Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

De Meisjeskamer

Bunschoten, Netherlands

Closed now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 5)

18 year

Read reviews

More about De Meisjeskamer

Lang geleden was er een prachtig jong weesmeisje. Ze droomde van een eigen kamer. Haar droom werd werkelijkheid, want op een dag nam een ogenschijnlijk vriendelijke man haar onder zijn hoede. Ze kreeg een kamer die haar stoutste dromen overtrof. Ze was het gelukkigste weesmeisje van de hele wereld!

Ze besefte niet dat schijn kan bedriegen en dat de man helemaal niet zo aardig was als ze had gedacht.

Wat is het weesmeisje overkomen? Kom er samen met je team achter in dit zinderende escape room 2.0 avontuur!

Themes

Horror

Properties

Pregnant friendly

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

258 likes

1802 visitors

77.8% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Nijverheidsweg 5b
3751 LP, Bunschoten
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

387 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

halfayordlehalfayordleJunior EscaperMember since: 2019 November 03 (15 rooms played)
Posted on: 2019 november 03

Erg leuke kamer, maar...

Wij kwamen met ons team in Bunschoten om de meisjeskamer en The Dome te spelen. De meisjeskamer stond erg hoog gewaardeerd in de Europese ranglijsten. Naar mijn idee is dit nogal overbeoordeeld. Begrijp mij niet verkeerd, de sfeer was gaaf en de kamer werkt prima. Helaas was het soms erg frustrerend en was er op sommige momenten niet veel te doen (5 personen). Vooral de frustraties helpen mee met mijn eindscore. Wanneer iemand mij zou vragen welke kamers ik aan zou raden in Bunschoten, kies ik 100% voor The Dome. Een unieke ervaring om niet te vergeten. De meisjeskamer gaf minder dat gevoel.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 8.5


Played in November 2019

Played with 5 persons

Team: Duurt lang

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Meisje
 • Aankleding
 • De puzzels
 • Frustrerende puzzel
 • Niet echt horror/eng

  AtOnYcKGydigiGytha

Tijn10Tijn10Escape GuruMember since: 2022 February 12 (135 rooms played)
Posted on: 2024 january 04

Spannend sfeertje

2 weken geleden speelde wij the dome en nu werd het tijd voor de meisjeskamer. Ook hier waren we weer wat eerder aanwezig zodat we ons nog even konden vermaken in de launch ruimte. Na een korte uitleg en een flinke scar mochten wij de meisjes kamer betreden. De sfeer in deze kamer is perfect. Licht, geluid en scares zijn goed in balans. De puzzels in deze kamer vind ik persoonlijk minder. Het zijn niet heel veel puzzels en zijn over het algemeen ook niet erg uitdagend. Het is vooral de sfeer wat de kamer maakt. Ook zijn er flink wat gebruikssporen te zien die naar mijn idee erg makkelijk te vervangen zijn. Al met al een leuke kamer maar als je 1 kamer op deze locatie moet spelen speel dan the dome. Wel was het leuk dat we weer onze beelden terug konden kijken. Dat voegt zeker bij deze kamer wat toe doordat je je scare momenten terug kan kijken. Zeker een leuke avond gehad!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:33 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Prijs

  markgoedegebuure

Huston, we have a problem.

Special voor hun andere kamer reisden we er naar af, maar aangezien ik en nog een team maat grote horrorfans zijn, moesten we deze kamer gewoon meepikken. We kwamen ‘s morgens toe en werden vrolijk onthaald. We hebben alles uitgelegd gekregen en zijn na het opbergen van onze spullen meteen mogen beginnen aan ons eerste avontuur van de dag.

De kamer was gewoonweg prachtig en de puzzels zijn allemaal super origineel! Jammer heeft mijn teamgenoot per ongeluk op de noodstop gedrukt, waardoor alle geheimen van de kamer al meteen werd onthult. We hebben enkele minuten geprobeerd de geheimen dicht te houden, maar er werd ons gemeld dat het niet mogelijk was om de tijd te pauzeren, terwijl ze snel de kamer probeerde te restarten. Dat was wel jammer nieuws, maar we vonden het uiteindelijk niet al te erg, aangezien we toch nog binnen de tijd wisten te ontsnappen!

Het is een leuke kamer en zeker als je wat van griezelen houdt. Twee teamgenoten zijn in mijn nek gesprongen op een gegeven moment, dus zeker de moeite waard om te doen!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 5 persons

Team: De Badeendjes

Escaped: Yes


 • Storyline
 • Original

  Astradid

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (230 rooms played)
Posted on: 2022 june 15

Ocherrum kiendje toch!

Mijn excuses aan alle mensen met dyslexie, maar dit gaat een hele lange review worden die overladen gaat zijn met complimenten en waardering. Wat heb ik veel lof voor deze kamer! Tip: kopieer en plak in Google-translate én laat het je voorlezen 😁‹. Nou, let's go…

Met de formatie ‘Verblauwkes' (4 personen) waren we bij Escaperoom Nederland (tegenwoordig geheten: Mama Bazooka) om alle kamers daar te spelen. We hadden al een kamer gespeeld en in plaats van dat we de beelden terug gingen kijken van die kamer, gingen we meteen door naar ‘De Meisjeskamer'. Later zouden we de opgenomen beelden van beide kamers terugkijken. Mijn eerste compliment voor de service bij Mama Bazooka; wat ontzettend goed dat ze flexibel zijn en meedenken met je als je daar een of meerdere kamers komt spelen 👌.

We hielde dezelfde gamehosts als we hadden bij de vorige kamer. Twee super vriendelijke en toffe medewerkers van Mama Bazooka, die zorgde dat we ons helemaal thuis voelde op hun geweldige locatie. Ze hadden wat werk met voornamelijk één teamgenoot van ons, die door de vorige kamer flink getraumatiseerd was én eigenlijk niet meer mee wilde doen aan De Meisjeskamer vanwege het horroraspect. Hier wisten ze goed op in te spelen en ze overtuigde hem uiteindelijk om gewoon met ons mee te gaan. Leuk voor ons, minder leuk voor hem 😜.

Nog even kort over de ontvangstruimte; Ik heb zelden zo'n toffe ontvangstruimte gezien bij een escape room. Je moet opletten dat je niet vergeet dat je een escape room komt spelen, want je zou zomaar eens een hele middag bezig kunnen zijn met de spellen die aanwezig zijn in deze ruimte (denk aan; snooker, air hockey, darten, videogames, enz.).

Na een korte instructie over de escape room van onze gamehosts, kregen we de introductie voor de kamer middels een video die er super goed uitzag. Al meteen wordt duidelijk; je gaat hier geen regenboogkamer met glittersterren aantreffen; dit wordt griezelen! Je komt direct in de juiste sfeer terecht; onheilspellend en beangstigend. Dit wordt veroorzaakt door de decoratie/thematisering die er – vooral voor een best oude kamer al – ontzettend goed uitziet. Daarnaast wordt er volop gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten en special effects die de sfeer nog meer aandikken. Er zitten in de gehele kamer precies genoeg scares om je continu op je hoeden te laten zijn. Géén overkill, maar een perfecte balans tussen rust momenten, spannende momenten én dikke scares, waarvan zelfs ik – als nuchtere Brabander – tegen het planfond aanzat. Dit is na 60+ kamers (waaronder best al wel wat horrorkamers) voor mij de eerste escape room die echt heel goed weet hoe goede horror werkt en dat perfect toepast, zonder dat het te heftig óf te mild wordt. Grote complimenten hiervoor én dit wil ik vaker gaan zien in escape rooms!!!

De puzzels in de kamer zijn prima te doen en wisselen van moeilijk tot gemakkelijk. Vooral de flow in deze kamer is goed. Je gaat maar door en alles volgt logisch op elkaar. Hoewel deze kamer eigenlijk volledig lineair is (puzzel voor puzzel oplossen), heb je toch een aantal handjes nodig om bepaalde puzzels op te lossen. Ik zie vier personen als perfect aantal om De Meisjeskamer te spelen, vanwege deze reden. Op één puzzel na (naar mijn idee) passen ook alle puzzels in het thema en sluiten ze naadloos aan in het verhaal.

En dat brengt mij bij het grootste compliment aan Mama Bazooka voor deze kamer; het verhaal! Je wordt in deze kamer meegezogen in het verhaal. Niets wordt je letterlijk uitgelegd óf verteld, maar aan het einde van de rit is je helemaal duidelijk hoe het zit. Ook verplaats je je op een logische manier door de ruimtes. Je komt niet op bijzonder manieren van de ene locatie op de ander locatie terecht, maar alles is kloppend. Het verhaal is super heftig, maar tevens een echt horrorverhaal zoals je dat in films ziet. Dus als je ooit een horrorfilm kijkt en denk; ‘Hoe zou het zijn om dat zelf te ervaren?', dan is De Meisjeskamer de uitgelezen kans om dat te gaan ervaren.

We wisten binnen de gegeven tijd tot het einde te komen. Daar wacht je dan nog de grote apotheose, voordat je ook echt escaped. Zoals al eerder aangegeven in deze super uitgebreide review; er zaten angsthazen in onze groep, die maar wat blij waren dat we konden ontsnappen. Gelukkig konden zij – naderhand – de kamer toch ontzettend waarderen en het was dus goed dat de hosts ze overtuigd hadden om toch deel te nemen.

De hosts konden met een zeer enthousiaste groep de opgenomen beelden terugkijken van zowel de kamer die we hiervoor hadden gespeeld als De Meisjeskamer. Grote waardering heb ik voor deze manier van nabespreken én ik denk zelfs dat dit waardevoller is dan de kamer aan het einde doorlopen, omdat je ook echt het hele proces kunt herbeleven. Daarnaast is het natuurlijk hilarisch om jezelf (en andere) terug te zien in een horrorsituatie 🤣.

Na het nabespreken gingen we even wat eten en ons klaar maken voor de laatste kamer van Mama Bazooka. Tot dusver kan ik wel stellen dat ik een echte fan ben geworden van Mama Bazooka. De twee kamers die ik tot nu toe heb gespeeld zijn absolute toppers, dus ik was helemaal klaar voor de laatste.

Al bij al; Absolute topkamer! Zeker een aanrader voor mensen die houden van een kwalitatief goed horrorverhaal met dito puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen i.v.m. samenwerkingspuzzels;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, speel deze dan als tweede i.v.m. opbouw van oud naar nieuw;
- Als je bang bent aangelegd; Ja, het is een enge kamer, maar na een uur is het over en ik weet zeker dat je het daarna toch zult waarderen.
- Gewoon boeken en gaan spelen, dit is echt een topper! Ondanks dat ‘ie niet in de top 10 van escapetalk.nl staat!

Beste Mama Bazooka, jullie hebben er een nieuwe fan bij! Wat heb ik ontzettend genoten van deze kamer én (spoiler) van alle ander kamers bij jullie! Speciale dank aan de twee gamehosts die ons gedurende de gehele dag TOP begeleid hebben. Bouw snel bij a.u.b., dan kan ik terug komen 😜.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logisch verloop
 • Licht- en geluidseffecten
 • Scares
 • Spanningsopbouw
 • Spanning/engheid
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel

  sjephanie

StanStanEscape LegendMember since: 2017 November 13 (300 rooms played)
Posted on: 2021 september 06

Blijvende spanning in de meisjeskamer

De zesde en laatste kamer kon gespeeld worden; de meisjeskamer. We gingen gespannen de kamer in. Vanaf het eerste moment dat je in de kamer bent, is de spanning goed te proeven. Het is heel duidelijk wat er is gebeurd en hoe je door de kamer moet gaan. Er zijn onwijs veel puzzels aanwezig en voor ons vier was er veel te doen. Zeker gezien de leeftijd van de kamer, zaten er veel leuke puzzels en effecten in. De slijtage van de afgelopen jaren is echter wel heel goed te zien, de kamer kan in dat opzicht wel wat liefde gebruiken. Deze kamer stond al heel erg lang op mijn lijstje en ben erg blij dat ik hem ein-de-lijk kon spelen. We werden begeleid door een onwijs enthousiaste medewerker, tijdens het terugkijken van de beelden hebben we nog een geruime tijd nagekletst. Ook de meisjeskamer is een echte must voor iedere escapeliefhebber.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Marieke

Kamer met sterk verhaal

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Ja ik moet mij schamen. Na zoveel rooms gespeeld te hebben, kom ik nu pas bij escape room Nederland voor een van de eerste kamers van de benelux te doen.
Het is toch een beetje kijken waar het allemaal begon en naar mijn mening een beetje een must do voor elke escaper.


Onthaal:

Hetzelfde gaat op voor wat ik bij The Dome schreef, maar dat is nu eenmaal hoe het hier gaat.
Met wat geluk tref je hier iemand, met wat pech zal je jezelf enkele minuten moeten bezig houden. Wat ik nu wel weet is dat het een personeelsissue is en dat ze hier echt wel reuze vriendelijk zijn.
Het is ook niet dat er niks is om je bezig te houden :-)

We werden in ieder geval even later vriendelijk welkom geheten door onze GM van dienst en we hadden direct een goede klik met zowel haar als haar collega. Beide hadden duidelijk lol in hun werk en dat zag je!

De meisjeskamer, een kamer die toch zijn stempel heeft gedrukt op het escape landschap van vandaag en lange tijd in verschillende lijsten op 1 stond.

Kamer:

Het filmpje vooraf zet de toon perfect. Het is goed gemaakt en maakt alles meteen duidelijk.

De kamer start meteen met wat je kan verwachten en het decor is sfeervol. Of het deels slijtage is laat ik in het midden. De puzzellijn is wel volledig lineair en dat stoorde me wel. Zeker met de verplichte 4 spelers, waar ik me hardop van afvraag waarom dat nodig is, sta je nu en dan echt op elkaar te wachten.
Maar mijn god, wat voor een vooruitgang zie je met de labo kamer. Een echt heerlijk decor zet zich voort en de puzzels zijn lekker in balans maar nooit echt te moeilijk. Dat zorgt voor een lekkere flow in een bewust onaangename sfeer.

Ik was blij dat ze hier ver weg gebleven zijn van de skeletten en de kitschtroep. Ze laten je verbeelding het werk doen en dat is altijd de beste keuze.

Het is wel niet allemaal goed nieuws, de kamer heeft echt te leiden van de vele groepen en sommige zaken zouden echt vervangen mogen worden.
Het verhaal in deze room is echt ijzersterk en de puzzels aanwezig maar ondergeschikt. Een puzzel in het bijzonder is zo een ding van zijn tijd en paste ook niet echt in die kamer. Maar ondanks dat haalden wij hem met een erg mooie tijd.

Conclusie:

Dit is een room met een erg goed verhaal. Hij geeft net genoeg info en laten genoeg gaten open (hé Stan) om zelf op ontdekking te gaan, maar geeft tegelijk op het einde ook de nodige conclusies.
Het is een kamer die duidelijk terecht jaren op 1 heeft gestaan en nu enkel de liefde moet krijgen om iedereen die escapen pas leert kennen zo dezelfde topervaring kan geven.
Het is een beestje van zijn tijd, maar wel een beestje dat zijn tijd ver vooruit was.

Ik was echt heel blij dat ik deze room eindelijk gedaan had en diep vanbinnen wou ik dat ik hem veel eerder had gedaan.

Achteraf nog erg leuk nagebabbeld met onze GM en de beelden terug gekeken wat uiteraard de nodige hilariteit opleverde.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Marieke

ShinysheepShinysheepEscaperMember since: 2019 May 05 (39 rooms played)
Posted on: 2021 august 10

Eindelijk de Meisjeskamer eens spelen


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Casually Late HFN

Escaped: Yes  56:30 min


 • Terugkijken van de beelden!
 • Decor
 • Geen foto

  mikemysterie13_7

LiekeBoelenLiekeBoelenJunior EscaperMember since: 2022 November 06 (8 rooms played)
Posted on: 2022 november 06

Supertof!

Heel spannend, vrij veel jump scares. Maar het verhaal is echt fantastisch. Er gebeurt heel veel, veel puzzels. Was onze eerste kamer als team, maar wat een ervaring.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Jezelf terugzien was echt heel

  Sabine81

JanJanEscaperMember since: 2020 September 11 (36 rooms played)
Posted on: 2020 september 11

Super ervaring, toffe kamer

De sfeer is meteen goed als je ontvangstruimte binnenkomt, je kan nog even lekker ontspannen voordat je hard aan het werk gaat om te ontsnappen. Het was voor ons team in het begin zoeken waar we in de kamer moesten beginnen. Vooral omdat dit de eerste keer was dat we met elkaar gingen escapen. Na een bumpy start waar we meteen al een tip moesten krijgen kwamen we toch goed in het spel. Naast dat er goede schrikmomenten in zaten (die geheel onverwacht waren vaak) was de kamer niet heel eng, maar wel super spannend. Wij hebben de escape gedaan met 6 mensen, dit was uiteindelijk toch een beetje veel en zou aanraden om het met 4 personen te doen. Op die manier kan iedereen puzzelen en staat niemand zich te vervelen.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Terug kijken van de beelden
 • Super decor
 • Spannend
 • 6 mensen is erg veel

  bobbiee

bobbieebobbieeEscaperMember since: 2020 September 11 (34 rooms played)
Posted on: 2020 september 12

Spannende kamer!

Ten eerste heeft Escape Room Nederland een leuke ontvangsthal. Je kan hier wat drinken en snacken, maar ook leuke games spelen. Best leuk om wat eerder te komen dan dat je ingepland staat. Wij hebben de meisjeskamer gespeeld. Dit was mijn eerste escape en wist dus niet zo goed wat ik kon verwachten. Het is tof ingericht en er zijn goede (schrik)effecten toegepast. Ik hou van horror maar toch vond ik dit best spannend. Deze kamer is naar mijn naar mijn idee niet voor angsthazen weggelegd. Of je moet iemand in je team hebben die alles durft te doen. Het is een kamer met leuke puzzels, niet super moeilijk. We waren met 6 man, wat ik net te veel vond. Soms heb je een puzzel die je eerst moet oplossen voor dat je een andere puzzel kan doen. Als je dan al met 4 man bezig bent om het ene op te lossen, heb je als overige 2 niet zo veel te doen. Ik denk dat je met 4 man een perfect aantal hebt. Het was erg leuk om achteraf de highlights van je escape te bekijken. Hier hebben we nog flink na kunnen lachen. Het was een super leuke evaring en zal ik hem zeker aanraden. Het heeft me nieuwschierig gemaakt naar de andere 2 kamers die deze escape te bieden heeft.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes  51:09 min


 • Leuke puzzels
 • Goede sfeer
 • Vriendelijk personeel
 • Leuke ontvangsthal
 • Team van 6 mensen is te veel

  Jan

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperMember since: 2017 August 19 (52 rooms played)
Posted on: 2017 august 19

Adrenalinekick

Review een stuk later dan dat we de kamer gedaan hebben. We hebben inmiddels zo'n 21 kamers gespeeld en dit was nummer 6 ofzo, maar hij staat nog steeds op een gedeelde nummer 1 (met the experiment in Zwolle). De spanning, special effects, het verhaal, de muziek, het introfilmpje, de schrikeffecten, grote variatie in het type puzzels, manier van hints geven, het vooraf en achteraf kunnen loungen / spelletje doen, het nabespreken / terugkijken van de beelden (= hilarisch!)... echt alles klopt aan deze escaperoom. Echt een aanrader


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2015

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • terugkijken van de beelden - hilarisch!
 • super spannend
 • mooie special effects
 • andere escape rooms vallen tegen hierna..

  johan_van_drunen

Maakt de verwachting waar!

Eindelijk was het zo ver. Uit ons vaste team had 1 speler deze kamer al gespeeld, waardoor wij er als team niet meer heen konden. Maar mijn vrienden die iets minder vaak spelen, namen mij mee naar De Meisjeskamer voor m’n verjaardag. Over Mama Bazooka hoef ik niet veel te schrijven. Het is daar top. Drinken kan je zelf pakken en je speelt een spel tijdens het wachten.
Dan de kamer. Ik leee veel recensies over het feit dat mensen baalden dat de kamer minder eng is dan gedacht. Ik was met drie volwassen mannen en wij zijn ons regelmatig kapot geschrokken. De sfeer in de ruimte zorgt er voor dat je continu verwacht dat er iets gaat gebeuren. Ik vond de kamer echt prima in elkaar zitten. Ik vond de puzzels niet heel moeilijk, op de laatste na. Ik vond het top!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in June 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes  49:56 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels

 

RenateDGRenateDGJunior EscaperMember since: 2020 July 05 (15 rooms played)
Posted on: 2024 may 25

Goed geschrokken

Altijd een warm ontvangst bij Mamabazooka! Kamer met veel diverse puzzels. Lekker wat schrikeffecten, maar de kamer was niet eng. Tegen het einde van de kamer werd de spanning goed opgebouwd. Kamer met 3 gespeeld en dat is goed te doen. Zorg wel dat je mobiel bent, want je loopt flink wat af. Na afloop zijn we nog even gebleven voor een drankje en gezellig spelletjes spelen. We hebben het erg naar ons zin gehad!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes  56:03 min


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal niet verrassend

 

BrunildBrunildJunior EscaperMember since: 2023 January 06 (19 rooms played)
Posted on: 2024 june 11

Wat een topper

Vriendelijk en goed ontvangen. Vol spanning beginnen we en het is echt een creepy sfeer. Is al een wat oudere kamer maar past daarom ook goed in het verhaal. Je zou wat onderhoud kunnen geven persoonlijk vind ik het prima. Tips komen prima op tijd. Een puzzel vond ik wat onlogisch/ niet fijn lopen. Misschien omdat er iets of wat vervaagd was. Maar voor degene die van een creepy kamer houdt zou ik zeggen speel deze. Echt wel een aanrader


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

RomanoRomanoJunior EscaperMember since: 2024 February 26 (11 rooms played)
Posted on: 2024 april 03

Spanning en sensatie

Eerste keer op deze locatie en daarmee ook de eerste Escaperoom van deze bouwer. Het ontvangst is fijn en de lounge is ontzettend gezellig. Er zijn weinig ontvangst hallen die zo uitgerust zijn.

Het was tijd om de meisjeskamer in te gaan, met wat lichte spanning begonnen we aan dit avontuur en deze werd al direct beantwoord toen we de kamer in gingen. De sfeer en de toon wordt meteen gezet. Diezelfde toon komt in iedere ruimte terug en de special effects zijn echt sterk. Als je uiteindelijk ziet hoe compact deze Escaperoom gebouwd is maar het veel groter lijkt dan het is dan weet je dat de sfeer in iedere kamer goed is.

Onder stress omstandigheden hebben we de kamer uiteindelijk gehaald binnen de tijd.

Het is zeker de moeite waard!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:28 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Top!

Super goede kamer! Veel spanning, goed in elkaar gezet met alle effecten


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in February 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  48:35 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit

 

studiolindestudiolindeEscaperMember since: 2020 February 06 (60 rooms played)
Posted on: 2024 april 18

Lachen van de spanning

Daar waren we dan. Gearriveerd bij Mama Bazooka, met genoeg opgebouwde spanning van tevoren. Ik had een aantal reviews op Escape Talk van tevoren gelezen, waardoor ik intens veel jumpscares verwachtte en ook van mijzelf verwachtte dat ik veel in een hoekje zou zitten wachten tot ik weer verder zou durven. Maar om bij het begin te beginnen.

De ontvangstruimte is een gevalletje ‘love it or hate it’. Ik ben zelf enorm fan van het persoonlijke contact tussen de GM en de groep, en dat is hier totaal niet het geval. Je wordt ontvangen met een video en de ontvangstruimte heeft genoeg spellen om jezelf te vermaken, maar het is niet mijn stijl. We wisten niet goed hoelang we nog moesten wachten tot we mochten spelen, en het korte moment waarop we wel een GM zagen maakte het onthaal niet veel warmer. Enfin, de kamer in.

De kamer is een klassieke puzzelkamer waar de spanning aanwezig is. Er zaten zeker een aantal schrikmomenten in, maar als je bang bent dat de kamer te eng voor je is, dan kan ik je nu verzekeren dat je je van tevoren drukker erom maakt dan daadwerkelijk het geval is. Al is het zeker handig om iemand mee te nemen die alles durft ;)

Op een aantal momenten kregen wij niet gevraagde hints die soms al kwamen voordat we de puzzel in handen hadden. Hierdoor voelde het niet alsof er daadwerkelijk goed bij ons meegekeken werd en dat riep soms wat frustratie op.

Al met al zijn we blij dat we de kamer nu ook op onze lijst kunnen zetten, maar vinden we de kamer wel ‘overhyped’. Het was leuk om voor een keer de beelden terug te kunnen zien, maar hierin merkten wij wel dat het persoonlijke van de GM achterwege blijft. Er worden een aantal highlights bekeken, maar zoals de GM ook zelf aangaf was ze twee kamers tegelijkertijd aan het hosten, en dat merk je in de begeleiding.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in February 2024

Played with 4 persons

Team: Scheerschuim

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Spannend
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Onlogische puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

luca2luca2EscaperMember since: 2023 March 18 (47 rooms played)
Posted on: 2024 june 14

Klasse

Vandaag speelden we alle kamers en als tweede gingen we naar de meisjeskamer!
Ik krijg al de kriebels als ik aan dit thema moet denken en toen de host specifiek zei dat ik goed moest luisteren naar het meisje had ik er natuurlijk extra zin in!

De kamer begint al in een mooie ruimte en goed gedecoreerd. Er zitten goede puzzels in de sfeer zit er ook zeker goed in. De puzzels in de kamer zijn logisch en van een goed niveau. Het vereist ook samenwerking. Ik verbaasde me ook van de oppervlakte van deze kamer want dat had ik niet zien aankomen! De sfeer blijft er goed in en hier en daar zitten ook leuke elementen! Voor de mensen die deze kamer niet durven te spelen zou ik zeggen gewoon doen! Het is echt een super leuke kamer.

Richting het einde blijft de spanning hoog en het verhaal word steeds verder duidelijk en logisch. Het enige min punt van de kamer vind ik het einde. Er was zo’n mooie opbouw en dan valt het einde toch wel tegen..

Verder echt een top kamer!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in February 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal
 • Beleving
 • Sfeer
 • Origineel
 • Einde

 

Eva_TmrEva_TmrJunior EscaperMember since: 2022 November 12 (26 rooms played)
Posted on: 2024 january 27

Prima escape ervaring

Na een tijd terug the Dome te hebben gedaan (die ons heel goed beviel), dachten we dat we ook terug moesten komen voor de meisjeskamer. Ten opzichte van the Dome was dit wat meer een standaard escape room. De room zit heel erg goed in elkaar en de puzzels zijn ook erg leuk. Daarnaast deed de host erg zijn best om ons een aantal keer flink te laten schikken. Dit icm de muziek en scares in de kamer zorgde voor een lekker gespannen sfeertje. De puzzels waren gevarieerd en goed te doen. Wat ons betreft had het waarom achter het verhaal wel iets beter uitgediept kunnen worden en was het wat gedateerd aan het raken. Al met al een hele leuke kamer, maar in dit genre zijn er wel betere te vinden.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  46:16 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

MelinaOhMelinaOhJunior EscaperMember since: 2019 December 15 (30 rooms played)
Posted on: 2024 january 21

Spannend

Wat een gave en spannende kamer, goede puzzels, gave effecten.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  04:29 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

Wat een leuke ervaring!

We hebben een heel fijne ervaring gehad bij mama Bazooka!

Begonnen met de laboratoriumkamer en verder gegaan met de meisjeskamer. Het loopt zo leuk door waardoor we echt genoten hebben. We waren mee met het verhaal.

We zijn echte puzzelaars en kondenen ons nog eens uitleven.

De spanning liep goed op en ik bied mijn excuses aan voor mijn vloekende woordenschat!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in January 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Heeft onderhoud nodig

 

pleun1910pleun1910Junior EscaperMember since: 2024 April 30 (16 rooms played)
Posted on: 2024 april 30

heel spannend!

onzen stemmen hebben we hier achter gelaten van het gillen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Puzzels
 • Spannend

 

mirjam_gersemirjam_gerseEscaperMember since: 2021 July 31 (36 rooms played)
Posted on: 2024 january 24

Leuk verhaal

De kamer en het verhaal zijn goed opgezet. Passende puzzels bij het verhaal.

Het is wel echt een lineaire kamer en daar houden wij niet zo van.
En ze zeiden dat we het hadden gehaald terwijl we in werkelijkheid er tijd bij hadden gekregen. Nu is extra tijd natuurlijk geen probleem, maar wees er dan wel eerlijk over als we er naar vragen...


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 5.5

Service: 10.0


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend

 

Met z;n tweetjes, gaat dat lukken?

#102
Vandaag is het dan eindelijk zover. We gaan de meisjeskamer én de laboratoriumkamer spelen.

Van ons vaste escapegroepje durfde er 1 niet mee.
Een ander had de meisjeskamer al doorstaan, dus deze kamer met z'n tweetjes. Gaat ons dat lukken?
En dan het thema, ben ik wel zo'n held?

In de auto richting Mama Bazooka vraagt het derde teamlid of hij mee de kamer in mag, om ons te kunnen zien en volgen. Ja hoor, als je je dan maar inhoudt en niet bij alles roept o ja ;)

Na nog even in de ontvangstruimte te hebben gewacht, beginnen we aan de kamer.
We beginnen vrij voortvarend, blijven dan even hangen, kunnen weer verder.
Ik wist van te voren niet zo goed of ik een kamer met een spannend thema wel zou aandurven, maar ik vond de kamer enorm tof. Ja natuurlijk zijn er momenten dat ik dacht, echt? Durf ik dit wel, maar ben geen moment echt geschrokken.

Ik heb het enorm naar mijn zin gehad.
Met z'n tweetjes wel pittig, maar gelukkig konden we af en toe de handen van onze gast gebruiken. Met nog een paar minuten op de klok konden we de kamer verlaten.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 2 persons

Team: Je moeder heet Henk!

Escaped: Yes  58:13 min

 

evleeuwenevleeuwenEscaperMember since: 2020 January 17 (63 rooms played)
Posted on: 2023 december 23

Gaaf, zelfs nu nog!

In een wat andere samenstelling dan gebruikelijk -deze keer nam ik mijn broertje en zusje mee-, speelden we de Meisjeskamer.

Deze kamer is al wat ouder, maar is qua decor echt nog zeer de moeite waard! Er waren verrassend veel ruimtes waar we doorheen moesten.

De puzzels zijn niet moeilijk voor een ervaren groep, maar dat is niet erg. Wel is het grotendeels lineair, dus af en toe waren we naar elkaar aan het kijken. De suspense blijft de hele kamer door aanwezig.

Met nog tien minuten op de klok, waren we weer een ervaring rijker.

Laatste puntje van kritiek: ik vind de kamer wel wat prijzig.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:00 min


 • Sfeer
 • Logica
 • Spannend
 • Prijs

 

Super

.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Team: One step ahead

Escaped: Yes  07:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Load more reviews