Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Courtroom

Zwolle , The Netherlands

Closed now

75 minutes

3 - 6

14 year

Read reviews

More about The Courtroom

Samen met je advocaat loop je vol vertrouwen de rechtbank in. Je komt alleen met de schrik vrij, zo belooft de advocaat. We hebben hier een prima rechtssysteem en corruptie is niet aan de orde. Toch? Maar dan gaat het er ineens wel heel heftig aan toe in de rechtbank en is het maar de vraag of het recht zal zegevieren. Misschien kom je toch niet zo snel vrij als je dacht…

Op de nieuwste locatie van The Great Escape, het OM aan de Drijbersingel in Zwolle, beleef je je eigen rechtszaak. Samen met je advocaat verdedig jij je zaak, maar in deze rechtbank werkt het rechtssysteem toch wat anders dan in de rest van Nederland. Het gaat er hier hard aan toe en je begint je aardig zorgen te maken. Want je bent echt onschuldig. Toch?

Ben je met meer dan 6 personen? Boek dan de tweede Courtroom erbij en strijd tegen elkaar. Dan maar hopen dat beide groepen de rechtbank weer op tijd kunnen verlaten. *

Let op: in dit spel is lichamelijke activiteit nodig, kun je niet op je knieën of heb je het gevoel niet door een doorgang van ongeveer 60 x 80 cm te kunnen, neem dan even contact met ons op voor de mogelijke aanpassingen.

Themes

Battle

Crime

Properties

Contains elements unsuited for epilepsy.

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

25 likes

183 visitors

95.7% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Burgemeester Drijbersingel 19
8021 DA, Zwolle
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

94 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (176 rooms played)
Posted on: 2019 February 17

Opnieuw een topkamer!

#106 Vol spanning uitgekeken naar de nieuwste aanwinst van The Great Escape. Deze is op een nieuwe locatie, met ook hier een grote mooie ontvangstruimte. De escape begint middels een levensechte rechtszaak. De puzzels passen bij het thema en zitten goed in elkaar. Bij deze escape is de ervaring belangrijker dan het behalen van de snelste tijd. De ontknoping was erg tof. Wat mij betreft dus met deze kamer opnieuw een landelijke topper erbij!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Goede introductie
 • Leuk einde
 • Prima puzzels
 • Mooie ontvangstruimte

  jp87the-great-escape

DaniëllaDaniëllaEscaperMember since: 2017 June 12 (35 rooms played)
Posted on: 2018 December 20

Leuk begin, maar einde zwakt het af

Afgelopen weekend The Courtroom gespeeld met 3 (ervaren escape) vrienden op de 3e dag dat de kamer open was. Het begin was voornamelijk super leuk gedaan, maar daarna zwakte het naar mijn mening af. Het einde was ook niet wat ik verwacht had. Opeens was het er. Dat maakt dat het verhaal niet af is.
Verder mochten er wat mij betreft meer creatieve/mechanische puzzels in, in plaats van hangsloten. Ik vond het jammer dat niet alle puzzels opgelost hoefden te worden voor het 'escapen'.

Voor een kamer die net open is, is het een goed begin, maar ik denk dat er hier en daar nog wel wat aan geschaafd moet/gaat worden.

Wat betreft de aankleding was het idee wel leuk, alleen kon het hier en daar nog wel beter (penstrepen van de bouw). Het is wel een leuke bijkomstigheid dat er bij deze kamer gestreden kan worden met een ander team. Zeker voor grote groepen erg leuk.

Al met al een leuke kamer voor escapers met wel wat ervaring. De Escape Room zelf vond ik nog wel iets aan de kleine kant voor het geld (voor 150 euro/75 minuten). Wat nog wel een positief punt is, is de grote lounge-/chillruimte met bar.

Wij hebben de kamer gehaald met nog 5:30 op de klok.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in December 2018

Played with 4 persons

Team: Escaperoomies

Escaped: Yes  64:30 min


 • Gratis parkeren
 • Grote loungeruimte om wat te drinken/bij te praten
 • Puzzels
 • Klein voor het geld wat je moet neerleggen

  dennis_hoeversjannie_de_vries

swizardswizardJunior EscaperMember since: 2019 May 25 (12 rooms played)
Posted on: 2019 October 30

Sterk begin - onsamenhangende rest - teleurstelling

Dit was me er wel ééntje. Lastig om helemaal toe te lichten zonder te diep in te gaan op wat er allemaal gebeurt. Kort samengevat zonder inhoud: deze escaperoom is incoherent. De logica van het verhaal dat er doorheen loopt is ver te zoeken, met veel mindere momenten. Er volgen wellicht kleine spoilers vanaf hier in het review.

De escape ‘experience’ begint relatief sterk – dit kan je ook in meerdere reviews teruglezen. Het zet de hoop op voor de rest van de kamer – maar deze is veelal matig. Na dit begin echter gaat het erg snel bergafwaarts. De opvolgende kamers zijn niet logisch in het thema – ze staan er grotendeels geheel los van of je zou ze met zeer creatief denken er aan kunnen relateren. Erge teleurstelling – wij waren hierheen gegaan specifiek voor het thema courthouse wat dus op het begin na nergens echt in terug kwam. Verder waren de puzzels zijn grotendeel vrij saai – veel afhankelijk van cijfersloten – met vervolgens ook nog het probleem dat je frequent maar één ding tegelijkertijd kon doen ondanks dat je meerdere cijfersloten had waar je ‘de oplossing in kon proberen. Met een groep van vijf was dan regelmatig duimendraaien. Verder waren de props op begin en einde na ook niet erg sterk.

Misschien nog wel het ergste was dat één van de kamers niet goed was ‘gereset’. Er ontbrak een essentiële prop. We kregen een hint voor het antwoord (wat ansich niet verkeer is als mensen te lang vast zitten) om 10 minuten later omhandig het missende onderdeel toegereikt te krijgen. Ze waren duidelijk niet goed aan het opletten of wisten niet hoe ze hier mee om moesten gaan. Toen we op het einde hierover vroegen (fouten kunnen uiteraard gemaakt worden) werd er slecht mee omgegaan. “Technische fout, had je er last van dan?” is relatief best beledigend. Sorry zeggen kan ook –natuurlijk hadden we er last van! – we werden lichtelijk geïrriteerd op elkaar “hebben we de puzzel zo verkeerd opgelost dat we niet meer kunnen doen” en stonden maar tevergeefs een niet oplosbare puzzel proberen op te lossen. Deze houding was dus zeer spijtig en geeft geen erkenning aan de vervelende ervaring.

Het einde is ook erg dubbelzinnig. Aan de ene kant – los van dat het niet coherent in de rest van het verhaal was verworven wat je aan het doen was – was het wel één van de sterkste kamers wat betreft looks en ervaring. Er word in ene wel een tijdsdruk opgevoerd die erg geforceerd voelt in dit punt van de kamer (je bent hier al echt ver op weg). De puzzels waren daarentegen weer relatief slecht – weer veelal niet tegelijkertijd te doen. Het eindigt dan ook met een vreemde geforceerde ‘je kan het tegen een ander team spelen’ moment. Zo kom je uit de kamer en zijn er twee knoppen. Breekt aardig de al gebrekkige immersie.

Alles samen bekeken raad ik deze kamer dan ook af. Goede elementen - maar geen bevredigende ervaring.


Response by The Great Escape

2019 October 31

Beste Swizard, Bedankt dat je de tijd hebt genomen om de recensie te schrijven. Maar wat ontzettend jammer dat de beleving niet was wat je je ervan had voorgesteld en hoe wij hem je graag hadden willen geven. Uit je verhaal begrijp ik dat er dingen in de kamer verkeerd gingen of niet goed waren gegaan. Zoals je aangeeft kunnen er fouten worden gemaakt als er mensen werken. Maar we vinden het wel ontzettend jammer als dit gebeurt. Zeker ook als dit gepaard gaat met een technisch mankement, niet goed opletten en een reactie zoals je die niet van ons zou mogen verwachten bij de nabespreking. Ook op de gameflow van de kamer en de puzzels geef je kritiek, dit mag uiteraard ook en we staan altijd open voor verbeteringen. We kijken graag waar we het nog beter kunnen maken. Maar naar mijn idee zijn we toch het meest tekort geschoten op de dingen die niet goed gingen tijdens jullie beleving. Graag zou ik dan ook met je in contact komen om het te bespreken en te kijken hoe we het beste goed kunnen maken met jouw team. Helaas heb ik jou contact gegevens niet. Zou je daarom een mail kunnen sturen naar jpost@thegreatescape.info of ons algemene nummer(038-2022646) kunnen bellen en vragen naar Johan? Met vriendelijke groeten, Johan Post Mede eigenaar The Great Escape


6

Ambiance: 6.5

Game experience: 5.5

Service: 6.0


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sterk begin
 • Enkele mooie kamers
 • Zeer incoherent geheel
 • Puzzel die niet goed gereset was - matige houding
 • Momenten met maar 1 puzzel tegelijkertijd
 • Veel cijfersloten

  Shanna

Een levensechte belevenis

Al voordat de escape room begint, wordt de toon al gezet en zit je al in het spel. Super leuk.
Het acteergedeelte voegt echt heel veel toe aan de belevenis en het is tof om zo de kamer te beginnen. Mooie ruimtes met veel verschillende puzzels. Hier en daar nog wat kleine kinderziektes, maar dat mocht de pret niet drukken. Een briljante finale die voor ons perfect in de verhaallijn paste. Ook super leuk dat je keuzes moet maken in het spel die jouw escape ervaring beïnvloeden.

Al met al een geweldige ervaring en top escape room die met een beetje finetunen straks echt kan tippen aan the experiment, catch me If you can en andere toppers!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in December 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes  66:00 min


 • Acteerwerk
 • Gepersonaliseerd
 • Mooie aankleding
 • Kleine kinderziekten

  johan_van_drunen

Annemieke (10 rooms played)
Posted on: 2022 May 28

Enorm spannend!

Goede tijdsdruk, heel leuk verhaal, echt super vormgegeven!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Jorian (8 rooms played)
Posted on: 2022 May 8

Hele vette Battle Room

Bovenal een hilarische kamer met heerlijk acteerwerk. Hierdoor is er een goed verhaal dat in de kamer goed doorloopt. Een kamer met een goede flow doordat je met relatief makkelijke puzzels begint. Mooie afwisseling tussen doe en denk puzzels.
Ik zou deze kamer aan iedereen aanraden, ervaren en onervaren. Met meerdere kamers krijg je zeker waar voor je geld.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 8 persons

Escaped: Yes

 

lmatlmatEscape ExpertMember since: 2019 November 11 (97 rooms played)
Posted on: 2022 April 24

Leuke Escape-Experience.

Dit is heel leuke Escape-Experience. Natuurlijk zijn er ook leuke puzzelelementen, wat een heel tof geheel maakt.

We komen zeker nog de andere kamers spelen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: De Kangoeroes

Escaped: Yes  54:40 min


 • Verhaal
 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede service

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertMember since: 2019 May 15 (105 rooms played)
Posted on: 2022 April 19

The Courtroom

#108 - Ik kreeg een beetje een onpersoonlijke vibe bij het ontvangst, maar ik denk dat het kwam door de vele mensen in de grote ontvangst, wat eigenlijk meer een café is. Het ziet er in ieder geval super netjes en mooi uit en je wordt vriendelijk geholpen.

De introductie van deze escape room vind ik echt briljant gedaan. Ontzettend ongemakkelijk, vind ik, maar hartstikke tof. Bij The Great Escape werken ze duidelijk met hele goede acteurs. Wat ik écht jammer vind aan deze kamer, is dat je hoe dan ook als battle speelt. Ik had niet deze verwachting en dat vond ik echt jammer. Een paar onderdelen in het spel werkten niet, waren onduidelijk of we moesten wachten en dat deed wel wat af aan de flow van het spel. Verder zit het spel goed in elkaar, met name de opbouw van het verhaal. De puzzels zijn prima. Al met al echt een aanrader!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  64:39 min

 

Marloes (1 room played)
Posted on: 2022 April 29

Geweldig!

Goede sfeer. Vriendelijke mensen. Escape room was echt geweldig. Hoe de acteurs zo in hun rol gaan, dat was mooi om mee te maken. Erg leuke beleving.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 7 persons

Escaped: Yes  01:09 min

 

Leuk verhaallijn en acteurs

Zodra je binnenkomt wordt je goed in het verhaal meegenomen. De acteurs zitten goed in hun rol en dat maakt het leuk. De escaperoom qua puzzels en moeilijkheid viel het tegen. We gingen er heel makkelijk doorheen en soms te makkelijk. Het zijn voornamelijk van die standaard puzzels met magneten, sleutels en cijfersloten. Op zich niets mis mee maar het is daardoor niet origineel of bijzonder.


6

Ambiance: 7.0

Game experience: 5.5

Service: 7.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica
 • Puzzels
 • Weinig origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

Jard (3 rooms played)
Posted on: 2022 April 9

Heel leuk!

Erg genoten. Leuk om met een groep vrienden te doen.


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in April 2022

Played with 9 persons

Escaped: Yes

 

SoeduckSoeduckEscape ApprenticeMember since: 2021 October 23 (19 rooms played)
Posted on: 2022 April 5

Heel tof

Dit was onze tweede kamer bij The Great Escape. En hij was weer heel goed! Niet alleen de kamer, maar ook alles eromheen. Ze weten ook wanneer ze moeten helpen en wanneer ze je even moeten laten proberen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

Marja (5 rooms played)
Posted on: 2022 April 5

Super leuke escaperoom

Van het begin tot het eind hebben we genoten van deze escaperoom. De acteurs lieten zich niet van de wijs brengen door ons afleidende 'toneelspel' en bleven fantastisch in hun rol, terwijl wij dubbel lagen van het lachen. We hebben een superleuke avond vermaak gehad, met verrassende en een diversiteit aan puzzels. Sommige wat makkelijk maar juist weer leuk voor de 'beginner', sommige wat moeilijker en dus juist wat meer uitdagend voor degene met wat meer ervaring.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Robbert (3 rooms played)
Posted on: 2022 March 30

Heel erg tof

Met zorg en toewijding gemaakt, echt heel mooi!

De acteurs zaten er lekker in en hadden het naar hun zin (denk ik 😅).

Wij deden de battle, maar tijdens de inleiding met acteurs was het niet helemaal duidelijk of we nu bij hetzelfde team hoorden of niet.

De opdrachten, puzzels, aankleding en functioneren waren helemaal top. De hints kwamen ongevraagd, en soms over onderdelen waar we al voorbij waren. (Of misschien kregen de tegenstanders exact dezelfde hints?) Dat doet een beetje af aan het gevoel dat je het “zelf gedaan hebt”.

Het was me niet helemaal duidelijk of die overgebleven tijd sloeg op alleen het tweede gedeelte of het hele stuk na de inleiding.

Speciale dank aan Paul! Zonder jou was het niet gelukt!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 8 persons

Escaped: Yes

 

Bazie1201Bazie1201Escape ExpertMember since: 2018 August 30 (69 rooms played)
Posted on: 2022 March 30

Erg leuk

In ons escapeweekend hebben wij alle 3 de kamers van The Great Escape gespeeld en deze was onze tweede van de 3.

Het intro is echt heel leuk gedaan. Een goede actrice die je helemaal in het verhaal meeneemt. Echter had dit gedeelte van mij wat korter gemogen. Zodra je echt de escape room zelf ingaat, zal het acteerwerk niet meer terugkomen.
Ook deze kamer heeft wederom leuke afwisselende puzzels, en voor de snelle escapers is er een extra puzzel in de kamer verwerkt.
 
Ook in deze kamer functioneerde niet alles naar behoren, waardoor wij hier veel tijd hebben verloren. De gamehost was duidelijk niet aan het opletten, maar dat is ook wel te verwachten gezien het feit de gamehost 2 kamers tegelijk draait. 1 onderdeel moest je kracht gebruiken om het te openen, waarop de gamehost zei dat ze dat vaker hoort. Als je dat dan vaker hoort, doe daar dan ook wat mee.
Ook hier had de gamehost weinig tijd en werden we kort na onze escape weer teruggestuurd.

Ik zie dit toch meer als een goede klassieke escape room ipv een belevenis die je bij The Mission krijgt. Wil je een kamer spelen die voornamelijk geënt is op de puzzels en toch aan het begin je een beleving meegeeft, dan moet je deze kamer zeker spelen!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 6.5


Played in March 2022

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig
 • Slechte begeleiding
 • Geen tijd achteraf

 

kortekaasjekortekaasjeEscaperMember since: 2018 August 30 (62 rooms played)
Posted on: 2022 March 27

Geweldige ervaring, prachtige kamer

Zoals al eerder gezegd, bij The Great Escape snappen ze het hele concept. Top locatie, waar je ook gewoon gezellig kan blijven hangen en supervriendelijke mensen. Het acteerwerk is geweldig, maar het had iets korter gekund wat ons betreft. Dan vertrek je de kamer in. Mooi aangekleed, supergevarieerde en originele puzzels. Jammer dat 1 ding niet werkte en de begeleiding het te druk had met de andere kamer waardoor het 3 keer gedaan moest worden voordat het gezien werd. De hints worden op de tot nu toe origineelste manier gegeven wat ik heb meegemaakt. Er is samenwerking nodig en de laatste ruimte is echt mega-origineel. Kortom, een must om gedaan te hebben.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in March 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Goede prijs

 

ianianJunior EscaperMember since: 2020 September 14 (24 rooms played)
Posted on: 2022 March 21

Een belevenis!!

Wat een belevenis is deze kamer! Nadat wij een drankje gedaan hebben in een mooie ruime ontvangstruimte werden wij begeleid naar de rechtszaal, waar we onderdeel waren van levensechte rechtszaak.

Bij deze escaperoom is meer ingezet op de volledige ervaring dan op de meest originele puzzels of kamer.

Het verhaal de kamer en de ontknoping klopt en is erg goed, dit komt zeker door de acteurs die bij deze kamer echt een meerwaarde zijn!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

liessierliessierJunior EscaperMember since: 2021 July 30 (16 rooms played)
Posted on: 2022 March 19

Dikke 10+

Wat een top ervaring is deze escaperoom.
Wij raden iedereen aan om deze toffe ervaring en uitdaging aan te gaan.
Vanaf het begin direct in het verhaal met ontzettend goede acteurs die zich helemaal in hun rol bevinden.
De acteurs zorgen ervoor dat deze room van ons een 10 krijgt.
De escaperoom zelf is goed uitgewerkt en heeft uitdagende spellen. De kamers na de eerste kamer kwa aankleding zijn niet heel bijzonder maar door de beleving vooraf is dit helemaal niet erg. Het einde is wel heel gaaf!!
Wij komen snel terug om de andere kamers eens te spelen.
Kortom een hele goede kamer die wij iedereen aanraden.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:18 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving

 

romoromoEscape ExpertMember since: 2020 November 7 (84 rooms played)
Posted on: 2021 October 10

We houden ervan

Wat je verwacht van de Great Escape. Wij hebben genoten. De beleving is zoals hij bedoeld is. Top. Ondanks de hele dag volgeboekt zijn de acteurs enthousiast en wordt er ook tijd vrijgemaakt voor nog een praatje.

@Great Escape... Ik wil eigenlijk de climate escape ook beoordelen maar deze staat er niet op...


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 3 persons

Team: Romo

Escaped: Yes  65:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

Linced82Linced82Escape ExpertMember since: 2017 January 28 (153 rooms played)
Posted on: 2021 October 22

Echt een beleving

Heerlijk om even alle werkelijkheid te vergeten en op te gaan in dit geweldige spel. Het is echt een belevenis waar je als een soort filmische ervaring goed meegenomen wordt in het spel!
Het enige nadeel vonden wij dat de gamemaster/acteur eigenlijk weinig antwoorden kon geven op de inhoudelijke vragen die wij na afloop stelden over de verhaallijn en oplossingen van bepaalde puzzels.
Ik wil verder geen spoilers geven dus ga hem vooral zelf spelen, het is echt genieten!!!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 6.5


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  70:23 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels
 • Acheraf weinig inhoudelijke antwoorden van gamemas

 

ShannaShannaEscape ExpertMember since: 2017 October 6 (127 rooms played)
Posted on: 2022 February 21

Filmische beleving!

Zeker op het begin van deze kamer vind ik het een filmische beleving! Het is hier wel heel belangrijk dat je het als groep leuk vindt om 'het spelletje mee te spelen'. Als je daar terughoudend in bent, neemt de ervaring af. Gelukkig houden wij wel van een beetje theater en hebben we goed ons best gedaan om ons mannetje te staan in the courtroom!

Vooral het begin van deze kamer maakt deze kamer uniek in z'n soort. Vanaf het moment dat we verder kwamen in het spel, nam voor mij ook de kwaliteit van de kamer iets af. Er zaten eigenlijk maar enkele puzzels in, die ook niet heel moeilijk waren. Hierdoor is de kamer wel heel leuk voor de beginnende speler. De aankleding is na het begin ook niet meer zo geweldig, maar wel passend bij het thema. Ik vond dat niet storend, omdat ik helemaal in het verhaal zat. Een andere speler van mijn groep vond dit weer wel een domper. Dit kan dus echt twee kanten op.

Op het einde van de kamer zit een element wat zeer veel lawaai geeft. Passend voor het moment in het spel, maar ik had graag oordopjes gebruikt als ik dit had geweten. Het was echt too much. Een tip om dit mee te nemen als je hier nog naartoe gaat.


Response by The Great Escape

2022 March 21

Beste Shanna, Bedankt dat je de tijd hebt genomen een review te schrijven en wat fijn om te horen dat jullie het naar de zin hebben gehad. Met betrekking tot het lawaai, hebben we hier opnieuw naar gekeken. We kwamen erachter dat de "lawaaimaker" opnieuw afgesteld moest worden omdat hij niet meer in balans was. Ook wordt hij nu voor een kortere periode ingezet, zodat als hij storend wordt ervaren, maar van korte duur is. Nogmaals bedankt voor de waardevolle feedback en hopelijk tot een volgende keer! Mvg, Johan The Great Escape


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  55:23 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Sfeer
 • Aankleding na vordering in het spel
 • Moeilijkheidsgraad

 

jeroenvvjeroenvvEscape ExpertMember since: 2016 June 20 (114 rooms played)
Posted on: 2021 August 19

Gave intro

Vandaag speelden we 3 kamers bij The Great Escape. Als tweede stond The Courtroom op het programma. Geheel in stijl begonnen we aan de kamer. Het begon al met de ontvangst. Niet wetend wat ons precies te wachten stond, betraden we uiteindelijk de rechtzaal.

Dat we op onze woorden moesten letten, werd ons al snel duidelijk. Hier kon alles tegen je gebruikt worden. Ik genoot erg van de interactie tussen alle spelers in deze game. Een mooie ervaring zo aan de start van deze kamer. Beleving is voor mij erg belangrijk en dat kwam helemaal tot uiting hier. Geweldig! Dit had van mij zelfs nog wat langer mogen duren. Erg leuk allemaal!

De puzzels verder waren van een redelijk niveau. Niet heel ingewikkeld, maar ook niet makkelijk. Had wat mij betreft nog wat meer bijzonder mogen zijn. We hadden met ons vijven genoeg te doen, maar er waren ook momenten dat sommigen stil stonden. Gelukkig kun je eventueel met grotere groepen de kamer tegen elkaar spelen. Bij andere kamers heb ik dit wel eens gedaan en dat is een mooi concept. Leuk dat dit hier ook kan.

Helaas was op het einde van de kamer een onderdeel niet goed gereset, waardoor we uiteindelijk (te) snel buiten stonden. Met lichte euforie stopten we de tijd. Dit deed echter niets af aan de ervaring. Ik heb erg genoten van deze kamer! Top begin!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 5 persons

Team: Terrassers

Escaped: Yes

 

Grappig

Leuk gewerkt met een stuk acteerwerk. We werden er soms lekker giechelend ongemakkelijk van. Verder veel leuke ruimtes.
Met een leuk eind verassend eind.
De binnenkomst bij the great escape was ook erg mooi en vriendelijke mensen.


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:54 min

 

mitch2304mitch2304Escape ExpertMember since: 2018 November 26 (140 rooms played)
Posted on: 2021 July 19

Onverwacht avontuur

Zonder te weten wat ons te wachten betraden we de rechtzaal waar niet alles even eerlijk gaat zoals je verwacht.

Super gaaf begin! Heel origineel, spannend en zet de sfeer meteen al perfect weg! Perfect om dit vanaf 3 mensen te spelen. Deze kamer leent zich uitstekend voor battles met grote groepen... Vooral het intro met een grote groep is erg leuk!

Wat er gebeurd en waar je heen gaat was voor ons de vraag, maar wat we moesten doen was erg leuk!

Geen moeilijke puzzels maar een prima flow!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in July 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Acteurs
 • Verassingenh
 • Intro met een kleine groep

 

Aushim (2 rooms played)
Posted on: 2020 September 14

Super ervaring!

We hadden the experiments al gedaan en vonden het zo goed dat we vol verwachtingen aan deze begon (is al de tweede keer dat we van Brussel afkomen en in totaal 6 uur rijden enkel hiervoor ;) ). Het begon super goed, de acteurs deden dat kei goed en de kamers waren ook zeer origineel bedacht. Echt een topervaing!ç


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Acteurs

 

Crimineel goed!

Deze keer 4 kamers bij The great escape.
We speelden de kamers in deze volgorde
The Mission
The Courtroom
The Prison Cell
The Experiment

Verdeeld op 2 locaties, we speelden de eerste 2 in de voormiddag, de andere in de namiddag.
Allemaal met acteurs, dus het beloofde een toffe dag te worden.


Onthaal:

Wel we begonnen de dag door op de verkeerde locatie aan te komen (echte escapers hé)
gelukkig ligt de andere locatie op slechts 4 minuten rijden.

Eens daar kom je in een ruime ontvangstruimte terecht.
We hadden net the mission gespeeld en 15 minuten later konden we aan the Courtroom beginnen.
We hadden hier al veel over gehoord, dus met ongelofelijk veel zin begonnen we eraan.

Kamer:

De start van de kamer begint volledig in stijl van een rechtbank en dat mag je echt ruim interpreteren.
Je start samen met een andere groep wat even raar aanvoelt. Door de leuke start vervalt dat gevoel al snel. Je krijgt even een gevoel van herhaling en daardoor duurt het wat langer, maar het was erg tof en uniek om zo te starten.

Daarna begint het escape gedeelte. De kamer en puzzels zijn leuk om te doen en goed in thema.
Op een bepaald moment liepen we wel vast. Het was op dat moment niet echt duidelijk of het aan ons lag of aan de andere groep. Ik had hier al eens gelezen dat het afhankelijk is hoe goed het de andere groep doet. Of dat waar is weet ik niet.

Wat ik wel weet is dat ook hier weer de acteurs een goede meerwaarde waren. De tijd die je hier weer "verliest" wordt goedgemaakt door de extra 15 minuten. De kamer zelf bouwt op naar een spannend einde.

Conclusie:

Wel als je nog twijfelt om deze kamer te doen, niet doen, gewoon spelen.
De acteurs in deze kamer zijn absoluut een meerwaarde, ze zitten goed in hun rol en spelen goed in op de spelers.
De puzzels zijn leuk in thema en de kamer bouwt op naar een tof einde.

De schrik dat we met de mindere kamers zouden beginnen en zo zouden opbouwen was helemaal weg en als het als waar was, wat voor toppers zouden we dan nog gaan doen.

We speelden deze kamer zonder tips en iedereen van onze groep kon bijdragen aan ons resultaat.
Een super kamer alweer, op naar de 2 volgende.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • thema
 • acteurs
 • 75 min

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great