Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

De Illusionist

Antwerpen , Belgium

Open now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 5)

12 year

Read reviews

More about De Illusionist

“Wees welgekomen dames en heren! Sta recht! Dit is de grootste show ooit van de illustere Antoon –Hyperion- Ackerman!”

Op deze manier kondigt Antoon -een Antwerpenaar en zelfverklaarde meester illusionist- zijn allergrootste en ook allerlaatste show ooit aan.

Deze show is iets heel speciaals... Hij is ondertussen overleden maar hij liet iets heel speciaals achter: Zijn allerlaatste voorstelling, gemaakt om het publiek tot in de eeuwigheid zijn meesterlijke trucs te laten aanschouwen... Maar natuurlijk is niet alles wat het lijkt... Gaan jullie de uitdaging aan?


Themes

Magic

Mystery

Eastern

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NL

Toilet available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

15 likes

151 visitors

98% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Tavernierkaai 5
2000, Antwerpen
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

50 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruMember since: 2021 November 28 (121 rooms played)
Posted on: 2022 August 29

Antwerpse Antoon

Met vier personen gingen we naar Antwerpen om daar twee escape rooms te spelen. We trapte af bij De Kraakfabriek voor de kamer ‘The Illusionist’. Omdat we betrekkelijk last minute waren meegevraagd had ik niet echt tijd om mezelf in te lezen, dus zonder verwachtingen ging ik naar deze kamer 😉.

Het parkeren kon in de straat voor De Kraakfabriek en met een meegestuurd kaartje konden we de ingang gemakkelijk vinden. Het monumentale pand, waarin de escape rooms zijn gevestigd, is prachtig 😍. Later leerde we dat dit een voormalige boeienloods was. Echter komt er van de buitenkant van het pand niets terug in de escape room zelf.

De ontvangst was een beetje chaotisch. We moesten wachten tot stipt de gereserveerde tijd en mochten dan pas aanbellen. We stonden met verschillende mensen te wachten die allemaal een kamer kwamen spelen op dezelfde tijd. Vervolgens moet je snel naar het toilet, je moet je spullen opbergen én word meegenomen naar de kamer. De ontvangstruimte zelf ziet er ook niet geweldig mooi uit, eerder een beetje verouderd. Echter maakt dat niet véél uit; we kwamen voor de kamer en konden dus gelijk beginnen.

Als je naar de kamer loopt, loop je langs de kamer die je heel duidelijk van de buitenkant al kunt zien. Het is namelijk een bouwwerk in het pand. Voor de deur van de kamer kregen we een stukje introductie en instructie van onze gamehost. We zouden de laatste show van Illusionist Antoon gaan bekijken/ervaren. Het verhaal is simpel doch doeltreffend en dat is altijd fijn in een escape room 👌.

De kamer is voornamelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met bepaalde stukken waarin je parallel kunt puzzelen (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen), dus wat mij betreft prima in balans. Daarbij zitten er hele leuke en originele puzzels in de kamer. De puzzels zijn logisch en volgen elkaar logisch op. Hierdoor is de flow van de kamer prima 👌.

De decoratie en thematisering van de kamer is prima. Er wordt op een leuke manier gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten en wat ik helemaal tof vond, was dat dit ook meegenomen werd in bepaalde puzzels. Verwacht géén subliem decor vol verrassingen, maar wél gewoon een netjes degelijk en goed afgewerkt decor.

Binnen de gegeven tijd wisten wij uit de kamer te ontsnappen. Het duurde even tot onze gamehost bij ons was 😅. Maar uiteindelijk was ‘ie er. Tijdens een kort napraatje werd verteld dat de kamer van locatie gaat verhuizen én wel binnen hele korte tijd. Dit onder andere om een betere toiletgroep en ontvangstruimte te krijgen.

Al bij al; Een leuke kamer om te spelen als je in Antwerpen bent, met vooral een goede puzzelflow en originele puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met niet meer dan vier personen i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte;
- Speel deze kamer vooral als je van puzzelkamers houdt;
- Houdt even goed in de gaten wanneer deze kamer gaat verhuizen naar de andere locatie.

Beste mensen van De Kraakfabriek, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. Graag komen we nog eens terug om jullie andere kamers te spelen.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 6.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Licht en geluid

  sjephanieWepsieanouk

StanStanEscape GuruMember since: 2017 November 13 (198 rooms played)
Posted on: 2022 August 30

Heerlijke flow bij Antoon

Het was weer eens tijd om te gaan escapen. Ondanks dat we er deze week al twee gespeeld hadden (en nog 4 op het programma hadden staan), leek het ons toch een goed idee om op de vrijdagavond nog even twee kamers te reserveren. Zo gezegd, zo gedaan. Het is last minute altijd even zoeken wat nog gespeeld kan worden, maar gelukkig hadden we snel twee kamers gevonden. Tijd om naar Antwerpen af te reizen.

Escapen in Antwerpen, of überhaupt wat doen in Antwerpen, blijft altijd lastig door het verkeer. Wij vertrokken als groep erg vroeg, maar toch waren we maar net op tijd door de drukte op de Belgische wegen. De Kraakfabriek, waar we onze eerste kamer zouden gaan spelen, bevindt zich aan de rand van het centrum, je moet met de auto dus echt de stad in. Reken hier dus wat extra tijd voor! Parkeren kan gelukkig wel voor de deur, dat is erg fijn! Nadat we geparkeerd hadden, stond ik meteen een beetje versteld van het pand waar deze escape room zich in bevindt, prachtig!

Eenmaal binnen werden we onthaald door onze host, konden we meteen onze spullen wegleggen en nog even naar het toilet. Vlak daarna konden we eigenlijk meteen beginnen, altijd fijn wanneer je lekker door kan pakken. We lopen naar achteren in het pand en daar bevindt zich de kamer zelf. Vlak voordat we naar binnen gingen, kregen we van onze host wat uitleg over de kamer en over het verhaal. Dat verhaal was meteen duidelijk. Iets waar ik minder fan van was, is de manier hoe je de kamer ingestuurd wordt. Een puzzel wordt, nog voor je de escape room in gaat, al uitgelegd. Dat is eigenlijk al je eerste 'hint'.

Tijdens onze start komen we meteen in een goede flow te zitten. Het is meteen duidelijk wat we moeten doen en kunnen lekker parallel bezig gaan. Hierdoor maken we een snelle start en komen meteen in het hoofdgedeelte van de kamer uit. Het valt hier meteen op dat er (voor mijn gevoel) onwijs veel te doen is. Gelukkig, blijkt achteraf, communiceert de kamer onwijs goed met haar spelers en weet je eigenlijk continu waar je mee bezig bent en wat je nog moet doen. De puzzels zijn allemaal goed in thema en erg gevarieerd. Het verhaal is daarnaast ook heel duidelijk en goed te volgen. De manier waarop het verhaal verteld wordt, is ook geniaal bedacht.

Uiteindelijk weten we te ontsnappen met nog ruime tijd over én hebben we geen hints nodig gehad. Wat dus eigenlijk betekend dat de kamer simpelweg goed in elkaar zit! De puzzels zijn leuk en gevarieerd, het verhaal helemaal duidelijk en het decor ziet er eigenlijk ook best prima uit. Wij hebben ons onwijs goed vermaakt in The Illusionist!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in August 2022

Played with 4 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: Yes

  sjephanieanouk

SandraIrisSandraIrisEscaperMember since: 2018 November 9 (104 rooms played)
Posted on: 2021 July 20

De Illusionist

Ons escapeweekend werd afgetrapt bij De Kraakfabriek. Ten eerste; echt een supermooi pand! We werden vriendelijk onthaald door de gamemaster en hadden er veel zin in. De binnenkant van het pand is simpel ingericht. De escape bevindt zich in een van de grotere loodsen van het pand. Hier ligt eigenlijk mijn enige minpunt: Vanaf de buitenkant zie je hoe groot de escaperoom is.

De kamer op zichzelf ziet er heel mooi uit. De puzzels passen zeer goed in het thema en alles wordt goed uitgelicht, waardoor onze gameflow lekker doorliep. De afwerking van de kamer is mooi en het verhaal duidelijk aanwezig.

Het niveau van de puzzels ligt goed; zowel voor de beginnend escaper als de wat meer ervaren speler. Ik heb mij prima vermaakt gedurende deze escape!


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  jakobdcmarieke

Tijn10Tijn10Junior EscaperMember since: 2022 February 12 (20 rooms played)
Posted on: 2022 November 21

Deze ging goed! En dat was die ook

Als tweede kamer na ‘de kraak’ stond de illusionist op het programma. Na een korte pauze met wat drinken (wat contant betaald moest worden) mochten wij de laatste show van de illusionist meemaken.


De kamer:
Vanuit de ontvangst ruimte werden wij begeleid naar de kamer die je van buiten af al goed kon inspecteren. Deze kamer zie je namelijk als een soort bouwpakket in het gebouw staan. De verwachting ging dus een stuk naar beneden maar bij binnenkomst schoot die gelijk weer omhoog. De kamer is netjes aangekleed en het decor ziet er verzocht uit. Er is goed gebruik gemaakt van de verlichting en dit maakt de sfeer nog iets beter. De laatste puzzel is echt super leuk en was het hoogtepunt van deze kamer! Dit was overigens een kamer die mij en mijn groep super goed lag. Zonder hints en een extra puzzel nog 7:51 over is zeker niet verkeerd (wel leuk dat de voor snelle groepen een extra puzzel in kunnen schakelen waarbij het voor wat langzamere groepen geen gemis is) echt een leuke kamer om bijvoorbeeld na de kraak te spelen! Wat ons wel tegenviel was de service. We kwamen dol enthousiast de kamer uit en het enige wat er uit de host kwam was “oké we gaan even een foto maken” en zonder een enkel praatje over de kamer of een tot ziens stonden we binnen 5 minuten buiten. Dit was wel echt een afknapper!

Al met al een super leuke avond gehad!


Response by De Kraakfabriek

2022 November 21

Hi Tijn, superleuk dat jullie gisterenavond last-minute nog bij ons langskwamen. Ik vind het fijn om te lezen dat jullie je goed hebben geamuseerd en succesvol doorheen de kamer hebben gepuzzeld. Net zoals we lezen bij Mark vinden we het heel erg vervelend dat jullie de service niet zo fijn vonden. We gaan dat hier onderling zeker even goed bespreken, zodat we daar iets van kunnen leren en dat in de toekomst niet meer gebeurt. Bedankt voor de feedback! Tot snel, Jakob


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 5.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:09 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Slechte service
 • Prijs

 

Leuk! Helemaal ons soort kamer, we gingen als een speer :)

Na half Nederland en België afgebeld te hebben. Konden we hier bij de Kraakfabriek nog gewoon online boeken. Chill dat ze dat ook zo last minute nog mogelijk maken :)

Ontvangst:
Na ''De Kraak'' spelen we ook ''De Illusionist''.
We waren dus al binnen en na een korte break met wat drinken (wat alleen contant betaald kan worden... Jammer) gingen we door voor ''de Illusionist''

De kamer:
Je loopt door de loods naar de kamer. Deze staat als een soort bouwpakket midden in de loods... Dat ziet er jammergenoeg niet echt mooi of sfeervol uit.
Ik denk dat ze redelijk eenvoudig een mooie gang kunnen bouwen hierlangs die al in het thema van de kamer is gedecoreerd. Dit zou het allemaal al een stukje mooier maken.
Echter, toen we de kamer in gingen was ik verrast door het decor. En dit heeft het hele spel doorgezet. Het zier er allemaal heel mooi uit en de sfeer word goed neergezet met licht en geluid.
De puzzels zijn zeer gevarieerd en lagen ons groepje ZEER goed. We hebben de kamer zonder hints (inclusief een extra puzzel )met nog 7:51 over op de klok, gehaald!
Onwijs leuk dat ze voor sterke spelers nog een extra puzzel kunnen toevoegen, dit was voor ons heel fijn. Anders hadden we waarschijnlijk met meer dan 15 min over buiten gestaan...
En dan de laatste puzzel... DIE VOND IK ZO LEUK😍. Dat had voor mij nog veel uitgebreider en lastiger gemogen. Dat komt natuurlijk omdat wij heel goed door het spel gingen. Maar ik ben echt enorm fan van dit soort puzzels!

Na de kamer:
Dit was helaas een beetje jammer... Toen we de kamer uit kwamen waren we best enthousiast. Echter had onze host er duidelijk geen zin meer in. Nauwelijks een gesprek en na dat we onze spullen gepakt hadden kon er nog net een tot ziens vanaf... Gemiste kans :(

Conclusie:
Een toffe kamer die zeker op je wishlist mag staan.
Deze kamer leent zich niet echt voor grote groepen. Dus 3 of 4 personen zou ik als max aanhouden.
Ook deze kamer is 120,-. Nog wel aan de hoge kant, maar het is het meer waard dan de andere kamer (De Kraak)
Leuk dus!


Response by De Kraakfabriek

2022 November 21

Hi Mark, Net als bij Tijn zijn we erg blij dat jullie het fijn vonden bij ons. Het feit dat jullie een beetje afknapten op de service (vooral wanneer jullie enthousiast buitenkwamen!) verveelt ons natuurlijk wel. We gaan dat hier binnen ons team zeker goed bespreken en zorgen dat dat in de toekomst veel beter kan! Hopelijk tot snel! Jakob


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 5.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:09 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Logica
 • Prijs
 • Jammer van de host bij vertrek

 

MarindeMarindeEscape GuruMember since: 2019 August 10 (131 rooms played)
Posted on: 2022 September 28

Heerlijk gepuzzeld, aanrader!

#103 We sloten onze dag bij de Kraakfabriek af bij De Illusionist. De beste kamer op deze locatie, die veel goeds beloofd voor kamers in de toekomst.

Bij binnenkomst bij de Kraakfabriek hebben we direct benoemd dat we al best wat kamers gespeeld hebben, dit omdat we gelezen hadden over te uitgebreide instructies vooraf. Bij zowel De Bunker als De Kraak werd hier goed op ingespeeld en de instructies tot een minimum beperkt. Helaas moet ik me aansluiten bij de opmerkingen die hierover gemaakt zijn met betrekking tot De Illusionist. Bij De Illusionist kun je ten eerste voor de start de volledige omvang van de kamer zien, wat gewoonweg jammer is, en ten tweede krijg je een volledige instructie over hoe je de puzzel in de eerste ruimte op moet lossen. Later lichtte onze gamemaster toe dat ze dit doen omdat ze in de eerste kamer geen hints kunnen geven, maar ik vind deze oplossing echt super zonde. Naast dat je zo het hele uitvogelen van een puzzel overslaat, weet je ook al precies wat je aan gaat treffen voordat je de ruimte betreed. Tegelijkertijd weet ik niet of we er helemaal uit waren gekomen zonder enige instructie, maar dan denk ik dat je moet concluderen dat de puzzel iets aangepast moet worden of subtiele hints in de ruimte toegevoegd moeten worden. Ik ben benieuwd of de bouwers dit met de verhuizing aan gaan passen.

Na deze start en een bekend muziekdeuntje die afbreuk deed aan de beleving voor mij, veranderde de gehele ervaring in positieve zin. De kamer was hierna logisch, mooi gemaakt en super leuk. In tegenstelling tot De Bunker en De Kraak vond ik de sfeer in deze kamer veel beter, was de afwerking netjes en vond ik verdere muziek een goede toevoeging. Ik kan het verhaal van deze kamer eigenlijk niet navertellen, maar de puzzels zijn me goed bijgebleven.

Ik vond de puzzels heel mooi gemaakt, met materialen die in de kamer passen. De flow en de rode lijn in de puzzels is heel duidelijk en passen in het thema. Ik vond de puzzels bovendien afwisselend en een leuke mix van techniek en fysieke elementen. Ook de samenwerkingselementen vond ik goed uitgevoerd en de wijze waarop een variërende moeilijkheidsgraad in de kamer was gebracht. Zelf ben ik groot fan van redeneerpuzzels dus ik was helemaal blij met dit element en ook de eindpuzzel brengt alles mooi samen.

Kortom een toffe kamer, die ik zeker aanraad! De Kraakfabriek heeft goede puzzelbedenkers en -bouwers, en laten met deze kamer een ontwikkeling zien met meer sfeer en afwerking. Ik ben benieuwd wat deze bouwers nog meer gaan laten zien in de toekomst, want dan komen we zeker terug.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  41:57 min


 • Goede puzzels
 • Afwisselende puzzels
 • Sfeer en materiaalgebruik
 • Goede service van de organisatie
 • Zichtbare contouren
 • Letterlijke instructie van de eerste puzzel

 

MVMVEscaperMember since: 2019 December 22 (38 rooms played)
Posted on: 2022 August 21

Prima kamer op een prachtige locatie

Zoals in vele reviews al te lezen valt, bevindt deze kamer zich in een prachtig pand. Ook wij vonden het jammer om te zien dat de room zich bevond in een soort container midden in het gebouw. Je kon dus al zien hoeveel ruimtes er ongeveer waren. Misschien goed om hier een groot doek over te laten vallen en deze tegen het einde weer op te hijsen. Dit zou mijns inziens ook niet misstaan in het hele thema.

De kamer zelf was prachtig ingericht met vele puzzels die je tegelijk op kon lossen. Dit was allemaal mooi in thema en had voor ons de juiste moeilijkheidsgraad. Tegen het einde aan werd het wat lineairder maar dit stoorde ons niet. Wat ons wel tegenviel is het krijgen van een schilderij met daarop bijna de directe oplossing voor de eerste kamer. Ook naderhand werd er weinig gedaan met de feedback dat dit misschien niet eens had gehoeven of dat het desnoods in de kamer zelf opgehangen had kunnen worden. Hier werd weinig mee gedaan helaas.

Al met al een leuke en vermakelijke escape room als je in de buurt bent!


Response by De Kraakfabriek

2022 August 22

Hi MV, Bedankt voor je review! Fijn om te horen te dat jullie een leuke tijd hadden bij ons. De feedback over de eerste opdracht ontvingen we inderdaad al vaker. We gingen daar al mee aan de slag en jammer genoeg is het verschil tussen de groepen die het daar wat moeilijker mee hebben en groepen die er snel mee weg zijn erg groot waardoor we er liever wat extra uitleg bij geven en dat de opdracht eerder een opwarmertje is voor wat volgt. We plannen binnenkort ook heel wat aanpassingen en verbeteringen aan De Illusionist (en onze andere rooms) en gaan hier specifiek zeker nog mee aan de slag. Hopelijk tot snel! De Kraakfabriek


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:41 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Decor
 • Container en grootte van kamer zien
 • Eerste kamer voorgekauwd

 

EscapElineEscapElineEscape GuruMember since: 2019 September 21 (183 rooms played)
Posted on: 2022 July 21

Niets is wat het lijkt

Als 2e tijdens onze escape dag stond een bezoek aan de illusionist op de planning. In de mail stond duidelijk de looproute aangegeven naar de ingang van de escape room, dus die was makkelijk te vinden. Parkeren kan ook prima in de buurt in een parkeergarage. We werden ontvangen door onze host, op zich prima, maar ik miste iets aan enthousiasme. Ik had super veel zin om deze kamer te spelen, want ik ben echt dol op dit soort thema's! Ik vond het begin een beetje vaag, jammer. Dat zou denk ik anders kunnen, waardoor je meer in de escape room komt. Wat ik ook jammer vond, is dat er een aantal keer fragmenten werden afgespeeld, terwijl de tijd doortikte. Het voelt vervelend als je tijdsdruk hebt, dat je dan de tijd ziet wegtikken, terwijl je op dat moment niks kan doen dan wachten. De hoofdpuzzel in de kamer vond ik erg leuk! Leuk om zo toe te werken richting het einde, hierdoor zat er een duidelijke rode draad in de kamer. In het begin was ik vooral overweldigd door alles wat in de kamer te zien is en duurde het even totdat we verbanden konden leggen. Niets is wat het lijkt tenslotte.. ;-) Er was 1 puzzel die voor ons gevoel niet lekker werkte en toen we dit achteraf navroegen, leek het alsof onze host niet had mee gekregen dat dit voor frustratie bij ons zorgde. Er leek niet echt ruimte om nog vragen te stellen. We gingen dan ook weg met een beetje een dubbel gevoel. De puzzels in de kamer waren leuk, uitdagend en het zag er allemaal mooi en netjes uit. Ook vonden we het top dat we een paar minuutjes extra kregen, waardoor we de kamer konden uitspelen, maar er waren ook een paar puntjes die we dus als minder hebben ervaren.

De kamer is vrij lineair en het leukste is denk ik om deze met 2 tot 4 personen te spelen. Met meer zou ik niet aanraden, dan sta je vaak niks te doen. Een leuke kamer om te spelen als je in de buurt bent!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Team: Besseges

Escaped: Yes


 • 'Hoofd' puzzel
 • Mochten de kamer uitspelen
 • Aankleding/afwerking
 • Uitdagend
 • Puzzel die niet leek te werken?

 

smnsmnJunior EscaperMember since: 2019 October 12 (12 rooms played)
Posted on: 2022 June 24

Super!

Leuk gevonden puzzels die je telkens enthousiast maken voor de volgende. Niet te gemakkelijk, niet te moeilijk! Ook erg veel vriendelijke service!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  52:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Logica
 • Beleving

 

benjaminbenjaminEscape ExpertMember since: 2020 June 16 (106 rooms played)
Posted on: 2022 June 18

Leuk en plezierig

Met 5 afgezakt near Antwerpen om de geheimen van de illusionist te kraken. voor wie in Antwerpen een degelijke escape zoekt, is dit vast en zeker een aanrader om te spelen, wij hebben ons in ieder geval zeer goed geamuseerd.

Pand waarin de escape zich bevindt is heel charmant. Onthaal is prima, wij waren gezegend met een supervriendelijke gamemaster die ons vlot op ons niveau liet doen ook tijdens het spel. Fijn. Kamer zelf ademt een aangename sfeer. Vooral de puzzels in het tweede deel konden ons bijzonder bekoren. Ze zijn prima geintegreerd in de kamer en bouwen mooi op. Goeie logica, fijn om te spelen. Eindpuzzel was net iets minder ons ding omdat er weinig climax was en deze bijna eerder overbodig voelde.

Bon, fijn kamer. Onverwacht was bij ons de stroom in het gebouw uitgevallen. Kan gebeuren, gamemaster heeft ons vlot en vriendelijk even uit de kamer gehaald. Een kwartiertje later en nog steeds in een goeie sfeer kon er weer verder gespeeld worden. Thumbs up voor de goeie problemsolving en blijvende vriendelijkheid.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels
 • Fijne setting, mooie buurt
 • Vriendelijke uitbaters
 • Kamer zit leuk in mekaar
 • Eindpuzzel vonden wij minder

 

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (186 rooms played)
Posted on: 2022 June 24

Kamer naar mijn hart

#222 Deze escape is gelegen in een prachtig pand, dus in die zin jammer dat de kamer zelf is opgesteld in losse boxen die overal hadden kunnen staan. Echter, wat ziet het er binnen tot in de puntjes verzorgd uit! Echt een decor waar ik blij van word: mooi vormgegeven en tot in de puntjes afgewerkt. De puzzels gaan mooi op in het decor, zitten logisch in elkaar en staan garant voor vele succesmomentjes. We hadden hier ook echt een goede flow. De eindpuzzel vergt een goede samenwerking en is daarmee een mooie afsluiter. Een beetje gek was dat we vooraf de eerste puzzel min of meer kregen uitgelegd, maar blijkbaar zijn er teveel teams die anders of zelfs dan alsnog vastlopen. Alles bij elkaar zeker het spelen waard.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Terrassers

Escaped: Yes  50:15 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logica
 • Hint vooraf voor ons liever niet

 

Leuk thema maar erg lineair

Het thema van de kamer was leuk maar de puzzels zelf waren heel lineair
Met 4 kan je bijna niet op 1 puzzel werken en loop je wat verloren op sommige momenten
Het einde was ook erg plots en een beetje een anticlimax
Dat was jammer


6

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 4.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels

 

TomVosTomVosEscaperMember since: 2021 October 19 (40 rooms played)
Posted on: 2022 May 9

Was het een Illusie?

In vorige reviews werd er al veel geschreven over de locatie, maar wat mij betreft niks mis mee. Gewoon een leuke kamer, alleen minder snel de tips geven zou ik aanraden.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

StellaStellaJunior EscaperMember since: 2019 December 13 (24 rooms played)
Posted on: 2022 April 15

TOP

Wat een leuke kamer was dit! Voor het eerst een kamer met 2 personen gespeeld, maar het leuke is dat je dan ook echt alles meekrijgt. Hele leuke elementen, tof thema en technisch steekt de kamer goed in elkaar. Gelukkig ontsnapt met nog 4,5 minuut over.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  55:30 min


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs

 

ruben_vdmruben_vdmJunior EscaperMember since: 2020 October 19 (11 rooms played)
Posted on: 2022 April 28

Betoverend !

Een betoverend avontuur door het leven van Hyperion Akkerman. Vanaf de eerste minuut word je ondergedompeld in de sfeer van dit tragische verhaal. De inkleding, muziek en magie (technologie) maken van dit spel een prachtig geheel. De puzzels, die vaak erg knap zijn en het verhaal worden ondersteund door de vele technologie en niet andersom, dat is wat deze kamer zo sterk maakte tegenover andere in hetzelfde genre.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Manier van tips geven past in het thema
 • Aanpasbare moeilijkheidsgraad
 • Magisch gebruik van technologie
 • Minimale slijtage
 • Eerste puzzel wordt onnodig 'voorgekauwd'

 

Petra_B..Petra_B..Escape GuruMember since: 2018 October 7 (169 rooms played)
Posted on: 2022 February 20

Thema goed in het spel verwerkt

Thema is erg leuk in het spel verwerkt. Bij het binnen gaan van de kamer werd alleen de eerste puzzel helemaal voorgekauwd, beetje jammer aangezien we een vrij ervaren team zijn.
De spellen passen ze overigens wel aan op de ervaring.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:32 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape GuruMember since: 2018 December 31 (151 rooms played)
Posted on: 2022 February 26

Mooie kamer met originele puzzels

Van buiten de kamer heeft deze weinig uitstraling; een 'doos' in een oude loods... maar eenmaal in de kamer is de sfeer er wel degelijk. Erg mooi gemaakt! De puzzels zijn van een goed niveau; niet te makkelijk maar voor een beetje escaper goed te doen. En ook leuk en origineel. De eerste puzzel werd wel vooraf volledig uitgelegd; dat had ik liever anders gezien, bijv. een extra aanknopingspunt in de kamer zelf of een hint als een team dat nodig lijkt te hebben.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:32 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

veerleveerleEscape ExpertMember since: 2016 November 27 (101 rooms played)
Posted on: 2021 November 14

Toffe kamer maar minder leuke ervaring

De Kraakfabriek is verhuisd sinds we er laatst waren voor De Kraak en bevind zich in een mooi, historisch pand met parking vlakbij. De locatie is makkelijker bereikbaar, vlakbij het MAS en dus ook omringd coor cafés en restaurants.

De Illusionist is een mooi aangeklede kamer, mooi in thema. De puzzels zijn origineel en zitten goed in elkaar, met soms heel mooie puzzelstukken. De verlichting geeft een mooi effect en de manier waarop de tijd wordt meegeven is ook een leuke touch. Puur qua spel en aankleding de leukste kamer van de drie.

Wat ons stoorde aan deze kamer was de begeleiding; er kwam op een gegeven moment een tip die misschien al wat te vroeg kwam. Die tip leidde tot een misverstand waardoor we (15min!) vastliepen op die puzzel. Er werd niet opgemerkt dat we door die tip op het verkeerde spoor waren geraakt, terwijl we eerst wel goed zaten en daarna volgende enkel nog 'standaard' tips die enkel info geven die we al wisten. Nadien hebben we wel heel de kamer terug mogen doorlopen en nog even kunnen overlopen wat er mis ging met de puzzel, dat moet ook gezegd worden. Er was ook iets met een puzzelstuk dat "verloren was net in de groep voor jullie", op zich geen probleem maar een waarschuwing vooraf had wel fijn geweest. Persoonlijk ben ik van mening dat voor de prijs die je betaalt dat dat type wisselstukken wel voorradig moeten zijn.

In conclusie, is de Illusionist een leuke kamer, qua puzzels en aankleding de beste van de kraakfabriek. Helaas door de minder leuke ervaring geef ik een mindere score.

Tip voor iets te drinken: Dr Beer (vlakbij)
Tip voor iets te eten: Como Como tapas (wel even stappen en zeker reserveren)

Update: extra informatie doorgegeven via hello@kraakfabriek.be maar sindsdien niets meer gehoord.


Response by De Kraakfabriek

2021 November 14

Hi Veerle, Bedankt voor je review, en fijn om te horen dat jullie het een mooie kamer met leuke puzzels vonden. We vinden de begeleiding heel erg belangrijk, en ook van alle puzzels hebben we vervangingen, dus daar mag eigenlijk niks misgaan. Omdat ik jou gebruikersnaam niet direct kan koppelen aan een boeking, zou je ons een mailtje willen sturen met wat meer uitleg? Dan gaan we even na wat er mis is gegaan en waar we onze service nog kunnen verbeteren.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 6.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Breakout Queens

Escaped: Yes  58:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

Zeer leuke escape ervaring

Het thema is mooi uitgewerkt en De kamer is leuk om te spelen. Soms is het wel wat donker in de kamer. De puzzels zijn logisch en uitdagend. In het algemeen een fijne ervaring


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  51:46 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

GoldielockGoldielockSenior EscaperMember since: 2019 December 18 (60 rooms played)
Posted on: 2021 November 14

Leuke kamer

Heel leuke kamer met toffe puzzels, wij hadden al 30 kamers gedaan en nog steeds uitdagend! Niet al te veel slotjes en heel leuk pand!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in October 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Beleving

 

Melissa DMelissa DEscape ApprenticeMember since: 2022 November 17 (2 rooms played)
Posted on: 2022 November 17

Samen sterk

Deze escaperoom heeft ons geleerd hoe we echt als team moesten samenwerken. De manier van hints geven was ook heel origineel.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  42:18 min


 • Logica
 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels

 

perryperryEscape GuruMember since: 2017 October 17 (166 rooms played)
Posted on: 2021 October 10

Escapen aan de Schelde

Bij een gezellig weekendje weg kan voor ons een escaperoom niet ontbreken dus tijdens een gezellig weekendje Antwerpen besloten we al snel om bij de Kraakfabriek langs te gaan vanwege de positieve recensies van de Illusionist. De escape zelf ligt nabij het centrum van Antwerpen aan de oever van de Schelde. De locatie is echt prachtig als je kan genieten van het uitzicht over de Schelde. Zoals afgesproken kwamen wij precies op tijd aan en werden wij vriendelijk welkom geheten. De ontvangstruimte is groot genoeg en je kan er eventueel een drankje drinken. Wij besloten direct de escape te starten en volgende onze begeleider naar de voordeur van de escape. Hier kregen we netjes uitleg over de regels en de introductie van de kamer. Wat mij verbaasde is dat je een afbeelding met hierop de eerste 2 puzzels uitgelegd kreeg overhandigd. Uiteraard niet met antwoorden maar wel met het principe hoe deze moesten worden uitgevoerd. Persoonlijk vond ik dat erg jammer omdat de kamer zelf je zou moeten kunnen vertellen wat er moest gebeuren en ondanks dat het ook geen ideale oplossing is zou ik er dan voor kiezen om het bord gewoon in de kamer te zetten en de spelers deze zelf te laten vinden. Hierdoor zou het iets minder vreemd overkomen dan deze buiten de kamer overhandigd te krijgen. Zoals zeer regelmatig bij ons groepje het geval is hadden we moeite met opstarten en stonden we wat te vechten met de eerste puzzels. Blijkbaar duurde dit wat te lang want zonder een deel van de puzzel opgelost te hebben kregen we al "de oplossing". Hierdoor konden we verder in het spel maar voelde het meteen als een teleurstelling aangezien we de oplossing zelf niet hadden gevonden. Een duwtje in de goede richting is altijd goed maar de oplossing ontvangen is toch een "No Go". Achteraf bleek dat er in de eerste kamer geen communicatie mogelijk was om ons te supporten. Na een voor ons dus wat teleurstellende start zijn we daarna weer enthousiast verder gegaan. De escape is netjes in thema aangekleed en de afwerking is hartstikke netjes. De puzzels in de kamer passen prima bij een Illusionist en zijn leuk om te spelen. Het hint systeem is erg origineel en goed verwerkt in het thema. Een klein minpunt vond ik dat de tijd door bleef lopen terwijl er diverse "tussenpauzes" waren waar de Illusionist ons toe sprak. Je verloor dus tijd met wachten wat prima opgelost zou kunnen worden door deze gewoon te stoppen tot deze "tussenpauzes" weer voorbij zijn. Het heeft er bij ons niet voor gezorgd dat we niet konden ontsnappen maar ik kan voorstellen dat dit frustrerend is als je de kamer niet zou halen. Ik begreep wel dat de kamer en het aantal puzzels zich aanpast aan de spelers dus misschien is het zo dat iedereen uiteindelijk wel ontsnapt omdat er puzzels worden overgeslagen als je tempo niet hoog genoeg ligt. Persoonlijk vind ik het niet erg dat een kamer zich kan aanpassen maar dan moet eigenlijk niet zichtbaar zijn dat je een puzzel niet hebt gespeeld. Bij ons is ook 1 puzzel niet opgelost terwijl deze wel zichtbaar was in de kamer en 1 van ons team er al mee bezig was. Maar terwijl deze ermee bezig was is "de oplossing" al vrijgegeven omdat we waarschijnlijk buiten het tijdschema terecht zijn gekomen voor deze puzzel. Dit was wel teleurstellend ondanks de goede intenties om iedereen zijn eigen niveau aan te bieden. Doordat de puzzel zichtbaar was en we wisten hoe we deze moesten oplossen was dit eerder teleurstellend dan fijn. We waren helaas niet snel genoeg om deze puzzel volledig mee te kunnen nemen. Na de eindpuzzel gespeeld te hebben welke erg leuk in elkaar was gezet en samenwerking vereist wat altijd leuk is in een kamer stonden wij weer buiten en hadden we de Illusionist voltooid. Helaas kwam onze begeleider pas aanlopen toen we al buiten stonden in plaats van op het moment dat we naar buiten kwamen. Dit voelde een beetje verloren aan omdat de begeleider juist kan ondersteunen met enthousiasme en euforie als een groep op tijd naar buiten komt. Een tip is dus zeker om er te staan en als begeleider je groep enthousiast naar buiten te begeleiden om de euforie en dus je spel ervaring een boost te geven. Ondanks de diverse kritiek punten hebben we het wel goed naar ons zin gehad en is de Illusionist een goed in thema gebouwde kamer op een mooie locatie aan de Schelde.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:00 min

 

OrigiNELEOrigiNELEEscape ApprenticeMember since: 2021 October 5 (9 rooms played)
Posted on: 2021 December 13

Leuke kamer qua inkleding, niet zo moeilijk

We hebben deze kamer gespeeld met 5 ex-collega's. We zijn een zeer goed team maar was slechts de 2de escaperoom die we deden.
De kamer is visueel en decoratief zeer mooi gemaakt. De laatste puzzel was even zoeken tot we door hadden hoe die moest, maar daarna was het telkens hetzelfde en iets te veel keren dat die opdracht moest herhaald worden (de uitdaging is er dan wel af, het is dan gewoon telkens "uitvoeren")
De moeilijkheidsgraad lag naar onze mening laag, we waren er uit op 41 minuten zonder tips, wat maakte dat er een beetje teleurstelling was toen we er uit kwamen. We dachten dat er nog meer was.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

Aaneenschakeling van vreugdedansjes

Wij zijn heel goed ontvangen, en werden meteen meegezogen in het mysterie van Antoon en zijn allerlaatste show.

Het verhaal zat goed, net als de sfeer in de escape room. Alles liep vloeiend in elkaar over, de originele puzzels pasten goed in het verhaal en er waren steeds genoeg op te lossen en raadsels om over na te denken voor het hele gezelschap. Niveau van de puzzels werd door het team ook beschreven als nadenken en logische linken leggen, eerder dan 'zoeken'. Een fijne manier van samenwerken!

Het hele spel was een aaneenschakeling van vreugdedansjes na elke opgeloste puzzel. Aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Originele puzzels
 • Goede begeleiding
 • Sfeersetting zat helemaal goed

 

lisse94lisse94Junior EscaperMember since: 2019 July 15 (38 rooms played)
Posted on: 2021 July 25

Zeer leuke kamer!

De Illusionist was een zeer leuke ervaring! De puzzels zijn helemaal automatisch, en zeker in het begin is er genoeg te doen voor een iets grotere groep (daarna wat meer sequentieel). Het is ook leuk dat er iets extra kan toegevoegd worden afhankelijk van of je groep al goed op schema zit of niet. Origineel thema, leuke puzzels erbij!


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Automatische puzzels
 • Origineel thema
 • Veel te doen
 • Originele puzzels
 • Vriendelijke begeleiding
 • Leuk hint- en tijdsysteem in thema
 • Je kon vooraf al zien hoe groot de escape room was
 • Niet elke puzzel even goed gelinkt aan het verhaal

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertMember since: 2019 May 15 (117 rooms played)
Posted on: 2021 August 3

De Illusionist

#78. Wat een fijne escape room om te spelen. De flow is echt heel fijn en de opbouw qua puzzels is goed. Ik heb veel originele puzzels gezien. Echter waren er wel wat onderdelen waarvan ik niet begreep waarvoor ze dienden. Dit kan voor verwarring zorgen. De ruimte ziet er prima uit, alleen jammer dat je van buitenaf ziet hoe groot de escape is.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:26 min

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great