Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

De Laboratoriumkamer

Bunschoten, Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about De Laboratoriumkamer

Wat zorgt er voor dat onbehaaglijke gevoel als je de kamer binnenstapt?

Speelt je gevoel een spel of is er toch meer aan de hand? Lukt het jou en je team om het hoofd koel te houden en te ontsnappen uit de mysterieuze kamer?

Maak het mee in de eerste reallife Escape Room van de Benelux!

Themes

Laboratory

Properties

Pregnant friendly

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

101 likes

866 visitors

92.1% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Nijverheidsweg 5b
3751 LP, Bunschoten
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

152 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (278 rooms played)
Posted on: 2021 september 06

Must do klassieker

Na al vijf kamers gespeeld te hebben op de zondag, gingen we voor onze laatste twee kamers. Ein-de-lijk was het voor mij tijd om de labratorium- en meisjeskamer te spelen, wat keek ik hier naar uit. We begonnen met de oudste kamer uit de Benelux; de labratoriumkamer. Al snel werd duidelijk dat het écht een klassieker is, maar nog steeds een prima kamer voor deze tijd. Erg knap hoe hoog ze de standaard hebben gelegd in die tijd! De flow in de kamer is erg goed, er is echter een puzzel die voor ons wat onlogisch in elkaar zat, waardoor we veel tijd verloren. Verder weinig op- of aan te merken op deze kamer. Prima puzzels, leuke schrikeffecten. Het einde is echter wel heel abrupt, waardoor het verhaal een beetje kwijt is. En de kamer is wel heel smerig (ondanks dat dat in het thema past). Ook werkte het hintsysteem ons op een gegeven moment flink tegen. Verder leuk onthaal door enthousiaste medewerkers, ook tijdens het terugkijken van de beelden. Een echte klassieker die iedere escaper gespeeld moet hebben!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  AJBerghmansMarieke

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (215 rooms played)
Posted on: 2022 june 15

Een LABberdoedas op je verwachting

De allereerste escape room van de Benelux stond vandaag op de planning. De Verblauwkes (4 personen) zijn afgereisd naar Bunschoten-Spakenburg om daar alle kamers van Escaperoom Nederland (tegenwoordig geheten: ‘Mama Bazooka') te spelen. We trapte af met ‘De Laboratoriumkamer', wat de allereerste escape room was in Nederland. Hierdoor waren de verwachtingen wat getemperd. Het voelde eerder als jezelf verheugen op nostalgie, dan op een topkamer. Echter bleek niets minder waar dan dat…

De ontvangst bij Mama Bazooka is al top. Je bent zelfs even bang dat het spel al begint aan de voordeur 😁…, maar dit blijkt gewoon een hele bijzondere en originele manier van welkom heten. Vervolgens wordt je nog een keer welkom geheten door – in ons geval – twee super vriendelijke gamehosts. Zij zouden voor de hele dag onze gamehosts blijven, gezien wij alle kamers van Mama Bazooka op één dag kwamen spelen. De ontvangstruimte is groot en er is genoeg te doen. Je wordt meteen geprikkeld en uitgedaagd om allerhande spelletjes te gaan spelen (denk aan; air hockey, snooker, videogames), want hier staat de ontvangstruimte mee vol. Ruim op tijd komen is hier dus een must als je van een uitdaging houdt 😉.

De hosts kwamen bij ons en gaven ons de instructie van de kamer. Vervolgens werden we naar de kamer gebracht en kregen we de introductie… Oeps, hier hadden we niet op gerekend. In plaats van een simpel laboratorium, kom je terecht in een horror lab 😁…. De introductie maakt meteen duidelijk dat er weinig te lachen gaat zijn in deze kamer… Zo trokken twee teamleden van ons wit weg, want dat zijn de angsthazen van de groep, die het nu ook duidelijk werd dat het iets anders ging worden dan wat er ons van voorgesteld hadden. Misschien beter moeten inlezen?

Eenmaal in de kamer – met een hoop bombarie, door de eerste scare 🤣 – merk je meteen dat de kamer goed gedecoreerd en gethematiseerd is. De licht- en geluidseffecten dragen ook bij aan de onaangenamen sfeer (in deze dus positief) die in het lab hangt. De puzzels zijn leuk om te doen en hier en daar nog pittig ook. De kamer is volledig lineair, wat betekent dat je eerst de ene puzzel op moet lossen voordat je door kunt naar de volgende. Gezien wij eigenlijk deze kamer met z'n tweeën aan het oplossen waren - omdat er twee verstijfd waren door de spanning (echte watjes 😜) - was dat alleen maar fijn en zorgde het voor een goede flow. Als je géén angsthazen bij je hebt, zou ik aanraden om met een zeer kleine groep te gaan van twee of drie personen, anders verwacht ik dat je zo nu en dan wel eens staat te wachten op elkaar. Gedurende het spelen komt het verhaal tot je op een mooie suggestieve manier en daar houd ik enorm van.

Met nog tien minuten over kwamen uit de kamer en dat bracht vooral euforie bij de twee angsthazen, want die wilde écht graag ontsnappen 😂. We werden uit de kamer gehaald én mochten kiezen óf we eerst de beelden (die gemaakt waren tijdens het spel) terug wilde kijken óf dat we eerst de andere kamer wilde spelen die op de planning stond. Wij kozen voor het laatste en kregen later de beelden te zien. Dit is een top manier om de kamer nog een keer door te nemen en na te bespreken. Ik vond dit een hele goede toevoeging én het was super grappig om erachter te komen dat het gillen van een meisje géén soundeffect bleek te zijn, maar een oprechte gil van angst van een mannelijke team genoot (dit gaat ‘ie nog vaak horen 🤣).

Al bij al; Boven verwachting een echte topkamer. Je merkt aan niets dat het zo'n oude kamer is en het is echt een beleving van begin tot eind met super leuke puzzels, aankleding, licht- en geluidseffecten en spanning! Ik ben hier erg enthousiast over.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met kleine groep van 2 óf 3 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, speel deze dan als eerste i.v.m. van oud naar nieuw spelen;
- Wees voorbereid op een ‘horror'-kamer, want je gaat hier gegarandeerd een aantal keer flink schrikken.

Mama Bazooka, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. We hebben ontzettend genoten van deze kamer én (spoiler) van jullie andere kamers. Speciale dank aan onze geweldig vriendelijke hosts! Houd deze nostalgische kamer in eren, want deze kan er zeker nog mee door (meer dan dat zelfs!).


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Licht- en geluidseffecten
 • Spanning/engheid
 • Scares
 • Origineel
 • Nostalgisch

  sjephanie

Waar het allemaal begon..

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Ja ik moet mij schamen. Na zoveel rooms gespeeld te hebben, kom ik nu pas bij escape room Nederland voor een van de eerste kamers van de benelux te doen.
Het is toch een beetje kijken waar het allemaal begon en naar mijn mening een beetje een must do voor elke escaper.


Onthaal:

Hetzelfde gaat op voor wat ik bij The Dome schreef, maar dat is nu eenmaal hoe het hier gaat.
Met wat geluk tref je hier iemand, met wat pech zal je jezelf enkele minuten moeten bezig houden. Wat ik nu wel weet is dat het een personeelsissue is en dat ze hier echt wel reuze vriendelijk zijn.
Het is ook niet dat er niks is om je bezig te houden :-)

We werden in ieder geval even later vriendelijk welkom geheten door onze GM van dienst en we hadden direct een goede klik met zowel haar als haar collega. Beide hadden duidelijk lol in hun werk en dat zag je!

Eindelijk kon ik door die houten deur die ik de laatste keer helaas dicht moest laten en ik was echt benieuwd naar onze eerste room.

Kamer:

De laboratoriumkamer… Het klinkt saai niet? Het filmpje op voorhand is alleszeggend en meteen was duidelijk dat dit geen saaie reis ging worden. De kamer barst van de sfeer hoe onaangenaam hij ook moge zijn. Maar net als bij runaway train is dit ook een kamer van 6 jaar oud en dat zie je en merk je.

De puzzel worden hier versterkt door de geluid, licht en schrikeffecten. Hoewel het niet altijd duidelijk is wat de puzzels nu net te maken hebben met het verhaal loopt de flow wel lekker in deze room. Op 1 puzzel na waar wij compleet blijven vasthangen. Het is voor ons onduidelijk hoe en waarom wij deze oplossing konden weten, maar vervelender nog was het feit dat wij continue het idee kregen dat we geholpen werden met licht terwijl dat uiteindelijk niet zo was.

We hadden tijd in overschot dus echt veel kon het mij niet schelen en het geeft meteen de kans om de kamer eens goed te bekijken. Wel viel op dat dit een redelijk vuile kamer is en niet vuil op de manier dat je kan zeggen, dat is het thema…

Naar mate we verder kwamen hield het verhaal totaal op voor mij en had ik werkelijk geen idee meer wat dit stuk met het verhaal te maken had, laat staan wat het betekende buiten het feit dat het er vet uitzag.
Het einde is enorm passief en heel de groep staat er eigenlijk maar bij.

Conclusie:

Phoe, voor 6 jaar geleden, what a room! Absurd hoeveel techniek en effecten hier al inzaten.
Het verhaal begint sterk, maar ontspoort naar het einde en de finale is misschien wel aanwezig qua licht en geluid, maar niet op vlak van teamwork.
Dus de conclusie is dat deze room een echte update kan gebruiken en misschien meteen een goede schrobbeurt.
Een puzzel in het bijzonder is gewoon te onduidelijk en zou logischer kunnen. Zeker dat lampen lijken te helpen op dat moment werkt de verwarring in de hand.

Ook was de groep die de meisjeskamer ging spelen goed te horen in onze room en dat werkt steeds sfeerverpestend.
Dat gezegd zijnde ben ik heel blij dat ik deze kamer gespeeld heb en snap ik heel goed wat deze kamer gedaan heeft voor het escapelandschap waar we ons nu in bevinden.

4 spelers lijkt me ideaal.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Marieke

JanJanEscaperMember since: 2020 September 11 (35 rooms played)
Posted on: 2021 september 06

Leuke escape, ook voor beginners

Dit is al weer de derde kamer (en dus de laatste) die ik bij Escape Room Nederland heb gespeeld, eigenlijk hebben we de kamers in de "verkeerde" volgorde gespeeld maar dat mocht de pret niet drukken.

De laboratorium kamer vergelijken met de Dome of de Meisjeskamer is het zelfde als appels en peren met elkaar vergelijken. Dit is natuurlijk de eerste kamer die ze hier hebben gebouwd en is dus ook echt een 1.0 ervaring. Desalniettemin is ook deze kamer nog steeds leuk om te spelen. De kamer was gelukkig niet alleen maar slotjes zoals je dat vaker ziet in oudere kamers, er waren veel originele puzzels die uitdagend waren en ook goede samenwerking vereisten. De flow zat er op een aantal momenten goed in, het was duidelijk met welke puzzel je aan de slag moest (op misschien een enkele puzzel na). Ons team heeft zich ondanks wat momenten waar we vast liepen zich er weer goed doorheen geslagen en we ontsnapte uit de kamer.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Moesmakende hakkers

Escaped: Yes  50:30 min


 • Leuke puzzels
 • Spannende sfeer
 • Soms liepen we lang vast zonder hint

  bobbiee

bobbieebobbieeEscaperMember since: 2020 September 11 (34 rooms played)
Posted on: 2021 september 13

Leuke beginnerskamer

Dit was mijn tweede bezoek aan Escape Room Nederland. Wederom een fijne ontvangsthal waar je van alles kan doen om de tijd te doden tot je aan de beurt bent.
Dit keer was de laboratorium kamer aan de beurt. Een jaar terug hebben we de meisjeskamer gespeeld. Ik zou aanraden om de volgorde andersom te doen. Je merkt dat de laboratoriumkamer een klassiekere kamer is, maar zeker geen slechte.
De kamer heeft leuke puzzels en het is geen ''slotjes'' kamer zoals vele 1.0 kamers wel zijn. Soms dachten we wel iets te moeilijk over een puzzel na, terwijl de oplossing heel simpel bleek te zijn. Verder zit er niet echt een duidelijk verhaal in, maar al met al wel vermakelijk om te doen. Ik kom zeker nog terug om The Dome te spelen!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Moesmakende hakkers

Escaped: Yes  50:30 min


 • Ontvangsthal
 • Vermakelijke puzzels
 • Verhaal mist

  Jan

Spannend en prima escaperoom

Dit is de 3e kamer die we hier spelen. De meisjeskamer was deels in het water gevallen vanwege een mankement in de kamer. Hierdoor kregen we korting op de Dome, die ook een mankement had, maar gelukkig was opgelost voordat wij begonnen. Hierdoor startten we destijds later dan gepland. Nu is het dan tijd voor deze kamer. Dit keer kunnen we zonder vertraging starten. Er zitten spannende momenten in en de puzzels zijn prima. Het vergt soms wat overleg en we hebben niet altijd direct de juiste oplossing, maar gezamenlijk zijn we eruit gekomen. Alle 6 spelers hebben bijgedragen aan de oplossingen. En dat is altijd leuk. Dat je elkaar aanvult en iedereen betrokken is. Dat ging goed.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in July 2019

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Spannende momenten
 • De hints die vanzelf kwamen op momenten dat het no

  Pascal Verheul

RwaallRwaallJunior EscaperMember since: 2023 February 04 (20 rooms played)
Posted on: 2024 march 29

Lekkere kamer, fijne flow

Een kamer voor starters, maar ook wel erg leuk.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes  47:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend

 

We waren positief verrast!

We hebben een heel fijne ervaring gehad bij mama Bazooka!

Begonnen met de laboratoriumkamer en verder gegaan met de meisjeskamer. Het loopt zo leuk door waardoor we echt genoten hebben. We waren mee met het verhaal.

We zijn echte puzzelaars en kondenen ons nog eens uitleven.

We hadden minder verwachtingen bij de eerste kamer van de benelux, dus we waren zeer positief verrast!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in January 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Heeft onderhoud nodig

 

annevbannevbEscaperMember since: 2019 December 15 (34 rooms played)
Posted on: 2024 january 10

Tranen van het lachen (en angst).

In de vakantie zijn we naar Bunschoten gereden om de eerste kamer, de laboratoriumkamer, te spelen. Vooraf werden we al op de hoogte gebracht van hoe het zat met parkeren en hoe we naar binnen kwamen. Eenmaal binnen, had je een leuke ruimte met allerlei spellen. De mensen van mama bazooka zijn zelf niet in deze ruimte, dus drinken en eventueel wat te eten moet je zelf daar regelen. Vonden we in eerste instantie misschien wel gek, maar laat wel zien dat ze vertrouwen hebben in de gasten die hier komen spelen. We kregen eerst een introductiefilmpje in een andere ruimte dan de kamer zelf, wat ik goed vind. Van tevoren wisten we dat het een wat spannende kamer was, dus met die gedachte gingen we ook wat gespannen de kamer in. Het ziet eruit als een wat oudere kamer, maar dit past ook wel in het thema en is dus helemaal niet storend. De schrikmomenten zaten er zeker in, maar hier hebben we eigenlijk alleen maar mega hard om moeten lachen. Het was duidelijk waar je op welk moment bezig moest zijn. Wat fijn was, maar het misschien ook wat wel makkelijker maakte. Een echt pluspunt vond ik het terugkijken van beelden samen met onze host, zij was erg aardig en gezellig. Super leuk om terug te zien hoe je met je team de kamer bent doorgegaan, al helemaal als daar wat schrikmomenten tussen zaten.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  42:52 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Terugkijken van beelden
 • Moeilijkheidsgraad

 

Op voor de oudste

#103
Nadat we de meisjeskamer hadden gespeeld, moesten we even wachten tot we de laboratoriumkamer in konden. Er waren helaas geen tijdsloten achter elkaar meer, maar dit was zeker niet erg. In de ontvangstruimte kan je je erg goed vermaken. Pooltafel, airhockey, spelletjes, genoeg te doen.
Wij vroegen waar er in de buurt een snackbar o.i.d. zat en kregen toen de tip om gewoon iets te laten bezorgen. Fijn dat dit mocht!
Onder het genot van een spelletje lekker pizza gegeten en zo vloog de tijd voorbij.

Nu dan echt met 3 personen een kamer spelen.
Na het introfilmpje gaan we van start.
Wat een leuke kamer, zeker als je je bedenkt dat de kamer al oud is. Natuurlijk zie je wat gebruikerssporen, maar daar heb je tijdens het spel echt geen last van.
Voor ons was het duidelijk wat er van ons verwacht werd en we vlogen door de kamer. Tot de laatste puzzel. We wisten wat te doen, maar toch lukte het niet. Onze host heeft ons hier lekker een beetje laten stoeien, want er was nog tijd genoeg.

Uiteindelijk kwamen we zelf tot de oplossing.

Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die deze kamer spannend, eng vinden. Er zijn best wel wat schrikeffecten
Ik vond mijzelf nooit zo'n held, maar het enige waar ik van schrok was een natuurlijke reactie (een reflex). Op de beelden bij het terugkijken zie je ons tijdens de schrikmomenten heel relaxed staan. Misschien ben ik toch meer held dan ik dacht :)

We hebben genoten! Helaas nu alle kamers gedaan bij Mama Bazooka.
Een teamlid boft, die mag nog The Dome een keer gaan spelen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 3 persons

Team: Je moeder heet Henk!

Escaped: Yes  40:37 min

 

Super

.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Team: One step ahead

Escaped: Yes  20:00 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Logica

 

Robin*Robin*Escape ExpertMember since: 2020 January 19 (123 rooms played)
Posted on: 2023 december 04

Terug naar het begin

De eerste kamer van de benelux, die moet je toch gespeeld hebben. Omdat de reviews nog steeds goed zijn, was ik erg benieuwd.
Met lichte spanning ging ik erheen, omdat ik niet van enge kamers hou en ik toch wel wat spannende dingen gelezen had. Het valt uiteindelijk best mee hoe eng deze kamer is, er zitten een aantal jumpscares in, maar is goed te doen voor de angsthazen onder ons.
Ik vond het een erg leuke kamer, leuke puzzels en een goed niveau in de context dat deze kamer al best heel oud is. Speel deze kamer niet met al te veel ervaren spelers, wellicht ga je er dan iets te snel doorheen.
Een kamer die iedere escape fanaat toch wel gedaan moet hebben. En, blijft toch leuk om jezelf achteraf op de beelden terug te kunnen kijken :)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  51:03 min

 

SirClaySirClayEscape GuruMember since: 2021 December 02 (152 rooms played)
Posted on: 2023 december 05

Kan nog goed meedraaien

Het blijft mij verbazen dat een 1.0 kamer van 6 jaar geleden nog steeds goed kan meedraaien in de ‘top’. Dit geeft aan hoe ver de bedenkers in die tijd al waren.

Het is een kamer die zoals ik al zei 1.0 is met toen al een knipoog naar de toekomst.
Vermakelijke puzzels, niet heel moeilijk en afgewisseld met een aantal schrik momenten.

Het terug kijken van de room maakt het plaatje compleet. Genoten en zeker een aanrader om de OG van de eacape rooms te doen. Toch leuk om te weten waar het in NL allemaal zo een beetje is begonnen ;-)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

 

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertMember since: 2021 November 12 (91 rooms played)
Posted on: 2023 october 16

De allerbeste eerste kamer van Nederland!

Al meer dan een jaar kijk ik er naar uit om langs te gaan bij Mama Bazooka. Een bijzonder bezoek waarbij je de eerste kamer van Nederland gaat spelen en de 2 jaar op rij bekroonde nummer #1 van de wereld. Soms spaar je dan ook kamers expres op om nog een paar toppers in het vooruitzicht te behouden. De kamers van Mama Bazooka zijn er één van.

Velen komen langs om een speciaal moment te vieren, wij vierden gewoon onze liefde voor escaperooms en in dit geval stond 'De laboratoriumkamer' als eerst op de planning. Als je weet dat dit de eerste kamer van Nederland is, dan snap je niet hoe sommige andere latere kamers er zo met de pet naar hebben kunnen gooien.

De laboratoriumkamer is als je het zo bekijkt in mijn ogen al meer een 1.5 kamer dan een 1.0 kamer. Deze kamer was zijn tijd al meer dan vooruit, zonder dat er op dat moment überhaupt nog andere kamers te spelen waren. De kamer is al rond de tien jaar oud en dat zou je zo niet zeggen. Er wordt gebruik gemaakt van leuke effecten, het licht speelt een fijne rol in de kamer, de puzzels zijn vermakelijk, doch niet te eenvoudig en de kamer zit in een lekkere flow. Daarnaast zaten er voor mij nog een aantal originele elementen in deze kamer, welke ik nog niet eerder tegen ben gekomen. Super!

Heerlijk puzzelen, lekker traditioneel maar met een geavanceerd sausje. Ook voor de angsthazen onder ons is er genoeg te beleven. Persoonlijk ben ik niet zo snel bang, maar ik kan mezelf inbeelden dat je hier af en toe even goed in je handjes knijpt. Als laatste wil ik nog een groot compliment toekennen aan de ontvangstruimte, echt geweldig! Je kunt jezelf hier eindeloos vermaken.

Speel deze kamer met niet teveel mensen. Persoonlijk zou ik het maximum tot 4 beperken. Ga dit spelen, ga dit beleven en onthoud vooraf dan goed, dat dit de eerste kamer van Nederland is. Je zult verstelt staan!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  48:43 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • Origineel

 

TaniaenJoepTaniaenJoepEscaperMember since: 2022 August 09 (30 rooms played)
Posted on: 2023 august 06

Eerste escape room van Nederland spelen? Gewoon doen!

Echt bijzonder, dat deze kamer nog steeds bestaat: ooit de eerste van Nederland! Voor nostalgische gevoel moet deze kamer zeker gespeeld worden!
Wij gingen twee kamers op een dag spelen in de volgorde die is door mama Bazooka is voorgesteld: laboratorium kamer gevolg door meisjeskamer. De laboratorium was dus de eerste Kamer van de dag. Relaxte sfeer bij ontvangst omdat je nog wat kunt gamen voor je de kamer in gaat. De kamer is goed te doen met z'n tweeën, wel
hadden we een beetje lastige start omdat we zelf iets over het hoofd zagen. Goede hint van hosts gekregen en in het algemeen goede begeleiding door game master. Toch, waren sommige hints helemaal niet van toepassing: twee or drie keer herhalen wat wij al wisten en aan het doen waren. Deze kamer is perfect als je van jump scares houdt. Onze team had een angsthaas, het viel wel mee qua engheid. Er zitten wel paar originele elementen in en als je denkt dat het ooit eerste Kamer van Nederland was, dan was het op dat moment super gaaf.
Met nog ongeveer een minuutje over zijn we eruit gekomen. Ook tof dat je na afloop nog even kunt nagenieten door je escape nog een keertje terug te kijken.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Spannend
 • Verhaal niet meegekregen

 

ValkieValkieJunior EscaperMember since: 2022 July 02 (10 rooms played)
Posted on: 2023 june 25

Prima kamer voor beginners

Supergave locatie waar je prima een uur vantevoren al kunt zij , er zijn allemaal oude gameconsoles en genoeg andere spellen in een grote ontvangstruimte, met deuren naar de verschillende escaperooms op deze locatie.

Wij hebben als opwarmer van deze dag gekozen voor de laboratoriumkamer.

Bij binnenkomst was het thema duidelijk, we vonden zelf het verhaal niet helemaal duidelijk, en de kamer voelde wat gedateerd aan (dit kan mede komen doordat dit de eerste kamer van Nederland is, wat natuurlijk wel tof is!)

Verder was het lekker puzzelen met zijn 4en, goede flow, de puzzels volgenden elkaar goed op. Uiteindelijk met veel tijd over (46:36) onstnapt, wij zijn beginners dus wellicht is deze kamer te makkelijk voor gevorderden.

Wat we daarnaast leuk vonden is dat je naderhand bij een tv terug kunt kijken hoe je hebt gespeeld, leuke gimmick!

We komen zeker terug voor de andere 2 kamers.


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.0

Service: 9.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  46:36 min


 • Sfeer
 • Logica
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal

 

Sanne DeHart Sanne DeHart EscaperMember since: 2022 May 31 (35 rooms played)
Posted on: 2023 march 09

Nog een super leuke kamer ondanks de leeftijd

Een hele leuke kamer, goede en logische puzzels. Ondanks de leeftijd doet hij zeker niet onder aan andere, zeker een aanrader!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Team: Fantastic Four

Escaped: Yes  35:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend

 

MarkWegMarkWegEscape ExpertMember since: 2021 September 18 (80 rooms played)
Posted on: 2023 february 20

Oldscool mustplay voor iedere escaper

Na 35 kamers eindelijk tijd om de eerste kamer van de benelux te gaan spelen. Een kamer die de standaard zette voor alles dat daarna gemaakt is en de geschikte kamer om mee te beginnen bij Mama Bazooka. Dat ze de eerste zijn blijkt ook uit de url: escaperoom.nl!

Mama Bazooka nodigt uit om eerder te komen. De entree is al in stijl: een knop, film, codes helpen je op weg in de loungeruimte. Een ruimte zo groot dat er verschillende coole dingen kunnen staan (poolbiljart, airhockey, video- and boardgames, etc). Je kunt je hier prima vermaken. Eenmaal aan de beurt kwam de host, ze wist ons goed te vinden en begeleidde ons naar de laboratoriumkamer. Leuk om te merken, ook in het nagesprek, dat het plezier dat wij beleven aan escaperooms, ook bij de medewerkers terug te merken is.

De kamer: oldscool? eigenlijk viel dat best mee. Er zaten mooie vondsten in, het was een mooie set puzzels, we zagen vondsten die we in nieuwere escaperooms herkenden en heel veel ging best automatisch (voor die tijd). Niet enorm veel slotjes, hier en daar een sleutel, code's die steeds weer een mooie scare gaven. Het thema? Horror en in de beelden achteraf was mooi te zien hoe we verschillend reageerden op de scares.

De kamer is door de set puzzels voor een groep met ervaring lekker te flowen. We zaten er lekker in en de tijd in de ruimte gaf aan hoeveel tijd we nog hadden. Omdat we normaal kamers op een paar minuten net halen waren we verrast dat we 19 minuten voor de tijd al klaar waren. Waarschijnlijk past de uitdaging niet helemaal meer bij onze ervaring. Toch ook lekker om een keer een kamer lekker vlotjes uit te spelen, zonder al te grote frustratie en mét een hoop erkenning (iedere keer als we iets haalden was er een duidelijk gehaald-moment).

In de finale ging het best vlot. Daar had nog wel een uitdaging bij gemogen wat ons betreft (van een minuut of 17 ;-), maar desalniettemin heerlijk gespeeld, blij dat we deze kunnen toevoegen aan onze lijst.
Wat een waardige eerste escaperoom is hier neergezet. Eigenlijk, vanwege de historische betekenis, zou iedere escaper deze een keer moeten spelen.

Grote plus? De loungeroom en de mogelijkheden die dat biedt. De fijne begeleiding voor en na de kamer. Het chille terugkijken van de beelden van ons team met het gesprekje na de tijd. Echt cool.
Het nodigt alles bij elkaar uit om de andere twee kamers hier (meisjeskamer en the dome) de volgende keer op 1 dag te spelen: we zullen ons tussendoor vermaken in de lounge.9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in February 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  40:48 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Lounge
 • Tophosting

 

Nostalgie

24* Vandaag de beurt aan Mama Bazooka en haar 3 kamers. Beginnend met de historie van de escape rooms: De Laboratoriumkamer. Als ik kijk naar mijn gespeelde kamers en het lab, moet ik zeggen dat het lab echt wel de lat hoog heeft neergelegd. Zonder deze kwaliteiten zouden de rest van de kamers waarschijnlijk ook niet zo goed zijn geweest. Ja, de kamer is oud, maar doet zeker niet onder voor een andere kamer! Verwacht alleen geen hoogstaande technologische snufjes. Puzzels werken goed, flow is lekker, gewoon old-skool escapen!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 3 persons

Team: JoeJoe

Escaped: Yes  48:53 min


 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service

 

TallGuy91TallGuy91Senior EscaperMember since: 2022 May 04 (71 rooms played)
Posted on: 2023 january 12

Voor zo oude kamer, toch echt 1 die je moet spelen

Ondanks de leeftijd van de kamer, ja dan heeft het dus hier en daar wat gebruikerssporen een enorm toffe ruimte waarbij je echt wel even zoet bent. Puzzels eigenlijk wel overal soort van gezien ofzo maar toch zijn we wel even bezig geweest.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 3 persons

Team: JoeJoe

Escaped: Yes  48:57 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

Tali06Tali06Escape ApprenticeMember since: 2022 November 19 (5 rooms played)
Posted on: 2022 december 14

Geweldig

Fantastisch kamers, The Dome is GEWELDIG, De Meisjeskamer is Fantastisch en de Laboratorium kamer is super gaaf

Dikke verdiende 5 sterren, bedankt Leo voor de speciale aandacht en je energetiek houding om een leuk ervaring achter te laten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

mikenzomikenzoEscaperMember since: 2019 December 25 (32 rooms played)
Posted on: 2022 december 06

Kort maar krachtig

Nadat mijn buurvrouw helemaal over haar toeren vertelde dat ze bijna huilend naar buiten was gerend moest ik deze kamer ook spelen. Dus een team bij elkaar geraapt en gegaan. Bij ontvangst wordt het aangekondigd als een 'instappertje'. Het historisch besef dat dit de eerste van Nederland is maakt veel goed. De kamer voelt lekker analoog en rauw aan. Met ruim twintig minuten over stappen we naar buiten. Geen topper, maar wel leuk!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 5 persons

Team: PIMM

Escaped: Yes  39:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertMember since: 2020 February 24 (89 rooms played)
Posted on: 2022 november 17

Klassieker!

De oudste kamer van de Benelux, we waren erg benieuwd hoe deze eruit zou zien. Het is een echte klassieker, maar de kamer heeft ons verrast!
Mama Bazooka heeft een erg leuke entree, dus we waren ons enthousiast aan het vermaken en begonnen vervolgens vol goede moed aan de kamer. Na het intro filmpje (en de verandering van omgeving) waren we toch een beetje geschrokken...De Meisjeskamer was toch de horrorkamer hier? Wat gaat er gebeuren in dit laboratorium? Leuk, die onverwachte spanning!

We vonden de puzzelflow fijn en wisten goed wat we moesten doen. De puzzels waren prima en er zaten ook een paar mooie schrikmomenten in. Tussen het oplossen van de puzzels door krijg je wat context over het verhaal en wat er precies gebeurd. We vonden het einde wel wat abrupt.
Het terugkijken van de beelden was natuurlijk, met de schrikmomenten, ook zeer vermakelijk :)

Dankjewel Erik, voor je begeleiding en je humor!8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede service
 • Klassieker

 

ThijsJVO98ThijsJVO98EscaperMember since: 2022 February 12 (29 rooms played)
Posted on: 2022 november 05

Top

Leuke ervaring, naast escape kan je ook met het gezin andere spellen spelen! Goeie service en leuk verhaal.


8

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  46:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica

 

Georganiseerde chaos

Was een leuke kamer met leuke puzzels. Aan het begin ging het zo lekker dat je denkt het binnen een kwartier uit te spelen. Naarmate je verder komt in de kamer wordt het wat moeilijker. We zijn erg goed geholpen door team Mama Bazooka en genoten om nu ook deze kamer van hen te spelen. Mocht je ze bezoeken zou ik wel aanraden eerst het lab, dan de Meisjeskamer en dan The Dome te spelen. Wij deden het andersom.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  51:12 min


 • Sfeer
 • Goede service

 

EscapebabesEscapebabesEscape ApprenticeMember since: 2022 June 02 (2 rooms played)
Posted on: 2022 september 01

Spannende escaperoom

Spannende escape, leuk als je weet dat het de eerste van Nederland is. Goede kamer voor beginners!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in September 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  42:18 min


 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great