Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Safe House

Rotterdam , The Netherlands

Open now

60 minutes

3 - 8 (Recommended: 5-6)

16 year

Read reviews

More about The Safe House

Het OM weet het zeker, door jullie getuigenis krijgen ze Ad en Mike eindelijk veroordeeld. Omdat er met vorige getuigen steeds 'ongelukken' gebeurden verblijven jullie tot de rechtszaak in het Safe House. Dit keer is dat niet mogelijk, jullie zitten veilig in een safe-house op een geheim adres en Mike en Ad worden 24 uur per dag in de gaten gehouden. Beetje wachten, beetje puzzelen, lekker veilig... Wat zou er nou fout kunnen gaan? The Safe House is geschikt voor groepen van 3 tot 8 personen en kan in het Nederlands of Engels gespeeld worden.

Themes

Adventure

Local

Crime

Thriller

Properties

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

23 likes

206 visitors

80.6% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Westblaak 13
3012 KC, Rotterdam
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

129 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

rolfrolfJunior EscaperMember since: 2019 May 3 (18 rooms played)
Posted on: 2019 June 18

Super

Ik heb een leuke ervaring meegekregen.
Een erg leuke kamer en een hele andere beleving als andere escape rooms
Het personeel was ook erg vriendelijk en open met praten
En we hadden 16 min over
Zeker een aanrader om te spelen!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  kay_smits

soisoiEscape ExpertMember since: 2017 June 13 (141 rooms played)
Posted on: 2018 April 13

Thrilling!

When I booked this room I trusted mostly the ranking in this website, as it appeared to be one of the best rooms in Rotterdam, but I did not really know what to expect. When I arrived to the site I was surprised first to encounter a really professional place, with a large and comfortable lounge with a bar and friendly staff. I have to say I was also a little bit concerned as most of the great games I had, were rooms "from enthiusiast, for enthusiasts", instead of commercial enterprises. When I entered the room and without revealing anything my first impression, was not the best, but that quickly changed and all in all it ended up being a really fun experience.
Nice effects, nice atmosphere, and specially nice storyline and flow. The puzzles were in general nice, some of them not so much, but other really elaborated. I can only recommend!


Response by Live Escape

2018 April 13

Thanks for your review!! The appreciation from someone who played that many rooms is extra valuable for us!!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in April 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  live-escape

A (1 room played)
Posted on: 2018 January 6

Super leuk!

Dit was super leuk!!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in January 2018

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Leuke uitdaging

  live-escape

EscapElineEscapElineEscape ExpertMember since: 2019 September 21 (136 rooms played)
Posted on: 2022 February 8

Kamer met wat ons betreft veel potentie

Live escape Rotterdam, een locatie die vrij dichtbij zit voor ons, maar die we om de 1 of andere reden nog steeds geen bezoek hadden gebracht. Hoog tijd dus om een team bij elkaar te rapen en onze veiligheid op te zoeken in het safe house. Maar of dat safe house echt zo veilig was..?

We werden vriendelijk ontvangen en konden vrij snel beginnen. De start van de kamer had wat beter gekund. Er wordt nog een korte uitleg gegeven in de kamer en dat heeft persoonlijk niet mijn voorkeur. Het brengt je niet in het spel zoals ik liever heb. Ook was er geen muziek, waardoor ik niet direct in de enthousiaste escape stemming kwam. Naarmate we wat verder kwamen, bouwde de spanning zich op en kwam dat gevoel gelukkig wat meer. Met meer geluidseffecten, licht en muziek zou de beleving wel intenser kunnen zijn. The safe house is een kamer met (doe)puzzels die je vaker tegen zal komen en die niet perse vol verrassingen zit. Ik denk dat dit zeker een kamer is die beginners enthousiast kan maken voor het escapen. Al met al hebben we een leuke tijd gehad en wisten we gelukkig het safe house op tijd te verlaten!

Het foto moment achteraf is erg leuk gedaan! Ook het napraten met de medewerkers achteraf was fijn. Praten over je lievelingshobby blijft toch wel 1 van de leukste dingen die er is! Ze hebben een grote ruimte om nog wat te kunnen drinken en dat is zeker een pluspunt. We zijn nieuwsgierig geworden naar de andere kamers op deze locatie, dus komen zeker nog een keer terug!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Makkelijk bereikbaar
 • Leuke kamer voor beginners
 • Napraten achteraf
 • Sfeer kan meer uitgehaald worden

 

LabelloLabelloEscape ExpertMember since: 2019 May 15 (95 rooms played)
Posted on: 2021 October 23

The Safehouse

#86 - Deze escape room heeft een mooie, ruime ontvangstruimte, wat ook wel nodig bleek. Het was ontzettend druk. We werden vriendelijk onthaald, maar ik miste wel persoonlijke aandacht. We hebben alle kamers gespeeld en ik had het gevoel dat napraten eigenlijk geen optie was. Begrijpelijk met de drukte, maar wel een gemist.

Het verhaal achter de kamer vind ik heel goed gevonden. De opbouw van het thema is goed en door de uitwerking van het verhaal, zaten we er echt in. De spanning bouwde steeds verder op. In potentie is dit echt een hele toffe kamer. Helaas gaven de puzzels mij niet hetzelfde gevoel als het verhaal. De logica ontbreekt bij sommige puzzels en daardoor raakten wij uit de flow. Het was ook niet altijd duidelijk wanneer iets klaar was of wat het gevolg ervan was. Er is veel zoekwerk, wat niet mijn voorkeur heeft. Veel puzzels had ik al eerder, in een andere vorm, gezien in andere kamers, dus ik werd niet erg verrast.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:38 min

 

StanStanEscape ExpertMember since: 2017 November 13 (136 rooms played)
Posted on: 2021 October 12

Veilig in het safehouse!

Het was weer tijd voor een dagje escape rooms spelen, ditmaal trokken we naar Rotterdam om alle vier de kamers bij Live Escape te spelen. Van tevoren had ik ditmaal weinig research gedaan naar de kamers, ik zou me dus goed laten verrassen!

Wij startten onze dag bij ‘The Safehouse’. We kregen van de GM een korte uitleg over het verhaal van deze safehouse. Kort en krachtig, meteen duidelijk wat we daar kwamen doen! We stapte de kamer binnen en onze escape kon gaan beginnen. Wat meteen opvalt is dat deze ruimte erg ‘kaal’ aanvoelt, dat gecombineerd met het feit dat er geen muziek of omgevingsgeluid is, valt het allemaal wellicht wat tegen. De puzzels in deze ruimte zijn ook niet van erg hoog niveau.

Al snel volgt het hoogtepunt van de kamer, de spanning is in de groep goed te voelen! De ruimte die volgt, ziet er qua sfeer wel erg tof uit, hier zijn gelukkig wel omgevingsgeluiden aanwezig. De puzzels hier zijn simpel, maar wel leuk in thema. Wat vooral belangrijk is in deze ruimte, is ‘zoeken’. Iets wat niet onze sterkste kant bleek te zijn. Het einde van de kamer had wat mij betreft spectaculairder gekund. Hier komen er bij mij wat vraagtekens omhoog wat betreft het verhaal.

Samenvattend is het een prima kamer, zeker richting het einde. Waar ik me wel erg aan stoorde, was het geluid vanuit andere kamers wat we erg goed konden horen. Deze kamer zat qua prima in elkaar, we wisten wat we kwamen doen en hoe we dat moesten doen. Wat betreft puzzels mis ik hier en daar wat uitdagende puzzels en over het algemeen zijn het er niet super veel. Echter was deze kamer een prima start van onze dag en we keken dan ook erg uit naar de volgende kamers op deze locatie!


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 6.5


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

SandraIrisSandraIrisEscaperMember since: 2018 November 9 (94 rooms played)
Posted on: 2021 October 9

Prima kamer met goede spanning

#91

Duidelijk verhaal in de kamer: Je bent een van de kroongetuigen en gangsters hebben het op je gemunt. De taak is om uit handen van deze gangers te blijven. Leuk hoe dit in het begin van het spel vervolgd wordt!

De kamer ziet er redelijk basic uit in aankleding; gewoon goed. Meer was niet nodig geweest. Ook naar mate de escape room verder gaat, blijft deze aankleding basic. Zonder dat het de indruk van een kale of kille ruimte geeft. De spanning vond ik mooi opgebouwd en deze spanning heb ik dan ook zeker gevoeld.

Helaas voldeden de puzzels niet helemaal aan mijn verwachting. De puzzels zijn ook basic en niet erg origineel nadat je zoveel andere escaperooms hebt gespeeld. Ik weet dat, hoe meer kamers je gespeeld hebt, hoe moeilijker het is om originele puzzels te vinden maar bij deze kamer waren het puzzels die ik al meermaals heb opgelost. Jammer want mijns inziens leent het thema en het verhaal zich juist wel voor creativiteit en originaliteit in de puzzels. Ik denk dat mijn gevoel over de puzzels versterkt wordt door het feit dat ik het moeilijk vond om te bepalen wanneer een puzzel ‘af’ of ‘klaar’ was. Het was soms niet helemaal duidelijk welk gevolg vanuit welke actie kwam.

Desalniettemin, een leuke kamer die je zeker kan meenemen om te spelen als je in de buurt bent!
7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Leuk concept

Een solide kamer met een apart begin. Goed geamuseerd en leuke afwisseling van puzzels. Dit is een kamer die ik zou aanraden voor beginners, maar ook gevorderden zullen zicht hier niet vervelen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: VZW De laatboekers

Escaped: Yes  20:03 min


 • Begin
 • Leuke puzzels

 

KES89KES89Escape ExpertMember since: 2019 January 13 (92 rooms played)
Posted on: 2021 June 19

Spannende verhaallijn

Het leuke van deze escape is dat je echt in het verhaal opgaat en dat het heel “echt” voelt. Af en toe liep het niet zo lekker en miste we een game flow of liet de techniek ons in de steek, maar de effecten en het verhaal maakten dat goed.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: Korsakoff Kartel

Escaped: Yes


 • Verhaallijn
 • Het gevoel dat het echt was

 

kevinhwkevinhwEscape ApprenticeMember since: 2022 February 4 (1 room played)
Posted on: 2022 February 4

Erg spannend!

Leuke room waarbij het redelijke relaxe begin snel minder relaxt wordt. Leukste kamer tot nu toe voor ons.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in February 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:45 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving

 

Karlijn (1 room played)
Posted on: 2020 March 15

Super!

Hele leuke escaperoom, goede puzzels, uitdagend, vriendelijk personeel, kortom: aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Iris (1 room played)
Posted on: 2020 March 9

SPANNEND

De Safe House is een omgedraaide Escape Room. Het ging rustig van start maar al snel liep de spanning hoog op! Op verschillende facetten wordt het spel gespeeld wat de uitdaging groter maakt. Zeker een aanrader!!


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Spanning
 • 1 onderdeel werkte niet waardoor vertraagd

 

Miran (1 room played)
Posted on: 2020 March 9

Spannend!

Spannend en ontsnapt!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in March 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Boven gemiddeld

Erg leuke kamer met NICE effects. Spannend element.
Puzzels niet al te moeilijk voor ervaren excapers.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in March 2020

Played with 6 persons

Team: Escape Papis

Escaped: Yes  49:00 min

 

Escape PapiEscape PapiJunior EscaperMember since: 2019 January 8 (35 rooms played)
Posted on: 2020 October 1

Leuke kamer en beleving

Erg leuke kamer met mooie special effects.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in March 2020

Played with 6 persons

Team: Escape Papis

Escaped: Yes  49:00 min


 • Special effects

 

Lau (6 rooms played)
Posted on: 2020 February 16

Spannend!

Leuk opgezet met veel verschillende puzzels. Daarnaast zat er genoeg sfeer in de game.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in February 2020

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Veel verschillende puzzels
 • Teamwork is nodig

 

mec2809mec2809Escape ApprenticeMember since: 2020 February 22 (31 rooms played)
Posted on: 2020 February 24

Matig / oke

Van de week met vier vrienden deze escape room gespeeld. Ik vond hem matig. Ten eerste liepen we heel erg vast in het begin op een super onlogische puzzel. Deze is ons later uitgelegd, maar wij snapten het allemaal niet, terwijl we allemaal toch best wel ervaren zijn met escape rooms. Daarna vond ik de escape room vrij technisch worden ipv dat echt het puzzelelement naar voren kwam. Dat vond ik erg jammer. Het thema is leuk uitgevoerd en dat merk je ook terug in de kamer.


5.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 4.5

Service: 8.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Uitvoering thema
 • Onlogische puzzel
 • Technisch

 

Cindy (1 room played)
Posted on: 2020 February 2

Leuk en spannende room

Goed verhaal, blijft het gehele uur spannend. Goede service. Zeker een aanrader! Wij komen zeker nog eens terug voor een andere room.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goed verhaal
 • Spannend

 

Zwemvereniging Ommoord (1 room played)
Posted on: 2020 January 19

Indrukwekkend leuk

Met een groep van 6 personen uit het Safe House weten te ontsnappen. Het spel zit leuk in elkaar en vereist natuurlijk concentratie, maar als je gestructureerd aan de gang gaat is het heel leuk. Eigenlijk was het zo overweldigend, dat + of - punten op het moment niet opkomen, buiten het feit dat het allemaal goed verzorgd is, kortom een aanrader


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in January 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape ExpertMember since: 2018 December 31 (124 rooms played)
Posted on: 2020 March 11

Hele leuke kamer. Origineel en spannend!


Response by Live Escape

2020 March 11

Bedankt! Dat horen we graag...


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in January 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Petra_B..Petra_B..Escape ExpertMember since: 2018 October 7 (139 rooms played)
Posted on: 2020 March 8

Erg leuke en spannende kamer


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in January 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Katleen janssen (1 room played)
Posted on: 2020 January 3

Belevenis voor de kinderen

Onze tieners (7 jongeren tussen 12 en 17) hadden gekozen om alleen de room te doen. Het werd erg goed gemonitord doir de organisatie, ook toen ze het wat eng vonden. Ze zijn er niet uit geraakt maar hebben er nog lang over verteld.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in December 2019

Played with 7 persons

Escaped: No

 

Elien (2 rooms played)
Posted on: 2019 December 31

Super!

The safe house was spannend en heel leuk! Je voelt echt de druk, omdat de criminelen achter je aan zitten. Goede puzzels en de service was top! Nu 2 gedaan alleen de boiler room nog! Daar kom ik zeker nog een keer voor terug.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Dennis (40 rooms played)
Posted on: 2019 December 24

Vermaak!

Super vet, we wilden graag lab13 proberen, deze zat helaas vol dus safehouse dan! We hebben erg gelachen, de effecten vond ik echt leuk. Wij hebben met ze alle 40 kamers gedaan, deze staat zeker in de top 10. Puzzels lopen met elkaar door en passen goed in het verhaal. Ook had iedereen wat te doen waar wij bang voor waren met 7 man. Aardige ontvangst, prima.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in December 2019

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Effecten

 

Escape experts (1 room played)
Posted on: 2019 December 27

Spannende escapeproom met schrikmomenten

Na het lezen van de reviews besloten we deze escaperoom te reserveren. Het was een hele leuke ervaring. We zochten naar spanning en uitdaging. Spannend was het zeker, er zaten enkele schrikmomenten, waardoor we gepusht werden sneller te ontsnappen. De escaperoom was op niveau, je kan redelijk goed je weg vinden en uiteindelijk ontsnappen. Je moet wel even je brein kraken, maar het is goed te doen. Er was geen timer in de kamer, waardoor je niet wist hoeveel tijd je nog had. En wat we erg jammer vonden, is dat er geen nabespreking was. Bij andere escaperooms doen ze dat wel. Heb dat wel gemist.


7

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in December 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Spannende kamer
 • Geen tijdsindicatie

 

Van Leeuwen Gevaarsetiketten (1 room played)
Posted on: 2019 November 5

Leuke ervaring voor 2 nieuwe en 2 semi ervaren spelers met real live effect!!!

Na veel verhalen van anderen gehoord te hebben over escape rooms is deze escape room echt bijzonder, door de live effecten wordt je meegezogen in de setting! Goed bedacht en goed uitgevoerd. Laura (mijn oudste dochter) bedankt voor deze aanrader! Leuk en enthousiast begeleid door de medewerkers! Een hint op zijn tijd hielp mee. In de een na laatste minuut een veilige escape gerealiseerd!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goed opgebouwd verhaal
 • Live effecten
 • Enthousiast personeel
 • Na escape analyse met medewerkers
 • Materiaal tijdig vernieuwen (puzzles)

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great