Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Safe House

Rotterdam , The Netherlands

Closed now

60 minutes

3 - 8 (Recommended: 5-6)

16 year

Read reviews

More about The Safe House

Het OM weet het zeker, door jullie getuigenis krijgen ze Ad en Mike eindelijk veroordeeld. Omdat er met vorige getuigen steeds 'ongelukken' gebeurden verblijven jullie tot de rechtszaak in het Safe House. Dit keer is dat niet mogelijk, jullie zitten veilig in een safe-house op een geheim adres en Mike en Ad worden 24 uur per dag in de gaten gehouden. Beetje wachten, beetje puzzelen, lekker veilig... Wat zou er nou fout kunnen gaan? The Safe House is geschikt voor groepen van 3 tot 8 personen en kan in het Nederlands of Engels gespeeld worden.

Themes

Adventure

Local

Crime

Thriller

Properties

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

27 likes

296 visitors

82.2% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Westblaak 13
3012 KC, Rotterdam
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

146 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

rolfrolfJunior EscaperMember since: 2019 May 03 (18 rooms played)
Posted on: 2019 june 18

Super

Ik heb een leuke ervaring meegekregen.
Een erg leuke kamer en een hele andere beleving als andere escape rooms
Het personeel was ook erg vriendelijk en open met praten
En we hadden 16 min over
Zeker een aanrader om te spelen!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  rolfkay_smits

soisoiEscape ExpertMember since: 2017 June 13 (145 rooms played)
Posted on: 2018 april 13

Thrilling!

When I booked this room I trusted mostly the ranking in this website, as it appeared to be one of the best rooms in Rotterdam, but I did not really know what to expect. When I arrived to the site I was surprised first to encounter a really professional place, with a large and comfortable lounge with a bar and friendly staff. I have to say I was also a little bit concerned as most of the great games I had, were rooms "from enthiusiast, for enthusiasts", instead of commercial enterprises. When I entered the room and without revealing anything my first impression, was not the best, but that quickly changed and all in all it ended up being a really fun experience.
Nice effects, nice atmosphere, and specially nice storyline and flow. The puzzles were in general nice, some of them not so much, but other really elaborated. I can only recommend!


Response by Live Escape

2018 April 13

Thanks for your review!! The appreciation from someone who played that many rooms is extra valuable for us!!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in April 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  live-escape

A (1 room played)
Posted on: 2018 january 06

Super leuk!

Dit was super leuk!!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in January 2018

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Leuke uitdaging

  live-escape

De graaf (25 rooms played)
Posted on: 2023 september 12

Leuk en soms spannende escape

Leuke escaperoom. Hebben met zijn vieren gespeeld. Is wel qua ruimte denk ik oké.
Wij vonden hem leuk maar denk ook voor minder ervaren escapers.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2023 september 12

Ad & Mike en het mysterie van de doorgeklikte puzzel

Voor een fanatieke escaper is er niets erger dan te laat komen bij een escape room. Dit gebeurd ons ook bijna nooit, maar vandaag helaas wel. Ik en mijn vriendin reden van Brabant naar Rotterdam om te gaan escapen met twee andere teamleden die uit die buurt komen. We hadden even geen rekening gehouden met de files in de randstand. Laat ik deze review dan ook maar openen met een lofzang voor hoe fantastisch de medewerkers van Live Escape Rotterdam om zijn gegaan met onze onzorgvuldigheid. Ze bleven super vriendelijk en bewogen geweldig mee, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet mag verwachten als je zelf zo de fout in gaat. Grote klasse!

Parkeren kan betaald in een parkeergarage in de buurt. Vervolgens zit Live Escape Rotterdam gevestigd aan een drukke straat midden in het centrum van Rotterdam. Als je binnen komt, kom je in een ruime ontvangstruimte waar je naar het toilet kunt en waar je nog wat kunt drinken voor of na het spel. Onze twee medeteamleden hebben daar ook gebruik van gemaakt, terwijl ze moesten wachten op ons.

We - vier personen in totaal - gingen bij Live Escape Rotterdam de kamer The Safe House spelen. We kregen een introductie en instructie van de gamehost. Wij zijn belangrijke getuigen die ervoor kunnen zorgen dat de gevaarlijke criminele Ad en Mike achter slot en grendel komen te zitten. Voor onze eigen veiligheid worden we op een geheime locatie ondergebracht, zodat Ad en Mike ons niet kunnen vinden.

In het begin is het spelconcept van deze kamer best grappig en zowat het tegenovergestelde van wat een escape room eigenlijk is. De puzzels zijn grotendeels lineair op te lossen. Dit betekent dat je eerst het ene op moet lossen en daarna pas door kunt met het volgende. Het begin ging ontzettend snel bij ons. Misschien zaten wij nog in de rush van het haasten, maar van het begin heb ik vrij weinig meegekregen. Voor mijn gevoel heeft de gamehost ook bepaalde puzzels doorgeklikt, wat betekend dat we iets nog niet goed op hebben gelost, maar dat er wel al iets open gaat of iets wordt geactiveerd. Er gebeurde namelijk van alles en ik had sterk de indruk dat we daar zelf niets voor hadden gedaan. Dat zou ook zo kunnen zijn, omdat we te laat waren en ze het spel een beetje wilde versnellen.

Het tweede deel van de kamer is me wat beter bijgebleven. Hier zitten op zich wel leuke puzzels in, maar ook wat dingen die een beetje frustrerend kunnen zijn. Zo moet je iets vinden op een plek waarvoor je heel de kamer opnieuw moet meubileren. Dat is niet iets wat je uit jezelf bedenkt om te doen. De puzzels zijn ook redelijk bekend als je vaker een escape room speelt. Verder zie je veel gebruikssporen op en rondom de puzzels zitten. Dit is jammer en doet ook wat af aan de spelbeleving.

Het verhaal wordt goed doorgevoerd in de kamer. Onder andere door middel van speciale effecten en video’s. De sfeer mist wel een beetje door het gebrek aan licht- en geluidseffecten. Er is ook geen achtergrond muziek. Het decor is net als sommige puzzels toe aan grondig onderhoud en afwerking. Desalniettemin is telkens wel duidelijk wat de setting is. Dus de potentie is er zeker.

Al bij al; The Safe House is denk ik meer een kamer voor mensen die niet vaak een escape room doen óf hun eerste escape room willen gaan spelen. De ideeën en concepten van deze kamer zijn super tof. De uitvoering is wat minder. Het is duidelijk een kamer potentie. Echter op dit moment zou ik niet persé aanraden om hiervoor helemaal naar Rotterdam te reizen. Speel deze als je weinig escape ervaring hebt en alleen als je in de buurt bent.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met twee of drie personen i.v.m. voornamelijk lineair puzzelen;
- Zoek grondig in alle hoeken van de kamer;
- Speel deze vooral als je weinig escape ervaring hebt én als je in de buurt bent.

Beste mensen van Live Escape Rotterdam, bedankt voor het meebewegen en jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Wellicht komen we nog eens terug voor de andere kamers.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 5.5

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Speciale effecten
 • Meedenkende en meebewegende gamehosts

 

MirodaviroMirodaviroJunior EscaperMember since: 2023 May 27 (8 rooms played)
Posted on: 2023 june 27

Leuk voor beginners

The Safe House had een leuk thema. Ik was met een groep waarvoor dit de allereerste room ooit was. Ze waren allemaal enthousiast. De puzzels waren voor ons dan ook goed te doen. Op 1 moment liepen we vast maar dat had er dan mee te maken dat we de instructies letterlijk namen. Verder vond ik de decoratie lekker simpel, zoals wel zou passen bij een safe house. De sfeer zat er soms goed in maar er ontbrak toch wel geluid. Af en toe waren er wel wat geluiden te horen, maar ik ervaarde zelf weinig spanning (itt de dames in de groep). We hadden een tijd neergezet van 59 minuten en 8 seconden, dus net op het nippertje ontsnapt! De puzzels waren goed te doen. We konden helaas wel andere spelers in andere kamers horen. Al met al een leuke escape room voor beginnelingen!

We werden goed ontvangen, het personeel was enthousiast en er zijn leuke foto's gemaakt. Het was alleen best benauwd op sommige plekken. Er ontbrak een timer in de kamers, dus tijdsbesef was er niet.


7

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in June 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:08 min


 • Great service
 • Great host
 • Exciting
 • Sounds from other rooms
 • No sense of time

 

mitch2304mitch2304Escape GuruMember since: 2018 November 26 (186 rooms played)
Posted on: 2023 april 17

Vluchten uit The Safe House

Een Escape waar we ons zeer hebben vermaakt. Af en toe wat spanning wat net wat extra's gaf aan het spel.

Wel was wat slijtage en af en toe wat onduidelijkheid maar dat mocht de pret absoluut niet drukken!


7

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Hier en daar wat slijtage
 • Af en toe wat onduidelijkheid

 

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertMember since: 2021 August 30 (102 rooms played)
Posted on: 2023 january 26

grappige twist!

Deze kamer is een toffe escape room waarin je veel kunt samen werken echter er zit een kleine grappige twist in en dat maakt hem extra leuk!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 6 persons

Team: Karamel Zeezaad

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend

 

ThijsJVO98ThijsJVO98EscaperMember since: 2022 February 12 (25 rooms played)
Posted on: 2023 january 20

Weer eens wat anders

Heel leuk verhaal. De kamer kwam een beetje over als rommelig maar uiteindelijk paste dat wel goed bij het verhaal.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  49:49 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Heeft onderhoud nodig

 

DewiDewiEscaperMember since: 2022 August 05 (37 rooms played)
Posted on: 2023 january 07

Leuke kamer!

Zoals ik van live escape gewend ben is het ontvangst vriendelijk. De host probeert ons al gelijk in de stemming te brengen.
We worden in de kamer geplaatst, die vrij leeg is. De puzzels zijn in het begin vrij duidelijk, tot we vastlopen op één punt. Hier duurt het vrij lang tot we een hint krijgen.
Sommige elementen in de kamer waren niet duidelijk, ze hoorde niet bij de spellen en leiden enorm af. Zonde van de ruimte en tijd!
Zonder veel te verklappen:
Daarna word het steeds beter. De verhaallijn is duidelijk, al lopen de puzzels niet goed in elkaar over. Ik ben gewend dat je "groen licht" krijg bij een correct gemaakte puzzel.

Al met al een leuke kamer, leuke schrik effecten. Voor mij de leukste/spannendste kamer van live escape!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in January 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  56:13 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Experience
 • Storyline
 • Great host
 • Illogical puzzles
 • Decor
 • Je hoort de andere kamers

 

SanderMerelSanderMerelJunior EscaperMember since: 2022 November 24 (22 rooms played)
Posted on: 2022 december 06

Waanzinnig!

7# Wat een escape!!

Eerder vandaag besloten we dat we last minute wilden escapen. Gelukkig konden we diezelfde avond nog terecht. Het was een heel leuk telefoongesprek met de locatiemanager, Kevin. Hij aanraadde ons aan om Safe House te spelen. Wat wij uiteraard braaf deden.

Wat had hij gelijk! Wauw! De spanning, puzzels... De hele ervaring is ge-wel-dig. Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van een adrenaline rush.

We komen zeker terug voor de andere kamers!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  54:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Spannende kamer

Door de sfeer in de kamer en de spannende effecten waan je je helemaal in het safehouse. Wij vonden de kamer ontzettend spannend, maar zijn dan ook niet heel dapper aangelegd. De puzzels waren leuk om te doen. Naast denkwerk komt er ook wel wat zoekwerk bij kijken. Het hintsysteem vonden wij wel echt een minpunt aangezien de hints niet aansloten op waar wij mee bezig waren. Dat deed wel af aan de beleving omdat we daardoor soms echt een paar minuten niets stonden te doen en maar afwachtten.
De host was erg vriendelijk en enthousiast en we hebben dan ook nog gezellig nagepraat.


8

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

LisetteLisetteEscape ExpertMember since: 2020 February 01 (85 rooms played)
Posted on: 2022 august 21

Begint redelijk, maar wordt steeds beter!

Live Escape zit in het centrum van Rotterdam en is daarom dus makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. De host laat ons binnen en leidt ons via een trap naar boven waar de lounge is met zitjes en een bar. Hier krijgen wij de vast-is-vast-uitleg en voor we echt de kamer binnenkomen krijgen we de introductie van het verhaal. Het is een origineel doel, dus dat is wel leuk. In de eerste ruimte merk ik meteen wat voorgangers bedoelden die een review hebben geschreven over de Safe House. Je hoort duidelijk de geluiden van andere kamers, de ruimte zelf is nogal kaal en er zijn ook niet veel puzzels. En als je de andere kamers niet hoort, is het juist stil omdat er geen sfeermuziek/sfeergeluiden zijn. Ik vind dit licht tegenvallen en vraag me af hoe het verder gaat.

De laatste puzzel van de kamer lukt niet (op tijd) en de host drukt ons door. De hints die we in die kamer krijgen vertellen ons dingen die we vaak al weten. Een hint hadden we echt nodig omdat we vast-is-vast nogal letterlijk hanteren. Maar na het doordrukken begint de lol eigenlijk meteen. Ik kan er niet veel over zeggen want ik wil niets verklappen, maar de noodzaak begint te groeien en de spanning loopt op. De volgende ruimte is dan ook spannend en gaaf ingericht. Misschien niet super gerelateerd aan het verhaal, maar ik vond dat zeker niet storend. Je bent te druk bezig met andere zorgen om dat echt te merken. Dit is ook de ruimte dat je echt de samenwerking moet opzoeken.

Naarmate de tijd verstrijkt en het verhaal ontwikkeld wordt het steeds spannender en begint de tijd steeds meer te dringen. Ook heb je je zoekskills echt nodig want je ziet makkelijk iets over het hoofd. Op weg naar het laatste deel van de escaperoom duw ik met een gilletje mijn man en zoon vooruit “schiet op, schiet op!”.

En toen waren we op het nippertje op tijd. Met 59 minuten en 32 seconden hebben we veel lol gehaald uit ons uurtje bij Live Escape. Het napraatje was leuk. De host -die er al 7 jaar werkt- neemt de tijd om de kamer met ons door te nemen en kan goed vertellen over mijn favoriete deel: waar waren we sneller dan gemiddeld en waar waren we langzamer dan gemiddeld. Al met al zeker leuk genoeg om hier een andere kamer te proberen.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in August 2022

Played with 3 persons

Team: WijDrietjes

Escaped: Yes  59:32 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Logica
 • Sfeer start matig
 • Niet heel veel puzzels dus hou de groep klein
 • Hints kunnen beter

 

patjehartje1patjehartje1EscaperMember since: 2022 June 03 (35 rooms played)
Posted on: 2022 july 28

Meegesleept in het verhaal

Het was een leuke kamer met leuke puzzels en het voelt ook echt of je in het verhaal zit. Het enige nadeel was dat de host niet zo enthousiast over kwam. En er werd tijdens ons bezoek ook gewisseld van host (toen we de kamer uit kwamen) waarbij de persoon die weg ging niet eens gedag zei. Wel heel origineel hoe ze de foto's maken.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 7.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

Nancy8Nancy8Junior EscaperMember since: 2023 July 24 (12 rooms played)
Posted on: 2023 july 24

spannend

Samen met twee pubers gespeeld en ons rot gelachen om hun angst.
Het was zo echt dat ze niks meer durfden te doen.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

Leuk...maar...

Soms heb je van die kamers waar het lastig is om een review over te schrijven... The Safehouse is er 1 van.

Het thema vind ik best origineel en de uitvoering is oké... Niks hoogstaand maar zeker vermakelijk.
Verhaal was leuk en makkelijk te volgen, echter was het einde van de kamer zeer abrupt en geen mooie afsluiting.
De puzzels in het eerste deel zijn best origineel maar daarna vallen ze uit thema en vond ik ze niet altijd even leuk of uitdagend.

Het laatste deel snap ik ook niet helemaal qua thema/inrichting. Ik zou in een ''safehouse' zitten maar ik zie allemaal militair achtige spullen. Dat snapte ik niet en er kwam ook niks dat aangaf waarom dit was. Jammer, denk dat als je dit stuk een makeover geeft het een heel stuk beter word.

Er zitten momenten in het spel die voor sommigen als spannend ervaren kunnen worden. En je kan van de harde geluiden schrikken. Maar buiten die harde geluiden is er geen tot nauwelijks geluid in de kamer. Dit miste heel erg en had de sfeer 10x beter kunnen maken.

Al met al een prima kamer als je in de buurt bent. De prijs is echter wel erg hoog. Dit zal met name zijn omdat ze in het centrum van Rotterdam zitten maar de kamer is die prijs niet waard!


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 9.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  55:03 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Decor
 • Abrupt einde
 • Prijs

 

Spannend

Een leuke kamer met puzzels die niet te moeilijk zijn, het moeilijkste is kalm blijven bij de stress


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in June 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Erg spannend
 • Paniekknop zit op een vreemde plek

 

Geweldig!

Wij hebben op 07-05-2022 met zijn 4e “The Safehouse” gespeeld, het was onwijs leuk!

Het personeel weet echt de spanning op niveau te brengen voordat je naar binnen gaat! De puzzles zijn echt te doen en de storyline lijkt heel realistisch! De reclame filmpjes doen het echt justice!

De personeel heeft echt keer op keer weten een leuke ervaring voor ons neer te zetten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Great price
 • Difficulty
 • Great host
 • Storyline
 • Exciting
 • Logic
 • Experience
 • Diversity
 • Leuk personeel!

 

EscapElineEscapElineEscape GuruMember since: 2019 September 21 (198 rooms played)
Posted on: 2022 february 08

Kamer met wat ons betreft veel potentie

Live escape Rotterdam, een locatie die vrij dichtbij zit voor ons, maar die we om de 1 of andere reden nog steeds geen bezoek hadden gebracht. Hoog tijd dus om een team bij elkaar te rapen en onze veiligheid op te zoeken in het safe house. Maar of dat safe house echt zo veilig was..?

We werden vriendelijk ontvangen en konden vrij snel beginnen. De start van de kamer had wat beter gekund. Er wordt nog een korte uitleg gegeven in de kamer en dat heeft persoonlijk niet mijn voorkeur. Het brengt je niet in het spel zoals ik liever heb. Ook was er geen muziek, waardoor ik niet direct in de enthousiaste escape stemming kwam. Naarmate we wat verder kwamen, bouwde de spanning zich op en kwam dat gevoel gelukkig wat meer. Met meer geluidseffecten, licht en muziek zou de beleving wel intenser kunnen zijn. The safe house is een kamer met (doe)puzzels die je vaker tegen zal komen en die niet perse vol verrassingen zit. Ik denk dat dit zeker een kamer is die beginners enthousiast kan maken voor het escapen. Al met al hebben we een leuke tijd gehad en wisten we gelukkig het safe house op tijd te verlaten!

Het foto moment achteraf is erg leuk gedaan! Ook het napraten met de medewerkers achteraf was fijn. Praten over je lievelingshobby blijft toch wel 1 van de leukste dingen die er is! Ze hebben een grote ruimte om nog wat te kunnen drinken en dat is zeker een pluspunt. We zijn nieuwsgierig geworden naar de andere kamers op deze locatie, dus komen zeker nog een keer terug!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Makkelijk bereikbaar
 • Leuke kamer voor beginners
 • Napraten achteraf
 • Sfeer kan meer uitgehaald worden

 

ESCAPE MANIAESCAPE MANIAEscaperMember since: 2022 October 11 (30 rooms played)
Posted on: 2022 october 12

Spannende teamwork kamer!

Safe House is mijn favoriete kamer binnen Live Escape, waarom? De spanning, verhaal, kamers en samenwerking. Zoals bij alle kamers binnen Live Escape zijn alle kamers perfect afgestemd op het thema. De spanning in deze kamer vond ik heel fijn gedoseerd waardoor er wel rust is om te puzzelen, maar ook zeker veel spanning bij komt kijken op de juiste momenten. Daarnaast vind ik het altijd leuk als je in een kamer echt moet samenwerken om te slagen en dit was zeker aanwezig.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Prima kamer met goede spanning

#91

Duidelijk verhaal in de kamer: Je bent een van de kroongetuigen en gangsters hebben het op je gemunt. De taak is om uit handen van deze gangers te blijven. Leuk hoe dit in het begin van het spel vervolgd wordt!

De kamer ziet er redelijk basic uit in aankleding; gewoon goed. Meer was niet nodig geweest. Ook naar mate de escape room verder gaat, blijft deze aankleding basic. Zonder dat het de indruk van een kale of kille ruimte geeft. De spanning vond ik mooi opgebouwd en deze spanning heb ik dan ook zeker gevoeld.

Helaas voldeden de puzzels niet helemaal aan mijn verwachting. De puzzels zijn ook basic en niet erg origineel nadat je zoveel andere escaperooms hebt gespeeld. Ik weet dat, hoe meer kamers je gespeeld hebt, hoe moeilijker het is om originele puzzels te vinden maar bij deze kamer waren het puzzels die ik al meermaals heb opgelost. Jammer want mijns inziens leent het thema en het verhaal zich juist wel voor creativiteit en originaliteit in de puzzels. Ik denk dat mijn gevoel over de puzzels versterkt wordt door het feit dat ik het moeilijk vond om te bepalen wanneer een puzzel ‘af' of ‘klaar' was. Het was soms niet helemaal duidelijk welk gevolg vanuit welke actie kwam.

Desalniettemin, een leuke kamer die je zeker kan meenemen om te spelen als je in de buurt bent!
7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (265 rooms played)
Posted on: 2021 october 12

Veilig in het safehouse!

Het was weer tijd voor een dagje escape rooms spelen, ditmaal trokken we naar Rotterdam om alle vier de kamers bij Live Escape te spelen. Van tevoren had ik ditmaal weinig research gedaan naar de kamers, ik zou me dus goed laten verrassen!

Wij startten onze dag bij ‘The Safehouse'. We kregen van de GM een korte uitleg over het verhaal van deze safehouse. Kort en krachtig, meteen duidelijk wat we daar kwamen doen! We stapte de kamer binnen en onze escape kon gaan beginnen. Wat meteen opvalt is dat deze ruimte erg ‘kaal' aanvoelt, dat gecombineerd met het feit dat er geen muziek of omgevingsgeluid is, valt het allemaal wellicht wat tegen. De puzzels in deze ruimte zijn ook niet van erg hoog niveau.

Al snel volgt het hoogtepunt van de kamer, de spanning is in de groep goed te voelen! De ruimte die volgt, ziet er qua sfeer wel erg tof uit, hier zijn gelukkig wel omgevingsgeluiden aanwezig. De puzzels hier zijn simpel, maar wel leuk in thema. Wat vooral belangrijk is in deze ruimte, is ‘zoeken'. Iets wat niet onze sterkste kant bleek te zijn. Het einde van de kamer had wat mij betreft spectaculairder gekund. Hier komen er bij mij wat vraagtekens omhoog wat betreft het verhaal.

Samenvattend is het een prima kamer, zeker richting het einde. Waar ik me wel erg aan stoorde, was het geluid vanuit andere kamers wat we erg goed konden horen. Deze kamer zat qua prima in elkaar, we wisten wat we kwamen doen en hoe we dat moesten doen. Wat betreft puzzels mis ik hier en daar wat uitdagende puzzels en over het algemeen zijn het er niet super veel. Echter was deze kamer een prima start van onze dag en we keken dan ook erg uit naar de volgende kamers op deze locatie!


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 6.5


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertMember since: 2019 May 15 (156 rooms played)
Posted on: 2021 october 23

The Safehouse

#86 - Deze escape room heeft een mooie, ruime ontvangstruimte, wat ook wel nodig bleek. Het was ontzettend druk. We werden vriendelijk onthaald, maar ik miste wel persoonlijke aandacht. We hebben alle kamers gespeeld en ik had het gevoel dat napraten eigenlijk geen optie was. Begrijpelijk met de drukte, maar wel een gemist.

Het verhaal achter de kamer vind ik heel goed gevonden. De opbouw van het thema is goed en door de uitwerking van het verhaal, zaten we er echt in. De spanning bouwde steeds verder op. In potentie is dit echt een hele toffe kamer. Helaas gaven de puzzels mij niet hetzelfde gevoel als het verhaal. De logica ontbreekt bij sommige puzzels en daardoor raakten wij uit de flow. Het was ook niet altijd duidelijk wanneer iets klaar was of wat het gevolg ervan was. Er is veel zoekwerk, wat niet mijn voorkeur heeft. Veel puzzels had ik al eerder, in een andere vorm, gezien in andere kamers, dus ik werd niet erg verrast.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:38 min

 

Leuk concept

Een solide kamer met een apart begin. Goed geamuseerd en leuke afwisseling van puzzels. Dit is een kamer die ik zou aanraden voor beginners, maar ook gevorderden zullen zicht hier niet vervelen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: VZW De laatboekers

Escaped: Yes  20:03 min


 • Begin
 • Leuke puzzels

 

KarinaKarinaEscape GuruMember since: 2019 January 13 (125 rooms played)
Posted on: 2021 june 19

Spannende verhaallijn

Het leuke van deze escape is dat je echt in het verhaal opgaat en dat het heel “echt” voelt. Af en toe liep het niet zo lekker en miste we een game flow of liet de techniek ons in de steek, maar de effecten en het verhaal maakten dat goed.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: Korsakoff Kartel

Escaped: Yes


 • Verhaallijn
 • Het gevoel dat het echt was

 

kevinhwkevinhwEscape ApprenticeMember since: 2022 February 04 (1 room played)
Posted on: 2022 february 04

Erg spannend!

Leuke room waarbij het redelijke relaxe begin snel minder relaxt wordt. Leukste kamer tot nu toe voor ons.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in February 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:45 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great