Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Houdini's Academy

Mol , Belgium

Open now

60 minutes

2 - 4 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Houdini's Academy

We zijn het jaar 1915, Houdini wil zijn kennis overdragen aan een select gezelschap leerlingen. De aanvragen zijn zo talrijk dat Houdini een voorselectie met een reeks proeven bedacht heeft om de waardigen te scheiden van de onwaardigen. Jullie vinden jezelf uitermate geschikt als leerling-goochelaars bij de Grote Harry Houdini en jullie gaan dan ook de uitdaging aan.

In zijn magische wereld is niets wat het lijkt en jullie zullen met een goed oog en behendige techniek alles uit de kan moeten halen om al zijn zorgvuldig opgestelde proeven te doorstaan.

Themes

Adventure

Bunker

Mystery

Properties

Airco available

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

Epilepsy risk

EN

Toilet available

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

38 likes

290 visitors

91.3% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Statiestraat 71
2400, Mol
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

92 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Alles is anders....

Keyhouse bestaat nog maar net maar opent meteen 2 rooms en dat op 25 minuten van mijn deur.
3 keer raden hoe snel ik aan het boeken was.
De eerste reviews waren erg lovend en met dat gevoel trokken we met ons 3 naar Mol.

Onthaal:

De escaperoom ligt in het centrum van Mol. Met wat geluk heb je parkeerplaats voor de deur, maar ik zou er niet op rekenen. Je calculeert toch best wat extra tijd hiervoor in je planning.

De ontvangstruimte is netjes en voelt gezellig aan. Er is een hoekje met wat games die je kan kopen.
De 2 eigenaars zijn aanwezig en al snel is het een gezellige boel. Het zijn duidelijk mensen die graag escapen en om die reden ook zelf een room gestart zijn.
Momenteel zijn hier 2 kamers en de logische volgorde is Amenhotep en daarna Houdini. Er is plaats voor een derde room, dus hopelijk zien we die ook nog verschijnen.
De eigenaars hadden op voorhand al aangegeven dat Houdini en Amenhotep volledig andere rooms zouden zijn, dus ik was benieuwd waar het verschil juist ging zitten.

Kamer:

Houdini is echt een volledig andere ervaring en dat merk je zeer goed bij de start. Zelden zal samenwerken zo tot zijn recht komen als bij deze start. En dat kan behoorlijk frustrerend zijn :-)
Houdini is natuurlijk een goochelaar, een ontsnappingsartiest en een entertainer eerste klas en we willen dolgraag les van hem en net om die reden moeten we ons gaan bewijzen.
Alles, maar dan ook alles in deze kamer is gemaakt om je anders te doen denken, om logica te tarten en je steeds op het verkeerde been te zetten.
Alle ervaring die je hebt te spijt gaat je geen meter verder helpen en dat is grappig genoeg frustrerend en belonend tegelijk.
Dat is waar deze kamer in uitblinkt: niets is wat het lijkt.
Maar gelukkig is dat niet het enige, het decor is echt mooi en de kamer zet een bepaalde sfeer.
Ik denk dat de muziek ook hier weer de gemiste kans is en ook dat er meer gedaan kan worden met licht en effecten.
De puzzels draaien bijna allemaal rond samenwerken en eens echt out of the box denken. De kamer is volledig lineair dus een grote groep zou ik afraden. (hij is ook max 4)
De puzzels zijn niet degene die je doorgaans in rooms tegenkomt, maar een gekke combo van denk en doe en denk dan nog eens.

Het einde had voor mij nog theatraler gemogen, nog spannender en ik denk dat dit mogelijk moet zijn.
Het hintsysteem had ik hier ook liever in thema gezien, misschien als Mr Houdini die ons eigenlijk wat kleinerend toespreekt.

Conclusie:

De eigenaren hadden uiteraard gelijk, dit is een volledig andere kamer als AmenHotep.
Maar ik denk dat Houdini een volledig andere kamer is dan de meeste rooms en dat werkt net verfrissend.
Ik heb me zelden zo voor de kop geslagen als in deze kamer en alle ervaring die ik had voelde haast als ballast. En dan weet je dat de maker geslaagd is in zijn opzet.
Het was werkelijk een leuke kamer om te spelen.


Response by Exit Games Mol

2021 September 29

Bedankt voor de uitgebreide review, wat is het weer leuk geschreven. En met de 'werkpuntjes' proberen we nog aan de slag te gaan :)


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  PolleSylfariprodigyStanMarieke

Niets is wat het lijkt

Om te beginnen is het een mooie locatie! Mooi en gezellig ingericht en daar hadden we ook een gezellig ontvangst door onze host!

Wat een toffe kamer! Leuk dat er wordt gezegd dat niets is wat het lijkt en dat dat bij deze kamer ook echt het geval is. Begin kan wat spannend zijn maar dat hoort er bij als je je in het verhaal van Houdini waant. Het interieur van de kamer was ook mooi. Alles zat goed in het thema en de afwerking was heel erg netjes. Puzzels zijn niet te ingewikkeld en divers en daardoor zat de flow er ook goed in.

Achteraf gezellig na gepraat met de host die ook nog veel heeft laten zien en verteld over de kamers die we hebben gespeeld. Dankjewel hiervoor!

Houdini is zeker een aanrader om op je lijstje te zetten en zeker een keer te spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  06:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving

  anne_ter_horstGijssambeek

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (267 rooms played)
Posted on: 2021 september 17

Waar ben ik mee bezig (in goede zin)?

Na een goede opwarmer in de tombe van Amenhotep, waren we klaar voor Houdini's Academy. Wanneer je normaliter meerdere kamers bij één eigenaar speelt, zie je veel overeenkomsten, zelfde type puzzels, etc. Ons werd verteld door de eigenaren dat Houdini's academy een geheel andere kamer was dan Amenhotep. Voor we de kamer in gingen werd ons nog verteld: “Niet is wat het lijkt”. Met die insteek gingen we de kamer in.

De kamer begint erg spectaculair en je zit meteen volledig in thema. We merkten al snel dat deze kamer inderdaad anders is dan Amenhotep. Sterker nog; deze kamer is zo anders dan alle andere kamers die ik gespeeld heb. Telkens moet je jezelf afvragen: waar ben ik mee bezig? Wat moet ik nu doen? En uiteindelijk word je volledig in de maling genomen en moet je tóch het andere doen. Dat is onwijs tof uitgevoerd!

Overigens zie de kamer er onwijs goed uit! Er is veel aandacht besteed aan het aankleden van de kamer. Het enige wat de sfeer nóg beter had gemaakt was muziek gedurende het hele bezoek in de kamer + een hintsysteem wat echt in het thema past (hetzelfde ‘probleem' als bij Amenhotep). Het einde van de kamer was tevens wat tam en had nog bombastischer gekund.

Wij kwamen volledig verward de kamer uit. Wat hebben we nu gezien? Wat hebben we eigenlijk gedaan? Dit is onwijs goed neergezet. Het is volledig anders dan wat je bij andere kamers gewend bent. De volgorde Amenhotep – Houdini is (naar mijn mening) de juiste! Er zijn hier twee onwijs toffe kamers neergezet, ik kan niet wachten om een eventuele derde kamer te spelen én om nóg langer na te kletsen met de eigenaren! ;)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  De Milde DictatorMarieke

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (197 rooms played)
Posted on: 2021 september 18

Niks is wat het lijkt

Na het spelen van Amenhotep gingen we bij deze kamer naar binnen. Het begint al heel anders dan een normale escape room wat me meteen enthousiaster maakte. Wat een super speelse kamer is dit. Eens een keer niet je hersenenkraken over zware rekenpuzzels maar gewoon lekker doen. Alles is in thema maar aankleding is niet bijzonder. De eigenaren zijn echt top en hebben veel liefde voor wat ze doen.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Anders dan andere kamers

  De Milde DictatorMarieke

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertMember since: 2021 August 30 (108 rooms played)
Posted on: 2022 october 16

We deden een houdini

Deze kamer is inderdaad zoals de meeste andere ook zeggen volledig anders dan anders, niets is wat het lijkt. Het begin van de kamer is heel tof en zul je niet vaak op zo'n manier eerder hebben gezien!


10

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:34 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel

  Edb

sjephaniesjephanieEscape GuruMember since: 2021 August 12 (205 rooms played)
Posted on: 2022 april 11

Hou doet ie dat toch?

Twee kamers op de planning vandaag! Lekker impulsief vertrokken we met 4 man sterk naar Mol om te beginnen met de andere kamer op deze locatie, en af te sluiten met deze. Overigens ook de volgorde waarop ik ze zou aanraden.

Laat ik bij het begin beginnen. Of eigenlijk niet. Wat een toestanden. Dat is eigenlijk alles wat ik er over kwijt wil. Laat het vooral op je af komen. Ik vond het in ieder geval geweldig.

In meerdere reviews staat dikgedrukt: ‘Niets is wat het lijkt'. Ik ga me daar nog eens volledig bij aansluiten. Of je nu 1 of (zoals wij) 50 kamer(s) gespeeld hebt, dat maakt in ieder geval niets uit. Laat vooral even los wat je van escaperooms denkt te weten want daar ga je hier helemaal niets aan hebben. En hoe verfrissend werkt dat!

Ik heb vooral erg veel plezier gehad in deze kamer. Er zitten super leuke elementen in verwerkt en het verhaal komt duidelijk tot zijn recht. Ik kan het heel erg waarderen wanneer er net even wat anders van je gevraagd wordt dan verwacht. De aankleding is gaaf en het licht en geluid dragen bij aan een toffe sfeer in de kamer.

Voeg daar nog een super vriendelijke eigenaar, een gezellig ontvangst en een mooie startruimte aan toe en ik kan mezelf alleen maar afvragen, ‘Wat wil een mens nog meer? Bedankt voor deze middag!


Response by Exit Games Mol

2022 June 07

Mooi hoor. Dank je wel voor deze review. Het was inderdaad een gezellige namiddag, zo gezellig zelfs dat ik jullie bijna niet meer liet vertrekken door de deur op slot te laten ;)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Start kamer
 • Host
 • Origineel

  Drs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2022 april 13

Escaperoom óf darkroom? 🤭

Mijn 50ste kamer is eindelijk een feit door Houdini's Academy bij Keyhouse in Mol (België). Tevens was dit de afsluiting van ons escapeweekendje over de grens, dus er was bij deze kamer genoeg reden voor een feestje.

We (4 personen) waren al bij Keyhouse en hadden daar al een kamer gespeeld. Tussen de kamers door hebben we nog even wat gedronken en gekletst met de vriendelijke eigenaar (tevens gamehost). Gelukkig was het snel tijd om mijn 50ste kamer te verzilveren.

Wat een kamer! Echt totaal anders dan de andere kamer bij Keyhouse. Sterker nog; een totaal ander soort escape room als de meeste die ik heb gespeeld. De introductie/instructie wordt gedaan door de host en hij zegt duidelijk; ‘Bij Houdini is niets wat het lijkt' en dat is inderdaad gedurende de gehele kamer het geval.

Het begin is ontzettend grappig en ergens ook (op een leuke manier) ongemakkelijk. Gingen we nou een escape- óf een darkroom doen? 🤣 (Deze opmerking ga je wel snappen als je ‘m gaat spelen). Al meteen wordt je geconfronteerd met ‘Niets is wat het lijkt' en dat maakt een goede voorspeller voor de rest van de kamer. De thematisering en de decoratie is volledig onpoint. Licht- en geluidseffecten dragen bij aan de sfeer die de kamer wil uitstralen en dat is prima gedaan.

Wat deze kamer vooral heel goed maakt, zijn de puzzels. Dit zijn namelijk géén standaard escape room puzzels. Het zijn goocheltrucks waarbij… jawel hoor, komt ‘ie weer; niets is wat het lijkt. Een echte om-denk-kamer. Zelden heb ik op deze manier een kamer gespeeld en ik vond het echt ontzettend tof.

We wisten gelukkig op tijd uit de kamer te geraken. We werden weer vriendelijk te woord gestaan door de host, die nog even ons avontuur met ons doornam. En zo werd mijn 50ste kamer een super toffe ervaring, bij een vriendelijke en gastvrije escape room host en konden we met veel adrenaline terug naar Nederland.

Al bij al; Een super toffe kamer, die net iets anders is dan anders en waarbij je echt moet omdenken. Zeer aan te raden, ook al moet je er wat verder voor reizen. Zowel geschikt voor ervaren als onervaren spelers (naar mijn inziens).

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen (i.v.m. rolverdeling 😉);
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere kamer als opwarmertje en deze als leuke originele afsluiting.
- Goed te doen voor zowel ervaren als onervaren spelers;
- Als je een keer totaal iets anders wilt doen in het escapelandschap, is dit ‘totaal iets anders' 🙃.

Bedankt voor deze toffe ervaring, Keyhouse! Het was een eer om mijn 50ste bij jullie te komen doen. Bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid en keep up the good work 👏


Response by Exit Games Mol

2022 June 07

Wat een review. Leuk om te lezen hoor, dank je wel. Het was ook voor mij als host zeer leuk om jullie te mogen begeleiden. Wat een top-team :)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Vriendelijke host/eigenaar

  sjephanie

suskesuskeEscape ApprenticeMember since: 2021 July 05 (2 rooms played)
Posted on: 2021 july 07

Oh my God twas ”AMAZING”

Met het gezin geweest 2 kids 13,5j en 14j gisteren de andere kamer gedaan wat we al super vonden. 🤗Maar deze is een knap staaltje “Houdini” werk🙌. Echt top,!!! spannend vanaf het begin tot het einde, mysterieus, amusant voor jong en oud... zeker een aanrader. Net niet op tijd kunnen ontsnappen , maar het avontuur was subliem! Dikke proficiat aan de uitbaters hiervoor 👌


Response by Exit Games Mol

2021 July 10

Wow, wat een mooie woorden :) Dank je wel.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Spannend
 • Mysterieus
 • Houdini student
 • Adrenaline
 • Avontuurlijk

  Exit Games Mol

Echt waar, niéts is wat het lijkt!

Voor ons de eerste kamer die we hier spelen, en zelfs een 1e keer een Houdini kamer. En deze is echt een dikke aanrader! De start, het verloop van het spel.... Je blijft in het verhaal en alles past er mooi bij! We slaagden erin met 6 minuten op de klok te ontsnappen, maar lieten ons ook een aantal keer vangen. Met 2 is deze goed te doen, met meerderen gaat het origineler zijn!


Response by Exit Games Mol

2021 July 05

Hoi Kristel, bedankt voor de leuke review. Netjes hoor, hoe vlot jullie met zijn tweëen door de kamer gingen :)


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Zeer vriendelijke mensen!
 • Origineel thema
 • Ruime kamer

  Exit Games Mol

Caro Caro Escape GuruMember since: 2020 August 07 (59 rooms played)
Posted on: 2021 june 21

Subliem

We speelden na de kamer Amenhotep ook nog de Houdini kamer. Met onze groep van van 5 ( 3 volwassenen en 2 kinderen van 11 en 12 jaar) kwamen we terecht in een kamer waar "niets is wat het lijkt". Grandioos! Deze kamer is een echte adrenaline shot:). Heerlijk om te spelen!


Response by Exit Games Mol

2021 July 05

Bedankt, Caroline, we kunnen de kamer zelf niet beter omschrijven :)


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • niets is wat het lijkt
 • opbouw spel en spanning
 • thema en decor
 • samenwerken
 • puzzels en raadsels

  cantholdme-wim

EvelinesnelsEvelinesnelsEscape ApprenticeMember since: 2022 July 30 (9 rooms played)
Posted on: 2023 december 05

Doordacht verhaal, spannende ervaring

Het verhaal zat goed in elkaar, mooie opbouw en de beleving was compleet. Aanrader


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:30 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

JustYouriJustYouriJunior EscaperMember since: 2022 July 17 (20 rooms played)
Posted on: 2023 november 16

Houdini laat je nog steeds overal aan twijfelen!

Als 2e kamer vandaag stond deze op de planning. Voor mij persoonlijk zonder al te veel verwachtingen, maar zeker benieuwd wat dit thema te bieden had. Een kamer met een Houdini/illusionisten-thema hadden we al vaker gespeeld, maar deze was compleet anders!

Natuurlijk, de kamer voelt nog steeds, letterlijk en figuurlijk, heel magisch, en niets is wat het lijkt. Meteen vanaf het begin, na een voor ons misschien wat chaotische ontvangst, begon de kamer meteen compleet anders als we gewend zijn. Een verrassend begin, maar het hielp ons zeker om in het verhaal te komen.

De puzzels die je in de kamer kunt vinden passen echt super in het thema, al zijn sommige misschien wel wat vergezocht. Je moet ook zeker niet teveel willen putten uit voorgaande ervaring, want niets is wat het lijkt, zoals de grote Harry Houdini ooit al zei.

Helaas waren de puzzels voor ons aan de verraderlijke kant, en zijn we ook net niet binnen de tijd kunnen ontsnappen. Neemt overigens niet weg dat we wel enorm hebben genoten, en ik raad de kamer dan ook zeker aan iedereen aan.

Conclusie:
Voor de meer ervaren spelers is deze kamer er zeker 1 om op je lijstje te kunnen zetten. Samenwerken is zeker noodzakelijk, evenals communicatie. Sommige puzzels kunnen frustrerend zijn, helemaal als je de logica er achter niet snapt.
Kom ook zeker op tijd, deze kamer zit namelijk in het centrum, wat maakt dat parkeren niet altijd even makkelijk is.
In een deel van de kamer wordt de druk opgevoerd, wat best een claustrofobisch gevoel kan veroorzaken. Er kan (natuurlijk) niks gebeuren, maar misschien is het wel handig om dit even in je achterhoofd te houden.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in October 2023

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Goede puzzels
 • Originele puzzels
 • Bijzondere start
 • Goede afwerking
 • Puzzels duidelijk in thema
 • Slechter lopende flow
 • Mindere begeleiding
 • Minder origineel verhaal

 

Niets is wat het lijkt

Als afsluiter van onze Belgische escape-dag, besloten we te proberen om Houdini’s Academy te volbrengen.

We werden welkom geheten door onze enthousiaste host. Aan het intropraatje merkten we gelijk dat deze kamer totaal anders zou worden dan de kamers die we eerder hebben gespeeld. Ons vermoeden bleek te kloppen: een bijzondere en originele start, waarbij echt wordt verwacht dat je out-of-the-box denkt.

Dat out-of-the-box denken bleef niet bij het begin: door de kamer heen werden we steeds uitgedaagd om een ‘niets is wat het lijkt’-bril op te zetten. Putten uit ervaring is hier niet van toepassing.

De puzzels zijn lineair van aard, goed bedacht, zeer origineel en – op een enkeling na – in thema. De kamer bevat echt de nodige breinbrekers. Vanwege de start en de lineaire puzzels lijkt ons een groep van 3 tot 4 personen de juiste grootte om deze kamer te spelen.
Wellicht is wat ervaring wel fijn zodat je weet wat er van je wordt verwacht in een escape room in het algemeen, maar zoals hierboven reeds gezegd, qua puzzels maakt het niet echt uit of je veel ervaring hebt of niet. De kamer is niet eng. De kamer kan wel een beetje als spannend worden ervaren, maar is over het algemeen wel goed te doen voor de ietwat angstige escaper.

De kamer is ruim opgezet, maar doet wel wat ‘kil’ aan: het decor was zeer eenvoudig en minimalistisch. Wij vonden dat dit wat afbreuk deed aan de beleving. De kamer had wat ons betreft dan ook wat meer aangekleed mogen zijn. Daarnaast stond de muziek soms wat (te) hard.

We hebben helaas wel weer bewezen niet goed te zijn in out-of-the-box denken. Het is ons net niet gelukt om binnen de tijd uit de kamer te komen. Gelukkig kregen we, naast een ontzettend leuke nababbel, wat extra tijd van onze lieve host. Het is ons daarmee gelukt om toch de gehele kamer te volbrengen.

Een (groot!) punt van kritiek is wat ons betreft wel de begeleiding. Wij begrepen dat Keyhouse is overgenomen door (het meerdere vestigingen tellende) Exit Games. Onze host heeft haar uiterste best gedaan om ons goed te begeleiden (en dat is haar ook zeker gelukt!), maar wij begrepen dat gamehosts hier sinds de overname twee kamers moeten begeleiden. Dat vinden wij een no-go, en ook onze host was zichtbaar teleurgesteld daarover. In de escape room branche vinden wij één-op-één begeleiding echt een must. Ondanks dat wij hier zelf geen last van hebben gehad, gaat wat ons betreft de kwaliteit van een escape-bedrijf hard achteruit wanneer een host verplicht wordt meer dan één kamer te begeleiden.

Al met al hebben we een leuke tijd gehad in deze kamer, maar wij hopen dat Exit Games overweegt weer terug te gaan naar de één-op-één begeleiding. Dat verdient de kamer en zal de kamer ook opwaarderen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2023

Played with 3 persons

Team: Team de niet-prutsers

Escaped: No


 • Puzzels
 • Origineel
 • Geen één-op-één begeleiding

 

JesschrisJesschrisEscape ApprenticeMember since: 2023 October 22 (2 rooms played)
Posted on: 2023 october 22

Anders dan anders

Andere start als gewoonlijk wat je aanzet tot denken en teamwerk


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 10.0

Service: 6.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:32 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

GliderGliderEscape ApprenticeMember since: 2023 October 16 (4 rooms played)
Posted on: 2023 october 19

Niets is wat het lijkt!

Al vanaf de eerste seconde word je ondergedompeld in de sfeer van deze kamer... Ontsnappen is iets wat helemaal doorregen is in de puzzels.

Uitdagende en unieke puzzels die niet altijd zijn wat ze lijken. Ik heb ook een moment stil gestaan om de pracht van de kamer te bewonderen. Deze was een goede balans tussen kunst en puzzels. Uiteindelijk toch de ketens kunnen afgooien en toegelaten tot de school.

Houdini zou trots zijn op deze academie.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:48 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Een enkel atribuut was helemaal niet in thema

 

WouterWouterEscape ExpertMember since: 2021 August 11 (84 rooms played)
Posted on: 2023 november 12

Boeiend, maar op een andere manier

Exit Games is een kleine franchise en de verwachtingen waren dan ook ietwat getemperd. Dat hoeft overigens nooit te betekenen dat het meteen tegenvalt. Bij binnenkomst was het nog even wachten op de start, op dat moment kwam er een tweede groep binnen en het was duidelijk dat dezelfde host twee groepen ging draaien. Dat vind ik een no go bij escapes, een dedicated host per kamer is een must. Stel er gaat iets mis dan moet de host scherp zijn. Desalniettemin hadden we er zin in, op naar Houdini!

De kamer begint op een leuke manier. Op een gegeven moment kreeg ik iets voor elkaar wat voelde als iets wat niet de bedoeling was, maar zo makkelijk ging dat het er misschien ook wel bij hoorde. Toen ik dit later nog aan de host vroeg bleek ze niet eens meegekregen te hebben wat ik aan het doen was en dat bevestigde weer de verdeelde aandacht, jammer.

De kamer zelf is een aardige puzzelkamer. Ik denk dat ik er meer plezier uit had gehaald als dit een van de eerste 20 gespeelde kamers was en sommige puzzels lagen niet in dezelfde vibe als hoe onze groep dacht, maar met hier en daar een fraaie verrassende oplossing hebben we ons toch weten te vermaken. Ben je een ervaren speler, ga dan langs met zijn tweeën. Ik denk dat je er dan een hoop meer lol aan zult beleven.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 6.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Team: Couple Goals

Escaped: Yes


 • Beleving

 

Harry Houdiniet..

Vandaag stond er weer een gezellige en avontuurlijke escapedag op de planning waar we onwijs veel zin in hadden. Wederom met ons team van 3 gingen we al vroeg op pad omdat we om 09:30 in Mol moesten staan om de tombe van Amenhotep te bezoeken en te kijken of we geschikt zouden zijn voor de academie van Harry Houdini waar we daarna in Geel zouden eindigen om de reis richting de wereld van Jumanji te mogen aanschouwen.

Na 1,5 uur gereden te hebben stonden we al bijtijds in Mol aangezien we eerst Amenhotep zouden spelen en vervolgens na Amenhotep een uurtje speling hadden tot we aan Houdini's Academy mochten beginnen. Los van de escaperoom is Mol een leuk plaatstje waar je makkelijk een uurtje kan vol maken voor een 2de kamer. Toen ons uurtje wachten erop zat werden we weer door dezelfde gamemaster ontvangen als bij Amenhotep. Nadat we onze spullen hadden opgeborgen konden we vrijwel direct aan de slag dus daar gingen we.

Houdini's Academy was een kamer die al een behoorlijke tijd op mijn verlanglijstje stond om te spelen en ook al lang in de top 50 stond. Helaas.. was hem dit gewoon niet zo voor mij. Het decor was leuk en het thema aan zich is natuurlijk leuk bedacht maar ik vond hem naar verwachting helaas echt tegenvallen maar dat is persoonlijke smaak want de kamer aan zich was prima. Her en der wel wat onduidelijk en vond ik echt dat er een groot stukje afwerking ontbrak aan de kamer waardoor dat ik vaak in de war was of iets nou onderdeel van het puzzelen was of gewoon onderdeel van het decor was waar je met respect mee om moest gaan waarop gezegd werd: 'Niets is wat het lijkt'. Ja dat kan inderdaad maar dan vond ik toch dat er een hoop dingen onafgewerkt decor leken ipv spelonderdeel van de kamer. Plus wat voor mij echt de das om gedaan had was dat er iets binnen de kamer gebeurde wat ik alles behalve prettig vond. Ga niet spoilen hoe en wat en het is een spelletje dus het was allemaal oké maar op het moment zelf vond ik het echt niet prettig.

Conclusie: Houdini's Academy was hem voor mij persoonlijk niet maar desondanks is het een aanrader want het is wel een leuke kamer om te spelen en perfect te combineren met Amenhotep. Persoonlijk vond ik Amenhotep beter dan Houdini's Academy. Uiteraard.. eigen smaak!

Keyhouse/Exit Games bedankt voor het fijne ontvangst en de prettige begeleiding, we hebben ervan genoten!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in October 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Afwerking/Onduidelijk

 

Origineel

Leuke originele escape room. Ik heb deze kamer met zijn 4en gespeeld, dat is ook de meest ideale hoeveelheid mensen. Het zijn leuke originele puzzels en vragen soms echt om anders te denken dan bij andere escape rooms. Ik raad hem zeker aan!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:30 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

Topper!

Gespeeld met gezin van 3 kinderen. Jongste werd die dag 8. Best jong,maat al wat getraind. Hij vond het soms eng, maar ook heel leuk. Het begin van Houdini's academy is al super origineel. Detoon is meteen gezet. Top kamer. Jammer dat we maar 1 keer kunnen spelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Echt anders dan anders

Sowieso al complimenten voor de leuke start van deze kamer en de sympathieke ontvangst. Hiermee zit de stemming er gelijk goed in. We hebben onszelf, vooral in het begin, wel behoorlijk in de weg gezeten met onze reguliere escape room logica. Dat neemt niet weg dat alles in deze kamer volkomen logisch was. Overal was een goede reden voor. Na een wat trage start hebben wij dat dan eindelijk door en komen we in een goede flow. Een bijzonder leuke kamer met een goede afwisseling tussen de puzzels. Wij hebben deze kamer gespeeld met 3 personen en dat was een goed aantal.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2023

Played with 3 persons

Team: Jongens, even rustig!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Geweldig

Zeer goede escaperoom: origineel, actief en het ontvangst was heel goed. Een echte aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving

 

BSEBSEEscaperMember since: 2023 January 18 (42 rooms played)
Posted on: 2023 april 30

Hier is echt niets wat het lijkt…

Van ontvangst tot verrassende wendingen in het spel, alles klopte! Enthousiaste host die ons direct in de juiste sfeer bracht, en de kamer maakte het helemaal waar!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (230 rooms played)
Posted on: 2023 may 22

Deze academie is de moeite waard

#247 Hoewel het thema van Houdini niet erg origineel is voor een escape room, is dit wel een leuke uitvoering ervan. Wel opletten, want deze kamer is aangekocht en er bestaat ook een versie van in Leeuwarden (en voorheen ook in Valencia, Spanje). Vooraf moet ieder teamlid een rol kiezen wat gelijk tot lol onderling leidt en een leuke start geeft van de kamer. De kamer zelf bevat een aantal mooie (goochel)trucs. Eén element gaf nogal wat frustratie doordat het goed lijkt en dan toch niet werkt, voelde een beetje flauw. Ook was er vrijwel de hele speeltijd een irritant geluid van de sierventilator wat ik best storend vond. De puzzels waren prima, leuk dat je regelmatig moest samenwerken en een aantal verrassende elementen. De eigenaar is enthousiast en er is een leuke zitruimte om na te kletsen. Alles bij elkaar een leuke kamer die je zeker moet meepakken als hij op de route ligt.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:30 min


 • Goede service
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Irritant zoomgeluid in de kamer
 • Een wat onlogisch element in de kamer

 

AndreaAndreaEscape ExpertMember since: 2016 August 23 (97 rooms played)
Posted on: 2023 march 31

Leuk met mijn zoon van 13 !

Na lange tijd weer eens een kamer gespeeld. Deze keer in Mol (op basis van de top kamers in Belgie).
Deze keer met mijn zoon van 13 (ondertussen ook ervaren escaper te noemen).

De kamer ligt in het centrum van mol en je kunt er in de buurt gratis parkeren (5 min lopen).
We waren op tijd en mochten meteen beginnen.
Ik wist vanuit de recencies "niets is wat het lijkt" en dat was ook zeker zo. De puzzels zijn erg leuk bedacht en na een tijdje betrapte ik met dat ik bij alles dacht van denk eens na ... niets is wat het lijkt ....
We hebben hard gewerkt en ook wat hints nodig gehad maar we kwamen er met net geen 4 minuten op de klok naar buiten.
Ik vond de meeste puzzels leuk en net iets anders dan anders.
Er zaten ook een twee puzzels bij waarvan ik niet zo onder de indruk was maar al met al een hele leuke, uitdagende en vermakelijke kamer.

Als ervaren escaper kan je deze kamer prima met twee personen spelen, maar voor de beginner zou ik 3 personen adviseren.
Dank aan de host voor de toffe begeleiding en het ons ook even laten puzzelen (niet te snel hints geven)

Een aanrader mocht je in de buurt van Mol zijn!8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  03:52 min


 • Diversiteit
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruMember since: 2021 October 04 (156 rooms played)
Posted on: 2023 march 26

HOE-dini?

Leuke kamer met een heel ander denkpatroon dan een normale escaperoom, onverwacht en verfrissend!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal

 

denturedentureJunior EscaperMember since: 2020 February 02 (22 rooms played)
Posted on: 2023 march 25

Houdini blijft me bewonderen ;-)

Over deze kamer had ik al wel eens wat gelezen hier op de site en sprak me zeker aan. Altijd al wel een beetje fan geweest van Houdini :-).
Niet goed wetende wat ons ging overkomen werden we onmiddelijk meegtrokken in het verhaal, wat een ervaring.
Vanaf de start zat de spanning er al wel in, hoe komen we hieruit ??? En die spanning bouwde steeds meer en meer op naar het einde toe. Maar beetje bij beetje lukte het ons om steeds een stapje dichterbij te komen. teamwork was hier zeker het geval. Soms was het overduidelijk wat er gedaan moest worden maar houdini zou niet houdini zijn als dit klopte ;-).
Super leuke puzzels compleet in het thema, voor mij klopte het verhaal volledig.
Hier word het woord ontsnappen wel heel erg letterlijk genomen!! we hebben er zeker van genoten en komen terug om de andere kamer te spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  58:54 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Sfeer

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great