Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Verdwijning van Rita Jacobs

Geel, Belgium

Closed now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Verdwijning van Rita Jacobs

Het hotel gelegen in het gewest van Geel stamt uit 1950 en werd opgericht door Rita en Tijl Jacobs. In de decennia daarna is hun hotel uitgegroeid naar een viersterrenhotel. Het hotel was inmiddels zo beroemd, dat er maar gasten bleven komen. 1980 is Tijl overleden en een jaar later rond 18 september verdween Rita plots van de aardbodem.

Andre de zoon van Rita en Tijl heeft de deuren open weten te houden tot eind jaren '90. Sinds de verdwijning van Rita bleven de gasten weg. Ze hadden als klacht dat ze bonk- en spookgeluiden hoorden.

Andre heeft toen het hotel moeten sluiten voor gasten. Hij besloot wel om een conciërge in dienst te nemen voor het onderhoud. Sinds de sluiting opent de conciërge in een enkel geval de deuren voor gasten.

Zouden Rita en Tijl nog rond spoken in hun hotel? Of is er toch iets anders gaande?


Themes

Hotel

Mystery

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy friendly (in consultation)

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

120 likes

863 visitors

91.7% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Molseweg 2
2440, Geel
Belgium

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

BEFEB Giftcard Usable at 108+ rooms

503 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Uitgecheckt met tegenzin, altijd een goed teken.

Weer zo een heerlijke last-minute ingeving, ff kijken of we voor vanavond nog een kamertje kunnen regelen. Iets in de buurt, iets wat met 2 of 3 kan, iets wat nog te boeken is.
Ik denk dat dit de eerste site was waar ik voor de dag zelf nog kon boeken, geweldig.
Kers op de taart : de nummer 24 uit de lijst en dat op slechts 26 minuten rijden.
Onze “kamer” was geboekt voor de avond bij Escape Hotel te Geel.

Onthaal :
Het zal het thema natuurlijk goed uitkomen, maar we bellen aan bij een woonhuis waarin zich het hotel bevindt. Dat was een nieuwe voor ons.
De conciërge doet open, we pakken onze koffers en volgen hem naar binnen.
Het onthaal was tof gedaan. Aan de ene kant werden we vriendelijk welkom geheten, aan de andere kant begon meteen het verhaal.

Kamer :
Eens aangekomen in het hotel begon onze speurtocht.
De opbouw van de kamer is mooi chronologisch en tevens logisch. De puzzels/opdrachten die je moet doen staan allemaal in het teken van het hotel of om erachter te komen welke geheimen het heeft. De makers hebben geprobeerd om erg origineel te zijn in hun aanpak. De kamer zelf voelt aan als een hotel, het is geen kale ruimte met een bed en kast erin. De puzzels zijn met momenten pittig en wat ik erg leuk vond (op dat moment natuurlijk niet) is dat je niet altijd direct iets kon met de gevonden oplossing. De “beperkte” ruimte die de makers hadden is volgens ons te volle benut en zorgde ook voor een mooi verhaal.

Conclusie :
Hoewel ik de laatste tijd wat teveel hotelkamer-rooms gedaan heb, was dit een erg toffe om te doen.
We liepen met momenten wel vast, zeker in het begin en ik vraag me bij sommige handelingen ook af of ik ze ooit uit mijn eigen gedaan had en met welke reden.
Tevens hebben we deze kamer gespeeld met 2 personen en hoewel we in het begin veel tijd verloren, ging het daarna erg goed. Sommige puzzels waren net gebouwd om samen te moeten werken terwijl je iets anders weer alleen kon doen en dat is altijd prima.
Dit is dus wat een escape room moet zijn.
Een goede beleving, een goed verhaal, goede puzzels. Zo een kamer is de beste reclame voor onze hobby, want wie met een kamer als deze (en zo zijn er gelukkig veel) start, zal de microbe heus wel te pakken krijgen.
Achteraf nog leuk nagepraat met de eigenaars. Je mist natuurlijk wel de ruimte ervoor, maar dat komt misschien nog wel goed daar.
Je merkte meteen dat ze de lat voor hun zelf hoog probeerden te leggen en ze ook hoog te houden.
Dat is tof en goed voor de escape wereld.
Doe zo door daar en ik hoop van harte dat jullie een 2de kamer gaan bouwen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • leuk verhaal
 • ontvangst
 • afwerking
 • haalbaar

  Tijn10Escape HotelsilkebeerendsGeskes2008

!v@r!v@rEscaperMember since: 2017 September 23 (33 rooms played)
Posted on: 2019 march 31

Inchecken is geen probleem maar kan je uitchecken? Dat is de hamvraag!

In de verte langs de weg doemde het beruchte hotel op. Er deden veel verhalen de ronde. Maar we wilden toch liever zelf de geruchten over spoken en klopgeesten ervaren. Zo erg kon het toch niet zijn, of wel? Nadat we door de enthousiaste conciërge onthaald werden, konden we inchecken. 4 personen, 2 kamers met ontbijt. Ons zouden ze in de nacht niet wegjagen. Wij zouden dit volhouden tot het ochtendgloren! Geen spook of geluid dat ons zou verjagen. Aangekomen in de lobby stonden we wat onwennig te draaien en niet veel later zochten we de weg naar onze kamers. We holden van 'huut naar her'. Hoeveel kamers en gangen zijn er in dit hotel? Na wat rondjes draaien stonden we terug bij de receptie. Leeg en verlaten...waar is Mauel als je hem nodig hebt? Hij weet niets en ook wij weten niets. Plotseling als een donderslag bij een heldere hemel hoorden ook wij de vreemde geluiden. Zouden de verhalen dan toch kloppen? We lieten ons niet van de wijs brengen en vonden op de koop toe onze kamers. De kamer was ruim en van alle gemakken voorzien met een mooi uitzicht op de stad. Die 4 sterren van weleer waren terecht. We pakten onze koffers uit, trokken onze pyjama aan en vleiden ons neer op het bed. Tijd voor een goede nachtrust. Toen het licht uitging brak de hel los. De muren kwamen tot leven en een hels lawaai hield ons uit onze slaap. Dan maar op zoek want we zouden toch geen oog dicht doen. We dwaalden als gekken (wie is er nu het spook?) door het hotel. Verdieping na verdieping zochten we naar de geluiden die zich in de muren leken te bewegen. Het werd vreemder met de minuut. Tot op de koop toe leken net als alle andere gasten ook de conciërge spoorloos verdwenen. Maar we gaven niet op. 'Wie zoekt die vindt' luid het motto dus zwoegden we ons door de nacht en het hotel. Team Aldi checked out, of toch niet? Dat is aan de volgende hotelgasten om zelf uit te vinden...


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5 • Leuk thema
 • Mooi uitgewerkt
 • Enthousiast onthaal
 • Gezellig na-babbel moment

  Escape HotelGeskes2008Hopsa

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (227 rooms played)
Posted on: 2022 april 12

Hotel-de-Botel

Ons escapeweekend in België was goed gestart, dus op naar de tweede kamer. Hiervoor moesten we (ik en mijn vriendin) naar het ‘Escape Hotel' in Geel. We waren al helemaal gewend aan het Vlaams accent, waardoor ons meteen opviel bij het ‘inchecken' dat onze host (tevens eigenaar) uit Nederland kwam 🤣 en dan ook nog eens bij ons uit de buurt. We werden hartstikke vriendelijk en hartelijk ontvangen en het was eigenlijk zo gezellig dat we er uren hadden kunnen blijven zitten… Maar ja er moest natuurlijk eerst nog ge-escaped worden (schrijf je dat zo? 😁…).

Op een ietwat bijzondere manier betreed je de kamer… of nou ja: het hotel. Wat me direct opviel was de kwaliteit van de decoratie. ‘Wauw!', zeiden we beide hardop toen we de kamer betraden. Je bent niet in een escape room die gedecoreerd is als hotel, maar je bent in een daadwerkelijk hotel! Hierdoor was het voor ons ook even moeilijk om te starten. We konden namelijk de puzzels niet vinden 😁…. Ik heb hier echt ontzettende waardering voor en dit verdient een ontzettend groot compliment, want hierdoor wordt de escapebeleving ontzettend vergroot. Als je onderhand bijna 50 kamers gespeeld hebt, herken je vaak direct het element waarmee je iets moet doen in een kamer. Deze puzzels zijn echt één met het thema, waardoor het juist voor een iets meer ervaren speler moeilijker wordt om puzzels te traceren en ze op te lossen. Ik heb dit in alle escape rooms die ik tot nu toe heb gespeeld nog nooit zo goed gezien.

De puzzels – als je ze eenmaal gevonden hebt 😜 – zijn wisselend qua niveau en dat maakt deze kamer dus perfect in balans. De kamer is lineair, wat betekent dat je opeenvolgend puzzels moet oplossen om verder te komen. Dit is voor mij nooit een issue als er genoeg te zien is in een kamer en dat is hier zeker het geval. Wél zou ik aanraden om nooit met een grotere groep dan 4 personen te gaan, want dan zul je af en toe op elkaar moeten wachten en dat kan voor sommige mensen frustrerend werken.

Het is een spannende kamer met wat schrikelementen, maar echt niet doodeng. Bij lange na niet. Dus laat je niet tegenhouden door angst om deze kamer te gaan spelen. Waar ik de makers ten slotte nog over wil complimenteren is hoe het verhaal aan je wordt verteld. Steeds wordt een beetje duidelijker hoe het zit en dit gaat op een natuurlijke manier. Je hoeft dus niet echt opzoek naar storytelling. De kamer en de elementen die je tegenkomt maken het verhaal voldoende duidelijk.

Helaas, we zijn er net niet op tijd uitgekomen. Dit was mijn eigen schuld, want het scheelde echt maar een halve minuut. Had ik m'n goede contactlenzen maar ingedaan 🤓 😂. Naderhand hebben we nog gezellig geklets met de vriendelijke host/eigenaar. Tot dusver van de vijf geplande escape rooms dit weekend er al twee niet gehaald. Maar ja, het belangrijkste blijft voor ons de beleving en het plezier en dat zat zeker goed bij ‘Verdwijning van Rita Jacobs'.

Al bij al; Een super mooi gedecoreerde kamer met een sterke storytelling. Absoluut een aanrader, ook als je een stukje verder moet reizen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel niet met een groep die groter is dan 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Speel deze kamer zeker als je een ervaren speler bent, want dan ga je verrast worden;
- Zet je bril op 😜.

Lieve mensen van Escape Hotel, bedankt voor deze toffe ervaring en jullie gastvrijheid. Mochten jullie een nieuwe kamer gaan bouwen, komen wij zeker terug!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Decoratie
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Vriendelijke eigenaar
 • Gastvrijheid
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

  Escape Hotelsjephanie

Wat een leuke kamer met vernieuwende puzzels

We wisten niet helemaal wat we moesten verwachten - de escaperoom is gevestigd in een groot woonhuis buitenaf - de eigenaar vertelde dat ze de kamer zijn gaan. Ouwen na zelf slechts 2 kamer gespeeld te hebben en mede daardoor zeker onze complimenten!
Misschien dat het daardoor komt dat er best veel vernieuwende puzzels en spelelementen in de kamer zitten! Sommige puzzels waren best uitdagend en in het begin hadden we toch wel een hint of twee nodig.
Het thema van de kamer was mooi en goed uitgewerkt. Het spelverloop was ook erg goed en na afloop was het erg leuk om met de eigenaar na te praten. Er was geen mogelijk om een drankje te doen, maar de gratis flesjes water in de ‘minibar' van het hotel waren erg leuk.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Leuke en originele puzzels
 • Mooi afgewerkte kamer
 • Verrassende spel elementen
 • Leuke enthousiaste ontvangst

  Escape HotelHopsa

GijssambeekGijssambeekEscape GuruMember since: 2022 January 01 (158 rooms played)
Posted on: 2023 september 27

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Vandaag gaan we op pad, we zijn namelijk opzoek naar Rita. Om mijn speurtocht tot een goed einde te leiden heb ik 2 team genoten meegenomen.

De locatie van het Escape Hotel is fantastisch, wat een prachtig pand zowel van buiten als van binnen. We worden gelijk vriendelijk ontvangen door onze host en er werd de tijd genomen voor een gezellig praatje, de ontvangst is ook ontzettend mooi aangekleed.

Tijd voor de zoektocht, het begin is creatief en daarbij uniek. Meteen bij binnenkomst viel me op hoe mooi de kamer was, alles voelde en zag er echt uit. Geen random objecten om maar een puzzel in of op te verstoppen maar alles prachtig in thema gemaakt, super tof!

De puzzels zijn variërend van moeilijk tot makkelijk, dit zorgt over het algemeen voor een goede flow. Alles is mooi verwerkt in thema en daardoor voelt het alsof je handelingen logisch zijn, dit maakt het puzzel plezier voor mij al een stuk beter.

Soms voelde we ons ontzettend stom omdat de oplossing soms daadwerkelijk voor onze neus lag dit was erg vermakelijk, ook zijn er een aantal super originele puzzels te vinden in deze escape room.

Al met al, een super toffe kamer die je zeker moet spelen, een toffe puzzel kamer met een leuk verhaal. Super mooi aangekleed en vriendelijk personeel.

Mensen van Escape Hotel ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Logica

  Drs-jlc

Tijn10Tijn10Escape GuruMember since: 2022 February 12 (120 rooms played)
Posted on: 2023 june 29

Klein maar fijn en goed uitgewerkt.

In de ochtend boeken en in de avond spelen. Altijd fijn als dit kan! Met een nieuwe samenstelling gingen we weer eens een kamertje spelen.

Parkeren:
Parkeren kan zo goed als voor de deur (gratis).

Ontvangst:
We werden vriendelijk ontvangen en het viel ons al gelijk op dat de ontvangstruimte er super gezellig uitzag. Gelukkig mochten we hier plaatsnemen voor een korte uitleg. Rita is vermist en wij moeten uitvinden wat er met haar gebeurd is. Moet lukken toch? We worden met sleutel en koffer terug naar buiten gestuurd waar ons avontuur van start ging.

De kamer:
Vanaf binnenkomst wordt de toon gelijk gezet qua decor. Alles is mooi aangekleed en er zijn nergens gebruikssporen te vinden. Het is erg zoeken waar we nou moeten starten. Er zijn veel losse voorwerpen maar waar moeten we nou iets mee doen? We voelde ons compleet lost in deze ruimte. Achteraf werd ons verteld dat dit wel de standaard gang van zaken is. Je zal dus in het begin echt wel wat tijd nodig hebben om op te starten. Na een wat moeizame starts konden we verder. Ook in de andere ruimtes is het echt letten op de details en na 2 hintjes krijgen wij het dan voor elkaar om de kamer met 7:12 over te halen.

Conclusie:
De kamer was leuk en het personeel super vriendelijk. Maar voor mij persoonlijk was het geen super speciale kamer. Er zitten zeker leuke aspecten in maar deze kamer had voor mij geen echt WOW moment. Ook het einde was een zware anticlimax en dat is toch altijd jammer.

Bedankt escapehotel voor de leuke avond en tot de volgende keer!
 


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:12 min


 • Goede prijs
 • Decor
 • Personeel
 • Anticlimax einde

  kyle

AndreaAndreaEscape ExpertMember since: 2016 August 23 (101 rooms played)
Posted on: 2023 may 19

Een echt hotel

Vandaag afgereisd naar Geel.
Reeds bij aankomst staat het hotel op de hoek van een straat duidelijk te herkennen.
Een heel leuk gebouw dat echt lijkt op een hotel.
De attente eigenaar heette ons welkom bij de receptie van het hotel en vertelde het verhaal van Rita die plots was verdwenen.
We mochten de hoek om, om de ingang te vinden. Eenmaal binnen begint het spel. We puzzelen er lekker op los in een hele mooi en authentiek ingerichte ruimte.
Met nog 10 min op de klok weten we te ontsnappen en het raadsel op te lossen.
Nog leuk na staan te praten met de host/eigenaar.
Ook de prijs was redelijk, een aanrader als je in de buurt bent!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  50:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

  Escape Hotel

Super toffe escaperoom en ideaal voor ons clubje

We werden super aangenaam ontvangen, gerustgesteld (voor een aantal van ons de eerste keer, voor een aantal al wat meer ervaring) en onmiddellijk mee in het verhaal.
Nadien een uitdagende beleving, super knap en origineel bedacht! Kortom een absolute aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes  57:38 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  Escape Hotel

slep088slep088Junior EscaperMember since: 2019 July 11 (21 rooms played)
Posted on: 2022 july 16

Originele, leuke kamer

Mooie kamer met leuke special effects, erg knap dat de makers zelf niet veel escape rooms hadden gespeeld voor ze deze maakten dat is zeker niet te merken. Originele puzzels en mooie aankleding. Aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:03 min


 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Origineel

  ingrid_hakkens-kuijken

Waar is Rita?

Het ontvangst door de concierge van het Escape Hotel was uitermate vriendelijk, enthousiast en toch ook een tikkeltje mysterieus. Wat heeft zich precies voorgedaan in de gangen van dit hotel? Aan ons de taak dit te gaan uitzoeken!

Eenmaal binnen getreden werd ik verwonderd door het gebruik van materiaal, meubilair en aankleding. Alsof je échte hotel binnen gaat, zeer goed uitgevoerd!

De kamer is liniair gebouwd waardoor de logica voorop staat. De valkuil voor de ervaren escaper (onze groep allemaal 80+ kamers op de teller) is te ver en ingewikkeld denken. Hou je hoofd vooral koel en ga lekker puzzelen. Dat past heel goed binnen de tijd die je gaat doorbrengen in het Escape Hotel. Desalniettemin konden wij hartelijk lachen om ons eigen “rabbit hole of thoughts” terwijl de oplossing veel logischer was en zodoende goed aansluit bij de kamer en de gameflow. Een aantal puzzels en twists in de kamer hebben mij positief verrast en waren origineel bedacht.

Sla deze kamer zeker niet over en zet hem op je “wil ik nog spelen” lijstje; het is het zeker waard!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Marieke

EscapElineEscapElineEscape GuruMember since: 2019 September 21 (201 rooms played)
Posted on: 2021 july 12

Authentiek en mysterieus sfeertje

Gister ein-de-lijk onze eerste 2 escape rooms in België gespeeld, waarvan het escape hotel de eerste was. Lekker last minute besloten we om af te reizen naar onze zuiderburen. Gelukkig was de eigenaar heel flexibel en verzette hij zelfs zijn eigen privé plannen, om ons te kunnen ontvangen. Super leuk!

Eenmaal aangekomen op locatie straalt het gebouw vanaf de buitenkant al een bepaald authentiek sfeertje uit, heerlijk. Ook de entree heeft dit zelfde sfeertje en voordat we begonnen, kletsten we daar eerst een tijdje met de enthousiaste eigenaar.

De start van de kamer is geheel in thema en super leuk, vonden wij. Binnen in de kamer ziet het er mooi uit. We puzzelden ons lekker door de kamer heen, kregen af en toe een hint om in een goede flow te blijven en wisten uiteindelijk er achter te komen wat er gebeurd is in het hotel. Misschien goed om te weten, is dat deze kamer meer valt in de categorie 1.0 kamers, wat volgens ons niet onderdoet aan het plezier wat je kan beleven in de kamer! Dit benoemde de eigenaar ook van te voren, waardoor je weet dat je lekker op zoek mag naar cijfercodes, sleutels enz. (Blijft leuk!)

Achteraf weer een tijdje gekletst en de eigenaar stond open voor feedback. Tof om te horen dat hij nog steeds bezig is met het verbeteren van de kamer! We hebben een leuke tijd gehad en komen zeker terug voor het vervolg.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  46:51 min


 • De locatie ademt sfeer uit
 • Onze gastheer (de eigenaar)

  Escape Hotel

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (238 rooms played)
Posted on: 2021 july 18

Je waant je echt in een hotel

#178 We werden heel enthousiast ontvangen door de vriendelijke eigenaar. De kamer ademt een echte hotelsfeer. De puzzels zijn in deze tijd niet meer heel origineel, maar waren leuk om te doen. Hier en daar bevat de kamer ook een bijzonder effect. Alles bij elkaar prima vermaakt.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: Terrassers

Escaped: Yes  39:41 min

  Escape Hotel

Originele escaperoom met een leuk verhaal

Als afsluiter van de grote vakantie trakteerden we onszelf op een escaperoom vlakbij huis. We kwamen in de gietende regen aan, maar eenmaal binnen begon de beleving toch direct door een rasechte concierge die ons stond op te wachten. Gelukkig was de regen even opgehouden toen we met de koffer mochten gaan inchecken, en zo zat je onmiddellijk in het verhaal, dat tijdens het hele uur centraal bleef staan. Je waant je echt in een hotel uit de jaren stilletjes, waar Rita echt de hele tijd lijkt rond te dolen. Veel puzzels waren we nog niet eerder tegengekomen in andere escaperooms, en zonder samenwerken lukt het hier niet, allemaal knap bedacht, hier is echt werk van gemaakt! Op het einde werden er in onze haast teveel foutjes gemaakt zodat we net niet binnen de tijd buiten raakten, maar we kregen enkele minuten extra om buiten te raken en alles tot het einde te beleven, ook dit was nieuw! Kortom, een aanrader voor iedereen die zin heeft in een originele escaperoom.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sterk verhaal
 • Goede puzzels

  Escape Hotel

leuke raadsels met een goed verhaal en opdrachten

We hebben de dag zelf nog beslist om deze escape room te boeken voor 6 personen. Toen we aankwamen wist ik niet goed wat ik moest verwachten van deze escape room, het was de tweede die ik ooit heb gedaan en wat een leuke was het!! De raadsels zaten goed in elkaar, de ene wel wat moeilijker als de andere en het samenwerken stond ook centraal waardoor we op tijd zijn kunnen ontsnappen! Het waren zowel doe- als denkopdrachten waarbij we met ons zes elkaar goed aanvulden. ook de 'game master' was erg vriendelijk en heeft ons alles heel goed uitgelegd en heeft ons ook goed geholpen tijdens het spel, hij was ook verkleed als conciërge wat erg leuk was aangezien dit echt bij het verhaal van de escape room behoorde! een echte aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • leuke raadsels
 • zowel doe- als denkopdrachten
 • verschillende ruimtes
 • mooi decor
 • goede rode draad (verhaal)
 • vriendelijke gamemaster
 • goede tijd mbt het ontsnappen
 • geen

  Escape Hotel

lmatlmatEscape GuruMember since: 2019 November 11 (165 rooms played)
Posted on: 2020 august 16

Super Kamer

Heel toffe kamer. Toffe onthaal door de conciërge. Heel mooie puzzels en mooie setting.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: De Kangoeroes V2

Escaped: Yes  52:45 min


 • Toffe onthaal
 • Logische puzzels
 • Mooie setting
 • Nice decor
 • Gezellige nababbel

  Hopsa

Sisi (5 rooms played)
Posted on: 2020 august 30

Een deur die open ging

2020, een zeer apart jaar voor ieder van ons. Omdat we tijdens onze staycation niet wisten wat te doen, hebben we onze eerste ervaring opgedaan om een escape room te proberen. Escapehotel in Geel was een zeer goed bedachte formule, mooi verhaal, prachtige locatie, spannend en goed doordachte puzzels. Voor ons is de wondere wereld van escape rooms open gegaan en hebben de smaak te pakken. Escape hotel Geel blijft wel de mooiste ervaring omdat het totale plaatje gewoon top was!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels in thema
 • Enthousiast personeel
 • Mooi en gehele omkadering
 • Sfeer
 • Goede, maar niet alleszeggende tips

  Escape Hotel

Junior EscaperMember since: 2018 August 23 (27 rooms played)
Posted on: 2020 july 24

Origineel hotelletje!

Leuke ontvangst, zeer gepassioneerde conciërge, veel parkeermogelijkheden.
De kamer heeft zeer originele ideeën. Zeker een aanrader om u hier te laten verrassen.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2020

Played with 6 persons

Team: Tante Nonneke Facebook Fanclub aka Desoxyribonucleïnezuurtjes

Escaped: Yes  44:30 min


 • Originele puzzels

  Escape Hotel

Heerlijke ervaring

Van check-in tot check-out name het verhaal van deze escape room mij meteen mee. Het onthaal was zeer verwelkomend, met duidelijke uitleg, zowel van de gewone rules of the game als over de nieuwe maatregelen die getroffen zijn in de corona-tijden.

Persoonlijk vond ik de kamer goed te doen met ons tweetjes, meegerekend dat wij al ervaring hadden met escape rooms. De puzzels waren prachtig, en lieten één voor een een klein beetje meer van het verhaal los. Af en toe waren er wat schrikmomenten, maar die brachten mij ook wel aan het lachen. Alles was helemaal in thema, van de kamers tot de puzzels en de achtergrondmuziek toe!

Al bij al, voor mij een heerlijke ervaring en zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes  54:23 min


 • Heel vriendelijk onthaal
 • Alles helemaal in thema

  Escape Hotel

wekkewekkeSenior EscaperMember since: 2019 December 02 (61 rooms played)
Posted on: 2020 july 12

superleuke escaperoom

Vandaag met ons vast team van 4 spelers naar Geel uitgeweken voor Escape Hotel.
We zijn nog geen ervaren rotten maar ook geen beginners meer.
Het onthaal was goed en het was een leuke briefing.
De start was eens iets anders maar leuk. De kamers waren origineel, niet echt spectaculair maar leuke puzzels en doordenkers om alles tot een goed einde te brengen. Ook een goede samenwerking is belangrijk.
Heel belangrijk: alles liep gesmeerd en was ok, in orde. Toch altijd tof want wij hebben het al een paar keer meegemaakt dat er zaken, attributen stuk waren waardoor het spel vastloopt en dat is verdomd kl...te!!!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • keiplezant
 • goed onthaal
 • alles in de kamers was in orde
 • toffe puzzels en acties

  Escape Hotel

Roomservice gegarandeerd...

Toen we last-minute besliste om in het weekend een escaperoom te gaan doen, kwamen we uit in Geel bij Escape Hotel. Ieders verbeelding begon te werken en er rezen direct een heel aantal: zou het een echt hotel zijn? Hoe groot zou het zijn? Hoeveel kamers zijn er in het hotel? Of belangrijker in hoeveel verschillende kamers gaan we moeten ontsnappen?

We arriveerden op onze bestemming en zagen een pittoresk gebouw, in de stijl van een herberg of B&B. We waren meteen benieuwd en in de ban van het hotel. Onze gastheer, de conciërge, (die ook vrijwel meteen in zijn rol zat) heeft ons hartelijk ontvangen en liet ons ook meteen weten wat er mis was met het hotel. Nadat we een gesloten reiskoffer meekregen, mochten we terug naar buiten, om daar om de hoek het effectief hotel binnen te gaan. Het gebouw en de kamers zijn superleuk aangekleed. Je waant je er echt in een klein hoteltje uit de vroegere jaren.

Wat de escape zelf betreft, we hebben al enkele andere escaperooms gedaan en deze was wel echt anders. Het waren leuke en toffe puzzels, waarbij teamwerk wel essentieel is. Er zaten enkele zeer verrassende elementen in, maar nog belangrijker de volledige escaperoom draaide van het begin tot het einde rond het thema hotel en het verhaal dat zich in het hotel afspeelde. Bij sommige andere escaperooms heb je op een gegeven moment heel veel puzzels en raadsels, waardoor het verhaal an sich verloren gaat. Dit heb je hier totaal niet.

Wat maakt deze escape dan zo anders? Er zitten enkele verrassende elementen in zoals sommige raadsels en puzzels, maar daarnaast wordt er ook een bepaalde sfeer gecreëerd, wat maakt dat je volledig in het verhaal zit en er ook helemaal in op gaat. Dat maakt of kraakt voor mij persoonlijk een escaperoom. Enkel het oplossen van de puzzels of het ontsnappen binnen de tijd is leuk. Maar het geeft pas echt voldoening als je ook het volledige verhaal beleeft hebt.

Kortom, ik heb een zeer leuke escaperoom gespeeld, het hele verhaal ontdekt, alle puzzels kunnen oplossen en ontsnapt binnen de tijd. Voor mij en mijn co-escapers was dit een meer dan geslaagde avond.

Als je niet weet wat doen tijdens/na deze Coronaperiode: boek nu het Escape Hotel (vervoer niet inbegrepen!)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Escape Hotel

Elien Van Sinay (8 rooms played)
Posted on: 2020 august 09

Erg mooi ingeklede kamer en spannende escape ervaring!

We werden hartelijk ontvangen door de concierge, waarna we de sleutel van ‘de kamer’ kregen. Het leuke was dat de sleutel de echte sleutel was van de voordeur van het gebouw, en dat je je bij binnenkomst werkelijk in de inkomhal/receptie van een hotel waande. De kamers waren allemaal volledig in het thema ingekleed, wat zorgde voor een totaalbeleving. Niet alleen de beleving, maar ook de puzzels zaten goed in elkaar! Origineel en spannend, zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer door aankleding

  Escape Hotel

TrishkeTrishkeJunior EscaperMember since: 2019 August 15 (14 rooms played)
Posted on: 2020 february 28

Op hotel op minder dan 1 km van mijn deur

Gezien de nabijheid eentje dat al langer op de wishlist stond, maar we moesten even wachten tot de werken op de nieuwe locatie helemaal afgerond waren.
Leuk onthaal, mooie inkleding, interessante puzzels. Alles wat een escaperoom moet hebben.
Enige minpuntje was de start. Iets wat ik nog gelezen heb ik andere reviews. Je hebt tal van zaken om te zoeken en te ontcijferen, maar uiteindelijk is het toch een beetje wachten op de "hint". En het zou bewust zo zijn opgebouwd. Beetje jammer, want dan loop je eventjes verloren als je met een grote groep bent.
Gezien het thema zijn er ook een aantal schrikmomentjes. Draagt wel bij tot de sfeer maar niet voor iedereen denk ik. Ik heb al in andere escaperooms geweten dat men eerst vraagt of dat dat een probleem is. Ik zou dat als tip willen meegeven.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2020

Played with 5 persons

Team: Bazinga

Escaped: Yes


 • variatie aan puzzels
 • inkleding
 • Moeizaam begin

  Escape Hotel

Best bestede uur van de kerstvakantie ...

We waren er met ons gezin (4 personen).... Sfeervol van buiten, al een beetje spooky voordat je begint.....

Het mooiste gevoel van een escape room zijn de eerste paar minuten, wennen aan de locatie, aan het licht, en bedenken waar je moet beginnen. En dat was hier nog versterkt door de mooie setting, een oud jaren 80 hotel, een receptie die niet bemand was, en sloten...

Puzzles zijn (achteraf) zeer logisch, geen frustratiegevoel (hoe had ik dit kunnen weten) en bieden echt uitdaging voor groot en klein.

Aanrader !!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in January 2020

Played with 4 persons

Escaped: No

  Escape Hotel

TheCowboyTheCowboyJunior EscaperMember since: 2020 January 31 (8 rooms played)
Posted on: 2020 january 31

You're Welcome!

Een hotel beoordeel je in de eerste plaats op de gastvrijheid. En dat is bij deze zeker in orde. Onze host, die de conciërge en kruier van dienst is, is duidelijk zelf een gepassioneerd escaper die weet hoe wat belangrijk is aan een goeie escape room. Mooie oubollig (dat is een compliment) aangeklede kamer met meerdere ruimtes. Beetje afgelegen voor de stedelijke escaper, dus veel echte toeristen zullen er jammer genoeg niet langs komen. Maar voor de lokale escaper is dit een ware hidden gem.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 2 persons

Team: The Phoenix Has Risen

Escaped: Yes


 • Realistische puzzels
 • Host weet wat escapen is.

  Escape Hotel

ineineEscape ExpertMember since: 2018 July 01 (107 rooms played)
Posted on: 2020 february 20

Op hotel In Geel

We werden vriendelijk ontvangen door de gastheer, die al voortreffelijk in zijn rol zat.
Omdat we nog moesten wachten op een teamlid, stonden we wat ongemakkelijk in de inkomhal, daar er geen echte ontvangstruimte was. Dit hoort natuurlijk wel bij het verhaal.

De ruimte was goed besteed. Alles was in thema van het hotel.
De puzzels volgden elkaar logischerwijs op.
Slechts een keer hebben we vastgezeten omdat we toen echt niet doorhadden wat we moesten doen.
Hier heeft de begeleiding ons met een subtiele hint weer in de goede richting geduwd.

De escape room was niet eng, maar er zijn wel een paar schrikmomentjes, waardoor we toch steeds op onze hoede waren.

Er waren een aantal puzzels die ik nog niet eerder had gezien, wat het natuurlijk interessant houdt.
Teamwork is zeker vereist in deze kamer.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in March 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:03 min


 • vriendelijk ontvangen
 • begeleiding die weet wat hij doet
 • diverse puzzels
 • niet alleen maar hangslotjes
 • mooi aangekleed
 • helemaal in thema

  Escape Hotel

gikkegikkeEscape ApprenticeMember since: 2019 February 08 (2 rooms played)
Posted on: 2019 february 08

Zeer vriendelijke gastheer en mooie originele escape room.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  51:30 min

  kjell_faes

Load more reviews