Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

LAB13

Rotterdam , Netherlands

Closed now

60 minutes

3 - 8 (Recommended: 5-6)

16 year

Read reviews

More about LAB13

In de jaren 50 werden door de Russen in Lab 13 experimenten gedaan die het daglicht niet konden verdragen. Volgens omwonenden is het lab nog steeds in gebruik. Om een internationale rel te voorkomen wil defensie niet op de geruchten reageren.  Een speciaal getraind burgerteam moet de eerste verkenning uitvoeren…. Jullie?

Themes

Adventure

History

Crime

War

Thriller

Properties

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

17 likes

259 visitors

68.2% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Westblaak 13
3012 KC, Rotterdam
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

110 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Helaas... Dit was niet in orde!

Dit is voor mij de 2e kamer die ik op deze locatie heb gespeeld. Laat ik zeggen dat de vorige keer beter was dan nu...

Ontvangst:
Deze was kort en niet echt vriendelijk... We kregen centraal uitleg, dus meerdere groepen tegelijk kregen in 1 x een uitleg.
Dat kan, maar is in mijn ogen niet helemaal nodig en het zou netter/prettiger zijn om het even per groepje te doen.
Na de uitleg worden we naar de kamer gebracht.

Kamer:
Het begin is donker... En daar is gelijk alles mee gedaan. Enkel in een bijna volledig donkere gang een sleutel ergens op de grond moeten zoeken is voor mij niet echt een hoopvol begin van een Escaperoom. Ik snap niet wat de ''fun'' is van op deze manier beginnen en hadden hier dus ook gelijk al een hint voor nodig gezien je domweg mazzel moet hebben als iemand die sleutel daadwerkelijk vind...

Naja, de rest zal hopelijk beter zijn. Dat was ook in eerste instantie het geval. We puzzelen wat, soms een tikje vaag maar oké. Allen wat we gelijk merken is dat de hints ons om de oren vlogen... Ook hints van puzzels die al opgelost zijn. SUPER IRRITANT. Het waren denk ik automatische hints, maar dit heeft niet veel zin als je ze al opgelost hebt!

Daarna word het ineens toch best even spannend. De sfeer slaat om en de muziek word een heel stuk intenser. Dit was achteraf dan ook gelijk het enige, want er gebeurde verder niks? We puzzelen weer wat, kregen weer hints over puzzels waar we al mee bezig waren en ook al op de goede manier maar het ging denk ik niet snel genoeg?
Na een opmerking over de hints werd het ineens HEEL lang stil. Dus we gaan gestaag verder met puzzelen wat ook helemaal goed ging.

Tot we op een dood spoor komen... We proberen van alles, maar niks lijkt een aanknoping te hebben. We krijgen na (dit is een schatting gezien we geen tijd konden zien) ongeveer 10 min alle mogelijke dingen te proberen en al 3x aangegeven te hebben dat dit dan juist een moment is dat er even geholpen mag worden, ineens weer een hint. Maar, die hint daar komen we ook niet verder mee en maakte eigenlijk alleen maar meer verwarring... En ineens ging er iets aan, zonder dat we iets deden. Raar...? Toen kregen we heel snel achter elkaar te horen wat we moesten doen, werden er automatisch goede antwoorden ingevuld en een paar minuten later stonden we ineens buiten... ''Gefeliciteerd, jullie hebben het gehaald''

We hadden ZO VEEL vragen... Maar nee, die werden niet beantwoord. We moesten gelijk naar boven want daar zou een collega ons gaan helpen. Nou, die was helaas nergens te vinden dus zijn we maar gaan zitten. Na 5 min kwam er een andere groep ook uit die tegelijk met ons de uitleg kregen. Die groep kreeg alle aandacht terwijl wij al 10 min op ''iemand'' zaten te wachten. We weten niet hoe lang we nu over de kamer gedaan hebben. Onze vragen zijn niet beantwoord en ze vinden het duidelijk niet belangrijk hoe wij het gehad hebben...

Uiteindelijk hebben we zelf maar aangedrongen om te betalen en zijn we weg gegaan... De host kwam nog achter ons aan dat we een foto moesten maken. Wel fijn dat daar dan nog even aan gedacht werd. Maar ook nu was de host eerder geïnteresseerd in welke kamers wij allemaal goed vonden zodat hij ze zelf kon spelen dan dat ze benieuwd waren of wij het überhaupt leuk hadden gehad? Er was aan alles te merken dat wij niet echt ''happy'' waren, maar er is niet 1x een vraag gekomen of we het naar ons zin hebben gehad...

Conclusie:
Meh, dit was echt jammer! Als alles wat ik net benoemd heb een beetje beter verlopen was, dan was het best oké.
Maar dit is echt niet fijn als je je beseft dat je F*KING 132,- moet betalen voor deze kamer... Nee, sorry maar ik ben er helaas niet met een goed gevoel weg gegaan. Zonde, het had echt niet zo hoeven eindigen!


5

Ambiance: 5.5

Game experience: 5.0

Service: 1.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Slechte service
 • Weinig origineel
 • Puzzels
 • Slechte begeleiding
 • Decor
 • Heeft onderhoud nodig
 • Prijs

  EvelyneTijn10

Tijn10Tijn10Escape ExpertMember since: 2022 February 12 (81 rooms played)
Posted on: 2023 october 03

Hmmm dit viel tegen.

We spelen de tweede kamer van de avond. Eerst in Delft en nu dus in Rotterdam.

Ik vind het lastig om een kamer kritisch te beoordelen maar ik heb het niet naar m’n zin gehad bij deze kamer.

Bij binnenkomst worden we snel neergezet en het kwam niet echt gastvrij over. We kregen een gezamenlijke uitleg en mochten daarna van start. De kamer begint in een donkere hal waar wij al gelijk een hint nodig hadden om de eerste puzzel op te lossen. Omdat het bij deze puzzel domweg om geluk draait of je deze oplost of niet. Vervolgens blijven wij (verwachten wij) automatische hints ontvangen over puzzels die we al gedaan hebben wat echt bizar frustrerend. De puzzels zijn inmiddels iets beter geworden (wel iets aan de vage kant) en de puzzels werken ook niet meer zo soepel als ze horen te werken en ik mag hopen dat hier voor €132 per kamer wel wat aan gedaan wordt want ook het decor in deze kamer heeft wel wat vernieuwing nodig. (Vooral in het eerste gedeelte) nadat wij aangaven dat het wel even genoeg was met de hints kregen wij eindelijk gehoor. Het bleef een lange tijd stil en we konden lekker onze gang gaan totdat wij op een dood spoor terecht kwamen. We hebben hier 10 minuten vast gezeten en na 3x aandringen kregen wij eindelijk een hint. Helaas hielp deze hint ons niet verder en hier starte eigenlijk het grootste gedeelte van de chaos. Er werden antwoorden automatisch ingevuld, er kwamen willekeurig onverstaanbare spraak berichten en het apparaatje waar wij alles op in moesten vullen was wel 5 minuten bezig met van modes veranderen. Na deze chaos stonden wij al snel buiten met een “gefeliciteerd jullie hebben het gehaald” en we mochten gelijk naar boven waar een collega ons op zou wachten. Nou deze was er niet dus de frustratie begon inmiddels hoog op te lopen. Na 5 minuten kwam dan ook de andere groep eruit en kregen zij alle begeleiding. Wij zitten daar inmiddels voor Jan met de korte achternaam dus hebben zelf het initiatief genomen om af te rekenen en er vandoor te gaan. Hier werd wel wel op gereageerd en er werd nog attend van ons een foto gemaakt. Maar ook hier draaide het weer niet om of wij het naar ons zin hadden gehad waardoor wij onze frustratie nog steeds niet kwijt konden en dus met een niet al te best gevoel huiswaarts keerde.

Dit was dus geen succes, slechte begeleiden, het decor heeft wat aandacht nodig en daar betaal je dan €132 voor. Dat gaat mij echt te ver


5

Ambiance: 5.5

Game experience: 5.0

Service: 1.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Slechte service
 • Prijs
 • Onlogische puzzels
 • Slechte begeleiding
 • Decor
 • Heeft onderhoud nodig

  markgoedegebuureEvelyne

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertMember since: 2021 August 30 (108 rooms played)
Posted on: 2023 january 25

Leuk op de proef gesteld!

In deze kamer zit spanning op een toffe manier. Je zult plezier beleven aan de ervaring en het ligt mooi centraal in Rotterdam!


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 6 persons

Team: Karamel Zeezaad

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Sfeer
 • Beleving

  Pjurn.

DewiDewiSenior EscaperMember since: 2022 August 05 (47 rooms played)
Posted on: 2022 august 06

Leuke escaperoom

Ons ontvangt was al erg leuk, de spanning werd al opgebouwd voor we de kamer in gingen. De elementen waren goed gemaakt, de sfeer was top. Goede schrikmomenten.
Wel een aantal moeilijke elementen, hier kregen wij optijd hulp bij konden zo weer door.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:05 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

  Dewi

CharlotteCharlotteEscape ExpertMember since: 2019 May 15 (159 rooms played)
Posted on: 2021 october 28

Lab 13

#89 - Deze escape room heeft een mooie, ruime ontvangstruimte, wat ook wel nodig bleek. Het was ontzettend druk. We werden vriendelijk onthaald, maar ik miste wel persoonlijke aandacht. We hebben alle kamers gespeeld en ik had het gevoel dat napraten eigenlijk geen optie was. Bij deze kamer was dat voor ons nog meer dan bij de andere kamers. We werden opgejaagd en het voelde alsof er geen tijd was voor de tijd die we over de kamer hadden gedaan, feedback en een foto achteraf.

Dit is duidelijk de spannendste kamer. De sfeer is prima neergezet, alhoewel wij ons echt ‘banger' maakten dan nodig. De donkere omgeving past, denk ik, bij het thema. Maar voor mij was het verhaal in deze kamer niet heel duidelijk. Doordat het zo donker was, waren sommige eenvoudige puzzels ineens heel lastig om op te lossen. Wat een frustratie maakt dat los. Net als bij de andere kamers op deze locatie had ik veel last van de onduidelijkheid. Het is onduidelijk wat het gevolg is van een opgeloste puzzels, als het al duidelijk is dat je het goed hebt gedaan.


6.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  evleeuwen

Pittig, adaptief puzzelen

We hebben lab13 gedaan. Thema is goed doorgewerkt, originele pittige puzzels. Achteraf werd ons verteld dat het computersysteem puzzels kan weglaten/makkelijker of moeilijker kan maken. Zodat je altijd een uitdaging 'op maat hebt'. Spannend, maar niet eng. Goede ontvangst ruimte en begeleiding.
Al met al echt een toffe kamer! Net niet ontsnapt, maar mag de pret niet drukken :-)


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Adaptieve puzzels
 • Veel samenwerken
 • Goede sfeer
 • Originele, gevarieerde puzzels
 • Leuke combi met museumbezoek
 • Soms iets te donker

  johan_van_drunen

Rutger (1 room played)
Posted on: 2018 april 06

Zo ongelooflijk gaaf!

Wij deden deze kamer als een verrassing voor een Vriendin...... we zochten een kamer voor 8 personen. We waren eerder, en konden dus al eerder beginnen. Super vriendelijk personeel! Toen we de kamer in mochten hing er meteen een super sfeer! samen met z’n 8e zoeken naar hints en sporen...... Je verwacht dat je met z’n 8e elkaar in de weg loopt..... maar dit was zeker niet zo! Iedereen is tegelijkertijd met andere dingen bezig wat het super gaaf houdt. Deze kamer was voor ons ook ontzettend eng hahahaha maar dan ook echt eng! Waarschijnlijk heeft het personeel nog steeds pijn van het lachen hahahahah. Helaas niet ontsnapt, maar waren wel bij de laatste puzzel..... dus voor ons gevoel zijn we gewoon ontsnapt ;) Al met al een geweldig uitje met vrienden! Super gaaf!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2018

Played with 8 persons

Escaped: No


 • Puzzels
 • Super spannend
 • Mega eng

  live-escape

Daniel (1 room played)
Posted on: 2018 march 26

Super vet !!!

Goed en vriendelijk ontvangst een goede en simpele uitleg. De Kamer is mega goed in sfeer en leuke puzzels en effecten. Zeker een aanrader!!


Response by Live Escape

2018 March 28

Ontzettend bedankt voor de review!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2018

Played with 3 persons

Escaped: No

  live-escape

Een spannende, goed in elkaar gezetten uitdaging.

Deze kamer is zeker niet voor watjes!
Uitdagende opdrachten, goed over nagedacht, luguber mooi gedecoreerde kamers die ervoor zorgen dat je helemaal mee genomen wordt in het verhaal. Na een korte en duidelijke uitleg wordt de deur gesloten en stijgt de spanning.
Verder een gezellige ontvangstruimte waar je overigens met een gerust hart je spulletjes op kunt bergen in de kluisjes.
En niet geheel onbelangrijk een heel vriendelijk en behulpzaam team aan personeel!


Response by Live Escape

2018 March 28

Mooi verwoord, "luguber mooi gedecoreerd".... Bedankt voor de 10 en natuurlijk graag tot ziens in The Safe House !!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 4 persons

Escaped: No

  live-escape

Tessa (5 rooms played)
Posted on: 2018 march 27

Supergave escape room van hoog niveau

Met ons vaste groepje werd deze escape room uitgekozen voor deze maand. Ons vorige escape avontuur ergens anders was van wat makkelijker niveau dus we hoopten dat we deze avond meer uitgedaagd zouden worden om te kunnen ontsnappen. De ontvangst was erg prettig met een leuke ruimte en na de heldere uitleg werd opeens de deur van LAB13 achter ons dicht gedaan en kon het avontuur beginnen. Beetje bij beetje werden puzzels ontrafeld waarna we vervolgens weer vertwijfeld op zoek gingen naar de volgende stappen om verder te komen. Gelukkig was daar dan toch steeds weer een oh ja moment en kwamen we steeds dichter bij de ontknoping. de opzet van deze escape room zit heel ingenieus in elkaar en toen we net voor tijd ontsnapt waren, hoorden we dat deze kamer zich gedurende het spel aan het niveau van de groep aanpast en dus extra puzzels kan ontgrendelen. Deze hadden wij allemaal uit weten te spelen wat het dus extra gaaf maakte. we hebben een top avond gehad en raden deze escape room dan ook zeer zeker aan.


Response by Live Escape

2018 March 28

Bedankt voor de uitgebreide reactie en een 10 vinden we helemaal geweldig!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • leuke variatie in puzzels
 • opbouwend qua niveau

  live-escape

Laura (1 room played)
Posted on: 2017 december 15

Originele en spannende escaperoom!

Deze escape room begon vooral heel erg spannend, waardoor het team gevoel er meteen in zat! Daarna werden we constant verrast met allerlei originele puzzels etc. Een goed niveau en gaaf ingerichte kamers. Ook nog eens een ontzettend vriendelijk ontvangst op een goed bereikbare en prachtigen locatie.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2017

Played with 7 persons

Escaped: Yes

  live-escape

EvelyneEvelyneEscaperMember since: 2023 February 21 (45 rooms played)
Posted on: 2023 october 03

Hm...

In Delft speelden we om 19u een kamer en op de terugweg gingen we langs Rotterdam om deze kamer te spelen. Na wat gepuzzel konden we op een andere tijd starten. Dat was een erg vriendelijk telefoontje.

Na wat uitleg worden we naar de kamer gebracht. Dit is best leuk gedaan en bouwt een beetje spanning op. Maar helaas was de ervaring in deze kamer echt niet goed.
Het verhaal is heel onduidelijk. Je bent al best snel kwijt wat nou precies je doel is en je krijgt onderweg heel schaars nieuwe stukjes van het verhaal. De conclusie is mij ook tot nu toe niet helemaal duidelijk.
De puzzels zijn op zich wel leuk, maar hierbij mist bij een aantal echt het doel. Waarom lossen we dit op en wat gebeurt er dan? Het is volgens mij een vrij lineaire kamer, maar de linkjes miste je echt.
De sfeer werd vooral gezet doordat het er erg donker was. Ik houd echt van spanning en ik vind dat ook heel erg leuk, maar hier was het meer spannend doordat het donker was dan dat er ook echt iets gebeurde. Het decor ziet er ook niet goed onderhouden uit (dat iets vervallen eruit moet zien, betekend niet dat het ook echt vervallen moet zijn). En doordat je in een kelder zit is het heel vochtig. Dat zorgt ervoor dat het er vies voelt en je minder comfortabel speelt. Daarnaast hoor je ook de spelers in de andere kamers heel erg goed (je kan er gewoon een gesprek mee voeren als je dat zou willen), wat echt afbreuk doet aan de ervaring.
Ik heb ook het idee dat we niet de hele tijd in de gaten werden gehouden. In het begin kregen we heel snel achter elkaar (automatische?) hints over puzzels die we al opgelost hadden of al correct mee bezig waren. Maar toen we echt een hint nodig hadden moesten we eerst drie keer roepen voordat we iets kregen.... Maar als je dan ook nog eens een super verwarrende hint krijgt, dan ben ik het spoor kwijt. Vanaf dat moment was er alleen nog maar verwarring en was de logica (die al heel raar in elkaar zit) ver te zoeken. We hebben ook het idee dat we een puzzel niet hebben opgelost en dat ons het antwoord maar gegeven is om ons nog op tijd te laten ontsnappen... Als we dat ook zijn dan, want onze eindtijd hebben niet meer te horen gekregen.
We hebben ook geen antwoorden op onze vragen gekregen en geen enkel echt persoonlijk begeleidingsmomentje gehad. Alleen een enthousiast praatje van de host dat meer over andere escaperooms ging.

We waren ontzettend gefrustreerd en dat was ook echt aan ons te merken. Heel jammer dat we geen moment hebben gekregen om dit te kunnen uiten en met de host en begeleider de kamer nog na te bespreken.

Als je zoveel geld moet betalen voor een kamer, verwacht je echt wel dat alles op orde is. Maar dat was het gewoonweg niet.


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.0

Service: 3.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Slechte service
 • Prijs
 • Slechte begeleiding
 • Decor
 • Gebrek aan verhaal
 • Heeft onderhoud nodig

 

leuke setting!

Helaas (net) niet ontsnapt, van de 7 personen was ik de enige met escape room ervaring, dus waarschijnlijk iets te lastig voor beginners. Dit is absoluut geen minpunt!
Voor personen met angst in het donker is dit wel een spannende ervaring :).


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2023

Played with 7 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Nancy8Nancy8Junior EscaperMember since: 2023 July 24 (14 rooms played)
Posted on: 2023 july 24

akelig

Door een opmerking van de spelbegeleider waren we steeds bang dat er een acteur zou komen.
De kamer was luguber en voor sommigen van ons echt te eng.
Zeker goed dat er 16+ wordt vermeld.


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Slechte begeleiding

 

Spannend

Voor mij de 1e escaperoom waar ik het spel verlaten heb.Voor je opgesloten wordtwordt de spanning al opgebouwd. Heb zelf 25minuten gespeeld de rest is doorgegaan maar als je niet van donker en vele enge schrikmomenten houdt dan raad ik je deze escaperoom af. Hij is echt wel heel spannend. Wel mooi gemaakt van wat ik heb gezien.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Great service
 • Great price
 • Exciting

 

Durf ik het aan?

#44
Meegevraagd door mijn escapemaatje. Zij had laatst al een andere kamer hier gedaan met haar gezin.
Nu kon ik mee.

Enigszins gespannen kwam ik aan in Rotterdam. Ik ben best een angsthaas, moet ik deze kamer wel willen spelen?
Natuurlijk, mijn mantra is; je bent een volwassen vrouw, kom, je kan dit.

Na een hartelijke ontvangst, het hoe werkt een escaperoom praatje, gaan we naar de kelder van het pand.
Hier krijgen we de intro van de kamer. Lekker donker.
Dit is wel een thema wat terug komt in de kamer, lekker donker. Soms zelfs zo donker dat jouw ogen er niet echt aan wennen. Helaas kwamen we er erg laat achter dat er in de kamer gewoon een lichtknopje zat. (en we hadden er nog wel naar gezocht :) )

We moesten even inkomen, maar zaten daarna wel in een redelijke flow.
De kamer gehaald in 56.09. Netjes dus.
En deze angsthaas heeft het geen moment eng gevonden. Het meest spannende was het donker...

Ik ga nog even nadenken of ik hun andere kamers wil spelen, die schijnen wel iets spannender te zijn.

Leuke avond gehad.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in September 2022

Played with 3 persons

Team: Geoscapers

Escaped: Yes  56:09 min


 • leuke foto achteraf
 • donker
 • automatisch hint systeem?

 

Amazing!

We have now played all the escape rooms they have to offer, and time and time again it has been an amazing experience! Super friendly staff that make sure the experience from beginning to the end is what it should be.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Difficulty
 • Original
 • Great price
 • Experience
 • Diversity
 • Storyline
 • Logic
 • Great host
 • Exciting

 

Ruby PRuby PJunior EscaperMember since: 2023 January 08 (13 rooms played)
Posted on: 2023 january 08

Spannend

Spannende escaperoom, puzzels waren oké, sfeer was goed


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Onlogische puzzels

 

iKimberlyyyiKimberlyyyJunior EscaperMember since: 2022 June 21 (22 rooms played)
Posted on: 2022 june 21

Oké

Minimaal aantal puzzels. De sfeer maakt het alleen spannend, maar vond het best tegenvallen


4

Ambiance: 6.0

Game experience: 3.0

Service: 6.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Weinig origineel
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels

 

Mooie beleving puzzels te moeilijk

Super leuke kamer alleen de puzzels zijn te moeilijk


6.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 5.0

Service: 5.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Team: De weggooiers

Escaped: Yes  59:58 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

EgelaarEgelaarEscaperMember since: 2023 November 25 (27 rooms played)
Posted on: 2023 november 25

Leuk

Leuke kamer


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

NielsSwNielsSwEscape ApprenticeMember since: 2023 February 10 (6 rooms played)
Posted on: 2023 november 28

Leuke kamer, goede spannende sfeer

Spannende kamer met leuke puzzels. De opbouw in de puzzels was soms niet heel logisch, maar zeker de moeite waard


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in April 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Exciting
 • Lack of story
 • Illogical puzzles

 

D'ryce (6 rooms played)
Posted on: 2022 march 04

Spooky dagje met het huis anubis

Hadden spontaan op 4 maart met een groep vrienden een escaperoom gedaan. Het reserveren ging snel en gemakkelijk. Eenmaal daar werden we vriendelijk ontvangen en kregen een beetje meer info over de escaperooms. Uiteindelijk werden we naar Lab13 gebracht en konden we beginnen met de escaperoom. Het is inderdaad een best enge kamer in de eerste indruk, maar naarmate je er gewend aan raakt valt het best mee. De puzzels waren goed te doen en zeker niet onlogisch. Uiteindelijk uit de kamer weze te komen met nog maar 2 minuten over. En uiteindelijk nog leuk over onze ervaringen kunnen praten met een leuke medewerker ;) kregen zelfs nog tips over wat er nog te doen/eten was in Rotterdam.

Kortom een top ervaring en zeker in mijn top lijst met escaperooms.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  58:24 min

 

Op verkenning in een Russisch lab, spannend!

#94

Ik was behoorlijk gespannen voor deze kamer. Achteraf was dit niet erg nodig geweest. De kamer is zeker wel spannend maar ik heb wel spannendere kamers gespeeld. Waar kwam die gespannen houding vandaan? Voornamelijk vanuit het donker. Het was echt best wel te donker in deze kamer. Tijdens het spelen kregen we meerdere malen dezelfde hint over een puzzel, waarop wij aangaven dat niet sneller konden omdat we het door het minimale licht niet goed konden zien.

De mix van slotjes, sleutels, elektronische puzzels vond ik wel erg leuk. De kamer is ook erg goed in het thema gedecoreerd. Dit draagt bij aan de ervaring.

Toen we de kamer uitkwamen, hebben wij aangegeven dat we veel van de puzzels niet helemaal goed begrepen, met name wanneer een puzzel ‘klaar' of ‘af' was. Hier werd niet echt op in gegaan door de hosts en eerlijk gezegd voelde ik ook niet echt de ruimte om na te praten. We werden vrij snel gevraagd weer naar de ontvangst ruimte te lopen en kort hierop besloten we te gaan vertrekken. We zijn de hele dag bij Live Escape geweest en de dame achter de bar zwaaide ons alleen gedag. Dit voelt toch onpersoonlijk, vooral omdat we er de hele dag waren geweest en alle kamers gespeeld hebben. Dit zou ik toch wel als feedbackpunt willen meegeven voor Live Escape want dan had ik bij alle kamers de service wel beter gescoord.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (267 rooms played)
Posted on: 2021 october 12

Vertalen, vertalen, vertalen

De laatste kamer op de locatie die we zouden spelen, was LAB13. We zouden een Russisch lab gaan betreden, spannend! De intro van deze kamer is oprecht erg spannend en er hangt meteen weer een erg spannende sfeer. Maar daar is, wat mij betreft, ook alles mee gezegd.

Deze kamer is – wat betreft minpunten van de vorige kamers – eenzelfde opsomming van dezelfde punten: Logica is ver te zoeken, het is niet duidelijk waar je nu precies mee bezig bent. Het geluid wat je hoort vanuit andere kamers. Puzzels die je in de andere kamers ook al bent tegengekomen, met een soortgelijk antwoord. En wat ik erg jammer vind met kamers met een Russisch thema (of Aziatisch bijvoorbeeld), dat je woorden moet gaan vertalen. Iets wat niet uitdagend is, het is geen puzzel te noemen, maar het vreet wel tijd. Het lijkt dan ook of dit soort ‘puzzels' alleen zijn toegevoegd om tijd te rekken.

Over het algemeen zijn de puzzels in deze kamer vrij goed te doen. De enige lastige factor is het licht, puzzels worden extra lastig gemaakt omdat het zo onwijs donker is. Je creëert een spooky sfeer, dat zeker, maar voornamelijk ook frustratie binnen de groep. Het einde van deze kamer is ook weer erg vaag, wat hebben we nu gedaan en waarom begint ineens het Russisch volkslied te spelen? Vraagtekens alom weer.

Samenvattend was LAB13 een beetje de teleurstelling van de dag. Na de kamer hebben we deze punten ook teruggekoppeld aan de GM, het leek niet echt of er daadwerkelijk wat mee gedaan zou worden. Over het algemeen was persoonlijke begeleiding niet echt aanwezig. Het was erg druk op de locatie, wat ik uiteraard alleen maar toejuich! Echter vind ik het erg jammer dat wanneer je 4 kamers speelt, je geen persoonlijke begeleider krijgt voor die dag. Zelfs een eindfoto na vier kamers werd niet gevraagd. Toen we deze zelf maar wilde gaan maken met een timer, werd ons gevraagd: “Oh zal ik anders een foto van jullie maken?”. Beetje zonde. De kamers op deze loctie zijn kamers waar echt potentie in zit. Net wat meer bevestiging en logica waar je mee bezig bent, zou al onwijs veel schelen.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 6.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

jennifer176jennifer176Junior EscaperMember since: 2020 August 02 (19 rooms played)
Posted on: 2021 august 13

Hele toffe en spannende kamer

Een heel spannende kamer, voor thrillseekers een absolute aanrader. De kamer begon erg donker, dat maakte het soms wat lastig om verder te komen. De kamer zag er mooi uit en de puzzels waren uitdagend.

Een vriendelijke host die ons netjes opwachtte toen we ontsnapten. Een hele leuke ervaring!


8

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Leuke puzzels
 • Leuk verhaal

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great