Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

De wraak van Han

Mechelen , Belgium

Open now

Top #8

70 minutes

2 - 6

8 year

Read reviews

More about De wraak van Han

Het is een hete zomer in Mechelen. De temperaturen swingen al enkele weken de pan uit. Mensen zoeken verkoeling en de vraag naar nieuwe airco installaties boomt.

Het succesvolle Aircotech, onder leiding van Michel Aerts, is dringend op zoek naar nieuwe installateurs. Misschien ben jij wel het nieuwe talent dat hij zoekt?

Ondertussen wordt het nieuws al enkele dagen beheerst door een opmerkelijke inbraak in het Inram Research Center. Enkele ongure types gingen er aan de haal met een bijzonder gevaarlijk product….


Properties

No wheelchair access

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

57 likes

364 visitors

98.2% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Haverwerf 7
2800, Mechelen
Belgium

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

BEFEB Giftcard Usable at 109+ rooms

165 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (267 rooms played)
Posted on: 2023 april 19

Simpelweg; wauw!

Na een goede opwarmer te hebben gehad in Mechelen, konden we door naar de volgende kamer in dezelfde stad. Een kamer die vanaf begin af aan al op mijn wishlist stond: 'De wraak van Han'. Normaal vind ik het altijd een beetje 'tricky' om een kamer te spelen die recent is geopend. Echter hoorde ik van zo veel andere escapers dat de Wraak van Han een echte topkamer was, dat we hem wel MOESTEN spelen!

Vol spanning dus op naar de Gouden Kooi. Vorige keer was ik best onder de indruk van het decor van 'Sint Rumoldus', dus hopelijk zouden ze dit kunnen overtreffen. We werden vriendelijk onthaald in de ontvangstruimte, waar het gezellig druk was. We konden even rustig plaatsnemen omdat de kamer nog gereedgemaakt kon worden. Gelukkig is de ontvangstruimte ruim genoeg om even rustig te wachten.

Na even kort gewacht te hebben, konden we beginnen met een korte introductie van onze host. Gelukkig voelde zij perfect aan dat we een ervaren groep waren en na een paar basisregels werden we onthaald door onze nieuwe collega. Als talenten in de 'airco branche' gaan we kijken of we kunnen gaan weken bij Aircotech. Onze host nam ons meteen perfect mee in het verhaal. Een verhaal waar ik heel benieuwd naar was waar het naartoe zou gaan, want wat een interessant onderwerp is dit!

De kamer wordt na deze introductie nóg verder ingeleid door een introductievideo. Van de vorige keer weet ik nog dat de introductievideo van Sint Rumoldus onwijs goed vond. Dat overtreffen ze deze keer weer. Deze video geeft je meteen een goede indruk over de kamer, is in hoge kwaliteit gefilmd, zitten leuke humoristische stukjes in én maakt een logische start naar de kamer.

Nou, na deze toffe introductie van de kamer konden we eindelijk gaan beginnen. De start is meteen goed. De sfeer zit er meteen goed in, het puzzelen kan beginnen en het decor ziet er netjes uit. De puzzelflow zit meteen goed en we blijven erg nieuwsgierig waar het verhaal naartoe gaat. De puzzels zelf zijn overigens allemaal in thema. Het zijn van die puzzels waarvan je in het begin denkt: "wat moeten we in godsnaam doen?". Maar al heel snel wordt het duidelijk wat je wel/niet kunt gebruiken en word je door de kamer erg goed gestuurd. Daarnaast is de feedback in de kamer erg sterk, er is altijd wel een geluidje of een lichtje wat knippert wanneer je iets goed doet.

We komen daarna in het middenstuk van de kamer, de flow blijft er voor ons echt heerlijk in zitten. Het is voor ons drieën wel flink aanpoten, er zitten flink veel puzzels in deze kamer. Maar het toffe blijft dat de puzzels over het algemeen steeds in thema blijven en de verhaallijn goed blijven volgen. Het decor wordt beetje bij beetje ook steeds beter. Tot op een bepaald hoogtepunt. Ik heb hier echt met open mond staan kijken wat ze hier hebben neergezet. Dit in combinatie met puzzels die volledig in thema zijn, wauw!

Waar we dachten klaar te zijn, volgde nog een overvloed aan puzzels. Het verhaal komt vrij logisch samen in een mooie finale. Hier en daar hadden de special effects misschien wat toffer gekund, maar het klopte wel wat er gebeurde. Met nog zo'n anderhalve minuut op de klok wisten we te 'ontsnappen'.

De Wraak van Han heeft wat mij betreft alles wat een goede escaperoom nodig heeft; een mooi decor, prima te volgen verhaal, puzzels die goed passen binnen het verhaal, een flinke dosis humor, goed gebruik van licht en geluid, kleine WTF-momentjes, etc. Hier en daar kan de afwerking in de kamer wellicht iets beter en ik heb me een beetje gestoord aan een bepaalde puzzels die helemaal buiten het thema viel. Maar dat zijn echt de minuscule puntjes. Mechelen heeft er weer een topkamer bij. Chapeau!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes

  Niklasanne_ter_horstMariekeDrs-jlcanouksjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2023 april 19

Cool!

Wat hebben we het toch goed als escape room-liefhebbers in Nederland/België. Dat het niveau van escape rooms hier ontzettend hoog is qua innovatie, techniek en decor wisten we al een tijd. Maar het is zo knap dat het niveau hoog blijft en misschien zélf steeds hoger wordt 🥰.

Deze avond waren we met het team Ale Blie (3 personen) in Mechelen voor een escape-avondje. We sloten af met de kamer waarvoor we oorspronkelijk deze kant op gingen; De wraak van Han. Dit is de nieuwe kamer van De Gouden Kooi – Escape Experience. Onze verwachtingen waren toren hoog door de lovende kritieken die de kamer al direct kreeg, terwijl deze nog maar zo kort geopend was. Ik zal het alvast spoilen; de hoge verwachtingen zijn ingelost.

Je kunt dichtbij de locatie van De Gouden Kooi je auto parkeren in een parkeergarage (betaald). De locatie ligt midden in het centrum van het prachtige Mechelen. Het is absoluut de moeite waard om bij het bezoeken van deze escape room, ook wat te gaan genieten van de stad. We werden welkom geheten door een dame achter de receptie en mochten plaatsnemen in de mooie en ruime ontvangstruimte om te wachten tot onze gamehost ons kwam halen.

Toen onze gamehost kwam gaf hij ons in thema de instructies en een deel van de introductie van de kamer. Dat dit in thema gebeurd is een super toffe toevoeging. Vervolgens volgt de rest van de introductie door middel van een introvideo van mega kwaliteit. Dit is haast een ware speelfilm. Als nieuw aangenomen aircomonteurs mochten we op een wél heel bijzondere locatie een airco gaan repareren. Meer kan ik niet vertellen i.v.m. spoilers, maar geloof me, dit verhaal gaat alle kanten op.

Direct valt op dat het decor er geweldig uitziet. Je waant je daadwerkelijk op de plek waar je de airco moet gaan repareren. We spotten al direct details die aangaven dat in deze kamer niets aan het toeval is overgelaten. Overal is aan gedacht en bijna alles is tot in de puntjes afgewerkt. Hierbij zijn ook licht- en geluidseffecten meegenomen. Persoonlijk vind ik dat het decor en gebruik van licht en geluid steeds mooier en beter wordt gedurende het spel. Iedere volgende scene ziet er weer gaver uit dan de scene daarvoor én zo ga je maar door en door. Tja, ik zou hier heel graag heel veel over willen uitweiden, want ik heb wat dingen gezien waar ik écht heel enthousiast over werd qua decor, maar ja… Ik wil ook niets weggegeven over het verloop van het verhaal 😁….

Het verhaal is tevens iets wat ik tof vind aan De wraak van Han. Je doorloopt een plot wat ik ontzettend origineel vind en wat ik nog nooit eerder heb gezien. De puzzels sluiten hier ook goed op aan. Deze dragen af en toe zelfs bij aan het tot zijn recht komen van het verhaal. De flow in de kamer is prima. De kamer geeft zelf richting én feedback wanneer je aan het puzzelen bent. Op één kleine hint na – in het begin – hebben we eigenlijk géén hints nodig gehad en dat getuigt van een goede spelflow. Je speelt de kamer voornamelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met af en toe een parallel momentje (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen). Wél zou ik hierom aanraden om deze kamer met een kleine groep te spelen van maximaal vier personen.

Dan heb je nog de vele special effects in de kamer die ontzettend gaaf zijn, de humor die dit verhaal en de scenes an sich bevatten, de bijzondere bochten waarin je je af en toe moet wringen om iets voor elkaar te krijgen, de duur en het gevoel dat je maar door blijft gaan én nog veel meer aspecten waar ik nu even niet op kan komen… Netjes binnen de tijd wisten we aan De wraak van Han te ontsnappen. Zwetend en voldaan kwamen we de kamer uit. We werden super hartelijk opgevangen door onze gamehost, die met ons nog de kamer doorliep en ons zelfs nog wat ‘achter de schermen'-feitjes kon vertellen. Met een geweldig bevredigend gevoel konden wij weer terug naar Nederland. Wat was deze kamer ongelofelijk ‘cool'!

Al bij al; Absolute topkamer én zeker de moeite waard om hiervoor naar Mechelen te rijden 🤩. Decor, licht- en geluid, special effects, (origineel) verhaal én spelflow zijn ontzettend goed hier en van een hoog niveau. Ga deze kamer zeker weten spelen, je krijgt er géén spijt van.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineair spelverloop;
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, bewaar deze dan als grande finale;
- Let tijdens het spelen goed op details en vergeet niet om eens rust te pakken en om je heen te kijken.

Beste mensen van De Gouden Kooi, bedankt voor jullie topservice. Jullie hebben een geweldige topkamer weten te bouwen. Proficiat daarmee én geniet van jullie succes. Hopelijk tot snel. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad bij jullie.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels / flow
 • Verhaal
 • Decor
 • Licht en geluid
 • Special effects

  anoukNiklasanne_ter_horstSemsjephanie

sjephaniesjephanieEscape GuruMember since: 2021 August 12 (205 rooms played)
Posted on: 2023 april 19

Alle Ramen Kunnen Open

Op een willekeurige dinsdagavond haasten wij ons naar Mechelen om twee kamers te spelen. Eén om ons op te warmen (pun intended) en één kamer die snel een plekje op onze wishlist én toplijsten wist te bemachtigen. Vandaar niet voor niets de willekeurige dinsdagavond, want de weekenden zitten propvol bij onze Han. Tijd om te ontdekken waarom!

De Gouden Kooi heeft een toffe ontvangstruimte waar we een korte, duidelijke intro in thema krijgen. Leuk man. Daarna genieten we van een film en de high production value spat ervan af. Dit is ook weer gaaf gedaan en biedt ons een mooie start van de kamer. Ja en dan… hier kan ik heel erg blij van worden. Het decor ziet er keinetjes uit en is tot op de kleine details uitgewerkt. We blijven verrast worden doormiddel van setting en effecten. De kamer is groot en je proeft dat er over alles is nagedacht.

Qua puzzels beginnen we wat stroefjes. Gelukkig hebben we een fijne host die een duwtje in de juiste richting geeft. We kunnen los! De flow zit dermate goed dat we de kamer verder hintloos (maar op het nippertje) uitspelen. Tof hoe de puzzels in het thema zijn verwerkt en bijdragen aan het verhaal.

Kijk, en daar wil ik ook even over uitwijden. Bankovervallen, drugs, politie en moord of heisa zijn thema's die geregeld terugkomen in kamers. En begrijp me alsjeblieft niet verkeerd, want de uitvoering daarvan is wat telt. Maar een aircomonteur? What the hell moet je daar nou bij verwachten? Heerlijk vind ik het. Het is luchtig, bijzonder, niet te moeilijk en absoluut origineel. Ik heb gegierd om de poster en het fotomoment. Ik was misschien stiekem bang dat het zou eindigen in een van bovenstaande clichés, maar nee joh. Alles gaat helemaal left en ik hou ervan. Stay extra!

Een geweldig decor? Check. Een kamer die maar blijft duren? Check. Ondanks de experience toch aan de bak met puzzels? Dubbelcheck. De Wraak van Han mag terecht aansluiten bij de toppers. We hebben gelachen, genoten en flink ons best gedaan. Ik vind de puzzels dan ook niet moeilijk, maar het zijn er veel. Aan de bak dus! Vier personen is overigens het max aantal spelers wat ik zou aanraden qua spelverloop.

Naderhand hebben we nog nagekletst met onze host. Super fijn dat we hier nog tijd voor hadden en de passie rondom deze kamer aan te horen. Doen we graag! Jullie mogen terecht trots zijn op wat hier staat en ik rijd met plezier weer terug wanneer er een nieuwe kamer opent. Fun fact: Helmond en Mechelen hebben een stedenband en ik denk dat deze zojuist nog meer gegroeid is.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes


 • Decor
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Origineel
 • Service
 • Betrokken host
 • Licht en geluid

  anoukSemNiklasDrs-jlc

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertMember since: 2021 November 12 (72 rooms played)
Posted on: 2023 january 21

Geweldig! Wat een decor!

Dit was echt een geweldige ervaring. Sinds lange tijd kwam ik eindelijk weer een keer een escaperoom uit met mijn mond open gevallen van verbazing! De flow was echt heerlijk, de puzzels zijn logisch, er is precies genoeg te doen voor 4 personen, niet teveel, niet te weinig. Het decor is echt fantastisch, heel erg mooi gedaan! De effecten zijn heel erg tof en hebben mij sinds een lange tijd weer flink doen verrassen. Het thema klinkt vooraf echt heel erg duf, maar des te gaver is het eigenlijk. Super uitgevoerd!

Super kamer die absoluut aan te raden is ondanks je er ver voor moet reizen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  65:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  anoukmarkgoedegebuure

Super vet!!!!!!

Deze kamer is alles wat ik wil in een escape room. Origineel, veel puzzels, onverwachte twists, fijne flow, ga zo maar door. Het is een werk van passie en dat merk je in alle hoeken en gaten terug. Ik wil niet teveel verklappen: ga gewoon blanco deze experience doen en je gaat het super naar je zin hebben.

Het thema is tof, in eerste instantie denk je, huh, wie verzint dit nou?? Maar het is helemaal goed uitgewerkt en het verhaal neemt je helemaal mee.

Ik wil ook benoemen dat ik deze samen met één vriendin heb gedaan, dus met z'n tweëen. De flow zat er echt super lekker in, we zijn heel goed op elkaar ingespeeld en dat was hier ook wel nodig. Maar zeker als je al weleens kamers hebt gespeeld, dan kun je deze experience zéker met 2 personen doen. Ik zou het misschien zelfs aanraden, omdat je dan extra veel aandacht hebt voor de mooie beleving. Ga naar Mechelen, en geniet!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  68:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  anne_ter_horstNiklas

Wauw

Top escape room , echt de moeite


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal

  mats_lunders

Prachtig decor, tot in het kleinste detail!

Dit is de eerste keer dat ik een kamer speel bij de gouden kooi en ik moet toegeven dat ik toch wel een beetje omver werd geblazen door het prachtige decor. Er wordt hier gelet op veel verschillende dingen en er is niets te zien dat er niet hoort! Er zijn veel verschillende kamers, met veel puzzels en sommige kamers konden een team van 6 personen absoluut bezig houden! Jammer genoeg waren de puzzels niet geheel origineel, maar dat is uiteraard voor iedereen persoonlijk. Ik had namelijk vele al ergens anders gedaan en dan is de originaliteit snel weg.

Het ontvangst was heel persoonlijk. Mijn teamgenoot en ik mochten gaan zitten om te wachten voor onze teamleden, maar we hebben nooit iemand gezien tot ons team volledig was. Na een korte uitleg van de knoppen en onze spullen weg te leggen, werden we leuk meegenomen in het verhaal en was ik er helemaal met weg. Echter kwam er daarna nog een intro-filmpje dat ik niet zo goed vond passen bij de intro. Er is wel leuke interactie voorzien, waarna we de effectieve kamer mochten betreden. Hier wil ik liever niets anders over zeggen dan wat hierboven staat, zodat er zeker geen spoilers zijn voor zij die hem nog willen spelen.

Het einde was mooi gedaan van de game, maar dan gebeurde er iets dat me meteen uit het verhaal haalde en dat vond ik eigenlijk jammer. Ik ben er zeker van dat ze dit iets toffer en zelfs origineler konden uitwerken, gezien de creativiteit dat in het decor en verhaal zit. Achteraf werd er kort gevraagd wat we leuk vonden, waarna we mochten beschikken (of zo kwam het alle sinds over).

Kort samengevat, is dit een kamer dat je zeker moet gezien hebben(!)


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in March 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Storyline
 • Experience
 • Bad service

  Astradid

Wow wat een ervaring!

Toen we enkele maanden geleden Rumoldus kwamen spelen, waren ze volop bezig aan het bouwen van deze nieuwe experience.
Ze konden ons toen nog niets vertellen over het thema, buiten dat er niet echt een was ... Nu pas snappen we wat ze daarmee bedoelde.

Deze kamer is niet wat je denkt! Ga erheen zonder dat je te veel leest en laat je volledig verassen door het ludiek verhaal.

Wat je moet weten, prachtige inkleding, toffe overgangen van kamers en heel leuke puzzels (lees veel puzzels).

We hebben ons rot geamuseerd.

Een fijn napraatje met de aanwezige bouwers maakte de ervaring helemaal af.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:29 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Heel origineel
 • Ma echt heel

  Error

SemSemEscape MasterMember since: 2018 June 15 (195 rooms played)
Posted on: 2022 december 30

Wat is hier nou eigenlijk gebeurd?

#110 De Wraak van Han
Voor mij is dit de perfecte kamer zonder gebruik van acteurs, echt wauw!

Enorm uitgekeken naar de nieuwe "Escape Experience" van De Gouden Kooi na het succes van Het Geheim van Sint Rumoldus. Nu was het eindelijk zo ver.

De ontvangst was super goed en leuk in thema. Omdat ze net open zijn merk je dat ze hierin wel nog zoekende zijn naar hoe je goed de intro doet, maar ook hoe je goed hints geeft in deze kamer. Dat is niet erg en doet wat mij betreft 0 afbreuk aan de kamer gezien het hoge niveau wat ze al bereikt hebben.

Vanaf het 1e moment dat je de kamer binnenstapt ben je door prachtige decors ook echt in het verhaal. De kamers sleurt je mee door prachtige decors en settings die ervoor zorgen dat je helemaal wordt opgezogen voor 70min en dat het spel je niet meer loslaat.

De puzzels zijn echt van heel goed niveau, soms heel moeilijk, soms meer een doe-opdracht. Sommige puzzels zijn heel erg "gelaagd" en met 2 personen zie je vaak dan net die laatste laag niet, wat het voor ons lastig maakte. Maar goed, omdenken leert dan dat je dus wel alles maximaal tot in de details hebt gezien en geloof me, dat wil je! :)

Van tevoren is dit weer zon thema waar je je van afvraagt van, "Hoe gaan ze dit 70min vasthouden?". Hoewel ik kamers heb gespeeld die dan al vrij snel van het thema afwijken, doet Han dit niet en beantwoord de vraag in een enorm toffe conclusie. Alles sluit aan bij het verhaal, puzzels, decors, opdrachten, audio, video, alles.

Persoonlijke noot; Ik let altijd op mijn omgeving in escape rooms en probeer altijd te bedenken hoe ik ergens gekomen ben, waar ik naar toe zou kunnen gaan (lees: doorgangen oid), maar in deze kamer heb ik echt flabbergasted staan kijken naar wat er gebeurde. Er zat 1 mega tof element in deze kamer, echt wauw! Op het einde van de kamer was deze mindfack helemaal compleet. (Spelen, dan zie je wat ik bedoel :))

Begin je trip naar Mechelen te boeken, speel Sint Rumoldus en daarna meteen deze, wel optijd boeken, tis druk!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  69:21 min


 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal

  anouk

Geweldig!

De wraak van Han is een prachtige escape experience waar de puntjes op de i worden gezet.
Werkelijk overal is aandacht aan besteed wat zorgt voor een vlotte puzzelervaring die je meerdere malen laat stilstaan van bewondering.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:42 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal

  Rodfort

DefenderDefenderJunior EscaperMember since: 2023 October 22 (10 rooms played)
Posted on: 2023 december 03

Fantastische beleving!

Gewoon top, van het begin tot het einde.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

IlseRIlseREscape ApprenticeMember since: 2023 September 19 (12 rooms played)
Posted on: 2023 december 03

Super belevenis!!

Vandaag met ons 4 richting Mechelen om deze escape room aan te gaan. Al van de eerste moment dat we de deur opende zagen we dat hier wel heel veel werk in was gestoken. We hebben dan ook genoten van de eerste tot de laatste seconde!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:10 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

Verfrissend leuk!

9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

lida_scholtelida_scholteEscape ExpertMember since: 2017 September 04 (114 rooms played)
Posted on: 2023 november 27

Prachtige experience-room

Nadat we 2 jaar terug al tijdens een escapeweekend Het Geheim van Sint-Rumoldus hadden gedaan, kwamen we dit keer terug voor de Wraak van Han. Een compleet ander thema en ik moet eerlijk zeggen dat ik vooraf zoiets had van: airco's? Wat moeten we in godsnaam met dit thema? Maar degenen die van belevingskamers houden, komen hier absoluut aan hun trekken, want wat is de kamer prachtig gemaakt, vanaf het begin tot het einde sta je verbaasd over de ruimtes die ze allemaal hebben kunnen maken.

De ontvangst van de hosts was vriendelijk, maar wij hadden het idee dat deze meisjes er nog niet zo lang werkten. Ze zaten niet echt in het verhaal en daardoor was de ontvangst toch wel een stuk minder dan toen we Sint-Rumoldus deden en de ontvangst door de eigenaresse (?) werd gedaan. Maar we hadden er zin in en gingen ons dapper met ons niet-technische team verdiepen in de wereld van de airco's.

Qua puzzels moet ik eerlijk zeggen dat ik dit een stuk minder vond dan Sint-Rumoldus. Waar wij bij Sint-Rumoldus een heerlijke puzzel-flow hadden en iedereen altijd genoeg te doen had, hebben hier 2 van ons toch echt een tijd niks te doen gehad. De puzzels volgen elkaar (zeker tijdens het eerste half uur van de kamer) redelijk lineair op, waardoor er toch vaak mensen niks staan te doen. En dat duurde dus best even, reden waardoor we een beetje geïrriteerd raakten.
Na het eerste half uur nam het aantal puzzels gelukkig toe en konden we genieten van het puzzelen en van de beleving, want wat een prachtige en verrassende ruimtes zijn hier weer gemaakt!
Uiteindelijk hadden we nog bijna 20 minuten over op de teller, dus zelfs terwijl een paar van ons een tijd niets hadden te doen, hadden we nog tijd genoeg over ;)

Al met al zeker de moeite waard, maar als je met ervaren spelers bent, zou ik zeker niet met meer dan 3 personen gaan.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  51:04 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Puzzels

 

DennisDennisEscaperMember since: 2021 October 30 (42 rooms played)
Posted on: 2023 november 20

Zonder twijfel een top kamer!

Dit is echt next level. Deze kamer behoort terecht tot de top kamers. De kamer is groots opgezet. De setting is zo ontzettend ver en goed doorgevoerd. Ik denk dat er niet genoeg woorden zijn om aan te geven hoe tof deze kamer is, zonder te spoilen. Alles klopt aan deze kamer. Het verhaal is duidelijk, puzzels zijn erg tof en logisch. Er is ook afwisseling in de puzzels, maar veel is ook gewoon doen. Er is veel te zien en te doen. Je waant je echt even in een andere wereld. Het is met recht een escape experience.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Groots

 

niki_woutersniki_woutersEscaperMember since: 2018 June 20 (72 rooms played)
Posted on: 2023 november 04

Wow weer een ervaring rijker

Wat een leuke kamer is dit we vonden het geheim al super en keken uit naar deze kamer ! Net zoals vorige keer leuk onthaal en duidelijke uitleg ! Het intro was helemaal in stijl en je voelde je direct als een crew member ! Leuk logische puzzels en alles ging soepel in elkaar over! We hebben geen moment stil gestaan en ineens stonden we buiten , de tijd ging snel en stiekem wilde ik er langer blijven omdat het zo leuk was ! We komen zeker terug voor de volgende kamer !


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2023

Played with 4 persons

Team: Beauties and Brains ( en vriendjes)

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

LucasLucasJunior EscaperMember since: 2023 June 11 (32 rooms played)
Posted on: 2023 november 04

Wat een prachtige kamer

Deze dag ook st romuldus gespeeld. Beide super leuke en waanzinnig mooie kamers. Super fijne begeleiding. Helemaal top!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

evleeuwenevleeuwenJunior EscaperMember since: 2020 January 17 (51 rooms played)
Posted on: 2023 october 28

Verrassend!

We hadden geen idéé wat we konden verwachten (want: wat is dit voor thema?!), maar dat maakte de kamer heel verrassend! Alle ruimtes waren erg mooi afgewerkt.

Wij begrepen de puzzels heel goed, hadden een geweldige flow en doorliepen de kamer zonder hints.

Ik ben zelf meer een fan van kamers waarbij je continu de suspense voelt. Dat was hier niet. Desondanks een supermooie tijd beleefd! De moeite waard om te spelen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Logica
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Els (10 rooms played)
Posted on: 2023 october 29

Geweldig!

Superfijne escape. Echte experience! Ruimtes zijn levensecht. Originele puzzels, die mooi met elkaar verweven zijn


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

LynnLootsLynnLootsJunior EscaperMember since: 2022 March 14 (17 rooms played)
Posted on: 2023 october 26

Fantastisch

Deze escape room is echt next level! De decors zijn ongelooflijk knap, de puzzels zitten goed ineen en heel het verhaal klopt. Een absolute aanrader! Één van de beste die we al gedaan hebben.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  61:07 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

Beste escaperoom so far

We zijn een weekend naar België om een paar kamers te spelen uit de top 30. Terechte topscore voor deze kamer. Het originele verhaal, de prachtige ruimtes en de lekkere fysieke puzzels maken ‘t een hele fijne ervaring. De kamer is echt gemaakt om je een fantastische ervaring te geven. Voor ons was dit de beste escaperoom die we de afgelopen jaren hebben gespeeld. De eerste 10 die we uitdelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  50:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel

 

Creative, funny, surprising - perfect!

It was all I hoped for. Extraordinary theme executed with excellence. I loved it.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Original
 • Difficulty
 • Storyline
 • Experience
 • Exciting
 • Quite challenging to play with two persons

 

Cynthia S. (15 rooms played)
Posted on: 2023 october 01

GE-WEL-DIG

Gisteren de escape experience “de wraak van Han” gespeeld en dat was in 1 woord ‘ge-wel-dig’. We hebben al vaak escapes gedaan, maar dit is veruit de beste die we tot hiertoe deden!! We bleven er maar over napraten heel de dag door over hoe goed we hem vonden. Goeie en afwisselende raadsels, toffe proeven en alles supertof in thema. Het decor was op en top af tot in de details en ze hebben een knap staaltje technologie gebruikt!! Er gebeurden telkens wel dingen die je niet verwachtte. Een hele dikke chapeau voor heel het team om dit zo uit te bouwen. Nu snap ik ook wel waarom het jaren duurt om dit niveau te bereiken!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  69:59 min

 

JojootjeuhJojootjeuhEscape ApprenticeMember since: 2023 October 15 (17 rooms played)
Posted on: 2023 october 15

Super leuke thematische kamers!

Heel leuke afwerking in de kamers! Je voelt je helemaal in het spel. Zeer leuke inleiding! Je zit van bij het begin in het spel!
Enorm fijn met vier! Veel afwisseling!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Vivian YipVivian YipJunior EscaperMember since: 2022 January 31 (60 rooms played)
Posted on: 2023 september 19

Ontzettend leuk en verrassend!

De kamers zijn goed uitgewerkt, leuke puzzels en de decor was indrukwekkend/sluit goed aan bij het verhaal!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving

 

ESCAPE MANIAESCAPE MANIAEscaperMember since: 2022 October 11 (32 rooms played)
Posted on: 2023 september 11

Verbazingwekkend tof!

Vandaag met mijn vaste team de wraak van han gespeeld in Mechelen. Om eerlijk te zijn waren we vooral afgereisd naar deze escspe in het mooie België vanwege de geweldige EscapeTalk recensies, het thema "airco" zorgde namelijk niet perse voor enthousiasme.... maar juist dat was wat uiteindelijk de wow factor gaf!

Wat hebben de makers een geweldige kamer neergezet waarbij er zoveel aandacht is besteed om het decor, puzzels en het verhaal allemaal bij elkaar te laten passen. We zaten er helemaal in en kwamen (ondanks het thema airco) bezweet de kamer uit. We hebben ons mega erg vermaakt en hebben zeker een paar wtf momentjes gehad.

Wij komen zeker nog terug voor de andere kamer. Het is sowieso de moeite waard om deze kant op te komen voor de kamers hier (Mechelen zelf is ook heel gezellig). De game host deed het ook super leuk en nam ruim de tijd om nog een keer door de kamers te lopen en alles uit te leggen. Bedankt voor de toffe ervaring!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Belevin
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great