Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Courtroom

Zwolle , Netherlands

Open now

75 minutes

3 - 12

14 year

Read reviews

More about The Courtroom

Samen met je advocaat loop je vol vertrouwen de rechtbank in. Je komt alleen met de schrik vrij, zo belooft de advocaat. We hebben hier een prima rechtssysteem en corruptie is niet aan de orde. Toch? Maar dan gaat het er ineens wel heel heftig aan toe in de rechtbank en is het maar de vraag of het recht zal zegevieren. Misschien kom je toch niet zo snel vrij als je dacht…

Op de nieuwste locatie van The Great Escape, het OM aan de Drijbersingel in Zwolle, beleef je je eigen rechtszaak. Samen met je advocaat verdedig jij je zaak, maar in deze rechtbank werkt het rechtssysteem toch wat anders dan in de rest van Nederland. Het gaat er hier hard aan toe en je begint je aardig zorgen te maken. Want je bent echt onschuldig. Toch?

Ben je met meer dan 6 personen? Boek dan de tweede Courtroom erbij en strijd tegen elkaar. Dan maar hopen dat beide groepen de rechtbank weer op tijd kunnen verlaten. *

Let op: in dit spel is lichamelijke activiteit nodig, kun je niet op je knieën of heb je het gevoel niet door een doorgang van ongeveer 60 x 80 cm te kunnen, neem dan even contact met ons op voor de mogelijke aanpassingen.

Themes

Battle

Crime

Properties

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

43 likes

406 visitors

96.9% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Burgemeester Drijbersingel 19
8021 DA, Zwolle
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

160 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (209 rooms played)
Posted on: 2022 december 14

OBJECTION!

Als de hele kamer net zo was geweest als de – pak ‘m beet – eerste twintig minuten had deze kamer van mij een absolute 10 gekregen én in mijn top 5 van favoriete escape rooms gestaan! Zoals je wellicht kunt zien is dat niet het geval, helaas. Ik zal proberen te duiden waarom…

Met een combinatie van de teams ‘Verblauwkes' en ‘De Drie Duitsers' (4 personen) waren we naar het verre Zwolle afgereisd om daar alle kamers van The Great Escape te gaan spelen. Na een hele dag in Zwolle te hebben rondgehangen en kamers te hebben gespeeld (zelfs nog een extra kamer elders), was het tijd voor de grand finale; ‘The Courtroom'. Deze kamer staat al jaren op mijn wishlist én ik had super veel zin om deze kamer te gaan spelen. Zeker na alle goede verhalen die ik erover heb gehoord 🙏.

Bij The Great Escape kun je dichtbij parkeren in een parkeergarage (betaald). Je kunt je prima vermaken in de ruime en gezellige ontvangstruimten. Hoewel het erg druk kan zijn in de ontvangstruimte, omdat er super veel groepen zijn die tegelijkertijd verschillende escape rooms komen spelen óf andere activiteiten komen doen, is de service top! Bij veel escape bedrijven van hetzelfde formaat (of nog minder) heb ik me in zo'n context aan m'n lot overgelaten gevoeld, maar bij The Great Escape is dat absoluut niet het geval. Iedere medewerker komt een praatje maken en doet zijn/haar best om je een welkom gevoel te geven. Echt grote complimenten hiervoor 👌!

Dan plots krijg je te horen dat je advocaat niet bij je rechtszaak kan zijn. We zullen onszelf moeten verdedigen helaas 😁…. Je wordt opgehaald door een beveiliger en wordt naar de rechtbank gebracht. Echter gold dat niet alleen voor onze groep. Deze escape room (althans het begin) speel je met twee groepen tegelijk. Dit vind ik ontzettend jammer, want het is ontzettend afhankelijk van de groep met wie je speelt óf je ervaring wél/niet leuk zal zijn én nog nooit heb ik met zo'n constructie een prettige ervaring gehad… Helaas vandaag wéér niet, jammer. Ik zal hier niet teveel over uitweiden in deze review.

Je gaat naar de kelder van het gebouw waar de rechtbank zich bevind en daar begint de intro. Alsof hét echt is, wordt je binnengelaten in de rechtbank én wordt je voorbereid op de zitting, die daarna plaatsvindt. Door de decoratie/thematisering én het geweldige acteerwerk; is dit één van de beste intro's van een escape room die ik ooit heb gezien. Wat werd dit geweldig gedaan 🤩! Even vergat ik de realiteit en was ik in de rechtbank.

Natuurlijk loopt alles weer de mist in én loop je de kans veroordeeld te gaan worden, dus… Je moet maken dat je weg komt. Op dit punt begint de daadwerkelijke escape room. Het aller eerste stukje van de escape room is dan nog in thema, passend in het verhaal en leuk vormgegeven, maar daarna wordt het helaas een stuk minder.

Waar de decors van het begin zo fantastisch waren, is er op een gegeven moment bijna géén decor meer. Je staat in een kelder én dat zie je ook. Aan afwerking is hier beduidend minder aandacht besteed. Ook verhaaltechnisch waren we het hier even kwijt. Waarom zijn we in deze ruimte en wat moeten we doen én waarom moeten we de dingen doen, die we moeten doen? Er zijn puzzels, maar die hebben, naar mijn idee, niet echt betrekking op het verhaal en het is niet echt logisch hoe je van het één naar het ander gaat.

Helaas hadden we ook nog een resetfout in de kamer, waardoor onze flow helemaal stuk liep. Dit kan natuurlijk gebeuren en werd fantastisch opgepakt door de medewerkers (complimenten hiervoor 👌), maar op de een of andere manier raakte we het hier helemaal kwijt. De kamer is volledig lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het ander. Als je dus ergens op vastloopt, dan loop je ook echt vast. Wat sneller een hint was hier wel fijn geweest. Ik had de indruk dat er niet altijd op ons gelet werd, maar dat kan natuurlijk gebeuren als je als game host twee groepen tegelijk in de gaten moet houden. We hoorde op een zeker moment ook de andere groep én daardoor wisten we dat we flink achter liepen. Ik vind het altijd storend als je een andere groep kunt horen in escape rooms, want dit haalt je uit de beleving.

Op een gegeven moment werden we ook gewoon doorgelaten, met nog een puzzel die we niet hadden opgelost. Het einde was origineel en verrassend, maar ook hier vond ik de afwerking en puzzels erg matig. Met één minuut over wisten we uit de kamer de ontsnappen, maar dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk. We hadden immers niet alles opgelost.

Al bij al; Het eerste stuk van deze kamer is geweldig; het theater, de decoratie, de interactie en zelfs het eerste stukje van de daadwerkelijke escape room qua verhaal en puzzels. Het tweede stuk is beduidend minder én zelfs op sommige punten slordig afgewerkt en onlogisch (gezien vanuit het verhaal). Dit maakt het een ontzettende moeilijke kamer om te reviewen. Desalniettemin zou ik ‘m wél gewoon aanraden om te gaan spelen. Het is een origineel thema én het intro wil je een keer hebben meegemaakt. Neem dan de rest maar voor lief 😉 en wie weet zie je het helemaal anders dan ik.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen (i.v.m. lineaire puzzels);
- Als je héél gehaaid bent kun je je groep splitsen en tegelijkertijd twee keer The Courtroom boeken, dan heb je geen last van ‘vreemden' tijdens de intro-show;
- Speel deze kamer voornamelijk als je van immersive theatre houdt (vooral vanwege de intro);
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, speel deze dan als tweede óf derde kamer (i.v.m. van oud naar nieuw spelen).

Lieve mensen van The Great Escape, bedankt voor de fijne dag die jullie ons hebben bezorgd. Vooral jullie service is top, heel erg bedankt daarvoor!


Response by The Great Escape

2022 December 21

Hi, dankjewel voor weer zo'n mooie, uitgebreide review! We waarderen de feedback echt enorm! Zo te lezen valt er nog een en ander te verbeteren aan de courtroom. Wel fijn om te horen dat jullie een overwegend positieve ervaring hebben gehad.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Het begin
 • Goede service
 • Acteerwerk
 • Origineel

  GijssambeekMees van Rooijsjephanie

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (233 rooms played)
Posted on: 2019 february 17

Opnieuw een topkamer!

#106 Vol spanning uitgekeken naar de nieuwste aanwinst van The Great Escape. Deze is op een nieuwe locatie, met ook hier een grote mooie ontvangstruimte. De escape begint middels een levensechte rechtszaak. De puzzels passen bij het thema en zitten goed in elkaar. Bij deze escape is de ervaring belangrijker dan het behalen van de snelste tijd. De ontknoping was erg tof. Wat mij betreft dus met deze kamer opnieuw een landelijke topper erbij!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Goede introductie
 • Leuk einde
 • Prima puzzels
 • Mooie ontvangstruimte

  jp87the-great-escape

Daan92Daan92Escape GuruMember since: 2017 June 12 (44 rooms played)
Posted on: 2018 december 20

Leuk begin, maar einde zwakt het af

Afgelopen weekend The Courtroom gespeeld met 3 (ervaren escape) vrienden op de 3e dag dat de kamer open was. Het begin was voornamelijk super leuk gedaan, maar daarna zwakte het naar mijn mening af. Het einde was ook niet wat ik verwacht had. Opeens was het er. Dat maakt dat het verhaal niet af is.
Verder mochten er wat mij betreft meer creatieve/mechanische puzzels in, in plaats van hangsloten. Ik vond het jammer dat niet alle puzzels opgelost hoefden te worden voor het 'escapen'.

Voor een kamer die net open is, is het een goed begin, maar ik denk dat er hier en daar nog wel wat aan geschaafd moet/gaat worden.

Wat betreft de aankleding was het idee wel leuk, alleen kon het hier en daar nog wel beter (penstrepen van de bouw). Het is wel een leuke bijkomstigheid dat er bij deze kamer gestreden kan worden met een ander team. Zeker voor grote groepen erg leuk.

Al met al een leuke kamer voor escapers met wel wat ervaring. De Escape Room zelf vond ik nog wel iets aan de kleine kant voor het geld (voor 150 euro/75 minuten). Wat nog wel een positief punt is, is de grote lounge-/chillruimte met bar.

Wij hebben de kamer gehaald met nog 5:30 op de klok.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in December 2018

Played with 4 persons

Team: Escaperoomies

Escaped: Yes  64:30 min


 • Gratis parkeren
 • Grote loungeruimte om wat te drinken/bij te praten
 • Puzzels
 • Klein voor het geld wat je moet neerleggen

  dennis_hoeversjannie_de_vries

Marije (10 rooms played)
Posted on: 2023 december 31

Fantastisch

Wij hebben deze kamer met z'n tweeën gespeeld. Het was onze eerste kamer met acteurs en daar hadden we hoge verwachtingen van. Deze zijn absoluut waar gemaakt. De acteurs geven echt een extra dimensie en hierdoor wordt het een totaalbeleving i.p.v. alleen een escaperoom. De escaperoom zelf en de puzzels vonden wij ook erg leuk! Zeker het einde!

Bij het napraten met de acteurs en spelbegeleiders waren wij zo enthousiast dat we spontaan the deal ook nog geboekt hebben en dezelfde avond nog gespeeld.

We komen zeker nog terug voor de andere 2 kamers!

Professionele en betrokken acteurs/spelbegeleiders die goed op elkaar ingespeeld zijn. Dit hebben wij tot nu toe vaak anders gezien. Overigens valt ook op hoeveel plezier het team met elkaar heeft en dat heeft wat ons betreft toegevoegde waarde.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  the-great-escape

EstherjvdEstherjvdEscape ApprenticeMember since: 2023 December 31 (15 rooms played)
Posted on: 2023 december 31

Geweldig!

We hadden deze room al een tijdje op het oog, maar omdat we altijd samen escapen qua prijs toch even uitgesteld.
Gisteren de room gespeeld, maar wat een belevenis! Ik vond het het geld zeker waard. We hadden leuke acteurs en er zaten verrassende elementen in de kamers.
In het begin voelde het allemaal toch wel wat ongemakkelijk, lacherig gewoon omdat je niet weet wat er gaat gebeuren. Er zaten verrassende puzzels in en dat maakte dat eigenlijk de hele 'reis' wel actief bleef. Misschien ook wel omdat we samen waren en er dus steeds wel iets te doen was.
We kwamen zo enthousiast uit de kamer, dat we het liefst nog eentje wilden doen (en ook dat werd geregeld, zodat we een uur later the deal konden spelen)


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  54:44 min

  the-great-escape

LucasLucasJunior EscaperMember since: 2023 June 11 (36 rooms played)
Posted on: 2023 december 12

Leuke maar korte kamer

Wij hebben deze kamer met een groep opgelost die niet goed op elkaar ingespeeld was in een uur. Daar zat ook een introductie bij in. Puzzels waren wel leuk.


Response by The Great Escape

2024 January 02

Beste Lucas, Dankjewel dat je de moeite neemt om een review achter te laten, jullie waren dan dus individueel gewoon heel erg goed! wij zullen de mogelijkheden gaan onderzoeken voor het toevoegen van extra puzzels voor hele super snelle goede groepen ;-D


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Prijs

  the-great-escape

Cindy van Norel (4 rooms played)
Posted on: 2023 december 07

spannend maar gelukkig ontsnapt!

We hadden deze battle geboekt als teamuitje zodat we met 2 teams van 6 tegelijkertijd konden strijden. Vantevoren hadden we niet helemaal door dat deze escaperoom met acteurs erbij zou zijn, dus dat maakte het wel even wat spannender. Maar wat was het leuk! Super om te zien dat iedereen wel wat ontdekte, zodat we er toch binnen de tijd uit kwamen. En zelfs met de 2 groepen ongeveer tegelijkertijd, vond ik wel bijzonder. Erna heerlijk gegeten bij de Belgische Keizer wat we via het arrangement bijgeboekt hadden. Een heel geslaagd uitje dus!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2023

Played with 12 persons

Escaped: Yes

  the-great-escape

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertMember since: 2021 August 30 (122 rooms played)
Posted on: 2023 september 17

''Haal die grijns van je smoel, dit is een rechtszaak!"

Met een team van 3 zouden we vandaag een gezellig ''vrouwen dagje'' gaan beleven bij The Great Escape. Nu komen we zelf alle 3 zeg maar niet echt uit de buurt dus na een behoorlijk ritje kwamen we aan in het zonnige Zwolle. Ik had hier stiekem wel een beetje naar uitgekeken, ik hoorde vrijwel alleen maar goede berichten over The Great Escape van zowel vrienden als hier op Escapetalk. Eenmaal aangekomen is t al best wel druk in de ontvangst ruimte met daarnaast een gezellig terras! We melden ons nietsvermoedend bij de balie voor onze rechtszaak.

De kamer:
Vooraf moet ik even zeggen: applaus hier voor de ''belevingen'' elk uniek en iedere keer anders. Er zit in deze kamer dan ook iets voorafgaande aan je bezoek wat zo uniek is en tegelijkertijd zo grappig dat je het er nog lang over zult hebben naar mijn idee. Nah goed, geen getreuzel de rechter houdt niet van laatkomers en we hebben een rechtszaak te winnen. Want we waren onschuldig, toch? Eenmaal binnen in de kamer speelt zich werkelijk waar een FENOMENALE introductie af (even een kleine side note: dit was weer eens de eerste kamer in NL na de Athene trip dus deze meid zat nog een beetje in de verwende Atheense escape sfeer, dat snap je natuurlijk he!). Ik heb niet vaak dat ik me lichtelijk zenuwachtig voel en alles uiterst serieus opneem alhoewel: laat dat serieuze maar weg. Als je hier met de juiste mensen bent is het bijna niet te doen om jezelf hier goed en evenwichtig te presenteren. Wat bij mij resulteerde in 100 keer in de lach schieten en onhandig zijn op de momenten dat dit niet gewenst is. Erg gaaf en wanneer we dan eindelijk uit ons leiden worden verlost gaat het spel van start. Over de inhoud hiervan ga ik uiteraard niets vertellen anders is de hele verrassing er vanaf. Na even te moeten zoeken bij de start vinden we alle 3 een hele fijne spelflow gedurende de hele kamer die tot het einde duurt. Verschillende puzzels, doe-opdrachten en een klein beetje interactie met de acteur maakte het voor ons helemaal af. De kamers zijn mooi gedecoreerd op een fijne en simpele manier. Het verhaal klopt en daarmee is eigenlijk alles gezegd. Met nog 10 minuutjes over op de klok waren wij aan dit zaakje ontsnapt. Enig ding is wel in de kamer waar de foto wordt gemaakt staat het geluid nogal aan. Nu maakt dit voor het einde natuurlijk helemaal niks uit maar voor het korte napraten wat je ook daar doet was het een beetje onhandig.

Eenmaal terug in de ontvangstruimte worden we wederom super vriendelijk onthaald met opvallend enthousiast personeel! Ook bij de andere kamers bleef dit zo! Mega tof!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 3 persons

Team: Karamel Zeezaad

Escaped: Yes  64:38 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede service
 • klein reset foutje maar kan gebeuren, no problem!

  Nomi-deBruijn

slinger13 slinger13 Escape MasterMember since: 2020 November 02 (231 rooms played)
Posted on: 2023 may 30

Gave kamer

Gave kamer met een origineel en erg leuk begin . Daarna lekker veel puzzels en sommige best pittig maar wel logisch als je het door hebt . Einde vond ik ook erg goed gedaan . Lijkt allemaal best echt wat je aan het doen bent .


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  71:30 min

  the-great-escape

margodegraafmargodegraafEscaperMember since: 2018 March 25 (31 rooms played)
Posted on: 2023 april 14

Echt een aanrader!

De immersion van deze escape room is fantastisch, dankzij de acteurs!
Je hebt echt een gevoel dat je in een film zit.
Ook leuk dat je met twee groepen tegelijkertijd kan spelen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 9 persons

Escaped: Yes  53:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  the-great-escape

MakkakkerMakkakkerJunior EscaperMember since: 2022 August 20 (7 rooms played)
Posted on: 2023 march 26

Wat een geweldige ervaring

Het begon al in de ontvangsruimte bij een kop koffie dat je je namemen moest opgeven. Vervolgens werd je begeleid naar de rechtbank en na een korte maar realistische zitting werd je op jezelf aangewezen. De kamers waren super. Als laatste moest je de bus in zo realistisch en de tijdsdruk samen GRANDIOOS!!!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  68:17 min

  the-great-escape

LoewloewLoewloewEscape ApprenticeMember since: 2022 August 20 (8 rooms played)
Posted on: 2023 april 23

Sterk staaltje acteerwerk!

Wat een beleving is de start van deze kamer, geweldig! Onze rechter zei naderhand dat ze het pas voor de derde keer deed maar daar was absoluut niets van te merken, echt heel sterk neergezet!
De kamers daarna zijn leuk gedaan maar niet bijzonder. Niet alle puzzels hoefde te worden opgelost voor het escapen en daar krijgt mijn hoofd kortsluiting van 😁…. De ontsnapping was leuk neergezet en spannend. Een leuke ervaring gehad!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Team: WestKre(e)kels

Escaped: Yes  68:17 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Acteerwerk
 • Puzzels, niet alles hoef je op te lossen

  the-great-escape

Dj_arno88Dj_arno88Escape ApprenticeMember since: 2022 August 20 (6 rooms played)
Posted on: 2023 april 23

Geweldig!

De intro van deze kamer is echt goed. Je wordt meegezogen in het verhaal en al snel beland je in de rechtzaal om je eigen hachje te redden. Leuke beleving, leuke puzzels (wel lineair) en de mogelijkheid tot eem battle (tegen ander team). Kan goed of slecht uitpakken. In ons geval hadden we er geen last van, het was een leuke toevoeging maar voor het verdere verloop heb je er niet veel aan. Alleen dat je aan het eind wel wilt winnen 😊. En met succes! Een leuk en spannend slot wat de beleving wel compleet maakte!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Team: WestKre(e)kels

Escaped: Yes  68:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  the-great-escape

Sabjuh88Sabjuh88Junior EscaperMember since: 2023 April 23 (7 rooms played)
Posted on: 2023 april 23

Super leuk!

Goede acteurs, leuke spelbeleving, leuke puzzels!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in March 2023

Played with 4 persons

Team: WestKre(e)kels

Escaped: Yes  68:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  the-great-escape

JaneJaneJunior EscaperMember since: 2022 September 18 (12 rooms played)
Posted on: 2023 march 25

Doen.

Deze kamer was echt weer top! Veel afwisseling, leuke puzzels. Veel gelachen ook. ;)
Leuke acteurs! Doen.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in March 2023

Played with 4 persons

Team: De Hei-tjes

Escaped: Yes  53:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Prijs

  the-great-escape

Jb (4 rooms played)
Posted on: 2023 march 18

Erg leuk avontuur gehad

Bus was erg leuk gedaan, personeel erg vriendelijk . Kortom erg leuke ervaring. De acteurs maken het helemaal echt !


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  the-great-escape

Roxanne89Roxanne89Escape ApprenticeMember since: 2023 January 15 (13 rooms played)
Posted on: 2023 march 12

Wauw, wat een beleving

Wat een gave beleving met acteurs. Zo kom je helemaal in je rol om vervolgens de escape te gaan spelen. Leuke, nieuwe opdrachten gedaan.


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Team: Roxferralflins

Escaped: Yes  07:22 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  the-great-escape

Daniël (3 rooms played)
Posted on: 2023 march 02

Geweldig!

De acteurs maken het echt af! Was echt een top ervaring!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in March 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  58:47 min

  the-great-escape

Petra_B..Petra_B..Escape LegendMember since: 2018 October 07 (331 rooms played)
Posted on: 2023 february 19

Geweldig

Wat een geweldige ervaring om voor een rechter te staan en het verhaal daarna verder. Echt super tof gedaan!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  66:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  the-great-escape

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterMember since: 2018 December 31 (244 rooms played)
Posted on: 2023 february 19

Spannende ontsnapping!

Deze kamer is met acteurs. Dat is gewoonlijk niet zo mijn ding, maar hier was het zeker overtuigend. De kamer is sowieso mooi gemaakt en komt heel echt over. Spannende kamer, originele puzzels en goed flow.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  66:30 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Spannend

  the-great-escape

WilbertWilbertJunior EscaperMember since: 2022 November 20 (20 rooms played)
Posted on: 2023 february 26

Toffe room, toffe belevning!

De room heeft je klassieke escaperoom ervaring, maar dan met een vleugje extra. De acteurs brengen het verhaal tot leven en maken de ervaring net dat stukje interessanter! Wat mij betreft een top formule!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal

  the-great-escape

RickvdKraanRickvdKraanJunior EscaperMember since: 2023 December 16 (4 rooms played)
Posted on: 2023 december 17

Super leuk!

Decor fantastisch en dan maken de acteurs het af.
Vanaf de eerste seconde aan de slag!
Een van de leukste die ik heb gedaan tot nu toe!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:43 min


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels

  the-great-escape

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (278 rooms played)
Posted on: 2022 october 27

Wat een spektakel

Door naar kamer 3 op deze locatie. We hadden dus al twee hele goede opwarmers gehad hier. Het is altijd zo fijn dat je een kamer uit komt en denk: "Yes, ik mag nóg twee kamers spelen op deze locatie!". Dat gevoel hadden wij zeker. Na weer even gekletst te hebben met de enthousiaste medewerkers en na wat gedronken te hebben, was het tijd voor ons derde avontuur.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wat zit de introductie van deze escaperoom goed in elkaar. Wauw, wat een spektakel. Je zit vanaf het eerste moment meteen vol in het verhaal, vooral omdat alles er zo realistisch uit ziet. De acteurs zitten daarnaast onwijs goed in hun rol, met als hoogtepunt een bepaalde acteur. Achteraf hoorde we dat hij al lang werkzaam was bij The Great Escape en dat zag je in zijn rol er ook echt van af. De interactie met de acteurs is heerlijk!

Na de intro 'start' eigenlijk je escaperoom en wij waren alle vier een beetje verdrietig dat onze 'intro' erop zat. Dit had van ons uren door mogen gaan, want was dit gaaf! Enfin, op naar de escaperoom dan. We gaan als een speer door de start van de kamer heen en de puzzels gaan allemaal vrij vlot. Wat erg fijn is, is dat de puzzels het verhaal van de kamer erg goed ondersteunen. Het decor is prima uitgewerkt en de puzzels zijn over het algemeen lekker origineel.

Wat ik aan The Courtroom zo goed vind, is dat ook het einde lekker 'spectaculair' is. De interactie is wederom geweldig en de acteur zit zo goed in zijn rol. Het verhaal komt hier perfect samen en onder een kleine tijdsdruk wisten we te ontsnappen uit de rechtszaal.

The Courtroom is oprecht een van mijn favoriete kamers geworden, puur en alleen al om het thema, het verhaal, maar vooral de geweldige introductie met de fantastische acteurs. Het enige jammere aan de kamer vind ik dat je heel duidelijk een filmische start en einde hebt en dat 'de escaperoom' hier tussenin zit. Ik had het toffer gevonden als dat filmische tijdens je escape ook nog terug zou komen. Desalniettemin was The Courtroom wederom een fantastische kamer hier! En dan mochten we er nog eentje gaan spelen!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Casturii

swizardswizardJunior EscaperMember since: 2019 May 25 (28 rooms played)
Posted on: 2019 october 30

Sterk begin - onsamenhangende rest - teleurstelling

Dit was me er wel ééntje. Lastig om helemaal toe te lichten zonder te diep in te gaan op wat er allemaal gebeurt. Kort samengevat zonder inhoud: deze escaperoom is incoherent. De logica van het verhaal dat er doorheen loopt is ver te zoeken, met veel mindere momenten. Er volgen wellicht kleine spoilers vanaf hier in het review.

De escape ‘experience' begint relatief sterk – dit kan je ook in meerdere reviews teruglezen. Het zet de hoop op voor de rest van de kamer – maar deze is veelal matig. Na dit begin echter gaat het erg snel bergafwaarts. De opvolgende kamers zijn niet logisch in het thema – ze staan er grotendeels geheel los van of je zou ze met zeer creatief denken er aan kunnen relateren. Erge teleurstelling – wij waren hierheen gegaan specifiek voor het thema courthouse wat dus op het begin na nergens echt in terug kwam. Verder waren de puzzels zijn grotendeel vrij saai – veel afhankelijk van cijfersloten – met vervolgens ook nog het probleem dat je frequent maar één ding tegelijkertijd kon doen ondanks dat je meerdere cijfersloten had waar je ‘de oplossing in kon proberen. Met een groep van vijf was dan regelmatig duimendraaien. Verder waren de props op begin en einde na ook niet erg sterk.

Misschien nog wel het ergste was dat één van de kamers niet goed was ‘gereset'. Er ontbrak een essentiële prop. We kregen een hint voor het antwoord (wat ansich niet verkeer is als mensen te lang vast zitten) om 10 minuten later omhandig het missende onderdeel toegereikt te krijgen. Ze waren duidelijk niet goed aan het opletten of wisten niet hoe ze hier mee om moesten gaan. Toen we op het einde hierover vroegen (fouten kunnen uiteraard gemaakt worden) werd er slecht mee omgegaan. “Technische fout, had je er last van dan?” is relatief best beledigend. Sorry zeggen kan ook –natuurlijk hadden we er last van! – we werden lichtelijk geïrriteerd op elkaar “hebben we de puzzel zo verkeerd opgelost dat we niet meer kunnen doen” en stonden maar tevergeefs een niet oplosbare puzzel proberen op te lossen. Deze houding was dus zeer spijtig en geeft geen erkenning aan de vervelende ervaring.

Het einde is ook erg dubbelzinnig. Aan de ene kant – los van dat het niet coherent in de rest van het verhaal was verworven wat je aan het doen was – was het wel één van de sterkste kamers wat betreft looks en ervaring. Er word in ene wel een tijdsdruk opgevoerd die erg geforceerd voelt in dit punt van de kamer (je bent hier al echt ver op weg). De puzzels waren daarentegen weer relatief slecht – weer veelal niet tegelijkertijd te doen. Het eindigt dan ook met een vreemde geforceerde ‘je kan het tegen een ander team spelen' moment. Zo kom je uit de kamer en zijn er twee knoppen. Breekt aardig de al gebrekkige immersie.

Alles samen bekeken raad ik deze kamer dan ook af. Goede elementen - maar geen bevredigende ervaring.


Response by The Great Escape

2019 October 31

Beste Swizard, Bedankt dat je de tijd hebt genomen om de recensie te schrijven. Maar wat ontzettend jammer dat de beleving niet was wat je je ervan had voorgesteld en hoe wij hem je graag hadden willen geven. Uit je verhaal begrijp ik dat er dingen in de kamer verkeerd gingen of niet goed waren gegaan. Zoals je aangeeft kunnen er fouten worden gemaakt als er mensen werken. Maar we vinden het wel ontzettend jammer als dit gebeurt. Zeker ook als dit gepaard gaat met een technisch mankement, niet goed opletten en een reactie zoals je die niet van ons zou mogen verwachten bij de nabespreking. Ook op de gameflow van de kamer en de puzzels geef je kritiek, dit mag uiteraard ook en we staan altijd open voor verbeteringen. We kijken graag waar we het nog beter kunnen maken. Maar naar mijn idee zijn we toch het meest tekort geschoten op de dingen die niet goed gingen tijdens jullie beleving. Graag zou ik dan ook met je in contact komen om het te bespreken en te kijken hoe we het beste goed kunnen maken met jouw team. Helaas heb ik jou contact gegevens niet. Zou je daarom een mail kunnen sturen naar [email protected] of ons algemene nummer(038-2022646) kunnen bellen en vragen naar Johan? Met vriendelijke groeten, Johan Post Mede eigenaar The Great Escape


6

Ambiance: 6.5

Game experience: 5.5

Service: 6.0


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sterk begin
 • Enkele mooie kamers
 • Zeer incoherent geheel
 • Puzzel die niet goed gereset was - matige houding
 • Momenten met maar 1 puzzel tegelijkertijd
 • Veel cijfersloten

  Shanna

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperMember since: 2017 August 19 (52 rooms played)
Posted on: 2018 december 21

Een levensechte belevenis

Al voordat de escape room begint, wordt de toon al gezet en zit je al in het spel. Super leuk.
Het acteergedeelte voegt echt heel veel toe aan de belevenis en het is tof om zo de kamer te beginnen. Mooie ruimtes met veel verschillende puzzels. Hier en daar nog wat kleine kinderziektes, maar dat mocht de pret niet drukken. Een briljante finale die voor ons perfect in de verhaallijn paste. Ook super leuk dat je keuzes moet maken in het spel die jouw escape ervaring beïnvloeden.

Al met al een geweldige ervaring en top escape room die met een beetje finetunen straks echt kan tippen aan the experiment, catch me If you can en andere toppers!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in December 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes  66:00 min


 • Acteerwerk
 • Gepersonaliseerd
 • Mooie aankleding
 • Kleine kinderziekten

  johan_van_drunen

Beleving

Deze escaperoom is niet alleen een escaperoom maar meer een volledige beleving, door het goede acteren van de acteurs werd je gelijk in het spel gezogen.
Ook de puzzels waren creatief en niet alleen "simpele cijfersloten".
Al met al een goede escaperoom waar je volledig in het spel zit


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in April 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes  55:39 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great

8 other rooms on this location