Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

De laboratoriumkamer

Bunschoten , The Netherlands

Open now

60 minutes

3 - 6

16 year

Read reviews

More about De laboratoriumkamer

Wat zorgt er voor dat onbehaaglijke gevoel als je de kamer binnenstapt? 
 
Speelt je gevoel een spel of is er toch meer aan de hand? Lukt het jou en je team om het hoofd koel te houden en te ontsnappen uit de mysterieuze kamer?
 
Maak het mee in de eerste reallife Escape Room van de Benelux! 

Themes

Laboratory

Properties

Pregnant friendly

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

76 likes

569 visitors

91.6% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Nijverheidsweg 5b
3751 LP, Bunschoten
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

119 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape ExpertMember since: 2017 November 13 (141 rooms played)
Posted on: 2021 September 6

Must do klassieker

Na al vijf kamers gespeeld te hebben op de zondag, gingen we voor onze laatste twee kamers. Ein-de-lijk was het voor mij tijd om de labratorium- en meisjeskamer te spelen, wat keek ik hier naar uit. We begonnen met de oudste kamer uit de Benelux; de labratoriumkamer. Al snel werd duidelijk dat het écht een klassieker is, maar nog steeds een prima kamer voor deze tijd. Erg knap hoe hoog ze de standaard hebben gelegd in die tijd! De flow in de kamer is erg goed, er is echter een puzzel die voor ons wat onlogisch in elkaar zat, waardoor we veel tijd verloren. Verder weinig op- of aan te merken op deze kamer. Prima puzzels, leuke schrikeffecten. Het einde is echter wel heel abrupt, waardoor het verhaal een beetje kwijt is. En de kamer is wel heel smerig (ondanks dat dat in het thema past). Ook werkte het hintsysteem ons op een gegeven moment flink tegen. Verder leuk onthaal door enthousiaste medewerkers, ook tijdens het terugkijken van de beelden. Een echte klassieker die iedere escaper gespeeld moet hebben!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  AJBerghmansdcmarieke

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertMember since: 2021 November 28 (71 rooms played)
Posted on: 2022 June 15

Een LABberdoedas op je verwachting

De allereerste escape room van de Benelux stond vandaag op de planning. De Verblauwkes (4 personen) zijn afgereisd naar Bunschoten-Spakenburg om daar alle kamers van Escaperoom Nederland (tegenwoordig geheten: ‘Mama Bazooka’) te spelen. We trapte af met ‘De Laboratoriumkamer’, wat de allereerste escape room was in Nederland. Hierdoor waren de verwachtingen wat getemperd. Het voelde eerder als jezelf verheugen op nostalgie, dan op een topkamer. Echter bleek niets minder waar dan dat…

De ontvangst bij Mama Bazooka is al top. Je bent zelfs even bang dat het spel al begint aan de voordeur 😅, maar dit blijkt gewoon een hele bijzondere en originele manier van welkom heten. Vervolgens wordt je nog een keer welkom geheten door – in ons geval – twee super vriendelijke gamehosts. Zij zouden voor de hele dag onze gamehosts blijven, gezien wij alle kamers van Mama Bazooka op één dag kwamen spelen. De ontvangstruimte is groot en er is genoeg te doen. Je wordt meteen geprikkeld en uitgedaagd om allerhande spelletjes te gaan spelen (denk aan; air hockey, snooker, videogames), want hier staat de ontvangstruimte mee vol. Ruim op tijd komen is hier dus een must als je van een uitdaging houdt 😉.

De hosts kwamen bij ons en gaven ons de instructie van de kamer. Vervolgens werden we naar de kamer gebracht en kregen we de introductie… Oeps, hier hadden we niet op gerekend. In plaats van een simpel laboratorium, kom je terecht in een horror lab 😅. De introductie maakt meteen duidelijk dat er weinig te lachen gaat zijn in deze kamer… Zo trokken twee teamleden van ons wit weg, want dat zijn de angsthazen van de groep, die het nu ook duidelijk werd dat het iets anders ging worden dan wat er ons van voorgesteld hadden. Misschien beter moeten inlezen?

Eenmaal in de kamer – met een hoop bombarie, door de eerste scare 🤣 – merk je meteen dat de kamer goed gedecoreerd en gethematiseerd is. De licht- en geluidseffecten dragen ook bij aan de onaangenamen sfeer (in deze dus positief) die in het lab hangt. De puzzels zijn leuk om te doen en hier en daar nog pittig ook. De kamer is volledig lineair, wat betekent dat je eerst de ene puzzel op moet lossen voordat je door kunt naar de volgende. Gezien wij eigenlijk deze kamer met z’n tweeën aan het oplossen waren - omdat er twee verstijfd waren door de spanning (echte watjes 😜) - was dat alleen maar fijn en zorgde het voor een goede flow. Als je géén angsthazen bij je hebt, zou ik aanraden om met een zeer kleine groep te gaan van twee of drie personen, anders verwacht ik dat je zo nu en dan wel eens staat te wachten op elkaar. Gedurende het spelen komt het verhaal tot je op een mooie suggestieve manier en daar houd ik enorm van.

Met nog tien minuten over kwamen uit de kamer en dat bracht vooral euforie bij de twee angsthazen, want die wilde écht graag ontsnappen 😂. We werden uit de kamer gehaald én mochten kiezen óf we eerst de beelden (die gemaakt waren tijdens het spel) terug wilde kijken óf dat we eerst de andere kamer wilde spelen die op de planning stond. Wij kozen voor het laatste en kregen later de beelden te zien. Dit is een top manier om de kamer nog een keer door te nemen en na te bespreken. Ik vond dit een hele goede toevoeging én het was super grappig om erachter te komen dat het gillen van een meisje géén soundeffect bleek te zijn, maar een oprechte gil van angst van een mannelijke team genoot (dit gaat ‘ie nog vaak horen 🤣).

Al bij al; Boven verwachting een echte topkamer. Je merkt aan niets dat het zo’n oude kamer is en het is echt een beleving van begin tot eind met super leuke puzzels, aankleding, licht- en geluidseffecten en spanning! Ik ben hier erg enthousiast over.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met kleine groep van 2 óf 3 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, speel deze dan als eerste i.v.m. van oud naar nieuw spelen;
- Wees voorbereid op een ‘horror’-kamer, want je gaat hier gegarandeerd een aantal keer flink schrikken.

Mama Bazooka, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. We hebben ontzettend genoten van deze kamer én (spoiler) van jullie andere kamers. Speciale dank aan onze geweldig vriendelijke hosts! Houd deze nostalgische kamer in eren, want deze kan er zeker nog mee door (meer dan dat zelfs!).


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Licht- en geluidseffecten
 • Spanning/engheid
 • Scares
 • Origineel
 • Nostalgisch

  sjephanie

Waar het allemaal begon..

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Ja ik moet mij schamen. Na zoveel rooms gespeeld te hebben, kom ik nu pas bij escape room Nederland voor een van de eerste kamers van de benelux te doen.
Het is toch een beetje kijken waar het allemaal begon en naar mijn mening een beetje een must do voor elke escaper.


Onthaal:

Hetzelfde gaat op voor wat ik bij The Dome schreef, maar dat is nu eenmaal hoe het hier gaat.
Met wat geluk tref je hier iemand, met wat pech zal je jezelf enkele minuten moeten bezig houden. Wat ik nu wel weet is dat het een personeelsissue is en dat ze hier echt wel reuze vriendelijk zijn.
Het is ook niet dat er niks is om je bezig te houden :-)

We werden in ieder geval even later vriendelijk welkom geheten door onze GM van dienst en we hadden direct een goede klik met zowel haar als haar collega. Beide hadden duidelijk lol in hun werk en dat zag je!

Eindelijk kon ik door die houten deur die ik de laatste keer helaas dicht moest laten en ik was echt benieuwd naar onze eerste room.

Kamer:

De laboratoriumkamer… Het klinkt saai niet? Het filmpje op voorhand is alleszeggend en meteen was duidelijk dat dit geen saaie reis ging worden. De kamer barst van de sfeer hoe onaangenaam hij ook moge zijn. Maar net als bij runaway train is dit ook een kamer van 6 jaar oud en dat zie je en merk je.

De puzzel worden hier versterkt door de geluid, licht en schrikeffecten. Hoewel het niet altijd duidelijk is wat de puzzels nu net te maken hebben met het verhaal loopt de flow wel lekker in deze room. Op 1 puzzel na waar wij compleet blijven vasthangen. Het is voor ons onduidelijk hoe en waarom wij deze oplossing konden weten, maar vervelender nog was het feit dat wij continue het idee kregen dat we geholpen werden met licht terwijl dat uiteindelijk niet zo was.

We hadden tijd in overschot dus echt veel kon het mij niet schelen en het geeft meteen de kans om de kamer eens goed te bekijken. Wel viel op dat dit een redelijk vuile kamer is en niet vuil op de manier dat je kan zeggen, dat is het thema…

Naar mate we verder kwamen hield het verhaal totaal op voor mij en had ik werkelijk geen idee meer wat dit stuk met het verhaal te maken had, laat staan wat het betekende buiten het feit dat het er vet uitzag.
Het einde is enorm passief en heel de groep staat er eigenlijk maar bij.

Conclusie:

Phoe, voor 6 jaar geleden, what a room! Absurd hoeveel techniek en effecten hier al inzaten.
Het verhaal begint sterk, maar ontspoort naar het einde en de finale is misschien wel aanwezig qua licht en geluid, maar niet op vlak van teamwork.
Dus de conclusie is dat deze room een echte update kan gebruiken en misschien meteen een goede schrobbeurt.
Een puzzel in het bijzonder is gewoon te onduidelijk en zou logischer kunnen. Zeker dat lampen lijken te helpen op dat moment werkt de verwarring in de hand.

Ook was de groep die de meisjeskamer ging spelen goed te horen in onze room en dat werkt steeds sfeerverpestend.
Dat gezegd zijnde ben ik heel blij dat ik deze kamer gespeeld heb en snap ik heel goed wat deze kamer gedaan heeft voor het escapelandschap waar we ons nu in bevinden.

4 spelers lijkt me ideaal.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  dcmarieke

bobbieebobbieeJunior EscaperMember since: 2020 September 11 (15 rooms played)
Posted on: 2021 September 13

Leuke beginnerskamer

Dit was mijn tweede bezoek aan Escape Room Nederland. Wederom een fijne ontvangsthal waar je van alles kan doen om de tijd te doden tot je aan de beurt bent.
Dit keer was de laboratorium kamer aan de beurt. Een jaar terug hebben we de meisjeskamer gespeeld. Ik zou aanraden om de volgorde andersom te doen. Je merkt dat de laboratoriumkamer een klassiekere kamer is, maar zeker geen slechte.
De kamer heeft leuke puzzels en het is geen ''slotjes'' kamer zoals vele 1.0 kamers wel zijn. Soms dachten we wel iets te moeilijk over een puzzel na, terwijl de oplossing heel simpel bleek te zijn. Verder zit er niet echt een duidelijk verhaal in, maar al met al wel vermakelijk om te doen. Ik kom zeker nog terug om The Dome te spelen!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Moesmakende hakkers

Escaped: Yes  50:30 min


 • Ontvangsthal
 • Vermakelijke puzzels
 • Verhaal mist

  janmaatjan

janmaatjanjanmaatjanJunior EscaperMember since: 2020 September 11 (14 rooms played)
Posted on: 2021 September 6

Leuke escape, ook voor beginners

Dit is al weer de derde kamer (en dus de laatste) die ik bij Escape Room Nederland heb gespeeld, eigenlijk hebben we de kamers in de "verkeerde" volgorde gespeeld maar dat mocht de pret niet drukken.

De laboratorium kamer vergelijken met de Dome of de Meisjeskamer is het zelfde als appels en peren met elkaar vergelijken. Dit is natuurlijk de eerste kamer die ze hier hebben gebouwd en is dus ook echt een 1.0 ervaring. Desalniettemin is ook deze kamer nog steeds leuk om te spelen. De kamer was gelukkig niet alleen maar slotjes zoals je dat vaker ziet in oudere kamers, er waren veel originele puzzels die uitdagend waren en ook goede samenwerking vereisten. De flow zat er op een aantal momenten goed in, het was duidelijk met welke puzzel je aan de slag moest (op misschien een enkele puzzel na). Ons team heeft zich ondanks wat momenten waar we vast liepen zich er weer goed doorheen geslagen en we ontsnapte uit de kamer.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Moesmakende hakkers

Escaped: Yes  50:30 min


 • Leuke puzzels
 • Spannende sfeer
 • Soms liepen we lang vast zonder hint

  bobbiee

Spannend en prima escaperoom

Dit is de 3e kamer die we hier spelen. De meisjeskamer was deels in het water gevallen vanwege een mankement in de kamer. Hierdoor kregen we korting op de Dome, die ook een mankement had, maar gelukkig was opgelost voordat wij begonnen. Hierdoor startten we destijds later dan gepland. Nu is het dan tijd voor deze kamer. Dit keer kunnen we zonder vertraging starten. Er zitten spannende momenten in en de puzzels zijn prima. Het vergt soms wat overleg en we hebben niet altijd direct de juiste oplossing, maar gezamenlijk zijn we eruit gekomen. Alle 6 spelers hebben bijgedragen aan de oplossingen. En dat is altijd leuk. Dat je elkaar aanvult en iedereen betrokken is. Dat ging goed.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in July 2019

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Spannende momenten
 • De hints die vanzelf kwamen op momenten dat het no

  Pascal Verheul

Oude glorie

Blijkbaar de eerste kamer van de Benelux. Hoewel dit er aan te merken was, vonden we hem toch zeer geslaagd en erg leuk om te doen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Spannend

 

vlaflipvlaflipJunior EscaperMember since: 2019 December 28 (20 rooms played)
Posted on: 2022 April 10

Golden oldie

De eerste escaperoom van Nederland kan zeker nog wel even mee.
Entree is prima en zeer relaxed, escaperoom gevoel begint al als je bij de buitendeur staat.
Prima ontvangst door de host en snel de kamer in. afwisselende puzzels met verrassingseffecten volgen elkaar in rap tempo op. Steeds is het duidelijk dat we progressie maken, al is ons de verhaallijn niet helemaal duidelijk geweest. Toch toffe kamer die nog prima mee kan.
We gaan zeker de andere kamers nog eens doen


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: Vlaflip

Escaped: Yes  49:11 min


 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Gebrek aan verhaal

 

Leuke ervaring, niet heel moeilijk

Tof om de eerste escape kamer van Europa gespeeld te hebben! Superenthousiaste ontvangst. We waren met 6 man en dat is wat aan de hoge kant, 4 personen is prima te doen. Leuke schrikeffecten, maar wen abrupt einde. We hadden nog wel even doorgewild!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in March 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  35:40 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Logica
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Abrupt einde

 

Leuke ervaring!

Leuke kamer, vriendelijk ontvangst en echt veel variatie/ leuke puzzels.

Voor zo’n oude kamer echt erg goed. Volop genoten en soms wat schrikken.

Ook leuk om nog even na te kijken.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Spannend

 

emileemileEscaperMember since: 2018 August 11 (34 rooms played)
Posted on: 2021 November 17

Oude kamer maar nog steeds heel leuk.

Erg leuke kamer alleen jammer dat we 24min over hadden en dan is het toch echt zonde van je geld.


7

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs

 

escape-fansescape-fansEscaperMember since: 2019 June 16 (60 rooms played)
Posted on: 2021 November 10

zeer spannend

samen met onze zoons, nichtje en neef ( allemaal tieners) deze kamer (die ooit 1 van de eerste was in de Benelux) gespeeld. Ik moet zeggen voor een kamer die ooit 1 van de eerste was is hij echt heel goed! ik heb zoveel kamers al gehad en sommige ronduit saai, en niet echt bijzonder en dat is deze alles behalve! Hij is spannend en goed in elkaar gezet en ja er zitten schrikmomenten in maar niks werkelijk eng. Super goede puzzels waar je even bij moet nadenken en voor een groep van 6 prima te doen. We hebben genoten van deze kamer.
En absoluut blij dat we deze op onze lijst mogen afvinken! Helaas hebben we geen foto....wat ikzelf erg jammer vind want ze horen er voor mij echt nog steeds bij de ervaring en mijn verzameling kamers. Daarbij altijd een bijzondere herinnering. Dus aanrader om dat wel te blijven doen.
PS het napraten hier met mogelijkheid om de kamer op beeld terug te kunnen zien is echt uniek en geweldig gaaf!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in October 2021

Played with 6 persons

Team: the gamefreakbrothers and family

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Origineel
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

romoromoEscape ExpertMember since: 2020 November 7 (84 rooms played)
Posted on: 2021 October 3

Dat beloofd wat

Nou Escape Room Nederland hier zijn we dan. Vandaag begonnen bij het laboratorium. Wij vonden het leuk. Zeker als je kijkt naar hoe oud de kamer is. Donderdag de meisjes kamer. Verwachtingen zijn hoog. Kom maar op :)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 3 persons

Team: Romo

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Goede service

 

Leuk

Mooie kamer met leuke puzzels! Leuk dat het wordt opgenomen, zodat je dit achteraf kan kijken


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

beaubeauJunior EscaperMember since: 2020 January 20 (18 rooms played)
Posted on: 2021 August 10

Goed uitgevoerd

Deze escaperoom was de eerste van de Benelux. Dat is echt niet te merken. Deco en puzzels zijn echt on point. Ontvangst bij deze escaperoom is altijd goed en ook de ontvangst ruimte is erg relaxed. We waren wel enorm snel klaar maar ze geven ook aan op de website dat dit de perfecte beginkamer is.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  30:20 min


 • Mooie deco
 • Goede puzzels
 • Uniek verhaal
 • Wij waren snel klaar

 

kingofthenordkingofthenordEscaperMember since: 2020 September 6 (51 rooms played)
Posted on: 2020 September 6

Leuke kamer


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in September 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Leuke kamer

De allereerste kamer van de Benelux! En na het spelen van vele kamers is deze toch nog erg leuk om te doen!
We moesten wel even improviseren omdat we een item verkeerd hadden gebruikt, waardoor hij vastzat 😜

Al met al leuke puzzels en een kamer die voor zich sprak!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: De Pannenkoekbrigade

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Effecten
 • hint gaat op tijd? Waardoor we onnod tijd verloren

 

SandraIrisSandraIrisEscaperMember since: 2018 November 9 (95 rooms played)
Posted on: 2021 October 9

Golden Oldie

#71

Wanneer je deze kamer gaat spelen of al hebt gespeeld: Take a moment here please! Deze ‘golden oldie’ verdient het om gewaardeerd te worden. Deze kamer is inmiddels, naar mijn weten, ongeveer zes of zeven jaar oud en wordt, ook naar mijn weten, nog steeds goed bezocht. Voor de mensen die nog willen gaan reserveren, vind ik het belangrijk om je wel op het hart te drukken dat deze kamer al zo’n oud beestje is. Deze kamer is doordrenkt met charme en voor zijn tijd baanbrekende technieken; echter mark my words - voor zijn tijd. Wat dus zes/zeven jaar geleden was en dus niet nu met hologrammen, peppers ghost effecten of animatronics :)!

Een laboratorium thema leent zich perfect voor een escape ervaring, zo ook hier. Een creepy sfeer hangt in de kamer, waar gevolgen van het oplossen van puzzels versterkt worden door licht- en geluidseffecten. Voor iemand die hier gevoelig voor is (zoals ik) zijn dit mooie jumpscares. De flow in de kamer is prettig en de puzzels zijn uitdagend en van een passend niveau.

Deze kamer mag zeker niet ontbreken in je speellijst. Wel kan ik me voorstellen dat je deze kamer samen boekt met een van de andere kamers en niet op zichzelf staand. Tenzij je natuurlijk fan bent van de golden oldies van escape room (Neder)land.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

jbo1976jbo1976Junior EscaperMember since: 2019 October 20 (24 rooms played)
Posted on: 2020 October 9

Gave kamer!

Het thema van deze kamer is net als de meisjeskamer goed uitgewerkt. De sfeer is mooi en een sterk opgezette verhaallijn. De kamer zit technisch ook sterk in elkaar. Leuke, uitdagende puzzels en originele verrassingen.

Na afloop terugkijken naar je belevenissen is sowieso een leuke en unieke toevoeging! Absolute aanrader!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in August 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer kamer
 • ontvangst
 • terugkijken beelden

 

Spannend

Dit is echt een escaperoom met spanning en daar hou ik van. We hebben een escaperoom dag en dit is de 2e tot nu toe en wat was dit spannend. echt een aanrader.

Volgende keer gaan we de meisjes kamer doen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • toffe effecten

 

Leuke Dag!

Het lab en de meisjeskamer na elkaar gedaan, we begonnen met het lab. Ontvangstal is erg leuk en als je even moet wachten, geen probleem, er is genoeg te doen! De kamer was leuk, een goed verhaal, goede puzzels, spannend. Alles wat je nodig hebt voor een goede escape room. Achteraf mochten we in een aparte kamer samen met de host de camera beelden bekijken van wat we gedaan hadden, dat vonden we ook een heel erg leuke extra!!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in March 2020

Played with 6 persons

Team: Escapologists

Escaped: Yes


 • Gastvrij / service
 • Leuke en afwisselende puzzels

 

bianciebiancieEscape ApprenticeMember since: 2020 January 19 (48 rooms played)
Posted on: 2020 January 19

Echte 1.0 kamer

Flink geschrokken. Leuke 1.0 kamer


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in January 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

veerleveerleEscape ExpertMember since: 2016 November 27 (84 rooms played)
Posted on: 2020 January 12

Leuke kamer!

Dit is de oudste kamer van deze zaak, ze hebben een kamer van generatie 1, 2 en 3 en dit is de eerste generatie. Hoewel deze kamer in escapreoomtermen best al oud is, blijft hij leuk, met een goed verhaal, goede uitwerking, toffe puzzels en goede flow. De eerste puzzel is compleet aan ons verloren gegaan dus daar hebben we wat hulp nodig gehad, de rest ging gelukkig heel wat vlotter.

Moest je hier meer kamers spelen, dan zou ik deze eerst spelen, dan de meisjeskamer en dan de dome, zo heb je een mooie opbouw.

Wij hebben op één dag de drie kamers gespeeld en vonden de service heel erg goed en alle kamers waren ook goed onderhouden. Ze hebben ook een zalige lounge en bar, je zal je voor en na de escape ook niet vervelen. Je mag ook de beelden bekijken van je escape dus dat geeft toch ook weer iets extra. Moest je een plek zoeken om te eten in de buurt: Cosa in Baarn was heel goed.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in January 2020

Played with 4 persons

Team: 't Koevoetje

Escaped: Yes  37:18 min


 • Originele puzzels
 • Goede service; bar, lounge en beeldne terugzien.

 

ineineEscaperMember since: 2018 July 1 (45 rooms played)
Posted on: 2020 February 18

Op onderzoek in het labo

We hadden een hele dag gepland in Bunschoten, met als laatste kamer 'Labo', de oudste kamer daar.

Tegenover de 2 andere kamers, is deze best basic, daarom zou ik voorstellen om ze in deze volgorde te spelen: Labo - Meisjeskamer - Dome. Zo bouw je het level geleidelijk aan op.

De kamer was dus basic, maar had de nodige hoeveelheid puzzels, die ook best divers waren. Hierdoor kon iedereen zijn steentje bijdragen. Op een bepaald moment zaten we een beetje vast, maar de spelleiding heeft ons daar goed verder geholpen.
Toch was er op bepaalde momenten niet veel te doen, waardoor teamleden aan het wachten waren tot een puzzel was opgelost.

Het ontvangst was hartelijk. Tijdens het wachten kon je rustig iets drinken en je bezighouden in de gamecorner.
Ook een leuke toevoeging was dat je de beelden terug mocht bekijken na het spelen van de kamers.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in January 2020

Played with 5 persons

Team: Queens en de sjarels

Escaped: Yes  45:00 min


 • hartelijk ontvangst
 • loungeruimte
 • goed voor beginnende escapers
 • basic
 • te weinig te doen voor 5 personen

 

ChrystelChrystelEscape ApprenticeMember since: 2020 January 16 (6 rooms played)
Posted on: 2020 January 17

Prima eerste ervaring!

We waren met een groep waarvan de helft nog nooit in een escape room was geweest (waaronder ikzelf). We werden vriendelijk ontvangen door de gastheer. Er is in de wachtruimte veel te doen waardoor het de moeite waard is om wat eerder te komen. De kamer is erg simpel ingericht (1e kamer van de Benelux, dus begrijpelijk). Goede (schrik)effecten. De puzzels waren over het algemeen duidelijk en daardoor goed te doen. Wat ik wel jammer vond is dat je in sommige gevallen niet veel te doen hebt als je met een grote groep bent, dus ik zou anderen aanraden om met maximaal 4 personen te komen zodat je dan ook alles echt mee krijgt. Daarnaast kwamen hints soms laat of waren soms onnodig. Het verhaal was mij daarnaast ook niet echt helemaal duidelijk. We hadden het helaas net niet gehaald. Wel fijn dat we achteraf delen van ons spel konden terugkijken. We hebben gelachen. :) Het was al met al een positieve ervaring.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in December 2019

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Vriendelijke host
 • Duidelijke puzzels
 • Wachtruimte
 • Goede effecten
 • Late/onnodige hints
 • Eerder geschikt voor 3-4 personen

 

Leuke 'instap kamer'

Afgelopen week deze kamer gedaan, voor ons de derde kamer. We kwamen er vrij vlot doorheen. De puzzels waren duidelijk, leuk en goed te volgen. Het verhaal zit goed in elkaar. Voor een ervaren escaper is dit niet dé kamer omdat hij vrij 'simpel', maar dat maakt hem niet minder leuk! Daarnaast is de ontvangstruimte van dit bedrijf super leuk, genoeg te doen aan spelletjes als je even moet wachten of wilt nakletsen. Voor een beginnende escaper is dit een perfecte kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels
 • Goed aangekleed
 • Spannende sfeer
 • Voor beginnende escapers: goed te doen!
 • Mooi centrum
 • Vriendelijke werknemers
 • Niet geschikt voor ervaren puzzelaars

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great