Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

De Meisjeskamer

Bunschoten , The Netherlands

Open now

60 minutes

4 - 6

18 year

Read reviews

More about De Meisjeskamer

Lang geleden was er een prachtig jong weesmeisje. Ze droomde van een eigen kamer. Haar droom werd werkelijkheid, want op een dag nam een ogenschijnlijk vriendelijke man haar onder zijn hoede. Ze kreeg een kamer die haar stoutste dromen overtrof. Ze was het gelukkigste weesmeisje van de hele wereld!
 
Ze besefte niet dat schijn kan bedriegen en dat de man helemaal niet zo aardig was als ze had gedacht.
 
Wat is het weesmeisje overkomen? Kom er samen met je team achter in dit zinderende escape room 2.0 avontuur!

Themes

Horror

Properties

Pregnant friendly

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

201 likes

1136 visitors

73.6% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Nijverheidsweg 5b
3751 LP, Bunschoten
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

292 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

halfayordlehalfayordleJunior EscaperMember since: 2019 November 3 (15 rooms played)
Posted on: 2019 November 3

Erg leuke kamer, maar...

Wij kwamen met ons team in Bunschoten om de meisjeskamer en The Dome te spelen. De meisjeskamer stond erg hoog gewaardeerd in de Europese ranglijsten. Naar mijn idee is dit nogal overbeoordeeld. Begrijp mij niet verkeerd, de sfeer was gaaf en de kamer werkt prima. Helaas was het soms erg frustrerend en was er op sommige momenten niet veel te doen (5 personen). Vooral de frustraties helpen mee met mijn eindscore. Wanneer iemand mij zou vragen welke kamers ik aan zou raden in Bunschoten, kies ik 100% voor The Dome. Een unieke ervaring om niet te vergeten. De meisjeskamer gaf minder dat gevoel.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 8.5


Played in November 2019

Played with 5 persons

Team: Duurt lang

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Meisje
 • Aankleding
 • De puzzels
 • Frustrerende puzzel
 • Niet echt horror/eng

  AtOnYcKGydigiGytha

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertMember since: 2021 November 28 (73 rooms played)
Posted on: 2022 June 15

Ocherrum kiendje toch!

Mijn excuses aan alle mensen met dyslexie, maar dit gaat een hele lange review worden die overladen gaat zijn met complimenten en waardering. Wat heb ik veel lof voor deze kamer! Tip: kopieer en plak in Google-translate én laat het je voorlezen 😋. Nou, let’s go…

Met de formatie ‘Verblauwkes’ (4 personen) waren we bij Escaperoom Nederland (tegenwoordig geheten: Mama Bazooka) om alle kamers daar te spelen. We hadden al een kamer gespeeld en in plaats van dat we de beelden terug gingen kijken van die kamer, gingen we meteen door naar ‘De Meisjeskamer’. Later zouden we de opgenomen beelden van beide kamers terugkijken. Mijn eerste compliment voor de service bij Mama Bazooka; wat ontzettend goed dat ze flexibel zijn en meedenken met je als je daar een of meerdere kamers komt spelen 👌.

We hielde dezelfde gamehosts als we hadden bij de vorige kamer. Twee super vriendelijke en toffe medewerkers van Mama Bazooka, die zorgde dat we ons helemaal thuis voelde op hun geweldige locatie. Ze hadden wat werk met voornamelijk één teamgenoot van ons, die door de vorige kamer flink getraumatiseerd was én eigenlijk niet meer mee wilde doen aan De Meisjeskamer vanwege het horroraspect. Hier wisten ze goed op in te spelen en ze overtuigde hem uiteindelijk om gewoon met ons mee te gaan. Leuk voor ons, minder leuk voor hem 😜.

Nog even kort over de ontvangstruimte; Ik heb zelden zo’n toffe ontvangstruimte gezien bij een escape room. Je moet opletten dat je niet vergeet dat je een escape room komt spelen, want je zou zomaar eens een hele middag bezig kunnen zijn met de spellen die aanwezig zijn in deze ruimte (denk aan; snooker, air hockey, darten, videogames, enz.).

Na een korte instructie over de escape room van onze gamehosts, kregen we de introductie voor de kamer middels een video die er super goed uitzag. Al meteen wordt duidelijk; je gaat hier geen regenboogkamer met glittersterren aantreffen; dit wordt griezelen! Je komt direct in de juiste sfeer terecht; onheilspellend en beangstigend. Dit wordt veroorzaakt door de decoratie/thematisering die er – vooral voor een best oude kamer al – ontzettend goed uitziet. Daarnaast wordt er volop gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten en special effects die de sfeer nog meer aandikken. Er zitten in de gehele kamer precies genoeg scares om je continu op je hoeden te laten zijn. Géén overkill, maar een perfecte balans tussen rust momenten, spannende momenten én dikke scares, waarvan zelfs ik – als nuchtere Brabander – tegen het planfond aanzat. Dit is na 60+ kamers (waaronder best al wel wat horrorkamers) voor mij de eerste escape room die echt heel goed weet hoe goede horror werkt en dat perfect toepast, zonder dat het te heftig óf te mild wordt. Grote complimenten hiervoor én dit wil ik vaker gaan zien in escape rooms!!!

De puzzels in de kamer zijn prima te doen en wisselen van moeilijk tot gemakkelijk. Vooral de flow in deze kamer is goed. Je gaat maar door en alles volgt logisch op elkaar. Hoewel deze kamer eigenlijk volledig lineair is (puzzel voor puzzel oplossen), heb je toch een aantal handjes nodig om bepaalde puzzels op te lossen. Ik zie vier personen als perfect aantal om De Meisjeskamer te spelen, vanwege deze reden. Op één puzzel na (naar mijn idee) passen ook alle puzzels in het thema en sluiten ze naadloos aan in het verhaal.

En dat brengt mij bij het grootste compliment aan Mama Bazooka voor deze kamer; het verhaal! Je wordt in deze kamer meegezogen in het verhaal. Niets wordt je letterlijk uitgelegd óf verteld, maar aan het einde van de rit is je helemaal duidelijk hoe het zit. Ook verplaats je je op een logische manier door de ruimtes. Je komt niet op bijzonder manieren van de ene locatie op de ander locatie terecht, maar alles is kloppend. Het verhaal is super heftig, maar tevens een echt horrorverhaal zoals je dat in films ziet. Dus als je ooit een horrorfilm kijkt en denk; ‘Hoe zou het zijn om dat zelf te ervaren?’, dan is De Meisjeskamer de uitgelezen kans om dat te gaan ervaren.

We wisten binnen de gegeven tijd tot het einde te komen. Daar wacht je dan nog de grote apotheose, voordat je ook echt escaped. Zoals al eerder aangegeven in deze super uitgebreide review; er zaten angsthazen in onze groep, die maar wat blij waren dat we konden ontsnappen. Gelukkig konden zij – naderhand – de kamer toch ontzettend waarderen en het was dus goed dat de hosts ze overtuigd hadden om toch deel te nemen.

De hosts konden met een zeer enthousiaste groep de opgenomen beelden terugkijken van zowel de kamer die we hiervoor hadden gespeeld als De Meisjeskamer. Grote waardering heb ik voor deze manier van nabespreken én ik denk zelfs dat dit waardevoller is dan de kamer aan het einde doorlopen, omdat je ook echt het hele proces kunt herbeleven. Daarnaast is het natuurlijk hilarisch om jezelf (en andere) terug te zien in een horrorsituatie 🤣.

Na het nabespreken gingen we even wat eten en ons klaar maken voor de laatste kamer van Mama Bazooka. Tot dusver kan ik wel stellen dat ik een echte fan ben geworden van Mama Bazooka. De twee kamers die ik tot nu toe heb gespeeld zijn absolute toppers, dus ik was helemaal klaar voor de laatste.

Al bij al; Absolute topkamer! Zeker een aanrader voor mensen die houden van een kwalitatief goed horrorverhaal met dito puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen i.v.m. samenwerkingspuzzels;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, speel deze dan als tweede i.v.m. opbouw van oud naar nieuw;
- Als je bang bent aangelegd; Ja, het is een enge kamer, maar na een uur is het over en ik weet zeker dat je het daarna toch zult waarderen.
- Gewoon boeken en gaan spelen, dit is echt een topper! Ondanks dat ‘ie niet in de top 10 van escapetalk.nl staat!

Beste Mama Bazooka, jullie hebben er een nieuwe fan bij! Wat heb ik ontzettend genoten van deze kamer én (spoiler) van alle ander kamers bij jullie! Speciale dank aan de twee gamehosts die ons gedurende de gehele dag TOP begeleid hebben. Bouw snel bij a.u.b., dan kan ik terug komen 😜.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logisch verloop
 • Licht- en geluidseffecten
 • Scares
 • Spanningsopbouw
 • Spanning/engheid
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel

  sjephanie

StanStanEscape ExpertMember since: 2017 November 13 (142 rooms played)
Posted on: 2021 September 6

Blijvende spanning in de meisjeskamer

De zesde en laatste kamer kon gespeeld worden; de meisjeskamer. We gingen gespannen de kamer in. Vanaf het eerste moment dat je in de kamer bent, is de spanning goed te proeven. Het is heel duidelijk wat er is gebeurd en hoe je door de kamer moet gaan. Er zijn onwijs veel puzzels aanwezig en voor ons vier was er veel te doen. Zeker gezien de leeftijd van de kamer, zaten er veel leuke puzzels en effecten in. De slijtage van de afgelopen jaren is echter wel heel goed te zien, de kamer kan in dat opzicht wel wat liefde gebruiken. Deze kamer stond al heel erg lang op mijn lijstje en ben erg blij dat ik hem ein-de-lijk kon spelen. We werden begeleid door een onwijs enthousiaste medewerker, tijdens het terugkijken van de beelden hebben we nog een geruime tijd nagekletst. Ook de meisjeskamer is een echte must voor iedere escapeliefhebber.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  dcmarieke

Kamer met sterk verhaal

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Ja ik moet mij schamen. Na zoveel rooms gespeeld te hebben, kom ik nu pas bij escape room Nederland voor een van de eerste kamers van de benelux te doen.
Het is toch een beetje kijken waar het allemaal begon en naar mijn mening een beetje een must do voor elke escaper.


Onthaal:

Hetzelfde gaat op voor wat ik bij The Dome schreef, maar dat is nu eenmaal hoe het hier gaat.
Met wat geluk tref je hier iemand, met wat pech zal je jezelf enkele minuten moeten bezig houden. Wat ik nu wel weet is dat het een personeelsissue is en dat ze hier echt wel reuze vriendelijk zijn.
Het is ook niet dat er niks is om je bezig te houden :-)

We werden in ieder geval even later vriendelijk welkom geheten door onze GM van dienst en we hadden direct een goede klik met zowel haar als haar collega. Beide hadden duidelijk lol in hun werk en dat zag je!

De meisjeskamer, een kamer die toch zijn stempel heeft gedrukt op het escape landschap van vandaag en lange tijd in verschillende lijsten op 1 stond.

Kamer:

Het filmpje vooraf zet de toon perfect. Het is goed gemaakt en maakt alles meteen duidelijk.

De kamer start meteen met wat je kan verwachten en het decor is sfeervol. Of het deels slijtage is laat ik in het midden. De puzzellijn is wel volledig lineair en dat stoorde me wel. Zeker met de verplichte 4 spelers, waar ik me hardop van afvraag waarom dat nodig is, sta je nu en dan echt op elkaar te wachten.
Maar mijn god, wat voor een vooruitgang zie je met de labo kamer. Een echt heerlijk decor zet zich voort en de puzzels zijn lekker in balans maar nooit echt te moeilijk. Dat zorgt voor een lekkere flow in een bewust onaangename sfeer.

Ik was blij dat ze hier ver weg gebleven zijn van de skeletten en de kitschtroep. Ze laten je verbeelding het werk doen en dat is altijd de beste keuze.

Het is wel niet allemaal goed nieuws, de kamer heeft echt te leiden van de vele groepen en sommige zaken zouden echt vervangen mogen worden.
Het verhaal in deze room is echt ijzersterk en de puzzels aanwezig maar ondergeschikt. Een puzzel in het bijzonder is zo een ding van zijn tijd en paste ook niet echt in die kamer. Maar ondanks dat haalden wij hem met een erg mooie tijd.

Conclusie:

Dit is een room met een erg goed verhaal. Hij geeft net genoeg info en laten genoeg gaten open (hé Stan) om zelf op ontdekking te gaan, maar geeft tegelijk op het einde ook de nodige conclusies.
Het is een kamer die duidelijk terecht jaren op 1 heeft gestaan en nu enkel de liefde moet krijgen om iedereen die escapen pas leert kennen zo dezelfde topervaring kan geven.
Het is een beestje van zijn tijd, maar wel een beestje dat zijn tijd ver vooruit was.

Ik was echt heel blij dat ik deze room eindelijk gedaan had en diep vanbinnen wou ik dat ik hem veel eerder had gedaan.

Achteraf nog erg leuk nagebabbeld met onze GM en de beelden terug gekeken wat uiteraard de nodige hilariteit opleverde.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  dcmarieke

ShinysheepShinysheepJunior EscaperMember since: 2019 May 5 (32 rooms played)
Posted on: 2021 August 10

Eindelijk de Meisjeskamer eens spelen


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Casually Late HFN

Escaped: Yes  56:30 min


 • Terugkijken van de beelden!
 • Decor
 • Geen foto

  mikemysterie13_7

janmaatjanjanmaatjanJunior EscaperMember since: 2020 September 11 (14 rooms played)
Posted on: 2020 September 11

Super ervaring, toffe kamer

De sfeer is meteen goed als je ontvangstruimte binnenkomt, je kan nog even lekker ontspannen voordat je hard aan het werk gaat om te ontsnappen. Het was voor ons team in het begin zoeken waar we in de kamer moesten beginnen. Vooral omdat dit de eerste keer was dat we met elkaar gingen escapen. Na een bumpy start waar we meteen al een tip moesten krijgen kwamen we toch goed in het spel. Naast dat er goede schrikmomenten in zaten (die geheel onverwacht waren vaak) was de kamer niet heel eng, maar wel super spannend. Wij hebben de escape gedaan met 6 mensen, dit was uiteindelijk toch een beetje veel en zou aanraden om het met 4 personen te doen. Op die manier kan iedereen puzzelen en staat niemand zich te vervelen.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Terug kijken van de beelden
 • Super decor
 • Spannend
 • 6 mensen is erg veel

  bobbiee

bobbieebobbieeJunior EscaperMember since: 2020 September 11 (15 rooms played)
Posted on: 2020 September 12

Spannende kamer!

Ten eerste heeft Escape Room Nederland een leuke ontvangsthal. Je kan hier wat drinken en snacken, maar ook leuke games spelen. Best leuk om wat eerder te komen dan dat je ingepland staat. Wij hebben de meisjeskamer gespeeld. Dit was mijn eerste escape en wist dus niet zo goed wat ik kon verwachten. Het is tof ingericht en er zijn goede (schrik)effecten toegepast. Ik hou van horror maar toch vond ik dit best spannend. Deze kamer is naar mijn naar mijn idee niet voor angsthazen weggelegd. Of je moet iemand in je team hebben die alles durft te doen. Het is een kamer met leuke puzzels, niet super moeilijk. We waren met 6 man, wat ik net te veel vond. Soms heb je een puzzel die je eerst moet oplossen voor dat je een andere puzzel kan doen. Als je dan al met 4 man bezig bent om het ene op te lossen, heb je als overige 2 niet zo veel te doen. Ik denk dat je met 4 man een perfect aantal hebt. Het was erg leuk om achteraf de highlights van je escape te bekijken. Hier hebben we nog flink na kunnen lachen. Het was een super leuke evaring en zal ik hem zeker aanraden. Het heeft me nieuwschierig gemaakt naar de andere 2 kamers die deze escape te bieden heeft.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes  51:09 min


 • Leuke puzzels
 • Goede sfeer
 • Vriendelijk personeel
 • Leuke ontvangsthal
 • Team van 6 mensen is te veel

  janmaatjan

Adrenalinekick

Review een stuk later dan dat we de kamer gedaan hebben. We hebben inmiddels zo'n 21 kamers gespeeld en dit was nummer 6 ofzo, maar hij staat nog steeds op een gedeelde nummer 1 (met the experiment in Zwolle). De spanning, special effects, het verhaal, de muziek, het introfilmpje, de schrikeffecten, grote variatie in het type puzzels, manier van hints geven, het vooraf en achteraf kunnen loungen / spelletje doen, het nabespreken / terugkijken van de beelden (= hilarisch!)... echt alles klopt aan deze escaperoom. Echt een aanrader


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2015

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • terugkijken van de beelden - hilarisch!
 • super spannend
 • mooie special effects
 • andere escape rooms vallen tegen hierna..

  johan_van_drunen

Petra_B..Petra_B..Escape ExpertMember since: 2018 October 7 (145 rooms played)
Posted on: 2022 June 18

Super leuke kamer

Ondanks dat de kamer al enkele jaren oud is, is het nog echt een top kamer! Leuke combi van slotjes en techniek


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  48:25 min


 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal

 

HSTankHSTankJunior EscaperMember since: 2022 April 20 (6 rooms played)
Posted on: 2022 June 8

Met de mannen in de Meisjeskamer

De Meisjeskamer is een Escape Room dat op indrukwekkende wijze een ijzingwekkend verhaal door vele, gevarieerde puzzels heen weet te verweven.

Deze Horror Room weet je op de welbekende manieren de stuipen op het lijf te jagen. Dat betekent voornamelijk harde geluiden en flitsende lichten. Gelukkig komen er ook een aantal slim-enge momenten voor, waarbij je je toch weer zo heerlijk angstig begint te voelen. Dit allemaal wordt ondersteund door een uitermate luguber verhaal dat zich langzaam laat onthullen naarmate je meer en meer puzzels op lost. Geen spoilers - natuurlijk - maar het antwoord op alle vragen die de trailer van deze Room wellicht in je oproept, zullen zichzelf vanzelf beantwoorden.

De puzzels zijn voor het grootste deel goed gevonden. Er zitten wellicht geen pareltjes tussen, maar het gemiddelde ligt erg hoog. De puzzels zijn soms ietwat verouderd of zelfs versleten, maar dat zorgt niet voor een merkbare vermindering in kwaliteit. De puzzels passen verder prima binnen het thema en het voelt altijd goed om een breinkraker op te lossen of en slot open te krijgen - om vervolgens natuurlijk weer geconfronteerd te worden met een luid geluidseffectje.

De service is overigens goed geregeld en het feit dat je de beelden van je Escape-avontuur terug kan kijken is zeker een plus. Wel zou de inleiding van de kamer wat aangescherpt mogen worden, om je toch iets beter te introduceren tot de Room en de sfeer iets minder op je dak te gooien.

Al met al heeft de Meisjesmaker onmiskenbaar een aantal hoogtepunten, die door andere Rooms lastig te overtreffen zijn. Duidelijke verbeterpunten zijn er weinig, duidelijke pluspunten heel veel. Alle lof voor deze kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

lucasmolenaarlucasmolenaarEscaperMember since: 2018 July 30 (134 rooms played)
Posted on: 2022 May 6

Van de kamer moet je het hebben, niet de service

Om te beginnen werden we niet ontvangen, dit was een friet voor mij, er stond niemand klaar om ons welkom te heten, in de ontvangst konden we ons goed vermaken, maar een ontvangst had ik wel leuk gevonden. De kamer zelf was top, mooi aangekleed, goede puzzels mooie beleving, leuke effecten. Alleen erg jammer van de service


8

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 5.0


Played in May 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Slechte service

 

Mooie kamer! Leuke uitdaging en beetje spanning

Mooie traditionele kamer. Leuk dat er meer ruimtes zijn. Goede schrik effecten en zeker voor de tijd dat deze is ontwikkeld erg goed doordacht. Een goede trendsetter.

Misschien waren niet alle puzzels even logisch, het was een geweldige ervaring

Wij hebben genoten al was het soms wel even wennen!

Op naar the dome!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:00 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Onlogische puzzels

 

rickbaileyrickbaileyEscaperMember since: 2021 August 14 (35 rooms played)
Posted on: 2022 February 6

Prima kamer, lichtelijk overhyped

De kamer steekt goed in elkaar en er is zeker hard aan gewerkt om een goede sfeer te creëren! Helaas zegt mijn gevoel dat deze kamer door een hoop mensen zwaar is overhyped. Voor grotere groepen is er helaas weinig te doen, je staat vaak op een ander te wachten.

Hoe dan ook, nog steeds een aanrader!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  40:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Wenig te doen voor grotere groepen

 

Gave kamer

Een hele leuke en spannende kamer.
Leuke puzzels, niet altijd even logisch waardoor je soms erg lang bezig bent met een puzzel. Verder zit er veel spanning in de kamer.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving

 

Bloedstollend!

De sfeer in deze kamer is ongelooflijk goed! Erg spannend, veel special effects. Al zouden de puzzels naar mijn mening wat moeilijker mogen.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 6.5

Service: 6.0


Played in December 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  50:37 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

Tof ruimtegebruik!

We waren hier erg over te spreken. Soms was het moeilijk, andere dingen gingen heel snel. Precies de juiste diversiteit wat je zoekt in een kamer. Heel leuk voor een grotere groep.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in December 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes  53:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit

 

MooiweertjeMooiweertjeJunior EscaperMember since: 2022 June 18 (13 rooms played)
Posted on: 2022 June 18

Toffe kamer met wel weer wat leuke puzzels

Gave kamer met wel leuke puzzels. Het einde was wel dat we dachten, huh... moeten we nu nog iets? Dat was jammer. Verder leuke ervaring


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 9.0

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

Constant op je hoede

De meisjeskamer zat goed in elkaar, en qua sfeersetting echt top. De puzzels zelf waren naar mijn gevoel niet altijd even toegankelijk, en soms was het toch niet helemaal duidelijk wat je moest doen of waar je naar moest kijken. Dat doorbrak de flow van het spel een beetje, wat jammer was.

Maar over het algemeen zeker een tof spel, met verrassende wendingen en een zeer mooi decor!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.5

Service: 9.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels

 

Eva LutjesEva LutjesEscape ApprenticeMember since: 2021 November 7 (3 rooms played)
Posted on: 2021 November 7

Met recht een van de beste ooit gespeeld

Ontzettend gave escaperoom met een goede opbouw in spanning die blijft. Je wordt compleet in het verhaal meegenomen en tot op het eind weet je niet hoe het gaat aflopen. Echt een aanrader.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend

 

debby_roukensdebby_roukensEscaperMember since: 2019 January 22 (56 rooms played)
Posted on: 2021 December 15

lastig...

We boekten de Meisjeskamer omdat we naar The Dome gingen en onze toch wat pittige reistijd nuttig wilden besteden. Gezien het hoge cijfer van deze durfden we dat uiteraard zonder twijfel aan. Het is inmiddels al weer een ruime maand geleden, maar nog steeds gemengde gevoelens als we aan deze kamer terug denken.
We liepen in de eerste ruimte echt vast, daarna ging het gelukkig beter. De sfeer van de kamer is echt heel goed neergezet. De puzzels zijn overwegend tof en we vinden het ook wel leuk als je heen en weer moet tussen ruimtes om verder te komen. Waarom dan toch dat dubbele gevoel? De kooi in de kamer had daar mee te maken. Hij staat op de foto dus het is geen spoiler. We vonden hem in het verhaal niet logisch en de ontsnapping vonden we ook vreemd. Dat was geen ontsnapping. Moeilijk uit te leggen als je hem niet gespeeld hebt, maar dat haalde het 'geweldig' gevoel er voor ons helaas af.

Mijn 32e kamer.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

romoromoEscape ExpertMember since: 2020 November 7 (84 rooms played)
Posted on: 2021 October 10

Zoals verwacht

Voor ons geen teleurstelling. Een fijne kamer om te spelen. Omdat deze kamer ook bij andere kennissen op het lijstje stond deze voor het eerst met 5 man gedaan en dan ook nog samengesteld en geen enkele ervaring om met elkaar te spelen en een koppel pas twee kamers gespeeld. Wij hebben echt moeite met zoveel mensen te spelen. Helaas net niet gehaald maar wel tot het laatste spel dus de hele kamer gezien en alle puzzels gespeeld. Maar dat was wel de laatste keer met 5 man ;)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 7.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Team: Romo

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Beleving

 

MarindeMarindeEscape ExpertMember since: 2019 August 10 (93 rooms played)
Posted on: 2021 October 2

Nog steeds een kamer voor je wishlist

#75 Al langere tijd stond deze kamer hoog op mijn wensenlijstje, maar door de locatie was het er nog niet eerder van gekomen. Vandaag hadden we daarom speciaal een ochtendje Bunschoten gepland om De Meisjeskamer te komen spelen.

Ik had hier gelezen dat je niet persoonlijk ontvangen wordt, maar dat vond ik reuze meevallen omdat je met heldere instructies wordt ontvangen en al snel stond een enthousiaste game master ons te woord. En even later werden we naar de kamer gebracht.

Door goed gebruik van muziek, volume en setting kom je direct in het verhaal en de onheilspellende sfeer. En dit weten ze gedurende de kamer goed vast te houden, met leuke schrikmomenten, spanningsopbouw en een fantastisch dramatische afsluiting aan het einde. Los van het neerzetten van de sfeer en de aankleding, is de kamer lekker uitgebreid en gevuld met leuke puzzels. Op één puzzel na waar we even op bleven hangen, liep de kamer voor ons lekker en zorgen licht en subtiele hints voor een goede flow. De puzzels zijn afwisselend en een groot deel van de puzzels zijn leuk bedacht in het thema.

Het is een super leuke kamer geweest om te spelen. Deze kamer kan nog steeds goed mee ondanks zijn leeftijd (2015). Bij het napraten kan ik alleen niet het hele verhaal volgen of navertellen, op hoofdlijnen wel maar op sommige onderdelen begrijp ik de logica eigenlijk niet. En dan is het jammer dat je niet uitgebreid met een bouwer, eigenaar of gamemaster na kunt praten. Dat vind ik jammer, want inmiddels waardeer ik het napraten over de kamer en het uitwisselen van tips ook als onderdeel van het hele uitje. Wat hier wel origineel en leuk is, is het terugkijken van de beelden.
Tot slot is de wachtruimte leuk en kun je daar nog lekker een potje tafeltennis of pool spelen.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes


 • Afwisselende puzzels
 • Sfeer
 • Spanning
 • Beelden terugkijken
 • Uitgebreide kamer
 • Heeft onderhoud nodig
 • Napraten

 

anne_ter_horstanne_ter_horstJunior EscaperMember since: 2021 August 30 (21 rooms played)
Posted on: 2021 September 12

Eng maar wel heel leuk!

Een hele toffe escape room met een realistisch verloop. We hebben een mooie eindtijd gezet 11:11.


8

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

jannekejannekeJunior EscaperMember since: 2018 March 4 (32 rooms played)
Posted on: 2021 September 20

goede kamer

Goede kamer, zoals de reviews al schrijven. Enthousiaste en vriendelijke host.
Wel te zien dat deze kamer al wat langer staat. Vandaar de iets lagere beoordeling dan andere '2.0 kamers'

We waren met z'n drieen, omdat dat het echte minimum voor de kamer zou zijn. Normaal spelen we met z'n tweeen. Uiteindelijk ontsnapt met ruim een kwartier over. Daarna kwam de host tot de conclusie dat we hem eigenlijk ook wel met z'n tween hadden kunnen spelen. Tip voor de volgende :)


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  44:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Hij kan ook met z'n tween. Dat mag erbij vermeld w

 

Elodie (1 room played)
Posted on: 2021 August 21

Loved it !!

Lots of rooms and good puzzles and thrills for the whole group. We absolutely loved it 👏 Also their waiting area is the best 🎮🏓🎱 The experience is amazing from the moment you face the front door 🤩


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Many rooms
 • Hands on puzzles
 • Purpose (what is the quest end goal ?)

 

BaksteentjeBaksteentjeJunior EscaperMember since: 2018 July 25 (21 rooms played)
Posted on: 2021 August 12

Meer van verwacht

Al een paar jaar lang hoor ik mensen over de meisjeskamer. Dus wij deze samen met De Dome geboekt op 1 dag. De meisjeskamer is een leuke kamer als je van eng houdt. Ik had er persoonlijk meer van verwacht, doordat de kamer al wat ouder is merk je dit ook aan de kamer. De puzzels waren voor ons niet altijd logisch en soms ook wat frustrerend. Al met al geen slechte kamer, maar in vergelijking met de kamers die nu gemaakt worden geen topper meer.


7

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.0

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience