Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Anouk

Escape Master

Offline

Description

Overige gespeelde kamers/experiences:

Das Piratenschiff - Escape room Aschaffenburg (Duitsland)

Balance (Armin van Buuren) - Sherlocked


Gespeelde escape games (voor thuis):

Conspiracy-19 - Darkpark

Witchery Spell - Darkpark

Never house - Darkpark

Dear Santa - Darkpark

Bella ciao - Noxbox

Vloek van Zwartbaard - Noxbox

Lockdown Homebound - Escape room Katwijk & Rijswijk 

Suspectum MMI - Escape room Rijswijk

Circus Tortolero - Escape room Rijswijk

Operatie 'Castellum' - Mission room

World Trip - Brain Unbox

De Oude Eik - Crimibox

Het Boekanier Dossier - Puzzelpost

Het Medusa Rapport - Puzzelpost

Maria's Eeuwige Villa


Geplande kamers: 

Die Wunderlampe - Finest escape (27 juli)

Tomb Hunter - Finest escape (27 juli)

Space mission - Into the Game (24 augustus)

The lost Crystal - Into the Game (24 augustus)

The lost Dutchman - Escape Ede (24 augustus)

The Rotary - Escape Zwolle (24 augustus)

Alchemist - Swolland (25 augustus)

Area038 - Swolland (25 augustus)

Peace at Last - Escape Zwolle (25 augustus)

The Deal - The great escape (25 augustus)

Jasons Legacy - Outerground (15 september)

Pray - Escape room Katwijk (15 september)


Member since

16-11-2018

Statistics

Escaperooms

214 reviews

226 Rooms played

94.4% escapepercentage


Games

0 reviews

8 played games


4 forum posts

214 reviews

Mega tof!

De horror kamers van Wuppertal stonden al een hele lange tijd op mijn wishlist. Deze kamers wil ik enerzijds doen om te kijken of ik klaar ben om een keer kamers te gaan spelen in Athene en anderzijds omdat ik er gewoon hele goede dingen over gehoord heb. Na enige tijd wist ik eindelijk een groepje bij elkaar te sprokkelen die het aandurfde om met mij The Dark Forest te gaan spelen.

De escape room bevindt zich vrijwel in de stad dus hou rekening met het feit dat je (waarschijnlijk) niet voor de deur kan parkeren. Wij hadden geluk en vonden snel een plekje, maar ik kan me voorstellen dat het niet altijd zo soepel gaat. Bij aankomst zit de sfeer er gelijk goed in. Geen gezellig praatje met de host, die je nog even een korte peptalk geeft. Nee, nee, je zoekt het je maar lekker zelf uit :). Na een wc bezoekje en het opbergen van de spullen, was het begin van de experience een feit. En wat voor een begin! De spanning zit er gelijk goed in en het acteerwerk is top. Je voelt je ongemakkelijk en niet veilig en ergens vraag je je af waarom je jezelf dit aan doet.
De kamer ziet er tof uit (wat je ervan kunt zien) en de puzzels waren prima en ze laten je lekker van de ene naar de andere kant lopen. De scares waren goed en goed getimed. Niet te veel en niet te weinig. Wel had ik hetzelf toffer gevonden als het allemaal wat langer een mysterie was gebleven wat er nou precies achter je aan zit, maar dit is voor iedereen persoonlijk. Ik heb Asylum nog niet gedaan, maar het schijnt dat deze kamer een andere invalshoek heeft qua horror dus voor ieder wat wils!
Na afloop werd er de tijd genomen om alles uit te leggen en al onze vragen te beantwoorden. Ook hebben we nog wat highlights kunnen zien. Wij hebben echt een mega toffe ervaring gehad en we kunnen niet wachten om terug te gaan om Asylum of Fear te spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • acteerwerk

  MarcMarieke

De Bezetting

ROX Escape Experience
Posted on: 2024 march 27

Sfeervolle kamer

Rox heeft is gelegen op een groot terrein met meer dan voldoende (gratis) parkeerplaatsen. de ontvangstruimte is knus en gezellig en het is een leuke plek om nog even een drankje te drinken na of voor je ontsnapping. Na een korte uitleg konden we van start. De intro van de bezetting is ontzettend leuk en neemt je meteen mee in het verhaal. En dit verhaal laat je ook niet meer los door de kamer. Ik vind het ook altijd heerlijk als je in een kamer precies weet waar je naar opzoek bent en wat je doel is en dat doet deze kamer heel goed. De kamer heeft een goede sfeer en het voelt echt alsof je in de WOII leeft. van de krakende vloer tot aan de achtergrondgeluiden klopt het gewoon helemaal. De puzzels zijn in thema, maar het begin liepen de puzzels niet helemaal lekker. Niet perse omdat we deze niet snapte maar omdat het toch redelijk uitgebreide puzzels zijn. Nou heb ik de kamer gespeeld net voor de renovatie en ik heb begrepen dat de puzzelflow echt verbeterd is.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The Show

ROX Escape Experience
Posted on: 2024 march 27

Door naar de finale!

Rox escape stond al een hele lange tijd op mijn wishlist. Ik had de ramkraak al eerder gedaan op de oude locatie maar op de nieuwe locatie was ik nog nooit geweest. Je raadt het dus al welke kamers op de planning stonden: De bezetting en the show.

Rox heeft is gelegen op een groot terrein met meer dan voldoende (gratis) parkeerplaatsen. de ontvangstruimte is knus en gezellig en het is een leuke plek om nog even een drankje te drinken na of voor je ontsnapping. Na het spelen van de bezetting en even op adem komen was het tijd voor the show. Ons werd al duidelijk gemaakt dat dit heel anders is dan een escape room en dat je er open minded in moet gaan. Heel benieuwd wat dit gaat brengen.
Dit is een kamer waarbij je eigen team je ervaring kan maken of breken. Natuurlijk moet het concept je liggen, maar hoe enthousiaster je meedoet, hoe leuker je de kamer gaat vinden. Je gaat meedoen aan the show. The show is een spelgrogramma en je gaat ook letterlijk doen wat er bij spelprogramma's gebeurd. Ik heb echt genoten van deze kamer. Het concept vind ik heel origineel en ik had nog nooit zo n kamer gespeeld. We hebben gelachen en ontzettend veel lol gehad.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Hekates Tränen

The Code Agency
Posted on: 2024 february 07

Weer eens wat anders!

Er stonden drie escape rooms op de planning bij Code agency; Hekates tears, Erbe der familie Moretta en Obscurus. The code agency heeft opzich een gezellige lounge maar je merkt wel dat dit een fabriek is. Ontzettend druk en geen tijd voor nog wat na babbelen. Ik heb zelfs opzoek moeten gaan naar iemand om te betalen. Maarja als je je instelt op weinig quality time dan is het allemaal prima. We komen natuurlijk ook gewoon voor de kamers :). We begonnen met Hekates tears. Interessant concept waarbij ik in eerste instantie niet zo goed wist wat ik ervan vond. Maar laat ik het maar meteen zeggen, ik ben positief verrast! Het verhaal boeide me heel erg en het verzamel idee vond ik erg leuk. Het fijne in deze kamer is dat je druk bezig zijn met een grote groep. Aankleding is prima, maar vooral het einde vond ik erg mooi gemaakt! Zeker een aanrader!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in January 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Erbe der familie Moretta

The Code Agency
Posted on: 2024 february 07

Moretta

Er stonden drie escape rooms op de planning bij Code agency; Hekates tears, Erbe der familie Moretta en Obscurus. The code agency heeft opzich een gezellige lounge maar je merkt wel dat dit een fabriek is. Ontzettend druk en geen tijd voor nog wat na babbelen. Ik heb zelfs opzoek moeten gaan naar iemand om te betalen. Maarja als je je instelt op weinig quality time dan is het allemaal prima. We komen natuurlijk ook gewoon voor de kamers :). Na het spelen van Hekates was het tijd voor Moretta. Van de kamers die we vandaag gingen spelen, sprak deze mij het minste aan qua thema en ik merkte dit ook wel tijdens het spelen. Het verhaal was mij ontgaan en ik wist niet heel goed waar we mee bezig waren. Sommige puzzels waren heel leuk en andere vond ik nogal aanvullen als een soort opvul puzzels. decor is prima maar niet wereldschokkend. Een ruimte was erg leuk aangekleed en ik had dit eigenlijk ook niet verwacht. De kamer is opzich leuk maar als je moest kiezen tussen alle kamers, zou ik deze als een van de minste aanraden.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in January 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

meer van verwacht

Er stonden drie escape rooms op de planning bij Code agency; Hekates tears, Erbe der familie Moretta en Obscurus. The code agency heeft opzich een gezellige lounge maar je merkt wel dat dit een fabriek is. Ontzettend druk en geen tijd voor nog wat na babbelen. Ik heb zelfs opzoek moeten gaan naar iemand om te betalen. Maarja als je je instelt op weinig quality time dan is het allemaal prima. We komen natuurlijk ook gewoon voor de kamers :). Na het spelen van de eerste twee kamers, was het tijd om de nieuwste kamer van de code agency te spelen; Obscurus. Deze kamer is gebaseerd op Harry Potter (om nog specifieker te zijn, fantastic beasts). Ik was echt mega benieuwd wat ze hier gingen neerzetten en ieder personeelslid wat we spraken was dan ook razend enthousiast over deze kamer.
Laat ik beginnen met dat de kamer te spelen is in het Engels. Ik weet niet of het ondertussen op de website staat, maar wij waren de eerste groep die de kamer volledig in het Engels hebben gespeeld. Er ging hier en daar nog wat fout met de geluidsfragmenten, maar alles is beschikbaar in het Engels.
De kamer zelf is echt prachtig gemaakt. Ik wil niet zeggen dat het meteen uitziet als Harry Potter maar het ziet er wel goed uit. Toch viel deze kamer nogal tegen voor mij en dat zit m vooral in de puzzels en de flow. Puzzels waren niet echt mega speciaal en de flow is echt nog niet goed. Ook heb ik het idee dat ze veel meer uit dit thema hadden kunnen halen. Heel erg zonde. Een van de puzzels tegen het einde was ook defect enwe kregen te horen dat deze wel vaker kapot gaat. Dat vind ik wel zonde voor een kamer die nog niet zo oud is.


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in January 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Goldmine

Deadline Escape Games
Posted on: 2024 january 09

Helmpje op en gaan

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. De laatste dag was alweer aangebroken en fris en fruitig trokken we naar Deadline. Deze escape room ligt net buiten Hamburg op een industrieterrein. Genoeg parkeerplek dus maar volgens mij niet echt lopend te bereiken. Het pand is super vet en stiekem beginnen de verwachtingen al wat toe te nemen. We kwamen aan in een mooie lounge met een lekkere kachel, want het was hier goed koud. De eerste kamer die we hier speelde was Goldmine. Deze kamer is alleen in het Duits te spelen. De aankleding is wat je kan verwachten in een mijn. Het zag er echt wel goed uit maarja wat zet je in een mijn neer? Het voelde dus nogal kaal aan. Puzzels waren leuk en meestal in thema, maar over sommige dingen was niet zo goed nagedacht. Er konden al dingen opgelost worden waarbij puzzels werden overgeslagen of dingen die niet goed waren afgezet waardoor je er al aan kwam terwijl dit nog niet de bedoeling was. Wij wisten wel dat we sommige dingen nog niet mochten doen maar ik denk dat veel andere groepen zich hier niks van aan trekken. Kamer was opzich leuk maar als je moet kiezen zou ik Lost Island spelen.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Lost Island

Deadline Escape Games
Posted on: 2024 january 09

Op expeditie!

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Deadline ligt net buiten Hamburg op een industrieterrein. Genoeg parkeerplek dus maar volgens mij niet echt lopend te bereiken. Het pand is super vet en beloofd veel goeds. Na het spelen van Goldmine was het tijd voor Lost Island. Thema dat niet echt origineel is. Ondanks dat vind ik dit soort kamers meestal wel heel leuk. Ik ben toch altijd nieuwsgierig hoe ze dit precies gaan vormgeven. En ik begin maar meteen met dat deze kamer me positief verrast heeft! En vooral aan het begin vond ik de kamer erg origineel. Kamer ziet er erg goed uit. Puzzels waren in thema en erg divers. Zeker een aanrader!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Time Travel

Big Break Hamburg
Posted on: 2024 january 09

Klaar om de wereld te redden!

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Na Deadline gingen we nog twee kamers bij Big Break spelen; Time Travel en als afsluiter The Toymaker. Big break heeft twee locaties die beide in hetzelfde gebouw liggen. Even goed kijken dus. Mocht je toch de verkeerde kant op lopen, ben je binnen 1 minuut op de andere locatie. We werden vriendelijk ontvangen en we konden gelijk beginnen. Het thema is zoals de titel van de kamer al doet vermoeden. Het gaat over tijd reizen. Lastig thema, maar super benieuwd hoe ze dit vorm gaan geven. Start van de kamer is leuk en puzzels zijn prima de kamers die daarop volgen zijn super tof. Mooi aangekleed en de puzzels zijn in thema. Je kan ook constant parallel puzzelen. De laatste kamer werd het allemaal wat minder. Ik snap dat dit is toegevoegd, maar dit vind ik eigenlijk altijd een teleurstelling. Ondanks dat zou ik de kamer nog steeds aanraden. Ook omdat dat laatste stuk denk ik ook te maken heeft met persoonlijke voorkeur. Maar als je een van de kamers van Big Break moet kiezen, speel dan sowieso toymaker!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Weer even kind zijn!

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Het was eindelijk zover. Toymaker was aan de beurt! De verwachtingen waren hoog voor deze kamer. De kamer was ook niet uitgeroepen tot nummer 14 van terpeca. Dat moet toch iets goeds beloven!
De kamer start ontzettend leuk! Ofja de kamer? Het valt meer onder de intro maar alleen hier is al ontzettend veel moeite ingestoken en zorgt ervoor dat je gelijk in het verhaal zit. Eenmaal binnen kan het puzzelen beginnen! Het verhaal en doel van de kamer is duidelijk. Hier hou ik heel erg van. Dit doel blijft ook op een hele leuke manier bij je. Super origineel! Het decor is ook echt ontzettend mooi en het is een feest van herkenning. De puzzels zijn allemaal goed verwerkt in het thema en zijn heel erg divers. We hebben ontzettend veel lol gehad in deze kamer. 100% zeker de beste van de trip!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Hoelang zijn we nou al bezig met die puzzel!?

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. De derde dag begonnen we met twee kamers van Pauze/Play. Nog weinig over bekend dus het leek ons wel een goed idee om die kamers uit te gaan testen.
De ontvangstruimte is ruim en er is een mogelijkheid om nog een drankje te doen. We werden vriendelijk ontvangen en na een korte uitleg over de regeltjes begon ze ons het verhaal te vertellen. Ze las dit voor van een A4tje... Ik snap dat het miss lastiger is om het verhaal te doen in het Engels, maar heel eerlijk heb ik liever dat je het dan niet vertelt (of in het Duits). Dit verhaal staat ook letterlijk op de site namelijk.
Eenmaal in de kamer was ik positief verrast. De aankleding in de kamer is goed en er hangt wel een spannend sfeertje. In eerste instantie vliegen we door de kamer heen. Er zit een lekkere flow in de kamer en de puzzels zijn leuk om te doen. Tot de eind puzzel. Hier liepen we compleet op vast. Dit lag enerzijds aan ons, maar de gamehost heeft ons ook ongeveer 10 - 15 minuten laten strugglen voor ze een kleine hint gaf. Als je zolang bezig bent met een zelfde puzzel dan wekt dit veel frustratie op. Buiten dit hebben we ons echt wel goed geamuseerd in deze kamer. Het is geen bijzondere kamer, maar wel prima.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

POD83

Pauze / Play - St. Georg
Posted on: 2024 january 04

Je moet er van houden

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. De derde dag begonnen we met twee kamers van Pauze/Play. Nog weinig over bekend dus het leek ons wel een goed idee om die kamers uit te gaan testen.
De tweede kamer die we speelden was POD83. deze kamer ligt op een andere locatie. Dus ontvangstruimte is een heel stuk kleiner maar ook hier zou je een drankje kunnen drinken. Ook hier werd het verhaal voorgelezen... Beetje jammer.
Deze kamer is me tegengevallen na het spelen van de Jagdhutte. De puzzels waren niet zo mijn ding. De uitwerking vond ik niet goed en er zaten een aantal puzzels bij die je of thuis ook kan doen of waarbij je veel moest lezen. Ik had ook t idee dat we ontzettend veel werden geholpen. Het is me bij deze kamers ook vaak niet duidelijk of het hints zijn of dat het bij het verhaal hoort. Het verhaal is me ook vrijwel compleet ontgaan en aan het eind snapte ik er helemaal niks meer van. Ik denk wel dat dit ook een stukje smaak is. Deze kamer heeft al een thema waar ik niet zo n fan van ben en gebruikte puzzels die mij ook niet zo goed liggen. Ik denk dat sommige mensen echt wel plezier kunnen hebben in deze kamer maar voor mij werkte het niet.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The Cabin in the Woods

Team Breakout Games
Posted on: 2024 january 04

Matige kamer met niet oplettende host

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Na het spelen van de kamers bij Pauze/Play, stond een kamer van team breakout games op de planning; cabin in the woods. Allereerst de service vooraf was heel fijn. We waren wat aan de late kant, maar ondanks dat werden we niet erg opgejaagd en konden we gewoon de volle tijd benutten. De kamer ziet er goed uit. Aankleding is prima. De puzzels daarintegen zijn op sommige plekken niet mega logsich. Daarnaast werd al snel duidelijk dat de gamehost totaal niet op aan het letten was. Super frustrerend. Als je in Hamburg bent, zou ik deze zeker overslaan.


5.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 5.0

Service: 5.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Insomnia

Big Break Hamburg
Posted on: 2024 january 08

Kort maar krachtig

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Na de domper bij team break out gingen we door naar de vierde kamer van de dag: Insomnia. We werden vriendelijk ontvangen en na het opbergen van de spullen konden we van start. Wij speelden de kamer in kerst thema. De start van de kamer is mega origineel en zorgt meteen voor veel gelach. We hadden er zin in! En wat hebben we genoten van deze kamer. We vlogen er doorheen. Na 28 minuten stonden we alweer buiten, maar wat hebben we gelachen. Flow in de kamer zat goed en puzzels waren divers en allemaal in kerst thema. Het is ook een wereld van herkenning. Heerlijk!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Marieke

Die Phantominsel

Skurrilum
Posted on: 2024 january 08

Prachtige kamer!

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Die phantominsel van Skurrilum was aan de beurt. Voor we naar binnen konden moesten we buiten wachten. Dit had er vooral mee te maken dat ze maar een kleine ontvangst ruimte hebben voor een groep tegelijk, Ze hebben ook maar een toilet. Voor een locatie met drie kamers, vind ik dit erg weinig, maargoed. UIteindelijk konden we naar binnen en werden ontvangen door onze mega enthousiaste host. We hadden ook per ongeluk in het Duits geboekt, maar we wilden eigenlijk de Engelse versie. Hij heeft voor ons nog alles omgegooid wat we ontzettend konden waarderen! Na alles omgezet te hebben konden we beginnen. Het begin beloofd al veel goeds. De kamer ziet er echt ontzettend goed uit! De puzzels zijn in thema en ook gevarieerd, maar de kamer is wel erg lineair en aan de kleine kant. Vooral aan het begin. Ik zou dan ook aanraden om deze kamer met max 4 personen te doen. Misschien zelfs liever met minder. We hebben nog een tijdje nagepraat met onze host en merkte ook hoeveel passie heeft voor wat hij doet. Deze kamer raad ik zeker aan om mee te pakken als je in Hamburg bent!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Marieke

Bezoekje aan de dierentuin

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Het was tijd voor Der Zoo des Totes. Een van de bekendere kamers van Skurrilum. Ik had hier dan ook mega veel zin in!. Deze escape room ligt niet op dezelfde plek als de eerder gespeelde kamers hier. Beide locaties liggen in hetzelfde gebouw, maar op een andere verdieping. Dit staat duidelijk aangegeven. Deze ontvangstruimte is nog kleiner dan de die van de andere locatie en er is dan ook geen mogelijkheid om vroeger te komen. We werden vriendelijk ontvangen en konden al vrij snel van start gaan. Dat storytelling een belangrijke rol speelt bij Skurrilum komt in deze kamer heel duidelijk naar voren. Het begin duurde voor mij toch wel wat te lang, maar misschien kwam dat ook doordat mij concetratie op was na al vier kamers gespeeld te hebben die dag :). Aankleding is top en ik vind het thema ook erg origineel. Puzzels zijn grotendeels in thema maar ik heb wel het idee dat er niet heel veel puzzels in de kamer zitten. Van mij hadden er wel meer puzzels in gemogen. Er zit een heel gaaf element in wat ikzelf nog nooit had gezien. Ik zou deze kamer zeker aanraden. Het is ook helemaal geen enge kamer dus laat je door het geesten element zeker niet afschrikken.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The forbidden game

Hidden in Hamburg
Posted on: 2024 january 03

We denken nu wel twee keer na voor we aan een spelletje meedoen

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Na de tussenstop in Osnabruck, reden we door naar Hamburg. De eerste locatie die we gingen bezoeken was Hidden in Hamburg waar we vier kamers speelden in de volgende volgorde; The master op time, the golden skull, the forbidden game, Neptuns curse. De volgende dag begonnen we met the forbidden game. Ik had me niet echt ingelezen in deze kamer dus ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. We werden weer vriendelijk ontvangen en na een korte uitleg mochten we beginnen. De eerste kamer is niet echt heel bijzonder maar de aankleding wordt wel beter naarmate je verder komt in de kamer. Wel mis je op een aantal plaatsen goeie verlichting. Het spelelement wat erin zit is ergens wel leuk maar deed het niet helemaal voor mij. Het zorgt wel voor een duidelijk doel. Ook bij deze kamer zie je echt wel veel gelijkenissen met de andere kamers. Ik denk dat sommige mensen deze kamer echt wel eng kunnen vinden. Vooral op een bepaald punt.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Neptuns Curse

Hidden in Hamburg
Posted on: 2024 january 03

Goed gebruik gemaakt van de prachtige locatie

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Na de tussenstop in Osnabruck, reden we door naar Hamburg. De eerste locatie die we gingen bezoeken was Hidden in Hamburg waar we vier kamers speelden in de volgende volgorde; The master op time, the golden skull, the forbidden game, Neptuns curse. Het was tijd voor de laatste kamer. Deze kamers hebben een hele aparte locatie. Ze zijn namelijk gelegen op een boot. Neptuns curse ligt op een andere boot dan de drie eerder gespeelde kamers. Even opletten dus naar wel schip je moet!
Ik keek ontzettend uit naar deze kamer, want dit zou toch de betere kamer zijn van de vier. Toen we konden beginnen moet ik eerlijk bekennen dat ik een beetje teleurgesteld was. Ik dacht is dit het? Maar al snel kwam hier verandering in. Ze hebben ontzettend goed gebruik gemaakt vn de ruimte en doordat de kamer op/in een boot is, krijg je gelijk de juiste sfeer. Verwacht geen vette special effects. Maar een mooi kamer met leuke puzzels in thema. Met een vrij logisch verhaal en een duidelijk einde. Ik heb ontzettend genoten van deze kamer. Ik raad deze dan ook zeker aan om te spelen als je in Hamburg bent.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Malvinis Vermächtnis

Skurrilum
Posted on: 2024 january 03

Oke kamer met langdradige puzzel

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Na Hidden in Hamburg te hebben uitgespeeld konden we beginnen aan de eerste kamers bij Skurrilum te gaan spelen. Malvinis Vermächtnis en Guschis geile grotte. Skurrilum is op een nogal bijzondere plek gelegen; aan de reeperbahn. Mocht je het niet kennen, zoek het maar op en dan weet je gauw genoeg waar ik het over heb. De ontvangstruimte is erg klein en er is een toilet aanwezig. Voor een locatie met drie kamers, vind ik dit erg weinig maarja we doen er helaas niks aan :). Onze host spreekt goed engels en na de intro kunnen we beginnen. De kamer bestaat uit een enorm grote kamer waar van alles in verstopt zit. Het magie element is leuk verwerkt in de kamer. En we vliegen door de kamer heen. De puzzels zijn niet heel speciaal. Een specifieke puzzel leverde wel enorm veel frustratie op. En je merkte dat ze tijd aan het rekken waren. Dit was wel heel jammer en ik snap dat ze daarmee het verhaal wat meer leven willen geven, maar als een persoon 10 minuten een gesprek aan het voeren is wat de rest niet meekrijgt en waar geen einde aan lijkt te komen, wekt dit op den duur toch wel enige frustratie op. Als je hier escape rooms wil spelen, kun je deze zeker overslaan.


6

Ambiance: 6.5

Game experience: 5.5

Service: 7.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Guschis Geile Grotte

Skurrilum
Posted on: 2024 january 03

18+

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Na Hidden in Hamburg te hebben uitgespeeld konden we beginnen aan de eerste kamers bij Skurrilum te gaan spelen. Malvinis Vermächtnis en Guschis geile grotte. Skurrilum is op een nogal bijzondere plek gelegen; aan de reeperbahn. Mocht je het niet kennen, zoek het maar op en dan weet je gauw genoeg waar ik het over heb. De ontvangstruimte is erg klein en er is een toilet aanwezig. Voor een locatie met drie kamers, vind ik dit erg weinig maarja we doen er helaas niks aan :). Na het spelen van Malvinis vermächtnis was het tijd voor Gusches geile grotte. Dit is de enige plek waar zo n kamer perfect in de setting past. De kamer start op een leuke manier en de aankleding van de kamer is ook tof. De puzzels zijn niet bijzonder en sommige passen in het thema en andere wat minder. De interactie met de gamemaster is echt hilarisch. We hebben ons echt vermaakt ik deze kamer. De puzzels zelf zijn wel alleen in het Duits dus hou hier rekening mee. De interactie en de begeleiding is gewoon in het Engels.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The Secret Chapel

Escapediem
Posted on: 2024 january 03

the koude, niet logische chapel

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Twee kamers van Escapediem stonden ook op de planning; the secret chapel en Jigsaw. De ontvangst is ontzettend kill. Ze hebben in Duitsland volgens mij een voorliefde voor houten bankjes tegen de muur. Maargoed. We werden vriendelijk ontvangen en na de uitleg konden we beginnen. De kamer ziet er echt heel goed uit! Qua decor is dit echt top, maar de flow is niet zo goed. Puzzels waren niet logisch of vergezocht. Ook nam het verhaal een wending die ik nogal vreemd vond, maar ieder zn smaak zullen we maar zeggen. En het was echt ontzettend koud in de kamer dus dikke tip, trek ee warme trui (of drie truien) aan.


6.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 5.0

Service: 7.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Jigsaw

Escapediem
Posted on: 2024 january 03

Jigsaw

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Twee kamers van Escapediem stonden ook op de planning; the secret chapel en Jigsaw. De ontvangst is ontzettend kill. Ze hebben in Duitsland volgens mij een voorliefde voor houten bankjes tegen de muur. Maargoed. Na het spelen van chapel, waren de verwachtingen voor de volgende kamer niet immens hoog. Dit zou een horror kamer zijn met acteur. In dit geval kan een acteur de kamer maken of breken. De manier waarop we de kamer betreden werd door mijn teamgenoten 'de Poolse manier' genoemd. Sommige zullen zich er dus wel wat bij voor kunnen stellen :). Wat mij betreft voegde het echt niks toe aan deze kamer. De sfeer in de kamer is goed en neemt een bepaalde spanning met zich mee. De puzzels zijn oke, een puzzel deed het niet wat best frustrerend was. De acteur was gelukkig niet to much en had wat mij betreft nog wel wat meer gemogen. Ook deze kamer is ontzettend koud dus hou hier rekening mee.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 5.5

Service: 7.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Prima maar niet bijzonder

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Op de eerste dag maakte we een tussenstop in Osnabruck om daar twee kamers te spelen; Der Varus Fluck en die verbotene Entdeckung. Parkeren kan niet voor de deur bij deze escape room, maar er zijn genoeg parkeergarages in de buurt (ongeveer 5 minuutjes lopen). De lounge is nogal kaal en niet zo gezellig maar je kan er zitten en er is een mogelijkheid om een drankje te doen. Na de spullen opgeborgen te hebben konden we beginnen.
We kregen de introductie in de kamer wat ik zelf niet prettig vind. Ik heb namelijk de spanningsboog van een goudvis en raakte al snel afgeleid. Je merkt dat dit een oudere kamer is. De puzzels zijn niet bijzonder en ook niet in thema. Aankleding is oke maar ook zeker niet bijzonder. We speelden de kamer zonder hints in een half uur. Goede opwarmer voor wat er nog komen gaat :). Als je hier bent, zou ik deze overslaan en de andere kamer spelen.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Wij hebben de wereld gered!

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Op de eerste dag maakte we een tussenstop in Osnabruck om daar twee kamers te spelen; Der Varus Fluck en die verbotene Entdeckung. Parkeren kan niet voor de deur bij deze escape room, maar er zijn genoeg parkeergarages in de buurt (ongeveer 5 minuutjes lopen). De lounge is nogal kaal en niet zo gezellig maar je kan er zitten en er is een mogelijkheid om een drankje te doen. Na het spelen van de Varus Fluch konden we beginnen aan die verbotene Entdeckung. Die start/intro van de kamer is leuk gedaan, maar duurt wel wat aan de lange kant. De aankleding in deze ruimte viel ook tegen was niet heel netjes, maar dit veranderde al snel naarmate de kamer vorderde. Deze kamer is echt wel een verbetering ten opzichte van de eerste kamer. De puzzels zijn beter, orgineler, wat meer in thema. Het verhaal is ook erg origineel. Deze kamer speelde we in drie kwartier dus is ook wat uitdagender. Mocht je op deze locatie een escape room willen doen, speel dan zeker deze!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The master of time

Hidden in Hamburg
Posted on: 2024 january 02

Leuke kamer op een mooie locatie

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Na de tussenstop in Osnabruck, reden we door naar Hamburg. De eerste locatie die we gingen bezoeken was Hiden in Hamburg waar we vier kamers speelden in de volgende volgorde; The master op time, the golden skull, the forbidden game, Neptuns curse.
De escape rooms liggen op een hele aparte locatie, namelijk op een schip. Wel even goed opletten want de escape rooms zijn verdeeld over twee boten. De entree is super tof en we waren meteen al enthousiast over wat deze kamers zouden brengen. Het doel van de kamer is duidelijk, zorg dat de tijd weer 'normaal' gaat lopen. Buiten het laatste stuk zijn de spellen niet echt in thema, maar de manier waarop de ruimte zich ontvouwt is heel tof gedaan. Ook leuk om te zien hoeveel puzzels ze stiekem in een ruimte kunnen verstoppen. We hebben ons heel goed geamuseerd in deze kamer. Wel merk je dat de kamers bij Hidden in Hamburg allemaal hetzelfde in elkaar zitten qua manier van puzzelen en type puzzels. Ik vond dit vooral heel erg opvallen bij master of time en golden skull. Dus mocht je meerdere kamers willen doen hier, probeer die dan niet op dezelfde dag te plannen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The Golden Skull

Hidden in Hamburg
Posted on: 2024 january 02

Zoek de schat!

Een escape trip in Hamburg stond op de planning met in totaal 18 kamers. Na de tussenstop in Osnabruck, reden we door naar Hamburg. De eerste locatie die we gingen bezoeken was Hiden in Hamburg waar we vier kamers speelden in de volgende volgorde; The master op time, the golden skull, the forbidden game, Neptuns curse.
De escape rooms liggen op een hele aparte locatie, namelijk op een schip. Wel even goed opletten want de escape rooms zijn verdeeld over twee boten. Na het spelen van de master of time konden we na een drankje beginnen met the golden skull. Ook hier kregen we de intro in de kamer wat veel inhoudingsvermogen van mij vroeg. De aankleding is super tof en de puzzels zijn in thema. Je merkt wel al snel dat de puzzels in the golden skull vrijwel indentiek zijn aan de puzzels in the master of time. Dit is echt super jammer! Dus zoals ik in mijn review van Master of time ook al zei; mocht je meerdere kamers willen doen hier, probeer die dan niet op dezelfde dag te plannen. Toch vond ik deze kamer net wat leuker dan master of time. Dit komt waarschijnlijk doordat dit thema mij gewoon wat beter ligt. Ik vond een specifieke puzzel in the golden skull ook wel heel tof.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • veel gelijkenis met andere kamers op deze locatie

 

Load more reviews

0 reviews