Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Anouk

Escape Guru

Offline

Description

Overige gespeelde kamers/experiences:

Das Piratenschiff - Escape room Aschaffenburg (Duitsland)

Balance (Armin van Buuren) - Sherlocked (gebouwd in The Vault)

Gespeelde escape games (voor thuis):

Conspiracy-19 - Darkpark

Witchery Spell - Darkpark

Never house - Darkpark

Dear Santa - Darkpark

Bella ciao - Noxbox

Vloek van Zwartbaard - Noxbox

Lockdown Homebound - Escape room Katwijk & Rijswijk 

Suspectum MMI - Escape room Rijswijk

Circus Tortolero - Escape room Rijswijk

Operatie 'Castellum' - Mission room

World Trip - Brain Unbox

De Oude Eik - Crimibox

Het Boekanier Dossier - Puzzelpost

Het Medusa Rapport - Puzzelpost

Maria’s Eeuwige Villa

Geplande kamers: 

School of Magic - Game Over (27 mei)

Alice in Wonderland - Game Over (27 mei)

The money hunters - Escape room Amersfoort (28 mei)

Time machine - Escape room Amersfoort (28 mei)

Poppet - Rock city escape (28 mei)

The Artifact - Escape experience (4 juni)

The Triad - Escape Experience (4 juni)

Haarlemsch Recept - Escape Haarlem (4 juni)

The Architect - Sherlocked (4 juni)

The Vault - Sherlocked (4 juni)

The Non believers - Your Escape (21 juni)

Escape trip Praag:

Galactic Pioneers - Mindmaze (4 augustus)

An incredible story of Nautilus - Mindmaze (4 augustus)

Opus Magnum - The Chamber (4 augustus)

Zodiac Patres - The Chamber (5 augustus)

Haunted house I - The Chamber (5 augustus)

Haunted house II; Poltergeist - The Chamber (5 augustus)

Magic escape I - Questerland (6 augustus)

Apocalypse Zombie - Questerland (6 augustus)

Secret of Jack Daniel - The Padlock (6 augustus)

Cemetery - The Padlock (6 augustus)

Mission 53 - The Padlock (6 augustus)
Member since

16-11-2018

Statistics

Escaperooms

147 reviews

157 Rooms played

91.8% escapepercentage


Games

0 reviews

7 played games


4 forum posts

147 reviews

Santa’s List

Indizio Köln
Posted on: 2023 may 25

Maar we willen wel cadeautjes dit jaar!

In eerste instantie zouden we Time Machine doen, maar in verband met onze ervaring, hebben we op aanrader van de host Santa's List gedaan. Beetje gek om een kerst kamer te doen terwijl het 25 graden is buiten maar je moet toch wat :). Het verhaal en je doel is duidelijk. Je staat op de ik-krijg-geen-cadeautjes-dit-jaar-want-ik-ben-stout-geweest lijst en aan ons de taak om ons er vanaf te halen, want ja we willen natuurlijk wel graag cadeautjes! De aankleding van de kamer is wel prima, maar ontbreekt vooral aan afwerking. Overal zie je de kabels hangen etc. De puzzels zijn leuk en over het algemeen allemaal in thema. Het is flink aanpoten om het allemaal op tijd af te krijgen, maar met 2 minuutjes op de klok is het ons gelukt. Napraten zat er niet echt in. We speelden nog een kamer na deze kamer en ons werd gevraagd of we in de lounge wilde wachten tot ze de volgende kamer klaar hadden. Of dit door de taal kwam of door iets anders weet ik niet.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in May 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Mooie tempel!

4 man sterk trokken we naar Mijdrecht om de tempel, de florijnen en Space Lab te gaan spelen. We begonnen de dag met de tempel van Hunahpu. Heel eerlijk hadden we niet al te hoge verwachtingen van de kamer. We hoopten vooral dat we een paar leuke puzzelkamers zouden gaan spelen, maar bij binnenkomst van deze kamer, stelde ik mijn verwachtingen al meteen bij. Wat zag deze tempel er goed uit! De aankleding en afwerking van de kamer zijn erg goed en er wordt mooi gebruik gemaakt van de ruimte die ze hebben.

De puzzels zijn leuk en zijn vrij goed in thema. We hebben een goede flow te pakken, maar tegen het einde droppen ze een puzzel waarbij je opeens ontzettend veel informatie tegelijk krijgt en je even het hele overzicht kwijt bent. Het einde is wat abrupt en had wat mij betreft iets grootser gemogen.

Oja en een dikke tip: trek geen witte kleding aan 😉


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

De Florijnen

Escape Mijdrecht
Posted on: 2023 may 22

Opzoek naar de schat!

4 man sterk trokken we naar Mijdrecht om de tempel, de florijnen en Space Lab te gaan spelen. Na een drankje gedronken te hebben, konden we beginnen aan de tweede kamer van de dag; de florijnen. Na het spelen van de tempel waren de verwachtingen van de kamer alweer wat gestegen. Ook de aankleding van deze kamer ziet er goed uit. Het is vrij moeilijk om een boot op zee echt te laten lijken, maar het is ze aardig gelukt. Er is goed gebruik gemaakt van de ruimte die ze hebben, maar met 4 personen is het toch net wat aan de krappe kant. De puzzels zijn goed in thema en zijn goed te doen. Ontzettend leuk dat je hier een souvenir mee naar huis krijgt. Dat is wat mij betreft altijd een dik plus punt.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Drs-jlc

Space Lab

Escape Mijdrecht
Posted on: 2023 may 22

Lekker de ruimte in

4 man sterk trokken we naar Mijdrecht om de tempel, de florijnen en Space Lab te gaan spelen. We waren alweer aangekomen bij de laatste kamer van de dag; Space lab. Space Lab zou de moeilijkste kamer zijn op deze locatie en wij durfden de uitdaging wel aan! En na het spelen kan ik zeggen dat dit inderdaad de meest pittige kamer is op deze locatie. Dit komt vooral door de overvloed aan informatie die op je afkomt en de kamer bevat ook redelijk veel ruis wat vooral voor onervaren escapers nogal lastig kan zijn. Puzzels zijn van goed niveau en je kan heel fijn opsplitsen. Deze kamer is dan dus ook ideaal om te spelen met vier personen. De puzzels zijn wel niet allemaal in thema. De aankleding is ook dik in orde. Niks bijzonders, maar alles ziet er goed uit.
Hetgeen wat ik wel minder vond aan deze kamer was de laatste ruimte. Dit was niet echt in thema en het eind kwam vrij plots.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Prachtige kamer met een anticlimax

Na de wraak van Han gespeeld te hebben, moest en zou ik zo snel mogelijk terug gaan naar Mechelen om dan toch eindelijk het geheim van Sint-Rumoldus te spelen en een paar maanden later was het dan zo ver.

Na weer 10x fout te zijn gereden, kwamen we dan toch eindelijk aan op de locatie. Ondanks dat we ietsjes later waren, werden we niet opgejaagd en hadden we zelfs nog tijd om even wat te drinken. Heel fijn!

We begonnen met een heel sterk en goed introfilmpje. Door deze intro lijkt het wel alsof je een horror experience binnen gaat stappen en sommige teamgenoten wisten niet meer zo goed of ze wel naar binnen wilden. De sfeer zat er dus gelijk goed in.
De aankleding van de kamer is erg realistisch en mooi. De kamer is ook heel erg groot en van deze ruimte is goed gebruik gemaakt. Na een hint aan de start van de kamer, kwamen we in een lekkere flow die we hebben vastgehouden tot aan het eind.

Waar deze kamer steken laat vallen voor mij is het einde van de kamer. De spanning bouwt zich mooi op richting het eind en bij de ontknoping valt al deze spanning weg en was het eerder heel grappig. En misschien is dit ook de bedoeling geweest van de makers, maar voor mij werkte dit niet. Hier had naar mijn idee zoveel meer uitgehaald kunnen worden. De aankleding is ook een stuk minder aan het eind. Heel jammer maar de kamer is zeker de moeite waard om te spelen.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • einde

 

Book Of Mystery

Escape010
Posted on: 2023 april 19

Uurtje lekker puzzelen

Een dagje Rotterdam stond op de planning en een escape room kon natuurlijk niet ontbreken.
De ontvangstruimte ziet er netjes uit en doet prima wat die moet doen, maar is niet heel spannend. Na even wat gedronken te hebben, konden we aan de kamer beginnen.
Allereerst het décor. Echt top! Kamer ziet er netjes uit en je bent in een hele andere wereld. De puzzels in de kamer zijn van goed niveau, maar er komt op sommige momenten best veel op je af. Ik kan me dus voorstellen dat dit verwarrend kan werken als dit een van je eerste kamers is. Puzzels zijn ook allemaal in thema, op enkele puzzels na. Sommige puzzels vielen ook wel een beetje in de herhaling. Het verhaal is mij compleet ontgaan, maar wil je graag een uur lang lekker puzzelen dan zit je hier wel goed. Wij hebben de kamer met 3 personen in 45 minuten gespeeld zonder hints. Dus ik zou zeggen speel de kamer met 2 of 3 (ervaren) personen en je hebt een prima tijd!


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  Drs-jlc

Zepter des Lichts

The Code Agency
Posted on: 2023 april 06

Wat een wereld reis!

De kamers van the code agency kwamen steeds vaker voorbij op escaptalk. Aangezien Dusseldorf maar 1 uur rijden was ipv de gemiddelde 2 uur binnen NL kon het niet lang duren voordat we die kant op zouden gaan. En zo stonden er 1 april 3 kamers op de planning. Te beginnen met Zepter des lichts.

The code agency heeft een mooie lounge met een klein café erin waar je wat te drinken kan bestellen. Het is meteen duidelijk dat di teen ‘escape fabriek’ is waar groepen gewoon achter elkaar door worden weggewerkt. Het personeel is wel heel vriendelijk maar er is geen ruimte om na te praten of ervaringen etc. te delen.

Het doel en de reis van de kamer is duidelijk. De kamer start wat rustig en de aankleding is kaal en strak maar is opzich prima. Puzzels zijn in thema en er zit een prima flow in de kamer. Zodra we naar de volgende ruimte gaan valt mijn mond open van verbazing. Wat is dit prachtig neergezet! Er zit hier een stuk in wat echt ontzettend leuk was en een echte toevoeging was aan de kamer. De puzzels in de rest van de kamer zijn ook in thema en er zit een prima flow in.

Het einde kwam nogal onverwachts voor mij en was een beetje een anti-climax. Ik had zelf ook gedacht dat er nog een ruimte kwam maar helaas was dit niet het geval.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Drs-jlc

Poltergeist

The Code Agency
Posted on: 2023 april 06

Wil ik hier wel echt naar binnen?

De kamers van the code agency kwamen steeds vaker voorbij op escaptalk. Aangezien Dusseldorf maar 1 uur rijden was ipv de gemiddelde 2 uur binnen NL kon het niet lang duren voordat we die kant op zouden gaan. En zo stonden er 1 april 3 kamers op de planning. Na Zepter des lichts gingen we er een schepje bovenop doen met Poltergeist.

The code agency heeft een mooie lounge met een klein café erin waar je wat te drinken kan bestellen. Het is meteen duidelijk dat di teen ‘escape fabriek’ is waar groepen gewoon achter elkaar door worden weggewerkt. Het personeel is wel heel vriendelijk maar er is geen ruimte om na te praten of ervaringen etc. te delen.

Nadat de host nog even gecheckt had of we wel zeker wisten dat we er klaar voor waren, konden we richting de kelder waar ons avontuur kon beginnen. Ik was ontzettend zenuwachtig voor deze kamer, omdat het origineel in Praag toch wel wordt gezien als een erg enge kamer. Ik kan nu al zeggen dat ik het mee vond vallen. Ik was wel constant op mijn hoede en er was wel een duidelijke spanning aanwezig, maar ik heb geen moment gehad dat ik niet meer verder durfde.
De host stuurt ons de kelder in en de spanning is meteen sterk aanwezig, als je jezelf vervolgens ook nog zelf binnen moet laten in de daadwerkelijke kamer, sla je jezelf helemaal voor je kop; waarom doe ik dit in hemelsnaam? Goed begin dus . De aankleding en hele sfeer zit meteen goed en maakt dat je vanaf seconde 1 al over je schouder kijkt. De ‘puzzels’ die in de kamer zijn van goed niveau voor de setting waar je je in bevindt. Er zitten ook genoeg rust momenten in. Deze kamer moet het wel echt hebben van de acteur, want zonder de acteur blijft er niet veel over van de kamer. Als je dus een beetje pech hebt en de acteur doet zijn werk niet goed, kan ik me voorstellen dat deze ervaring best tegen kan vallen. Dat was in ons geval gelukkig niet zo en ik ben me n paar keer toch wel echt kapot geschrokken. Wat ik ook jammer vond, is dat het erg duidelijke is waar de ‘geheime’ doorgangen zich bevinden.

Al met al denk ik dat dit zeker een ervaring is die je mee moet pakken! Vooral als je houdt van horror kamers. Deze kamer heeft er sowieso voor gezorgd dat ik heel erg benieuwd ben naar het origineel in Praag.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  WepsieMarieke

Es ist Züruck

The Code Agency
Posted on: 2023 april 11

Deze mag je niet overslaan

De kamers van the code agency kwamen steeds vaker voorbij op escaptalk. Aangezien Dusseldorf maar 1 uur rijden was ipv de gemiddelde 2 uur binnen NL kon het niet lang duren voordat we die kant op zouden gaan. En zo stonden er 1 april 3 kamers op de planning. Als afsluiter van de dag gingen we het avontuur aan in Es ist zurück.

The code agency heeft een mooie lounge met een klein café erin waar je wat te drinken kan bestellen. Het is meteen duidelijk dat dit een ‘escape fabriek’ is waar groepen gewoon achter elkaar door worden weggewerkt. Het personeel is wel heel vriendelijk maar er is geen ruimte om na te praten of ervaringen etc. te delen.

Zoals de titel en de intro al doen vermoeden is deze kamer gebaseerd op IT. Ik was heel erg benieuwd hoe ze dit hadden verwerkt in de kamer en ik moet zeggen dat het ze goed gelukt is! Ik heb de film ooit een keer gezien, maar zelfs ik herkende wel wat dingen van de film. De kamer is prachtig aangekleed en er hangt constant een eigenaardig sfeertje. Deze kamer is een heel ander soort horror dan Poltergeist en dit vermelden ze dan ook aan het begin. Ik vond dit dan ook niet heel erg eng maar vooral spannend. Er zitten een paar leuke moment in de kamer en ik ben me vooral een keer echt goed kapot geschrokken. De kleine toneelstukjes in de kamer zitten goed in elkaar en de acteur zit goed in zijn rol en ziet er top uit!

Als je een bezoek brengt aan code agency, kan deze absoluut niet ontbreken!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  WepsiesjephanieStan

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Posted on: 2023 march 30

Het testament

We werden in thema ontvangen door de vriendelijke host die ons uitgebreid het verhaal achter de kamer vertelde. Na de intro kregen we een lampje aangereikt en mochten we richting het huisje van de tuinman van de baron wandelen. Die bracht ons meteen al in de juiste sfeer. De kamer is prachtig en brengt je gelijk terug in de tijd. De puzzels zijn leuk en ik heb ook wel wat dingen langs zien komen die ik nog nooit eerder in een escape room heb gezien. Ik dacht altijd dat een kamer zonder electronica niet meer mee zou kunnen draaien in de top kamers, maar ik denk dat de mensen van baron Beeckman overduidelijk het tegendeel bewijzen. Ik vond het zelfs ergens ook wel erg verfrissend :). Achteraf hebben we nog lang nagepraat met onze host. Het was zeker weten een top avond!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  MarinusmadlCaro sjephanie

Pain Killer

Sky High escape rooms
Posted on: 2023 march 22

Painkiller

Met vier man sterk besloten we painkiller te gaan spelen. We werden toch wel 'nieuwsgierig' naar deze kamer na de wisselende reviews. Daarnaast werd er aangegeven in sommige reviews dat er een element in de kamer zat wat toch echt niet kon. We gaan het meemaken!

Allereerst het begin. Dit is echt wel tof en zet meteen de sfeer. De spanning zit er gelijk goed in. Na de eerste puzzel, zwakt alles eigenlijk behoorlijk af. De puzzels zijn geen puzzels meer maar opdrachten met een hoop afleiding en trial and error. Er zitten een aantal zaken in die je alleen kunt weten met voorkennis. De logica ontbreekt en een lekkere flow is ver te zoeken. De aankleding is ook matig en klopt op sommige plekken niet.
En dan komen we uiteindelijk bij het onderdeel waar ik stiekem wel een beetje bang voor was en ja ik moet toegeven ik ben hier ook niet zo over te spreken. Nou heb ik het uiteindelijk wel gedaan en qua pijn viel het reuze mee. Hieruit trek ik de conclusie dat ze het waarschijnlijk hebben aangepast. Maar dit betekent niet dat ik het dan opeens wel goed keur.

Ik snap wat ze hier hebben willen proberen en ergens is het een leuk idee, maar het is het gewoon allemaal net niet. Opdrachten lopen niet lekker. Verhaal is niet duidelijk en veel elementen kloppen niet in de kamer.


Response by Sky High escape rooms

2023 March 24

Bedankt voor je uitgebreide reactie.


5.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 5.0

Service: 6.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  StanDomina TempusCharlottemarkgoedegebuureMariekeDrs-jlcsjephanie

De Illusionist

De Kraakfabriek
Posted on: 2023 march 08

Heerlijk puzzelen

Er stonden weer eens 2 escape rooms op de planning. De eerste van de dag was de illusionist van de Kraakfabriek. Ten eerste zorg dat je optijd vertrekt. Het gebouw zelf is met behulp van de bordjes makkelijk te vinden, maar wij hadden moeite met een parkeerplek zoeken. Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk ontvangen, maar er was niet echt sprake van een gezellige babbel vooraf. Ons werd gewezen waar de wcs waren, waar we de spullen moesten opbergen en we konden meteen van start. De lounge zelf is ook niet gezellig en het is ook vrij fris.
Tijdens de introductie van de kamer werd gelijk uitgelegd waar je moet beginnen en krijg je meteen de eerste hint hoe je de puzzel moet oplossen. Dit was wel erg jammer. Ik denk dat het niet moeilijk zou zijn om dit in de kamer te verwerken zodat de puzzel wel duidelijk is. De aankleding is prima en er wordt goed gebruik gemaakt van licht. De puzzels waren heel origineel. lineair puzzelen, parallel puzzelen, samenwerken echt alles komt voorbij. Er zit een lekkere flow in de kamer en we wisten mooi binnen de tijd te ontsnappen. Deze kamer is zeker de moeite waard om te bezoeken!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2023 march 13

Prachtig!

Na lang wachten was het eindelijk zover. We gaan the movies spelen. Ik keek zo ontzettend uit naar deze kamer. Niet alleen omdat de verwachtingen hoog waren, maar ook omdat ik een groot film liefhebber ben. Ik was heel erg benieuwd hoe ze dit allemaal in een kamer zouden verwerken. Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen door Anthony en we kunnen even rustig bijkomen in knussen ontvangstruimte. Na een korte babbel konden we van start. Het begin belooft gelijk veel goeds. De aankleding is echt helemaal top (Vooral een ruimte is echt ontzettend mooi gemaakt). Ik heb vaak even stilgestaan om gewoon even om me heen te kijken. Het is een wereld van herkenning. De hele kamer is lineair en de puzzels zijn logisch en er zit een lekkere flow in de kamer. Spanning bouwt zich langzaam op en het verhaal is simpel maar daardoor heel duidelijk. Achteraf nog wat gedronken en gezellig nagepraat met Anthony. Wat heeft deze man een prachtige kamer neergezet. We zijn zeer benieuwd naar de volgende kamer die eraan komt! Succes met bouwen!


Response by The Push Mystery Rooms

2023 March 17

Thanx Anouk! Very happy to read! Tot de volgende ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  broeder_viktoranthony_boelaert

Het geheim van de farao

Ik wilde graag voor mijn verjaardag een of twee escape rooms gaan doen. Er was een voorwaarde, het moest in de buurt zijn. Zo zijn we uitgekomen in Ospel waar we het geheim van de farao en Night at the museum hebben gespeeld.
Met geen erg hoge verwachtingen stapte we in de auto richting de escape room. De escape room is gevestigd in een boerderij. Erg aparte locatie en als je van koeien houdt, kun je je hier goed vermaken. Wel ruikt het overal naar koeienstal, zo ook in de kamers zelf. Nadat we ons gemeld hadden werden we gevraagd om nog even te wachten en als we naar de wc wilde, kon dat nog. Verder geen gezellig praatje wat wel erg jammer was. Maarja we komen natuurlijk voor de escape room zelf. We begonnen met de farao. De aankleding is oke. Ze hebben hun best gedaan om een bepaalde sfeer te creeeren maar door de matige afwerking komt dit niet goed tot zijn recht. Er zat een goede flow in de kamer en het doel van het spel was duidelijk. Puzzels waren verder niet heel vernieuwend. De kamer is duidelijk een beestje van zijn tijd. Wat me wel echt heeft gestoord is dat veel dingen heel erg versleten zijn of zelfs kapot. 2 puzzels deden het niet in de kamer. Dat de aankleding niet helemaal afgewerkt is kan natuurlijk, maar zorg er in ieder geval voor dat je puzzels etc. werken. Daarna hebben we nog wat gedronke in de lounge om ons voor te bereiden op de tweede kamer.


5.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Versleten en kapotte puzzels

 

Night at the museum

Ik wilde graag voor mijn verjaardag een of twee escape rooms gaan doen. Er was een voorwaarde, het moest in de buurt zijn. Zo zijn we uitgekomen in Ospel waar we het geheim van de Pharao en Night at the museum hebben gespeeld.
Met geen erg hoge verwachtingen stapte we in de auto richting de escape room. De escape room is gevestigd in een boerderij. Erg aparte locatie en als je van koeien houdt, kun je je hier goed vermaken. Wel ruikt het overal naar koeienstal, zo ook in de kamers zelf. Na het spelen van de farao, gingen we wat drinken in de lounge die bij de escape room ligt. Hier was ook niemand die met ons een babbeltje kwam maken maargoed. Daarna konden we beginnen aan de tweede kamer: Night at the museum. We werden opgehaald door een andere host dan bij de farao. Deze was al wat spraakzamer dan de eerste en had overduidelijk al meer ervaring met escape rooms. Ook bij night at the museum was het doel van de kamer heel duidelijk en we begonnen de kamer met een goede flow, maar op een bepaald punt liepen we vast. Dit kwam voornamelijk doordat er zoveel te doen was in een keer dat we niet meer wisten waar we moesten beginnen. Puzzels zijn verder prima, ook hier zijn ze niet heel erg bijzonder, maar wel leuk om te doen. In deze kamer was ook een puzzel kapot. Ook hier, prima dat de sfeer niet helemaal top is, maar zorg dat je puzzels werken. Het is vooral frustrerend als je van vrienden hoort (die de kamer al een half jaar geleden gespeeld hebben) dat diezelfde puzzel het toen ook al niet deed. We hebben ons verder wel prima.


5.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.5

Service: 7.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • kapotte puzzels

 

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Posted on: 2023 january 23

'gezellig' dagje in Chernobyl

De drie kamers van the start stonden op de planning. De dag begon met Chernobyl. De meest spannende kamer van de drie en de kamer waar ik het meest benieuwd naar was.
Het avontuur start al voor je de kamer in gaat en zet gelijk de juiste sfeer. Na een korte instructie mochten we allemaal een jas aantrekken en waren we onderweg naar Chernobyl. Allereerst echt complimenten voor de acteur. De introductie van de kamer was best lang maar dit heeft me geen moment gestoord doordat de acteur het ontzettend goed deed. Het doel is duidelijk, haal het serum terug. Maarja, dit is natuurlijk niet zo eenvoudig als dat het klinkt. De puzzels zijn van goed niveau en er zit een lekkere flow in de kamer. Het is heel duidelijk hoe het spel gespeeld moet worden om het tot een goed einde te brengen en daardoor vind ik dat het een perfecte balans is tussen puzzelen en interactie met de acteur. Ik denk dat dit dan ook een goede kamer is om mee te starten om te kijken of spannende kamers met acteurs iets voor je is. Achteraf nog de highlights van ons avonturen kunnen bekijken en we hebben ons echt kapot gelachen. De eerste escape room is in ieder geval meer dan goed gekeurd!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • goede balans

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Weer eens wat anders

Na het spelen van Chernobyl stond Undercover skill facility op de planning. Een kamer met een iets ander concept dan de meeste escape rooms. Je moet een aantal proeven doorstaan en voor iedere proef heb je een bepaalde tijd. We werden weer in thema ontvangen. Weliswaar niet zo bombarisch als bij Chernobyl, maar dit is niet erg. De kamer bevat heel veel verschillende elementen waarbij er een afwisseling is tussen behendigheid, breinkrakers en samenwerken. Er zit ook wat mij betreft een lekkere flow in de kamer. Aankleding van de ruimtes zijn prima. Het perfecte aantal spelers voor deze kamers vind ik lasting te beoordelen, omdat het op sommige momenten fijn is om met vier te zijn, maar in andere ruimtes staat de helft niks te doen, maar ik zou deze kamer zeker niet met meer dan vier personen doen. Dan loop je elkaar te veel in de weg. Maar met minder spelers kan er ook wat gezegd worden over de prijs van de kamer. Ik vind de kamer erg duur. Vooral als je het vergelijkt met andere top kamers in de Benelux. Achteraf hebben we ook nog teruggekeken naar de hoogtepunten van de kamer en uitgebreid nagepraat. Bij the Start word je zeker niet opgejaagd en nemen ze uitgebreid de tijd om na te praten wat ontzettend fijn is.


Response by TheStart EscapeRooms

2023 May 05

Klantvriendelijkheid staat bij ons inderdaad centraal en wij nemen graag alle tijd van de wereld om iedereen even welkom te laten voelen!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Anthony TeunensjephanieDrs-jlc

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Posted on: 2023 january 24

Wat gebeurd er allemaal

Het was alweer tijd voor de laatste kamer van de dag en van deze locatie; Harbor hotel. Het verhaal op de site geeft niet veel weg. Je kruipt in de huid van Dieter en je gaat meemaken wat hij dagelijks doormaakt in het hotel, maar je merkt al snel dat het niet helemaal pluis is in het hotel. Qua puzzellijn is het een fijne kamer. Ook in deze kamer zit een lekkere flow en goede afwisseling tussen lineair en parallel puzzelen. Ik ga heel eerlijk zijn, het verhaal is mij volledig ontgaan. Zelfs na wat uitleg. Snapte ik het nog steeds niet echt. De kamer geeft ook een hele rare vibe. Ik denk dat dit de intentie is van de kamer dus wat dat betreft zeer goed uitgewerkt, maar ik heb vaker naar mijn team gekeken van; ligt het aan mij of ben ik het helemaal kwijt. Er wordt heel goed gebruik gemaakt van de acteur en ik ben een paar keer goed geschrokken. Ook hier hebben we achteraf teruggekeken naar de hoogtepunten van ons avontuur en we hebben ons weer helemaal kapot gelachen. Nogmaals, service is echt wel top hier!


Response by TheStart EscapeRooms

2023 February 13

Bedankt voor de fijne review. We horen graag dat jullie zich hebben kapot gelachen. Hier doen we het voor ;-).


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Anthony TeunenDrs-jlc

Origineel thema goed uitgewerkt

Laat op de avond ben ik met drie andere afgereden naar Mechelen om daar de nieuwste kamer van de gouden kooi te spelen. Allereerst een tip vooraf: vertrek optijd. Rijden in Mechelen is geen pretje. Parkeren kan in de parkeergarage die naast het pand ligt. Na een korte intro, die ook wel een beetje komisch was, konden we van start. Ten eerste de aankleding. Vanaf het eerste moment ben je gelijk in een compleet andere wereld. En ik ben echt wel vaker verrast door bepaalde elementen in de kamer. Het thema is erg origineel en je vraagt je vooraf af hoe ze met dit thema 70 minuten kunnen vullen, maar dit is erg goed gedaan. De kamer heeft ook een heerlijke flow en er is genoeg te doen voor 4 personen. Op een enkele puzzel na zijn de puzzels goed in thema. Ik kom binnenkort zeker terug om de andere kamer te spelen


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Rebecca

Your Escape
Posted on: 2023 january 10

Rebecca

Het was weer eens tijd om wat kamertjes te spelen. Deze dag begonnen we met Rebecca. De entrée naar de lounge is compleet in thema en beloofd veel goeds voor de kamer. Eenmaal binnen worden we vriendelijk begroet door de eigenaren van de escape en we konden het meteen al lekker uitgebreid over escape rooms hebben. Na een korte babbel en een standaard uitleg over wat je wel en niet mag doen in een escape room kon ons avontuur beginnen. Ik ben echt aangenaam verrast door de intro. De intro brengt je meteen in de juiste sfeer echt heel tof! De aankleding is compleet in thema en de kamer is heel ruim opgezet. Deze kamer is voor escape room begrippen heel groot. De puzzels zijn heel gevarieerd en je kan op verschillende punten parallel werken. Er zat een puzzel in waar ik echt een hekel aan heb maar dat is natuurlijk erg persoonlijk. Het verhaal was ons wel een beetje ontgaan, maar de eigenaar heeft het nog even toegelicht voor ons. We hoorden dat er een tweede kamer aankomt en we zijn echt heel erg benieuwd wat dit gaat worden! Zodra deze kamer open is komen we zeker weten terug!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • intro

  sjephanie

Here I Am

Escape Room Katwijk
Posted on: 2023 january 11

Wil ik hier eigenlijk wel weg?

Na het spelen van Rebecca was het tijd voor Here I am. Wat keek ik uit naar deze kamer. Bella ciao was al een groot success en ik had het idee dat deze kamer daar nog een schepje bovenop zou doen. Hoge verwachtingen zijn altijd een beetje gevaarlijk, want het kan dan alleen maar tegenvallen toch? In dit geval zijn die hoge verwachtingen 100% waar gemaakt! Het avontuur begint al voordat je de kamer betreed wat altijd een erg leuke toevoeging is. We worden geheel in thema ontvangen en vanuit de ontvangstruimte zie je die deur waar je naar binnen gaat en dit maakt je meteen nog enthousiaster om te beginnen. En dan is het zover; we mogen van start!
Het eerste wat opvalt is de aankleding. Wow wat is dit goed gedaan! De indeling van de ruimtes is tof en de aankleding is tot in de puntjes verzorgd. Het verhaal dat je doorloopt is goed uitgewerkt en logisch. De puzzels zitten goed verwerkt in het verhaal en zijn allemaal van goed niveau. De spanning bouwt zich langzaam op door onder andere de muziek.

Maar wat deze ervaring helemaal compleet maakt, was het napraten met een van de eigenaren (Johan). Hij heeft de hele kamer nog eens met ons doorlopen en alle verwijzingen naar de serie toegelicht (wij hebben de serie namelijk niet gezien). Hij heeft verteld over het bouwproces en we hebben het nog gehad over andere kamers in de Benelux en escapen in Athene. Dit is een eigenaar met passie voor hetgeen wat hij doet! Heerlijk! Heel erg bedankt voor de gezelligheid! Als de nieuwe kamer opengaat staan wij vooraan in de rij!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • aankleding
 • Niveau puzzels

  dayennexJohan Le Van

Café Voorburg

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2022 december 13

Leuke puzzelkamer

Vandaag stonden er twee kamers van missionroom op de planning; Café Voorburg en DEA. We werden heel vriendelijk ontvangen en volede ons erg welkom en konden gelijk beginnen. De dag ging van start met Café Voorburg. De start van de kamer is best leuk bedacht. Niet perse super origineel, maar beter dan we stoppen je in de kamer en success ermee. De kamer is qua grootte voor 4 personen precies goed. Op sommige stukken loop je elkaar een beetje in de weg, maar ik zou de kamer zeker niet aanraden om te spelen met meer personen. Dit is niet alleen vanwege de grootte van de kamer, maar ook vanwege de puzzels. Het grootste deel van de puzzels is lineair, waardoor een deel van de groep soms niks staat te doen. De puzzels zijn wel leuk om te doen en de kamer heeft een goede opbouw en duidelijk doel.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Drs-jlc

DEA

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2022 december 20

Wereld van herkenning voor Breaking Bad liefhebbers

Na het spelen van café Voorburg en even snel wat gedronken te hebben, konden we beginnen met DEA. Een kamer die gebaseerd zou zijn op Breaking Bad. Ik was erg benieuwd hoe duidelijk dit thema naar voren zou komen, maar we stonden op het punt om daar achter te komen! Na een passende intro konden we van start. Het begin is erg grappig bedacht en brengt je gelijk in de goede stemming. Vervolgens is het voor de liefhebbers van Breaking Bad of gewoon als je de serie hebt gezien, een wereld van herkenning. Puzzels zijn in thema en over het algemeen leuk om te doen. Er zat een puzzel in die ik echt verscrhikkelijk vind, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. De eind puzzel had van mij ook iets toffer gemogen, maar deze kamer is zeker een aanrader! De kamer is trouwens ook leuk als je de serie niet hebt gezien. Achteraf nog nagepraat met onze gamehost over must play kamers en ervaringen uitgewisseld. Bedankt voor de gezelligheid!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Kamer 13

Escape Room Appeltern
Posted on: 2022 november 17

Kamer met ontbrekende flow

Als gezinsuitje hebben we een bezoek gebracht aan kamer 13. Na geluncht te hebben in het restaurant ernaast (dikke aanrader) werden we doorgestuurd doorde receptie naar de overkant van de straat waar de escape room lag. Eenmaal binnen werden we ontvangen in een niet al te sfeervolle lounge waar een jongen ons vriendelijk welkom heette. Na de introductie en een hele tutorial te hebben gekregen over ‘hoe maak ik een hangslot open’? Konden we beginnen aan de kamer. We begonnen heel enthousiast met zoeken in de ontzettend ruim opgezette kamer. Ik vond het persoonlijk fijn dat de kamer wat ruimer was dan normaal. Vooral met een wat grotere groep loop je elkaar dan niet zo in de weg. Maar dit enthousiaste begin nam al snel af. Ik miste een rode draad in de kamer en de flow was al snel ver te zoeken. Als ik er nu aan terugdenk snap ik nog steeds niet zo goed hoe we op de helft van de antwoorden zijn gekomen. Bij ons was het vooral heel chaotisch omdat niemand echt meer snapte wat we aan het doen waren en wat we al wel en niet hadden gebruikt. Het verhaal is ons ook compleet ontgaan en toen de host uitlegde wat we precies hadden gedaan dacht ik, oh daar was ik nou nooit opgekomen. Er zit tegen het einde wel een leuk extraatje in de kamer wat ik altijd erg kan waarderen. Achteraf hebben we nog een drankje gedaan in het restaurant waar je ontzettend gezellig kan nakletsen.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  Stan

De Nachttrein

Escape Room Gelderland
Posted on: 2022 october 23

Kamer prima, service slecht

Op de terugweg van Groenlo naar huis had ik zin om nog wel een escape room mee te pakken. Ik had nog een kortingsbon van ER Bemmel die ik had gekregen na het spelen van de Gilde der Wijzen. Deze kamer was me erg goed bevallen en het leek me leuk om terug te komen voor de nachttrein. Zo gezegd zo gedaan, wij boekten de nachttrein. Het ontvangst net als de vorige keer was nogal ongemakkelijk. Het lukt niet echt om een gesprek te voeren met de host. Maar uiteindelijk komen we natuurlijk voor de kamer. Toen we binnen kwamen zat er nog een andere groep die een van de andere kamers ging spelen. Wat me opviel was dat er maar een gamehost rondliep en ik dacht bij mezelf: hij gaat dit toch niet alleen doen he?
De kamer ziet er op het eerste oog best netjes uit voor een kamer die al best wat jaren meedraait. Sommige dingen waren wel erg versleten die naar mijn mening best makkelijk vervangen kunnen worden, maar dit belemmerde ons niet in het puzzelen. Ook stonden er sommige attributen in de kamer waarvan ik niet zo goed snap wat ze in die trein doen. Het communicatie- en samenwerkingsaspect van de kamer is erg leuk en daar verdiend deze kamer zeker wat pluspunten mee. De kamer zit vol puzzels en er zit best een goede flow in de puzzels.
Wat ervoor heeft gezorgd dat onze ervaring niet echt top was, was het feit dat onze host overduidelijk niet aan het opletten was. Toen we nog 25 minuten hadden liepen we compleet vast en na 10 minuten niks geen hints te krijgen zijn we zelf maar om hints gaan vragen. Na 5x roepen kwam er een reactie die leidde tot vier hints die we alle vier al hadden opgelost. En bij de reactie: dit hebben we al (terwijl het kistje nog net niet in de kamer duwde), kregen we geen gehoor. Ik geef het niet snel op in een kamer maar na 20 minuten was ik er wel een beetje klaar mee en hebben we de tijd uitgezeten. Toen onze host naar binnenkwam merkte je ook dat hij totaal geen idee had waar we mee bezig waren. Als hij dan verteld dat we nog ongeveer een handeling moesten verrichten om te ontsnappen, baal je helemaal.

Dus de kamer zelf is best prima en vooral als je van puzzelen houdt, is dit echt wel een leuke kamer om te doen als je in de buurt bent. Maar zorg wel dat je de enige groep bent of dat je geen hints nodig hebt :)


4.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 1.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Slechte service
 • Slechte begeleiding

  Marinde

Mission Mars

Escaperoom Coevorden
Posted on: 2022 october 23

Ruimte thema dat goed is uitgevoerd

Mission Mars was de vijfde kamer die op het programma stond van de zeven kamers die we gingen spelen. We werden vriendelijk ontvangen door de twee eigenaren. De ontvangstruimte ziet er al best spectaculair uit en is geheel in thema. Na een korte babbel over andere escape rooms konden we beginnen. Zodra je binnenkomt is het meteen te zien dat het thema ontzettend goed is doorgevoerd. Met dit soort kamers ben ik altijd een beetje bang dat je overweldigd wordt door het aantal knopjes en schakelaars, maar deze kamer laat heel goed zien wat je wel en niet nodig hebt. De puzzels zijn allemaal in thema en passen in het verhaal. We hebben de kamer gehaald in 50 minuten zonder hints wat bewijst dat er een heerlijke flow in de kamer zit. We hebben ons ontzettend goed geamuseerd en het napraten over de kamer is ook heel leuk gedaan. Wij komen zeker terug voor de nieuwe kamer zodra die af is.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Terug in de tijd

Na het spelen van Mission Mars reden we door naar Groenlo om kamer 1627 spelen. Ik keek ontzettend uit naar deze kamer! We waren wat aan de vroege kant in Groenlo dus we hebben nog even rondgelopen in dit dorpje. Groenlo is ontzettend knus en gezellig dus het is zeker de moeite waard om een rondje te lopen. Maar uiteindelijk komen we natuurlijk voor de escape room!
We werden heel vriendelijk welkom geheten en na even wat gedronken te hebben kon ons avontuur beginnen.

We beginnen met een prachtig filmpje waaraan je kunt zien dat er erg veel moeite in is gestoken. De video had ook een mooie link naar de kamer waardoor je ook gelijk in het verhaal zat.

Ik vind het lastig om deze kamer goed te omschrijven. Het is een kamer die vrij basic is qua aankleding, maar dit past compleet in het thema van de kamer. Het voelt aan als een oude kamer, maar er zit ontzettend veel techniek achter. Je moet flink doorwerken in deze kamer anders ga je het zeker niet binnen de tijd halen. Al met al is het zeker de moeite waard om hiervoor naar Groenlo te rijden!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verhaal

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Posted on: 2022 october 23

Fantastisch begin en eind

De eerste kamer die op het programma stond van de zeven kamers die we gingen spelen was de morfinekluis. De start van deze kamer is heel uniek en is compleet in thema en ook best spannend te noemen. Hierdoor ben je meteen alert en zit je gelijk in het verhaal. Zo een start zie je niet vaak!
Na de start begon het echte puzzelwerk en merkte ik toch wel dat hier de intensiteit en de spanning wat afneemt. Hiermee bedoel ik niet te zeggen dat de kamer niet meer leuk was, maar het voelde nou alweer meer als een 'normale' escape room in plaats van een hele gave beleving, wat ik bijvoorbeeld wel bij the mission had. De flow was toen bij ons ook helemaal weg. Dit lag waarschijnlijk wel grotendeels aan onszelf, omdat wij een soort van ons eigen hintsysteem hadden gesaboteerd, waardoor we geen hints meer konden krijgen.
Het eindstuk is weer ontzettend gaaf en je komt vol adrenaline de escape room uit. En echt complimenten voor onze gamehost. Wij hadden niet door dat wij ons hintssysteem hadden gesaboteerd en de gamehost heeft dus flink moeten schakelen en op zoek moeten gaan naar andere manier om ons te helpen en andere zaken duidelijk te maken.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • 'start' van de kamer

 

Mystery Mansion

Escaperoom Drachten
Posted on: 2022 october 24

Heel erg leuk!

De tweede locatie die op het programma stond was escape room Drachten. Hier gingen we alle drie de kamers spelen. De eerste kamer was Mystery Mansion. De escape room ligt in de kelder van een enorm gebouw en de weg naar de ontvangstruimte toe is al lekker in sfeer. Een gang met sfeer licht en een spannend muziekje kan al veel doen. Eenmaal in de ontvangstruimte werden we vriendelijk ontvangen en we waren al snel volop in gesprek.
We ontzettend veel zin in de eerste kamer op deze locatie. De aankleding is netjes en het verhaal neemt een wending die ik zelf erg origineel vind. Puzzels zijn erg afwisselend en er zit in een lekkere flow in de kamer. Alle puzzels zijn geautomatiseerd. In deze escape room geven ze hun kamers regelmatig een upgrade zodat hij met de tijd meegaat. Echt super tof!
Nadat we de kamer hadden gehaald werden we weer enthousiast ontvangen door onze host en ging het gesprek gewoon verder waar we voor het spelen van de kamer gebleven waren. Op naar de tweede kamer (Prison Break).


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service

  Drs-jlc

Prison Break

Escaperoom Drachten
Posted on: 2022 october 26

Een lastige gevangenis om uit te ontsnappen

Na een korte pauze was de tweede kamer van escape room Drachten aan de beurt: Prison Break. De gamehost gaf aan dat deze kamer kortgeleden geheel was geautomatiseerd. Nogmaals super tof dat hier tijd in wordt gestoken! De escape room begint erg origineel en samenwerken wordt meteen op de proef gesteld. Ik vind zelf gevangenis thema’s minder leuk en ik vond deze kamer ook de minste van de drie. De flow in deze kamer was voor ons ook minder, maar dit lag meer aan ons dan aan de kamer. De host kon wel goed aanvoelen wanneer hij een hint moest geven om de flow niet compleet te verliezen dus dat was heel fijn! Puzzels zijn in thema en erg veelzijdig.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding

 

The Lost Ones

Escaperoom Drachten
Posted on: 2022 october 27

Ontzettend leuke kamer!

Het was zover om de laatste kamer van escape room Drachten te gaan spelen. Hier keek ik het meest naar uit! Voor deze kamer hadden we een andere host, maar hij was net zo vriendelijk en enthousiast als de vorige dus gastvrijheid zit bij deze escape room ook wel goed . Zodra je binnenkomt in de kamer is de sfeer meteen gezet. Je waant je gelijk in een bos en dit decor is echt prachtig gebouwd! De puzzels zijn weer van goed niveau en de flow die we misten bij Prison Break (nogmaals, dit lag waarschijnlijk meer aan ons dan aan de kamer) was weer helemaal terug. De kamer leidt je ook ontzettend goed door het verhaal heen en ze houden het lekker simpel. Niet te veel details, maar gewoon straight to the point. Dit kon ik wel echt waarderen. De effecten in de kamer zijn ten opzichte van de andere twee kamers ook verbeterd. Het enige wat ik nog kan toevoegen is, ga deze kamers spelen! Het is de reis naar Drachten zeker weten waard.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal

 

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Posted on: 2022 september 19

Slotjes, slotjes en nog meer slotjes

Een aantal jaar geleden heb ik hier de andere kamer gespeeld; escape from Machu Pichu. Wat mij hiervan vooral is bijgebleven is dat de kamer bezaaid was met 4 cijferige hangsloten. Ik was erg benieuwd of dit in deze kamer ook het geval was.

Ik hoorde goede dingen over the curse of captain Kidd. Vooral de aankleding kwam vaak ter sprake. Nieuwsgierig als ik ben, besloot ik de kamer te boeken.
We werden ontvangen door de eigenaresse en was een erg vriendelijk ontvangst. We waren wat aan de late kant, maar hier werd helemaal geen probleem van gemaakt. Ze is ook overduidelijk een echte escape fanaat wat altijd een plus is :)
Wat als eerste opvalt nij binnenkomst in de kamer is de aankleding. Deze is echt top. Vanaf binnenkomst lijkt het echt alsof je op een schip zit, maar wat ook gelijk opvalt is de hoeveelheid hangsloten. Ik vind persoonlijk hangsloten echt niet vervelend in een escape room. Er gaat niks boven de blijdschap van een hangslot open maken, maar als ik bij het vinden van een code, deze op 5 verschillende hangsloten moet gaan proberen, vind ik dat wel minder. Een variatie in het type hangslot had hierbij naar mijn idee kunnen helpen (3-cijferige code, lettersloten, sleutels etc). Deze kamer zit bomvol puzzels, waarbij er geen volgorde zit in het oplossen hiervan. Hierdoor kan je goed met veel man langs elkaar werken, maar dit heeft als nadeel dat de kamer niet echt een verhaal bevat. Deze puzzels waren wel leuk om te doen en (de meeste) waren in thema.

Dus hou jij ontzettend van puzzels en hangsloten in een escape room? Dan kan ik deze zeker aanraden. Mocht je dit niet zo liggen dan zou ik deze overslaan.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in September 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • parallel puzzelen
 • te veel (dezelfde) hangsloten

 

Lost and Found

Kamer 237
Posted on: 2022 september 02

Genieten!

Het is alweer een tijdje geleden da tik voor het laatst bij kamer 237 was om de concierge te spelen. Zowel kamer 237 en de concierge waren echte toppers dus toen de nieuwe kamer open ging kon ik niet wachten om weer terug te keren naar Volkel. 1 september was het zover; wij gingen Lost&Found doen.

Het ontvangst bij kamer 237 is en blijft top. Personeel is vriendelijk en je word in stijl ontvangen. Na een korte babbel konden we beginnen aan de kamer!

Het begin van de kamer is ijzersterk. Je zit gelijk in het verhaal en bent meteen in een compleet andere wereld. Je voelt gewoon aan alles dat het klopt en dat hier ontzettend veel liefde, passie en energie in zit. Door de gehele kamer blijft het thema en aankleding kloppend en de kamer zit vol met kleine referenties en details.

De puzzels zitten goed in elkaar en hebben een heerlijke flow. Met momenten zijn de puzzels parallel en soms lineair wat effe voor dat rust en overzichtelijke moment zorgt. Alle type puzzels (samenwerken, hersenkrakers, doen etc) komen langs.

Het verhaal wordt op een overzichtelijke manier verteld. Je komt steeds iets meer te weten. Soms gooit een kamer gelijk ontzettend veel informatie over je heen waardoor je er op een gegeven moment niks meer van snapt. In Lost&Found is dat absoluut niet zo. Steeds kom je wat meer te weten tot aan het einde van de kamer alle puzzelstukjes in elkaar vallen.

Kamer 237 ontzettend bedankt voor de gastvrijheid en het bouwen van zo n ontzettend mooie kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  kamer237

BUS 13

Escaperoom Geldrop
Posted on: 2022 august 03

Bus 13

Twee vriendinnen hadden nog nooit een escape room gespeeld en wilden graag een keer met mij mee. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen dus last minute was ik op zoek naar een kamer die enigzins in de buurt lag. Uiteindelijk zijn we uitgekomen in Geldrop. Bij ontvangst werd al snel duidelijk dat een korte babbel er niet in zat. Ik zag nog geen 10 seconden en we mochten alweer meelopen naar de kamer (en we waren ook nog 15 minuten te vroeg), maar uiteindelijk komen we natuurlijk voor de escape room zelf. Je doel is meteen duidelijk; vind een manier om de bus te starten. De escape room bevindt zich in een echte bus wat ik een pluspunt vind. Er is geen achtergrond muziek wat ik toch altijd wat minder vind. Je kan naast elkaar werken maar het is vooral in het eerste gedeelte heel chaotisch. Het is niet duidelijk wat waarbij hoort en er komt een hoop informatie in een keer op je af. De puzzels zijn wel grotendeels in thema. Het einde is een kleine anti climax maar we hebben ons zeker een uurtje goed vermaakt.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

The Grandmaster

Clocked-Up
Posted on: 2022 august 03

Heerlijk puzzelen

Met twee redelijk onervaren spelers heb ik deze kamer gespeeld. Clocked-up is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er liggen genoeg eet- en drinkmogelijkheden in de buurt. Het ontvangst was ontzettend vriendelijk en gezellig. De passie voor escape rooms spatte er gewoon vanaf. En zo hebben we de gamehosts natuurlijk het liefst :).
De kamer is ruim opgezet met voldoende bewegingsvrijheid. Goede afwisseling tussen puzzelen en zoekwerk en een goede variatie in type puzzels. We hadden een lekkere flow en met een kleine hint hebben we de kamer gehaald. De prijs-kwaliteit verhouding van deze kamer is echt top! Achteraf nog lang nagepraat met de gamehost en we begrepen dat ze net een nieuwe kamer hebben geopend. Wij komen zeker terug!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels

  Stan

Wat een toffe kamer!

Deze dag gingen wij twee kamers spelen. De eerste van de dag was Till Death do us Part. De laatste keer dat ik hier ben geweest was de ontvangstruimte nog best kaal, maar nu zit er een spellenwinkel in wat ik ontzettend gaaf vond. Alleen hier al kon ik me een uur vermaken. Ze waren nog bezig met de kamer opruimen waardoor we tijdens het ontvangst onszelf moesten vermaken, maar dit was door de spelletjes geen groot probleem :). Uiteindelijk werden we door een vriendelijke host meegenomen naar de kamer. De start vind ik erg origineel en schept meteen wel een sfeer, maar hier moet je zeker niet met te veel man zijn. Ik vond de kamer ontzettend mooi aangekleed en er hing een heel maar sfeertje. De puzzels vond ik ook echt ontzettend leuk en afwisselend met goede samenwerkingselementen. Het verhaal wordt gaandeweg in de kamer verteld. Ik heb het maar vaag meegekregen, omdat ik de kaner op bepaalde punten nogal eng vond. Nou ben ik normaal niet zo n angsthaas en denk dat dit dan puur met de verwachting van de engheid van de kamer te maken heeft. Ik was hier totaal niet op voorbereid en dat maakte waarschijnlijk dat ik het op bepaalde punten flink spannend vond, maar ik vind deze kamer 100% een aanrader! Ik vond de kamer echt heel tof!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 7.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels

  dayennexStan

Goeie old school kamer

De ontvangst van deze kamer is compleet in thema en zorgt wel heel even voor wat verwarring. Vooral als je nog nooit of niet veel escape rooms hebt gedaan, maar ons team had daar gelukkig geen last van 😉. Na een sterke introductie, gingen we van start. Er is goed en slim gebruik gemaakt van de al bestaande ruimte en het thema van de kamer komt goed naar voren. De puzzels zijn voornamelijk lineair waardoor ik zeker niet met een al te grote groep naar deze kamer zou komen. De mechanismes in deze kamer zijn heel erg tof en net als je denkt dat je alles wel hebt gezien, komt er weer wat nieuws voorbij.

Ik kreeg naar mijn mening op een bepaald punt te snel hints. Eerste half uur hadden we geen enkele hint gehad en het leek alsof de host opeens bedacht dat we toch wat achter liepen, maar ons wel graag wilde laten ontsnappen en dat 'gat' aan de hand van veel hints probeerde te dichten. Verder hebben we na de escape room wel nog gezellig nagepraat en nog wat escape ervaringen uitgewisseld.

Ik vind dit een erge leuke kamer zonder technische snufjes. Maar ik vind een 9.6 voor deze kamer wel wat aan de hoge kant, maar de kamer is zeker de moeite waard.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  Caro Stan

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 july 13

WOW

Ik kan niet meer dan enthousiast zijn over deze kamer! Ontvangst was top. Puzzels zijn top. Aankleding is top. Gewoon alles klopt aan deze kamer! Je bent vanaf de eerste seconde dat je binnestapt in een compleet andere wereld!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

The Competition

OuterGround
Posted on: 2022 june 30

Leuke battleroom

Als familiedag hebben we deze kamer gespeeld. We speelden de kamer in 2 teams van 4 personen. De opdracht is simpel; wie als eerste de beker weet te bemachtigen wint. Verwacht ook zeker geen diepgaand verhaal, want daar is deze kamer niet voor bedoeld. Dit is een typische battleroom waarbij het gaat om winnen. Aankleding is in thema en er zitten zeker wat leuke effecten in. De kamer is ook leuk opgezet, waardoor je de druk goed voelt en je stresslevel alleen maar stijgt. Deze kamer is perfect voor teamuitjes en een familiedag. En zoals altijd was de gastvrijheid bij escape room Rijswijk weer top :).


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 8 persons

Escaped: Yes

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2022 may 31

WAUW

Al twee keer eerder had ik deze escape room geboekt, maar iedere keer door corona kwam het er niet van. 26 mei was het dan eindelijk zover. Ik had ontzettend genoten van Erzsebet en was ontzettend benieuwd naar hun nieuwe kamer; Le Prince. Na rustig wat gedronken te hebben en onze spullen te hebben opgeborgen konden we gaan beginnen. Wat meteen opvalt is de aankleding. Wat is deze ontzettend mooi en gedetailleerd. Je zit meteen in een compleet andere wereld. De puzzels zijn van goed niveau en meer parallel te spelen dan lineair. Er zitten ook echt wel wat samenwerkingspuzzels in wat ik ontzettend tof vond. Door de gehele kamer zitten kleine knipogen naar andere hele vette kamers. Wat ook al laat zien dat deze eigenaren passie hebben voor escape rooms :).


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Details
 • Afwisselende puzzels

 

The Mansion

Operation Exit
Posted on: 2022 april 20

Prima kamer

Spontaan besloten om tijdens een dagje Den Haag met zn tweetjes naar deze escape room te gaan. We hadden nog geen 24 uur vantevoren geboekt en konden gewoon nog terecht wat echt super fijn was! De escape room ligt in een mooi ouderwets pand wat meteen wel voor sfeer zorgt. Ontvangstruimte is prima maar niet heel bijzonder. Omdat we de kamer met zn tweetjes gingen spelen kregen we de mogelijkheid om wat extra tijd erbij te krijgen wat natuurlijk ontzettend fijn was! De kamer zelf is prima aangekleed met varierende puzzels die leuk zijn om te doen maar niet allemaal in thema zijn. Het is nog een vrij ouderwetse kamer dus er zijn veel cijfersloten aanwezig. Wat wel vervelend is en wat in meerdere reviews naar voren komt, is dat er geen geluidje te horen is wanneer een hint binnenkomt. Wij haalden de kamer uiteindelijk met 3 minuten op de klok. We hebben ons goed geamuseerd!


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • vriendelijke host
 • geluidloze hints

 

Top ervaring

Met een groepje van 4 man sterk ben ik afgereisd naar Bergen op Zoom om beide kamers te spelen. Escape room is gelegen midden in de stad dus hou hier rekening mee qua parkeren etc. Op de website staan wel 3 of 4 parkeerplekken aangegeven waar je het beste kan parkeren dus dat is helemaal top. Ontvangstruimte is niet heel bijzonder maar heeft precies wat die nodig heeft. We starten deze dag met hun oudste kamer; De juwelier van de Onderwereld.

De kamer is heel mooi aangekleed en het lijkt ook echt op een juwelierszaak. De puzzels zijn ontzettend leuk en in thema. Je kan op veel stukken goed langs elkaar werken waardoor iedereen altijd wat te doen heeft. Ook een goede balans tussen puzzels en zoek werk. We hadden het idee dat de host ons goed in de gate hield en waar nodig greep hij op het perfecte moment in met subtiele hints. Deze kamer is zeker een aanrader.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

  Stan

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Posted on: 2022 april 04

fantastisch

Met een groepje van 4 man sterk ben ik afgereisd naar Bergen op Zoom om beide kamers te spelen. Escape room is gelegen midden in de stad dus hou hier rekening mee qua parkeren etc. Op de website staan wel 3 of 4 parkeerplekken aangegeven waar je het beste kan parkeren dus dat is helemaal top. Ontvangstruimte is niet heel bijzonder maar heeft precies wat die nodig heeft. De tweede kamer van de dag was hun nieuwste kamer; Genootschap 5255.
Deze kamer heeft een heel ander thema dan de juwelier van de onderwereld en is gebaseerd op de film Now you see me. De film komt heel sterk naar voren in de kamer en alle puzzels zijn in thema. Aankleding begint heel minimaal en wordt naarmate de kamer vordert steeds beter en mooier. Puzzels zijn van een goed niveau en je kan je goed over de puzzels verdelen. Er zit een heel leuk extraatje in de kamer wat voor mij de beleving wel afmaakte.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Beleving

 

Elixir

Wintertuin Experience
Posted on: 2022 march 11

Top ervaring

Deze kamer is gelegen in een oude kas waar niet alleen een escape room maar ook een restaurant in is gemaakt. Wat er ontzettend gezellig uit zag (en de taart zag er ook goed uit ). De escape room is te zien vanuit het restaurant waar ik in eerste instantie niet heel enthousiast van werd aangezien iedereen je kan zien. Maar dit bleek in de escape room zelf helemaal niet storend. Het verhaal wordt op een erg leuke manier gebracht en de puzzels zijn van een goed niveau en vrijwel allemaal in thema. Dus de puzzelliefhebbers onder ons worden zeker gelukkig van deze kamer. De aankleding is prima maar niet heel bijzonder. Al met al een leuke escape room op een prachtige locatie.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Posted on: 2022 march 11

Gave beleving

Na het spelen van Elixr was het tijd voor deze beleving waar ik veel goede dingen over gehoord had. We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten. Lag hier de nadruk op angst of moest de kamer vooral spannend zijn? Gelukkig voor de meeste van onze groepen was het een spannende kame ren absoluut geen enge kamer. Het verhaal begint gelijk als je binnenkomt wat tof is voor de hele sfeer. De start van de kamer vind ik ook erg goed bedacht en er wordt zeker getest op je improvisatievermogen. De kamer was bij ons erg chaotisch. Dit lag voornamelijk aan ons, maar we hebben ons echt ontzettend goed geamuseerd en heel hard gelachen. Beleving staat hier wel zeker centraal. De puzzels zijn prima en de puzzels zijn wel grotendeels in thema. Zeker een aanrader!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • acteur

  Stan

Kerkrazzia's

Escaperoom Nonsense
Posted on: 2021 november 30

leuke ervaring

Na lange tijd geen escape rooms gespeeld te hebben, werd het toch tijd om weer eens een kamertje te spelen. En voor de verandering een die nog geen 20 minuten rijden was. We werden vriendelijk ontvangen en na het standaard verhaaltje konden we van start. De kamer is netjes in thema aangekleed maar op bepaalde de punten kan de afwerking wel echt beter. De puzzels zijn afwisselend, maar bij veel puzzels mis je net een bepaalde link waardoor je verbanden beter kan leggen. We hebben dan ook een paar hints nodig gehad, maar dit mocht de pret niet drukken! Al met al zeker leuk om mee te pakken als je toch in de buurt bent.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in November 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • afwerking kan beter

 

Houdini's Academy

Keyhouse
Posted on: 2021 september 18

Niks is wat het lijkt

Na het spelen van Amenhotep gingen we bij deze kamer naar binnen. Het begint al heel anders dan een normale escape room wat me meteen enthousiaster maakte. Wat een super speelse kamer is dit. Eens een keer niet je hersenenkraken over zware rekenpuzzels maar gewoon lekker doen. Alles is in thema maar aankleding is niet bijzonder. De eigenaren zijn echt top en hebben veel liefde voor wat ze doen.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Anders dan andere kamers

  De Milde DictatorMarieke

Amenhotep

Keyhouse
Posted on: 2021 september 22

Zeker een bezoekje waard!

We begonnen deze dag met het spelen van Amenhotep. We werden vriendelijk ontvangen door de twee enthousiaste eigenaren die een enorme passie hebben voor escape rooms. De tempel is erg mooi aangekleed. Het blijft altijd moeilijk om een tempel na te maken in een kantoorpand, maar dit is wat mij betreft goed gelukt. De puzzels zijn uitdagend en afwisselend. Bij sommige puzzels zaten wat ons betreft wat schoonheidsfoutjes, maar de eigenaren gaven aan dat ze van plan waren om dit aan te passen. De kamer is op bepaalde stukken parallel maar samenwerken is soms ook een must.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

The Classroom

Forsaken escape room
Posted on: 2021 august 24

Leuk!

We hadden 2 kamers geboekt deze dag: The classroom en the clinic. We begonnen met hun oudste kamer: the classroom. Na een vriendelijk ontvangst en de spullen opgeborgen te hebben konden we beginnen. De weg naar de escape room zet al gelijk een sfeer, maar hier wordt naar mijn idee (te) weinig gebruik van gemaakt. In plaats van dat je gelijk begint met de escape room moet je aan het eind van dit gangenstelsel wachten om een filmpje te kijken. Wat je naar mijn idee wat uit de sfeer haalt. Vervolgens konden we van start.
De kamer is perfect in thema met een creepy sfeertje, maar op een moment na komt dit “enge” aspect terug en voor de rest is het een “gewone” school. Puzzels zijn goed in thema en echte hersenkrakers en perfect voor mensen die van rekenen houden. De laatste kamer bevat voornamelijk behendigheidspuzzels die leuk waren om te doen maar ook licht frustrerend doordat het er zoveel tegelijk waren. Al met al zeker leuk om mee te pakken!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Kamer doorlopen
 • Te veel behendigheidsspellen
 • Start kamer

 

The Clinic

Forsaken escape room
Posted on: 2021 september 01

Aanrader!

Na het spelen van the classroom hebben we the clinic gedaan. Je merkt direct bij binnenkomst van de kamer dat dit een nieuwere kamer is waarbij oa het filmpje beter tot zijn recht komt en meer met het verhaal te maken heeft. Puzzels zijn goed in thema en er kan op veel punten naast elkaar gewerkt worden waardoor niemand stil staat. Aankleding is niet bijzonder, maar perfect in thema. Je merkt dat door de kamer heen de spanning wordt opgebouwd wat naar mijn mening erg goed gedaan is. Puzzels zijn ook van een goed niveau. De knipoog naar een van mijn favoriete series was ook we heel tof 😉. Achteraf de kamer nog eens doorlopen wat altijd heel fijn is om te doen. Ze nemen hier zeker de tijd voor je!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzel niveau
 • knipoog naar tv serie :)

 

De Martelkelder

Escaperoom Den Bosch
Posted on: 2021 august 16

De martelkelder

Deze escape room is midden in de stad gelegen, maar de escape room staat duidelijk aangegeven dus je zal het niet snel missen. De ontvangst was prima. De host was vriendelijk en na het standaard praatje konden we beginnen. De locatie past perfect bij het thema van de kamer en we begonnen vol goede moed. Maar al snel liepen we tegen wat zaken aan. Kabels zijn niet weggewerkt waardoor je gewoon zag welk mechanisme waarvoor diende. Puzzels zijn ook niet allemaal even logisch en bij een puzzel kon de host zelf niet vertellen hoe de puzzel werkte. Ook is het er erg klam.


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 4.5

Service: 6.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • kabels zichtbaar
 • klam

 

Family Secrets

Breakout Room
Posted on: 2021 august 16

Zeker een aanrader!

Na eerder al seven sins en bloody dentist te hebben gespeeld, zijn we nu naar Den Bosch afgereisd voor de nieuwste kamer. We werden vriendelijk ontvangen en na een korte babbel konden we van start. De kamer is mooi aangekleed en het verhaal en doel van de kamer is vanaf het begin duidelijk. De kamer heeft een leuke twist wat ik altijd wel kan waarderen. Puzzels zijn allemaal in thema en er zitten wat mooie technische snufjes in. Alle puzzels zijn ook logisch wat ik bij seven sins nog weleens miste. De kamer heeft een heerlijke flow en we hebben de kamer gehaald met een hint en 9 minuutjes over op de klok. Helemaal super! Achteraf nog gezellig nagepraat met Robin die overduidelijk heel veel plezier heeft in het werk dat hij doet!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Robin :)
 • Flow

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Posted on: 2021 august 08

WAUW!

Eindelijk was het zover: Stay in the Dark was een feit. Vol goede moed maar toch ook met wat angsten richting Rotterdam.

Het verhaal begint goed. Je krijgt duidelijke instructies en er is nog ruimte om even naar de wc te gaan. Maar daarna moesten we er toch echt aan geloven.
Ik kan niet meer zeggen dan WOW wat is dit vet! De ruimtes zijn subtiel maar doeltreffend aangekleed. Licht en geluid klopt en is nergens too much. Perfecte balans tussen spanning (misschien een beetje angst) en rust momenten om even op adem te komen.

Maar een speciaal bedankje voor onze acteur Stef. Hij heeft het fantastisch gedaan en wat hebben we gelachen na afloop! Stef en het team, heel erg bedankt voor de fantastsiche ervaring!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  jadelouisaDaan92MarcAlecannaChaosDMMaaikeDbilipeGertDeGoudvisCasturiicinzanoRobin02Kooijv3chtertientieneduarddouwesdekkermitch_bDarkParkcathyTheekopje

Space Lab

Escape Room Schagen
Posted on: 2021 july 30

Leuk!

2 man sterk gingen wij space lab spelen. We werden vriendelijk ontvangen en na een korte babbel, konden we beginnen.
De kamer heeft een strakke en goede aankleding. Het verhaal en het doel van de kamer is goed uitgewerkt waardoor je op ieder moment weet wat je moet doen. Er zit een spel element in wat in het thema van de kamer past, maar waar ik zelf niet zoveel mee kon. Daarnaast was het hierbij niet altijd duidelijk hoe het gebruikt moest worden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in July 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

The Chocolate Factory

Escape Room Schagen
Posted on: 2021 august 04

Leuke kamer

Deze kamer hebben we gespeeld na space lab. Een heel ander type kamer met een vrolijker thema. Na een drankje en het ontvangen van ons ticket konden we beginnen! De kamer heeft een aardige aankleding. We begonnen vol goeie moed aan de puzzels maar liepen al snel vast. Er zijn veel linken die je moet leggen waar wij nu nog van denken hoe hadden we dat moeten weten. Communicatie verliep via een portofoon wat niet helemaal lekker liep. Alles past wel goed in het thema en je doel is vanaf seconde 1 duidelijk. Als je in de buurt bent, is het een leuke kamer om mee te pakken!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

The Mad Magician

MJ Escape
Posted on: 2021 july 27

Lekker puzzelen!

Eerste kamer van de dag; the mad magician. De ontvangstruimte van deze escape room is vrij basic en miste wat muziek maar de bank zat erg lekker 😉. We werden goed en enthousiast ontvangen en na een korte babbel konden we aan de slag! De kamer zelf is groot en vrij basic aangekleed. Er zijn ontzettend veel puzzels die vrij wel allemaal in thema zijn. De puzzels waren logisch en met een enkele hint wisten we te ontsnappen. Zeker voor de puzzelaars onder ons is deze kamer een aanrader.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels

 

The Boss

MJ Escape
Posted on: 2021 july 27

Lekker puzzelen

Tweede kamer van de dag; the boss. De ontvangstruimte van deze escape room is vrij basic en miste wat muziek maar de bank zat erg lekker 😉! De kamer zelf is groot en aankledinng is prima. Niet bijzonder maar past in het thema. De puzzels zijn net een tandje pittiger dan de puzzels van mad magician wat het wat uitdagender maakt. Verder vond ik de kamer wel wat te netjes ogen voor een maffiakamer.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels

 

Top kamer

Na eerder al the sabotage gespeeld te hebbe n was het nu tijd voor the launch. Ik vind het een heel leuk concept om als battleroom te spelen en kan dit ook iedereen aanraden. Ik vond the launch leuker dan the sabotage. Zowel qua puzzels als qua decor. The launch is veel indrukwekkender en door licht- en geluidseffecten wordt dit alleen maar versterkt.
Er wordt ook veel gebruikt gemaakt van filmpjes tussendoor. Ik snap dat dit gedaan wordt om het verhaal te versterken maar van mij hadden deze wat korter gemogen. Daarnaast denk ik dat de kamer leuker is als je wat langer de tijd krijgt. Er moeten best wat puzzels opgelost worden en het ontsnappingspercentage voor beide kamers is ook redelijk laag.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: No


 • aankleding
 • battleroom concept
 • te lange filmpjes tussendoor
 • te korte speeltijd

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2021 july 17

Wouw!

Met een groep van 2 onervaren en 2 ervaren escapers vertrokken wij vol goede moed naar Waalwijk. Dit was de eerste kamer die ik van deze escape room heb gespeeld dus ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar nadat Yves me duidelijk had gemaakt dat het toch echt n hele goede kamer was, ging ik toch stiekem met hoge verwachtingen naar Illusion 😉.
De intro van deze kamer is ontzettend goed gedaan! Vaak dwaal ik wat af als een intro naar mijn mening te lang duurt maar dit bleef zo ontzettend boeiend! Alles in de kamer kun je terugkoppelen naar het verhaal en de aankleding is ontzettend mooi! Puzzels zijn leuk en perfect in thema! Iedereen heeft ontzettend genoten en leuk dat je de kans krijgt om nog een keer door de kamer te lopen. Bij Epic escape nemen ze de tijd voor je!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Introductie
 • Verhaal

  Epic Escape Waalwijk

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2021 july 05

GEWELDIG

Ik denk dat alle reviews hier wel voor zich spreken. Wat een top kamer is dit! Er is zoveel liefde gestoken in deze kamer! Licht, geluid, aankleding en puzzels, het klopt gewoon allemaal. Het verhaal zit zo goed in elkaar… niet normaal! Loran weet echt waar (in mijn ogen) een escape room om draait en doet er alles aan om jou de perfecte ervaring te geven! Loran, je bent een topper! Dat mag ook weleens gezegd worden 😀


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • aankleding
 • licht en geluid
 • top eigenaar!

  down-the-hatch

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Posted on: 2021 july 05

Kamer in een nieuw jasje

Eerder heb ik al Jack the Ripper gespeeld op de oude locatie. Dit was een ontzettend leuke kamer, maar wel wat verouderd in vergelijking met andere kamers. Super tof dat ze deze kamer een upgrade gegeven hebben. De aankleding en het verhaal is (zoals verwacht) vrijwel hetzelfde ten opzichte van de oude versie. De puzzels zijn heel anders en hebben zeker qua techniek een mooie upgrade gehad! Deze kamer heeft naar mijn idee een mooie balans tussen cijfersloten en techniek en ik zou deze kamer zeker aanbevelen! Service was weer top, zoals we gewend zijn van escape room Rijswijk :)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The Pub

Room Escape Maastricht
Posted on: 2021 july 02

Redelijke kamer

We werden vriendelijk ontvangen door de host en na een kort toiletbezoek konden we gelijk van start. Dit zou de moeilijkste kamer zijn van de 6 kamers die ze hebben. Een uitdaging is altijd leuk, maar nadat werd verteld dat we het eerste halfuur geen hints zouden krijgen, werd ik toch een beetje angstig. Ik snap persoonlijk niet waarom je een limiet zou leggen op het aantal hints wat je mag krijgen, maar niks aan te doen. De aankleding van de kamer is vrij basic en er wordt gebruik gemaakt van hangsloten. De kamer bleek achteraf voor ons niet lastig te zijn. Met 10 minuten op de klok en 1 hint wisten we te ontsnappen. Dit is een prima kamer voor 2 ervaren escapers die van puzzelen houden of voor beginnend escapers.


7

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2021 june 28

Prachtig decor

Eindelijk was het zover! We mogen weer escapen! We werden vriendelijk ontvangen en na een hele korte uitleg konden we van start. Kamer is super aangekleed en je merkt dat hier heel veel liefde en energie in is gestoken! Je waant je echt in een jungle wat super tof is. Puzzels passen bij het thema en zijn erg divers. Achteraf nog gezellig nagepraat over andere escape rooms. Wij komen zeker terug voor de nieuwe kamer die bijna open gaat!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • aankleding!

 

The New World

Clocked-Up
Posted on: 2020 december 15

Leuke kamer voor 2 personen

Helaas zal deze kamer niet meer te spelen zijn nadat de maatregelen rondom corona weer versoepeld worden, maar anders had ik gezegd dat je deze kamer echt nog wel even mee moet pakken. Deze kamer is niet groot, maar perfect voor 2 personen. Ik zou het ook niet aanraden om deze met meer te spelen. Puzzels zijn leuk en in thema. Ik ben blij dat ik deze kamer nog heb kunnen doen!


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in December 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

The Attic

Team Trapped
Posted on: 2020 december 15

Top kamer!

Na het spelen van the Blind Tiger konden we niet wachten om terug te keren voor het spelen van the Attic. En zaterdag (gelukkig net voor de lockdown) was het zover. De escape room, zoals de naam al zegt, ligt op de zolder. Na het beklimmen van een aantal trappen konden we het intro filmpje bekijken. Waar ik het filmpje van the blind tiger te lang vond, vond ik deze perfect qua tijdsduur. De puzzels zijn uitdagend en perfect in thema. Het einde vond ik tof gemaakt/bedacht! Ik vind dat ze zichzelf overtroffen hebben tov blind tiger. Het blijkt ook dat ze veel hebben verbeterd en aangepast op basis van de feedback die ze gekregen hebben. Dus ik zou niet te veel aantrekken van wat in de oudere reviews gezegd wordt, aangezien er veel veranderd is. Met andere woorden: gewoon doen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in December 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Posted on: 2020 december 06

Ouderwetse puzzelkamer met heerlijke flow

Na het spelen van Illuminati Headquarters zijn we terug gekomen om Zodiac Killer te spelen. Na een korte uitleg mochten we naar binnen waar we een introductie filmpje keken. Ik vond het tof dat je het filmpje in de kamer krijgt, maar niet de mogelijkheid hebt om al te zoeken etc. Hierdoor zit je gelijk in het verhaal zonder afgeleid te zijn. De aankleding is vrij basic maar past wel in het thema. De puzzels zijn top! Niet te moeilijk, maar ook zeker niet te makkelijk. De puzzels zijn tot op enige hoogte parallel, maar we hebben zeker momenten gehad dat we effe op elkaar moesten wachten. Zeker een aanrader als je van lekker puzzelen houdt!


8.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Room 1803

Escape Ede
Posted on: 2020 december 06

Zeker een bezoekje waard!

Allereerst wil ik aangeven dat de service top was! We hadden nogal wat vertraging, waardoor we aan de late kant waren. Na een belletje gaf de host aan dat dit geen probleem was. Eenmaal daar werden we ook vriendelijk verwelkomt en ondanks dat er nog een groep na ons kwam, werden we niet opgejaagd. Hij nam alle tijd om ons wat te vertellen over het ontstaan van de escape room etc. Heel erg bedankt daarvoor! De kamer zelf heeft een originele wending en een leuk wtf moment. Aankleding is dik in orde. De puzzels waren naar ons inzien wel wat lastig waardoor we de hele tijd niet in een lekkere flow kwamen. Maar wij hebben ons zeker geamuseerd en komen terug voor de nieuwe kamer!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • origineel concept

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2020 november 01

Creepy kamer!

Deze dag stonden er twee kamers op de planning: Bloody Mary en Soup du Jour. Bloody Mary stond al een hele lange tijd op mijn wishlist en ik kon dus niet wachten om deze kamer te spelen. De locatie is zoals al vele hebben aangegeven prachtig. Het zet gelijk al de juiste sfeer en als je je nog niet ongemakkelijk voelde, dan zorgde de locatie daar wel voor. Bij binnenkomst was er niemand aanwezig wat enigszins vreemd voelde, maar waardoor de sfeer er wel goed in kwam in de groep. Na 5 minuutjes wachten werden we in thema opgehaald en naar de kamer gebracht waar de host het verhaal goed wist over te brengen. Vervolgens keken we nog een filmpje voor we aan de kamer konden beginnen. Dit filmpje voelde wat vreemd, omdat het een ander verhaal leek dan de host net had verteld. Van mij was het verhaal van de host voldoende geweest. De kamer zet meteen de juiste sfeer. Wat de kamer zo goed maakt is het ongemakkelijke gevoel wat de kamer geeft. Het lijkt er bijna echt te spoken! De geluid en licht effecten zijn fantastisch gedaan. De puzzels zijn goed in thema en voor wat ervaren spelers vrij eenvoudig, maar dat maakt ze niet minder leuk. De eindpuzzel is echt fantastisch! De kamer is aan de oude kant, maar deze kan nog goed mee met de toppers van dit moment!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Eindpuzzel
 • Creepy sfeer

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2020 november 01

Fantastisch!

Deze dag stonden er twee kamers op de planning: Bloody Mary en Soup du Jour. De locatie is zoals al vele hebben aangegeven prachtig. Het zet gelijk al de juiste sfeer en als je je nog niet ongemakkelijk voelde, dan zorgde de locatie daar wel voor. We werden weer in thema ontvangen en konden niet wachten om te beginnen. Dit is een hele andere kamer dan Bloody Mary qua techniek. Waar Bloody Mary met name draait op hangsloten, is deze kamer geheel technisch gestuurd. Hierdoor is het lastig om te achterhalen wat je precies moet doen en waar je naar opzoek bent. Ik merkte dat een van mijn mede escapers die voor het eerst een escape room ging spelen, hier in het begin moeite mee had. Ik raad dus aan om deze te spelen als je al wat ervaring in de escape room wereld hebt. Je moet namelijk goed doorwerken om deze kamer binnen de tijd te halen. Deze sfeer is erg goed in deze kamer en alles klopt. De techniek is adembenemend en er zitten hele originele elementen in het spel. De puzzels zijn perfect in thema en er zaten veel spellen tussen die ik nog nooit eerder gezien had. Wij verlieten de kamer dan ook met een big smile en hadden nog graag wat meer uurtjes in de kamer willen doorbrengen. Kortom, ga deze kamer spelen!


Response by Rock City Escape

2020 November 03

Hi Anouk, dank je wel voor je uitgebreide en passende review, fijn dat jullie hebben genoten. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • techniek
 • spellen

 

Boshut 17

Locks & Keys
Posted on: 2020 october 27

Prima kamer met genoeg te doen voor 2 personen

Mijn vriend en ik vonden het weer tijd om te gaan escapen met zijn tweetjes. En we kozen ervoor om deze kamer en Het geheim van Schrobbeler te spelen. We werden vriendelijk ontvangen en na een korte uitleg konden we beginnen. Het pand is wat raar gelegen. Blijkbaar zit er een kerk in de kelder wat wel een beetje raar oogde. De kamer zelf is goed aangekleed en het voelde ook echt alsof je in een verlaten hut zat. Je wordt door het spel geleid aan de hand van een video wat enerzijds leuk is bedacht, maar je anderzijds wat uit de flow haalt. De puzzels waren goed in thema en leuk om te doen. Deze kamer is ideaal voor 2 personen. Ik denk ook dat je met 5/6 personen elkaar flink in de weg loopt. Het einde was wat abrupt, maar we hebben ons goed vermaakt!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Ideaal voor 2 personen
 • Gehorig
 • Abrupt einde

 

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Posted on: 2020 october 27

Ouderwets puzzelen

Deze kamer hebben wij gespeeld na boshut 17. Deze kamer is wat ruimer, maar een stuk simpeler ingericht. De kamer bevat veel makkelijke kleine puzzeltjes die allemaal leiden naar een cijfercombinatie. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van sleuteltjes. Dus lekker ouderwets escapen! En een gratis shotje schrobbeler is natuurlijk nooit verkeerd.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Patiënt X

Escaping Breda
Posted on: 2020 october 20

Zeker een aanrader!

Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen in een ruime en nette ontvangstruimte. Na het opbergen van de spullen werden we naar de kamer begeleid waar ze kort maar krachtig even de belangrijkste dingen herhaalde zoals waar de noodknop zit etc. De kamer heeft een duidelijk verhaal en het gehele verhaal is goed doorgevoerd door de kamer heen. Dit doen ze met name door het gebruik van filmpjes die tussendoor worden afgespeeld. Voor mij was dit soms een storende factor. Dit komt met name doordat je de tijd door ziet tikken terwijl je het filmpje aan het kijken bent. Of het filmpje wordt midden in een puzzel afgespeeld. Dit haalt je uit je focus. De spellen zijn leuk en gevarieerd, maar wel lineair. Daarom raad ik aan om deze kamer met 2 of 3 personen te spelen. Verder zijn er geen hangsloten te vinden in de kamer.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • ideaal voor 2 personen
 • lineair

 

Let's Rob the Bank!

Escaping Breda
Posted on: 2020 october 21

Leuk!

Deze kamer hebben we op dezelfde dag gespeeld als Patient X en was als tweede aan de beurt. Deze kamer heeft ook weer een duidelijk doel en je wordt ook hier door het verhaal geleid aan de hand van filmpjes die tussendoor worden afgespeeld. Hierbij geldt hetzelfde als wat ik heb vermeld in de vorige review: Af en toe waren de filmpjes storend. Dit kwam mede doordat de tijd zichtbaar afliep tijdens het filmpje. Het verhaal was wel duidelijk met een leuke plottwist. In deze kamer konden er meerdere dingen tegelijk worden gedaan waardoor deze geschikter is voor grotere groep dan Patient X. De puzzels waren leuk en in thema en de aankleding was ook prima.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

prima kamer

Dit is een echte mannenkamer qua aankleding, sfeer en spellen. Maar dit neemt niet weg dat je als vrouw het niet naar je zin kan hebben! De aankleding is prima. Niet speciaal of spectaculair, maar goed genoeg. Verder is dit een heerlijke puzzelkamer! Verwacht niet al te grote technische snufjes. Gewoon lekker ouderwets puzzelen. De service was prima, al vonden wij wel dat de hints iets te snel werden gegeven.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in September 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Te snel hints

 

The Game

Escape World Tilburg
Posted on: 2020 october 02

Heerlijke puzzelkamer

Na het spelen van the mancave begonnen we aan the game. En ik heb me hier kostelijk geamuseerd! Heerlijke puzzels die allemaal verwerkt zijn in bekende (bord)spellen. Aankleding is hier ook weer prima. Het is in thema, maar niet spectaculair. Verwacht geen grootst verhaal of technische snufjes, gewoon lekker ouderwets puzzelen! De hints waren wat mij betreft beter in deze kamer. Ik had het idee dat ik de hints nu echt pas kreeg nadat we van alles geprobeerd hadden. Wij komen terug voor de andere kamers.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in September 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

The Master Mind

Mystery House Valkenburg
Posted on: 2020 september 08

Een unieke beleving voor 2 personen

Het heeft even geduurd voordat ik deze kamer durfde te spelen. Het idee van geen hints krijgen, stond me niet echt aan. Maar nadat de afgelopen maand zeker drie escape room eigenaren me de kamer hadden aangeraden, zijn we de uitdaging toch aangegaan en wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben! De kamer is klein, maar dit is niet storend. Het is lekker ouderwets escapen met sleutels en cijfersloten. Waarbij het vooral draait om logisch denken en goed lezen en luisteren. Er zitten geen moeilijke breinkrakers in. Maar goed ook zonder hintssysteem. Het verhaal zit top in elkaar en is goed te volgen. Ik kan deze kamer iedereen aanbevelen!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in September 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Posted on: 2020 august 27

Leuke ervaring!

Wij hebben op een dag beide kamers gespeeld. De eerste kamer van de dag: Maffioso kamer. Laat ik beginnen met te zeggen dat de ontvangst top was! Wat een liefdevolle eigenaren. Je voelt je meteen welkom en op je gemak. De kamer is mooi aangekleed en is erg ruim wat wel zo prettig is. De puzzels waren ook leuk om te doen en ondanks dat het al een wat oudere kamer is, zaten er zeker leuke technische snufjes in.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • ruime kamer
 • Top eigenaren

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Posted on: 2020 august 27

Wat een ervaring

Dit was de tweede kamer die we bij the cube hebben gedaan. En zoals ik in de vorige review ook zei, de eigenaren zijn toppers! Wanneer je deze kamer vergelijkt met hun eerste, zie je dat ze hun kamer naar een hoger niveau hebben getild! Techniek is fantastisch, maar het oldskool puzzelen (waar ik zelf een groot fan van ben) wordt niet vergeten. Er zit een leuk en logisch verhaal in. Al zal het verhaal pas tegen het eind van de kamer duidelijk worden. Zeker een mustplay kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • techniek
 • top eigenaren

 

The Dome

Mama Bazooka
Posted on: 2020 august 03

NEXT LEVEL

Na het lezen van de 'slechte' reviews was ik een beetje huiverig voor het spelen van deze kamer. Een mindere beleving kan altijd gebeuren, maar voor 175 euro mag je natuurlijk wel wat verwachten. En ik kan je vertellen dat het iedere euro dubbel en dwars waard was! Wat is dit ontzettend gaaf gemaakt. De puzzels vond ik leuk om te doen, maar het gaat zich hierbij vooral om de beleving en special effects. Vanaf de eerste seconde was ik de realiteit vergeten. In eerste instantie ontging me het verhaal een beetje, maar na hevig discussieren in de auto, zijn we er (denk ik) wel uitgekomen. De voortgang van je spel wordt ook op een originele maar toch duidelijke manier vermeld. Achteraf kun je ook nog de beelden terugkijken wat natuurlijk altijd leuk is.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • special effects
 • mindfuck
 • beelden terugkijken

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Posted on: 2020 august 03

Kamer met een (te) groot verhaal

Bij deze kamer staat verhaal op nummer 1. Dit is al te merken nog voor je aan de kamer begint. Ongeveer 48 uur vantevoren krijg je al mailtjes met informatie over wat je te doen staat. Het ontvangst vind ik dan ook erg tof gedaan. De kamer zelf is vrij simpel aangekleed en niet erg groot. Ondanks dat de kamer past in het verhaal, miste ik toch wel het casino gevoel. Het verhaal was wat mij betreft te uitgebreid waardoor ik na 10 minuten compleet het spoor bijster was door de hoeveelheid teksten die er op tafel lagen. Gelukkig kon mijn team het beter volgen waardoor we de kamer wel hebben gehaald. De host was na afloop vriendelijk en erg enthousiast. We hebben nog wat nagepraat over andere kamers. Misschien dat wij een andere host hadden, maar ik heb me absoluut niet gestoord aan wat andere reviewers eerder meldde over het naar beneden praten van andere kamers. Ze heeft ons zelfs nog wat tips gegeven. Wij komen zeker terug voor de nieuwe kamer!


Response by Sky High escape rooms

2020 September 05

Hartelijk dank voor je review. Wij zijn inmiddels aan het kijken hoe wij de kamer kunnen aanpassen. Het verhaal is de ruggengraat van onze kamer en die heb je ook nodig om te ontsnappen. We vinden het dan ook erg jammer om te horen dat je het niet helemaal hebt meegekregen. Gelukkig heb je genoeg mee gekregen om te ontsnappen.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • leuke technische snufjes
 • Iets te uitgebreid verhaal
 • te veel tekst

 

Runaway Train

EscapeTales
Posted on: 2020 august 04

Mooi gemaakt

De escape room is mooi gemaakt en doordat je je in een treinstel bevindt voelt het realistisch aan. De puzzels aan het begin en eind van de kamer waren goed te doen en veelzijdig, maar het middenstuk van het spel ging niet echt soepel. We zagen dingen over het hoofd en bepaalde verbanden konden we niet leggen. Ik had wel het idee dat dit meer aan ons lag dan aan de kamer. Het einde is ontzettend gaaf gemaakt, waardoor we met een heel tevreden gevoel de kamer verlieten. De host was ontzettend sociaal en vriendelijk en we hebben dan ook nog tijdens het terugkijken van de beelden, flink wat zitten kletsen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Host
 • aankleding
 • eind puzzel

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Posted on: 2020 august 04

Voor de escapers die van rekenen houden

De kamer is erg netjes en goed in thema. Je hebt ook veel bewegingsvrijheid in deze kamer wat altijd fijn is. De puzzels vond ik ontzettend leuk! Maar ik hou dan ook wel erg veel van rekenpuzzels. Als je daar niet zo van houdt, kun je de kamer ook spelen, want er zijn nog andere type puzzels, maar neem dan misschien wel iemand mee die goed is in rekenen. Ontvangst was verder prima en erg leuk dat je de foto mee naar huis krijgt!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Kamer met goede puzzels

Deze kamer is qua aankleding niet heel bijzonder, maar wel goed in thema. Wat deze kamer goed maakt in mijn ogen zijn de puzzels. De puzzels zijn niet te makkelijk maar ook niet te moeilijk en erg gevarieerd. Helaas vonden wij dat het verhaal niet duidelijk naar voren kwam. Je moest 10 testen doorstaan, maar ik had verwacht dat deze testen duidelijk te herkennen zouden zijn en een duidelijke uitleg zouden krijgen. Helaas ontbrak dit voor ons in de kamer. De host was verder vriendelijk, maar het gesprek achteraf voelde wat ongemakkelijk aan.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 9.0

Service: 7.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Betoverend

Ik ben geheel per toeval op het bestaan van deze kamer gekomen. Hier moet verandering in komen! Wat een top kamer is dit! De eigenaresse heeft niet alleen veel tijd en moeite gestoken in de aankleding van de kamer, maar ook in de ontvangstruimte. Vanaf het moment dat je het terein opstapt bevind je je in een andere wereld. De kamer is prachtig gemaakt, ik vergat af en toe dat ik puzzels moest oplossen, zo mooi was het. De puzzels zelf passen ook perfect bij het thema en zijn erg origineel. Wij komen zeker terug voor het vervolg op deze kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • aankleding
 • eigenaresse
 • cape :)

 

The Mission

The Great Escape
Posted on: 2020 august 04

Gave beleving

Zoals bij alle kamers van the great escape wordt er een toneelstuk opgevoerd als zijnde introductie van de kamer. Ik vind dit echt een sterke meerwaarde hebben. Hierdoor luister je niet naar een verhaal, maar ben je deel van het verhaal waardoor alles beter blijft hangen. Door de goede introductie was het de gehele escape duidelijk hoever je was en wat je te doen stond. De sfeer, aankleding en beleving was echt top! Puzzels waren op sommige plekken heel interactief, maar persoonlijk vond ik niet alle puzzels even leuk.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • overall beleving
 • interactieve elementen
 • gehele escape duidelijk door intro

 

Doing Time

Clocked-Up
Posted on: 2020 july 28

Klassieker

We werden erg vriendelijk ontvangen en na een kort gesprek konden we beginnen aan de eerste kamer van de avond. Het verhaal en je doel is meteen duidelijk: Je ben erin geluisd en je moet uit de gevangenis zien te komen. Je weet meteen waar de uitgang is wat aan de ene kant wel past in het verhaal maar ik vind dit persoonlijk toch altijd jammer. De kamer zelf heeft een goede flow en leuke, logische en binnen het thema passende puzzels. Deze kamer is een leuke combinatie van zoek en denk werk. De kamer bestaat voornamelijk uit hangsloten en sleuteltjes, maar dit was absoluut niet storend.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in July 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • goede flow
 • goede combi van denk en zoek werk

 

Not Alone

Clocked-Up
Posted on: 2020 july 28

Denk Out of the Box

Na doing time begonnen we aan de tweede kamer. Ik vind dit een lastige kamer om te beoordelen. Zoals in andere reviews naar voren komt is deze kamer anders dan anders. Het kwartje valt of het kwartje valt niet. Bij ons is die half gevallen volgens mij ;). We snapten het denk patroon wel, maar net de cruciale stap om de puzzel tot een goed einde te brengen misten we vaker. Daardoor heb je snel het gevoel dat je weinig zelf uitvoerd. De kamer is puur en alleen gericht op denkwerk en met name out of the box. Dus als je houdt van zoekwerk zou ik deze kamer niet boeken. Voor de ervaren escapers en escapers die houden van een uitdaging is dit zeker een aanrader. Ik vond de puzzels gaaf bedacht en de kamer zat echt goed in elkaar, maar soms miste ik net een stukje logica. In vergelijking met Doing Time, zitten in deze kamers veel meer technische snufjes en zijn de hangsloten deels aan de kant gelegd. Aankleding zelf was wat mager, maar door de kamer wat donkerder te maken wordt er wel een goede sfeer gezet.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in July 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Save the kingdom

DelftEscape
Posted on: 2020 july 06

prachtige kamer mits alles werkt

Deze escape room is gelegen in een historische pand wat natuurlijk een leuke extra is. De ontvangstruimte ziet er mooi uit en we werden vriendelijk welkom geheten. De kamer zelf is zoals andere ook al aangeven aan de lage kant wat voor sommige mensen vervelend kan zijn. Ik had er zelf niet heel veel last van. De kamer is mooi aangekleed en ik ben een grote fan van lord of the rings en the hobbit. dus het thema sprak mij heel erg aan. DIt was ook goed verwerkt in het verhaal en de spellen waren ook in thema. Echter waren bij ons drie onderdelen kapot waarvan twee essentieel waren voor een goed verloop van het spel. DIt is natuurlijk erg vervelend.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 6.0

Service: 8.5


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: No


 • thema goed doorgevoerd
 • 2 spellen werkten niet naar behoren

 

The Hangover

OuterGround
Posted on: 2020 july 06

Vermakelijk

Deze kamer is erg leuk voor zowel ervaren als onervaren escapers. Verwacht geen grote special effects, maar dit is gewoon lekker ouderwets puzzelen. De flow is top in deze kamer en spellen zijn erg leuk om te doen. Aankleding is prima maar niet bijzonder. Wij hebben ons goed geamuseerd! Het team van escape room Rijswijk is sowieso top dus kom alleen al voor de gezelligheid zou ik zeggen :).


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • goede flow
 • top service

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2020 july 06

Toppertje!

Deze kamer hebben wij als afsluiter van onze escape dag gedaan. Na een vriendelijk ontvangst konden we beginnen. De intro is erg goed waardoor je meteen alert bent en klaar bent voor het spel. De ruimtes zijn gevarieerd en prachtig aangekleed. Ik heb de serie Lost zelf nog nooit gezien dus hier kan ik verder niks over zeggen. Alleen dat je absoluut geen kennis van de serie nodig hebt om het spel te spelen. De spellen waren van een goed niveau en er was een 'puzzel' die ik erg origineel vond. Ik kan deze zeker aanraden!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • aankleding
 • goed niveau puzzels
 • goede intro

  down-the-hatch

The Blind Tiger

Team Trapped
Posted on: 2020 june 11

Ontzettend leuk om met twee personen te doen

We hebben deze kamer met 2 man gedaan en we hebben ons ontzettend geamuseerd! Puzzels waren logisch en gevarieerd en er zat een lekkere flow in de kamer. Aankleding is mooi, maar je ziet wel dat de kamer al langere tijd in gebruik is. Hier en daar is wat slijtage te zien. Ontvangst was ook goed en de host heeft ons goed in de gate gehouden. En een cadeautje voor het succesvol ontsnappen is altijd een pre ;). Wij komen zeker terug voor the attic!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • goede flow
 • gevarieerde puzzels
 • hier en daar slijtage

 

Toffe kamer

Onze eerste escape room tijdens de corona crisis. De medewerkers houden zich goed aan de regels en hebben de nodige maatregelen getroffen, maar het is erg fijn dat je als groep zijnde geen handschoenen en/of mondkapjes hoeft te dragen! Het is een mooie locatie en de ontvangst is erg gastvrij. De kamer zelf is mooi ingericht en puzzels zijn erg leuk om te doen en gevarieerd. Het is mooi om te zien hoeveel liefde er in de kamers zit. Helaas kwamen we net 2 minuten te kort, maar we mochten het spel wel afmaken.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Escaped: No


 • foto mee naar huis
 • variatie in puzzels

 

HannaH

Escaperoom Villa Bretil
Posted on: 2020 june 01

Een echte doe kamer

Dit is ten opzichte van Zahnartz Schillinger een echte doe kamer waar het zware denkwerk achterwegen wordt gelaten. Ondanks dat hebben we ook deze kamer net niet gehaald maar we mochten hem wel afmaken. De kamer ging wel lekker, maar wij zijn op twee punten flink vast gelopen. Beetje frustrerend, mede doordat dit ook niet echt het type puzzel was waar ik van hou. Maar dat is uiteraard voor iedereen anders. In deze kamer blijf je steeds nieuwe dingen ontdekken wat minder het geval was bij de andere kamer. Ook hier was de aankleding goed en ik vind het erg gaaf om te zien dat de verhalen van de twee kamers met elkaar verbonden zijn. Wat mij het meeste bij zal blijven is de liefde van de eigenaars voor het spel en hoe trots ze zijn op wat ze neer hebben gezet. En dit is 100% terecht! Wij komen terug voor de toekomstige derde kamer. 3x is scheepsrecht ;)


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Escaped: No


 • eigenaars
 • aankleding
 • intro van de kamer
 • foto gedrukt mee naar huis

 

The Graveyard

Escaperoom Nijmegen
Posted on: 2020 february 20

Verrassend leuk!

Het gebouw zelf is niet zo uitnodigend. Vooral niet in het donker. Ze hebben goed hun best gedaan om nog enigszins een ontvangstruimte te maken, maar ook deze is niet je van het. Hiervan werd ik wel lichtjes zenuwachtig. We werden wel vriendelijk ontvangen en na een korte uitleg konden we beginnen. En ik ben aangenaam verrast! De kamer is vrij groot en aankleding is goed. Hier en daar zijn wel wat kabels zichtbaar. De puzzels zijn logisch en leuk en er zit een lekkere flow in de kamer. Weinig tot geen (cijfer)sloten. Het verhaal is wat oppervlakkig maar je snapt wat je doel is en wanneer de kamer voorbij is.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Pharaoh's Tomb

Exitroom Hasselt
Posted on: 2020 february 17

Leuk tijdverdrijf

We hebben deze kamer gespeeld met 4 personen, waarvan een iemand nog nooit een escape room had gedaan. Het is zeker een leuke kamer om kennis te maken met het concept escape room. De kamer zelf is niet heel erg groot. maar goed te doen met 4 personen. De ruimtes zijn mooi aangekleed en de puzzels zijn leuk om te doen. Niet te moeilijk maar je moet wel even nadenken en goed zoeken wat te doen. Ontvangst en uitleg was ook prima.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • aankleding was goed
 • kleine ruimtes
 • Je wist meteen waar de uitgang was

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Posted on: 2020 february 17

escape waar zoeken erg belangrijk is

Na een escape room in Hasselt te hebben gedaan zijn we doorgereden naar Geel. Ontvangst was zeer goed! Geheel in stijl en ze hebben een ontzettend mooi pand gekozen om hun escape room naar te verhuizen. Na de uitleg konden we beginnen. De aankleding is top en de ruimtes zijn ruim opgezet. We liepen voornamelijk in het begin erg vast. En ik denk dat ik ook nog nooit zoveel hints heb gehad in een escape room. De puzzels zelf waren leuk bedacht en zeker goed te doen. Het probleem was vaak het vinden van de puzzels. Dus een tip: Zoek heel erg goed! Bij sommige hints vroeg ik me ook af of ik er ooit zelf achter zou zijn gekomen. De gamemaster was er wel altijd op tijd bij en je merkte dat al zijn aandacht naar ons ging. Al met al hebben we ons zeker goed geamuseerd!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • aankleding
 • gamemaster(s)
 • iets TE goed zoeken

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Posted on: 2020 february 10

Weer eens wat anders

Deze kamer is zeker weten anders dan andere kamers. Dit had zo zijn voordelen als nadelen. De puzzels zitten goed in het decor en verhaal verwerkt. Het past allemaal erg goed bij elkaar. wat ik zeker een pluspunt vind. Het nadeel is dat het niet duidelijk is waar je naar opzoek bent en waar de gevonden codes ingevoerd moeten worden. Hierdoor kwamen we de hele tijd niet echt in een lekkere flow. Dan ging het een tijdje goed en dan liepen we opeens weer compleet vast omdat we gewoon niet wisten waar we naar opzoek waren. Daar komt ook nog eens bij dat bijna alle puzzels geen vaste volgorde hebben. Hierdoor raak je alleen maar nog meer verward. De kamer is zeker de moeite waard, vooral als je van een uitdaging houdt. Service was verder top!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Face Down

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2020 january 23

Leuke kamer!

Na alle kamers gespeeld te hebben in Sittard, ben ik met een geheel onervaren groep terug gekomen voor face down. De kamer zelf is ruim en goed aangekleed. De puzzels zijn leuk en zeker voor mijn onervaren medespelers goed te doen. We hadden nog 10 minuten over. Waarom we dan toch niet ontsnapt zijn? Je hebt maar een kans om te ontsnappen. Ik ben hier zelf geen fan van. Het voelt raar om de hele kamer goed bezig te zijn om dan met 10 minuten over niet te ontsnappen. The host wilde dit voorkomen en stuurde ons een hint. Echter heb ik deze hint nooit gelezen omdat ik deze niet heb gezien. De tekst was namelijk geschreven in witte letters en de achtergrond op het scherm was ook wit. Misschien een idee om dit te veranderen (of ik ben gewoon scheel, dat kan ook 😊). Verder is de kamer wel zeker een aanrader! Er zat ook een Engelstalige in de groep en deze kon alles goed meedoen.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in January 2020

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Zowel leuk voor ervaren als onervaren
 • Genoeg variatie in puzzels
 • witte letters op witte achtergrond
 • een ontsnappingspoging

 

Bewijs dat oudere kamers ook zeker de moeite waard zijn!

We hebben deze kamer op dezelfde dag gespeeld als de andere twee kamers van Lockd. The hangover was de tweede kamer die we gespeeld hebben. Zoals de gamemaster van tevoren ook al aangaf; deze kamer werkt met sleuteltjes en cijfersloten. Hangsloten hebben mij nooit gestoord en deze kamer is zeker het bewijs dat technische kamers niet automatische beter zijn dan de 'oudere' kamers. De verhaallijn was duidelijk en logisch. Ik vond het slot van het verhaal erg goed bedacht en ik zag deze niet aankomen. Kamer is ontzettend ruim en de puzzels zijn logisch en uitdagend. Begeleiding was ook prima!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in January 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • flow van de kamer

 

Erg leuk!

Deze kamer hebben we op dezelfde dag gespeeld als de andere twee kamers van Lockd. The sleepover is de eerste kamer die we hebben gedaan. Het begin van de kamer voelde erg krap en ik dacht bij mezelf als dit maar niet de rest van het uur zo blijft. Maar gelukkig was dit snel voorbij en was de ruimte prima. De puzzels waren erg leuk, maar voor ons wel wat aan de makkelijke kant. Verhaal was net als bij the hangover duidelijk en goed te volgen. Weinig hangsloten en veel meer gebruik van techniek. Het einde vond ik aan de ene kant wel grappig, maar wel vrij abrupt. Net als bij de the hangover was de service weer top.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in January 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • techniek
 • kleine ruimtes

 

Senses

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Posted on: 2020 january 04

Wat een gave experience!

We hebben deze kamer op dezelfde dag gespeeld als de andere twee kamers. Senses was de laatste kamer die we gedaan hebben. De mensen van Lockd hebben hier echt een geweldige escape room en experience neergezet! Het verhaal klopt van begin tot eind. De techniek en aankleding van de kamer zijn geweldig. Bij deze kamer staat de beleving centraal maar dit gaat niet ten koste van de puzzels wat bijvoorbeeld wel gebeurd bij the end van Darkpark. Deze kamer moet je gewoon gespeeld hebben. Echt een topper!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • aankleding
 • techniek
 • origineel verhaal

 

Devils Room

ROX Escape Experience
Posted on: 2019 december 25

Blij dat ik m nog gedaan heb!

Deze kamer stond al een tijdje op het verlanglijstje. Dit met name vanwege het thema wat mij erg aanspreekt. Toen ik hoorde dat de kamer dicht ging, hebben we toch nog een dag kunnen vinden om de kamer te spelen. En hier heb ik zeker geen spijt van! Erg leuke puzzels en leuke intro en verhaal. Puzzels passen goed in thema en zit veel variatie in. Achteraf nog nagepraat wat erg gezellig was. De passie spatte er vanaf en we hebben nog wat goede tips gekregen van kamers in Berlijn die we zeker weten gaan bezoeken.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Host
 • Introductie
 • Flow van de kamer

 

Ram Raid

ROX Escape Experience
Posted on: 2019 december 28

Top kamer

De start kamer van de kamer is erg origineel. Hierdoor zit je gelijk in het verhaal. De kamer zelf is mooi aangekleed, maar voor 6 man wel aan de krappe kant. Het verhaal zelf is duidelijk. Al is deze mij wel lichtjes ontgaan. Mijn teamgenoten snapte het wel. 5 tegen 1.... het zal dus aan mij hebben gelegen ;). Er is duidelijk een beleving gecreëerd waardoor het net lijkt alsof je de hoofdrol speelt in een film. De puzzels zijn leuk en gevarieerd. Ik hou van het idee dat je moet samenwerken om de kamer te spelen. Hierdoor mis je stukken, maar dit vond ik niet storend.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in December 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • start en eind van de kamer
 • krap voor 6 man

 

The Conductor

The Riddle Room
Posted on: 2019 november 28

prachtig decor!

Na the mystic cabin gespeeld te hebben zijn we terug gekomen om the conductor te spelen. Deze kamer hebben we met zn 2tjes gespeeld. Ik vond dit wel een dingetje. Niet omdat ik niet met twee personen wil spelen maar omdat je met twee personen een kamer gaat spelen die ook met 6 man gespeeld kan worden. Sommige kamers worden wel aangeboden voor twee man maar zijn uiteindelijk niet echt bedoeld voor dat aantal. The conductor is gelukkig niet zo n kamer! Deze kamer is heel goed te doen met twee personen en dit zal ik ook zeker aanraden! De kamer zelf is ontzettend mooi gemaakt. Op ieder klein detail is gelet. Je zit echt in een hele andere wereld. Er zitten leuke en voor mij nieuwe technische snufjes in. De puzzels zijn ook afwisselend en leuk om te doen. De service was ook top! We hebben achteraf nog gezellig gekletst met de eigenaresse. Bedankt voor de leuke avond!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding is fantastisch
 • Top kamer voor twee personen
 • puzzels in thema

  koenzieThe Riddle Room

The Resistance

Best Escape
Posted on: 2019 october 24

Leuk om te doen

Dit is een leuke kamer met een fraaie aankleding en aardige puzzels. De kamer is pas 2 weken open. Wat altijd wel een risico is met betrekking tot de werking van de kamer en de puzzels, maar hier was niks van te merken. De kamer is met 8 man te spelen wat ik persoonlijk wel wat krap vindt; wij waren met 4 man en dit is meer dan genoeg. Hint systeem is origineel en past in het thema. Voor ons waren alle puzzels logisch en leuk op de laatste puzzel na. Hier zit veel potentie in en is zeker voor (de meeste) mensen leuk om te doen maar hij is net te uitgebreid. 1/4 van de tijd hebben we besteed aan die puzzel. Wat ik persoonlijk erg veel vindt. Verder zou ik er iets van een krijtbord hangen dat je alles voor jezelf overzichtelijker kan maken, Verder vind ik het personeel altijd wat onpersoonlijk bij Best escape, Ze zijn zeker vriendelijk, maar er is geen ruimte om na te praten. Ik snap dat wij een laat tijdstip hadden geboekt en dat je graag naar huis wil, maar wij vinden altijd fijn als we even kunnen napraten en eventueel de kamer nog eens kunnen doorlopen. We werden meteen na de kamer op de foto gezet, ze wenste ons een fijne avond en was weg.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • goede aankleding
 • niet te merken dat kamer net open is
 • puzzels passen in thema
 • geen ruimte om na te praten
 • laatste puzzel

 

The Vault

Sherlocked
Posted on: 2019 october 21

Balance - Armin van Buuren

Ik heb samen met een groep de escape room gedaan die ontwikkelt rondom het nieuwe album van Armin van Buuren. Deze escape room is voor een paar weken gebouwd in de bestaande kamer 'The Vault'. Vandaar dat ik deze review bij deze kamer zet. Het muziek thema is er goed in verwerkt en deze kamer is ontzettend leuk om te spelen! Mocht je nog de kans krijgen, boek m dan! Ondanks dat ik niet de bestaande kamer heb gespeeld denk ik dat ik wel wat kan zeggen over de originele kamer. De kamer is goed ruim opgezet en de aankleding is mooi. Er zit een erg leuk fysiek element in. Wat wij jammer vonden was dat het praatje achteraf ontbrak. We werden meteen naar buiten gestuurd. Misschien is dit niet het geval bij de originele kamer maar toch miste we het. Ik denk wel dat je niet beide kamers kan spelen. Als je de escape room van Armin van Buuren hebt gespeeld heb je denk ik dat je te veel van de kamer gezien hebt en te veel bestaande spellen gedaan hebt om The Vault verrassend te laten zijn.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Ruime kamer
 • mooie aankleding
 • goede techniek
 • Geen praatje achteraf

 

Anna's Dollhouse

MindEscape
Posted on: 2019 october 17

Toffe kamer!

We hebben beide kamers van Mindescape op een dag gedaan. We begonnen met Anna's dollhouse. De kamer is mooi aangekleed en de sfeer is goed neergezet. De kamer bevindt zich in een kantoorpand maar daar merk je niks van in de kamer! Puzzels zijn leuk en er is een goede balans tussen zoeken en puzzels oplossen. Wij hebben ons met zijn vieren goed vermaakt en iedereen had wat te doen! Het is zo ontzettend knap wat deze dames hebben neergezet! Als je hoort wat voor een ervaring ze hadden met klussen, elektra etc. voordat ze begonnen met bouwen, is het bijna niet voor te stellen hoe ze zoiets prachtigs hebben kunnen bouwen! Ik doe het jullie in ieder geval niet na :). Service was sowieso super. De passie spat er vanaf en dit is ook zeker terug te zien in de kamer.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • balans tussen zoeken en puzzelen
 • service

 

Expeditie

MindEscape
Posted on: 2019 october 17

Lastig thema maar ontzettend goed uitgewerkt!

Wij hebben beide kamers van Mindescape gespeeld op een dag. We zijn begonnen met Anna's dollhouse en daarna hebben we de Expeditie gedaan. Ik was ontzettend benieuwd naar de aankleding van deze kamer. Jungle is volgens mij ontzettend lastig om geloofwaardige en mooi over te laten komen. Maar ze hebben dit ontzettend goed gedaan. De sfeer en aankleding klopte helemaal. Wederom waren de puzzels leuk om te doen en de service was uiteraard super. Er was in deze kamer ook genoeg te doen voor 4 personen. In de auto hebben we het nog gehad over welke nou beter was, Anna of expeditie. 2 vonden expeditie beter en 2 (waaronder ik) vond Anna leuker. Voor mij komt dit omdat het thema van Anna's dollhouse mij gewoon beter ligt dan het thema van de expeditie. Als je dus twijfelt welke van de 2 kamer je wil spelen, moet je ze gewoon allebei boeken :). Ze zijn allebei super!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Service
 • Super aankleding!

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Posted on: 2019 september 30

Helemaal geweldig!

Ik denk dat ik een nieuwe favoriet heb! Deze kamer is fantastisch! Het begon al bij het ontvangst. Marieke en Alex zorgden ervoor dat we ons welkom en op ons gemak voelden. Je kunt gezellig met ze kletsen en hebben absoluut geen haast. Uiteindelijk zijn we toch maar naar de kamer gegaan :) en wat meteen opvalt is de prachtige aankleding! Aan ieder klein detail is gedacht. De puzzels zijn leuk en gevarieerd en er is zeker genoeg te doen met een groep van 5 personen. Het is voor de verandering ook een keer geen enge kamer of een kamer met een grimmige sfeertje. Ik kan deze kamer alleen maar aanraden! Je moet deze gespeeld hebben!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • eigenaresse en personeel
 • aankleding!
 • thema

 

The Execution

OuterGround
Posted on: 2019 october 01

Weer een top kamer erbij!

Ze flikken het gewoon weer! De kamer heeft mooie effecten en de aankleding is misschien wat kaal, maar dit hoort bij het thema. De puzzels zijn leuk en pittig. De puzzels paste ook goed in het thema. Zoals altijd was de ontvangst en het napraten weer top! Ze zijn nog druk bezig met het perfectioneren van de kamer. Het is altijd fijn om te zien dat er wat met de feedback die escape rooms krijgen gedaan wordt. Hier kwam ter sprake dat er nog niet echt een lekkere flow in de kamer zit. Ondanks dat wij daar niet heel veel last van hebben gehad, snap ik wel waar ze het over hebben. Ik denk ook dat deze kamer lastig is voor de beginnend escaper. Maar hier wordt dus hard aan gewerkt!
Jason's Curse is een van mijn favoriete kamers en the execution heeft daar (helaas?) geen verandering in gebracht, maar deze komt zeker in de buurt! Ik kan niet wachten tot de nieuwe kamer opengaat. Wij zijn al aan het aftellen!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Personeel
 • Effecten
 • puzzels

 

Bloody Dentist 2.0

Breakout Room
Posted on: 2019 september 22

Goede opwarmer voor seven sins

Wij hebben deze kamer geboekt in combinatie met seven sins. De Bloody dentist hebben we als eerste gedaan en dit is zeker ook qua niveau en uitwerking de beste volgorde. De kamer opzich had een prima aankleding maar was verder niet bijzonder. De special effects die aanwezig waren in de kamer zorgde wel voor de nodige sfeer! De puzzels waren leuk, maar voornamelijk een enkele puzzel aan het begin van de kamer was (voor ons) wat ver gezocht. De ontvangst is top! De eigenaresse kan met ontzettend veel passie over escape rooms praten wat ik altijd ontzettend leuk vind! Je zou bijna vergeten dat je een kamer kwam spelen :). Onze gamemaster was ook ontzettend vriendelijk en heeft ons goed begeleid in de kamer.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Top eigenaresse
 • goede begeleiding
 • Enkele puzzel wat ver gezocht

 

Se7en Sins

Breakout Room
Posted on: 2019 september 22

Een mooie uitdagende kamer

Wij hebben deze kamer gecombineerd met Bloody dentist. Je ziet duidelijk dat hier groots is uitgepakt ten opzichte van bloody dentist. De kamer is ten eerste een stuk groter en de aankleding is beter. Het is een pittige kamer en hebben hem (op 2 minuutjes na) net niet gehaald. DIt kwam voornamelijk doordat wij veel te lang vast hebben gezeten op een puzzel. Deze puzzel was naar ons idee ook wat ver gezocht. De begeleiding was bij deze kamer ook weer top en ondanks dat we een paar minuutjes te kort kwamen, mochten we de kamer wel uitspelen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Top eigenaresse
 • Begeleiding
 • enkele puzzel wat ver gezocht.

 

Mooie aankleding

De aankleding in deze kamer is echt top. De locatie van de escape room is ook erg gaaf. De puzzels zelf waren leuk, alleen niet altijd even duidelijk. Verder is de kamer voor max 10 personen, maar ik denk dat dit toch echt te veel is. Wij waren met 6 en dat vond ik al aan de grote kant. De kamer is zeker groot genoeg voor dit aantal personen, maar er zijn over het algemeen niet genoeg puzzels om te doen voor 10 personen. Waar je in de ene kamer meer op elkaar het wachten bent qua puzzels, kom je in de andere kamer om in de slotjes/raadsels. Maar deze worden niet allemaal opgelost. Zoals al vaker is aangegeven in reviews, zijn er heel wat dwaalsporen en puzzels niet opgelost moeten worden. Ik ben hier zelf niet zo n fan van. Het introfilmpje is ontzettend leuk gemaakt, maar wel aan de lange kant.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in August 2019

Played with 6 persons

Escaped: No


 • aankleding is top!
 • grote kamer
 • locatie
 • dwaalsporen

 

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2019 august 15

Waanzinnig

De kamer is zoals ook is aangegeven in het thema van La casa de Papel. Je neemt hier altijd een risico mee. Vooral doordat je jezelf als bouwer erg beperkt, maar wat is dit goed gedaan. Alles is herkenbaar en klopt met de serie. De puzzels zijn leuk en de aankleding is top. Achteraf heeft Johan de hele kamer nog met ons doorlopen, zodat we alsnog alle puzzels mee hebben gekregen. Mijn zusje vindt escape rooms niet erg leuk, maar deze kamer vond ze fantastisch! Heel erg bedankt voor de super ervaring! We komen zeker terug voor een mogelijk nieuwe kamer :).


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • prachtige aankleding
 • goede muziek
 • thema klopt van begin tot eind
 • Enthousiaste eigenaar

 

The Experiment

The Great Escape
Posted on: 2019 july 23

Wat een beleving!

Deze escape is ontzettend mooi vormgegeven. Er is goed nagedacht over het verhaal en aankleding wat ik erg belangrijk vind. De puzzels in de kamer zijn goed in thema en leuk om te doen. Wat ik ook leuk vind aan deze escape room is dat je absoluut samen moet werken. Je kan deze kamer bij wijze van niet in je eentje spelen terwijl de rest erachteraan loopt. Verder is het einde ontzettend origineel en wat betreft het acteer werk: SUPER! Ze hebben het fantastisch gedaan!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Acteerwerk
 • Aankleding
 • Origineel einde
 • Interactie met acteurs

 

The Courtroom

The Great Escape
Posted on: 2019 july 24

Mooi opgezet

De start van deze kamer is ontzettend leuk. De acteurs deden het hartstikke goed. Erg leuk dat iedereen in ons groepje een rol heeft gespeeld bij de intro. De kamer is mooi ingericht en puzzels passen in het thema. Al met al een super ervaring!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in July 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Acteurs
 • Verhaal

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2019 june 02

Een top kamer die je gespeeld moet hebben!

De sfeer, aankleding en het verhaal klopt in deze kamer. De kamer is spannend, maar zeker niet eng. De puzzels zijn gevarieerd en van goed niveau. Er zijn veel doe-dingen in deze kamer, waar ik persoonlijk wel erg van hou :). Wout is ook ontzettend vriendelijk en enthousiast. Hij heeft ons achteraf ook nog uitgelegd hoe bepaalde dingen werken wat ik erg kon waarderen! Je moet deze kamer gespeeld hebben! Het is een echte aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Service
 • Leuke doe-dingen :)

 

Flight 923

Locked Leuven
Posted on: 2019 june 02

Leuke kamer

Deze kamer is erg leuk om te doen! Er zijn veel puzzels om op te lossen en je kan je goed opsplitsen. De aankleding is goed. Er was niet echt een duidelijk verhaal, maar het doel van de kamer was wel duidelijk.
Wat ik wel miste was iets van een muziekje. Muziek hoeft niet erg aanwezig te zijn, maar als er niks van geluid is, is het wel erg stil.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Genoeg te doen
 • goede aankleding
 • Er was geen muziek

 

Jack The Ripper

OuterGround
Posted on: 2019 june 02

Leuke klassieke kamer

Je merkt dat dit een wat oudere kamer is, maar de spellen in deze kamer blijven origineel en leuk om te doen! Er zijn uiteraard veel hangsloten in deze kamer, maar dat wisten we ook al voordat we de kamer gingen boeken. Het enige waar ik bang voor was, was dat je maar een puzzel tegelijk kon doen, maar dat is zeker niet het gevallen. Je kan je goed opsplitsen en iedereen kan bezig zijn. Aankleding van de kamer was ook goed. Verder is het personeel van Rijswijk ontzettend vriendelijk. We hadden al eerder Jasons Curse gedaan en toen hebben we ook nog gezellig na staan kletsen.
Als je tijd hebt, moet je deze kamer nog effe snel meepakken, want hij is zeker de moeite waard.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in May 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Iedereen heeft wat te doen
 • Personeel is top!

 

THE COOPER CASE

DOWN THE HATCH
Posted on: 2019 june 02

Super kamer met sterk verhaal

Dit is de eerste kamer die we hebben gespeeld bij Down the Hatch en deze kamer is zeker een aanrader! De aankleding is top en de spellen zijn erg leuk en afwisselend. Er was ook een goede afwisseling van techniek en sloten. Verder heeft de kamer een sterke en duidelijke verhaallijn. Wij komen zeker terug voor Flight 815!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in May 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goed verhaal
 • Aankleding is top
 • Goede afwisseling in type puzzel

 

The Concierge

Kamer 237
Posted on: 2019 may 04

Het verhaal klopt van begin tot eind

Wat is dit een top kamer! Vooraf word je door de medewerkers al goed in het verhaal gebracht. Ik vind ook dat het verhaal hier heel goed is neergezet. Alle puzzels en alles wat je vind past in het verhaal. Het hintsysteem is ook erg leuk gedaan en je merkte dat de gamemaster goed meekeek met wat we allemaal het doen waren. De aankleding, sfeer, alles klopt gewoon! Verder is samenwerken een must! Leuke manier om je relatie op de proef te stellen ;).


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goed verhaal
 • Aankleding is top
 • Goede begeleiding

 

The Lost Wizard

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2019 april 05

Magische kamer!

Ik heb genoten van begin tot eind. Dit is weer eens een andere manier van escape rooms spelen. De puzzels waren in thema en van een goed niveau. Het tovenaars thema is ontzettend goed neergezet en ik vind dat ze zich echt overtroffen hebben met deze kamer. Ik heb eerder al helstraat en haunted office gespeeld, maar ik vond deze kamer zeker het leukste! De hints kwamen op het juiste moment en gaven niet te veel weg.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • anders dan andere escape rooms
 • mooi aangekleed
 • uitdagende puzzels
 • hints op het juiste moment

 

Leuke kamer

Het is een fraai aangeklede kamer met variërende puzzels. Er valt veel tegelijk te ontdekken waardoor niemand stilstaat. Onze gamemaster was erg vriendelijk en de communicatie tussen de gamemaster en de groep in de kamer was erg leuk bedacht.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in March 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2019 march 25

Alles klopt aan deze kamer!

Wat een prachtige kamer! Het is spannend, maar zeker niet eng en samenwerken is een vereiste. Wat ik heel goed vond bij deze kamer is dat niet alleen de beleving top was, maar dat de puzzels ook heel goed en leuk waren. Bij andere kamers is bijvoorbeeld de beleving super, maar de puzzels minder. In deze kamer is overal aan gedacht! Verder was de gamemaster ook ontzettend vriendelijk en enthousiast. Je ziet dat hij plezier heeft in zijn werk en ontzettend veel van escape rooms houdt!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Super leuke puzzels
 • Gamemaster
 • Mooi aangekleed
 • Spannend maar niet eng

 

Jason's Curse

OuterGround
Posted on: 2019 march 09

Fantastisch!

Jason's Curse is mijn nieuwe favoriet! Duidelijk verhaal met originele puzzels. De aankleding en sfeer waren ook top! Een kamer waarbij puzzels, verhaal en beleving perfect in balans zijn! Onze host was ook vriendelijk en deed er alles aan om ons een top ervaring te geven. Zeker een aanrader.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal is duidelijk
 • originele puzzels in thema
 • Sfeer
 • Vriendelijke host

 

Uitdagende kamer!

The orphanage is een ruim en mooi ingerichte kamer waarbij je op een leuke manier door het spel geleid wordt. Je moet goed doorwerken om de kamer in een uur te halen. Wij hadden het idee dat we snel gingen, maar uiteindelijk met 2 minuten over ontsnapt. Dit kwam mede doordat we veel tijd verloren op de laatste puzzel. Hierbij is 6 man echt te veel en wij vonden deze puzzel ook niet echt bij de rest passen. Al met al wel weer een prachtige kamer!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in March 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • leuke puzzels
 • Licht en geluid
 • Spannend maar niet eng
 • De eindpuzzel vonden wij niet leuk

 

WW-II: Press Room

ROX Escape Experience
Posted on: 2019 february 17

Super ervaring!

Vanaf begin tot eind komt het thema goed naar voren. De kamer zelf bevat leuke puzzels en is groot genoeg voor zes man. Verder bevat de kamer ook een erg leuke verrassing. De gastvrouw was erg aardig en we hebben achteraf nog nagepraat over de kamer en andere escape rooms. Wij komen zeker nog terug voor de andere twee kamers.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in February 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • thema klopt van begin tot eind
 • enthousiaste gastvrouw

 

The Mystic Cabin

The Riddle Room
Posted on: 2019 february 16

Mooie kamer

Deze kamer is ontzettend mooi gemaakt en ingericht! Je ziet dat deze escape room aankleding erg belangrijk vindt. Leuke gevarieerde puzzels en aardig personeel! In het donker is de locatie wel lastig te vinden.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in February 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Leuk personeel
 • In het donker moeilijk te vinden

 

Kanunnik Jacobus

Escape Room Kerkrade
Posted on: 2019 january 23

Leuk om te doen

We hebben deze kamer gespeeld met 10 personen. We vroegen ons allemaal af wat voor een kamer het zou zijn aangezien hij pas te spelen is vanaf 9. Eenmaal aangekomen bleek dat we allemaal in dezelfde kamer gingen maar verdeeld werden over twee verdiepingen. Ik vind dit wel erg leuk bedacht. Je moet ook zeker samenwerken! Anders gaat het niet lukken. Het is wel een hele standaard escape room. Veel slotjes. Bij het openen van een slotje, krijg je weer een nieuwe puzzel en zo gaat het door tot het eind. De puzzel zijn wel erg leuk bedacht! We zijn net niet ontsnapt maar we hebben ons zeker geamuseerd. De locatie is ook erg mooi.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in January 2019

Played with 10 persons

Escaped: No


 • Samenwerken is vereist
 • orginele puzzels
 • goede prijs kwaliteit verhouding
 • Veel slotjes
 • Geen groepsfoto

 

MEESTERLIJK!

Deze kamer is ontzettend mooi en knap in elkaar gezet. De hele aankleding klopt tot in de kleinste details. Dit is toch wel een van de best aangeklede kamers die ik gezien heb. Puzzels passen bij het thema en zijn uitdagend. Er is ook genoeg te doen voor iedereen. Je merkt dat er erg veel energie is gestoken in het bouwen van deze kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in January 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Hele aankleding klopt
 • Genoeg te doen voor iedereen
 • Uitdagende puzzels
 • Erg krap voor 7 man

 

The Zodiac Letter

Mystery House Valkenburg
Posted on: 2018 december 28

spannend tot het eind

Dit is een mooi ingerichte kamer met een mooie variatie in puzzels. De puzzels variëren van lastig tot makkelijk en voor iedereen is er wat te doen. Ik heb deze kamer gespeeld met drie personen zonder ervaring. Daarvoor is deze kamer misschien wat aan de moeilijke kant. Er zit namelijk geen lineaire volgorde in. Voor mij en de andere ervaren escaper was dit leuk, maar voor de andere was het soms lastig te volgen. De mensen zijn ontzettend vriendelijk bij mystery house en het is te zien dat ze allemaal veel lol hebben in hun werk. We hebben ontzettend veel lol gehad en de escape wereld is weer drie escape room freaks rijker ;).


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2018

Played with 5 persons

Escaped: No


 • mooi ingericht
 • gevarieerde puzzels
 • vriendelijk personeel
 • leuke hond :)

  nandarikprinsen

Leuke kamer!

The suspicious farmhouse is een erg mooi ingerichte kamer waarin het verhaal heel duidelijk en goed te volgen is. Leuke afwisseling in puzzels oplossen en zoeken. Het is volgens mij wel ontzettend knap als je deze kamer kan halen zonder hints. Verder was onze spelbegeleider erg vriendelijk en hebben wij ons goed vermaakt!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in December 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • mooie aankleding
 • duidelijk verhaal

 

Erg leuke kamer

De kamer is goed ingericht en past bij het thema. Mystery House denkt goed na over de verhalen bij de kamers. Dit maakt dat je er helemaal in zit. Er zit een mooie variatie in tussen doe en denk spellen en we zijn gelukkig op tijd ontsnapt en niet voor
gek verklaard! Een nadeel, in een ruimte moest erg veel gebeuren maar was erg krap voor zes man. Dit zorgde voor wat frustraties.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Leuke variatie in puzzels
 • Goed verhaal
 • gezellig personeel

 

The Haunted Office

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2019 january 15

Leuke kamer

The host was vriendelijk en we mochten al snel aan het spel beginnen. Het is over het algemeen een leuke escape room, maar ik vond helstraat 666 toch beter. In deze kamer zaten een paar elementen die naar mij idee niet helemaal duidelijk waren. Dan weet je wel hoe het moet maar is de uitvoering niet goed en dit levert wat frustraties op. Er zaten ook zeker hele leuke dingen in! Ruimte is goed ingedeeld en het is groot genoeg voor een grote groep mensen.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in November 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2018 december 28

Fantastische kamer!

Deze kamer is ontzettend gaaf gemaakt! De puzzels zijn origineel en goed te doen voor zowel ervaren als niet ervaren escapers. Alle puzzels passen in het thema en de aankleding en sfeer in de kamer zijn perfect. Leuke host met wie we nog gezellig hebben zitten nakletsen over escape rooms. Top kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • prachtig ingericht
 • originele puzzels

  xMvdsDaan92MarcAlecGertDeGoudvisCasturiiRobin02Kooijv3chterhiddevkessejjtientien

Helstraat 666

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2019 january 15

Erg leuke kamer

We werden ontvangen door de eigenaren van de escape room en na een korte uitleg konden we beginnen. De kamer is leuk ingericht en
het verhaal achter de kamer is ook leuk. De spellen in de kamer zijn goed te doen. Voor ervaren escapers misschien wat aan de makkelijke kant, maar al met al zit de kamer goed in elkaar. Met ruim een kwartier over stonden we buiten. Na nog wat na gekletst te hebben met een drankje hebben we ons ook nog goed vermaakt bij de flipperkasten.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in September 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • leuke wachtruimte
 • goede sfeer

 

CELL BLOCK 9

Best Escape
Posted on: 2019 january 06

Leuke kamer

Dit is voor mij de leukste kamer die Best escape heeft. Leuke spellen en weer voor iedereen wat te doen. Leuke handelingen die je moet verrichten om buiten te komen. Kamer is groot genoeg voor acht man. Personeel is vriendelijk en geven duidelijke hints die niet te veel weggeven.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in September 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • afwisseling tussen denken en doen

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 january 23

Fantastisch!

Nadat we de freakshow hadden gespeeld, zijn we meteen doorgereisd naar Zoetermeer om the
honeymoon hotel te doen. We waren uit de freakshow ontsnapt met nog een kleine 10 minuten over
en waren erg benieuwd hoe de honeymoon hotel zou zijn. Deze kamer is een stuk bekender en heeft
een lager ontsnappingspercentage dan de freakshow dus we hadden erg hoge verwachtingen. De
verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. De aankleding is fantastisch en de sfeer is erg griezelig.,
maar ik vond het persoonlijk geen enge kamer. De meisjeskamer vond ik een stuk enger. De puzzels
zijn overduidelijk van een hoger niveau dan de puzzels in de freakshow, maar zeker niet onmogelijk
om op te lossen. Ik raad deze kamer wel aan, aan mensen die al eens eerder een escape room
hebben gespeeld.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Mooi decor
 • logisch verhaal
 • spannend maar niet eng

  xMvdsDaan92AlecGertDeGoudvisCasturii

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 august 15

one of a kind

Dit is een beleving die je absoluut niet wil missen. De techniek die in deze kamer zit is buitengewoon.Ze hebben flink uitgepakt met deze kamer. Zoals ook wordt aangegeven op de site zijn de puzzels minder belangrijk in deze kamer. Maar de puzzels die erin zitten zijn leuk om te doen. En complimenten voor de acteur! Hij bleef echt ontzettend goed in zijn rol.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in August 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Acteur
 • aankleding
 • "Opzet" van het spel
 • Start van de kamer

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2018 december 28

Spannend tot de laatste seconde

Wij gingen met hoge verwachtingen naar deze kamer toe en het is zeker een erg goede kamer! De kamer heeft een griezelig sfeertje en op een gegeven moment vonden we het met zijn alle wel erg spannend. Puzzels zijn leuk, maar een puzzel vond ik persoonlijk meer een 'tijdrek puzzel' wat wel erg frustrerend was. Personeel is vriendelijk, alleen was er niemand toen we binnen kwamen wat ik toch wel vreemd vonden. Al met al hebben we echt een super leuke tijd gehad en het is ontzettend leuk dat je jezelf achteraf terug kan zien.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Enge sfeer
 • grote kamer
 • spannend verhaal
 • Sommige puzzels hadden beter gekund

 

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2018 december 28

Top kamer!

Ik ging met hoge verwachtingen naar deze kamer toe. De aankleding is ontzettend mooi
(zowel in als buiten de escape room). De ontvangstruimte en de medewerkers waren geheel in
thema (dit is uiteraard makkelijker als je één kamer hebt). Na het opbergen van de spullen konden
we beginnen. En onze verwachtingen zijn meer dan waar gemaakt! Vanaf binnenkomst tot vertrek
klopt het verhaal. De puzzels zijn heel divers. Het is wel een pittige kamer. Wij hebben de kamer met
zijn viertjes net weten te halen. Als je van een uitdaging houdt en je bent een echte escape room
freak dan moet je deze gespeeld hebben!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • mooie aankleding
 • vriendelijk personeel
 • genoeg te doen
 • uitdagende puzzels

 

Rachel's Bedroom

Best Escape
Posted on: 2019 january 23

Leuke kamer maar veel is te gokken

Ik heb deze kamer gedaan met vijf andere. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en we kregen een goede en duidelijke uitleg wat we eigenlijk niet gewend waren van deze escape room. De kamer ziet er netjes en geloofwaardig uit. Na een kort verhaaltje mochten we beginnen. De spellen op zich zijn erg leuk en creatief bedacht. Weer eens wat anders. Echter waren veel spellen wel ‘geluksspellen’ of de puzzels zijn makkelijk te gokken. Verder is een ruimte wel erg krap voor acht mensen. Al met al is het wel weer een erg leuke kamer. De makers hebben de kamers zo gebouwd dat iedereen wat te doen heeft (dus ook met 8 man).


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in July 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • creatieve spellen
 • iedereen heeft wat te doen
 • veel gok/geluksspellen

 

The Lost Flight

Mystery House Valkenburg
Posted on: 2019 january 24

Leuk!

Met een groep van vier man zijn we deze kamer gaan doen. De ontvangstruimte van mystery house ziet er leuk en gezellig uit. De aspecten van de oude bioscoop hebben ze laten zitten wat het erg leuk maakt. De host was vriendelijk en vertelde erg enthousiast over de kamers die ze hebben. De verhalen van mystery house zitten erg goed in elkaar. Na wat gekletst te hebben, konden we beginnen. We begonnen goed en vlogen er in het begin doorheen. Tot op een punt waarbij we wel wisten wat we moesten doen maar de uitvoering niet goed was. We kregen hierover wat vagen hints waardoor het alleen maar nog verwarrender werd. Daarna hadden we een puzzel al opgelost terwijl dit helemaal niet de bedoeling was. Beetje jammer maar kan gebeuren. Helaas net niet op tijd ontsnapt, maar de kamer is zeker leuk. Daarna nog gezellig na gekletst


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in July 2018

Played with 4 persons

Escaped: No

 

The Dentist

DarkPark Delft
Posted on: 2019 january 23

Toffe kamer

Dit is de eerste kamer die ik gedaan heb van escape challenge. De ontvangst was ontzettend goed en ‘vervelend’. Je word meteen al in een bepaalde sfeer gebracht. Vervolgens mochten we naar de wachtkamer. Het spel was nog niet begonnen en we durfden al niet meer. De kamer ziet er goed uit. Ietwat kaal maar het is ook wel een grote ruimte. Voor mij zaten er goede spellen in. Al kan ik me voorstellen dat de spellen niet helemaal je ding zijn als je niet van rekenen houdt. Verder wordt er leuk gebruik gemaakt van tandarts attributen. Bij ons ging alles ontzettend soepel en na 33 minuten stonden wij buiten. Je merkt wel dat dit hun eerste kamer is. Het verschil qua beleving en spel opbouw tussen the dentist en the freakshow is enorm. Al met al was het wel een toffe kamer om te spelen


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2018

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • leuke puzzels

 

Sky Shaker

Best Escape
Posted on: 2019 january 29

Kan beter

Ten opzichte van de andere twee kamers is deze kamer aan de krappe kant en erg kaal. Maar nog steeds ruim genoeg voor 8 man. De spellen waren leuk alleen waren sommige dingen wel erg vergezocht. Verder is vooral in het begin het overzicht weg. Door de grote hoeveelheid spullen die je vind.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in June 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • leuk thema
 • vergezocht

 

Escape from Machu Picchu

Escape Adventure
Posted on: 2019 february 17

Puzzels waren leuk maar het totaal plaatje klopte niet

De aankleding en puzzels in deze kamer zijn mooi en erg leuk. Echter zit er geen logisch verhaal in en lijken sommige puzzels nogal random. Verder zijn er ook erg veel hangsloten.


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.0

Service: 8.5


Played in May 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • aankleding
 • veel hangsloten
 • nogal random puzzels

 

Eerste escape ervaring

Inmiddels is deze kamer gesloten. Dit is de allereerste kamer die ik heb gedaan. Op dat moment erg leuk, maar na meer kamers te hebben gedaan blijkt deze toch minder te zijn.


6

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in June 2016

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

0 reviews