Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

De Morfinekluis

Apeldoorn, Netherlands

Closed now

Top #28

90 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about De Morfinekluis

De missie:

Tussen 1952 en 2011 werd er op het Zwitsalterrein, naast baby verzorgingsproducten, ook gewerkt aan de ontwikkeling van alkaloïde pijnstillers. Er werd onder andere codeïne en morfine geproduceerd. In 2009 werd er in het diepste geheim gewerkt aan een totaal nieuw soort morfine. Projectnaam: MX10.

In 2011 werd de fabriek -en daarmee de ontwikkeling van MX10, plotseling stilgelegd. Hoewel de voorlopige resultaten er zeer veelbelovend uitzagen, werd de reeds geproduceerde morfine vernietigd. Op 1 sample na.

Alleen dít sample kan gebruikt worden om de MX10 door te ontwikkelen, op de zwarte markt is het een vermogen waard. Via verschillende, internationale bronnen hebben we vernomen dat de MX10 de locatie nooit heeft verlaten. Het is daar nog steeds. Achter slot en grendel en zwaar beveiligd.

Hebben jij en je team het in je om ongezien in te breken en de MX10 te bemachtigen?


Themes

Adventure

Safe

Laboratory

Crime

Mystery

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

50 likes

502 visitors

95.8% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Vlijtseweg 126
7371 AK, Apeldoorn
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

332 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (235 rooms played)
Posted on: 2022 august 01

Morfinale

De Morfinekluis was een kamer waar ik – nog niet zo heel lang geleden – mee overspoeld ben op sociale media. Telkens weer zag ik een banner ergens in een hoek staan van een webpagina óf een post voorbij komen op Instagram 😁…. Zo hebben we uiteindelijk besloten dat deze kamer de afsluiter moest worden voor onze escape-dag in de regio Amersfoort-Apeldoorn. We hadden er al vier kamers opzitten met het team Ale Blie (3 personen) en dit zou de grande finale worden.

Het spel begint een paar uur voor de daadwerkelijke aanvang. Je krijgt via e-mail een briefing over wat je moet doen voorafgaand aan de escape room. Dit vind ik super tof en dit bracht ons direct in de goede sfeer. Het is een totale beleving, dus verwacht géén welkomstpraatje, ontvangstruimte, spullen op bergen, enz. In de briefing wordt direct duidelijk dat je stipt op de gereserveerde tijd start met het spel op een bepaalde locatie in de buurt van de escape room. Wél krijg je nog even gelegenheid voor een toiletbezoekje, maar ook dit is in thema en dat vind ik een super gave toevoeging.

Daar sta je dan met je auto op de juiste locatie en op de juiste tijd… en nu? Wél, dan begint het! Het is echt super tof om dit eens te ervaren. Ik kan helaas heel weinig weggeven over wat er dan precies gebeurd in verband met spoilers, maar de sfeer is meteen goed en je zit direct in de beleving. De omgeving – van het oude Zwitsalterrein – draagt ontzettend bij aan de sfeer. Ik zou ook aanraden om deze kamer, net als wij, te spelen als het donker is. Ook dat voegt nog wat extra toe aan de beleving.

Op een bepaald moment begint de daadwerkelijke escape room. Je opdracht is duidelijk, je moet een sample morfine bemachtigen, dat zwaar bewaakt word in – jawel – een morfinekluis. Het is altijd fijn als je een duidelijk doel krijgt in een escape room 👌. Er is goed over na gedacht hoe je deze kluis gaat ‘beroven'. Je doorloopt logische stappen, die gepaard gaan met logische puzzels, die passend zijn in het verhaal en thema.

Ik weet niet wat wij hadden, maar we hebben als drie ervaren spelers toch een partij staan stuntelen in deze kamer 🤣. Dit is absoluut niet aan de kamer óf puzzels te wijten (want die zijn prima en logisch), maar op de een of andere manier kregen wij de flow niet te pakken. Gelukkig was er een hintsysteem – wat ontzettend goed in het thema paste – waardoor we toch verder kwamen in de kamer én ‘m uiteindelijk zelfs binnen de gegeven tijd hebben gehaald 🙌.

De thematisering en decoratie van de kamer begint héél sterk, maar zwakt een beetje af richting het einde van de kamer. Hier valt nog wel het één en ander te halen voor deze escape room. Desalniettemin kwamen wij héél enthousiast uit de kamer. Dit kwam mede door wat aspecten, die ik helaas niet kan benoemen in deze review (spoilers). Uiteindelijk ontmoetten we onze gamehost en dat bleek tevens de eigenaar van de escape room te zijn. We hebben nog lang nagepraat en de gehele kamer doorlopen. De eigenaar kan vol passie vertellen over zijn kamer én ook over hoe wij ‘m (ontzettend slecht 😁…) hebben gespeeld. Ik kan dit altijd erg waarderen!

Met een tevreden gevoel keerde wij terug naar ons Brabantse land. Ondanks dat alle verwachtingen een beetje laag lagen, hebben we een echt top escape-dag gehad. Ook de Morfinekluis heeft ons positief verrast én is een kamer met de potentie om een topkamer te worden, naar mijn idee.

Al bij al; Super gave begin-tot-eind-ervaring met leuke verrassingen en logisch spelverloop. Zeker een aanrader om te gaan spelen, ook al moet je er wat verder voor reizen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. voornamelijk lineaire puzzels;
- Speel deze kamer bij voorkeur in de avond als het donker is;
- Laat jezelf meevoeren door de beleving, dan zul je deze kamer als nóg leuker ervaren;

Lieve mensen van De Morfinekluis, bedankt voor de leuke afsluiting van onze dag! We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie. Speciale dank aan de vriendelijke en enthousiaste eigenaar met wie we nog tot laat gezellig hebben nagepraat!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Hintsysteem
 • begin-tot-eind-beleving

  Vanessa Dozy-Libertrick_blaauwLisetteDemorfinekluissjephanie

StanStanEscape LegendMember since: 2017 November 13 (300 rooms played)
Posted on: 2022 august 01

Voor ons een topbeleving!

Door naar de laatste kamer van de dag; de Morfinekluis. Dit was de kamer waar ik het meeste naar uitkeek en waar ik het meest benieuwd naar was. Sinds de opening van deze locatie, kon ik niet om ze heen. Overal kwam ik ze tegen; Instagram, online advertising, Facebook. De online marketing zit in ieder geval goed. Aan de hand van de geschreven reviews, wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Dat bleek overigens ook een beetje de rode draad van de dag te zijn; zonder verwachtingen ergens naartoe gaan. Enfin, op naar Apeldoorn.

De start van deze 'kamer' (want zo kun je het eigenlijk niet eens noemen) is geniaal en uniek. Het bracht mij weer terug naar mijn escape reis naar Athene. In thema een kamer starten was daar meer de regel dan een uitzondering. Ook hier start jouw beleving volledig in thema. De intro is uniek, groots en spannend tegelijk. Ik houd hier zo van. Achteraf hoorde we zelfs dat de eigenaar een unieke toevoeging had gedaan aan de experience waardoor de start (maar ook de rest) nóg intenser is. Ik vond dit zo onwijs gaaf, hierdoor was onze beleving nóg intenser. Wel vind ik dit ook meteen een lastige, want toen ik achteraf na ging denken; als dit element er niet in zou zitten, zou ik het dan nog zo intens beleefd hebben? Dat vraag ik mijzelf oprecht af. Enfin, gaaf was het in ieder geval wel!

We zaten er als groep deze avond gewoon niet zo lekker in. Ondanks dat ik inmiddels ruim 160+ kamer gespeeld heb, leek het wel alsof het mijn eerste escaperoom was die ik speelde. Ik heb nog nooit zo vaak moeten zeggen: "wat voel ik me dom op dit moment". Dit lag zeker niet aan de kamer. Elke keer als we een klein duwtje in de rug kregen, was het simpelweg heel logisch wat we moesten doen. Het hinstysteem in deze kamer is ook erg goed gekozen en past perfect in het thema!

Wat je heel duidelijk ziet in deze kamer is een start, een middenstuk en een einde. De start en het uiterste einde vond ik echt heel gaaf! Het middenstuk was ik wat minder enthousiast over. Ondanks de prachtige locatie, denk ik dat er hier qua thema en afwerking meer uit te halen valt. Dat terwijl het begin en einde juist perfect in thema zijn. Het verhaal is wel continu duidelijk en je werkt ook echt naar een finale toe.

Achteraf hebben we nog geruime tijd nagepraat met de enthousiaste host en eigenaar van deze kamer. Wat een tof concept heeft hij hier neergezet. Ook was een oude bekende aangeschoven om na te babbelen. Het werd een latertje op deze vrijdagavond!

De Morfinekluis was voor ons een echte topbeleving. Wel stel ik mij de vraag; had ik het net zo intens en gaaf ervaren zonder het toegevoegde aspect in deze kamer? Dat betwijfel ik. Wel denk ik dat deze kamer (met wat aanpassingen in puzzels en decor/afwerking in het midden) een oprechte potentiële topkamer zou kunnen zijn. Ik kom hem in ieder geval, later dit jaar, zeker nog eens spelen!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes

  Demorfinekluisanouksjephanie

beecoolbeecoolEscape ApprenticeMember since: 2022 June 06 (10 rooms played)
Posted on: 2022 june 06

Realistische en spannende ervaring

Op het moment dat je op het terrein komt is het een beetje onduidelijk wat precies de bedoeling is en waar het spel start. Al snel word duidelijk wat de start is en waar het 'begint'.
Door de aankleding, het thema en de uitgedachte puzzels hebben wij een erg realistische en spannende ervaring gehad. De room zat goed in elkaar en het was het ZEKER waard. Het idee is tof, puzzels zijn goed en de begeleiding tijdens het spel is perfect.

Na de kamer hebben we nog even nagepraat over hoe 't ging en andere dingen. Je zag dat de gamemaster dit met veel plezier doet en genoten heeft van onze aanwezigheid! Service daarom een dikke 10.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  81:00 min


 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica
 • Sfeer

  beecoolChristiaan BraakhekkeGlenn

Knibbel knabbel knuisje, wat zit er in dat kluisje?

We spelen deze kamer samen met mijn ouders. Het is al weer even geleden dat we samen een kamer gespeeld hebben. We werden vooraf al lekker in de stemming gebracht en meegenomen in het verhaal. Altijd tof als een locatie hier zo veel tijd en aandacht aan besteed!

Ontvangst:
Hier kan ik kort over zijn. Deze is er niet!
Maar, juist dat maakt het zo tof. Het verhaal begint meteen. Je hebt je doel en weet wat je moet doen. Erg leuk begin en het zet direct de juiste toon :)

Kamer:
Voor je het door hebt begint het spel. De spanning is soms goed aanwezig zonder dat het eng word. Het concept is erg leuk gedaan. Ik ben meestal niet zoon fan van break-in kamers. Maar deze variant vind ik top! Je begint met je break-in en halverwege het spel veranderd dat weer naar een break-out.

Het verhaal klopt en is makkelijk te volgen. De puzzels vallen mooi in thema en voelen niet direct als ''puzzels'' aan. Het klopt in het verhaal en is logisch om te doen. Mooi gedaan! Het decor is netjes en goed onderhouden. De sfeer word mooi versterkt door licht en geluid. Dit maakt de beleving compleet.

Wat kan er dan nog beter?
Nou, dat zit hem in deze kamer echt in de finesses. Denk aan een nieuw lichtplan, rookmachines op passende plekken. Nog iets meer dreiging van de bewaking zou ook wel vet zijn. Het decor nog net iets extra's geven op sommige plekken. Zo af en toe is het nog een klein tikje karig waar het in andere delen wel meer aandacht heeft gekregen. Het zit hem dus echt in de hele kleine dingetjes. Echt net even die puntjes op de i!

Conclusie:
Een kamer die de focus meer op de beleving heeft dan op de puzzels, maar ze zijn er alsnog in overvloeden. We hadden niet de aller beste game-flow maar dit kwam echt 100% door ons zelf! We waren echt heel stom bezig... Iets met geld :p
We hebben achteraf nog heerlijk staan ''ouwe hoeren'' met de eigenaar.
Een kamer die je zeker op je wishlist mag zetten en de moeite is om voor naar Apeldoorn te komen!

Dank voor de leuke beleving en het maken/onderhouden van deze kamer!
Ik ben benieuwd wat er nog in de toekomst bij komt <3


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  DemorfinekluisEvelyne

MarkieZMarkieZEscaperMember since: 2022 May 26 (24 rooms played)
Posted on: 2023 october 28

Spannende beleving vanaf het moment dat je aankomt!

Ik schrijf deze recensie wat later, dan we de kamer gespeeld hebben.

Deze keer speelden we voor de 3e keer samen met onze 3 kinderen (17-15-13) en na kamer 237 en Here I am, waren de verwachtingen hoog gespannen bij ons en de kids.

Het blijft bijzonder als je kinderen zelfde beleving hebben bij het spelen van kamers en dat iedereen er dan zo in opgaat. En De Morfinekluis leent zich ook heel goed voor een familie escape.

Vanaf het moment dat je parkeert begint de beleving al. Iets wat De Morfinekluis tot nu toe al bijzonder maakt. Niet alleen escapen, maar ook inscapen.

Wij vinden het hebben van een acteur die ook echt aanwezig is, van grote meerwaarde. Tijdens het spelen van De Morfinekluis zorgt dit voor gespannen en als team chaotische momenten. Onze dochter stond soms letterlijk stijf van de spanning ??

Je flow wordt soms flink onderbroken, doordat je snel uit de voeten moet maken of verstoppen. Dat maakt De Morfinekluis echt verrassend.

Qua puzzels samen met de kinderen nog steeds te doen, alhoewel sommige echt wel even wat tijd vragen.

Heb je uiteindelijk de kluis gekraakt, dan wacht je nog een verrassende escape.

Al met al hele toffe kamer. Heel blij dat we deze gedaan hebben en al helemaal omdat we het samen met de kids konden meemaken.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Acteur
 • Origineel

  MarkieZDemorfinekluis

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertMember since: 2021 November 12 (99 rooms played)
Posted on: 2023 august 06

Inbreken om uit te breken!

Eens in de zoveel tijd speel je een escape ervaring waarbij je jezelf pas laat beseft, dat het al lang begonnen is. Bij de Morfinekluis is de missie duidelijk en helder. Je kunt er makkelijk parkeren en gelukkig alsnog naar het toilet ten opzichte van wat op de website aangegeven staat. Uiteraard kan het nooit kwaad om vooraf aan de rit gebruik te maken van een toilet.

Deze kamer is een goede combinatie van escaperoom en iets wat theatraler verder gaat dan een 'reguliere' escaperoom. Leuk! Het is fijn om lekker op te gaan in een rol die je jezelf aanmeet wat de ervaring kracht bij zet.

Zoals al eerder aangehaald is de missie duidelijk en zitten er leuke puzzels in de kamer. Ook hierbij blijft het een mooie mix tussen 'klassieke' escaperoom puzzels en niets wat wat verder gaat dan dat.

Een spectaculair einde maakte de ervaring compleet! Voldaan gingen we weer terug naar huis en ik zou iedereen dan ook aanraden om langs te komen!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  80:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  Demorfinekluismarkgoedegebuure

SirClaySirClayEscape GuruMember since: 2021 December 02 (168 rooms played)
Posted on: 2023 march 14

Goede entree

Dit is een kamer met een goede entree. Het begint al buiten en hebben zij goed neergezet. Dit schept ook hoge verwachtingen. Die werden niet constant waar gemaakt.

Los van dat is het concept leuk, grote ruimtes en leuke wendingen.

Tot slot is dit een kamer die door de ervaren escaper met 2 personen makkelijk gespeeld kan worden.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede service
 • Origineel

  DemorfinekluisDrs-jlc

Het geld waard

Het was een leuken escape room, met een leuk verhaal.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in January 2023

Played with 6 persons

Team: De badeendjes

Escaped: Yes  60:24 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Prijs

  Pierre-is-kaasDemorfinekluis

femkeishifemkeishiJunior EscaperMember since: 2020 January 04 (35 rooms played)
Posted on: 2022 june 19

Geweldig!!

Ontzettend genoten van deze escaperoom! Super ervaring.
Fijn dat er rekening werd gehouden met de bange poeperds onder ons 😉. Leuke puzzels waar uitdaging in zit, maar je geen hogere wiskunde voor hebt hoeven studeren.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Danielle (3 rooms played)
Posted on: 2022 june 21

Fantastisch

Wauw wat een gave ervaring was dit zeg! Wij hebben de escape room gedaan als personeelsuitje. Het was echt boven verwachting. Rob was mijn contact persoon en heeft alles tot in de puntjes verzorgd. Wij hebben een top dag gehad!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 7 persons

Escaped: No

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Tessa (2 rooms played)
Posted on: 2022 june 15

Geweldig!

Super uitdaging! Flinke hersenkrakers en knap bedacht spel!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Dj (3 rooms played)
Posted on: 2022 june 16

Super uitgewerkt thema!

We speelden deze kamer met ons zessen. Het inscapen is een uniek begin van het spel! Vanaf het begin zaten we in de sfeer en veel van de perfect uitgedachte puzzels waren heel origineel gevonden. We hebben uiteindelijk kunnen escapen. De enthousiaste rondleiding met toelichting op de puzzels was een leuke aanvulling. Complimenten voor het ontwerp en de uitvoering van deze mooie kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

BartosiaBartosiaEscape ApprenticeMember since: 2022 June 10 (2 rooms played)
Posted on: 2022 june 10

Top escaperoom van begin tot eind!

Super origineel bedacht en leuke, uitdagende puzzels. Escaperoom is goed te spelen binnen de tijd. Leuke locatie en topservice!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Anneke de Graaf (3 rooms played)
Posted on: 2022 june 12

Ge-wel-dig!!

Samen met 4 vriendinnen hebben we deze kamer gespeeld en wat een geweldige kamer/beleving/ervaring! Dikke aanrader! Op het terrein aangekomen, wat zich trouwens perféct leent voor deze kamer, begint de spanning al voelbaar te worden. Wat staat ons te wachten? Waar is het beginpunt? Eénmaal begonnen zitten we vanaf het begin in het verhaal. Je komt in meerdere kamers waar je je ogen uitkijkt. Er is echt veel aandacht aan besteed en de kamers zijn goed met elkaar verbonden. De puzzels zijn op een fijne manier uitdagend en zitten súpergoed in elkaar. Dit beseften we ons eigenlijk pas toen we met 1 van de 2 ontwerpers een rondje door de kamers gingen. Op het moment van spelen zit je namelijk vól adrenaline. De ontsnappingsroute is de kers op een heerlijke taart ;-) Helemaal hyper en met een big smile van oor tot oor hebben we het terrein weer verlaten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Logica

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

GlennGlennEscaperMember since: 2020 September 14 (69 rooms played)
Posted on: 2022 june 06

spannende ervaring

Je komt helemaal in het spel door dat je het terrein zich leent voor dit spel. Je bent constant op je hoede voor de bewaking. Snel word duidelijk wat je moet doen en dan kun je ook echt gaan beginnen. Eenmaal in het pand word het nog spannender. de tips die je krijgt passen in het thema en worden goed uitgevoerd. Heel de ruimte is aangekleed in het thema en je hebt het idee dat je er ook echt bent. Soms even goed na denken, Maar ja dat is dan ook de bedoeling.

Het inbreken is echt leuk om te doen, en vervolgens weer proberen te vluchten maakt het af.

De begeleiding was echt mega leuk, Je krijgt geen ontvangst maar goed dat hoort bij dit verhaal. Het na praat je was gezellig en leuk. Hij kon ons precies benoem, wie wat heeft gedaan, wie wat ook vooral niet heeft gedaan :). Het plezier spatte er van af.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  81:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Maurits (5 rooms played)
Posted on: 2022 june 10

Erg leuke en creatieve escaperoom

Alleen het begin is al leuk. Ook de puzzels zijn erg goed in elkaar gezet en verrassend.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

nikitanikitaJunior EscaperMember since: 2021 March 07 (53 rooms played)
Posted on: 2022 june 06

Geweldig!!

Super gave escape. Wij hebben deze escape s'avonds gespeeld waardoor het nog realistischer is. Goed verhaal waar je in blijft van begin (dat begint eigenlijk al thuis) tot eind. Kortom een echte AANRADER!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Logica
 • Diversiteit

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Spannend.

Voor de eerste keer een Escape Room gedaan en direct zeer goed bevallen. Het spel begint eigenlijk direct al bij aankomst dus je zit meteen goed in het spel. Leuke puzzels met een race tegen de klok. Leuk met vrienden, familie of een team uitje.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Logica
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Spannend
 • Verhaal

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

AirbossAirbossEscaperMember since: 2019 June 04 (38 rooms played)
Posted on: 2022 may 31

Er in én er uit zien te komen zonder gezien te worden

Je begint buiten direct bij aankomst met de opdracht. Als het goed is ziet niemand je. Ongezien naar binnen komen is al een uitdaging. Maar waar moet je naar toe? Daarna veel aanwijzingen ontdekken en toepassen. Je komt niet zomaar bij de kluis zelf. Ook moet je nog ontsnappen! Dat gaat niet op een voor de hand liggende manier. Leuke ervaring met een goed verhaal. Zelf als je een kleine aanwijzing mist kan je nog door. Uiteindelijk de crew gezien en de kamer weer helemaal doorlopen. Mooie 90 minuten!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Michelle (2 rooms played)
Posted on: 2022 june 01

De ultieme Ocean's Eleven

De escape room begint bij aankomst, heel anders dan andere: hierdoor zit je er gelijk in! De locatie is er perfect en de kamers zijn geweldig in elkaar gezet. Je moet de kluis vinden en eruit zien te komen. De bewaking maakt het super spannend en de adrenaline ging dan ook door ons lichaam. Al met al een échte aanrader!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Marga (4 rooms played)
Posted on: 2022 may 29

Hele spannende en originele escaperoom!

De start is al echt origineel doordat je niet wordt opgevangen. De bewaking maakt het heel spannend en er zijn veel ruimtes te ontcijferen. Super toffe escaperoom, leuke puzzels en echt anders. We hebben er van genoten!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Jan Willem Dorst (1 room played)
Posted on: 2022 may 29

Superleuke ervaring!!

Voor ons was het de eerste escaperoom. Wat een ontzettende gave ervaring. De kamers zijn met veel zorg gemaakt en het verhaal is super! Onze kinderen (15 en 13) vonden het ook erg gaaf. Het verhaal begint als als je aan komt lopen. Erg leuk, je zit direct in het verhaal. Wij zijn ontzettend enthousiast over de Morfinekluis en is zeker een aanrader!!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Casino Hi Five (1 room played)
Posted on: 2022 may 30

Zeker een aanrader.

Wat ontzettend goed in elkaar gezet, super locatie.
Wij hebben deze escape met wat college gedaan, helaas niet binnen de tijd kunnen ontsnappen maar wel enorm genoten.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: No

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

LifeCheyLifeCheyEscaperMember since: 2019 November 04 (36 rooms played)
Posted on: 2022 may 21

Genoten! Tof!

We hebben genoten! Met zijn drieën in de kamer. Een mix van spanning en veel plezier. Goed uitgewerkt, hele leuke nieuwe start die wij nog niet hadden meegemaakt. Na afloop tijd om nog even alles door te lopen. Enthousiaste organisator!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in May 2022

Played with 3 persons

Team: The Babyspammers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Fan-tas-tisch!

Spanning is om te snijden, je gaat helemaal op in je rol! Erg leuk om te doen, acteurs doen ook erg goed hun rol. Weinig hints gelukkig, is goed te doen. Zonder iets te verklappen wordt je vooraf ook al helemaal in spanning gebracht. Enorme aanrader!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Ruben (1 room played)
Posted on: 2022 may 15

Leuke uitdagende escaperoom

Erg gave setting in de oude Zwitsal fabriek. Leuke puzzels en gaaf verhaal. Zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Load more reviews