Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

De Illusionist

Antwerpen , Belgium

Closed now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 5)

12 year

Read reviews

More about De Illusionist

“Wees welgekomen dames en heren! Sta recht! Dit is de grootste show ooit van de illustere Antoon –Hyperion- Ackerman!”

Op deze manier kondigt Antoon -een Antwerpenaar en zelfverklaarde meester illusionist- zijn allergrootste en ook allerlaatste show ooit aan.

Deze show is iets heel speciaals... Hij is ondertussen overleden maar hij liet iets heel speciaals achter: Zijn allerlaatste voorstelling, gemaakt om het publiek tot in de eeuwigheid zijn meesterlijke trucs te laten aanschouwen... Maar natuurlijk is niet alles wat het lijkt... Gaan jullie de uitdaging aan?


Themes

Magic

Mystery

Eastern

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NL

Toilet available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

17 likes

209 visitors

96.7% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Tavernierkaai 5
2000, Antwerpen
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

BEFEB Giftcard Usable at 113+ rooms

61 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2022 august 29

Antwerpse Antoon

Met vier personen gingen we naar Antwerpen om daar twee escape rooms te spelen. We trapte af bij De Kraakfabriek voor de kamer ‘The Illusionist'. Omdat we betrekkelijk last minute waren meegevraagd had ik niet echt tijd om mezelf in te lezen, dus zonder verwachtingen ging ik naar deze kamer 😉.

Het parkeren kon in de straat voor De Kraakfabriek en met een meegestuurd kaartje konden we de ingang gemakkelijk vinden. Het monumentale pand, waarin de escape rooms zijn gevestigd, is prachtig 😍. Later leerde we dat dit een voormalige boeienloods was. Echter komt er van de buitenkant van het pand niets terug in de escape room zelf.

De ontvangst was een beetje chaotisch. We moesten wachten tot stipt de gereserveerde tijd en mochten dan pas aanbellen. We stonden met verschillende mensen te wachten die allemaal een kamer kwamen spelen op dezelfde tijd. Vervolgens moet je snel naar het toilet, je moet je spullen opbergen én word meegenomen naar de kamer. De ontvangstruimte zelf ziet er ook niet geweldig mooi uit, eerder een beetje verouderd. Echter maakt dat niet véél uit; we kwamen voor de kamer en konden dus gelijk beginnen.

Als je naar de kamer loopt, loop je langs de kamer die je heel duidelijk van de buitenkant al kunt zien. Het is namelijk een bouwwerk in het pand. Voor de deur van de kamer kregen we een stukje introductie en instructie van onze gamehost. We zouden de laatste show van Illusionist Antoon gaan bekijken/ervaren. Het verhaal is simpel doch doeltreffend en dat is altijd fijn in een escape room 👌.

De kamer is voornamelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met bepaalde stukken waarin je parallel kunt puzzelen (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen), dus wat mij betreft prima in balans. Daarbij zitten er hele leuke en originele puzzels in de kamer. De puzzels zijn logisch en volgen elkaar logisch op. Hierdoor is de flow van de kamer prima 👌.

De decoratie en thematisering van de kamer is prima. Er wordt op een leuke manier gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten en wat ik helemaal tof vond, was dat dit ook meegenomen werd in bepaalde puzzels. Verwacht géén subliem decor vol verrassingen, maar wél gewoon een netjes degelijk en goed afgewerkt decor.

Binnen de gegeven tijd wisten wij uit de kamer te ontsnappen. Het duurde even tot onze gamehost bij ons was 😁…. Maar uiteindelijk was ‘ie er. Tijdens een kort napraatje werd verteld dat de kamer van locatie gaat verhuizen én wel binnen hele korte tijd. Dit onder andere om een betere toiletgroep en ontvangstruimte te krijgen.

Al bij al; Een leuke kamer om te spelen als je in Antwerpen bent, met vooral een goede puzzelflow en originele puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met niet meer dan vier personen i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte;
- Speel deze kamer vooral als je van puzzelkamers houdt;
- Houdt even goed in de gaten wanneer deze kamer gaat verhuizen naar de andere locatie.

Beste mensen van De Kraakfabriek, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. Graag komen we nog eens terug om jullie andere kamers te spelen.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 6.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Licht en geluid

  sjephanieWepsieanouk

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (265 rooms played)
Posted on: 2022 august 30

Heerlijke flow bij Antoon

Het was weer eens tijd om te gaan escapen. Ondanks dat we er deze week al twee gespeeld hadden (en nog 4 op het programma hadden staan), leek het ons toch een goed idee om op de vrijdagavond nog even twee kamers te reserveren. Zo gezegd, zo gedaan. Het is last minute altijd even zoeken wat nog gespeeld kan worden, maar gelukkig hadden we snel twee kamers gevonden. Tijd om naar Antwerpen af te reizen.

Escapen in Antwerpen, of überhaupt wat doen in Antwerpen, blijft altijd lastig door het verkeer. Wij vertrokken als groep erg vroeg, maar toch waren we maar net op tijd door de drukte op de Belgische wegen. De Kraakfabriek, waar we onze eerste kamer zouden gaan spelen, bevindt zich aan de rand van het centrum, je moet met de auto dus echt de stad in. Reken hier dus wat extra tijd voor! Parkeren kan gelukkig wel voor de deur, dat is erg fijn! Nadat we geparkeerd hadden, stond ik meteen een beetje versteld van het pand waar deze escape room zich in bevindt, prachtig!

Eenmaal binnen werden we onthaald door onze host, konden we meteen onze spullen wegleggen en nog even naar het toilet. Vlak daarna konden we eigenlijk meteen beginnen, altijd fijn wanneer je lekker door kan pakken. We lopen naar achteren in het pand en daar bevindt zich de kamer zelf. Vlak voordat we naar binnen gingen, kregen we van onze host wat uitleg over de kamer en over het verhaal. Dat verhaal was meteen duidelijk. Iets waar ik minder fan van was, is de manier hoe je de kamer ingestuurd wordt. Een puzzel wordt, nog voor je de escape room in gaat, al uitgelegd. Dat is eigenlijk al je eerste 'hint'.

Tijdens onze start komen we meteen in een goede flow te zitten. Het is meteen duidelijk wat we moeten doen en kunnen lekker parallel bezig gaan. Hierdoor maken we een snelle start en komen meteen in het hoofdgedeelte van de kamer uit. Het valt hier meteen op dat er (voor mijn gevoel) onwijs veel te doen is. Gelukkig, blijkt achteraf, communiceert de kamer onwijs goed met haar spelers en weet je eigenlijk continu waar je mee bezig bent en wat je nog moet doen. De puzzels zijn allemaal goed in thema en erg gevarieerd. Het verhaal is daarnaast ook heel duidelijk en goed te volgen. De manier waarop het verhaal verteld wordt, is ook geniaal bedacht.

Uiteindelijk weten we te ontsnappen met nog ruime tijd over én hebben we geen hints nodig gehad. Wat dus eigenlijk betekend dat de kamer simpelweg goed in elkaar zit! De puzzels zijn leuk en gevarieerd, het verhaal helemaal duidelijk en het decor ziet er eigenlijk ook best prima uit. Wij hebben ons onwijs goed vermaakt in The Illusionist!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in August 2022

Played with 4 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes

  sjephanieanouk

De Illusionist

Ons escapeweekend werd afgetrapt bij De Kraakfabriek. Ten eerste; echt een supermooi pand! We werden vriendelijk onthaald door de gamemaster en hadden er veel zin in. De binnenkant van het pand is simpel ingericht. De escape bevindt zich in een van de grotere loodsen van het pand. Hier ligt eigenlijk mijn enige minpunt: Vanaf de buitenkant zie je hoe groot de escaperoom is.

De kamer op zichzelf ziet er heel mooi uit. De puzzels passen zeer goed in het thema en alles wordt goed uitgelicht, waardoor onze gameflow lekker doorliep. De afwerking van de kamer is mooi en het verhaal duidelijk aanwezig.

Het niveau van de puzzels ligt goed; zowel voor de beginnend escaper als de wat meer ervaren speler. Ik heb mij prima vermaakt gedurende deze escape!


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  jakobMarieke

VerokeVerokeJunior EscaperMember since: 2022 November 01 (15 rooms played)
Posted on: 2023 january 08

Fun but not wow

Onverwacht waren we uitgenodigd door vrienden om mee te gaan naar de kraakfabriek in Antwerpen. De illusionist…. Een escaperoom in eigen stad. Waarom niet.
Volgens google de nr 2 escaperooms in Antwerpen. Die moet ik dan toch eens gedaan hebben.
Daar aangekomen vond ik het pand best grappig. Aan de kaaien achtergelegen oud pand. Binnen ook oud rustiek. Personeel was vriendelijk. Toen we met zijn alle er waren werden de door onze host naar de kamer geleid. Een witte bunker in een hangar. Je kon al direct zien hoeveel kamers de room bevatte. Toen had ik al iets van hmmmm. Niet zo fijn. Weg verassing. Onze host. Vriendelijke jongeman legde heel plain uit wat er ons te wachten stond. Met al direct tips waar we als eerste moesten kijken en doen in de eerste kamer. Dat had echt niet gehoeven voor mij. Want de fun van escaperooms is zelf uitzoeken wat je moet doen.
De puzzels zelf waren heel linear. Niet te moeilijk. Niets te spectaculair. We hebben alles zonder stress rustig op ons gemakje kunnen doen. Af en toe wat praten tussendoor. Ik had zelf ook geen illusie gevoel in de kamers. Wat ik jammer vond. Want het is dan ook de illusionist. Was eerder een kermisattractie. Naar mijn mening.
En dan De laatste kamer vonden we met zijn alle er nog snel aangplakt. Niet echt puzzels. Gewoon samen iets doen en 3 min later waren we buiten. Waar de host stond en vroeg. Was het leuk.
Dus voor mij was helaas deze room toch een van de mindere kamers. (Zonder echte storyline) Ik zou eerder zeggen dat deze kamer leuk is voor gezinnetjes die met hun kinderen eens een escaperoom willen doen. Of voor mensen die nog nooit een hebben gedaan om eens kennis te maken met….
Maar al bij al was het wel fijn, want uiteindelijk maak je het plezier zelf. Maar geen hoogvlieger qua puzzels kamer en decoratie.


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in January 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  52:36 min


 • Fun with friends
 • Nice location
 • Friendly staff
 • Puzzles
 • Not really original
 • Lack of story
 • Decor

  lotte_vlak

nice story and experience

The maker really wants you to be part of the history


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in September 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Original
 • Storyline

 

LindaRensLindaRensEscape ApprenticeMember since: 2022 July 26 (13 rooms played)
Posted on: 2023 august 04

Heel leuk!

De kamer was niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk. Leuk om te spelen.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in August 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit

 

lotte_vlaklotte_vlakJunior EscaperMember since: 2016 August 31 (28 rooms played)
Posted on: 2023 march 25

Leuke puzzels, maar niet al te uitdagend

De ontvangst bij de kraakfabriek was een beetje rommelig omdat er net veel groepen aankwamen en weggingen. Eenmaal naar de kamer toe zag je al hoe groot het ging zijn omdat de kamer in een grote hal staat waar je langs loopt. De eerste puzzel worst uitgebreid uitgelegd voordat je de kamer in gaat, blijkbaar om grotere groepen tijd te besparen, maar voor ons was dit niet nodig geweest. De kamer was grotendeels lineair, voor met twee was er genoeg te doen, ik vraag me af of dat voor grotere groepen ook zo is. De puzzels waren leuk en origineel, niet erg ingewikkeld. Uiteindelijk hadden we nog een kwartier over toen we uit de kamer kwamen.
De kamer zag er qua aankleding redelijk goed uit, alleen jammer dat de airco erg duidelijk aanwezig was en een puzzelmechanisme niet goed werkte waardoor de medewerker de kamer in moest komen om het te maken.
We hebben een leuke ervaring gehad, maar het had voor ons wat uitdagender gemogen.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  15:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Heeft onderhoud nodig

 

anoukanoukEscape GuruMember since: 2018 November 16 (187 rooms played)
Posted on: 2023 march 08

Heerlijk puzzelen

Er stonden weer eens 2 escape rooms op de planning. De eerste van de dag was de illusionist van de Kraakfabriek. Ten eerste zorg dat je optijd vertrekt. Het gebouw zelf is met behulp van de bordjes makkelijk te vinden, maar wij hadden moeite met een parkeerplek zoeken. Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk ontvangen, maar er was niet echt sprake van een gezellige babbel vooraf. Ons werd gewezen waar de wcs waren, waar we de spullen moesten opbergen en we konden meteen van start. De lounge zelf is ook niet gezellig en het is ook vrij fris.
Tijdens de introductie van de kamer werd gelijk uitgelegd waar je moet beginnen en krijg je meteen de eerste hint hoe je de puzzel moet oplossen. Dit was wel erg jammer. Ik denk dat het niet moeilijk zou zijn om dit in de kamer te verwerken zodat de puzzel wel duidelijk is. De aankleding is prima en er wordt goed gebruik gemaakt van licht. De puzzels waren heel origineel. lineair puzzelen, parallel puzzelen, samenwerken echt alles komt voorbij. Er zit een lekkere flow in de kamer en we wisten mooi binnen de tijd te ontsnappen. Deze kamer is zeker de moeite waard om te bezoeken!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

MiladyBMiladyBEscaperMember since: 2021 October 03 (51 rooms played)
Posted on: 2023 february 14

Gold!

Een heel mooie (kleine) kamer zonder cijfersloten. Het bewijs dat de beste dingen een compact formaat hebben :)
Originele puzzels, tof verhaal, mooie inkleding.
Enige minpunt: je weet uit ongeveer hoeveel stukken de kamer bestaat omdat deze gebouwd is in een hangaar en je dus bijna volledig rondom kan lopen.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad - je kan op voorhand inschatten

 

CwbuiterCwbuiterEscaperMember since: 2022 October 28 (50 rooms played)
Posted on: 2023 february 11

heel goed in elkaar gezet

mooie puzzels die allemaal aanwezig zijn en tot zijn recht komen in een relatief kleine ruimte. mooi in elkaar gezet.


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  54:07 min


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Leuk! Helemaal ons soort kamer, we gingen als een speer :)

Na half Nederland en België afgebeld te hebben. Konden we hier bij de Kraakfabriek nog gewoon online boeken. Chill dat ze dat ook zo last minute nog mogelijk maken :)

Ontvangst:
Na ''De Kraak'' spelen we ook ''De Illusionist''.
We waren dus al binnen en na een korte break met wat drinken (wat alleen contant betaald kan worden... Jammer) gingen we door voor ''de Illusionist''

De kamer:
Je loopt door de loods naar de kamer. Deze staat als een soort bouwpakket midden in de loods... Dat ziet er jammergenoeg niet echt mooi of sfeervol uit.
Ik denk dat ze redelijk eenvoudig een mooie gang kunnen bouwen hierlangs die al in het thema van de kamer is gedecoreerd. Dit zou het allemaal al een stukje mooier maken.
Echter, toen we de kamer in gingen was ik verrast door het decor. En dit heeft het hele spel doorgezet. Het zier er allemaal heel mooi uit en de sfeer word goed neergezet met licht en geluid.
De puzzels zijn zeer gevarieerd en lagen ons groepje ZEER goed. We hebben de kamer zonder hints (inclusief een extra puzzel )met nog 7:51 over op de klok, gehaald!
Onwijs leuk dat ze voor sterke spelers nog een extra puzzel kunnen toevoegen, dit was voor ons heel fijn. Anders hadden we waarschijnlijk met meer dan 15 min over buiten gestaan...
En dan de laatste puzzel... DIE VOND IK ZO LEUK😍. Dat had voor mij nog veel uitgebreider en lastiger gemogen. Dat komt natuurlijk omdat wij heel goed door het spel gingen. Maar ik ben echt enorm fan van dit soort puzzels!

Na de kamer:
Dit was helaas een beetje jammer... Toen we de kamer uit kwamen waren we best enthousiast. Echter had onze host er duidelijk geen zin meer in. Nauwelijks een gesprek en na dat we onze spullen gepakt hadden kon er nog net een tot ziens vanaf... Gemiste kans :(

Conclusie:
Een toffe kamer die zeker op je wishlist mag staan.
Deze kamer leent zich niet echt voor grote groepen. Dus 3 of 4 personen zou ik als max aanhouden.
Ook deze kamer is 120,-. Nog wel aan de hoge kant, maar het is het meer waard dan de andere kamer (De Kraak)
Leuk dus!


Response by De Kraakfabriek

2022 November 21

Hi Mark, Net als bij Tijn zijn we erg blij dat jullie het fijn vonden bij ons. Het feit dat jullie een beetje afknapten op de service (vooral wanneer jullie enthousiast buitenkwamen!) verveelt ons natuurlijk wel. We gaan dat hier binnen ons team zeker goed bespreken en zorgen dat dat in de toekomst veel beter kan! Hopelijk tot snel! Jakob


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 5.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:09 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Logica
 • Prijs
 • Jammer van de host bij vertrek

 

Tijn10Tijn10Escape ExpertMember since: 2022 February 12 (74 rooms played)
Posted on: 2022 november 21

Deze ging goed! En dat was die ook

Als tweede kamer na ‘de kraak' stond de illusionist op het programma. Na een korte pauze met wat drinken (wat contant betaald moest worden) mochten wij de laatste show van de illusionist meemaken.


De kamer:
Vanuit de ontvangst ruimte werden wij begeleid naar de kamer die je van buiten af al goed kon inspecteren. Deze kamer zie je namelijk als een soort bouwpakket in het gebouw staan. De verwachting ging dus een stuk naar beneden maar bij binnenkomst schoot die gelijk weer omhoog. De kamer is netjes aangekleed en het decor ziet er verzocht uit. Er is goed gebruik gemaakt van de verlichting en dit maakt de sfeer nog iets beter. De laatste puzzel is echt super leuk en was het hoogtepunt van deze kamer! Dit was overigens een kamer die mij en mijn groep super goed lag. Zonder hints en een extra puzzel nog 7:51 over is zeker niet verkeerd (wel leuk dat de voor snelle groepen een extra puzzel in kunnen schakelen waarbij het voor wat langzamere groepen geen gemis is) echt een leuke kamer om bijvoorbeeld na de kraak te spelen! Wat ons wel tegenviel was de service. We kwamen dol enthousiast de kamer uit en het enige wat er uit de host kwam was “oké we gaan even een foto maken” en zonder een enkel praatje over de kamer of een tot ziens stonden we binnen 5 minuten buiten. Dit was wel echt een afknapper!

Al met al een super leuke avond gehad!


Response by De Kraakfabriek

2022 November 21

Hi Tijn, superleuk dat jullie gisterenavond last-minute nog bij ons langskwamen. Ik vind het fijn om te lezen dat jullie je goed hebben geamuseerd en succesvol doorheen de kamer hebben gepuzzeld. Net zoals we lezen bij Mark vinden we het heel erg vervelend dat jullie de service niet zo fijn vonden. We gaan dat hier onderling zeker even goed bespreken, zodat we daar iets van kunnen leren en dat in de toekomst niet meer gebeurt. Bedankt voor de feedback! Tot snel, Jakob


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 5.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:09 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Slechte service
 • Prijs

 

MarindeMarindeEscape MasterMember since: 2019 August 10 (157 rooms played)
Posted on: 2022 september 28

Heerlijk gepuzzeld, aanrader!

#103 We sloten onze dag bij de Kraakfabriek af bij De Illusionist. De beste kamer op deze locatie, die veel goeds beloofd voor kamers in de toekomst.

Bij binnenkomst bij de Kraakfabriek hebben we direct benoemd dat we al best wat kamers gespeeld hebben, dit omdat we gelezen hadden over te uitgebreide instructies vooraf. Bij zowel De Bunker als De Kraak werd hier goed op ingespeeld en de instructies tot een minimum beperkt. Helaas moet ik me aansluiten bij de opmerkingen die hierover gemaakt zijn met betrekking tot De Illusionist. Bij De Illusionist kun je ten eerste voor de start de volledige omvang van de kamer zien, wat gewoonweg jammer is, en ten tweede krijg je een volledige instructie over hoe je de puzzel in de eerste ruimte op moet lossen. Later lichtte onze gamemaster toe dat ze dit doen omdat ze in de eerste kamer geen hints kunnen geven, maar ik vind deze oplossing echt super zonde. Naast dat je zo het hele uitvogelen van een puzzel overslaat, weet je ook al precies wat je aan gaat treffen voordat je de ruimte betreed. Tegelijkertijd weet ik niet of we er helemaal uit waren gekomen zonder enige instructie, maar dan denk ik dat je moet concluderen dat de puzzel iets aangepast moet worden of subtiele hints in de ruimte toegevoegd moeten worden. Ik ben benieuwd of de bouwers dit met de verhuizing aan gaan passen.

Na deze start en een bekend muziekdeuntje die afbreuk deed aan de beleving voor mij, veranderde de gehele ervaring in positieve zin. De kamer was hierna logisch, mooi gemaakt en super leuk. In tegenstelling tot De Bunker en De Kraak vond ik de sfeer in deze kamer veel beter, was de afwerking netjes en vond ik verdere muziek een goede toevoeging. Ik kan het verhaal van deze kamer eigenlijk niet navertellen, maar de puzzels zijn me goed bijgebleven.

Ik vond de puzzels heel mooi gemaakt, met materialen die in de kamer passen. De flow en de rode lijn in de puzzels is heel duidelijk en passen in het thema. Ik vond de puzzels bovendien afwisselend en een leuke mix van techniek en fysieke elementen. Ook de samenwerkingselementen vond ik goed uitgevoerd en de wijze waarop een variërende moeilijkheidsgraad in de kamer was gebracht. Zelf ben ik groot fan van redeneerpuzzels dus ik was helemaal blij met dit element en ook de eindpuzzel brengt alles mooi samen.

Kortom een toffe kamer, die ik zeker aanraad! De Kraakfabriek heeft goede puzzelbedenkers en -bouwers, en laten met deze kamer een ontwikkeling zien met meer sfeer en afwerking. Ik ben benieuwd wat deze bouwers nog meer gaan laten zien in de toekomst, want dan komen we zeker terug.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  41:57 min


 • Goede puzzels
 • Afwisselende puzzels
 • Sfeer en materiaalgebruik
 • Goede service van de organisatie
 • Zichtbare contouren
 • Letterlijke instructie van de eerste puzzel

 

Leeen17Leeen17Junior EscaperMember since: 2022 March 28 (22 rooms played)
Posted on: 2022 december 07

Leuke kamer

Het was een leuke escape met verschillende kamers en verschillende soorten puzzels. Niet enkel de gewone hangsloten maar ook andere elementen waren nodig. We waren met 3 en dit was ideaal voor deze kamer.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in September 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

MVMVEscaperMember since: 2019 December 22 (41 rooms played)
Posted on: 2022 august 21

Prima kamer op een prachtige locatie

Zoals in vele reviews al te lezen valt, bevindt deze kamer zich in een prachtig pand. Ook wij vonden het jammer om te zien dat de room zich bevond in een soort container midden in het gebouw. Je kon dus al zien hoeveel ruimtes er ongeveer waren. Misschien goed om hier een groot doek over te laten vallen en deze tegen het einde weer op te hijsen. Dit zou mijns inziens ook niet misstaan in het hele thema.

De kamer zelf was prachtig ingericht met vele puzzels die je tegelijk op kon lossen. Dit was allemaal mooi in thema en had voor ons de juiste moeilijkheidsgraad. Tegen het einde aan werd het wat lineairder maar dit stoorde ons niet. Wat ons wel tegenviel is het krijgen van een schilderij met daarop bijna de directe oplossing voor de eerste kamer. Ook naderhand werd er weinig gedaan met de feedback dat dit misschien niet eens had gehoeven of dat het desnoods in de kamer zelf opgehangen had kunnen worden. Hier werd weinig mee gedaan helaas.

Al met al een leuke en vermakelijke escape room als je in de buurt bent!


Response by De Kraakfabriek

2022 August 22

Hi MV, Bedankt voor je review! Fijn om te horen te dat jullie een leuke tijd hadden bij ons. De feedback over de eerste opdracht ontvingen we inderdaad al vaker. We gingen daar al mee aan de slag en jammer genoeg is het verschil tussen de groepen die het daar wat moeilijker mee hebben en groepen die er snel mee weg zijn erg groot waardoor we er liever wat extra uitleg bij geven en dat de opdracht eerder een opwarmertje is voor wat volgt. We plannen binnenkort ook heel wat aanpassingen en verbeteringen aan De Illusionist (en onze andere rooms) en gaan hier specifiek zeker nog mee aan de slag. Hopelijk tot snel! De Kraakfabriek


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:41 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Decor
 • Container en grootte van kamer zien
 • Eerste kamer voorgekauwd

 

EscapElineEscapElineEscape GuruMember since: 2019 September 21 (198 rooms played)
Posted on: 2022 july 21

Niets is wat het lijkt

Als 2e tijdens onze escape dag stond een bezoek aan de illusionist op de planning. In de mail stond duidelijk de looproute aangegeven naar de ingang van de escape room, dus die was makkelijk te vinden. Parkeren kan ook prima in de buurt in een parkeergarage. We werden ontvangen door onze host, op zich prima, maar ik miste iets aan enthousiasme. Ik had super veel zin om deze kamer te spelen, want ik ben echt dol op dit soort thema's! Ik vond het begin een beetje vaag, jammer. Dat zou denk ik anders kunnen, waardoor je meer in de escape room komt. Wat ik ook jammer vond, is dat er een aantal keer fragmenten werden afgespeeld, terwijl de tijd doortikte. Het voelt vervelend als je tijdsdruk hebt, dat je dan de tijd ziet wegtikken, terwijl je op dat moment niks kan doen dan wachten. De hoofdpuzzel in de kamer vond ik erg leuk! Leuk om zo toe te werken richting het einde, hierdoor zat er een duidelijke rode draad in de kamer. In het begin was ik vooral overweldigd door alles wat in de kamer te zien is en duurde het even totdat we verbanden konden leggen. Niets is wat het lijkt tenslotte.. ;-) Er was 1 puzzel die voor ons gevoel niet lekker werkte en toen we dit achteraf navroegen, leek het alsof onze host niet had mee gekregen dat dit voor frustratie bij ons zorgde. Er leek niet echt ruimte om nog vragen te stellen. We gingen dan ook weg met een beetje een dubbel gevoel. De puzzels in de kamer waren leuk, uitdagend en het zag er allemaal mooi en netjes uit. Ook vonden we het top dat we een paar minuutjes extra kregen, waardoor we de kamer konden uitspelen, maar er waren ook een paar puntjes die we dus als minder hebben ervaren.

De kamer is vrij lineair en het leukste is denk ik om deze met 2 tot 4 personen te spelen. Met meer zou ik niet aanraden, dan sta je vaak niks te doen. Een leuke kamer om te spelen als je in de buurt bent!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Team: Besseges

Escaped: Yes


 • 'Hoofd' puzzel
 • Mochten de kamer uitspelen
 • Aankleding/afwerking
 • Uitdagend
 • Puzzel die niet leek te werken?

 

smnsmnJunior EscaperMember since: 2019 October 12 (16 rooms played)
Posted on: 2022 june 24

Super!

Leuk gevonden puzzels die je telkens enthousiast maken voor de volgende. Niet te gemakkelijk, niet te moeilijk! Ook erg veel vriendelijke service!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  52:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Logica
 • Beleving

 

benjaminbenjaminEscape ExpertMember since: 2020 June 16 (129 rooms played)
Posted on: 2022 june 18

Leuk en plezierig

Met 5 afgezakt near Antwerpen om de geheimen van de illusionist te kraken. voor wie in Antwerpen een degelijke escape zoekt, is dit vast en zeker een aanrader om te spelen, wij hebben ons in ieder geval zeer goed geamuseerd.

Pand waarin de escape zich bevindt is heel charmant. Onthaal is prima, wij waren gezegend met een supervriendelijke gamemaster die ons vlot op ons niveau liet doen ook tijdens het spel. Fijn. Kamer zelf ademt een aangename sfeer. Vooral de puzzels in het tweede deel konden ons bijzonder bekoren. Ze zijn prima geintegreerd in de kamer en bouwen mooi op. Goeie logica, fijn om te spelen. Eindpuzzel was net iets minder ons ding omdat er weinig climax was en deze bijna eerder overbodig voelde.

Bon, fijn kamer. Onverwacht was bij ons de stroom in het gebouw uitgevallen. Kan gebeuren, gamemaster heeft ons vlot en vriendelijk even uit de kamer gehaald. Een kwartiertje later en nog steeds in een goeie sfeer kon er weer verder gespeeld worden. Thumbs up voor de goeie problemsolving en blijvende vriendelijkheid.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels
 • Fijne setting, mooie buurt
 • Vriendelijke uitbaters
 • Kamer zit leuk in mekaar
 • Eindpuzzel vonden wij minder

 

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (230 rooms played)
Posted on: 2022 june 24

Kamer naar mijn hart

#222 Deze escape is gelegen in een prachtig pand, dus in die zin jammer dat de kamer zelf is opgesteld in losse boxen die overal hadden kunnen staan. Echter, wat ziet het er binnen tot in de puntjes verzorgd uit! Echt een decor waar ik blij van word: mooi vormgegeven en tot in de puntjes afgewerkt. De puzzels gaan mooi op in het decor, zitten logisch in elkaar en staan garant voor vele succesmomentjes. We hadden hier ook echt een goede flow. De eindpuzzel vergt een goede samenwerking en is daarmee een mooie afsluiter. Een beetje gek was dat we vooraf de eerste puzzel min of meer kregen uitgelegd, maar blijkbaar zijn er teveel teams die anders of zelfs dan alsnog vastlopen. Alles bij elkaar zeker het spelen waard.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Terrassers

Escaped: Yes  50:15 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logica
 • Hint vooraf voor ons liever niet

 

Leuk thema maar erg lineair

Het thema van de kamer was leuk maar de puzzels zelf waren heel lineair
Met 4 kan je bijna niet op 1 puzzel werken en loop je wat verloren op sommige momenten
Het einde was ook erg plots en een beetje een anticlimax
Dat was jammer


6

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 4.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels

 

Judith8Judith8Escape ApprenticeMember since: 2023 January 12 (3 rooms played)
Posted on: 2023 january 12

Een hele toffe kamer

Ik heb deze kamer gedaan met twee andere vrienden. We hadden niet zo veel ervaring, maar hij was erg leuk. Helaas zijn we niet binnen de tijd uit de kamer gekomen. Gelukkig mochten hem wel van mevrouw af maken. leuke puzzels en het verhaal is erg goed bedacht.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

TomVosTomVosEscaperMember since: 2021 October 19 (44 rooms played)
Posted on: 2022 may 09

Was het een Illusie?

In vorige reviews werd er al veel geschreven over de locatie, maar wat mij betreft niks mis mee. Gewoon een leuke kamer, alleen minder snel de tips geven zou ik aanraden.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

StellaStellaJunior EscaperMember since: 2019 December 13 (25 rooms played)
Posted on: 2022 april 15

TOP

Wat een leuke kamer was dit! Voor het eerst een kamer met 2 personen gespeeld, maar het leuke is dat je dan ook echt alles meekrijgt. Hele leuke elementen, tof thema en technisch steekt de kamer goed in elkaar. Gelukkig ontsnapt met nog 4,5 minuut over.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  55:30 min


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs

 

ruben_vdmruben_vdmJunior EscaperMember since: 2020 October 19 (11 rooms played)
Posted on: 2022 april 28

Betoverend !

Een betoverend avontuur door het leven van Hyperion Akkerman. Vanaf de eerste minuut word je ondergedompeld in de sfeer van dit tragische verhaal. De inkleding, muziek en magie (technologie) maken van dit spel een prachtig geheel. De puzzels, die vaak erg knap zijn en het verhaal worden ondersteund door de vele technologie en niet andersom, dat is wat deze kamer zo sterk maakte tegenover andere in hetzelfde genre.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Manier van tips geven past in het thema
 • Aanpasbare moeilijkheidsgraad
 • Magisch gebruik van technologie
 • Minimale slijtage
 • Eerste puzzel wordt onnodig 'voorgekauwd'

 

Petra_B..Petra_B..Escape MasterMember since: 2018 October 07 (242 rooms played)
Posted on: 2022 february 20

Thema goed in het spel verwerkt

Thema is erg leuk in het spel verwerkt. Bij het binnen gaan van de kamer werd alleen de eerste puzzel helemaal voorgekauwd, beetje jammer aangezien we een vrij ervaren team zijn.
De spellen passen ze overigens wel aan op de ervaring.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:32 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterMember since: 2018 December 31 (214 rooms played)
Posted on: 2022 february 26

Mooie kamer met originele puzzels

Van buiten de kamer heeft deze weinig uitstraling; een 'doos' in een oude loods... maar eenmaal in de kamer is de sfeer er wel degelijk. Erg mooi gemaakt! De puzzels zijn van een goed niveau; niet te makkelijk maar voor een beetje escaper goed te doen. En ook leuk en origineel. De eerste puzzel werd wel vooraf volledig uitgelegd; dat had ik liever anders gezien, bijv. een extra aanknopingspunt in de kamer zelf of een hint als een team dat nodig lijkt te hebben.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:32 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great