Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Classroom

Deventer , Netherlands

Closed now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about The Classroom

Jaren geleden schijnt er een school in een bunker te zijn geweest. De kinderen van de burgemeester en ambtenaren kregen hier les, omdat het buiten te gevaarlijk zou zijn. Het verhaal doet de ronde dat één van de kinderen is omgekomen in de school. Sindsdien spookt hij er nog steeds rond. Een journalist is gaan kijken of dit verhaal waar is. Durf jij ook een kijkje te nemen, om te achterhalen of de verhalen kloppen?!

Themes

Bunker

History

Kids

Local

Mystery

War

School

Thriller

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

45 likes

333 visitors

75% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Zutphenseweg 6
7418 AJ, Deventer
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

200 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Prima kamer... Maar zeker geen 9+!

Er stonden vandaag 2 kamers op de planning. The Classroom en daarna The Clinic.

We begonnen in The classroom. Een ''klassieke'' kamer met wat hangsloten en enkele elektronische elementen. Begin van de kamer was wel leuk... en eigenlijk bleef het bij de term ''het was wel leuk''.
Geen uitzonderlijke dingetjes of 9+ waardig materiaal...

In het 2e deel van de kamer zijn deels behendigheid spellen en ik ben daar gelukkig altijd wel goed in, maar dit waren er meerdere en dat vind ik zonde van de puzzel diversiteit. Ik begreep vanaf hier ook niet meer het verband met het ''verhaal''. Aan het begin was het nog een school maar in het andere deel zou het zomaar een kelder van een oude man kunnen zijn die daar wat spellen bewaard... Gemiste kans gezien het eerste deel er prima uit ziet!

Dan kom ik eigenlijk (voor alle 3 de kamers) op een puntje wat ik jammer vind. Voor alle kamers op deze locatie zijn ongeveer dezelfde soort puzzels gemaakt... Een ''cluedo'' achtige puzzle (of zelfs meerdere), een rekensom (of zelfs meerdere) en een zet het op de goede plek spel en ga zo maar door. Er worden veel elementen herhaald en dit is jammer!

Al met al een prima kamer waar niks mis mee is en zeker leuk om te spelen. Alleen die 9+ die de kamer nu krijgt is niet helemaal correct :0


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:30 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal
 • Prijs
 • Weinig origineel

  sjephanieDrs-jlc

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertMember since: 2021 November 12 (91 rooms played)
Posted on: 2022 december 22

Heerlijk lekker puzzelen!

Eerder op de avond hebben we The Clinic gespeeld en er was nog tijd over bij ons en de escaperoom om deze erachteraan te plakken.

We kregen de moeilijke versie, aangezien we in The Clinic al hadden laten zien dat we dat wel aan konden. We hebben heerlijk gepuzzeld en onszelf zeer vermaakt!

Zeker een aan te raden als je er in de buurt bent of om mee te pakken als je ook The Clinic komt doen.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:03 min


 • Puzzel
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs

  markgoedegebuure

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (215 rooms played)
Posted on: 2022 may 10

Van een andere klasse

Met het team ‘Ale Blie' (3 personen) hadden we een escapedagje gepland in Deventer, waar we vier kamers zouden gaan spelen. We hadden er zojuist al twee gespeeld en even gelucht en daarbij al meteen besloten om nóg een kamer te gaan spelen na deze vier (het escapevirus is onweerstaanbaar 😁…).

We gingen twee kamers spelen bij Forsaken escape room en we begonnen met ‘The Classroom'. We werden hartstikke vriendelijk ontvangen door de gamehost en zij had al aangevoeld dat ze met wat ervaren escapers te maken zou krijgen. Ze gaf aan dat ze daarom de kamer wat moeilijker had gemaakt en de instructies over de kamer had ze wat ingekort (gezien het meeste vaak overeenkomt bij iedere escape room). Het is altijd prettig als een gamehost zijn/haar praatje aanpast aan de doelgroep die voor zijn/haar neus verschijnt. Dat is hier dus hartstikke goed gelukt! Complimenten daarvoor 👌.

Toen we vervolgens naar de kamer gingen moesten we door een soort catacombe lopen. Dit was op zich super vet, maar meteen ook een beetje raar gezien we naar een klaslokaal zouden gaan. De introductie vond plaats in de keldergangen op een tv scherm in de vorm van een filmpje. Dit was een prima introductie, maar het verhaal vanuit de intro komt eigenlijk nauwelijks terug in de kamer. Sterker nog; in de kamer heb ik geen verhaal kunnen ontdekken.

Ook het thema ‘klaslokaal' vond ik niet echt terugkomen in de kamer. Ja, er speelt zich een gedeelte af in een klaslokaal, maar dit ziet er meer uit als een bunker waar een schoolbord is opgehangen en waar wat schoolbankjes zijn neergezet. Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom er juist voor dit thema is gekozen bij de ruimte waarin zich de escape room bevind. In deze ruimte had je zoveel kunnen doen qua thematisering, maar om juist voor een klaslokaal te kiezen vind ik een hele bijzondere keuze.

De puzzels zijn ook niet echt in thema en hebben verder betrekkelijk weinig te maken met een klas óf een school. Ze zijn op zich leuk om te doen en van een prima niveau, vooral in het eerste gedeelte. In dat eerste gedeelte van de kamer zijn de puzzels vooral lineair (eerst moet je het ene oplossen voordat je door kunt met het volgende). In het tweede gedeelte zijn ze vooral parallel (je kunt meerder puzzels tegelijkertijd oplossen). Ik vind het eerste gedeelte betrekkelijk beter dan het tweede gedeelte, omdat het tweede deel helemaal niets meer met het thema te maken heeft en ik de indruk kreeg dat we eigenlijk alleen maar oud Hollandse spelletjes aan het doen waren. Ik ben persoonlijk géén fan van behendigheidsspellen in een escape room, omdat het vaak bedoeld is om tijd te roven én je kunt er eigenlijk niets aan doen als je iets gewoon niet lukt. Maar dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur.

Tja, dit was niet zo mijn kamer. Ik begrijp dat dit een oude kamer is en ook snap ik het heel goed dat als je weinig tot géén escape rooms hebt gespeeld dit een leuke manier is om de hobby te ontdekken, maar door het gebrek aan verhaal en thema (vooral bij de puzzels) viel deze mij een beetje tegen. Op het moment van het schrijven van deze review krijgt deze kamer een 9.1 op escapetalk.nl. Dit is véél te hoog (naar mijn idee) en geeft een totaal verkeerd beeld. Ik gun het Forsaken van harte om zo'n mooi hoog cijfer te hebben, maar het is niet helemaal eerlijk en het schept de verkeerde verwachting.

De service is fantastisch, de hosts zijn hartstikke vriendelijk en de andere kamer op deze locatie is echt al stukken beter dan deze. Maar deze kamer zou ik – al zeker voor ietwat ervaren escapers – niet aanraden om gaan te spelen. Ik vind dan ook de prijs niet correct die je voor deze kamer betaald én deze staat niet in verhouding met wat je voor dezelfde prijs ergens anders zou kunnen krijgen.

Al bij al wil ik Forsaken escape room bedanken voor hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Dit is een ontzettend positieve kracht. We hebben – ondanks dat mij de kamer een beetje tegenviel – toch een super toffe tijd bij jullie gehad!

En voor de lezer van deze review; sla deze kamer over én speel vooral de andere kamer bij Forsaken escape room, die zeer tof is!


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Niveau van de puzzels in deel 1
 • Goede begeleiding
 • Ontbreken van thema en verhaal
 • Beleving
 • Prijs
 • De puzzels in deel 2

  sjephanie

Terug naar school

Ik ben nog maar 1 keer eerder bij Forsaken langs geweest maar had toen met The clinic een erg toffe ervaring.
Een tijdje geleden openden ze plots hun nieuwste kamer, speciaal voor 2 personen en dat zorgde ervoor dat een bezoekje niet meer lang kon uitblijven. En tja als we er dan toch zijn, dan nemen we the classroom graag mee.

Onthaal:

Gezien het gangenstelsel waaruit dit gebouw bestaat, is het niet heel gek dat je ff moet bellen om binnen te geraken.

Parkeren: Kan buiten het gebouw, gratis en er is voldoende plaatst.
Wc: aanwezig en je krijgt er meteen een gratis fitness bij :-)
Ontvangstruimte: ruim en gezellig.

Ontvangen werden we door Lars, een van de eigenaars. Super leuk ontvangst, net als de vorige keer.
Lekker een ongedwongen rustige sfeer en we moesten ons duidelijk niet jagen.
Op Lars zijn voorstel zouden we de volgorde van de rooms nog draaien wat achteraf echt een prima beslissing was.

Kamer:

Starten deden we dus met The classroom, meteen hun eerste en dus oudste kamer.
De kamers start in de kelders van het pand met een introductiefilmpje. Het is duidelijke een product van zijn tijd en probeert ons wat duiding te geven wat ons te wachten staat.

De start van de room vond ik erg tof. Het dwingt tot samenwerken en de puzzel variëren meteen van de iets simpelere puzzel tot het betere denkwerk. Verder in de room heb je zeker met 2 personen genoeg te doen.
De sfeer in de kamer is kil, bewust denk ik, al begon ik me wel meer en meer af te vragen wat de link nu eigenlijk was tussen het filmpje en wat wij aan het doen waren.

Gaandeweg werd dat niet veel duidelijker, integendeel. Wat ook minder werd, waren de puzzels. Waar ik in het begin nog echt het gevoel had van dit wordt een zware bevalling, veranderde de puzzels meer van het betere denkwerk naar behendigheid.
Nu zal ik de laatste zijn die zegt dat het niet in het thema past, maar een einde gebaseerd op behendigheid of geluk kan heel snel heel frustrerend worden. Als deze puzzels wat meer verspreid gezeten hadden doorheen de room had ik er denk ik niet zo een probleem mee gehad, maar nu was het teveel op 1 moment.

Maar ook daar werd heel goed duidelijk dat het introfilmpje in het begin zo goed als niks met de room te maken had. Het verklaart eigenlijk maar 1 ding en dat is de sfeer die er hangt in de room, maar waarom....

Ik kwam dan ook met een dubbel gevoel uit deze kamer want er zijn echt heel leuke stukken bij met echt toffe puzzels.
1 puzzel in het bijzonder was naar onze mening wat voor discussie vatbaar, maar er viel voor onze redenering als die van de eigenaar wat te zeggen.
Maar aan de andere kant vond ik het einde niet echt leuk. Nu ff kaderen, dat is echt iets persoonlijks. Ik ben niet van de behendigheid/geluks puzzels. Maar doe je dit graag, dan ga je dit erg leuk vinden.

Conclusie:

Tja, niet mijn room, dat mag duidelijk zijn. Maar dat maakt het geen slechte room. Het is een kamer die al een aantal jaren meedraait en misschien eens een kleine make over kan gebruiken.
Als het aan mij lag bleef de naam hetzelfde en schrapte ik het filmpje. Dan is het gewoon een klaslokaal met puzzels en dat is echt prima.

Leuk om wel mee te geven is dat ze de kamer wat kunnen aanpassen aan moeilijkheid. Er is een echte versie voor 2 personen, maar je kan hem desgewenst ook op 4 laten staan en zo een extra moeilijkheidsgraad krijgen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: No

  Marieke

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (265 rooms played)
Posted on: 2020 december 15

Sluit je ogen...

Das pech! Escape rooms weg! Op de laatst mogelijke dag dat het in 2020 nog kon hadden wij The Classroom en The Clinic geboekt staan. Dat hadden we geen dag later moeten plannen... Wij waren dolgelukkig dat we deze dag nog terecht konden en reden naar Deventer met hoop op een goede afsluiter van onze escapades van dit jaar.

Na een uitgebreide uitleg (met lijst en al) vooraf konden we naar de kamer toe. De intro van de kamer beviel mij helaas niet. Na een best lange weg afgelegd te moeten hebben naar de kamer krijg je een filmpje te zien en wordt er nog van alles uitgelegd terwijl je de kamer al in loopt. Dit zou zo veel vetter kunnen! Als er niet zo veel uitgelegd zou worden zou de ervaring een stuk spannender kunnen beginnen. Het filmpje zelf was ik verder ook totaal geen fan van, dit voegde niks toe en verklaarde niks. Schrap dit helemaal of geef de groep een zaklamp en laat de mensen die route naar de kamer zelf lopen. Dat lijkt mij een veel meer intense ervaring.
Gelukkig voorspelde dat niet hoe de kamer zou verlopen. Je begint al gelijk op een creatieve manier die zeer goed uitgevoerd is. De sfeer in de atoomkelder is verstikkend en duister. De aankleding is minimaal, maar dit werkt eigenlijk in het voordeel van The Classroom. Het is nou eenmaal een klaslokaal in een kale, koude kelder en zo voelt hij ook. De afwerking mocht soms wel iets beter, met kabels e.d. die nog zichtbaar waren. Soms verrast de kamer je met een leuk idee dat je niet verwachtte, altijd welkom!

Zoals eerder gezegd begint de kamer op een creatieve manier. Iedereen heeft gelijk wat te doen en er is zat uitdagend materiaal om jezelf mee bezig te houden. De puzzels zijn grotendeels gebaseerd op het zware denkwerk en nemen ieder flink wat tijd in beslag. Er zijn echter niet erg veel puzzels en dit zorgt voor een goede balans.
Leuk om na het spel de kamer nog even door te lopen met de host/eigenaar. Toen we uiteindelijk een hint nodig hadden kon hij goed aanvoelen wanneer die moest komen en hij was hartstikke gezellig om na het spel mee te praten.

Helaas heeft de kamer voor mij 1 enorm minpunt en dat is het laatste gedeelte. De puzzels zijn hier bij lange na niet even goed in thema verwerkt en voelen (met enige uitzondering) veels te uitgebreid met als doel om tijd te rekken. Verder is de eerder zo stevig aanwezige sfeer hier minimaal, het einde is plots, en het plot is op vakantie.
Wat ontzettend zonde! In plaats van die eerdere consistentie van de kamer vol te houden voelt de laatste ruimte er eerder aan vastgeplakt om tijd en ruimte te vullen.

Heb jij zin in een uitdagende puzzelkamer met een dikke sfeer? Dan kun je de trip naar Deventer zeker maken. De intro en het laatste deel van de ervaring doet voor mij wel erg af aan de ervaring, maar die kan je misschien meer voor lief nemen dan ik.
Class dissmissed!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  56:14 min


 • Uitdagende puzzels
 • Verstikkende sfeer in een atoomkelder
 • Meerdere creatieve ideeën
 • Eigenaren = Hosts
 • Kamer na spel door lopen
 • Fijne ontvangstruimte
 • Intro (filmpje) en het plot
 • Plots einde
 • Laatste deel van de ervaring

  Theekopje

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertMember since: 2019 September 23 (166 rooms played)
Posted on: 2020 december 15

"Jongens, er ligt iets in m'n nek"

Een beter moment hadden we niet kunnen kiezen. Vlak voordat heel 'escapend Nederland' weer op slot ging konden mijn team en ik nog een lekker avondje ontsnappen aan de dagelijkse sleur. De kamers in de omgeving raken zo langzamerhand op en dus ligt het aanbod inmiddels minimaal 60 minuten van ons vandaan. In dit geval nog een stukje verder, na anderhalf uur rijden en een flink volle maag van de burger king kwamen we net iets aan de late kant aan bij Forsaken. Gelukkig was dit verder geen probleem.

Binnen gekomen in de sfeervolle ontvangstruimte (die van alle gemakken is voorzien) werden we welkom geheten door onze toffe host. Aan de hand van een soort poster op A3 formaat werd ons het een en ander uitgelegd over de regels/sloten/hintsysteem etc. Ik snap dat dit misschien (nog steeds) nodig is voor bepaalde groepen maar ik ben er nooit zo' fan van. Ik geloof dat dit op een hele andere manier gedaan kan worden. Maar goed, op naar de kamer!

Nadat we via een soort luguber gangenstelsel aankwamen bij de kamer starte er een intro filmpje om in de sfeer van de kamer te komen. Echter werkte dit voor ons allemaal juist averechts. Het filmpje voegt heel weinig toe en ik ben er van overtuigd dat je het intro van deze kamer 10 keer spannender en leuker kan maken d.m.v. een aantal simpele veranderingen. Laat mensen zelf ontdekken waar dat verlaten klaslokaal zich bevind. Maar goed, misschien is dit gewoon iets persoonlijks, maar ik houd er niet van, een intro-filmpje (tenzij het echt goed gedaan is).

Hoe teleurgesteld we ook waren door het intro, des te verrast waren we toen we daadwerkelijk begonnen in de kamer. Wat een heerlijke puzzels, en wat een tof sfeertje hangt hier. De aankleding past perfect bij het thema wat ze neer proberen te zetten en de belichting + geluiden voegde veel toe aan die sfeer. Ondertussen puzzelde we heerlijk verder aan de hand van flink wat slotjes, wat me totaal niet stoorden. De puzzels passen stuk voor stuk binnen het thema en op bepaalde momenten kun je lekker apart van elkaar aan de slag, waardoor iedereen aan het eind het gevoel heeft iets te hebben bijgedragen. Zonder al te veel te spoilen kan ik zeggen dat het laatste gedeelte vooral bestaat uit bestaande spellen/puzzels waar je ellende lang mee bezig kan zijn. Ik was juist zo blij verrast door de eerdere puzzels en het is zonde dat deze flow werd doorbroken door die laatste paar puzzels. Ook het einde voelde enorm plots en karig aan. Wat hebben we nou precies ontdekt/gedaan? Ik weet het nog steeds niet. Gelukkig konden we achteraf aan de hand van een drankje de kamer nog een keer doorlopen met de host. Dit is altijd een pluspunt en iets wat we allemaal konden waarderen.

Ondanks mijn nog al kritische review (aanschouw het a.u.b. als feedback) zal ik deze kamer absoluut aanraden. Heerlijke puzzelkamer waarin je goed moet samenwerken in een sfeervolle/creepy omgeving. En als je er dan toch bent, speel dan meteen hun nieuwste kamer! The Clinic.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  56:14 min


 • Service! (host/eigenaren)
 • Fijne/sfeervolle ontvangstruimte
 • Puzzels (met name eerste gedeelte van de kamer)
 • Samenwerken + iedereen kan wat doen
 • Sfeer (belichting & geluid)
 • Decor! lekker grimmig ;-)
 • Kamer achteraf doorlopen
 • Intro (kan zo veel beter! come on!)
 • Laatste gedeelte (qua puzzels)
 • Plots einde + wat was het verhaal nou precies?

  Casturii

kaibouterkaibouterEscaperMember since: 2019 February 24 (91 rooms played)
Posted on: 2019 november 06

Heel tof

Deze kamer was echt ontzettend leuk, er was heel veel te doen en we zaten lekker in de flow. We zijn er redelijk rap doorheen gegaan met nog enkele tientallen minuten over maar toch kwamen we hier heel gelukkig uit. De locatie is een beetje lastig te vinden (voor ons althans) schijnbaar is een kunstig bordje met GSFBRK de gasfabriek. Gelukkig kwam iemand in onze auto hierop (ik, de chauffeur niet in elk geval DOH! -.-). Als je eenmaal bij de kamer komt is het een hele vette locatie. Wat er boven de escape room zich bevindt kan mij niet bekoren.

De kamer heeft veel te doen, oude vertrouwde en bekende puzzels en ook een aantal verfrissende en leuke nieuwe dingen en me lekker rot geschrokken haha! Gewoon ontzettend goed gedaan, de begeleiding was top, het na-praten was echt heel erg leuk, overal nog een keer rustig doorheen gelopen er werd gewoon de tijd voor je genomen. Helemaal top!

Enige feedback is dat er misschien een spannender verhaal gemaakt kan worden ofzo al is het intro filmpje echt heel goed gedaan en heel erg leuk en origineel.

Oh en nog iets (geen feedback), ik weet niet of dat kan... maar ik dacht dat nog toen we daar waren maar vergeten te zeggen dus nu alsnog:
In het intro filmpje rijden ze de parkeerplaats op waar jij ook waarschijnlijk je auto geparkeerd hebt (dit is geen spoiler) hoe vet zou het zijn als je op de een of andere manier daar live beelden in weet te monteren waardoor je je eigen auto geparkeerd ziet dan ben je meteen nog meer geëngageerd in het verhaal!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Team: bussumse hangjongeren

Escaped: Yes


 • Locatie
 • Puzzels
 • Het begin
 • Locatie

  Laruka

Sjura (8 rooms played)
Posted on: 2024 april 22

Leuke spannende en uitdagende kamers

Fijn om in verschillende ruimtes op onderzoek uit te gaan. Goed te doen met een groep van 6 personen. Helaas werkte de techniek niet helemaal mee, waardoor een aantal filmpjes niet afspeelden. Ondanks de falende techniek hebben we het wel gehaald! Een echte aanrader


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in April 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Veel en leuke puzzels

Een leuke escaperoom met veel verschillende puzzels. Je kunt met 4 man tegelijk puzzelen en je hebt continu iets te doen.
Echt een aanrader als je van een puzzelkamer houdt. Totaal niet eng!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in April 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:00 min


 • Puzzels
 • Logica
 • Sfeer

 

IngridFIngridFEscaperMember since: 2021 December 11 (37 rooms played)
Posted on: 2024 march 09

Leuke old skool escaperoom

Veel slotjes, lekker puzzelen, genoeg afwisseling in behendigheid en denk puzzels. Ondanks dat de kamer al wat ouder is prima vermaakt. Wel een paar pittige, taaie puzzels wat enige frustratie opleverde maar al met al toch opgelost met z’n tweetjes.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:00 min


 • Puzzels
 • Diversiteit

 

Manon vBVManon vBVJunior EscaperMember since: 2022 April 21 (10 rooms played)
Posted on: 2024 february 22

Leuke kamer, niet enorm uitdagend

Leuke ervaring gehad, gemiddelde escape room. Verschillende type puzzels / spellen in verschillende niveaus


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in February 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes  46:40 min


 • Goede service
 • Verhaal
 • Logica

 

Een Avontuur Met Ups en Downs

Onlangs hebben we een escaperoomavontuur beleefd bij Forsaken escaperoom, en het was een achtbaan van emoties! Bij binnenkomst werden we begroet door het vriendelijkste personeel dat je je maar kunt voorstellen. Ze hadden alles tot in de puntjes op orde en zorgden ervoor dat we ons meteen welkom voelden.

We begonnen onze escapade met de 'Clinic', gevolgd door de 'Classroom'. Het was slim van het personeel om ons aan te raden de volgorde om te draaien, gezien de staat van de kamers. En eerlijk gezegd, ik ben blij dat we naar hun advies hebben geluisterd. Het voelde echt als een soepele overgang van een meer verouderde naar een modernere kamer.

De 'Classroom' zelf was een leuke ervaring. De puzzels waren uitdagend maar haalbaar, en de kamer had een leuke sfeer. Maar laten we het hebben over de olifant in de kamer - nou ja, eigenlijk een kapotte puzzel. We zaten vast door een defect onderdeel, en dat zorgde voor behoorlijk wat frustratie. Het was jammer dat ons enthousiasme werd getemperd door technische problemen die buiten onze controle lagen.

Echter, ondanks deze tegenslag, moeten we het personeel prijzen voor hun professionele houding en het feit dat ze ons hebben bijgestaan ​​tijdens het hele proces. Hun vriendelijkheid en bereidheid om te helpen maakten het verschil, zelfs in moeilijke situaties.

Dus, voor iedereen die dit leest, hier is mijn advies: luister naar het personeel als ze je tips geven over de volgorde van de kamers, en wees voorzichtig met knopjes - vooral als je alleen bent! Maar laat je niet ontmoedigen door een kleine tegenslag, want uiteindelijk gaat het erom plezier te hebben en samen een geweldige tijd te beleven.

Al met al was ons bezoek aan Forsaken escaperoom een gedenkwaardige ervaring, vol avontuur en verrassingen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.0

Service: 9.5


Played in February 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  57:00 min


 • Spannend
 • Origineel
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Onlogische puzzels

 

GerbenHGerbenHJunior EscaperMember since: 2023 January 03 (15 rooms played)
Posted on: 2024 january 14

Terug op school

Veel plezier gehad met leuke, korte puzzels en meerdere kamers. Met drie personen is het hard werken om de vele puzzels op tijd af te krijgen, maar ben je wel de hele tijd bezig.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in January 2024

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Gebrek aan verhaal
 • Heeft onderhoud nodig
 • Moeilijkheidsgraad

 

Uitdagend en afwisselend voor jong en oud

De uitleg van de escaperoom was zorgvuldig. Eenmaal in de kamer werden wij in 2 groepen verdeeld en kwamen pas bij elkaar als er een aantal puzzels waren opgelost. Dit vroeg om samenwerking en goede communicatie. Verder waren de puzzels geschikt voor ale leeftijden en erg afwisselend wat betreft denken en doen. We hebben genoten en komen zeker nog een keer terug vanuit de verre Hoeksche Waard.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in January 2024

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

De-kriekiesDe-kriekiesJunior EscaperMember since: 2023 September 07 (54 rooms played)
Posted on: 2023 november 19

Leuke traditionele escaperoom

Na the contamination deze escaperoom gedaan. Qua hoeveelheid puzzels was het wat meer, maar nog net te doen voor twee ervaren escapers. Ondanks dat er veel cijferslotjes in zaten, was dit niet storend. 1 ding werkte niet helemaal goed, maar daar ging de host netjes mee om met een hint en wat extra tijd. Alleen de prijs vonden wij wat aan de hoge kant, al helemaal voor 2 spelers.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  58:00 min


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Prijs

 

viefjeviefjeEscape GuruMember since: 2019 August 30 (162 rooms played)
Posted on: 2023 october 10

Leuke puzzelkamer

Deze kamer is meer een klassieke escape room. De puzzels zijn niet moeilijk, maar niet minder leuk. Goede kamer om met 2 ervaren personen te spelen. De kamer kan wel wat onderhoud gebruiken. Ik zou deze kamer zeker aanraden, al vind ik de kamer vrij duur in verhouding tot de kamer zelf.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes  56:01 min


 • Goede service
 • Logica
 • Prijs

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape GuruMember since: 2019 September 18 (172 rooms played)
Posted on: 2023 october 17

Leuke kamer voor echte puzzelaars

Wij speelden deze kamer met twee personen en dat was voor ons ook goed te doen. We werden super gastvrij ontvangen en meegenomen naar de kamer. Dit is zo'n kamer waar je echt ouderwets lekker kan puzzelen, het thema leent zich hier ook uitstekend voor. Je kan discussieren of de prijs niet te hoog is voor een dergelijke kamer, zeker met 2 personen is dit namelijk wel zo. Maar desalniettemin zeker een aanrader als je houdt van echt lekker escape/puzzelen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes  56:01 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Prijs

 

RavennaRavennaEscape ApprenticeMember since: 2024 February 11 (4 rooms played)
Posted on: 2024 february 11

Super!

Voor onze groep de allereerste escape room die we speelden. Van tevoren werd er goed uitgelegd wat voor sloten etc we tegen konden komen. Leuke, logische en afwisselende puzzels en een goede, spannende verhaallijn. De escape room ziet er mooi uit en heeft veel interactie. Voldoende begeleiding, niet te veel en niet te weinig.

We zijn nét op tijd ontsnapt! We hebben het enorm naar ons zin gehad.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:48 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Anja (5 rooms played)
Posted on: 2023 august 25

Uitdagende escaperoom

Perfecte om met 2 personen te doen.
Leuke en creatieve puzzels


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

JaneJaneJunior EscaperMember since: 2022 September 18 (12 rooms played)
Posted on: 2023 june 24

Leuke kamer

Deze kamer was leuk. Niets meer niet minder. Heel veel spelletjes en slotjes. Wel een beetje donker op het begin, dat was lastig zoeken haha.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Team: De Hei-tjes

Escaped: Yes  52:56 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Gebrek aan verhaal

 

RedlumRedlumEscape ApprenticeMember since: 2023 April 06 (3 rooms played)
Posted on: 2023 june 10

Toffe en grote escaperoom

Tof gedaan, met leuke puzzels. Het einde was wel echt pittig.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in June 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  58:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sloten

 

KellydHKellydHJunior EscaperMember since: 2023 April 06 (9 rooms played)
Posted on: 2023 june 13

Toffe en spannende escaperoom!

Bij de ontvangst kregen we een goede uitleg over de regels en de verschillende onderdelen die we tegen konden komen. De kamer zelf was spannend, maar niet te eng. Leuke puzzels en verrassende elementen. Zeker aan te raden om te gaan spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in June 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  58:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

 

Miriam (1 room played)
Posted on: 2023 may 04

Was heel vet

the clinic was een enge maar coole escaperoom


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Liza Lommen (4 rooms played)
Posted on: 2023 april 14

Leuke uitdaging

Leuk om met het gezin te doen. Na een enthousiaste uitleg van gamehost Dionne mochten wij naar binnen. Leuke puzzels waarbij iedereen mee kon doen, erg leuke ervaring


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Leuke kamer

The Classroom is een leuke kamer. Wij hebben hem gespeeld met 4 personen en dit was goed te doen. Je moet goed samenwerken, zowel bij de puzzels als de behendigheidsspellen. Zeker een aanrader wat ons betreft!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:19 min


 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal

 

Nina (10 rooms played)
Posted on: 2023 march 24

Mega spannend, mega leuk

We kwamen eigenlijk voor een andere escape room met z'n tweeën, maar die was pas wat later beschikbaar dus kregen we deze aangeboden. In eerste instantie wilden wij dit niet omdat hij ons heel eng leek en wij zijn snel bang. Maar er werd ons verzekerd dat hij niet zo eng is en dat het allemaal goed gaat komen. Ze hebben hem wat aangepast voor twee personen en toen mochten we spelen. Hij was super leuk en echt goed te doen met z'n tween. We hebben alles kunnen oplossen. De spellen waren niet te moeilijk, ze waren voornamelijk met logica en een beetje rekenen op te lossen. Hele fijne ervaring, super leuk ontvangen en begeleid. Bedankt!


8.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great