juiste richting duwt, niet door middel schreeuwerige puzzels die van ver je aandacht trekken, maar door een subtiel gebruik van licht, geluid en beweging. We hadden maar weinig hints nodig, maar toch merkten we dat we eigenlijk IN het spel geleid werden naar iets dat we over het hoofd zagen. Je krijgt de kans om dingen spontaan te vinden, maar na een tijdje krijg je dus op een subtiele manier ingame hints.
Je voelt dikwijls aan dat de puzzels zodanig gebouwd zijn dat ze niet elk als een losstaand puzzeltje gezien moeten worden, maar dat ze over meerdere kamers heen moeten opgelost worden of een effect hebben. De op zich al ruime kamer wordt daardoor nog "groter" omdat je naar het einde toe de volledige oppervlakte benut. En toch slaagt de kamer er dus in je aandacht steeds subtiel naar de juiste kamer te leiden.
Ook het verhaal is mooi uitgewerkt met een spannende soundtrack, voice acting en een beetje spektakel.
We hadden ook het geluk om een van de bouwers van de kamer als game master te hebben, die zorgde voor een heel gezellige ontvangst en leuke nabespreking. Heel leuk om hem vol passie over zijn kamer te horen praten.
Opvallend ook hoe veel escape rooms in Nederland een grote escape room verbergen achter een soms kleine gevel. Zelfs het onthaal en de bar van deze locatie oogt ruim en is prachtig afgewerkt.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Subtiele hints dmv ingebouwde techniek
 • Grote, sfeervolle kamer
 • Soms lekker spannend
 • Naar het einde toe meer en meer verrassingen

  your-escape

Coolen (35 rooms played)
Posted on: 2021 august 29

Schitterend

De ontvangst was zeer goed. Vriendelijk en meteen gezellig. De ontvangstkamer is zodanig, dat je meteen vol verwachting bent. De gamemaster was ook erg goed. Je weet pas waar je aan bent begonnen als je de opdracht hebt volbracht. De kamer is bewonderenswaardig goed. Nog nooit hebben we zo'n uitgebreide kamer gezien en het is indrukwekkend dat de gamemaster dit zelf heeft gemaakt. Hoewel we begonnen met klungelen (vonden we zelf), verliep daarna alles in de juiste flow. We waren allemaal bezig, werkten samen, begrepen samen wat de bedoeling was. Omdat een groot deel van ons gezelschap niet heldhaftig is, heeft de enige held van het gezelschap wel wat te verduren gehad. Af en toe vonden we het erg spannend. Maar veel elementen in deze escaperoom hebben we nog nooit ergens anders gezien. Het idee dat dingen onmogelijk zijn in een escaperoom, wordt hier ontkracht. De puzzels waren goed te doen, de oplossingen klopten en het was duidelijk wanneer iets goed was. Je valt van de ene verbazing in de andere terwijl je mee doet aan het verhaal. Achteraf was minstens zo plezierig. De gamemaster nam alle tijd om uitgebreid na te praten en dingen uit te leggen. We mochten de kamer zelfs mee terugzetten, want door onze kinderen altijd enorm wordt gewaardeerd, omdat je op die manier nog meer ervaart en ziet wat er in de kamer allemaal gebeurd, zonder dat het "eng" is.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Zeer uitgebreide kamer
 • Goede sfeer vooraf en achteraf
 • Goede puzzels
 • Soms spannend (maar dat ligt aan ons)

  your-escape

TrudyTrudyEscape GuruMember since: 2022 October 30 (126 rooms played)
Posted on: 2022 october 30

Onverwacht leuk

Het is al een tijd geleden dat we Rebecca speelden, maar deze escaperoom is bij ons allemaal blijven hangen. We gingen erheen als 'opwarmertje' voor Stay in the Dark en hadden geen heel hoge verwachtingen. Maar daar kwamen we toch even goed van terug! Oké, de eerste puzzel was aan ons niet besteed en we bakten er niks van, maar daarná werd het onverwacht leuk en bleek de room onverwacht groot. Het verhaal klopte, de puzzels waren goed te doen en we hebben ons uitstekend vermaakt. Nagesprek was erg gezellig. De eigenaar van deze escaperoom neemt uitgebreid de tijd en geeft je ook nog allerlei tips waar je nog meer goede kamers kunt spelen. Zodra de tweede kamer klaar is, boeken we meteen weer.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

  your-escape

xanderxanderJunior EscaperMember since: 2021 August 17 (19 rooms played)
Posted on: 2021 august 19

Geweldig maar best wel een beetje eng

Echt wat een gave kamer is dit het verhaal begint al als je binnen komt. De ingang is namelijk al tot in de kleinste details gedecoreerd. Dan stap je na de uitleg de kamer in en dan begint het. Het is zoals ze zelf zeggen echt net alsof je in een film bent. De kamer is daarnaast echt super gemaakt alles zit goed in elkaar en de puzzels zijn super.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Super mooi
 • Goede puzzels
 • Aardige eigenaar
 • Goed verhaal
 • Geen

  your-escape

Impressive!

Deze kamer is geweldig! De entree, het ontvangst, de kamer, de effecten, de puzzels alles klopt.
Ik ben nog steeds onder de indruk. De eigenaar heeft deze kamer met passie, creativiteit en professionaliteit gebouwd! Ik kan alleen maar zeggen dat je deze kamer gedaan moet hebben.
Naast een geweldige kamer ook nog eens een geweldige service. Wat wil je nog meer.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: No

  your-escape

mandy92mandy92EscaperMember since: 2018 December 31 (45 rooms played)
Posted on: 2021 august 09

Must play!

Deze kamer is echt een dikke aanrader! Vanaf het moment dat je het pand in stapt ziet alles er tip-top uit, de sfeer zit er dus gelijk in!

De service is top en je kan merken dat deze kamer met passie is gebouwd (wij kijken nu al uit naar de nieuwe kamer!).

De techniek in de kamer (en in de rest van het pand) is indrukwekkend en dat maakt de kamer ook heel tof om te spelen, je wordt in het verhaal gezogen.

De puzzels zitten goed in elkaar en zijn leuk, verassend en uitdagend.

Als je van escape rooms houdt die spannend en uitdagend zijn en die aanvoelen alsof je in een film bent beland dat is dit er een die je moet spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Spannende kamer
 • Alles ziet er top uit
 • Veel details
 • Verhaal is duidelijk
 • Filmisch
 • De techniek werkt top

  your-escape

docrobbins75docrobbins75Junior EscaperMember since: 2017 August 16 (19 rooms played)
Posted on: 2021 august 09

Ingenieuze spannende kamer!

Wat een leuke vent, deze jonge eigenaar! Spannende, uitdagende en afwisselende kamer, die teamwork vraagt. Veel technische snufjes, die na afloop ook met veel trots wordt gedemonstreerd. Echt een top kamer, zal voor velen aantrekkelijk zijn door de spanning die opgebouwd wordt in deze enorme escape room! Wachten op de tweede kamer die eind dit jaar open moet gaan….


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:29 min


 • Spannend verhaal
 • Afwisselende puzzels
 • Veel techniek
 • Super enthousiaste eigenaar
 • Sommige delen wat versleten, maar hindert niet

  your-escape

Zeer leuke ervaring!

We waren met 5 personen en we hebben het erg naar ons zin gehad!!
We hadden allemaal wat te doen en leuke hersen krakers!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 5 persons

Team: DuMySquad

Escaped: Yes  58:00 min


 • Iedereen had wat te doen(5 personen)
 • Kamer door 1 persoon gemaakt👍 super goed

  your-escape

Load more reviews