Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

De Meisjeskamer

Bunschoten , The Netherlands

Closed now

60 minutes

4 - 6

18 year

Read reviews

More about De Meisjeskamer

Lang geleden was er een prachtig jong weesmeisje. Ze droomde van een eigen kamer. Haar droom werd werkelijkheid, want op een dag nam een ogenschijnlijk vriendelijke man haar onder zijn hoede. Ze kreeg een kamer die haar stoutste dromen overtrof. Ze was het gelukkigste weesmeisje van de hele wereld!
 
Ze besefte niet dat schijn kan bedriegen en dat de man helemaal niet zo aardig was als ze had gedacht.
 
Wat is het weesmeisje overkomen? Kom er samen met je team achter in dit zinderende escape room 2.0 avontuur!

Themes

Horror

Properties

Pregnant friendly

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

227 likes

1368 visitors

74.9% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Nijverheidsweg 5b
3751 LP, Bunschoten
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

331 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

halfayordlehalfayordleJunior EscaperMember since: 2019 November 3 (15 rooms played)
Posted on: 2019 November 3

Erg leuke kamer, maar...

Wij kwamen met ons team in Bunschoten om de meisjeskamer en The Dome te spelen. De meisjeskamer stond erg hoog gewaardeerd in de Europese ranglijsten. Naar mijn idee is dit nogal overbeoordeeld. Begrijp mij niet verkeerd, de sfeer was gaaf en de kamer werkt prima. Helaas was het soms erg frustrerend en was er op sommige momenten niet veel te doen (5 personen). Vooral de frustraties helpen mee met mijn eindscore. Wanneer iemand mij zou vragen welke kamers ik aan zou raden in Bunschoten, kies ik 100% voor The Dome. Een unieke ervaring om niet te vergeten. De meisjeskamer gaf minder dat gevoel.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 8.5


Played in November 2019

Played with 5 persons

Team: Duurt lang

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Meisje
 • Aankleding
 • De puzzels
 • Frustrerende puzzel
 • Niet echt horror/eng

  AtOnYcKGydigiGytha

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterMember since: 2021 November 28 (160 rooms played)
Posted on: 2022 June 15

Ocherrum kiendje toch!

Mijn excuses aan alle mensen met dyslexie, maar dit gaat een hele lange review worden die overladen gaat zijn met complimenten en waardering. Wat heb ik veel lof voor deze kamer! Tip: kopieer en plak in Google-translate én laat het je voorlezen 😋. Nou, let’s go…

Met de formatie ‘Verblauwkes’ (4 personen) waren we bij Escaperoom Nederland (tegenwoordig geheten: Mama Bazooka) om alle kamers daar te spelen. We hadden al een kamer gespeeld en in plaats van dat we de beelden terug gingen kijken van die kamer, gingen we meteen door naar ‘De Meisjeskamer’. Later zouden we de opgenomen beelden van beide kamers terugkijken. Mijn eerste compliment voor de service bij Mama Bazooka; wat ontzettend goed dat ze flexibel zijn en meedenken met je als je daar een of meerdere kamers komt spelen 👌.

We hielde dezelfde gamehosts als we hadden bij de vorige kamer. Twee super vriendelijke en toffe medewerkers van Mama Bazooka, die zorgde dat we ons helemaal thuis voelde op hun geweldige locatie. Ze hadden wat werk met voornamelijk één teamgenoot van ons, die door de vorige kamer flink getraumatiseerd was én eigenlijk niet meer mee wilde doen aan De Meisjeskamer vanwege het horroraspect. Hier wisten ze goed op in te spelen en ze overtuigde hem uiteindelijk om gewoon met ons mee te gaan. Leuk voor ons, minder leuk voor hem 😜.

Nog even kort over de ontvangstruimte; Ik heb zelden zo’n toffe ontvangstruimte gezien bij een escape room. Je moet opletten dat je niet vergeet dat je een escape room komt spelen, want je zou zomaar eens een hele middag bezig kunnen zijn met de spellen die aanwezig zijn in deze ruimte (denk aan; snooker, air hockey, darten, videogames, enz.).

Na een korte instructie over de escape room van onze gamehosts, kregen we de introductie voor de kamer middels een video die er super goed uitzag. Al meteen wordt duidelijk; je gaat hier geen regenboogkamer met glittersterren aantreffen; dit wordt griezelen! Je komt direct in de juiste sfeer terecht; onheilspellend en beangstigend. Dit wordt veroorzaakt door de decoratie/thematisering die er – vooral voor een best oude kamer al – ontzettend goed uitziet. Daarnaast wordt er volop gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten en special effects die de sfeer nog meer aandikken. Er zitten in de gehele kamer precies genoeg scares om je continu op je hoeden te laten zijn. Géén overkill, maar een perfecte balans tussen rust momenten, spannende momenten én dikke scares, waarvan zelfs ik – als nuchtere Brabander – tegen het planfond aanzat. Dit is na 60+ kamers (waaronder best al wel wat horrorkamers) voor mij de eerste escape room die echt heel goed weet hoe goede horror werkt en dat perfect toepast, zonder dat het te heftig óf te mild wordt. Grote complimenten hiervoor én dit wil ik vaker gaan zien in escape rooms!!!

De puzzels in de kamer zijn prima te doen en wisselen van moeilijk tot gemakkelijk. Vooral de flow in deze kamer is goed. Je gaat maar door en alles volgt logisch op elkaar. Hoewel deze kamer eigenlijk volledig lineair is (puzzel voor puzzel oplossen), heb je toch een aantal handjes nodig om bepaalde puzzels op te lossen. Ik zie vier personen als perfect aantal om De Meisjeskamer te spelen, vanwege deze reden. Op één puzzel na (naar mijn idee) passen ook alle puzzels in het thema en sluiten ze naadloos aan in het verhaal.

En dat brengt mij bij het grootste compliment aan Mama Bazooka voor deze kamer; het verhaal! Je wordt in deze kamer meegezogen in het verhaal. Niets wordt je letterlijk uitgelegd óf verteld, maar aan het einde van de rit is je helemaal duidelijk hoe het zit. Ook verplaats je je op een logische manier door de ruimtes. Je komt niet op bijzonder manieren van de ene locatie op de ander locatie terecht, maar alles is kloppend. Het verhaal is super heftig, maar tevens een echt horrorverhaal zoals je dat in films ziet. Dus als je ooit een horrorfilm kijkt en denk; ‘Hoe zou het zijn om dat zelf te ervaren?’, dan is De Meisjeskamer de uitgelezen kans om dat te gaan ervaren.

We wisten binnen de gegeven tijd tot het einde te komen. Daar wacht je dan nog de grote apotheose, voordat je ook echt escaped. Zoals al eerder aangegeven in deze super uitgebreide review; er zaten angsthazen in onze groep, die maar wat blij waren dat we konden ontsnappen. Gelukkig konden zij – naderhand – de kamer toch ontzettend waarderen en het was dus goed dat de hosts ze overtuigd hadden om toch deel te nemen.

De hosts konden met een zeer enthousiaste groep de opgenomen beelden terugkijken van zowel de kamer die we hiervoor hadden gespeeld als De Meisjeskamer. Grote waardering heb ik voor deze manier van nabespreken én ik denk zelfs dat dit waardevoller is dan de kamer aan het einde doorlopen, omdat je ook echt het hele proces kunt herbeleven. Daarnaast is het natuurlijk hilarisch om jezelf (en andere) terug te zien in een horrorsituatie 🤣.

Na het nabespreken gingen we even wat eten en ons klaar maken voor de laatste kamer van Mama Bazooka. Tot dusver kan ik wel stellen dat ik een echte fan ben geworden van Mama Bazooka. De twee kamers die ik tot nu toe heb gespeeld zijn absolute toppers, dus ik was helemaal klaar voor de laatste.

Al bij al; Absolute topkamer! Zeker een aanrader voor mensen die houden van een kwalitatief goed horrorverhaal met dito puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen i.v.m. samenwerkingspuzzels;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, speel deze dan als tweede i.v.m. opbouw van oud naar nieuw;
- Als je bang bent aangelegd; Ja, het is een enge kamer, maar na een uur is het over en ik weet zeker dat je het daarna toch zult waarderen.
- Gewoon boeken en gaan spelen, dit is echt een topper! Ondanks dat ‘ie niet in de top 10 van escapetalk.nl staat!

Beste Mama Bazooka, jullie hebben er een nieuwe fan bij! Wat heb ik ontzettend genoten van deze kamer én (spoiler) van alle ander kamers bij jullie! Speciale dank aan de twee gamehosts die ons gedurende de gehele dag TOP begeleid hebben. Bouw snel bij a.u.b., dan kan ik terug komen 😜.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logisch verloop
 • Licht- en geluidseffecten
 • Scares
 • Spanningsopbouw
 • Spanning/engheid
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel

  sjephanie

StanStanEscape GuruMember since: 2017 November 13 (218 rooms played)
Posted on: 2021 September 6

Blijvende spanning in de meisjeskamer

De zesde en laatste kamer kon gespeeld worden; de meisjeskamer. We gingen gespannen de kamer in. Vanaf het eerste moment dat je in de kamer bent, is de spanning goed te proeven. Het is heel duidelijk wat er is gebeurd en hoe je door de kamer moet gaan. Er zijn onwijs veel puzzels aanwezig en voor ons vier was er veel te doen. Zeker gezien de leeftijd van de kamer, zaten er veel leuke puzzels en effecten in. De slijtage van de afgelopen jaren is echter wel heel goed te zien, de kamer kan in dat opzicht wel wat liefde gebruiken. Deze kamer stond al heel erg lang op mijn lijstje en ben erg blij dat ik hem ein-de-lijk kon spelen. We werden begeleid door een onwijs enthousiaste medewerker, tijdens het terugkijken van de beelden hebben we nog een geruime tijd nagekletst. Ook de meisjeskamer is een echte must voor iedere escapeliefhebber.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  dcmarieke

Kamer met sterk verhaal

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Ja ik moet mij schamen. Na zoveel rooms gespeeld te hebben, kom ik nu pas bij escape room Nederland voor een van de eerste kamers van de benelux te doen.
Het is toch een beetje kijken waar het allemaal begon en naar mijn mening een beetje een must do voor elke escaper.


Onthaal:

Hetzelfde gaat op voor wat ik bij The Dome schreef, maar dat is nu eenmaal hoe het hier gaat.
Met wat geluk tref je hier iemand, met wat pech zal je jezelf enkele minuten moeten bezig houden. Wat ik nu wel weet is dat het een personeelsissue is en dat ze hier echt wel reuze vriendelijk zijn.
Het is ook niet dat er niks is om je bezig te houden :-)

We werden in ieder geval even later vriendelijk welkom geheten door onze GM van dienst en we hadden direct een goede klik met zowel haar als haar collega. Beide hadden duidelijk lol in hun werk en dat zag je!

De meisjeskamer, een kamer die toch zijn stempel heeft gedrukt op het escape landschap van vandaag en lange tijd in verschillende lijsten op 1 stond.

Kamer:

Het filmpje vooraf zet de toon perfect. Het is goed gemaakt en maakt alles meteen duidelijk.

De kamer start meteen met wat je kan verwachten en het decor is sfeervol. Of het deels slijtage is laat ik in het midden. De puzzellijn is wel volledig lineair en dat stoorde me wel. Zeker met de verplichte 4 spelers, waar ik me hardop van afvraag waarom dat nodig is, sta je nu en dan echt op elkaar te wachten.
Maar mijn god, wat voor een vooruitgang zie je met de labo kamer. Een echt heerlijk decor zet zich voort en de puzzels zijn lekker in balans maar nooit echt te moeilijk. Dat zorgt voor een lekkere flow in een bewust onaangename sfeer.

Ik was blij dat ze hier ver weg gebleven zijn van de skeletten en de kitschtroep. Ze laten je verbeelding het werk doen en dat is altijd de beste keuze.

Het is wel niet allemaal goed nieuws, de kamer heeft echt te leiden van de vele groepen en sommige zaken zouden echt vervangen mogen worden.
Het verhaal in deze room is echt ijzersterk en de puzzels aanwezig maar ondergeschikt. Een puzzel in het bijzonder is zo een ding van zijn tijd en paste ook niet echt in die kamer. Maar ondanks dat haalden wij hem met een erg mooie tijd.

Conclusie:

Dit is een room met een erg goed verhaal. Hij geeft net genoeg info en laten genoeg gaten open (hé Stan) om zelf op ontdekking te gaan, maar geeft tegelijk op het einde ook de nodige conclusies.
Het is een kamer die duidelijk terecht jaren op 1 heeft gestaan en nu enkel de liefde moet krijgen om iedereen die escapen pas leert kennen zo dezelfde topervaring kan geven.
Het is een beestje van zijn tijd, maar wel een beestje dat zijn tijd ver vooruit was.

Ik was echt heel blij dat ik deze room eindelijk gedaan had en diep vanbinnen wou ik dat ik hem veel eerder had gedaan.

Achteraf nog erg leuk nagebabbeld met onze GM en de beelden terug gekeken wat uiteraard de nodige hilariteit opleverde.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  dcmarieke

ShinysheepShinysheepEscaperMember since: 2019 May 5 (37 rooms played)
Posted on: 2021 August 10

Eindelijk de Meisjeskamer eens spelen


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Casually Late HFN

Escaped: Yes  56:30 min


 • Terugkijken van de beelden!
 • Decor
 • Geen foto

  mikemysterie13_7

Supertof!

Heel spannend, vrij veel jump scares. Maar het verhaal is echt fantastisch. Er gebeurt heel veel, veel puzzels. Was onze eerste kamer als team, maar wat een ervaring.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Jezelf terugzien was echt heel

  Sabine81

bobbieebobbieeJunior EscaperMember since: 2020 September 11 (24 rooms played)
Posted on: 2020 September 12

Spannende kamer!

Ten eerste heeft Escape Room Nederland een leuke ontvangsthal. Je kan hier wat drinken en snacken, maar ook leuke games spelen. Best leuk om wat eerder te komen dan dat je ingepland staat. Wij hebben de meisjeskamer gespeeld. Dit was mijn eerste escape en wist dus niet zo goed wat ik kon verwachten. Het is tof ingericht en er zijn goede (schrik)effecten toegepast. Ik hou van horror maar toch vond ik dit best spannend. Deze kamer is naar mijn naar mijn idee niet voor angsthazen weggelegd. Of je moet iemand in je team hebben die alles durft te doen. Het is een kamer met leuke puzzels, niet super moeilijk. We waren met 6 man, wat ik net te veel vond. Soms heb je een puzzel die je eerst moet oplossen voor dat je een andere puzzel kan doen. Als je dan al met 4 man bezig bent om het ene op te lossen, heb je als overige 2 niet zo veel te doen. Ik denk dat je met 4 man een perfect aantal hebt. Het was erg leuk om achteraf de highlights van je escape te bekijken. Hier hebben we nog flink na kunnen lachen. Het was een super leuke evaring en zal ik hem zeker aanraden. Het heeft me nieuwschierig gemaakt naar de andere 2 kamers die deze escape te bieden heeft.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes  51:09 min


 • Leuke puzzels
 • Goede sfeer
 • Vriendelijk personeel
 • Leuke ontvangsthal
 • Team van 6 mensen is te veel

  Jan

JanJanJunior EscaperMember since: 2020 September 11 (24 rooms played)
Posted on: 2020 September 11

Super ervaring, toffe kamer

De sfeer is meteen goed als je ontvangstruimte binnenkomt, je kan nog even lekker ontspannen voordat je hard aan het werk gaat om te ontsnappen. Het was voor ons team in het begin zoeken waar we in de kamer moesten beginnen. Vooral omdat dit de eerste keer was dat we met elkaar gingen escapen. Na een bumpy start waar we meteen al een tip moesten krijgen kwamen we toch goed in het spel. Naast dat er goede schrikmomenten in zaten (die geheel onverwacht waren vaak) was de kamer niet heel eng, maar wel super spannend. Wij hebben de escape gedaan met 6 mensen, dit was uiteindelijk toch een beetje veel en zou aanraden om het met 4 personen te doen. Op die manier kan iedereen puzzelen en staat niemand zich te vervelen.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Terug kijken van de beelden
 • Super decor
 • Spannend
 • 6 mensen is erg veel

  bobbiee

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperMember since: 2017 August 19 (48 rooms played)
Posted on: 2017 August 19

Adrenalinekick

Review een stuk later dan dat we de kamer gedaan hebben. We hebben inmiddels zo'n 21 kamers gespeeld en dit was nummer 6 ofzo, maar hij staat nog steeds op een gedeelde nummer 1 (met the experiment in Zwolle). De spanning, special effects, het verhaal, de muziek, het introfilmpje, de schrikeffecten, grote variatie in het type puzzels, manier van hints geven, het vooraf en achteraf kunnen loungen / spelletje doen, het nabespreken / terugkijken van de beelden (= hilarisch!)... echt alles klopt aan deze escaperoom. Echt een aanrader


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2015

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • terugkijken van de beelden - hilarisch!
 • super spannend
 • mooie special effects
 • andere escape rooms vallen tegen hierna..

  johan_van_drunen

Leuke kamer!

Leuke kamer, goede en logische puzzels. Het sfeerje is goed, lekker spannend en met zo nu en dan leuke schrikmomenten!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Team: Fantastic Four

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

Noa YasmineNoa YasmineJunior EscaperMember since: 2022 October 5 (14 rooms played)
Posted on: 2023 February 25

Spannende leuke kamer!

Spannende kamer, grappige schrikmomenten. Vooral de ontvangstruimte is de leukste die we tot nu toe hebben gezien. Daar vermaak je je wel!
De kamer zelf is goed, spannend maar absoluut niet eng, dus voor angsthazen goed te doen naar mijn mening. Wat leuke schrikmomentjes, geluidseffecten etc. service ook goed!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal

 

Mystery12Mystery12Senior EscaperMember since: 2021 October 10 (55 rooms played)
Posted on: 2023 March 26

Spannend

We hadden op een vrijdag verlof genomen speciaal om helemaal naar Bunschoten te rijden en jullie escapes te komen spelen met de meisjeskamer als eerste. 1st en vooral wil ik toch even zeggen dat jullie concept bij aankomst echt leuk in elkaar zit en we dit nog nooit eerder gezien hebben. Bij de kamer zelf liep het na 20min mis en werkte er een onderdeel niet hoe het zou moeten werken. We werden gevraagd om de kamer te verlaten zodat ze deze konden resetten. Door hun leuke concept van games in de ontvangstruimte stoorden we ons hier niet aan en hebben we ons tussentijds hier goed kunnen amuzeren. Daarna terug de kamer in en kunnen verder spelen zonder problemen. Eigenlijk houden we niet zo van horror kamers, maar deze is echt oke om te spelen, af en toe een schrikmoment en mooie special effecten! Kortom we hebben ons zeer goed geamuzeerd en de beelden achteraf terug kijken was echt een extra pluspunt. Super grappig om jezelf bezig te zien.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

AngelUndercoverAngelUndercoverEscaperMember since: 2022 May 3 (31 rooms played)
Posted on: 2023 January 8

Heerlijke spanning!

25* Als tweede vandaag de Meisjeskamer. Voordat we überhaupt de kamer ingaan, zit de spanning er al lekker in door onze host. We hebben haar wat vervloekt vandaag :-D. Goede oplopende spanning door de gehele kamers, lekkere puzzels, hilarische momentjes en flink wat kippenvel gehad. De Meisjeskamer is een absolute aanrader voor mensen die van spanning houden. Ik ben zelf een angsthaas, maar dit soort spanning kan ik zeker waarderen. Speel deze kamer niet met teveel mensen. Wij waren met zijn drieën en hebben de kamer ruimschoots gehaald.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in January 2023

Played with 3 persons

Team: JoeJoe

Escaped: Yes  46:12 min


 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer

 

223Games223GamesEscaperMember since: 2022 May 4 (41 rooms played)
Posted on: 2023 January 12

Creapy met stijl!

Wat een heerlijke kamer! Goeie props en mooi decor, ook het verhaal komt goed en snel tot een resultaat, qua schrik reactie en angst valt het mee, natuurlijk zijn er kleine jumpscare dingen maar echt niet om enorm van achter over te slaan. En mocht het toch gebeuren geniet je er na die tijd van door de beelden die je mag terug kijken, heel tof idee!

Volgorde van de 3 aanwezige kamers is: lab, meisjes kamer en eindigen met de dome.

2 spannende kamers en 1 enorm toffe kamer qua techniek en verbazing.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 3 persons

Team: JoeJoe

Escaped: Yes  46:12 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service
 • Diversiteit

 

ThijsJVO98ThijsJVO98Junior EscaperMember since: 2022 February 12 (24 rooms played)
Posted on: 2023 January 20

De beste tot nu toe!

Goeie spanningssopbouw en super leuke puzzels! Door het verhaal beleef je deze escape ook echt!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  51:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

 

Meisjes zijn niet te vertrouwen!!!

Ontvangst was al leuk met een snelle host (qua praten haha).
Maar dan dus de kamer, de meisjeskamer!
Eindelijk een kamer die begrijpt dat het geluid lekker hard moet zijn voor nog betere en spannende momenten.
In dit uur zit genoeg spanning en zelfs ik ben een keer geschrokken en dat gebeurt niet gauw.
Ook leuk dat je na de kamer nog grappige momenten terug kan zien zoals schrikkende kameraden...


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:46 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • 1 rotpuzzel, maar dat vonden wij!!!

 

Toffe schrikmomentjes

Leuke kamer, volledig in het thema, wat ouder maaar dat stoorde absoluut niet. Veel puzzels en denkwerk.

Super onthaal in zeer mooie, grote lounge

We komen zeker nog de andere kamers spelen.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Exciting
 • Great host
 • Storyline
 • Experience
 • Difficulty
 • Puzzles
 • Logic
 • Great service
 • Ambiance

 

carolinedcarolinedEscaperMember since: 2019 May 11 (45 rooms played)
Posted on: 2022 November 29

Superlocatie

Met collega’s hebben we vandaag een teamdag gedaan bij mama bazooka. We hebben ons bloed fanatiek uitgeleefd op alle spellen in de lounge en nog gebruik gemaakt van de prima meeting room. Maar het hoogtepunt was toch wel het escapen zelf. In 2 groepen van 4 speelden we de Meisjeskamer en de laboratoriumkamer. Ikzelf zat in de eerste groep. 4 personen is perfect en ondanks dat we nog nooit in deze combinatie een kamer gespeeld hadden gingen we in een mooi tempo door de kamer. Achteraf konden we de beelden terugkijken en hebben we dubbel gelegen om onze collega die steeds zo schrok dat ze een andere collega niet meer los liet 😅.
De Meisjeskamer stond al lang op mijn lijstje en ik vind het jammer dat ik hem niet eerder gespeeld heb. Alles zat top in elkaar maar inmiddels zijn er mooiere/betere. Toch was het erg de moeite en omweg waard!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  47:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Beetje slijtage

 

MdgMdgEscape ApprenticeMember since: 2022 April 17 (9 rooms played)
Posted on: 2023 February 22

Beetje griezelig, met nieuwe puzzels

Griezel thema maar prima te doen. Variatie in puzzels.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertMember since: 2020 February 24 (66 rooms played)
Posted on: 2022 November 17

Spannend verhaal!

Jaren geleden zag ik op Facebook een trailer voor De Meisjeskamer. "Nou, zeker niet dat ik dat ooit ga durven." Terug naar het nu en al wat spannende escaperooms verder, hadden we dan toch De Meisjeskamer geboekt.
Het welbekende intro filmpje zet, na al die jaren, nog steeds gelijk de toon en zodra je binnen stapt, start een onbehagelijk gevoel, wat de hele tijd aanwezig blijft...Onwijs naar, maar op de beste manier ;)

We hadden geen idee waar dit verhaal (en de kamer!) verder heen zou gaan...Ook een aantal van de doorgangen vonden wij erg origineel en gaven ook echt af en toe reacties in de trant van: "Ik ga niet als eerst, maar ook niet als laatst!" Tijdens het spel zijn er uiteraard de nodige schrikmomenten, waarna wij toch allemaal bij elkaar kropen (wat op de beelden later er hilarisch uit zag overigens haha).

Het verhaal is heel sterk in de kamer en je komt er op een hele subtiele manier achter wat er precies aan de hand is, zonder dat het heel overdreven in beeld wordt gebracht. Het verhaal heeft een duidelijk begin en einde, waardoor wij heel voldaan uit de kamer kwamen.
De kamer is vanaf 4 spelers, wat wij een perfect aantal vonden.

Enige nadeel: we zagen bij een aantal puzzels een paar flinke 'gebruikerssporen', zeker bij een specifieke puzzel konden wij hierdoor gemakkelijker achterhalen wat de oplossing zou moeten zijn.

We hebben na afloop met onze host Erik nagepraat en uiteraard de beelden teruggekeken; wat een leuke manier om zo de kamer door te lopen! Dankjewel Erik!
Jammer dat we nu klaar zijn bij Mama Bazooka, hopelijk komt er snel meer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • 'Gebruikerssporen' bij enkele puzzels

 

vrcaitjevrcaitjeJunior EscaperMember since: 2021 September 27 (17 rooms played)
Posted on: 2023 March 28

Huston, we have a problem.

Special voor hun andere kamer reisden we er naar af, maar aangezien ik en nog een team maat grote horrorfans zijn, moesten we deze kamer gewoon meepikken. We kwamen ‘s morgens toe en werden vrolijk onthaald. We hebben alles uitgelegd gekregen en zijn na het opbergen van onze spullen meteen mogen beginnen aan ons eerste avontuur van de dag.

De kamer was gewoonweg prachtig en de puzzels zijn allemaal super origineel! Jammer heeft mijn teamgenoot per ongeluk op de noodstop gedrukt, waardoor alle geheimen van de kamer al meteen werd onthult. We hebben enkele minuten geprobeerd de geheimen dicht te houden, maar er werd ons gemeld dat het niet mogelijk was om de tijd te pauzeren, terwijl ze snel de kamer probeerde te restarten. Dat was wel jammer nieuws, maar we vonden het uiteindelijk niet al te erg, aangezien we toch nog binnen de tijd wisten te ontsnappen!

Het is een leuke kamer en zeker als je wat van griezelen houdt. Twee teamgenoten zijn in mijn nek gesprongen op een gegeven moment, dus zeker de moeite waard om te doen!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Storyline
 • Original

 

Monique (6 rooms played)
Posted on: 2022 August 15

Heerlijke, enge kamer

Na al wat spannende (horror)kamers gedaan te hebben, was deze ook echt weer spannend. Ontvangst was leuk en je wordt van tevoren door de medewerkers al echt een beetje angst aangepraat (mindfuck). Eerder The Orphanage gedaan in Rijswijk (echt een topper) en we hebben dit een beetje daarmee vergeleken. Qua spanning en horror verliest deze kamer wel vergeleken met de Orphanage. Maar alsnog een creepy vibe in de kamer met de zo nodige schrikmomenten.

Wij hadden de full experience deal (aanrader) en deze kamer kwam als 2e na de laboratoriumkamer. Ik vond de laboratoriumkamer iets enger dan deze. Maar hier zijn de meningen ook wel over verdeeld.

Het kijken van de trailer van tevoren geeft je al die angstige gedachten van tevoren, maar eenmaal binnen de kamer vind ik dat dit verhaal een beetje wegzakt. Ja, je komt in de slaapkamer van een meisje en je ontdekt gruwelijke dingen. Maar het verhaal vanuit de trailer komt niet heel erg terug in deze kamer.

Ook zaten er 2 spellen in die wij echt te lang vonden duren (dat kan natuurlijk ook aan ons liggen). Misschien dat wij dit een beetje te laat door hadden.

Al met al een toffe, enge kamer die je wel gespeeld moet hebben! De schrikmomenten zijn goed aanwezig.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

 

Geweldig lekker geschrokken!

De ontvangst is al meteen in escape-room sferen, vind ik leuk! Een grote ontvangsthal met voldoende spellen om je tussen 2 escaperooms, ervoor of erna heerlijk te vermaken. Een echte plus wat mij betreft. De kamer wordt geïntroduceerd door een filmpje en daarna kan het schrikken beginnen! Heerlijk. De spanning zit er vanaf het eerste moment al goed in. De sfeer is prima neergezet. De puzzels zijn origineel en voor de geoefende speler goed te doen. Er zitten erg leuke effecten verwerkt in deze kamer. Zeker een aanrader.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in August 2022

Played with 4 persons

Team: Familie Blub

Escaped: Yes  52:13 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Self-service aan de bar

 

Zeker de moeite waard

Deze kamer is zeker de moeite waard. Je merkt dat er al wat sleet zit op de kamer, maar ze is nog altijd super spannend. Leuk dat je achteraf de beelden kan terugbekijken.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 6 persons

Team: Breakaway Bandits

Escaped: Yes  47:25 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Heeft onderhoud nodig

 

AmbarianAmbarianSenior EscaperMember since: 2020 July 18 (95 rooms played)
Posted on: 2022 August 25

Toch best creepy

De tweede kamer van onze tweedaagse, beetje omgekeerde volgorde :-).
Heel anders dan de dome, maar toch waren we meteen vertrokken. De dome had ons duidelijk opgewarmd en we wouden meer.
Puzzels waren zeker uitdagender dan bij de dome en de sfeer wordt er overal goed ingehouden. Kleinere mindfuck als bij de dome, maar de suspensie is vele malen hoger.
Een mooi uitgewerkte kamer die net zoals de dome een aanrader moet zijn. Op puzzelgebied zeker een hoger niveau en de kamer zuigt je helemaal mee.

Altijd leuk om nadien de opgenomen beelden te zien overigens. Nog nooit ergens anders dit tegengekomen, maar leuk om de reactie van iedereen te zien als er iets gebeurt. Je ziet zo veel meer dan in de kamer zelf.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Puzzels
 • Logica
 • Sfeer

 

cherylvdscherylvdsEscape ExpertMember since: 2022 February 7 (75 rooms played)
Posted on: 2022 July 7

Leuke kamer!

Leuke kamer met een goede variatie aan puzzels. Vonden we hem heel eng? Nee dat viel wel mee. Maar er zaten zeker wel een aantal goede schrik effecten in!
Het enige minpuntje wat wij vonden is dat er niet echt een eindpuzzel is waar je naartoe werkt. Het was naar ons idee een beetje uit niets dat er gewoon stond dat we hadden gewonnen. Alsnog zeker wel een aanrader om te spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

 

Load more reviews